Huvud
Massage

Salva från prostatit: populära mediciner och recept

Inflammatoriska processer i prostatakörteln ger många problem till män.

Tidigare ansågs att äldre människor drabbades mest av denna sjukdom, och idag växer antalet män under 40 år som drabbas av en sjukdom.

Stillasittande livsstil som orsakas av stillasittande arbete, fastfoods missbruk, alkohol, oregelbunden, eller omvänt, blir promiskuös kön en orsak till olika typer av inflammation i prostatan.

Prostatit kan vara akut om organ är infekterad med en patogen mikroflora eller smyga sig obemärkt.

Behandling av inflammatoriska processer i prostatan - inte en enkel process, men snabb behandling i kliniken och den exakta efterlevnaden av läkarens rekommendationer för att undvika allvarliga problem: cystit, infertilitet, pyelonefrit, prostata skleros, prostatacancer.

För läkaren är det nödvändigt att ta itu med de minsta symptomen på en patologi:

 • smärta i perineum
 • smärta i ändtarmen under avföring
 • smärtsamma känslor i underlivet när man urinerar
 • smärtsamt samlag.

Självmedicinera inte, eftersom det bara kan förvärra problemet. Behandlingen ska vara omfattande och utsedd av en kompetent specialist.

Bland åtgärderna för att bli av med sjukdomen kan identifieras följande:

 • medicinsk terapi (antibiotika, alfa-blockerare, fytopreparationer, etc.);
 • fysioterapi (elektrofores, magnetoterapi och andra);
 • medel för lokala effekter på prostata (mikroclyster, suppositorier och salvor);
 • prostata massage.

Salva från prostatit är ofta ordinerad för att behandla kronisk form av sjukdomen. Denna åtgärd syftar till att förbättra blodtillförseln i kroppen, normalisera urinering, avlägsna inflammation i körteln.

Bland de kända metoderna för lokal effekt på inflammation i prostata kan vi skilja på följande:

Låt oss betrakta dem mer detaljerat.

Finalgon

I salvets sammansättning från prostatit är syntetiska ämnen nonivamid, nikoboxil.

På grund av substansens kombinerade effekt har läkemedlet följande effekter:

 • dilaterar blodkärl;
 • ökar frekvensen av enzymatiska reaktioner i vävnader;
 • positivt påverkar ämnesomsättningen i prostata;
 • värmer aktivt vävnader
 • lindrar muskelspasmer.

Finalgon kan inte behandla inflammation i prostata själv. Om järn är närvarande patogena flora skulle värmande effekt av salvan låta bakterier att föröka sig mer aktivt, så att läkemedlet inte ger önskad effekt och skulle vara skadligt.

Priset för salva från prostatit Finalagol - från 300 rubel.

Recensioner om drogerna

friska

Grädden av prostata har en unik sammansättning av naturliga ämnen, det innehåller biprodukter: propolis-extrakt, bigift, bivax, bee Podmore extrakt, ett extrakt av bee mal, och tallkåda, hästkastanj extrakt, olivolja.

Cream Health används framgångsrikt för att behandla manliga sjukdomar. Enligt patienterna tar Health den ledande platsen bland de effektiva läkemedlen för sjukdomen.

Läkemedlets verkan är som följer

 • stannar den inflammatoriska processen
 • ökar blodcirkulationen i prostata;
 • reducerar ödem i prostata;
 • Eliminerar frekvent uppmaning att urinera;
 • lindrar klåda och brinner;
 • tar bort smärtsamma förnimmelser
 • ökar kapillärernas elasticitet.

Förutom att bekämpa sjukdomen kan cremen förstärka libido och förbättra styrkan.

Priset på kräm Hälsosamt från prostatit - från 990 rubel.

Ekado (Ecado)

I gel-kamferen, som ingår i många eteriska oljor. I mer än ett sekel har det framgångsrikt använts för att behandla olika patologier: hjärtsjukdomar, lungor, som en motgift för läkemedelsförgiftning. Att studera egenskaperna hos kamfer tillåter forskare att dra slutsatsen att det är möjligt att behandla manliga sjukdomar.

Gel Ekado på grundval av denna unika substans ordineras i följande patologier:

 • prostatit;
 • BPH (adenom);
 • med brott mot utlösning;
 • manlig infertilitet.

Effekten av läkemedlet med prostatit är utspädningen av sekretionen av körteln, vilket bidrar till utflödet från det sjuka organet. Dessutom har läkemedlet baktericidala och analgetiska egenskaper som kan hämma aktiviteten hos patogen mikroflora och lindra smärta.

Ekado förbättrar blodcirkulationen i prostata, och detta är särskilt viktigt för stillastående fenomen.

Användningen av gelén för behandling av adenom ger ett högt resultat, adenomets storlek minskas signifikant och urinering normaliseras. Denna åtgärd bygger också på utspädning av utsöndring i prostata, vilket leder till svullnad i körteln och blodcirkulationen återställs.

Ekado har en positiv effekt på spermier, vilket ökar deras aktivitet och rörlighet. Läkemedlet har också en blockerande effekt på nervimpulser, på grund av vilken snabb utlösning inträffar, så blir en man kapabel att förlänga samlag.

Priset för gel Ekado från en prostatit - 2500 rubel för 1 förpackning.

Hur man använder salva för behandling av prostatit

Innan du använder externa medel rekommenderas att du kontrollerar allergier mot komponenter. För att göra detta, applicera en liten salva på handleden och vänta några minuter, om det inte finns någon rodnad eller klåda, då kan läkemedlet användas för behandling.

Det är bättre att applicera salva på kvällen innan du lägger dig, innan det är nödvändigt att utföra hygieniska förfaranden. Läkemedlet måste appliceras på mellangården, på platsen för smärta och lite pengar att sätta in i ändtarmen. Tvätta händerna noggrant och ligga i fred för bättre absorption av läkemedlet.

Varaktigheten av behandlingstiden bestäms av läkaren. Salva används vanligtvis under en period av 2 veckor till 1 månad. Det är mycket viktigt att gå igenom hela kursen som doktorn föreskriver, eftersom symptomen på prostatit går snabbt och sjukdomen i sig inte.

Använda salvor för att förhindra prostatit är inte tillrådligt, eftersom läkemedlen för att behandla en sjuk kropp, men om en man anser att kraftigt underkylt, är det möjligt att använda salvan Finalgon, den har en värmande effekt och förbättrar blodcirkulationen.

Salva från prostatit med egna händer: Hemberedning recept

Salvor för behandling av inflammerad prostata kan framställas oberoende.

De mest populära medicinska ingredienserna för läkemedlet är flaxen och propolis, de har en kraftfull antiinflammatorisk effekt.

Med en linfrö remover smörja perineum och anus.

Detta läkemedel behandlar inte bara prostata utan också hemorrojder och genitala infektioner. Linne är särskilt känt för sin förmåga att förbättra urinering, lindra inflammation i genitourinary sfären, öka kraften.

Salva från blommor av linne

 1. Gräset skördas under blomningen, det vill säga nästan hela sommaren. Klara råvaror kan köpas på apoteket.
 2. Torra blommor (2 msk) måste krossas noggrant till ett pulverformigt tillstånd.
 3. Tillsätt 1 matsked av medicinsk alkohol till pulveret.
 4. Sätt i en varm plats i 4 timmar.
 5. När agenten är infunderad, lägg till smörgås (5 skedar).
 6. Sätt på ett vattenbad för värmebehandling. Produkten bör värmas upp i ca 3 timmar.
 7. Salva ska noggrant filtreras genom gasbindning, vikas i 4 lager.
 8. Medlet ska placeras i en ren behållare och förvaras i kylskåp.

Propolis salva

 1. Propolis finhack.
 2. Blanda 1 matsked pulver erhållet från propolis och 100 gr. smält smör.
 3. Behållaren med ingredienserna bör läggas på ett vattenbad. Värm i 30 minuter efter kokande vatten.
 4. Spänn blandningen genom gasbindning i en ren burk.
 5. Förvaras i kylskåp.

Effektiviteten av behandling av prostatit med propolis är känd för många. Biprodukten kan ta bort inflammation, döda bakterier och eliminera puffiness. Salva ska användas dagligen i 30 dagar, smörj skrotet och placera i anuset.

På forum, kan du hitta olika populära recept för behandling av prostatit, titta på en video om hur du förbereder salvan, men man bör komma ihåg att den traditionella medicinen ska användas för behandling.

Salva från prostatit. Populära och effektiva droger

Mer än en tredjedel av män ibland upplever symtom på prostatit som smärtsam urinering, rezey, misslyckade sexuella handlingar. I sådana situationer börjar de välja effektiva botemedel mot sjukdomen, i synnerhet salva från prostatit. Idag, mer och oftare i ögat börjar att komma över den information som det finns några salvor som kan lindra obehagliga symptom på kort sikt.

Vad är risken för prostatit?

De flesta män vet ingenting om prostatit tills de hör en diagnos från läkaren. Tyvärr är denna sjukdom smygande genom att det kryper upp tyst, överskuggar patientens liv och passerar in i kroniskt stadium.

Utvecklingen av prostatit uppstår med inflammation i prostatakörteln, som provoceras genom infektionens inflytande i organet. Nästan alla män föredrar att leda ett inaktivt sätt att leva och är därför ofta utsatta för denna sjukdom. I riskkategorin finns i princip drivrutiner, programmerare och alla som på grund av sin plikt är tvungna att spendera större delen av sin tid sittande. Undvik inte illamående och de som är beroende av alkohol och har inte ett vanligt sexliv.

Dessutom leder inflammation till farliga konsekvenser, och mot bakgrund av sjukdomen bildas följande symtom:

 • brist på orgasm;
 • minskad sexuell lust;
 • smärta under intimitet.

Även på grund av prostatit kan vissa sjukdomar uppstå:

 • blåsor;
 • skleros av prostata;
 • infertilitet;
 • cystit och pyelonefrit;
 • cancer.

Försiktighet behövs även med ett populärt botemedel

Det mest populära moderna läkemedlet för prostatit är Finangelon salva, som tillhör kategorin aktuella preparat. Denna salva karaktäriseras av ett brett användningsområde: prostata patologi, neuralgi och muskelsmärta. Tack vare det här verktyget är det möjligt:

 • aktivera enzymreaktioner i bindväv och muskler;
 • normalisera processerna av metabolism i prostatakörteln.

Finalgon kännetecknas av effekten av uppvärmning, men med prostatit måste den appliceras så noggrant som möjligt. Ibland provar salva en stark lokal reaktion, därför är det omöjligt att fatta ett beslut om användningen självständigt.

En annan inte mindre känd förberedelse av Ekado var ursprungligen avsedd för förebyggande av patologi, först då för behandling. En del av läkemedlet är kamferolja, som används aktivt under århundraden som ett terapeutiskt medel för lunginflammation, astma, hjärtinfarkt. Ämnen som ingår i kamfer hjälper till att bli av med effekterna av stroke. Bokstavligen för tjugo år sedan upptäckte experter en ny egendom i kamfer, och därför tillsattes det till salvor för behandling av manliga sjukdomar.

Tack vare Ekado-salva kan du klara av följande sjukdomar:

 • patologi av utlösning;
 • prostatit;
 • godartad utvidgning av prostata
 • nedsatt spermiearbete.

Efter att ha slagit på prostatakörteln stabiliserar Ekado mikrofloran, später klyftens hemlighet och lindrar patogena mikroorganismer. Med hjälp av detta läkemedel kan du minska smärtsymptom, som bildas med prostatit. Dessutom anses Ekado vara ett bakteriedödande läkemedel som förbättrar blodflödet.

Patienter som använder denna salva inom ett relativt kort tidsintervall noterar en minskning av adenomhalterna med halva minskningen av ämnets ödem, förbättring av cirkulationssystemet och stabilisering av urinutgången.

Effektiva salvor och krämer för behandling av prostatit: priser, recensioner och applikationer

När en man börjar oroa sig för symptom på prostatit, rusar han oftast inte för att gå till doktorn, men börjar använda salvor eller en kräm av lämpligt syfte. På apotek finns ett ganska brett urval av aktuella medel som lindrar inflammation i prostatakörteln. Men bland alla olika är bara några salvor mycket populära.

Vilka medel är mest användbara?

Bland drogerna med prostatit, vars verkan utförs lokalt, utmärks följande:

 • Salva av Vishnevsky.
 • Finalgon.
 • Cream Ekado.
 • Cream "Healthy".

Som indikerat av feedback från kunder är detta det effektivaste sättet.

Salva Vishnevsky används oftast för bakteriell prostatit. Det har inte bara en antiinflammatorisk effekt, men, som kundrecensioner säger, förbättrar det utkylningen av körteln, minskar sin puffiness. Sammansättningen av Vishnevsky salva innehåller sådana ämnen som xerober, fiskolja, ricinolja, tjära. Tjära expanderar blodkärlen och förbättrar därigenom inte bara mikrocirkulationen utan också tillgången till mediciner till prostata. Castorolja och fiskolja underlättar smidig och snabb passage av salva genom dermis till inflammerat organ. Xerophore, tack vare antiseptisk verkan, hjälper inte bara till att eliminera produkterna från bakteriernas liv, utan också mot virus.

Salva Finalgon ordineras för att förbättra blodcirkulationen och förbättra ämnesomsättningen. På grund av den intensiva uppvärmningseffekten och bristen på naturliga komponenter kan det dock orsaka en stark allergisk reaktion. I detta avseende, med prostata, måste det användas mycket noggrant och först efter att ha lyssnat på expertens kommentarer.

Salva används för att lindra inflammation i prostata.

Behandling av prostatit med Ekado-kräm började tillämpas relativt nyligen. Basen för detta verktyg är kamfer. Det främjar utsöndringen av produkterna av bakteriens vitala aktivitet, normaliserar mikrofloran och später klyftens hemlighet. Dessutom återställer detta verktyg blodflödet i det inflammerade organet och används för att lindra smärtssyndromet. Prata om fastigheten och återkoppling från kunder. Förutom prostatit kan ekadokräm användas under följande förhållanden:

 • Adenom av prostata.
 • Störning av spermatozoas motoriska aktivitet.
 • Patologi av utlösning.

Många män med prostatit använder grädden "Hälsosam", eftersom de är säkra på att sådan behandling kan hjälpa till att besegra sjukdomen. Det här verktyget har följande egenskaper:

 • Minskning av inflammation och återtagande av dess symtom, bestående av smärtsyndrom, svullnad och brännande.
 • Normalisering av urinering
 • Förbättrad blodtillförsel till prostata.

Dessa egenskaper realiseras på grund av den naturliga sammansättningen. Huvudkomponenterna i grädden är bieträken, tomat- och propolis-extrakt, cedertom, olivolja.

En populär botemedel mot traditionell medicin från prostatit är en mirakelkräm. Receptet för dess beredning är detta: blanda två matskedar av hackade linfröblommor och en matsked med 70% alkohol. Sedan får produkten stå i 4 timmar och tillsätt 10 msk smält osaltat inre fett. Efter en tre timmars värmebehandling filtreras den resulterande substansen genom gasbindning. Miracle Cream bör smörja området av perineum och anus. På hur effektiv behandlingen kan bedömas genom att läsa positiv feedback från patienter.

Ansökningsregler och jämförelsekostnader

Vishnevsky salva rekommenderas att appliceras på nedre delen och gnidas i 10 minuter. Huden ska vara ren och torr. Det är viktigt att inte släppa detta läkemedel på slemhinnorna. Applicera salva två gånger om dagen, helst efter en dusch. Köparens kommentarer säger att du kan använda salva i form av en komprimering. För att göra detta gnides en sked av medicin i lårskinnet inom 5 minuter, och sedan appliceras och fixeras en gasbindning. Denna applikation bidrar till ett snabbare flöde av aktiva substanser i blodet.

Salva ska appliceras på nedre delen av ryggen.

Avslutningen appliceras i små mängder på huden hos perineum. Efter detta, bära varma kläder eller linda ländrygget med varmt material. Salva kan appliceras upp till tre gånger om dagen. Det är viktigt att övervaka känslorna efter applicering. Om det inte brinner eller kliar, kan du återanvända efter tre timmar.

Ekado-kräm appliceras antingen lokalt eller genom införande i ändtarmen. Behandlingen varar i en månad. Dosering av läkemedlet mot prostatit bör väljas av den behandlande läkaren. Detta verktyg, som recensionerna indikerar, rekommenderas också för användning med förebyggande syfte.

Cream-vax "Healthy" ska appliceras på penis. Tack vare detta ökar tiden för att få drogen in i prostata. Effektens hastighet beror på svårighetsgraden av inflammationsprocessen och immunsystemets tillstånd, liksom i vilken utsträckning behandlingen administreras systematiskt. Detta sägs också av kunder.

Tabell №1. Jämförande pris på droger

Vilka krämer, geler och salvor kan användas för att behandla prostatit och prostata massage?

Användningen av olika salvor i prostatit bidrar till att bota denna sjukdom utan att vänta på utseende av prostata adenom, vilket kan leda till snabb intervention.

Ett stort antal män som har förstahandskunskap om hur många problem sjukdomen medför kan bekräfta detta.

Prostatit och metoder för att bekämpa det med hjälpmedel

Prostatit är en av de mest obehagliga och vanliga sjukdomarna bland den manliga delen av befolkningen. Vanligtvis sker det efter fyrtio år, men nu är det betydligt yngre på grund av ungdomens missbruk av datorspel.

När de första tecknen på inflammation bör omedelbart kontakta en läkare. Många män har redan upplevt sådana obehagliga förnimmelser:

 • en man börjar ofta urinera, särskilt på natten;
 • Vid urinering finns vissa svårigheter;
 • en svag stråle av urin, som ständigt avbryts
 • efter urinningsproceduren i urinblåsan förblir urin - ofullständig tömning;
 • vid urinering uppträder smärta
 • Varaktigheten av urinering ökar.

Förekomsten av minst ett sådant symptom indikerar behovet av att omedelbart konsultera en läkare.

Orsaker till sjukdomsutvecklingen kan fungera som:

 1. Den vanliga försämringen av immunitet, vilket bidrar till uppkomsten av en mängd olika virusinfektioner.
 2. Mikrober och bakterier som kan penetrera körteln från lesionen tillsammans med blod eller lymfflöde;
 3. stillasittande livsstil. Ett långt sittande vid bord eller dator orsakar oundvikligt trängsel i ljummen som hämmar blodcirkulationen. Som en konsekvens - inflammation i körteln;
 4. promiskuösa sexliv. Venereala sjukdomar kan leda till prostatit;
 5. långvarig abstinens från ett normalt sexuellt liv. Sällsynta och oregelbundna sexuella relationer bidrar till utvecklingen av sjukdomen.

Att skydda dig från sjukdomen kommer att bidra till en hälsosam livsstil, uppmärksam inställning till din kropp och vanligt kön. Risken för prostatit minskas, men är tyvärr inte en garanti för fullständig säkerhet.

Salvor för behandling av prostatit

För att leverera läkemedlet direkt till lesionsfokus, används speciella salvor för att behandla prostatit. De kan vara:

Nödvändig kräm och salvor är föreskrivna av den behandlande läkaren.

Utan medicinsk tidpunkt att använda dem är det inte nödvändigt, det kan orsaka irreparabel skada. Vissa läkemedel används under proceduren för terapeutisk massage i prostata, som utförs av läkaren.

uppvärmningen

Oftast används värmningsmedel för kronisk prostatit. Om du inte går till läkaren i tid eller behandlas själv - kommer den akuta sjukdomen att gå i kronisk form. Eliminera prostatit blir mycket svårare och viktigast av allt längre.

När sjukdomen överförs till en kronisk form, förutsatt att den har en icke-infektiös natur, ger upphettningssalven från prostatit en bra terapeutisk effekt.

Den terapeutiska effekten är baserad på en komplex effekt:

 • vasodilation - vilket förbättrar blodtillförseln i det sjuka organet;
 • ökning av frekvensen av metaboliska cellulära processer i vävnader;
 • uppvärmningseffekt - spasmer avlägsnas;
 • medicinska effekter - om läkemedelets sammansättning innehåller medicinska komponenter.

Uppvärmningsprodukter ska inte användas utan råd från en läkare.

Heparinsalva

Ibland ger heparinsalva med prostatit en bra effekt om den appliceras korrekt och i tid. Det kan även användas endast för icke-infektiös inflammation i körteln. I dess sammansättning innehåller produkten en beredning av heparin, vars huvudsakliga egenskap är utspädning av blod på grund av en minskning av dess koagulerbarhet.

Läkemedlets terapeutiska effekt är baserad på följande komponenter:

 • heparin natrium - löser trombi, förhindrar bildandet av nya. Minskar den inflammatoriska processen och tillåter inte blod att koagulera i små kärl och kapillärer.
 • nikotinsyra - Bensylestern av syran utvidgar blodkärlen, hjälper absorptionen av heparin;
 • bensokain - minskar smärta som lokalbedövning

Positiva effekter av prostata massage

Tillsammans med medicinsk behandling och fysioterapi kan en läkare ordinera en prostata massage. Denna procedur är mycket effektiv:

 • venös och lymfatisk dränering förbättras.
 • Det sekretoriska utflödet normaliseras på grund av återställandet av glandskanalens patentering;
 • förbättrar tonen i prostata;
 • förbättrar körtelns förmåga att suga de nödvändiga medicinska substanserna;
 • Läkemedlet levereras på rätt plats tillsammans med en massagekräm.

Massage utförs inte bara med prostata sjukdom, men också i många andra sjukdomar som är förknippade med genitourinary sfären. Under proceduren används en salva eller en speciell kräm för prostata massage. De är nödvändiga för att inte skada det ömma slemhinnan i ändtarmen.

Salvor med prostatit: En översikt över effektiva medel, tillämpningsreglerna

För att snabbt ta bort symptom applicerar ofta salvor med prostatit. De appliceras på huden på midjan, låren eller perineum, främja bättre blodflödet till bäckenorganen och för att minska svullnad i prostatakörteln. Användningsorten beror på läkemedlets sammansättning och princip - vissa läkemedel är utformade för att behandla penis, medan ett antal salvor är strängt förbjudna att applicera på slemhinnor. Valet av medicinering beror på svårighetsgraden av symtomen. För att få maximal effekt rekommenderas det att du konsulterar en urolog på förhand.

Regler för applicering av salva

Salva från prostatit är en "ambulans" för inflammation i prostatakörteln. Det appliceras på huden, undviker kontakt med slemhinnor. I motsats till populär tro, värmer eller kyler salvor inte administreras rektalt, men appliceras på huden på nedre rygg eller lår. Effekten på dessa områden stimulerar blodcirkulationen i bäckenorganen, inklusive prostatakörteln.

Vissa salvor appliceras på huden, andra medel används rektalt

Med akut infektiös prostatit är salvor som stimulerar blodflödet till prostatakörteln förbjudna. Detta kan leda till förvärring av symtom och utveckling av farliga komplikationer, till exempel prostata abscess. Denna risk beror på spridning av infektion med blodflöde medan stimulerande cirkulation i det inflammerade organet. Emellertid, i akut inflammation med framgång använts effektivt anti-inflammatoriskt läkemedel (diklofenak), antimikrobiella medel (Wisniewski salva) eller växtbaserade kompletterat med biodlingsprodukter (grädde vax Friska).

Vid kronisk trög prostitit på grund av kränkningar av prostata trofism på grund av stillastående fenomen kan uppvärmning av salvor användas. För detta ändamål visas Finalgel gel eller Zvezdochka balsam, men de appliceras på huden, men inte till det rektala området.

Metyluracilsalva

Metyluracilmediciner används för att förbättra immuniteten. De används med framgång i kronisk icke-infektiös prostatit för att minska frekvensen av exacerbation och förbättra prostata körtelns funktionalitet. Salva egenskaper:

 • immunmodulerande;
 • antiinflammatoriska;
 • regenererande;
 • avsvällande medel;

Vid behandling av prostatit används vanligen rektala suppositorier. Tack vare frisättningen av den aktiva substansen i omedelbar närhet av prostatakörteln absorberas den väl av organets celler, så att den terapeutiska effekten uppnås snabbt.

Användningen av salvan är mindre effektiv och kräver därför en lång behandlingstid. Detta beror på det faktum att applicering på hudsalven med metyluracil i praktiken inte har någon systemisk effekt på kroppen.

Medlet appliceras två gånger om dagen på den renade huden av perineum med ett tunt skikt. Salva gnidas försiktigt med massörrörelser och lämnas tills den absorberas helt. Behandlingsförloppet består av 10-14 dagar.

Metyluracilsalva är mindre effektiv än ett läkemedel i ljus

Kontraindikationer för användning av läkemedlet:

 • individuell intolerans
 • patologi i mag-tarmkanalen;
 • lymphogranuloma;
 • benmärgscancer.

Naftalan Salva

Ett annat effektivt verktyg är behandling av prostatit med naftalan. Naphthalan eller naftalansalva baseras på olja. Napthalan salva kan användas som en rektum, som tamponger, eller lokalt. Behandling med denna salva utförs med prostatit och med hemorrojder. Den har en uttalad antiinflammatorisk effekt, minskar ödem och normaliserar trofiska processer i bäckenorganen. Det tar bort svullnad i prostata och hemorrojder, med inflammation.

Lokal applicering av salva är behandling av perineum och pubis. Medel bör vara något värmas i ett vattenbad, bör det vara varmt men inte hett, så den optimala temperaturen - 30-32 0 C. Salvan appliceras på huden två gånger om dagen, morgon och kväll.

Du kan också använda rektala swabs med denna lösning. De indikeras för hemorrojder och för inflammatoriska processer i prostata. För att förbereda produkten bör en bomullspinne smörjas med en uppvärmd naftalansalva. Sedan måste det kylas till en acceptabel temperatur och införas i anuset. Tamponger sätts på natten.

Kontraindikationer - akut infektion, sprickor i rektum och individuell intolerans av läkemedlet.

Naftalan Salva appliceras externt och rektalt

Ichthyolsalva

Ichthyolsalva med prostatit är ett botemedel som förbättrar prostatakörtelns trofism och minskar den inflammatoriska processen. Fördelen med drogen är dess höga användningsäkerhet, god tolerans för kroppen och frånvaron av biverkningar, förutom överkänslighet mot ichthyol.

Med prostatit appliceras suppositorier med ichthyol. Du kan köpa dem på något apotek till ett överkomligt pris. Behandlingsförloppet är 10 dagar, suppositorierna administreras rektalt före sänggåendet.

Salva kan appliceras på nedre delen av ryggen, låret eller puben. Den appliceras i ett tjockt lager och täckt med ett bandage på toppen. Ichthyolsalva vid behandling av prostatit är inte effektiv vid lokal exponering. Därför rekommenderas att man använder suppositorier vid val av behandling med ichthyol. Patienternas synpunkter på behandling med ichthyolsalva är övervägande positiva, men män är mer benägna att använda suppositorier.

Salva enligt receptet av Valentina Seymova

Receptet för en mirakelsalva publicerades i tidningen "Babushka" för mer än 10 år sedan, och sedan dess har rättsmedlet fått en aldrig tidigare skådad popularitet. Receptet på Valentina Seymova är väldigt enkelt, och beredningen av salvan tar inte mer än 10 minuter.

Basen för produkten är den vanliga vegetabiliska oljan och det naturliga bivaxet. Det bör köpas från biodlare. Häll ett glas vegetabilisk olja i en kastrull och sätt på en liten eld. Sedan, när oljan värms upp, är det nödvändigt att lägga till små bitar av vax, endast ca '40 Så snart vaxet skall tända till salvor tillsätt en halv hårdkokta äggulor. Hela tiden bör massan röras om. Om beredskapen indikerar läkemedlets färg - om salvan blir gul med en jämn konsistens - det är dags att ta bort det från elden.

Vegetabilisk olja, vax och kokt äggula - det är alla komponenter i mirakelsalven

Vid prostatit används medlet rektalt. För att göra detta måste du göra en bomullspinne (alla hygieniska tamponger kommer att göra) och fuktar det i salva. För att göra det flytande bör det värmas upp till 40 grader. Sedan placeras tampongen i kylskåpet, tätt packad med matfilm - detta är nödvändigt för att göra det svårt och bekvämt infört i analöppningen. En timme före administrering ska tampongen avlägsnas från kylskåpet och tillåtas värmas till rumstemperatur. Läkemedlet appliceras dagligen i 10 dagar. Tamponger administreras före sänggåendet.

Recensioner av män som försökte detta verktyg är positiva.

Salva av Vishnevsky

Salva Vishnevsky har en uttalad antimikrobiell effekt, och accelererar också läkning av hudskador. Rektal administrering av Vishnevsky salva med prostatit är strängt förbjudet. Produkten appliceras på nedre delen med massagerörelser.

Rekommenderad användningsfrekvens är två gånger om dagen. Salva har en speciell lukt och kan lämna feta märken på kläder. Detta läkemedel kan användas för inflammation i prostatakörteln som en smittsam och icke-infektiös natur. Behandlingsförloppet är 2 veckor.

Heparinsalva

Användningen av heparinsalva med stillastående prostatit beror på läkemedlets anti-edematösa egenskaper. Det har också en uttalad antiinflammatorisk effekt och normaliserar blodcirkulationen.

Heparinsalva används på två sätt - externt och rektalt. Den externa applikationen är applikationen av salva till perinealregionen med massagerande rörelser. Heparin salva används morgon och kväll.

Anser att salva används rektalt i form av tamponger. En bomullspinne, impregnerad med en heparinsalva, injiceras i analöppningen innan du går och lägger dig. Totalt är det nödvändigt att göra 5 procedurer.

Heparinsalva avlägsnar effektivt inflammation

diklofenak

Diklofenak är ett känt antiinflammatoriskt medel i den icke-steroida gruppen, som används i stor utsträckning vid behandling av prostatit. För att lindra exacerbationen kan du använda ljus eller salva Diclofenac, för snabb lindring av smärtstillande tabletter av detta läkemedel.

Diklofen suppositorier administreras rektalt före sänggåendet i en vecka. De hjälper till att stoppa inflammatorisk process, lindra symtomen på sjukdomen och lindra smärta.

Salva Diklofenac appliceras på nedre delen av ryggen med svår smärta i perineum och blåsan i samband med inflammation i prostata. Diklofenak kan appliceras upp till tre gånger om dagen. Läkemedlet har ett antal kontraindikationer, som måste läsas före behandlingen. För att undvika överdosering rekommenderas det inte att använda flera doseringsformer samtidigt. Kommentarer till behandling av prostatit med salva och ljus med diklofenak är oftast positiva.

Kardborreband och zvezdochka

Balm Asterisk är ett medel som är känt för alla sedan barndomen. Allt är behandlat med balsam, och prostatit är inget undantag. Att använda en asterisk vid inflammation i prostata rekommenderas som applikationer. För att göra detta appliceras en viss mängd balsam på vävnaden och appliceras sedan på benbenet och fixeras med ett bandage. Håll kompressen ska vara 5-6 timmar, så den kan användas på natten. Behandling med balsam tar 10 dagar.

Ett annat effektivt verktyg är en terapeutisk "kardborreband" som är baserad på furu kolofonium. För dess beredning smältes 100 g kolofonium, därefter tillsätts 25 g bivax och samma mängd vegetabilisk olja (det rekommenderas att ta olivolja). Medlet appliceras på samma sätt som Asterisk balsam.

Finalgon

Snabbt ta bort symtomen på sjukdomen hjälper gel Finalgon. Den appliceras i midjan på midjan två eller tre gånger om dagen och täcker den med ett varmt bandage. På grund av vasodilatoreffekten förbättrar sådana geler blodcirkulationen i bäckenorganen, underlättar urinering och eliminerar smärtssyndrom.

Finalngon appliceras på nedre delen av huden

Förutom Finalgon finns det olika billiga geler och analoga krämer, liksom olika vattenhaltiga lösningar som stimulerar blodcirkulationen. Du kan använda sådana läkemedel, men deras effektivitet är överskattad. Faktum är att lättnad kommer snabbt, men det går flera timmar senare. I detta fall behandlar Finalgon inte prostatit och har ingen antiinflammatorisk effekt. Det kan användas för att snabbt eliminera smärta, men andra droger rekommenderas för att behandla prostatit. Kommentarer om användning av Finalgon med prostatit är ganska motsägelsefulla, många av detta läkemedel är inte lämpliga.

friska

Balsam på basis av vax Hälsa håller biodlingens produkter, tack vare vilket det används framgångsrikt för prostatit. Applicera den direkt på penis, enligt tillverkarens anvisningar. Läkemedlet tränger in i blodet och har en antiinflammatorisk och immunmodulerande effekt. Balm mot prostatit appliceras två gånger om dagen, behandlingen utförs i 10 dagar. På grund av immunmodulerande egenskaper är läkemedlet mer rekommenderat för stillastående prostatit och för kränkning av prostatakörtelns trofism. Att behandla akut prostatit med detta botemedel är ineffektivt. Kommentarer från män som använder drogen för förebyggande och behandling, tillåter oss att dra slutsatsen om dess effektivitet.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...

Cream för behandling av prostatit

Cream för prostatit är inte det enda sättet att bekämpa en sådan obehaglig sjukdom som inflammation i hankörteln. Förutom det ska åtminstone så mycket som möjligt andra läkemedel och sjukgymnastik användas.

Men en mängd olika salvor, som syftar till att eliminera inflammation, är bra ytterligare metoder för behandling. Vilken av dem är bättre, och hur man inte gör ett misstag i valet?

Cream Healthy

Cream "Healthy" för behandling av prostatit är en av de mest populära. Dess viktiga fördel är att läkemedlet verkar direkt på inflammationsstället, vilket ger en antiinflammatorisk och analgetisk effekt. Det förbättrar också blodcirkulationen och stärker blodkärlens väggar.

Det är nödvändigt att applicera det på manliga sexuella organet. Och detta är ett annat plus, eftersom läkemedlet absorberas genom huden, når snabbt sitt mål och inte skadar andra organ (lever, mage, njurar), som vanligtvis gör droger i tabletter eller kapslar.

I allmänhet har grädden "Healthy" en effekt på den sjuka kroppen:

 • Påverkar den inflammatoriska processen, tar bort den och återställer den korrekta funktionaliteten hos prostata;
 • Ta bort symptom: smärta, klåda och förbränning förekommer på kortast möjliga tid efter att kräman börjar.
 • Förbättrar blodcirkulationen i bäckenorganen, på grund av vilket blodtillförseln i prostatakörteln förbättras.
 • Normaliserar urinering, vilket minskar antalet begär att urinera.

Den andra fördelen - denna kräm från prostatit är 100% naturlig. Det mesta av dess sammansättning är biodlingens produkter, som har visat sig vara en av de mest effektiva ytterligare agenterna mot prostatit:

 • Giftbiver - har antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. Kämpar framgångsrikt mot infektioner och kan ta bort skadliga bakterier från kroppen. Förbättrar blodcirkulationen.
 • Extrakt av propolis - lindrar ödem, ökar immuniteten, och är också en bra antioxidant och antimikrobiell.
 • Podmora extrakt - härledd från döda bin, har denna produkt också en antiinflammatorisk egenskap.
 • Bivax hjälper till att klara av smärta.
 • Extrakt som erhålls från binens larver påverkar venerna positivt - ökar tonen och stärker deras väggar. Det har också en bra effekt på ämnesomsättningen.
 • Olivolja är inte bara ett hjälpmedel, vilket underlättar penetration genom huden, men har också en positiv effekt på blodkärlen.
 • Men cedertom, som är en del av grädden, främjar regenerering av vävnader. Dessutom förbättras blodcirkulationen och matar prostatan med alla nödvändiga element.

Andra salvor från prostatit

Inte mindre populär kräm för prostatit (mer exakt salva) - Finalgon. Det kan inte användas utan råd från en läkare, och i allmänhet, vid behandling av inflammation i prostata, använder urologerna det extremt sällan.

Det faktum att det har en uppvärmningseffekt, och därför kan ge en stark allergisk reaktion, förvärrar bara sjukdomsförloppet. "Finalgon" är avsett för behandling av mycket olika patologier.

Den består av syntetiska ämnen, så du kan inte kalla salvan en naturlig substans. Dessutom har han många kontraindikationer.

Inte sällan hört talas om gelén "Ekado". Ursprungligen användes den endast för att förhindra utvecklingen av prostatit, men används nu framgångsrikt vid behandling av denna sjukdom. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är kamfer. Och förresten, som det visade sig, är det särskilt användbart för människors hälsa.

Denna grädde kan normalisera prostataens mikroflora, eliminera patogener och späda utsöndringen av prostatakörteln. "Ekado" lindrar också smärta, förbättrar blodcirkulationen och fungerar som ett bakteriedödande medel.

Effekten av grädde

Som du vet, bör behandlingen av denna sjukdom vara komplex. Så det är lämpligt att välja salva att inte göra det själv, men fråga rådgivande läkares råd.

Naturligtvis är det mest användbara som salva, som i sin sammansättning har naturliga ämnen, som till exempel en kräm från prostatit "Hälsosam". Sådana droger har minst kontraindikationer, de är uteslutna från överdosering och biverkningar. Från sådant sätt kan patientens allmänna tillstånd helt enkelt inte försämras.

Varje kräm för behandling av prostatit hos män bör användas med rekommendationer och doser. Och glöm inte att huvudterapin inte ska sluta - bara en kombination av flera droger hjälper till att uppnå önskad effekt på kort tid.

Effektiva salvor för prostatit: en beskrivning av organen

Prostatit förekommer hos medelålders män, och med ålder ökar risken för sjukdom. Om de första symptomen finns, är det nödvändigt att konsultera en specialist och inte självmedicinska.

Smärta, obehag, ohälsosam isolering, problem med urinering och samlag - alla negativa förändringar i hälsan hos reproduktiva systemet är redan en anledning att träffa en läkare.

Salvor för prostatit: vad de är och vad de hjälper

Salvor för prostatit används i komplex behandling och utförs en hjälpledning. De släpps i form av geler, krämer, salvor, balsamer och vax, som huvudsakligen används externt.

Salvor eliminerar många symptom på sjukdomen, som inkluderar:

 • Brännande känsla i perineum.
 • Akut smärta i ljummen.
 • Smärta vid avföring och urinering.
 • Ohälsosam urladdning ur urinröret, ofta gul.
 • Flytande trådar i urinutsöndringar.
 • Frekvensen i toaletten utan känsla av lättnad.
 • Smärta i huvudet;
 • Höj kroppstemperaturen till 38-39 grader.
 • Minskad libido och svag erektion.
 • Svår utlösning.

En lämplig läkare föreskriver en lämplig salva i ett komplex av andra läkemedel. Tänk på populära sätt.

Effektiva salvor från prostatit

"Friska"

I grädden hittar du läkande ingredienser som läker:

 • Cedar gummi fungerar bra på kapillärer, förbättrar blodtillförseln.
 • Propolis avlägsnar inflammation och läker epiteliala sår inuti kanaler och kärl.
 • Bee-gift är rik på peptider som förstärker blodkanalernas celler (kapillärer, vener, artärer) och förstör trombogenes.
 • Bivax fyller epitelens nedre områden och gör huden tätare, elastisk och elastisk.
 • Horse chestnut toner och eliminerar blodproppar.
 • Bee-svep accelererar metaboliska processer i cellerna.
 • Bikolven är en kraftfull antioxidant och ett effektivt enzym mot parasiter.
 • Olivolja stimulerar hälsosamma metaboliska processer i epitelet, närmar sig vitaminer, hjälper till att klara klåda och smärta.

Med prostatit används grädden externt, appliceras på huden i perineum eller på nedre delen två gånger om dagen - på morgonen och på kvällen. Före appliceringen är det nödvändigt att hygienera de områden där preparatet ska appliceras. Medlet appliceras, kraftigt triturering till en fullständig absorption.

Den har en utmärkt terapeutisk effekt, Handlingshastigheten beror på tillståndet för prostata, appliceringens regelbundenhet och immunitet. Varaktigheten av kursen bestäms individuellt av behandlingsspecialisten.

"Sunt" kan användas för att behandla olika typer av prostatit: smittsam, beräknad, kronisk, akut, purulent, bakteriell, stillastående. Läkemedlet kan inte användas vid kroppstemperatur över 38 grader. Ta inte ett bad i några timmar efter användning. Kontraindicerat vid intolerans mot enskilda läkemedelskomponenter.

Finalgon

Finalgon har ett aktivt inflytande på metaboliska processer och utvidgar blodkärlen. Läkemedlet har två aktiva substanser: Nonivamid och nikoboksil. Nonivamid har en smärtstillande effekt, nikoboxil dilaterar blodkärlen. De kompletterar varandra och orsakar rodnad i huden, förbättrar metaboliska processer i den.

Finalgon väl och djupt värmer upp, men det kan orsaka allergier. Applicera försiktigt, var noga med att ha råd med en läkare.

Före användning ska du kontrollera allergier: Applicera lite kräm på ett litet område av huden och observera reaktionen. Om allt är i ordning värmer huden upp och det finns inget obehag, läkemedlet kan användas. Det är nödvändigt att utföra hygien i patientområdet och applicera Finalgon på hudområdet (inte större än handflatan) med hjälp av lätta gnidningsrörelser. För att förbättra läkningseffekten kan huden täckas uppifrån med en ren ullduk. Medlet används två till tre gånger om dagen. Efter användning ska händerna tvättas ordentligt med tvål.

Med långvarig användning kan effekten minska, så dosen måste ökas individuellt.

Om patienten inte förbättras inom 1,5 veckor, kontakta en specialist.

Försiktighet bör iakttas så att salvan används endast för patienter med hud och fick inte till en hälsosam, ansikte, näsa, ögon, och så vidare. D. Före och efter behandling under en längre tid kan inte ta en dusch eller bad.

Läkemedlet kan orsaka irritation och allergisk reaktion på grund av sorbinsyrainnehållet i den. Bland kontraindikationerna: ålder till 12 år, hög känslighet mot droger, öppna sår, känslig hud, inflammation.

Ekado

Ett innovativt läkemedel baserat på kamfer hjälper effektivt att hantera prostatit, prostata adenom, dålig funktionalitet av spermatozoa och snabb utlösning. Emulsion ger utmärkt resultat, det är bekvämt och säkert att använda hemma.

Med prostatit tränger läkemedlet in i prostatakörteln, orsakar utsöndringen av dess utsöndring och dess ytterligare isolering. Eliminerar den patogena mikrofloran i reproduktionssystemet, har en analgetisk och bakteriedödande effekt, förbättrar blodflödet.

Satsen innehåller ett rör med läkemedlet, detaljerade instruktioner och en applikator, genom vilken läkemedlet kan administreras rektalt, såväl som en spruta som mäter dosen. Om du inte har en spruta, måste du köpa den i apoteket.

Läkemedlet används en gång om dagen, rektalt och helst på natten. Först måste du rengöra tarmarna naturligt eller svimmade. Dra i sprutan rätt mängd kräm (en dos är 4-5 mg), installera applikatorn på den och smörj den med olja för att underlätta införandet. Efter det är det nödvändigt att ligga ner i ett bekvämt läge och pressa in sprutans innehåll upp till stoppet i anuset. Händer, en spruta och en applikator ska dessutom tvättas med tvål och desinficeras med lämpliga medel.

Om proceduren utförs på natten går patienten helt enkelt till sängs. Om dagen, då efter ansökan måste ligga ner i en halvtimme.

Ekado används för kronisk prostatit kurser varaktighet 1-3 månader (du behöver 2 till 6 förpackningar). Beroende på sjukdomsstadiet kan sådana kurser kräva en eller flera per år.

Läkemedlet kan användas inom sjukhus, hem och ambulans utan strikta restriktioner. Det finns inga kontraindikationer för Ekado förutom intolerans mot enskilda komponenter.

Salva av Vishnevsky

Effektiv för bakteriell prostatit. Kompositionen innehåller användbara komponenter: ricinolja, fiskolja, xerober och tjära. Xeroform tillhandahåller antiseptisk effekt, kämpar mot virus och bakterier. Fiskolja och ricinolja hjälper salvorna att snabbt tränga in i dermis till inflammerad plats, och tjära förbättrar mikrocirkulationen.

Först måste du testa för den allergiska reaktionen på drogen. För att göra detta appliceras en liten salva på huden och efter några dagar utvärderas resultatet. Om komplikationer uppstår: feber, utslag, ökat tryck, svaghet, svimning - då kasseras användningen av läkemedlet. Om inga negativa effekter finns kan Vishnevsky salva användas.

Salva är kontraindicerat vid intolerans av enskilda komponenter i läkemedlet.

Folkmekanismer

Salva baserad på blommor av linne

Beredda blommor kan köpas på apotek eller samlas på sommaren under blommande och torkas sedan. För matlagning salva par st. l. torra blommor måste krossas till tillståndet av pulver, lägg till det 1 msk. l. alkohol och sätt på i 4 timmar på en varm plats.

Efter att ha insisterat lägg till 5 msk. l. fläskglass och lägg i ett vattenbad i 3 timmar. Därefter filtreras salva genom gasbindning, hälls i en separat behållare och förvaras i kylskåpet. Detta innebär smörj anus och perineum. Du kan också köpa en salva.

Salva baserad på propolis

Klipp propolis i ett fint pulver, blanda 1 msk. l. och 100 g smält smör, sätt behållaren på ett vattenbad. Uppvärmning varar i 30 minuter efter att vattnet kokat. Blandningen filtreras genom cheesecloth i en ren behållare och förvaras i kylskåp. Medlet kan användas dagligen i en månad. De smörjer anus och perineum. Propolis kämpar bra mot mikrober, tar bort inflammation och svullnad. Du kan också köpa en färdig salva.

Salvor för prostatit är effektiva för deras kompetenta och regelbundna användning. De används som hjälpmedel, ett specifikt läkemedel och behandlingskurs ordineras av en läkare.

Förteckning över de bästa salvorna för behandling av prostatit

Korrekt utvald salva från prostatit gör att du kan hantera inflammatoriska processer och förbättra patientens tillstånd. För behandling för att få de önskade resultaten är det mycket viktigt att endast använda lokala läkemedel för läkens recept. Detta kommer att bidra till att undvika negativa konsekvenser och biverkningar.

Översikt över förberedelser

Det finns en hel del lokala doseringsformer som kan användas för att behandla symtom på prostatit. För att välja den optimala kompositionen är det nödvändigt att få läkares samråd.

Finalgon

I kompositionen av detta läkemedel finns syntetiska substanser, såsom nikoboxil och nonivamid.

På grund av den kombinerade effekten bidrar denna salva till prostatit för att få sådana resultat:

 • Utöka fartygen
 • Värm vävnaderna;
 • Förbättra ämnesomsättningen i prostata;
 • Öka frekvensen av enzymatiska processer i vävnader;
 • Eliminera spasmer i musklerna.

friska

Detta läkemedel har en naturlig komposition.

Det innehåller produkter av biodling - vax, propolis, bieträ, skum.

Dessutom innehåller ämnet olivolja, cederträ och kastanjetrakt.

Läkemedlet används aktivt för att bekämpa olika manliga patologier. Användningen av denna salva mot prostatit bidrar till att uppnå dessa resultat:

 • Stoppa inflammationen;
 • Stärka blodbanan i prostata;
 • Eliminera trängseln att urinera;
 • Hantera svullnad i prostatakörteln;
 • Eliminera känslan av klåda och brännande;
 • Hantera smärta;
 • Öka kapillärernas elasticitet.

Förutom dessa effekter bidrar det här verktyget till att stimulera libido och förbättra effekten.

Ekado

I sammansättningen av detta ämne finns kamfer. Tack vare förekomsten av detta element används läkemedlet framgångsrikt vid behandling av många manliga sjukdomar. Bland dem är prostatit, prostata adenom, problem med utlösning och kränkningar av reproduktiva funktioner.

Läkemedlets aktivitet syftar till att späda organs utsöndring. Tack vare detta är det möjligt att stimulera utflödet från prostata. Dessutom har läkemedlet bakteriedödande egenskaper och ger en analgetisk effekt. Detta bidrar till att hantera patogena mikroorganismer och obehag.

Ekado påverkar positivt spermatets tillstånd. Medlet ökar deras rörlighet, vilket gör dem mer aktiva. Dessutom blockerar substansen nervimpulser som leder till snabb utlösning. Detta gör att du kan öka varaktigheten av samlag.

Traumeel

Detta ämne är ett effektivt örtmedel, i sammansättningen av vilket det finns flera växtekstrakter. De inkluderar echinacea, arnica, johannesört, etc. En unik kombination av ingredienser hjälper till att eliminera symptomen på inflammation och smärta.

Medlet stimulerar återvinningsprocesserna i vävnader och förbättrar lokal immunitet. Läkemedlet producerar inte en uttalad uppvärmningsverkan, därför leder den inte till irritation av dermis när den appliceras på perinealområdet.

Zinksalva

Det är mycket användbart att applicera zinksalva för prostatit.

Detta ämne hjälper till att återställa slemhinnor, förbättrar reproduktionsorganens tillstånd och aktiverar lokal immunitet. Det är detta element som hjälper till att förhindra prostata adenom.

För att behandla det drabbade orgelet applicera en 10% salva.

Salva av Vishnevsky

Detta verktyg används ofta för bakteriell patologi. Det har en uttalad antiinflammatorisk effekt, förbättrar utsöndringen av utsöndring i prostata och hjälper till att minska puffiness. I Vishnevskys salva finns ett antal användbara ingredienser. De omfattar tjära, fiskolja, xeroform. Innehåller förberedelse och ricinolja.

Fiskolja och ricinolja förbättrar salvansintag genom huden till det drabbade organet. Tjära underlättar expansion av blodkärl. Detta bidrar till att förbättra blodcirkulationen och underlätta intag av läkemedel i körteln. Xeroform har en antiseptisk effekt. På grund av detta klarar han framgångsrikt produkterna med vital aktivitet hos bakteriella mikroorganismer och bidrar till att eliminera virusinfektioner.

Regler för ansökan

Att använda salvor med prostatit gav bra resultat, du behöver lära dig hur du använder medicinen korrekt.

Innan du använder läkemedlet måste du se till att det inte finns någon allergi mot ingredienserna. För att göra detta appliceras en liten mängd salva på handleden och lämnas i några minuter. Om hyperemi eller klåda inte syns kan du börja behandlingen.

Medlet appliceras bäst på natten. Preliminär rekommenderas att utföra alla nödvändiga hygienprocedurer. Läkemedlet behandlar perinealområdet, platsen för smärtlokalisering och injiceras i ändtarmen. Då bör händerna tvättas ordentligt och försöka slappna av för att förbättra absorptionen av läkemedlet.

Läkemedel riktas mot terapi av det drabbade organet. Om en man har misstankar om hypotermi, kan du använda finalen. Detta ämne ger upphov till uppvärmningseffekt och förbättrar blodcirkulationen.

Funktionerna i ansökan skiljer sig något beroende på vilken agent som används. Salva Vishnevsky ska behandlas loin och gnugga huden i 10 minuter. Det är viktigt att epitelet är torrt och rent. Låt inte ämnet komma in i slemhinnorna. Läkemedlet används två gånger om dagen. Det är bäst att göra detta efter en dusch.

Många använder detta verktyg i form av en komprimering. För att göra detta måste du gnugga förberedelsen i huden i 5 minuter, applicera sedan en gasbindning och fixa den. Tack vare detta kommer det att vara möjligt att påskynda penetrationen av aktiva ingredienser i blodet.

En liten mängd slutgång kan appliceras på perinealzonen. Då ska du alltid bära varma underkläder eller linda din midja i en ullduk. Salvan får användas tre gånger om dagen. Det är nödvändigt att kontrollera dina känslor efter användning av ämnet. I avsaknad av klåda och brinnande efter 3 timmar kan du påbörja behandlingen igen.

Preparatet av Ekado kan appliceras lokalt eller injiceras i ändtarmen. Terapin bör ligga i en månad. Dosen väljs av läkaren. Detta verktyg kan användas för förebyggande ändamål.

Läkemedlet ska appliceras på könsorganet. Detta accelererar i hög grad penetrationen av läkemedlet i prostata.

Hastigheten för prestation beror på graden av inflammation och immunitetstillståndet.

Detta påverkas också av regelbundenheten av behandlingsförfarandena.

Folk recept

Salvor för behandling av prostatit kan enkelt göras av dig själv. Särskilt effektiva är preparaten gjorda på basis av propolis, linfrö, pumpafrön.

Salva från linne

Denna komposition bör behandlas med perineum och anus. Med hjälp kan du inte bara eliminera prostatit, utan också hantera infektionssjukdomar, liksom hemorrojder. Linsealen förbättrar perfekt urinering, eliminerar inflammation och hjälper till att återställa kraften.

För att förbereda produkten måste du ta 2 stora skedar av torkade blommor, slip noggrant för att få tillståndet av pulvret. Introducera 1 sked alkohol och sätt i en varm plats i 4 timmar. När kompositionen är infunderad, tillsättes 5 matskedar fett till den.

Sedan sätts produkten på ett ångbad och upphettas i 3 timmar. Den färdiga kompositionen måste filtreras genom flera lager av gasbindning. Då ska den sitta i en ren behållare och läggas i kylskåpet.

Propolis salva

För att göra denna produkt, ta 1 stor sked stor propolis, krossa den grundligt och tillsätt 100 g smält smör. Sätt kompositionen på ett ångbad och koka i en halvtimme efter uppvärmning. Sedan filtreras produkten, placeras i en ren behållare och läggs i kylskåpet.

Propolis hjälper till att klara av prostatit. Denna biodlingsprodukt eliminerar inflammation och svullnad. Det klarar effektivt med patogena mikroorganismer. Den färdiga produkten rekommenderas att appliceras dagligen i 1 månad. Salva bör behandlas med perineum och anala området.

Salva från pumpaolja

Den här produkten klarar framgångsrikt med inflammatoriska processer, förbättrar blodkärlets väggar och eliminerar smärta.

Sammansättningen av salva inkluderar bivax, vilket stimulerar restaureringen av vävnader och främjar vaskulär förstärkning.

För att förbereda en effektiv produkt måste du ta 2 matsked pumpaolja och en halv liten sked stor bivax. Värm dessa ingredienser med ett ångbad, slå bra och placera i en ren glasbehållare. Applicera varje dag i 3 veckor. Det rekommenderas att applicera produkten i liten mängd till perineumzonen och gnugga försiktigt.

Korrekt utvalda salvor hjälper perfekt med prostatit. För att uppnå goda resultat är det värt att använda lokala läkemedel endast för läkares recept. Specialisten väljer ett läkemedel beroende på den kliniska bilden av patologin.