Huvud
Behandling

Hur man gör sig till en prostata massager: hur man gör egna händer hemma (med recensioner)

Om du behöver gå till en urolog för att få dig en prostata massage, och du är generad eller upprörd med dig, kan du förstås. Vi måste erkänna att inte varje man kommer att tillåta en annan att utföra sådan intim behandling som prostata massage. Men ska vi försöka göra en prostata-massager med egna händer när det finns bra köpta produkter? Även om du skriver en sådan sökfråga, måste du göra det själv av någon anledning. Förmodligen är det igen i den täta och ovilliga att köpa en medicinsk massager, även i onlinebutiken. Vi kommer att berätta om möjligheterna att förvärva högkvalitativa produkter, vi talar också om vad som kan ersätta en medicinsk apparat och hur man skapar en egen självtillverkad massager.

Vad och var du kan hitta

På apotek kan du köpa en mängd olika apparater för massage av prostata. Av ansökans art är de:

 • Rektal (injiceras i ändtarmen).
 • Perkutan (agera genom perineum).

De kan påverka denna körtel med hjälp av:

 • Värme (apparat "Prostam").
 • Magnetfältet (enhet "Mavit", foto 2).
 • Vibrationer (vibro-massager "Mavit", "Prostam").
 • Mekanisk stimulering på grund av rörelser i patientens kropp (anpassning av "Straw Bull").

Det finns också mycket billiga mekaniska produkter för självmassage av prostatakörteln. De kan ha olika färger, olika i storlek och vara gjorda av olika material. Men deras form kommer att vara ungefär densamma. Trots enkelheten är dessa produkter också effektiva när de tillämpas korrekt.

Förutom apotek, kan du köpa mekaniska och vibro-massage av prostata i onlinebutiker eller apotek. De kommer att skickas till dig via post, kurir eller via speciella terminaler. Att vara blyg för deras förvärv kommer absolut inte att vara nödvändigt. Ingen hade lämnat en kommentar som han kände sig obekväm att få ett paket med okänt innehåll via post.

Som regel noterar alla användare en signifikant förbättring av hälsotillståndet och återkomsten av smärtssyndromet vid användningen av dessa produkter. Recensioner om dem, oavsett fysisk inverkan, är ganska positiva. Tillverkare av dessa läkemedel rekommenderar att du använder dem i kombination med mediciner som föreskrivs av den behandlande läkaren och med dess tidigare godkännande.

Du kan köpa en massager på apoteket.

Applikationsfunktioner

Alla enheter för prostata-massage, inklusive de som tillverkas av sig själva, kan användas för:

 1. Erektil dysfunktion.
 2. Adenom av prostata.
 3. Sluta med det.
 4. Blåsor.

Ansökan är motiverad om svårighetsgraden av processen sjunker, symtomen blekna och / eller remission av prostata inflammation börjar.

Du kan inte använda dem:

 • Under den akuta perioden av sjukdomar.
 • Med förhöjning av kronisk prostatit.
 • Med maligna tumörer i bäckenområdet.
 • I fallet med prostata tuberkulos.
 • Vid akuta ändamål i ändtarmen.

När du använder industriella och självgjorda föremål för massage av prostata, måste du komma ihåg om deras lämpliga tillämpning. Prostata massörer hemma som ligger på ryggen med knäna sätta i sina kistor eller i en annan bekväm hållning. Innan du använder dem ska anusen smörjas med vaselin eller ett speciellt anal smörjmedel. Enheten sätts in i anuset så att dess spets kommer i kontakt med den främre väggen i ändtarmen. Inkludera det valda läget för den använda enheten, som fungerar före orgasmens början eller för den tid som rekommenderas av tillverkaren eller den ansvariga läkaren. När det gäller en mekanisk enhet, tryck på handtaget på enheten så att vid varje tryck berörs dess spets på ändens vägg. Effekten fortsätter antingen tills orgasmen uppnås, eller i enlighet med tillverkarens och / eller behandlingsläkarens rekommendationer.

Hemlagad tillbehör

Om du av någon anledning inte kan köpa en industriprodukt kan du försöka göra en massager för prostata själv. Men naturligtvis måste du komma ihåg att certifierade medicintekniska produkter alltid är bättre än några hemlagade produkter.

Vid användning av en massager måste den sitta och skiftas i olika riktningar.

Så några tips om hur man gör en massager för prostata själv:

 • Du kan ta en tjock (

1-2 cm i diameter) en plastpinne med en rund spets på minst 15 cm. Ange henne i ändtarmen på

10 cm. Återstående längd används som handtag. När det gäller en sådan trollstav letar du efter en vibrerande eller konventionell tandborste (med ett tjockt handtag och en stump ände) eller en annan plasthushållsartikel med en rundad atraumatisk spets.

 • Vissa hantverkare råder dig att skrapa denna trollstav med egna händer från en tjockare träbit. Men när du använder den måste du lägga på en anal kondom så att du inte får splinter (om du inte skäms över att köpa den).
 • Du kan använda enema med en päron eller ett rör med en päron och en tight ballong (anal kondom). Den senare måste vara ordentligt fastsatt i röret eller spetsen av emmen.
 • Användningen av enheter med en boll underlättas av det faktum att det inte är nödvändigt att utföra översättningsrörelser. Du behöver bara pumpa och blåsa luftpäron, vilket är mycket bekvämare. Och om det är lätt att använda en vibrerande borste eller en kvinnlig vibrator behöver du inte skriva mycket.

  En annan skicklig man råder sig att göra en likhet med "Straw Bull". Titta på bilden som visar detta mästerverk, och du kommer att förstå vad som står på spel. Det finns också en beskrivning av dess tillverkning.

  Använd "hästen" författaren erbjuder samma som "The Straw Hatchling". Det är nödvändigt att sitta på denna pinne, lyfta pungen och, trycka på skrotet, skift framåt och bakåt och vänster-höger.

  Du kan se själv att massörer för prostata, som du själv gör, är en konstig och knappast nödvändig sak i hushållet. Det är mycket bättre och säkrare att använda en certifierad certifierad medicinsk enhet än att göra en tvivelaktig samopal.

  Hur man gör en massager för prostata själv: anpassning och kontraindikationer

  Dessutom kan det vara ganska trevligt för en man om det genomförs på rätt sätt.

  I artikeln pratar vi om hur du kan göra en massageapparat för din prostata med egna händer, hur man applicerar det ordentligt och om det finns kontraindikationer för en sådan massage.

  Fördelar och skador från en sådan massage

  fördelar:

  1. Den mekaniska effekten på prostatakörteln irriterar nervändarna. Följaktligen utökar och förbättrar blodkärlen. Ett bra blodflöde bidrar till det faktum att droger har den bästa effekten.
  2. Med denna procedur kan du få ett ämne som produceras av prostata. Det kan vara nödvändigt för analys. Enligt denna analys kan läkaren ordinera den nödvändiga behandlingen.
  3. Man tror att denna procedur kan förbättra kvaliteten på sexuellt liv. När allt är så förbättras sekretionsutflödet från prostatakörteln.
  4. Med denna procedur återställs muskeltonen i prostata. Dessutom kan du med denna procedur i allmänhet förbättra tonen hos alla muskler i perineum.

  skada:

  1. Felaktiga massage tekniker kan leda till utveckling av sjukdomar, såsom prostata adenom och prostatit.
  2. Om massagen är för intensiv kan den orsaka en autoimmun reaktion i kroppen.
  3. Felaktig massage kan skada endotmen och prova utvecklingen av hemorrojder, samt prova utseendet på analfissurer.

  Varianter av förfarandet

  Innan någon variant av genomförandet är nödvändig, måste man förbereda sig:

  1. För det första ska mannen som kommer att genomgå förfarandet göra en rengörande emalj.
  2. Om massagen är klar med händerna, måste du skära naglarna så att de inte skadar tarmarna.
  3. Det är lämpligt att dricka lite vatten före proceduren.

  Under massagen släpps en sekretion.

  Hemligheten förekommer i urinröret. Och det är mycket önskvärt att man efter proceduren kunde urinera, så att urinen tvättade denna hemlighet.

  Du måste också helt slappna av. Gör det varmt bad och avkopplande massage. Procedurens varaktighet är cirka 1,5 minuter, längre rekommenderas inte.

  Independent. Massage kan ske självständigt. Du kan göra denna procedur i badkaret, ligger i varmt vatten. Du måste sätta dina fötter på badets sidor. Fingeren bör smörjas med någon fettkräme och införas i anusen i full längd. Du kan hitta kanten av prostata. I sin form är det som en valnöt. Du kan se prostatas anatomi i den här artikeln.

  Men kanten av prostata är inte så svårt, det är fibröst nog. Det är nödvändigt att flytta fingret försiktigt från prostatens kant till centrum. Styrkan som du behöver massage beror på prostatens känslor och tillstånd. När det härdras kan du öka trycket. Men det borde inte finnas några smärtsamma förnimmelser.

  Om smärtan uppstår bör du sluta massera en stund. Inte bara huvuddelen av prostata, utan även dess laterala kanaler är utarbetad för att få önskad effekt. Det finns speciella anordningar för prostata massage med egna händer, som är utformade för att förenkla hela processen.

  Med hjälp av en partner eller partner. Denna procedur utförs ibland och inte självständigt. Den optimala positionen i detta fall är en där mannen kommer att kunna slappna av helt. Ligga på ryggen måste du sprida benen och böja dem i ditt knä. Fingeren hos personen som utför massageen är utsmält med en fet kräm.

  Fingeret skrivs in hela längden. Den person som utför massage ska hitta kanten av prostata och leda rörelser från kanten till mitten. Det är nödvändigt att se till att det inte finns någon smärta. En sådan massage bör också duscha inte mer än 1,5 minuter.

  Med hjälp av en stimulator massage. Massage kan också göras med en speciell massage. Före användning måste det desinficeras. Användning för detta kan vara sådana antiseptika, som miramistin eller klorhexidin. Då sätts en kondom på massageapparaten.

  Då smörjs den analöppna med ett smörjmedel. Det är nödvändigt att använda ett smörjmedel på vattenbasis. Kompositionen bör inte ha några fettämnen. När allt kommer omkring leder de till förstörelsen av latex. En massage utförs i den bakre positionen på sidan. Benen måste böjas och pressas till magen.

  Om en vibrationsmassager används, måste vibrationsläget aktiveras. Det första förfarandet bör utföras inom 3-5 minuter, varaktigheten kan ökas.

  Och förbättra sexlivet hjälper till med följande artiklar: hur man gör massage för att öka styrkan och huruvida det är möjligt att uppnå orgasm genom att stimulera prostatakörteln?

  Kontra

  Denna massage har vissa kontraindikationer:

  1. Hemorrojder. I närvaro av denna sjukdom kan prostatamassage bara förvärra den.
  2. Anal sprickor. De, som hemorrojder, kan få en mer uttalad form efter proceduren.
  3. Rektumets cancer,prostatacancer. Förfarandet intensifierar blodflödet, ökar cancertumören.
  4. adenom prostata i försummad form.
  5. Blåsans sjukdomar, som blåsor, problem med urinering i oförklarliga skäl.

  Prostata massager med egna händer: hur man gör?

  Hur man gör en prostata massager själv? Massager för prostata med egna händer hemma är svår att producera. När allt kommer omkring bör dess form vara anatomisk, och detta är svårt att uppnå, med självtillverkning. Denna blankett är nödvändig för att undvika skador under förfarandet.

  Hur man gör en massager för prostata själv? Att göra en prostata stimulator med egna händer är lättast att använda lera. Du kan också använda trä, men i det här fallet måste du slipa massageraren så att det inte finns några skarpa delar kvar på den som kan orsaka skada.

  För att göra en prostata stimulator måste du bestämma sin form:

  1. Massagerns diameter bör inte överstiga 5 cm och dess längd ska vara ca 10 cm.
  2. Det är nödvändigt att det är cirkulärt i tvärsnitt.
  3. Det är också nödvändigt att det har ett rundat huvud.
  4. Dessutom bör det vara något krökt längs.
  5. Om det är av lera, måste det härdas före användning. Med den här versionen av tillverkningen rullar du ut lera, runt sina spetsar, böjer sig något och torkar den. Använd en hemlagad prostata massager kan bara bäras med kondom.

  Prostata massager med egna händer - foto:

  slutsats

  Massage i prostatakörteln är nödvändig för de flesta män. Förutom att bibehålla hälsan förbättrar han också sexuell styrka. Det är därför det är värt det om det inte finns kontraindikationer.

  Hemlagad prostata massager - hur man gör en enhet själv?

  Vid behandling av prostatit tillgriper en mängd olika metoder och tekniker. Sjukdomen är ganska vanlig, och därför uppträdde en mängd olika terapier mycket.

  En av dessa är massage. Den kan utföras utan eller med hjälp av specialanordningar. Du kan köpa eller skapa en prostata massage med egna händer.

  Typer av stimulanser av prostata

  Invasiva vibrationsmassagerare

  Invasiv prostata massage är en anordning som direkt påverkar prostatakörteln efter införandet av spetsen i ändtarmen. Denna enhet är mycket populär på grund av det effektiva inflytandet av vibromassage.

  Invasiv vibro-massager av prostata

  Varje modell av en invasiv vibro-massager har en annan effekt på prostatakörteln. Det finns också sådana varianter som inte bara skapar vibrationer utan också ett magnetfält, vilket ger ännu större effektivitet från applikationen.

  Invasiva vibro-massageapparater används i följande fall:

  Invasiv typ vibromassazherov har sådana egenskaper:

  • på grund av den konstanta användningen av en invasiv vibro-massager noteras en ökning av effektiviteten hos antiinflammatorisk såväl som antibakteriell behandling;
  • Aktiva ämnen som uppstår på grund av magnetfältets verkan ackumuleras i det patologiska fokusområdet, vilket i sin tur ökar återhämtningsprocessen.
  • en termisk effekt som förbättrar blodcirkulationen och fluidutflödet samt acceleration av enzymatiska processer;
  • Vibrationsmassage återställer tonen i bäckenbotten och prostata strukturer;
  • Magnetfältet stannar inflammatoriska processer i prostatakörteln, minskar ödem och accelererar cellreparation.

  Icke-invasiva enheter

  Denna typ av massager ger en terapeutisk effekt genom bäckens golvmuskler. Enheten har en konisk form med en jämn yta.

  Skillnader i användningen av en icke-invasiv vibro-massager:

  • Det finns inga obehagliga känslor efter och under proceduren.
  • Utför en cirkulär rotation medurs;
  • säkert förfarande på grund av fullständig kontroll över uppförandet
  • manuell mjuk massage i prostata.

  Principen för enheterna

  På grund av effekterna av värme ökar utsöndringen av enzymerna i prostatakörteln kraftigt. Dessutom förbättras aktiviteten hos lokala immunitetsceller, vilket ökar organens motståndskraft mot faktorer med yttre aggression.

  Hur man gör en prostata massager med egna händer hemma?

  Först och främst måste du bestämma storleken på enheten själv. Den rekommenderade längden får inte överstiga 10 centimeter.

  Också, kom ihåg att anordningens diameter borde vara mindre än 5 centimeter för att förhindra svårigheter att komma in i anus och bli av med oönskade smärta. För tillverkning av en mer korrekt formulär rekommenderas att du bekanta dig med apoteksenheterna.

  Material för att skapa en massager med egna händer är bättre för att använda sådana:

  Det är också värt att komma ihåg att designen skulle visa sig vara tillförlitlig, det är därför som man skapar sådana apparater, att man föredrar inhemska material.

  Formen på enheten är gjord för din personliga preferens, men används först efter fullständig torkning.

  Är det möjligt att göra en hemlagad elektrostimulator hemma?

  Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

  Du behöver bara ansöka.

  Innan du skapar den här enheten är det nödvändigt att förstå vad den är avsedd för. Elektrostimulatorer behövs för att genomföra en fysioterapiprocedur, som utförs med hjälp av en ström med låg effekt eller frekvens. Denna metod är en hjälpmetod vid behandling av kronisk prostatit.

  I medicin används flera tekniker för elektrisk stimulering. Det finns tre typer:

  • extern;
  • transrektal;
  • transuretral.

  Transrectal och transuretralteknik kan endast utföras av en specialist inom medicinområdet, och de anses vara de mest effektiva. Extern elektrisk stimulering kan appliceras hemma, det är ganska bekvämt för självständig användning.

  Grundproceduren för den senare sorten hemma utförs genom att placera elektroder på sådana delar av kroppen:

  Driftsläget väljs individuellt baserat på känslor och varaktigheten av exponeringen för denna enhet bör vara från 8 till 20 minuter.

  Det rekommenderade antalet procedurer för den första kursen är 12, varefter det är nödvändigt att konsultera en läkare för att diagnostisera tillståndet i prostatakörteln. Om välbefinnandet förbättras kan proceduren för elektrostimulatorverkan fortsättas.

  När det gäller tillverkningen av en sådan anordning är det nödvändigt att ha tillräckligt med kunskap, så att verktyget inte skadar ännu mer. Det är bättre att köpa en elektrostimulator i apoteket.

  Fingermassage och elektrostimulering: vad är bättre för män?

  elektro

  Tekniken för elektrostimulering anses framgångsrik över hela världen, och av den anledningen har den använts vid behandling av prostata. Denna metod för behandling av prostatit är inte grundläggande, den används som en ytterligare läkemedelsbehandling.

  Elektrostimulering främjar:

  • expansion av vävnadernas kapillärer;
  • aktivering av lokal immunitet
  • minskning av ödem i vävnaden, vilket gör det möjligt att påskynda återhämtningsprocessen;
  • förbättring av blodcirkulationen
  • regenerering av skadade vävnader.

  Sällan är förfarandet föreskrivet för patienter med diagnos av uretrit och prostatit i kronisk form.

  Elektrostimulering utförs också i följande fall:

  • med metaboliskt syndrom;
  • med infertilitet
  • med för tidig utlösning
  • med bäckensmärta.

  Fingermassage

  Denna metod för behandling av prostatit används oftast hemma. Innan proceduren startas är det dock nödvändigt att veta i vilken form prostatit sker, detta är ett viktigt villkor för att inte leda till försämring av patientens tillstånd. Fingermassage är endast tillåten vid icke-infektiös prostatit.

  Massage i prostata med ett finger

  I vissa fall, nämligen när den akuta formen av prostatit uppstår, är det kontraindicerat att göra fingermassage hemma. Denna procedur kan utföras endast av medicinska specialister på ett sjukhus med olika antibiotika och antiandrogener.

  Före manipulation är det nödvändigt att förbereda:

  • rensning av tarmarna från avföring med enema med en varm lösning av kamomill;
  • en timme före början av förfarandet patienten kommer att behöva dricka en liter vätska för att fylla blåsan, varigenom ytterligare tryck kommer att tillhandahållas på prostatan, vilket möjliggör effektivare behandling;
  • Under proceduren måste du koppla av för att undvika negativa känslor.
  • Preliminär studie av hållning för proceduren, som maximalt effektivt och bekvämt påverkar prostatakörteln.
  • massage ska utföras i speciella kirurgiska handskar med användning av vaselin för att undvika biverkningar: irritation och smärta.

  Relaterade videoklipp

  Prostatit har under lång tid behandlats med massageprocedurer, under vilka flera genomförandekoder har bildats. Förutom stimulering med fingret används nu vibrering och elektriska stimulatorer, vilket gör det möjligt att klara sig mer effektivt med symtomen på sjukdomen. Dessa enheter kan både köpas och tillverkas självständigt med nödvändig kunskap.

  • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
  • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

  Stimulanter av prostata extern applikation

  Stimulerande medel (massager) av prostata för extern användning, mekaniskt verkande på perinealområdet, på den sk pubic-coccyxmuskeln, indirekt påverkar den närliggande prostatakörteln.

  Prostata massager "Straw Bull"

  Den mest kända, den så kallade "Straw Bull".
  Kanske, namngav utvecklarna det för att hedra den ukrainska sagan "The Straw Goby, en tjärakask", för att betona sin förmåga att bekämpa smärtan, vilken prostatit är.

  Att använda det är extremt enkelt. Det räcker att lägga på en stol (det är möjligt för en bil-, kontors- eller datorstol). I parentes är dessa typer av fåtöljer inte förgäves, eftersom män, som tvingas spendera på dem länge, automatiskt faller i gruppen i riskzonen för prostatit. Sitt på massageapparaten så att dess utsträckta del ligger under pungen. Vidare masserar LK-muskeln att göra rörelser med liten amplitud från sida till sida.
  Denna massager har en mild inverkan på människornas genitourära system.

  Hur man gör en massager för prostata själv

  En sådan fråga är ganska populär bland männenas hantverkare, av vilka det finns många. Sedan handlar det om massager av extern applikation, eftersom transrektala krav på material är ganska specifika, och det är bättre att inte experimentera.
  Gör en massager med egna händer är extremt lätt!
  Du kan upprepa formen av "Straw Bull" från ett ganska solidt material, eller du kan bara använda en solid glasflaska av lämplig storlek.

  Ganska bra med det här problemet är att klara av en vanlig tennisboll. Mer information finns i kortfilmen

  Massage med prostatit

  Varaktigheten av massagesessionen med förebyggande syfte är 5-7 minuter. Med terapeutiska och profylaktiska ändamål - 15-20 minuter. Sessioner - 2 gånger om dagen, 1 månad. Mycket oönskade bryter mer än 2 dagar.
  Dessa data är ungefärliga och anges endast för orientering.

  Dessutom, i mer detalj, genom tekniken att utföra en sådan prostatmassage, läs i artikeln "Prostata Massage"

  Man bör komma ihåg att i fall av prostatit, ersätter massage inte komplex behandling, men är bara en del av det och därför är samråd med läkare obligatoriskt.

  Hur man gör en prostata massager med egna händer

  Stimulering av prostatakörteln vid vissa sjukdomar kan utföras med hjälp av ett antal enheter som kan köpas på apoteket. Våra rekommendationer - om hur man gör en prostata massager med egna händer, vilket inte kommer att ge till apotekets motsvarigheter.

  Våra läsare rekommenderar

  Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

  En sådan allvarlig sjukdom, såsom prostatit, som utvecklas på grund av infektionssjukdomar, brist på regelbunden samlag, en stillasittande livsstil och andra skäl, kan du inte rida. Dess behandling är obligatorisk, eftersom den kan leda till:

  • Övergången av inflammation till kronisk form;
  • utveckling av venös stasis;
  • en minskning av kärlväggen;
  • störning av blodcirkulationen;
  • minskad testosteronproduktion;
  • infertilitet förekomst;
  • ökad risk för maligna tumörer;

  Massage kan hållas på sjukhuset (i det här fallet kommer det att vara manuellt), men många föredrar att göra det själv hemma. Använd i detta fall speciella massageapparater. De är av två typer - invasiv och icke-invasiv. Om du av någon anledning är blyg om att köpa en enhet i ett apotek eller beställa det på Internet, kan det göras hemma.

  Det största problemet är att tillverkare av färdiga massager tar hänsyn till kroppens anatomi, enhetens diameter och form. Du måste ta itu med det själv.

  Om du planerar att göra en direktmassager är det värt att överväga endast dimensionerna. För att göra en krökt enhet (vilket är mer föredraget), var inte lat för att lära dig några punkter.
  Om allt är gjort korrekt kommer hemmodellen att vara lika bekväm och effektiv som köpmodellen.

  Hur man gör en invasiv prostata massage själv

  Invasiv massage kallas också kontakt. De nedsänks direkt i ändtarmen, därför anses de vara mest effektiva. Först och främst måste du välja rätt material. För en hemmagjord massager är det bättre att använda en speciell värmebeständig lera eller lera.

  Det är viktigt att vara uppmärksam på storleken. Diametern hos arbetssektion får inte vara större än 5 cm (när överstiga denna parameter kommer att vara svårt att komma in i anordningen och förfarandet kommer att ta smärta sensationer), och längden bör inte överstiga 10 cm. För att massage var lätta att använda, kan arbetsdelen böjs något. Vid val av formulär rekommenderas att se bilder på fabriksprodukter.

  Använd massagemaskinen först efter att den har fullständigt stelnat (ungefär en dag). Nackdelen med sådana anordningar är att materialen från vilket de kan tillverkas hemma är vanligtvis plast, så det kommer inte att finnas den nivå av tryck som en inköpad analog kan ge.

  Elektrisk stimulator av prostata

  Sådana massager är gjorda på grundval av invasiva anordningar. För dem kan du ta en liten elektrisk motor (dra ut den ur en rakhyvel eller telefon med en vibrationsfunktion). Motorn drivs av en strömkälla (till exempel ett vanligt batteri eller en nätadapter). Men batteriet är mer lämpligt.

  Skalet av en sådan anordning är tillverkad av samma lera, plast eller gips. En massager används såväl som en enkel invasiv en - skillnaden kommer endast att vara i närvaro av vibrationer.

  Non-invasiv massage

  För män som inte verkar använda en invasiv massager, finns det icke-invasiva enheter. De är mindre effektiva, men behöver inte införas i ändtarmen, men verkar genom perineum.

  Du behöver inte göra dessa enheter. För dem kommer många praktiska saker att göra. Till exempel kan en tennis eller gummiboll, handduk, tätt rullade in en sele, en påse med sand, gummi pyramid, eller ens ett barns leksak. Ett stort plus på sådana enheter är att du kan massage dem inte bara hemma utan även på kontoret eller i bilen. Dessutom orsakar dessa massörer inte praktiskt psykiskt obehag.

  Låt oss påminna de grundläggande kraven för massageapparaten:

  1. Korrekt storlek (diameter är inte mer än 5, längd - högst 10 cm).
  2. Böjd arbetsdel.
  3. Det är inte okej att det kommer att finnas ett handtag (vilket gör massage mer bekvämt).
  4. Massagern ska vara tillverkad av material som inte medför obehag. Lera, hushållslera eller gips kommer att göra. Vissa rekommenderar en enhet av trä. Å ena sidan är det här materialet tillräckligt svårt för effektiv massage. Å andra sidan, även med kondom, är det möjligt att få en splinter.
  5. För den hemlagade elektriska massagen är samma skal som för den konventionella lämpliga. Se till att motorn är noggrant dold och bildar inte oegentligheter, vilket kan orsaka obehagliga känslor under massage.

  Hur man korrekt utför proceduren för exponering för prostatakörteln

  Villkoren och särdrag vid stimulering av prostatit påverkar direkt den terapeutiska effekten, så det är nödvändigt att närma sig denna fråga noggrant.

  Först och främst, innan du börjar en massage kurs, bör du kontakta en urolog, eftersom det finns ett antal sjukdomar där prostata massage är kontraindicerad.

  Om läkaren godkände massage, är det rekommenderat hemma och inte på sjukhuset. Detta minimerar de bashfula förnimmelserna som kan uppstå hos en man (detta påverkar även behandlingsförloppet).

  Viktigt!
  Korrekt utförd massage ska inte vara smärtsam!

  Om du använder en invasiv massageapparat

  Före början av sessionen rekommenderas att ta ett bad - det här hjälper till att slappna av och samtidigt bli av med bakterier. Var noga med att tvätta enheten själv (oavsett om du använder kondom eller gel) och behandla den med en antiseptisk lösning.

  För enklare införande av enheten och lindring av obehagliga känslor rekommenderas att man använder kondom, petroleumgel eller smörjmedel. Om du har en mycket känslig kropp, kan du lagra för massage med en narkosgel (den har en speciell komposition som hjälper till att ta bort smärta).

  Innan proceduren påbörjas (ungefär en timme) är det nödvändigt att avficka och rengöra tarmen med en lavemang (det är användbart att använda kamillebuljong). För att öka effekten och minska smärta kan du dricka ungefär en liter vatten. Senast måltiden ska ske senast två timmar före förfarandet.

  En man borde ta en bekväm ställning. Om massagen är klar i badrummet, ska benen placeras på kanterna och höja bäckenet något. Om du gillar tanken på massage i sängen, måste du ligga på din sida, knäna böjda till bagaget. Rektumområdet och arbetsdelen av massageapparaten smörjer gelén och börjar försiktigt massera inmatningen och sakta sätta in enheten i ändtarmen.

  Gå massage är osannolikt att ta den önskade positionen, så försök inte rotera den eller flytta den. När du introducerar ett problem kan du bara uppstå med böjda enheter, men glöm inte att de är placerade efter införandet på så sätt att effekten på körteln maximeras.

  Efter att du har gått in i massageapparaten i fem centimeter, må du försiktigt massera prostata från periferin till mitten. Om järnet härdar, kan trycket på det stärkas (det är viktigt att inte överdriva det). Denna procedur bör inte orsaka smärta.

  Fortsätt massage den nödvändiga tiden, och tryck försiktigt försiktigt mitt i prostata för att skjuta hemligheten mot blåsan. Från ordentligt genomförd massage bör allokeras några droppar av utsöndring. Efter proceduren är det nödvändigt att tömma blåsan (stillastående sekretorisk vätska och patogen mikroflora kommer att lämna kroppen).

  Med vätskans färg och konsistens kan du bestämma tillståndet för prostata. Till exempel, i ett normalt, hälsosamt tillstånd måste hemligheten vara transparentvitt. Om den har en matt gulaktig nyans, indikerar detta bildandet av pus. I det här fallet måste du alltid kontakta en läkare.

  Varaktigheten av en session är en och en halv till två minuter två gånger om dagen.

  Massage med en partner

  Många män, trots det faktum att det är nödvändigt att producera en prostata massage, kan inte göra det själv och tanken på en massage på sjukhuset gör dem till en tyst fasan. I det här fallet kan du rekommendera en massage med en partner. Som regel går kvinnor villigt att hjälpa sin man att återställa sin hälsa.

  I en sådan massage finns det fördelar. Först och främst kan en man ta en idealisk position: på ryggen, med knä böjda. Plus - prostasmassage orsakar i många fall sexuell upphetsning, och kombinationen av en sådan massage med orala smärtor ger ett större resultat.

  Non-invasiv massage

  Icke-invasiva massageapparater används både för förebyggande av impotens och prostatit och för behandling. I det första fallet är procedurens varaktighet sju till åtta minuter om dagen, i andra till tjugo.

  Om du är hemma, då för massage rekommenderas att välja en bekväm plats (favoritstol eller stol). På den placeras den anpassning du själv har valt. På den måste du sitta försiktigt och försöka rocka fram och tillbaka och snurra på den.

  Amplituden för rörelserna bör inte vara stor, och det är inte heller nödvändigt att trycka kraftigt. Det viktigaste är att du känner dig bekväm och inte känner smärta i bäckenområdet.

  Du kan göra denna massage i bilen. När det gäller psykologisk komfort är detta det mest föredragna alternativet - ett litet slutet utrymme, stängt från nyfikna ögon. Mycket bra, om du har tonade fönster - att göra en användbar procedur kan vara och i trafikstockningar, utan rädsla för att orsaka andra förare förvirring.

  hydromassage

  Det finns ett annat alternativ för att massera prostata - en bubbelpool.

  Det tar en och en halv till två timmar före sänggåendet. Före proceduren är det också nödvändigt att göra enemas och hålla toaletten i yttre organ. Efter 10-15 minuter injiceras 400 till 700 ml av en lösning av furacilin eller avkokning av kamomillblommor med rumstemperatur i tunntarmen med en speciell päron.

  Volymen av vätska bör vara sådan att det orsakar trängsel att avta. Kärnan i en sådan massage är att begränsa dessa önskemål i 30-40 minuter. Under denna tid slappar de distala delarna av tjocktarmen, den muskelformiga strukturen i prostatakörteln och de partiella vesiklarna. Läkemedel som kommer med enema har en positiv effekt: tonisk eller spasmolytisk.

  Den enklaste typen av massage

  Den mest enkla och helt gratis typen anal massage är massage för hand. Tekniken är densamma som för invasiva enheter. Det är nog att lägga en handske på handen. Ett viktigt plus med dessa procedurer är att när du masserar ditt finger, kommer du att styra proceduren "från och till". Därför är manuella förfaranden mer föredragna än att använda verktyg.

  Vad gör prostationsmassage?

  Förbättrat utflöde av stillastående sekret, vilket orsakar svullnad av kärlen, sekundär blodstockning i körteln och bäckenorganen. Från värmeeffekten ökar sekretionen av enzymer i prostatakörteln, aktiviteten hos lokala immunitetsceller ökar, och följaktligen ökar kroppens motstånd mot yttre aggressionsfaktorer förkylningar.

  Vibrationseffekt har en effekt på kroppen, är en tidig hjälp för att lösa problemet. Vätskor som bildar bollarna i prostata parenchyma försvinner snabbt under vibrationens verkan.

  Oavsett vilken typ av massage du föredrar - invasiv eller icke-invasiv, kan du göra det i en månad.

  Kontra

  För att massera prostata medför exceptionella fördelar, och inte skadar hälsan, måste du vara säker på att inga kontraindikationer finns:

  • malign prostata-tumör (stimulering kan orsaka en snabb ökning av tumören i storlek);
  • sprickor och skada på ändtarmen;
  • akut form av prostatit;
  • hemorrojder;
  • beräknad prostatit;
  • tuberkulös inflammation i körteln;
  • förhöjd temperatur.

  Om du bestämmer dig för att massera dig själv och göra en prostata-massageapparat med egna händer, var noga med att konsultera alla funktioner i denna procedur och apparaten från specialister för att säkerställa att stimuleringssessionen lyckades.

  Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

  Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

  • konstant smärta i underlivet, skrotum;
  • svårighet att urinera
  • sexuell dysfunktion.

  Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

  Prostata massager med egna händer

  Kanske, i samband med bortskämd ekologi, konstanta påfrestningar eller en accelererad rytm av livet, men klagomål om prostata körtandens arbete är närvarande hos varje tredje man som har nått 35 års ålder. Läkare, för att behandla och förebygga, förutom antibiotika, rekommenderas att utföra prostata massage. Av detta skäl har en speciell prostata-massager utvecklats för ett speciellt förfarande.

  Utnämning av prostata massager

  Stimulering av prostatakörteln för förebyggande ändamål kan utföras utan inträde, men i härdningen utförs exklusivt rektalt. Den verkliga orsaken tjänar ofta som ett vägran av patienter från sådana förfaranden. Doktorer insisterar emellertid på att detta är nödvändigt för fullständig återhämtning. Kompetent massage främjar:

  • bättre absorption av läkemedel som syftar till att bekämpa prostatainflammation
  • positiv effekt på muskelton i prostata;
  • normalisering av blodflödet i prostatakörteln;
  • stabilisering av de sekretoriska kanalernas patency från körtlarna;
  • ökad styrka;
  • ökad sexuell lust.

  Vid kliniska tillstånd utförs föreliggande förfarande genom att stimulera körteln med ett finger. Men med tanke på den olämpliga anatomiska strukturen är det inte alltid möjligt att uppnå de önskade resultaten. Men med hjälp av en unik prostata massager uppnås resultatet snabbare och kvarstår länge.

  Hur man gör en massageapparat med egna händer

  En speciell vibrationsstimulator är möjlig att köpa i butiken sexvaror. Men du kan göra en massager prostatakörtel och hemma.

  Viktigt! Det är nödvändigt att observera vissa regler och proportioner när man gör en självtillverkad massageapparat:

  1. Arbetsdelen ska inte överstiga 10 cm, stora dimensioner kan allvarligt skada hälsan. Prostatan ligger på avstånd 5-8 cm från anuset, det är 2-3 fingrar i fingret. Därför är det inte meningsfullt att producera en enhet längre.
  2. Huvudets diameter kan uppgå till högst 5 cm, annars kommer penetreringen att hämmas avsevärt. För en effektiv procedur måste stambredden också vara minst 2 cm.
  3. Massagerens bagage måste utan tvekan vara krökt för att upprepa den anatomiska strukturen hos den analgången.
  4. När det är självtillverkat är det viktigt att utföra ett bekvämt grepp, vilket också kommer att fungera som ett stopp.

  Med tanke på alla egenskaper kan du göra en massager för prostata hemma. Råmaterialet för det vanliga stimulansen kommer att vara lera eller en speciell lera. Det viktigaste är att låta modellen torka helt, vilket tar ungefär två dagar. Med nödvändiga färdigheter att blända massageraren med egna händer blir det inte svårt.

  Det finns icke-invasiva massageapparater som används för förebyggande ändamål. Här är en vanlig tennisboll perfekt. Han sitter på en stol, patienten sätter sig ner, placerar bollen under pungen, och patienten själv gör svängande rörelser fram och tillbaka.

  Hydrologiska förfaranden baserade på effekterna av vattenflöden som påverkar prostatan utövas ofta också. Detta är inte den mest bekväma metoden, det har många kontraindikationer.

  Men stimulatorer med vibroffekt är mer effektiva. Skapa en prostata massager för huset med egna händer är också möjligt. För att göra detta behöver du:

  • Ett silikonrör av lämplig storlek och diameter, tom inuti och rundad i ena änden.
  • Vibrerande mekanism. Lämplig för elektriska rakhyvlar, telefoner; eller du kan få en lämplig i teknisk avdelning.
  • Speciella hantverkare kommer att föredra laddaren med smink från elnätet. Men konventionella batterier är också lämpliga.
  • Det är nödvändigt att ta hand om enhetens täthet, dess vattenbeständighet.
  • Skickliga händer.

  OBS! Innan du använder protesvibratorn, tillverkad av dig själv, bör du definitivt rådfråga en specialist.

  Hur man gör en massage med en hemlagad massageapparat

  För att använda medicinsk utrustning finns det viktiga regler. Hemlagad massage för prostata är inget undantag.

  1. Innan du börjar proceduren måste du göra en lavemang och ta ett avkopplande bad.
  2. Med tanke på det faktum att ytan av prostamassagen görs självständigt, kan den inte vara helt jämn, det är nödvändigt att använda det innan du sätter stimulansen på kondomen.
  3. Det rekommenderas att du använder tillräckligt med smörjmedel under massagen.
  4. Det är viktigt att anta en lämplig och lämplig hållning. Det kan vara: Ligga på sidan med ett böjt övre ben; sitter och hänger över stimulatorn; eller den mest populära positionen - ligger på ryggen med båda benen böjda;
  5. Sätt i enheten långsamt, med vridningsrörelser, för att undvika obehagliga känslor.
  6. Om det inte finns några skarpa smärtor, är det nödvändigt att penetrera ca 5 cm. Intuitivt "grop" prostata. Det kommer inte bli svårt - när prostatakörteln kommer under påverkan av en massager, kommer känslan av penetration att förändras.
  7. Vid användning av en självtillverkad vibro-massager är det värt att fixa det bra och först då använda de tillgängliga funktionerna.
  8. Efter användning ska du alltid ta hand om enhetens renhet och säkerhet. Skölj det med lämpligt material på ett sätt, torka det torrt och sätt det på en plats som är väl skyddad mot sol och barn.

  Vid procedurens gång är det begränsat. Behandling utförs från 2 veckor till en månad. Med anal penetration utförs massage en gång om dagen, från fem minuter till en halvtimme, inte mer! Vid en icke-invasiv metod rekommenderas sessioner att utföras 2 gånger om dagen i 15-20 minuter.

  Kontra

  När det gäller kontraindikationer är det värt att notera att varje modell av prostata massager med egna händer kan ha en individuell intolerans och förbjudas från användning. Av de vanliga felen finns det flera huvudsakliga:

  • Inkompatibilitet av det valda materialet. Innan du börjar skapa självtillverkat stimulans måste du se till att det inte finns någon allergi mot de valda råvarorna. Av säkerhetsskäl rekommenderas det inte att göra massage med egengjord glasvara.
  • För vibro-massager är ett obligatoriskt tillstånd korrekt isolering. Enheten ska inte tillåta en liten strömavgivning.
  • Förbudet mot användningen kan fungera som en felaktigt återskapad form av anordningen, som kan ge motsatt effekt och skadlig hälsa.

  Det finns också ett antal kontraindikationer för patientens hälsotillstånd. I något fall kan du använda prostata massage i sådana patologier:

  1. avancerad inflammation i prostata;
  2. prostatacancer och andra gonader;
  3. prostata adenom;
  4. stenar i prostatakörteln;
  5. nedsatt urinering
  6. en exacerbation av hemorrojder, sprickor av en anal pass och andra.

  slutsats

  Sammanfattningsvis bör det noteras: Att skapa med egna händer är underhållande, men det är bättre att inte spara på hälsan utan att få en kvalitativ och effektiv vibrationsstimulator. Köp en prostata-massager till överkomliga priser genom att ha bekantat dig med alla egenskaper, du kan och i vår webbutik.

  Detaljerade anvisningar för att göra en prostata massager med egna händer

  Att göra en prostata massage med egna händer är ganska lätt. Användningen av denna enhet gör det möjligt för hemmet att avlägsna manifestationer av prostatit (även kronisk), avlägsna stagnation i bäckenorganen, normalisera urinprocessen, avlägsna manifestationer av brister i erektilfunktionen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt att kostnaden för en sådan anordning kommer att vara låg, och enheternas komponenter kan lätt hittas hemma.

  Invasiva massörer injiceras genom anusen. Således utförs en direkt effekt på prostatakörteln. Icke-invasiva (icke-kontakt) instrument möjliggör manipulation i perinealområdet.

  Hur man gör invasiva stimulanser med egna händer

  Enheten sätts in i anuset, så materialet måste vara starkt, fast, kompatibelt. Lämplig gips, lera, gummi. Basen måste transformeras, med önskad form, längd, diameter. Några medlemmar av det starkare könet använder till och med en deg för att skapa en massager för prostata, ibland används plasticine. Men det är nödvändigt att ta hänsyn till att en sådan variabel struktur så småningom blir opålitlig.

  För att enheten ska förbli operativ under en längre tid är det att föredra att tillgripa en mer stabil grund. När materialet hittas, är apparaten redo. Den är formad i en viss form, det är inte förbjudet att visa kreativitet i arbetet. Använd en självtillverkad massage maskin är endast möjlig när den torkar. Enheten lämnas en dag eller två för fullständig torkning.

  Anpassning bör anges utan svårighet. De rekommenderade enhetsdimensionerna är 5 cm tjocklek, 10 cm långa. Prostatan ligger 5 cm djup från anusen, så 10 cm räcker för genomförandet av medicinska förfaranden.

  Det viktigaste i förfarandet - att arbeta noga, skada inte kroppen, orsaka inte en förvärmning av sjukdomen.

  Vibro-massager för prostata

  Prostatvibratorn är gjord av ett litet silikonrör med en rundad ände. Till enheten lägg till ett vibrerande element, ett batteri. Vibrationskomponenten kan tas från en gammal mobiltelefon. När enheten används, släcker silikon värmen, tack vare den vibrerande insatsen är det möjligt att ändra trycket på prostatakörteln.

  Huvudkravet för idén är fysiologisk bekvämlighet på jobbet. Även om tekniken inte är komplicerad är det inte lätt att hitta rätt silikonrör av lämplig storlek. Dessutom måste du hämta innehållet korrekt, samla allt ihop, hålla fast vid tätheten. De positiva aspekterna på att skapa en hemmagjord silikonmassage maskin - flexibilitet, säkerhet. På grund av närvaron av en jämn yta kommer det inte att förekomma någon irritation och slemhinnestrauma. En annan positiv punkt är den acceptabla kostnaden för enheten.

  Masseringselektrostimulatorn kan tillverkas hemma, välja materialet och formen på en konventionell anordning som grund. Det tar en gammal rakhyvel med en vibrerande komponent. I enheten finns en liten motor med en excentrisk, som arbetar från batteriet. Basen är lera eller gips. Det bör komma ihåg: Felaktig användning av vibro-massager kommer inte att gynna prostatas hälsa. Så innan du använder enheten konsultera en urolog.

  Videon beskriver en liknande metod för att samla vibro-massager med ens egna händer.

  Hur man gör ett hydromassage hemma

  Hydromassage för att massera prostata hemma kan göras från enema. För att effektivisera hydroprocessen utförs det med hjälp av avkok och infusioner. Du kan insistera på tvål och veronica. Örter är uppfödda i 0,5 liter varmt vatten, flera timmar infunderas.

  Hydromassage utförs två timmar före sänggåendet. För det första förfarandet är fem minuter tillräckligt. Med varje efterföljande procedur ökar tiden med en minut.

  Beredning och massering

  För att massera prostata bör förberedas: rengör tarmarna med en lavemang. En protesmassager som tillverkas av sig själv arbetar inte alltid med en felfri yta. För konkret komfort, för att förhindra skador på tarmarnas väggar, penetration av skadlig flora i kroppen, är det att föredra att använda kondom. Det är bättre att välja det alternativ som används för ultraljudsundersökningen. Det är smidigt, det har inte smörjmedel. En sådan kondom orsakar inte irritation. Om en latexkondom används för massering, som används för ultraljudsundersökning, är det förbjudet att använda någon form av smörjmedel. Vissa apotek säljer kondomer som används specifikt för att massera prostata. För att minska smärtsamma känslor hjälper smörjmedlet. De måste också bearbeta enheten. För smörjning är bensinatum också lämplig. Området nära anuset är försmassat.

  Hur masserar du prostata själv? Du måste sitta på din sida, ta knäna till bröstet, också pose ligger på ryggen, dina knän är böjda i denna position. Det blir bättre om blåsan inte är tomt: prostationsmassagen är sålunda bekvämare. Enheten sätts på ett avstånd av 5 cm från anuset. Försiktiga masseringsrörelser, inte intensiva och inte skarpa, produceras från kanten av prostata till mitten. Enheten sätts in innan du rör prostata. Det är bättre att starta massage på höger sida: detta orgelområde är inte så känsligt. Flera horisontella rörelser kan alterneras med vertikala rörelser.

  Effektens styrka beror på tillståndet hos prostata. Om det är mjukt, lös, var försiktig, om konsistensen är tät, öka kraften.

  Det är också möjligt att massera prostata manuellt. På sidan måste du bära en handske. Pekfingret fuktas med fett. Sedan sakta ned i anusen. Först bör du massera försiktigt och sträcka ut prostatakörteln snyggt, du behöver inte skynda dig. Efter ett tag kan du öka trycket.

  Icke-invasiva anordningar för massering av prostata

  När inneboende penetration för en representant för den starka hälften av mänskligheten är oacceptabel, är en extern massage av prostatan lämplig. Som en självtillverkad massage maskin, kommer en leksakspyramid, en tennisboll, en bit av ett rör, en turné från en handduk att göra. Objektet är placerat på en plan yta. Mannen sitter på den på ett sådant sätt att massören ligger under skrotet.

  Sedan börjar man flytta på föremålet fram och tillbaka och sträcker sig sålunda prostata.

  Regler för användning av icke-invasiva enheter:

  • För profylakse är 8 minuter 2 gånger dagligen tillräckligt, för behandlingstiden ökar till 20 minuter. Massageens gång är en månad.
  • Om målet är att behandla, sedan efter massageproceduren ska släppas urin. Detta är nödvändigt för att avlägsna skadliga mikroorganismer och den patogena utsöndringen av körteln.

  En tennisboll är ett överkomligt medel för extern massering. En stor tennisgummiboll tas från 6-7 cm i diameter, med en filtyta. Denna hemmassagerare är bekväm tack vare formen och materialet. I frånvaro av en sådan boll är ett gummi med en mindre diameter lämplig.

  För massageproceduren, sitta på en stol eller stol, placera en boll under skottet. Sittande fram och tillbaka med liten amplitud och lågt tryck. Det borde inte finnas känslor av obehag och ömhet. I frånvaro av bollen för proceduren ta en tätt rullade handduk. Lag krävs för samma scenario.

  Enligt läkare-urologerna är denna typ av massage, som icke-invasiv, inte lika effektiv som invasiv. Men förfarandet är bekvämt inte bara hemma. Ett sådant instrument kan användas på kontoret, vid bilens hjul, på en fri minut. Här kan du se de positiva aspekterna av användningen av icke-invasiva enheter. Tekniken är relevant för förebyggande av sjukdomen, ökning av sexuell ton.

  Behandling av prostatit med medicinsk hjälp

  Det visar sig att prostata-massagern själv gör det inte svårt. Men manipulation görs noggrant. Från tid till annan är samråd med den behandlande läkaren obligatorisk.

  Fördelarna med massage har länge förstått och vetenskapligt bevisats. Det finns emellertid nyanser i närvaro av vilka från att massera prostata bör överges. Det är en fråga om problem:

  • Akut cystit, svårighet att urinera
  • Hemorrojder, sprickor i anuset;
  • Akut prostatit, prostata adenom;
  • Stenar i prostatakörteln;
  • Tumörer i prostatakörteln;
  • Katarralsjukdomar;
  • Viral infektion;
  • Hög temperatur.

  Allmänna rekommendationer

  Till prostatit måste en man tas på allvar. Massering är att föredra för att kombinera med läkemedelsbehandling, fysioterapiprocedurer. Det är nödvändigt att förändra livsstilen: tillgripa sport, äta rätt, stanna längre ute utomhus.

  Prostatit är inte en dom, även om en sådan diagnos är utsatt för ett stort antal män vid 40 års åldera. Med snabb diagnos kommer väl valda behandlingar att kunna glömma problemet och leva ett helt liv.

  Att genomföra massage sessioner rekommenderas inom 10 dagar. Massage kan göras dagligen (om behandling krävs) eller varannan dag (när profylax behövs). Med allvarliga sjukdomar i prostata kan det finnas kontraindikationer för den transrektala massagen. Det utmärks av dess intensitet och agerar mer på villkoret av prostatakörteln.

  Förutom att minska inflammatoriska processer gör det förfarande som utförs av kurser det möjligt att avlägsna en stillastående hemlighet från prostata, för att öka samlagets styrka och längd. Felaktigt utförda procedurer kommer att orsaka förvärmning av inflammation, trauma i tarmväggen. Mycket aktiva rörelser när massagen av prostata är kontraindicerad.

  Innan behandlingskursen måste du få ett urologsamråd. Terapeutiska åtgärder vidtas efter undersökning av det genitourära systemet. Utan ett preliminärt samråd att utföra en självständig massage av prostata av läkare rekommenderas inte.