Huvud
Förebyggande

Justering av vibro-massager för prostatakörteln: urval och användning

Temat för manlig sexuell hälsa har nyligen blivit mer relevant.

Och om man tidigare trodde att företrädarna för det starkare könet föredrar att gå till doktorn endast i extrema fall, när den befintliga sjukdomen redan har börjat, nu har situationen förändrats radikalt.

Män börjar följa sin intima hälsa och ägna stor uppmärksamhet åt det, behärska nya apparater för att förbättra styrkan, erektionen och förebyggandet av prostatit.

En speciell anordning för prostata massage har blivit populär. Fördelarna med dessa enheter och deras korrekta anpassning för prostasmassagen diskuteras i den här artikeln.

När är proceduren nödvändig?

Manlig organism är lika utsatt som kvinnlig, och kräver uppmärksam attityd. I allt högre grad har representanter för det starkare könet klagomål om problem i könsorganet - många är oroade av prostatit, någon är rädd för sitt utseende, någon behöver stärka erektionen. För äldre män är det svårare att inducera och upprätthålla en långvarig erektion. Det finns också problem med utlösning och brist på livliga känslor vid utlösning.

Har en signifikant effekt på eliminering av dessa problem, prostata eller prostatakörteln - det manliga interna genitalorganet i det lilla bäckenet. För mer information om prostataanatomi, läs här.

Få tillgång till hennes läkare eller en massageapparat kan bara genom anusen. En prostatastimulator med vibration kan rädda en man från många problem i könsorganet och ge en kvalitativt ny sexuell känsla.

Dra nytta av medicinsk synvinkel

Massagerare prostata började njuta av stor popularitet när deras egenskaper avslöjades. Regelbunden massage av prostata med en vibrator förbättrar blodcirkulationen i detta organ, vilket förhindrar risken för stillastående fenomen i körtelvävnaden och utvecklingen av prostatit. Dessutom påverkar prostationsmassagen positivt mannlig erektion och förmågan att ejakulera.

För nöje

Stimulering av prostatakörteln under samlag eller med hjälp av vibro-massager ger en mycket ljus och fullblåst orgasm till en man som har en positiv effekt på sexuell funktion.

Enligt statistiken ger prostationsmassage med vibromassage 3 gånger kraftigare orgasm med riklig utlösning än vanligt samlag eller masturbation.

På olika sätt att stimulera prostata för att uppnå orgasm läs i vår artikel.

Val av stimulant

Vad är den bästa prostata vibrostimulatorn? För att stimulera prostata, kan du köpa en speciell medicinsk vibrator, eller köpa en vanlig anal stimulator med vibrationer i sexbutiken. I regel är kärnan i arbetet med dessa enheter detsamma, men priserna varierar kraftigt.

Om det finns rent psykologiska komplex när man köper ett sådant leksak, är det bättre att föredra en speciell urologisk massageapparat. Det finns i vissa apotek, eller beställt från nätbutiken.

När du väljer en vibrator för prostata är det värt att uppmärksamma följande nyanser:

 • material från vilket massagen är gjord
 • produktionslandet - det är bättre att överge kinesiska leksaker, de är sällan kvalitativa;
 • hastighet och frekvens av vibrationer;
 • ytterligare funktioner - till exempel rotation för G-stimulanter, som båda kommer att ge extra trevliga känslor under massagen och gör det möjligt att utföra det mer effektivt.

Tillverkning av vibro-massager av latex, plast, medicinsk silikon. De senaste enheterna är mest lämpliga i inhemsk cirkulation, och det är lättare att ta hand om dem. Latex kan orsaka irritation av anus slemhinnor, och till och med en allergisk reaktion.

Det är också värt att titta på enhetens tjocklek. Normal vibro-massager för prostata i diameter överstiger inte 1,5-2 centimeter. Det är värt att föredra massager av anatomisk form - upprepa böjen i ändtarmen - antingen rakt, med en vikad botten. Det är mycket praktiskt för prostata stimulering.

När du köper en apparat bör du vara uppmärksam på tillverkningslandet. De bästa vibrerande massagerna är gjorda i Frankrike och Tyskland, de är något sämre än dem i kvalitet och prisutrustning från USA.

Marknaden övermättas med billiga kinesiska produkter, men kvaliteten på material och deras livslängd lämnar mycket att önska.

Därför, för att köpa en funktionell och pålitlig massager, ge företräde åt europeiska tillverkare.

Priserna för anal vibro-massager börjar från 3 tusen rubel och slutar inom 15 tusen. Livslängden för en sådan apparat med omsorg om det - från 1 år till 5 år.

Vid köp av vibromassage sätter omedelbart smörjmedel upp i vatten - de är nödvändiga vid användning. Dessutom är det värt att köpa en lösning av klorhexidin eller miramistin för behandling av enheten efter varje massage. Detta kommer att rädda dig från att multiplicera bakterier på dess yta.

Vibro-massager prostata: hur man använder?

Det är ganska lätt att använda en sådan enhet. Det första som behöver uppmärksammas är att förbereda enheten för arbete. Före användning måste det behandlas med en desinfektionslösning eller klorhexidin. Silikon vibrator kan kokas. Torka sedan på apparaten.

Hur man gör en prostata massage med vibro-massager själv:

 1. Skölj anusen noga innan du använder vibratorn.
 2. Lägg en kondom på massageapparaten - vanligt eller för ultraljudssensorer. På kondomen applicera vattenbaserat smörjmedel.
 3. Silikon- eller oljesmörjmedel är förbjudna för användning, eftersom de skadar kondomens latex och materialet från vilket enheten tillverkas.
 4. Smör anan med smörjmedel för att underlätta införandet.
 5. Sitt på sängen på din sida, böja knäna i magen. Sätt försiktigt massageraren i analöppningen till ett djup av högst 2 centimeter. Bli van vid sensionerna, låt musklerna i anuset slappna av.
 6. Inte inklusive vibratorn, tryck den djupare mot ryggraden. Ange hela längden, vänta på maximal avslappning av musklerna.
 7. Slå på vibratorn med låg hastighet, och försiktigt i cirkulära rörelser börjar du köra enheten längs anusväggen och rör prostata. Efter ett par minuter, ändra hastighet och rörelse, vilket leder din hand i form av en figur-åtta.
 8. Massage utförs i 10-15 minuter för medicinska ändamål, och före orgasmens början - med sexuell stimulans.
 9. För att avsluta massage behövs vid låg hastighet, igen i cirkulära rörelser. Stäng av vibratorn och dra försiktigt ut den ur anusen. Ta bort kondomen, behandla massageapparatets yta med klorhexidin och kok om det behövs. Utför hygienprocedurer och töm blåsan.

Att utföra en prostata massage ska göras regelbundet, 2-3 gånger i veckan. När du använder enheten för medicinska ändamål kan den användas dagligen, i 15-20 minuter.

Det viktigaste du bör komma ihåg när du använder vibro-massager för prostata är mycket användbar. Ju tidigare du börjar övervaka din sexuella hälsa, desto längre kommer det att vara. Prostatit är inte förgäves kallad århundradssjukdomen, så du måste använda några metoder för att undvika det.

Vibro-massager för prostatit

Prostatakörteln lider ofta av en människans felaktiga sätt att leva, är föremål för inflytande av olika patologier, varför hennes inflammation utvecklas. Vibro-massage från prostatit kan rädda det starkare könet från denna sjukdom eller hjälpa till att eliminera det om inflammationen redan har börjat. Deras främsta positiva åtgärder hjälper till att utveckla en hemlighet och eliminera sin stagnation. En massage utförs med hjälp av olika enheter, som vi kommer att diskutera i artikeln.

Det finns också en vanlig prostata massage, men det är mycket svårare att utföra det själv än med enheten. Förfarandet har egna kontraindikationer, vilket måste läsas i förväg. Det är också bättre att berätta om din behandlingsmetod till urologen, så att han rådgivar behandlingsschemat och anpassar varaktigheten. Oavsett för att börja behandlingen kan det förekomma komplikationer (det gäller alla ytterligare tekniker).

Vem behöver massager?

Prostatit är en inflammatorisk sjukdom i prostata. Han utsatte ett stort antal män, särskilt de äldre. Sjukdomen kännetecknas av en störning av urinering och erektil funktion, feber, svaghet, sömnstörningar. Patienten har ofta urinering på toaletten på natten, det är en ofullständig tömning av blåsan efter dem. Men de flesta män är oroliga för att deras lidande sexuella livskraft - försvagar erektion försvinner sexuell lust, brist på levande känsla under utlösning eller hon kommer i förtid.

Orsakerna till prostatit blir i de flesta fall stillastående fenomen i det lilla bäckenet och komma in i infektionsorganets vävnader.

Oavsett inflammationen orsakas behöver patienten omedelbar behandling, annars kan allt gå så långt att järnet inte kan utföra sina funktioner. Detta leder till infertilitet och impotens. För behandling, första läkemedelsbehandling, efter det går sjukgymnastik. Det är för dem och massor av prostata. Ur en medicinsk synvinkel är dess användbarhet att förbättra blodcirkulationen och öka produktionen av prostatajuice.

Vibromassagerare klarar helt enkelt dessa uppgifter, och deras periodiska användning kommer att bidra till att förhindra komplikationer. Att genomföra en session med dem behöver inte närvaro av en läkare, någon särskild kunskap om patienten. Läs bara instruktionerna, titta på träningsvideot och fortsätt med proceduren. Förutom prostatit kan enheterna användas för behandling och förebyggande:

 • Godartad prostatahyperplasi
 • impotens
 • För tidig utlösning

Du kan hitta en vibro-massage i ett apotek, en specialiserad butik eller Internet. Det bör noteras att vissa medlemmar av det starkare könet förvärvar dem också till nöje. deras användning ger en ljus och full orgasm (vanligtvis ännu starkare än med en vanlig intim kontakt).

Positiva egenskaper

Om massagen av prostatakörteln är korrekt kan patienten öka blodflödet till det lilla bäckenet och förbättra sin cirkulation. Tack vare detta kommer prostata att få mer syre och näringsämnen, vilket innebär att det kommer att ha fler resurser för regenerering efter inflammation. Med regelbundna lektioner kan du få sådana effekter:

 1. Förstärkning av sexuell lust och lust
 2. Ställa in processen med spermatogenes
 3. Få mer levande känslor med följande orgasmer
 4. Ökad mängd och kvalitet hos spermier
 5. Eliminering av obehagliga symtom på stagnation av prostatajuice

Bland de positiva sidorna finns möjligheten att använda en vibro-massage från prostatit hemma. För prostatsmassage måste du ofta se en läkare, som inte alla vågar göra. Men denna procedur rekommenderas alltid, för han kan få det största antalet användbara effekter. Om en man har en förutsättning för prostatit (ålderdom, undernäring, dåliga vanor etc.), så skadar massagen inte honom.

Om du har några ytterligare funktioner kan du få ännu fler fördelar. Till exempel har ultraljudsmassagerare förmågan att tona muskler och lindra spasmer, och bioresonant inflytande bidrar till att förstöra patogena mikroorganismer.

Typer av enheter

Använd vibromassazhory man står med utvecklingen av kronisk prostatit. När det gäller valet är det bättre att samråda med en specialist eftersom ett ganska stort antal modeller finns på marknaden idag. Bland dem med prostatit är bäst att vara uppmärksam på:

 • Vibro
 • Elektrostimulatorer (inte vibrationer)
 • Medel för utförande av indirekt massage

Valet av denna eller den här enheten beror på patologins allvar, dess orsaker, personens individuella egenskaper.

Vibro

Tidigare vibromassage utfördes endast i behandlingsrummet, men idag erbjuder medicinen ett stort antal instrument som är praktiska för användning hemma. När du väljer, var uppmärksam på det faktum att enheten är gjord av, vad är frekvensen och vibrationens hastighet, finns det några ytterligare funktioner. Vibro-massager för behandling och förebyggande av prostatit bör upprepa anordningen i ändtarmen i sin form - vara svagt krökt eller rak. Materialet är bättre att välja mellan latex, plast och medicinsk silikon.

Apparatens tjocklek bör inte överstiga 2 cm, detta kommer att räcka för att stimulera prostata. Var uppmärksam på ursprungslandet, här föredrar du Tyskland eller Frankrike. Beroende på tillverkare och andra egenskaper kan kostnaden för vibro-massager variera från 3 till 15 tusen rubel. Vi indikerar populär bland män betyder:

 1. Apparat Mavit. Det kan verka på prostata med värme, magnetfält och vibrationer. Kan användas hemma, men behandlingen måste överenskommas med läkaren
 2. Stimulanser Aneros. Massager av prostata av olika mönster, har en ganska styv design, är utrustade med handtag för att massera de yttre könsorganen
 3. Nexus Revo massager. Trådlös enhet med fjärrkontroll, på en laddning kan arbeta upp till 10 timmar. Har ett mjukt silikonfall, flera vibrationer
 4. The Master of Duke. Har en speciell förtjockning på kroppen för att ge ökad stimulans. Den är tillverkad av allergivänligt material, fungerar tyst, har 3 vibrationer
 5. Enhet Män nöje. Den är gjord i form av ett engelska brev G, har flera vibrationer, som regleras av en speciell panel, skyddad mot fukt

Om du bryr dig om din hälsa, tänk på att köpa en av dessa enheter. Du kan köpa dem i nätbutiker där anonymitet garanteras. Metoden att använda vibro-massager är skrivet nedan.

Elektrostimulatorer utan vibrationer

De verkar på prostatakörteln med hjälp av en elektrisk ström. Till skillnad från tidigare förfaranden kan detta vara lite smärtsamt. Men bland de fördelar som kan nämnas inflytande på hela ytan av organet, i stället för en sida därav, aktivering av immunsystemet, förbättring av urinblåsan. Prostata-elektrostimulatorn har 2 urladdade elektroder, vilka är fästa under skinkorna eller i området av sakrummet och i anus eller urinröret.

Du kan välja effektens utseende, när den andra elektroden också är fäst på utsidan, men den här metoden kommer att vara minst effektiv. Om du är orolig för att detta förfarande är korrekt kan du kontakta din läkare för hjälp. Vissa kliniker tillhandahåller elektriska stimuleringsprocedurer och kan hjälpa till vid behandling av prostatit.

Indirekt massage

Indirekt massage utförs inte genom ändtarmen, utan genom att påverka huden, under vilken prostatakörteln ligger. Det är ett alternativ till klassisk massage, när en person inte har möjlighet att be någon att genomföra en procedur. Det behandlas under behandlingen, vanligtvis underlivet och upp till puben och passerar sedan till sakrummet och sjunker till coccyxen. Du kan inte direkt stimulera prostata, om du utövar några fysiska övningar, till exempel att cykla.

Instruktioner för användning

För att genomföra en session med vibro-massager måste du först förbereda enheten själv och sedan patienten själv. Enheten sköljs under rinnande vatten och torkas med ett antiseptiskt medel. Efter det måste det tillåtas att torka helt. En man är tillrådligt före evenemanget för att göra en rengörande enema eller att tömma tarmarna på ett naturligt sätt. Följ sedan anvisningarna:

 • Lägg en kondom på den vibrerande massagen och applicera smörjmedel över den (helst på en vattenbas)
 • Anal hål smörjer också smörjmedlet för att underlätta införandet
 • Ligga på din sida, böj knäna till bröstet. Börja försiktigt sätt in enheten i anusen
 • Fortsätt tills hela vibratorn är inuti
 • Koppla av musklerna, sätt på enheten på minsta vibration och passera dem genom ändtarmen, försök att röra prostata
 • Ändra hastigheten efter några minuter och upprepa stegen

Fortsätt proceduren under 10-15 minuter. Avsluta det igen med låg hastighet och utföra cirkulära rörelser. Stäng av enheten och ta bort den. Det är bättre att ligga stilla i några minuter och sedan gå upp. Ta bort kondomen, behandla vibro-massagerens yta igen med ett antiseptiskt medel, om nödvändigt, koka.

Upprepa proceduren 2-3 gånger i veckan om det finns allvarliga symptom på prostatit - det är tillåtet dagligen. Efter återvinning, släpp inte medicinen, men gå tillbaka till det för att förhindra återfall. Sessionerna blir effektivare om patientens urinblåsan är full under tiden (tack vare detta är järnet närmare ändens vägg). Om du under massage har haft obehagliga symptom, känner smärta - stoppa behandlingen och informera den behandlande läkaren om det.

Kontra

Vibromassazhory får inte användas för att bli av med prostatit, om det befinner sig i scenen för förvärring. Det är bättre att vänta tills han går i kronisk form eller är botad helt. Förfarandet är också förbjudet om:

 1. Spår av blod hittades i urinen
 2. Patienten har godartad hyperplasi
 3. I prostatan finns stenar
 4. En körtel av tuberkulos hittades i körteln
 5. Det finns maligna neoplasmer i körteln, rektum eller närliggande organ
 6. Patienten har hemorrojder

Det är bättre att avstå från sådan behandling, om patienten under massagen upplever en stark uppmaning att gå på toaletten. Elektrostimulering är kontraindicerad vid pyelonefrit och cystit, en organs abscess.

Prostatisk massage

Massage i prostatakörteln utförs både i behandlingsrummet och hemma. I det andra fallet utförs vanligtvis av en partner eller annan nära person, en oberoende session är ganska obekvämt. Användningen av den är nästan densamma som från massagen av vibratorn: kraftökningar, blodcirkulationen förbättras, kroppen är mättad med syre och näringsämnen.

Kontraindikerad för att utföra massage med förvärring av prostatit, närvaro av hög temperatur, hemorrojder, andra prostata sjukdomar.

Innan förfarandet påbörjas, görs en rensningsema, varefter personen behöver dricka minst 800 ml vatten för att bättre känna prostata. Patienten tar en knä-armbågsställning, och i hans anus införs ett finger smurt med ett smörjmedel. En person måste gropa för en tätning som ser ut som en mutter.

Det masseras från kanterna till mitten, från höger sida. I slutet är det nödvändigt att dra längs det centrala spåret. Allt händer med mjuka rörelser, men om körteln har en mycket tät yta, kan du göra en liten ansträngning. Det viktigaste är att inte orsaka smärta i patienten. Förfarandet varar ca 1 minut, det bör upprepas dagligen.

Detaljerade anvisningar för att göra en prostata massager med egna händer

Att göra en prostata massage med egna händer är ganska lätt. Användningen av denna enhet gör det möjligt för hemmet att avlägsna manifestationer av prostatit (även kronisk), avlägsna stagnation i bäckenorganen, normalisera urinprocessen, avlägsna manifestationer av brister i erektilfunktionen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt att kostnaden för en sådan anordning kommer att vara låg, och enheternas komponenter kan lätt hittas hemma.

Invasiva massörer injiceras genom anusen. Således utförs en direkt effekt på prostatakörteln. Icke-invasiva (icke-kontakt) instrument möjliggör manipulation i perinealområdet.

Hur man gör invasiva stimulanser med egna händer

Enheten sätts in i anuset, så materialet måste vara starkt, fast, kompatibelt. Lämplig gips, lera, gummi. Basen måste transformeras, med önskad form, längd, diameter. Några medlemmar av det starkare könet använder till och med en deg för att skapa en massager för prostata, ibland används plasticine. Men det är nödvändigt att ta hänsyn till att en sådan variabel struktur så småningom blir opålitlig.

För att enheten ska förbli operativ under en längre tid är det att föredra att tillgripa en mer stabil grund. När materialet hittas, är apparaten redo. Den är formad i en viss form, det är inte förbjudet att visa kreativitet i arbetet. Använd en självtillverkad massage maskin är endast möjlig när den torkar. Enheten lämnas en dag eller två för fullständig torkning.

Anpassning bör anges utan svårighet. De rekommenderade enhetsdimensionerna är 5 cm tjocklek, 10 cm långa. Prostatan ligger 5 cm djup från anusen, så 10 cm räcker för genomförandet av medicinska förfaranden.

Det viktigaste i förfarandet - att arbeta noga, skada inte kroppen, orsaka inte en förvärmning av sjukdomen.

Vibro-massager för prostata

Prostatvibratorn är gjord av ett litet silikonrör med en rundad ände. Till enheten lägg till ett vibrerande element, ett batteri. Vibrationskomponenten kan tas från en gammal mobiltelefon. När enheten används, släcker silikon värmen, tack vare den vibrerande insatsen är det möjligt att ändra trycket på prostatakörteln.

Huvudkravet för idén är fysiologisk bekvämlighet på jobbet. Även om tekniken inte är komplicerad är det inte lätt att hitta rätt silikonrör av lämplig storlek. Dessutom måste du hämta innehållet korrekt, samla allt ihop, hålla fast vid tätheten. De positiva aspekterna på att skapa en hemmagjord silikonmassage maskin - flexibilitet, säkerhet. På grund av närvaron av en jämn yta kommer det inte att förekomma någon irritation och slemhinnestrauma. En annan positiv punkt är den acceptabla kostnaden för enheten.

Masseringselektrostimulatorn kan tillverkas hemma, välja materialet och formen på en konventionell anordning som grund. Det tar en gammal rakhyvel med en vibrerande komponent. I enheten finns en liten motor med en excentrisk, som arbetar från batteriet. Basen är lera eller gips. Det bör komma ihåg: Felaktig användning av vibro-massager kommer inte att gynna prostatas hälsa. Så innan du använder enheten konsultera en urolog.

Videon beskriver en liknande metod för att samla vibro-massager med ens egna händer.

Hur man gör ett hydromassage hemma

Hydromassage för att massera prostata hemma kan göras från enema. För att effektivisera hydroprocessen utförs det med hjälp av avkok och infusioner. Du kan insistera på tvål och veronica. Örter är uppfödda i 0,5 liter varmt vatten, flera timmar infunderas.

Hydromassage utförs två timmar före sänggåendet. För det första förfarandet är fem minuter tillräckligt. Med varje efterföljande procedur ökar tiden med en minut.

Beredning och massering

För att massera prostata bör förberedas: rengör tarmarna med en lavemang. En protesmassager som tillverkas av sig själv arbetar inte alltid med en felfri yta. För konkret komfort, för att förhindra skador på tarmarnas väggar, penetration av skadlig flora i kroppen, är det att föredra att använda kondom. Det är bättre att välja det alternativ som används för ultraljudsundersökningen. Det är smidigt, det har inte smörjmedel. En sådan kondom orsakar inte irritation. Om en latexkondom används för massering, som används för ultraljudsundersökning, är det förbjudet att använda någon form av smörjmedel. Vissa apotek säljer kondomer som används specifikt för att massera prostata. För att minska smärtsamma känslor hjälper smörjmedlet. De måste också bearbeta enheten. För smörjning är bensinatum också lämplig. Området nära anuset är försmassat.

Hur masserar du prostata själv? Du måste sitta på din sida, ta knäna till bröstet, också pose ligger på ryggen, dina knän är böjda i denna position. Det blir bättre om blåsan inte är tomt: prostationsmassagen är sålunda bekvämare. Enheten sätts på ett avstånd av 5 cm från anuset. Försiktiga masseringsrörelser, inte intensiva och inte skarpa, produceras från kanten av prostata till mitten. Enheten sätts in innan du rör prostata. Det är bättre att starta massage på höger sida: detta orgelområde är inte så känsligt. Flera horisontella rörelser kan alterneras med vertikala rörelser.

Effektens styrka beror på tillståndet hos prostata. Om det är mjukt, lös, var försiktig, om konsistensen är tät, öka kraften.

Det är också möjligt att massera prostata manuellt. På sidan måste du bära en handske. Pekfingret fuktas med fett. Sedan sakta ned i anusen. Först bör du massera försiktigt och sträcka ut prostatakörteln snyggt, du behöver inte skynda dig. Efter ett tag kan du öka trycket.

Icke-invasiva anordningar för massering av prostata

När inneboende penetration för en representant för den starka hälften av mänskligheten är oacceptabel, är en extern massage av prostatan lämplig. Som en självtillverkad massage maskin, kommer en leksakspyramid, en tennisboll, en bit av ett rör, en turné från en handduk att göra. Objektet är placerat på en plan yta. Mannen sitter på den på ett sådant sätt att massören ligger under skrotet.

Sedan börjar man flytta på föremålet fram och tillbaka och sträcker sig sålunda prostata.

Regler för användning av icke-invasiva enheter:

 • För profylakse är 8 minuter 2 gånger dagligen tillräckligt, för behandlingstiden ökar till 20 minuter. Massageens gång är en månad.
 • Om målet är att behandla, sedan efter massageproceduren ska släppas urin. Detta är nödvändigt för att avlägsna skadliga mikroorganismer och den patogena utsöndringen av körteln.

En tennisboll är ett överkomligt medel för extern massering. En stor tennisgummiboll tas från 6-7 cm i diameter, med en filtyta. Denna hemmassagerare är bekväm tack vare formen och materialet. I frånvaro av en sådan boll är ett gummi med en mindre diameter lämplig.

För massageproceduren, sitta på en stol eller stol, placera en boll under skottet. Sittande fram och tillbaka med liten amplitud och lågt tryck. Det borde inte finnas känslor av obehag och ömhet. I frånvaro av bollen för proceduren ta en tätt rullade handduk. Lag krävs för samma scenario.

Enligt läkare-urologerna är denna typ av massage, som icke-invasiv, inte lika effektiv som invasiv. Men förfarandet är bekvämt inte bara hemma. Ett sådant instrument kan användas på kontoret, vid bilens hjul, på en fri minut. Här kan du se de positiva aspekterna av användningen av icke-invasiva enheter. Tekniken är relevant för förebyggande av sjukdomen, ökning av sexuell ton.

Behandling av prostatit med medicinsk hjälp

Det visar sig att prostata-massagern själv gör det inte svårt. Men manipulation görs noggrant. Från tid till annan är samråd med den behandlande läkaren obligatorisk.

Fördelarna med massage har länge förstått och vetenskapligt bevisats. Det finns emellertid nyanser i närvaro av vilka från att massera prostata bör överges. Det är en fråga om problem:

 • Akut cystit, svårighet att urinera
 • Hemorrojder, sprickor i anuset;
 • Akut prostatit, prostata adenom;
 • Stenar i prostatakörteln;
 • Tumörer i prostatakörteln;
 • Katarralsjukdomar;
 • Viral infektion;
 • Hög temperatur.

Allmänna rekommendationer

Till prostatit måste en man tas på allvar. Massering är att föredra för att kombinera med läkemedelsbehandling, fysioterapiprocedurer. Det är nödvändigt att förändra livsstilen: tillgripa sport, äta rätt, stanna längre ute utomhus.

Prostatit är inte en dom, även om en sådan diagnos är utsatt för ett stort antal män vid 40 års åldera. Med snabb diagnos kommer väl valda behandlingar att kunna glömma problemet och leva ett helt liv.

Att genomföra massage sessioner rekommenderas inom 10 dagar. Massage kan göras dagligen (om behandling krävs) eller varannan dag (när profylax behövs). Med allvarliga sjukdomar i prostata kan det finnas kontraindikationer för den transrektala massagen. Det utmärks av dess intensitet och agerar mer på villkoret av prostatakörteln.

Förutom att minska inflammatoriska processer gör det förfarande som utförs av kurser det möjligt att avlägsna en stillastående hemlighet från prostata, för att öka samlagets styrka och längd. Felaktigt utförda procedurer kommer att orsaka förvärmning av inflammation, trauma i tarmväggen. Mycket aktiva rörelser när massagen av prostata är kontraindicerad.

Innan behandlingskursen måste du få ett urologsamråd. Terapeutiska åtgärder vidtas efter undersökning av det genitourära systemet. Utan ett preliminärt samråd att utföra en självständig massage av prostata av läkare rekommenderas inte.

Massage i prostata med vibro-massager

Palpation av prostata är inte bara nödvändig för diagnostiska ändamål, utan också användbart för behandling och förebyggande av sjukdomar i detta organ.

Förfarande för prostata massage med händer eller vibro-massager stimulerar utsöndring och förbättrar blodcirkulationen.

Principen för enheterna

Massage ordineras för patienter med olika problem från erektil dysfunktion till infertilitet. Det kan utföras av en läkare eller självständigt hemma, för det finns en mängd utrustning.

Det finns en hel del enheter för självbärande vibro-massage, de fungerar alla på ett liknande sätt, men de kan använda olika tekniker för att uppnå önskad effekt.

Tack vare resultaten av modern medicin har stimulanter en enorm effekt i kampen mot prostata sjukdomar. De är enklare att använda, inte åtföljda av smärta, behöver inte en doktor och närvaro inte sämre än den vanliga manuell massage.

Det finns fyra kategorier av instrument:

 1. ultraljud;
 2. elektriska stimulatorer;
 3. vibratorer;
 4. anti-parasitiska anordningar.

Som det framgår av gruppens namn verkar ultraljudstimulatorer ultraljudsvågor, skapa mikrovibrationer, därigenom toning upp musklerna och eliminering av stillastående vätskor. De används huvudsakligen i kliniker under överinseende av en läkare.

Elektromassageinstrument från den andra gruppen är effektivare, eftersom impulser överförda till muskler gör att de kan komma i kontakt. Denna aktivitet gör att du kan kämpa med en kronisk inflammatorisk effekt, vilket förbättrar utsöndringen av prostata. Denna art är väldigt populär och effektiv i hemförhållanden.

Vibrationsstimulatorer berövas inte heller popularitet bland enheter för hemmetermassage. Utmärkt blodcirkulation och stimulering av prostatakörteln och förbättrad muskelton. De administreras rektalt, vilket kan åtföljas av obehag, men orsakar inte obehagliga känslor under arbetet.

Den sista gruppen av enheter avser alternativ medicin. Det antas att det finns speciella frekvenser i vävnader och levande mikroorganismer. Apparater som påverkas bioresonansmetod, eliminera infektioner och mikrober som bidrar till underhåll och utveckling av inflammatorisk process i prostatakörteln.

Bioresonansbehandling erkänns som pseudovetenskap, dess positiva effekt är inte bevisad.

Studier har inte avslöjat någon förbättring i tillståndet och strukturen hos organ och vävnader vid användning av denna teknik.

Det finns en icke-invasiv metod för massage med hjälp av stimulator Straw Steer (se bild).

Det är inte lika effektivt för att förebygga prostata sjukdomar som elektriska och vibrodevices, men mycket tillgängligt för priset och har inga kontraindikationer.

I den här artikeln kommer vi att fördjupa dig mer i den andra och tredje kategorin av stimulantia, som den mest effektiva och tillgängliga för hemmabruk.

Kontra

Trots de obestridda positiva effekterna av elektro- och vibromassage rekommenderas dessa procedurer inte för alla patienter med prostata sjukdomar.

Läkare varnar mot användning av massagehårdvara eller manuell, i fall då:

 • patienten har en akut form av prostatit;
 • Det finns stenar eller kalcinater i prostatakörteln;
 • med tuberkulos av prostata
 • med inflammation i ändtarmen eller hemorrojder
 • i närvaro av onkologiska neoplasmer inom området massage.

Massage ska ordineras en urolog, han kommer berätta för dig hur man utför proceduren hemma och vilka enheter som kan köpas på apoteket för effektiv stimulering av prostata.

Som regel föreskrivs massage för prostataadenom, problem med erektil funktion och neostromisk kronisk prostatit.

Hur man gör en prostata massage utan en enhet läs i vår artikel.

Vilken man ska välja?

För tillfället sortimentet invasiva hårdvara stimulanser är väldigt bred kan en erfaren urolog ge råd om något av det moderna instrumentet, det mest prisvärda och lätta att använda.

Och vi erbjuder en översikt över etablerade enheter som kan köpas utan problem i stadsapotek eller intima butiker. Från enheter av inhemsk produktion är populära:

Enheten kan fungera i flera lägen: vibration och mekanisk påverkan, elektromagnetisk och termisk. Tillsammans har de en avkopplande effekt, förbättrar utbytet av vätskor i prostata, tonar musklerna, bidrar till att eliminera svullnad och inflammation.

Daglig användning rekommenderas för 7-9 dagar. Varaktighet - 15-30 minuter.

Apparatens termiska effekt anses inte av alla specialister för att vara användbar. Det kan förstöra prostata celler, särskilt skadliga om det finns cancer tumörer.

I närvaro av maligna tumörer rekommenderas inte användning av dessa enheter.

Enheten fungerar också på flera sätt - fototerapi, magnetfält och mekanisk mikrovibration.

Effektiviteten hos den elektriska massageren har bevisats av många studier. Den termiska effekten är frånvarande, så ingen tvivlar på fördelarna med enheten.

Bland utländska märken finns:

 • Mänens nöjen.

  Enheten har formen av det engelska bokstaven G, och är lämpligt för självintroduktion och applikation.

  Det är inte kopplat till ett vägguttag via ledningar - det fungerar från batterier. Ingår intensitets kontrollpanel vibrerande massage. Apparaten är utformad på ett sådant sätt att den ger en bekväm introduktion och är skyddad mot fukt.

  Denna manliga massager kännetecknas av närvaron av en roterande spets, som inte bara har en fördelaktig effekt när det gäller att behandla sjukdomar utan också avkopplande effekt på prostata i muskelvävnaden.

  Det fungerar ljudlöst, vattentätt. Har en hastighetsreglering.

 • Läkare varnar patienter från med hjälp av självgjorda armaturer att utföra en massage.

  Sådana experiment slutar ofta med ett nödsamtal på en ambulans, som ett resultat av skador på inre organ eller ett fast föremål i ändtarmen.

  Med egna händer kan du bara göra icke-invasiva "enheter", liknande i form och metod för användningen av stimulator Straw bull, som vi skrev ovan.

  Hur man använder

  Efter samråd med läkaren och köp av enheten är det dags att bekanta sig med tekniken att använda anpassningar.

  Varaktigheten av sessionerna, deras antal och frekvens bör rekommenderas av en urolog, i genomsnitt tar ett förfarande cirka 5 minuter.

  Innan du använder massageapparaten måste du tömma tarmarna eller göra en rengörande enema. Apparaten själv behandlas med antiseptiska medel och skyddas av en speciell kondom för ultraljudsundersökningar (den vanliga är också lämplig).

  För att introducera enheten genom anusen orsakar det inte svårigheter, det är nödvändigt att använda ett smörjmedel eller gel för ultraljud på vattenbasis (det rekommenderas inte att använda krämer eller oljor, de kan skada enheten).

  Innan introduktionen behöver du ligga på din sida, bättre till höger och sätta knäna i bröstet. Det är tillåtet att göra massage och ligga på baksidan, ta en knä-armbågsposition, det viktigaste - att det var bekvämt och massagen har nått prostata.

  Efter att ha tagit rätt ställning införs enheten i rektum på avstånd 5-6 centimeter. Vid detta avstånd prostatas probed, då enheten inte behövs för att komma in, effektiviteten blir inte bättre.

  Det är bara att slå på enheten, om den inte redan har gjorts. Procedurens varaktighet, som nämnts ovan, är bättre för läkaren. Vanligtvis behöver den första gången en massage göras inte mer än 5 minuter, och sedan öka med varje sessionstid i en minut.

  Precis som vid ultraljudsundersökning av prostata, är det mer effektivt att utföra en massage med en fylld urinblåsa. I detta fall är prostatakörteln närmare tarmväggen och stimuleras bättre av instrumenten.

  Läkare rekommenderar inte att utföra procedurer direkt efter måltiden, det är bättre att vänta två timmar efter att ha ätit.

  Vid slutet av sessionen tas enheten ut ur ändtarmen. Kondom kastas bort, och massageapparaten själv behöver behandlas igen med ett antiseptiskt medel. Den sista handen är att gå på toaletten för att avlägsna de urladdade vätskorna från kroppen under massagen.

  Under proceduren borde det inte finnas någon smärta. Om du känner obehaglig smärta i något organ - informera läkaren om det.

  Hur man använder vibro-massager hemma lära av en läkare från videon:

  Prostata massager - typer av hur man använder

  Prostata massager kommer att bli en pålitlig vän och hemläkare för män som lider av inflammation i prostatakörteln. Med korrekt användning av enheten kan du snabbt ta bort smärtsamma symptom, minska puffiness och påskynda läkningsprocessen. Det är värt att notera att sådana massörer återställer erektion och förbättrar sexuell lust.


  Förvånansvärt är många män generad av massageprocedurer och är avståndna mot en så radikal metod att bekämpa sjukdomen. Låt oss försöka avskräcka skeptikerna, undersöka huruvida en massager är för prostatit och vilka fördelar det medför.


  Viktiga fördelar


  Det är ingen hemlighet att de inflammatoriska processerna i prostatakörteln elimineras endast genom komplex terapi. Normalt ordinerar läkaren en kurs av antibakteriella läkemedel, fysioterapi, läkande gymnastik. Massage ingår också i behandlingskomplexet, men patienter ignorerar ofta förfaranden, ersätter dem med fytoterapi och recept av traditionell medicin.


  Vad är orsaken till detta avslag? Det faktum att prostatakörteln är ett inre organ i bäckenet, innebär att massage innebär rektal penetration. Många patienter anser detta oacceptabelt, så de försöker sabotera proceduren med all sin styrka.


  Samtidigt bidrar direktmassage av problemorganet till att uppnå sådana resultat:

  • Acceleration av blodmikrocirkulationen, respektive effekten av läkemedel kommer att förstärkas många gånger.
  • Avlägsnande av ödem, vilket gör det möjligt att undvika smärtsamma känslor vid urinering.
  • Förbättra sekretionen av körteln, vilket hjälper till att förhindra utvecklingen av kronisk prostatit.
  • Öka sexuell lust och förbättra styrka.

  Vanligtvis utförs massage i klinisk miljö av en sjuksköterska. Av ganska förståeliga skäl känner patienterna blyg av sådan direktkontakt, respektive saknar de chansen att påskynda återhämtningen.


  En massager från prostatit är ett utmärkt alternativ till manuell procedur. Patienten kan använda stimulansen hemma, bort från onödiga ögon, gömma sig från sina medarbetare sin känsliga sjukdom.


  Kontra


  En massager för behandling av prostatit är inte en panacea och dess användning är inte alltid motiverad. Därför, innan du köper är det bättre att rådgöra med din läkare. Detta är nödvändigt för att säkerställa att obehagliga symptom är förknippade med körteln och inte en annan sjukdom i det genitourära systemet.


  Även med diagnosbekräftelsen bör du använda prostata massagen försiktigt.

  Massageprocedurer är strängt förbjudna i följande fall:

  1. Eventuella akuta tillstånd, inklusive förvärring av sjukdomen.
  2. Hög temperatur.
  3. Övergången av prostatit till adenom är malign bildning.
  4. Hemorrojida sjukdomar i exacerbationsstadiet.
  5. Stenbildning i prostatakörteln.
  6. Komplikation av inflammatorisk process med andra sjukdomar.

  Först efter att du har kontrollerat att det inte finns några motsägelser mot användningen av stimulansen, kan du gå till en specialiserad butik. Ett annat problem väntar dock här: massagerna representeras av ett ganska brett sortiment och skiljer sig inte bara i pris utan också i handlingsprincipen.


  Vad marknaden erbjuder


  Prostata massager med prostatit måste uppfylla vissa krav. Till att börja med anses stimulanser vara medicinsk utrustning, därför är de föremål för obligatorisk certifiering.

  Genom handlingsprincipen kan enheterna delas in i tre huvudgrupper:

  • vibration massage. Kanske är detta den vanligaste gruppen av personliga stimulanser i prostatakörteln. Vibrationer oscillationer med olika amplitud, återställa tonen i klingans glatta väggar, eliminera puffiness och stimulera blodcirkulationen. Produkterna är ganska praktiska att använda, de är regelbundet utrustade med en timer som begränsar procedurens gång.
  • rheonome. Sådana massageapparater är inte lämpliga för hemmabruk: vissa färdigheter och erfarenheter krävs här. Anordningen består av två elektroder, den första injiceras i urinröret, den andra är fäst vid coccyxen. Förfarandet är utformat för att snabbt eliminera obehagliga symptom. Ett alternativ alternativ anses vara endorektal stimulering, när en elektrod är fäst vid skönheten, den andra - injiceras rektalt.
  • Non-invasiv prostata massager. Kärnan i förfarandet utesluter rektalpenetration: endast externa effekter. Under en icke-invasiv massage sitter patienten på toppen av enheten, vilket gör bäckenet översättningsrörelse. Det är värt att notera att sådana modeller inte passar för behandling av sjukdomen. Det är ett förebyggande verktyg.

  Köp en prostata massager på den officiella hemsidan klicka här

  Alla analoger på marknaden fungerar i flera lägen, vilket ändrar graden av effekt på prostatakörteln. Som batterier används vanligtvis batterier, vilket gör stimulatorn mer mobil.


  Metod för applicering


  Hur man använder en massager för att behandla prostatit? I princip är apparatens funktion intuitivt klar, men det är vettigt att belysa de allmänna rekommendationerna för användning.

  Det ser ut så här:

  1. Förfarandet är endast möjligt efter tömning av blåsan och tarmarna. Därför, innan du utför en massage, måste du besöka toaletten eller göra en rengörande emalj.
  2. Optimalt läge hos patienten under proceduren: Liggande på baksidan med halvböjda ben.
  3. Innan stimulantens arbetsdel införs måste du sätta en kondom på enheten och smörja den med petroleumjelly.
  4. Massagern sätts in ordentligt och ser till att den konvexa delen riktas uppåt. Denna position hos enheten säkerställer maximal effekt från proceduren.
  5. Efter avslutad procedur utfärdar stimulatorn två toner. Därefter avlägsnas arbetsdelen från ändtarmen, kondomen avlägsnas och desinficeras.

  viktigt kom ihåg att användningen av en prostata-massager är strikt begränsad i tiden. Massage görs dagligen i 30 minuter, i 8 dagar. Därefter följer en veckoskydd, och fortsättningen av kursen vid behov.


  Det är nyfiken att användningen av stimulant inte ger obehagliga känslor och obehag. Vanligtvis upplever patienterna en avkopplande värme som kvarstår under hela dagen.


  Hemlagad utrustning


  Det är inte svårt att montera en massager för prostatit med egna händer om du vet principen om sitt arbete och observerar vissa krav.

  I synnerhet är det nödvändigt att vara uppmärksam på sådana stunder:

  • diameter. Den optimala tjockleken på arbetsdelen bör inte överstiga 5 centimeter, annars kan det uppstå svårigheter med införandet av enheten i ändtarmen.
  • längd arbetsdel. Det bästa alternativet är inte mer än 10 centimeter.
  • form. Det kan finnas svårigheter, eftersom massageapparaten borde peka på prostatakörteln.
  • material. Det är bättre att göra en självtillverkad klänning från tillgängliga och plastmaterial. Till exempel, gips eller lera. Användning av plasticine rekommenderas inte: konstruktionen blir extremt opålitlig och kan sönderfalla vid första användningen.

  Koktekniken är ganska enkel: du måste mögla en lämplig form av en massager från källmaterialet. Använd den hemlagade burken först efter full torkning. Om det var behov av vibrerande massage kan produkten kompletteras med en motor, demonterad från en gammal rakhyvel.


  viktigt förstå att hemlagad prostata massager kommer att vara mycket sämre än fabriksanaloger på medicinska indikatorer. Dessutom använder patienterna sådana produkter på egen risk och risk. Med tanke på att det handlar om hälsa, och fabriksstimulatorer säljs på ett tillgängligt segment av marknaden, är det bättre att köpa en massager för prostatabehandling.


  Bland produkterna i detta område har sådana märken visat sig bra:

  Om vi ​​talar om icke-invasiva enheter kan vi nämna apparaten "Almag", vilken påverkar prostatakörteln genom ett riktat elektromagnetiskt fält. Det är värt att notera att icke-invasiva massörer inte kan bota sjukdomens symtom och används främst för förebyggande.

  Det är viktigt att komma ihåg att en läkare som kan rekommendera en viss modell kan hjälpa till att välja ett stimulansmedel. Dessutom behöver du inte ge upp andra sätt att bekämpa sjukdomen, vilket gör ett val för en massage.

  Massage i prostata med vibro-massager

  Prostatakörteln är en enda glandulär och muskulös androgenberoende kropp som ligger anatomiskt lite under blåsan. Järn i ett hälsosamt tillstånd är ansvarig för utvecklingen av en hemlighet som ger näring åt spermierna och skyddar körteln. Dessutom spelar prostata en viktig roll vid utlösning. Eftersom det är djupt i det lilla bäckenet behövs en speciell massager för att massera den.

  Varför stimulera prostata och reglerna för att använda stimulanter

  Bland orsakerna till att stimulera prostata är följande:

  • Massage i körteln är ett utmärkt sätt att förebygga prostatit;
  • stark stimulering av prostata gör att du kan stärka orgasmen;
  • erektil dysfunktion
  • kronisk prostatit;
  • adenom.

  Användningen gör det möjligt för en att uppnå det:

  • lust och erektion
  • det finns möjlighet att få en hyperorganism;
  • mängden spermier ökar (med 50% eller mer);
  • en bra erektion återupptas
  • antalet utlösningar växer;
  • Förlängd prostatit behandlas
  • Förekomsten av inflammation förhindras.

  Innan du använder vibromassazherom för profylax eller behandling av prostata, är det nödvändigt att konsultera en specialist. Om läkaren godkände ditt val måste stimulanten tvättas med tvål eller behandlas med ett antiseptiskt medel (koka aldrig eller koka).

  Det finns ingen naturlig smörjning i analaskanalen, så före massagen smörjs vibratorn med ett speciellt smörjmedel (på en vattenbas). Du kan inte använda smörjmedel i stället för petroleumgel eller kosmetiska krämer - det kan skada både kondomen och massageapparaten. Efter varje användning tvättas stimulatorn med tvål och varmt vatten. Förvara i ett mörkt (skyddat från strålarna).

  0 av 7 uppdrag slutförda

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

  Diagnosen "prostata hyperplasi" skrämmer många män som har diagnostiserats med denna sjukdom, patienterna jämställer ofta det med en malign neoplasma. Sjukdomen är mycket obehag, det är en överträdelse av urineringsprocessen - tills fullständig frånvaro av urin. Sjukdomen kräver snabb behandling, så identifiering av hyperplasi i de tidiga stadierna kommer att bidra till att undvika utveckling av svåra komplikationer.

  Den initiala diagnosen av godartad prostatahyperplasi kan utföras hemma. Det räcker för en man att bli testad.

  Vissa representanter för den starka hälften av mänskligheten som diagnostiseras med BPH uppmärksammar inte sjukdomen, men tror att det här är en åldersrelaterad förändring. Men denna patologi är fylld med allvarliga komplikationer. För män som har tvivel om deras hälsa, är självdiagnos av BPH ett bra alternativ att skingra all tvivel.

  Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

  Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

  Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

  1. Ingen rubrik 0%

  Vi rekommenderar starkt att du kontaktar en specialist!
  Du har svåra symptom. Sjukdomen har redan lanserats och det är nödvändigt att omgående genomgå en urolog undersökning. Fördröja inte besöket hos urologen, symtomen kan förvärras, vilket leder till utveckling av komplikationer.

  Allting är inte så dåligt, men vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.
  Du har ett måttligt uttryck för BPH-symtom (godartad prostatahyperplasi) och du rekommenderas starkt att besöka en urolog eller andrologist under den kommande månaden.

  Allt är bra!
  Allt är bra! Du har mild symptom på IPSS. Från sidan av prostatakörteln är allt relativt bra för dig, men du bör genomgå en undersökning minst en gång per år.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  1. Med svaret
  2. Med ett märke om visning

  Hur ofta har du under den senaste månaden haft en känsla av ofullständig tömning av urinblåsan efter urinering?

  • aldrig
  • En gång om dagen
  • Mindre ofta än i 50% av fallen
  • Cirka 50% av fallen
  • Ofta än i hälften av fallen
  • Nästan alltid

  Hur ofta under den senaste månaden måste du urinera oftare än 2 timmar efter sista urinering?

  • aldrig
  • En gång om dagen
  • Mindre ofta än i 50% av fallen
  • Cirka 50% av fallen
  • Ofta än i hälften av fallen
  • Nästan alltid

  Hur ofta har du haft intermittent urinering under den senaste månaden?

  • aldrig
  • En gång om dagen
  • Mindre ofta än i 50% av fallen
  • Cirka 50% av fallen
  • Ofta än i hälften av fallen
  • Nästan alltid

  Hur ofta under den senaste månaden har det varit svårt för dig att tillfälligt avstå från att urinera?

  • aldrig
  • En gång om dagen
  • Mindre ofta än i 50% av fallen
  • Cirka 50% av fallen
  • Ofta än i hälften av fallen
  • Nästan alltid

  Hur ofta har du under den senaste månaden haft en svag urinström?

  • aldrig
  • En gång om dagen
  • Mindre ofta än i 50% av fallen
  • Cirka 50% av fallen
  • Ofta än i hälften av fallen
  • Nästan alltid

  Hur ofta under den senaste månaden måste du spänna för att börja urinera?

  • aldrig
  • En gång om dagen
  • Mindre ofta än i 50% av fallen
  • Cirka 50% av fallen
  • Ofta än i hälften av fallen
  • Nästan alltid

  Hur ofta under den senaste månaden måste du gå upp på natten från sängen till att urinera?

  • aldrig
  • En gång om dagen
  • Mindre ofta än i 50% av fallen
  • Cirka 50% av fallen
  • Ofta än i hälften av fallen
  • Nästan alltid

  Hur är massagen av körteln

  Naturligtvis bör prostata massage utföras av en professionell. Men idag presenterar den farmakologiska marknaden sådana läkemedel, som kan användas oberoende, under lämpliga förhållanden.

  För att förfarandet ska bli mer effektivt, rekommenderas före massagen av prostata att värma upp musklerna i skinkorna, den allmänna massagen av sacro-lumbarregionen och slappna av den analzonen med sträckande rörelser. Om det behövs kan du enkelt massera inguinalområdet, underlivet och lårens insida. Således kommer det vara möjligt att uppnå maximal muskelavslappning.

  Patienten bör ligga vid sin sida och böja sina böjda ben mot bröstet. Massagern sätts in i tarmarna i 5-7 cm, och sedan slås vibrationen på.

  På sjukhus utförs massage i knä-armbågsställning eller på sidan. Hemma kan du massera prostata med samtidig stimulering av penis eller muntliga smärtor. Då kan du få inte bara behandling, men också nöje.

  Massera varje del av prostata separat. Rörelserna ska vara smidiga och enkla. Varje - 8-10 gånger från kanten till mitten. Ta ut massageapparaten långsamt. Efter massagen finns det en önskan att tömma ut - det här är normalt.

  Sessionen varar 1-2 minuter och 10-15 sådana procedurer rekommenderas.

  Kontraindikationer inkluderar:

  • Närvaron av sekret (sekretioner) och blod i urinen.
  • vanliga önskemål under massage
  • akut prostatit eller förvärring av kronisk;
  • onkologi i rektum och prostata;
  • inflammatoriska processer i ändtarmen;
  • stenar i järn;
  • tuberkulos i prostata eller misstänkt för det.

  Massage under sådana begränsningar kan bara intensifiera sjukdomsförloppet, leda till oåterkalleliga resultat och till och med till döds.

  Typer av vibrationsmassagerare

  De mest populära vibro massagerna är Mavit och Prostam.

  De har ett antal effekter:

  1. Termisk verkan. Det förbättrar blodcirkulationen, påskyndar processer, ökar effekten av antibiotika, ökar kroppens förmåga att motstå mikrober.
  2. Vibration. Det gör att du kan jämnt stimulera prostata, återställa muskelaktiviteten och bäckenbotten. Normalisering av dessa funktioner gör att du kan ta bort den ackumulerade hemligheten i prostata.
  3. Effekt av magnetfält. Det tar bort inflammation, minskar prostata och minskar svullnaden. I detta fall försvinner smärta och vävnadsreparationen accelereras.

  De bästa vibromassagerarna, som effektivt tar bort stillastående hemlighet och förbättrar blodtillförseln:

  1. Mänens nöjen. I fråga om kostnadskvalitet läggs i första hand. Har formulär G, praktisk hållare och kontrollpanel. Utrustad med 4 hastigheter.
  2. Gopal das Curvehead. Det är möjligt att ändra frekvensen av vibration och krusning (4 positioner). Rod vibromassazhera relief, tillverkad av termoplastisk gummi.
  3. Gopal das Probe. Arbetslängden är 10 cm, huvudet är tjockt. Perfekt för nybörjare. Tillverkad av termoplastisk gummi.

  Glöm inte att kontakta en specialist före användning.