Huvud
Behandling

Hur påverkar prostata strukturen och funktionella egenskaper med medicinsk massage

Medicinsk massage i prostata är en metod att påverka prostatakörteln, vilket gör det möjligt att fixera utflödet av hemlighet från kirtlet och normalisera dess arbete som helhet. Förfarandet har visat sig vara effektivt vid komplex behandling av akuta och kroniska prostata sjukdomar, såväl som i form av ett kraftfullt förebyggande medel. Prostatens massage utförs av en kompetent specialist vid klinikkens tillstånd.

Anatomiska och fysiologiska egenskaper hos prostata

Prostata är ett litet hormonberoende organ, storleken på en valnöt. Järn producerar en särskild sekretionsvätska. Detta ämne skyddar spermatozoa i fröet, och ger också ett tillförlitligt skydd mot prostata i sig. På många sätt beror en sexuell kraft hos en man och hans förmåga att befruktas på prostataens normala funktion.

Orgeln är mycket känslig för aggressiva yttre faktorer. Varje bakteriell eller virusinfarkt, stagnation, brist på sexuell kultur, starka droger, stress, hormonell obalans kan orsaka olika patologier i prostaglandets glandulära struktur.

Eventuell inflammation leder till en ökning i orgeln. Den anatomiska placeringen av körteln är ganska specifik, därför har någon patologi negativ inverkan på sexuellt och urinsystemets arbete. Problem med funktionella förmågor kräver omedelbar medicinsk intervention. I de flesta fall insisterar urologer tillsammans med farmakologisk terapi, fysioterapeutiska aktiviteter och dieter på en prostata-massage.

Effekt av manipulation av prostata

Massage tillåter dig att uppnå följande effekter:

 • Patienten i den prostatiska kanalen återställs, utflödet av sekretionsvätska från kroppen normaliseras;
 • Den höga kvaliteten på den sekretoriska vätskan förbättras, vilket leder till förbättring av den kemiska formeln för själva spermierna.
 • Stagnerande fenomen i prostatakörteln elimineras, vilket ofta blir grunden för utvecklingen av patologiska tillstånd.
 • processen för absorption av prostata av antibiotika och andra farmakologiska produkter som används vid komplex terapi ökar;
 • blodcirkulationen i organ och närliggande vävnader ökar kraftigt;
 • återställde kloningens ton;
 • utflödet av lymf förbättras;
 • korrigerat venöst utflöde.

De viktigaste indikationerna för manipulation

Prostasmassage är ett extremt viktigt förfarande för sådana patologiska tillstånd:

 • prostatit av kronisk typ;
 • eventuella kränkningar i den sexuella sfären
 • smärta i ett litet bäcken, vilket är kroniskt;
 • inflammatoriska processer som förekommer i partiella vesiklar;
 • förbättring av metabolism på cellulär nivå;
 • stasis av blod, lymfsekretionsvätska i organ och närliggande vävnader.

I vissa fall kan manuella effekter användas som en diagnostisk åtgärd för att identifiera kroniska venerala sjukdomar. Till exempel trichomoniasis, klamydia eller gonorré. Vid behandling av dessa infektioner används prostata-massage också för att ge optimal kontroll över effektiviteten av botemedelsproceduren.

Kontraindikationer för medicinsk manipulation

Prostasmassage, som alla andra medicinska procedurer, har ett antal kontraindikationer som bör komma ihåg:

 • akuta allvarliga infektioner i urin- och reproduktionssystemen (orcoepididymit, cystit, urinrörsinflammation, pyelonefrit och andra sjukdomar);
 • akuta tillstånd hos inflammerad prostata;
 • tumörkonglomerat av godartade natur eller maligna neoplasmer belägna i blåsan, rektum och andra organ och vävnader belägna bredvid prostata;
 • tuberkulös lesion av prostata;
 • ett stort antal konkretioner i körteln;
 • Stora konkrement som finns i prostata, även i en liten mängd;
 • Stora cyster som finns i organets glandulära struktur;
 • hemorrojder;
 • sprickor i kanalen;
 • olika patologier i rektum, i ett tillstånd av förvärring
 • överflödande urinblåsa.

Trots det faktum att prostationsmassage används i urologisk övning överallt, och proceduren själv helt rättfärdigade sin effektivitet, bör frågan om lämpligheten att utföra sådana manipuleringar diskuteras uteslutande med en specialist efter att ha passerat alla lämpliga instrument- och laboratorieundersökningar. Som du kan se är listan över kontraindikationer ganska omfattande.

Att verkligen göra ingen skada på en sådan känslig kropp, och att göra alla manipuleringar rätt är det viktigt att närma sig bildandet av terapeutiska förfaranden och manipuleringar med allt ansvar.

Teknik för att utföra ett manuellt förfarande

Patienten antar en knä-armbågsställning, sitter på soffan. Benen leder till bröstet. En androlog eller urolog bär på handskar, smörjer pekfingret med en speciell gel. Fingret injiceras i ändtarmen till ett djup av 3 - 5 cm. Preliminär anestesi är vanligtvis inte nödvändig. Men vissa män som måste uthärda ett sådant ömtåligt förfarande för första gången rekommenderas att ta lugnande medel.

Det första som en specialist ska göra innan man börjar massera av prostata är att genomföra en grundläggande diagnostisk utvärdering av orgeln. Läkaren bestämmer storleken på körteln, undersöker dess struktur för tumörkonglomerat, cystor, konkrement och andra misstänkta förseglingar eller utväxter som kan indikera bildandet av någon patologi.

Det är också viktigt att undersöka prostataformen, bestämma symmetrin och proportionaliteten hos organets lobar, hur de ordnas, vilken konsistens av var och en av formationerna, ytans underskrift som undersöks. Det är också viktigt att genomföra en studie av endotarmen. Finns det några tillväxter eller misstänkta formationer på slemhinnan.

Nyckel aspekter av teknik

Själva massagen börjar med en snygg massering av varje prostataform. Läkaren påverkar växelvis var och en av strukturerna. Det är viktigt att göra rörelser längs utflödet av sekretionsvätska från orgeln - från topp till ned till mittspåret. Nästa steg: utförandet av 8-formade slag med ett litet tryck på orgeln. Tryckkraften under massagen bör gradvis öka. Trycket bör vara ganska märkbart, men inte medföra smärtsamma känslor.

Mindre känslig är prostatens högsta lobe, så massage den först. Fortsätt sedan till den andra delen. Stroking ska vara plan, ytlig. Effektens intensitet på orgeln beror på patientens individuella känslor. Å ena sidan bör kroppen stimuleras noggrant. Å andra sidan tillåts inga hårda, oförskämda, otänkta rörelser som genomtränger organets anatomiska egenskaper.

Särskild uppmärksamhet ägnas åt zonen i centrala sulcus. I sista minuten av massage pressar läkaren försiktigt på orgelet och stimulerar det. Vanligtvis går hela proceduren inte längre än tre minuter. Massage i prostata utförs en gång om två dagar. Totalt krävs 10 till 14 procedurer. I framtiden bestämmer en läkare som utvecklar ett system för att manipulera patienten frekvensen av förfaranden.

Om i början av prostata-massage sker på en dag, närmare slutet av kursen, ska du pausa i 3-5 dagar. Det är viktigt att ta hänsyn till de fördelaktiga effekterna av manuell ingrepp på villkoret av körtelorganet.

Manuell terapi hemma

När det gäller huruvida rationellt att spendera massor av prostata i husets åsikt av experter skiljer sig. Anatomiska egenskaper hos den manliga kroppen tillåter inte en man att självständigt genomföra hela den manuella processen. Även till hjälp av främlingar (till exempel fruen) finns ingen garanti för att tekniken kommer att uppfyllas korrekt.

Även självmedicinering hemma utan föregående undersökning av en kvalificerad specialist kommer sannolikt att bara förvärra befintliga problem. Från en sådan massage kommer det bara att skada.

Å andra sidan kan partnern noggrant lära sig tekniken och utföra en prostata-massage hos sina män, inte värre än en erfaren specialist. Ett noggrant tillvägagångssätt och medvetenhet för att lösa problemet kommer att bidra till att undvika många problem. En man kan gå igenom alla nödvändiga instrumentella procedurer, ta prov och konsultera en androlog eller urolog. Läkaren kommer att kunna på ett adekvat sätt bedöma patientens tillstånd, bestämma graden av nytta av prostata-massage och ge värdefulla rekommendationer för behandling hemma.

Prostata massage med en sjuksköterska video

Avlägsnande av testiklar hos män: de främsta orsakerna till orchiektomi

Operationen att avlägsna testiklar hos män kallas orchiektomi eller kastrering, om båda testiklarna avlägsnas. För att ta bort testiklarna i flera fall:

 1. Malign bildning i testiklarna eller prostata.
 2. Vridning av spermatorkabeln, där blodet inte kan komma in i orgeln, vilket leder till vävnadsnekros.
 3. En signifikant avvikelse från testosteron från normen, som inte kan reduceras utan användning av orchiektomi.
 4. Inte fallit vid en tidig ålder testikel. Denna patologi kan hota i framtiden med cancer och allvarliga hormonella störningar.
 5. Skada på testikeln, på grund av vilken bevarande av testiklarna inte är möjlig.
 6. Patientens önskan att förändra sitt kön.

Att ta bort testiklar hos män är en allvarlig operation som har betydande biverkningar, men trots detta är det i vissa fall den som kan rädda människans liv.

Male castration: typerna och följderna av kastration hos män

Under manlig kastration förstås vanligen som borttagning av båda testiklarna. Det finns flera huvudtyper av kastration, bland annat direkt borttagning av en eller två manliga testiklar genom kirurgi eller kemisk kastration, vilket inte innefattar kirurgisk ingrepp.

Vad är kemisk kastration?

Kemisk manlig kastrering är användningen av läkemedel som förtrycker sexuell funktion och gör det omöjligt att begå samlag. Övningen av att använda kemisk kastration i de allra flesta fall är förenad med tvångsstraff för personer som har begått våldtäkt, inklusive minderåriga som inte har nått puberteten. Enkelt uttryckt används kemisk kastration i de flesta fall som ett straff och en förebyggande åtgärd för pedofiler.

Manlig kastrering i form av orchiektomi är ett fullständigt kirurgiskt ingripande och därför är det viktigt att veta hur man förbereder sig och vilka följder som kan uppstå efter operationen.

Men den som inte har begått sådana brott kan utsättas för kemisk kastrering, till exempel när en patient helt enkelt inte kan komma till rätta psykologiskt med kirurgi, för att sedan minska testosteron används just denna form av kastrering.

Även manlig sterilisering används aktivt, vilket kallas en vasektomi.

Manlig kastrering är en ganska enkel operation och orsakar sällan allvarliga komplikationer.

Innan du påbörjar operationen måste du förbereda dig: patienten måste klara ett blodprov och ett urinprov. Resultaten av dessa test hjälper anestesiologen att bedöma den övergripande hälsan.

Patienter som genomgår manliga kastrering, är det nödvändigt att följa en diet: inte äta eller dricka under 8 timmar innan operationen, liksom med behovet av att göra ett lavemang och laxermedel att använda.

Verksamheten omfattar flera steg:

 1. Läckra området rengörs av håret.
 2. Penis med hjälp av elastiskt bandage "stärka" på buken.
 3. I ljumsområdet administreras en bedövning, och en bedövning injiceras i scrotal suturen.
 4. Den scrotal sömmen är skuren och genom det kommer testikel och spermatiska sladden, som är klämd och avkortad.
 5. Bröstbenet införs i pungen.
 6. Sömmen appliceras.

För män kastrering tar inte mycket tid och kan utföras med hjälp av lokalbedövning medan patienten är vaken och under narkos - allt beror på valet av patienten. Alltså nästa dag kan patienten börja jobba, men du bör inte ta för mycket av vardagen, du borde undvika fysisk ansträngning.

Förutom att utesluta fysisk aktivitet för ett tag borde man inte ta bad, gå in i sexuella relationer. För några dagar, applicera en komprimera till ljummen med is och ta inte bort bandaget i 2 veckor.

Konsekvenserna av kastration hos män kan varieras och bero på det allmänna tillståndet av psykologisk, hormonell och fysisk hälsa.

Bland de vanligaste effekterna av orchiektomi är:

 1. Impotens, vilket är oundvikligt när man tar bort två testiklar samtidigt.
 2. Över tiden kommer sexuell lust att minska, eftersom kroppen inte kommer att producera rätt nivå av testosteron, men denna brist kan korrigeras med hjälp av hormonella droger.
 3. Depression, trötthet, humörsvängningar. Sådana konsekvenser av manlig kastration är förståeligt, eftersom en person kan sluta känna sig som en "fullfärdig" man. Det viktigaste i perioden efter operationen är stöd från nära människor och speciellt fruen.
 4. Viktökning och bröstförstoring.
 5. Manlig kastrering kan leda till svettning, heta blinkningar, det vill säga symtom som är karakteristiska för klimakteriet hos kvinnor.
 6. Kanske uppkomsten av en sjukdom som osteoporos, diabetes, de övergripande negativa effekterna av kalciummetabolism.
 7. Den mest negativa konsekvensen för patienter med testikulär och prostatacancer är sannolikheten för att tumörformationer kan anpassa sig till hormonbehandling, det vill säga fortsätta att växa.

Kom ihåg att oavsett vad de komplikationer var, om läkaren anser att kastrering kommer att hjälpa dig återhämta sig och leva många fler lyckliga år, är det nödvändigt att lyssna på expertråd och misströsta inte.

Vesikulit: symtom och behandling, orsaker till inflammation av sämsta vesiklar

Spermatozoa behöver skydd och energi, för deras rörelse mot ägget. Alla vet att bara en, av en miljon, uppnår målet. Vad säkerställer deras rörelse? Den skyddande kapseln uppträder när man blandar sekretionerna från testiklarna och de sämsta vesiklarna. Vesiklar - detta är samma parade kropp, som textikuly, i genitourinary systemet. Inflammation av sällsynta vesiklar, på det medicinska språket, kallas vesikulit. Vad orsakar patologiska abnormiteter i blåsans arbete? Hur manifesterar vesikulit hos män? Vilken behandling ordineras för sjukdomen? Låt oss prata om allt i detalj.

Orsaker till inflammation

Vesikulit uppträder ofta med inflammation i prostatakörteln. Sjukdomen har en negativ effekt på sexuell funktion, upp till dess sjukdom. Ledsaget av smärta, men leder till infertilitet (i försummad form). Seminala vesiklar utför tre huvudfunktioner:

 • Leverera spermier med energi;
 • Skydda spermierna;
 • Kassera resterna av fröet, eller snarare, den seminalvätska.

Spänningen hos en man leder inte alltid till samlag eller onanering. Återstående seminalvätska, tillsammans med spermier, återgår till bubbelkapslarna som kan absorbera och slänga bort rester. Denna process hanteras av spermiofager. Sekretoriska sekret från blåsorna utgör 50 procent av spermierna som emitteras av kroppen vid slutet av samlaget. Fruktos dominerar i sekretoriska sekret, som har en stor energireserver. Människans förmåga att befrukta en kvinna bestäms exakt av fructosinnehållet, det ska vara minst 15 mol / l. En sådan regel är upprättad av en erfaren och forskningsväg.

Sjukdomen har ingen åldersgräns, eftersom ungdomar uppträder på grund av ett promiskuöst och aktivt sexliv, och hos män av hög ålder är det ålder som är den främsta provokationsfaktorn. Urologer identifierar flera typer av orsaker för sjukdomens utseende. För det första går graderingen till stora huvudgrupper:

 • Kongestiv vesikulit;
 • Smittsamma vesiklar.

Stagnerande vesikulit uppträder på bakgrunden:

 1. Stagnation av sekretorisk vätska i prostatakörteln;
 2. I partiella vesiklar;
 3. I tillbehörskörtlarna;
 4. Stagnation av venöst blod i pungen och bäckenorganen.

Infektiös vesikulit, som tydligt följer av namnet, förekommer på grund av infektion i reproduktionssystemet. De är specifika och icke-specifika.

 • I det första fallet - gonorré, trichomonas, tuberkulos blir orsakerna till inflammatoriska processer i seminal vesiklar;
 • I det andra fallet är infektioner bakteriella, virala, klamydiella och vakter. Dessutom kan utseendet av infektion bidra till mykoplasmala bakterier och cysticos (svamp).

Faktorer som bidrar till utvecklingen av sjukdomen

Först bestämmer vi varför det finns en stillastående vesikel. Sjukdomen uppträder:

 1. Om en man är förtjust i att avbryta samlag, före utbrott av spermier;
 2. Om sexlivet inte kan kallas regelbundet och fullt.
 3. När perioden av sexuell avhållighet överskrider de tillåtna normerna;
 4. När en man är för beroende av onani eller sexuella överflöd
 5. Vid hypotermi, missbruk av nikotin och ofullständiga (avbrutna) ejakuleringar;
 6. Med låg rörlighet under lång tid (kontorsarbete eller skada, vilket gör det nödvändigt att observera ett fast läge);
 7. När hemorroida åder förstoras;
 8. Om den associerade bäckeninflammatoriska sjukdomen diagnostiseras och detekteras.

Äldre män lider av nedsatt urinutflödesfunktion. Hos ungdomar diagnostiseras smittsamma infektioner och uretrit. Influensa och SARS leder ibland till en akut form av inflammation i blåsorna. Herpesgenital och klamydia, liksom ureaplasma, orsakar kronisk vesikelbehandling som har sina egna specifika nyanser. Inflammation av seminala vesiklar kompliceras av svampinfektioner, särskilt hos dem som länge har behandlats med kortikosteroider eller antibiotika. Förberedelser försvagar bara kroppen, och infektionen "drar nytta av ögonblicket."

Hur tränger infektionen in i kroppen med vesiklar?

 • Av blodkärlen från infektionsfokusen i kroppen eller från vanliga infektionssjukdomar;
 • Vid kontakt med infektionsbäraren: från urinröret, genom urinledarna och längs vas-deferenserna;
 • På kärlen, där lymfflödet strömmar.

I medicinsk praxis har fall rapporterats där inflammation av sämsta vesiklar uppstår på grund av:

 • Förekomst av allergier i kroppen;
 • Förekomst av överflödig kroppsvikt;
 • Den resulterande skada;
 • Tar någon form av medicin och förgiftar dem
 • Brott mot autoimmuna systemet.

Därefter kommer vi att överväga de viktigaste symptomen och behandlingen som är karakteristiska för vesikulit.

Många manifestationer under sjukdom

Seminala vesiklar ligger mycket nära ändtarmen, på grund av vilket det finns ett antal uppenbara symptom på sjukdomsuppkomsten. Fekala massor trycker på blåsorna och provar utseendet av intensiv smärta. Urin orsakar också obehagliga känslor när man lämnar kroppen, men efter urinering minskar smärtan. Observera att din kropp måste övervakas noga, eftersom läkaren, som gör historia, kommer att påverka olika egenskaper av avföring, spermier, erektilfunktion och kroppens allmänna tillstånd. Akut vesikulit uppträder som följer:

 • Det finns smärtsamma förnimmelser i ljummen och bäckenregionen, med bestrålning i sakralområdet.
 • Smärtan är känd från en viss sida, även om orgelet och de parade och drabbade kan vara båda bubblor;
 • Smärta är smärtsamt vid urinering och avföring
 • Huvudvärk ökar löpande, kroppstemperaturen ökar, svaghet och sjukdom känns som i virala infektioner.
 • Ejaculation är svår och smärtsam;
 • I sperma finns en blandning av blod.

Kronisk vesikelbehandling som tar lång tid, manifesterar sig något annorlunda. Det påverkar till exempel kroppens sexuella funktioner mer och manifesterar sig genom dem.

 • Smärta med erektion och slutlig utlösning;
 • Smärtsamma känslor dämpar inte inom några timmar efter samlagets slut.
 • Orgasm är av dålig kvalitet och det finns ofta okontrollerade föroreningar.
 • Smärtan är inriktad på nivån på sakrummet.

I vissa fall uppstår sjukdoms kroniska form utan livliga symptom, men patienten märker närvaron av blod i utsöndrad sperma. I avancerade fall kan pus också släppas, närvarande i urin och sperma. Alla dessa symtom hos män indikerar en inflammatorisk process i de partiella vesiklarna och den närande infertiliteten.

Seminal vesikelcancer

I själva verket förekommer en malign tumör ofta i ett intilliggande intilliggande organ, exempelvis i prostata eller urinblåsan, såväl som i rektummet. Canceranomalier i partiella vesiklar förefaller mycket sällan, därför beskrivs sådana grupper i den medicinska litteraturen:

 • Cancer med olika strukturer;
 • Sarkombubbla;
 • Fibroma, lipom och fibroadenom (godartad neoplasma).

Symtomen på cancer i blåsor liknar dem i prostatakörteln:

 1. Uppnå permanent smärta i skrot och perineum;
 2. Ofta önskad urinering
 3. Förnimmelsen av närvaron av en främmande kropp ligger närmare perineum och anus;
 4. Med tumörens tillväxt är det omöjligt att tömma tarmarna och urinblåsan.

Diagnos av tumörens närvaro kan endast vara i de senare stegen, när dess storlek ökar och dess effekt sträcker sig till prostatakörteln.

 • Malignt neoplasma - förändrar slemhinnan av blåsan (deformerar den) och orsakar en ökning av sällsynta vesiklar;
 • Godartad tumör - slemhinnan förändras inte, men att nå en viss storlek är synlig på cystoskopi som en konvexitet.

Behandling av cancer tumörer är endast kirurgiskt avlägsnande. Oftast avlägsnas blåsan och prostatakörteln (speciellt om metastaser sprider sig till närliggande organ). Med en godartad neoplasma kan endast den partiella vesikelen avlägsnas, men snittet kommer att göras direkt i sätets område, det vill säga skinkorna. Det finns en nyans:

Tumören i den partiella vesikeln är mycket lik manifestationerna av syfilis och tilldelar därför ofta en analys av "Wasserman-svaret".

Korrekt diagnos

För att noggrant bestämma vesiklarna i parade seminala vesiklar föreskrivs följande test:

 • Rektaltestning - gör det möjligt att avgöra om det finns smärtsamma lesioner över prostatakörteln. Denna undersökning anses vara grunden för diagnosen vesikulit;
 • Undersökning av sekretoriska sekret från sällsynta vesiklar. Flerstegsmanipulation, som avslöjar närvaron av pus och sperma i urinen och (under ett mikroskop) detekterar bakterier, vita blodkroppar, erytrocyter:
 1. En blåsare tvättas genom katetern;
 2. Fyll sedan med en speciell steril lösning.
 3. Bubblor masserar;
 4. De erbjuder att passera urin.
 • Vesikulografi - skär skrotan, fyll i kanalen med kontrastmaterial och gör en röntgen. Sådan manipulation hjälper till att utesluta tuberkulos och sarkom.
 • Ultraljudsundersökning
 • Beräknad tomografi;
 • Magnetisk resonansundersökning
 • Laboratorieundersökningar, inklusive:
 1. Allmän analys av blod och urin (i vilken leukocyter, blodceller, bakterier och pus kan hittas);
 2. Analys av spermier, för att klargöra innehållet av fruktos och att bedöma kvaliteten på ejakulat (spermieraktivitet, förändring i form och rörlighet).

Efter diagnosen är fastställd, bör behandlingen ordineras. Olika faktorer av sjukdomsframträdande kommer att kräva ett integrerat tillvägagångssätt för återhämtning.

Komplex av behandlingsmetoder

Beroende på den underliggande orsaken som orsakade inflammation av blåsorna föreskrivs adekvat terapi. Till exempel, med kongestiv vesikulit ordinerar läkemedel som eliminerar stasis i kärlen. Vid en smittsam sjukdomsvariant - antibakteriella preparat av ny generation. Ofta kombineras båda terapierna för att utesluta ytterligare spridning av infektion i närliggande inre organ, liksom för att undvika stagnation i vener och urinvägar. Kampen är också mot symptom, i samband med vad som utsetts:

 • Antiinflammatoriska läkemedel för att minska temperaturen;
 • smärtstillande medel;
 • Laxmedel för att ta bort intestinaltryck på blåsorna från insidan;
 • Varm kompressor och direkt prostata massage;
 • Vitaminer och immunmodulatorer för att stärka kroppens motståndskraft mot infektioner.

Operationen ordineras i extrema fall, när en cancer detekteras eller en ackumulering av pus identifieras. De kan skära ut blåsorna själva för att undvika sepsis och hela prostatakörteln.

Typer av direkt prostata massage

 • Huvudindikationer
 • Variation av förfarandet
  • Transuretrala effekter
  • Intern manuell massage
  • Andra typer av direkt påverkan

  Till ett av de effektiva sätten att bekämpa de negativa symptomen på urologiska manliga patologier är prostata massage. Trots kroppens inre placering finns det direkta stimuleringsmetoder som gör det möjligt att uppnå bästa möjliga resultat av sådan manuell terapi.

  Huvudindikationer

  Mänskliga sjukdomar börjar störa patienterna i en ganska ung och fertil ålder. Konstanta nervstammar och brist på motorisk aktivitet bidrar till förvärring av sådana problem.

  Negativa förändringar i genitourinärsystemet orsakar en stasis av utsöndring i hankörteln, vilket i sin tur orsakar en kedja av patologiska reaktioner som nästan alltid åtföljs av smärtsamma känslor och problem av sexuell natur. Förbättra käftkroppens tillstånd kan vara med hjälp av en specifik massage, vilka urologer rekommenderar män att göra för förebyggande ändamål på ett löpande sätt.

  Dessutom är massage nödvändigtvis föreskrivet som en hjälpmetod för komplex terapi för män:

  • med kronisk smärta i bäckenregionen
  • ha en historia av kronisk prostatit;
  • De ställdes inför problem med infertilitet mot bakgrund av inflammatoriska processer i prostata;
  • lider av problem med erektion och ejakulation, som provoceras av patologiska förändringar i körteln.

  Urologisk massage kan rekommenderas för asymptomatisk prostatit, och även om prostataadenom diagnostiseras. Direkt stimulering med sådana sjukdomar är emellertid endast möjlig under överinseende av läkare med regelbunden övervakning av förändringar i dynamiken hos laboratoriediagnostiska indikatorer.

  Variation av förfarandet

  Bland de olika sätten att stimulera prostata är direktmassage anses vara den mest effektiva. Denna effekt gör det möjligt att uppnå direktkontakt med körteln, vilket hjälper till med vissa manipuleringar för att uppnå terapeutiska mål.

  För direkta effekter på körkörteln i urologisk praxis används olika stimuleringsmetoder, som involverar penetration genom urinröret eller rektum.

  Transuretrala effekter

  En liknande massage i prostata utförs med hjälp av en speciell enhet - bougie, som introduceras till patienten i urinröret. Under förfarandet ligger mannen på sin sida och pressar benen i ett böjt läge mot kroppen. Patienten står inför läkaren.

  Läkaren går försiktigt in i buken tills han når hankörteln. Manipulering av massagen varar inte mer än ett och en halv minut. Den totala varaktigheten av rutinerna överstiger inte vanligtvis några veckor.

  OBS! Att genomföra massage med hjälp av bougie är strängt förbjudet, eftersom det med oerfaren manipulering är möjligt att skada känsliga vävnader i urinröret och prostata.

  Intern manuell massage

  Stimulering av körteln med ett finger direkt genom tarmen kan säkert tillskrivas den mest effektiva och utbredda typen av direktmassage. Denna metod för massering av prostata är inte bara tillgänglig för kliniska kliniker av en urolog eller en specialutbildad sjuksköterska, utan också som hemterapi när manipulation utförs av en nära person eller en man själv.

  Kärnan i metoden ligger i direkt kontakt med prostatakörteln, vilket uppnås genom att penetrera massörens finger i ändtarmen. Penetration med denna metod bör vara tillräckligt djupt. Vanligtvis, för att nå körteln krävs det att du sätter ett finger i ett djup på minst 5 cm.

  Fingerens känslighet gör det enkelt att upptäcka organets gränser och utföra alla nödvändiga manipuleringar. Varaktigheten av en sådan massage överstiger inte några minuter. Men periodiciteten av simuleringarna och varaktigheten av kursen bestäms beroende på typen av prostatacancer.

  Kontra

  En sådan massage är dock inte tillåten för alla patienter. Det finns verkliga begränsningar, som är:

  • konkrement i hanorganet;
  • akut prostatit;
  • tuberkulos av prostata
  • tumörer, både i tarmen och i körteln;
  • ökade temperaturindex
  • infektiösa patologier av alla organ som finns i bäckenregionen;
  • inflammatoriska tarmsjukdomar, inklusive hemorrojder.

  Med någon av dessa sjukdomar förbjuder läkaren direkt stimulering av det manliga organet.

  Funktioner av teknik

  För det första kräver en sådan massage en speciell förberedelse. Patienten bör ta hand om rengöring av tarmar, vilket görs med enema. Som rengöringslösning kan du använda en kamomillbuljong, som injiceras direkt i tarmen. För att förhindra penetration i tarmen under manipulering av utländska mikroorganismer, i profylaktiska syften är det möjligt att tillsätta mangan i små doser till rengöringslösningen för emmen.

  Dessutom behöver du strax före sessionen en halvtimme att dricka upp till en liter vätska, vilket garanterar att urinen är full. Detta behövs för en mer snäv passform av prostata, som effektivt kommer att massera det.

  Massöraren måste också följa kraven på rena händer. Dessutom bör alla manipuleringar utföras i latexhandskar med applicering av petroleumgel på fingeren.

  Varning! För att utföra direkt stimulering av hankörteln måste massören nödvändigtvis bli av med för långa naglar. Tarmarna i tarmarna, liksom prostata, är ömma nog och är benägna att skada. Därför måste en nära kvinna, som hjälper en man att utföra hälsoprocedurer, glömma mode manikyr ett tag.

  Av speciell betydelse för utförandet av en sådan massage är människans position under manipulation. Så, under massagen väljer urologen knä-armbågens position. Denna position avser den mest praktiska. Läkaren kan be att ändra positionen och utföra stimulering i en stående armbåge. I det här fallet borde mannen luta sina händer på bordet och böja sig något.

  Mindre ofta kan massage utföras när patienten placeras på hans sida, och knäna ska pressas mot bröstet. Om massagen görs själv utan att locka en nära kvinna, kommer mannen att vara bekvämare att sitta på ryggen och trycka på knäna till bröstet. Vid denna tidpunkt kommer patienten att utföra en andra stimulans på egen hand.

  Under massagebehandlingar bör inga speciella smärtsamma förnimmelser förekomma. Det är frånvaron av sådana känslor som indikerar riktigheten av effekterna på det sjuka organet.

  Andra typer av direkt påverkan

  Det finns andra metoder för direkt rektal exponering för prostata, vilket också gäller för den direkta stimuleringsmetoden.

  Hårdvaruinställningen är ganska vanlig. Denna typ av stimulering utförs för terapeutiska ändamål i kliniker där särskild utrustning används, avsedd för intestinal administrering. Förutom mekaniska vibrationer kan sådana apparater fungera parallellt på järnet med elektriska vågor, en laser, värme och vakuum. Ett sådant komplext inflytande gör det möjligt för oss att närma oss lösningen av problemet från helt olika sidor.

  Det är möjligt att enkelt utföra maskinvarutypen med massage. För detta ändamål produceras specifika instrument som kan användas utan specialutbildning.

  Tips! Innan du utför en hårdvarunassage med hjälp av hushållsapparater, ta en undersökning för att utesluta speciella kontraindikationer.

  Bland män är en hydromassage, som indirekt kan hänföras till den direkta formen att massera hankörteln, ganska populär. Sådana förfaranden kräver inte att patienterna utbildas och utförs endast hemma. Denna milda effekt på prostata rekommenderas för ett par timmar innan du går i säng.

  Hydromassage tekniken omfattar:

  1. Rening av tarmen 20 minuter före bubbelpoolen med svaghet.
  2. Inledning med en speciell päron i tarmen till en halv liter medicinsk vätska, som en man bör försöka hålla i en halvtimme i tarmen.

  Dekoktioner för hydromassage framställs av olika medicinska örter med tillsats av furatsilina, mangan, oljor.

  Huvudtillståndet som uppnår den bästa terapeutiska effekten bibehåller vätskans temperatur. Det ska vara minst 38 grader. Detta kommer att uppnå, förutom att minska muskelfibrerna i körtel och tarmar, värmeexponering, som bidrar till återhämtning.

  Hur korrekt massage visas i videon:

  Video massage av prostata av en sjuksköterska

  Prostatimassage med enema - en folkmekanism | Hälsosam prostata

  Hem> Behandling> Massage> Prostatisk massage med enema - folkmedicin

  Prostatimassage med enema - folkmetod för behandling

  Wellness-massage i prostata används för både förebyggande och behandling av vissa hudsjukdomar, särskilt prostatit. Utöver den traditionella finger prostata massage, i vilken den terapeutiska effekten på prostatakörteln genomföres tas i anus fingret, mycket effektiv, enligt experter, är det en prostata massage med lavemang eller massage.

  Denna procedur du kan göra hemma på egen hand eller med hjälp av din fru. Först måste du noggrant förbereda dig för massage. Om prostasmassagen görs av fru eller sjuksköterska, låt henne genomföra förberedande förfaranden som hjälper till att värma upp musklerna.

  Först och främst behandla försiktigt nedre rygg och ben, för för massage är dessa delar av kroppen det viktigaste. På hur mycket de kommer att värmas, beror effektiviteten av den efterföljande proceduren. Först måste du intensivt knäda och gnugga din nedre rygg, ben, arbeta sedan dina händer, mage och massera huvudet och kragezonen lätt.

  Vi fortsätter till grundproceduren

  Förbered en enema (gummi päron), enema lösning, vaselin och varmt kokt vatten. Tvätta perineum och könsorganen noggrant. Gå in i endotarmen en rengörande enema lösning (150-200 ml vatten) och ligga på vänster sida i 5 till 10 minuter.

  Tom kishechnik.Posle hur tarmen rengjorda, vänta 15 minuter och sedan gå in i ändtarmen en speciallösning av kamomill avkok, furatsilina och en liten mängd av kaliumpermanganat. Du kan använda ett avkok av salvia, vinväxter, liksom någon växtbaserad samling som har en antiinflammatorisk effekt.

  Lösningens temperatur bör ligga vid rumstemperatur och volymen av den injicerade vätskan ska vara ca 0,5 liter. Det är nödvändigt att det finns konkreta begär för avföring. Om de inte är närvarande bör volymen av lösningen ökas om trängseln är för stark - minska dosen.

  Vad är massagen själv?

  Om du helt enkelt lägger dig på sidan och håller vätska vid rengöring av emmen, ska du gå i 10-15 minuter medan du håller den helande lösningen i ändtarmen, medan du utför en prostatamassage med en enema. Tarmen kommer att sammandragas, försöker skjuta ut vätskan, och patienten kommer medvetet att "driva" den uppåt.

  Populär video - Sjuksköterska

  Som ett resultat kommer en mycket mjuk och samtidigt intensiv massage av prostata att uppstå. Utrymmet som ligger nära prostatakörteln suger de medicinska ämnena ur lösningen.

  Termisk, kemisk och fysikalisk stimulering av nervreceptorer har en gynnsam effekt på tonen i anal och intestinal muskler, aktiverar blodcirkulationen och funktion prostaty.Protseduru genomföres företrädesvis på kvällen. Hälsovattenmassageens gång går från 8 till 10 procedurer. Massage kan göras varje dag eller varannan dag. Innan du själv håller en viss prostationsmassage, kontakta en specialist. Dela en artikel i sociala nätverk:

  Hjälper prostata massage med prostatit och adenom? Hur gör man det korrekt, var och av vem?

  Publicerad den: 18 feb 2015, 12:41

  Prostatamassage (foto), som utförs korrekt, kommer att hjälpa till att bota många sjukdomar i prostata. Om en man har prostatit, kan denna procedur inte undvikas.

  Dess betydelse är enorm både för den snabbaste återhämtningen och för den övergripande förstärkningen av människans hälsa. Under denna procedur ökar blodflödet i prostatakörteln, risken för komplikationer ökar, alla stagnanta fenomen passerar. Efter flera sessioner går smärtsamma känslor bort, minskar eller helt inflammatoriska processer passerar. Ett förfarande ges i följande fall:

  1. inflammation i prostata, infertilitet i samband med inflammation i prostata, problem med styrka.

  En man borde inte tveka att förskriva en terapeutisk prostata massage för prostatit eller prostata adenom. Tja, om ett sådant förfarande kommer att utföras av professionella.

  Men inte alla män har råd med ett dagligt besök hos institutionen, där denna procedur utförs. Lämna inte kvar utan korrekt behandling kommer att hjälpa några tips och presenteras i artikelfragmenten i videon och väljas till ämnet foton och bilder som visar hur man korrekt gör en prostata massage.

  Typer av medicinsk prostata massage

  Det finns olika tekniker som kan utföras hemma såväl som av specialister. Var och en av dem skiljer sig inte bara från exekveringsmetoden, men också genom effekten av behandlingen.

  Tänk på de vanligaste typerna av denna procedur, så att patienterna hade en uppfattning om mångfalden. Manuell prostata massage är en procedur där prostatan masseras med ett finger i handen. Kan sådana behandlingssessioner läkare eller någon från nära människor.

  Denna procedur har ett annat namn: direkt prostata massage, eftersom effekten på prostata körteln är när massörens fingrar berörs direkt. Sådana förfaranden rekommenderas i närvaro av en kronisk form av sjukdomen.

  I kombination med den medicin de snabbt eliminera symptomen på sjukdomen genom att ta bort stagnation prostata soka.Nepryamoy prostata massage rekommenderas till patienter som en förebyggande behandling eller tidig utveckling av sjukdomen började. Denna typ av patienter utförs oberoende utan att röra körteln.

  Kärnan i behandlingsmetoden är att patienten minskar musklerna i anuset och därmed masserar körteln (Kegel övningar). För att utföra sådana sessioner är vilken plats som helst lämplig. Det är bra att kombinera proceduren med rätt andning i buken. Det kan vara externt och internt.

  Externt eller externt utförs utan att fingrarna tränger in i en bländaröppning. Effekten på prostatakörteln är från utsidan.

  För att göra detta måste du massera fingrarna med området som ligger strax under botten av pungen (2 - 3 cm ner till anus). Intern massage kallas djupt som fingret störtar i anal hål 5 cm, och endast när det blir till prostatakörteln, vilket bör mass först med en hand, sedan den andra och tsentru.Lyuboy Medicinsk prostata massage utfördes genom ändtarmen, kallas rektalt. Det kan utföras med ett finger eller med hjälp av speciella massageapparater.

  Om vakuumpumpar och sugor används för proceduren, och kallas vakuum. Denna speciella teknik för behandling av genitala rubbningar och sjukdomar i prostata hos muzhchin.S användning örtteer transporteras hydromassage när rektum införes med en fläkt 350 ml buljong kamomill.

  Det måste hållas inuti genom att komprimera musklerna i anusen. Endast en specialist kan utföra en professionell urologisk massage av prostata, som utförs med hjälp av buk genom urinröret. Tekniken är komplicerad, så försök inte utföra det hemma. Ingen video här kommer inte hjälpa till.

  Hur mycket och hur ofta gör prostata massage?

  Det är den här frågan som inte bara bekymrar de patienter till vilka proceduren är föreskriven, utan också deras fruar (tjejer) som kommer att hjälpa till i behandlingen. Hur ofta gör det bestämmer läkaren. Vanligtvis hålls sessioner dagligen.

  I undantagsfall kan du spendera dem varannan dag. Procedurens varaktighet bör inte överstiga två minuter, men för professionella kan en session endast varas i 30 sekunder.

  Om proceduren utförs i mer än två minuter är det möjligt att skada hälsan och förvärra inflammationsprocessen. Det totala antalet sessioner bestäms också av urologen eller rehabiliteraren. Oftast rekommenderas patienten 10 sessioner.

  Nu, när du vet hur länge prostasmassan varar och hur många sessioner krävs för återhämtning, kan du fortsätta att studera teknikerna för dess genomförande.

  Hur man gör prostata massage (video, foto)?

  Varje man borde veta hur man gör denna massage. Naturligtvis kan du fråga en läkare om detta, men är varje patient redo att prata med en urolog om sådana känsliga ämnen?

  Om inte, så läs våra tips, se bilder och video, eftersom det är gjort, eller på det språk som patienter, både mass prostatit.Pered du börjar proceduren måste du skapa en motsvarande inställning till patienten. Det är känt att män släckes innan de utför sådan behandling, så behandlingen blir mycket effektivare om proceduren utförs av en älskad fru eller tjej.

  Patienten måste också vara redo för proceduren. Han behöver ta hygieniska rutiner, slappna av och drick några glas rent vatten. Det är lättare att upptäcka körteln på en fullblåsan.

  I stående position

  Ta en titt på fotot, hur man gör en prostata massage, när en man står på raka ben, lutar händerna på ett bord eller en soffa. Partnern stimulerar först anusöppningen så att fingerinsprutningen är smärtfri.

  Sedan spreds bretten kraftigt, sätts fingret i handen i ändtarmen. Fickens påse ska känna sig för ett litet tuberkel, vilket är prostatakörteln. Då, med lätta rörelser, behöver du massera dess yta: vänster och höger lobes.

  Vid sådana tillfällen upplever män inte smärta. Sällan i protokollet av sessionen uppträder ejakulation och patienten upplever en orgasm.

  I den bakre positionen

  Överväg hur man gör en prostata massage för en man i en benägen position. Det här visar sig inte bara är lätt, men också trevligt och användbart. patienten ligger på hans sida; benen är böjda vid knäna; Pekfingret sätts in i anuset och masserar körteln; Efter proceduren frigör patienten blåsan.

  Självmassage prostata: video

  Inte varje man som blir sjuk hemma har en älskad kvinna som är redo att massera sitt sjuka organ. Jag måste lära mig hur man utför en självständig massage i prostata. Återigen, en kort instruktion och den mest detaljerade videon, hur man gör en prostata massage själv med ditt finger utan att tillgripa någon hjälp:

  1. Fria nedre delen av kroppen från kläderna och sitta på knäna. Förbered fingret, vilket kommer att massera prostatakörteln. För detta pad behöver rikligt med vaselin eller special smazkoy.Podgotovit nödvändig och öppnandet av anus, borsta det exakt rikligt smazkoy.Korpus kroppen vrids så att fingret var bekvämt administreras i anus.Pogruzit finger är att vara full längd. Så snart kudden har vilat mot pineal hillocken, är det nödvändigt att börja massera denna plats.

  Vid den här tiden börjar prostata körlivets hemlighet att gå genom urinröret. Om 3 till 5 droppar juice lämnas, kan proceduren slutföras, eftersom effekten uppnås. På så sätt frigörs organet snabbt från stillastående juice, vilket orsakar inflammatoriska processer.

  Effekter och känslor efter en prostata massage

  Varje patient upplever sina känslor efter en massage. Men nu pratar vi inte om förlägenhet eller nöje, utan om vad varje man borde känna. Det är viktigt att komma ihåg att denna procedur inte ska orsaka smärta.

  Det kan finnas en liten obehaglig känsla av det faktum att körteln var "rubbad" men inom några minuter passerar detta obehag. Omedelbart efter proceduren måste du urinera. Tillsammans med urin, urladdning från prostata (prostatajuice). Det bör dock inte finnas några droppar blod i urinen.

  Om det finns pus i urinen, stoppa sessioner och genomföra en kurs av antibiotika terapii.Vrach bör alltid tala med patienten efter varje session och ta reda på om han hade ont, där smärtan kändes. Endast på detta sätt blir det möjligt att undvika obehagliga konsekvenser, vilket kan vara efter en felaktig procedur.

  Instrument och massager för prostata massage

  Utför finger prostata massage är mycket bra, men man bör komma ihåg att längden på spiken bör vara minimal, för att inte skada ytan av ändtarmen och leverera smärtan. Det är också möjligt att använda speciella anordningar som är ergonomiska formade, gjorda av högkvalitativa material och skapade speciellt för denna procedur. Det viktigaste i listan över sådana enheter är en massager för behandling av prostatit. Varje sådan anordning kan ha sina egna egenskaper, men effekten av simulatorn är inriktad på förbättring av mikrocirkulationen och snabb indragning av stagnerande sekret genom urinrörsöppningen kanala.Kratkaya guide som gör prostata massage massager:

  1. Manliga ligger på rygg, ben böjda i kolenyah.Na del av anordningen, som kommer att vara nedsänkta i anus, kondomen sätts på, vilket rikligt oljas eller vazelinom.Prisposoblenie införes i den anala otverstie.Vypolnyaetsya massage av zhelezy.Posle mata ut kondomen måste avlägsnas och rengöras arbetar yta.

  Medan du löser frågan, hur man gör prostata massage till en man, titta på videon, hur kan det göras med en massager.

  Video lektioner av massage prostata

  Ingen av männen är immun från mötet med prostatit, så alla behöver veta hur man ska behandla sjukdomen, samt äga tekniken för att utföra det. En hjälp i dessa vanliga videolektioner som erbjuds av specialister för alla som vill förstå hemmeligheterna i denna konst och utföra proceduren korrekt.

  Video lektion ett: prostata massage med finger

  En man behöver inte gå till sjukhuset. Du måste vara bekväm i ditt sovrum bredvid din partner, som kommer att göra ett ömtåligt förfarande och titta på en video om hur man gör en fingermassage också. sedan repetera allt exakt.

  Det är lämpligt att studera lektionerna inte när åskan redan kommer. Prova dessa övningar för förebyggande, och med sjukdomen behöver du inte behöva möta.

  Video lektion två: hur du gör en prostata massage själv

  Tyvärr kan ensamstående män bli sjuk efter 30 år. Det är uppenbart att en kärleksfull partner som ska göra en session i ett mysigt sovrum, gör de inte. Det finns ingen önskan att läkare ska springa?

  Jag måste behärska tekniken och förstå hur du själv gör en prostata massage. Naturligtvis kan resultatet inte vara lika effektivt som i makan, men det här är det första steget till återhämtning. Till alla som bestämde sig för att försöka hantera katastrofen rekommenderar vi att vi först tittar på videon lektionen.

  Video lektion tre: hjälper prostata massage?

  Detta är förmodligen inte en lektion, men ett avskedsord till de som bestämde sig för att ta prostatabehandling, men undrar fortfarande om en prostata massage behövs, vad det ger och varför det är gjort. Titta på en kompetent specialists uppfattning och utvärdera hur mycket chanserna att bli friskare kommer att växa om sessionerna blir vanliga.

  Var gör prostata massage?

  Övervinna blyghet, män försöker fortfarande ta reda på var de gör det. Naturligtvis vill alla få ett förfarande i sin egen stad, eller ens hemma. Då är det nödvändigt att leta efter specialister på plats:

  • Sjuksköterskan hos en poliklinik som arbetar i ett processkontor gör eller gör, men det är för henne att få det, det är nödvändigt med en doktorsriktning. Inte alla kliniker erbjuder sådana tjänster, men du måste leta efter det. Naturligtvis kan du hitta en sjuksköterska som utövar privat kundservice. Denna tjänst kommer att bli dyrt, men om du kan få det är inte bara på kliniken eller på sjukhuset, men också hemma, ange tids seansov.Delaet urolog. För att gå igenom hans behandlingssession måste du göra ett möte. Av någon anledning att personen är de flesta män tvekar naselenie.No ofta i vårt land gör prostata massage mannen själv eller hans hustru. Detta bevisas av livet.

  Fördelarna och skadan av prostata massage

  Terapeutisk prostata massage är till hjälp. Dess fördel är uppenbart. Detta noteras inte bara av specialister, men också av män som regelbundet genomgår sådana sessioner:

  1. inflammationen går, den stillastående hemligheten samlas inte in i körteln, kraften ökar, samlaget blir längre.

  Det är emellertid skada från prostata massage, om proceduren inte utförs korrekt. Inflammatoriska processer kan förvärras, ytan av rektumets väggar är skadad.

  Intensiva rörelser kan orsaka en autoimmun reaktion, vilket kommer att orsaka utseendet av antigener i blodet som orsakar smärta i patienten. För att undvika sådana problem är det bättre att överlämna sessionerna till en specialist.

  Indikationer och kontraindikationer för prostata massage

  Endast läkaren bestämmer om det är möjligt och nödvändigt att göra prostationsmassage till en viss patient. Indikationer för proceduren är:

  • få en hemlighet från körteln för forskning i laboratoriet, kronisk form av sjukdomen;

  Titta på videon

  Hur man gör en prostata massage

  En hälsosam massage i prostata används som förebyggande åtgärd för vissa manliga sjukdomar - främst prostatit. Nu kommer vi att berätta för dig hur du gör en prostata massage hemma på egen hand eller med hjälp av din fru.

  Observera att det finns tillräckligt med alternativ för prostata massage, vi kommer att presentera dig för de mest effektiva av dem - enligt läkare och patienter. Viktig anmärkning: Innan du självständigt utför denna eller den här massagen av prostata, kontakta en specialist.

  Förbereder för en massage

  I händelse av att din fru eller sjuksköterska gör prostata massage, be henne att börja de preliminära procedurerna, som ska sträcka musklerna före huvudmassagen. Först av allt måste du korrekt bearbeta midja och ben, eftersom det är den viktigaste delen av kroppen för att massera prostatan och deras uppvärmning beror till stor del på hur effektiva de nationella domstolen.

  Därför mosa vi djupt och starkt gnugga midja och ben, lätt att hantera vapen och mage och sedan köra en liten massage av huvudet och nacken. Nå, fortsätt nu direkt till prostataens massage.

  Transrectal Massage

  Denna typ av massage är en av de mest effektiva och lämpliga för massage hemma, när fruen gör en prostata massage. För att starta proceduren måste du ta knä-armbågsställningen, något böja ryggen.

  Massira (hustru, en sjuksköterska, en läkare, massör) Använd gummihandskar, smörj pekfingret med vaselin och sätt in den i patientens anus. Förfarandet kan utföras med en fullständig blåsan, men prostata körteln kan då vara lite förstorad för beröring, men det är lättare att fästa det.

  Förresten ligger den ungefär på ett avstånd av 4-5 centimeter från ingången till anusen. Massprostata utförs med hjälp av sträckande rörelser på båda delarna av prostata. Intensiteten och ansträngningen som används på dessa rörelser måste kontrolleras utifrån patientens känslor.

  Observera också att för att genomföra transrektalt prostata massage hemma, måste du först se till att rådgöra med en specialist på frånvaron av kontraindikationer. Naturligtvis, före proceduren måste du göra en preliminär rengöring av endotarmen med enema.

  Vibrerande massage

  Om du har vibro-massageapparater hemma kan du göra prostata massage och med hjälp. Förfarandet är att med en halvcirkelformad plast eller en gummimunstycke påverkar den nedre bröstkorgs- och ländryggkotan med en liten vibration i 5-7 minuter.

  Upprepa denna massage ska vara varannan dag i 2-3 veckor. Även med hjälp av speciella enheter (t.ex. "Effect 1") kan utföras oberoende av buken och massage, rygg och yagodits.Luchshe bara göra det på morgonen efter tömning av urinblåsan och tarmen. Också, för att den önskade massageeffekten, företrädesvis innan förfarandet, ett varmt bad eller ett så kallat overlay fitokompress (naturläkemedel). Under massagen, använd en massagekräm som först måste gnidas in i huden.

  Bindvävsmassage

  Ur namnet är det klart att denna massageteknik är baserad på stimulering av bindväv. Låt oss börja med ryggraden - låt fru eller massage terapeut massera din ländrygg och sakrala delar. Därefter måste du sträcka låren och sidokanten på skinkorna bra.

  Nu gör vi en magmassage - från naveln till pubicartikulationen och uppåt - till ilium. Denna massage är användbar inte bara för prostatit, men också i olika neuropsykiatriska sjukdomar eftersom det finns stimulering av venösa cirkulationen och centrala nerv sistemy.Soedinitelno-vävnad massage görs bäst på en dag, liksom vibrerande massage.

  När det gäller andra rekommendationer, hur man gör en prostata massage - videon kommer att vara till stor hjälp för dig här. Att titta på en liten film om tekniken för bindvävsmassage kostar flera sidor av förklarande text.

  Whirlpool Prostate

  Vissa experter anser att den så kallade hydromassagen av prostata är mycket användbar. Detta kommer att kräva enema (gummi päron), enema, vaselin och kokt vatten.

  Först måste du tvätta perineum, de yttre könsorganen och anusen, och gör sedan ett rengörande emalj. När du har spenderat rengöring, vänta 15 minuter, och ingå i anus en speciallösning, som består av en dekokt av kamomill, furatsilina och kaliumpermanganat i små kontsentratsii.Obem lösning bör vara ca 0, 5 liter, för att ha någon lust att uträtta sina behov, och lösningen måste ha rumstemperatur.

  Om det inte finns någon uppmaning behöver du öka volymen av lösningen, om den är för stark, då tvärtom - minska dosen. Fördelen med denna lösning är att det är termisk, fysikalisk och kemisk stimulering av neurala receptorer anal-området som har en gynnsam effekt på muskeltonus och tarmar, samt aktivering av blodcirkulationen och prostatafunktioner. Detta är ett av de mest effektiva sätten att göra en prostata massage.

  Prostasmassage hemma Publicerad den 16 07. 2014 | Författare: megakamsk Prostatamassage hemma Det moderna livet, dess takt och kvalitet påverkar människors hälsa och mu direkt.

  Självmassage prostata: hur kan du göra det hemma? Självmassage av prostata utförs av patienten själv hemma. Detta är ett effektivt sätt att förebygga och behandla prostatit i m.

  Prostasmassage med slutet Prostasmassagen i slutet är i själva verket ingen annorlunda än den vanliga massagen av prostata. Endast betoning ligger på den känslomässiga sensuella delen av proceduren. Utom den här tiden.

  Massage i prostata: teknik. :: SYL.ru orsakad av närvaron av stenar i prostatakörteln kanalen blockering; tuberkulos prostata lesion, kroppstemperaturen mer än 39 grader.

  Prostata massage, hur man gör hemma Cure prostatit och andra manliga sjukdomar kommer att hjälpa terapeutisk massage. Det stimulerar blodflödet till prostata, och på grund av detta avlägsnas smärtan.

  Prostata massage: fördelar och trevliga känslor Prostata inflammation - prostatit är den vanligaste urologiska sjukdomen bland män. Varje tredje representant är stark.

  Prostasmassage hemma Publicerad den 16 07. 2014 | Författare: megakamsk Prostatamassage hemma Det moderna livet, dess takt och kvalitet påverkar människors hälsa och mu direkt.

  Hur man gör en prostata massage. Det korrekta förfarandet för att utföra prostata massage är ett nödvändigt förfarande för alla män, vilket gör att du kan aktivera processen med blodtillförsel i prostata.

  Utföra en prostata massage »Din läkare Aibolit Prostatakörteln är ett orört organ, som liknar en valnöt i storlek och form. Det ligger under urinen pu.

  Prostasmassage hemma Publicerad den 16 07. 2014 | Författare: megakamsk Prostatamassage hemma Det moderna livet, dess takt och kvalitet påverkar människors hälsa och mu direkt.