Huvud
Analyser

Gör en prostata massage med en massager - hur man använder en stimulant?

Behandling av kronisk prostatit idag är en komplex och mångfacetterad process.

Problemet är att prostatakörteln ligger i djupet av det lilla bäckenet, omgivet av en kapsel och en muskel-ligamentapparat.

Detta är anledningen till att blodflödet och lymfdränage i kroppen sker långsamt tillräckligt körtel kryptor skapa gynnsamma förutsättningar för venös stasis och reproduktion av patogena mikroorganismer.

Det finns minst fyra kategorier av orsaker som direkt orsakar prostatit eller bidrar till utvecklingen. Det vanligaste är nederlag i körteln genom patogena mikroorganismer, följt av trauma, en stillasittande livsstil, dålig ekologi och dåliga vanor.

Han är bara intresserad av en snabb och effektiv återhämtning.

Behandling kombinerar medicinsk behandling och mekaniska effekter på körteln för att stimulera avlägsnandet av stillastående sekretioner. Framgången av ovanstående åtgärder beror till stor del på doktorns professionalism, patientens tålamod och tekniska anpassningar.

Hur man gör en prostata massage med hjälp av en massageapparat hemma? Vilka typer av tekniska enheter finns idag? I vilka fall visas prostata massage och till vem? Dessa och flera andra frågor kommer att besvaras i den här artikeln.

Typer av apparater för prostata massage

Prostatan kan masseras med enkla taktila influenser (fingermetod, tennisboll) eller använda komplexa enheter som involverar elektrisk ström, kraften av luftvibrationer och vakuum.

Elektriska stimulatorer

Elektriska stimulanser kan delas in i två kategorier: transuretral och transrectal. I det första fallet injiceras flera elektroder genom urinröret, som sätts direkt till prostata.

Enheten genererar små impulser, prostata körtelkontrakten och "skjuter ut" en stillastående hemlighet, så blir muskelkrypterna rensade.

En transrectal pneumomassa kan vara en riktig upptäckt för patienten. Effektiviteten hos dessa elektriska stimulatorer är utan tvivel. En speciell enhet sätts in i endotarmen, placerad nära prostata. Enheten ställer in luftflödet av en given amplitud. Pneumatiska stimulanser skapar i princip inte obehag och smärta.

Icke-invasiva enheter

Inte alla män är överens om invasiva förfaranden. Detta beror på den naturliga förlägenhet och vissa obehag som orsakar besök hos läkaren. För denna kategori är anpassningar för extern stimulering av prostata lämpliga.

Massager "Straw Bull"

"Straw Goby" är en enkel anordning för massage, vilket är ett plaströr med en lös yta. För att använda, räcker det med att sätta enheten på sätet och sitta på den med skrotet.

En man måste utföra rullande rörelser i 10 minuter. "Straw Goby" är lämplig för förebyggande av prostatit vid långvarig stillasittande (förare, kontorsarbetare).

Massor av prostata med en tennisboll är en effektiv och prisvärd metod. Mannen bör sitta på honom med skrotet och rulla i 5 minuter. Övning stärker bäckens golv, buk och nedre extremiteterna. Lämplig för både behandling och förebyggande av kronisk prostatit.

Principen om massagerarnas funktion på batterier

Kinesiska tillverkare har fyllt marknaden av intima enheter med en mängd olika massager och stimulanser, även för män. Men vild det låter, många av dem kan användas inte bara för nöje, men också för behandling av kronisk prostatit.

Det räcker att välja ett stimulansmedel för en lämplig konfiguration, kontakta en urolog och starta förfarandena:

 • Nexus Revo. En produkt tillverkad av silikon, som utvecklades speciellt för medicinska ändamål. Efter inledande förberedelse av tarmen (renarema) införs i ändtarmen. En liten motor driver apparatens huvud, så att prostata-massage uppstår.
 • Zini. Genom handlingsprincipen liknar den ovanstående anordningen men skiljer sig i form och textur.

Massagerare på batterier har visat sig i urologisk träning. De flesta av dem har ett överkomligt pris och kännetecknas av användarvänlighet.

Eventuella mekaniska effekter på prostatakörteln är kontraindicerade i akut prostatit, maligna neoplasmer, kroppens abscess, svår smärtssyndrom.

Vem behandlas med en massage maskin?

Massager är lämpliga för alla patienter som har okomplicerad kronisk prostatit utan svår smärtssyndrom.

Massage är också effektiv för att förhindra stillastående och inflammatoriska processer i prostatakörteln.

Om du tvivlar på att det är lämpligt att använda en massageapparat, kontakta din läkare.

Massager för prostatit: den bästa assistenten i behandlingen

Med en sådan sjukdom som prostatit anser läkare att massage är ett av de effektiva sätten och rekommenderar en massager inte bara för behandling utan också för prostataprofylax. Genomföra massageprocedurer ökar blodtillförseln i vävnaderna, förbättrar lymfsystemet, eliminerar inflammation. Efter att ha fått en doktors samråd kan du självständigt genomföra hälsoprocedurer hemma. Det kommer att hjälpa till i denna massager för behandling av prostatit.

Funktioner av sjukdomen och orsakerna

I prostatakörteln, över tiden, ackumulering av sekret, vilket blir en gynnsam miljö för utveckling av bakterier och mikrober. I en frisk kropp uppträder utflödet av utsöndring naturligt.

Inflammation av prostata sker av följande skäl:

 • hypotermi;
 • försvagad immunitet
 • påkänning;
 • brist på fysisk aktivitet, stillasittande arbete;
 • dåliga vanor
 • trauma;
 • störd blodtillförsel och stasis av lymf i det lilla bäckens organ
 • hormonella störningar;
 • urino-genitala infektioner.

Att utföra en prostata massage för förebyggande ändamål med en speciell massager kommer att rädda en man från en obehaglig sjukdom.

Syftet med massage

Korrekt utförande av massage bidrar till:

 1. Återtagande av inflammatoriska processer, vilket förbättrar kanalernas patency och bidrar till ett naturligt utflöde av sekret.
 2. Effektivare läkemedelsbehandling: Genom att förbättra blodcirkulationen tränger antibiotika bättre in i sjuka vävnader.
 3. Förbättring av venöst och lymfatiskt utflöde.

Typer av enheter

Det finns olika typer av massageapparater. Villkorligt kan de delas in i två grupper.

Massagen för prostatit kan vara:

 • kontakt, invasiv - införs i rektum och påverkar direkt prostatakörteln;
 • icke-kontaktlös, icke-invasiv - appliceras ute i ljumskområdet.

invasiv, det kallas också en anal massager, anses effektivare, eftersom den verkar direkt på det sjuka organet och stimulerar utsöndringen av den ackumulerade hemligheten.

Invasiva massageapparater kan vara med eller utan vibratorer. Vibromassagerare, som Mavit, Aneros, rekommenderas för hemmabruk. De är säkra, utrustade med tidtagare som kontrollerar hur länge sessionen är.

Den medicinska prostata massageren utan vibrationer arbetar med elektrostimuleringsmetoden. Två elektroder används, varav en, tillsammans med katetern, införs i urinröret och den andra är fixerad i coccyxområdet. Förfarandet utförs av en läkare som väljer intensiteten av exponeringen, med fokus på patientens känslor.

Användningen av elektromotorer är endast möjlig på ett sjukhus under överinseende av en specialist.

icke-invasiv massörer appliceras externt på den pubic-coccygeal muskel, aktivera processer i prostata och i bäckenorganen. Men de orsakar inte en sådan utsläpp med utsöndring, så deras effektivitet är mindre.

På grund av säkerhet och användarvänlighet är de mycket populära bland männen. Särskilt populära massager är "Straw Goby". Du kan använda den var som helst: hemma eller på kontoret. Det är nödvändigt att sitta på det i 10 minuter, genom att utföra översättningsrörelser i bäckenet. Denna massager är bra att använda för förebyggande ändamål.

Hur man korrekt applicerar vibro-massager hemma

Vilken massageanordning som helst ska användas korrekt, iakttagande både driftsreglerna och rekommendationerna från den ansvariga läkaren. Den presenterade videohandledningen visar hur man korrekt använder en urologisk massager för prostata.

Användningsreglerna beskrivs mycket väl i anvisningarna för någon massageanordning:

 1. Det är nödvändigt före proceduren att tömma tarmarna och urinblåsan.
 2. Placera massagerns munstycke i en medicinsk kondom och smörj med petroleumgel.
 3. Det är bäst att ta den rekommenderade positionen: ligga på ryggen, benen böjer sig vid knäna.
 4. Enheten, mer exakt, har sin ände, med en planad form, försiktigt införd i ändtarmen och pressad till rektumets övre yta - till prostata.
 5. Proceduren avslutas med en pip.

Prostasmassage med en massager består av 10 sessioner.

Att förvärva en medicinsk prostata massager är bara nödvändig vid punkterna i apoteksnätet! Se till att

 • Enheten är certifierad och säker för hälsan.
 • Kliniska prövningar har genomförts med framgång.

Kontraindikationer för användning

Trots den synliga enkelheten att använda en massageapparat med en vibrator måste man veta om kontraindikationer. anordning är förbjudet:

 • i scenen för förvärring av prostatit, med svår smärta, i avsaknad av ett naturligt utflöde av utsöndring;
 • med tuberkulos av prostata
 • med stenar i prostata;
 • med inflammation i ändtarmen
 • i närvaro av onkologiska sjukdomar i bäckenorganen.

Kom ihåg! Att använda enheten utan att rådgöra med en behandlande urolog kan förvärra tillståndet och orsaka hälsorisker.

Hur man väljer en massageapparat

Hur väljer man en enhet från den befintliga uppsättningen prostata massager? Självklart måste han framför allt:

 • vara effektiv vid behandling av sjukdomen
 • vara bekväm att använda;
 • har individuell tolerans.

Den bästa prostata massageraren måste uppfylla alla ovanstående krav.

Om det är fråga om att förebygga sjukdomen, kan man föredra en icke-invasiv enhet.

slutsats

Enligt statistiken lider 30% av den manliga befolkningen, efter åldern av fyrtio, av prostatit. Stagnerande fenomen i prostata leder till allvarliga konsekvenser. Det bästa sättet att förebygga sjukdom är att vidta förebyggande åtgärder. Massagen för prostaten lindrar inte bara smärta utan normaliserar också sexuell aktivitet, främjar potens och förbättrar maskulin hälsa.

Hur man gör en prostata massage själv (själv) och hemma

Författare: Igor Radevich, Andrologist

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
(17 röster, snitt: 3,7 av 5)

Att göra prostata massage hemma föredras av ett ökande antal män, även om proceduren inte är lätt. Detta förklaras framförallt av psykologiska, snarare än fysiska, obehag under massageproceduren vid en urologs möte.

Korrekt utförande av massagen hjälper järn att bli av med överdrivna hemliga aktiverande vävnader. Regelbundna oberoende procedurer förbättrar könsorganens funktion och övergripande välbefinnande, vilket gör patientens psykologiska tillstånd stabilt. Det är inte svårt att lära sig att massera själv, du behöver bara lite tålamod, hitta ett antal tematiska foton och videoklipp, samt en enhet som hjälper till att förbättra tekniken för prostata massage hemma.

Foto nr 1. Procedurförfarande

För att göra en självmassage av käften är det nödvändigt att förstå var det ligger anatomiskt och hur man når det.

Vad är kärnan i manipulering

Hur korrekt att göra massage av en prostata? Till den här frågan, om en man vill massera sig själv, kommer läkaren att svara bättre. Om vandringen till en specialist inte diskuteras kan du hänvisa till bilderna eller titta på en videohandledning på Internet. Huvudvillkoren för prostatacancer är en minimal skada, mer nytta.

Hemma transrectal massage är det viktigt att ta hänsyn till: hållningen under manipuleringen måste förändras. Detta är nödvändigt för att säkerställa att prostatakörteln är "strykad" från alla håll.

Foto № 2. Optimal position

Det är bäst att ha en tandkörtelmassage som utförs av en läkare, eftersom han kan göra det på professionell nivå.

Hur man "får" prostata, praktiska råd:

 • Knä-armbågsställning.
 • Kantla till ett speciellt bord med stödbågar och välvt baksida.
 • Ligger på höger sida är knäna så nära kroppen som möjligt.

Dessa tre konsekvent upprepade positioner i massagen gör att du kan "få" de laterala lobberna i prostata och dess centrala del. Prostasmassagen hemma börjar med en liten sträckning, metodiskt utan att sakna en centimeter. Varje dag ökar intensiteten av massage, varaktigheten - från en minut till 1,5 minuter, den optimala kursen - 10-14 dagar, varje dag eller varannan dag.

Foto № 3. Cream för smörjning

Vid utförande av analprocedurer, för att lindra smärta, använd ett speciellt krämsmörjmedel.

Steg för beredning

Hur man gör en prostata massage själv och behöver du förbereda sig för det? Frågan är retorisk, analmassage är svår att utföra självständigt, men det är möjligt. Men jag måste förbereda! För detta, förutom den psykologiska stämningen, måste du göra följande:

 • Den första punkten: Att studera teorin, för vad du kan ladda ner en bild eller video handledning och kom ihåg hela sekvensen av åtgärder. Detta bör inte försummas, eftersom bristen på teoretisk kunskap och "slumpmässig" massage i bästa fall inte kommer att ge resultat, i värsta fall kommer det att lägga till komplikationer.

Video № 1. Massage teori med egna händer

 • Punkt två: Enema. Rengöring av rektum före proceduren är en förutsättning. Oberoende kan det utföras med hjälp av en mugg av Esmarch, det andra steget kommer att vara införandet av ett avkok av kamillemedicin i tarmarna (200-400 ml). Varmbuljong bör föras in 20-30 minuter efter rengöring ochema och ligga ner med det inuti en halvtimme. Det är viktigt att vätskan trycker lite mot ändens väggar och ger en lätt uppmaning att avfyra.

Foto № 4. Mugg av Esmarch

För att säkerställa att under anala-förfarandena inte fanns någon ofrivillig handling av avföring, göres enema ursprungligen.

 • Punkt tre: Massage prostata med egna händer eller med händerna på en älskad som en man kan överlåta sådana intima handlingar. Naglar ska trimmas och medicinska handskar bärs. Under 20-30 minuter rekommenderas att man dricker vatten för att tömma blåsan omedelbart efter massage. Detta kommer att ta fram alla produkter av den inflammatoriska processen i prostata.

Att massera, utförd av dig själv, var den mest effektiva, du kan före honom några minuter att slappna av och ligga i ett varmt bad.

Typer av manipulation

Självledad massage kan vara i tre versioner, varav endast är fördelaktigt.

Du kan själv göra det:

 1. Indirekt massage, eller "förarens laddning". Ett av de enklaste typer av massage, som utförs självständigt, inte bara hemma utan även när de reser i en bil (minibuss), väntar i en kö, när bara koppla av på en parkbänk. Det är bara nödvändigt att klämma och krossa musklerna i anuset, 100-300 gånger.
 2. Direkt massage. Det uppnås genom införandet av ett finger i ändtarmen. Det är svårt att göra det själv, det kan vara nödvändigt att locka en assistent. Innan du masserar hemma är det viktigt att få en kontroll och konsultera en läkare. Massage i prostata med fingret kan inte göras med akut inflammatorisk process eller maligna tumörer, vars närvaro man själv inte kan gissa, vilket skadar hans kropp.

Bild № 5. Direkt massage

Under självmassan i käftkörteln är det svåraste att få det med fingret och fortsätta att utföra de rätta rörelserna för dem.

3. Anal hydromassage med kamomill. Det utförs på den rengjorda änden (enema), med en varm buljong. Kärnan i massagen är effekten av vätska på slemhinnan, irritationen och expansionen av blodkärlen. Hur man gör en prostata massage med ett helande avkok, kan du titta på en tematisk video eller studera körningsföljden i bilden.

Anal hydromassage kommer att vara användbar för män två gånger i veckan under ett par timmar före sänggåendet. Det är svårt att skada dig själv, feedback på hydromassaget är positivt, och dessutom eliminerar kamomill perfekt inflammation.

Utförandeknik

Är prostata massage användbar och hur ofta kan det göras? I denna fråga reflekterar både de män som det visas på och deras partner, som ofta utför en prostata-massage som utförs hemma, som assistenter.

Hur ofta analmassage ska vara, som vilken annan som läkarna bestämmer, baserat på sjukdomsförloppet och närvaron av samtidiga patologier. Vanligtvis massage sessioner (7-10 st.) Bör vara dagligen inte mer än 2 minuter. En längre är inte bra, men skadar, så du kan förvärra den inflammatoriska processen.

 • På badrummet. Med dina händer kan du massera i badrummet, ligga på ryggen och kasta benen på sidorna, så att du har full tillgång till ändtarmen. Medium (index) finger för att medicinsk handske införes i den anala kanalen 4-5 cm. Det är på denna nivå och prostatan är belägen i ett sådant läge, är det kändes på toppen. Försiktigt, i en cirkulär rörelse, för att inte göra dig själv skada, sträcka dig upp till pungen. Det är viktigt att se till huvudet på penis var några droppar saft av prostatan, betyder det: prostata massage finger utförs korrekt.

Förutom självständiga hemmet är det rekommenderat att göra ett par gånger i veckan för att massera lumbosakralområdet. Det bidrar till att förbättra blodflödet i bäckenet och minskar risken för att utveckla akut prostatit eller förvärra inflammationen i prostata i kronisk form.

 • Hemma i stående position. För att utföra sådan manipulation behöver du en assistent. Mannen lutar sig på bordet, benen är rak. Partnern utför först analmassage för att säkerställa enkel penetration av fingret inåt. Ett finger i en medicinsk handske och smörjs med petroleumjelly injiceras i ändtarmen och ett litet tuberkel känns av kudden. Det är nödvändigt att massera det försiktigt och långsamt. Med en sådan självständig procedur borde en man inte känna smärta, men tvärtom upplever många att en spänning av spänning och utlösning uppstår.
 • Ligger på hans sida. Mannen kommer att kunna göra massage med egna händer, som tidigare har ockuperat positionen på hans sida och dra knäna till magen. Efter anal massage är det nödvändigt att tömma blåsan.
 • I "sitter på mina knän" position. Om det inte finns någon att hjälpa eller en man om detta känsliga problem inte vill rapportera, kan han själv promassirovat prostata med egna händer. Stående på knäna, lite krokig, du måste sätta ett finger smutsigt i ändtarmen och hitta "bumpen". Det är det och du måste stroke 1-1,5 minuter, i det här ögonblicket bör prostasjuken komma ut med droppar (4-5 kap.) Genom urinröret.

Så du kan göra massage hemma och använda din egen (eller assistent) händer för att frigöra prostata från stillastående juice och för att avlägsna inflammatorisk process.

Foto № 6. Indirekt massage

Indirekt massage på hankörteln är inte lika effektiv som direkt, men det kan vara en alternativ metod om den andra inte fungerar.

Indikationer och kontraindikationer

Anal massage är terapeutisk i händelse av att prostatit redan diagnostiserats. I annat fall kommer det att vara förebyggande, vilket också är viktigt för att upprätthålla prostatakörteln.

 • Bakteriell och abakteriell (kronisk) prostatit.
 • Stagnerande fenomen i prostata.
 • Impotens.

I dessa former av patologi kan göra manipulering av sina egna hemma, men asymtomatisk prostatit eller adenom prostata massage görs endast i ett sjukhus under överinseende av en läkare och kontrollerade laboratoriestudier.

 • Förfarandet stoppas om det finns svår smärta i prostatakörteln.
 • Infektiös prostatit, akut form.
 • Eventuella smittsamma processer i bäckenområdet.
 • Stenar och maligna processer i prostata.
 • Abscesses och hemorrojder.
 • Fördröjd urinering.

Alla dessa patologier diagnostiseras under undersökningen, varför det är viktigt att innan man gör en självständig massage, få läkares samråd och "antagning" till förfarandet. Annars kan massage inte bara vara opraktiskt, men också farligt.

Användning av hjälpverktyg

Massagebehandling med strapon är en variant av att få glädje och nytta. Att använda det med egna händer utan att attrahera en partner är ganska svårt, eftersom analanordningen har viss specificitet.

För referens. Strap-on, från engelska är det möjligt att översätta som "på ett bälte". I allmänt språkbruk det ofta kallas en dildo, en längd av 16 till 20 cm och en diameter på 3-4 cm. Strap kan kallas och dildos Strap, används det ofta för sexuella spel än för prostata massageprocedurer.

Foto № 7. Strap-on (dildo)

Om fingret på självmassan i käften är svårt, kan du använda för detta ändamål strapon.

Strap-on kan köpas i någon sexshop, vanligtvis är de gjorda av latex-, plast-, gummi- eller silikongel.

Hårdvara Metodik

Enheten, som ibland är nödvändig att använda hemma, kommer att hjälpa till att bli av med stillastående fenomen ännu effektivare än direktmassage. Ingen smärta i det här fallet, processen går i sig ca fem minuter.

Enheten hjälper till att uppnå följande effekter:

 • Ta bort stillastående juice, som kan innehålla pus eller bakterier.
 • Kommer att ge blodflödet till prostata.
 • Det kommer att förse körteln med näringsämnen och syre.
 • Kommer att förbättra muskeltonen.
 • Kommer att rengöra körtelkanalerna.
 • Öka effektiviteten av behandlingen med droger.

Innan du köper och använder enheten för dina egna ändamål kan du få uttömmande information genom att titta på en videohandledning om användningen av varje enhet. Sådan videoinformation är tillgänglig för visning på Internet.

Enheten efter typ av påverkan kan vara:

 1. Vibration.
 2. Heat.
 3. Electrosrimulating.
 4. Magnetic.
 5. Mekaniska.

Enheten har som regel flera typer av effekter, vilket utan tvekan ökar effektiviteten i förfarandet.

Populära instrumenttyper:

 1. Mavit. Har en komplex åtgärd (vibromassage, värme, magnetisk impuls). Lämplig för användning hemma, innan proceduren rekommenderas för att göra enema. Mavit är utrustad med en timer, varefter den stängs av sig själv.

Foto № 8. Enheten "Mavit"

För självmassage på käften kan du använda speciella enheter, till exempel Mavit.

2. Simulator Markelov. Enheten är lätt att använda, optimal för en massage som utförs av sig själv hemma. Det används utan penetration i endotarmen, varigheten av massage är 15-20 minuter.

3. Enkelt. Åtgärder med hjälp av vibrationer och värme, lindrar smärta och inflammation, förbättrar blodcirkulationen.

4. Intra-GUP. Det är indikerat för att utföra massage i husförhållanden, oberoende. Enheten bidrar till att förbättra blodmikrocirkulationen, leverera syre och näringsämnen till prostatavävnad.

Foto № 9. Enheten "IntraGUP"

Apparat "IntraGUP" är det enklaste och billigaste verktyget från hela serien av anordningar för massering av hankörteln.

5. Instrument Milt-F-5-01, Rikta. Används hemma utan att gå in i ändtarmen, vilket är mycket bekvämt att göra med en massage med egna händer. De ger inga obehag eller obehagliga känslor.

6. Dets-Rhythm. Främjar restaureringen av den normala frekvensen av elektromagnetiska vågor i skadan på prostata vävnaden.

Tabell 1. Korta egenskaper hos enheter

Vad säger läkarna?

Trots det faktum att det finns många apparater för massering av körkörteln, varnar många läkare att även den bästa inte ska användas oberoende utan föregående konsultation och undersökning. Alla har ett antal kontraindikationer, och de kan inte användas för behandling som den enda metoden. De är effektiva endast i komplex individuell behandling, med användning av medicinering eller andra medel.
referenser:

 1. Pavlova T. Prostatit och prostata adenom kan behandlas med leech och massage. - St. Petersburg: Dilya, 2012. - 128 sid.
 2. Heifitz E. Prostatitis. Förebyggande och behandling. - Moskva: Citadel-Trade, 2005. - 64 s.
 3. Vedeshkin J. Mäns hälsa. Effektiv behandling av prostatit och adenom. - Moskva: AST, SPB.: Uggla, Vladimir: VKT, 2008. - 128 sid.
 4. Neimark A., Kulchaven E. Prostatitis. - Moskva: GEOTAR-Media, 2010. - 272 s.

Hur man använder en massager för prostatit?

För att behandla inflammation i prostata är en av de mest effektiva metoderna massagen av det drabbade organet. På internet finns det tillräckligt med video hur man använder en massager för prostatit eller hur man utför massage med egna händer. Om du är rädd för att skada din hälsa medan du lär dig själv, kan du kontakta en specialist som kommer att göra det utan några konsekvenser. Massagerare kan användas av män inte bara för att behandla, men också för att förhindra sjukdom. Indikationer för deras användning kan också vara andra diagnoser, allt beror på vilken typ av enhet som helst.

Varje enhet har egna kontraindikationer, så det är värt att noggrant studera instruktionerna innan behandlingen påbörjas. Var noga med att konsultera en läkare före behandlingen, och börja inte i något fall utan att vara överens med den. Även om du vill använda en massageapparat för att förhindra prostatit, informera din läkare om det. Han kommer att kunna berätta vilken aktivitetstid som är lämplig för en frisk person, vilken typ av massage att välja.

Egenskaper hos prostatit

Prostatit är en av de vanligaste urologiska sjukdomarna hos män. Ju mer deras ålder, ju högre sannolikheten för en lesion av prostata. Sjukdomen i sig är dess inflammation, som förekommer av olika orsaker. Bland dem kan vara:

 • Maloaktiv livsstil
 • Lång avhållsamhet
 • underkylning
 • Försvagad immunitet
 • Inträde i vävnaden hos patogena mikroorganismer
 • Förekomst av inflammation i angränsande organ etc.

Beroende på aktiviteten av inflammatoriska processer kan prostatit omedelbart bli komplicerad av uretrit eller cystit. Det åtföljs också ofta av en sjukdom som prostata adenom. Orsaken till patologin kan vara dåliga vanor och felaktig näring, hormonella störningar, blodcirkulationssjukdomar etc. Beroende på om en infektiös eller kronisk natur av sjukdomen är oftast den utvecklas i den akuta eller kroniska formen, respektive (men kan vara annorlunda).

Den akuta formen präglas av en stark utveckling av inflammation, vilket kan orsaka patogena bakterier. Endast de utsöndrar tillräckligt med toxiner så att alla symtom omedelbart börjar sticka ut.

Med kronisk form är prostatit nästan osynlig, och mindre tecken på patienten brukar skriva ut för trötthet eller annan anledning. Om en man ser sådana symptom, även utsmält, bör han konsultera en läkare:

 1. Smärta i bäckenet, perineum, underlivet, ger tillbaka
 2. Smärta i urinladdningen, åtföljd av snitt, brinnande
 3. Orenheter i urinen av blod eller pus
 4. Frånvaro eller partiell utbrott av erektion
 5. För tidig eller försenad utlösning
 6. Ökad feber, svaghet

Vid problem med erektil funktion kan patienten bli irritabel, aggressiv, han kan bli deprimerad. Om en man inte vet om sjukdomen och står inför problem i sängen kan det orsaka utvecklingen av någon form av komplex. För att förhindra detta såväl som komplikationer är det värt att samråda med en läkare, även med den minsta manifestationen av ovanstående tecken.

Populära massörer

För behandling av prostatit används i första hand läkemedelsbehandling. Bara hon kan rädda från någon symptomatologi, oavsett hur stark hon var. För att hjälpa henne att ansöka om fysioterapi, bland annat en prostata massage. Du kan bära den med ditt finger eller en speciell enhet - en massageapparat. Urologisk massage är en medicinsk enhet, med vilken du självständigt kan utföra proceduren för att massera prostata.

Det kan inte ha några lägen i sig, för Effekten utförs endast manuellt. Men det finns modeller som har en eller flera slags inflytande på kroppen:

 • Termisk (hjälper till att förbättra blodcirkulationen, minskar trängseln)
 • Vibrerande (ökar bältens muskelton, förbättrar metaboliska processer)
 • Magnetisk (hjälper till att ta bort stillastående vätskor, hjälper till att urinera, påskyndar regenereringsprocessen)

De mest populära bland sådana enheter är "Mavit", "Prostam". Om vi ​​pratar om icke-invasiva massörer kan vi nämna "Straw Goby" eller "Duke". Tänk på dem och inte bara mer i detalj.

"Mavit"

Det anses vara den mest populära enheten idag. Den består av en strömförsörjning, en sond och en kabel. Den kan användas av män av alla åldrar, instruktionen representerar inte något komplicerat. Mavits arbete utförs i alla tre riktningar som nämns ovan: magnetisk, vibrations-, termisk. Recensioner om användningen av enhetsanvändarna lämnar bara positiva, för många män hjälpte han till att öka styrkan, någon lyckades hindra utvecklingen av prostatit.

Om du är intresserad av hur enheten ser ut, kan du på internet hitta en video om att använda denna massager för att behandla prostatit. I det är det vanligtvis omedelbart sagt till vem som inte får använda enheten, hur länge sessionen ska vara, och så vidare. Det är förbjudet att använda det endast för maligna tumörer i rektum eller prostata, liksom för förvärring av sjukdomen. Försiktig bör vara med närvaron av stenar i prostata, tuberkulos i det lilla bäckens organ. Vad instruktionen säger:

 1. Innan proceduren börjar, är det nödvändigt att behandla en del av kabeln och en sond in i anusen med ett desinfektionsmedel
 2. Ställ in önskat läge och vänta tills det väntar, detta kommer att anges med 2 korta pip
 3. Exponeringstiden i varje läge får inte överstiga 30 minuter
 4. Behandlingstiden - ca 8-10 dagar, du kan upprepa kursen efter en paus på 2 månader

Som en följd av Mavita man får eliminering av inflammatoriska processer, aktivering av lokal immunitet, normaliseringen av könsorganen, eliminering av smärta och svullnad.

Enhet "Prostam"

Det är en arbetssond som kabeln är ansluten till. Massagern fungerar bara från nätverket, det kan ge vibromassage och termiska effekter. Indikationer för dess användning kan vara kronisk prostatit (vid exacerbationsstadiet kan inte användas), erektil dysfunktion, uretroprostatit, prostata adenom. Innan behandlingen påbörjas, rådfråga en läkare om huruvida det är lämpligt att använda Prostam. Det kan vara mer användbart för transrektiv fingermassage. Vilka är de positiva effekterna av enheten: förbättra patientens fysiska tillstånd, stoppa alla symptom, öka libido och styrka.

Använd den enhet du behöver kurser i 9 dagar, en dag får inte applicera den på mer än 30 minuter. Överdriven exponering kan skada din hälsa, speciellt om du använder Prostam för förebyggande ändamål. När du ansluter det till nätverket kommer ett rött ljus att vara på, vilket signaliserar den pågående testningen. Om den inte ändras till grön, är enheten defekt. Grönt ljus talar om användbarhet och behovet av att använda enheten för sitt avsedda ändamål, men det finns ytterligare en - gul, som meddelar dig om avstängning.

Inmatning av driftsläget tar inte längre tid än 30 sekunder. Värmer upp Enkel endast upp till 30-43 grader, beroende på varaktigheten av anslutningen till nätverket. Garantiperioden är 1 år.

"The Straw Bull"

Massagern rekommenderas för förebyggande av prostatit och inte för behandling. Anordningen är en stympad kon med en korrugerad yta, som till skillnad från de andra används externt. Enligt instruktionerna på det borde du sitta ner och inte ta bort kläderna så att pungen ligger över den tjockaste delen. Därefter måste mannen utföra rörelser från sida till sida, så att en lätt massage utförs.

Använd enheten kan även ungdomar från 20 år, särskilt användbar för dem som har stillasittande arbete. Du kan köpa det som apotek, eller i en onlinebutik, även utan att ha råd med en läkare.

«Mänens nöjespark»

Den är tillverkad av ett flexibelt och elastiskt material, för att inte skada inre organ. I utseende liknar massagern det engelska bokstaven "G", varav de flesta är avsedda att massera prostata, och den mindre är för pungen. Dessutom är enheten utrustad med 4 vibrationer, som styrs av kontrollpanelen. För att undvika skador, rekommenderas smörj apparaten med smörjmedel innan du börjar med proceduren.

Förutom dessa finns det andra typer av massageapparater, varav några män använder sig för nöje. Om du inte vill spendera mycket pengar på maskinerna, kan du hålla en prostata massage för hand eller göra en övning som att sitta på tennisbollen vid grinden.

Prostata massage för hand

Om läkaren förbjuder användning av massageapparater kan det vara tillåtet att utföra transrektal massage med fingrarna. Den har nästan samma effekt som att massera enheten, men den ska göras av en professionell. Om patienten vill genomföra proceduren hemma behöver han genomgå särskild träning på sjukhuset. Det är tillrådligt att med honom var en nära person som kommer att vara engagerad i massage, för Patienten själv är obekvämt att göra detta.

Inte bara video hur man använder en massager från prostatit kan hittas på Internet, men processen att massera prostatan manuellt också. Det är mindre smärtsamt, tar mycket mindre tid (högst 2 minuter). Algoritmen för sessionen är som följer:

 • I en timme innan proceduren börjar, måste patienten dricka ca 1 liter vatten för att göra prostatan väl ut mot bakgrunden av ändtarmen (så det kommer att pressas av blåsan och detta kommer att fungera)
 • Då ska du besöka toaletten för att tömma tarmarna. Om det inte fungerar på ett naturligt sätt, använd ett rengörande emalj
 • När patienten påbörjar processen ska patienten välja den mest bekväma positionen för honom - knälålen på hans högra sida, ligga på ryggen och sprida benen åt sidorna
 • Den andra personen ska bära medicinska handskar och smörja ett finger med petroleumgel eller smörjmedel
 • Nu måste du försiktigt komma in i fingret ett par centimeter i anuset och gradvis öka injektionsdjupet. På ett avstånd av ca 5 cm från anuset är det möjligt att upptäcka prostatakörteln (i form liknar en valnöt)
 • Det börjar masseras på höger sida med snygga, cirkulära eller sträckande rörelser. Gå sedan till den andra andelen, gör inte bra ansträngningar
 • Den sista rörelsen utförs när ett litet tryck utförs längs det centrala spåret. Under massagen eller strax efter sista åtgärden ska några droppar utsöndras från urinröret - de måste vara närvarande

Om det finns droppar blod eller pus i utsöndrad juice, ska massagen avbrytas omedelbart och konsultera en läkare. Under proceduren bör patienten inte känna smärta, i motsatt fall är det värt att stoppa. Också en man ska vara helt avslappnad, annars kommer sessionen inte ge stor nytta. För detta kan du ta ett varmt bad eller göra en ytlig massage före den.

Varje prostatsmassage bör inte vara längre än 2-2,5 minuter. Upprepa det är tillåtet både dagligen och med en paus på 1 dag.

Patienten ska inte glömma andra behandlingsmetoder som att ta mediciner eller motionera. De senare gör också ett bra jobb med att massera prostata, samt förhindra stillastående fenomen. Också bör man uppmärksamma regelbundna sexuella kontakter, eftersom Bara de kan eliminera stillastående seminalvätska till slutet.

Prostata massager - typer av hur man använder

Prostata massager kommer att bli en pålitlig vän och hemläkare för män som lider av inflammation i prostatakörteln. Med korrekt användning av enheten kan du snabbt ta bort smärtsamma symptom, minska puffiness och påskynda läkningsprocessen. Det är värt att notera att sådana massörer återställer erektion och förbättrar sexuell lust.


Förvånansvärt är många män generad av massageprocedurer och är avståndna mot en så radikal metod att bekämpa sjukdomen. Låt oss försöka avskräcka skeptikerna, undersöka huruvida en massager är för prostatit och vilka fördelar det medför.


Viktiga fördelar


Det är ingen hemlighet att de inflammatoriska processerna i prostatakörteln elimineras endast genom komplex terapi. Normalt ordinerar läkaren en kurs av antibakteriella läkemedel, fysioterapi, läkande gymnastik. Massage ingår också i behandlingskomplexet, men patienter ignorerar ofta förfaranden, ersätter dem med fytoterapi och recept av traditionell medicin.


Vad är orsaken till detta avslag? Det faktum att prostatakörteln är ett inre organ i bäckenet, innebär att massage innebär rektal penetration. Många patienter anser detta oacceptabelt, så de försöker sabotera proceduren med all sin styrka.


Samtidigt bidrar direktmassage av problemorganet till att uppnå sådana resultat:

 • Acceleration av blodmikrocirkulationen, respektive effekten av läkemedel kommer att förstärkas många gånger.
 • Avlägsnande av ödem, vilket gör det möjligt att undvika smärtsamma känslor vid urinering.
 • Förbättra sekretionen av körteln, vilket hjälper till att förhindra utvecklingen av kronisk prostatit.
 • Öka sexuell lust och förbättra styrka.

Vanligtvis utförs massage i klinisk miljö av en sjuksköterska. Av ganska förståeliga skäl känner patienterna blyg av sådan direktkontakt, respektive saknar de chansen att påskynda återhämtningen.


En massager från prostatit är ett utmärkt alternativ till manuell procedur. Patienten kan använda stimulansen hemma, bort från onödiga ögon, gömma sig från sina medarbetare sin känsliga sjukdom.


Kontra


En massager för behandling av prostatit är inte en panacea och dess användning är inte alltid motiverad. Därför, innan du köper är det bättre att rådgöra med din läkare. Detta är nödvändigt för att säkerställa att obehagliga symptom är förknippade med körteln och inte en annan sjukdom i det genitourära systemet.


Även med diagnosbekräftelsen bör du använda prostata massagen försiktigt.

Massageprocedurer är strängt förbjudna i följande fall:

 1. Eventuella akuta tillstånd, inklusive förvärring av sjukdomen.
 2. Hög temperatur.
 3. Övergången av prostatit till adenom är malign bildning.
 4. Hemorrojida sjukdomar i exacerbationsstadiet.
 5. Stenbildning i prostatakörteln.
 6. Komplikation av inflammatorisk process med andra sjukdomar.

Först efter att du har kontrollerat att det inte finns några motsägelser mot användningen av stimulansen, kan du gå till en specialiserad butik. Ett annat problem väntar dock här: massagerna representeras av ett ganska brett sortiment och skiljer sig inte bara i pris utan också i handlingsprincipen.


Vad marknaden erbjuder


Prostata massager med prostatit måste uppfylla vissa krav. Till att börja med anses stimulanser vara medicinsk utrustning, därför är de föremål för obligatorisk certifiering.

Genom handlingsprincipen kan enheterna delas in i tre huvudgrupper:

 • vibration massage. Kanske är detta den vanligaste gruppen av personliga stimulanser i prostatakörteln. Vibrationer oscillationer med olika amplitud, återställa tonen i klingans glatta väggar, eliminera puffiness och stimulera blodcirkulationen. Produkterna är ganska praktiska att använda, de är regelbundet utrustade med en timer som begränsar procedurens gång.
 • rheonome. Sådana massageapparater är inte lämpliga för hemmabruk: vissa färdigheter och erfarenheter krävs här. Anordningen består av två elektroder, den första injiceras i urinröret, den andra är fäst vid coccyxen. Förfarandet är utformat för att snabbt eliminera obehagliga symptom. Ett alternativ alternativ anses vara endorektal stimulering, när en elektrod är fäst vid skönheten, den andra - injiceras rektalt.
 • Non-invasiv prostata massager. Kärnan i förfarandet utesluter rektalpenetration: endast externa effekter. Under en icke-invasiv massage sitter patienten på toppen av enheten, vilket gör bäckenet översättningsrörelse. Det är värt att notera att sådana modeller inte passar för behandling av sjukdomen. Det är ett förebyggande verktyg.

Köp en prostata massager på den officiella hemsidan klicka här

Alla analoger på marknaden fungerar i flera lägen, vilket ändrar graden av effekt på prostatakörteln. Som batterier används vanligtvis batterier, vilket gör stimulatorn mer mobil.


Metod för applicering


Hur man använder en massager för att behandla prostatit? I princip är apparatens funktion intuitivt klar, men det är vettigt att belysa de allmänna rekommendationerna för användning.

Det ser ut så här:

 1. Förfarandet är endast möjligt efter tömning av blåsan och tarmarna. Därför, innan du utför en massage, måste du besöka toaletten eller göra en rengörande emalj.
 2. Optimalt läge hos patienten under proceduren: Liggande på baksidan med halvböjda ben.
 3. Innan stimulantens arbetsdel införs måste du sätta en kondom på enheten och smörja den med petroleumjelly.
 4. Massagern sätts in ordentligt och ser till att den konvexa delen riktas uppåt. Denna position hos enheten säkerställer maximal effekt från proceduren.
 5. Efter avslutad procedur utfärdar stimulatorn två toner. Därefter avlägsnas arbetsdelen från ändtarmen, kondomen avlägsnas och desinficeras.

viktigt kom ihåg att användningen av en prostata-massager är strikt begränsad i tiden. Massage görs dagligen i 30 minuter, i 8 dagar. Därefter följer en veckoskydd, och fortsättningen av kursen vid behov.


Det är nyfiken att användningen av stimulant inte ger obehagliga känslor och obehag. Vanligtvis upplever patienterna en avkopplande värme som kvarstår under hela dagen.


Hemlagad utrustning


Det är inte svårt att montera en massager för prostatit med egna händer om du vet principen om sitt arbete och observerar vissa krav.

I synnerhet är det nödvändigt att vara uppmärksam på sådana stunder:

 • diameter. Den optimala tjockleken på arbetsdelen bör inte överstiga 5 centimeter, annars kan det uppstå svårigheter med införandet av enheten i ändtarmen.
 • längd arbetsdel. Det bästa alternativet är inte mer än 10 centimeter.
 • form. Det kan finnas svårigheter, eftersom massageapparaten borde peka på prostatakörteln.
 • material. Det är bättre att göra en självtillverkad klänning från tillgängliga och plastmaterial. Till exempel, gips eller lera. Användning av plasticine rekommenderas inte: konstruktionen blir extremt opålitlig och kan sönderfalla vid första användningen.

Koktekniken är ganska enkel: du måste mögla en lämplig form av en massager från källmaterialet. Använd den hemlagade burken först efter full torkning. Om det var behov av vibrerande massage kan produkten kompletteras med en motor, demonterad från en gammal rakhyvel.


viktigt förstå att hemlagad prostata massager kommer att vara mycket sämre än fabriksanaloger på medicinska indikatorer. Dessutom använder patienterna sådana produkter på egen risk och risk. Med tanke på att det handlar om hälsa, och fabriksstimulatorer säljs på ett tillgängligt segment av marknaden, är det bättre att köpa en massager för prostatabehandling.


Bland produkterna i detta område har sådana märken visat sig bra:

Om vi ​​talar om icke-invasiva enheter kan vi nämna apparaten "Almag", vilken påverkar prostatakörteln genom ett riktat elektromagnetiskt fält. Det är värt att notera att icke-invasiva massörer inte kan bota sjukdomens symtom och används främst för förebyggande.

Det är viktigt att komma ihåg att en läkare som kan rekommendera en viss modell kan hjälpa till att välja ett stimulansmedel. Dessutom behöver du inte ge upp andra sätt att bekämpa sjukdomen, vilket gör ett val för en massage.

Hur korrekt använder du en massager med prostatit?

Med prostatit hjälpas många män av en prostata-massager. Vad är det och hur man använder det? Vad är viktigt att tänka på när du gör en massage?

Prostatit är en maskulin sjukdom som kräver allvarlig behandling. Trots allt är sjukdomen utsatt för hanorganet. För att senare kunna använda den reproduktiva funktionen är det nödvändigt att genomgå en behandling. Dessutom överförs denna sjukdom sexuellt, eftersom det är en infektion. Förutom läkemedel behandlas prostatit på flera andra sätt. Det är viktigt att överväga en effektiv metod för att behandla prostata, som användningen av en massageapparat. Detta är det bästa sättet att behandla prostata. Också vi kommer att notera, vilka typer av massager är och hur man använder det korrekt och vad man ska köpa.

Kategori av sjukdomen och hur man behandlar den

Prostatit är uppdelad i vissa kategorier. Beroende på dessa kategorier föreskrivs behandling och prostata profylax.

Det finns följande kategorier:

 1. Kategori 1. Akut prostatit.
 2. Kategori 3. Kronisk bakteriell.
 3. Kategori 3-a. Kronisk med smärta i bäckenet.
 4. Kategori 3-b. Det liknar syndromet 3a, men det kännetecknas av uttalad bäckensmärta.
 5. Kategori 4. Asymptomatisk kronisk.

Följande grupper av orsaker till prostatacancer är uppdelade:

De skiljer sig från varandra i följande: den första gruppen kan bli sjuk genom samlag eller på grund av bäckenets funktion, den andra gruppen blir sjuk till följd av hypotermi, nedsättning av immunitet, alkoholmissbruk och av andra skäl. Som nämnts ovan bör behandlingsmetoden vara olika beroende på sjukdomskategorin. I grund och botten behandlas prostatan med antibiotika och andra läkemedel. Det finns emellertid fortfarande sådana metoder som speciella stimulanser och traditionell medicin.

Prostatamassagerare

Massageraren är en utmärkt stimulator för prostata. Det är dock värt att komma ihåg följande: när man behandlar prostatit med en massageapparat ska man inte glömma läkemedel. Bara stimulering av prostatit hjälper till att tränga in drogerna på rätt ställe: i prostatakörteln. Vad mer är fördelarna med massage?

 • möjligheten till oberoende användning utan hjälp
 • bidrar till att återställa flödena
 • Den bästa enheten för att bekämpa sexuella problem och sjukdomar.
 • lyfter prostatkörtelns ton;
 • ersätter fingermassage av prostata i läkaren;
 • förbättrar lymfflödet, cirkulationen.

Massageraren är dock förbjuden i följande fall:

 • i närvaro av kvarvarande urin, stillastående fenomen i blåsan;
 • med bakteriell prostatit, som fortsätter i akut form;
 • i närvaro av några neoplasmer.

0 av 7 uppdrag slutförda

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7

Diagnosen "prostata hyperplasi" skrämmer många män som har diagnostiserats med denna sjukdom, patienterna jämställer ofta det med en malign neoplasma. Sjukdomen är mycket obehag, det är en överträdelse av urineringsprocessen - tills fullständig frånvaro av urin. Sjukdomen kräver snabb behandling, så identifiering av hyperplasi i de tidiga stadierna kommer att bidra till att undvika utveckling av svåra komplikationer.

Den initiala diagnosen av godartad prostatahyperplasi kan utföras hemma. Det räcker för en man att bli testad.

Vissa representanter för den starka hälften av mänskligheten som diagnostiseras med BPH uppmärksammar inte sjukdomen, men tror att det här är en åldersrelaterad förändring. Men denna patologi är fylld med allvarliga komplikationer. För män som har tvivel om deras hälsa, är självdiagnos av BPH ett bra alternativ att skingra all tvivel.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%

Vi rekommenderar starkt att du kontaktar en specialist!
Du har svåra symptom. Sjukdomen har redan lanserats och det är nödvändigt att omgående genomgå en urolog undersökning. Fördröja inte besöket hos urologen, symtomen kan förvärras, vilket leder till utveckling av komplikationer.

Allting är inte så dåligt, men vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.
Du har ett måttligt uttryck för BPH-symtom (godartad prostatahyperplasi) och du rekommenderas starkt att besöka en urolog eller andrologist under den kommande månaden.

Allt är bra!
Allt är bra! Du har mild symptom på IPSS. Från sidan av prostatakörteln är allt relativt bra för dig, men du bör genomgå en undersökning minst en gång per år.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Hur ofta har du under den senaste månaden haft en känsla av ofullständig tömning av urinblåsan efter urinering?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du urinera oftare än 2 timmar efter sista urinering?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta har du haft intermittent urinering under den senaste månaden?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden har det varit svårt för dig att tillfälligt avstå från att urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta har du under den senaste månaden haft en svag urinström?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du spänna för att börja urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du gå upp på natten från sängen till att urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur väljer man prostata stimulator korrekt?

För att välja en stimulans av prostatit behöver du veta vad deras typer är. Bara efter att ha tagit hänsyn till de typer av stimulanser man kan förstå är lämplig för en viss kategori av prostata. Klassificering av massager: vibro-massager; en massager på suger; massager som är designade för nybörjare.

Förteckning över de vanligaste och kvalitativa stimulanserna av prostatit:

 • stimulerande Aneros Eupho;
 • stimulator Gopaldas kurvhuvud med en vibrator installerad;
 • Prostata massager på sugkoppen av något märke;
 • stimulator Toy Joy, avsedd för nybörjare;
 • massager av företagen: Power Probe, Aneros Maximus, Zini, Nexus Revo 2 Black, "halm tjur";
 • anordning "Mavit"

Dessa är de mest använda och tidstestade stimulanterna av prostatit. De är också godkända av urologer. Det är bara nödvändigt att noggrant studera instruktionerna som bifogas dessa instrument.

Hur man använder en prostata massager?

Det är nödvändigt att i detalj överväga procedurens mekanism som prostata massage med en speciell enhet. Efter detta kan du fortsätta med reglerna för att använda massageapparaten.

Mekanismerna i detta förfarande är:

 • patienten ligger på hans sida, benen är något böjda vid knäna;
 • eller står, lätt avskilda ben och med ena handen hänger sig mot väggen;
 • Varaktigheten av självmassage bör inte överstiga 3 minuter.
 • antalet sådana förfaranden är från 5 till 6;
 • intervallet mellan procedurerna är två till tre dagar;

Nu är det dags att gå vidare till stimulanserna själva.

Om det är en vibro-massager, används den enligt följande:

 1. Rengör ändtarmen.
 2. För att behandla massageapparaten med ett speciellt antiseptiskt medel, sätt på det en speciell kondom för ultraljud.
 3. Smör anus med petroleumgel.
 4. Ligga på din sida, benen böjs något på knäna.
 5. Ange stimulansen i ändtarmen, 5 cm, genom att aktivera vibrationsläget. Samtidigt böja benen till magen.
 6. Förfarandet bör göras inom 3 minuter. Nästa gång, gör varaktigheten en minut längre.
 7. Efter massagen måste du besöka toaletten och urinera.

När det gäller resten av massagerna är självmassageproceduren följande:

 • rengör ändtarmen, behandla stimulanten med en antiseptisk och smörj med petroleumgelé;
 • Det är lämpligt att dricka 1-2 liter vatten;
 • Ligga på ena sidan, benen böjs något i knäna;
 • Sätt in massagen i ändtarmen och börja försiktigt massage;
 • Massage i 2 minuter.

Folkmedel för prostatit

För vissa stadier av prostata, liksom för dem som inte vill göra massage finns det andra metoder för behandling. Till exempel traditionell medicin.

Hemma är sådana läkemedel möjliga för behandling av prostatit:

 1. Ät 30 stycken pumpa frön. Eftersom denna produkt har ett högt innehåll av zink och andra fördelaktiga substanser för styrkan av människokroppen.
 2. Varje dag att dricka färska juicer: betor, morot, tranbär, aspargesjuice.
 3. Bröstkorgar av kastanjer, speciellt ett skal med nålar. Drick detta allt du behöver varje dag tre gånger. Innan du äter.
 4. Ta bad med propolis och olika örter. Det finns flera recept för denna metod.
 5. Använd stenoljan. Detta är ett speciellt botemedel mot många sjukdomar. Dessutom har stenolja profylaktiska egenskaper. Det bildas under utlakning av stenar, är ett mineralämne. Användning i prostata bör vara så: att dricka efter att ha ätit, 2 gånger om dagen. Det är emellertid nödvändigt att övervaka kroppens reaktion till denna naturliga beredning. Och ännu bättre att konsultera innan du tar en läkare.

Även vid behandling av prostatit hjälper vitlök och persilja. Det är nödvändigt att hälla några vitlöksklyftor med kokande vatten, för att insistera 10 timmar. Ta denna medicin på en tom mage på morgonen och kvällen innan du äter. När det gäller persilja, måste du göra följande: hacka frön, häll kokande vatten och insistera. Denna dryck ska konsumeras 2 gånger om dagen, dagligen.

Som du kan se är prostatit en allvarlig sjukdom, men det kan förebyggas. Det finns också många sätt att behandla denna sjukdom. De mest effektiva av dem är läkemedel. Och en bra behandling är prostata massage. Stimulering är mindre skadlig än medicinering. Speciellt kan det göras både självständigt och med en läkare.