Huvud
Symptom

Varför prostata massage?

Prostatit förekommer hos 40% av männen mellan 25 och 60 år. Den största effekten i behandlingen uppnås genom prostata massage. Men på grund av bias mot själva metoden vägrar många män att genomgå denna procedur.

Denna teknik är omgiven av en massa rykten och skvaller som ger en grundläggande felaktig uppfattning om fördelarna eller skadorna.

Därför, när en urolog föreskriver detta förfarande, vägrar män, även utan att veta varför prostata massage behövs.

Prostatisk massage som ett diagnostiskt verktyg

Det finns en åsikt att prostata massage inte bara är ett förödmjukande förfarande, utan också smärtsamt. Som ett resultat undviker män det med oöverträffad uppfinningsrikedom.

Genom att utöva en prostata massage uppnås inte bara en terapeutisk effekt utan också en diagnos. Denna procedur kallas palpation.
Det identifierar viktiga faktorer:

 • Det första som läkaren uppmärksammar är storleken på prostatakörteln. Ökningen indikerar prostatakörtelns inflammatoriska process och indikerar också förekomsten av hyperplasi.
 • Formen och strukturen hos prostata. Läkaren kan känna formen, huruvida konturerna är klara, elasticitet, täthet, elasticitet, närvaron av knölar, tätningar och andra indikatorer som talar om käftens normala tillstånd eller som orsakar misstanke.
 • Läkaren litar inte bara på sina egna känslor, men också på människans känslighet. Beroende på vad patienten känner under massagen dras slutsatser om tillståndet hos prostata. Under proceduren, om det utförs på rätt sätt, ska det inte finnas några smärtsamma känslor.
 • Tilldelning. När du trycker på körteln är juice fördelad, ger mängden, strukturen, färgen en ide till urologen om patientens tillstånd.

Med hjälp av att massera prostata ses effekten av att behandla sjukdomen i dynamiken.

0 av 7 uppdrag slutförda

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7

Diagnosen "prostata hyperplasi" skrämmer många män som har diagnostiserats med denna sjukdom, patienterna jämställer ofta det med en malign neoplasma. Sjukdomen är mycket obehag, det är en överträdelse av urineringsprocessen - tills fullständig frånvaro av urin. Sjukdomen kräver snabb behandling, så identifiering av hyperplasi i de tidiga stadierna kommer att bidra till att undvika utveckling av svåra komplikationer.

Den initiala diagnosen av godartad prostatahyperplasi kan utföras hemma. Det räcker för en man att bli testad.

Vissa representanter för den starka hälften av mänskligheten som diagnostiseras med BPH uppmärksammar inte sjukdomen, men tror att det här är en åldersrelaterad förändring. Men denna patologi är fylld med allvarliga komplikationer. För män som har tvivel om deras hälsa, är självdiagnos av BPH ett bra alternativ att skingra all tvivel.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

Massage i prostata när den utses

prostata är en ganska viktig körtel i den manliga kroppen, men det orsakar ofta problem. Det finns många sjukdomar som är associerade med prostatakörteln. Detta lilla organ är väl palpabelt genom anusen, men när män är ordinerad prostata massage har de ett antal frågor: Vad är det här förfarande, vad är dess användbarhet och eventuell skada?

Prostatisk massage innebär en mekanisk verkan av ett finger på körteln, som utförs genom rektumets vägg. Som regel utförs manipulationen av urologer. Det nya kliniska sjukhuset i huvudstaden "Lapino" erbjuder denna tjänst, mer i detalj med kostnaden och rekord finns på deras hemsida. Före massagen töms rektummen. Patienten placeras på soffan på hans sida, med benen böjda på knäna och fördes till magen. Läkaren lägger på en steril handske, smörjer pekfingret och anusområdet med petroleumgel och sätter försiktigt ett finger in i ankanalen. Prostata körtlar på ett avstånd av 3-5 cm från anus. Vad läkaren kontrollerar genom att massera körteln:
- storlek,
- form
- konsekvens,
- symmetri av två delar,
- graden av slemhinnans rörlighet över körteln,
- Förekomsten av smärta och graden av svårighetsgrad.

Dessa data är mycket är användbara i diagnosen adenom - en godartad tumör i körteln, cancer, prostatit. Om körteln är förstorad, deformeras, har en ytråhet (knutor), eller exponering till fingret leder till en uttalad obehag, läkaren anser om en viss sjukdom och utser ytterligare studier eller analyser vid behov.

Om patienten känner inte smärta, experten fortsätter direkt till massage. Eftersom prostatan består av två delar, varje av dem masseras i sin tur. Mellan dessa aktier är ett spår. Massage rörelser utförs från periferin till den, liksom från toppen ner. Så här går utmatningskanalerna, där stagnerade fenomen ibland uppstår. En viktig nyans är att i början av proceduren appliceras det minsta trycket på prostata, och då uppmärksammar patientens känsla läkaren intensifierar effekten. Procedurens varaktighet är endast 1 - 2 minuter. Det utförs varannan dag, och behandlingsmassage omfattar 10 till 15 procedurer.

När visas prostata massage? Det kräver i första hand män med prostatit av olika ursprung. Dessutom utförs proceduren för att erhålla en prostatisk vätska för analys, eftersom massage stimulerar sin produktion. Hemlighet är sökandet efter leukocyter, bakterier, atypiska celler.

Vad är effekten av prostata massage?
- Med mekanisk åtgärd stimuleras blodcirkulationen, mikrocirkulationen förbättras. I samband med detta levereras alla nödvändiga ämnen till prostatakörteln: aminosyror, fetter, spårämnen, vitaminer, hormoner och andra. Därför växlar växlingsprocesserna i det, det blir möjligt att återställa och förbättra sitt arbete.
- Utflödet av lymfatisk vätska och venöst blod förbättras från prostata. Därför tas alla onödiga produkter av metabolism bort från körteln i sin helhet, vilket också förbättrar dess funktion.
- Som ett resultat av stimulering av blodcirkulationen och förbättring av metabolism, levereras immunceller och droger, i synnerhet antibiotika, aktivt till körtlarna, vilka aktivt bekämpar smittsamma medel. I detta avseende kan prostationsmassage anses vara ganska användbar för kronisk infektiös prostatit.

- Protokoll, som är hemliga, är ofta igensatta. Därför försämras utflödet av den prostatiska vätskan, och det är en bra odlingsplats för reproduktion av bakterier. Passagen av dessa kanaler under påverkan av massage återställs. Således löses problemet med stillastående fenomen i körteln.
- Muskelfibrerna i prostata kommer till tonen, vilket också förhindrar utvecklingen av stasisutsöndringar.
- Som redan nämnts, får läkaren mycket värdefull diagnostisk information under massagen.

På platsen av ovanför den tvärvetenskapliga medicinska kliniken finns det kontaktnummer på registret och upptagningsavdelningen, där du kan registrera dig för prostata massage.

Det bör noteras att kontraindikationer att utföra denna procedur är något mer än vittnesbördet. Prostatamassage utförs inte när:
1. prostatacancer,
2. prostata adenom,
3. Stenar i prostata (eventuellt skadar käftens vävnader med en sten),

4. Stora cyster,
5. Akut prostatit (infektion under tryck kan spridas vidare),
6. Retention av urinutflödet,
7. Akuta sjukdomar i rektum eller urogenitalt system.

I sådana fall massage kan skada, irritera körteln, där det finns akuta inflammatoriska processer, det finns stenar, tumörer. Därför anses denna procedur vara medicinsk. Utför det kan bara en specialist, för att han ska avgöra om det är möjligt att hålla en massage vid en viss sjukdom eller ej. En vanlig person kan inte definiera detta. Förutom att massera dig själv från en teknisk synvinkel. Fingret masseras i ändtarmen på ett speciellt sätt, det kommer inte att vara möjligt att introducera det i sig själv på grund av armens anatomiska struktur och klämmans placering. Således är prostatsmassage korrekt, effektivt och med fördel endast av en androlog eller urolog. Han bestämmer också individuellt vilken typ av massage som krävs för varje patient - lätt, med en genomsnittlig eller maximal möjlig graden av tryck. Dessutom bestämmer specialisten varaktigheten av kursen, vid behov utser ytterligare studier - ultraljud, beräknad tomografi, punktering och droger.