Huvud
Förebyggande

Hur ofta och i vilka fall kan prostata massage göras?

Prostatakörteln är ett litet men mycket viktigt organ för någon man. Prostata reglerar processen för urinering, erektion och utlösning. Utan en hälsosam körtel är en persons naturliga reproduktiva aktivitet omöjlig. Denna kropp är ganska sårbar, på grund av sin specifika plats. Hans sjukdomar kan ha ganska beklagliga konsekvenser, inklusive impotens och uppkomsten av maligna neoplasmer.

För att förhindra sådana patologier, ger urologi en omfattande undersökning och behandling, som inkluderar manuell terapi. På grund av det faktum att detta förfarande har ett antal känsliga nyanser försöker många män att överge det. Men om medicinen inte ger de önskade resultaten, måste de komma överens om att massage. Ganska legitimt finns det frågor: hur ofta gör prostata massage? Vad är det för? Hur mycket behandling? Periodicitet och varaktighet för manuell påverkan bestäms individuellt för varje patient.

Syftet med manuell terapi för prostata

Prostatakörteln är ständigt utsatt för ett stort antal interna och externa faktorer. Detta organ kan enkelt kylas eller överhettas. Det räcker bara att sitta på lämplig yta. En annan fiende i prostata är stillasittande arbete. Konstant närvaro i komprimerat tillstånd leder till utseende av stillastående fenomen, inflammatoriska och purulenta processer.

Massa av prostata körteln består i påverkan på hennes fingrar. Trycket bidrar till aktiveringen av kroppen, utsöndringen och uttagningen av det från en hemlig mättad med patologiska celler, pus och bakterier.


Det kan säkert hävdas att massageproktologen ger sådana positiva resultat:

 • Förbättrar ämnesomsättningen. På grund av irritationen som produceras av fingret, strömmar blodet in i vävnaderna, bär näringsämnena i dem och bär bort utomjordiska impregneringar.
 • Betennandet minskar. Körteln minskar i storlek, vilket omedelbart påverkar urinering.
 • Ökar betydelsen och kvaliteten på samlaget betydligt. Detta kan kännas efter 1-2 procedurer.

Den första behandlingen av manuell terapi utförs efter att smärtsyndromet har tagits bort. Dess syfte är att få en seminal vätska för analys. Vid diagnosen bestäms typ och typ av sjukdomen, arten av inflammationen och graden av organskada.

Indikationer för prostata-massage är som följer:

 • kronisk prostatit i lågkonjunkturen;
 • dysfunktion av organ med erektil natur, medföljande inflammation;
 • ihållande bäckensmärtor;
 • sexuella störningar av biologisk och psykologisk karaktär
 • minskad sexuell funktion med ålder
 • bristen på förväntade resultat i behandlingen av drogbehandling och fysioterapi.

Den mekaniska effekten ger ett utmärkt resultat. Massage hjälper till att hålla prostata i god form för förebyggande. Olika manipulationer med prostatakörteln kan utföras till en mycket gammal ålder. Detta är nödvändigt för att upprätthålla sexuell aktivitet och reproduktiv förmåga till en avancerad ålder.

Men du måste överväga att för manuell terapi finns sådana kontraindikationer:

 • inflammation, åtföljd av akut smärta och hög feber;
 • sand eller stenar i prostata-kanalerna;
 • komplicerade och omfattande interna hemorrojder;
 • cyst i prostata;
 • malign bildning i bäckenområdet
 • tuberkulos av könsorganen;
 • venerala sjukdomar;
 • närvaro av trombi i hemorrhoidkärlen.

I avsaknad av sådana patologier, omedelbart efter diagnosen, fortsätt till behandling.

Metoden för terapeutisk och förebyggande massage

Manuell behandling används som regel tillsammans med andra typer av behandling. Bara massage kan inte ge det önskade resultatet, oavsett hur lång tid terapin varar. Läkaren föreskriver ett komplex av vitamin-, antiinflammatoriska och hormonella läkemedel, fysioterapi, akupunktur och mudterapi.

Kvalificerad massage är endast tillgänglig på kliniken. En specialist på detta är en urolog. Kärnan i inverkan är att doktorn sätter in ett finger i anuset i anuset och utför successivt tryck på det drabbade organet. Den rådande uppfattningen att denna procedur åtföljs av svår smärta är felaktigt.

Patienter upplever som regel bara moraliskt obehag i samband med processens särdrag. Smärtsyndrom uppträder när du trycker på ontstoppad prostata eller på grund av läkarens oerfarenhet.

Före den manuella behandlingen ska patienten beredas på följande sätt:

 • tömma tarmarna helt
 • utföra hygien i anus och könsorgan
 • vänta på maximal fyllning av blåsan.

Massage görs när patienten lutar framåt och vilar på händerna. En annan slags hållning för massage är positionen på knä och armbågar. Vid den tiden tar massagen inte mer än en minut. När det är klart kan patienten släppa ur blåsan. Tillsammans med urin från prostata utförs alla utsläpp som bildas på grund av inflammation eller stagnerande fenomen.

Hur länge ska behandlingen gå?

När du behandlar prostata måste du observera en strikt bestämd periodicitet av massagen. Hur lång tid terapi kommer att bero på beror på många faktorer, såsom graden av organskada, sjukdomsperioden och patientens ålder. +

Typiskt består behandlingen av två kurser, 10-15 sessioner vardera. Det optimala intervallet mellan massage är 2 dagar. Klyftan mellan kurser är inställd inom 20-40 dagar. I vissa fall är patienterna välbehandlade med manuell terapi var 4-5 dagar.

För att massage ska få den nödvändiga helande effekten är det nödvändigt att äta ordentligt och genomföra en uppmätt livsstil under behandlingens gång. Du kan träna motion och simma. Tvinga inte händelser och utföra massage själv, kontinuerligt och varje dag. Detta kan bara ge en negativ effekt. Behandlingen ska utföras strikt enligt läkarens recept.

Vad är varaktigheten av prostata massage och hur ofta kan det göras?

I många sjukdomar i reproduktionssystemet tilldelar manspecialisten ofta massor av prostata. Det här är en ganska obehaglig process, och före dess genomförande uppstår ett stort antal frågor hos män. Hur ofta gör prostata massage? Hur mycket tid behöver du göra det och andra frågor

Funktioner av manipulation

Sessionen utförs endast för vissa indikationer. De bestäms av läkaren efter en preliminär undersökning och utförandet av testen.

 1. Inflammation i körteln.
 2. Smärta i bäckenet.
 3. Brott mot styrka.
 4. Diagnos.

Ofta utförs processen med någon inflammation i prostatakörteln utanför den akuta perioden av processen. Manipulation förbättrar blodflödet, frigör körtelkanalerna från överdriven sekretion och öppnar de blockerade. Allt detta bidrar till en snabbare återhämtningsprocess efter prostatit.

Effekten på kroppen rekommenderas för män med olika bäckenbesvär. I många kliniska studier visas positiva resultat vid exponering för körteln. Emellertid, innan det utförs, diagnostiseras de möjliga orsakerna till bäckensmärta och först efter korrigering och i avsaknad av kontraindikationer utförs effekten på körteln.

Dessutom är effekten på prostata ordinerad om det finns ett brott mot styrka och erektion. Efter att ha uteslutit olika orsaker till brist på styrka utförs massage, vilket förbättrar kraften kraftigt, eftersom de förbättrar blodtillförseln i körteln.

Effekten utförs också för att diagnostisera orsakerna till infertilitet, såväl som sjukdomar i det genitourära systemet för män. När man manipulerar för analys kommer provsaft och en större mängd spermier, där mogna och friska spermatozoer bestäms för in vitro fertilisering.

Periodicitet och andra egenskaper

Periodicitet av massage, varaktighet av prostatsmassage bestäms endast av en läkare. Felaktig prestanda i händelsen, liksom för frekvent exponering, kan leda till farliga komplikationer. Därför finns det ett antal kontraindikationer för detta förfarande.

 • Akut inflammatorisk process i könsorganens organ.
 • Tumör i körteln.
 • Stenar i prostata.
 • Brott mot urinering.
 • Hemorrojder.
 • Adenom i de sena stadierna av sjukdomen.

Ofta görs manipulation med inflammation i körteln. Manipulation utförs av en urolog. Det finns olika apparater för självmassage, men det mest effektiva sättet är att utföra manipulering av läkaren.

Periodiken och varaktigheten av massage bestäms uteslutande av läkaren.

Ofta bör proceduren göras inom två veckor. För att eliminera tecken på prostatit rekommenderas 10 procedurer med en paus mellan dem om 1-2 dagar. Metod att massera några. De kan utföras både hemma och på läkarmottagningens kontor.

Innan manipulationen utförs måste rektum rengöras av innehållet. För detta ändamål utförs en rengörande enema en dag före studien. På dagen för massage måste du dricka ca 1 liter vatten. Med en ökning i blåsans volym, prostata körtlarna närmare ändtarmen är det bättre att klara. Massering utförs med hjälp av ett finger.

Denna metod är klassisk. Själva körteln och området kring det masseras med en fingertopp. Massering bör ta en bekväm position för att minimera smärta i patienten. Patienten ska ta den nödvändiga hållningen före proceduren och kunna ändra den när som helst under sessionen.

Särskilt effektiv och ofta används metod vid behandling av kroniska former av prostatit. När du stimulerar körteln, uppnår antibiotika och andra droger snabbare fokus på inflammation.

Massering av prostata utförs genom ändtarmen, vilket påverkar området belägen på ett avstånd av 5 cm från ingången till analöppningen. Stroking utförs på hela ytan av körteln, först masseras båda lobarna, varefter de passerar till ismusen. Varaktigheten av internmassage tar ungefär 3 minuter, vilket ökar tiden till 5 med de efterföljande procedurerna.

Dessutom kan massering utföras från utsidan. Med denna variant av massering applicera en punkt som är ca 3 cm från ingången till anus på utsidan.

Dessutom kan du minska musklerna i anusen under dagen. Detta har en liten positiv effekt på körteln, kräver ingen preliminär förberedelse.

Om du inte kan gå till läkaren kan du använda en vibrationsmassagerare. Men med en fingermassage kan du exakt bestämma prostatens placering, medan du använder en vibrationsmassager, är effekten mer på ändväggen i ändtarmen.

För att massera prostata kan du använda en massageapparat.

Det finns också en prostata bubbelpool. Vid denna typ av massage injiceras ca 400 ml vatten i ändtarmen och behålls av de kontraherade musklerna. Denna procedur utförs i 5 minuter.

En urolog kan också föreslå att man manipulerar med en sparka. Detta är en väldigt komplicerad teknik, och det kan göras av en specialist med stor erfarenhet.

Med tanke på att massagen kan utföras i ett annat läge hos kroppen påverkar detta också massagens längd. Om läkaren har mycket erfarenhet, minskar procedurens längd och varar ca 1 minut. Doktorn bestämmer också hur många procedurer som ska utföras beroende på sjukdomsstadiet.

Den grundläggande regeln för påverkan på kroppen - det kan vara obehagligt, men borde inte vara smärtsamt. Om det finns smärtsamma känslor under träningen kan det prata om obekväm hållning. För detta är massagen avbruten, och mannen blir i ett mer bekvämt läge. Felaktigt utförande av förfarandet kan leda till ökad smärta, nedsatt urinering, hemligt blod, ejakulat eller urin. Om det finns blod kan det prata om stenarna i körteln, och sedan är massagen kontraindicerad.

För bästa effekt ska den första exponeringen göras på läkarens kontor. Efter att ha fått rekommendationer och fått svar på alla frågor kan du massera körteln hemma.

Således är prostationsmassage en effektiv metod vid komplex behandling av prostatit. Det kan dock endast användas efter att ha råd med en läkare.

Vad är den optimala frekvensen av prostationsmassage sessioner?

Många män som har diagnostiserats med prostatit, rekommenderar urologer en prostata-massage. Manuell terapi med prostatacancer kan förbättra mikrocirkulationen, rensa prostata av stasis sekret, där inflammatoriska processer ackumulerar ett stort antal bakterier och pus. Stagnerande fenomen i körteln uppstår av olika skäl. Det kan vara hypotermi, infektionsfokus i genitourinary sfären, stillasittande arbete.

Massage i prostata är ordinerad inte bara med prostatit. Urologer rekommenderar ofta det för förebyggande av erektil dysfunktion och impotens. En liknande procedur kan vara nödvändig i avsaknad av ett positivt resultat från andra typer av behandling eller förutom dem.

Effekt och kontraindikationer

Loppet av massage, som utförs av en kvalificerad läkare, kan avsevärt förbättra ämnesomsättningen i prostata. Effekten som utövas på körteln gör att blodet kan hälla in i det och mätta organet med användbara ämnen. Tack vare massagen av prostata avlägsnas en onödig hemlighet, i vilken patogena mikroorganismer kan ackumuleras och orsaka inflammation i immunosuppression.

Efter flera sessioner massage på bekostnad av att minska svullnad i vävnaderna, prostata tillbaka till normal storlek, vilket bidrar till att normalisera urinering process som händer med sjukdomen ofta kränks.

Efter flera förfaranden märker många män en ökning av styrkan och en ökning av varaktigheten av en erektion.

Vanligtvis måste den allra första massagen för många män göras på grund av behovet av att ta en hemlig prostata för en laboratorieundersökning, vilket gör det möjligt att fastställa sjukdomsformen och graden av förändringar i organet. I framtiden utsetts sådana förfaranden av urologen för att förbättra konditionens tillstånd. Om hur ofta du ska göra en prostata massage och var det är bäst att utföra, bör du kontakta din läkare.

Manuella procedurer är kontraindicerade under följande förhållanden:

 • akut inflammation i prostata
 • närvaron av stenar i körtelkanalen;
 • exacerbation av hemorrojder;
 • cystor och godartade tumörer;
 • maligna lesioner av prostata
 • trombos av hemorrojder;
 • venerala sjukdomar.

att genom olika åtgärder

Oftast är prostata-massage som en oberoende typ av behandling inte föreskriven. Manuell terapi är förutom medicinering och andra behandlingar. Som hjälpmedel kan hirudoterapi, mudterapi, örtmedicin, akupunktur också användas.

Trots det faktum att många män föredrar att massera prostata själva eller med användning av speciella enheter hemma, kan förfarandet kvalitativt genomföras endast under förhållandena hos en medicinsk institution. Massagen utförs med hjälp av ett finger, som läkaren sätter in i rektum och pressar på körteln. Många män tror att sådana förfaranden är för smärtsamma. Faktum är att ett visst obehag är möjligt med inflammation i prostata, då smärtan blir mindre varje gång. Ofta är det överdriven styvhet som orsakar obehagliga känslor under sessioner.

Förberedelser för förfarandet omfattar:

 • kvalitetshygieniska åtgärder av anus och penis;
 • Det är tillåtet att dricka 1-2 koppar vatten för att fylla urinblåsan.

Patienten måste förbereda sig för proceduren. Som regel hålls den i en stående position på benen och lutar kroppen framåt med betoning på händerna. En pose är möjlig med stöd av knä och armbågar. Varaktighet - ungefär en minut.

När prostatan slutar, måste du tömma blåsan.

Detta måste ske nödvändigtvis eftersom det tillsammans med urinen finns ett utlopp av pus och sekret med rester av produkterna av bakteriens vitala aktivitet.

Hur länge slutar massagen

Vid behandling av prostatit är frekvensen av procedurer och deras varaktighet viktig. Hur många sessioner måste göras beror på sjukdomsformen och graden av förändringar i prostata vävnaden. Hur länge massagen varar - läkaren bestämmer, beroende på olika faktorer.

Ofta innehåller manuell behandling av körtel två kurser om tio procedurer. Den optimala perioden mellan sessionerna är två dagar, mellan kurser - en månad. Du kan göra massage var femte dag.

Vissa patienter tror att om förfarandet utförs varje dag kommer förbättringen av prostata att komma mycket snabbare. Faktum är att ofta massage kan skadas, eftersom kroppen mellan sessionerna bör vila och återhämta sig. Manuell behandling av prostata bör endast ordineras av en läkare.

För idag i specialiserade avdelningar är det möjligt att få apparater för massage, vilket även är nödvändigt efter inspektion och samråd med urologen. Massaggregatet måste vara av hög kvalitet. Satsen innehåller alltid en instruktion, som bör läsas före det första förfarandet. Om hur lång tid sessionen ska ta är det lämpligt att ta reda på den behandlande läkaren. Om massagen har en akut smärta, bör du överge denna procedur och rapportera det till urologen.

Massage hemma

Hemma kan du göra en indirekt massage, som inte kräver direkta effekter på prostata. Dessa procedurer utförs genom att minska musklerna i ändtarmen, vilket underlättar avföring och blodcirkulationen förbättras. Om vissa förfaranden med prostatit kan vara oönskade, har indirekt massering nästan ingen kontraindikationer. En bra effekt ges till gymnasieskolan.

Det finns också Kegel övningar utformade för att återställa musklerna i det lilla bäckenet. Trots att de oftast rekommenderas till kvinnor i postpartumperioden, är de användbara för män och som ett hjälpmedel i prostatit och för förebyggande av erektil dysfunktion.

Om en man som rekommenderas en kurs av massage, bestämmer sig för att utföra det hemma, är den första sessionen helst fortfarande färdig med en professionell.

I framtiden kan massan av körteln ske självständigt med hjälp av ett finger eller en speciell enhet. Nails på händer bör behandlas så att det inte fanns några skarpa kanter och burrar. Om en man bestämmer sig för att köpa en apparat för käftens massage, bör du fylla på kondomer som används i ultraljudstudien.

Det finns också en teknik som innebär massering med vatten, som i volymen på ca 300 ml injiceras i ändtarmen. Vätskan bör behållas genom att klämma anusens väggar.

Ytterligare rekommendationer

I början av proceduren bör du komma ihåg att obehag är möjligt under de första sessionerna. Detta beror på många sätt på människans psykiska humör. Särskilt stress upplever nästan alla patienter vid den allra första sessionen. När du blivit van vid sådana förfaranden blir det mindre smärtsamt och till och med trevligt. Om mannen av någon anledning bestämmer sig för att massera huset, kan du be om hjälp från sin fru eller flickvän. Som regel med en partner upplever en man inte överdriven styvhet under förfarandet.

Det är viktigt att komma ihåg att en körtelmassage utförs oberoende, kräver att alla urologs rekommendationer följs. Under proceduren bör det inte finnas några skarpa och snabba effekter på prostata, eftersom det finns risk för skada på rektumets väggar och penetration av patogena mikroorganismer i blodet, vilket är extremt farligt. Det bör noteras att förekomst av patologiska förändringar i körteln är en absolut kontraindikation för dess massering, eftersom maligna processer kan spridas till närliggande vävnader.

Rengöring av tarmarna, som utförs på tröskeln till förfarandena, kan utföras med användning av en päron fylld med kamomillbuljong. För en enema är 0,5 liter av en sådan vätska tillräcklig, i vilken ett utspätt furacilin kan tillsättas för en mer uttalad antiseptisk effekt.

Med sprickor i anus eller proktit är prostata massage förbjuden.

Detta beror på risken för att blod eller blödning utvecklas, vilket leder till en minskning av hemoglobin, järn och generell svaghet. Procedurer är kontraindicerade med fullständig retention av urin, vilket kan uppstå med förvärring av prostatit. I det här fallet behöver du se en läkare, eftersom ett sådant tillstånd kan vara farligt. Sessioner bör inte utföras med virusinfektioner och ökad kroppstemperatur.

Från videon lär du dig om tekniken för självmassage prostata:

Hur många gånger gör prostata massage

Hur ofta kan du göra en prostata massage?

Prostatakörteln är en viktig del av den manliga kroppen som är ansvarig för det genitourinära systemet och en full reproduktiv funktion. Av ett antal skäl kan denna kropp utveckla en sjukdom. Då kommer den urologiska tjänsten till räddning. Tillsammans med olika metoder för undersökning, såväl som för terapeutiska ändamål, ordinerar läkare ofta ett förfarande som prostata massage.

Varför prostata massage behövs

Denna procedur är en digital rektal effekt på körteln utförd av en specialist i ett urologiskt rum med diagnostiskt eller terapeutiskt syfte. Diagnos består i att på så sätt få semen och ytterligare laboratorieundersökning av hemligheten för att bestämma arten av inflammation i prostatit eller andra sjukdomar.

Med terapeutiskt syfte kan massage endast utföras på indikationer:

 • förekomst av kronisk prostatit, bäckensmärksyndrom;
 • erektil dysfunktion med kronisk inflammation i prostatakörteln;
 • brist på effektivitet från andra behandlingar (antibiotika);
 • i den komplexa behandlingen av sexuella störningar.

Det visade sig att detta förfarande har en positiv effekt på den manliga kroppen: tack vare effekterna av ökat blodflöde till fingret i körteln, därför ökar leveransen av syre, näringsämnen och läkemedel till platsen för inflammation. Som ett resultat förbättrar prostationsmassage effektiviteten hos medicinska behandlingsmetoder och främjar en tidig återställning av prostatakörteln. Samtidigt avlägsnas den stagnanta patologiska hemligheten från inflammatoriska foci tillsammans med bakterierna, perineal muskelton normaliseras och ökar.

Prostatamassage är kontraindicerad i följande fall:

 • akut inflammatorisk process (bakteriell prostatit med hög temperatur);
 • stenar i kanalen i prostata
 • komplicerad av hemorrojder, trombos av hemorrojida kärl;
 • onkologi;
 • cyst av prostata;
 • tuberkulos av det genitourära systemet.

Förfarande för att utföra en prostata massage

Förfarandet bör utföras på en urologs kontor. Ibland är det möjligt att utföra massering av körteln i hemmet, om det kan utföras av en nära person med viss färdighet. I motsats till populär tro på att prostationsmassage är smärtsam upplever de flesta män inte obehagliga förnimmelser, även om en förutbestämd psykologisk stämning inte kommer att skada. Förekomsten av smärta indikerar en felaktig teknik eller förekomsten av en uttalad inflammatorisk process.

Förfarandet genomfördes efter tömning av ändtarmen under blåsfyllning i ryggläge, på sidan eller i ett knä-armbåge position kommer läkaren att berätta hur man slappna av. Det tar vanligtvis ungefär en minut för en session.

Hur ofta gör prostata massage för varje individ är etablerad individuellt. Brukar spendera från 10 till 15 sessioner med en frekvens varannan dag. Vid behov ges en andra kurs efter 3 eller 4 veckor. Det är möjligt att göra enskilda massage sessioner var tredje eller fyra dagar.

Man bör komma ihåg att i svåra former av sjukdomen som kör en prostata massage inte kan producera den önskade framgång: du behöver en kombination av olika behandlingar (antibiotika, reparativ, antiinflammatoriska medel av allmänt och lokala åtgärder, sjukgymnastik förfaranden - lera, hydroterapi, terapeutiska lavemang).

Korrekt massage i prostata för att öka styrkan: metoder och tekniker för att utföra proceduren, fördelar och kontraindikationer

Som det är känt, blir de sexuella funktionerna med ålder. Som ett resultat känner en person deprimerad och psyko-känslomässigt instabil.

Många män tänker på hur man ökar styrkan i hemmet. En av de rätta metoderna är korrekt prostatsmassage för att öka styrkan.

Hur man genomför det och vad behövs för detta?

Kärnan i massage och dess effekt på kroppen

Svårigheter med erektil funktionalitet uppstår hos någon man. Oftast uppstår problem med det reproduktiva organets funktion på grund av stillasittande livsstil, irrationell näring, låg fysisk aktivitet, överdriven alkoholkonsumtion.

Men förtvivlan inte. I praktiken finns det en långt beprövad metod som hjälper till att klara problemet med en delikat natur.

Prostatamassage är en av de mest effektiva metoderna för att öka styrkan och förhindra utvecklingen av prostatit.

Korrekt massage i prostatakörteln tillåter:

 • öka innehållet av testosteron i blodet;
 • ge en fullständig orgasm
 • att tonifiera muskulaturer i inguinalzonen;
 • normalisera arbetet i urinvägarna;
 • stärka mikrocirkulationen av celler och öka deras immunfunktioner;
 • minska stagnation av blod i bäckenorganen;
 • förlänga samlaget.

Massage är också förebyggandet av impotens och sjukdomar i det genitourära systemet.

Huvudmålet med massage är att tona kroppen och förbättra dess funktionalitet.

Metoder för massering

För att öka penisens funktion måste du massera varje dag i flera minuter. I medicinen särskiljs flera metoder, vilka var och en är effektiva, men olika i det sätt det verkar.

 • transrektalt läge. Det utförs med hjälp av ett finger, som sätts in i anuset;
 • hårdvara metod. Det är i tillämpningen av speciella anordningar;
 • gidromassazhirovanie. Denna metod innefattar användning av vatten;
 • extern metod. Denna metod består i att massera pungen och testiklarna och därigenom öka blodflödet runt körteln.

Minskning av muskelvävnad runt det anorektala området kan förbättra prostatakörtelnens funktionalitet. Från hundra till tre hundra övningar per dag i trettio dagar ger möjlighet att öka sexuell lust och positivt påverka bäckenorganens arbete.

Men den mest tillgängliga är transrektal massage. Han uppmanas till de patienter som leder en stillasittande livsstil.

Rekommendationer för genomförande

Korrekt träning av massagen kan hjälpa till att förbättra penisens funktion.

För att förfarandet ska vara effektivt måste du följa vissa regler:

 1. Håll dig till hygieniska regler. Innan du utför manipulationerna bör du noga tvätta dina händer och anorektala områden med tvål. Lägg sedan på latexhandskar och smäll dem med petroleumgel eller olja.
 2. Utför en rengörande enema. För att förbereda lösningen måste du ta kamilleinfusion och tillsätt furacilin eller mangan.
 3. I fyrtio minuter före användningen av metoden borde man konsumera en liter vatten eller juice. En sådan process kommer att göra prostatan tillgänglig eftersom en full blåsan kommer att skapa tryck på den.
 4. Två timmar innan massagen inte kan äta.
 5. Förfarandet kan utföras i flera ställen: knä-armbåge, stående-armbåge eller liggande på sin sida med sina ben pressade.
 6. För att komma in i ett finger är det nödvändigt mycket noggrant, för att inte skada väggarna i tarmkanalen. När patienten böjer i en fibrös kon, kan du börja utföra cirkulära rörelser.
 7. För att ange ett finger är det nödvändigt ungefär fem centimeter.
 8. Kroppen ska masseras inom en minut. I detta fall kan manipulation upprepas varje dag eller varannan dag.
 9. Om en man upplever obekväma känslor, bör dessa manipuleringar överges och rådfråga en läkare.

Massage i prostata kan inte utföras i alla fall. Förfarandet har begränsningar, så en läkares föregående samråd krävs.

Kontra

Massage avser fysioterapiprocedurer och har därför ett antal begränsningar i form av:

 • hemorrojder i vilket stadium som helst;
 • ökad kroppstemperatur;
 • Förekomst av prostatit i akut form;
 • förekomst av adenom, cancer, cystit, proktit;
 • förekomsten av förkalkning i urinledaren;
 • inflammatorisk process i tarmkanalen;
 • problem med urinering.

Utförandeknik

Tekniken att utföra en massage kan inte kallas svår. Den viktigaste regeln är att alla rekommendationer och noggrannhet följs.

Utbildningsnivåer för massage:

 1. Det första du behöver göra är att massera testiklarna. Med denna massage kan du slappna av en man, övervinna det psykologiska barriäret och normalisera utvecklingen av testosteron i blodet. Händer måste strosa testiklarna inom två minuter. Använd sedan tummen och pekfingret för att ta tag i botten av pungen och dra upp det något. Du måste repetera manipulationerna ungefär tio gånger.
 2. Könsorganen ska höjas och utföras lätt att knacka på i scrotalområdet i ca två minuter.
 3. Efter en sådan inverkan på testiklarna och pungen, bör man fortsätta till direkt prostata massage. För att göra detta måste du lägga handsken på handen och smeka pekfingret med olja eller petroleumgel.
 4. Omedelbart att komma in i ett finger i ändtarmen är inte nödvändigt. Till att börja med bör du koppla av och göra cirkulära rörelser runt anusen.
 5. När muskelvävnaden slappnar av, kan du komma in i ett finger till ett djup av fem centimeter. En man ska gropa för en fibrös kon som liknar en mutter. Därefter gör du sträckande, cirkulära och avtagande rörelser.

Och korrektheten av manipulering kommer att vara utseendet av urladdning från könsorganets huvud.

Andra massage tekniker

För att öka styrkan är det inte nödvändigt att direkt påverka prostata. Du kan lära dig annan teknik som kan förbättra erektion hos män.

Erotisk massage

Denna typ av massage är ett utmärkt alternativ för att höja erektilfunktionen.

Förfarandet består i en försiktig beröring av de erogena zonerna. För att skapa en gynnsam miljö kan du använda aromatiska oljor.

akupressur

Många experter rekommenderar att du använder den här metoden. Det har visat sig att, när den utsätts för vissa punkter, kan erektilfunktionen förbättras.

Varje punkt har sitt eget par. För att hitta dem är det bättre att först kontakta en erfaren specialist.

Tantrisk massage

Med denna typ av massage kan du öka styrkan genom att påverka könsorganen hos båda parter.

Detta sätt kan hänföras till ett visst spel som öppnar nya känslor.

Massage i könsorganet och prostata möjliggör förbättring av prostatakörteln. Sådana tekniker ger mannen en massa trevliga känslor, och gör det möjligt att glömma problem med styrka under lång tid.

Massage kommer inte bara gynna mannen, men också hans partner.

Prostatakörteln anses vara den andra hjärtat av en man, och detta är ett rättvist uttalande. Tack vare ett sådant litet organ kan en man vara rik i sexplanet. Prostata påverkar normal potens, fertilitet, har en effekt på evakuering av urin från kroppen.

Det finns många sjukdomar i denna kropp. Ledare är prostatit, något bakom prostata hos prostata (det är godartad hyperplasi). Båda förhållandena behandlas med medicinering (mindre ofta - kirurgi). Som hjälpmedel praktiseras fysioterapi och, naturligtvis, prostata massage. Vad är det och för vilka ändamål är massage gjort?

Prostatisk massage: Kort information

Massage i prostatakörteln är ett manuellt förfarande för behandling av prostatit och prostatahyperplasi. Det utförs inte bara som en terapeutisk åtgärd.

Av denna anledning praktiseras massage av vissa par som en erotisk handling. Men för att kombinera affärer med nöje, kommer det i händelse av en akut strömprocess inte att fungera. När sjukdomen strömmar i den aktiva fasen kan massage bli en obehaglig och smärtsam process. Därför bör det utföras strikt enligt vittnesbörd och med beaktande av lämpliga tekniker.

Verkningsmekanism

Arbetsmekanismens verkningsmekanism är baserat på ett antal användbara effekter:

 • Normalisering av blodcirkulationen. Förflyttning i prostatakörteln främjar normalisering av blodcirkulationen i orgel- och bäckenorganens område i allmänhet (se andra sätt att normalisera blodstagnation i det lilla bäckenet).
 • Förebyggande av komplikationer. Prostatit och prostata adenom är associerade med utsöndringstest i orgelns område. Detta är fyllt med utvecklingen av allvarlig prostatit med gradvis bildning av konkrement i kanalerna i körtelorganet. Resultatet är en speciell form av sjukdomen som kräver total borttagning av körteln. Massage främjar effektivt utflöde av utsöndring, seminal vätska.
 • Regenerering av vävnader. Under sjukdomsförloppet observeras skada på prostata vävnaden. Inte alltid inflammatorisk. Det är emellertid den manuella behandlingen av adenomatos och prostatit som främjar regenerering av vävnadsstrukturer.
 • Avlägsnande av toxiner, pus. Från kroppens produkter av vital aktivitet av patogena bakterier härleds i händelse av närvaron av en viral eller bakteriell form av prostatisk lesion och purulent exsudat.
 • Ökad lokal immunitet. Funktionen hos prostatakörteln som ett manligt sexuellt organ är normaliserad. Följaktligen återgår kraften till normala urinflyktningsprocesser från kroppen (urinflöde).
 • Förbättra assimilering av läkemedel.

Indikationer för ledning

Listan med indikationer motsvarar de grundläggande sjukdomarna i prostatakörteln. Dessa är:

 • Stagnerande fenomen inom orgelns område.
 • Prostatit av någon genesis, inklusive bakteriell och icke-bakteriell, inflammatorisk, degenerativ och andra.
 • Kronisk bäckensmärta av okänt ursprung.
 • Brottsförmåga, provocerat av kränkningar av prostata.
 • Prostas massage utförs för diagnostiska ändamål. Den manuella effekten främjar normal utsöndring av organsaft, vilket är nödvändigt för undersökningen.
 • Lite mindre ofta utförs massagen med prostata hyperplasi.

Kontra

Massage är inte alltid bra. I vilka fall kan det inte utföras:

I akut form av sjukdomen hos det genitourinära systemet rekommenderas inte massage

 • Förekomsten av svår smärta i prostata. I detta fall är även fingerforskning förbjuden.
 • Akut urinretention.
 • Förstöring av kronisk prostatit, utveckling av en akut form av sjukdomen (manifestation).
 • Hemorrojida process i akuta och subakutiva faser.
 • Neoplastiska processer av malign natur i prostatakörteln.
 • Abscesser (abscesser) i glandulärorganets struktur.
 • Proktologiska sjukdomar i kursens akuta fas.
 • Andra infektiösa och inflammatoriska sjukdomar i bäckenområdet i akut form.

Hela listan med kontraindikationer är relativ (se Vad är kontraindicerat i prostatit).

Det perfekta alternativet är att massagen utförs inte av en make, utan av en kvalificerad specialist. I annat fall bör det klargöras av läkarteknologin och säkerhetsutrustning.

Läs vidare: Instrument för behandling av prostatit i hemmet: hela sanningen

Teknik för att utföra massor av prostata

Hemma är den så kallade transrectal massage utförd. Steg-för-steg-instruktionen är som följer:

 • Mannen tar en av de möjliga poserna: 1. Knä-armbåge, stående med en böjd kropp vid 90 °; 2. Ligger på ena sidan, benen stramas samtidigt mot magen; 3. Ligger på ryggen med knäna vid varandra.
 • Massören (fru eller urolog) bär en gummihandske.
 • Indexet eller långfingeren smörjs rikligt med petroleumjelly för enkel penetration.
 • Nästa steg är införandet av ett finger i anuset. För tre fjärdedelar av ett rakt finger sätts gradvis, med en liten glidrörelse, in i anuset med 50-55 mm.
 • Massören måste hitta en tät formation, storleken på en valnöt. Detta är prostatakörteln.
 • Nu börjar massagen själv. Genom lätta sträckande rörelser (medurs), blir prostatan "uppvärmd".
 • Sedan går de vidare till G8-rörelserna. Det är nödvändigt att flytta i form av en inverterad siffra 8.
 • Nästa steg - rörelsen från periferin av prostatakörteln till dess centrum genom horisontella ljusrörelser (för att inte skada ändtarmen, bör alla rörelser vara minimala).
 • Slutligen görs spiralmassagepass från periferin till mitten med litet tryck.
 • Varje rörelse är 10 till 30 gånger. Den totala varaktigheten av massage är ca 10 minuter eller något mer.
 • Vid massageprocessen måste en man ändra sin position tre gånger. Efter uppvärmningen av rörelserna och de första passagerna från knä-albågen till stående hållning, ligger strax före spiralrörelserna patienten på hans sida och pressar benen under honom.

Den totala behandlingstiden är i storleksordningen 10-15 sessioner. Omedelbart efter massage kan mild ömhet förekomma i underlivet, anus (vanligen liknande efter 2-3 sessioner). Detta är normalt, du måste bara uthärda detta tillstånd. Varaktigheten av detta tillstånd, såväl som intensiteten, är låg, därför är det som regel inte anledning till oro.

Säkerhetsåtgärder

Säkerhet innehåller ett antal rekommendationer:

 • För att undvika risk för skada på rektum och bättre upptäckt av prostatakörteln rekommenderas det att utföra proceduren för en komplett urinblåsa. Innan en massage drick ca en liter vatten. Pee bättre direkt efter proceduren.
 • Det är nödvändigt att tömma tarmarna. Du kan göra det själv eller genom att tillgripa en rengörande enema. Rengöring utförs ungefär i en halvtimme.
 • Obligatorisk hygienbehandling av massörens händer (spikskärning etc.) är obligatorisk. Den som ska utföra massage, sätter på en handske och smörjer fingret rikligt med petroleumjelly för att inte skada tarmarna.
 • Massörens händer måste vara varma.
 • Alla rörelser ska vara långsamma och släta, så att de inte skadar rektum och prostata.
 • Abrupt introduktion, såväl som utvinning av ett finger, kan inte tas upp till sakprövning. Allt ska vara smidigt. Detta är huvudregeln för massage.

Läs vidare: Nutrition för prostata: rekommendationer och användbara produkter

När ska jag omedelbart sluta med proceduren eller kursen?

Förfarandet avslutas om smärtsamma känslor inträffar i prostata eller andra delar av den urogenitala apparaten. Kursen avbryts om det finns smärtor efter 2-3 sessioner med lång varaktighet (detta är inte normalt, oregelbundet minskar sig själv och tillräckligt snabbt). I alla beskrivna fall bör du konsultera en specialist.

Massage i prostata kan vara en utmärkt hjälp vid behandling av sjukdomar i kroppen och förebyggande av återfall. Det är dock nödvändigt att närma sig förfarandet med intelligens och stor omsorg. Det enda sättet att uppnå en terapeutisk effekt, samtidigt som den inte skadar en man. Den bästa lösningen kommer att bli en grundlig studie av procedurens teknik och säkerhetsprocedurer.

Det viktigaste är att inte överdriva det: hur ofta kan du göra en prostata massage till en man och när ska proceduren överges?

Prostatakörteln för en man är inte bara ett organ, utan ett "andra hjärta". Hon tar upp mycket lite utrymme och börjar ofta påminna sig om sig själv i en ung ålder.

Detta beror på det faktum att denna organs klonformiga muskelstruktur blir ett mål för infektion.

Slumpmässigt sex, stillasittande livsstil och dåliga vanor bidrar avsevärt till sjukdomsutvecklingen. Hittills finns det flera effektiva sätt att behandla prostatit.

Först och främst är detta medicinsk terapi. Prefekten ges antibiotika och antispasmodik med olika verkningsmekanismer. Nästa komponent är prostata massage, som kan utföras både i hemmet och sjukhuset.

Effektiviteten av detta förfarande är utan tvivel. Ofta är en man orolig över hur ofta det är möjligt att göra en prostata massage. Var är linjen mellan vinst och skada? Vi kommer att försöka svara på dessa frågor i den här artikeln.

Orsaker till prostatit

De vanligaste orsakerna till prostatit är:

 • specifika och icke-specifika infektioner, bland annat gonorré, klamydia, trichomoniasis, mykoplasmos dominerar;
 • trauma av prostata och bäckenorganen;
 • toxiner, dåliga vanor, stillasittande livsstil;

För att göra diagnosen tar läkaren hänsyn till patientens klagomål, historia och kliniska studier.

Ofta kan den exakta orsaken till sjukdomen inte fastställas, och den idiopatiska prostatiten diagnostiseras.

Bevisat att kronisk prostatit påverkar kvaliteten på spermierna och förmågan att befruktas. Detta beror på det faktum att prostatakörlens hemlighet är ett näringsmedium för dessa mobilceller.

Indikationer och effektivitet av prostata massage

Denna procedur är lämplig för att öka libido och fertilitet.

Under prostasmassagen finns det en "utpressning" av den stagnanta sekretionen från muskelkrypterna. Således rensas organet, och det inflammatoriska svaret elimineras.

Effektiviteten av massage ökar med användning av olika enheter som påverkar prostata genom vibrationer, svag elektrisk ström, magnetfält och värme.

För terapeutiska ändamål

För behandling av kronisk prostatit och adenom rekommenderar urologer att utföra prostata-massage 3 eller 4 gånger i veckan i 1 månad.

Då görs en tvåveckorsavbrott, och kursen upprepas. I varje fall kan urologen rekommendera olika regimer.

För förebyggande av prostatit och adenom

För män som riskerar att utveckla prostatapatologi rekommenderas att man utför en massage 1 eller 2 gånger i veckan i en månad, varefter man tar en paus ca 2 månader.

Massager "Straw Bull"

Profylaktisk massage med hjälp av icke-invasiva enheter ("Straw Goby" eller tennisboll) har visat sig bra bland män som tvingas sitta länge (förare, kontorsarbetare).

Kan jag göra det varje dag?

Massage i prostata rekommenderas inte varje dag.

Detta beror på det faktum att prostatakörteln är alltför skadad, kan mikrobrytningar och jämn sprickor bildas.

Invasiva tekniker är också farliga eftersom risken för infektion i rektal slemhinna ökar.

I vissa fall kan urologen rekommendera en ganska aggressiv strategi för prostata massage, men i detta fall utförs sessionerna uteslutande på sjukhuset under hans övervakning.

Hur länge slutar sessionen?

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Varaktigheten av varje session bestäms av läkaren. I de allra flesta fall är det 10 till 15 minuter.

Den optimala kursens varaktighet

Såsom redan nämnts övergår kursens längd sällan över en månad, varefter en paus görs.

Om en patient lider av prostatit under lång tid, ofta år och är resistent mot standardterapi, kan läkaren förlänga kursen.

Innan detta måste mannen genomgå ytterligare studier för att utesluta sjukdomens neoplastiska natur. Mycket sällan kan prostata påverkas av svampar och mycobacterium tuberkulos. Felet vid standardbehandling bör därför leda till att både läkaren och patienten är alert.

Möjliga konsekvenser av frekvent användning av vibromassrar

Även om det vid första anblicken kan tyckas att vibratorn är en oavbruten leksak, är det faktiskt långt ifrån fallet.

Med fel tillämpningsteknik och överskrider varaktigheten av sessionen eller kursen kan följande komplikationer uppstå:

 • revs och prolaps i ändtarmen
 • inre och yttre hemorrojder;
 • Sprickor och sprickor i kapseln i prostata;
 • exacerbation av kronisk prostatit;
 • infektiösa inflammatoriska processer i rektum och perianala regionen.

För att förhindra ovannämnda följder bör du noggrant följa urologens rekommendationer, använd endast högkvalitativa och beprövade vibro-massageapparater.

Kontraindikationer för prostata massage

Det finns en tydlig lista över medicinska tillstånd där prostatamassage är kontraindicerad:

 • akut prostatit;
 • prostats abscess;
 • maligna neoplasmer av prostata (cancer);
 • purulent-inflammatoriska processer i bäckenorganen (paraproktit);
 • ett allvarligt allmänt tillstånd hos patienten, som orsakas av hjärt- eller lungpatologi.

Om du använder en vibrerande massageapparat, till exempel med akut prostatit kan det främja smittspridningen och till och med utvecklingen av sepsis. Dessutom är manipuleringar under denna period extremt smärtsamma. På grund av körkärlens fullhet under en akut period ökar risken för brott.

Relaterade videoklipp

Hur man gör en prostata massage hemma:

Således är prostationsmassage med vibro-massager ett effektivt sätt att behandla prostatit. För att undvika komplikationer rekommenderas det inte att vara starkt ivriga. Sessionsperioden bör inte överstiga den föreskrivna tiden, och varje kurs regleras av urologen.

Innan du använder enheten kan du besöka specialiserade webbplatser och forum där du kan få sant feedback och rekommendationer direkt från patienter. Som du vet bör informationen behandlas kritiskt och kontrollera kontrollens tillförlitlighet hos din urolog eller familjedoktor. En bra specialist kommer alltid att kunna välja en behandling för patienten, vilket ger maximal nytta.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Frekvensen av prostata massage: hur man gör det

Prostatamassage är ett effektivt förebyggande och läkande förfarande. Regelbunden massering av prostatakörteln hjälper till att bli av med många sjukdomar i genitourinary och reproduktiva system. Sådana manipuleringar utförs ofta i kliniken, men efter en kort träning kommer mannen att kunna utföra dem självständigt hemma. För detta, förutom tekniken att utföra, behöver han veta exakt svaret på frågan, hur ofta gör prostata massage? Och hur länge händer hemmet?

Vilka sjukdomar kräver ofta förfarande

Prostatakörteln utsätts ofta för negativa effekter av externa och interna faktorer. Överhettning, frysning, stillasittande arbete, inflammation i närliggande organ, förändringar i hormonell bakgrund, ålder kan orsaka förändringar i dess funktion. Prostationsmassage främjar aktiveringen av orgel, eliminering av stillastående processer, utsöndring av utsöndring (prostatajuice), mättad med döda celler, skadliga mikroorganismer, pus.

Indikationer för prostatsmassage, utförda med olika frekvenser, är följande sjukdomar:

 1. Hyppig bäckensmärta.
 2. Kronisk prostatit i vila.
 3. Sexuella störningar.
 4. Inflammation av bäckenorganen.
 5. Åldersförsvagning av styrka.
 6. Svaga resultat av läkemedelsbehandling.

Mekaniska effekter som produceras med en bestämd periodicitet kommer nödvändigtvis att ge ett utmärkt resultat. Att upprätthålla prostatas ton, förbättra ämnesomsättningen runt orgeln, ökad cirkulation i bäckenet leder till minskad inflammation, ökad libido och styrkan hos män. Därför kan massage göras till äldsta åldern.

Experter varnar att innan man börjar massera prostatakörteln är det nödvändigt att genomgå en diagnostisk undersökning för att säkerställa att inga kontraindikationer föreligger. Under samrådet kommer läkaren också att tala om vad som ska vara varaktigheten och frekvensen av massagen.

Kontraindikerad att göra massage under följande förhållanden i kroppen:

 • Akut stadium av sjukdomen.
 • Förekomsten av hemorrojder.
 • Sand i kanalen i prostata.
 • Detektion av neoplasmer.
 • Venereal sjukdomar.
 • Åderbråck med bildandet av trombi.

Det är förbjudet att göra massage med hemorrojder.

Om testen visar närvaron av ett av dessa problem, måste du först bota den underliggande sjukdomen och sedan ta hand om prostata genom hjälp av en massage.

Varaktighet av olika typer av massage

Det finns flera typer av massage prostata. För var och en av dem beräknas individuellt antal sessioner, tid och frekvens för förfarandena.

 • Prostatamassage på sparkel

Denna komplexa procedur kan endast utföras i en klinik. Patienten tvättas med en antiseptisk urinrör. Sedan införs en bougie genom sin hålighet - en tunn stav med en stump spets. När instrumentet vilar mot prostata vävnaden, gör läkaren en massörande gest. Med den andra handen trycker han försiktigt in i området på botten av penis. Tid - 30 sekunder, varefter sparken avlägsnas och urinröret sköljs igen. Pus och annan urladdning avlägsnas med hjälp av en gummikateter insatt i blåsan. Periodiciteten mellan sessionerna är två dagar och mellan kurser - ett år.

 • Klassisk handmassage

De första massageprocedurerna ska göras av läkaren. Så patienten kommer att förstå, hur djupt det är nödvändigt att gå in i ett finger och hur intensivt man spenderar massage. Massagen utförs liggande på sin sida, böjer benen i knäna eller hyser. Händerna ska rengöras och rengöras med petroleumgel. När fingret har stött, är det nödvändigt att knäda var sida om det i 10-15 sekunder. Om en man gör allt rätt kommer några droppar av utsöndring snart att släppas från urinröret. Frekvensen för sådana manipuleringar är 1 gång om 2 dagar under hela månaden. Efter en paus på 30 dagar kan du upprepa sådana åtgärder.

För att förstå hur man gör massage ska den första proceduren utföras av en läkare.

 • Indirekt massage

Detta är namnet på utförandet av Kegel övningar, under vilka bäckens golv är rytmiskt ansträngda och avslappnad. Fördelen med en sådan uppvärmning är absolut omärkbarhet för omgivande människor. Därför kan övningar utföras på jobbet, i transporter, hemma av TV: n, i sängen. För att få ett positivt resultat måste du göra övningar flera gånger om dagen i 1-2 minuter. Effekten kommer att öka om den kompletteras med en speciell teknik för buken andning. Övningar Kegel - den enda typen av massage som kan utföras dagligen, det är mycket ofta.

Speciella prostata stimulanser hjälper till att eliminera stillastående processer i bäckenområdet. Kvalitativa certifierade modeller är alltid slitstarka och bekväma, för att de inte använder järn, men hypoallergen silikon, medicinsk gummi, mjuk plast. De repeterar exakt de anatomiska böjningarna i ändtarmen och efter injektionen ligger direkt i körteln. Vissa stimulanser är utrustade med ytterligare funktioner: vibration, termisk och magnetisk strålning. Massageens tid och frekvens anges på instruktionerna för läkemedlet.

Vad som är farligt är procedurens oregelbundna frekvens

Prostatamassage hänvisar till hjälpmedicinska förfaranden, därför måste det tas mycket allvarligt. Om du började massera måste du ta kursen till slutet. Du kan inte hoppa över sessioner, minska exponeringstid och försämra kvaliteten på manipuleringen. Låt inte saker börja om igen.

Med frekvent massage kan klingans väggar skadas.

Alltför ofta utföra massage kommer inte heller att medföra hälsofördelar. Läkare varnar för att ta tid att okontrollerad massering av körteln är farlig, eftersom det i detta fall ofta skadas körtelvävnaderna, inflammationsprocessen ökar, organets funktion förvärras. Prostata ska inte ständigt känna den mekaniska effekten av stimulansen eller fingrarna. Ge henne möjlighet att slappna av och vara vila för effektiv återhämtning. Endast om den korrekta periodiciteten hos massage kan ge goda resultat i behandlingen.

Vad annars är en hälsorisk, förutom för ofta eller sällan utförd massage? Skada kan ge massor, vilket görs utan tillräcklig förberedelse. Den förberedande perioden inkluderar rening av tarmarna, fyllning av blåsan med vätska, användning av handskar och petroleumjelly. Ta hand om att ta ett barn i nästa rum eller skicka din familj till en promenad. När allt kommer omkring är fullständig avslappning av kroppen väldigt viktig för ett effektivt förfarande.

Massor av prostata är en användbar terapeutisk procedur. Det kan göras i kliniken och hemma. Med en självständig massering är det nödvändigt att ange exakt inte bara tekniken utan även tidpunkten för sessionen och kursens frekvens. Kom ihåg att bristen på systematik inte kommer att ge de önskade resultaten, och alltför frekvent hållning kan förvärra tillståndet hos körteln.