Huvud
Symptom

Prostata massage instruktion

Prostatan är den andra hjärtat av en man. Det påverkar den starkare könens generella hälsa, och även små glitches i detta körtelverk ger besvär och ångest. Och det här talar inte om inflammation av prostata. Sjukdomen förekommer i alla män som leder en stillasittande livsstil, inte behandlas i tid sexuella infektioner, inte äta, missbrukar alkohol och rökning.

Behandling av prostatit kan utföras inte bara medicinskt. En mycket viktig fas är också en massage i körteln. Men tyvärr tillåter de flesta män av personliga skäl inte främlingar att komma till förfarandet: vissa är generad, andra utför vissa slags felaktiga föreningar etc. Vad ska man göra i den här situationen? Lida vidare, förlora ditt självkänsla tillsammans med ett normalt sätt att leva, eller korsa dina principer? Den bästa lösningen är enkel prostata självmassage.

Självmassage av prostata är att utföra proceduren självständigt utan att involvera personer från tredje part (särskilt män). Massagen är väldigt enkel och utan komplikationer. Det viktigaste är att känna till sekvensen, procedurens egenskaper och helt följa dem.

Hur användbart är prostata massage

Prostatsmassage är ett mycket viktigt förfarande, vilket hjälper till att undvika komplikationer med prostatit. Dessutom kan han rädda en man från ett antal sjukdomar som är karakteristiska för ett starkt kön.

I regel utförs prostata massage av en urolog. Men ett alternativ till detta kan vara ett oberoende genomförande av förfaranden. Tekniken i sig är ganska enkel och kräver inte mycket ansträngning. När ska utföra prostata massage inte är möjligt, och dessutom du inte vill gå till doktorn (av personliga skäl eller brist på tid) och sedan utföra proceduren kan även vara någon från familjen, till exempel, en hustru som också är intresserad av den sexuella hälsan hos sina man.

Som ett resultat kan ordentlig prostata massage bli av prostatit, hotet om prostatacancer, förbättra sin hälsa, förbättra erektil funktion, normalisera funktionaliteten av könsorgan, etc. För dessa och andra, inte mindre viktiga skäl, rekommenderar läkare starkt att förfarandena utförs för alla män, utan undantag.

Prostatimassage tekniker

För närvarande används två huvudtekniker:

 • direkt prostata massage;
 • indirekt prostata massage.

Det är värt att notera att båda förfarandena kan utföras oberoende, utan att det behövs intervention från tredje part.

Direkt prostata massage

Under direkt prostata massage antas direkt kraftverk på körteln.

Instruktioner för proceduren är följande:

 1. Lägg varmt vatten i badrummet, lägg dig och slappna av.
 2. Pekfingret bör oljas med petroleumjelly eller lite fet grädde. Du kan använda en gummihandske eller en kondom.
 3. Sprid dina ben och sätt in fingret i anuset.
 4. Identifiera prostata. Att hitta det är inte svårt. Prostatan ligger på den främre väggen av ändtarmen, som ligger något ovanför anuset (ca 5 cm ovanför). Det definieras som en tätning med en uttalad känslighet när den berörs.
 5. Massage utförs genom lätt tryckning på sidoväggarna mot mitten. Här behöver du lyssna på dina känslor. Om förfarandet ger obehag och smärta, rekommenderas att minska intensiteten av trycket eller helt sluta massage. Under självmassage utsöndras i de flesta fall tre till fem droppar utsöndring av prostata ur urinväggen.
 6. Procedurens varaktighet är högst 3 minuter.
 7. Efter massagen rekommenderas att gå på toaletten och urinera, så att prostasjuken inte kommer in i blåsan.
 8. Upprepa proceduren varannan dag i 15 sessioner. Då måste du ta en paus i 20 dagar, sedan upprepa kursen. För förebyggande av prostatit och prostatacancer rekommenderas det att utföra denna procedur 2-3 gånger per år.

Som du kan se är direktmassage ganska enkel, utan ansträngning. Det viktigaste i detta fall är att tidsplanen följs.

Indirekt prostata massage

Som det redan framgår av titeln, indirekt prostata massage involverar muskels arbete, inte fingrar. Det bör noteras att effektiviteten i denna teknik är bäst i de första stadierna av prostatit. Det kan också användas för att förhindra olika sjukdomar som är förknippade med dålig blodcirkulation i hankörteln.

Indirekt prostata massage är till sin natur en mycket enkel, och det kan göras både hemma och på offentliga platser (på väg till jobbet, i väntan på middag tid). Förfarandet avslutas i rytmisk spänning av musklerna i anus och perineum, tillsammans med rätt andning.

Så, instruktionen här är som följer:

 1. Ta ett djupt andetag.
 2. Vid den extrema punkten av inspiration, "dra" anusen och påkänna bäckens nedre muskler.
 3. Vid utandning slappna av musklerna.
 4. Upprepa proceduren 20-25 gånger.

Det rekommenderas att utföra en indirekt prostationsmassage på morgonen och kvällen. Svårigheter detta borde inte orsaka. Således är det möjligt att utföra profylax av prostatit utan stora problem och olägenheter. Dessutom kommer indirekt prostationsmassage avsevärt att förbättra den sexuella funktionaliteten hos någon man, vilket är ett av de högsta kriterierna för självkänsla.

Massage i prostata. Rekommendationer för kärleksfulla fruar

Korrekt förberedelse är nyckeln till en lyckad massage. Detta kräver att en man drack en timme före proceduren för ungefär en halv liter vatten. Detta kommer att fylla blåsan och pressa prostatan till väggarna tättare. Dessutom rekommenderas att man förbereder en gummihandske, smörjmedel (vaselin, babycreme) eller kondom. Att sätta på fingeren på produkten måste du smörja den. Också, för brist på obehag kan du smörja den analöppning.

Fingeret sätts in genom anuset till ett djup av 5 centimeter. Detta steg måste utföras noga och följa mannens reaktion. Om det orsakar besvär och smärta, är det bättre att lätta på trycket.

Prostaten är probed i den nedre regionen och representerar någon form av en mutter. Ha funnit det möjligt att starta korrekt strök mot mitten (korsningen av två lober körteln, som uttryckte spåret). Börja med en massage med prostatakörteln, eftersom den är mindre känslig. Dessutom kommer detta att göra det möjligt för dig att vänja dig lite obehag.
Var intresserad av en mans känslor. Om massagen ger honom ont, då är det bättre att lätta trycket. Fingerens rörelse bör riktas från kanterna till mitten av körteln. Proceduren varar inte mer än 2-3 minuter.

För att slutföra massage måste du gå rakt ner med fingret. Detta gör att du kan härleda hemligheten som uppstod som ett resultat av inflammatoriska processer i urinväggen.

Som tidigare nämnts måste du upprepa proceduren varannan dag. Antalet sessioner och en paus mellan dem är exakt samma som för självmassage.

Tydligen är prostata massage inte något hemskt och komplicerat. Denna procedur för varje man borde bli en del av livet om han vill att hans sexuella funktioner ska bevaras under hela sitt liv, till en mycket gammal ålder.

Dessutom, som förebyggande av prostatit, rekommenderar läkare motion och har regelbundet sexuell kontakt med en kvinna. Detta gör att du kan förbättra blodcirkulationen och ta bort inflammation från prostata. I avsaknad av en vanlig sexpartner kan du onanera. Och det viktigaste att komma ihåg är att inte bara den allmänna karaktären hos den manliga kroppen beror på sexuella organens hälsa utan också självkänslan.

Prostatamassage i bilder

Massage i prostatakörteln är en av de mest effektiva metoderna för behandling och förebyggande av prostata sjukdomar. Nackdelarna med denna procedur innefattar det faktum att det är ganska obehagligt och till och med smärtsamt och dess prestanda åtföljs av fysiskt och psykiskt obehag. Men manipulationen är inte utan fördelar, vilket är mycket större. En av dem är möjligheten att hålla den i en bekväm hemmiljö. Om en sjuk man litar på sin fru, kan han be henne att massera den mest utsatta delen av hennes kropp, även om hon till början måste genomgå en snabb kurs: prostata massage i bilder.

Massage prostatakörteln med ett finger

Schema nummer ett: position

Innan konungen börjar göra sin mans prostata massage med ett finger (transrectally), måste patienten gå igenom flera steg av fördjupning. Först och främst är det nödvändigt att göra en rengörande enema, så att patienten kommer att reduceras psykiskt obehag, och för massören kommer full tillgång till behovet av uppmärksamhet att säkerställas. Då måste patienten dricka en stor mängd vätska - minst 700-800 ml, eftersom bara med en fylld urinblåsa kan prostatan undersökas väl, och effekten av massage kommer att vara maximal.

Efter att ha utfört ovanstående procedurer kan du gå direkt till massage. Stor vikt är det rätta valet av poser, som platsen ska vara bekvämt för både deltagare i processen - patienten behöver koppla av och få för att inte känna sig obekväma, och massera personen skadar inte att ha ett utrymme och en bra bild av hans handlingar.

Så här är de två mest bekväma poserna med bilder:

 • patienten ligger på sin sida (bäst till höger), dra och håller benen böjda vid knäna vid bröstet (figur 1);
 • patienten vilar på knä och armbågar (figur 2).

Bara efter att ha kontrollerat att massören och "undersökaren" är bekväma kan du fortsätta direkt till prostataens massage.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Instruktioner: hur man hittar prostata

Instruktioner för korrekt massera prostatakörteln kräver hustru, förbereder sig för att utföra manipulation, korta cut naglar på arbets sidan, sätta på en handske och smörja pekfingret med vaselin (som du kan använda något fett grädde). I det här skedet måste den uppfylla den första viktiga uppgiften: att hitta orgel som påverkas. Bilden av prostata och dess plats kan ses på bilden (bild 3):

Det önskade organet befinner sig i ändtarmen på ett avstånd av 5 cm från anuset. Med den högra rörelsen av fingret kommer massören snabbt att känna den kompakta formationen som liknar en valnöt eller kastanj i form. Du kan försiktigt sopa organet med fingret för att uppskatta dess storlek - ca 4-4,5 cm i längd, inte mer än 2-3,5 cm i bredd och 1,8-2,6 cm i tjocklek. Prostatakörteln består av två lober, som bildas av små lobuler, som förenas under ett gemensamt lager av glattmuskelvävnad. Vid beröringen bör man på förhand bestämma kroppsplatsen, dess form, närvaron eller avsaknaden av tätningar som under betoning av massagen måste betalas stor uppmärksamhet.

I samband med prostata fördjupad känsla bör man uppmärksamma huruvida patienten upplever smärta vid beröring av körteln. Om så är fallet måste du stoppa åtgärden.

Och faktiskt massage

När prostata massage är mycket viktigt noggrannhet och långsamma massör - prostata långsamt och försiktigt stroke, börjar rörelsen från kanten av den högra sidan av kroppen till mitten av bröstet, mot utsöndringskanalerna för att inducera utsöndring utflöde. Varaktigheten av massagen av en lobe är 30 sekunder, varefter du kan gå till vänster om prostata. Denna del är känsligare, så den bör behandlas ännu mer noggrant. fingerrörelse som verkar på prostatan bör likna figur 8. Ytterligare 30 sekunder stroke i ett plan - och kan avsluta massage mjukt men bestämt drar nedåt längs det centrala spåret körteln. Om patienten överlever, kan sessionens varaktighet vara 1,5-2 minuter.

Under manipulationerna behöver du noggrant, men tillräckligt nog, för att träna sälarnas ställen, eftersom de kan vara ett hot mot människors hälsa. Massörens korrekta åtgärder och patientens avkoppling borde leda till att patienten inte har smärtsamma förnimmelser. Efter slutförandet av förfarandet, måste män från urinröret stå hemliga (3-4 transparenta viskösa droppar) och för slutförvaring av sekretoriska stagnation han skulle ha omedelbart efter ingreppet för att tömma blåsan. I allmänhet bör fingerens position i prostasiemassagen se ut så här (Figur 4):

Viktigt: Om "ämnet" upplever smärta under proceduren kan detta betyda en av tre:

 • slarvig handling av makan som gör massage
 • Förekomsten av ytterligare problem i det genitourära systemet hos patientens man
 • Patientens spänning och hans motstånd mot massörens handlingar.

Det är i alla fall rekommenderat att konsultera en läkare som kommer att diagnostisera problemet och fatta ett beslut: antingen vägra massage hemma innan ytterligare behandling, eller genomgå massor av prostata på ett sjukhus, hos en specialist.

Den optimala behandlingstiden för prostata sjukdomar med massage är 10 dagar, förutsatt att sessioner utförs dagligen. Om proceduren är smärtsam eller om en inflammatorisk process detekteras i organets vävnader och kapsel, ska behandlingen stoppas under en tid.

Lär dig att genomföra en prostata massage på bilderna är enkel nog, men kan bilden bara passera general, förutom den visuella, målning, medan hans fru, gör detta förfarande din make kommer att "smyga" vid beröring, och denna erfarenhet kan bara tjäna under självständig långvarig övning.

Om fördelarna med förfarandet

Massage åtgärder på ytan av prostatakörteln är användbara för efter loppet av sådana förfaranden så snart som patienten börjar känna återlämnande av alla funktioner i sina urin- och förbättra den allmänna hälsan. Massage återställer aktiviteten för alla muskler i perineum, vilket bidrar till en förbättring av urinering och ökad sexuell lust, öka livslängden och kvaliteten på erektion, avlägsnande av stagnerande sekret (grogrund för patogena mikroorganismer) och avlägsnande av den inflammatoriska processen med alla dess symptom. "Upphöjd" massage kan behandla och skydda mot förekomsten av "manliga" sjukdomar i framtiden. Det viktigaste är att genomföra det korrekt.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Massage i prostatakörteln: typer, förberedelser och instruktioner för prestanda

Prostata är huvudorganet hos män, vars funktion är att organisera ett korrekt fungerande reproduktionssystem.

Med början av 45-50 år faller män i riskzonen för prostata sjukdom.

För att undvika uppkomsten av symptom och sjukdom, rekommenderar experter en massage i prostatakörteln.

Vad är prostata massage och hur man gör det läs i artikeln.

Egenskaper och diagnostik

Den terapeutiska massagen av prostata är en riktig livscykel inte bara under sjukdom utan även för förebyggande. Vid diagnos av prostata använder läkaren PRI-metoden (digital rektal undersökning) av prostata. Med hjälp av PRI-metoden proberar en specialist prostata med pekfingret genom anuset. Denna metod ger en fullständig bild av patientens allmänna tillstånd och en förståelse för syftet med behandlingen.

En specialist kan lätt förstå:

 • käftens storlek;
 • dess struktur;
 • förekomsten av olika tätningar;
 • känslighetsnivå
 • att undersöka saft av prostata (färg, struktur).

Vid en metod kan den överföra den specifika informationen vid diagnostik som inte kan tas emot hos oss eller MRT.

Så här masserar du prostatakörteln bättre, läs nedan.

Hur man gör en prostata massage externt?

I urologi utmärker sig interna och externa massor av prostata. Dessa metoder är effektiva, har en fördelaktig effekt och återvänder människors hälsa.

Det finns flera typer av massage:

Prostasmassage: hur man gör det korrekt? Före sessionen ska patientens hud vara ren. Vanligtvis används oljor med tillsats av mynta eller eukalyptuseter.

Själva förfarandet är enkelt:

 1. Vi börjar med den klassiska massagen av höfterna och nedre delen av ryggen. Vi gnuggar vår hud med cirkulära rörelser, på grund av vilka vi ökar och förbättrar blodcirkulationen. Sessionen varar inte mer än 6-7 minuter.
 2. Vi använder bindvävsmetoden, hela palmmassan, den nedre ländryggkotan. Gripa gradvis området i midjan, höfterna och buken.
 3. Segmentmetoden skiljer sig inte från klassisk och bindvävsmetod. Sessionen inkluderar: slipning, knådning och behaglig sträckning.
 4. Vibrationsmassage utförs med hjälp av specialutrustning. Sessionen varar inte mer än 7 minuter med en konstant massering av bröstkorgs- och ländryggkotorna. För mer information om medicinsk massage från apotek, samt hur man väljer en vibro-massager och läs dig själv på vår hemsida.
 5. Fingermetoden är den vanligaste och utförs både i specialiserade medicinska institutioner och hemma. Prostatan masseras genom anusen. Sessionen varar inte mer än 3 minuter.

Hur man gör prostata massage i bilder:

Teknik och regler

Massage prostata bör göras noga, observera alla regler och tekniker. Förfarandet bör inte orsaka smärtsamma och obehagliga känslor för mannen.

Som regel använder specialister flera metoder för prostata massage:

 • knä-armbågsställning för prostata massage;
 • ligger på hans sida med knäna pressade;
 • lutar sina armbågar på bordet.

Med hjälp av dessa massagetekniker kan prostatan nå prostata laterala och centrala delar. Ta en stor mängd kräm eller salva för att massera prostata, detta kommer att undvika obehag under massagen.

Tekniken för att utföra en prostata massage är uppdelad i:

 • transrektal massage;
 • massage genom böjning.

Hur man gör en prostata massage korrekt?

Korrekt massage av prostata av buzhem består av följande:

 1. Genom urinröret går urologen i buken, så snart han når prostata, börjar den massera.
 2. Sessionen varar inte längre än 1,5 minuter.
 3. Denna metod utförs exklusivt i en medicinsk institution.

För nöje, hur man masserar prostatan ordentligt?

Tekniken för att utföra prostata massage trans rektalt består av enkla åtgärder:

 1. Ange ditt finger i anusen, hitta käftens placering.
 2. Undersök körteln för inflammation och knölar, se till att det inte överskrider normala dimensioner.
 3. Den friska prostatakörteln har en diameter av 3 cm, dess yta är jämn, aktierna är uppdelade av en fur och väl palpated. Från sådana nyanser beror massering: tryckning eller mjuk.
 4. Om patienten inte har kontraindikationer ska varje åtgärd utföras med självsäker och rytmisk rörelse.
 5. Fingerens rörelse är nödvändigtvis riktad från toppen i riktning mot botten av det centrala spåret.
 6. Vid slutet av massagen är rörelsens tryck på medialspåret, på grund av vilket en liten mängd vätska frigörs från urinröret.
 7. Prostasmassage: hur lång tid tar det? Tiden för prostasmassage varar inte mer än 1-1,5 minuter och upprepas 10-14 gånger.

Vad du behöver för en prostata massage läs nedan.

Framställning av

Förberedelser för massering av prostata är en mycket viktig del av proceduren och är en integrerad del i behandlingen av prostata sjukdomar.

Förberedelse för prostata massage:

 1. Till att börja med bör du göra en rengörande emalj före en prostata-massage. Du kan använda ett färdiglagat apotek med en volym på 400 ml, eller göra det av kamille eller kokt vatten.
 2. Efter rengöring av rektum behöver du dricka 300 ml vatten, så att du kan urinera efter sessionen.
  Urinering är en viktig punkt i massagen, för tillåter utgången av infektioner och bakterier med körteljuice i urinröret.
 3. När du gör hemmöten måste du ta ett bad, med knäna böjda.
 4. Blåsan ska vara komplett, så att massören kan få en mer intim kontakt i processen att röra körteln och fingrarna.

Hur man masserar prostatan ordentligt hemma läs nedan.

Hembehandling

Hemma kan patienten klara sig själv med en prostata-massage. För mer information om tekniken för prostata massage hemma, läs här.

Det finns flera effektiva sätt för denna procedur:

 • indirekt massage
 • med hjälp av ett finger
 • vibrerande massage.

Metoden för indirekt massage består i konstant rytmisk åtdragning och avklingning av den analala sphincten och perineum. Sådana rytmiska åtgärder förbättrar blodcirkulationen, tar bort puffiness och ökar utflödet. Denna metod kräver ingen specialiserad plats och den kan användas överallt.

Massage med fingret anses vara det mest effektiva. Urologer råder att spendera det i ett bad, det kommer att lindra överflödiga smärtsamma känslor och obehag.

Hur man hittar prostata och hur man gör en prostata massage korrekt?

Prostata massageinstruktion:

 1. Späd dina ben i ett bad fylld med vatten.
 2. Använd en medicinsk handske och smörj försiktigt fingret med petroleumgel.
 3. För försiktigt in det i anusen.
 4. På den främre väggen i ändtarmen kommer ett litet tuberkul i prostatakörteln att känna.
 5. Börja med att massera körteln genom att trycka på rörelser.
 6. Efter prostata-massage är utsöndringen av prostatajuice en av de viktigaste plusserna.

Vibromassage utförs med hjälp av en speciell massager, som introduceras i anusen. Experter anser att smärta av smärta undviks genom att använda en vibrationsmassagerare, med en prostationsmassage och effekten av behandlingen kommer att optimeras. Oftast används denna metod av män som är generad av sina problem.

Hur ofta kan jag göra proceduren?

Hur ofta gör prostata massage för varje specifikt man är etablerad individuellt.

Brukar spendera från 10 till 15 sessioner varannan dag. Om det behövs ges en upprepad kurs på minst 4 veckor.

Det är möjligt att göra enskilda massage sessioner var tredje eller fyra dagar.

För ett positivt resultat, följ de enkla reglerna:

 1. Ta en undersökning, kontakta en läkare, välj din behandlingsmetod.
 2. Utför procedurer för kronisk prostatit, vilket kommer att minska smärta.
 3. Avstå från att utföra en massage med hemorrojder eller tumörer (adenom eller prostatacancer).

Prostatamassage ensam: Förberedelse för massage, kontraindikationer

Prostatamassage ensam kan utföras efter samråd med en urolog för att identifiera indikationer och kontraindikationer, bestämma hur länge och hur ofta proceduren är hemma.

Genom sin effektivitet är fingermassage av prostatan en extremt effektiv metod för att behandla olika sjukdomar, som ibland överträffar effekten av medicinska hårdvaruenheter.

Oavsett att utföra en prostata massage hemma kan en man med obehag, förlägenhet från en outsiders deltagande, med hjälp av vibromassazhery.

Ett sådant tillvägagångssätt ökar motivationen hos en man att regelbundet utföra en liknande behandling, vilket i hög grad påverkar symptomförsvinnandet, uppkomsten av full återhämtning.

Innan starten av prostasmassagen, som utförs självständigt, rekommenderas patienter att bekanta sig med den grundläggande tekniken för genomförandet.

Det finns många källor till information om prostata massage:

 • samråd med en urolog
 • broschyrer;
 • metodiska handböcker
 • video lektioner, recensioner;
 • medicinska artiklar.

Att studera tekniken för att massera prostatakörteln hemma ökar effektiviteten av lokala irriterande effekter, tränar speciella rörelser, hjälper till att undvika skada, traumatisering, utveckling av komplikationer.

Förberedelser för prostata-massage kräver ett uppföljningsbesök hos doktorn för laboratorieundersökningar för att fastställa scenen i inflammatorisk process, ange början på massagen och, om nödvändigt, börja ta mediciner. Omedelbart före proceduren är det nödvändigt att tömma tarmarna fullständigt, med tanke på procedurens dagliga frekvens, rekommenderas inte laxermedel.

En halvtimme före sessionen bör du sätta ett renande emalj av medelvolym med ett varmt avkok av kamomill. Sådan fysiologisk tömning av tarmen strider inte mot tarmens naturliga mikroflora, i motsats till laxermedel, leder inte till en omfördelning av nervreceptorerna.

Valet av rätt position är i valet av mannen som regel denna position i ett varmt bad med utbrett utspända ben längs sidorna. Om en man känner sig obekväm i badrummet, kan han utföra terapeutisk massage på vilken plan horisontell yta som helst på baksidan med breda divergerande ben för bättre tillgänglighet av det masserade organet.

Tekniken för att massera prostata är relativt enkel, orsakar inte svårigheter när man utför manipulationen. Efter att ha tagit rätt läge injiceras pekfingret rektalt med 4 eller 5 centimeter.

Tät formning, palpabel på inre änden av ändtarmen, som liknar en valnöt, är prostatens bakre yta.

Prostationsmassagen, som utförs oberoende, börjar med släta rörelser längs kanten av körteln, först med mjuka, uppvärmningsrörelser, och sedan trycks det gradvis ökar. Därefter bör du utföra strökande vertikala rörelser, vilket ökar blodflödet genom prostata körtankarnas kärl.

Den sista massagetekniken pressar prostatan på mitten i blåsans riktning vilket bidrar till utflödet av överskottsvätska.

När du inte kan utföra prostata i hemmet själv bestämmer den behandlande läkaren efter kontrollbesöket.

Kontraindikationer inkluderar:

 • maligna neoplasmer;
 • akut prostatit;
 • exacerbation av kronisk prostatit;
 • abscesser i det lilla bäckenet;
 • SARS;
 • hypertermi;
 • sjukdomar i tarmens distala del (hemorrojder, sprickor, atonia).

Genomförande av prostata-massage i närvaro av kontraindikationer leder till spridningen av det patologiska fokuset, generaliseringen av processen och en signifikant försämring av patientens tillstånd. Följ strikt läkarens föreskrifter, utför endast massage med sitt samtycke.

Hur man gör en prostata massage själv: en beskrivning av metoden, steg för steg instruktion

Den irriterande effekten av massagerörelser leder till ett utflöde av prostatens patologiska hemlighet, vilket leder till en minskning av perivaskulärt ödem och återställande av blodflödet i det drabbade organet. Den terapeutiska effekten av prostata adenom uppnås på grund av den omvända utvecklingen av hypertrofi, återställande av blåsans funktion.

Prostatan massage kan i sig själv utföras av varje man, Om den rätta tekniken inte kan behärskas kan han dock begära hjälp från sin fru eller tillgripa tjänster av kvalificerade specialister på kliniken. Funktioner av fingerpåverkan på prostatakörteln består i att observera organets anatomiska placering, mjuk inverkan på den stora ytan.

Medan hårdmetoderna för massage kan vara inte bara smärtsamma, utan också leda till förskjutningen av orgelet på grund av överdriven exponering. Hemligheten med långvarig eftergift av kronisk prostatit är den regelbundna wellnessmassagen av det drabbade organet från två till fyra gånger under året.

En steg-för-steg-instruktion gör att du kan lära dig att göra en prostata massage själv, för att uppnå bättre hälsa, eliminera obehagliga symptom. Användningen av massage är att upprätthålla människornas reproduktiva funktion, effekten på erektioner och libido.

Efter beredningsfasen bör du:

 • uppta ett vågrätt läge i badrummet med varmt vatten eller på sängen (med en engångsblöja);
 • Applicera ett smörjmedel på pekfingret och anuset;
 • För försiktigt in fingret för hela längden;
 • hitta prostata;
 • rörelser från kant till centrum massera försiktigt körteln på båda sidor;
 • Utför vertikala rörelser längs hela längden på den bakre ytan;
 • göra elastiskt tryck på prostata till mitten av blåsan;
 • avsluta proceduren.

Varaktigheten av medicinsk massage i hemmet tar minst en halvtimme, Om obehaget är svårt kan de första procedurerna begränsas till 15 minuter. Patientens hand vid körning ska vara avslappnad, bekvämt beläget - det påverkar mängden massageförflyttningar.

Utan penetration är prostata massage möjlig genom urogenitalt membran, som ligger hos män mellan penis och anus. Hur man gör en icke-invasiv prostata-massage kan utbildas med foton, artiklar, videor på YouTube.

Tips om hur du gör prostata massage själv inkluderar rekommendationer om extra användning av speciella smörjmedel som ökar effektiviteten av massage. Dessutom, under sessionen, rekommenderas att slappna av så mycket som möjligt, för att öka blodflödet till prostata, för att avlägsna spasmen som uppstår vid urinering.

Självmassage prostata hur man gör: massageapparater, steg för steg instruktion

Självmassage prostata som använder en anordning för massageprostata är en mycket effektiv metod för behandling och förebyggande av olika sjukdomar.

Effekten beror på multidirectional action av enheter, bland vilka är:

 • vibromassazhery;
 • infraröda strålningsanordningar;
 • magnetiska enheter;
 • vibroakustisk apparat;
 • elektropulsenheter.

Vilken enhet är bättre att välja mellan inköpt för självmassage prostata, patienten väljer självständigt, med hänsyn till individuella preferenser.

På den moderna medicinska marknaden är följande enheter representerade:

 • Vibro, Irriterande vibrationseffekter på bröstvävnad, med hjälp av transrektal, är effektiva vid behandling av prostatit, är mycket populära på grund av det relativt låga priset, snabbt inträde av verkan.
 • Mavit ULP-01 (analog med Simple), inklusive flera typer av effekter (magnetisk, mikrovibration, termisk) används i stor utsträckning vid urologisk övning på grund av låg kostnad, snabb start av remission efter de första procedurerna.
 • Ereton, är populär bland män, används aktivt för att behandla prostata adenom, påverkar effektivt det patologiska fokuset på elektrisk pulsström, magnetfält, mikrovibration.
 • Vibraton, Vibroakustisk apparat med icke-invasiv verkan är inte specifik för prostata sjukdomar, men den ger en positiv effekt i den milde processen av prostatit.
 • Vakuumpumpar, som syftar till att behandla problem med erektion, indirekt påverkar blodcirkulationen i prostata, används i milda fall av prostatit.

Det rekommenderas inte att göra en massager självständigt, eftersom massageprocessen i detta fall kan skada prostata eller inre organ i närheten. Utbilda rektala sfinktermuskler påverkar blodflödet i den bakre ytan av prostata, regelbunden bet och lossning muskler är ett effektivt förebyggande av prostatit.

Det är mycket viktigt att självmassage prostata på rätt sätt. Hur man gör det i detalj kommer att berätta steg för steg instruktion för användning, som ingår i den grundläggande utrustningen för inköpta enheter. Noggrann anslutning till föreskrivna rekommendationer påskyndar återhämtningsprocessen, hjälper till att undvika skador eller negativ operativ erfarenhet.

Hur man masserar prostata själv: teknik, varaktighet, recensioner

Tekniken för att utföra massagen ensam för behandling av prostatit består i släta masseringsrörelser som möjliggör acceleration av fluidflödet, avlägsnande av det intercellulära ödemet.

Stimulering av lokal immunitet stimulerar syntesen av cytokiner, lokala försvarsfaktorer - detta orsakar regression av inflammationsfokus, vilket ökar kroppens motståndskraft.

Procedurens varaktighet beror på svårighetsgraden av inflammationen, med ett enkelt flöde av tillräckligt 5-7 dagars daglig massage, med medelstark och svår kurs - mer än 10 dagar. Om prostatahyperplasi upptäcks är massagen i genomsnitt 14 dagar på grund av specifik terapi.

Massage från enbart prostatit - steg för steg instruktion innefattar tekniken att utföra, välja rätt position, djupet av fingrets injektion. Massage utförs smidigt, utan plötsliga rörelser, så att det inte finns något obehag.

Efter slutet av proceduren rekommenderas att vila lite, slappna av - Massageens lugnande natur har en positiv effekt på en människas allmänna känslomässiga tillstånd. Den snabba regressionen av symtom förbättrar livskvaliteten, återställer självförtroendet.

För förebyggande av massage utförd 2-4 en gång om året med en kurs på 10 förfaranden, var och en varar inte mindre än 30 minuter. Massage sker efter en preventiv medicinering för att öka effekten.

Recensioner av män på hur man masserar prostata själva är vanligtvis positiva på grund av enkelheten i metoden och dess höga effektivitet. Frånvaro av tilläggskostnader, fullständig tillgänglighet av förfarandet gör det relevant för alla som lider av prostatit.