Huvud
Analyser

Massage med prostatit - är det effektivt?

Massage har länge använts som en konst för behandling av organ, vilket ger en ton till vävnader eller omvänt för avkoppling. Vid massering är det viktigt att tillämpa tekniken korrekt för att få det förväntade resultatet. För flera sessioner kan en professionell massör återvända patienten för att lindra, lindra smärta och spasmer, öka tonen.

Vad är proceduren?

Prostata är könsorganet hos män, vilket är beroende av manliga könshormoner androgener. I närheten finns blåsan och urinröret. Kroppsaktiviteten styrs av många hormoner, och prostata i sig ger framställning av spermiekomponenter, och även under utlösningen blockerar urinröret.

Behandling av detta organ med hjälp av massage utförs för att säkerställa utflödet av vätska från dess vävnad, liksom ibland för diagnostiska ändamål. Förfarandet är ett fingerverk på prostata genom analkanalen.

Massage med prostatit är bättre att lita på en professionell, men du kan också behärska din egen teknik.

Mer detaljerat kommer vi att överväga hur man gör prostata massage hemma, dess subtiliteter, oberoende behandling av prostatit.

Indikationer för prostata massage

Till vilken denna behandling anges:

 • Patienter med kronisk form av prostatit, bakteriellt eller aseptiskt ursprung
 • Om standardbehandling av prostatit med antibiotika inte fungerar;
 • Om kronisk prostatit är orsaken till infertilitet hos män;
 • Dysfunktion hos de sexuella organen och ett brott mot kraften;
 • Om diagnosen är "kroniskt smärtssyndrom i bäckenet";
 • Vid det atoniska tillståndet i prostatakörteln.

Det är värt att överväga att även en massage för denna körtel kan kontraindiceras av följande skäl:

 • Sår i rektum: sprickor i slemhinnan och hemorrojder;
 • Akut och subakut form av prostatit;
 • Förekomsten av inflammatoriska akuta processer i bäckenhålan orsakad av infektion;
 • Närvaron av cyster i körtelvävnaden;
 • Hög kroppstemperatur;
 • Om kroppens kanaler är igensatta med stenar;
 • Tuberkulös lesion av prostata;
 • Organets adenom.

Massage prostatit hemma kan göras med noggrann kunskap om diagnosen och frånvaron av kontraindikationer. Det är också nödvändigt att behärska tekniken nog.

Hur användbart är prostata massage?

De främsta fördelarna med massage:

 • Under proceduren uppstår irritation av lokala nervändar;
 • Prostatakörteln innehåller muskelfibrer, som perineum. Deras ton ökar betydligt efter en massage;
 • Fingerverkan leder till tillströmning av blod och förbättrar dess cirkulation i småkaliberfartyg;
 • Tack vare det ökade blodflödet tränger rätt mängd läkemedel och näringsämnen in i körtelvävnaden;
 • Stimulering av utmatningen från kärnan i körteln, och med den av bakterier, det vill säga förebyggandet av stillastående processer.

Innan sessionens början, gå igenom diagnosdiagnosen hos prokologen och urologen, troligtvis kommer du att ordineras medicinering och fysioterapiprocedurer.

Hur förbereder man sig för förfarandet?

Det är lämpligt att ta hela kursen med en specialist med erfarenhet. Detta görs i manipulationsrummet. Samtidigt är dess genomförande ganska enkelt, så fråga hur man prostatacanceriseras med prostata själv, för granskningen bifogar vi en video.

Behandling av prostatitmassage kan utföras tillsammans med sin fru, om ditt mål är att förebygga sjukdomar, förbättra blodflödet. Men inte en allvarlig sjukdom som kräver specialistvård.

Var noga med att förbereda innan du går till kontoret. Gör en rengörande emalj med kokt vatten eller kamillebuljong i en volym av 300-400 ml. Därefter drick 250-400 ml. vatten, genom detta kommer du att säkerställa urinering efter manipulation, vilket är särskilt viktigt för infektiös prostatit, när körteljuice kommer in i urinröret tillsammans med infektiösa medel.

Behandling av prostatit med hjälp av massage du kan utföra hemma, för det är det rekommenderat att ta ett varmt bad (video av implementeringsmetoden är bifogad). Patienten antar en bakre position, böjer knäna. Det är önskvärt att blåsan är full. Detta kommer att säkerställa en närmare kontakt av körteln i fingrarna på massage terapeuten.

Tekniker för genomförande

Vidare är det nödvändigt att utföra sådana steg för steg instruktioner:

 • Ange fingret i anuset, bestämma var järnet är beläget, utvärdera dess konsistens, storlek. Den ytterligare taktiken beror på detta: rörelser kan vara pressande och självsäkra eller mjuka;
 • Om patientens tillstånd tillåter, utförs varje efterföljande manipulation med mer självsäker rörelse;
 • Alla rörelser ska riktas från toppen ner till mittspåret.
 • Vid slutet appliceras trycket på median spåret, vilket säkerställer utflödet av vätska från körtelvävnaden.

Akupressur med prostatit bör inte orsaka smärta eller obehag. Dess längd är inte mer än en minut. Nästa resa till doktorn, eller självförverkligande av manipulation, läggs åt sidan i två dagar.

Efter slutet av sessionen rekommenderas patienten att tömma urinblåsan och ibland att behandla urinröret med en desinfektionslösning.

Hur att massera prostatakörteln med prostatit, kommer du berätta i detalj specialist som kan rekommendera en samtidig stimulering av testiklarna och testiklar för att öka blodflödet till könsorganen.

Patienter med kroniska sjukdomar i körteln, såväl som individer som vill regelbundet ta preventiva sessioner hemma, rekommenderas ofta att köpa en massager för prostata massage hemma. Det har tre principer om inflytande: termisk, vibration, magnetfält. Kategoriskt är det omöjligt att göra massage med hjälp av enheten, eftersom det inte har något att göra med behandlingen av sjukdomen. I varje fall måste läkaren självständigt bestämma utförandeteknik, antal sessioner, graden av tryck på orgeln.

Finns det ett alternativ till vanlig prostata massage?

Tyvärr är det inte alltid möjligt att få medicinsk hjälp, särskilt för att hitta en specialist vid genomförandet av denna procedur. Därför kan vi rekommendera till dig procedurer som lindrar effekterna av den beskrivna massagen. Det här är en hydromassage och fysisk terapi.

Hydromassage utförs efter rening av enema. Använd bara ett päron in i ändtarmen en buljong med kamomill varm temperatur. Ungefärlig volym från 350-400 ml. Vid behov kan den ökas eller minskas. Efter administrering ska patienten känna lite tryck på tarmväggen. Men du måste hålla buljongen i ytterligare 30-40 minuter. Och så upp till 10-12 sessioner. Effekten av denna manipulering är baserad på rörelsen av buljongen på tarmen, stimulering av dess väggar, förbättra blodflödet, stimulering av nervändar som prostata och perineum och närliggande organ. Du kan lägga till en fysioterapibehandling.

Läkaren är en sexopatolog och andrologist i den första kategorin.
Erfarenhet av arbete: 27år

Massage i prostata vid behandling av prostatit

I komplexet av terapeutiska åtgärder för kronisk prostatit ingår massage i prostatakörteln. Det är ett av de viktigaste sätten att påverka denna kropp. Massage aktiverar lymf och blodcirkulationen i prostata, eliminerar stagnerande fenomen i det, återställer avlopp av körtlarna i orgelet längs sina utflödeskanaler.

Vad är prostatit?

Inflammation av prostata kallas prostatit. Sjukdomen kan orsakas av olika typer av mikroorganismer. Prostatit uppträder som ett resultat av infektionens penetration i körteln:

 • från fokusen på inflammation i de yttre könsorganen, föregås ofta prostatit av epididymit;
 • med blodflöde från ett annat inflammatoriskt fokus placerat var som helst i kroppen;
 • från urinrörets baksida.

Prostatit är akut och kronisk. Vid den första av dem är massor av en prostatakörtel inte färdig. Men med en kronisk inflammatorisk process i prostata kan denna manipulering vara mycket användbar.

Prostatit - inflammation i prostata

Syftet med prostata massage

Den terapeutiska effekten av massage orsakas av aktivering av lymfo- och blodflöde i prostata och acceleration av metaboliska processer i den. Förfarandet gör det möjligt för läkaren att göra det för att utvärdera prostatens initiala tillstånd och dynamiken i dess förändringar under behandlingen genom att utvärdera informationen som erhållits genom palpation. I enlighet med denna information utvecklar specialisten en plan för ytterligare terapi.

Det finns många varianter av abnormiteter i strukturen i prostatakörteln, bestämd genom undersökning. Var och en kräver en speciell massage.

Dessutom, under behandling av långsam kronisk prostatit med antibiotika, spelar massage en stödjande roll. Manipulation aktiverar mikrocirkulationen av medicinska substanser i prostata och förbättrar kapslarnas permeabilitet. Som ett resultat ökar effektiviteten hos det använda antibakteriella läkemedlet. Under inverkan av massage utförs en patologisk sekret från prostatakörteln tillsammans med mikroorganismer, vilket hjälper till att rensa orglet från infektion.

Typer av massage som används för prostatit

Prostata kan massera utsidan genom bukväggen och insidan - transrektalt metoden (med åtkomst via ändtarmen). Den andra metoden är indelad i följande typer:

 • Fingermassage. Prostasmassagen med fingret är den mest direkta metoden att påverka prostatakörteln
 • Stimulering av körteln med hjälp av en speciell massager, som kan köpas hos medicinsk utrustning. Särskild massage för att göra massage mycket bekvämare
 • Hydraulisk massage med vätska. Mjuk påverkan på prostata utförs med vatten eller någon svag desinfektionslösning som hälls i ändtarmen under tryck med en gummipäron. För prostata hydromassage, en vanlig gummipäron
 • Massage med en metall expanderare - bougie.
 • Inställningsmassage.

De senare två metoderna används endast av en hälsovårdare i en medicinsk institution. Allt resten kan utföras av patienten självständigt efter att ha utbildat massageteknik av en specialist.

Inställningsmassage

Inställningsmassage tillhör en särskilt betydande plats vid komplex behandling av kronisk inflammation i prostata. Förfarandet är följande:

 1. Ungefär 6-7 ml läkemedelslösning injiceras i urinröret genom en spruta med en gummitopp. Som ett resultat behålls läkemedlet inte bara i den bakre urinröret utan tränger också in i blåsan i en viss mängd. Detta ger en långsiktig terapeutisk effekt på dessa organ.
 2. Efter att hela lösningen har injicerats, griper patienten penis med handen i huvudområdet. Eller en speciell klämma appliceras på penis. Detta görs så att vätskan inte häller ut.
 3. Därefter utföra en vanlig finger eller hårdvara massage av prostata.
 4. Vid slutet av proceduren avlägsnas klämman. Återstoden av läkemedelslösningen häller ut, sedan urinaterar patienten.

Vid instillation får prostatanmassagen möjlighet att skapa direkt i porerna i körteln en hög koncentration av medicinering, som inte är tillgänglig under andra typer av inflytande. Den terapeutiska effekten härrör från långsam infiltrering av lösningen till prostatavävnaden.

Inställning av prostasmassan skiljer sig från det vanliga i att innan det utförs är urinröret fyllt med medicinsk lösning

Denna typ av massage löser flera problem samtidigt:

 • stimulerar blodcirkulationen i inflammerad körtel;
 • dränerar de prostatiska porerna och spolar de patologiska innehållen ut ur dem;
 • har antibakteriell, regenererande och analgetisk medicinsk effekt på prostatan;
 • skyddar slemhinnan i den bakre delen av urinröret från sekretionen som härrör från prostata, innehållande en patogen mikroflora.

Video: om prostata massage

Indikationer och kontraindikationer

Massage i prostatakörteln genomförs under perioden av stagnation av den kroniska inflammatoriska processen i prostata. Förloppsförloppet föreskrivs inte tidigare än 2-3 månader efter antibiotikabehandling för förvärring av sjukdomen och varar 4-8 veckor. Om ett nytt inflammatoriskt fenomen inträffar i prostata under massagen, bör sessionerna stoppas.

Förfarandena utförs varannan dag och varaktigheten av kursen är från 3 till 4 veckor. Beroende på patientens individuella känslor och hälsotillstånd kan intervallerna mellan sessionerna ökas till 3-4 dagar. När man utför manipulationen måste man ta hand om: effekten på prostatakörteln ska vara försiktig och mild.

Massage är kategoriskt kontraindicerad i följande prostata sjukdomar:

 • cancer;
 • akut inflammation, i synnerhet en abscess;
 • blockering av excretionskanalerna i körteln.

Du kan inte utföra någon form av transrektal massage vid rektal patologi:

 • hemorrojder;
 • sprickor i anus;
 • proktit (inflammatorisk sjukdom i ändtarmen);
 • paraproktit (inflammation i matsmältningsvävnaden).
Sår i rektum, varav en är hemorrojder, är en kontraindikation mot prostata massage

Förberedelse för inre prostata massage

Efter sessionen behöver patienten tömma blåsan helt. Riklig urinering bidrar till erosionen av patologiska prostatiska sekretioner från den bakre urinröret, vilket säkert kommer att framstå under den terapeutiska effekten. Om detta inte är klart kan de komma in i urinblåsan och orsaka inflammation - cystitis. Därför bör massor av prostatakörteln utföras med fullblåsan.

Om sessionen hålls i en medicinsk institution förbereder sjuksköterskan proceduren för patienten. Men innan ett enskilt finger masserar prostatakörteln i hemmet måste en man utföra flera åtgärder:

 • Köp själv tunna gummihandskar, lämpliga för handstorlek, och petroleumgel eller babykräm;
 • en timme före sessionen drick 0,5 liter vatten för att fylla blåsan;
 • förbered dig själv en bekväm vilstol för proceduren
 • tömma rektum på ett naturligt sätt eller med en rengörande enema;
 • tvätta händerna och skära dina naglar på dem
 • håll en noggrann analspray och externa könsorgan, torka sedan bort dessa platser torrt.

En fingertopp eller kondom för att donera till handen är bäst att inte använda. Under massage kan dessa föremål lätt komma från fingret och stanna i endotarmen, varifrån enbart en professionell prokolog kan extrahera dem. Ja, och hygienen kommer noga att observeras om massagehanden är helt klädd i en gummihandske. Bäst för detta ändamål passar sterila gynekologiska produkter, som kan köpas på något apotek.

Fotogalleri: föremål för beredning för hemma prostata massage

Hur man håller sig självmassage av prostata själv: den enklaste tekniken

Efter att ha lärt sig att massera prostata själv kan du utan någon skam överföra denna användbar procedur under förhållanden som är lämpliga för dig och i frånvaro av andra människor. När du har slutfört alla förberedelser ligger du på vänster sida (om du har rätt hand). Benen måste böjas i knä och höfter i rät vinkel. Gör sedan följande:

 1. Sätt handsken på din högra hand och smörj den och anus med petroleumgel.
 2. Sätt tummen i analöppningen till ett djup på ca 5 cm.
 3. Känn prostata körteln: den ligger intill den nedre delen av den främre väggen i ändtarmen och liknar en valnöt i form.
 4. Uppmärksam på det känsligare den högra sidan av prostatan, försiktigt börja att massera hennes vänstra hand - skonsam pumpytan i riktning från periferin till mitten av utforska alla håligheter, stötar och tätningar. De är tecken på ett brott mot sekretion och stagnation i vissa delar av kroppen.
 5. Efter att ha slutfört 10-20 slag, flyttar du gradvis till höger hälften av orgeln. På hårda områden i prostata, öka trycket och på mjukare - lossa. För första gången kommer det att vara tillräckligt att massera en och den andra sidan av körteln i 30 sekunder vardera.
 6. Om du kan hitta de allra första vesiklarna, släck dem sedan. De ligger strax ovanför prostata.
 7. Massage med lätt slipning av prostatens centrala lobe i riktning ner, längs median sulcus. Under proceduren bör några droppar vitaktig vätska - prostasjuice - skilja sig från urinrörets yttre öppning.
 8. När du har avslutat stimulering, dra försiktigt fingret ur ändtarmen.
 9. Urinera för att ta bort uretrapatogena mikroorganismer som släpptes under en massage från prostatakörteln tillsammans med en stillastående hemlighet.
 10. Därefter gör du igen det anogenitala området och händerna.

Om urladdning från penis under massagen innehåller en blandning av pus eller blod - proceduren ska avbrytas och konsultera en specialist.

Det är mer praktiskt att utföra själv stimulering av prostata med hjälp av en speciellt konstruerad enhet för detta ändamål. Effekten på prostatakörteln med hjälp av en speciell massageanordning skiljer sig inte från fingermassage tekniken. Huvudvillkoren är extremt korrekta rörelser och avsaknaden av smärtsamma känslor.

Det är mest lämpligt att utföra en prostata massage som är utformad för denna massage

Den första sessionen får inte överstiga totalt 1 minut. Vid efterföljande procedurer kan varaktigheten av massagen, intensiteten och hastigheten hos sträckningsrörelserna gradvis ökas. Procedurens maximala längd är 15 minuter.

Frågan om antalet massagekurser och deras varaktighet bestäms individuellt med läkaren. Det beror på patientens tolerans för sådana förfaranden och arten av hans sjukdom. Om en man har regelbundet samlag och slutar med ejakulation, kommer det att räcka för att han ska ha 2 sessioner av massage per vecka. Om inte - då behövs denna stimulering av prostata varje dag.

Video: En oberoende prostata massage i stället för knäböjning

Hur man gör sig till en extern massage i prostata

Extern massage i prostata kallas inguinal eller indirekt. Det utförs också med en fylld urinblåsa. Förfarandet kan indirekt bidra till frigöring av körteln från en patologisk hemlighet om den utförs korrekt. Det blir bättre om de första sessionerna utförs av en läkare. Efter att ha följt verkställighetsmetoden är det vidare möjligt att utföra sådan manipulering självständigt eller att be om att hjälpa någon från familjemedlemmar.

Så hur är indirekt prostata massage gjort:

 1. Fria underlivet från kläderna och ligga på ryggen.
 2. Placera båda palmerna på den främre bukväggen, strax ovanför pubis. Tommarna ska röra.
 3. Utför 10-20 lätt tryck på buken med ringen och mittenfingret i båda händerna.
 4. Medan du håller hudens bukvägg under palmerna byter du växelvis några centimeter åt vänster och till höger. Upprepa 15-20 gånger i varje riktning.
 5. Flytta dina handflator över magen 2 cm upp, upprepa föregående steg.
 6. På samma sätt, rör dina händer mot naveln 2 flera gånger. Det ska finnas totalt 4 steg.
 7. Efter att ha nått naveln, i omvänd ordning, flytta palmerna ner till puben. I detta fall fortsätt att dra huden i båda riktningarna.
 8. Upprepa samma effekt på sidan av nedre delen, på varje sida.
 9. Töm blåsan efter proceduren.

Video: Indirekt prostationsmassage utförs av en läkare

Hur känns en man som en följd av en massage: prognosen och konsekvenserna

Man bör komma ihåg att grov mekanisk knådning av prostatakörteln kan främja aktiveringen av inflammatoriska fenomen i den och ökad tillväxt av adenom. Om allting gjordes korrekt, känner patienten efter massagen av prostatakörteln:

 • lättnad av urinering
 • Stihanie smärta i inflammerad körtel;
 • förbättring av sexuell funktion.

Detta beror på en minskning av organets volym och en försvagning av spänningen i kapseln. Om en person inte finner några positiva förändringar i hans mäns hälsa, är massage obehagligt eller smärtsamt, så är sådana sessioner meningslösa och de ska stoppas. Antingen vet patienten helt enkelt inte hur man gör det korrekt - i det här fallet blir det bättre att tillgripa hjälp av en medicinsk arbetare.

Video: prostata massage med ett finger och en massageapparat

Man bör komma ihåg att massage inte är ett universellt sätt att bekämpa prostatit. Det är bara en del av den komplexa behandlingen av denna sjukdom och hjälper till att påskynda återhämtningen. För att en självständig massage i prostatakörteln ska kunna gynna måste en man följa alla recept och rekommendationer från en läkare. Om det är svårt att utföra proceduren är det svårt att övervinna falsk skam och vända sig till en specialist.

Behandling av prostatit med massage

Prostatit >> behandling med massage

Massage är en metod för mekaniskt inflytande på kroppsvävnader. Hanteras av händer eller speciell utrustning. Irritationer uppfattas av receptorerna i huden, musklerna och överförs till de yttre delarna av centrala nervsystemet. En kraftfull pulsström från massageområdena i huden ökar tonen i centrala nervsystemet och genom den har en positiv regleringseffekt på aktiviteten hos andra fysiologiska system. Som ett resultat av svaret på massage förbättras oxidationsreduceringsprocesserna i vävnader och muskler, mobilisering av skyddande adaptiva mekanismer med prostatit.

Som ett medel för att förebygga många sjukdomar, inklusive prostatit, allmänt använd hälsa (hygienisk) massage.
Den klassiska metoden för allmän massage används. Lännen och benen behandlas med djupt knådning och starka gnisttekniker. Händer och mage behandlas mycket enkelt. Sedan utförs massage av kragezonen och huvudet från det masserade sittets position.

Segmentmassage utförs i patientens position som ligger på magen. Först massera baksidan, området masa (sträckning, gnidning, knådning) och sakrummet (sträcker och gnider från ytterkanten av sakrummet till den inre kammusslan). Sedan massera längs ytterkanten av sakrummet, i riktning från nedan till ländryggen, sträcker musklerna i skinkorna. Med ökad ton visas ljusvibrationer ovanför symfysen.

Slutför proceduren genom att skaka bäckenet och baksidan. Smärta i blåsans område kan elimineras av en massage av vävnaderna i underlivet och pubic symfysen.
Bindvävsmassage (massage i "bindvävsområden") utförs genom stimulering av bindväv med fingertopparna 3 och 4. Det börjar med lumbosakralområdet. Efterföljande bearbetade sacroiliac leder, ilmkammaren. Bärflyttning från den femte ryggradens spinneprocess till den laterala kanten av rectus abdominis-muskeln.

Ytterligare masse lår och skinkor sidoyta (kort och lång rörelse i den proximala riktningen från den undre tredjedelen av ilio-tibial-regionen). Goda knådade skinkor lateral yta mellan trochanter major och den främre övre spinae iliacea (bågformig rörelse i den ventrala riktning eller kort och lång längs den nedre tredjedelen av ilio-tibial vägarna distalt).

Vid behov med 5-6: e proceduren är korta rörelser anslutna med två händer samtidigt längs midterkanten av lårets bakre yta från mitten av den subakikulära vikningen i riktning mot poplitealfossan.
I framtiden hålls massage bukområdet (kort rörelse av den laterala kanten av rectus abdominis från naveln till blygdbenssymfysen, korta och långa rörelser från fronten, det övre höft ryggraden till pubic artikulation; kort och lång rörelse från den främre övre spinae iliacea till pubic artikulation; långa tvärgående rörelser från nivån av pubic articulation till nivån av iliorets främre överlägsen ostium).

Vid behandling av prostatit med störningar av sexuell funktion massas sacro-pelvic och iliac-tibiala regioner;, lateral yta av skinkor och buk. Gradvis förbinda området med sartoriusmuskelens mediala kant (rörelser i den proximala riktningen inom den övre delen av sartoriusmuskeln och lateralt under den nedre kanten av costalbuken till höger). Alla metoder stimulerar blodcirkulationen i venös system, påverkar positivt neuropsykiska störningar.

De positiva effekterna av procedurer på centrala nervsystemet kompletteras med långa tvärgående rörelser i pannan. Förfarandet ändar upprepande långa rörelser samtidigt med båda händerna under de nedre kanterna av ribborna från en mitten-axillära linjer till xiphoid processen och av linjen ovanför bäcken krönet till blygd artikulation. Förfarandena ordineras varannan dag, under behandlingens gång - 12 till 15 procedurer.

Den vibrerande massage (rytmisk pressning vinkelrät mot vävnadsytan) utförs med användning av apparatur VMP-1 "Vibromassage". Med användning av en halvcirkulär gummi eller plast munstycke, påverka liten vibration i nedre bröst och ländkotor 1-2, såväl som inom de höftbenskammarna för 5-6 minuter (dagligen eller varannan dag). Kurser - 6-12 procedurer.

Apparaten för massage "Effect-I" påverkar huden, subkutan vävnad, senor och muskler, vilket ökar deras temperatur och elastisk-elastiska egenskaper. Patienter uppmuntras att självmassage ryggen, skinkorna och buken. Procedurer görs bäst på morgonen, före hygienisk gymnastik, efter preliminär evakuering av tarm och urinblåsa.

Massage utförs på grundligt rengjord hud. Som en grund massage grädde kan användas lanolin, vegetabilisk olja (olivolja, persika, solros, raps, senap) i lika proportioner. Såsom massageorgan tjänar följande sammansättning: 1% citral alkohol - 2 ml, pepparmintolja -1 ml Eukalyptusolja - 1,5 ml ricinolja - 10 ml, lanolin, solrosolja och - på 43 ml. Beroende på förfarandet målen inkluderar inflammatorisk kräm, absorberbara, toning, anti-sklerotisk och andra droger. Här tas hänsyn till svårighetsgraden av åtföljande sjukdomsaktivitet patologiska processen, hudtyp (fet, torr, normal) tillstånd för fartyg på ett visst område.

När du förbereder dig för en massage, är det lämpligt att ta ett ångbad först. Innan massage för 2-5 minuter lagrad varm kompress med infusion (fitokompress) eller Schrott (fitoapplikatsiya) från medicinalväxter som förbättrar lång förbättring av hudens mikrocirkulation. I dessa fall absorberas massagekrämen snabbt. Kursen ordineras 15-20 procedurer, som görs minst 2 gånger i veckan. Applicera omedelbart före massagen distribueras fytokromet genom lätta, sträckande, icke-skiftande rörelser.

Hittills, en av de mest effektiva behandlingsmetoderna patienter med prostatit förblir transrektal massage i prostatakörteln. Exponering för prostatakörteln aktiverar de partiella vesiklarna, testiklarna och urinblåsan.

Och som ett bevis på nära prostatatestulära relationer manifesteras effekten av kraftökning efter prostata-massage. Massage i prostatakörteln har egenskapen att förlänga samlaget och höja tröskeln för excitabilitet hos det ejaculatoriska centret. I avsaknad av ejakulation (anejaculation) noteras en positiv effekt av utlösningsreflexutbildningen med hjälp av en speciell vibrator.

Massa av prostatakörteln genom rektum bör startas inte tidigare än 1-2 dagar efter inledandet av anti-infektionsbehandling. Fortsätt till proceduren först efter nedfall av akuta fenomen. Tidigstartad massage leder till exacerbation av prostatit och förekomsten av epididymit.

Naturligtvis är den absoluta kontraindikationen för massage den fas av akut inflammation. En annan Jules Jeanne skrev att under denna period "prostata körteln bör undersökas som om den rörde tvålbubblan med fingerspetsen och försökte inte brista den. Varje slags tryck är strängt förbjudet: det skulle vara kriminellt galenskap att klämma ut under denna period en liten hemlighet i prostata. "

Således kan prostasmassage utan hänsyn till kontraindikationer, såväl som vid överträdelse av procedurtekniken vara farlig för patientens hälsa. För att utföra en transrectal massage tar patienten en knä-armbåge eller stillastående position med en något böjd baksida. Kanske en annan position hos patienten: Ligger på höger sida med böjd och pressad mot mage knä. I det här fallet slappna av i bekkenbotten och fingret är lättare att nå överkolvens övre pol. En fullblåsan gör att prostata kan närma sig fingret som masserar genom ändtarmen. Det bör emellertid komma ihåg att med en fylld urinblåsa kan prostatakörteln som skjuts tillbaka in i lumenet verka förstorad.

I början smörjar läkaren pekfingret i höger hand i en gummihandske med petroleumgel eller annan icke irriterande fettliknande substans. Finger i ändtarmen förs in försiktigt, medan det är nödvändigt att fokusera på patientens känslor. På ett avstånd av 4-5 cm från anus bestäms prostatens nedre pol. Först utvärderas formen, storleken, densiteten, enhetligheten av konsistensen, uppmärksamhet dras mot närvaron av infiltrationsställen, ocklusioner, konkretioner och ömhet i prostata. Om patienten ligger vid sin sida vid procedurens gång beaktas en oundviklig avvikelse från det centrala spåret från den horisontella linjen (ett falskt intryck om organs asymmetri kan skapas).

Denna massa av prostatakörteln utförs från periferin till det centrala spåret under utsöndringskanalerna. Börja massage med en mindre känslig högerklot. Mass först först, sedan en annan del av prostatan genom en plan yta-sträckning. Intensiteten av manipulationen mäts baserat på patientens känslor och konsistensen hos körteln (från mild till mild till kraftig när den är tät). Avsluta massage med ett försiktigt tryck på området av centrala sulcus från topp till botten.

Procedurer - varar från 30 sekunder till 1 minut, -ledas dagligen eller varannan dag. Ytterligare intervall mellan individuella procedurer ökas till 3-4 dagar. Transrectal medicinsk massage, som utförs minst en gång i veckan, har visat sig i kronisk icke-infektiös prostatit som ett medel för komplex terapi. Vid bestämning av procedurernas frekvens är det också nödvändigt att ta hänsyn till patientens sexuella aktivitet. Rekommenderas för en kurs på 12-15 massage. Kursens totala längd är 3-4 veckor.

Vid inflammation av bulboretralkörtlar, utförs massage, samtidigt som den verkar på framkanten av ändtarmen och perineum. Och ändå används massagen av prostatakörteln för att få en hemlighet med ett diagnostiskt syfte. Det bör också vara medveten om kontraindikationer (akut inflammation i prostatakörteln och andra tillbehör könskörtlar, cystit, urinretention, proktit, paraprostatichesky tromboflebit).

Visst diagnostiskt värde av massage av prostata och sädesblåsor rektum är vid Reiters sjukdom, som även "gjort med det minst traumatiska kan bidra till uppkomsten av nya lesioner på den del av rörelseapparaten, visuell organ, hud, slemhinnor (" avsiktlig provokationstest " Detta symptom anses vara ett av de diagnostiska kriterierna för Reiters syndrom.

Det finns en åsikt på fördel av en prostata massage på sparkel. För detta ändamål kan du använda fasta blåsor 25-27 (enligt Sharjer). Patientens position ligger på höger sida mot doktorn. Förfarandena utförs mot bakgrund av antibiotikabehandling. Insats sätts in i urinrörets främre del och fixerar den med vänster hand. Då slutar 1 och 2 av fingrarna på höger hand utföra tryckta slag i riktning från roten av penis till urinrörets yttre öppning. Procedurer som varar i 1/2 - 1 minuter upprepas efter 1-2 dagar.

Det finns observationer som efter 7-10 sådana procedurer återställdes den nedsatta sexuella funktionen utan administrering av hormonella droger.
För att utföra en mikro-massage i en urinrör i all utsträckning och prostata i det löpande magnetfältet tillåter enheten "Intramag".
dactylar Äggmassage med prostatit och dess bihang minskar smärta och svullnad, och förbättrar lymfatisk stagnationsfenomen när ökar kärltonus, sädesledare. Börja med sträckning, lätt gnugga från testikelns övre pol till den yttre inguinalringen. Efter 2-3 procedurer börjar massera den sjuka testikeln och epididymis. Lägg i början massagen av appendagen. Applicera en liten trituration och pressning i riktning från huvudet till baksidan av bilagan. Massage sedan spermatkabeln (1-2 minuter).

När ihållande hypo- och anerektsionnom syndrom rekommenderas att använda vakuum förträngning (Phallo-dekompression, eller ett lokalt undertryck) med användning av en vakuumpump och erektrota.
Lokalt negativt tryck (LOD) på könsorganet (baromassage, fallostimulering, stigande baromassage med prostatit med hjälp av cylindriska minitryckkammare) är en ny riktning i behandlingen av sexuella störningar hos män.

Hypobarisk exponering till penis (trycket reduceras till 3 / 10-3 / 5 kg / cm2, och varaktigheten av vakuum under 1-2 minuter varje dag eller varannan dag, för en under förfaranden 10-15) följt av en utvidgning (diffus ihållande förlängnings lumen) vaskulärt blodflöde till orgeln genom att sträcka bindevävnaderna. Erektionstillståndet förlängs genom att överla en medlem av den speciella kompressionsringen som begränsar venöst utflöde med prostatit.

Det bör noteras att LODen reflexivt främjar aktiveringen av blodcirkulationen och återställandet av trofism i prostatakörteln. Den minibarokameru som fastställs på basis av penis och skapar ett negativt tryck. Det noteras latensperiod (tiden från starten av exponering för en erektion LOD), och efter droppe undertryck - tiden för försvinnandet av erektion. Den långa latenta perioden i tid för prostatit kan indikera en kränkning av erektionsmekanismen (en minskning av inflödet av arteriellt blod).

Hur man gör en prostata massage själv

Massage med prostatit i hemmet - ett obligatoriskt möte vid en inflammatorisk process i prostata. På hur man korrekt masserar prostata kommer du att få veta i den här artikeln.

Orsakerna till prostatit

Prostatit är en inflammation i prostatakörteln, som kallas prostata på annat sätt. Det är en vanlig sjukdom som uppträder hos män från tjugofem till fyrtiofem år gammal.

De främsta orsakerna till prostatit är följande:

Mäns problem

 • Konstant stress;
 • En annan orsak till prostatit är en frekvent hypotermi;
 • Hantera en stillasittande livsstil;
 • Förstört blodtillförsel till prostata;
 • Låg produktion av manligt hormon;
 • Urinrörets inflammation
 • Skada av perineum;
 • Anomali i strukturen hos acinus;
 • Avbrytande av samlag
 • Stenar i prostata;
 • Förlängd förstoppning
 • Minskade immunitet mot bakgrund av olika sjukdomar;
 • Förlängd retention av urinering;
 • Underutveckling av könkörteln;
 • Skador på skrotet;
 • Hormonala störningar.

Även följande bakterier orsakar prostatit:

Vilka prostata massageapparater rekommenderas av läkare.

Rudnev VM, urolog, läkare av högsta kategori:

"Massager för prostata Prostata hjälp MP-1 - Det här är en utmärkt lösning för dem som av någon anledning inte är redo att gå på massage i kliniken. Om du masserar på instruktionerna som följer med enheten kommer det att bli inte mindre effektiv, än en massage med en erfaren urolog. I allmänhet har massageapparaten en positiv effekt på det genitourära systemet. Det finns en främjande av borttagning av stenar från blåsan, passerar gradvis den försvagande smärtan i underlivet, genom att förbättra blodcirkulationen ökar lokala immunitet. "

Symtom på prostatit

De viktigaste symptomen på akut prostatit ökar smärtan i ljummen vid urinering, åtföljd av en temperaturökning på upp till fyrtio grader.
Om inte återhämtat sig akut prostatit och gör för att förebygga prostatacancer massage, blir sjukdomen kronisk och kommer med jämna mellanrum förvärras. Således kommer patienten att klaga på en liten temperatur och svaga smärtor vid en utmaning. De viktigaste manifestationerna av sjukdomens kroniska stadium - fördelningen av slem i urinen.

Att märka minst tre symtom på denna sjukdom, måste en man nödvändigtvis gå till läkaren.

Förutom de redan nämnda tecknen är det nödvändigt att uppmärksamma sådana symptom på inflammation i prostata som:

Smärta vid urinering

 • Minskning av kraften i urinströmmen;
 • Sårhet av urinering;
 • Patienten har en uppmaning att urinera, men det finns ingen urin;
 • Efter urinprocessen känner patienten inte att tömma blåsan;
 • Blod har dykt upp i urinen;
 • Patienten stiger ofta på toaletten på natten.

Tack vare en hälsosam livsstil och snabb förebyggande, liksom massering av prostata, kommer patienten att kunna permanent bli av med prostatit. Det viktigaste är att inte starta en sjukdom.

Prostatamassage: rekommendationer och kontraindikationer

Med prostata sjukdomar behövs massage. Dess syfte är att påverka nervorganets nervände. Vid inflammation i prostata körs stagnation. Massage i prostatan hjälper till att aktivera utsöndringen av juice, som stagnerar i organen. Dessutom tilldelas slutprodukten av den vitala aktiviteten hos olika mikrober som orsakar inflammation förutom sekretion ofta tilldelas.

Också enligt urologer bidrar direkt prostationsmassage till att öka organens cirkulation. Som ett resultat accelereras återhämtningen. På grund av förbättringen av blodflödet kommer de nödvändiga läkemedlen snabbt in i organen och deras effektivitet av massage och behandling av prostatit intensifieras.

Trots att många läkare rekommenderar massage hemma, är detta förfarande förbjudet i följande fall:

Prostatit hotar impotens! Prostata kommer att vara lika nytt om.

Tilldela nödvändiga läkemedel, doktorn förklarar i detalj patienten hur man gör en prostata massage hemma.

Typer av massage prostata

För en hårdmetallmassage i prostatakörteln i hemmet används speciella medicinsk utrustning. Den kombinerade effekten ger störst effekt. Till exempel kan du kombinera magnetisk och infraröd strålning. Priserna på medicinsk utrustning för ett sådant förfarande beror på deras modell och nyhet.

Ett korrekt och väl genomtänkt system i form av en kombination av sådana anordningar med användning av läkemedel främjar snabb härdning. Masseringsapparaten måste genomgå forskning och dess säkerhetsnivå bevisas. De är perfekta för män som inte kan klara av en sådan massage självständigt och korrekt göra massorörelser enligt önskat schema.

Att massera med en sådan anordning är inte svår. Att genomföra en bubbelpool i ändtarmen införs vätska. Som ett resultat ökar blodflödet och orsakar irriterande effekt. Lösningen för hydromassage bör ordineras av den behandlande läkaren.

Hydromassage en kropp såsom prostatakörteln - den minst effektiva metoden för behandling av prostata, eftersom under ett sådant förfarande, är minimal effekt på parenkymet av kroppen. Men denna metod för massage är lämplig för förebyggande vid kronisk prostatit.

Förberedelser för prostata massage

Om en man fortfarande bestämde sig för att göra ett sådant förfarande själv, måste han lära sig hur man gör det. Dessutom kan du inte massage den inflammerade prostaten när som helst - det finns regler för att förbereda en sådan procedur.

Här är de viktigaste:

Orgelns placering

 • Före massagen av prostata tvätta könsorganen och torka dem med en handduk;
 • Placera på sängen där du kommer att göra denna procedur, en stor handduk;
 • Var noga med att lagra med medicinska handskar och petroleumgelé;
 • En sådan massage kan inte utföras om blåsan är tom, så drick lite vatten före ett sådant förfarande.
 • Några timmar före denna procedur, glöm inte att tömma tarmarna och skära dina naglar.

Om du lider av förstoppning, före en prostata-massage, gör du enema.

Dessa är enkla regler, men de måste följas för att korrekt genomföra en liknande procedur hemma.

Regler för genomförandet av detta förfarande

Det är inte svårt att utföra en sådan massage korrekt. Den som masserar prostata bör ta hänsyn till att han ger det önskade resultatet om du gör smidiga rörelser. Att hitta prostatakörteln är mycket enkel: patienten kommer att känna en glandulär formation. Utför proceduren för första gången, smörj fingret med petroleumgel. Då kommer penetration inte att vara smärtsamt om massagen är klar med hänsyn till ovanstående schema.

Här är rätt procedur för att utföra ett sådant förfarande:

Hur användbar procedur

 • Massage prostata i knä-armbågsläget;
 • De som masserar prostata, innan de utför ett sådant förfarande bör tvätta händerna och sätta på en ren handske.
 • Innan du utför sådan massage, ta fingret med prostata;
 • Innan du utför denna procedur, massera körteln med snygga rörelser;
 • Börja manipulera från den mindre känsliga sidan av prostata.

Kan jag använda en vibrationsmassagerare för prostata massage?

Efter att ha tittat på annonserna beslutar vissa män att köpa en vibrator för direktmassage på prostatakörteln.

Det är bara om det finns någon mening i användningen? En sådan enhet har viss inverkan på prostata. Denna metod är dock mindre effektiv av följande skäl:

 • Att hitta prostata och bestämma närvaron av patologier är svårt utan taktil kontakt;
 • Vid användning av en sådan massager är effekten på organet inte konstant;
 • Vibrationer förvärrar ofta patologi.

Även med hjälp av en massager kan patienten skada anus och ändtarmen hårdare. Som ett resultat kan hemorrojder uppträda och sprickor uppträder. Och ineffektiv användning av en massageapparat kommer att skada kroppen.

Användning av magnetterapi

Magnetoterapi är ett utmärkt komplement till vilken teknik som helst för behandling av prostatit och andra sjukdomar i det genitourära systemet. Speciellt är detta förfarande effektivt om du kombinerar en medicinsk magnet med användning av läkemedel och hälsoprocedurer.

Denna procedur är smärtfri. Magnetfältet, upprättat av förberedelserna och har unika egenskaper. Det kan aktivera blodcirkulationen på mikronivå och hämmar inflammation. Även magnetoterapi accelererar utsöndringen av bakterier som ökar inflammation i prostata.

Den terapeutiska magneten har följande helande egenskaper:

 • Förbättrar blodkompositionen;
 • Aktiverar och normaliserar cirkulationen av inre organ, inklusive prostatakörteln.
 • Ökad immunitet för kroppen, vilket bidrar till effektiv kontroll av infektionssjukdomar.

För komplex behandling av prostatit, som inkluderar magnetoterapi, används effektiva antibiotika och folkmedicin, till exempel propolis. Som ett resultat uppnås snabbt det önskade resultatet.

Här är de viktigaste typerna av magnetoterapi:

 • Effekt av ett lågfrekvent magnetfält på prostata;
 • Kärnan i variabel fältterapi är effekten på prostata av pulser av olika frekvenser;
 • Ofta, för magnetoterapi används resande fält - växlande magnetiska vågor alternerar med konstanta.

Risken i alla fall inte riskerar hälsa och liv och inte självmedicinering utan att först rådfråga en läkare. Han kommer att berätta för hur man effektivt botar inflammation i prostata.

Vem sa att bota prostatit hårt?

Döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - en seger i kampen mot prostatit är inte på din sida. och dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • Smärta i underlivet, skrot, perineum;
 • Uppstoppad blåsan;
 • Sexuell dysfunktion;

Har du redan tänkt på kirurgisk ingrepp? Det är förståeligt, eftersom prostatit kan leda till allvarliga konsekvenser (infertilitet, cancer, impotens). Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning? Läs mer >>

Hjälper prostasmassage med kronisk prostatit?

En av de viktigaste indikatorerna på vilka människors hälsa beror på är frånvaron av manliga sjukdomar. Men tyvärr börjar männen bara tänka på sin hälsa när det finns allvarliga problem med det. Det är därför det är mycket viktigt att diagnostisera sjukdomar så tidigt som möjligt och starta behandlingen.

Prostatamassage är en av de viktigaste procedurerna för män, den bär inte bara terapeutisk, men också förebyggande natur. Med regelbunden massering kan du bli av med de obehagliga symptomen på olika kroniska prostata sjukdomar.

I regel utförs sådan massage i medicinska institutioner. Men nyligen tack vare modern teknik kan den utföras också hemma. För att kunna utföra ett sådant förfarande i hemmet är det nödvändigt att förstå de grundläggande principerna för prostata massage. Detta kommer att uppnå det bästa resultatet.

När det är nödvändigt att påverka

Att utföra en sådan massage på egen hand utan recept är mycket avskräckt. Eftersom med oprofessionell exponering kan kroppen skadas allvarligt. Läkaren rekommenderar denna effekt först efter en noggrann undersökning och övervägande av alla medföljande faktorer.

De viktigaste indikationerna för användning av prostata massage:

 • Sjukdomar i könsorganet
 • Erosiv dysfunktion;
 • Smärta i bäckenregionen
 • Kronisk prostatit;
 • Sjukdomar i prostata.

Oftast rekommenderas prostata massage om medicinen inte är effektiv.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

Hur kan massageproceduren hjälpa till?

Denna procedur eliminerar effektivt smärta och eliminerar den vidare utvecklingen av sjukdomen. Dessutom bidrar massageens regelbundenhet till att minska svullnad och undvika komplikationer.

Regelbunden massage bidrar också till att återställa sexuell funktion och flera gånger minskar risken för prostatiska sjukdomar.

Många män börjar utföra denna behandling för förebyggande ändamål. Massage hjälper till att uppnå maximal muskelton och minskar inflammation.

Massage i prostatakörteln är ett nödvändigt förfarande och effektivt förebyggande.

Förberedelser för prostata massage

Före proceduren är det nödvändigt att utföra särskild träning, eftersom framgången för hela händelsen beror på träningsprocessen.

Utbildningen omfattar:

 • Fullständig rengöring av tarmarna, eftersom om du hoppar över denna process kommer det att vara extremt svårt att massera;
 • Ta emot minst en liter vätska. Detta behov beror på käftens placering bakom urinblåsan, om den är fylld kommer järnet att vara lättare att bestämma;
 • Fullständig rengöring av hudytan;
 • Avhållande från att äta minst två timmar före förfarandet.

Kontraindikationer för exponering

Kontraindikationer för denna procedur ganska mycket. De viktigaste av dem är:

 • Akut cystit
 • Problem med urinering;
 • hemorrojder;
 • Adenom av prostata;
 • Akut prostatit.

Hur länge ska massagen vara

Frågan om hur länge en massage ska hålla är mycket viktig.

Vid kronisk prostatit bör prostata massage göras varannan dag. Det är bäst att göra en sådan massage varje år. Varaktigheten av ett förfarande är ca 5 minuter, men inte mindre än 30 sekunder.

Efter att ha passerat den första kursen bör proceduren utföras med en frekvens på en gång var tredje dag i 3-4 dagar. Om du gör sådana massage varje år kan procedurernas frekvens minskas.

Med kronisk prostatit är det bäst att utföra en transregerande effekt, en gång var 7: e dag.

Hur man masserar själv

Det första förfarandet kan verka väldigt obehagligt och mycket smärtsamt, men efterföljande massage ger även nöje.

Massage kan utföras både ute och inne. Den interna metoden är den mest effektiva, därför rekommenderas av specialister för behandling av sjukdomar.

Järn är lätt att hitta. Det är praktiskt taget i mitten, mellan penis och analöppningen.

Huvudrörelserna som påverkas stryker. De är engagerade i början av förfarandet, och i slutet. Nästa steg är en lucka. Det liknar kläckning med en penna. Efter slutförandet av de grundläggande rörelserna, bör prostaten vara lite sträckt. Detta kommer att bidra till att öka blodflödet till det.

Sådana manipuleringar kommer att bidra till att upprätthålla människors hälsa. Det är bäst att använda dem:

 • Stående upprätt
 • Ställ med en sluttning;
 • Ställ armbågar - knän;
 • Ställ på höger sida.

Med hjälp av massage kan du stimulera:

 • prostata;
 • Muskler i ändtarmen
 • Anal öppning.

Vad att tänka på när du gör en massage

Före proceduren är det nödvändigt att ta den mest bekväma positionen för att maximalt slappna av i bäckensmusklerna. Efter penetration är det nödvändigt att fastställa prostatan. Bestäm det ganska lätt, som regel är skäreggen på avstånd av 5 centimeter från anusen. Vid palpating liknar den en liten tätning liknande form som muttern.

Den är formad av ett tillräckligt stort antal så kallade lobules av olika storlekar. Frågan om hur många sådana lobuler är ganska vanliga. I regel finns det 30-50 av dem.

Efter att ha bestämt placeringen av denna körtel, är det nödvändigt att fastställa effekten på vilken del av det som orsakar smärtsamma känslor.

Om smärtan observeras under hela sessionen kan det här indikera:

 • felaktigt inflytande
 • tillgänglighet av kontraindikationer
 • läge i en obekväm position.

Det är nödvändigt att starta proceduren från kanten av körteln och systematiskt flytta till dess centrala spår. Du kan inte bortse från utloppskanalerna.

Den minst känsliga för att utföra olika manipuleringar av järn på höger sida, så ska massagen startas med att den sakta går till vänster.

Det är bra att massera hela området av prostata. Särskild uppmärksamhet måste ägnas åt kanterna. Huvudmassage rörelsen som behöver göras är lätt sträcka.

Effektens styrka beror på käftens styvhet. Om körteln är tät, bör ansträngningen vara mer intensiv och vice versa om körteln är mjuk, så ska rörelserna vara snygga.

Prostationsmassagen avslutas med ett litet tryck på toppen, du kan också gå ner i centrala sulcus från topp till botten.

Vid slutet av proceduren kommer en liten mängd vätska att komma in i semenkanalerna, vilket är normalt, så det är nödvändigt att efter proceduren går mannen omedelbart på toaletten.

Sammanfattningsvis kan vi säga att massage med kronisk prostatit är en av de mest effektiva åtgärderna. Det hjälper till att ta bort smärta, öka blodflödet och lindra urinering. Det är väldigt viktigt att alla grundläggande sanitära normer observeras under massagen. Mannen ska ta en bekväm position och stanna på proceduren i 5 minuter. Oavsett hur länge proceduren varar, sträcker huvudrörelserna under påverkan. Men innan du bestämmer dig för att du ska göra massage alls, är det nödvändigt att konsultera en specialist och ta reda på om det finns kontraindikationer för att utföra denna procedur.