Huvud
Skäl

Extern massage av prostata: syftet och egenskaperna hos ansökan

För en tid sedan rekommenderades alla män över 40 år att göra prostata-massage, men prostata sjukdomar täcker ett ökande åldersintervall och nu kan de hittas hos män även yngre än 30 år. I detta avseende rekommenderas prostata massage som profylaktisk för nästan alla patienter.

Huvudmålet med prostasmassagen är att denna procedur gör det möjligt för specialisten att bestämma förekomsten av patologi och att diagnostisera, samt ta analysen av prostatajuice. Förutom diagnostiska ändamål är denna procedur användbar eftersom en stagnerande vätska utsöndras i sin process, blodtillförseln förbättras, på grund av vilken drogerna absorberas och den inflammatoriska processen reduceras. Massage i prostata kan vara av flera slag, manuell massage är intern och extern.

Indikationer för användning av en extern massage kan vara följande:

 • Kronisk prostatit.
 • Impotens, frolic som ett resultat av patologiska processer som äger rum i prostata.
 • Stagnerande fenomen.
 • Infertilitet.
 • Profylax av prostata sjukdomar.

Tekniken för att utföra en extern massage kan också utföras hemma, eftersom det inte föreskriver inre penetration. För att självständigt genomföra en extern massage i prostata, titta bara på träningsvideoen. För att lära sig denna procedur är enkel, innan förfarandet ska kroppen vara tillräckligt uppvärmd, kan detta uppnås med hjälp av en allmän massage.

Sedan genom perineal regionen är det nödvändigt att trycka på prostata. Detta ska göras smidigt, snyggt, 2-3 cm under botten av pungen. Trots enkelheten i förfarandet och dess fördelar finns kontraindikationer mot extern prostata massage. I synnerhet är detta förekomsten av maligna tumörer, hemorrojder och prostatit av infektiös natur.

Extern massage av prostata har en läkande effekt på prostata sjukdomar, som ett resultat av vilket blodtillförseln i könsorganen förbättras, de inflammatoriska processerna minskar, muskeltonen återställs, den sexuella önskan ökar. Förfarandet hjälper till att bevara remissioner under lång tid och förhindra förekomsten av sjukdomar.

Hur man behandlar prostatit med hjälp av extern massage, berättar vanligtvis urologen efter utnämningen av denna procedur. Dessutom förklarar specialisten varaktigheten av kursen beroende på sjukdomens svårighetsgrad och förlopp.

Oftast ges en extern massage med prostatit en kurs om 10 dagar, medan majoriteten av patienterna noterade positiva förändringar efter flera förfaranden och noterade en ökning av kloningens ton, förbättring av urinering.

Positiv dynamik i prostatit uppstår på grund av att den yttre effekten på körteln förbättrar blodtillförseln, ökar blodflödet till körteln, förbättrar läkemedlets verkan.

När du utför en extern massage i prostata bör du komma ihåg att du inte kan trycka hårt på körteln, detta kan bara förvärra tillståndet och orsaka smärta - åtgärderna ska vara snygga och mjuka.

Extern prostasmassage: typer, egenskaper vid utförande av hemförhållanden, recensioner.

Det finns olika typer av extern massage i prostata.

 • Normal eller klassisk extern massage prostata bör börja med massering av midjan och höfterna, bör mycket uppmärksamhet ägnas åt gnidning och knådning. Fingrarna behöver vila djupt på tyget. Varje område rekommenderas att massage i minst 7 minuter.
 • Bindvävsmassage utförs på iliacbenen och den nedre ländryggkotan. Massage rörelser utförs av flera fingrar som gradvis rör sig in i andra områden: skinkorna, låren, då buken.
 • segmentell. Du behöver massera ländryggen. Tekniken är densamma som i den klassiska versionen, men mjuka slag kan läggas till här.
 • vibrational. Denna metod för massage möjliggör närvaron av en speciell vibrationsapparat, genom vilken massageåtgärder utförs. För att göra detta ska vibro-massagen placeras i bröstkorgs- och ländryggsvirvelens område och agera på dem i minst 5 minuter.
 • Använda dina fingrar. Externa massor av prostata med hjälp av fingrar kan göras både under klinikkens och hemma förhållanden. För att göra detta måste du nära anuset, ett par cm strax under pungen med hjälp av två fingrar massera försiktigt körteln i ca 2 minuter.

På hur man gör en extern massage i prostata hemma, det finns många träningsvideor, liksom det här, som regel, instruerar i detalj om läkares upptagande. Eftersom män inte gillar att genomföra denna procedur på ett sjukhus föredrar de att göra det hemma på egen hand eller med hjälp av släktingar.

Du kan självständigt göra extern prostasmassage hemma med hjälp av vibro-massager, som är mycket enkla att använda, och kan också styras av fingrarna, enligt de instruktioner som rekommenderas av specialister. Recensioner av patienter som har gjort extern massage i prostata är som regel positiva. De flesta män noterar att förbättringar kan märkas efter flera sessioner.

Hur man gör extern prostata massage hemma?

Ett av de mest effektiva sätten att behandla och förebygga prostata sjukdomar är extern massage i prostata. Det rekommenderas att utföra det som en del av komplex terapi. Om transrectal massage endast kan utföras på läkarmottagningen, är det möjligt att påverka prostata externt och hemma.

För att gynna prostata måste du först lära dig hur man gör en massage. Du kan be läkaren att ge råd om hur du genomför sessioner eller titta på videon och läsa instruktionerna.

Massering påverkar positivt organets tillstånd, förbättrar blodcirkulationen, ökar lokal immunitet. Det finns flera sätt hur du kan arbeta på körteln. Några av dem är kategoriskt kontraindicerade för att utföra hemma medan andra läkare rekommenderar att de gör ett förebyggande syfte.

Typer av massage prostata

Det sjuka organet kan ageras direkt genom ändtarmen eller genom perineum. I det andra fallet talar vi om extern massering. Det finns sådana slags inflytande på prostatakörteln:

 • Manuell (intern och extern);
 • indirekt;
 • hårdvara;
 • transrektal;
 • Whirlpool.

För att se mer i detalj med var och en av arten, titta på videon.

Oftast rekommenderar läkare att manipuleringar utförs utan penetration. De anses vara säkraste och mest effektiva.

När du gör en internmassage, lägger läkaren på gummihandskar, sätter in ett finger i anuset och masserar prostatakörteln med en finger. Hemma kan sådana manipuleringar utföras med tillräcklig kunskap och färdigheter. I stället för en gummihandske används en smurt kondom.

Hårdvara massage ger effekt på prostatakörteln med hjälp av speciella massageapparater. Det kan vara vibro-massage, som utförs med en vibrator eller ett vakuum. Hydromassage bidrar till att öka kroppens motståndskraft mot sjukdomar, har en positiv effekt på prostatakörteln och närliggande organ. Utför det före sänggåendet med en gummipäron fylld med kamomillbuljong med tillsats av kaliumpermanganat.

Det är effektivt som ett hjälpmedel vid behandling av prostata i sjukdomar och utförs även för profylaktiska ändamål hemma eller på läkarmottagningens kontor.

Utan penetration och onödig förvirring: typer av extern massage i prostata och teknik för deras beteende

Extern massage av prostata är en av de mest effektiva, populära metoderna för att stabilisera den sexuella funktionen, liksom förebyggandet av prostata sjukdomar.

Hur fungerar extern prostata massage?

Extern massage har en positiv effekt på inflammation i kroppen, olika stillastående fenomen.

Extern exponering är ett alternativ till rektalmetoden, till vilken många män försummas.

Trots mindre effektiv, tillåter extern massage av prostata att förbättra blodcirkulationen i körteln, liksom att eliminera stillastående fenomen. Denna procedur ger ökat blodflöde tillsammans med fördelaktiga substanser. Med kompetenta åtgärder på orgelet börjar alla patogena mikroorganismer att lämna prostata.

Prostatit och andra indikationer

Extern massage i kroppen rekommenderas att utföras med utveckling av infektiös prostatit och även med:

I vissa fall ordinerar läkaren massage i avsaknad av några klagomål från patienten. Detta kan förklaras av det faktum att inflammation i körteln fortsätter i latent form. Dock innebär detta tillstånd en viss fara för en man och kräver också behandling.

Grundläggande tekniker och metoder för inflytande

För att uppnå optimal effekt är det nödvändigt att bekanta sig med tekniken för att utföra extern massage i prostata. Endast när det gäller genomförandet av rätt åtgärder kommer att uppnås, och komplikationer - är uteslutna.

Hur man masserar prostatakörteln genom magen

Extern massage av prostata genom buken utförs efter uppvaknande. Proceduren rekommenderas att utföras varje dag. Dess varaktighet bör inte överstiga 5 minuter.

Kroppsmassage genom buken har sina egna egenskaper, nämligen:

 • mannen ligger på ryggen för att ge tillgång till kroppens kroppsdel;
 • För korrekt exponering är det nödvändigt att agera på händerna i den tredje och fjärde handen.
 • fingrarna måste flyttas smidigt, självsäkert till höger, sedan till vänster, med två händer (3 cm i varje sida);
 • då är det nödvändigt att flytta uppåt i tre tillvägagångssätt, sträcker prostata
 • Fingrarna ska röra navelregionen. Då måste de flytta tillbaka, genomföra samma rörelser.

Extern perinealmassage

En annan typ av indirekt massage i prostata är att utöva en effekt på perineum. I detta fall betraktas förfarandet som förebyggande av sjukdom i de tidiga stadierna. Clenching, liksom rytmisk öppning av perineum, vilket ger måttligt tryck på detta område ger en minskning av glattmuskelceller.

Tack vare perineumens massage uppnås följande effekt:

 • förbättrar blodflödet;
 • minskad svullnad i kroppen;
 • blodcirkulationen stimuleras.

Genom perineal regionen är det möjligt att få en positiv effekt på prostata. För att göra detta, tryck försiktigt försiktigt två fingrar 2-3 cm under pungen.

Massage i körteln i detta fall utförs i 2 minuter. Denna procedur kan utföras varje dag efter uppvaknande.

Hur påverkar man organet från utsidan med en massageapparat?

För närvarande finns det många massageapparater som kan användas för utomhusmassage.

Med en speciell enhet är det möjligt att utöva ett optimalt tryck på perinealzonen, som ligger 2-3 cm från pungen (bakom).

Effekten på området beror på förskjutningen av bäckenet i förhållande till enheten till vänster-höger. Vissa instrument kan placeras på bilens säte, en hemstol. Denna procedur utförs under 10-30 minuter.

Massage med en tennisboll

En tennisboll kan lindra, eliminera smärtan som uppstår med prostatit. Denna metod har många positiva egenskaper.

Det är helt ofarligt för patientens hälsotillstånd. I det här fallet finns det ingen effekt på hormonsystemet. Därför, även med vanliga procedurer, kommer ingen uppdelning att ske.

Övningar med bollen - en av de mest effektiva typerna av massage. Tack vare regelbundna manipuleringar kommer det att vara möjligt att återställa metabolismen, samt säkerställa en enhetlig omfördelning av blod. För att eliminera obehag måste du förbereda en boll för tennis.

Experter rekommenderar att du sätter dig försiktigt på den här bollen och placerar den i perineum. Efter detta är det nödvändigt att utföra rörelser som på en sväng (fram och tillbaka). I processen bör du försöka balansera på ett runt objekt. Sådana manipuleringar kan utföras i ca 5 minuter under hela månaden.

Kegel övningar

Gymnastik Kegel rekommenderas också för förebyggande av prostatit. Ett enkelt sätt att träna på musklerna kan användas vid urinering.

I mitten av processen måste du försöka sänka urinflödet. Du kan också sakta täta pubic-coccyge musklerna, räknas till 10.

Sedan slappnar muskeln långsamt (räkna till 5). Denna övning upprepas 10 gånger. Det måste göras varje dag 3 gånger.

Andra sätt att stimulera prostata utan att tränga in

Tillägg massageproceduren, som dessutom stimulerar prostata, kan du genom speciella fysiska övningar.

Det är nödvändigt att sprida benen, peka på knäna, utföra knäböjningar. Sitter ner nästan till slutet, du behöver luta dig framåt och räta upp, sprida dina armar till sidorna. Ett ben måste tas långsamt tillbaka.

Dessutom kan du sitta på golvet, böja knäna i knäet, göra lite arbete och höja bäckenet. I denna position måste du hålla på i ca 8 sekunder. Sådana fysiska övningar är idealiska för att förebygga prostatit hemma.

Hjälper extern massage att bli av med prostatit?

Massage i prostatakörteln är ett effektivt förfarande som ger inte bara en förebyggande men också en läkande effekt vid trängsel och inflammation i orgeln. Oftast i medicinska institutioner genomgår patienter rektal massering av prostata. Sådan behandling är mycket effektiv, eftersom efter den första sessionen märker många män en minskning av ömhet och tyngd i inguinalområdet. Extern massage av prostata är en alternativ metod som kan utföras hemma.

Fördelarna med massage

Trots sin lägre effektivitet jämfört med rektalmetoden bidrar den externa massagen av prostata till att förbättra blodcirkulationen i körteln, vilket i sin tur tar bort stagnation. Denna procedur ökar tillströmningen tillsammans med blodet av näringsämnen och främjar frisättningen av patogena mikroorganismer från prostata.

Manuell terapi utförs alltid i ett komplex. Det är detta tillvägagångssätt som låter dig återställa prostata vävnad och normalisera sin funktion. Tack vare stimulering av prostata, svettning avlägsnas på kort tid, smärtsyndrom minskar, återhämtning är mycket snabbare.

Extern massage i prostata gör det möjligt att öka effektiviteten av läkemedelsbehandling genom att återställa mikrocirkulationen i organet.

Extern stimulering av prostata indikeras i kronisk form av icke-bakteriell prostatit och konsekvenserna av denna sjukdom: sexuell dysfunktion, problem med urinutflöde. Manuell terapi utförs också med långvarig smärta i perineum. Prostatamassage är en utmärkt profylax av prostatit.

Trots det faktum att effekten av det externa förfarandet är mycket svagare än det för rektala en, utförs det inte under följande förhållanden:

 • akut prostatit;
 • bakteriell infektion i bäckenorganen;
 • purulent foci;
 • cystor och patologiska neoplasmer;
 • förvärring av tarmsjukdomar.

Prostatamassage ensam bör göras först efter att en urolog besökit, eftersom det är nödvändigt att se till att det inte finns några kontraindikationer. I vissa fall kan manuell terapi skada hälsan och förvärra de befintliga sjukdomar i genitourinary sfären. Manuell behandling föreskrivs först efter en fullständig undersökning, inklusive blodprov för PSA, järn, urinalys, sekretion av prostatakörteln, såväl som ultraljud eller beräknad tomografi.

Metoder för extern massage

Fördelen med yttre stimulering av körteln är att den inte behöver tränga in i rektum för att utföra den. Detta gör att du kan göra en indirekt prostata massage själv. Inte alla män är helt överens om en processförlopp som använder rektalmetoden, vissa avvisar även sådan behandling och förvärrar tillståndet i prostatakörteln.

Prostatisk massage utan penetration är ett bra alternativ till rektal, och många patienter väljer det.

Det finns flera alternativ för extern massering:

 1. Förfarandet utförs i steg. De första rörelserna syftar till att massera ländryggen och bör gnugga och knådas. De utförs i riktning mot lymfkärlen och tar inte mer än fem minuter. Nästa steg är muskeluppvärmning för normalisering av mikrocirkulationen, varefter den tredje och fjärde fingret i varje hand masserar sakralzonen. Börja proceduren från nedre ryggraden och fortsätt sedan massera skinkorna, låren och underlivet.

Rekommendationer för förfarandet

Om en man förskrivs en massage för första gången och han bestämde sig för att utföra proceduren hemma, bör du titta mycket på all urologens rekommendationer.

När du utför proceduren hemma måste du alltid lyssna på dina känslor, särskilt i början av massagen. Regeln är utseendet av obehag och lite ömhet endast vid de första sessionerna. Om smärtan uppstår under knådning eller förstärks i slutet av massagen, måste den kasseras. Utseendet på skär i prostatakörteln är också ett tillfälle att stoppa sådan behandling och besöka urologen.

Man bör komma ihåg att den optimala behandlingsförloppet inte ska vara längre än 15 dagar.

Kroppen måste vila. Efter 1-2 veckor kan proceduren upprepas. Utseendet på allvarlig smärta vid behandling av prostata, även efter den externa metoden, är anledningen till ett besök hos läkaren. I det här fallet är förfarandena avstängda.

Sessionen utförs vanligtvis med en fullblåsning, efter det tömts den. Detta måste ske nödvändigtvis, eftersom stillastående flytande och patogena mikroorganismer går ut med urin. Vid urinering är det önskvärt att vara uppmärksam på urinfärgen. Det kan variera något efter proceduren. När du får blodiga inslag, är det tillrådligt att besöka en urolog.

Förebyggande procedurer kan också utföras med hjälp av speciella anordningar för extern stimulering av prostata. De säljs på apotek och är vanligtvis billigt. Om det inte finns någon möjlighet är det helt tillåtet att använda en stor boll för tennis, som du behöver sitta i grenområdet och rulla fram och tillbaka. Denna metod är inte botande. Det är mer angivet för att förebygga stagnation och dysfunktion i prostatakörteln. Om en man som masserade med bollen, kände smärta efter proceduren, bör den stoppas och undersökas av en läkare.

Varje prostata massage kräver en psykologisk tankegång. För att förhindra obehag måste du slappna av din kropp så mycket som möjligt. Korrekt genomfört förfarande främjar förstärkning av en styrka, förekomsten av förenkling.

Från videoklippet lär du dig vilken enhet som kan användas för icke-invasiv prostata massage:

Typer och regler för extern prostata massage

Prostatamassage är ordinerad för män med ett antal infektiösa, inflammatoriska, stillastående sjukdomar i könsorganet. Denna metod är ibland ett bra alternativ till piller och andra behandlingsmetoder. Det finns ett antal tekniker för massage, men utnämningen görs endast av en läkare beroende på indikationerna.

Vad är proceduren - extern massage i prostata?

Prostatit diagnostiseras nu redan i 30-40 år, även om det tidigare ansågs att det endast är äkta för äldre män. Det är därför som urologerna rekommenderar att de regelbundet gör prostata-massage vid sina första tecken, med den formade kroniska formen och även för profylakse efter 40 år.

Massage i prostatakörteln är både en terapeutisk och diagnostisk procedur. När det gäller diagnosen, tilldelas några droppar juice av prostata under sessionen, och de kan tas för analys - så att diagnosen kan sättas mer exakt. Kurstilldelning av massage för terapeutiska ändamål, huvudmålet har också utsöndring.

Regelbundet utförande av förfaranden ger sådana effekter:

 • Förbättrar lokal immunitet
 • Optimerar blodcirkulationen, mikrocirkulationen av blod, produktion av hormoner;
 • Ökar kvaliteten på det intima livet;
 • Förbättrar allmän vitalitet;
 • Eliminerar ödem, smärta, urineringstörningar.

Under förfarandets gång uppnås stimulering av muskelkontraktioner som främjar utsöndring av prostatajuice från organet. Detta kommer att minska spänningen, eliminera stagnation, sakta progressionen av prostatit, kommer att bli en utmärkt profylax av prostata adenom.

Indikationer för genomförande

Vanligtvis används massage i komplex terapi, men i början av prostata patologi kan det bli den enda behandlingsåtgärden. Oftast rekommenderas kurser för män som lider av kronisk kronisk prostatit. Denna sjukdom över tid leder alltid till en överträdelse av kvaliteten på sexuellt liv och utseendet av obehagliga känslor. Massage kommer att inriktas på att eliminera symtom och komplikationer av prostatit.

Andra möjliga indikationer är:

 • impotens;
 • infertilitet;
 • Förebyggande åtgärder i närvaro av riskfaktorer för prostatit (stillasittande arbete, brist på motion, fetma, oregelbunden sexualliv).

Vanligtvis är massagen av massage utan penetration 10 sessioner. Positiva förändringar uppnås redan vid den 3-5: e sessionen - urinering förbättras, prostatans ton ökar.

Vem är kontraindicerad?

Vissa män producerar behandlingssessioner på egen hand, hemma. Utan att rådgöra med en läkare är det förbjudet att göra det - det finns ett antal situationer där massage är kontraindicerad och kan skada, förvärra eller förvärra sjukdomsförloppet. Obligatorisk undersökning utförs, en rektal undersökning av prostata av urologen, om så krävs krävs ultraljud och ett blodprov för PSA för att utesluta cancer.

Vid upptäckt av sådana sjukdomar är massage förbjudet:

 • Akut prostatit;
 • Varje smittsam process i genitourinary sfären;
 • Neoplasmer av okänd natur
 • Maligna tumörer
 • Cystor av körteln;
 • Förekomsten av ett akut stadium av hemorrojder, trombos av hemorrhoida venen;
 • Akut och kronisk retention av urin;
 • Purulenta processer i kroppen, särskilt i det genitourära systemet;
 • Paraproctitis.

Implementeringstekniker

En extern massage i prostata kan utföras hemma själv, om godkänd av en läkare. Till skillnad från rektalteknik är den externa metoden för att utföra proceduren enkel och enkel att genomföra. Ingen penetration i ändtarmen krävs, men även externa åtgärder ska vara smidiga, snygga. Varaktighet av massage - inte mer än 5-7 minuter, du kan upprepa kursen varannan månad.

Ordinarie massage

Detta är den enklaste tekniken, det rekommenderas att utföra på morgonen. Ännu mer effektivt är uppförande av sessioner efter laddning, uppvärmning. Det är också acceptabelt att göra procedurer innan du går och lägger dig. En enkel massage teknik utförs med kronisk prostatit, regelbunden smärta i perineum mot en bakgrund av prostatit.

Stages hur man gör massage:

 1. Placera båda händerna i pubicområdet, fingrarna ska röra varandra.
 2. Tryck den tredje och fjärde fingrarna på handen försiktigt på underlivet. Varaktigheten för denna vara är upp till 2 minuter.
 3. Då ska du flytta huden med höger hand till höger i 2-3 centimeter (tills det blir obehagligt). På samma sätt flytta vänster hand till vänster. Varaktigheten av denna åtgärd är en minut.
 4. Öka armarna ett par centimeter högre, du måste producera samma rörelser (hudskift) och så vidare att nå naveln. Gör sedan samma rörelser i motsatt riktning. Den här delen har 3-4 minuter med massage.

Särskilt försiktigt är det nödvändigt att agera när händerna kommer att vara i centrum av avståndet från blygdområdet till naveln - det finns järn. Känn hennes händer kan bara en läkare, och då inte i alla fall, men den fysiska inverkan på kroppen utanför nog för att stimulera sitt arbete. Efter sessionen måste du omedelbart urinera, du kanske kan se några droppar av utsöndring av prostatakörteln.

vibration

Vibrationer förbättrar också prostataaktiviteten, hjälper till att isolera saften och stoppa stagnationen. Indikationer massage är desamma som i det föregående utförandet, genomförandet av enklare, men du behöver en speciell anordning - en vibrerande massage. Tillvägagångssätt:

 1. Ta en dusch eller tvätta, torka av inflytningsområdet - nedre delen, nedre delen av ryggen.
 2. Hand långsamt gnugga ryggen tills en liten känsla av värme. Detta behövs för att värma upp vävnaderna under huden.
 3. Fäst instrumentets spets till området på ländryggsegmentets nedre kotor - framför korsbenet.
 4. Håll enheten i ca 5-7 minuter, sätt in läget med fluktuationer av medellånghet.

segmentell

Denna teknik innebär att massera samma kroppsdel ​​som i föregående version, men endast med hjälp av händer. Det är nödvändigt att noggrant träna området i ländrygd Triangeln, som man tror är ansvarig för prostataaktiviteten.

Inom 5 minuter måste du sakta, smidigt, men försiktigt strida, gnugga nedre delen av ryggen och sedan gå till skinken.

hydromassage

Det är inte lätt att upprätthålla ett sådant förfarande, men dess effektivitet är mycket hög. Med denna typ av massage på prostata är en effekt på båda sidor, och utflödet av juice sker med en dubbel kraft. Det är nödvändigt att fylla blåsan genom att dricka 0,5-1 liter vätska. När det är fyllt, ska du injicera en svimma med kallt vatten eller kamille infusion i ändtarmen (tillräckligt 200 ml). Det är lämpligt att hålla lösningen inuti i minst 20 minuter. Du kan göra proceduren när som helst, men strikt efter avföring.

Rekommendationer för genomförande

Om massagen känner till obehagliga symptom, är detta inte en patologi. Vanligtvis observeras sådana känslor endast vid de första sessionerna, senare blir obehaget borta. Att sluta med massage är bara nödvändigt om det finns stark smärta, potashnivanie och andra onormala symtom.

Innan förfarandet för någon teknik är det viktigt att rengöra tarmarna och urinblåsan ska fyllas med lite (endast i den senare versionen, den är fylld med fler). Efter massagen ska du alltid gå på toaletten. Om effekten av förfarandena inte är tillgänglig, kan du behöva genomgå behandling på läkarmottagningen, inklusive - genom transrektal teknik.
På video rekommendationer om prestanda av extern massage av prostata:

Ledning av extern massage i prostata

En effektiv metod för att eliminera stillastående processer i prostatakörteln är extern massage i prostata. Det kan göras varje dag i motsats till en internmassage, varefter en 2-3-dagars paus är nödvändig. Prostatimassage utan penetrering i rektalområdet är ett alternativt sätt att mekanisk stimulera kroppens cirkulation.

Indikationer för indirekta effekter på prostatakörteln

Massage i prostatakörteln utförs för behandling av kronisk prostatit. I en poliklinisk inställning används en internmassageprocess som är mycket effektiv. Men inte alla kan besluta att manipulera anusen. Att göra ett sådant förfarande hemma behöver du hjälp av en älskad, eftersom du självständigt kan massera dig själv, men den här uppgiften är svår. Och om du vänder dig till att förhindra psykiskt obehag, är en effektiv metod för att eliminera stagnation i prostatan en manuell massage utförd utanför.

Positiva aspekter av extern massage:

 • förebyggande åtgärder - förfarandet förhindrar förvärring av kronisk prostatit, vilket är eftergift
 • minskning av smärta och svullnad i prostata på grund av ökad blodcirkulation och normalisering av prostatafunktionerna;
 • främjar frisättningen av patogena mikroorganismer från organet;
 • ökar effektiviteten av användningen av läkemedel för att behandla inflammation i prostata.

Innan du utför proceduren måste du kontrollera att det inte finns kontraindikationer. Massage utförs inte under följande förhållanden:

 • akut utvecklingsfas av inflammation i prostata;
 • Förekomsten av bakteriell infektion i bäckenorganen;
 • suppurativ inflammation;
 • godartad (adenom) eller malign neoplasma i prostata;
 • hemorrojder vid ökningen av exacerbationen
 • närvaro av förkalkning av prostata;
 • smärta i buken, vars etiologi är oklart.

Att utföra en massage kan skada kroppen om orsakerna till sjukdom inte avslöjas. Förfarandet utförs endast för män som har slutfört en fullständig prostataundersökning.

Metoder för extern massage

Du kan utföra extern manuell terapi av prostata både självständigt och med hjälp av en älskad. Hemma rekommenderas att du gör denna massage varje morgon i 5 minuter.

Förberedelser för förfarandet

Före proceduren är det önskvärt att utföra en uppsättning enkla övningar för att öka blodcirkulationen i alla organ:

 • Suck, ta andan, händerna på knäna; Sedan på en utandning som ska rätas, händer från knän för att inte riva av.
 • Squat ner, korsar dina fingrar på bröstet, vilket gör att armbågarna pekar på underbenet. Inhalera sedan ryggen, höja huvudet och händerna för att dra framåt, samtidigt som du försöker avböja kroppen så mycket som möjligt tillbaka, utan att förlora balans. Vid utandning återgå till startpositionen, tryck på huvudet mot bröstet.
 • Ligga på ryggen, gör en övning "sax" och "cykel".

Varje övning bör upprepas 5-10 gånger (beroende på hälsotillståndet). Efter att kroppen har värmt upp, har blodflödet ökat, du kan börja massera prostata.

Tekniker för manuell stimulering

Före proceduren bör personen som gör massage repetera de grundläggande rörelserna för att påverka prostata: massage, gnida, mos. Ingen plötslig rörelse rekommenderas inte.

Det finns flera grundläggande tekniker för extern massering av prostata:

 1. Det är meningen att sprida den manuella effekten från midjeområdet till ljumskområdet. Först måste du knäda och gnida ländryggsregionen i högst 5 minuter innan du känner dig varm. Sedan masserar mitten och indexfingrarna i händerna nacken och går gradvis till den nedre ryggen. Efter detta kan du fortsätta till lätta massagörelser av låren, gluteal muskler och underlivet.
 2. Punkterna på kroppen hos mannen som ansvarar för normaliseringen av prostata bestäms med hjälp av akupunkturmetoden.
  Huvudpunkterna är på botten av ryggen på ett avstånd av 3 cm på vardera sidan av ryggraden. Två punkter - på båda sidor av anusen. Om vi ​​psykiskt kopplar samman dessa punkter får vi en inverterad isosceles triangel, vars bas ligger över iliackronorna.
  Hjälppunkterna är placerade i underlivet och bildar en triangel, vars botten passerar över pubiczonen, och sidosidorna kommer att hoppa till punkten som ligger 3 fingrar under naveln. För behandling av kronisk prostatit är det nödvändigt att massera trianglarna i 20 minuter på morgonen och på kvällen.
 3. Du kan stimulera prostata genom vävnaderna i perineum. Innan du gör massage, bör du värma upp dina palmer och gnugga dem mot varandra. Sedan, med mitten och indexfingrarna, utför ljusmassagerande rörelser mellan skrot och anus.
 4. Stimulering av blodcirkulationen i prostata orsakar att nedre delen av buken ska sträckas enligt följande: sätt palmerna på buken för att röra på mitten och ringfingrarna. Sedan, med ett ljust tryck, rör palmorna åt höger och vänster, utan att minska trycket och utan att ta fingrarna bort från huden. Efter en 60-sekunders massage, rör palmsna, närmare naveln och fortsätt massera rörelser.
 5. Som en stimulering kan du använda effekten av en ström av vatten på perinealområdet med hjälp av en dusch. Effekter av vatten kommer att vara effektiva om de riktas till prostata varje dag i 5 minuter och 20 dagar. Vattentemperaturen bör inte vara mer än 36 ° C.
 6. Massage i prostata genom att utföra vissa tekniker för yoga återställer blodflödet till bäckenorganen, eliminerar stillastående processer. De mest effektiva är inverterade asanas. Dessa inkluderar asan Sarvangasana, där kroppen antar en vertikal position från det benägna läget (som i utförandet av "björk" -övningen). Förutom den terapeutiska effekten på prostata kan yoga vara en förebyggande åtgärd av hemorrojder och förstoppning.
  Effekter på prostatan ges av Ashwini-kriya. Kriya-tekniken består i omväxlande komprimering av musklerna på inspiration och avklingning av dem vid utandning. I detta fall uppstår mjuk massering av prostatakörteln. Övning utförs från 10 till 40 gånger (beroende på kroppens fysiska tillstånd) och hjälper till att eliminera stagnerande processer i bäckenorganen om det är nödvändigt att stanna länge i sittande läge.
 7. En extern massage i prostata kan göras med hjälp av en tennisboll. För att göra detta måste du sitta på bollen, luta händerna på golvet och rulla på den med perinealområdet, vilket inte tillåter smärta.

Massage i prostata rekommenderas inte längre än 14 dagar. Efter avslutad kurs, ta en 1-2 veckors paus. Om massagen efter 2 utförda procedurer orsakar smärtsamma känslor, är det nödvändigt att stoppa manuell stimulering och kontakta urologen för en ytterligare undersökning.

Extern massage i prostata - stimulering av körteln och hjälp till människors hälsa

I prostata sjukdomar är förutom läkemedelsbehandling en prostatamassage ordinerad. Den mest effektiva är internmassage med ett finger, vilket görs genom ändtarmen. Men inte alla män är redo för ett sådant förfarande, så i många fall kommer extern massage till prostata. Tekniken för dess genomförande är mycket enklare, den kan vara tillgänglig för patienten själv. Liksom någon behandling-profylaktisk manipulation utförs prostata massage enligt vissa regler, det har indikationer och kontraindikationer.

Indikationer och kontraindikationer för prostata massage

Massage i prostatakörteln är föreskriven för förebyggande av prostata sjukdomar eller för deras behandling. Läkaren bör föreskriva förfarandet efter undersökningen, vilket innefattar insamling av anamnese, digital rektal undersökning och ultraljud.

Prostationsmassagen ska ordineras av läkaren efter undersökningen

vittnesbörd

 • Kronisk prostatit,
 • Uttalas trängsel i prostata,
 • Patienter i riskzonen.

Kontra

 • Externa hemorrojder,
 • Akut prostatit,
 • Maligna patologier,
 • Purulenta processer,
 • Svår retention av urin,
 • Tarmarnas abnormiteter.

Alla faktorer som är kontraindikationer måste beaktas. Att utföra en massage i närvaro av någon av dem kan leda till ökad smärta, försvagning av patologi, spridning av infektion i närliggande organ.

Extern massage av prostata utan penetration ordineras ofta med de första stadierna av prostatit, men det är mest effektivt för förebyggande, när patologin ännu inte är tillgänglig. Med det profylaktiska syftet kan ett sådant förfarande rekommenderas till nästan alla män, eftersom prostatit möts mycket ofta idag, det är dessutom mycket "yngre" under de senaste decennierna. Men glöm inte kontraindikationer och även i avsaknad av klagomål måste du konsultera en urolog.

Vad gör massage?

Extern massage i prostatakörteln förbättrar lokal blodcirkulation, stärker både utflöde och blodflöde till kroppen, det vill säga att övervinna stillastående fenomen.

Massageresultat utan penetration

 • Förstärkning av muskeltonen i körteln och bäckenorganen,
 • Förbättra blodtillförseln och innerveringen av kroppen,
 • Stärka effekten av mediciner,
 • Aktivering av sekretion av körtelsekretionen,
 • Acceleration av infektion.

Som en följd av att prostata förbättras utvecklar mannen både en urin och sexuell funktion. Det betyder att känslorna under kön blir mer levande, förbättringen av erektionen.

Tack vare massagen av prostata har mannen en sexuell funktion

Hur man masserar med en extern metod

Allmänna regler

 • Massageproceduren utförs med fylld blåsan,
 • Efter sessionen måste du bara gå på toaletten, för i kombination med urinen finns klyftens hemlighet och de skadliga ämnena som ackumuleras i den,
 • Massage ska inte orsaka smärtsamma förnimmelser,
 • Varaktigheten av exponering för prostata är ungefär två minuter,
 • Behandlingsförloppet är 10 sessioner.

Med extern massage i prostata masseras organet indirekt genom tjockleken på vävnaderna. Prostatakörteln ligger direkt ovanför perineum, mellan anus och roten av penis. Det är just den här zonen som måste ha den största effekten. Du kan starta sessionen med en generell avslappnande massage i buken och midjan, och därefter gå effekten på prostata.

Sätt att göra massage

Det enklaste sättet är manuell massage. Det kan utföras av en sjukvårdspersonal, en man kan göra sig själv en prostatamassage, dessutom kan sådan manipulering överlåtas till en partner om hon är redo för detta och kan korrekt utföra alla åtgärder.

Förutom manuell massage kan den externa effekten på prostatakörteln erhållas med hjälp av speciella massageapparater. De är olika enheter, från de enklaste enheterna till enheter som utvecklats av forskare som arbetar i flera lägen.

Extern prostata massager med en speciell enhet

Handmassage

Framställning av

När du gör en extern massage är förberedelsen ganska enkel. Det är nödvändigt att säkerställa fyllningen av blåsan, för det här måste du dricka ett par glas vatten cirka en halvtimme före proceduren. Om massagen utförs av en specialist i en medicinsk institution, är det värt att fullt ut lita på honom. Han passerade träningen och äger maskiner, och vet också hur man ska förbereda sig för sessionen.

Utförandeknik

Alla massagebevegelser ska vara lugna och snygga. Effektens styrka på vävnaden beror på människans känslor, om obehag uppstår, då är det möjligt att trycket är för starkt och det måste försvagas.

Extern massage av prostata görs med kuddar med en eller två fingrar. Till att börja med måste du gå försiktigt med fingrarna på perineum för att hitta ett litet hålrum. I denna ihåliga finns en prostatakörtel, i storlek liknar den en valnöt. Då sker alla åtgärder på detta område. Eftersom slagområdet är litet har rörelserna också en liten amplitud. Inom två minuter, sträckor, knådning, gnidning av prostata körteln utförs, kan cirkulära rörelser också användas.

Förfarandet slutar med utsöndring av körtelns hemlighet, som kommer in i urinröret. Obligatoriskt efter slutet måste du utföra en handling av urinering, för att förbättra utflödet av stillastående vätskor.

Om proceduren utförs av en manlig partner kan stimulering av prostata resultera i utlösning. Generellt kan prostata utomhusmassage vara en del av det intima förhållandet i par. Detta kommer att ge nya känslor, hjälpa partners att diversifiera sina sexuella relationer och stärka människornas hälsa.

Extern prostata Massager Straw Goby

Massagerare för prostata

För utomhusmassage kan du använda de enklaste enheterna eller vanliga föremål. En ganska effektiv massage kan erhållas med hjälp av en vanlig boll för en stor tennis eller en massager som heter Straw Steal. Kärnan i förfarandet är att en massager placeras på en stol, och mannen sitter ovanpå honom så att huvudverkan faller på perinealområdet. Då behöver du svänga fram och tillbaka och från sida till sida. Tryckkrafter, mannen reglerar beroende på känslorna. Eftersom effekten i detta inte är lika intensiv som med manuell massage, är sessionens längd 15-20 minuter. Hela kursen kan vara upp till en månad, men det är värt att diskutera detta med en urolog.

Denna typ av massage rekommenderas oftast för förebyggande ändamål för att förhindra stillastående fenomen i det lilla bäckenet eller under perioder av eftergift med kronisk prostatit.

Extern massage i prostatakörteln stimulerar sitt arbete, förbättrar alla processer som förekommer i detta organ. Om proceduren är korrekt, kan du efter några sessioner känna positiva resultat. Från förebyggande synpunkt kan extern massage betraktas som ganska enkelt och samtidigt effektivt sätt att förhindra obehagliga förändringar av människors hälsa.

Hur man gör en extern massage i prostata: metoder för att utföra, fördelar och nackdelar

Ett av de effektiva sätten att förbättra funktionen av sexuell funktion och förhindra prostata sjukdomar är extern massage av prostata.

Det ordineras som en ytterligare metod för behandling. Samtidigt kan det utföras både i en institution under överinseende av en läkare och hemma.

Vad är dess väsen och hur man utför det korrekt?

Indikationer och begränsningar för extern massage

Massage i könsorganen gör att du kan öka styrkan och förhindra utvecklingen av många sjukdomar.

Det är bäst att genomföra det som en förebyggande åtgärd, men oftast masserar prostatan kompletteras med ett komplex av terapeutisk terapi.

Vad är anmärkningsvärt, denna prostata massage sker utan penetration, så mannen upplever inte psykologiskt obehag.

Externa massor av prostata är föreskrivna när:

 • prostatit i kronisk form;
 • icke-infektiös prostatit;
 • patologisk process, som åtföljs av stagnation;
 • bäckensmärksyndrom.

Isolera och de relativa indikationerna i form av inflammation i prostatakörteln, som inte åtföljs av någon symptomatologi. I sådana situationer utförs massage endast av en erfaren specialist med leverans av flera analyser efter sessionen.

Ofta rådgör läkare att hålla en massage när infertilitet uppstår. Sådana åtgärder syftar till uppvaknande av prostata.

Under manipulation noteras sekretion vilket indikerar penisens gynnsamma funktion.

Men inte alltid en extern massage i prostata kan dra nytta, det har flera begränsningar i formuläret:

 • närvaro av prostatit i den akuta fasen;
 • infektiösa processer i bäckenhålan;
 • maligna former
 • förekomsten av cystiska formationer;
 • hemorrojder;
 • purulenta foci i körtelvävnaden;
 • retention av akin eller kronisk urin
 • rektumets sjukdomar.

Dessa kontraindikationer är värda att överväga, om du inte följer dessa åtgärder kan patienten utveckla allvarliga komplikationer.

Genomförande av förfarandet

Extern massage av prostata har flera typer, detta beror på tekniken för dess genomförande.

Hur man gör prostata massage utanför?

Det vanliga sättet

Uppvärmningen av hela organismen börjar med klassiska manipuleringar. Först måste du massera lårben och ländryggszonen. Huvudmetoden är gnidning och knådning.

Under proceduren bör alla rörelser utföras med fyra fingrar. De bör omsluta omkretsen längs kärlsystemet. Som stöd stöter tummen ut.

Varaktigheten av sådana manipuleringar får inte överstiga sju minuter.

Efter att läkaren razumnet allt område är det nödvändigt att fortsätta att gnugga rörelser. Huvudmålet är att förbättra blodflödet i bäckenregionen.

Fortsätt manipulering med en bindvävad typ. I detta fall fungerar specialisten på sakralområdet, lägre ryggkotor och iliacben. Alla rörelser är gjorda med endast tre eller fyra fingrar.

Förfarandet bör börja med lårbenen och flyttas gradvis till bukregionen.

Segmentmetod

Denna metod för massage är baserad på teorin om delningen av människokroppen i segment. Var och en ansvarar för funktionaliteten hos en viss kropp.

Om en man har problem med prostatakörteln, är mycket betoning till bäckenområdet. Först masseras en ländrygd triangle, och sedan går alla åtgärder smidigt till skinkorna.

Receptioner appliceras på samma sätt som i den vanliga massformen.

Vibreringsmetod

Denna typ av procedur innebär användning av speciella anordningar, de kallas vibrationsmassagerare.

Först är kroppen förberedd genom att sträcka och gnugga. Sedan appliceras anordningen på de nedre kotorna i ländryggen.

Procedurens varaktighet varierar mellan fem och åtta minuter. Denna typ av massage kan användas hemma.

Gidromassazhirovanie

Hydromassage kan användas oberoende hemma. Denna metod innebär effekten av en vattenlösning på prostata och inre organ.

För att utföra dessa manipuleringar måste du förbereda en medicinsk lösning. För att göra detta behöver du kamomill, mangan eller furacilin. Den första komponenten har en antiinflammatorisk egenskap, den andra - en bedövning, den tredje - antibakteriell.

Den resulterande lösningen injiceras i ändtarmen med en spruta och hålls i trettio minuter, med blåsan som ska fyllas. Denna process kommer att skapa tryck från båda sidor.

Scrotal och testikelmassage

Denna typ av massage utförs bäst omedelbart före samlag, eftersom det ger dig möjlighet att stärka människans känslor och uppnå en mer levande orgasm.

Det första steget är att massera testiklarna. Detta område bör sträckas i två till tre minuter. Sedan med hjälp av pekfingret är det nödvändigt att ta tag i botten av pungen och dra ner den lite. Att upprepa sådana åtgärder är nödvändigt cirka tio gånger.

Då måste du lyfta könsorganet och utföra ljus som tappar på pungen. Varaktigheten av dessa åtgärder är en till två minuter. Denna massage kommer att slappna av mannen och förbättra blodflödet direkt i prostata.

Några rekommendationer

Massera sexuella organ och bäckenregionen, en man blir av med många problem från prostatit till impotens.

Om det är svårt för en patient att göra några manipuleringar själv, kan man tillgripa hjälp av sin partner. Det blir dubbelt trevligt.

Men det finns flera rekommendationer som bör följas när man utför en massage:

 1. Om patienten har några obekväma känslor, anses detta som normen. Efter ett eller två förfaranden kommer detta fenomen att passera.
 2. Med outhärdlig smärta, svimning och illamående, stoppas manipuleringen omedelbart.
 3. Behandlingstiden varierar vanligtvis från tio till femton sessioner. Du kan upprepa kursen om två till tre månader.
 4. Innan proceduren kan du inte äta och ska rengöra tarmkanalen. Och blåsan, tvärtom, borde vara komplett. Vid slutet av massage måste du tömma det. I urinen kan det finnas bakteriella medel.

När man utför massageaktiviteter kan en patient glömma bortfall av prostatit under lång tid. Alla smärtsamma förnimmelser försvinner och problemet med frekvent urinering löses.

Om en man är generad av läkare eller inte kan självständigt massera sig själv, kan han lösa problemet med hjälp av speciella enheter. För närvarande erbjuder farmakologiska företag ett stort urval av enheter. Och vad exakt att få, det är bättre att samråda med experten.

Huvudmålet med extern massage är att förbättra blodflödet i bäckenregionen och upprätthålla könsorganens hälsa.

Genomförandet av dessa manipuleringar kan minska medicinsk behandling och återhämta sig snabbt. När korrekt utförs får patienten önskad effekt.

Massage i prostatakörteln: typer, förberedelser och instruktioner för prestanda

Prostata är huvudorganet hos män, vars funktion är att organisera ett korrekt fungerande reproduktionssystem.

Med början av 45-50 år faller män i riskzonen för prostata sjukdom.

För att undvika uppkomsten av symptom och sjukdom, rekommenderar experter en massage i prostatakörteln.

Vad är prostata massage och hur man gör det läs i artikeln.

Egenskaper och diagnostik

Den terapeutiska massagen av prostata är en riktig livscykel inte bara under sjukdom utan även för förebyggande. Vid diagnos av prostata använder läkaren PRI-metoden (digital rektal undersökning) av prostata. Med hjälp av PRI-metoden proberar en specialist prostata med pekfingret genom anuset. Denna metod ger en fullständig bild av patientens allmänna tillstånd och en förståelse för syftet med behandlingen.

En specialist kan lätt förstå:

 • käftens storlek;
 • dess struktur;
 • förekomsten av olika tätningar;
 • känslighetsnivå
 • att undersöka saft av prostata (färg, struktur).

Vid en metod kan den överföra den specifika informationen vid diagnostik som inte kan tas emot hos oss eller MRT.

Så här masserar du prostatakörteln bättre, läs nedan.

Hur man gör en prostata massage externt?

I urologi utmärker sig interna och externa massor av prostata. Dessa metoder är effektiva, har en fördelaktig effekt och återvänder människors hälsa.

Det finns flera typer av massage:

Prostasmassage: hur man gör det korrekt? Före sessionen ska patientens hud vara ren. Vanligtvis används oljor med tillsats av mynta eller eukalyptuseter.

Själva förfarandet är enkelt:

 1. Vi börjar med den klassiska massagen av höfterna och nedre delen av ryggen. Vi gnuggar vår hud med cirkulära rörelser, på grund av vilka vi ökar och förbättrar blodcirkulationen. Sessionen varar inte mer än 6-7 minuter.
 2. Vi använder bindvävsmetoden, hela palmmassan, den nedre ländryggkotan. Gripa gradvis området i midjan, höfterna och buken.
 3. Segmentmetoden skiljer sig inte från klassisk och bindvävsmetod. Sessionen inkluderar: slipning, knådning och behaglig sträckning.
 4. Vibrationsmassage utförs med hjälp av specialutrustning. Sessionen varar inte mer än 7 minuter med en konstant massering av bröstkorgs- och ländryggkotorna. För mer information om medicinsk massage från apotek, samt hur man väljer en vibro-massager och läs dig själv på vår hemsida.
 5. Fingermetoden är den vanligaste och utförs både i specialiserade medicinska institutioner och hemma. Prostatan masseras genom anusen. Sessionen varar inte mer än 3 minuter.

Hur man gör prostata massage i bilder:

Teknik och regler

Massage prostata bör göras noga, observera alla regler och tekniker. Förfarandet bör inte orsaka smärtsamma och obehagliga känslor för mannen.

Som regel använder specialister flera metoder för prostata massage:

 • knä-armbågsställning för prostata massage;
 • ligger på hans sida med knäna pressade;
 • lutar sina armbågar på bordet.

Med hjälp av dessa massagetekniker kan prostatan nå prostata laterala och centrala delar. Ta en stor mängd kräm eller salva för att massera prostata, detta kommer att undvika obehag under massagen.

Tekniken för att utföra en prostata massage är uppdelad i:

 • transrektal massage;
 • massage genom böjning.

Hur man gör en prostata massage korrekt?

Korrekt massage av prostata av buzhem består av följande:

 1. Genom urinröret går urologen i buken, så snart han når prostata, börjar den massera.
 2. Sessionen varar inte längre än 1,5 minuter.
 3. Denna metod utförs exklusivt i en medicinsk institution.

För nöje, hur man masserar prostatan ordentligt?

Tekniken för att utföra prostata massage trans rektalt består av enkla åtgärder:

 1. Ange ditt finger i anusen, hitta käftens placering.
 2. Undersök körteln för inflammation och knölar, se till att det inte överskrider normala dimensioner.
 3. Den friska prostatakörteln har en diameter av 3 cm, dess yta är jämn, aktierna är uppdelade av en fur och väl palpated. Från sådana nyanser beror massering: tryckning eller mjuk.
 4. Om patienten inte har kontraindikationer ska varje åtgärd utföras med självsäker och rytmisk rörelse.
 5. Fingerens rörelse är nödvändigtvis riktad från toppen i riktning mot botten av det centrala spåret.
 6. Vid slutet av massagen är rörelsens tryck på medialspåret, på grund av vilket en liten mängd vätska frigörs från urinröret.
 7. Prostasmassage: hur lång tid tar det? Tiden för prostasmassage varar inte mer än 1-1,5 minuter och upprepas 10-14 gånger.

Vad du behöver för en prostata massage läs nedan.

Framställning av

Förberedelser för massering av prostata är en mycket viktig del av proceduren och är en integrerad del i behandlingen av prostata sjukdomar.

Förberedelse för prostata massage:

 1. Till att börja med bör du göra en rengörande emalj före en prostata-massage. Du kan använda ett färdiglagat apotek med en volym på 400 ml, eller göra det av kamille eller kokt vatten.
 2. Efter rengöring av rektum behöver du dricka 300 ml vatten, så att du kan urinera efter sessionen.
  Urinering är en viktig punkt i massagen, för tillåter utgången av infektioner och bakterier med körteljuice i urinröret.
 3. När du gör hemmöten måste du ta ett bad, med knäna böjda.
 4. Blåsan ska vara komplett, så att massören kan få en mer intim kontakt i processen att röra körteln och fingrarna.

Hur man masserar prostatan ordentligt hemma läs nedan.

Hembehandling

Hemma kan patienten klara sig själv med en prostata-massage. För mer information om tekniken för prostata massage hemma, läs här.

Det finns flera effektiva sätt för denna procedur:

 • indirekt massage
 • med hjälp av ett finger
 • vibrerande massage.

Metoden för indirekt massage består i konstant rytmisk åtdragning och avklingning av den analala sphincten och perineum. Sådana rytmiska åtgärder förbättrar blodcirkulationen, tar bort puffiness och ökar utflödet. Denna metod kräver ingen specialiserad plats och den kan användas överallt.

Massage med fingret anses vara det mest effektiva. Urologer råder att spendera det i ett bad, det kommer att lindra överflödiga smärtsamma känslor och obehag.

Hur man hittar prostata och hur man gör en prostata massage korrekt?

Prostata massageinstruktion:

 1. Späd dina ben i ett bad fylld med vatten.
 2. Använd en medicinsk handske och smörj försiktigt fingret med petroleumgel.
 3. För försiktigt in det i anusen.
 4. På den främre väggen i ändtarmen kommer ett litet tuberkul i prostatakörteln att känna.
 5. Börja med att massera körteln genom att trycka på rörelser.
 6. Efter prostata-massage är utsöndringen av prostatajuice en av de viktigaste plusserna.

Vibromassage utförs med hjälp av en speciell massager, som introduceras i anusen. Experter anser att smärta av smärta undviks genom att använda en vibrationsmassagerare, med en prostationsmassage och effekten av behandlingen kommer att optimeras. Oftast används denna metod av män som är generad av sina problem.

Hur ofta kan jag göra proceduren?

Hur ofta gör prostata massage för varje specifikt man är etablerad individuellt.

Brukar spendera från 10 till 15 sessioner varannan dag. Om det behövs ges en upprepad kurs på minst 4 veckor.

Det är möjligt att göra enskilda massage sessioner var tredje eller fyra dagar.

För ett positivt resultat, följ de enkla reglerna:

 1. Ta en undersökning, kontakta en läkare, välj din behandlingsmetod.
 2. Utför procedurer för kronisk prostatit, vilket kommer att minska smärta.
 3. Avstå från att utföra en massage med hemorrojder eller tumörer (adenom eller prostatacancer).