Huvud
Förebyggande

Behandling av prostatit hos män med prostata massage

massage inte en panacea, men en av de typer av behandling för manliga sjukdomar.

Prostatakörteln, Det andra hjärtat av en man är viktigt, inte bara för normala sexuella möjligheter, utan för ett helt liv.

I artikeln kommer du att lära dig om prostatit hos män, behandling massage hemma.

Prostatit: prostata massage

Är det nödvändigt massage prostata med prostatit? Massage i prostatakörteln kan göras inte bara genom att lida prostata sjukdomar, men också till friska män med snabb erektion, brist på orgasm.

Massage föreskrivs i följande fall:

 • kronisk form av prostatit av alla slag, med undantag för beräkningar;
 • sexuell impotens, brist på erektion, impotens;
 • systematisk bäckensmärta
 • diagnos, detektering av orsakssambandet hos sjukdomen.

nytta

Ibland vägrar män att behandla prostatit med prostata-massage, på grund av deras negativa inställning till homosexualitet.

Omedvetet identifierar de informella sexuella relationerna och massage.

Detta är ett djupt fel, prostata massage ökade den manliga makten i shahs och sultans haremer från urminnes tid.

Massage ger naturligtvis stora fördelar för männen i allmänhet.

Det främjar också behandling inflammatorisk process Prostata. Dessutom:

 • hjälper till att ta bort den infekterade hemligheten från prostata;
 • rensar kanalerna;
 • lindrar prostatan av stillastående fenomen;
 • påskyndar processen för mottagande av läkemedel
 • förbättrar blodflödet och berikar med syre;
 • återställer muskelton (prostata och perineum);
 • förbättrar kvaliteten på samlag, ökar manlig styrka.

Skada och kontraindikationer

Med rätt diagnos och överensstämmelse med alla uppföranderegler av massage skada på människors hälsa har aldrig identifierats. Men ett antal kontraindikationer för av massage prostatakörteln:

 • Massage är inte föreskriven för akut inflammation i prostatakörteln.
 • Misstänkt cancer och prostata adenom.
 • Oidentifierad exakt diagnos.
 • Infektionssjukdomar i det genitourära systemet.
 • Hemorrojder, förekomsten av sprickor i anusen.
 • Beräknad prostatit.
 • Godartade formationer i alla organ i genitourinary system och små bäcken.
 • Tuberkulos av prostata.
 • Brott mot urinering.
 • Massage inte under perioder försämring kroniska former av prostatit.

massage Prostatakörteln är ordinerad som ett botemedel och för diagnos av sjukdomen. Det utförs av två tekniker - på bougie och transrektal (Fingrar).

För att ställa in diagnosen (bekräftelse) massage spendera en gång i syfte att ta hemlighet, som läkaren samlar i ett provrör eller glas.

Terapeutisk massage är föreskriven kurser, hålls i samband med andra händelser.

Transrectal görs med ett finger, genom anusen.

På sparkeln genom urinröret, med hjälp av en speciell enhet i form av ett tunt rör (spark).

Förfarandet är mer smärtsamt än det första. Genom penisens kanal bougie Passar upp till prostata och slutet (bouja) är en massagesession.

Vem ska jag kontakta för sessionen?

Massage i prostatakörteln är ordinerad av en läkare urolog, han utför det också. Förutom en läkare kan en speciell sjuksköterska massera en sjuksköterska.

utrustning

Hur man behandlar prostatit massage? Förfarandet för att genomföra massage är komplext och ansvarsfullt. Det genomförs i kliniken. Läkaren är en urolog som, när han ställer proceduren, berättar patienten om stadierna av träningen och den nödvändiga träningen.

 • Framställning av. På kvällen, före påföljden, senast 19 timmar bör du ta en lätt middag. 2 timmar före sessionen, gör enema. Vissa läkare råder dig att dricka två, tre glas vatten 30 minuter före massage.
 • Tid för genomförande. Varaktigheten av prostatacenter är en och en halv, två minuter. Hur ofta ska jag göra prostata massage med prostatit? Naturligtvis 10-12 procedurer, varje dag, varannan dag eller två dagar senare. Om det behövs upprepas prostasmassage efter 2-3 veckor för att fixa resultatet
 • Med prostatit, liksom massage? För att genomföra massagen var bekvämare patienten tar en av positionerna: ligger på höger sida med benen böjda, drog knäna upp till magen, reser sig upp på sina armbågar och knän, stående prognuv tillbaka, baserat på en särskild tabell.

Läkaren lägger handsken på sin högra hand, smörjer patientens anus och fingret med en medicinsk Vaseline. Han går in i fingret fem centimeter i anuset.

Massage börjar alltid på höger sida av prostata och sedan gå till vänster.

Fingeret gör mjuka rörelser, som om de sträcker prostataytan från kanten till mitten längs linjen i excretionskanalen.

2-3 sessioner rörelserna är lätta, följande är mer intensiva.

Efter sessionen tas fingret försiktigt bort. Patienten släpper ur urinblåsan, tvättar urinröret.

 • Behandling av prostatit med massage hemma. Du kan göra massage från prostatit själv, men för detta behöver du träna. Annars kan du skada din hälsa. Om det inte finns några andra alternativ fortsätter vi att massage. för 2-3 timmar tömma tarmarna. för 10-30 minuter vi dricker en liter vatten.
 • Hur kan jag göra mig själv massage vid en prostatit? Ligga på ryggen med benen böjda, måste du sätta in ett finger i din högra hand, efter att du har satt på sterila handskar, gnuggar din anus och finger med Vaseline, på 5 centimeter i anusen. Fingeret vänds upp och ner.

  Slipning rörelse, vi sjunker till en liten ojämnhet. Detta är prostatakörteln. Vi masserar höger sida från ovan till botten, smidigt passera till vänster. De första sessionerna gör det lätt att röra sig och sedan trycka upp trycket.

  Vi slutar alltid med rörelse längs det centrala spåret. Ett positivt resultat är valet 3-5 droppar av utsöndring. Vattnet, som var berusat före prostationsmassage, rensar den sexuella kanalen från den utsöndrade hemligheten.

  Gör ensam med prostatit massage hemma är inte särskilt bekvämt. Professionella massörer säger alltid att du måste ligga och slappna av. Och att göra denna procedur själv och slappna av kommer inte fungera.

  För det första är posen inte bekväm, om det finns mage och händer är korta för att göra allt som läkaren råder svårt. För det andra, hur du kan koppla av, när du behöver fokusera på rörelserna och ständigt övervaka för att göra allt rätt.

  Och för det tredje är det bättre, om i så fall din fru hjälper dig. Då kan du koppla av och ha kul. En kärleksfull kvinna är alltid redo att hjälpa, för det beror inte bara på hennes mans hälsa utan också på familjevården.

  försiktighetsåtgärder

  val hemlighet bör vara obligatoriskt, om i slutet av sessionen från penis är minst ett par droppar ett gott tecken på att läkningsprocessen har börjat.

  Tilldelningar bör vara vit-genomskinlig.

  Vad om prostata massage framträder blod

  Utseendet av blod dåligt tecken. Om detta hände i kliniken bestämmer läkaren orsaken och eliminerar den.

  Om du är hemma, avslutas proceduren omedelbart. Vid första tillfälle kontakta en läkare.

  Du bör också vara uppmärksam på smärta under prostata massage eller efter det, purulent urladdning. Det kan finnas flera skäl till detta. Förstärkning av sjukdomen, den inflammatoriska processen som har börjat, inte den rätta positionen under massagen, ett starkt tryck.

  förebyggande

  Massage är kraftfull förebyggande åtgärd inflammation i prostata. Om det finns tecken på sjukdomen med hjälp av massage kan blodflödet förbättras. Detta kommer att utlösa en antiinflammatorisk mekanism som aktiverar kroppens egna krafter. Återställ brottet mot styrka.

  Apparater för behandling

  Online-butiker som bara inte erbjuder idag för män att bekämpa prostatit.

  Enkla massageapparater för behandling av prostatit "The Straw Bull", i form av en brytad stympad kon, som rekommenderas att använda, sätta på sätet på bilen och produkter Premium klass med ett roterande huvud och en kontrollpanel. Läkare råder att köpa dessa produkter endast på apotek.

  Den urologiska enheten "Just" har en terapeutisk effekt på prostatakörteln genom värme. Vid en förhöjd temperatur accelereras metaboliska processer, utflödet av sekretionen av prostatakörteln och seminala vesiklar intensifieras.

  Magnetvågor lindrar smärta, svullnad, lindra inflammation. Vibration förbättrar muskeltonen i det lilla bäckenet, förstör stagnerande fenomen. Patienten ges enema.

  Använd kondom på munstycket, smörj med petroleumgel och injicera i anuset, tryck mot prostata. Enheten själv avslutar sessionen, du behöver inte styra tiden.

  Efter ljudsignalen avlägsnas munstycket, kondomen kastas. Massager för prostatit är gjord av medicinsk plast, oskadlig.

  Kliniska studier har utförts. Ger inte allergier. Säker för användning vid alla åldrar. Naturligtvis 10-12 procedurer. Pris från 6 tusen rubel.

  Den urologiska enheten "Emils-007" en enhet som inte har några analoger för förebyggande och behandling av många manliga sjukdomar.

  Enheten är baserad på en kombination av tre fysioterapeutiska effekter: fototerapi, mikrovibroterapi, exponering av magnetfält.

  fototerapi expanderar blodkärl i prostata. Förhindrar uppdelning av celler i prostatakörteln. Han blockerar smärtan. Mikrovibroterapiya förbättrar blodcirkulationen. Avlägsnar inflammation.

  Magnetfält accelererar biokemiska reaktioner. Använd enheten, som ligger på hans sida, efter att preliminär har använt alla procedurer för att rensa tarmarna. Emitteren är utrustad med ett silikonmunstycke, vilket försiktigt och smärtfritt införs i ändtarmen.

  För förfarandet används kondomer för analsex. Vanligt olämpligt. Under sessionen kan du inte använda telefonen, du måste ta bort alla metallobjekt. Under hela behandlingen, 10-15 procedurer, alkoholhaltiga drycker är uteslutna.

  Efter sessionen rekommenderas att vila 40-60 minuter. "Emils-007" arbetar på nätverket och batterierna. Tillverkad av högkvalitativa råvaror. Han passerade alla testerna. Safe. Värt dyrt 16 000 rubel. Enligt recensioner är effektiva och ger bra resultat.

  Nu vet du allt om hur man gör med prostatit hos män massage och dess behandling. Det spelar ingen roll vilken typ av av massage Du kommer att använda. Det viktigaste att denna process var trevlig för dig, gav tillfredsställelse och hjälpte sig att bli av med sjukdomen.

  Prostatamassage ensam: Förberedelse för massage, kontraindikationer

  Prostatamassage ensam kan utföras efter samråd med en urolog för att identifiera indikationer och kontraindikationer, bestämma hur länge och hur ofta proceduren är hemma.

  Genom sin effektivitet är fingermassage av prostatan en extremt effektiv metod för att behandla olika sjukdomar, som ibland överträffar effekten av medicinska hårdvaruenheter.

  Oavsett att utföra en prostata massage hemma kan en man med obehag, förlägenhet från en outsiders deltagande, med hjälp av vibromassazhery.

  Ett sådant tillvägagångssätt ökar motivationen hos en man att regelbundet utföra en liknande behandling, vilket i hög grad påverkar symptomförsvinnandet, uppkomsten av full återhämtning.

  Innan starten av prostasmassagen, som utförs självständigt, rekommenderas patienter att bekanta sig med den grundläggande tekniken för genomförandet.

  Det finns många källor till information om prostata massage:

  • samråd med en urolog
  • broschyrer;
  • metodiska handböcker
  • video lektioner, recensioner;
  • medicinska artiklar.

  Att studera tekniken för att massera prostatakörteln hemma ökar effektiviteten av lokala irriterande effekter, tränar speciella rörelser, hjälper till att undvika skada, traumatisering, utveckling av komplikationer.

  Förberedelser för prostata-massage kräver ett uppföljningsbesök hos doktorn för laboratorieundersökningar för att fastställa scenen i inflammatorisk process, ange början på massagen och, om nödvändigt, börja ta mediciner. Omedelbart före proceduren är det nödvändigt att tömma tarmarna fullständigt, med tanke på procedurens dagliga frekvens, rekommenderas inte laxermedel.

  En halvtimme före sessionen bör du sätta ett renande emalj av medelvolym med ett varmt avkok av kamomill. Sådan fysiologisk tömning av tarmen strider inte mot tarmens naturliga mikroflora, i motsats till laxermedel, leder inte till en omfördelning av nervreceptorerna.

  Valet av rätt position är i valet av mannen som regel denna position i ett varmt bad med utbrett utspända ben längs sidorna. Om en man känner sig obekväm i badrummet, kan han utföra terapeutisk massage på vilken plan horisontell yta som helst på baksidan med breda divergerande ben för bättre tillgänglighet av det masserade organet.

  Tekniken för att massera prostata är relativt enkel, orsakar inte svårigheter när man utför manipulationen. Efter att ha tagit rätt läge injiceras pekfingret rektalt med 4 eller 5 centimeter.

  Tät formning, palpabel på inre änden av ändtarmen, som liknar en valnöt, är prostatens bakre yta.

  Prostationsmassagen, som utförs oberoende, börjar med släta rörelser längs kanten av körteln, först med mjuka, uppvärmningsrörelser, och sedan trycks det gradvis ökar. Därefter bör du utföra strökande vertikala rörelser, vilket ökar blodflödet genom prostata körtankarnas kärl.

  Den sista massagetekniken pressar prostatan på mitten i blåsans riktning vilket bidrar till utflödet av överskottsvätska.

  När du inte kan utföra prostata i hemmet själv bestämmer den behandlande läkaren efter kontrollbesöket.

  Kontraindikationer inkluderar:

  • maligna neoplasmer;
  • akut prostatit;
  • exacerbation av kronisk prostatit;
  • abscesser i det lilla bäckenet;
  • SARS;
  • hypertermi;
  • sjukdomar i tarmens distala del (hemorrojder, sprickor, atonia).

  Genomförande av prostata-massage i närvaro av kontraindikationer leder till spridningen av det patologiska fokuset, generaliseringen av processen och en signifikant försämring av patientens tillstånd. Följ strikt läkarens föreskrifter, utför endast massage med sitt samtycke.

  Hur man gör en prostata massage själv: en beskrivning av metoden, steg för steg instruktion

  Den irriterande effekten av massagerörelser leder till ett utflöde av prostatens patologiska hemlighet, vilket leder till en minskning av perivaskulärt ödem och återställande av blodflödet i det drabbade organet. Den terapeutiska effekten av prostata adenom uppnås på grund av den omvända utvecklingen av hypertrofi, återställande av blåsans funktion.

  Prostatan massage kan i sig själv utföras av varje man, Om den rätta tekniken inte kan behärskas kan han dock begära hjälp från sin fru eller tillgripa tjänster av kvalificerade specialister på kliniken. Funktioner av fingerpåverkan på prostatakörteln består i att observera organets anatomiska placering, mjuk inverkan på den stora ytan.

  Medan hårdmetoderna för massage kan vara inte bara smärtsamma, utan också leda till förskjutningen av orgelet på grund av överdriven exponering. Hemligheten med långvarig eftergift av kronisk prostatit är den regelbundna wellnessmassagen av det drabbade organet från två till fyra gånger under året.

  En steg-för-steg-instruktion gör att du kan lära dig att göra en prostata massage själv, för att uppnå bättre hälsa, eliminera obehagliga symptom. Användningen av massage är att upprätthålla människornas reproduktiva funktion, effekten på erektioner och libido.

  Efter beredningsfasen bör du:

  • uppta ett vågrätt läge i badrummet med varmt vatten eller på sängen (med en engångsblöja);
  • Applicera ett smörjmedel på pekfingret och anuset;
  • För försiktigt in fingret för hela längden;
  • hitta prostata;
  • rörelser från kant till centrum massera försiktigt körteln på båda sidor;
  • Utför vertikala rörelser längs hela längden på den bakre ytan;
  • göra elastiskt tryck på prostata till mitten av blåsan;
  • avsluta proceduren.

  Varaktigheten av medicinsk massage i hemmet tar minst en halvtimme, Om obehaget är svårt kan de första procedurerna begränsas till 15 minuter. Patientens hand vid körning ska vara avslappnad, bekvämt beläget - det påverkar mängden massageförflyttningar.

  Utan penetration är prostata massage möjlig genom urogenitalt membran, som ligger hos män mellan penis och anus. Hur man gör en icke-invasiv prostata-massage kan utbildas med foton, artiklar, videor på YouTube.

  Tips om hur du gör prostata massage själv inkluderar rekommendationer om extra användning av speciella smörjmedel som ökar effektiviteten av massage. Dessutom, under sessionen, rekommenderas att slappna av så mycket som möjligt, för att öka blodflödet till prostata, för att avlägsna spasmen som uppstår vid urinering.

  Självmassage prostata hur man gör: massageapparater, steg för steg instruktion

  Självmassage prostata som använder en anordning för massageprostata är en mycket effektiv metod för behandling och förebyggande av olika sjukdomar.

  Effekten beror på multidirectional action av enheter, bland vilka är:

  • vibromassazhery;
  • infraröda strålningsanordningar;
  • magnetiska enheter;
  • vibroakustisk apparat;
  • elektropulsenheter.

  Vilken enhet är bättre att välja mellan inköpt för självmassage prostata, patienten väljer självständigt, med hänsyn till individuella preferenser.

  På den moderna medicinska marknaden är följande enheter representerade:

  • Vibro, Irriterande vibrationseffekter på bröstvävnad, med hjälp av transrektal, är effektiva vid behandling av prostatit, är mycket populära på grund av det relativt låga priset, snabbt inträde av verkan.
  • Mavit ULP-01 (analog med Simple), inklusive flera typer av effekter (magnetisk, mikrovibration, termisk) används i stor utsträckning vid urologisk övning på grund av låg kostnad, snabb start av remission efter de första procedurerna.
  • Ereton, är populär bland män, används aktivt för att behandla prostata adenom, påverkar effektivt det patologiska fokuset på elektrisk pulsström, magnetfält, mikrovibration.
  • Vibraton, Vibroakustisk apparat med icke-invasiv verkan är inte specifik för prostata sjukdomar, men den ger en positiv effekt i den milde processen av prostatit.
  • Vakuumpumpar, som syftar till att behandla problem med erektion, indirekt påverkar blodcirkulationen i prostata, används i milda fall av prostatit.

  Det rekommenderas inte att göra en massager självständigt, eftersom massageprocessen i detta fall kan skada prostata eller inre organ i närheten. Utbilda rektala sfinktermuskler påverkar blodflödet i den bakre ytan av prostata, regelbunden bet och lossning muskler är ett effektivt förebyggande av prostatit.

  Det är mycket viktigt att självmassage prostata på rätt sätt. Hur man gör det i detalj kommer att berätta steg för steg instruktion för användning, som ingår i den grundläggande utrustningen för inköpta enheter. Noggrann anslutning till föreskrivna rekommendationer påskyndar återhämtningsprocessen, hjälper till att undvika skador eller negativ operativ erfarenhet.

  Hur man masserar prostata själv: teknik, varaktighet, recensioner

  Tekniken för att utföra massagen ensam för behandling av prostatit består i släta masseringsrörelser som möjliggör acceleration av fluidflödet, avlägsnande av det intercellulära ödemet.

  Stimulering av lokal immunitet stimulerar syntesen av cytokiner, lokala försvarsfaktorer - detta orsakar regression av inflammationsfokus, vilket ökar kroppens motståndskraft.

  Procedurens varaktighet beror på svårighetsgraden av inflammationen, med ett enkelt flöde av tillräckligt 5-7 dagars daglig massage, med medelstark och svår kurs - mer än 10 dagar. Om prostatahyperplasi upptäcks är massagen i genomsnitt 14 dagar på grund av specifik terapi.

  Massage från enbart prostatit - steg för steg instruktion innefattar tekniken att utföra, välja rätt position, djupet av fingrets injektion. Massage utförs smidigt, utan plötsliga rörelser, så att det inte finns något obehag.

  Efter slutet av proceduren rekommenderas att vila lite, slappna av - Massageens lugnande natur har en positiv effekt på en människas allmänna känslomässiga tillstånd. Den snabba regressionen av symtom förbättrar livskvaliteten, återställer självförtroendet.

  För förebyggande av massage utförd 2-4 en gång om året med en kurs på 10 förfaranden, var och en varar inte mindre än 30 minuter. Massage sker efter en preventiv medicinering för att öka effekten.

  Recensioner av män på hur man masserar prostata själva är vanligtvis positiva på grund av enkelheten i metoden och dess höga effektivitet. Frånvaro av tilläggskostnader, fullständig tillgänglighet av förfarandet gör det relevant för alla som lider av prostatit.

  Massage med prostatit hos män

  Det finns flera sätt att massage, som används för prostatit. Denna procedur är en del av den komplexa behandlingen av denna sjukdom och ordineras tillsammans med läkemedel. Korrekt massage i prostata hjälper till att öka tonen i hennes muskler och återställa erektilfunktionen. Även med fördelarna kan proceduren leda till försämring av välbefinnandet, därför används den endast enligt indikationer.

  Vad är prostatit?

  Sjukdomen är en inflammation i prostatakörteln, vilket orsakar problem med urinering och erektil funktion. De farliga konsekvenserna av patologi är abscessbildning av prostata med skador på testiklarna och bilagorna, vilket kan leda till jämn infertilitet. Prostatit (från Latin Prostatitis) klassificeras i flera arter beroende på kursens art:

  1. Bakteriell eller infektiös. Utvecklas som ett resultat av bakteriernas penetration i prostata vävnaden. Bakteriell prostatit kan förekomma i akut eller kronisk form.
  2. Icke-bakteriell (icke-infektiös). Det händer bara kroniskt. Denna typ av prostatit är inte associerad med bakterier. Sjukdomen kallas också kronisk bäckensmärksyndrom. Det åtföljs av samma symptom som akut form, men endast de är mindre uttalade. Prostatsmassage med kronisk prostatit bidrar till att minska frekvensen eller fullständigt försvåras.

  Noninfektiös prostatit utvecklas av andra orsaker som inte är associerade med patogena bakterier. Beroende på arten av patologin är uppdelad i flera underarter:

  1. Stillastående. Tilldelas som en extra art tillsammans med infektiösa och icke-infektiösa former. Orsaken till sjukdomen är en livsstil med låg aktivitet.
  2. STEN-. Det är en följd av utseendet av stenar i genitourinvägarna.
  3. Ålder. Det utvecklas hos män efter 40 år på grund av förändringar i utsöndringen av hormoner som leder till inflammation i prostata.

  skäl

  Infektiös prostatit bildas som ett resultat av penetration in i prostata av bakterier i det urogenitala systemet (pyelonefrit, cystit), eller från en avlägsen inflammatorisk fokus (till skrubbsår, halsont, influensa, lunginflammation). Dessa är de yttre orsakerna till uppkomsten av en sådan sjukdom. Den icke-infektiösa formen av prostatit är inte associerad med den vitala aktiviteten hos patogena mikroorganismer. Dess orsaker är interna, förknippade med nedsatt blodcirkulation i prostatakörteln. Riskfaktorerna för utveckling av prostatit innefattar:

  • påkänning;
  • hormonellt misslyckande;
  • trötthet;
  • stillasittande livsstil;
  • HIV-infektion;
  • promiskuösa sexuella relationer
  • bristande överensstämmelse med hygienregler
  • trauma av vävnader och bäckenorgan;
  • obalanserad näring
  • hypotermi;
  • försvagning av immunitet.

  behandling

  Terapi av prostatit är komplex. Det är viktigt att konsultera en läkare vid de första tecknen på sjukdomen. Varning bör vara smärta vid urinering och problem med erektion. Korrekt och snabb diagnos är nyckeln till snabb återhämtning. Basen av behandlingen är läkemedelspreparat:

  1. Antibiotika. Utnämnd i bakteriens natur av sjukdomen.
  2. Kramplösande. Lindra smärta orsakad av vasospasmer. Ett exempel på sådana droger är No-shpa.
  3. Nonsteroidal antiinflammatorisk och analgetisk. Eliminera inflammation, lindra smärt syndrom. I denna kategori används Ibuprofen, Ketoprofen, Diklofenak, Nimesil, Paracetamol.

  Eftersom behandlingen är komplex, måste den täcka alla sfärer av en människas liv. Av denna anledning, mot bakgrunden av medicineringen, visas följande förfaranden och metoder för patienten:

  1. Diet. Från kosten behöver du utesluta skadliga livsmedel som irriterar urinvägarna. Basen på menyn ska vara frukt, grönsaker, spannmål, gröna, fettsorter av kött och fisk.
  2. Fysisk aktivitet. Hjälper eliminera stillastående fenomen i bäckenområdet. Nyttiga är normala promenader, avslappnings / spännings-gluteala muskler, halva knep och knäböjningar.
  3. Sjukgymnastik. Förbättrar blodtillförseln till prostata. För detta ändamål föreskrivs elektrokoagulering, ultraljudsfonophores.
  4. Terapeutisk massage. Ökar blodflödet i bäckenregionen, vilket bidrar till att minska inflammation. Dessutom förbättrar massage med prostatit erektilfunktionen.
  5. Kirurgisk ingrepp. Detta är en radikal behandlingsmetod, därför används den endast vid strikta indikationer vid ineffektivitet av konservativ terapi.

  Behandling av prostata genom massage

  Användningen av massage med prostatit har tydliga indikationer, för i alla fall är proceduren inte säker. Denna teknik rekommenderas i följande fall:

  • med kronisk prostatit associerad med bakterier;
  • patienter med infertilitet, som härrör från prostatit;
  • vid det atoniska tillståndet av prostata;
  • om effektiviteten av antibiotikabehandling inte är tillgänglig
  • för brott mot erektil funktion.

  Om massage med prostatit genomförs i rektummet, är proceduren förbjuden om det finns mikrobrytningar i anala passage och hemorrojder. Kontraindikationer inkluderar också:

  • akut stadium av prostatit;
  • cystor i prostata;
  • adenom av prostata;
  • tillstånd med ökad temperatur
  • tuberkulos av prostata
  • inflammation i prostatakörteln i samband med andra infektioner i kroppen;
  • Närvaron av stenar i prostatacancer.

  Om en patient har en av kontraindikationerna är det förbjudet att göra en fingermassage med prostatit, d.v.s. genom anusen. I detta fall rekommenderas extern massering av testiklarna. Detta är en mer känslig metod. Generellt finns det flera typer av prostata-massage:

  1. Visceral. Det är effekten på ledband i buken. Detta ger stimulering av matsmältningsorganet och bäckenorganen.
  2. Transrectal (finger, rektal) Antag att massera prostata med fingret genom anusen.
  3. Akupunktur. I detta fall masserade vissa bioaktiva punkter på kroppen, som är ansvariga för arbetet med inre organ. Plus proceduren - utan belastning direkt på prostata.
  4. Totalt. Vissa läkare hävdar att det finns ett samband mellan prostatainflammation och problem i ryggraden. Av denna anledning behöver sådana patienter en allmän massage. Exponering för biologiskt aktiva delar av kroppen bidrar till att stabilisera patientens tillstånd.

  Rektalsmassage

  Denna typ av massage med prostatit utförs i kliniken, eftersom förfarandet kräver speciella färdigheter. Patienten tar en knä-armbågsställning på soffan, varefter urologen lägger på handskar och sätter in ett pekfinger i anuset. Massering är som följer:

  • Läkaren masserar rätten först och sedan den vänstra loben av prostata;
  • sedan pressar han kraftigt på det centrala spåret för att få ut ca 4 kapslar av prostatakörtelns utsöndring.

  Många män upplever psykiska besvär från detta förfarande, så att inte göra en sådan prostata massage på kliniken, och lära sig hans tekniker hemma och spendera sina egna. I det här fallet är det viktigt att känna till indikationerna för proceduren. De är:

  • bakteriell eller infektiös prostatit, men endast under perioden neobastreniya;
  • kronisk prostatit.

  Kontraindikationer av rektal teknik inkluderar endast beräknad form av inflammation i prostatakörteln. När du masserar prostata hemma behöver du göra mjuka, lugna rörelser. Förfarandet är mer effektivt med en fylld urinblåsa, eftersom prostatakörteln ligger närmare ändens vägg. Av denna anledning rekommenderar vi att du dricker 300-400 ml vatten och väntar på ett litet urin att urinera.

  Allmän massage

  Under den allmänna massagen med prostatit exponeras de bioaktiva kroppsdelarna. Detta bidrar till att eliminera de negativa symptomen på inflammation i prostatakörteln. Indikationer för proceduren är stillastående prostatit. Det är bevisat att massage med en sådan sjukdom aktiverar arbetet i centrala nervsystemet och muskelvävnad. Detta eliminerar den främsta orsaken till sjukdomen - stagnation av blod. Massera följande områden i kroppen:

  1. Foot. Exponering för dem minskar stress, ger ett utflöde av venöst blod från det lilla bäckenet.
  2. Skinkor. Massera detta område ökar blodflödet till bäckenorganen, lindrar smärtsyndrom.
  3. Loin. Nervändningarna i detta område styr prostata körningens funktion. När de utsätts för dem stabiliseras prostatakörteln.
  4. Taz. Massera detta område kan du uppnå normalisering av blodflödet till prostata. Som ett resultat, förbättrar erektilfunktionen, symptomen på dysursjukdomar passerar, processen för avföring och urinering underlättas.

  Massage i prostatakörteln i hemmet

  Någon form av massage med prostatit, hårdvara eller manuell kan göras självständigt hemma. Det finns flera typer av denna procedur:

  1. Direct. Detta är en metod för rektal massage med ett finger eller buzhem genom anusen. Denna metod ger maximal effekt.
  2. Indirekt. Antag spänningar / avslappning av musklerna i anusen. Dessutom jobbar den lumbosakrala regionen i ryggen, underlivet och zonen strax ovanför puben.
  3. Med hjälp av massageapparater. Det finns speciella anordningar för massering av prostata genom rektalmetoden.

  Indirekt massage

  Denna typ av procedur är särskilt populär, eftersom en av dess metoder kan användas var som helst. För att göra detta måste du först starkt anstränga musklerna i anuset, som om de ritar dem och sedan slappna av. Sådana åtgärder måste upprepas upp till 25-30 gånger. Under dagen rekommenderas att du utför proceduren minst 2 gånger. Extern indirekt massage av prostata utförs genom att gnugga fyra fingrar i sin tur med följande zoner:

  Direkt massage

  Genomför proceduren i ett rektalt sätt rekommenderas varannan dag. Den optimala varaktigheten är 1,5-2 minuter. Vid slutet av sessionen måste du trycka på prostatakörteln för att utsöndra några droppar av utsöndring. I allmänhet utförs direkt prostata massage enligt följande:

  • ligga på ryggen, benen sprids
  • Pekfingret bör smörjas med vaselin och införas i anuset;
  • känna för prostatakörteln - dess yta är tuberös;
  • massage först till vänster och sedan höger sida av orgeln;
  • i slutet klicka på den för att markera hemligheten.

  Massager

  En mängd olika hårdvarutekniker är en hydromassage. För sitt beteende ligger en man i ett bad där det rekommenderas att lägga till växtbaserade örter. Vidare skapar vattenstrålen en mjuk effekt på hela kroppen, med särskild uppmärksamhet på prostataområdet. Det finns andra massageapparater:

  1. "The Straw Bull". Det är en reflexerad stympad kon. Det kan sättas på sätet på bilen, sitter mellan benen under prostata.
  2. "Just". Detta är en premium massager med en kontrollpanel och ett roterande huvud. Det verkar på prostata genom värme. En kondom sätts på munstycket, sedan smutsas det med vaselin och injiceras i anuset och pressar mot prostata. Enheten själv avslutar sessionen, du behöver inte styra tiden.
  3. "Emils-007." Denna medicinska enhet kombinerar foto, mikrovibration och magnetterapi. För användning behövs en speciell kondom för analsex. Under vibromassageproceduren kan du inte använda telefonen. För sessionen sätts silikonmunstycket in i ändtarmen. Enheten kan fungera både från nätverket och från batterierna.

  Profylax av prostatit med hjälp av massage

  Olika typer av massage används för att förhindra prostatit. Kursen av rektal rekommenderas 1 gång i sex månader. För att förhindra utveckling av prostatit bör följande metoder dessutom användas:

  1. Sjukgymnastik och självmassage. Perineum kan masseras med en tennisboll. Bland de användbara övningarna är "Walking on the buttocks", Kegels gymnastik. Fysisk stress bör vara minst 2-3 gånger varje vecka.
  2. Slip. Det är användbart att mala perineum med honung, särskilt efter badet.
  3. Banker. De lägger på ytterkanten av sakrumet i nivå med 2-3 sakrala ryggkotor. Med prostatit är det känsligt för tryckpunkter. Före proceduren behandlas huden med alkohol. Sedan görar scarifier ett par skåror och lägger burken. På grund av vakuumet går blodet ut. Den avlägsnas med steril bomullsull och huden är förseglad med ett bakteriedödande gips. Bankerna läggs 1 gång varannan vecka. Kursen är 3-5 rutiner. Det är bättre att lämna dem till en specialist, eftersom en oförberedd person inte kan genomföra dem korrekt.

  Massage prostata med ett finger till sin man - hem för nöje

  Nästan alla män med ålder börjar lida av prostatit. För att undvika denna oundvikliga sjukdom, vänder vissa män till doktorn för profylaktisk massage i prostata. Men det är mycket trevligare för en man, när en sådan massage är klar, inte av en läkare som bär gummihandskar, utan av en kärleksfull fru. Det är inte svårt att lära sig hur man korrekt masserar prostata, så att det ger både nöje och nytta.

  Fördelarna med prostata massage hos män

  Till att börja med är det nödvändigt att förstå vad prostatan är. Det är en sådan körtel som producerar ett specifikt enzym som ingår i spermierna. Prostatit är en inflammation i prostata. På grund av denna patologi störs urinering, erektion. Illamående åtföljs av smärtsamma känslor vid utlösning.

  Massage i prostatan hjälper till:

  • förbättra sexuell aktivitet
  • minska eller helt ta bort smärta
  • förbättra blodtillförseln till prostata;
  • för att ta bort puffiness och inflammation.

  Effektiviteten av prostata massage har bevisats av många års praktik. Om du gör det professionellt, ökar det muskeltonen hos män, minskar inflammation, hjälper till att undvika komplikationer med prostatit som redan finns. Massage används för både förebyggande och behandling.

  Så här förbereder du rätt för proceduren

  Förberedelse för en massage är av stor betydelse för att förfarandet ska ha mer effektivitet. Ingen utbildning behövs för någon medicinsk utbildning eller speciell kunskap. Patienten kan göra allt själv utan hjälp.

  Och du behöver göra det här:

  • Rengöring av emalj. Cirka 200 gram vatten som kyls till kroppstemperatur används. Det injiceras med en glödlampa i anusen och spetsen bör smörjas med petroleumgel.
  • Drick tillräckligt med vätskor (icke-kolsyrade vatten cirka en liter) ungefär 40 minuter före sessionen, så att blåsan före massagen var klar. När blåsan är full, trycker den prostata brunnen mot ändtarmen, vilket gör det enklare
  • En timme före förfarandet det finns inget.

  Det är också nödvändigt att tvätta området av perineum med tvål. Och använd ren latexhandskar för att förhindra infektion.

  Hur korrekt gör en prostata massage?

  Om diagnosen är "prostatit", så ingår massage i behandlingsplanen. Denna massage hjälper till att bli av med stillastående fenomen i prostata. Urologer är säkra på att självmassage förbättrar blodcirkulationen i kroppen och hjälper till att återställa mycket snabbare. Men allt måste göras på rätt sätt.

  Man tror att prostata-massage bara en man inte kan göra på grund av anatomiska egenskaper. Men det här är inte så, du kan helt behärska tekniken för självmassage. Men du behöver lite plast.

  Gör självmassage så här:

  • först en rengörande emalj med vatten eller ett avkok av kamomill;
  • Tvätta sedan med tvålområdet.
  • ta en bekväm ställning (stående, benen korsade, ligger på hans sida, dra knäna till magen, knäböjning, etc.);
  • lägg på en handske och gropa fingrar orgel och börja sedan massera det försiktigt.

  Vanligtvis är 10 massage sessioner planerade med en paus på en dag. Känslor kan vara trevliga eller inte.

  Om du gör allt rätt, bör obehagliga känslor från massage inte vara. Speciellt - ingen akut smärta!

  Massage i prostata hemma till mannen för buzz med ett finger: teknik

  Massor av prostata kan inte bara vara en terapeutisk åtgärd, men att ge verklig nöje till en man, förbättra hans erektion och sexuell aktivitet. Om fruen lär sig tekniken för en sådan massage, kommer mannen enkelt att vara glad.

  Tekniken att utföra en sådan massage är enkel:

  • Det är nödvändigt att applicera ett smörjmedel på området av analöppningen och på det injicerade fingret;
  • Sätt försiktigt ett finger (naglarna ska vara kortklippta) till ett djup på 4-5 cm tills ett litet tuberkul känns;
  • under ett försiktigt och rytmiskt tryck på prostata är det värt att göra en penismassage för att öka nöjen.

  Du kan kombinera massage med orala smärtor, stimulering av händer. Det är nödvändigt att noga uppleva känslan hos en man under stimulering av prostata, övervaka hans ansiktsuttryck.

  Indikatorn på korrekt hållning av en massage är en erektion hos en man. Han borde bara uppleva trevliga känslor. Massage varar inte mer än 2 minuter. Men det är tillrådligt att göra det varje dag utan paus i två veckor. Men med ett intervall på en dag är det också acceptabelt.

  Det lämpligaste stället för förfarandet

  Ställningen ska vara bekväm, för det här måste du träna för att välja det bästa alternativet. Huvuddelen är att det skulle vara bekvämt för en man, och även för en kvinna - att korrekt bestämma prostata körningens placering.

  Vanligtvis är detta:

  • posera "hund" på knä och armbågar;
  • ligger på magen och sprider benen
  • lutade sina armbågar på bordet och böjde ryggen lite.

  Till en man avslappnad och inte ansträngd för att börja med en axelmassage, rygg, skinkor. Och gradvis gå in i anusområdet, inte glömma att smörja detta känsliga område med smörjmedel.

  Om du väljer ett intimt smörjmedel bör du vara uppmärksam på att den är speciellt utformad för anus. Och det är bättre om det inte finns några olika dofter och andra externa tillsatser.

  Kontraindikationer och skador från prostata massage

  Massage hjälper till att förebygga prostatit, eller bota den redan existerande sjukdomen snabbare. Och det kan bara vara ett element av nöje, en del av makarnas intima spel. Men glöm inte att det finns en fördel och skadar prostatens massage, liksom någon annan massage i princip.

  När det är bättre att inte tillgripa sådan manipulation:

  • cystit i akut form;
  • svårigheter med urinering
  • hemorrojder;
  • adenom;
  • akut stadium av prostatit.

  Generellt är det värt att samråda med en läkare innan du börjar en självständig session hemma. Han kommer inte bara att bestämma möjligheten för ett sådant förfarande, utan också berätta hur man gör den här massagen ordentligt. Därför kan felaktiga handlingar med denna manipulering också göra skada istället för bra. Eller misslyckas.

  Vad du behöver veta för nybörjare

  Om du aldrig har gjort en sådan massage innan, så är det värt att titta på speciell litteratur eller video, hur man gör det bra.

  Det är också nödvändigt att känna till några av de anatomiska egenskaperna. Till exempel har prostata en rundad form, storleken på en valnöt. Den ligger ca 4-5 centimeter från anusen. Denna körtel är mycket känslig, så den bör masseras mycket försiktigt och försiktigt.

  Med en mans stam kan massage orsaka smärta. Så först måste du koppla av. Då kommer det att finnas fördelar och nöje från en sådan massage.

  Med en mycket aktiv massage kan en oönskad reaktion uppträda, såsom utseendet av antigener i blodet. Detta inträffar efter svår smärta orsakad av fel massage.

  Förmodligen är det nödvändigt att överlämna förfarandet till den skickliga experten istället för att riskera.

  Om en man har smärta i underlivet, skrot, perineum, om det finns en frekvent kränkning av erektion och urinering, kan det vara prostatit. Vid en akut sjukdomsbehandling kommer massage bara att göra mycket skada. Därför ska läkaren definitivt gå. Och bara han har rätt att ordinera en prostata massage.

  Hur man korrekt gör en prostata massage för en man själv hemma

  Självmassage av prostata är ett av de extra sätten att behandla prostata sjukdomar. Allt oftare föredrar män att behandla hemma. Hur korrekt är proceduren klar och dess varaktighet är de viktigaste frågorna som kommer att avslöjas i artikeln.

  Typer av massage tekniker

  1. Indirekt teknik. Också kallad chaufför laddning. Det är den enklaste och mest tillgängliga metoden. Kärnan är att klämma och avklämma musklerna i anusen. Det görs inte mindre än 150 gånger om dagen.
  2. Direkt teknik. I detta fall införs ett finger i ändtarmen. Det är väldigt svårt att göra det själv. Vanligtvis hemma män tillgriper kvinnors hjälp. Viktigt - denna typ av strykning av prostatakörteln sker efter diagnos. Ofta manifesterar maligna neoplasmer sig med samma symptom som adenom, och ibland verkar de inte alls. Därför, före proceduren, bör du besöka en urolog och ta en undersökning, studera videohandledningen "Jag gör massage".
  3. Anal hydraulteknik. Det görs med avkok av kamille. Resultatet - en varm vätska verkar på rektal slemhinna, irriterar den, främjar expansion av blodkärl. För att förstå hur en självständig massage hemma kan du se fotot "Jag masserar".

  Indikationer och kontraindikationer

  Under stationära förhållanden utför urologen manipulationen. Hemma är det bättre att massera prostatakörteln med hjälp av enheten. Förfarandet är gjort inte bara om sjukdomen redan är diagnostiserade. Men innan manipulationen är fortfarande värt att kontrollera förekomsten av sjukdomar.
  Prostatit, prostata adenom förekommer hos varje tredje man efter 40 år, så ofta rekommenderar läkare att göra proceduren som ett sätt att förhindra utvecklingen av patologi.
  Du kan göra proceduren till din man hemma eller använda specialisthjälp. Män väljer ofta hemmetoder. Detta förklaras mer av psykologiska faktorer, snarare än fysiska obehagliga känslor under det förfarande som läkaren utför. Det är bättre att studera bilden av människokroppens struktur för att förstå var prostatan ligger.

  Gör proceduren när:

  • akut och kronisk prostatit;
  • stagnerande fenomen;
  • impotens.

  Med dessa sjukdomar är det tillåtet att utföra proceduren hemma. Om en godartad tumör (adenom) diagnostiseras är manipulation inte tillåten. Du kan göra detta under stationära förhållanden, läkaren måste utföra manipuleringen.

  • smärtsamma förnimmelser i prostatakörteln;
  • bakteriell prostatit;
  • onkologiska sjukdomar;
  • urolitiasis;
  • abscesser och hemorrojder.

  Innan du gör det själv är det bäst att konsultera en specialist. Läkaren ska göra ett test och göra en diagnos. För att med de patologier som beskrivs ovan, kommer proceduren inte bara att hjälpa, men kommer också att skada. Det viktigaste är att veta hur man utför proceduren ordentligt och hur ofta man gör det.

  0 av 7 uppdrag slutförda

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

  Diagnosen "prostata hyperplasi" skrämmer många män som har diagnostiserats med denna sjukdom, patienterna jämställer ofta det med en malign neoplasma. Sjukdomen är mycket obehag, det är en överträdelse av urineringsprocessen - tills fullständig frånvaro av urin. Sjukdomen kräver snabb behandling, så identifiering av hyperplasi i de tidiga stadierna kommer att bidra till att undvika utveckling av svåra komplikationer.

  Den initiala diagnosen av godartad prostatahyperplasi kan utföras hemma. Det räcker för en man att bli testad.

  Vissa representanter för den starka hälften av mänskligheten som diagnostiseras med BPH uppmärksammar inte sjukdomen, men tror att det här är en åldersrelaterad förändring. Men denna patologi är fylld med allvarliga komplikationer. För män som har tvivel om deras hälsa, är självdiagnos av BPH ett bra alternativ att skingra all tvivel.

  Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

  Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

  Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

  1. Ingen rubrik 0%

  Vi rekommenderar starkt att du kontaktar en specialist!
  Du har svåra symptom. Sjukdomen har redan lanserats och det är nödvändigt att omgående genomgå en urolog undersökning. Fördröja inte besöket hos urologen, symtomen kan förvärras, vilket leder till utveckling av komplikationer.

  Allting är inte så dåligt, men vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.
  Du har ett måttligt uttryck för BPH-symtom (godartad prostatahyperplasi) och du rekommenderas starkt att besöka en urolog eller andrologist under den kommande månaden.

  Allt är bra!
  Allt är bra! Du har mild symptom på IPSS. Från sidan av prostatakörteln är allt relativt bra för dig, men du bör genomgå en undersökning minst en gång per år.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  1. Med svaret
  2. Med ett märke om visning

  Hur ofta har du under den senaste månaden haft en känsla av ofullständig tömning av urinblåsan efter urinering?

  • aldrig
  • En gång om dagen
  • Mindre ofta än i 50% av fallen
  • Cirka 50% av fallen
  • Ofta än i hälften av fallen
  • Nästan alltid

  Hur ofta under den senaste månaden måste du urinera oftare än 2 timmar efter sista urinering?

  • aldrig
  • En gång om dagen
  • Mindre ofta än i 50% av fallen
  • Cirka 50% av fallen
  • Ofta än i hälften av fallen
  • Nästan alltid

  Hur ofta har du haft intermittent urinering under den senaste månaden?

  • aldrig
  • En gång om dagen
  • Mindre ofta än i 50% av fallen
  • Cirka 50% av fallen
  • Ofta än i hälften av fallen
  • Nästan alltid

  Hur ofta under den senaste månaden har det varit svårt för dig att tillfälligt avstå från att urinera?

  • aldrig
  • En gång om dagen
  • Mindre ofta än i 50% av fallen
  • Cirka 50% av fallen
  • Ofta än i hälften av fallen
  • Nästan alltid

  Hur ofta har du under den senaste månaden haft en svag urinström?

  • aldrig
  • En gång om dagen
  • Mindre ofta än i 50% av fallen
  • Cirka 50% av fallen
  • Ofta än i hälften av fallen
  • Nästan alltid

  Hur ofta under den senaste månaden måste du spänna för att börja urinera?

  • aldrig
  • En gång om dagen
  • Mindre ofta än i 50% av fallen
  • Cirka 50% av fallen
  • Ofta än i hälften av fallen
  • Nästan alltid

  Hur ofta under den senaste månaden måste du gå upp på natten från sängen till att urinera?

  • aldrig
  • En gång om dagen
  • Mindre ofta än i 50% av fallen
  • Cirka 50% av fallen
  • Ofta än i hälften av fallen
  • Nästan alltid

  Grundregler, förberedande etapper

  Innan du utför proceduren själv bör du se fotot, videotutorialen "Jag masserar", där doktorn beskriver tekniken i detalj.

  Obligatoriskt tillstånd - en man behöver byta sitt håll, eftersom prostata körs på varje sida.

  Poserar rekommenderas när du gör massage:

  • Bozeman;
  • knä-bröst;
  • Liggande på sidan, med knä pressade till bröstet.

  Dessa bestämmelser bör ändras under manipuleringen. I detta fall kommer laterala lobes av prostata körteln att strykas. Inledningsvis görs en liten sträckning följt av mer intensiva rörelser.

  Det är bekvämt att genomföra behandling hemma, ligga i badrummet, medan benen kastas på sidorna. Prostatakörteln är lätt att massera i denna position. Det är gjort med långfingeren. Han injiceras på ett avstånd av högst 5 cm. Efter att ha studerat fotot "do massage", kan man se att på den här nivån finns prostata för att utföra proceduren. Rörelserna ska vara cirkulära, riktningen - till det övre området av pungen. Hur kontrolleras huruvida proceduren utförs korrekt? Om ett positivt resultat kommer en droppe av utsöndring på penisens huvud.

  För att göra massage i upprätt läge, behöver hustrun hjälp. En ung man ska luta händerna på en vågrät yta, benen är placerade. Om det inte finns någon smärta och obehag, görs proceduren korrekt. Ofta upplever många män en upphetsning som slutar med utlösning.

  Du kan självständigt utföra proceduren hemma genom att ta en ljungshållning på din sida och hålla knäna till bröstet så mycket som möjligt. En korrekt utförd procedur kännetecknas av en uppmaning att urinera. På bilden "massage" kan du se alla bestämmelser som rekommenderas för massage. För att kontrollera om massagen gav effekten kan du besöka läkaren.

  Hur mycket tid masserar de? Behandling utförs inte mer än 1,5 min. Varaktigheten av behandlingstiden är högst två veckor. Prostatamassage hemma görs dagligen. Medicinska sterila handskar måste användas.

  Att massera prostatakörteln är nödvändig med hjälp av en kräm. Vad exakt att använda en kräm, hur många det är nödvändigt för proceduren, kommer läkaren att uppmana.

  En förutsättning är rening av ändtarmen med emmen. Läkarna rekommenderar att du gör en städning med Esmarchs rån. Efter avföringen rekommenderas att man ansluter 300 ml kamillebuljong. När ändtarmen är helt klar kan du börja manipulera.

  Hjälpmedel

  Massera nu mer och mer med speciella enheter. En massager kan behandlas utan penetrering i ändtarmen, så män försöker att behandla prostatakörteln med en apparatteknik. Urologen kommer att berätta hur mycket tid du behöver för att massera dig själv och vilken som är bättre.

  Massage med sådana enheter:

  1. Mavit. Komplex enhet. Har en trippel effekt - värmer, masserar och överför magnetiska impulser. Med hjälp är det enkelt att göra en självständig massage i prostata hemma. Före manipulation är det nödvändigt att rensa ändtarmen. Enheten är utrustad med en timer. Lätt att använda. Behandlingsförloppet - 2-3 veckor.
  2. Apparat Markelov. Designad speciellt för egenanvändning. Massage i 15 minuter. Behöver inte penetrering i ändtarmen, kan du utföra en extern massage. Behandlingen i hemmet är 2 veckor.
  3. Enkelt. Har en vibrationell och termisk effekt på prostatakörteln. Ta bort symptom på prostatit väl. Hjälper till att förbättra blodcirkulationen. Utför en extern massage.
  4. IntraGUP. Behandling kan göras hemma. Tack vare restaureringen av blodcirkulationen är prostatakörtelns vävnader mättade med syre, näringsämnen. Behandlingen i hemmet är 3-4 veckor. Innan du använder, titta på videon "Jag gör massage".
  5. Apparater Milt-F-5-01 och Rikta. Behöver inte komma in i ändtarmen. Obehag och obehag är frånvarande. Mycket bekväm att använda döma av recensioner av män. Behandlingen är snabb och effektiv. Det är nödvändigt att massera prostatakörteln hemma i 2 veckor. Gör en extern massage.
  6. Deta-Rhythm-enheten är särskilt viktig när prostatavävnaden är skadad. Effekter på prostatakörteln behöver 15-17 dagar. Preliminär studie av videon "gör massage".

  Behandling av prostatakörteln genom hårdvaruteknik har sina fördelar:

  • effektivt stagnerat blod
  • blodcirkulationen återställs;
  • prostatakörtelns vävnader är mättade med näringsämnen, essentiella mikrodelar, syre;
  • ökar muskeltonen;
  • prostataanslutningarna rensas.

  Oavsett hur bra instrumenten är, kan de bara behandlas enligt specialistens syfte. Läkaren kommer att berätta vilken enhet som passar en man beroende på sjukdomen och hur man gör proceduren. Innan du börjar applicera, var noga med att studera foto- och videoinstruktionerna "do massage", kolla enheten. Vi får inte glömma att någon enhet har ett antal kontraindikationer.