Huvud
Symptom

Ägg och prostata massage för att öka styrka hos män: effektivitet och prestationsteknik

När det finns problem med styrkan föredrar vissa män att lösa det med hjälp av snabbtverkande droger för att stimulera erektionen.

Som en tillfällig åtgärd kommer denna metod att fungera, men kardinal påverkan på könsorganet kommer inte att. Ett integrerat tillvägagångssätt för behandling av manlig impotens innefattar inte bara mediciner, utan även hårdvaruprocedurer, speciella övningar.

Massage, som påverkar de punkter som är ansvariga för styrkan, syftar till att stimulera blodcirkulationen i könsorganen, det förbättrar erektionen, ökar penis i storlek.

Hur påverkar massage manlig libido?

Alla typer av massage, som syftar till att öka styrkan, har en positiv effekt inte bara på en människas intima sfär, men i allmänhet om det allmänna välbefinnandet. Tack vare aktiveringen av immunitet och avkopplande effekt förstärks nervsystemet. Allt detta har en positiv effekt på manlig libido.

Effektiviteten av massageprocedurer för att öka sexuell lust

Speciell massage som utförs i inguinalzonen normaliserar blodcirkulationen i penis, vilket gör det möjligt att fungera mer effektivt.

Regelbundet utföra proceduren hjälper till att öka organets storlek utan kirurgisk ingrepp.

Denna metod är lämplig för unga män, eftersom penis är elastisk, är risken för skada under manipulering minimal, återhämtningsgraden av celler är snabb nog.

Hur man korrekt gör en prostata massage för att öka styrkan hos män?

Massor av ett känsligt organ bör helst tilldelas en specialist, eftersom felaktiga åtgärder kan skada det, vilket kommer att påverka dess funktionalitet. Förfarandet har kontraindikationer som avslöjas under diagnosen av sjukdomen.

Massage i prostata kan inte göras när:

Före proceduren måste patienten göra en rengörande enema, ta en dusch. Läkaren tvättar noga händerna, lägger på handskar och sätter Vaseline på pekfingret. Mannen ligger på soffan och böjer knäna.

Läkaren, när du sätter in ett finger i analöppningen, groper för körteln. Med lätta rörelser slår han orgelen i ena riktningen, och i slutet av proceduren trycker man lätt på det centrala spåret.

Rektalmassage av prostata

Som en följd av manipuleringar släpps en liten mängd prostatajuice. Sessionen varar ungefär fem minuter. Om det inte finns några kontraindikationer för massage, bör smärta sensioner vara frånvarande.

Som ett resultat av manipulation eliminerar stagnation i prostata, förbättra öppenheten hos kanaler, är blodcirkulationen förbättras, normal kroppsston, såväl som läkemedel för att öka potensen kommer att tränga in i dess vävnader. Detta leder till en normalisering av patientens erektilfunktion.

Den rätta tekniken att massera testiklar och penis för att höja potensen

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Ägg är ett viktigt organ för en människas reproduktionssystem. Massage kommer att förbättra sitt arbete för att producera hormon testosteron.

Med regelbunden manipulation ökar mängden spermier, dess kvalitet, vilket är viktigt för manlig infertilitet. Förfarandet kommer att säkerställa blodflödet till organen och förbättra erektionen.

Tekniken för massageförflyttningar för testiklarna är följande:

 1. Skrotan hos en man bör vara avslappnad. Det bör vara lite masserat med varma händer, lite drag ner;
 2. massor av organs rörelser utförs med hjälp av tummen. Det är viktigt att övervaka pressens kraft så att det inte finns någon smärta.
 3. då kan du trycka på testiklarna med fingrarna.

Manipuleringar kan göras dagligen före sänggåendet. På natten produceras testiklarna av testiklar. Den viktigaste regeln i genomförandet av förfarandet är iakttagande av delikatess och försiktighet.

Utvärdera korrektheten av massage tekniken kommer att tillåta följande kriterier:

 1. Testiklarna härdar, är fyllda med blod, faller under den vanliga positionen;
 2. smärta är frånvarande. Deras närvaro signalerar ett stagnerat fenomen i orgeln.

För att höja styrkan kan en kvinna göra en man massage en penis. För att göra detta ligger han på magen, och hon börjar rota ryggen, från nacken och sjunka till midjan. Därefter vänder partnern över på ryggen.

Kvinnan masserar buken, lårens inre sida, utan att röra på penis, för att inte orsaka snabb upphetsning hos en man. Förfarandet är avslutat genom att massera penis. Oftast upplever en man en stark flod av lust och resultatet av manipulation blir sexuell kontakt.

Massage av aktiva punkter för att förbättra libido

Massage i ländryggen ökar blodcirkulationen i bäckenorganen. Akupressur förbättrar styrkan.

För att korrekt hitta områdena av påverkan behöver du:

 1. Lås fingrarna i vänster handled till höger. Placera plexus rör sig 1,5 centimeter upp;
 2. då är palmerna placerade i midjan, fingrarna ska riktas mot ryggen;
 3. mellan coccyx och nedre delen är punkten för tryck. Tre sekunder manipuleras. Antal rörelser - 10.

Negativt inflytande och kontraindikationer

Förlängt och felaktigt utförande av manipuleringar med könsorganen kan leda till brott mot spermaproduktion, skador, eftersom huden på sådana ställen är mycket öm.

Kontraindicerade några massage tekniker för:

 • akut cystit
 • skada i könsorganet
 • exacerbation av hemorrojder, proctit;
 • infektionssjukdomar;
 • neoplasmer i bukhålan och könsorganen.

Hur kan jag förlänga erektion under samlag?

Om det var ett behov av att öka kraften snabbt, kan du ta drogen Fuzhunbao Super 30 minuter före samlaget. I sin sammansättning naturliga örter: japanska kvitten, ginseng rot, gorilla. Underhållet av verktyget kommer att vara inom 72 timmar. Läkemedlet är också indikerat för prostatit.

Under sexuell kontakt kan en man vidta följande åtgärder:

 1. stoppa friktionsrörelser före utlösning i några sekunder. Paus kan ta upp till två minuter;
 2. Välj en position med minimal penisstimulering. Om kvinnan är överst, kommer hon att kontrollera situationen;
 3. en förändring i rörelsens tempo. Detta kommer att fördröja utlösningen.

Förebyggande av impotens

Det är viktigt för en man att övervaka vikten för att förhindra en extra belastning på hjärt-kärlsystemet.

Enemy potency - en cigarett som innehåller en stor mängd skadliga ställen. Nikotin minskar könsorganens förmåga att fylla med blod, vilket är extremt viktigt för en normal erektion.

En man ska inte missbruka alkohol. Han behöver balansera kosten. Det är viktigt att övervaka blodtrycket, sova, mer är ute i luften, träna, undvik stressiga situationer.

Relaterade videoklipp

På de aktiva punkterna för att öka styrkan och öka testosteron i videon:

Det finns många typer av massage för att öka styrkan. Detta är manipulation av penis, testiklar, prostatakörtel. Utför dem först efter att ha hört en läkare.

Massage i bäckenet, att peka på vissa delar av kroppen bidrar till blodflödet till könsorganen, och detta är det viktigaste villkoret för att säkerställa en normal erektion.

Försiktighet bör vidtas vid genomförande av procedurer, vilket undviker starkt tryck. Massage - ett extra sätt att behandla problem med potens, det används när det behövs i kombination med andra terapeutiska metoder.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Vilken massage med prostatit är effektiv

Massage har använts i många århundraden för att behandla sjukdomar i olika organ. Huvudrollen under den spelas av en massör, ​​vars handlingar bestämmer patientens känslor och det vidare resultatet. En bra specialist kan återställa tonen till musklerna i prostata, slappna av och återställa erektilfunktionen hos män.

Vad är proceduren?

Prostatakörteln är en av de viktigaste organen i det urogenitala systemet för män. Det ligger mellan ändtarmen och blåsan. Denna kropp är ansvarig för utvecklingen av en hemlighet som ingår i seminalvätskan, skapar en neutral mikroflora och utför andra funktioner. Hans tillstånd regleras av hormoner.

Prostationsmassagen har två mål:

 1. Först av allt utförs det under diagnosen av sjukdomar. I synnerhet tillåter proceduren dig att bedöma den aktuella statusen för prostatakörteln, dess konsistens och andra parametrar.
 2. Det utförs också för att få en hemlighet, som sedan skickas för analys.

Förfarandet är föreskrivet för olika sjukdomar lokaliserade i detta organ. Det främjar normalisering av blodcirkulationen, på grund av vilket processen med syreförsörjning och metabolism förbättras. Trots det faktum att prostationsmassage kan utföras självständigt är det bättre att konsultera en specialist. Eftersom det leds genom ändtarmen, finns det en möjlighet för skador på kroppen som ökar risken för infektiös sjukdom och förekomsten av obehag i det anala området.

Denna metod för behandling är erkänd som en av de mest effektiva i den inflammatoriska processen i prostatakörteln. De flesta urologer håller med om detta. Men de har fortfarande inte kommit överens om hur ofta det är nödvändigt att genomföra förfarandet. Man tror att ett effektivt tillvägagångssätt är att besöka en specialist två gånger i veckan. Senare, då patientens tillstånd förbättras och antalet leukocyter som ingår i prostatakörteln minskar, minskas antalet förfaranden gradvis.

Prostas massage är ordinerad oftast med kronisk prostatit. Det hjälper till att återställa erektilfunktionen hos män, vilket minskar sannolikheten för impotens och infertilitet.

vittnesbörd

Prostatmassage är rekommenderad för patienter som diagnostiseras med:

 • kronisk form av prostatit, orsakad av verkan av patogena mikroorganismer;
 • frånvaron av ett positivt resultat vid behandling av inflammation med antibiotika;
 • Infertilitet, vilket är en följd av utvecklingen av kronisk prostatit;
 • brott mot styrka och erektil funktion
 • prostatas atoniska tillstånd.

Eftersom detta förfarande utförs direkt genom rektummet är några sjukdomar i detta organ (mikroskador, hemorrojder och liknande) en kontraindikation för att utföra prostasmassage. Det överges också när en akut form av organinflammation detekteras, cyster i det och adenom.

Dessutom är proceduren kontraindicerad i följande kategori av patienter:

 • med inflammation i bäckenorganen orsakad av infektion;
 • med ökad temperatur;
 • med stenar i prostata-kanalen;
 • med tuberkulos, som utvecklats i körteln.

Allt detta bör hindra män från att utföra proceduren hemma, eftersom endast en specialist med hjälp av annan utrustning (MR, CT, etc.) kan korrekt diagnostisera sjukdomens närvaro och frånvaron av kontraindikationer.

Om det finns faktorer som förhindrar proceduren, kan du använda den så kallade externa massagen av prostata, vilket innebär att massorna av testiklarna masseras. Det är en mer försiktig metod. Dessutom, som ett effektivt sätt att främja blodmikrocirkulationen i prostata, använd en rytmisk sammandragning av muskulaturen i anusen. Om det inte finns några sjukdomar som har påverkat testiklarna, så är det möjligt att massera skrotet, vilket också förbättrar prostata körningens funktion. Denna metod används som förebyggande åtgärd för manliga sjukdomar.

Effektivitet av förfarandet

Prostatakörteln är omgiven på alla sidor av nervändar och blodkärl. I ett normalt tillstånd levererar den motsvarande signalerna till hypofysen och därmed aktiverar testiklarna, binjurarna och sköldkörteln. Detta leder till utvecklingen av testosteron, en av de främsta manliga hormonerna, såväl som spermier. Som ett resultat ökar den totala tonen i kroppen och sexuell aktivitet.

Vid penetration av infektionen i prostatakörteln eller utvecklingen av inflammation i den, blockeras sekretionsprocessen. Som ett resultat börjar vätskan att stagnera. Detta leder till utseende av smärtsyndrom, lokaliserat i perineum, svullnad i körteln, erektil dysfunktion, minskad sexuell lust och testosteron, en skarp uppsättning massa och irritation av nervändarna.

Från stasis måste utsöndringar elimineras. För detta ändamål utförs massage av prostata, som, som redan nämnts, rekommenderas att instruera en specialist trots den känsla av obehag som en man upplever under nästa session.

I allmänhet har massor av prostatakörteln mer positiva än negativa sidor. Därför används det för att förhindra utvecklingen av inflammatoriska processer i kroppen. Förutom att stagnerande sekretion avlägsnas från körteln, tillåter proceduren dig att rena kroppen av skadliga mikroorganismer och deras produkter samt minska svullnad.

Genom att förbättra cirkulationsprocessen ökar lokal immunitet av prostatakörteln. Även prostatanmassage leder till återställande av ämnesomsättningen, på grund av vilken tillgången på näringsämnen till kroppen ökar. Dessutom finns det en förbättring av muskeltonen, som ligger runt körteln och aktiveras genom sexuell kontakt. Som ett resultat ökar orgasmen som människan upplever, och utsöndringskanalerna normaliseras. Det innebär att ingenting förhindrar uppkomsten av seminalvätska. Det bör också noteras att man efter avslutad nästa session ser en viss förbättring i samband med urinering.

Typer av procedur

Idag används två tillvägagångssätt för denna procedur. I det första fallet måste mannen ligga på sin sida och vända ansiktet till specialisten och pressa benen mot kroppen. Urologen genom urinröret introducerar en speciell enhet, känd som bougie. När den når prostatakörteln börjar läkaren massera den i 1,5 minuter. Denna procedur utförs inte mer än två gånger. I det här fallet rekommenderas det att du inte masserar körteln själv med hjälp av bougie på grund av det faktum att proceduren medför ökad risk för skador på urinröret.

Oftast masseras kroppen genom ändtarmen. Denna metod kallas rektal. Mannen upptar knä-armbågspositionen och slappnar av det lilla bäckens muskler. Läkaren, med en latexhandske och smörj ett finger med petroleumgel eller en analog, börjar försiktigt injicera den genom anusen tills den når prostatakörteln. Om patienten upplever smärta samtidigt, signalerar den en inflammatorisk process i kroppen.

Om patienten är obekväm att uppta ställningen av någon anledning, kan han ligga vid sin sida, böja knäna och trycka dem på bröstet. Läkaren, som har gått in i ett finger, börjar massera orgeln, först den rätta och sedan den vänstra lobben. Förfarandet slutar genom att trycka kraftigt på mittspåret. Hela sessionen tar ungefär 1,5 minuter. Behandlingskursen tar från 10 till 14 dagar. Förfarandet är mest effektivt om det utförs varje dag eller varannan dag.

rekommendationer

Denna procedur kräver viss förberedelse, vars ansvar bärs av patienten. Först och främst ungefär en timme före urologbesöket borde en man dricka 1-2 koppar vätska. Således fylls blåsan, vilket underlättar organets massering, eftersom den pressas mot rektumets väggar just nu. Innan sessionen måste du helt slappna av. Och detta gäller inte bara musklerna utan även psyken. Förfarandet, trots de obehagliga förnimmelserna, är ganska effektivt och borde inte orsaka skam. Mer än hälften av männen i alla åldrar passerar nödvändigtvis igenom den.

Om en man före början av sessionen har uppfyllt ett litet behov, avbryts proceduren. Hemligheten som ska utsöndras under massagen måste ha en genomskinlig färg. Om det blir grumligt, indikerar detta en närvaro av en lesion i prostatakörteln.

Ett besök hos läkaren för att massera kroppen rekommenderas för alla män som fyllt 45 år. Massage fungerar som ett förebyggande medel som förhindrar förekomst av patologiska processer i orgeln. Tack vare detta tillvägagångssätt kommer en man att hålla sin sexuella aktivitet längre, minska risken för att utveckla adenom, ofta på grund av proliferation av prostatavävnad och till och med cancerväxt.

Massage i testiklarna för att öka styrkan - hur man utför det korrekt

Ett sådant originellt sätt, som en testikelmassage för att öka styrkan, var känd även i gammalt Japan. Okonventionella procedurer för idag används inte bara för terapeutiska eller profylaktiska ändamål, men också som en erotisk massage. Det är viktigt att förstå varför en sådan massage behövs, vilka fördelar det ger, om det finns kontraindikationer och vilken teknik som används.

Allmänna funktioner i förfarandet

Så är skrotum ett viktigt och mycket sårbart organ hos den manliga kroppen. Eftersom de testiklar som lagras i den är tillgängliga för yttre påverkan kan olika manipuleringar utföras med dem, vilket ökar deras funktionalitet. I vissa fall tillåter detta även att undvika kirurgisk ingrepp.

Testiklarnas massage kan bidra till att öka styrkan

Massage för styrka - ett utmärkt tillfälle utan betydande ansträngningar, tid och ekonomiska kostnader för att förbättra erektion och reproduktiv funktion. Det är därför det visas för periodisk innehav inte av några tvivelaktiga charlataner-självlärd, men av professionella medics.

I pungen av varje man finns testiklar - ett parat organ som producerar spermier och syntesen av testosteron - det huvudsakliga manliga könshormonet. Denna androgen är grundläggande för varje medlem av det starkare könet. Det bildar de primära och sekundära sexuella egenskaperna, ger sexuell attraktion och förbättrar reproduktiv funktion.

Om det finns olika problem med testiklarna, kan testosteronsyntesprocessen försämras, vilket oundvikligen kommer att ha en negativ inverkan på människans hälsa. En av biverkningarna av detta fenomen är impotens. Vad kan provocera denna hemska diagnos för varje medlem av det starkare könet? Först och främst är dessa stillastående processer i testiklarna.

Det är ingen hemlighet att moderna män flyttar mycket mindre än våra förfäder. De flyttade till fots, galloped på hästar, arbetade hårt fysiskt arbete. Moderna män är kontorsarbete, datorer, bilar, kollektivtrafik. Därför finns det inget konstigt i det faktum att det i de små bäckens organ uppstår stillastående processer. Och det här är mycket farligt, eftersom det sakta blodflödet inte kan ge testiklarna tillräckligt med syre och användbara ämnen som transporteras med blod. Mot denna bakgrund har den parade kroppen olika störningar, dess funktionalitet försämras.

Allt detta leder till att sådana problem uppstår som:

Massage för att förbättra styrkan - indikationer och kontraindikationer

Naturligtvis bör testiklarna utföras i strikt överensstämmelse med befintliga rekommendationer. De innefattar inte bara allmänna data om tekniken för att utföra proceduren, men också olika indikationer och kontraindikationer. Ignorera dem starkt rekommenderas inte.

Testiklarnas massage mot impotens är inte det enda sättet att tillämpa denna manipulation. Det är önskvärt att också ge hjälp till dem som har olika problem med erektion, inklusive erektil dysfunktion (som ännu inte är impotens men det är också mycket obehagligt). Dessutom visas massage för dem som:

 • lider av en svagt uttryckt orgasm. Ögonblicket ska vara ljust och minnesvärt. Otillräckligt uttryck är ett problem som måste elimineras.
 • behandlar kronisk prostatit. I det här fallet är det också tillrådligt att fråga hur korrekt att göra en prostata massage för att öka styrkan. Taktilt inflytande på prostatakörteln påverkar positivt sexuell funktion och förbättrar det sjuka organets tillstånd.
 • har minskat libido;
 • lider av varicocele - en lundliknande utvidgning av vaskulus plexus i pungen;
 • har problem med kvaliteten på spermier och i synnerhet spermier. Detta är mycket användbart för de par som planerar en graviditet, och i förbigående kämpar med manlig infertilitet.

Tyvärr finns det också ett antal kontraindikationer. Trots den skenbara enkelheten hos en sådan massage rekommenderas det strängt att inte försumma förbuden. Annars kan du i stället för bra orsaka din kropp väsentlig skada.

Massage hjälper till att bygga ett sexliv

Dessa är kontraindikationerna:

 • en exacerbation av en prostatit. I det här fallet borde mannen vänta på lättnad och sedan tillgripa massage;
 • cystit i akut form. Det är känt att denna sjukdom inte bara påverkar kvinnor, men också representanter för det starkare könet.
 • hemorrojder, oavsett stadium av utveckling och form av sjukdomen;
 • infektionssjukdomar i reproduktionssystemet, särskilt i exacerbationsstadiet;
 • onkologiska processer som förekommer hos könsorganen.

Förbereder för en massage

En av de viktigaste aspekterna vid förberedelser för ett förfarande är själva förberedelseprocessen. Detta gäller också för testiklarna. Det första du behöver veta är att proceduren för full mage inte utförs. Sedan den sista måltiden borde minst en timme passera, eller två.

Ett viktigt steg i beredningen är uppvärmningen av testiklarna. För att göra detta kan du bara ta en varm dusch, men det är fortfarande rekommenderat att använda en varm kompress från den handdukshandduk. De behöver vikla skrotumet i ca fem minuter. Tack vare ett så enkelt förfarande kommer testiklarna att slappna av och hänga bättre än vanligt.

Medan skrotet värms upp, är det nödvändigt att värma upp massörens händer. Detta kan uppnås på olika sätt, men det enklaste och mest effektiva är att gnugga palmerna. Forntida experter trodde att detta också gör att du kan ackumulera i din handflator en användbar energi som ökar effektiviteten av massage.

Preliminärt värma upp dina händer

I rummet där massagen ska genomföras bör temperaturen vara tillräcklig för att säkerställa att mannen inte fryser efter att han har avklätt under bältet.

Han borde också ta ställningen på ryggen. Sängen eller soffan ska vara bekväm, inte för mjuk och inte för stel.

Tekniker för genomförande

Massage för att öka männs styrka har en ganska enkel teknik, så det finns ingen anledning att ha någon särskild kunskap om fysiologi. Du kan göra det själv, hemma. Om detta görs av partnern, kommer psykologen att gå med i det fysiologiska nöjet, och detta är mycket viktigt i kampen mot erektil dysfunktion.

Att massera testiklarna kan du använda en rad olika tekniker. Varaktigheten av varje övning är högst 1-2 minuter. Detta kommer att räcka för att få en bra effekt.

 1. Ta tag i pungen från två sidor och dra fingrarna över penis. Denna teknik innebär att du bara arbetar med tummen. Ursprungligen dra ner dem, i riktning från penis, som om utjämning av testikelhuden. Vidare - från mitten på sidorna och bakåt.
 2. Ta tag i pungen vid basen med tummen och pekfingret, dra sedan ner huden och applicera en liten ansträngning. Du bör få som om du klämmer testiklarna i botten av pungen. Denna procedur hos en frisk man leder nästan alltid till utseendet på en erektion.
 3. Ta penis åt sidan, och med din fria hand, gå över hela ytan av pungen och knacka den lätt med fingrarna.
 4. Med fingrarna på ena handen, dra nedåtkanten av pungen, fingrarna på den andra - utför lätta cirkulära rörelser. Med denna teknik kommer scrotum att sträcka sig, och testiklarna blir något större på grund av blodinflödet till dem. Detta förfarande provocerar också uppkomsten av en stark sexdrivning, speciellt om den utförs av en partner.
 5. Känn båda ägg och kläm dem i fingrarna. Därefter kläm och häfta händerna något. Denna massage förbättrar blodcirkulationen och ökar sexuell lust.

Som ni kan se finns det inget komplicerat i denna procedur. Om du behöver bli av med erektil dysfunktion, ska massage göras dagligen. Om du tillgriper hans hjälp för förebyggande ändamål - då kommer två eller tre gånger i veckan att vara tillräckligt.

I början kan smärtsamma förnimmelser förekomma i pungen. Kanske är detta resultatet av stillastående processer. Med tiden försvinner smärtan. Ändå bör intensiteten av effekten på testiklarna minskas när det verkar.

Du kan utföra massageprocedurer på morgonen eller på kvällen. Sedan morgonen är könsdriften högre, eftersom kroppen har den högsta koncentrationen av testosteron. Men på kvällen kan massage ge dig möjlighet att slappna av på ett kvalitativt sätt.

Det som är användbart är en testikelmassage för en man och vad är tekniken för att göra det

Japanerna är kända över hela världen för sina oortodoxa sexuella preferenser. Det visar sig att även i antiken fick män i Japan en testikelmassage, gynna och njuta av förfarandet. Idag är testikelmassagen vanlig och används både för läkande och profylaktiska ändamål och som en erotisk massage. I artikeln kommer vi att analysera hur man gör testikelmassagen även hemma, bestämma indikationerna och kontraindikationerna till proceduren och notera också vilken teknik som används för prostatit och impotens. Det bör noteras att den positiva återkopplingen från män som regelbundet masserar testiklarna, och frestas att prova denna teknik ensam eller med en kärleks deltagande.

Vem är indicerat och kontraindicerat förfarande

Massage testiklar bör göras med tanke på indikationerna för denna procedur. Vilken typ av män behöver det först? Stor fördel kommer att vara för dem som lider av följande patologier:

 1. För män med sexuell dysfunktion, inklusive impotens.
 2. De som har minskad libido.
 3. Med mild orgasm.
 4. Med kronisk prostatit.
 5. Att förbättra kvaliteten på spermatozoa (till exempel vid planering av graviditet), inklusive infertilitet.
 6. Det är också användbart att massera testiklarna med varicocele.

Procedurens teknik är enkel, så det är möjligt att göra testikelmassagen även hemma, men exekveringsinstruktionen måste följas.

Sjukdomar där förfarandet är kontraindicerat:

 1. Infektionssjukdomar i pungen, testiklar och penis i förhöjningsskedet.
 2. Vid akut prostatit bör män inte heller göra det, men vänta på återhämtning.
 3. Med onkologiska sjukdomar hos manliga könsorgan.
 4. Vid akut cystit hos män.
 5. När hemorrojder också är proceduren omöjlig.

Metod för genomförande

Efter att ha studerat alla indikationer och kontraindikationer kan du gå vidare till en detaljerad studie av implementeringsmetoden.

Det är nödvändigt att ta en handduk och vattna den med varmt vatten, sätt sedan på skrotets hud. Ett alternativ är en varm dusch. Handflatan i båda händerna måste göras intensivt mot varandra - det här är mer av en ritual, vilket resulterar i, enligt den japanska, den vitala energin ackumuleras mellan palmerna. Men i alla fall behöver du bara massage med varma händer.

 • Teknik ett: försiktigt, utan extra ansträngning, med tummen och pekfingret, ta penis i basen och lyfta upp den. Å andra sidan klappa skrotets hud och massera testiklarna lätt.
 • Teknik nummer två: Dra tillbaka penis, och med din fria hand noga, med lätt knackade rörelser av fingrarna gå igenom testiklarna.
 • Technique tre: tummen och pekfingret på handen ta upp penis med den andra handen tag i pungen vid basen av penis och smuttar rörelser massage. Denna teknik är speciellt indikerad för kronisk prostatit hos män och sexuell dysfunktion, inklusive impotens.

Analysera svaren hos män som regelbundet utför massage kan vi skilja på följande positiva effekter av förfarandet:

 1. Förstärkning av erektion vid olika grader av impotens. Detta beror på ökningen av testosteronhalten - det manliga könshormonet - i massageprocessen, liksom ökat blodflöde till könsorganen.
 2. Förhindrande av för tidig utlösning, som ett resultat av regelbunden massage av testiklarna, ökar samlagets varaktighet.
 3. Minskade manifestationer av varicocele. Men i detta fall är det nödvändigt att observera och rådgöra med en läkare.
 4. Ökad sexuell lust och ökad orgasm.

Viktiga regler

  • Att utföra varje massageteknik är nödvändig i 1-2 minuter för varje testikel, vilket innebär att hela komplexet inte tar mer än fem minuter.
  • Med förebyggande syfte är massage användbart att göra 2-3 gånger i veckan om förfarandet ingår i behandlingskomplexet - varje dag eller annan regelbundenhet, med hänsyn till läkarens rekommendationer.
  • Välj en lämplig tid för dig att massera - på morgonen efter att du vaknat eller innan du lägger dig. Enligt experter, men när det är bättre att utföra massage, håller: vissa hävdar att massagen på kvällen främjar högre produktions testosteron, och anhängare av morgonförfaranden visar att vid denna tid köra alla återvinningsprocesser i kroppen. Många män lämnar feedback, där de säger att kvällstiden är bekvämare.
  • Mindre smärta och obehag i de första sessionerna är möjliga, det kan vara en följd av stillastående fenomen. Men när de uppträder bör intensiteten av effekten på testikeln minskas.
  • Efter sessionen ska pungen vara något potyazhelet, sväller, och testiklar som en liten nedgång - en följd av en ström av blod och ett tecken på en effektiv massage.
  • Massagetekniken är bättre att skära med sexpartnern, det kommer att stärka förhållandet inte bara i den sexuella sfären.
 • Att utföra regelbunden massage av testiklarna, kommer du också spendera så inspektion för testikel maligniteter, om sjukdomen upptäcks i ett tidigt skede, det kommer att öka chanserna för en fullständig återhämtning.
 • Var försiktig i din övning och om du har skarpa smärtor, kontakta din läkare omedelbart. Skarpa onormala rörelser kan leda till komplikationer - vridning av testikeln.

Testiklarna är en utmärkt teknik för att upprätthålla maskulin hälsa, kraft och gott humör. Om du bestämmer dig för att behärska tekniken, studera materialet noggrant, titta på videon på Internet, ta inte bara hänsyn till indikationerna utan även kontraindikationer. Särskilt användbar massage med prostatit, stagnerande fenomen. Ägg är ett anbud organ, tolererar inte grovhet och plötsliga rörelser. Var uppmärksam och flitig, och din kropp kommer att tacka dig med sin starka hälsa.

Massor av testiklar med prostatit

Hittills är en av de mest effektiva metoderna för behandling av Chronichevsky prostatit en rektalmassage i prostata. Effekten aktiverar de partiella vesiklarna, testiklarna och blåsan. På grund av massagen av prostatit ökar längden på samlaget, processerna för spermbildning och modning aktiveras, den sexuella önskan förbättras.

Rektalmassage av prostata är indikerad inte tidigare än 1-2 dagar efter det att en exacerbation har påbörjats. Prematurmassage kan orsaka stor skada.

Självprostatmassage, med omsorg, kan utföras hemma. Patienten antar en knä-armbåge eller en stående-armbågsställning. Han kan också ligga på höger sida, böja och trycka benen på buken. Detta görs för att slappna av i bäckenets golvmuskler och för att underlätta tillgången till prostatakörteln. En fullblåsan gör att du kan ta körteln närmare massageringsfingeren, så en halvtimme före proceduren rekommenderas att man dricker cirka en liter vätska. Handsken bör smörjas med petroleumjelly för att minska friktionen vilket leder till obehag i patienten. Fingeren sätts försiktigt in, med fokus på patientens känslor. På avstånd av 5 cm från anus bestäms prostatens nedre kant.
Massage börjar med en mindre känslig högerklot. En, då masseras en annan del av prostata med en plan yta-sträckning. Intensiteten av manipulationen mäts baserat på patientens känslor och konsistensen hos körteln (från mild till mild till kraftig när den är tät). Avsluta massage med ett försiktigt tryck på området av centrala sulcus från topp till botten. Procedurer som varar från 30 s till 1 min utförs dagligen eller varannan dag. Ytterligare intervall mellan individuella procedurer ökas till fyra dagar.

Äggmassage

Digital massage testiklar och bitestiklar bidrar till att minska smärta och svullnad, och förbättrar blod- och lymfcirkulationen vid stagnationsfenomen ökar kärltonus, sädesledare, förbättrar sexuell funktion i sina oegentligheter. Förfarandet genomförs försiktigt, eftersom testiklarna är mycket känsliga på grund av det stora antalet nervändar. Massage börjar med sträckning, lätt rubbning av området från testikelns övre kant till den yttre inguinalringen. Efter 2-3 procedurer börjar massera den sjuka testikeln och epididymis. Lägg i början massagen av appendagen. Utför en liten trituration och sträcka med tryck, flytta från huvudet till baksidan av bilagan. Massage sedan spermatkabeln (1-2 min).

Självmassage i prostata kan ersättas med övningar som förbättrar venös utflöde i det lilla bäckens organ.

1. På morgonen och på kvällen drar du 20 gånger i anuset, spänner musklerna.

2. Luta upp de raka benen och placera sina korsningar ("saxar") i den bakre positionen på baksidan.

3. Ställ upp de raka benen i baklinjen på baksidan och utför rörelser som liknar en cykeltur.

Massage med prostatit hos män

Det finns flera sätt att massage, som används för prostatit. Denna procedur är en del av den komplexa behandlingen av denna sjukdom och ordineras tillsammans med läkemedel. Korrekt massage i prostata hjälper till att öka tonen i hennes muskler och återställa erektilfunktionen. Även med fördelarna kan proceduren leda till försämring av välbefinnandet, därför används den endast enligt indikationer.

Vad är prostatit?

Sjukdomen är en inflammation i prostatakörteln, vilket orsakar problem med urinering och erektil funktion. De farliga konsekvenserna av patologi är abscessbildning av prostata med skador på testiklarna och bilagorna, vilket kan leda till jämn infertilitet. Prostatit (från Latin Prostatitis) klassificeras i flera arter beroende på kursens art:

 1. Bakteriell eller infektiös. Utvecklas som ett resultat av bakteriernas penetration i prostata vävnaden. Bakteriell prostatit kan förekomma i akut eller kronisk form.
 2. Icke-bakteriell (icke-infektiös). Det händer bara kroniskt. Denna typ av prostatit är inte associerad med bakterier. Sjukdomen kallas också kronisk bäckensmärksyndrom. Det åtföljs av samma symptom som akut form, men endast de är mindre uttalade. Prostatsmassage med kronisk prostatit bidrar till att minska frekvensen eller fullständigt försvåras.

Noninfektiös prostatit utvecklas av andra orsaker som inte är associerade med patogena bakterier. Beroende på arten av patologin är uppdelad i flera underarter:

 1. Stillastående. Tilldelas som en extra art tillsammans med infektiösa och icke-infektiösa former. Orsaken till sjukdomen är en livsstil med låg aktivitet.
 2. STEN-. Det är en följd av utseendet av stenar i genitourinvägarna.
 3. Ålder. Det utvecklas hos män efter 40 år på grund av förändringar i utsöndringen av hormoner som leder till inflammation i prostata.

skäl

Infektiös prostatit bildas som ett resultat av penetration in i prostata av bakterier i det urogenitala systemet (pyelonefrit, cystit), eller från en avlägsen inflammatorisk fokus (till skrubbsår, halsont, influensa, lunginflammation). Dessa är de yttre orsakerna till uppkomsten av en sådan sjukdom. Den icke-infektiösa formen av prostatit är inte associerad med den vitala aktiviteten hos patogena mikroorganismer. Dess orsaker är interna, förknippade med nedsatt blodcirkulation i prostatakörteln. Riskfaktorerna för utveckling av prostatit innefattar:

 • påkänning;
 • hormonellt misslyckande;
 • trötthet;
 • stillasittande livsstil;
 • HIV-infektion;
 • promiskuösa sexuella relationer
 • bristande överensstämmelse med hygienregler
 • trauma av vävnader och bäckenorgan;
 • obalanserad näring
 • hypotermi;
 • försvagning av immunitet.

behandling

Terapi av prostatit är komplex. Det är viktigt att konsultera en läkare vid de första tecknen på sjukdomen. Varning bör vara smärta vid urinering och problem med erektion. Korrekt och snabb diagnos är nyckeln till snabb återhämtning. Basen av behandlingen är läkemedelspreparat:

 1. Antibiotika. Utnämnd i bakteriens natur av sjukdomen.
 2. Kramplösande. Lindra smärta orsakad av vasospasmer. Ett exempel på sådana droger är No-shpa.
 3. Nonsteroidal antiinflammatorisk och analgetisk. Eliminera inflammation, lindra smärt syndrom. I denna kategori används Ibuprofen, Ketoprofen, Diklofenak, Nimesil, Paracetamol.

Eftersom behandlingen är komplex, måste den täcka alla sfärer av en människas liv. Av denna anledning, mot bakgrunden av medicineringen, visas följande förfaranden och metoder för patienten:

 1. Diet. Från kosten behöver du utesluta skadliga livsmedel som irriterar urinvägarna. Basen på menyn ska vara frukt, grönsaker, spannmål, gröna, fettsorter av kött och fisk.
 2. Fysisk aktivitet. Hjälper eliminera stillastående fenomen i bäckenområdet. Nyttiga är normala promenader, avslappnings / spännings-gluteala muskler, halva knep och knäböjningar.
 3. Sjukgymnastik. Förbättrar blodtillförseln till prostata. För detta ändamål föreskrivs elektrokoagulering, ultraljudsfonophores.
 4. Terapeutisk massage. Ökar blodflödet i bäckenregionen, vilket bidrar till att minska inflammation. Dessutom förbättrar massage med prostatit erektilfunktionen.
 5. Kirurgisk ingrepp. Detta är en radikal behandlingsmetod, därför används den endast vid strikta indikationer vid ineffektivitet av konservativ terapi.

Behandling av prostata genom massage

Användningen av massage med prostatit har tydliga indikationer, för i alla fall är proceduren inte säker. Denna teknik rekommenderas i följande fall:

 • med kronisk prostatit associerad med bakterier;
 • patienter med infertilitet, som härrör från prostatit;
 • vid det atoniska tillståndet av prostata;
 • om effektiviteten av antibiotikabehandling inte är tillgänglig
 • för brott mot erektil funktion.

Om massage med prostatit genomförs i rektummet, är proceduren förbjuden om det finns mikrobrytningar i anala passage och hemorrojder. Kontraindikationer inkluderar också:

 • akut stadium av prostatit;
 • cystor i prostata;
 • adenom av prostata;
 • tillstånd med ökad temperatur
 • tuberkulos av prostata
 • inflammation i prostatakörteln i samband med andra infektioner i kroppen;
 • Närvaron av stenar i prostatacancer.

Om en patient har en av kontraindikationerna är det förbjudet att göra en fingermassage med prostatit, d.v.s. genom anusen. I detta fall rekommenderas extern massering av testiklarna. Detta är en mer känslig metod. Generellt finns det flera typer av prostata-massage:

 1. Visceral. Det är effekten på ledband i buken. Detta ger stimulering av matsmältningsorganet och bäckenorganen.
 2. Transrectal (finger, rektal) Antag att massera prostata med fingret genom anusen.
 3. Akupunktur. I detta fall masserade vissa bioaktiva punkter på kroppen, som är ansvariga för arbetet med inre organ. Plus proceduren - utan belastning direkt på prostata.
 4. Totalt. Vissa läkare hävdar att det finns ett samband mellan prostatainflammation och problem i ryggraden. Av denna anledning behöver sådana patienter en allmän massage. Exponering för biologiskt aktiva delar av kroppen bidrar till att stabilisera patientens tillstånd.

Rektalsmassage

Denna typ av massage med prostatit utförs i kliniken, eftersom förfarandet kräver speciella färdigheter. Patienten tar en knä-armbågsställning på soffan, varefter urologen lägger på handskar och sätter in ett pekfinger i anuset. Massering är som följer:

 • Läkaren masserar rätten först och sedan den vänstra loben av prostata;
 • sedan pressar han kraftigt på det centrala spåret för att få ut ca 4 kapslar av prostatakörtelns utsöndring.

Många män upplever psykiska besvär från detta förfarande, så att inte göra en sådan prostata massage på kliniken, och lära sig hans tekniker hemma och spendera sina egna. I det här fallet är det viktigt att känna till indikationerna för proceduren. De är:

 • bakteriell eller infektiös prostatit, men endast under perioden neobastreniya;
 • kronisk prostatit.

Kontraindikationer av rektal teknik inkluderar endast beräknad form av inflammation i prostatakörteln. När du masserar prostata hemma behöver du göra mjuka, lugna rörelser. Förfarandet är mer effektivt med en fylld urinblåsa, eftersom prostatakörteln ligger närmare ändens vägg. Av denna anledning rekommenderar vi att du dricker 300-400 ml vatten och väntar på ett litet urin att urinera.

Allmän massage

Under den allmänna massagen med prostatit exponeras de bioaktiva kroppsdelarna. Detta bidrar till att eliminera de negativa symptomen på inflammation i prostatakörteln. Indikationer för proceduren är stillastående prostatit. Det är bevisat att massage med en sådan sjukdom aktiverar arbetet i centrala nervsystemet och muskelvävnad. Detta eliminerar den främsta orsaken till sjukdomen - stagnation av blod. Massera följande områden i kroppen:

 1. Foot. Exponering för dem minskar stress, ger ett utflöde av venöst blod från det lilla bäckenet.
 2. Skinkor. Massera detta område ökar blodflödet till bäckenorganen, lindrar smärtsyndrom.
 3. Loin. Nervändningarna i detta område styr prostata körningens funktion. När de utsätts för dem stabiliseras prostatakörteln.
 4. Taz. Massera detta område kan du uppnå normalisering av blodflödet till prostata. Som ett resultat, förbättrar erektilfunktionen, symptomen på dysursjukdomar passerar, processen för avföring och urinering underlättas.

Massage i prostatakörteln i hemmet

Någon form av massage med prostatit, hårdvara eller manuell kan göras självständigt hemma. Det finns flera typer av denna procedur:

 1. Direct. Detta är en metod för rektal massage med ett finger eller buzhem genom anusen. Denna metod ger maximal effekt.
 2. Indirekt. Antag spänningar / avslappning av musklerna i anusen. Dessutom jobbar den lumbosakrala regionen i ryggen, underlivet och zonen strax ovanför puben.
 3. Med hjälp av massageapparater. Det finns speciella anordningar för massering av prostata genom rektalmetoden.

Indirekt massage

Denna typ av procedur är särskilt populär, eftersom en av dess metoder kan användas var som helst. För att göra detta måste du först starkt anstränga musklerna i anuset, som om de ritar dem och sedan slappna av. Sådana åtgärder måste upprepas upp till 25-30 gånger. Under dagen rekommenderas att du utför proceduren minst 2 gånger. Extern indirekt massage av prostata utförs genom att gnugga fyra fingrar i sin tur med följande zoner:

Direkt massage

Genomför proceduren i ett rektalt sätt rekommenderas varannan dag. Den optimala varaktigheten är 1,5-2 minuter. Vid slutet av sessionen måste du trycka på prostatakörteln för att utsöndra några droppar av utsöndring. I allmänhet utförs direkt prostata massage enligt följande:

 • ligga på ryggen, benen sprids
 • Pekfingret bör smörjas med vaselin och införas i anuset;
 • känna för prostatakörteln - dess yta är tuberös;
 • massage först till vänster och sedan höger sida av orgeln;
 • i slutet klicka på den för att markera hemligheten.

Massager

En mängd olika hårdvarutekniker är en hydromassage. För sitt beteende ligger en man i ett bad där det rekommenderas att lägga till växtbaserade örter. Vidare skapar vattenstrålen en mjuk effekt på hela kroppen, med särskild uppmärksamhet på prostataområdet. Det finns andra massageapparater:

 1. "The Straw Bull". Det är en reflexerad stympad kon. Det kan sättas på sätet på bilen, sitter mellan benen under prostata.
 2. "Just". Detta är en premium massager med en kontrollpanel och ett roterande huvud. Det verkar på prostata genom värme. En kondom sätts på munstycket, sedan smutsas det med vaselin och injiceras i anuset och pressar mot prostata. Enheten själv avslutar sessionen, du behöver inte styra tiden.
 3. "Emils-007." Denna medicinska enhet kombinerar foto, mikrovibration och magnetterapi. För användning behövs en speciell kondom för analsex. Under vibromassageproceduren kan du inte använda telefonen. För sessionen sätts silikonmunstycket in i ändtarmen. Enheten kan fungera både från nätverket och från batterierna.

Profylax av prostatit med hjälp av massage

Olika typer av massage används för att förhindra prostatit. Kursen av rektal rekommenderas 1 gång i sex månader. För att förhindra utveckling av prostatit bör följande metoder dessutom användas:

 1. Sjukgymnastik och självmassage. Perineum kan masseras med en tennisboll. Bland de användbara övningarna är "Walking on the buttocks", Kegels gymnastik. Fysisk stress bör vara minst 2-3 gånger varje vecka.
 2. Slip. Det är användbart att mala perineum med honung, särskilt efter badet.
 3. Banker. De lägger på ytterkanten av sakrumet i nivå med 2-3 sakrala ryggkotor. Med prostatit är det känsligt för tryckpunkter. Före proceduren behandlas huden med alkohol. Sedan görar scarifier ett par skåror och lägger burken. På grund av vakuumet går blodet ut. Den avlägsnas med steril bomullsull och huden är förseglad med ett bakteriedödande gips. Bankerna läggs 1 gång varannan vecka. Kursen är 3-5 rutiner. Det är bättre att lämna dem till en specialist, eftersom en oförberedd person inte kan genomföra dem korrekt.

Behandling av prostatit med massage

Prostatit >> behandling med massage

Massage är en metod för mekaniskt inflytande på kroppsvävnader. Hanteras av händer eller speciell utrustning. Irritationer uppfattas av receptorerna i huden, musklerna och överförs till de yttre delarna av centrala nervsystemet. En kraftfull pulsström från massageområdena i huden ökar tonen i centrala nervsystemet och genom den har en positiv regleringseffekt på aktiviteten hos andra fysiologiska system. Som ett resultat av svaret på massage förbättras oxidationsreduceringsprocesserna i vävnader och muskler, mobilisering av skyddande adaptiva mekanismer med prostatit.

Som ett medel för att förebygga många sjukdomar, inklusive prostatit, allmänt använd hälsa (hygienisk) massage.
Den klassiska metoden för allmän massage används. Lännen och benen behandlas med djupt knådning och starka gnisttekniker. Händer och mage behandlas mycket enkelt. Sedan utförs massage av kragezonen och huvudet från det masserade sittets position.

Segmentmassage utförs i patientens position som ligger på magen. Först massera baksidan, området masa (sträckning, gnidning, knådning) och sakrummet (sträcker och gnider från ytterkanten av sakrummet till den inre kammusslan). Sedan massera längs ytterkanten av sakrummet, i riktning från nedan till ländryggen, sträcker musklerna i skinkorna. Med ökad ton visas ljusvibrationer ovanför symfysen.

Slutför proceduren genom att skaka bäckenet och baksidan. Smärta i blåsans område kan elimineras av en massage av vävnaderna i underlivet och pubic symfysen.
Bindvävsmassage (massage i "bindvävsområden") utförs genom stimulering av bindväv med fingertopparna 3 och 4. Det börjar med lumbosakralområdet. Efterföljande bearbetade sacroiliac leder, ilmkammaren. Bärflyttning från den femte ryggradens spinneprocess till den laterala kanten av rectus abdominis-muskeln.

Ytterligare masse lår och skinkor sidoyta (kort och lång rörelse i den proximala riktningen från den undre tredjedelen av ilio-tibial-regionen). Goda knådade skinkor lateral yta mellan trochanter major och den främre övre spinae iliacea (bågformig rörelse i den ventrala riktning eller kort och lång längs den nedre tredjedelen av ilio-tibial vägarna distalt).

Vid behov med 5-6: e proceduren är korta rörelser anslutna med två händer samtidigt längs midterkanten av lårets bakre yta från mitten av den subakikulära vikningen i riktning mot poplitealfossan.
I framtiden hålls massage bukområdet (kort rörelse av den laterala kanten av rectus abdominis från naveln till blygdbenssymfysen, korta och långa rörelser från fronten, det övre höft ryggraden till pubic artikulation; kort och lång rörelse från den främre övre spinae iliacea till pubic artikulation; långa tvärgående rörelser från nivån av pubic articulation till nivån av iliorets främre överlägsen ostium).

Vid behandling av prostatit med störningar av sexuell funktion massas sacro-pelvic och iliac-tibiala regioner;, lateral yta av skinkor och buk. Gradvis förbinda området med sartoriusmuskelens mediala kant (rörelser i den proximala riktningen inom den övre delen av sartoriusmuskeln och lateralt under den nedre kanten av costalbuken till höger). Alla metoder stimulerar blodcirkulationen i venös system, påverkar positivt neuropsykiska störningar.

De positiva effekterna av procedurer på centrala nervsystemet kompletteras med långa tvärgående rörelser i pannan. Förfarandet ändar upprepande långa rörelser samtidigt med båda händerna under de nedre kanterna av ribborna från en mitten-axillära linjer till xiphoid processen och av linjen ovanför bäcken krönet till blygd artikulation. Förfarandena ordineras varannan dag, under behandlingens gång - 12 till 15 procedurer.

Den vibrerande massage (rytmisk pressning vinkelrät mot vävnadsytan) utförs med användning av apparatur VMP-1 "Vibromassage". Med användning av en halvcirkulär gummi eller plast munstycke, påverka liten vibration i nedre bröst och ländkotor 1-2, såväl som inom de höftbenskammarna för 5-6 minuter (dagligen eller varannan dag). Kurser - 6-12 procedurer.

Apparaten för massage "Effect-I" påverkar huden, subkutan vävnad, senor och muskler, vilket ökar deras temperatur och elastisk-elastiska egenskaper. Patienter uppmuntras att självmassage ryggen, skinkorna och buken. Procedurer görs bäst på morgonen, före hygienisk gymnastik, efter preliminär evakuering av tarm och urinblåsa.

Massage utförs på grundligt rengjord hud. Som en grund massage grädde kan användas lanolin, vegetabilisk olja (olivolja, persika, solros, raps, senap) i lika proportioner. Såsom massageorgan tjänar följande sammansättning: 1% citral alkohol - 2 ml, pepparmintolja -1 ml Eukalyptusolja - 1,5 ml ricinolja - 10 ml, lanolin, solrosolja och - på 43 ml. Beroende på förfarandet målen inkluderar inflammatorisk kräm, absorberbara, toning, anti-sklerotisk och andra droger. Här tas hänsyn till svårighetsgraden av åtföljande sjukdomsaktivitet patologiska processen, hudtyp (fet, torr, normal) tillstånd för fartyg på ett visst område.

När du förbereder dig för en massage, är det lämpligt att ta ett ångbad först. Innan massage för 2-5 minuter lagrad varm kompress med infusion (fitokompress) eller Schrott (fitoapplikatsiya) från medicinalväxter som förbättrar lång förbättring av hudens mikrocirkulation. I dessa fall absorberas massagekrämen snabbt. Kursen ordineras 15-20 procedurer, som görs minst 2 gånger i veckan. Applicera omedelbart före massagen distribueras fytokromet genom lätta, sträckande, icke-skiftande rörelser.

Hittills, en av de mest effektiva behandlingsmetoderna patienter med prostatit förblir transrektal massage i prostatakörteln. Exponering för prostatakörteln aktiverar de partiella vesiklarna, testiklarna och urinblåsan.

Och som ett bevis på nära prostatatestulära relationer manifesteras effekten av kraftökning efter prostata-massage. Massage i prostatakörteln har egenskapen att förlänga samlaget och höja tröskeln för excitabilitet hos det ejaculatoriska centret. I avsaknad av ejakulation (anejaculation) noteras en positiv effekt av utlösningsreflexutbildningen med hjälp av en speciell vibrator.

Massa av prostatakörteln genom rektum bör startas inte tidigare än 1-2 dagar efter inledandet av anti-infektionsbehandling. Fortsätt till proceduren först efter nedfall av akuta fenomen. Tidigstartad massage leder till exacerbation av prostatit och förekomsten av epididymit.

Naturligtvis är den absoluta kontraindikationen för massage den fas av akut inflammation. En annan Jules Jeanne skrev att under denna period "prostata körteln bör undersökas som om den rörde tvålbubblan med fingerspetsen och försökte inte brista den. Varje slags tryck är strängt förbjudet: det skulle vara kriminellt galenskap att klämma ut under denna period en liten hemlighet i prostata. "

Således kan prostasmassage utan hänsyn till kontraindikationer, såväl som vid överträdelse av procedurtekniken vara farlig för patientens hälsa. För att utföra en transrectal massage tar patienten en knä-armbåge eller stillastående position med en något böjd baksida. Kanske en annan position hos patienten: Ligger på höger sida med böjd och pressad mot mage knä. I det här fallet slappna av i bekkenbotten och fingret är lättare att nå överkolvens övre pol. En fullblåsan gör att prostata kan närma sig fingret som masserar genom ändtarmen. Det bör emellertid komma ihåg att med en fylld urinblåsa kan prostatakörteln som skjuts tillbaka in i lumenet verka förstorad.

I början smörjar läkaren pekfingret i höger hand i en gummihandske med petroleumgel eller annan icke irriterande fettliknande substans. Finger i ändtarmen förs in försiktigt, medan det är nödvändigt att fokusera på patientens känslor. På ett avstånd av 4-5 cm från anus bestäms prostatens nedre pol. Först utvärderas formen, storleken, densiteten, enhetligheten av konsistensen, uppmärksamhet dras mot närvaron av infiltrationsställen, ocklusioner, konkretioner och ömhet i prostata. Om patienten ligger vid sin sida vid procedurens gång beaktas en oundviklig avvikelse från det centrala spåret från den horisontella linjen (ett falskt intryck om organs asymmetri kan skapas).

Denna massa av prostatakörteln utförs från periferin till det centrala spåret under utsöndringskanalerna. Börja massage med en mindre känslig högerklot. Mass först först, sedan en annan del av prostatan genom en plan yta-sträckning. Intensiteten av manipulationen mäts baserat på patientens känslor och konsistensen hos körteln (från mild till mild till kraftig när den är tät). Avsluta massage med ett försiktigt tryck på området av centrala sulcus från topp till botten.

Procedurer - varar från 30 sekunder till 1 minut, -ledas dagligen eller varannan dag. Ytterligare intervall mellan individuella procedurer ökas till 3-4 dagar. Transrectal medicinsk massage, som utförs minst en gång i veckan, har visat sig i kronisk icke-infektiös prostatit som ett medel för komplex terapi. Vid bestämning av procedurernas frekvens är det också nödvändigt att ta hänsyn till patientens sexuella aktivitet. Rekommenderas för en kurs på 12-15 massage. Kursens totala längd är 3-4 veckor.

Vid inflammation av bulboretralkörtlar, utförs massage, samtidigt som den verkar på framkanten av ändtarmen och perineum. Och ändå används massagen av prostatakörteln för att få en hemlighet med ett diagnostiskt syfte. Det bör också vara medveten om kontraindikationer (akut inflammation i prostatakörteln och andra tillbehör könskörtlar, cystit, urinretention, proktit, paraprostatichesky tromboflebit).

Visst diagnostiskt värde av massage av prostata och sädesblåsor rektum är vid Reiters sjukdom, som även "gjort med det minst traumatiska kan bidra till uppkomsten av nya lesioner på den del av rörelseapparaten, visuell organ, hud, slemhinnor (" avsiktlig provokationstest " Detta symptom anses vara ett av de diagnostiska kriterierna för Reiters syndrom.

Det finns en åsikt på fördel av en prostata massage på sparkel. För detta ändamål kan du använda fasta blåsor 25-27 (enligt Sharjer). Patientens position ligger på höger sida mot doktorn. Förfarandena utförs mot bakgrund av antibiotikabehandling. Insats sätts in i urinrörets främre del och fixerar den med vänster hand. Då slutar 1 och 2 av fingrarna på höger hand utföra tryckta slag i riktning från roten av penis till urinrörets yttre öppning. Procedurer som varar i 1/2 - 1 minuter upprepas efter 1-2 dagar.

Det finns observationer som efter 7-10 sådana procedurer återställdes den nedsatta sexuella funktionen utan administrering av hormonella droger.
För att utföra en mikro-massage i en urinrör i all utsträckning och prostata i det löpande magnetfältet tillåter enheten "Intramag".
dactylar Äggmassage med prostatit och dess bihang minskar smärta och svullnad, och förbättrar lymfatisk stagnationsfenomen när ökar kärltonus, sädesledare. Börja med sträckning, lätt gnugga från testikelns övre pol till den yttre inguinalringen. Efter 2-3 procedurer börjar massera den sjuka testikeln och epididymis. Lägg i början massagen av appendagen. Applicera en liten trituration och pressning i riktning från huvudet till baksidan av bilagan. Massage sedan spermatkabeln (1-2 minuter).

När ihållande hypo- och anerektsionnom syndrom rekommenderas att använda vakuum förträngning (Phallo-dekompression, eller ett lokalt undertryck) med användning av en vakuumpump och erektrota.
Lokalt negativt tryck (LOD) på könsorganet (baromassage, fallostimulering, stigande baromassage med prostatit med hjälp av cylindriska minitryckkammare) är en ny riktning i behandlingen av sexuella störningar hos män.

Hypobarisk exponering till penis (trycket reduceras till 3 / 10-3 / 5 kg / cm2, och varaktigheten av vakuum under 1-2 minuter varje dag eller varannan dag, för en under förfaranden 10-15) följt av en utvidgning (diffus ihållande förlängnings lumen) vaskulärt blodflöde till orgeln genom att sträcka bindevävnaderna. Erektionstillståndet förlängs genom att överla en medlem av den speciella kompressionsringen som begränsar venöst utflöde med prostatit.

Det bör noteras att LODen reflexivt främjar aktiveringen av blodcirkulationen och återställandet av trofism i prostatakörteln. Den minibarokameru som fastställs på basis av penis och skapar ett negativt tryck. Det noteras latensperiod (tiden från starten av exponering för en erektion LOD), och efter droppe undertryck - tiden för försvinnandet av erektion. Den långa latenta perioden i tid för prostatit kan indikera en kränkning av erektionsmekanismen (en minskning av inflödet av arteriellt blod).