Huvud
Förebyggande

Massage för att öka styrka hos män

Innehållet i artikeln

I motsats till de flesta männas antaganden görs massage för styrkan inte bara på könsorganen och prostata. Bredt använd fotmassage (stopp), effekten på baksidans akupunkturpunkter. Om hur man korrekt gör testiklarna massage, hur man masserar pungen, hur man gör akupressur på ryggen och slutar, kommer vi att berätta i den här artikeln.

Scrotal och testikulär massage

Testiklarnas massage för att öka styrkan kan utföras både självständigt och med deltagande av en partner. Syftet med denna massage är mikrocirkulationen - förbättring av kapillärcirkulationen, transport av biologiska vätskor i vävnader, normalisering av spermatogenesen. Under förfarandet med hjälp strök, knådning, dra och kranar massagekulor (vissa "manligt" kropp kallas "ägg"), så att under manipulation inte uppstår obehagliga och smärtsamma känslor. Om sådana känslor inträffar, bör tryckets intensitet minskas och handlingssättet förändras.

Synkroniserat sätt att förbättra erektion hos män i hemmet är en scrotummassage. Normalt är pungen i ett avslappnat tillstånd och ger en fri (ej pressad) plats för testiklarna. Om pungen är indragen ska den dras försiktigt och noggrant nedåt. Denna massage utförs för att öka potensen både samtidigt som penisens massage och oberoende av den. För att utföra proceduren gör du följande:

 1. Värm dina palmer och skrotum antingen genom att gnugga, eller genom att täcka med en varm handduk i flera minuter.
 2. Om du inte kan slappna av i testiklarna, kan du utföra lätt tappning på testiklarna med små tummar av tummen. Enligt den taoistiska traditionen måste antalet avlyssningar motsvara antalet män i ett helt år.
 3. Om testiklarna är i avslappnat tillstånd kan du massera bilagorna. För detta ändamål läggs tummen på båda händerna ovanpå, och de återstående fingrarna tar tag i skrotet nedanifrån, som om de separerar båda testiklarna med sina händer och ramar dem med handflatorna. I intervallet mellan testiklarna är det möjligt att gropa för vissa buntar och fibrer - bilagor, som bör masseras med försiktiga fördjupningar och knådning.
 4. Förvisa penis i riktning med ena handen och bär en massage däremot hittar du deferens - sladd diameter på 2-3 mm, - som bör vara någon uppbyggnad och tätningar, vilket är syftet strukna denna del av kroppen. För massage som vanligt är tillgängligt högst 3-5 cm "sladd" - då går han in i kroppen - men också i den del, som kan kännas under förfarandet, är det nödvändigt för avslutad kurs för att uppnå smärtfritt förnimmelser, om någon var.

Kursens varaktighet och procedurens frekvens är individuella. För män som ställer sig förebyggande är det tillräckligt att göra en massage en gång i veckan. Med allvarligare problem måste förberedande åtgärder och efterföljande förfaranden göras dagligen. I vilket fall som helst för att en man ska höja styrkan är det önskvärt att sträva efter att säkerställa att skrotumet sugs ner och i ett avslappnat tillstånd utanför sitt samlag.

Funktioner för att massera prostata

Specificiteten av prostasmassage för att förbättra erektilfunktionen är att en man inte kan utföra sig själv, så för förfarandet måste han söka hjälp. Vissa par i sina sexuella relationer utövar denna typ av massage som en förspel mot sex. Prostationsmassage kommer emellertid att kräva mer förberedelse än ytbehandlingar.

 1. Minst en halvtimme innan en massage en man dricker en stor mängd vätska (upp till 1 liter), i syfte att uppnå dessa två mål: utjämning blåsa och tarmrengöring, som, om nödvändigt, fastställa en lavemang.
 2. Partnern bär en medicinsk handske och smörjer pekfingret med salva (petroleumgel) för att förhindra mekanisk skada.
 3. En man tar ett knä-armbåge position och kvinnan en jämn cirkulär rörelse för att inte orsaka en reflex spasm i sphincter in ett finger i anus för att massera 4-5 cm. Här massör ska känna körtel som liknar en kastanj.
 4. Massrörelser utförs genom mjuka rörelser från prostats kanter till mitten med fördröjning på hårda områden och tätningar.
 5. Vid slutet av förfarandet för utflöde av utsöndring utförs rörelse längs kärnans centrala zon (spår).

När du utför en massage, ska du inte rusa och orsaka smärtsamma känslor. Du kan upprepa proceduren regelbundet.

Massage manipuleringar på penis

För att öka styrkan börjar de flesta männa med massagemusklerna. Sådana åtgärder bör inte leda till erektion och upphetsning. Deras mål är att förebygga blodstasis i kapillärerna och tillhandahålla nervimpulser.

Den manuella massagefunktionen är baserad på släta djupa rörelser och tryck av tummens kuddar med fokus på andra fingrar i handen i riktning från botten av penis till huvudet. Det rekommenderas inte att massera med korta rörelser i ytan, glida över huden och som om man klämmer in en penis i "saxen" mellan handens inre kant och tummen i tummen. Detta leder ofta till överdriven tryck i kapillärerna och mikroblodflamma. Ett alternativ för att massera penis kan vara cirkulär täckning med regelbundet tryck och en gradvis förskjutning av massagehanden till huvudet.

Tekniskt enkelt men effektivt sätt är rörelsen, där penis kolliderar med lårets inre sida. En man med bett kastar svagt, håller penis vid basen med flera fingrar, leder penisen så att han träffar sin bagage omväxlande ett och det andra benet. Denna massageövning är bekvämare att sitta ner på stolens kant eller på de halvböjda benen.

Eftersom massage är ett förebyggande förfarande som inte involverar excitation som det ultimata målet, kan proceduren avbrytas när en erektion inträffar. Det är emellertid inte ovanligt att manipuleringar äger rum omedelbart före samlag och i detta fall är utseendet på en erektion vid slutet av förfarandet motiverat.

Indirekt påverkan: specifika punkter

En relativt liten andel män använder fot- och ryggmassage för att påverka kroppens specifika områden för att öka styrkan. Massagepunkterna för att öka styrkan hos män ligger på kroppen enligt följande:

 1. På foten, under lillfingret finns det den så kallade "Point of Happiness". Det antas att när det utsätts för det, ökar känsligheten och excitabiliteten. Vid foten är dessutom de biologiskt aktiva punkterna i samband med erektilfunktionen belägna i hålets mitt, i den centrala delen av sulan och i en zon något förskjuten till ytterkanten av foten. I samband med varje persons personliga anatomiska egenskaper, med stimulering av olika män, bör dessa punkter vara groped individuellt. Ofta, när man rör foten, är den känd för mannen, han drar reflexivt tillbaka benet. I det här fallet är det meningsfullt att gå till en massage på kroppen.
 2. I sakrummet är det oftast tre specifika punkter. De ligger längs den centrala linjen som skiljer skinkorna. Hela linjen, som regel, masseras samtidigt i flera minuter med flera fingrar.
 3. På bröstområdet i solar plexus, där det finns en annan punkt med manlig kraft, massera med cirkulära rörelser med två eller tre fingrar samtidigt.
 4. I handflatan måste massagetrycket riktas direkt i mitten av handflatan på båda händerna. Cirkulära rörelser utförs inte en gång, men i storleksordningen 1-2 minuter.

Stimulering av specifika punkter kan både starta erektionsprocessen och upphäva övergångarna mellan olika faser av sexuell upphetsning. Med regelbunden förebyggande massage av de sexuella organen minskar risken för impotens markant.

Massage för styrka

Massage i allmänhet har utmärkta återställande effekter, vilket förbättrar blodcirkulationen. Också beroende på tekniken, typen av massage och extra medel (i form av krämer och oljor) kan du uppnå riktade behandlingar. Känslighet är inget undantag och för henne finns det en teknik för läkning och hårdnande massage. Tänk på flera typer av massage som du kan producera dig själv.

Massor av testiklar

Låt oss börja med den enklaste och mest tillgängliga typen massage för styrka - det är en testikelmassage. Vilka resultat kan denna typ av massage ge?

 • Testiklarna massage normaliserar testiklarna. De börjar producera hormon testosteron i rätt mängd.
 • Denna typ av massage påverkar positivt antalet och kvaliteten på spermierna, liksom effekten av utlösningen. Detta ökar risken för uppfattningen.
 • Tillströmningen av blod, som kommer att öka avsevärt, kommer att bidra till att kontrollera utlösningen och hjälper till att eliminera erektil dysfunktion.

Vi går vidare till processen själv

 1. Varma upp dina händer innan du börjar massage.
 2. Du kan också använda en varm handduk och linda in testiklarna i den. Detta kommer att hjälpa till att slappna av.
 3. Med dina indexfingrar, fortsätt till lätt utjämning av testiklarna huden (varaktighet 3 minuter).
 4. Med hjälp av tummen och pekfingret grepp runt basen av pungen (strax under könsorganen) försiktigt och mycket försiktigt dra ner samtidigt avvisa bäckenet bakåt (från 18 - 36 gånger för att upprepa denna övning).
 5. Höj penis till toppen så att du kan se dina testiklar väl, börja tappa med långfingeren på testiklarna (1 till 3 minuter).

Om du gör allt rätt, då ska testiklarna bli lite hårdare och tyngre. Om du känner smärta med en sådan massage, bör du minska rörelsens intensitet.

För förebyggande behandling kan denna massage utföras 3 gånger i veckan. Om du redan har en minskad effekt, bör du göra en testikelmassage 2-3 gånger om dagen.

Prostatisk massage

Denna typ av massage rekommenderas inte för de män som lider av en förvärrad form av prostatit. Du bör också inte utföra en prostata massage själv:

 • Förekomsten av hemorrojder
 • Förhöjda kroppstemperaturer
 • Kronisk prostatit och sjukdomar i prostata.
 • Förstärkta inflammatoriska processer.

Massage hemma

Självklart kan du inte själv göra en sådan massage, så du måste ha en partner till vilken du kan överlåta en sådan procedur. Var noga med att observera hygienen i händerna när du utför prostata massage. Använd latexhandskar och vaselinbaserat smörjmedel.

 1. 30 minuter före proceduren ska tarmen rengöras med enema.
 2. Drick ungefär en liter vätska, vilket kommer att göra prostatakörteln mer tillgänglig genom att fylla urinblåsan.
 3. Acceptera någon av positionerna: knä-armbåge, stående-armbåge eller ligga på din högra sida, trycka på knäna i magen.
 4. Fingret ska föras in mycket noggrant, lyssna på känslor av "patienten"
 5. Prostatakörteln till beröring är som en "nutlet", ytlig stroke denna punkt.
 6. Om prostatakörteln är mjuk, bör trycket på det vara svagt och vice versa.
 7. Det är nödvändigt att massera hela ytan på muttern noggrant.
 8. Avsluta med ett litet tryck, strikt i mitten, dra fingret från topp till botten.

Överskrid inte tidsgränsen på 3 minuter med denna procedur om du har svår erektil dysfunktion. Om du inte har en, bör du göra förebyggande massage i högst 30 sekunder.

Det kommer också att hjälpa dig att förbättra din erotiska massage. Med rätt tillvägagångssätt, med hänsyn till önskan hos en man, slutar någon "pastellplats" nödvändigtvis med fullständig tillfredsställelse hos båda parter.

Massage för styrka bör ske med hänsyn till tillståndet av erektilfunktionen. Intensitet av terapi väljs separat för varje enskilt fall. Hemma kan du främja förstärkning och förebyggande massageformer. Och ändå, om du tror att ditt ärende är svårare och överstiger flera fel i sängen, be om hjälp från specialister.

Massage för att förbättra manlig styrka (video)

Impotens - en vanlig sjukdom i reproduktionssystemet, känt för nästan alla människor på planeten. Modern medicin erbjuder ett stort antal tekniker för att snabbt bli av med detta problem, bland annat det finns både läkemedelsbehandling och kirurgisk ingrepp. Men från hela listan över sätt att behandla erektil dysfunktion är det nödvändigt att fördela terapeutisk massage. Han kan inte bara stärka styrkan, men påverkar också positivt hela människokroppens tillstånd.

Effekt av massage med impotens

För närvarande identifierar medicin två huvudgrupper där alla befintliga provokatorer av brott i reproduktionssystemets arbete är uppdelade:

 • organiska - patologin hos inre organ som orsakade en försvagad erektion eller fullständig frånvaro;
 • psykologiska - förändringar i människans psyke, vilket medför misslyckanden i bäckensorganens funktion, till exempel komplex eller fobier.

Enligt experter, är massage mest användbar när organiskt impotens, men i praktiken kan man se att en sådan metod för behandling ger ofta goda resultat i närvaro av psykiska problem. För att ta reda på om denna behandlingsmetod hjälper till i ett visst fall kan du kontakta din läkare efter att ha genomgått diagnostiska åtgärder.

För att förbättra effektiviteten av massage med sexuell impotens rekommenderar läkare att kombinera denna teknik med andra behandlingsalternativ. Detta kan överensstämma med kost, motion eller ta mediciner som påskyndar processen att återställa kraften. Det är också önskvärt att uppmärksamma folkmedicin, genom vilken våra förfäder framgångsrikt eliminerade alla former av erektil dysfunktion. Men det är värt att komma ihåg att det är tillåtet att använda denna eller den varianten av acceleration av återhämtningen endast under förutsättning att det förhandlas med läkaren.

Typer av massageprocedurer

För att återställa reproduktionssystemet hos män används följande typer av massage:

 • intra-anala (massera prostata genom anus);
 • Thai (akupunktur, punkt);
 • massera de yttre könsorganen
 • Taoist.

Förutom alla ovanstående rekommenderas personer som lider av försvagad styrka att använda en unik teknik - perkutan elektrostimulering. Det gäller inte för manuell terapi och är en kontaktfri effekt på hudens receptorsystem med elektropulsstrålning.

Denna metod för bekämpning av erektil dysfunktion är en bra analog för alla typer av massage och ordineras för behandling av varje stadium av sjukdomen. Men med tanke på den stora förteckningen över förbud mot användningen av elektrostimulering är det inte lämpligt för många män och används mycket sällan vid behandling av impotens.

Subtilitet av intra-anal massage

När de utför vnutrianalnogo massage är en direkt effekt på prostatan, vilket accelererar utflödet av ämnen som utsöndras från körteln och rensar den från patogener. Tillsammans med detta stimuleras nervändarna, vilket ökar blodflödet till könsorganen. Allt detta säkerställer aktiveringen av reproduktionssystemet och gradvis återställning av styrkan.

Risk för självmassage

Massera prostata är en mycket svår uppgift som kräver viss kompetens och kunskap i medicin. Läkarna insisterar på att män inte experimenterar med detta och litar på proceduren endast för specialister. Anledningen till detta är att om det finns några avvikelser i bäckenområdet, kan eventuella mekaniska effekter på prostatan leda till en ganska negativa effekter, till uppkomsten av hemorrojder eller inflammation i prostatan.

Teknik av förfarandet

Innan du utför en intra-analmassage av prostata, bör du tvätta händerna med tvål och sätt på enbart medicinska handskar. Efter pekfingret smutsas med petroleumgel och injiceras i anuset omkring 4-5 cm. Det vidare förfarandet utförs i två steg:

 1. Initialt mjukas prostatan försiktigt. Alla rörelser bör vara försiktiga, utan överdriven hastighet;
 2. I andra etappen måste du kombinera stroke med ett litet tryck på körteln.

Varaktigheten av att massera prostata är ungefär 3-4 minuter. I en behandling av impotens innefattar denna metod 10 sessioner, som utförs med två dygns intervall. Vid fullbordandet i hankroppen noteras följande ändringar:

 • förstärkning av känslor från koitionen;
 • förstärkning av erektion
 • ökar tätheten av spermier;
 • öka varaktigheten av samlag (förmågan att fördröja orgasmets ögonblick).

Kontra

Förfarandet är kontraindicerat för dem som lider av:

 • cystit;
 • bakteriell prostatit;
 • pyelonefrit;
 • adenom av prostata;
 • hemorrojder;
 • orchiepididymitis;
 • inflammation i ändtarmen.

På samma sätt förbjuder läkare en mekanisk effekt på prostata i närvaro av könsorganens onkologi och bildandet av kalcinater i körteln - fasta organiska ackumuleringar.

Thai massage med impotens

Thai massage är ett av de gamla sätten att behandla erektil dysfunktion, som kom till oss från öst. Att trycka på vissa akupunkturpunkter hjälper till:

 • att fylla kroppen med vital energi;
 • förbättra blodcirkulationen i bäckenorganen;
 • öka testosterons biosyntes
 • bli av med många sjukdomar i reproduktionssystemet;
 • för att förbättra erektionen.

Förutom en gynnsam effekt på människors hälsa har Thai massage andra fördelar:

 • fullständig frånvaro av smärta i förfarandet;
 • det finns ingen sannolikhet för komplikationer (med iakttagande av reglerna för massageutövning);
 • Möjligheten att applicera för personer med ökad känslighet hos huden.
 • hög effektivitet (positiva förändringar är märkbara efter de första två eller tre sessionerna).

Utförandeknik

På människokroppen finns ett stort antal punkter som är ansvariga för vissa organs arbete. För att bli av med erektil dysfunktion behöver du bara massage 6 poäng, som är:

 • den första och den andra - under knä på båda benen, där den lilla och stora tibia bifurcate;
 • den tredje - mellan mitten och början av könsbenet;
 • den fjärde och femte - på sidorna av bröstvårtor från armhålorna;
 • Sjätte - mellan anus och testiklar.

Oerfaren person är mycket svårt att hitta den exakta platsen för akupunkturpunkter med anknytning till organ i reproduktionssystemet, så att fördelarna med förfarandet utförs av en person som inte vet något om detta förfarande, nej inte kommer. Vid felaktig tryck på vissa ställen kan du också skada hälsan.

Massageens grundläggande regler:

 1. Thai massage bör endast göras på ett speciellt massagebord. I det här fallet är det mycket viktigt att personen är i vågrätt horisontellt läge. Under proceduren hemma kan du inte använda golvet eller sängen.
 2. Att trycka på punkterna bör vara extremt försiktig och endast med en tumkudde;
 3. Exponeringstiden per punkt får inte överstiga 3 sekunder.
 4. En plats kan inte tryckas mer än 10 gånger i en session.
 5. Tryck på akupunkturpunkterna bör kombineras med en mjuk sträckning av handflatan.
 6. Massage ska göras varannan dag i 4 veckor.

Kontra

Thai massage med impotens har inga speciella förbud, men det rekommenderas inte om det finns följande hälsoproblem:

 • epilepsi;
 • mentala störningar
 • infektionssjukdomar i urinrörets kanal eller urinblåsa;
 • onkologi;
 • venerala sjukdomar.

Det är också kontraindicerat efter operation och i hjärtkärlens patologier.

Akupunktur är ett alternativ till thailändsk massage.

Förutom thailändsk massage kom akupunktur till oss från öst. Det bygger på införandet av tunna nålar i punkterna som är förknippade med arbetet med vissa organ i reproduktionssystemet. Denna procedur kan på kort tid öka kroppens uthållighet och höja styrkan.

För att bli av erektil dysfunktion måste vara minst 20 sessioner av akupunktur och i mycket avancerade fall antalet kan nå upp till 30-35. Med den för tidiga behandlingen avslutas hela resultatet mycket snabbt.

Enligt kinesiska läkare är denna teknik mycket mer användbar än thailändsk massage. Detta beror på att introduktionen av nålar till akupunkturpunkterna gör att du bättre kan stimulera flödet av livsenergi och mer effektivt påverkar människors hälsa. Med tanke på detta kan det med säkerhet sägas att akupunktur är ett utmärkt alternativ till många typer av akupressur.

Klassisk massage av externa genitala organ

Syftet med att utföra massage av de yttre könsorganen är att eliminera stagnation av blod, vilket förhindrar normal erektion och fullständig samverkan. Förfarandet får ske som självständigt, till exempel före onani, och lita på det på din älskade kvinna. Det senare alternativet är mest föredraget, för i det här fallet kan du koppla av och koncentrera dig på känslorna från att manipulera de kvinnliga händerna. Detta kommer inte bara att hjälpa till att återställa reproduktionssystemet, men också för att bli av med psyko-emotionell stress.

Utförandeknik

Att massera de externa könsorganen kräver ingen speciell förberedelse, viktigast av allt - överdriv inte det med tryck. Innan proceduren måste du tvätta dig, tvätta händerna och smörja massageområdet med massageolja. Dessutom är det önskvärt att det inte finns något hår i ljumsområdet eftersom de kan orsaka vissa olägenheter.

Följ sedan följande rörelser:

 • Först måste du träna en plats inom sakrummet.
 • Efter en långsam rörelse masseras punkten mellan anus och coccyxen;
 • då ska man försiktigt pressa testiklarna med ena handen, och den andra stryker pubiczonen medurs;
 • i slutändan måste du vara uppmärksam på medlemmen och försiktigt sträcka den.

Allmänna rekommendationer

För att ordentligt göra denna massage hemma och inte orsaka skada på kroppen, måste du följa följande rekommendationer:

 • Massageolja bör inte orsaka allergi hos män;
 • alla rörelser bör ske smidigt, utan starkt tryck, så att efter dem finns ingen känsla av obehag eller smärta;
 • Procedurens varaktighet bör inte överstiga 30-35 minuter.
 • efter massage behöver du besöka duschen eller ta ett bad för att skölja oljan och slappna av extra.

Kontra

Denna teknik är kontraindicerad i:

 • venerala sjukdomar;
 • inflammation i bäckenorganen;
 • deformation av penis
 • tromboflebit i bäckens vener;
 • Oncology.

Det är också förbjudet att massera testiklar med spermatoceller - cystor av appendages hos män. I det här fallet kan den fysiska inverkan på denna kropp orsaka ganska allvarliga hälsoproblem.

Visceral kiropraktik (taoistisk metod)

Visceral kiropraktik är en av de typer av akupressur. Denna metod att återställa styrkan var baserad på ett intensivt och djupt tryck på vissa punkter som ligger på magen. Med sin stimulans startar mästaren arbetet i de fem huvudkroppssystemen:

 • nollmeridianen,
 • sena-muskel;
 • lymfatiska;
 • nervös.

Massage bör endast göras av en specialutbildad person som är bekant med Tao-läran och förstår hur viktigt det är att följa de taoistiska kulturernas regler. I avsaknad av nödvändig kunskap kommer ett sådant förfarande inte att ge något resultat.

Beskrivning av proceduren

Massagesessionen för att förbättra styrkan börjar med ljusstrålar i magen hos en man som hjälper honom att slappna av. Efter att mastern börjar arbeta med lymfatiska och cirkulationssystemet, därigenom accelererar blodflödet till könsorganen och förbättrar kroppens allmänna tillstånd. Detta steg i proceduren består av skarpa cirkulära rörelser med djupt tryck.

Vidare börjar massören arbeta med ett senesspänningssystem. Rörelsen saktar ner, men trycket stoppar inte. I detta ögonblick är den latenta sexuella energin upplåst och det psykologiska tillståndet förbättras.

I tredje etappen samverkar mästaren med nervsystemet genom vissa punkter längs bukets sidor. Detta återställer inte bara mental balans, utan försvagar också den känslomässiga spänningen som uppstod efter en hård dags arbete.

I slutet finns det en effekt på meridiansystemet. Detta gör det möjligt för mannen att få en energiöverskott, öka kroppens ton och känna också ökningen av sexuell lust.

Kontra

Trots att visceral taoistiska massage har en lång lista med positiva effekter på kroppen, är det förbjudet i närvaro av cancer, akut tuberkulos, psykiska störningar, och i fallet med risken för blödning i de inre bukorganen. Också ingen professionell mästare taoistiska massage inte kommer att göra det när kunden har möjlighet att alkohol eller droger.

Erotisk massage för förstärkning av erektion

Erotisk massage - det bästa alternativet för att bli av med en svag erektion. För att lära sig sin teknik behöver man inte genomgå särskild träning. Det är tillräckligt att lyssna noga på dina känslor och observera partnerns beteende. Syftet med detta förfarande är inte bara att återställa manskrafterna utan också att få ömsesidig nöje.

Hur man gör erotisk massage

Till skillnad från andra typer av behandlingsmetoder pressar grunden för erotisk massage på kroppen med handflatan och inte med fingertopparna. Kvinnan måste agera på alla erogena zoner av mannen i sin tur:

 • mage;
 • lår;
 • skinkorna;
 • bröstområdet
 • rygg;
 • hårbotten.

Manipulationen ska inte åtföljas av kyssning eller rörande könsorganen. Detta beror på att sådana åtgärder i hög grad kan påverka inledandet av en partner. Överdriven lust kommer att förkorta längden på samlag eller ens kommer alla att sluta, aldrig ha börjat.

Denna procedur bör utföras varje gång före kön. För att öka effektiviteten, rekommenderar experter att skapa en romantisk atmosfär. Hjälp i detta ljus, långsam musik eller aromatiska oljor. Det viktigaste är att se till att mannen inte har allergier på dem.

Massage för att förbättra styrka hos män

Frågan om styrka är alltid viktig och akut för män. Det finns en massa läkemedel och hälsofrämjande förfaranden som syftar till att behandla och förebygga människors hälsosjukdomar för ett normalt sexuellt liv. En av de populära och effektiva metoderna idag är massage för att förbättra styrkan.

Våra läsare rekommenderar

Vår konstanta läsare blev av med problem med styrka genom en effektiv metod. Han kollade på sig själv - resultatet av 100% - fullständigt bortskaffande av problem. Detta är en naturlig botemedel baserad på örter. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. En giltig metod.

Förfarandet påverkar positivt mannkroppens erektion och reproduktionssystem. Förfarandet bör utföras av specialutbildad medicinsk personal.

Orsaker till problem med erektion

Vi kan prata om en hel rad problem:

 • förekomsten av konstant stress;
 • familjeproblem;
 • kronisk trötthet;
 • depressivt tillstånd
 • sömnlöshet;
 • ett tillstånd av impotens efter en misslyckad erfarenhet;
 • komplikation efter kroniska sjukdomar;
 • kränkningar av mikrocirkulationen i en människas könsområde;
 • hormonella störningar;
 • missbruk av nikotin och alkohol;
 • användning av vissa läkemedel.

När du eliminerar grundorsaken med hjälp av massageprocedurer kan du utan medicinering. Det viktigaste är att be om hjälp i tid, eftersom statistiska uppgifter visar att inte mer än tio procent av männen kommer för medicinsk hjälp när ett problem uppstår. Även om man i nittiofem procent av fallen kan patologi botas.

Indikationer för en massage

Utvecklingen av erektil dysfunktion indikeras av följande manifestationer:

 • minskad styrka;
 • dämpad libido;
 • kränkningar av erektionen
 • för tidig utlösning;
 • brist på nöje under sexuell intimitet.

Om dessa förhållanden uppstår, eller när åldern når en punkt där manifestationer gör sig känna, är det nödvändigt att tänka på att stärka styrkan på ett naturligt sätt. Det är inte nödvändigt att självständigt genomföra terapeutiska åtgärder med hjälp av farmakologiska medel som inte har någon terapeutisk effekt. Därför är det bättre att välja en metod som både hjälper och inte skadar kroppen. Detta är den fysiska metoden för att förbättra styrkan - massage.

Även detta sätt att återställa manlig kraft visas för dem som drabbas av raderade känslor under orgasm. Otillräckligt uttryckt tillfredsställelse är en fråga som det är nödvändigt att bli av med. Om du har en historia av sjukdomar som prostatit och ådror i spermatkabeln krävs massageprocedurer. Om gifta par planerar att få en baby, och kvaliteten på spermierna inte överensstämmer med möjligheten till uppfattning, så kommer massagen att vara användbar dubbelt.

Användningen av massage för styrka

Idag är massage för styrka annorlunda och inkluderar:

 • påverkan på prostata;
 • akupunktur eller akupunktur
 • massage av testiklar, skrot, könsorgan;
 • erotisk;
 • manual.

Mekanismen för erektion är att fylla penis med blod med hjälp av artärer och blodkärl. När de är upphetsade leder de, under blodtrycket, till en ökning och härdning av penis. Med hjälp av rörelser som utförs under massage stimuleras blodflödet i hankönens könsområde. Uppgiften består i rätt val av en slags massage med genomförandet av tydliga rekommendationer för genomförandet.

Till positiva resultat efter applicering av massage tekniker bära:

 • ökat blodflöde;
 • försvinnande tecken på stagnation;
 • förlust av spänning i musklerna nära könsorganet.

När du förbereder dig för en massage, måste du överväga typ av prestanda och det specifika området.

Förbereder för en massage

Innan testikelmassage två timmar före proceduren behöver du inte äta: magen och blåsan ska vara tomma. Det är tillrådligt att värma upp testiklarna genom att ta en dusch. I bästa fall - applicera en komprimering med en het handduk, som i fem minuter kommer att behöva vikla pungen. Detta kommer att slappna av testiklarna varje gång. De kommer att ta en mer fördelaktig position för förfarandet.

Samtidigt värmer massören händerna med hjälp av att gnugga händerna. Rumstemperaturen i rummet som är reserverat för proceduren bör vara optimal för patienten. För att klä av sig kunde han känna sig bekväm. Patientens position är på ryggen. Soffan för att utföra denna fysiska metod ska vara bekväm.

Innan du gör en prostata massage, gör en rengörande enema. Medelvärdet av trettio minuter före starten. Då rekommenderas att man dricker minst en liter vatten. För att göra en massage hemma, glöm inte att förbereda smörjmedlet.

En specifik förberedelse för andra typer av massage behövs inte för patienten. När du utför akupunktur förbereder specialisten de nödvändiga nålarna. De kan vara gjorda av medicinsk metall, guld eller silver, med en speciell tunn verktygsdiameter. De skiljer sig i sin längd, som experten själv väljer för sina patienter. Klienten vid utförandet ligger horisontellt på ett specialbord.

Principer för en testikelmassage

I pungen är ett parat organ - testiklarna, som är ansvariga för framställning av sperma och huvudhormon hos en man. De är testosteron. Med sin hjälp ges sexuell lust och kvaliteten på reproduktionssystemets funktioner förbättras. För att förhindra stillastående processer i testiklarna kan en terapeutisk effekt utföras med hjälp av en massage.

Principen att massera testiklarna:

 1. Öka en mans manliga sexuella organ, den andra som påverkar pungen.
 2. Orgeln fixeras med hjälp av två fingrar vid basen i form av en ring. Penis behöver dras upp lite, och testiklarna nere.
 3. Fingrarna tar försiktigt skrotets hud och sträcker sig gradvis i olika riktningar.

Förekomsten av mild obehag när du utför massage ska inte vara alarmerande. Vid smärta är det värt att ändra intensiteten och styrkan i rörelserna.

Reglerna för massage i prostata körs inom några minuter. Först är det gjort varannan dag, och med utseendet av positiv dynamik ökar intervallen till tre dagar. Antalet förfaranden är femton sessioner.

Principer för prostata massage

Massage för att öka styrkan hos män med prostataffekt utförs med följande alternativ för de önskade ställningarna:

 • patienten ligger på soffan i en position på armbågar och knän samtidigt;
 • medan du står, är det nödvändigt att böja framåt, ha böjt tillbaka;
 • på hans sida i ett ljungläge, tryckande på benen i magen.

Om du själv utför massage, blir pose optimalt, vilket görs med hjälp av upphöjda och skilda ben. Patienten ligger på ryggen. I anusen injiceras med petroleumgel, fingret i handsken. Framför ändtarmen vid nivån av fem centimeter från fingrets ingång kan man känna genom att probera undersidan av prostata. Den är uppdelad i två halvor. Massagen börjar på vänster sida, eftersom den är mindre känslig, och senare görs övergången till höger. Principen är att stroke prostatakörteln, som i början av proceduren bör vara obetydlig och så småningom bli intensivare. Platsen för den huvudsakliga lokaliseringen av massagerörelser är de områden med sälar, där mer ansträngning ställs för bättre påverkan.

Om proceduren utförs korrekt bör obehagliga smärtsamma känslor inte uppenbaras. En person som utför en prostata massage måste följa rörelsens ordning med den högra riktningen av fingret längs excretionskanalerna. Sålunda bör spermier som stagneras gå igenom urinröret. Massa av prostatakörteln, vars huvudsyfte är att öka styrkan, slutförs tillsammans med frisättningen av en liten mängd ejakulat.

Utsläppens färg spelar en viktig roll för att bestämma försumligheten av patologi. Normalt bör den vara transparent vit. När det finns en blandning av gul - den uppenbara närvaron av purulenta processer i prostata. I det här fallet kan du inte fördröja med ett besök hos urologen.

Akupunkturmassage

Akupunkturmassage påverkar speciella punkter i människokroppen, som är ansvariga för ett visst organ. Denna metod används också aktivt för att lösa problemet med impotens.

Nålen utformade för sådan manipulation sätts in i huden i olika lutningsvinklar till ett ojämnt djup. Smärta med bra prestanda ska inte störa patienten, men en känsla som liknar domningar och stickningar är tillåtet. Det kan bli kallt eller varmt i musklerna.

Faktorer som påverkar djupet av nålinsättning:

 • patientens år
 • kroppsstruktur;
 • tillstånd av muskulaturen;
 • stadium av erektil dysfunktion.

Att bota kommer att kräva minst tjugo sessioner. Om du vägrar att besöka akupunkturen, utan att nå slutet av alla procedurer, sänks effektiviteten av det föregående till nollresultat.

Erotisk massage

Den säkraste kan anses vara en erotisk massage. Det kommer att vara till smaken av alla representanter för det starkare könet. Dessutom är det ett bra sätt att förbättra styrkan. Massageprincipen består av partnerns inflytande på vissa ställen och orsakar spänning i en man. Instrument för proceduren kommer att vara läppar, fingertoppar och tjejhår. Tillägg bilden av erotisk massage hjälper till att använda aromatiska oljor. För fullständig avkoppling är det nödvändigt att förse procedurens intimitet utan någon inbrott.

Vissa använder taoistiska massagetekniker för att förbättra styrkan. Proceduren är att aktivera manens sexuella centrum med en fotmassage. Efter att ha passerat till testiklarna, ligger penisens botten och huvudet. I slutet slutar alla åtgärder inom fördjupning av anus och underkroppens nedre del.

Säkerhetsåtgärder

Säkerhet spelar en viktig roll för att genomföra rutiner för att förbättra styrkan. Felaktigt utförande av något av ovanstående kan endast förvärra eller skada patientens hälsa. Därför, för att överlåta massage för att förbättra styrkan, kan du bara en kvalificerad och erfaren specialist.

De grundläggande reglerna för rätt massage:

 1. Vid exponering för prostata rekommenderas starkt tryck för att undvika skador på det.
 2. Förfarandet för akupunktur bör endast utföras av en specialist inom detta område för renderingstjänster. Den vanliga personen känner inte till placeringen av inflytandepunkter på andra system. Han saknar begreppet korrekt införande av nålar.
 3. Massera effekter på människors reproduktionssystem bör utföras med en blås och tarm tom.
 4. Om en gul spets uppträder i sekret i spermatkanalen är det förbjudet att massera prostatan för att undvika försämring av hälsan.
 5. Var särskilt uppmärksam på kontraindikationer för någon typ av massage.

Nästan alla sorter av den fysiska metoden för att påverka förbättringen av manlig styrka i sin arsenal har begränsningar för tillämpningen av en eller annan av metoderna. Det är inte tillrådligt att massera prostatakörteln ensam. Detta kan leda till negativa följder och skador på det manliga reproduktionssystemet.

Kontra

Faktorer som är viktiga att tänka på för att vägra massage:

 • en inflammatorisk process orsakad av bakterier;
 • inflammation i urinröret, urinblåsan och smärtan;
 • förekomst av akut pyelonefrit
 • Närvaron av stenar i prostata;
 • prostata adenom;
 • prostata neoplasma
 • inflammatoriska manifestationer i testiklar;
 • nedsatt urinering
 • tuberkulos av prostata
 • förhöjd kroppstemperatur hos patienten;
 • patologiska förändringar i ändtarmen (hemorrojder, sprickor, smärtsamma förnimmelser).

Akupunkturspecialisten ska endast utföra handskar och nålar som måste vara sterila. Vid överträdelser av septiska regler är vidare utveckling av infektion i patientens kropp möjlig.

Förfarandet utförs inte när:

 • mentala störningar
 • förekomsten av en anamnese av hjärtinfarkt;
 • infektionssjukdomar;
 • tuberkulos med en aktiv form av läckage;
 • Oncology.

Alla inflammatoriska processer i urinröret är också kontraindikationer för att utföra massage på testiklarna.

Effektiviteten av massageprocedurer för att förbättra styrkan uppnås vid korrekt val av typ av massage, uppfyllande av alla säkerhetsförhållanden och uppföranderegler.

Innan du börjar aktiviteter med anknytning till påverkan på det manliga reproduktionssystemet är det obligatoriskt att samråda med en specialist. Självmedicinering utan att ha råd med en läkare kan förvärra situationen.

När allt kommer omkring måste du först fastställa den huvudsakliga orsaken till utseendet på patologiska förändringar som påverkar manlig styrka. Att eliminera själva problemet, ett positivt resultat kommer inte att hålla dig väntar.

Har du allvarliga problem med POTENTIAL?

Har du problem med erektil dysfunktion? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte?

Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • trög erektion
 • brist på lust
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Känslan att öka är möjlig! Gå till länken och ta reda på hur experterna rekommenderar att du behandlar.

Massage för att öka styrkan hos män: hur man gör för erektion

När det finns problem i det intima livet, rekommenderar många medicinska experter att du utför en massage för styrkan. Varje massageteknik hjälper till att förbättra blodcirkulationen, normaliserar människors allmänna välbefinnande.

Det finns flera metoder för massage från impotens. Du kan ta någon form som bas och träna själv ensam hemma. Beroende på typ av exponering särskiljs prostatkörteln, externa genitala organ - penis, testiklar, scrotum och inflytande på biologiskt aktiva punkter.

Erotisk massage praktiseras i stor utsträckning. Men den här metoden är bara bra under vissa förutsättningar - en mysig atmosfär, främjandet av andra hälften. Massage påverkar inte bara fysiskt, utan också psykiskt, vilket gör att du kan öka din sexuella lust.

Tänk på hur bra prostata massage för styrka? Och ta reda på var de aktiva punkterna på männen är ansvariga för kvaliteten på stigaren och sexuell aktivitet.

Massor av testiklar för att öka styrkan

Brott mot blodcirkulationen, stagnerande fenomen i bäckenorganen och andra patologiska förhållanden påverkar mänens erektilfunktion negativt. När blodflödet är lågt levereras testiklarna med otillräckligt syre och användbara komponenter, vilket gör att deras arbete är upprörd. Detta leder till en minskning av testosteron, en minskning av sexuell lust, en dålig stigare.

Att massera testiklarna är en speciell teknik som gäller manuella shiatsu-metoder. Denna gamla metod för att stimulera människors sexuella aktivitet har inte förlorat sin relevans i vår tid, vilket beror på den höga terapeutiska effekten.

För att öka styrkan behöver du inte ha en medicinsk utbildning. Vägen är enkel, inga speciella färdigheter krävs. Alternativt: med hjälp av en testikelmassage kan du diversifiera förspelet - knådning görs av partnern.

Teknik för testikelmassage:

 1. Med ena handen lyfter du penis och den andra handen trycker försiktigt på pungen.
 2. Ta tag i könsorganet med två fingrar bakom basen för att ringa. Dra upp penis och dra ner testiklarna.
 3. Med två fingrar ta tag i skrotets hud, dra i olika riktningar.

Lätt obehag är normalt. Om det finns smärtsamma känslor är det nödvändigt att minska belastningen på det känsliga området.

Sådan manipulation rekommenderas inte för att utföra om mannen är sjuk med uretrit, balanit, balanoposthit och andra sjukdomar som leder till inflammation i penis.

Massera aktiva punkter för att förbättra erektionen

Eventuell påverkan med hjälp av händer, inklusive massage, har en positiv effekt på kroppen, om den utförs korrekt. För att höja styrkan kan du massera de aktiva punkterna som ligger på människans kropp. Den första ligger mellan coccyxen och anusen.

Innan du börjar direkt stimulering måste du gnugga händerna om varandra för att värma upp. Börja proceduren med hjälp av cirkulära rörelser i en riktning, efter att riktningen har ändrats. Det är bättre att börja flytta i början medurs, och sedan vice versa.

Cure impotens hjälper till att påverka vävnaderna som ligger ovanför könsbenet. Det är bevisat att effekten i denna zon påverkar koncentrationen av testosteron i hankroppen, det finns en ökning i styrkan och förstärkning av erektionen.

Massagepunkterna för att öka styrkan hos män ligger i höger och vänster pubicben. Tekniken orsakar inte svårigheter. Vi måste sitta på stolens kant. Efter en hand, stäng skrotum, å andra sidan massera huden över skönhetsbenet. Rörelserna ska vara cirkulära och ganska långa - 36 gånger i en riktning, efter samma mängd i andra riktningen.

Andra aktiva punkter:

 • Området av ryggrad
 • Runt naveln;
 • Punkter under knäkopparna;
 • Punkterna är exakt i mitten av fötterna.

Helst bör akupressur utföras av en specialist. Korrekt utförd procedur bör slappna av, ge kraft och styrka.

Otvetydigt kommer det inte att finnas en snabb ökning av styrkan, eftersom mycket beror på organismens individuella egenskaper.

Massage i prostata

Massage i körtelorganet - medicinsk manipulation, som används för terapeutiska och förebyggande ändamål. Kärnan i proceduren är effekten av ett finger på prostata, vilket orsakar ett utflöde av prostatajuice. Tillsammans med vätskan lämnas orgelet av patogena mikroorganismer.

Indikation: erektil dysfunktion, minskad potens, behandling av kronisk prostatit, inflammation i sämre vesiklar, idiopatisk smärtssyndrom i bäckenregionen. Läkarens kommentarer påpekar att förfarandets gång gör det möjligt att öka samlagets varaktighet, för att stärka männas stigande och sexuella uthållighet.

Massage ska utföras av en urolog. Detta är idealiskt. För hjälp kan du kontakta en privat klinik som tillhandahåller sådana tjänster. Eller du kan försöka göra dig själv, eller fråga en älskad. Innan effekten på prostata behöver en viss förberedelse - de gör en svimma om 30 minuter efter att ha druckit en liter vanligt vatten.

Om massage görs hemma måste du förbereda ett smörjmedel. Du kan ta ett smörjmedel för vaginala / analsex. Den som masserar körteln ska ha kortklippta naglar och engångshandskar.

Mannen ligger i någon av följande positioner:

 1. Knä-armbågsställning.
 2. Bli rak, böj över och välvd tillbaka.
 3. Ligga på din sida, dra dina ben i magen.

När en man masserar för sig själv, är det idealiska läget att ligga på ryggen, höja benen högt och sprida dem. Teknik av prestanda: Sätt ett smörjmedel på ditt finger, sätt in i anuset främre mot 4-5 centimeter. Vid detta avstånd undersöks den nedre kanten av glandulärorganet. Hans högra halvdel är mindre känslig, så börja massera den först och gå sedan till vänster.

Rörelsen ska vara smidig och snygg, det rekommenderas att inte pressa prostata på ett starkt sätt, för att inte skada. Du kan öka belastningen på strama ställen i prostata. Kontraindikationer inkluderar:

 • Hemorrojder, sprickor i anus, proktit;
 • Smittsamma processer;
 • Uretrit, cystitis;
 • Onkologiska sjukdomar i tarmarna eller prostata;
 • Skador på perineumets organ.

Med korrekt funktion av tekniken finns inga smärtsamma förnimmelser. Den totala varaktigheten av manipuleringen är några minuter. Först utförs proceduren varannan dag, efter 2-3 dagar - när det redan finns förbättringar. I allmänhet är det nödvändigt att genomföra 10-15 sessioner för att massera prostatakörteln.

Trög erektion behandlas framgångsrikt. Förutom de beskrivna metoderna kan du uppmärksamma den taoistiska massagetekniken för män. Det bidrar till att öka styrkan, ger återhämtning av erektil funktion.

Tekniker börjar utföra med uppvärmningsstopp - det här låter dig aktivera sexcentrumet. Då måste du massera testiklarna, penisstammen, gradvis passera till huvudet. Slutföra övningen genom att massera indrymmet, som ligger mellan anus och coccyx.

Vilka punkter på kroppen är ansvariga för styrkan

Den grundläggande egenskapen hos människors hälsa är det fulländiga arbetet med erektil funktion. Människans styrka är direkt relaterad till hans välbefinnande, energi och vitalitet. Han bör regelbundet ta hand om sin styrka, oavsett ålder och hälsa.

Idag finns det många metoder för detta: mottagning av läkemedel, folkmetoder, kirurgisk ingrepp och inte bara. Du kan öka styrkan även utan att gå hem. En av de vanligaste metoderna är massage. Du kan använda olika tekniker för att uppnå önskat resultat. Men innan du börjar en massage hemma borde du veta huvudpunkterna för att undvika impotens hos män.

Vad är akupressur för att öka styrkan?

Akupressur för att öka potensen syftar till att påverka punkterna som bidrar till förbättringen av erektilfunktionen. Till skillnad från traditionell, traditionell massage, hjälper denna typ av terapi inte bara till att förbättra patientens tillstånd och reglera blodcirkulationen, men påverkar också viktiga punkter som förbättrar reproduktionssystemets funktion. Det har visat sig att vissa punkter på människans kropp har en signifikant effekt på styrkan.

För att normalisera erektilfunktionen hos män måste du inte bara veta punkterna utan också kunna genomföra tekniken på rätt sätt. Med en kombination av alla dessa faktorer kommer resultatet att märkas inom en snar framtid.

Tekniken kommer att vara effektiv med komplexa effekter, det vill säga med andra sätt att öka styrkan: fysisk aktivitet, rätt näring, avvisande av dåliga vanor, hälsosam livsstil.

Huvudpunkterna för att förbättra styrkan

Kärnan i effekten av akupressur på reproduktionssystemet är avslappningen av bäckenorganen. Denna metod uppfanns av kinesiska läkare som visade förmågan hos olika tekniker för denna terapi att positivt påverka en mans styrka. Med denna metod för behandling, förutom effektiv dynamik i könsorganen, har en signifikant effekt på urinvägarna. Som ett resultat klagar män sällan om sexlivet, liksom problem med urinering.

Viktigt! Kinesiska läkare har visat att kroppen har biologiskt aktiva punkter som förbättrar reproduktionssystemet, och de är främst på ben och händer.

För att hitta dessa punkter på din kropp behöver du två fingrar, stora och index, för att ta dig själv vid handleden på din högra hand. Flytta sedan fingrarna något mot armbågen. Det finns massagepunkter för att öka styrkan hos alla män.

Detta är huvudpunkten, men det finns ytterligare, som är indelade i tre grupper:

 1. I den första gruppen kan punkterna hittas på ryggraden, 7-8 cm ovanför coccyxen. Punktmassage på denna plats påverkar det manliga reproduktionssystemet positivt.
 2. Den andra gruppen ligger något under membranet, i zonen i solar plexus.
 3. Den sista gruppen av poäng ligger på fötterna.

Akupressur är effektiv i följande fall:

 • med impotens
 • med normal styrka, för att öka den;
 • med snabb utlösning, för att försena det så mycket som möjligt.

I Kina, för att öka styrkan, är inte bara massage praktiserad. Också populär är akupunktur.

Utförande av akupressur med styrka

Tekniskt sett kan det mest korrekta förfarandet endast utföras av en specialist. Det kommer att förhindra negativa konsekvenser. Till exempel i ryggradssjukdomar kan du inte använda punkter i detta område.

Exekveringsmetoden består i att trycka pekfingret på speciella punkter som förbättrar styrkan. Massan ska inte vara mycket intensiv, utan att tillåta smärta. Vid tryckning är det nödvändigt att göra cirkulära rörelser först medurs, sedan moturs för en minut.

När palpation slutar förbättras inte bara en mans sexuella funktion, utan trötthet och smärta i benen passerar också.

Med massan av ryggraden kan du använda alla dina fingrar på en gång och spendera behandlingen längre. I zonen i solar plexus utförs massage 2-3 fingrar.

OBS! Många recensioner och rekommendationer indikerar en positiv dynamik för användningen av denna metod för impotens. Manlig sexuell aktivitet ökar betydligt. Dessutom känner han sig glad, ökad ton och förbättrat övergripande välbefinnande.

Händermassage görs enligt följande teknik: Tryck i en cirkulär rörelse på handflatan och massera i en cirkelrörelse medurs. Gör detsamma med andra handen.

För att förbättra hanteringen kan du använda en fuktgivande handkräm.

Massage av könsorganen

Förutom aktiva aktiva punkter, genomförs genitalernas massage för styrkan. En man ska slappna av så mycket som möjligt och ta en bekväm position för sig själv.

Testiklarnas massage är som följer: Ta testiklarna med palmerna och långsamt knäda dem i flera minuter. När du behöver massage i penis behöver du först ta penisen i ett tillstånd av erektion, sedan lite slag på pungen och därigenom avlägsna purulent stasis.

Den sista typen av genitala massage är prostata massage. Tekniken utförs i handskar. Pekfingret, som tidigare smörts med petroleum, placeras i anuset och prostataens cirkulära rörelser utförs.

Alla rörelser ska inte orsaka obehag och obehagliga känslor. Massage bör utföras smidigt avkopplande rörelser.