Huvud
Behandling

Behandling av adenom med granolja, pumpa, sten etc.

Terapi av prostata adenom eller hyperplasi av en godartad prostatatumör är möjlig med olika naturliga oljor. Bland dem behandling av adenom med granolja, och även pumpa, linne, ricinus, sten, tea tree olja och svart kummin. Adenom av prostata är en obehaglig sjukdom hos det genitala systemet hos män, vilket påverkar det allmänna hälsan och sexuella livet, och orsakerna till sjukdomen kan skilja sig från infektionssjukdomar till hormonella förändringar.

Orsak till sjukdom

Tyvärr förvirrar de ofta begrepp som prostatit och adenom. Med prostatit är huvudfaktorn ett infektiöst medel. Det kan vara bakterier och sexuellt överförbara infektioner. Faktorn för adenom är hormonella förändringar i den manliga kroppen efter 50 år. Detta är huvudorsaken.

Varaktigheten av sjukdomsförloppet är svår att fastställa, den går från en form till en annan och utan ordentlig behandling leder till snabb inblandning.

Symptom på sjukdomen

Trots skillnaden i ursprunget för de två sjukdomarna är symtomen lika, och därför är dessa sjukdomar ofta förvirrade.

De viktigaste tecknen på adenom:

 • frekvent urinering och ofullständig tömning huvudsakligen på natten;
 • tryck i könsorganet.

Med prostatit sätts brännande och smärta till. Oavsett vilken sjukdom som finns, kräver det en snabb behandling.

Resultat av oljebehandling

Alla oljekonsistenser har positiva egenskaper för prostatabehandling:

 • är förebyggande medel för förebyggande av adenom och prostata;
 • minska smärta och stärka blåsan;
 • förbättra ämnesomsättningen
 • minska kolesteroltalet;
 • påskynda muskel tillväxt.

Behandling av adenom med oljor

fir

Firoljebeständighet används i terapi av adenom under lång tid. Det rekommenderas att använda inte bara inuti, men också för att torka i kombination med olja och samma vatten.

Ta 50 g granvatten uppvärmd till rumstemperatur, men inte mer än 40 grader, tillsätt 5 droppar. Den erhållna lösningen hälls i sprutan. Ligga på sidan, injicera lösningen och håll i 15 minuter. Terapi kommer att vara effektiv när antalet droppar ökar var 2. Antalet förfaranden 12.

Väl lämpad för behandling av ljus med granolighetskonsistens. Förbered ljus i apoteket, ett ljus tas 12 droppar, injiceras dagligen i en månad.

ricinolja

Castor används allmänt inom kosmetikområdet. Det rekommenderas att använda det för att minska smärtsamma känslor i adenom, det minskar inflammationen och stabiliserar rektalfunktionen. Droppar av ricinolja i prostata adenom kan sättas till te och örtmedicinska örter. Det är bra att massera med ricinolja i skrotområdet mellan könsorganet och testiklarna.

linfrö

För behandling av prostata bör väljas oraffinerad produkt från linfrön. Daglig dos linfrö med prostatit och adenom lämnar 2 msk. L., en morgon i 20 minuter innan du äter, den andra på kvällen. Ett konkret resultat kan förväntas om 2 månader.

Produkten har dock kontraindikationer:

 • sjukdomar cholecystit, pankreatit, hepatit, kolelitiasis;
 • allergier;
 • användning av antidiabetika

sten

Denna produkt har nästan hela periodiska tabellen och används framgångsrikt vid terapi av adenom. Stenolja för prostata adenom du kan använda inuti och komprimera.

För intern användning, 0,5 tsk. Det löser sig i 3 liter varmt vatten och blandar väl.

 • 0,5 tsk drick efter att ha ätit
 • Öka normen var 4: e dag, med upp till 3 matskedar;
 • Under behandlingsperioden med stenolja minskar normen för läkemedel.
 • Varaktigheten av behandlingen är en månad, då görs en paus.

Det rekommenderas att förbereda komprimeringen för behandling. För detta görs 3 g olja i 150 ml vätska och 100 ml alkohol. Den erhållna lösningen fuktas med gasbindning och appliceras i perineumområdet i en timme.

pumpa

Pumpa olja från prostata adenom kan användas på flera sätt:

 • gelatinkapslar;
 • pumpa olja inuti tre gånger om dagen för 1 tsk;
 • mikroclysters upplöses 10 ml olja i 0,5 msk. varmt vatten; efter administrering, håll i 10 minuter. Förfarandet bör göras före sänggåendet i 10 dagar;
 • bomullspinne doppad i lösning och infördes i anusen för hela natten.

Svart kummin

Svart kumminolja mot prostata adenom ofta används för internt bruk och utseende.

Oljekonsistensen gnids i ländryggen och området av skrotet. Förfarandet är gjort före sänggåendet. Varaktighet av behandlingen upp till 2 månader.

Produkten används i ren form för 1 tsk. två gånger om dagen eller kombinerat med pumpaolja 1: 1.

Tea Tree

Användning av tea tree oil i adenom bör göras med försiktighet. Det är inte tillåtet att använda det i sin rena form. 1 droppe läggs till 1 msk. honung eller släpp på en bit bröd tre gånger om dagen.

Ljus kan beredas av dig själv. För att göra detta smälta de rektala ljusen, tillsätt 3 droppar olja, frys sedan och gå in i 7 dagar i anuset.

För sprutning späds 5 droppar i ett glas med varmt vatten. Förfarandena utförs i 10 dagar.

Dietmat

Olivolja med prostata adenom anses vara en kostprodukt. Vid adenom rekommenderas inte mer än 30% fett. Därför är det bättre att ersätta alla animaliska fetter med olivolja. Denna produkt innehåller zink och selen som är nödvändiga för kroppen under behandlingen.

Det är nödvändigt att konsumera mer frukt, och från grönsaker för att göra sallader och fylla med olivolja. Användbara betor, kål, tomater, gurkor, courgetter, vattenmeloner. I kosten bör inkludera skaldjur, gröt. Uteslut fettkött, kryddiga såser och konserveringsmedel, röka produkter, godis. Minska produkter som potatis och baljväxter, bär och frukter med försiktighet.

Firolja med prostatit

Nyligen säger läkare i allt större utsträckning att sjukdomarna hos den manliga sexuella sfären är betydligt "yngre".

Medan det tidigare "manliga" missförhållanden låg i väntan på en stark hälften av mänskligheten i gamla, ålderdom, nu medelålders män frågar ofta om hjälp med problem med könsorganen. Och ofta diagnostiserar läkare prostatit. Och om en person har korsat tröskeln till femtio år, då är det möjligt att han kan upptäcka symptom på prostata adenom.

Tidig överklagande om medicinsk hjälp kommer att bli av med problem och förhindra sjukdomsprogressionen genom att använda traditionella behandlingsmetoder och folkmedicinska lösningar. Som de mest effektiva medicinska potionerna från naturliga naturprodukter visade granolja att vara framgångsrik - med prostatit ger användningen ett utmärkt resultat.

Användningen av granolja med prostatit ger ett utmärkt resultat

Läkande egenskaper hos en unik naturlig produkt

Ursprunglig granolja tillverkas av tallar och unga skott av granar som växer i ett ekologiskt rent område. När man använder den nyaste vitaminhärdande produktionstekniken genom kallpressning är det möjligt att lagra alla användbara komponenter i granolja. Den färdiga produkten har kraftfulla antiseptiska, antiinflammatoriska, antibakteriella egenskaper och är en naturlig åtgärd nummer ett bland de eteriska oljor vid behandling av prostatit och BPH. Fir eterisk olja är effektiv mot patogener, stimulerar blodcirkulationen i prostatakörteln (prostata), ökar kroppens skyddande funktioner. Tack vare de helande egenskaperna är användningen av denna produkt effektiv vid behandling av den manliga sexuella sfären.

Ursprunglig granolja tillverkas av tallar och unga skott av granar som växer i ett ekologiskt rent område

Kärnan i sjukdomen

Idag, varannan man åtminstone en gång i sitt liv lidit av prostatit, och ungefär en fjärdedel av patienterna som besöker läkare med klagomål av ångest i sexuellt eller urinvägarna, som drabbats av denna sjukdom. Läkare kallar prostata den andra hjärtat av en man, för att hon tillsammans med testiklarna är ansvarig för reproduktiv funktion. Det vanliga namnet på prostatit är inflammatoriska processer i prostata.

I åldern ökar prostata i storlek på grund av den naturliga tillväxten av vävnader, kallas denna missbildningen adenom i prostata. Ibland är det svårt att diagnostisera en sjukdom och påbörja rätt behandling på rätt sätt på grund av likheten hos symtom med andra sjukdomar. Korrekt diagnos och snabb initiering av behandling förhindra adenom från utseendet av problemen med njurarna, förhindrar upptrappning av benigna utväxter i maligna.

Det vanliga namnet på prostatit är prostataens inflammatoriska processer

Orsaker till problem

Det finns flera orsaker till att det uppstår en obehaglig sjukdom, men huvudet anses vara en bakteriell infektion. Bakterier genom blodkärlen och lymfsystemet tränger igenom prostatakörteln från urinvägarna eller andra inflammerade organ. I detta fall är behandling med granolja som ett ytterligare terapeutiskt medel mycket effektivt.

de orsakar sjukdom är också en ärftlig faktor, stagnation av blod i bäckenet på grund av en stillasittande livsstil, skador på organ i det urogenitala området som ett resultat av läkarundersökningar, smittsam inflammation i könsorganen och andra delar av kroppen, oregelbunden sexualliv och promiskuösa sexuella relationer, problem med hormonell obalans, överdriven dricks och rökning.

Den faktorer som orsakar prostatit hänvisar allmänt hypotermi, regelbunden förstoppning, brist på vitaminer och spårämnen, sexuellt överförbara sjukdomar, överdriven träning, stress, sömnbrist.

Effektiv behandling bestäms genom att man etablerar en tillförlitlig och korrekt orsak till sjukdomen.

Det är mycket viktigt att bestämma den pålitliga och korrekta orsaken till sjukdomen

Tecken på inflammation i prostata

Om du kontrollerar ditt fysiska tillstånd, kan du hitta obehagliga symtom på en sjukdom i ett tidigt skede, då behandlas sjukdomen mycket lättare, och processen i sig tar mycket mindre tid. Med tiden startade behandlingen är nyckeln till att framgångsrikt bli av med problemet.

I det första skedet av sjukdomen stör smärta i underlivet, testiklarna, sårbenet, urinröret, lindrig urladdning ur urinkanalen störande. Med prostatit verkar erektionen, prematur utlösning framträder, uppmaning att urinera förhöjer, blåsan töms inte helt.

I början och med akut manifestation av sjukdomen är temperatur hoppar upp till 39 grader möjliga. När sjukdomen blir en kronisk form växlar akuta skeden med perioder av eftergift. Hopp av lågkvalitativ feber på kvällarna från 37,2 till 37,6 grader noteras.

Om dessa symptom upptäcks ska du kontakta urologen för rätt diagnos och börja behandlingen.

Vid det första skedet av sjukdomen, smärta i underlivet

Behandling av folkmekanismer

Användningen av naturliga eteriska oljor vid behandling av prostatit har praktiserats under lång tid. Firolja har en positiv effekt på det sjuka organet, det hjälper till att bota sjukdomen, som fungerar som ett medel för ytterligare terapi. Behandlingen av sjukdom innebär i första hand eliminering av inflammation i prostata som orsakas av bakterier och mikrober. Fir olja som en oberoende medlet i kompositionen av hemlagad potions skadlig effekt på patogener, djupt penetrerande cellmembranet, förstöra infektiösa medel. Effektivt vid behandling av prostatit, användandet av inte bara granolja utan även granvatten, granbark.

Behandling av prostatakörteln med granolja innebär flera metoder. Alla med långvarig användning och överensstämmelse med alla användningsförhållanden är ganska effektiva.

 • För att lösa problemet rekommenderas det att göra mikroclysters med granolja (efter rengöring av enema). För detta ändamål sprutan med kokt vatten och tillsätt 5 droppar tallolja, öka dosen på två dagar, vilket innebär att antalet sjunker till 12. Kurser hålls 30 dagar, sedan göra en paus för 2 månader. För att öka bakteriedödande effekt kan du ersätta vanligt vatten med infusion av kamomill.
 • För försvinnande av smärta och öka kraften gör speciella ljus med eterisk granolja. Nackdelen med dem är att på grund av oljens höga volatilitet lagras de i kylskåp i sex dagar och i 30 dagar är det nödvändigt att beställa nya i apoteket.
 • Den beredda blandningen av gran, havtorn och persikaolja är också mycket effektiv. Ingredienser blandas i ett förhållande av 1: 1: 1, skaka, fukta i ett läkemedel gjord av en bandage tampong och sätta in i anus, vilket leder till ytterligare tarmrörelse. Behandlingsperioden är 30 dagar.
 • Ganska effektiv är massage från prostatit med granolja. Förfarandet bör utföras av en erfaren läkare.
 • Rekommendera också att förbereda en blandning som är baserad på vilken grädde som helst med tillsats av eterisk olja av gran och gnugga den i skrotet innan du lägger dig i 5 minuter, försöker att inte röra på skrot och anus för att undvika irritation.
 • Det är också användbart att använda ett avkok av granbark. Koka fem minuter, 2 teskedar bark i ett glas vatten. Stamma, spänna och konsumera 1/3 kopp tre gånger om dagen 30 minuter före måltiden i 20 dagar.

Användbar behandling med avkok av bark gran

Inflammation i prostatan och BPH är inte en mening, om tiden att uppmärksamma symptom på sjukdomskänsla, kontakta läkare och påbörja en omfattande behandling med konventionella metoder med användning av folk rättsmedel. Firolja kommer att spela en viktig roll i sjukdomsläkningen.

Oljor för behandling av prostatit

+ nbspnbsp SITE SEARCH

Hälsa med Vivasan

Recensioner, kommentarer, användbar information:

I vår online butik av varor Vivasan, www.vivasan-ukraine.com.ua Du kan välja och köpa företagsprodukter Vivasan (Vivasan): naturliga eteriska oljor, medicinska krämer, uhodovuyu kosmetika, mineral-vitaminkomplex, hårvårdsprodukter, andra produkter för skönhet och hälsa från Schweiz.

Se hela katalogen av Vivasan varor, Vivasan prislista med detaljerad produktbeskrivning och kundrecensioner.

Leverans av Vivasan produkter från 1000 UAH. utförs gratis. Ordern skickas samma arbetsdag och levereras 1-2 dagar.

Vi är redo att erbjuda officiella rabattkort Vivasan, samt olika kampanjer, rabatter, bonusar.

Vi hjälper dig gärna till att välja och svara på dina frågor!

Gratis samråd om val och tillämpning av produkter för skönhet och hälsa
Telefoner: +38 050 453-73-98, +38 067 747-94-92, +38 063 931-33-03; Skype: vivasan-ukraine.

Med vänliga hälsningar Natalia Kuznetsova,
chefen för det officiella Vivasan-lageret i Ukraina,
administratör av webbplatsen vivasan-ukraine.com.ua.

+ nbspnbsp Delar av Vivasan-katalogen

Är pumpolja effektiv i prostata sjukdomar och hur man tar det?

Pumpaolja är en produkt av naturligt ursprung, erhållet från pumpafrön genom kallpressning.

Få människor vet att det är ett av de vanligaste sätten för traditionell medicin, som aktivt används för att behandla olika sjukdomar.

En annan av dess fördelar kan betraktas som närvaron av ett stort antal användbara substanser, vilket medger att man uppnår en positiv effekt vid behandling av sjukdomar hos den manliga genitourinära sfären.

Dessa unika ämnen gör denna produkt effektivare än liknande produkter av naturligt ursprung. Oftast används det för att behandla inflammation i prostatakörteln. Så hur korrekt att ta pumpaolja med prostatit?

Vad är prostatit?

Detta är en inflammatorisk process som sker i prostata. Denna kropp har ett annat namn - prostatakörteln. Det är en sekundär del av manliga reproduktionsorgan.

Hälsosam och inflammerad prostata

Med denna sjukdom finns det problem med att tömma urinblåsan, vilket väsentligt sänker den sexuella lusten mot det motsatta könet, och det finns allvarliga problem med erektion. Till min stora ånger, kan ungefär hälften av män som lider av prostatit, i avsaknad av kvalificerad behandling, uppleva infertilitet.

Detta beror på att prostatakörteln inte längre kan producera en tillräcklig mängd av högkvalitativ sekretion för att säkerställa spermobilitet. Det är viktigt att inte glömma att alla ovanstående symtom kan vara drabbade inte bara av den inflammatoriska processen i prostata och onkologi, utan även prostata adenom.

Orsaker och symtom

För närvarande finns det fyra huvudformer av prostatit:

 • akut bakterie;
 • kronisk bakteriell;
 • icke-bakteriell;
 • prostatodyni.

Hos män som är yngre än trettiofem år fortsätter sjukdomen i den första formen. Den kallas bakteriell när det finns en lämplig bekräftelse på förekomsten av infektion.

Oftast utvecklas det klamydia, trichomoniasis, gardnerellez och till och med gonorré. Det är som följer: det orsakande medlet (mikroorganism) strömmar in i prostatan från urinröret, blåsan och rektum genom blodkärlen i bäckenet.

Forskningsforskare som nyligen utforskat bevisar att i vissa fall försenas infektionen av redan befintliga brott mot strukturen av prostatavävnad. Äldre män diagnostiserar vanligtvis kroniska former av sjukdomen.

Alla existerande symptom på prostatit kan delas in i tre huvudkategorier:

 1. ångest, irritabilitet, aggressivitet, nervositet män, som beror på att patienterna uppmärksammar sina egna problem och problem i sexuellt liv;
 2. problem med sexuell funktion. Normalt noteras ömhet i urinblåsan och rektum under utlösning. En annan ofta observerad svag erektion, eller ens frånvaro, för tidig utlösning, förlust av orgasm och andra obehagliga symptom som stör det normala livet.
 3. störningar i urinvägarna. De kännetecknas av tillräckligt snabb och smärtsam uppmaning att tömma blåsan och en känsla av dess ofullständiga förödelse. Också det finns en outhärdlig smärta i underlivet.
När det gäller manifestationen av vissa former av inflammation i prostatakörteln är de följande:
 1. skarp. Akut inflammation i prostata kännetecknas av en ökning i temperaturen, som kan nå även fyrtio grader Celsius. I detta fall följs patientens allvarliga tillstånd av feber, feber och frossa. Mikturition ges med stor svårighet och samtidigt mycket smärtsam. Samtidigt utvecklas ödem i prostatakörteln, vilket kan orsaka urinretention.
 2. kronisk. Som regel fortsätter det lugnt, men när som helst, i närvaro av negativa faktorer kan det förekomma en förvärring. Vanligtvis orsakar inte åkomma uttalade tecken, vilket kan orsaka obehagliga känslor hos en man. Men just på grund av att symtom saknas kan patienten felaktigt tro att han inte har några hälsoproblem.

Användbara egenskaper och vissa nyanser av användning

Till att börja med bör det noteras att det har ett stort antal fördelar för människors hälsa:

 • det tolereras fullständigt av någon organism
 • är förebyggande mot utseende av prostata adenom och manlig impotens;
 • tar bort inflammation
 • förbättrar metaboliska processer som uppstår i kroppen;
 • accelererar muskulaturens tillväxt;
 • Minskar smärta syndrom när tömmer urinblåsan
 • underlättar förloppet av en sjukdom, såsom prostata adenom;
 • minskar koncentrationen av kolesterol i blodet;
 • förbättrar elasticiteten hos detta organs vävnader.

För tillfället finns det flera alternativ för hur man tar pumpaolja med prostatit:

 1. kapslar baserade på gelatin. Dosen av detta läkemedel bestäms endast av den behandlande läkaren;
 2. olja i injektionsflaska, som kan köpas på alla apotek. Vid behandling av inflammation i prostata med pumpaolja är det nödvändigt att ta det ungefär i en tesked tre gånger om dagen. För att förebygga sjukdomen måste du ta drogen en matsked om dagen. Ta pumpaolja från prostatit före måltid eller tre timmar efter det, och behandlingsperioden ska ligga i en hel månad. Utan att rådfråga en specialist bör du inte börja behandling av prostatit med pumpaolja.
 3. mikroclysters och tamponger. För att göra enema måste du ta ett halvt glas vatten vid rumstemperatur och tio milliliter olja. Gör det bättre innan du lägger dig. Efter introduktionen av denna komposition är det nödvändigt att ligga i viloläge i en kvart i timmen. Behandlingsförloppet med detta läkemedel ska ta upp till tio dagar. Det är lämpligt att ersätta mikroklism med en tampong, eftersom det garanterar en högre effektivitet. Det bör vara väl fuktat i olja och sätta hela natten i anusen.

Glöm inte att alla befintliga metoder för alternativ medicin endast ska användas som tillägg. Alla naturliga läkemedel ska tas klokt.

Vi applicerar eteriska oljor vid behandling av prostatit: sten, linfrö, havtorn, gran och olja av svart kummin

Behandling av prostatit kräver ett omfattande tillvägagångssätt, som består av mediciner, fysisk utbildning, massage, fytoterapi.

Traditionell medicin är inte den sista platsen på vägen till återhämtning.

Användningen av vegetabiliska oljor för medicinska ändamål ger ett bra resultat - vissa oljor har antiinflammatorisk, antibakteriell eller förstärkande effekt.

Esters - oljor med prostatit - plusser och minus

Oljor (estrar) av växter producerar speciella metoder för kallpressning, Huvud pluset för varje sådan eter är naturligt ursprung, kvalitet utan extra, inte alltid fördelaktiga komponenter.

Strukturen är mild, ger inte obehag med extern applikation.

Nästa plus är doften. Naturlig smak kommer att vara till nytta för människokroppen - avslappning, ökad immunitet, minskad inflammation.

FAQ: För behandling av prostatit (utom akut), är uppvärmningsbad väl använt, tillsats av tillåtet eter till vatten kommer att ge ännu fler fördelar.

Av minuserna är att ta hänsyn till den individuella intoleransen hos någon olja.

Även en minus kan betraktas som en snabb beroendeframkallande organism för dem - att använda etrar kan inte vara mer än 10 dagar och sedan ta en paus. I annat fall reduceras effekten av ett sådant läkemedel.

Vissa oljiga preparat kan höja eller sänka trycket, lugna eller omvänt fungera som ett medel - det bör beaktas genom att drabbas av vegetarisk dystoni, sömnlöshet, etc.

Vilka är lämpliga?

Prostatit är en inflammation i prostata, orsaker är bakterier eller interna processer för att sänka immunförsvaret.

Därför bör oljor väljas med följande effekter:

 • ett antiinflammatoriskt;
 • antibakteriella;
 • lugnande;
 • läkning;
 • stärka och återställa immunitet
 • vilket förbättrar blodcirkulationen.
 • sten;
 • tea tree ether;
 • från grapefruktben
 • sandelträ;
 • gran;
 • enbär;
 • ingefära;
 • rosmarin.

Stenolja

Behandling av prostatit med stenolja: Vilka ämnen innehåller den? Hur påverkar det behandlingen av prostatit?

Stenolja eller "geomalin" - Ett intressant fenomen av stenar, ett mineral extraherat i höghöjdsregioner.

Den innehåller nästan alla delar av det periodiska systemet Mendeleyev:

Innehåller också en stor mängd zink, som är nödvändig för människors hälsa - reproduktiv funktion.

Det är ett gulaktigt pulver med en sammandragande effekt på tungan.

Detta ämne har länge varit känt över hela världen för dess helande funktioner, har en antibakteriell egenskap. Lämplig för behandling av nästan alla allvarliga sjukdomar (diabetes, onkologi).

Med prostatit kommer läkemedlet att återställa prostatakörteln, minska eller besegra hela inflammationen, stärka hela kroppen.

Vilken typ av prostatit ska jag använda?

Experter rekommenderar att man ansöker om förebyggande åtgärder, med någon typ av prostatit, med någon komplikation.

Lämplig för ökad potens, justering av utlösningen av utlösningen.

Kontraindikationer:

 • problem med koleretisk funktion (mekanisk gulsot);
 • drogintolerans.

Hur ansöker du rätt?

För förebyggande En lösning geomalin - 3 g per 3 liter vatten, drick tre glas om dagen.

För behandling av prostatit använd kompressor (till perineum) - i ett glas kokande vatten för att upplösa 3g. förberedelse, fukta bandaget, applicera i 60 minuter. Förfarandet bör upprepas i 2 veckor.

I ett första skede av en prostatit eller någon sjukdom i ett genitourinary system är det möjligt att hantera enbart stenolja. För behandling av akut, kronisk form används detta läkemedel som ett komplement till antibiotika.

En bra effekt ger avkok av örter med sådan olja - 3g. olja, ett halvt glas meduinitsa, ett glas nässla för att hälla 3L. koka, insistera på ett par timmar och drick före måltiden för en halv kopp.

microclysters bra lindra smärta och inflammation - 3g. per liter vatten.

Effekten kommer efter flera tillämpningar - smärtan sjunker, ödemet minskar, urinvägsverkan återställs. Det är nödvändigt att passera hela kursen - 2 veckor, om nödvändigt, upprepa.

fir

Behandling av prostatit med granolja

Firolja erhålls från nålar och unga skott av gran.

Agerar som ett antibakteriellt medel, förbättrar mikrocirkulationen i bäckenet, ökar immunsystemets nivå.

Huvudsakligen behandlar den bakteriell prostatit väl. Lämplig för förebyggande av sjukdomar. Tja, lindrar snabbt smärta i perineum, underlivet.

Kontraindikationer:

 • allergi mot barrträd;
 • drogintolerans
 • Gastrointestinala sjukdomar.

Användning:

 1. microclysters med graneter används i ungefär en månad - 5 droppar per genomsnittlig volym av enema, och ökar sedan en mängd eter dagligen.
 2. Du kan gnugga i perineum denna produkt, ensam eller med en babykräm.
 3. Prostatisk massage med läkemedlet kommer att bli effektivare.

Användningen av flera etrar (havtorn, gran) förbättrar effekten.

Några droppar smör kan läggas till te.

Effekten av läkemedlet kommer nästan omedelbart, men du bör gå igenom hela behandlingsperioden - 30 dagar.

linfrö

Sammansättning, åtgärd

Detta läkemedel innehåller många användbara ämnen - aminosyror, mineraler, vitaminer.

Har antimykotiska, antibakteriella egenskaper.

Behandling av prostatit med linolja är lämplig för varje stadium av prostatit, som behandlar bakteries typ av bakterie mycket bra.

Kontraindikationer:

 • gallsten sjukdomar;
 • hypertoni;
 • diabetes mellitus;
 • allergi.

Behandlingsschema:

också Följande komposition användes: några gram linolja + hackad äggskal + citronsaft.

göra microclysters med en sådan beredning.

Linfrö blandas med ett extrakt av kamomill, ringblomma och skum, gör kompresser till perineum.

Effekten av behandlingen kommer inte att vara tidigare än 2 månader.

Svart kummin

Svart kumminolja innehåller många användbara ämnen (zink, fosfor, andra vitaminer).

Denna åtgärd förbättrar metabolismen i kroppen, har en antiinflammatorisk effekt, bekämpar bakterier utan att skada mikroflora i magen.

Lämplig för förebyggande behandling är behandling av prostatit med olja av svart kummin möjligt i alla steg.

Kontraindikationer:

 • ischemisk hjärtsjukdom;
 • trombos.

Applikation, kombination, effekt:

 1. administreras oralt 2 teskedar vardera per dag.
 2. Rub i grenen,
 3. används för rektal massage.
 4. dekokt från kamille för att blanda med en sked honung och en matsked svart kummin - antiinflammatorisk effekt, förstärkning av immunitet.

Effekten kommer i en vecka - 2 med daglig användning, det är bättre att kombinera intern och extern applikation.

pumpa

Pumpa - har länge varit känd som en användbar produkt för behandling av prostatit, applicera inte bara olja, men också frön, köttet självt.

Pumpaolja har en excitatorisk effekt, påverkar positivt hela kroppen hos en man.

slutsats

Det viktigaste i valet av behandling är inte att skada. Naturen hos eteriska oljor är obestridlig, det försvårar inte de inre organens mikroflora, men man bör komma ihåg om allergiska reaktioner, vissa kontraindikationer.

Traditionell medicin har rätt att vara, dock efter samråd med en kvalificerad specialist. Var frisk!

Användbar video

Hur man applicerar stenolja vid behandling av prostatit - se följande video:

Behandling av prostatit med linolja: terapeutisk effekt och hur man använder den korrekt

Behandling av prostatit med linolja är extremt effektiv på grund av de komponenter som utgör denna olja.

Linfröolja har en positiv effekt på organens funktion, stimulerar aktivering och förstärkning av immunsystemet. Detta bidrar till en betydande acceleration av behandlingsprocessen.

Den mest populära linoljan i behandlingen av prostatit av olika former.

Ett komplex av användbara ämnen av linolja utgör för bristen på vissa delar av den manliga kroppen som är involverad i kampen mot prostatit.

Linfrö med regelbunden användning ger dig det nödvändiga dagliga intaget av antioxidanter, mineraler och syror. Inträde av denna produkt är ett utmärkt verktyg för behandling och förebyggande av manliga genitourära sjukdomar.

Behandling med linolja är allmänt känd som ett medel för traditionell medicin. Linfrö är så effektiv att den till och med tjänar till att förebygga cancer. Hög immunitet upprätthålls på grund av anrikning av kroppen med nödvändiga element som ingår i linfröolja.

Förutom ovanstående förhindrar linfröolja fullständigt spridningen av mikroorganismer som har blivit en källa till sjukdomen. En användbar effekt uppnås även vid behandling av linolja parenchyma i prostata.

Linfrö hjälper till att återställa slemhinnorna och väggarna i kärlen intill de organ som skadas av sjukdomen. Med användning av linolja är venös trängsel och ödem i bäckenområdet inte möjliga. Om en man ofta lider av blåsor och uretrit kommer linolja att bli ett oumbärligt verktyg för behandling och ytterligare förebyggande av dessa sjukdomar.

En annan användbar och viktig effekt som uppnås med linoljebehandling är fullständig blockering av cytokinproduktionsprocessen, vilket gör att prostatavävnad kan börja en fulländad regenereringsprocess.

Den avførande effekten är användbar vid kronisk förstoppning för att förhindra bakre irritation av prostata bakre yta genom hårda, förkalkade massor som ackumuleras i lumen i ändtarmen. Förbättrad överföring av neuromuskulära impulser återställer tonen i glattmuskelfibrerna i prostatakörteln, stromas struktur och parenkymens elasticitet.

Att bli av med övervikt är förebyggande av prostatit, speciellt vid stillasittande livsstil. Eliminering av stillastående fenomen i bäckenorganen och stora venösa trunkar stimulerar normal blodcirkulation.

Den terapeutiska effekten av linolja vid behandling av prostatit möjliggör:

 • förbättra människors övergripande välbefinnande
 • lindra klåda och inflammation
 • för att underlätta urinprocessen
 • för att avlägsna förstoppning och symtom på flatulens
 • förbättra tillståndet i rektum
 • öka prostats motståndskraft mot negativ påverkan av den yttre miljön;
 • förhindra utseende av analfissurer.

Än linolja kan göra mycket skada? Rimlig användning av linolja i de proportioner som rekommenderas av den behandlande läkaren har mycket mer att göra än skadan.

Ta linolja rekommenderas inte när:

 • individuell intolerans
 • kronisk och akut cholecystit
 • diarré;
 • akut keratit;
 • mottagning av blodförtunnande läkemedel;
 • blödningsstörningar
 • hemofili.

Linfrösextrakt används endast efter samråd med den behandlande läkaren för att utesluta förekomsten av kontraindikationer, sjukdomar i det hepatocellulära systemet.

Mot bakgrund av den uttalade koleretiska effekten av linolja, är det en förvärring av kronisk cholecystit på grund av utflödet av gallan.

Förvara produkten i kylskåp eller annan mörk sval plats i högst sex månader från öppningstillfället.

Konsumtionen av produkten med regelbunden tillträde är ganska ekonomisk, så köp inte stora paket.

Användningen av linfröolja är möjlig i olika former av prostatit. Effektiviteten av linolja rapporteras av patienter som behandlades för asymptomatisk och kongestiv prostatit, akut och kronisk form av prostatit. Också om linolja svarade positivt på män som kämpade mot bäckensmärksyndromet i kronisk form.

Vid akut och kronisk inflammation i prostata, liksom med granulomatös prostatit, har linfröolja följande effekter:

 • förstärkning av kärlväggarna;
 • stimulering av blodcirkulationen;
 • antiinflammatorisk effekt
 • förhindra tillväxten av kolesterol;
 • förstärkning av immunsystemet
 • normaliserar ämnesomsättningen
 • en kraftfull antiviral egenskap.

Vid icke-inflammatoriska sjukdomar används linolja för att behandla prostataadenom, förlänga varaktigheten av samlag och förhindra maligna tumörer. På grund av den naturliga antioxidanten tioprolin avlägsnar linolja nitrit och nitrosaminer som skadar kroppens vävnader, inklusive ackumuleras i prostataens parenchyma.

Den generaliserande effekten återställer manlig erektilfunktion, påverkar positivt sexuellt varaktighet, tjänar till att förhindra primär eller sekundär infertilitet. Förbättring av blodfyllningen av penisens klyfösa kroppar leder till en mer beständig erektion.

Hur man behandlar prostatit med linolja:

 • Internt appliceras linolja på 1 msk. två gånger om dagen, med ett halvt glas rent kokt vatten. Folk recept inkluderar tillägg av 1 msk. linolja 1 tsk propolis eller pumpaolja, vilket signifikant ökar läkemedlets effektivitet.
 • Du kan krydda med linolja flera gånger om dagen, sallader, andra och vegetariska rätter.
 • mikroclysering med linolja utförs i 1 msk. på 50 ml kokt vatten eller saltlösning, varefter enema injiceras i ändtarmen.

Vätskeformig linolja är lämplig för daglig användning, oljan ersätter den vanliga kryddan, olivolja, solrosolja och majonnäs. Den är väl kombinerad med grönsaks- och fruktjuicer, yoghurt, sura mjölkprodukter. En mild, laxerande effekt utvecklas efter flera dagars applicering.

Hembehandling av prostatit

prostatit Är en inflammation i prostata. Med akut prostatit, hög temperatur, olika komplikationer på njurarna är smärtsam urinering möjlig. Men oftast uppstår sjukdomen i kronisk form. Ofta verkar det som om sjukdomen redan har receded, men här är du bara lite kall och återigen samma tecken. Mer om symptomen, se här.

Den främsta orsaken är en bakteriell infektion, medel, som tränger in i prostatakörteln från urinröret eller blod och lymfa vid inflammatoriska sjukdomar i andra organ. Riskfaktorer inkluderar: genetiska anlag, stillasittande livsstil, promiscuity, urinvägarna skada i pågående medicinsk forskning, försämrad blod och lymfa cirkulationen i bäckenorganen, hormonella förändringar, infektiösa sjukdomar i de inre organen (patogenerna som registrerats i prostata blodflöde eller lymf). Oftast drabbar sjukdomen ungdomar och medelålders män.

Uppkomsten av sjukdomen sker i latent form, utan speciella symptom, utan att orsaka problem för en person. Omkring en fjärdedel av patienterna klagar inte alls, eftersom männen sällan vänder sig till en urolog, vilket leder till utvecklingen av ett stort antal komplikationer.

Genom initiala tecken på sjukdom kan hänföras ibland uppträder smärta eller obehag i perineum, nedre delen av magen, testiklar, korsbenet, urinröret (neobilnye uretral urladdnings - figur, den mest kännetecknande för den kroniska prostatit), täta urinträngningar, och därmed känsla av ofullständig tömning av blåsan, morgon känsla av bränning, smärta, klåda i urinröret; svag erektion eller för tidig utlösning.

För den kroniska inflammatoriska processen i prostatakörteln observeras periodiska exacerbationer följt av intervaller av relativ välbefinnande.

Vissa läkare, ja, och patienter, anser att kronisk prostatit är oåterkallelig. Jag är säker på att det inte är det. Kombinera metoderna för traditionell och traditionell medicin kan under ledning av en erfaren läkare bli av med denna sveda. Naturligtvis, för en fullständig återhämtning behöver du mycket tålamod, engagemang, eftersom behandlingen kan försenas, kanske inte för ett år. Men du kommer att hålla med om att resultatet - ett fullständigt och hälsosamt liv - är värt ansträngningen.

Den främsta orsaken till utvecklingen av prostatit är infektionen i prostatakörteln, vilket inte på något sätt bidrar till dess anatomiska plats i det lilla bäckenet. Infektion kan komma in i prostatakörteln från urinblåsan, urinröret, rektum, genom blodet och lymfkärlen i det lilla bäckenet.

Men i sig får infektion i prostata inte nödvändigtvis en sjukdom. Dessutom kan man även säga att för prostatacancer, som ligger i en "dysfunktionella" placera olika infektioner - ett vanligt fenomen som ofta passerar en man helt obemärkt.

För utveckling av prostatit med all sin obehagliga klinik behövs också predisponeringsfaktorer. Dessa faktorer inkluderar:

* Allmän hypotermi (du kan falla in i hålet, till två timmar att gå till Frozen tåg, koppla av på den kalla stenen, eller i ditt hem är dåligt underblåst - och "jord" för utvecklingen av sjukdomen är klar);

* Frekvent förstoppning: Sjukdomen kan orsaka inte enstaka förstoppning, men vanliga avföring

* stillasittande livsstil, arbeta i sittande läge (för det första, förare, datoroperatörer och alla som sitter hela dagen och inte har möjlighet att gå upp och värma upp)

• långvarig sexuell avhållsamhet eller omvänt överdriven sexuell aktivitet (båda är lika skadliga för kroppen, men påverkar primärt prostata tillståndet)

• kroniska inflammatoriska sjukdomar i kroppen (till exempel kronisk bronkit) och kroniska infektionsfett i kroppen (t ex tonsillit, karies);

• överförda venerala och urologiska sjukdomar (gonorré, uretrit);

• Brist på vissa mikrodelar i kroppen (särskilt zink).

• Villkor som bidrar till inhibering av kroppens immunsystem (t.ex. överdriven fysisk ansträngning, regelbunden sömnbrist, otillräcklig och oregelbunden näring, kronisk stress).

Alla dessa faktorer underlättar antingen mikroberpenetration i prostatakörteln, eller leder till försämring av blodtillförseln till bäckenorganen, vilket främjar multiplikationen av mikroorganismer och utvecklingen av den inflammatoriska processen.

Orsaken till prostatit är inte alltid en infektion: det finns en så kallad abakteriell prostatit. Det heter så eftersom alla tecken på sjukdomen är där, men det finns inga bakterier, det vill säga ingen infektion. Denna sjukdom hotar de som spenderar mycket tid på affärsresor och får inte kvinnors kärlek - militär, sjömän på långa resor.

Prostatit kan plötsligt utvecklas som en akut inflammatorisk sjukdom med alla relevanta symptom. I detta fall patienten kommer att präglas av feber, feber, kroppstemperaturen hos 38-39 "C, kraftiga smärtor i perineum, ljumsken, bakom pubis, i anus, smärta vid urinering och defekation.

Men mycket oftare utvecklas prostatit i kronisk form utan att störa mannen för mycket. I det här fallet kommer alla de angivna symtomen att vara närvarande i mycket mindre grad, ibland helt utan att uppmärksamma. Kroppstemperaturen stiger ibland upp till 37 "C, periodiskt märkt smärta eller obehagliga förnimmelser i det perineala obehag under urinering och defekation, under vilken kan uppleva mindre uretral kanalen (detta är en av de mest karakteristiska symptom på kronisk prostatit).

De manifestationer av kronisk prostatit är mycket olika. Varje patient kan ha denna sjukdom på sin egen väg. Klagomål som patienten är dragna, vid första anblicken, inte representerar något specifika (klåda eller brännande känsla i urinröret, trycktyngdkänsla i grenområdet, smärtan av varierande intensitet i perineum, rektum, och så vidare. D.).

Ofta följer sådana patienter i många år trösklarna hos polykliniker, plågar terapeuter med oändliga klagomål om "ryggsmärta", "trötthet", "smärta i hjärtat". Resultatet av sådana besök blir vanligtvis vanliga diagnoser: radikulit, vegetovaskulär dystoni, neuros och den verkliga orsaken - prostatit - förblir oidentifierad. Det enda sättet är att berätta för läkaren allt som stör, utan att dölja någonting och att du direkt anger om dina misstankar! Prostatit avser dessa sjukdomar, vilket är mycket lättare att förhindra än att bli av med dem.

Behandling med stenig olja

Stenolja har en kraftfull antiinflammatorisk och antitumör effekt, den innehåller zink, vilket är nödvändigt vid behandling av prostatit. Dessutom ökar det med en stenoljelösning immuniteten, vilket är mycket viktigt för inflammatoriska sjukdomar. Förresten finns det bevis för att de inhemska invånarna i Sibirien använder stenolja som ett medel för att öka styrkan.

Lösning för förtäring 3 g upplöst i 3 liter vatten, drick 1 glas 3 gånger om dagen.

Lösning för applikationer

Förbered en lösning av 3 g bergolja och 1 kopp varmt kokt vatten. Vikade flera gånger gasväv i denna lösning, vrida ut och sätta på perinealområdet. För att förhindra att dynan faller av kan du sätta på smältning. Vanligtvis hålls plåstret i 1 timme. Det rekommenderas att göra 10-15 sådana förfaranden.

Ytterligare rekommendationer

Ge inte upp traditionell medicin: om sjukdomen är igång kan du inte klara dem. Stenolja kan vara en hjälpbehandling. Det kommer att minska dosen av syntetiska droger och förhindra utvecklingen av biverkningar.

Om sjukdomen befinner sig i ett tidigt utvecklingsstadium kan du begränsa dig till stenolja och örtmedicin, men för detta är det nödvändigt med urologsamråd.

Kära män, om du är bekymrad över något, försena inte besöket till doktorn! Ju tidigare du söker hjälp, desto lättare blir det för behandlingsrutinerna, och behandlingen tar mindre tid.

Med prostatit i lätt form kan följande recept hjälpa dig:

Ta 2 teskedar linfröolja.

Det finns en färsk lök.

Ta på morgonen och kvällen för 25 stycken icke-stekta pumpa frön.

Mycket effektiv och vitlöktinktur.

Vitlökstinktur

Gnid vitlök i en gruel. Häll 1 msk. sked gruel 0,5 liter kokande vatten, låt det brygga, inslagna, 6-8 timmar, sedan belastning. Ta 50 ml per dag i 30-40 minuter före måltid. Detta recept hjälper inte bara att bli av med prostatit, men kommer att återställa styrkan. Att det inte fanns någon obehaglig lukt, du måste tugga kaffebönor eller en kvist persilja.

Särskilt ovärderlig är hjälp av medicinska växter i de första stadierna av prostata adenom, inklusive när det kombineras med kronisk prostatit. Det är därför som komplex av växtbaserade läkemedel under senare år är i hög efterfrågan.

Särskilt effektiv i närvaro av prostata adenom pumpa frö.

Idag finns det två huvudsakliga aktiva beståndsdelar i pumpa frön som förhindrar utveckling av prostata adenom: glutaminsyra och arginin. Aminosyra arginin är inblandad i en mans metabolism, den maximala koncentrationen av den noteras i levern. Dess värde ligger i det faktum att det förhindrar svullnad i prostatakörteln. Glutaminsyra refererar till essentiella fettaminosyror, spelar en viktig roll i centrala nervsystemets metabolism och funktion. Det finns i kroppens proteiner, inklusive i de manliga könscellerna. Glutaminsyra främjar utvecklingen i prostata av processer som hämmar tillväxten av tumörer. Fröer av pumpa är en naturlig källa till zink och linolsyra - ämnen som är mycket viktiga för "ventilation" av inre organ, lindrar prostata och minskar mängden resterande urin.

Det anses vara användbart att dricka pumpa juice med 1 /2- 1 glas 2-3 gånger om dagen i 30-40 minuter före måltid i 2-3 månader, samt pumpafrön - 30-40 stycken 3 gånger om dagen. Rekommenderad färsk juice, särskilt gulrot, betor och gurka, i lika stor andel (1 /2 glas) före måltider, användningen av kryddiga gröna, särskilt persilja, selleri, älskare, rålök och gröna lök (upp till en hel glödlampa per dag); Det rekommenderas att ta pumpa (apotek), tistelolja (bioadditiv).

Persilja utsäde (vegetabiliska trädgård) från varandra så viktigt för män av vitamin E innehåller proteiner, kolhydrater, kostfiber, kalium, natrium, kalcium, magnesium, fosfor, järn, provitamin A, vitamin B1 I2, Med, fitoncidy.

Häll 1 msk. sked roten av persilja frö 1/2 kopp brant kokande vatten, lämna över natten (i ca 10 timmar). På morgonen, torka, drick 1 msk. sked 4 gånger om dagen i en halvtimme före måltiden. På vintern är den beredda och finhackade persiljärroten beredd något annorlunda: 4 teskedar råmaterial hälls 1 /2 ett glas kokande vatten i 8 timmar i en termos. Drick 1 msk. sked i en halvtimme före måltiden.

1/2 tesked ört kraprey smalbladigt gräs, häll 2 koppar kokande vatten, insistera 10 minuter, dränera. Att dricka under dagen.

Kan framställas genom standardteknik tinktur, som består av pion rot - 8 gram, valnöt frukt valnöt (eller hassel) - 8 g, åkerfräken gräsplanen - 4 för insamling insistera på 100 gram vodka och dricka 10-15 droppar 3-5 En gång om dagen, uppfödas i vattnet, mellan måltiderna.

Främja förbättringen av funktionen av lövbladslöv av aloe-trädet. Det rekommenderas att äta dagligen 2-2,5 cm blad. Kursens varaktighet är 1 månad.

Med prostatit är te druckit från marken av ljungn: brygg 2 tsk örter med 2 koppar kokande vatten och efter att ha insisterat dricka på halsen under dagen.

Har en god effekt tinktur (framställd genom den vanliga metoden) bestående av anis frön - 10 g, manliga root orkidéer - 10 g aska lämnar vanliga - 8 g, libbsticka rot drogen - 6 g av ginseng rot och en vanlig - 6 g Ta 3 -5 gånger om dagen för 5-10 droppar, utspädd i vatten, en halvtimme före måltid.

Två lökar av lökhack, häll 0,6 liter kokande vatten, insistera, inslagna, 2 timmar, stam. Drick 50 gram varje timme.

Häll 1 msk. sked blommor päron vanliga 1 liter kokande vatten, insistera, inslagna, 10 minuter. Drick 5 glas om dagen.

Med bakteriell, svamp- eller trichomonasinfektion rekommenderas att ta ett extrakt av grapefrukt (citrosept) 20 droppar 3 gånger om dagen. Du kan lägga till drogen till de använda växtbaserade läkemedlen i 1-2 månader.

Vid kronisk prostatit god effekt har avkok Thymus vulgaris (15 g i 200 ml vatten), extrahera från roten av marshmallow (20 g i 200 ml vatten) buljong (infusion) av gräs myskmadra (2 msk. Skedar per 1 liter vatten). Dessa buljonger och infusioner tar 1 /2 glas 3 gånger om dagen. Användbara växtbaserade infusion sänghalm (2 msk. Sked 2 koppar kokande vatten insisterar 6-8 timmar, filtrera och dricka 100 ml tre gånger per dag 20-30 minuter efter måltid), växtbaserade infusion repyashka vanliga (10-30 g ört pour 1 liter kokande vatten och lämnades i 2 timmar dricka 1 msk. sked 3-5 gånger per dag), 5-10% fin-leaved istoda buljong (dryck 1 msk. sked 4-5 gånger om dagen) infusion av hop vanliga ( 2 tsk keglar insisterar 4 timmar i 1 kopp kokande vatten och drick 100 ml 3-4 gånger om dagen i 15 minuter innan du äter).

Användbara buljong rotstockar av starr sand (20 g av rå koka i 4 koppar vatten i en sluten behållare till halv volym, insisterar 2-3 timmar, filtrera och dricka 50 ml fyra gånger dagligen) eller maskros rot avkok (1 msk. Sked pulveriserade rå häll ett glas vatten, koka i 10 minuter, insistera en halvtimme och drick 1 /2 glasmorgon och kväll).

Häll 30 g nålar av 1 liter vatten, koka i en sluten behållare med låg värme i 10 minuter, kyla, spänna, drick 5 glas om dagen.

Brew rötterna av burdock (torr och färsk, krossad) - 2 msk. skedar för 0,5 liter vatten. Koka 10 minuter, insistera 1 timme och drick 100 gram i varm form 3 gånger om dagen i 15-20 minuter före måltid.

Häll 2 msk. skedar av lakritsrötter (torr och strimlad) 0,5 liter vatten, koka i 10 minuter, insistera på 1 timme. Drick 3 gånger om dagen för 100 gram i varm form i 15-20 minuter före måltid.

Häll 30 g hackade örter av kanadensisk småpanna 1 liter kokande vatten, laga i en sluten behållare i 15 minuter, kyla, spänna, drick 5 glas om dagen.

Något mjukare, men effektivt nog att införa gräsväxter fält - 200 g per 1 liter vatten. Han insisterar på termos i 8-12 timmar. Drick i varm form till 100 ml 3-4 gånger dagligen efter måltid.

Ett bra resultat noterades vid användning av calanchoe-tinkturen, vilket eliminerar huvudsymptomerna av prostatit. Använd kristinovyh Kalanchoe med "denticles". Växten ska finhackas, täckas i en glasflaska (ca 1 /4 volym) och häll vodka till full volym. Infusera vid rumstemperatur i ljuset. Med en lång sjukdom, drick 1 msk. sked en dag i 15-20 minuter före frukost. Det är möjligt på kvällen före en dröm (i 2 timmar efter måltid). Mängden tinktur som tas är reglerad oberoende, beroende på resultaten. Med en märkbar förbättring kan dosen minskas. Förvara tinkturen kan vara var som helst, tills full användning. Du kan dricka tinktur av vatten i små mängder.

Blanda rötterna av den medicinska örten, rötterna av elderbärgräs, härnan av mjukbenet, blommorna av vulgaris vulgaris - 1 tesked. En blandning i en mängd av 1 msk. Skedar koka i 10 minuter i 0,8 liter vatten. Kyla, drick 1 /2 glas 3 gånger om dagen efter att ha ätit en månad.

Blanda gräs hästsvansfält, kamilleblommor medicinskt - 1 tesked. Avkok (1 matsked av blandningen för 1 glas vatten) är druckit hett 3 gånger om dagen för 1 /2 glas i 15-20 minuter innan du äter en månad.

Blanda blommor av kamille medicin, blommor av medicinska ringblommor, roten av fält sele, roten av gemensam hassel, stigma av majs vanlig - 2 msk. skedar; 1 msk. Sked en krossad blandning häll 2 koppar kokande vatten och smör i koka i 3 minuter, fyll i 20 minuter. Ta 1 /4 ett glas buljong 6 gånger om dagen i 15 minuter före och 30 minuter efter att ha ätit.

Örtlarva medicinskt - 1 msk. sked, knoppar av svart poppel - 1h. sked, örtknoppar är murgröna - 1 / 2h. sked. Drick buljong för 1/4 kopp 3-4 gånger om dagen.

Blanda enbär bär vanlig, gräs violett tricolor, Root lovage medicinal - 1 tesked. Blandning (2 objekt av en sked på 2 glas vatten) att koka 15 minuter. Att dricka buljong för en dag.

Blanda löv av vanlig tranbär, ört av johannesört, blommor av ädelbärsvart, blommorna av kamomill, blomman av poppelsvart - 1 st. sked. Häll 1 msk. skedblandning 3 koppar vatten, koka i en halvtimme, dränera. Drick 1/2 glas 4-6 gånger om dagen i 10-12 dagar.

Blanda bladen av kamomill och pärlblad - 1 st. sked, pepparmynta löv och poppelskivor svart - 1 tesked. Häll 1 msk. skedblandning 2 glas vatten, tillsätt 3-4 timmar, dränera. Drick 1 /2 glas 4-5 gånger om dagen i 15-20 minuter före måltid.

Blanda roten av äppelbjörnbär, bärbärblad, björkvit njure, blåa kronblommablommor - 1 msk varje. sked, stigma majs vanlig, ört slät gräs, gräs ryttare fält - 1 tesked. Häll 4 msk. Sked en blandning av 1 liter råvatten och låt över natten, koka på morgonen i 5-7 minuter. Drick 4 gånger om dagen för 1 glas.

Blanda björkens löv, lövskogens löv, gräset av fältets hästspets - 1 msk. sked. Häll 4 msk. sked samling 3 glas vatten, laga över låg värme i en sluten skål 5-7 minuter, insistera, inslagna, 2 timmar, dränera. Ta 1 /2 glas 3 gånger om dagen i 1-1,5 månader.

Blanda rhizomet av gräsbevuxna creeper - 40 gram, löv av vild jordgubbe - 20 g, ört av tusen hektar paraply - 20 g. Häll 4 msk. skedblandning av 0,6 liter kokande vatten, tillsätt 2 timmar, dränera. Drick 1 glas 3 gånger dagligen före måltiden.

Blanda kardemumma äkta, elecampane hög, elderbär Manchurian, sofora gulaktig, skullcap Baikal - 1 del. Häll 1 msk. sked strimlad samling 1 glas vatten, koka på låg värme i 7-10 minuter, cool, stam. Drick hela serveringen från 17 till 19 timmar. Kurs - 21 dagar.

Orchis (rot) hackad i en kaffekvarn. Häll 1 tsk råmaterial 1 /2 glas vatten, koka tills bildandet av grus, lägg till 1 /4- 1 /2 ett glas mjölk, koka i ytterligare 2 minuter, lätt kallt, drick i taget från 17 till 19 timmar. Kurs - 21 dagar.

Vid posterior uretritis, förutom de angivna läkemedlen, en infusion (1 tsk per 1 glas vatten) av ett tri-färgat violett gräs som ger 1 msk. sked 3 gånger om dagen.

Det är också lämpligt att kombinera ett trefärgat violett gräs och en slät sill med löv av päron (i lika delar). Buljongen tas 100-150 ml 3 gånger om dagen.

Starka smärtstillande, antiallergiska och antiinflammatoriska läkemedel har rötter Polygonum orm, svart poppel knoppar, örter kålmolke, vallört rot.

Extrahera från rotten av bergsslangen: 15 g råmaterial indunstas i 1 glas vatten till hälften av volymen och tar 20-30 droppar 3 gånger om dagen efter måltiden. Behandlingen utförs i 15-20 dagar och efter en två veckors paus upprepas den igen.

Med prostatit, åtföljd av ett skarpt smärtssyndrom, ger lättnad till infusionen av trädgårdssirap (1 matsked ört infunderad i 1 timme i 100 ml kokande vatten). Drick varmt till 100 ml 3 gånger om dagen i 10-15 minuter innan du äter.

Vid kronisk prostatit, i kombination med prostataadenom, är det användbart att använda förtjockat vattenextrakt från skalen av mogna frukter av hästkastanj. Förberedelse: 40 g kärnor och torkade skorpor, häll 0,6 liter kokande vatten och lämna i 12 timmar. Utan filtrering avdunstar vätskan till en tredjedel av volymen, spänner och dricker 30-40 droppar 3 gånger dagligen efter måltid.

Det rekommenderas att den varma infusionen av vintergröna löv och de unga skotten av västra thailändska (1 matsked av blandningen per 1 kopp kokande vatten). Infusionen tas tre gånger en halvtimme före måltid.

Juice från löv och sticklingar av en burdock av det stora första året av ett liv är användbart. Ta 25-30 sticklingar 25-30 cm lång, tvätta dem, passera genom köttkvarn, pressa genom gasbindning. Juicen späds med vatten i ett förhållande av 2: 1. Ta 1 tsk 3 gånger om dagen.

Infusion av äppelblommor (1 matsked råmaterial per 1 glas varm mjölk) för att använda 1 /2 glas flera gånger om dagen mellan måltiderna.

När det kombineras prostatit och adenom i prostata rekommenderas att använda ett avkok av bark och löv av hassel (hasselnöt). Applicera både i form av mikroclyster på natten och för intern användning.

Häll 2 msk. skedar av löv och barkhassel (blandat i förhållande 1: 1) 2 koppar vatten, koka och koka i 5 minuter. Efter kylning filtrera och häll i burken. Godkänd av 1 /2 glas 3-4 gånger om dagen före måltiden. Det är möjligt att lägga till tall eller grannålar till effektiviteten genom att lägga till samlingen 2 msk. skedar av nålar. Vanligtvis är behandlingen lång, med avbrott.

Under lång tid har preparat från hästkastanj, som används för behandling av olika kärlsjukdomar, visat sig mycket väl. Använd ett granatgrönt skal som täcker kastanjfröet, som skördas under fruiting från september till oktober. Deras syfte att normalisera blodcirkulationen i prostatakörteln är motiverad. Du kan använda båda apoteksprodukterna och laga dig själv.

I en emaljporslin 3 msk. Sked skorporna i hästkastan med 3 koppar kallt vatten. Sätt på en långsam eld och koka under locket i 1 timme. Ta bort från värme, låt stå i 30 minuter, dränera, dela upp i 3 delar och ta en timme före måltid. Behandlingsförloppet är 2-3 veckor. Repetera sedan profylaktiskt en gång var 1-3 månad.

vatten används för terapeutiska ändamål, främst som stimulering av doserad temperatur, som kan agera både lokalt och reflexivt, vilket orsakar ett svar i nervsystemet och den nödvändiga omstruktureringen av organismen. Detta låter dig applicera både kallt (lotion) och värme. Vid behandling av prostatit används mikroclyster, bad, duschar, instillationer med medicinska växter aktivt. De förbättrar blodcirkulationen i bäckenorganen, främjar bättre utspädning av kondenserad hemlighet och dess uttag, förbättrar metaboliska och återställande processer, lindrar smärta och spasmer.

microclysters. Den terapeutiska effekten av mikrocykler är baserad på termiska och medicinska effekter. För detta ändamål används många växter som har en mängd olika medicinska egenskaper, liksom kända läkemedel. För att få dem direkt till det patologiska organet, uppnå maximal positiv effekt. Mikrolysstyror framställs både på vatten och på oljebasis. Optimal är temperaturen för den beredda kompositionen på 40 C. Volymen av vattenhaltig mikroclystation bör inte överstiga 100 ml för att undvika avföring. För oljiga mikrocykler är 20-30 ml av formuleringen tillräcklig. Det är önskvärt att före manipuleringen av ampullen i rektummen var fri. Förfarandet utförs vanligtvis över natten med användning av en gummipärra, vars spets smörjs med petroleumgel.

Mikrocykler är ordinerade vid varje stadium av behandling och förebyggande, och erfarna patienter är väl medvetna om hur effektiva de är, särskilt vid oexpressad smärta i perineum. Behandlingsförloppet är vanligtvis 10-15 procedurer. Experter noterar en uttalad effekt när man använder infusioner av kamomill, sträng, salvia och andra växter med antiinflammatorisk, analgetisk och annan åtgärd. Vissa experter rekommenderar mikroclyster med olika läkemedel (analgin, balsam Sho-stakovsky, ichthyol, etc.).

Infusioner kan tillagas på olika sätt. Vatten kan vara surt, alkaliskt, sulfid, magnetiserat, silverinfunderat, shungit etc., vilket i viss utsträckning bestämmer effekten av mikroclyster. Exempelvis normaliserar sulfidvatten metabolism, släpper kroppen från toxiner. Det bekämpar också aktivt mot inflammatoriska processer, vilket ger en resorption och smärtstillande effekt. Dess användning är speciellt indikerad hos patienter med signifikanta cirkulationssjukdomar i bäckenområdet. Silvervatten har en desinfektionsegenskap.

Många gånger används mikroclyster med infusion av kamomill för att minska inflammatorisk process. Ta 15-20 g kamomillblommor och zaparivayut i 120 ml kokt vatten, 2-3 timmar, kyldes till 40-42 C och 80-100 ml administreras i rektum före sänggåendet. Öka inte mängden vätska som används för att undvika orimlig laxeffekt. För mikrokryssare kan du också använda färdiga dosformer - romazulan, rotokan, rekutan. I dessa fall tillsätts 1 tsk alkohollösning av läkemedlet till 100 ml varmt vatten. Det är lämpligt att tillsätta 1,0 g antipyrin och 10 droppar jodtinktur till färdig infusion. I princip kan du använda påsar med kamomillte.

Goda resultat ger microclysters infusioner av gräs rölleka (5-8 g per 200 ml kokande vatten), Salvia officinalis blad (10-15 g per 200 ml kokande vatten) buljong linfrö (linfrö 1 del till 30 delar vatten), en blandning av buljong pepparmint, kamomillblommor, ört av Johannesört och 20 droppar vätskextrakt av belladonna.

Är det lämpligt att tilldela microclysters samling av medicinska örter: humlekottar obyknovennno th - 15 g, rhizomer blodrot - En blandning av 5 g (10 g i 100 ml kokande vatten) insistera ungefär en timme och administreras före sänggåendet.

Vid kronisk prostatit involverar sexuella störningar, administreras microclysters med 10-30% innehåll av propolis på havtorn olja, nypon eller solros, persika, Eucalyptus, ricinolja. I en 100 ml olja, till kokning och kyldes till 50-60 ° C, tillsätt 10-20 g mjuknade propolis och upphettades till 80 ° C under ständig omrörning. Den heta blandningen filtreras genom gasbindning, kyls och förvaras i ett slutet kärl på en torr plats.

Såsom är känt, propolis besitter baktericida, antiviral, antifungal, analgetiska och andra användbara egenskaper, och använda oljorna tillåta användning av deras antiinflammatoriska och stimulerande återhämtning av skadade vävnadsegenskaper.

Känt recept för framställning av mikrocykler, väl beprövade i både prostatit och hemorrojder. Koka 1 tesked linfrö i 1 glas vatten i 10 minuter. Sedan filtreras blandningen, kyls till en sådan temperatur att du kan hålla ett finger i det i 10 sekunder och slutligen klämma det. Till den resulterande slemhinniga oljevätskan tillsätt 1/4 av en sked lavendelolja (naturlig, inte syntetisk) och skaka i en tätt sluten behållare. Innan förfarandet startas skakas blandningen.

Märkt god effekt när den används för nästa uppsamlingsförfarandet:. Kamomillblommor - 10 g Salvia officin gräs - 10 g, myr cudweed gräs - 20 g, lind blommor heart-- 10 g, celandine gräs - 15 g Häll 1 msk. en sked av herbal blandning av 0,5 liter kokande vatten för timme, filtrera och administreras till varm microclyster 50-100 ml dagligen eller varannan dag. Behandlingsförloppet - upp till 20 mikroclyster. Observera att samma komposition rekommenderas för badkar.

Smärtstillande effekt ges microclysters av humlekottar vanliga infusioner (10 g i 100 ml vatten) lämnar vinca travyanolistnogo (5 g per 100 ml), rot Fält riddarsporre (15 g i 100 ml).

För behandling av prostata adenom använder kronisk prostatit och sexuella störningar granvatten och granolja.

Metod en. I sprutan uppsamlas 40-50 ml granvatten och sätts på ett vattenbad. Uppvärmning till 38-40 ° C (test, släppa några droppar på baksidan av handen) och klämma överskottsluft, är sprutan administreras i rektum. Sedan ligger de i magen i 7-10 minuter. Mikrolysstrålarna görs efter en avföring eller rengörande enema. Behandlingstiden är 40-50 dagar. Kursen är önskvärt att upprepa efter 3-4 månader. Tillsammans med microclysters rekommenderas gnugga ren tallolja i grenen, men med tanke på hans irriterande, inte röra pungen och anus.

Den andra metoden. Spruta i sprutan med granvatten. Börja med 5 droppar och, i avsaknad av obehagliga känslor, öka dosen var 2-3 dagar, vilket ger mängden till 10-12 droppar. Behandlingsförloppet är 25-30 dagar, upprepning är möjlig om 2-3 månader.

Metod Tre. Istället för granvatten för mikroklism, som beskrivs ovan, kan du applicera infusion av kamomill.

Den fjärde metoden. Gran olja blandad med havtorn, persika eller solros i ett förhållande av 1: 1. Blandningen omrördes, vättes med en liten bit bomull bandage och pressa eller inte droppa av. Gå in i endotarmen (ett pekfinger med en gummipinne som är fäst på den) och lämna en vattentvätt före nästa avföring.

Metoden är den femte. På apoteket kan du förbereda ljus med granolja (minst 10 droppar per ljus). Perioden för lagring i kylskåp är inte mer än en vecka (på grund av de flyktiga egenskaperna hos granolja). Efter behandlingsförloppet (25-30 dagar) försvinner smärtintensier, förbättras styrkan.

Den sjätte metoden. Goda resultat erhålls genom att massera prostatakörteln med granolja (8-10 droppar per procedur). Massage utförs av en läkare.

För att undvika skador på slemhinnan i rektum bör mikroclyster göras varannan dag, alternerande med ljus och instillation.

Ljus. I praktiken av behandling av kronisk prostatit har behovet av ljus länge bevisats. Tillsammans med tidigare beskrivna läkemedel används växtbaserade suppositorier i stor utsträckning, vilka vanligtvis är önskvärda att alternera med mikroclyster. I litteraturen beskrivs ett antal ljusrecept, för framställning av vilka olika frysta oljor eller fett används. Komplexiteten i deras beredning minskar emellertid praktiskt intresse till ett minimum. Det är förståeligt att förbereda apoteksstearinljus med olika medicinska ingredienser baserade på kakaosmör. Håll ljusen i kylskåpet. De injiceras i ändtarmen på natten.

För att minska svullnad i prostata och rektal smärta rekommenderas ljus (propolis, svalört, odört eller pollen) - ett stolpiller på natten för 20 dagar. Det är tillrådligt att införa rektalt propolisljus på kakaosmör, så långt som möjligt tillsätt ett mjölkpulver eller ett oljextrakt från njurarna av svart poppel

I folkmedicin finns det flera enkla recept för användning av ljus från råpotatis, betor och andra färska rötter.

Du kan göra ett ljus 5 cm långt och tjockt med patientens långfinger från en rå potatis. Ett sådant ljus sätts in i ändtarmen dagligen i 3 veckor i 2-3 timmar före sänggåendet. Rekommendera sedan att upprepa treveckorsbanan, men använder redan ljus från rödbetor.

Bath. Som du vet är symptomen på prostatit väldigt olika. Mycket ofta finns ökad irritabilitet, snabbt humör, letargi, trötthet, aptitlöshet, ångest, sömnstörning, minskad effektivitet och kreativ aktivitet. I sådana fall är det möjligt att tillsammans med de tidigare nämnda örtberedningarna använda vanliga bad med en vattentemperatur på 33 till 36 ° C, som är det mest naturliga lugnande medelet. Fördjupning i badet (helst med tillsats av avkok eller infusioner av medicinska växter) runt halsen under 15-25 minuter gör att du kan slappna av och återhämta din styrka. Det är önskvärt att lägga en handduk eller en speciell kudde under huvudet. Det är lämpligt att ta proceduren före sängen.

När det är överarbetat, är trycket från badet från bukbladet borttaget. Häll 150 gram lövblad av de ädla och blomställningarna av kamomill

2 liter kokande vatten, insistera på ett kokande vattenbad i en sluten behållare i 15 minuter, filtrera. Samtidigt förbereder du en kall infusion av laurellblad - 200 g löv insisteras i en förseglad behållare i 2 liter kallt vatten i 12 timmar. Båda vätskorna dräneras i badet, vilket bör tas på kvällen före sänggåendet. Vattentemperaturen är 35 ° C, varaktigheten är upp till en halvtimme.

Sittande bad. En mängd hydroterapi är stillasittande bad, som kännetecknas av deras enkelhet och tillgänglighet. De är särskilt effektiva i svår smärta i perineum. Vanligtvis ges patienter med prostatit sedentära bad med en gradvis ökning av temperaturen från 36-37 ° C till 40-42 ° C under 15-20-30 minuter. Behandlingsförloppet innehåller 6-10 procedurer som äger rum varje annan dag. Naturligtvis, i samråd med läkaren, väljs en individuell behandlingsplan. Oftast tar patienten ett bad i sittande läge och dunkar i midjan i varmt vatten. Innan du tar bad, kontakta din läkare för att undvika försämring, särskilt för äldre. För att undvika blodflödet i huvudet kan du lägga det med en fuktig handduk. Hjärtområdet ska alltid ligga över vattnets yta.

Vanligtvis lägger man i dekoreringar av örter (pepparmint, kamomill, yarrow, etc.) i badet.

Experimentella och kliniska studier har visat att vid tillämpning av badkar beredningar och skatter eteriska oljor och mineralämnen tränger genom huden in i kroppen, vilket ger en läkande effekt.

En bra effekt med prostatit ges av följande recept:

Bad från havrehal (lugnande effekt). Häll 100-150 g finhackad (hackad) rå 3-5 liter vatten, koka, koka i 20 minuter, filtrera. Extraktet hälles i ett bad, vars vattentemperatur är 35-38 ° C. Varaktighet - 10-15 minuter. Efter badet behöver du vila.

Bad med hönggräs (lugnande, smärtstillande, spasmolytisk effekt). Häll 300-500 g råmaterial 5 liter vatten, koka, koka i ca 15 minuter, filtrera. Extraktet hälles i badet. Procedurens varaktighet och vattenregimen som i föregående recept.

Bad med kamille läkemedel (antispasmodisk, lugnande, analgetisk, antiinflammatorisk effekt). För 1 liter badvatten, 1 msk. sked av kamomillblommor. Råvaror hälls 2-5 liter kokande vatten, insistera 15 minuter, filtrera, häll i ett bad med vatten. Ta ett bad på samma sätt.

Bad med lavendel medicinska blommor (antiinflammatorisk, lugnande effekt). Häll 60-70 g råvaror 5 liter kokande vatten, insistera 20 minuter, filtrera, häll i badet. Ta ett bad på samma sätt.

Bad med gurka ört (antiinflammatorisk, lugnande, spasmolytisk verkan). Förberedelse och användning som i föregående recept.

Bad med fälthästar gräs (samma åtgärd). Blöt 100-150 gram råvaror i en timme i 2-3 liter varmt vatten, koka, filtrera och sätt i badet med vatten. Använd samma.

Fotbad. Det noteras att även fotbad bidrar till en ökning av kroppens försvar, vilket förhindrar utvecklingen av inflammatoriska sjukdomar, inklusive prostatakörteln.

Lägg först fötterna i ett bad (en behållare) med vatten, vars temperatur är 37 ° C. Gradvis tillsatt varmt vatten. Efter 10-15 minuter avslutas proceduren, torkar fötterna torra och lägger på ullsockor. Du kan lägga till medicinska örter i badet. För detta 2 msk. Skedar av råvaror koka 2-3 minuter i 1 liter vatten, filtrera och sätt i fotbadet.

Terpentinbad. År 1904, professor Zalmanov baseras på data om den roll av kapillärer i den mänskliga organismen skapas recept emulgerade terpentin, som kan lösas upp i vatten, vilket gör det möjligt att tillämpa den på hydropatiskt praxis för många sjukdomar. Under 2006 SRI specialister Naturotherapy bland olika lösningar, emulsioner och lösningar "Skipofit" valdes, baserad på det renade barr terpentin som den mest säkra och effektiva. De viktigaste aktiva förening terpentin oljor (terpentin) är alfa och beta-pinen (innehåll "Skipofit" lösning - 85-90%), som stimulerar de metaboliska processer i kroppen och normaliserar regenerativa processer. Det noteras att i fallet med kronisk prostatit har terpentinbad, förutom ovanstående, analgetisk effekt positivt påverka bildningen och mognad av spermatozoa.

Behandling med terpentinbad bör börja med mycket låga koncentrationer av terpentinemulsion följt av en gradvis ökning från 20 till 60 ml per 200 liter vatten. Temperaturen hos terpentinbadet är 37 ° C, procedurens varaktighet är 10 minuter. Behandlingsförloppet är 10 procedurer. Nu säljs komponenter för terpentinbad på apotek, så det är lätt att förbereda dessa badkar hemma.

Vanliga vätesulfidbad. Liknande förfaranden utförs vanligtvis i specialiserade hydropatiska eller orter. De utförs varannan dag vid en vätesulfidkoncentration av 50, 100 och 150 mg / l. Vattentemperaturen bör vara 35-37 ° C. Procedurens varaktighet är 8-12 minuter, behandlingstiden är 12-14 bad. Lokala hydrosulfidbad förskrivs dagligen eller varannan dag, varaktigheten av proceduren är 10-20 minuter. Kurs - 12-20 bad.

Kontrastdusch rekommenderas särskilt för patienter med kronisk prostatit med gemensamma manifestationer av sjukdomen uttrycks. Och inte undra på: detta förfarande är perfekt toner kroppen, fylla den med energi, bidrar till att normalisera blodcirkulationen, stimulerar ämnesomsättningen, stärker blodkärlens väggar, lugnar nervsystemet, lindrar depression, trötthet och normaliserar sömn. Det omfattar omväxlande varmt och värmer kroppen av vatten och kort, men kylningen. Det är denna exponering för värme och kyla orsakar blodkärlen att växa från det varma vattnet, det komprimeras från kylan. Det rekommenderas att stå under en varm dusch (38-43 ° C) under 3 minuter, sedan plötsligt byta till kallt vatten (15-20 ° C) under 2-5 sekunder (men inte mer). Slå därefter på varmt vatten i 1-2 minuter, och igen är kontrasten kall. Sådan omkoppling kan göras från 5 till 10, vilket fullbordar förfarandet i kallt vatten följt av kraftigt gnugga kroppen.

Stigande dusch av perineum förbättrar bäckens organers cirkulation. Använd vanligtvis en varm uppåtgående dusch (vattentemperatur ca 35-37 ° C) med måttligt starka strålar (scrotum är önskvärt att stödjas för hand). Djuren masserar perineum och varmt vatten värmer upp det. Denna kombination ger en mycket bra läkande förebyggande effekt. Procedurer som varar 3-5-7 minuter utförs dagligen i 15-20-30 dagar.

Heta komprimerar tillämpas vid behandling av kronisk prostatit utanför exacerbationsperioden. En liten handduk blöts i mycket varmt vatten, vrids något, viks flera gånger, appliceras på botten av magen och lämnas för att svalna. Ovanifrån bör du täcka med en filt för att förhindra att kompressorn kyler för tidigt.

lotioner. Lotioner av bomull eller ull, indränkt i behandlingslösningen appliceras på mellangården (mellan pungen och anus) till medicinsk substans som absorberas genom huden, den har en lokal effekt på tätt placerade vävnader och organ.

När inflammation i prostatakörteln rekommenderas avkok av gröna skorpor av hästkastanj, applicerad som kompress på perineum. Häll 50 g grön skorpa av hästkastanj 1 liter vatten, koka upp, förånga 10 minuter över låg värme. Dämpa bomullsduken och fäst i grenområdet. Håll kompressen i en halvtimme.

På samma sätt är det möjligt att göra förpackningar med andra örter, till exempel, citronmeliss buljong med salt och ingefära, violett buljong, mosad eller balsam mynta blad eller mor hästhov.

Bra hjälp linfrön. I en linnen påse placerad på 2 /3 dess kapacitet är rastolchennye linfrön, knutna och placeras i 10 minuter i kokande vatten. Ta ut, kyla till 40 ° C. Applicera sedan (helst i sängen) en påse på blåsans eller perineums yta, täck med en torr linnehandduk och lägg upp bäckenet och höfterna som är inslagna i en ullfilm. Förfarandet kan utföras dagligen.

Det finns också en sådan gammal metod kall behandling: 400-500 g finhacka isen för att sätta in ett linne påse (eller cheesecloth, vikt i 8 gånger) och i sin tur fäster på baksidan av huvudet, revbenen i hjärtat, pungen - hålla varje plats exakt en minut. Denna procedur genomfördes fyra gånger om dagen: före soluppgången, middag, efter solnedgången och före sänggåendet. Behandlingsförloppet är 1 vecka. Använd inte detta för hjärt- och akut inflammatoriska sjukdomar.

En bit bandage fuktar med kamferalkohol och applicerar en komprimering på den pre-rakade pubic och perineum (från anus till mitten av pungen). Håll fötterna ihop. I denna position (liggande eller sittande), trots uttalad bränning, är det önskvärt att stanna så länge som möjligt.

Känd metod applicering av kontrasterande förband, som har en anmärkningsvärd antiinflammatorisk effekt i prostatit. I prostataregionen (mellan pungen och anus) appliceras kalla (isstycken, insvept i ett paket) och heta dressingar: varmt bandage - 4-8 minuter, en kall - i 1-2 minuter, ändra dem 2-3 gånger. Under dagen kan flera sådana förfaranden utföras. Men man bör inte förvänta sig en snabb effekt.

Mudbehandling. Användningen av torv och gyttja slam baserat på deras specifika värme och hög biologisk aktivitet på grund av innehållet av levande mikroorganismer och gaser salt. Terapeutisk lera öka produktionen av hormoner som är nödvändiga för en organism, öka blodnivåerna av adrenalin och andra viktiga ämnen, såväl som aktiverar det retikuloendoteliala systemet, vilka bakterieceller uppslutes och olika främmande eller giftiga partiklar som är involverade i produktionen av antikroppar, såväl som metabolism. Dessa förfaranden stimulerar blodbildning och vävnadsregenereringsprocesser. Typiskt belagd lera (vid en temperatur av 40-42 ° C) zon från magsäcken till knäna. Använd den i 15-20 minuter varannan dag. Kursen är 10-18 procedurer.

För rektala lera procedurer använd en speciell spruta. Ursprungligen är det nödvändigt att tömma blåsan helt och rengöra tarmarna. Efter införande av tampongen lera - i en andel av 200 g terapeutisk lera upphettades till 38-40 ° C under en svabb - Patienten måste ligga på magen och Tuck. Efter 10 minuter vänds den till vänster. Mudpinne bör ligga i endotiden från 20 till 60 minuter. Introduktionen upprepas varannan dag, kursen - 12-15 procedurer.

Det är användbart att använda peloid extrakt från lera, vilket verkar som ett biogent stimulerande medel. Det introduceras i rektum i en mängd av 50 ml vid en temperatur av 40 ° C i 30 minuter efter rengöringsenema. Behandlingsförloppet är 10-12 mikroklyster.

Andra typer av termisk terapi. Förutom vatten för uppvärmning av enskilda delar av kroppen används ämnen som ackumuleras väl och behåller värme under lång tid. Vanligtvis används vatten eller elvärmare, stenar, liksom ren sand (hav eller flod), bordsalt, för detta ändamål. Det är lämpligt att använda speciella ämnen med hög värmekapacitet och låg värmeledningsförmåga, som till exempel paraffin, ozocerit.

Parafin är en blandning av fasta kolväten av metan-serien, som erhålles genom destillering av olja. Det utövar en uppvärmnings- och analgetisk effekt, främjar resorption av inflammationsfas i prostatakörteln.

Ozokerite har en mer uttalad värmeabsorberande och värmeavgivande egenskap än paraffin. Dess terapeutiska effekt beror också på den kemiska effekten av oljorna och hartserna som finns däri. Det, som paraffin, främjar borttagandet av smärta och resorption av det inflammatoriska fokuset i prostatakörteln.

Vid kronisk prostatit paraffin och ozokerit användas som en kompress för framställning som är nödvändig för att impregnera den smälta ozokerit kompress vikt i 6-8 skikt. Då ska den pressas, kylas till en temperatur av 50 ° C och sätta på underkanten. Vanligtvis består kompressen av två packningar, den ena över den andra och belagd med vaxpapper eller oljeband, på vilken patienten är insvept i en filt eller en varm ullsjal.

Ozokerit eller paraffin, uppvärmd till 45 ° C, kan appliceras i en halvtimme direkt på huden i perineum och könsorganen. Det rekommenderas att göra det dagligen, helst samtidigt. Behandlingsförloppet är 10-15 procedurer.

Med användning av paraffin och ozocerit, utöver utseendet av brännskador från felaktigt utförande av förfarandet, kan hälsotillståndet tillfälligt förvärras, men med det tredje eller fjärde förfarandet kommer du att känna dig mycket bättre.

lerbehandling. En sådan naturlig lösning, som lera, har använts under lång tid. Det är också känt möjligheterna att använda det i terapi av prostatit. Studier har visat att lerens helande egenskaper till stor del beror på radiuminnehållet i det - ett radioaktivt element som kan ackumulera solenergi och sällan finns i naturen. Människokroppen uppfattar radium i den nödvändiga kvantiteten. Det är bevisat att patogena mikroorganismer inte tolererar dess effekter och dö, vilket gör ler mycket viktigt vid behandling av alla typer av prostatit. Dessutom stärker lera immunitet, förnyar celler och fyller dem med nya krafter. Det kan överföra till mineralsalterna och spårelementen i kroppen i optimala proportioner och kombinationer, absorberar skadliga föreningar samtidigt och tar bort dem från kroppen,

Det optimala alternativet - användning av lera, köpt i ett apotek. Detta eliminerar risken för förekomst av skadliga föroreningar i det och väsentligt påskyndar processen att förbereda den för medicinsk behandling, varefter huden ska sköljas med varmt vatten och torka torrt.

Enligt rekommendationerna från traditionell tibetansk medicin, om det finns en överträdelse av sexuell funktion, används ländryggsuppvärmning, underliv och fötter där början av njurmeridianen ligger. Innan proceduren behöver du göra en 5-10 minuters massage i den uppvärmda zonen för att öka blodflödet. Procedurer för uppvärmning av midjan med sten eller torr värme utförs dagligen under 9-11 dagar, varaktighet - 30-40 minuter.

Under många århundraden brukade folk ta bort smutsuppvärmd sand, som har förmågan att absorbera värme väl, men samtidigt ger det inte bra. Behandling med uppvärmd sand har en utmärkt antiinflammatorisk, anti-edeem och smärtstillande effekt. Förfarandet är enkelt att göra hemma, medan det inte leder till överhettning eller brännskador. Värm sanden i ugnen och häll den i en säck av linneduk (helst i en ullsocka). Den resulterande kompressen appliceras på undersidan av buken eller till perineum. Förfarandet görs bäst att ligga ner, täckt med en filt.

Samma procedur kan utföras med bordsalt, croup i en väska eller platta stenar.

Den enklaste metoden att värma perineum är en värmepanna (vatten eller el). Den appliceras i kurser på 15-20 procedurer för 20-30 minuter om dagen.

En förbättring av tillståndet med erektil dysfunktion noterades vid användning av en bastu med äppelcidervinäger och sweatshops.

Kontraindikationer eller begränsningar för användningen av värmebehandling för kronisk prostatit är:

• purulenta processer i bäckenorganen, inklusive akut bakteriell prostatit;

Feber med hög feber

• Akut hjärtsjukdom;

Högt blodtryck;

• godartade och maligna neoplasmer;

• kroniska sår i magen och duodenum

• allvarlig leversjukdom

Innan du fortsätter till termiska procedurer, bör du kontakta din läkare, särskilt de äldre.