Huvud
Förebyggande

Makrofager i urinen

Förra gången vi talade om analysen av urinsediment med hjälp UriSed teknik. Analysatorer att arbeta på denna teknik, automatiskt upptäcka 15 sediment element: RBC, WBC, WBCc, HYA, Pat, EPI, NEC, BAC, ja, gråta (CaOxm, CaOxd, Uri, TRI), MUC, SPRM. Låt oss betrakta dem i detalj.

Urinsediment kan innehålla olika typer av celler. Några av dem passerar in i den primära urinen från blodet, medan andra tränger in det som ett resultat av exfoliering av epitel i urinvägarna.

UriSed utför automatiskt identifieringen av erytrocyter, leukocyter, platta epitelceller, liksom andra epitelceller (icke-plana epitelceller) utan efterföljande klassificering. Enheten möjliggör också identifiering av röda blodkroppsundertyper, makrofager, njurepitelceller, celler i ytan och djupa lager i övergångsepitelet, men detta kräver operatörens deltagande.

erytrocyter
Erytrocyter är celler med en medeldiameter av 7,0 mikron. Ett flertal sjukdomar kan åtföljas hematuri - närvaro i urinsediment av ökade mängder av erytrocyter. De vanligaste orsakerna makroskopisk eller mikroskopisk hematuri - urologiska sjukdomar (t ex njurcancer, cancer i urinblåsan, Urolithiasis), urinvägsinfektion, och sjukdomar som drabbar glomeruli (glomerulonefrit). Vid bestämning av orsaken till hematuri är en mycket användbar analys av struktur som finns i urinen röda blodkroppar.

Urologiska sjukdomar och urinvägsinfektioner förknippade med den så kallade izomorfonoy (neglomerulyarnoy, nonrenal) hematuri. I denna typ av hematuri, är röda blodkroppar som kännetecknas av den vanliga formen och samma typ av utseende, men även med sådana hematuri kan identifiera subtyper erytrocyter: isomorf (1), isomorf med normal och låg halt av hemoglobin (2) är isomorf med spicules (3) är isomorf med en mörk central halo (4).

De lesioner i njur glomerulus, däremot, binda med en så kallad dismorfnoy (eller glomerulär, renal) hematuri, vid vilken röda blodkroppar kännetecknas av oregelbunden form: ringformig dismorfnye låg hemoglobinhalt (5), den ringformiga dismorfnye med normalt hemoglobin (6) dismorfnye och isomorfa (7).

Dismorfnye erytrocyter innefattar så kallade acanthocytes och G1-celler, morfologiska särskiljande drag av som är en ringform med en eller flera utskjutande utbuktningar. Utbuktningar kan variera i storlek och form och kan skjuta ut utanför eller innanför ringen (8, 9, 10). Acanthocytes mycket lättare att identifiera i motsats till de andra subtyper av röda blodkroppar, på grund av sin ovanliga form. De är sålunda en viktig del vid analys av morfologin av erytrocyter i urinsediment. Många forskare har visat att om acanthocytes utgör minst 5% av erytrocyter som finns i provet, den glomerulära hematuri Human O har en känslighet av 52% till 100% och en specificitet på 96% till 100%.

Andra typer av erytrocyter (dacryocyter (11) - tårliknande celler) är mycket mindre vanliga i urinsedimentet. Nyfiken kan de hittas i patientens urin, i vilket blod dacryocyter också finns.

Ibland i urinen kan du upptäcka mikroskopiska blodproppar (12). Det sägs att de vanligtvis är närvarande vid blödning från urinvägarna (njurbäcken, urinblåsan eller blåsan).

leukocyter
Leukocyter finns ofta i urinen. De flesta av dem är neutrofiler som ser ut som rundade celler med en ojämn struktur, vilket ger dem utseende av celler med granuler (13). De känns igen av enheten med en noggrannhet på 93%.

Den genomsnittliga diametern för neutrofiler är 10 μm. Men deras storlek och struktur kan variera beroende på den relativa densiteten hos urinen. Vid en låg densitet (t ex ≤ 1,005) ökar cellstorleken, distributionstätheten av organoider minskar och de små lobade cellkärnorna ses mer tydligt (14); vid en hög relativ densitet (t ex ≥ 1,025), reduceras cellstorleken tvärtom, cytoplasman fylls med organeller och cellens kärna är knappt synlig.

Neutrofiler kan också visas som "kluster" av olika storlekar (15). En sådan ansamling av neutrofiler oftast upptäcks i urinvägsinfektioner. Dessa sjukdomar är utan tvekan orsaken till leukocyturi. Emellertid ganska ofta leukocyter kan förekomma och icke-infektiösa sjukdomar i njurarna, till exempel, glomerulonefrit, akut eller kronisk interstitiell nefrit, polycystisk njursjukdom, urolitiasis, och andra.

Hos kvinnor kan närvaron av vita blodkroppar i urinen bero på urinföroreningar från de yttre könsorganen. Ofta åtföljs detta av urin hos ett stort antal celler av ett platt epitel av vaginalt ursprung med eller utan bakterier, upptäckt av svampar (Candida spp.) Eller protozoer (Trichomonas vaginalis).

makrofager
Makrofager är celler av rund form, olika i diameter och utseende. De kan ha en eller flera kärnor, som kan ligga i mitten eller på periferin (16). Ibland kan kärnan emellertid vara svår att särskilja på grund av det rikliga innehållet i cellens cytoplasma. Makrofagcytoplasman kan innehålla ett annat antal vesiklar av olika storlekar, granuler (17) eller fagocytoserade partiklar, såsom röda blodkroppar eller kristaller.

Makrofager kan också fyllas med lipiddroppar, i vilket fall de identifieras som celler i tillståndet av fettdegenerering (skumdjursceller) med ett karakteristiskt utseende. De är ett typiskt tecken på nefrotiskt syndrom, där de är associerade med lipiddroppar, fettcylindrar och / eller kolesterolkristaller.

Makrofager utan införlivande av lipider i urinen observeras i olika sjukdomar, såsom glomerulonephritis i den aktiva fasen, IgA-nefropati och poliomavirusinfektion orsakad av VC. För någon av dem är de av diagnostisk betydelse.


Om celler av platt, njur- och övergångsepitel - om en vecka.

Makrofager i urinen: vad betyder detta, vad är farligt och vad man ska göra

Det mänskliga immunsystemet är en naturgåva som inte kan övermaskas. Tack vare kroppens skyddsfunktion, orsakar ett dagligt möte med olika patogener - bakterier och virus - inte betydande skador på organen och systemen.

Bestäm antalet celler som ansvarar för immunitet tillåta kliniska laboratorietester av blod och urin. Baserat på laboratoriedata i kombination med klagomål, kliniska symtom, tecken, resultat av andra studier, inklusive instrumentala.

Makrofager i urinen

En av de mest aktiva försvararna mot infektion är specifika celler - makrofager, leukocyter och lymfocyter. Experten på grundval av de mottagna analyserna gör slutsatser om huruvida ett visst antal vissa celler motsvarar normen för en frisk person eller avvikelser är bekräftelse på förekomsten av en inflammatorisk process eller andra patologiska tillstånd.

Så, hur farligt är utseendet i makrofagens urin och vad kan det här vara för den undersökta personen inom en snar framtid och för framtiden?

En makrofag är en cell i människokroppen, mycket större i storlek än andra element. Namnet består av två delar, där "makro" på grekiska betyder stor, jätte och "phagos" - fighter, devourer. Faktum är att de huvudsakliga uppgifterna är följande:

 1. Erkännande av utländska agenter, som, om de intas, orsakar en patologisk process.
 2. Fånga, lokalisera och förstöra infektionskällor.
 3. Utnyttjande av döda genom det naturliga sättet för cellulära formationer, djuprening från produkter av vital aktivitet hos celler.
 4. Bildande och underhåll av funktionerna i den antitumorala immunmekanismen. När makrofager fixar uppkomsten och utvecklingen av atypiska vävnader, utför de en mycket viktig roll - att lokalisera kolonin av cancerceller, attackera och omedelbart äta.

Ett viktigt inslag i makrofagernas aktivitet. De är inte bara avsedda för att förstöra celler som är skadliga och representerar en signifikant fara. Tack vare makrofagerna erkänns och presenteras antigener av främmande föremål som skadar och förstör immunitet.

Vad betyder detta?

Utseendet av makrofager och en ökning av vita blodkroppar i urinen kallas leukocyturi. De viktigaste analyserna som möjliggör bestämning av abnormiteter är den allmänna urinanalysen och Nechiporenko-analysen.

Forskningen som använder den moderna testmetoden är inte tillräckligt exakt, under påverkan av yttre faktorer kan avvikelserna fluktuera inom från 17 till 90%. Förändringar i leukocytformeln, inklusive utseende av makrofager i urinen, kan vara en konsekvens av olika orsaker:

 • Utseendet och aktiv utveckling i kroppen av inflammatoriska processer, infektioner av varierande svårighetsgrad.
 • Systemiska patologier av leder, närvaro av helminthic invasioner, olika typer av allergiska reaktioner.
 • Bildande av organens och systemens funktioner i tidig barndom. Vid en ålder av fem till sju år når analysen av barnets urin enligt leukocytformeln vuxnas index.
 • Konsekvenserna av stress, neuros, depressiv tillstånd, stress och fysisk och psykisk trötthet.
 • Graviditet. När barnet är gravid, försvagas immunförsvaret, i början av tredje trimestern växer antalet celler i urinen fysiologiskt kraftigt.
 • Aktiv fas av glomerulonefrit, IgA-nefropati och utveckling av poliomavirusinfektion orsakad av VC-patogener av tuberkulos.
 • Utveckling av atypiska celler av cancer tumörer.

Det är viktigt att överväga utseendet av makrofager i urinanalys som ett resultat av arveliga orgelförändringar, medfödda störningar i urinsystemets struktur och den gynekologiska sfären hos kvinnor.

Än det här är farligt

Bestämningen av denna eller den orsaken till massutseendet hos makrofager i urinen bestämmer till stor del den ytterligare strategin för behandling. Hur effektivt kan du bli av med orsakerna, bota den underliggande sjukdomen, lika snabbt och kvalitativt kommer du att kunna återställa hälsan.

Utseendet av immunceller i urinalys är en signifikant risk för kroppen. Detta kan signalera följande livshotande förhållanden, som fram till en viss tid inte visar en tydlig klinisk bild.

 1. Abscesser och karbonhinnor i njursvävnaden.
 2. Bildande av inflammationsfokus i njurkanalens lumen.
 3. Utveckling av fokalskador i immunsystemet.
 4. Omfattande maskbesmittning, helminths nederlag av hela organismen.
 5. Snabba onkologiska processer.

Närvaron av makrofager i urinläkare anser att en av de mest tillförlitliga signalerna i kroppen om allvarliga patologiska förändringar.

Vad ska man göra

För att utesluta risken för fel i analysen utser specialisten en upprepad passage av diagnostiska förfaranden. Efter att ha fått resultaten, ordinerar läkaren ett samråd med olika specialister - nephrologist, gynekolog, allergist.

I slutändan ordineras patienten komplex behandling, antihistaminer, immunostimulerande och restorativa läkemedel. Det är nödvändigt så snart som möjligt för att få ett möte med en läkare.

2 i en: "Hur återhämtar vi oss" och "Makrofager i urin (OAM) - vad är det här?"

Mobil appGlad mamma 4,7 Kommunicera i ansökan är mycket bekvämare!

Viferon är inte antipyretiskt, det här läkemedlet är mot virus och för att stärka immuniteten. Minska temperaturen hos barn över 38,5 nurofen eller paracetamol (eller deras analoger). För att minska temperaturen kan du också använda fysiska metoder: ljusservetter med en blandning av lika delar av bordsvinäger och varmt vatten, medan barnet inte behöver förpackas. Efter användning av läkemedlet Viferon finns ingen ökning av innehållet i blodceller i urinen (inklusive makrofager). En sådan reaktion kan vara ett tecken på inflammation i urinvägarna. I det här fallet är det lämpligt att skicka urinanalys på Nechiporenko, för att göra ultraljud av njurarna och urinblåsan och att sova urin för infektion.

Makrofager i urinen

MV Markina
Novosibirsk 2006

1. Den allmänna analysen av ett blod

1,4. Erytrocytindex

1.4.1. Den genomsnittliga volymen av röda blodkroppar

1.4.2. Betydande hemoglobin i erytrocyt

1.4.3. Den genomsnittliga koncentrationen av hemoglobin i erytrocyt

1.4.4. Bredden på fördelningen av röda blodkroppar i volym

1,6. Leukocytformel

1.6.6. Antal och procentandel av medelceller

1.7.1. Genomsnittlig trombocyträkning

1.7.2. Breddfördelning av blodplättar i volym

2. Rate of erythrocyts sedimentation

3. Framställning av patienten för leverans av blod för allmän analys och ESR

4. Regler för blodprovtagning för allmän analys och ESR i OOO "Laboratory Diagnostics"

5. Allmän analys av urin

5,1. Vanliga egenskaper

5.1.2. Transparens av urin

5.1.3. Relativ densitet (specifik gravitation)

5.1.5. Protein i urinen

5.1.6. Glukos i urinen

5.1.7. Bilirubin i urinen

5.1.8. Urolinogen i urinen

5.1.9. Ketonkroppar i urinen

5.1.10. Nitrit i urinen

5.1.11. Hemoglobin i urinen

5,2. Mikroskopi av urinsediment

5.2.1. Erytrocyter i urinen

5.2.2. Leukocyter i urinen

5.2.3. Epitelceller i urinen

5.2.4. Cylindrar i urinen

5.2.5. Bakterier i urinen

5.2.6. Oorganisk utfällning av urin (kristaller), salter i urinen

5.2.7. Slem i urinen

6. Urinalys av Nechiporenko

7. Förändringar i urinen med de vanligaste sjukdomarna i genitourinärsystemet

7,3. Akut glomerulonephritis

7,4. Kronisk glomerulonephritis

7,5. Njurinfarkt

7,6. Njursten sjukdom

8. Analys av urin under graviditeten

9. Regler för insamling av urin för allmän analys och Nechiporenkos test

10. Referenser


1. Den allmänna analysen av ett blod

Funktion. Blod är en flytande vävnad som utför olika funktioner, inklusive transport av syre och näringsämnen till organ och vävnader och avlägsnande av slaggprodukter från dem. Den består av plasma och enhetliga element: erytrocyter, leukocyter och blodplättar.

Allmän analys av blod i "Laboratory diagnos" innefattar bestämning av koncentrationen av hemoglobin, antalet erytrocyter, leukocyter och blodplättar, hematokritvärde och erytrocyt index, leukocytantal, index blodplätts.

Indikationer för analysens syfte: Ett allmänt blodprov används ofta som en av de viktigaste metoderna för undersökning i de flesta sjukdomar. Förändringar som sker i perifer blod är icke-specifika, men samtidigt återspeglar förändringar som uppstår i hela kroppen.
Förberedelse för studien: tar blod på morgonen, i en tom mage.
Material för forskning: hela venet blod (med EDTA).
Metod för bestämning: automatisk blodräknare Hemolux-19: räkna elementen och bestämma MCV från impedansförändringen; hemoglobin-cyanmetroglobinmetod; hematokrit, MCH, MCHC - beräkningsmetoder.
Villkoren för utförande: 1 dag.

1,1. Hemoglobin (Hb, hemoglobin)

Hemoglobin är ett respiratoriskt pigment av blod, som deltar i transporten av syre och koldioxid, som också utför buffertfunktioner (upprätthållande av pH). Innehålls i erytrocyter (röda blodkroppar i blodet). Den består av en proteindel - globin- och järnhaltig porfyrindel. Det är ett protein med en kvaternär struktur som bildas av 4 underenheter. Järnet i himlen är i en divalent form.

Fysiologiska former av hemoglobin: 1), oxihemoglobin (HbO2) - förening av hemoglobin med syre bildas, företrädesvis, i det arteriella blodet och ger den en röd färg (syre binder till järnatom via en koordinationsbindning); 2) reducerat hemoglobin eller deoxihemoglobin (HbH) - hemoglobin, vilket gav syre till vävnader; 3) karboxihemoglobin (HbCO2) - en hemoglobinförening med koldioxid; bildas, huvudsakligen i det venösa blodet, vilket som ett resultat förvärvar en mörk-körsbärsfärg.

Patologiska former av hemoglobin: 1) karbamoglobin (HbCO) - bildas genom kolmonoxidförgiftning (CO), medan hemoglobin förlorar sin förmåga att fästa syre; 2) metemoglobin - bildas av nitriter, nitrater och vissa läkemedel (det är en övergång av järnjärn till trivalent för att bilda metaemoglobin-HbMet).

När tsianmetgemoglobinovom metod för bestämning av hemoglobin i blodhemoglobin oxiderar tvåvärt järn till trevärt methemoglobin, är methemoglobin sedan translateras till en stabil cyanmethemoglobin cyanid. Således bestämmer denna metod alla former av hemoglobin utan deras differentiering.

Hemoglobininnehållet i männs blod är något högre än för kvinnor. Hos barn i det första året av livet observeras en fysiologisk minskning av koncentrationen av hemoglobin. Reducerad hemoglobinhalt i blod (anemi) kan bero på ökade förluster under hemoglobin sorterar blödning eller ökad förstöring (hemolys) erytrocyter. Orsaken till anemi kan vara brist på järn som krävs för syntesen av hemoglobin, eller vitaminer är involverade i bildandet av röda blodkroppar (huvudsakligen B12, folsyra) och kränkning av blodceller vid specifika hematologiska sjukdomar. Anemi kan uppstå igen i en rad olika kroniska fysiska sjukdomar.

Protein i urin [Proteinuri]

Normalt detekteras proteinet inte i den allmänna urinanalysen eller dess spårmängder detekteras upp till 0,033 g / l.

Utseendet av protein i urinen kallas proteinuri, och det är ett viktigt symptom på njursjukdomar.

Typer proteinuri

Selektiv proteinuri

Innehållet av vissa proteiner i plasma och urin är villkorligt isolerad selektiv proteuri, när lågmolekylära proteiner, huvudsakligen albuminer, filtreras.

mikroalbuminuri

Non-Selective Proteinuria

Icke-selektiva proteinuri proteinuri detta slag där filtrerade, förutom lågmolekylära proteiner, medel- och krupnomolekulyarnyh proteiner (gammaglobulin, alfa2-makroglobulin och andra.).

Glomerulär proteinuri

Lokaliseringen av proteinuri är glomerulär, vilket är en följd av ökad filtrering av plasmaproteiner genom skadade glomerulära kapillärer. Glomerulär proteinuri noteras med glomerulonephritis - akut och kronisk, med diabetisk nefropati.

Canal Proteinuria

Tubular proteinuri som härrör från oförmåga hos de proximala tubulerna att reabsorbera plasma-molekylära proteiner filtrerade i normala glomeruli. Tubular proteinuri detekteras med pyelonefrit, tubulointerstitiell nefrit, kronisk njurtransplantatavstötning.

Detektion av protein i urinen

Det finns flera sätt att identifiera proteinet i urinen.

Biuret-metoden

Biuret-metod - när urin tillsätts urinprovet av kopparsulfat, visar färgimetri violett eller röd färgning.

Brandbergmetoden

Förfarande Brandberg - Roberts - Stolnikova gör det möjligt att utföra kvantitativ bestämning av protein i urin innehållande minst 0,033 g protein (utspädd urin sattes till salpetersyra, visas fällningen ringformig varvid 2-3 minuter vid gränsskikten).

Daglig proteinuri

Betydelsen ges till den dynamiska kontrollen över proteinuriens nivå, främst dagligen. För att bedöma den dagliga proteinuri patienten samlar urin per dag: dagen för studien urinera i toaletten vid 6,00 (urin kommer inte), alla efterföljande urinering urin samlas före 6.00 nästa dag i en ren behållare, förvaras på en sval plats. Ökar dagligen proteinuri nefrotiskt till omfattningen av proteinuri (3,0-3,5 g / dag eller mer) är en viktig prediktor för aktivitet (exacerbation) av kronisk renal processen - av kronisk glomerulonefrit, diabetisk nefropati, etc...

Betydelsen av proteinuri

Värdet av proteinuri som en markör för progression av njurlesioner beror till stor del de toxiska verkningsmekanismer av de enskilda komponenterna i protein ultrafiltratet på proximala tubuli epitelceller, och andra strukturer renal tubulointerstitium. Kontakta epitelceller i proximala tubuli proteiner, framför allt albumin och transferrin leder till ändra de flesta av dessa celler i deras fenotyp. Som ett resultat, de överleva förvärva så kallade "inflammatorisk" fenotyp - förmåga att uttrycka och syntetisera proinflammatoriska kemokiner: monocytkemoattraherande protein typ 1, vasoaktiva hormoner (endotelin-1) och adhesionsmolekyler. Vissa proximala tubuli epitelceller i kontakt med plasmaproteiner dödas av apoptos på grund av verkan av enzymer eller befriades från lysosomala integriteten som bryter på grund av överbelastning albumin. Allt material från http://wiki-med.com

Många mesangiocyter och släta muskelceller i kärlen genomgår liknande förändringar, samtidigt som man förvärvar de grundläggande egenskaperna hos makrofagerna. I renal tubulointerstitium migrerar monocyter från blodet aktivt och omvandlas även till makrofager. Proteiner av plasma inducerar processerna av tubulointerstitiell inflammation och fibros - det finns en så kallad proteinurisk remodeling tubulointerstitia (ORT). Detta är en av huvudfaktorerna som bestämmer graden av progression av njursvikt vid kroniska nefropatier.

Viktig kvalitativ egenskap av protein utsöndras i urinen: albumin kan frigöras endast (lågmolekylära proteiner), vilket indikerar selektiv proteinuri, men mestadels utsöndras och krupnomolekulyarnyh globulin - ett tecken på icke-selektiv proteinuri, vilket indikerar de allvarliga njurskador. Kan också utsöndras transferrin, myoglobin - med krossa syndrom polymyosit och svår på grund av rabdomyolys; hemoglobin - hos personer som konsumerar ättiksyra istället för alkohol; paraproteiner är lätta kedjor av monoklonala antikroppar i myelom (Bence-Jones protein).

Makrofager i urinen

Lymfkörtlar hör till immunitetens organ. Lymfkörtlarnas roll: Barriär. Lymfododer (LU) är "första försvaret" i vägen för penetration av olika utländska agenter i barnets kropp. En naturlig reaktion på denna "förtrogenhet" är ökningen av lymfkörtlar. Olika ämnen, mikrobiella celler, partiklar av kroppens egna vävnader avgör sig i LU. Lymfkörteln är en oval form av liten storlek (flera millimeter i diameter). Utanför är det täckt med en speciell kapsel gjord av bindväv, och inuti är den uppdelad av partitioner i separata sektioner. Dessa element i immunitetssystemet ligger i grupper av.

Det handlar om konstanter, vilket är en slags barometer för vår hälsa. Vi behöver veta om dem, vi måste kontrollera dem och göra allt vi kan för att hålla dem oförändrade. I vår kropp finns det bara 12 sådana konstanter. Dessa är permanenta värden som överförs på gennivå från generation till generation, vilka är oberoende av oss och kan inte regleras. Vi är skapandet av det högre sinnet, som gav oss människor med det tekniska programmet för DNA, vilket säkerställer lagring, överföring och realisering av det genetiska programmet för funktion och utveckling av levande organismer.

1) embryon av dålig kvalitet. Bra embryon är 6-8 celler. Utan fragmenteringen, som är bra och delad i tiden. Embryon kan vara av dålig kvalitet med tanke på den dåliga kvaliteten hos de erhållna kvinnliga cellerna, och även på grund av den låga kvaliteten på spermierna. se utvärdering av embryokvalitet

1) embryon av låg kvalitet "Goda embryon är 6-8 celler." Utan fragmenteringar, som delades bra och i tid. "Och det måste klargöras att dessa är tre dagar gamla. Och på dag 3 är 7,8 celler bra, 6 är dåliga. upp till blastocyster, 6 celler underväxt eller växa med defektami.

Det handlar om konstanter, vilket är en slags barometer för vår hälsa. Vi behöver veta om dem, vi måste kontrollera dem och göra allt vi kan för att hålla dem oförändrade. I vår kropp finns det bara 12 sådana konstanter. Dessa är permanenta värden som överförs på gennivå från generation till generation, vilka är oberoende av oss och kan inte regleras. Vi är skapandet av det högre sinnet, som gav oss människor med det tekniska programmet för DNA, vilket säkerställer lagring, överföring och realisering av det genetiska programmet för funktion och utveckling av levande organismer.

Lymfsystemet är ett av de mest komplexa och listigt ordnade mänskliga systemen. I vårt land finns det bara cirka 200-300 kunniga lymfologer. Jag genomgick en professionell specialisering inom lymfologi (jag har en specialitet som en lymfolog) - och det var den andra chocken i mitt liv (för min medicinska karriär). Den första chocken var från japansk manuell terapi (jag är en professionell manuell terapeut), men efter lymfologins gång var det en andra chock!

Vinterläger i Pskovregionen 11-17 februari Kära vänner. Vi uppmanar dig igen till vinterläget i Pskovregionen! Programmet specificeras fortfarande, men det är redan känt att vi kommer att förbereda dig och dina barn inför en långvarig rysk vår. Vi lär dig att leva upp till en varm sommar utan sjukdom! igen I- mat allergolog immunolog, hudläkare kosmetologer, barnläkare Smirnova Elena Bonner, jag ska göra dig en daglig förfarandet för akupressur med aromatiska oljor, för att hålla intressanta seminarier. Med oss ​​igen.

För att inte förlora

Vinterläger i Pskovregionen 11-17 februari Kära vänner. Vi uppmanar dig igen till vinterläget i Pskovregionen! Programmet specificeras fortfarande, men det är redan känt att vi kommer att förbereda dig och dina barn inför en långvarig rysk vår. Vi lär dig att leva upp till en varm sommar utan sjukdom! igen I- mat allergolog immunolog, hudläkare kosmetologer, barnläkare Smirnova Elena Bonner, jag ska göra dig en daglig förfarandet för akupressur med aromatiska oljor, för att hålla intressanta seminarier. Med oss ​​igen.

1) embryon av dålig kvalitet. Bra embryon är 6-8 celler. Utan fragmenteringen, som är bra och delad i tiden. Embryon kan vara av dålig kvalitet på grund av den dåliga kvaliteten på de erhållna kvinnliga celler och även på grund av kvalitet låg spermier. se utvärdering av embryokvalitet

Lymfsystemet i människokroppen

Disseminerad intravaskulär koagulering är en icke-specifik sjukdom av hemostas.

Det visar sig Dasha (i rätt tid) och Lada hade redan varit sjuk. För de som bara är intresserade här är den detaljerade informationen. Vad är Sudden utslag - Plötslig utslag - en akut virusinfektion hos spädbarn och småbarn, oftast först manifesteras genom hög feber med avsaknaden av lokala symtom och de efterföljande utseende krasnuhopodobnyh utslag (makulopapulösa utslag prickig). Plötsligt exantem är vanligast bland barn från 6 till 24 månader, medeltiden är cirka 9 månader. Mindre ofta kan äldre barn, tonåringar och vuxna smittas. Plötsligt exantem.

Källa och mer Det finns felaktighet vid bedömning av effekten av BCG-vaccination: sjuklighet och mortalitet från en av de bestående effekterna av vaccination, tuberkulosallergi, uppskattas inte. Om "komplikationer" för Mantoux-testet, det vill säga den allmänna och fokala reaktionen på tuberkulin.

År 1866 utsåg den ryska forskaren Alexander Zaitsev en ovanlig och konstig kemisk förening (dimetylsulfoxid). Detta ämne hade en kristallin struktur, var luktfri, inte giftig och smakade som vitlök. På den tiden kunde Zaitsev och inte föreställa sig att hans upptäckt i framtiden kommer att orsaka många medicinska tvister, och som kommer att genomföras tusentals studier, då ett stort antal patienter kommer att ske mirakulösa helanden. Dimetylsulfoxid (dimexid) är en organisk svavelförening, som ursprungligen endast användes som ett industriellt lösningsmedel, för nu.

Om BCG immun T och allergier Vid bedömning av effekten av BCG-vaccination kan vara felaktig: inte uppskattade sjuklighet och dödlighet från en komponent av konsekvenserna av vaccination - Tuberkulos allergier. Om "komplikationer" för Mantoux-testet, det vill säga den allmänna och fokala reaktionen på tuberkulin. Ett barn är född fri från tuberkulosinfektion (Mantoux-testet är negativt). Den vuxna befolkningen efter 30-40 år är praktiskt infekterad med mycobacterium tuberculosis (de har positiva Mantoux test). I olika länder är tuberkulos sjuk i ett år, enligt världsstatistik, från 25 till.

Oj, nyligen en mycket ofta upptagen fråga: "Vad ska du fråga doktorn efter flygningen." Det var en användbar artikel här, tror jag, nu sjunker hon till många. Därför jag uppdatera och back-up: (sooooo mycket under snittet)..Nachnu med, mycket ledsen för de flickor som har genomgått misslyckade genom protokoll och för att hjälpa dem att övervinna dessa brister, försök att systematisera de förfaranden och tester som ska utföras, för nästa, framgångsrik IVF och graviditet. Medvetet betyder det väpnat, för att inte riva håret på huvudet från förtvivlan, men att komma till doktorn med listan.

De möjliga orsakerna till den vanliga förlusten av graviditet, inklusive genetiska, endokrina och immunologiska metoder, tillvägagångssätt för diagnos och hantering av patienter, metoder och förebyggande av för tidig födsel beaktas.

Flickor hittade en artikel på en webbplats, kanske du är intresserad av kommer- börja med, mycket ledsen för de flickor som har genomgått misslyckade genom protokoll och för att hjälpa dem att övervinna dessa brister, försök att systematisera de förfaranden och tester som ska utföras, för nästa, framgångsrika och gravid IVF. Veten förberedd, för att inte slita sitt hår i förtvivlan, men att komma till läkare med en lista med frågor du behöver veta vad man ska göra härnäst. Så: Om du inte blir gravid efter det första försöket med IVF, kommer du självklart att vara väldigt upprörd och besviken. Men kom ihåg det.

Lutealfas bristsymptom på grund av otillräcklig lutealfas av menstruationscykeln: 1. dysfunktion av hypotalamus-hypofys systemet, som uppstod efter fysisk och psykisk stress, trauma, CNS och andra etablerade att ett fel i den luteala fasen av menstruationscykeln, nivån på FSH lägre än för friska kvinnor.. 2. Hyperandrogeni hos äggstocks, binjur eller blandad genes. 3. Funktionell hyperprolactinemi. Otillräcklig luteala fasen av menstruationscykeln kan inträffa på grund av påverkan av höga koncentrationer av prolaktinsekretionen och frisättning av gonadotropiner och inhibera steroidogenes i äggstockarna. Ofta hos kvinnor med lutealt fasfel.

Det blev intressant för mig idag hur mycket kaloriinnehåll i bröstmjölk (ett barn om året snart, och jag är just nu intresserad), googled och så mycket information funnits intressant! Jag bestämde mig för att spara för mig själv, och kanske tycker du att det är intressant att läsa också.. :)

God morgon, älskling! Vi planerar en graviditet för tredje cykeln, 2 flygningar. Text mycket, snälla under klippet.

Vid vilka sjukdomar kan det upphöjda eller ökade underhållet eller innehållet av leukocyter i urinen vara?

Ett ökat antal leukocyter i den allmänna urinanalysen i antal över 5 i synfältet kallas leukocyturi (LU). Enligt den europeiska urologiska föreningen (EAU) är denna siffra i nivå med 10 element i synfältet även i den allmänna analysen av urin. Vid analys av urin enligt Nichiporenko bör leukocyter vara 4 x 103 / l.

Efter den senaste översynen av rekommendationerna från miljökonventionen år 2012 får termen "leukocyturi" ersättas med "pyuria". Om en urinvägsinfektion diagnostiseras blir antalet mikroorganismer som bildar kolonier i 1 ml avgörande, och inte själva tecknet på pyurier. I detta fall kan LU vid en sjukdom av UTI vara det enda tecknet på sjukdomen utan närvaro av feber, smärtssyndrom, dysuri.

Nackdelar med egenskapen

leukocyturi Detekteras endast under laboratorieförhållanden, därför kan det vara fel med fel. I det här fallet uppstår fel på grund av felaktig uppsamling av urin, placeras i smutsiga diskar, felaktig förberedelse av patienten innan urin samlas in. Det är i samband med dessa ögonblick att resultaten av analysen ofta är motstridiga.

Nya trender i analys av urin

För närvarande har testremsor använts, med hjälp av vilka det är möjligt att mer exakt bestämma förändringar i urinsammensättningen. Den biokemiska komponenten av metoden är detekteringen av esteraser, vilka finns i granulocyt-leukocyter. Detta enzym sönderdelar ämnet i testremsan och leder till färgen i en viss färg. Variationen i känslighet och specificitet hos testremsor kan variera från 17 till 93%. Denna uppkomst i data inträffar eftersom remsan är känslig för effekterna av yttre faktorer.

Olika hinder för att uppnå riktiga resultat

Det är också värt att komma ihåg att bakteriuri och en ökad mängd röda blodkroppar kommer att intensifiera färgningen av reagenset, och proteinuri och socker i urinen kommer att göra reagenset mer dim. Således är falskt positiva och falskt negativa resultat möjliga.

Till falskt positiva resultat kan leda och antibakteriella läkemedel, som innehåller klavulansyra. Detta måste beaktas, eftersom testremsorna används huvudsakligen i öppenvårdspraxis.

Falska negativa resultat kan provocera gentamicin och preparat av cefalosporin-gruppen av antibiotika, särskilt cefalexin.

Det är i samband med den ovan beskrivna analysen av urin med hjälp av testremsor bör utföras minst två gånger. Om det finns allvarliga tvivel är det bättre att genomföra en klassisk urinalys.

Trender vid bestämning av leukocyturi i vårt land

Trots de nya trenderna i vårt land litar de fortfarande på den allmänna analysen av urin och analysen av urin från Nichiorenko. Att urinprov med dessa metoder var tillförlitliga, de förbereder och samlar enligt vissa regler. Om dessa krav inte uppfylls varierar effekten av denna åtgärd från 20 till 90%.

Tolkning av urinanalys är endast nödvändig i samband med kliniska tecken, anamnestiska data samt resultaten från andra instrumentella och laboratorieundersökningar.

Bedömning av leukocyturi

Ökningen av leukocyter i urinen är vanligast. Det kan isoleras och kombineras med en ökning av andra delar av blod, plasma, delar av urinvägarna.

Orsaker till leukocyturi

Det finns många anledningar till dessa skäl. Vi kommer att namnge de mest populära:

 • systemiska bindvävssjukdomar;
 • genitala infektioner;
 • infektion med UTI;
 • helminthic invasions;
 • allergiska reaktioner etc.

Med samtidig leukocyturia av bakteriuri är det möjligt att anta närvaron av en bakteriell infektion. I frånvaro av bakteriuri, men närvaron av leukocyturi, är diagnosen UTI inte berättigad. Med bakteriuri är neutrofililluri mest vanlig, mycket mindre ofta i lymfocyturi.

Utvärdera var vita blodkroppar uppträdde i urinen är nästan omöjligt, till skillnad från erytrocyturi. För att få vita blodkroppar i urinen kan från:

 • abscesser och karbonhinnor i njurens vävnader;
 • från inflammatoriska foci i lumen av kanaler och tubuler;
 • slemhinnan i urinvägarna;
 • från foci av den immuna inflammatoriska processen;
 • ett skadat kapillärfilter av glomerulusen;
 • av extrarenala vävnader.

neutrofiler

Oftast i urinen. De är granulära mikrosfärer med en diameter av 12 μm och en lobad kärna. Med förstörelsen av neutrofils struktur och omöjligheten att identifiera delarna av kärnorna eller kärnorna i cellen behandlas de med en lösning av ättiksyra, vilket ökar synligheten av delar av kärnorna. Neutrofiler kan förväxlas med rörformiga epitelceller.

För att skilja neutrofiler från makrofager eller andra leukocyter utförs histokemiska transformationer som kan visualisera specifika delar av kärnan och cytoplasma.

Glöm inte att vita blodkroppar i urinen inte är långa och lösa upp. Vid en temperatur på 18-22C minskar antalet med 50%.

Andra element som förekommer i urinen

Närvaron av leukocytesteras hjälper till att bestämma antalet leukocyter i urin med låg densitet. Vid vilken med hjälp av den givna tekniken är det möjligt att allokera inte bara färsk leukocyter utan också de lyserade leukocytcylindrarna.

Dessutom kan i urinen vara närvarande:

 • Eosinofiler. Dessa celler är normalt frånvarande. Om deras antal i leukocytpopulationen överstiger 1% är detta ett signifikant diagnostiskt tecken på en överkänslighetsreaktion av typ 1. Oftast är dessa akuta reaktioner av transplantationsavstötning, allergisk tubulointerstitiell nefrit. Ibland kan eosinofiluri orsaka akut tubulär nekros, diabetisk nefropati, glomerulonephritis, atheroembolisk skada på levern.
 • Plasmaceller, makrofager;
 • Monocyter och lymfocyter i en mängd av mer än 30% av den totala populationen uppträder med kronisk transplantatavstötning, kronisk interstitiell inflammation och malign njurtumör.

Pyelonefrit och leukocyturi

Kliniska manifestationer av pyelonefrit akut och förvärring av kronisk är ljusa och varierande. Detta inkluderar dysursyndrom, urin, berusning och smärtssyndrom. Lumbalia med kronisk pyelonefrit återfinns hos nästan alla patienter. I detta fall är fall av överdiagnos på grund av överträdelse av reglerna för insamling av urin med registrering av falskt positivt leukocyturi vanliga.

Förutom leukocyturi hos pyelonefrit i urinanalys kan bakteriuri, proteinuri eller svampinfektion (med svampeteologi hos pyelonefrit) observeras.

Cystitis och leukocyturi

Cystitis manifesteras huvudsakligen av smärtssyndrom i underlivet. Ofta med detta obehag, urinssyndrom, dysursjukdomar, som uppträder vid frekvent urinering, smärta vid urinering. Ett sediment uppträder i urinen, där ett stort antal leukocyter, bakterier och övergångsepitel upptäcks.

Uretrit och leukocyturi

Leukocyturi är ett patognomont tecken på uretrit. Under urinröret känns brinnande och smärta. Vid urinering kan kvinnor utveckla obehag, och brinna och smärta kan förbli utanför handlingen.

Prostatit och leukocyturi

Manifestationer av prostatit är:

 • Smärta i perineum;
 • Bestrålning av smärta i rektum, sakrum, penis.

Smärta syndrom är speciellt oroande under samverkan, och även i slutet av urinering. I urinen finns det säkert leukocyturi. Dessutom framträder erytrocyturi och proteinuri.

Viral njursjukdom och leukocyturi

Detta symptom uppträder när parvovirus, cytomegalovirus och papillomavirusinfektioner utvecklas. Erytrocyter och förhöjt protein i urinen är fästa vid leukocyturi.

Glomerulonefrit och leukocyturi

Den korrekta diagnosen kan gå vilse för en stund, för som läkare slår ner leukocyturi, som åtföljs av bakteriuri. LU utvecklas när skador på njurens interstitiella vävnad börjar bildas.

Helminthiaser och LU

I intestinala helminthiaser kan det finnas ett ökat innehåll av leukocyter i urinen. Leukocyturi uppträder när interstitiell nefrit utvecklas på grund av verkan av helmint-toxiner.

Makrofager i utsöndringen av prostata

Diagnos av de flesta sjukdomar är inte komplett utan leverans av test. Detta gäller även för könssjukdomar hos manliga kön, som nu är signifikant "yngre". Så, vad behöver patienten veta om prostata utsöndringsanalys? Vem är han tilldelad, hur man förbereder sig för förfarandet? Vilka är indikatorerna för analysens norm? Vi lär oss i detalj.

Indikationer och kontraindikationer för manipulation

Denna analys är en laboratorieundersökning som gör det möjligt att korrekt bedöma prestandan i prostatakörteln, diagnostisera manlig infertilitet, cancer i detta organ, prostatit i de tidiga utvecklingsstadierna. Urologer använder ofta undersökningen i medicinsk praktik, eftersom det går utan lång förberedelse, är ekonomiskt tillgängligt för alla patienter.

Hemligheten i prostatakörteln är en viktig del av ejaculatets befruktningsfunktion. Tack vare detta ämne rör sig spermatozoerna utanför hankroppen, vilket möjliggör uppfattning.

För att analysera denna prostatahemlighet finns det sådana indikationer:

 1. Rezi med urinering.
 2. Det ökar på natten.
 3. Svårighet att urinera.
 4. Smärta i ljummen och grenen.
 5. Frekvent urinering i små portioner urin.
 6. Definition av manlig förmåga att reproducera avkomma.

Denna procedur utförs inte i följande situationer:

 1. Förekomsten av akuta hemorrojder.
 2. Frakt av anus.
 3. Ökad kroppstemperatur.
 4. Tuberkulos av prostata.

Förberedelse och genomförande av analysen

Hur utförs detta viktiga förfarande? Det börjar med förberedande fasen. Experter rekommenderar att alla patienter i 5-7 dagar före den planerade analysen avstår från intima relationer i 3 dagar - från att dricka, besöka bastun, överdriven fysisk ansträngning. Omedelbart före manipulationen behöver du göra en rengörande emalj.

Den mycket utsöndring av prostata börjar med en prostata-massage. Därför ligger en man på sin högra sida eller upptar en knä-armbågsställning. Läkaren injicerar ett finger i ändtarmen som klappar prostata. Strejker den till mitten från periferin, trycker läkaren på organets isthmus, vilket underlättar utsöndring genom urinröret. Den placeras omedelbart i en steril behållare, ges för analys, där ämnet undersöks enligt makro- och mikroskopiska kriterier. Ytterligare slutsatser görs av urologen.

Normer och abnormiteter vid dechifiering av prostatsekretionsanalys

Normens analys är den hemliga färgen på hemligheten; dess mängd är från 3-4 ml; tjock, viskös konsistens; svag syrereaktion; upp till 12 leukocyter, enda röda blodkroppar och epitelceller i synfältet. I en hemlighet borde det inte finnas några makrofager, atypiska celler, amyloidkroppar, svampmyssel.

Om en man diagnostiseras med prostatit, kommer analysen att skilja sig från ovanstående.

Med akut bakteriell prostatit är den hemliga färgen molnig eller brunaktig gul; lukten är söt; reaktionen är sur; det finns enskilda lecitinkorn; Betcher-kristaller och Trusso-Lallemane.

Om bakteriell prostatit har gått in i en kronisk form, då kommer prostatacresternas analys att hitta Trusso-Lallemandens och Betcher-kristallens kroppar; upp till 35 celler av erytrocyter, epitel i synfältet; upp till 18 mikrofager; enkla lecitinkorn; ett stort antal amyloidkroppar. I det här fallet kommer hemligheten att ha en söt lukt, grumlig, rödaktig, brungul färg och syrereaktion.

Kronisk prostatit av icke-bakteriell natur karaktäriseras av en sådan analys av prostats utsöndring: lukt - normal; färg - grumlig eller tegelbrun; vita blodkroppar är normala; sur pH-reaktion; 10-20 makrofager i synfältet; upp till 35 epitelceller i synfältet; Amyloidkroppar är närvarande i stora mängder; enkla lecitinkorn finns.

Hur man tar en analys av utsöndringen av prostata. Förklaring: normer och avvikelser

Prostatakörteln är ett mycket viktigt organ i en människas reproduktionssystem. Prostata producerar en speciell hemlighet - en vätska som utgör den tredje delen av spermierna och är ansvarig för spermatozoas livskraft.

Om arbetet i körteln är bruten, och egenskaperna hos utsöndringen av prostata kommer att skilja sig från de normala parametrarna, äventyras reproduktionsprocessen hos avkomman.

Läkaren, för att göra den korrekta diagnosen av en prostata sjukdom, behöver du göra en laboratorieanalys av prostats utsöndring.

En sådan studie låter dig bestämma statusen för prostata och i vilken utsträckning den klarar av sitt arbete. Därför riktar urologen till en sådan inspektion.

Om du korrekt avkrypterar prostasjuice som tagits för utvärdering, kan du bestämma infertilitet, onkologi och få all nödvändig information om huvudkörtens tillstånd i det manliga reproduktionssystemet.

Materialet för testning extraheras med hjälp av en prostata massage.

Ibland går patienterna i prostatakörlens hemlighet inte ut efter manipulationerna utförda för detta. Sedan överlämnas den första delen av urinen till studien, eftersom den extraherade vätskan har gått in i urinrörets eller blåsans lumen. Och med urin, på något sätt, kommer det att tas för kontroll.

Indikation för studien

Prostasjuice ges för forskning för att studera kvaliteten på spermier, om det finns misstanke om infertilitet, och om det finns misstanke om kronisk prostatit, eller om det är nödvändigt, bestämma vilken typ av patogen som orsakade inflammation.

Därför, för att läkaren ska skicka för analys av prostatajuice, ska patienten ha följande symtom:

 • smärta i ljummen och perineum
 • en svag ström av urin, åtföljd av smärta och skärning;
 • frekvent uppmaning att urinera, särskilt på natten
 • uttag urin i små portioner;
 • minskad styrka.

Och om läkaren styr leveransen av prostatajuice för forskning, försumma inte den här proceduren eller skjuta upp den för senare i dina egna intressen och för din maskulin hälsa.

Kontraindikationer för analys

Det är nödvändigt att skjuta upp proceduren för att ta juice i prostatakörteln och att vägra massage om:

 • patienten har hög feber;
 • hemorrojder i den akuta fasen, förekomst av sprickor i anuset;
 • tuberkulos av prostata
 • inflammation i kroppen;
 • stenar i järn.

I närvaro av minst ett av dessa symtom kan massagen av prostatakörteln, som är nödvändig för ett stängsel för att studera prostatajuice, endast skada.

Förberedelse för att ta material för studien

Läkaren rekommenderar att patienten på kvällen för testfallet:

Mikroskopi av urin

Vid diagnos av patologiska tillstånd av olika slag är ett övergripande urintest obligatoriskt. Mikroskopi av urinsediment är en del av en allmän klinisk undersökning. Kärnan i denna analys är beräkningen och utvärderingen av kvaliteten på urinledningselementen, för att identifiera eller motbevisa majoriteten av de patologiska tillstånden.

Allmän information om studien

Korrekt insamlad och levererad i tid (leveranstid 1-2 timmar) till laboratoriet påverkar materialet korrekt tolkning av analysen. För analysen behöver du en morgondos av urin, förvarad i en steril behållare för analys. Var noga med att utföra intim hygien innan analysen påbörjas.

Analys av indikatorn för misstänkta patologiska tillstånd:

 • hematuri (räknar röda blodkroppar);
 • pyuria (antal leukocyter);
 • cylinderuria (cylinderräkning);
 • bakteriuri (antal bakterier)
 • hemoglobinuri. Närvaron av saltkristaller, epitelceller, slem, protozoer utvärderas också.
Studien ger möjlighet att bedöma njurarnas och urinvägarnas funktion samt att identifiera kränkningar i de inre organen.

Förfarandet består av följande steg:

 1. Med en pipett samlas 10 ml urin från botten av behållaren (står i 1-2 timmar).
 2. Det uppsamlade materialet centrifugeras vid 1500 rpm. varaktighet 5-7 minuter.
 3. Sammansättningen av en droppe fällning analyseras med användning av en liten och stor ökning. De erhållna uppgifterna kommer att hjälpa till vid diagnostisering av sjukdomar, bestämning av inflammatorisk eller infektionsprocess som passerar, förändringar i ämnesomsättningen.
Tillbaka till innehållet

Avkodning av resultaten från sedimentanalys: norm

Det är viktigt att överväga att resultatet av mikroskopianalysen av urinsedimentet kan påverkas av vissa externa faktorer, såsom:

 • överdriven fysisk ansträngning
 • tar mediciner (diuretika eller antibiotika);
 • brott mot reglerna för insamling och leverans av urin;
 • diet.

Element som finns i sedimentet klassificeras som organiserat, med organiskt ursprung och oorganiserat - oorganiskt sediment. För alla identifierade element i urinsedimentet finns vissa normer, vars överskott indikerar olika patologiska tillstånd.

hemoglobin

Förekomsten av hemoglobin i urinsedimentet anses vara en avvikelse, eftersom det anses vara ett tecken på sönderfall av erytrocyter. Ofta orsakad av olika sjukdomar - influensa, lunginflammation, akut infektion. Men yttre orsaker kan också provocera sin förekomst i urinen, till exempel hypotermi, trauma, förgiftning. I detta fall får urin en rödbrun tin, kan smärtsamma förnimmelser förekomma i ländryggsregionen. Mycket ofta urin, mättad med hemoglobin, indikerar en misslyckad blodtransfusion när donatorns blod är inkompatibelt med blodet hos patienten som behandlas.

Erytrocyter i urinsediment

Erytrocyter i urinen är oförändrade och utlaknade. Deras skillnad ligger i innehållet av hemoglobin, det utlakade innehåller inte det. De lekade som finns i mikroskopiska materialet indikerar abnormaliteter i njurarnas funktion, oförändrad - på urinvägsstörningen. Den normala indikatorn för erytrocyter för honan är 3, för hanen - 1. Med andra indikatorer noteras hematuri. Isolera mikrohematuri (färgen på urinen förändras inte) och makrohematuri (urinen förändrar färg på grund av närvaron av röda blodkroppar). Det är inte nödvändigt att genomföra en mikroskopisk undersökning av urinsedimentet under kritiska dagar, eftersom blod kan komma in i provet med urin. Anledningen till utseende av hematuri är:

 • patologi och njurtrauma
 • diates;
 • närvaron av njurstenar;
 • en tumör i urinvägarna;
 • urinvägsinfektioner;
 • Förgiftning av olika slag.
Tillbaka till innehållet

Leukocyter i urinsediment

Gränsvärdena för leukocyter i urinen är indexen för kvinnor 0-5, för män - 0-3. Om värdena ökas utsöndras pus (pyuria eller leukocyturi) i urinen. Piuria indikerar alltid ett inflammatoriskt fokus. För att bestämma den ungefärliga lokaliseringen av den passande inflammationen utse glasprover av urin, nämligen ett tre-glasprov. Koncentration av leukocyter i det första glaset av urin är den ursprungliga pyurien, den indikerar uritrit eller prostatit. Den slutliga pyurien bestäms av närvaron av leukocyter i det tredje glaset och innefattar cystitis. Överflöd av leukocyter i tre glasögon - njurar och blåsan.

Epitel i urinsediment

Epiteliocyter (epitelceller) återfinns ganska ofta, deras närvaro i enskilda värden anses vara normen. Epitelceller klassificeras efter ursprungsprung. Av stor betydelse är renalepitelet uppenbart i sedimentet, eftersom denna typ av epitel passerar från njurtubulerna. Detta faktum indikerar en allvarlig njurskada. Ökning av de tillåtna värdena för det platta epitelet indikerar ofta en felaktig insamling av analys eller akut inflammatorisk process i urinvägarna. Urinsediment, innehållande polymorf epitel i värden över tillåtna värden, ger information om urinvägssjukdomar (onkologi, cystit, stenar, förgiftningar).

Cylindrar i mikroskopisk analys av urinsediment

I ett mikroskopprov kan endast hyalincylindrar vara närvarande i en enda kvantitet inom normen. Orsakerna till deras utseende kan fungera som fysisk ansträngning. Förekomsten av alla andra arter är inte tillåten i normen, annars är cylinderuria fixerad. Anledningen till utseendet är:

 • olika njursjukdomar;
 • brist på blodcirkulation;
 • olika typer av feber
 • infektion och förgiftning.
Tillbaka till innehållet

Oorganiserad fällning

Innehållet av salter i urinen får inte överstiga 20-40 mg. Vid störningar i urinvägarna, i synnerhet kan urinets pH (normalt svagt syra) ackumulera salter i urinen. Urinsyrans (reaktion) reaktion bestäms av vissa indikatorer. Reaktions-pH under 5,5 gör urinsyra, det bildar salter av urat. Ammonium urat, tripolyfosfater, amorfa fosfater förekommer i alkalisk urin, där pH är över 7,0. Oxalater har egenskapen att förekomma i både sur och alkalisk urin (pH 5,5-6,0). Fosfater, oxalater, urater är vanliga salter som ofta finns i urinen. Var och en av dem i värden skiljer sig från normsignalen om olika sjukdomar.

Andra parametrar i studien

Analysen under mikroskopet innefattar upptäckten av slem och bakterier. Signalen för närvaro av inflammation anses vara en ökning av mucusvolymen. I urinen borde bakterier vara frånvarande. Med hjälp av mikroskopi är det bara möjligt att fastställa det faktum att detekteras bakterier, för att bestämma arten, föreskrivs en bakteriologisk kultur. Mer än en bakterie som hittas genom mikrokopiering utvärderas som bakteriuri. Orsakerna till bakteriuri är smittsamma sjukdomar i urinvägarna. Jästsvampar och protozoer är vanligtvis frånvarande.

Kvantitativa metoder för undersökning av urinsediment

Metoder för kvantitativ studie av urinsedimentet appliceras efter negationen av patologier orsakade av leukocyturi och erytrocytisk aktivitet. Deras användning ger mer exakta uppgifter om urinsedimentelement, hjälper till att diagnostisera latent pyuria. Kärnan i metoden består i att räkna antalet urinsedimentelement i en viss mängd urin, med fixering av en viss tid (minuter, timmar). Kvantitativa studier innefattar metoderna Kakovsky-Addis, Nechiporenko och Ambourg.