Huvud
Analyser

Lökskallar för prostata sjukdomar: recept och rekommendation för behandling

Män som lider av genitourinary problem är redo att göra något för att bli av med dem.

Många använder mediciner, och vissa uppmärksammar recept på traditionell medicin.

Vi kommer att demontera hur lökskalken vid ett adenom av en prostata appliceras.

Vad är användbar folkmedicin?

Lökskalet med prostatit och adenom har följande användbara effekter:

 • minskar försiktigt inflammation
 • har antibakteriell effekt
 • tonar upp och ger styrka;
 • innehåller ett stort antal antioxidanter, förlänger kroppens ungdom;
 • Har en mild diuretisk effekt, vilket inte tillåter slagg, virus och bakterier att ligga kvar i kroppen.
 • stärker immunförsvaret
 • förhindrar smittspridning i hela kroppen;
 • ökar nivået av hemoglobin, förbättrar blodtillförseln till organ, inklusive prostatakörteln.

Användningsregler

Naturliga råvaror har praktiskt taget inga kontraindikationer och biverkningar, men ofta i struktur av dessa eller andra ämnen kommer andra komponenter in.

Det är bättre att rådgöra med en läkare om lämpligheten och säkerheten vid applicering av denna eller den avkok / infusion på basis av lökskal.

Det är viktigt att välja en god lök, helst är det nödvändigt att ta en som odlas i din trädgård. När du köper grönsaker på marknaden, se till att de är lokala och odlade utan att använda många kemikalier.

Löket måste vara helt, utan tecken på förstörelse eller ruttning. Skal med en torr lök kan försiktigt avlägsnas och vikas i en vävnadspåse. Innan du använder infusioner, avkok eller annat sätt kommer sköljningen att sköljas väl.

För matlagning är det bättre att använda emaljerade rätter, eftersom skalet är ett kraftfullt naturligt färgämne, blir det lätt att bli av med det.

Folk recept

Låt oss lista populära metoder för alternativ medicin:

 1. dekokt. Blanda en liter kokande vatten och ett glas krossade råvaror, sätt på eld, koka i en timme. Under nästa timme är massan insisterad, insvept. Ta produkten efter varje måltid i en mängd av femtio milliliter. Behandlingsförloppet: en månad. Därefter behöver du en paus i två veckor, då kan du upprepa kursen.
 2. alkohol tinktur. Blanda det krossade skalet och alkoholen 70% i ett förhållande mellan 1 och 6. Insistera en vecka, dränera. Håll i en flaska mörkt glas i svalan. Ta en matsked tre gånger om dagen;
 3. grädde. Till grund är det nödvändigt att ta vaselin eller någon annan neutral fet kräm. Skala skalen så mycket som möjligt och blanda med basen, proportionerna - en till två. Låt stå i två veckor, förvara i en mörk glasburk i kylan. Användning: Smörj det drabbade området varje dag innan du går och lägger dig.
 4. medicinsk olja. Basen är olivolja. Skinkorna behöver hälften så mycket som oljorna. Förbered så här: Blanda smöret med så mycket som möjligt hackade skal, insistera i två veckor. Applicering: liknar grädde;
 5. te. Koka på detta sätt: Ta ett par skedar av råmaterialet (krossat), fyll det med en tekanna, häll kokande vatten, insistera i storleksordningen tjugo minuter. Drick varmt. Om det behövs kan du lägga till honung till drycken. Medlet kan användas under lång tid. Förbättringar i de flesta fall är märkbara i en månad från början av förfarandet. Om tiden är begränsad kan du använda ett något annorlunda recept: koka ett glas vatten och en sked med skal i en minut, häll i en termos, insistera på natten, använd det på morgonen. Dryck, infunderad under natten, har en ännu mer uttalad terapeutisk effekt;
 6. extrahera. Det är nödvändigt att förbereda buljongen och koka den sedan tills vätskans volym minskar med hälften. Ta en månad för en tesked 2-3 gånger om dagen.

Behandling av prostatitlök skinnar hemma

Prostatit är en mycket obehaglig sjukdom, vilket leder till svårigheter i urinering och många problem i könsorganet för att slutföra impotens, infertilitet eller utveckling av adenom. Behandling av prostatitlökskalar är väl bortglömd, men samtidigt ett effektivt sätt att helt läka av en sådan sjukdom.

Innehållet i artikeln

Vad är prostatit?

Prostatit anses vara en av de vanligaste urologiska sjukdomarna som endast män utsätts för. Enligt medicinsk statistik, hittills diagnostiseras prostata adenom hos de flesta patienter över 45 år. Sjukdomen i allvarlig form ger ett signifikant obehag i patientens liv och kräver snabb inblandning. Men i de tidiga stadierna är det ganska möjligt att göra med folkmedicin, som har en minimal mängd biverkningar och kan återställa den normala funktionen hos prostatakörteln.

Användningen av lökskal i prostata adenom

Morotblad, valnötfrukter och pumpafrön används aktivt i kampen mot prostatit, men få människor har hört talas om behandlingen av sjukdomen med lökskal. Moderna människor använder det bara som färgämne för påskägg eller för att slåss parasiter. Faktum är att en sådan agent framgångsrikt användes av våra förfäder som bodde på Ancient Russ territorium, och de första skriftliga källorna, som talar om fördelarna med denna produkt, hänvisar till det tredje årtusendet före den nya eran.

Lökskalan innehåller i sin sammansättning ett antal användbara aktiva substanser som gör det mycket lämpligt för användning som ett förebyggande och läkemedel vid behandling av prostatacancer, nämligen:

 • fosfor;
 • järn, som är ansvarig för normaliseringen av hemoglobinnivån;
 • kalium;
 • vitaminer P och PP, vilket förbättrar kärlens elasticitet, samtidigt som deras effektivitet upprätthålls.
 • vitaminer C och B;
 • karoten;
 • E-vitamin, påskyndar regenerering av skadade vävnader och återställande av lokal metabolism.

Skinkorna och lökarna innehåller en aktiv antioxidant quercetin, som förhindrar bildandet av blodproppar och hjälper också till att tona blodet och ta bort överflödigt klor och natrium från kroppen.

Dessutom har denna produkt, utan förtjänst bland avfallet, en imponerande mängd flavonoider, phytoncider och organiska syror, vilket ger ovärderligt stöd till kroppen i kampen mot en sådan sjukdom.

Lökskallar med prostatit: effektiv botemedel eller fiktion

Lökbehandling ger inte kontroversiella problem eftersom den här produkten är ett utmärkt botemedel som, när det används regelbundet, kan skapa verkliga mirakel. Skalet innehåller i sin tur inte mindre några användbara komponenter, vilket gör det ganska lämpligt för att bekämpa prostatit. Följande positiva egenskaper för lökrening kan särskiljas:

 • allmän avgiftning av kroppen från ackumulerade slaggar, vilket förhindrar uppkomsten och utvecklingen av ett antal stillastående processer som orsakar en sådan sjukdom som prostataadenom;
 • skinkan skiljer sig från en uttalad diuretisk effekt och främjar maximal fullständig frisättning av biprodukter av vital aktivitet hos skadliga mikroskopiska organismer.
 • en liknande produkt stannar den framväxande utvecklingen av infektionen och har en stark antimikrobiell effekt.

I de inledande skeden av sjukdomen ger behandling med lökskinn det bästa resultatet, toning kroppen och väsentligt höjer nivån av immunitet. Detta läkemedel normaliserar matsmältningssystemet, njurarna, blåsan och normaliserar lokala och allmänna metaboliska processer.

Hemmets höga effektivitet är att det innehåller sällsynta ämnen som i sin struktur liknar könshormoner.

Hur man korrekt förbereder råvaror

För medicinska ändamål är det att föredra att använda skal som har tagits bort från lök odlade hemma utan användning av kemiska gödningsmedel och tillväxtstimulerande medel. För terapeutiska uppgifter används vanligtvis smidiga rotgrödor med en hel skal utan skador.

I händelse av att det finns fläckar eller spår av mögel på skalet, är det definitivt inte värt att applicera det på medicinska ändamål. Skålen tvättas med varmt vatten eller hälls med kokande vatten och löses i en halvtimme. Därefter måste den lämnas på ett torrt, mörkt ställe tills det torkar helt.

Behandling av prostata adenom med lökskal

Lökskal från prostatit kan användas både som externt medel och för internt bruk. Det bästa resultatet uppnås på grund av den kombinerade användningen av avkok, infusioner, salvor, oljor och extrakt i kombination med farmaceutiska preparat och andra metoder för konservativ medicin. Men, till skillnad från den absoluta majoriteten av läkemedel, har inte skinkor seriösa kontraindikationer och kan användas löpande.

Behandling av lökskal av prostatit är bäst att börja i de tidiga stadierna av sjukdomsutvecklingen, vilket avsevärt ökar risken för full återhämtning. Men även i fallet med en sjukdom som uppträder i den akuta fasen är det möjligt att använda ett liknande medel som ett av hjälpelementen i allmän terapi.

Det finns olika former av matlagning av lökskalet för att bekämpa starten och kronisk prostatit.

Lökte

För att göra te från lökskal, är det nödvändigt att bryta 2-3 teskedar torkade och finmalet skal med ett glas kokande vatten. Det är bäst att använda termos för maximal koncentration av näringsämnen i drycken. Efter några timmar kan infusionen tas oralt. Eftersom den har en mycket specifik smak, är den vanligtvis kompletterad med naturlig bihoney. Receptet kan kompletteras med en liten mängd citron.

Infusion av skinka

1 del av lökskal skall hällas i 10 delar varmt kokt vatten. Det är bäst att använda emaljerade rätter till sådana ändamål. Behållaren är täckt med lock och upphettas i 20 minuter i ett vattenbad. Den resulterande infusionen bör svalna till rumstemperatur, varefter den filtreras och dras tillbaka till en varm mörk plats under 8-12 timmar. Infusion bör förbrukas i mängden 150-200 ml dagligen i tom mage eller tre gånger om dagen strax före måltiden.

Avkok av lökskal och hasselnötter

5-10 matskedar. torra lökskalvar fyllda med rent vatten utan föroreningar i en mängd av 750 ml, koka och kokas i minst 5 minuter. Därefter sättes 45-50 g krossat hasselskal till den resulterande buljongen. Du kan också ta torra blad av hasselnöt (i storleksordningen 10-15 g). Den erhållna blandningen hälles i två liter vatten och kokas över låg värme under en timme. Buljongen är infunderad i minst 6-8 timmar på en sval plats, otillgänglig för solljusets penetration. Ta det måste vara 100 g dagligen i en månad.

Lök extrakt

Detta verktyg är mycket användbart vid kronisk prostatit. För dess beredning är det nödvändigt att förånga den koncentrerade buljongen av lök på ett vattenbad så mycket som möjligt. Det resulterande extraktet bör ha en rik färg och obehaglig smak. Du kan också förbereda alkoholisk tinktur från sådana komponenter som lökskal, hassel och propolis. För att konsumera är det i antalet några droppar innan du går och lägger dig.

Behandling av prostatit med lökskal: rekommendationer och försiktighetsåtgärder

Lök och skal kan ta bort intensiteten av inflammatoriska processer, ta bort toxiner och ge väsentligt stöd till kroppen i kampen mot kronisk prostatit. För att eliminera stillastående fenomen i bäckenregionen är det emellertid nödvändigt att leda en aktiv livsstil, delta i fysioterapinsövningar och delta i ett antal speciella fysioterapiprocedurer.

För att maximera effektiviteten av behandlingen med lök från prostatit, måste du överge fet, stekt och rökt mat, såväl som alkohol och nikotin, vilket signifikant förvärrar patientens tillstånd med prostata adenom. Om dessa rekommendationer följs, kombinerat med vanlig användning av lökskal, kan ett positivt resultat garanteras.

Enkelt och effektivt. Vi behandlar prostatit lökhaltiga skinkor

Bland de folkmekanismer som används för att behandla prostatit är kända, såsom pumpa, valnöt, morotlöv, persiljajuice och många andra. I denna artikel är all uppmärksamhet på lökskallarna värdig. Dekoktioner och infusioner från lökskalar har en bestående effekt vid behandling av prostatit och i motsats till de nyaste medicinerna orsakar inte skada kroppen. Detta är verkligen ett enkelt och prisvärt sätt att bli av med en obehaglig sjukdom.

Kirurgisk ingrepp, medicinering är ordinerad för allvarliga former av prostatacancer. I de inledande skeden rekommenderas läkare främst att återvända till en hälsosam livsstil. När det gäller lökskalv - det här är ett underbart hjälpverktyg, en värdig assistent i kampen mot sjukdomen. Lök själv är ett förråd av vitaminer. Infusioner, kompresser, buljonger från lökskal absorberas väl av kroppen, läker, stärker och det är viktigt i prostatit, lindrar inflammation.

Här är en av recepten, buljong från lökskal:

1) Skölj och skala skalen i kokande vatten (700 ml). Släck eld i 5 minuter. Efter buljongen bör insisteras i minst en timme och försiktigt filtreras. Du kan äta en månad, tre gånger om dagen för en tesked räcker.

Även i antikens Rus behandlades läkemedelsmännen med känd prostatit vid receptet baserat på lökskal, vissa av dessa recept bevaras, så vi kan säkert tala om det här verktyget som en beprövad ålder och bevisad effektivitet. Idag är diagnosen och behandlingen av prostatit en fråga för urologer. Recept från lökskal är bara en ytterligare metod för behandling, men deras användbarhet kan inte tvivlas. Skal, tack vare den unika sammansättningen av vitaminer och spårämnen, tar bort slaggen och har en positiv effekt på viktiga vitala organ: njurarna, lungorna och hjärtat.

Infusion av lökskal och hassels - ett annat tillförlitligt verktyg för behandling av prostatit:

2) Ett halvt glas hasselblad och ett glas lökskall fylls med kallt vatten och koka i 7 minuter. Stam och ta innan du äter, äta inte mer än fyra gånger om dagen.

Om du använder droger från lökskalor regelbundet är chanserna att bli av med eller förebygga prostatit mycket större. I denna fråga är konstans viktig och återigen en hälsosam livsstil. Fysisk träning, dagbehandling, hälsosam kost, avslag på alkohol och rökning - allt detta förbättrar kroppens tillstånd och i kombination med behandling av prostatit kan lökskalken spela sin helande roll. Förutom antiinflammatoriska funktioner lindrar överflödet av medicinska mikrodelar av lökskalken ödem, smärta, förbättrar blodcirkulationen och normaliserar kroppsförsvarets mekanismer (immunitet).

Lökbuljong med hasselnötter - Ett effektivt recept för behandling av prostata. Förbered dig snabbt:

3) Ett par matskedar av skal och 50 gram. Skal av hasselnöt sätta i kokt vatten (2l). Koka på låg värme i en timme, lämna sedan i 5 timmar på en mörk plats. Applicera inte mer än 3 veckor, 70 gram på morgonen och på kvällen.

Hjälp: prostatit är en uteslutande manlig sjukdom. Visas vid vilken ålder som helst. Orsakerna till utvecklingen av prostatit avslöjas inte fullständigt. Experter tror att inflammation i prostata är en av tecknen på manlig åldrande.

En samling recept för behandling av prostatitlökskalar räknar med dussintals effektiva metoder för beredning, vi gav exempel på de mest populära, provade och testade. Med sin skickliga användning kan du skydda dig själv och bli av med alla problem som är förknippade med prostatit, och ändå, glöm inte: behandling med sådana recept är bara förebyggande av sjukdom. Att en läkare deltar i behandlingen av prostatit är extremt viktigt.

Vinnaren av prostatit - behandling av lökskal och lök hemma

Traditionell medicin har alltid varit populär, användningen av naturliga växtämnen, deras milda kostnader, mutor.

Ett sådant ämne är lök. Fördelarnas fördelar och medicinska egenskaper är kända för alla, det finns många olika användningsområden lökskal, fjädrar eller löken själv för behandling av en mängd olika sjukdomar. Det hjälper lök och när man blir av med prostatit.

Lök, dess beståndsdelar, verkan på kroppen med prostatit

Växten har många användbara ämnen:

 • järn - ökar hemoglobin, förbättrar blodcirkulationen
 • fluor Förbättrar ämnesomsättningen
 • zink - Gynnsam effekt på människors hälsa (förbättrar kraften, stärker reproduktiv funktion)

 • pektiner - ta bort skadliga ämnen från kroppen
 • kalium - normaliserar hjärtets arbete
 • jod - förbättrar sköldkörtelfunktionen, förhindrar hormonella misslyckanden
 • eteriska oljor - spela rollen som antiseptisk
 • flavonoider - aktivera hela organismens arbete
 • fruktos, glukos - Energikälla
 • vitaminer B, E - stödja immunsystemet
 • kvertitsin - förhindrar utveckling av tumörer
 • flyktiga Antimikrobiellt medel
 • organiska syror - säkerställa en normal metabolism
 • För behandling av prostatit har löken alla nödvändiga egenskaper:

  1. antibakteriella;
  2. antiinflammatoriska;
  3. återställa immunitet
  4. diuretika;
  5. normaliserande libido;
  6. förbättra ämnesomsättningen
  7. lugnande.

  Vid behandlingen används alla beståndsdelar.

  Folk recept

  Lök används som kryddor för olika rätter, kompressor, avkok, bad. Den används också i råform.

 • Färska lök förbättrar kraften, kvaliteten på den fina vätskan.
 • Det rekommenderas att använda natten på huvudet av lök och en viss mängd under hela dagen. Gröna lök behandlar också inflammation i prostata.
 • I gröna lök innehåller mer zink, i lökarnas huv - mer antimikrobiella egenskaper.
 • Lökens juice, drick 1 msk. sked efter att ha ätit, fungerar som en diuretikum.
 • Kashitsu från växten och en viss mängd honung - 3 teskedar efter att ha ätit tre gånger om dagen - minskar svullnad, svullnad.
 • Tinktur av hackad lök och alkohol (1 till 1) konsumeras från stenar i prostata, 1 sked före måltider.
 • Grind 15 glödlampor och 1 grönt äpple, sätt blandningen i en väskväska, fäst vid skrotet eller underlivet, applicera värme på toppen - perfekt lindrar smärta.
 • VARNING! För att använda medicinen gjort omedelbart behöver du inte göra mycket avkok eller grus för framtiden, egenskaperna minskar.

  Idealiskt lämpliga för behandling av bakteriell prostatit är lökfrön:

  • frö slipa, lägg till honung - 1 msk. sked före varje måltid.
  • frön fyllda med kallt vatten, på ett vattenbad insistera i ungefär en halvtimme. Fröer att rengöra, infusion av att dricka i en varm form en halv kopp tre gånger om dagen.
  • Behandling utförs i 4 veckor, ta sedan en paus.

  Behandling av prostatitlök skinnar hemma

  Användningen av lökskal för prostatit är också varierad.

  Lökskal från prostatit: recept:

  1. Shelukh ska tvättas, hällas i kokande vatten (ca 0,7 liter), efter 5 minuter tillsättes i en timme, avlägsna partiklarna av skinka. Avkok lökskal med en prostatitdryck på en matsked 3 gånger om dagen. Mottagningstiden för en sådan anläggning är 4 veckor, om så önskas, efter 2 veckor börjar en ny kurs.
  2. Framgångsrik tinktur av skinka och hassel - ett halvt glas lövträ blandat med inte tätt fyllt med ett glas skal, tillsätt kallt vatten och koka i ca 10 minuter. Använd före måltider 3-4 gånger om dagen.
  3. Skal hasselnötsskal, kombinera med 0,5 kopp skinkar, häll i kokande vatten, lämna i måttlig värme i en timme, sedan på natten lämna på en mörk plats. Att använda på 0,05 ml 2 gånger om dagen, under 3 veckor.

  Kontra

  Denna växt (rå) rekommenderas inte för att behandla prostatit hos sjukdomar:

  • matsmältningssystemet;
  • hjärta, blodkärl;
  • njure, lever.
  • Det finns en allmän intolerans, en allergi.

  Kanske en sjukdom i överdosering.

  Behandlade varma eller kalla lök är ofarliga.

  Med vilka förfaranden som ska kombineras för större effekt

  Användning av lök - folkmedicin. I förebyggande av prostatit hjälper det.

  För att behandla prostatit med självmedicinering kan inte göras, ska du se en läkare.

  Behandling av prostatit omfattar alla befintliga tekniker - antibakteriella, antiinflammatoriska läkemedel, fysioterapi, övsterapi, örtmedicin.

  Behandling med lök ska inte ersätta grundbehandlingen, eftersom tillägget fungerar väl som funktion.

  Bra lindrar smärta från utsidan, inte verkar på slemhinnan.

  Det är också nödvändigt att komma ihåg om en diet - mer vegetativ mat, för att utesluta alkohol.

  På något sätt blir kroppen van vid och slutar reagera effektivt, så det är värt att ta raster, 2-3 veckor. Du kan använda ett annat verktyg under pausen.

  Behandlingsförloppet överstiger inte oftast mer än 30 dagar, det innebär att man använder infusioner och avkok. Användningen av lök i mat är möjlig hela tiden, oavsett behandling.

  slutsats

  Lök är ett effektivt botemedel, spridda överallt. Behandling med ett sådant verktyg kommer inte att medföra kostnader. Det är värt att komma ihåg om kontraindikationer, rådfråga en expert. Glöm inte huvudbehandlingen, särskilt med en smittsam typ av prostatit, är förmågan att starta sjukdomen stor.

  Lök- och lökskal från prostatit och adenom: användbara egenskaper och recept

  Många män är medvetna om konsekvenserna av en smittsam sjukdom - prostatit. När de lider av denna sjukdom, känner de smärta på nedre delen av ryggen och i de intima zonen. Börja störa intermittent och svår urinering. Varje dag har patienten tankar om hur man snabbt kan härda denna sjukdom. Medicin hjälper från deras sida, men från dem finns biverkningar. Det finns ingen medicin för behandling, där du kan använda de användbara egenskaperna hos lök och lökskal.

  Lök och lökskal från prostatit och adenom

  Du kan använda andra folkmekanismer, till exempel en pumpa eller valnöt, men det är värt att prova och lök. När allt kommer omkring, i sin sammansättning en stor mängd användbara ämnen. Från det kan du göra komprimering, avkok eller infusion. Vår kropp absorberar lätt vitaminerna i denna grönsak och tack vare dem blir det friskare.

  Innan du börjar behandla den här produkten bör du först lära dig om dess egenskaper. Mannen har länge använt lökskal för medicinska ändamål. Denna produkt stärktes och botade matsmältningssystemet, cirkulations- och andningsorganen.

  struktur

  Den positiva effekten uppnås på grund av den gröna biokemiska kompositionen. Den består av:

  • Vattenlösligt vitamin C, dvs askorbinsyra som behövs för att stimulera immunsystemet.
  • Fettlösligt vitamin E, neutraliserande kolesterol.
  • Vitamin PP, nikotinsyra.
  • Antiinflammatorisk substans -quercetin.
  • Phytoncides - aktiva substanser.
  • Mineralsalter med en diuretisk effekt.

  Alla dessa ämnen bidrar till en snabb återhämtning, så du måste använda lök för medicinska ändamål och varje man ska introducera denna grönsak i hans kost.

  Visste du att om du inte uppmärksamma symptom på prostatit, så småningom sjukdomen leda till impotens och ännu värre, till utvecklingen av cancer.

  Användbara egenskaper

  Det visar sig att om du ständigt använder lök kan du uppnå följande resultat:

  1. Immuniteten kommer att stärkas, skyddande celler kommer att utvecklas, d.v.s. antikroppar.
  2. Svampar, virus, bakterier från vilka inflammation börjar, elimineras.
  3. Effekten av anestesi, anestesi är gjord.
  4. Celler är bättre medföljande med blod, liksom i prostatavävnad, blod cirkulerar (detta är nödvändigt för att erektion uppstått).
  5. Det finns en normalisering av blodtrycket.
  6. Sluta att dela upp cancerceller.

  Utan tvekan kan denna universella grönsak härda av prostatit och andra sjukdomar.

  Har lök och lökskal

  Lökskal kan hjälpa till med prostatit och adenom, för att vara effektiv, det kommer inte räcka för att bara använda det, du måste följa olika regler. Först av allt du måste äta rätt. På feta livsmedel, stekt kött, måste du glömma ett tag. Magen är svår att smälta av sådan mat, så det är bättre att ersätta det med fisk och skaldjur. Frukt och grönsaker är också användbara för att äta under behandling.

  Du borde äta mejeriprodukter, sluta röka och dricka alkohol. Dessutom måste en man ha en permanent partner för intima möten. Om du följer dessa regler blir effekten av att använda lök större.

  Indikationer och kontraindikationer

  Använd denna produkt kan vara omedelbart efter detektion av problem med urinering med konstant värk i smärtan i underlivet och nedre delen av ryggen. Sedan dess måste vi seriöst ta hand om vår hälsa genom att använda folkmetoder i samband med drogbehandling.

  Det är bättre att använda alla tillgängliga medel för att bli bra. Från det parallella intaget av läkemedel kommer det ingen skada. Men glöm inte kontraindikationer.

  När du inte kan använda lökprodukter:

  • Om det finns en individuell intolerans.
  • Observation av en strikt diet.
  • Om det finns en sjukdom i magen eller tarmarna.
  • Bukspottkörteln känner sig själv.
  • Om patienten har förtjockning av blodet, eftersom lökrengöringen påverkar det.

  Ansökningsregler

  Naturligtvis, innan du börjar använda lökfjädrar, bör du konsultera en urolog och genomgå en fysisk undersökning. Specialisten kommer också att ordinera antibiotika i kombination med fysioterapiprocedurer och folkmetoder.

  Patienten bör komma ihåg att lökskal ska användas som en extra metod för att förhindra kroppen från prostatit. Denna produkt används i form av infusioner, medicinska buljonger, extrakt, alkoholtinkturer. Således börjar vävnaden i prostata att expandera snabbare och behandlingen blir effektivare.

  recept

  Traditionell medicin erbjuder många olika recept. Ett gott resultat uppnåddes av många patienter med följande infusioner.

  Metod nummer 1

  Här görs allt enkelt och enkelt. Av produkterna måste du ha:

  • 1,5 msk. honung.
  • 250 ml vatten.
  • 0,5 koppar skinka.
  1. Skålen tvättas i kallt vatten.
  2. Sedan blötläggs det i varmt vatten och lägger på en tallrik för att värma upp.
  3. Koka i låg värme i 10 minuter. Ta bort behållaren från elden, lägg av den och lägg den av i 1 timme.
  4. Efter denna tid måste du lägga till älskling till honung. Ta drogen du behöver fem dagar för en halv kopp. Då är det värt att göra en saltlindning. För detta ändamål är det nödvändigt att lösa saltet (125 g) i vatten (1 liter). Salt appliceras före sänggåendet. Från och med nästa dag börjar de behandla igen lökinfusion (5 dagar). Att använda detta verktyg på dig själv kan du se dess effektivitet, eftersom problem med urinering börjar försvinna.

  Metod nr 2

  För beredning av denna infusion är det nödvändigt att använda:

  • Lökskal - 2,5 ssk.
  • Vatten - 400 ml.

  Också, som i föregående recept, tvättas skalen. Häll hett vatten i skålen med skålen och lägg den på en svag eld. Efter 3-5 minuter avlägsnas löken från elden, läggas åt sidan i en timme. En filtrerad produkt tas en halv kopp före måltiden. För att bli behandlad med denna infusion behöver du två veckor, då måste du vila så mycket om och om igen, börja ta botemedlet enligt samma schema.

  Metod nummer 3

  Alkoholtinktur kan tillverkas från:

  • 0,5 kopp hackad skal.
  • 1 kopp vodka.

  Det är nödvändigt att hälla skinkorna med vodka och sätta i en förseglad skål för att insistera på en vecka. Klar tinktur filtreras och tas före måltider om 5 ml. Det rekommenderas inte att ta antibiotika vid denna tidpunkt.

  Det finns andra sätt att laga medel från lökskal, men dessa recept anses vara de mest populära enkla och lika effektiva. Som ett resultat kan vi säga detta: Förtvivlan inte om du upplever symptom på prostatit. Det finns många sätt att bli av med dem, till exempel kan du använda lökskalvar och uppnå goda resultat av detta.

  Behandling av prostatit lökhaltiga skinkor

  Sedan urminnes tider har healers fokuserat på lök skinn, som har en gynnsam effekt på hela kroppen och bekämpar sjukdomar såsom prostatit. Vid de första stadierna av prostataadenom, förutom läkemedelsbehandling av prostatakörteln, kan denna folkmetod användas.

  Effekter av prostatainflammation

  Adenom av prostata, enkel prostatit, detta är enbart en manlig sjukdom. Detta beror på de specifika funktionerna i prostatakörteln. Det är hon som deltar i manlig erektion, och producerar också en speciell juice, tack vare vilka spermier som lever utanför testiklarna länge.

  Detta organ ligger under blåsan och omsluter helt urinröret. Genom det passerar också en kanal genom vilken spermien går in i könsorganet genom urinröret.

  Därför, om det finns inflammation i prostatakörteln, ökar i storlek och började sätta press på urinröret, vilket försämrar processen för urinering. I de allvarligaste fallen utsöndras inte urinen i allmänhet från kroppen och börjar komma in i njurarna.

  Eftersom prostatakörteln är ett rent manligt organ har behandlingen vissa specifika egenskaper.

  I medicinsk praxis finns det två sätt att behandla:

  • drogbehandling;
  • kirurgisk ingrepp.

  Den sistnämnda behandlingsmetoden tillämpas endast vid de värsta konsekvenserna, när det inte går att göra något annat än för att avlägsna denna körtel.

  Men tillsammans med dessa metoder rekommenderar vissa experter att vända sig till traditionell medicin.

  För att förhindra att detta händer är det nödvändigt att ta hand om människors hälsa ständigt och ge tillräckligt med tid. Först och främst är detta en hälsosam livsstil, utan dåliga vanor och med måttlig fysisk aktivitet.

  0 av 13 jobb avslutade

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13

  I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

  Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

  Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

  Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

  Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

  1. Ingen rubrik 0%
  2. Prostatitest 0%

  Det är allt bra.

  Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

  Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

  Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

  Det är bråttom att se en läkare!

  Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  1. Med svaret
  2. Med ett märke om visning

  Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

  • Ja
  • ingen

  Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

  • Detta var inte
  • sällan
  • ibland
  • Mycket ofta
  • vanligtvis
  • Förlorat mitt konto

  Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

  Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

  • Var inte
  • sällan
  • ibland
  • Mycket ofta
  • alltid

  Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

  • aldrig
  • sällan
  • ibland
  • Mycket ofta
  • alltid

  Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

  • Påverka inte
  • Nästan stör inte
  • Till viss del påverkar de
  • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

  Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

  • Jag tänkte inte alls
  • Jag tänkte nästan inte
  • ibland
  • Mycket ofta

  Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

  • Jag skulle inte uppmärksamma
  • Normalt skulle leva
  • tillfredsställande
  • Blandade känslor
  • Jag skulle känna mig otillfredsställande
  • Mycket dåligt
  • fruktansvärt

  Är det möjligt att behandla prostata adenom hemma

  När man talar om metoderna för behandling av denna sjukdom, bör särskild uppmärksamhet ägnas åt sjukdomsstadiet.

  I de första stadierna, adenomet låter dig inte veta om dig själv, och för att avslöja det, behöver du se en läkare.

  Vid de mest allvarliga stadierna uppträder obehag vilket framgår av följande:

  • dålig och frekvent urinering, som orsakas av en smalning av urinröret med en inflammerad körtel;
  • dålig erektil funktion
  • frekvent uppmaning att gå på toaletten, särskilt på natten;
  • ryggsmärta.

  Sådana symptom, som omedelbart behöver se en läkare, är extremt stadium av sjukdomen, som måste behandlas med mediciner och andra medicinska metoder. Men om patienten vände sig till doktorn i tid, och han diagnostiserades med prostataadenom i de första etapperna, då förutom läkemedelsbehandling kan du utföra behandling och folkmedicin.

  Lök sköljer som ett sätt att besegra prostatit

  På läkena hos lök och skinken har det länge varit känt. Folkläkare och i vår tid gör ett avkok av lökskal, vilket hjälper till att övervinna denna sjukdom. Självklart finns det många skeptiker som tycker att det är omöjligt att bli av med prostatit endast på folkliga sätt.

  Men många läkare, som talar om ett adenom, anser att denna sjukdom förekommer av en brist i människans kropp av några viktiga element som i överflöd finns i lökskal.

  Innan du pratar om hur man förbereder ett avkok av lökskal, måste du förtydliga vilka viktiga element som finns i lök.

  Lök är rik på följande spårämnen:

  • Först och främst är detta ett komplex av vitaminer B, C, E, PP, som helt enkelt är nödvändiga för den manliga kroppen.
  • i det är sådana element som karoten, kalcium, järn, kalium, fosfor, det vill säga de som behövs av män;
  • organiska syror, phytoncider, flavonoider.

  Naturligtvis har skinken också dessa beståndsdelar, endast i stora mängder.

  I allmänhet rekommenderas en avkok av lök och skinka, och många rekommenderar att man tar hänsyn till kroppens allmänna hälsa, eftersom det ökar kroppens allmänna immunitet.

  Det är viktigt att veta att förutom behandling av prostatit med hjälp av olika mediciner och buljong från lökskal, måste du leda en hälsosam livsstil, bli av med dåliga vanor, träna och äta rätt.

  Recept för buljonger från lökskal

  Det finns flera recept. Var och en av dem har vissa funktioner, men deras syfte är en, för att rädda mannen från de obehagliga konsekvenserna av denna sjukdom. Det viktigaste att komma ihåg är att innan man bestämmer sig för att förbereda ett avkok, är det bättre att konsultera en expert dessutom.

  • Det är nödvändigt att ta lökskalv och skölj det väl under rinnande vatten. Därefter häll 700-750 ml vatten i en behållare och koka den på en eld. När vätskan kokar, läggs skålen i det, och det kokas igen på en öppen eld i ca 5 minuter.

  Därefter bör den resulterande buljongen infunderas i en timme. Företrädesvis bör denna procedur inte ske i solen. Efter en timme bör buljongen filtreras väl genom gasbindning och läggas i kylskåpet.

  Ta det nödvändigt för ½ matsked tre gånger om dagen. Komplexet av sådan behandling bör inte vara längre än en vecka. Sedan görs en paus i flera veckor, och hela processen måste upprepas på nytt.

  • För att förbereda buljongen måste du ta ett glas lökskalv och ett halvt glas hasselblad. Naturligtvis måste de tvättas med rinnande vatten. Allt detta placeras i en behållare och fylls med kallt vatten ca 500-700 milliliter. Koka i brand, inte mer än 7 minuter.

  När buljongen är klar måste den filtreras genom gasbindning, häll sedan i en annan behållare och lägg i kylskåpet. Ta det du behöver en fjärdedel av glaset 3 gånger om dagen. Den allmänna behandlingen av sådan behandling bör inte vara längre än 5 dagar. Då är det en paus, och du kan återuppta det om några veckor.

  • Följande recept är. Ta några matskedar av lökskal (högst 2-3) och 50 gram hasselnötskal. Allt detta tvättas noggrant under rinnande vatten. Preliminärt i tanken måste du hälla 2 liter vatten, som kokar. Det innehåller skinkor och skal, och allt detta kokas i ungefär en timme på en långsam eld. Efter tillagning sätts behållaren med buljong på en mörk plats i 5 timmar.

  Ta det nödvändigt i tre veckor till 70 gram på morgonen och på kvällen.

  Dessa recept är utvecklade på grundval av erfarenhet, vilket är känt under lång tid. Det är känt att i de byar där invånarna inte har stor inkomst för dyra läkemedel, används dessa recept länge, medan de är till nytta.

  Trots att dessa lök recept är tidtestad och rekommenderas av många experter inom traditionell medicin, är det bättre att konsultera den behandlande läkaren, eftersom han bara är helt ansvarig för patientens hälsa och är intresserad av sin fulla återhämtning.

  Behandling av denna sjukdom med lökskal är en effektiv metod i sjukdomens inledande skeden.

  Om allt är igång, och patienten kommer att vända sig till doktorn, när sjukdomen börjar utvecklas och passeras i mer allvarliga former, kan läkemedel och procedurer inte uteslutas.

  Hur man lagar en avkok, infusion, tinktur eller extrakt från lökskal från prostatit?

  I de tidiga stadierna av inflammation i prostatakörteln är infusioner eller extrakt från lökskalor bra. De används också ofta för att förhindra denna obehagliga sjukdom. Det bör dock komma ihåg - att behandla infektiös prostatit med hjälp av lökskalor ensam är mycket oönskad. I detta fall behövs antibiotika och andra mediciner.

  Lök innehåller ett antal spårämnen som har en positiv effekt på människors hälsa. Dessa inkluderar zink, järn, koppar. Därför rekommenderar läkare att män äter lök i stora mängder. Dessutom påverkar löken ganska bra kraften och saktar åldrandet av kroppen.

  Med kronisk prostatit kan du använda tinktur, avkok eller infusion. Ganska användbart koncentrerat extrakt (dock för beredning måste du först införa). Traditionell medicin erbjuder inte ett recept på denna mirakelbehandling. Medicin från lök hjälper till att lindra smärta, inflammation, ödem i prostatakörteln, och har därför tjänat popularitet och erkännande bland folket.

  Hur man lagar buljonger

  Recept 1. Avkok av renade lökskalor med prostatit. Du måste ta löken och försiktigt ta bort skinkorna från den. Då ska den sköljas noggrant med rent, kallt eller varmt vatten. Lök kan läggas till mat eller det finns ett enkelt sätt - det är också mycket användbart. Buljongen bör beredas enligt följande:

  • mäta 700 ml vatten och häll det i en kastrull;
  • Det är bättre att använda renat vatten från filtret.
  • Vänta tills vattnet kokar och släng det 4 msk lökskal.
  • koka bör vara i 6-7 minuter;
  • avlägsna från plattan, tillåta att brygga, sedan spänna;
  • Den resulterande vätskan är en timme eller något längre.

  Förvara läkemedlet bättre i en glasflaska, på en sval plats. Ta avkok tre gånger om dagen på en fullständig tesked. Det är möjligt att behandlas på detta sätt i en månad - under denna tid bör människans välbefinnande förbättras.

  Recept 2. Healing avkok av lök och hasselnötskal. Lök och hasselnötter ska avskalas. För avkokning måste du ta 70 hasselnötskal, tre matskedlar av lökskal och två liter kallt vatten. Förberedelsearbete:

  • Alla ingredienserna läggs i en kastrull och hälls med rent vatten;
  • koka på låg värme i en timme;
  • ta bort buljongen från elden och låt den brygga;
  • Efter tre timmar ska läkemedlet filtreras.

  Du kan konsumera ett avkok av en tredjedel av ett glas två gånger om dagen. Den beräknade behandlingstiden är 21 dagar. Efter några månader bör det upprepas. Buljongen från lökskalar har antibakteriella och antiinflammatoriska effekter, så det hjälper till att bli av med obehagliga symptom.

  Viktigt! Förbered lökbuljongen för behandling av kronisk prostatit och kan finnas på andra recept. Emellertid är dessa två mest eftertraktade och testade.

  Hur man förbereder infusioner och tinkturer

  Recept 1. Alkoholtinktur från prostatit. Det är nödvändigt att rengöra löken, och skålen är väl krossad och placerad i en glasskål. Där lägger du till alkohol eller vodka med femtio till sjuttio grader. Förhållandet mellan ingredienserna bör vara 1: 6. Infuse i minst sju dagar, varefter dränera.

  Då kan tinkturen placeras i ett mörkt och, viktigast av allt, coolt ställe - så det kommer att lagras mycket bättre. Ät en matsked eller en tesked inuti. Under behandling med antibiotika är det absolut förbjudet att ta tinkturen.

  Recept 2. Infusion av lökskal från kronisk prostatit. Ta löken och rengör den noggrant. Skallarna kan också samlas gradvis - det kan lagras under lång tid, eftersom det inte försämras. Receptet på matlagning:

  • två matskedar av skal sätta i en liten metall kastrull;
  • tillsätt 400 ml varmt kokt vatten;
  • koka på ett vattenbad i 15-20 minuter;
  • ge en tinktur en liten vyholonut, dränera sedan;
  • lägg på en sval mörk plats i 6-7 timmar.

  Med kronisk prostatit bör infusionen tas 1-2 matskedar tre gånger om dagen. Behandlingsförloppet är vanligen 10-14 dagar. Då måste du ta en paus på 2-3 månader och ta en kurs igen.

  Recept 3. Infusion av löv av hassel och lökskal.För att förbereda läkemedlet behöver du ett halvt glas blad. Lök måste rengöras för att göra en full glas kopp. Receptet på matlagning:

  • Sätt ingredienserna i en kastrull och tillsätt 500 ml rent vatten.
  • vänta tills det kokar, lossa sedan elden och koka i 5 minuter;
  • Vänta tills vätskan svalnar, och dra sedan av det.

  Du måste dricka infusion 3-4 gånger om dagen, en halv kopp kommer att räcka. Behandlingsförloppet varar 14 dagar, och det bör upprepas en gång per år. Parallellt med infusionsintaget kan du äta lök i en rå eller kokad form (det ska dock inte stekas). Det är också önskvärt att äta vitlök, persilja, persilja - de innehåller zink och andra ämnen som är användbara för människors hälsa.

  Hur man förbereder ett extrakt

  Koncentrerad lökskallextrakt är ett utmärkt verktyg för behandling av kronisk prostatit. Du kan förbereda dig själv eller köpa på ett apotek. Vanligtvis används detta läkemedel för att behandla hudsjukdomar och ärr, men det har också en positiv effekt på prostatakörteln.

  Receptet för dess förberedelse är enkelt, så alla kan göra extraktet. Först måste du ta ett avkok av lökskal (dess recept är ovan). Det ska hällas i en kastrull och kokas över låg värme tills hälften av vattnet förångas. Ta extraktet med prostatit bör vara mycket försiktig, noggrant observera dosen. Behandlingsförloppet varar i en månad.

  Faktum! Lökskal används för komplex behandling av prostatacenomen. Det kan också användas för att bekämpa cystit, pyelonefrit och andra inflammatoriska sjukdomar i det urogenitala systemet.

  Kontra

  Det visar sig att dessa droger inte bara kan gynna, men också skada. Därför är det före deras mottagning önskvärt att samråda med läkaren - han kommer säkert att säga om mannen får behandlas på detta sätt. Kontraindikationer för intag av lökbuljonger, infusioner och extrakt:

  • akut pankreatit
  • exacerbation av magsår;
  • individuell intolerans mot lök
  • allergiska sjukdomar;
  • mottagning av potenta läkemedel.

  Under behandling av skal är det absolut förbjudet att dricka alkoholhaltiga drycker. De kommer inte bara att försvaga läkemedlets effekt men kan allvarligt skada människors hälsa. Även med kronisk prostatit behöver du andra mediciner, såväl som fysioterapiprocedurer. Komplex behandling hjälper mycket bättre.

  Folk recept för att använda lökskalar från prostatit

  Viktigt!

  Ingen mer temperatur och frekvent smärtsam urinering, bränning och urladdning ur urinröret, liksom andra symptom på PROSTATIT! Våra läsare tar råd från Rysslands ledande urolog. Läs mer >>>

  I icke-traditionell medicin är recept för användning av lökskal från prostatit, som har mycket positiv feedback, vanliga. Denna åtgärd har blivit populär på grund av den terapeutiska effekten av användbara komponenter av lökskal på kroppens män.

  Sammansättning och effekter på prostata

  Eftersom prostatit är inflammation i prostatakörteln är den huvudsakliga uppgiften vid behandling av sjukdomen att minska inflammatorisk process och förhindra infektionens övergång till andra organ i det genitourära systemet. Detta kräver användning av droger som stoppar inflammation och eliminerar symptomen på prostatit: smärta i ljummen, urineringstörningar, problem med sexuella sfären.

  Lökskal hjälper till med prostatit på grund av ett brett spektrum av komponenter som utgör sin komposition:

  1. Vitaminer i grupp B - stimulerar hematopoiesisprocesserna, har en positiv effekt på nervsystemet och matsmältningsorganen; vitamin C - stimulerar syntesen av kollagen, stärker väggarna i kapillärerna, har en allmän förstärkningseffekt på kroppen; vitamin E - förhindrar skador på celler och minskar risken för prostatacancer, hjälper till att syntetisera könshormoner; vitamin PP (niacin) - ökar blodflödet, normaliserar matsmältningssystemet, sänker kolesterol.
  2. Karoten - skyddar celler från skador, har immunmodulerande egenskaper, vilket är viktigt i kronisk form av prostatit.
  3. Svavelföreningar ökar blodflödet, vilket förebygger förekomsten av hjärt-kärlsjukdomar.
  4. Fructans bidrar till ökningen av bifidobakterier, på grund av vilka tarmens förmåga att motstå den patogena mikrofloran förbättras.
  5. Antioxidant quercetin - tar den ledande platsen i graden av exponering för celler i prostatakörteln.

  Under påverkan av quercetin inträffar:

  • minskad glatt muskelton;
  • cupping of edemas;
  • minska risken för kardiovaskulär sjukdom;
  • reduktion av inflammatoriska processer;
  • förebyggande av maligna tumörer.

  Lökskal innehåller quercetin, som har formen av kristaller, som lätt upplöses av vatten och absorberas av kroppen.

  Det är tillrådligt att behandlas med lökskalv som med kronisk prostatit för att lindra inflammatorisk process och förhindra återfall, såväl som akut prostatit, med hjälp av metoderna för traditionell medicin.

  Recept för att använda lökskalar från prostatit

  I folkmedicin finns det många recept för att använda lökskalar från prostatit. Innan du förbereder infusioner, salvor eller buljonger, är det rekommenderat att försäkra dig om säkerheten vid användning av skålen: ta reda på var grönsaken odlades; kolla lampan för närvaro av ruttande produkter, mögel.

  Grönsaker som odlas med nitrater kommer att innehålla skadliga ämnen i huden, och därför kan deras användning göra mer skada än bra.

  Före avlägsnande av skalen bör lökar tvättas och dräneras med en servett. Skal sedan av huden och lagra tills den används i en vävnadspåse.

  För beredning av te måste krossas och bryggas med en hastighet på 1-2 matskedar per liter tekok. Lökte infunderas i ca 2 timmar, varefter det är klart för konsumtion. Dryckets färg varierar från mörkbrun till gul, beroende på mängden skinka.

  Smaken av lök i varmt te är inte påtagligt. I te kan du lägga till en tesked honung, men ännu mer behaglig smak av drycken kommer att erhållas genom att tillsätta citron, ingefära och kryddnejlika, vilket gör den ännu mer användbar.

  Sjukdomen kommer att vara omedelbar om den används.

  Vladimir Levashov: "Hemligheten med att bli av med prostatit"

  Den ledande urologen i landet gav en intervju om hur.

  dekokt

  Buljongen kan beredas på flera sätt.

  1. Första sättet: skinken krossas och tvättas med kallt vatten, varefter det sätts i kokande vatten för att laga mat i 5 minuter. Buljongen är infunderad i ungefär en timme och avlägsnas sedan till en mörk, kall plats för förvaring före konsumtion. Buljongen ska inte ta mer än 7 dagar i en halv matsked tre gånger om dagen. Efter 3-4 veckors paus kan behandlingen upprepas.
  2. Den andra metoden: lökskalan och hasselbladet tas i proportionen 2: 1. Det tvättade råmaterialet hälls med kallt vatten (2 koppar vatten per glas råmaterial) och kokas i 5-7 minuter. Infusion tas vid ¼ kopp tre gånger under dagen. Efter fem dagar efter avkokningen bör behandling av prostatitlökskalan avbrytas i 3-4 veckor och startas om igen.
  3. Den tredje vägen: skinken (2-3 matskedar) blandas med hasselnötskal (50 g). Efter tvättning hälls blandningen med 400 ml kallt vatten och kokas över låg värme i ca 60 minuter. Buljongen bör insisteras före användning i minst 5 timmar. Ta in volymen 70 ml efter vakning och före sänggåendet. Behandlingsförloppet är 3 veckor.

  För att förbereda salva från lökskal måste du ta 15 gram råvaror och 45 g av ett hjälpämne, som kan vara vaselin eller babykräm. Du kan öka mängden beredd salva medan du håller förhållandet mellan ingredienserna 1: 3.

  Skala skalen noggrant med en kvarn eller mixer, blanda med baskomponenten, få den erhållna salva i en lättbeständig behållare och lägg den på en sval plats. Med prostatit appliceras salva på ytan av analöppningen, men användningen av läkemedlet är oacceptabelt om det finns ett brott mot hudens integritet (sprickor, sår) i nära ananusregionen.

  olja

  Olivolja används som basbeståndsdel. Vid 1/2 msk. Lökskal tas 1 msk. olja.

  Efter blandning av komponenterna blandas blandningen i ca 2 veckor på en mörk plats, skyddad från solljus. Applicera den resulterande oljan på anusområdet, undvik kontakt med en yta som har öppna sår.

  suppositorier

  Lök ljus används i stor utsträckning vid behandling av prostata sjukdomar. För att göra dem måste du förbereda en rik buljong av lökskal, blanda den med lite mer gelatin och vax, värm upp det på ett ångbad tills ingredienserna är helt upplösta och blandade. Avlägsna blandningen från elden, och efter härdningen, skära suppositoriet. Använd 1 ljus per dag och sätt in det innan du går och lägger dig i ändtarmen.

  Samtidigt med behandlingen av lökskal kan du använda löken och dess frön enligt följande:

  • Ät ett vitt lövhuvud eller dess gröna fjädrar om ett par timmar före sänggåendet.
  • Ta en blandning av nypressad juice av en glödlampa och honung till 1 med t.l. innan du går och lägger dig.
  • Äldre frön av lök hugga kaffekvarnen och blanda med honung (andel 1: 1). Ät en blandning av 1 tsk. efter att ha ätit tre gånger om dagen.
  • Svartlöksfrön blandad med frön av plantain, persilja och morötter i ett förhållande 1: 1. Alla slipas med en kaffekvarn och låt torka. Placera 2 fulla skedar i en halvliterbehållare av en blandning av frön, häll kokande vatten och värm en halvtimme i ett vattenbad. Efter tillagning dränera buljongen, kyla och förvara i kylskåpet. Drick buljongen för 200 ml på morgonen och kvällen före huvudmåltiden.
  • Lägg i en halv liter behållare med kokande vatten 2 lök, passerat genom köttkvarn. Den resulterande blandningen bör vara minst 2,5 timmar gammal, sedan spänna och konsumera 50 ml var 60: e minut. Detta recept används vid scenen av akut prostatit.

  Applicera lökskal med försiktighet till personer med hög blodkoagulerbarhet och hög surhet i magen. I närvaro av prostata adenom är behandling av prostatitlökskal inte förbjuden.

  Användningen av lök som ett botemedel mot prostatit bör vara systematisk. Det är viktigt att komma ihåg att prostatit behandlas inte bara med lök, men i kombination med mediciner för prostatit utsedd av en urolog.

  Video: Egenskaper av lökskal.

  recensioner

  "När doktorn diagnostiserade mig med prostatit, tyckte jag att det var obotligt. Erfaren för kvaliteten på sexuellt liv. Men tack vare läkemedelsbehandling, gick symptomen snabbt fram. Nu dricker jag systematiskt lökbuljongen så att sjukdomen inte återkommer. Som en man känner jag mig bra, kön har blivit regelbunden, mer kvalitativ "- Gennady, 55 år gammal.

  "Tack för receptet för att använda lökskalar från prostatit. Jag brukade tro att förutom färgningen av påskägg är skalen inte lämpliga för någonting. Faktum är en användbar produkt. Nu ska jag använda den för att förhindra prostatit och höja immuniteten "- Victor, 32 år gammal.