Huvud
Symptom

Tabletter från cystit för kvinnor: topp 10 läkemedel

Ofta drabbas kvinnor av cystit: nästan 90% av alla kliniska fall av blåsor förekommer hos kvinnornas kvinnliga del. I motsats till populär tro är cystit inte på något sätt en oskyldig sjukdom.

Uppskjuten cystit utan adekvat behandling leder till utvecklingen av ett antal allvarliga komplikationer och en signifikant minskning av livskvaliteten. Därför är det uppenbart att det är oacceptabelt att engagera sig i självmedicinering hemma baserat på recensioner på Internet.

Idag antas det att vid behandling av cystit hos kvinnor utan tabletter inte kan. De lindrar smärta, reducerar dysursfenomen (frekvent smärtsam urinering), förstör infektionen och lindrar spasmen i blåsans smidiga muskler. Till exempel, om cystitisen orsakas av en bakteriell infektion, behövs antibakteriella läkemedel.

Men förutom billiga och effektiva tabletter föreskrivs en annan behandling, men tabletter spelar ofta en avgörande roll vid behandling av akut och kronisk cystit hos kvinnor hemma.

Vilka tabletter ska man dricka för snabb behandling av blåsor hos kvinnor?

Hos kvinnor leder symtomen på blåsan allvarligt obehag, urinering medan de är smärtsamma. För att eliminera denna sjukdom, kan du använda effektiva piller cystit, genom att välja från en grupp av naturläkemedel, antibiotika, probiotika och spasmolytika.

 • Monural är nästan det mest populära läkemedlet mot urinvägsinfektioner. Det ordineras även med obekräftad cystit (utan urinalysresultat). Den monorala är ordinerad som en terapeutisk lösning för akut cystitis. Med en kronisk form av sjukdomen är denna åtgärd ineffektiv, eftersom att bota kronisk cystit med en enda kurs av antibiotikum är omöjligt. Monoral är en stark uroantiseptisk. Priset på apotek är 320-500 rubel (se Monural - bruksanvisningar).
 • Men-spa - läkemedlet avlägsnar spasmen av de inre organens glatta muskler på grund av utvidgningen av lumen av spasmodiska kärl. Har en kraftfull spasmolytisk effekt. Det bör noteras att antispasmodik inte behandlar cystit, men bara eliminerar smärtsyndromet av sjukdomen. Priset är 50-100 rubel.
 • NSAID - med starka smärtor i den komplexa terapi nesteriodnyh möjligt att använda anti-inflammatoriska läkemedel i tabletter - Ibuprofen (Faspik, Mig, Nurofen, Ibuklin etc). Priset är 30-100 rubel.
 • Furagin - Furamag-analog används för smittsamma och inflammatoriska processer i kvinnans urogenitala system. Läkemedlet ska tas inom 7-10 dagar för 1 tablett 2-3 gånger om dagen. Graviditet är en kontraindikation för användningen. Genomsnittspriset är 220-360 rubel.
 • Furadonin - gula tabletter med antimikrobiell verkan, ett känt och effektivt botemedel mot de flesta sjukdomarna i det genitourinära systemet, inklusive cystit. För en fruktbar behandling av tabletter från cystit bör Furadonin tas inom 7 dagar (3-4 gånger om dagen för vuxna, 2 gånger för barn från 12 år). Priset är 50-140 rubel.
 • Palin. Det används för behandling av urinvägsinfektioner. Antibiotikum avser preparaten av kinolongruppen. En av de viktigaste aktiva substanserna är pipemidsyra. Används för att behandla cystit, infektiös pyelonefrit med en stigande infektion. Priset är ca 200 rubel. Priset är 250-280 rubel.

Parallellt med användningen av antibiotika kan urologen ordinera fytopreparationer mot blåsor:

 • Kanefron - finns i form av tabletter och en lösning för oral administrering. Läkemedlet används ofta i urologi, har antiinflammatorisk och antispasmodisk effekt. Priset är 350-400 rubel.
 • Cyston - Sammansättningen av läkemedlet innehåller mer än ett dussin olika extrakt av medicinska växter som har en diuretikum, antiinflammatorisk, antimikrobiell effekt. Med långvarig inträde hjälper det till att minska inflammatorisk process i urinvägarna, ökar effekten av antibiotika och främjar upplösningen av stenar (stenar) i njurarna. Priset är 450 rubel.
 • Monorail är en tranbärsbehandling mot cystit (tranbär är ett naturligt antibiotikum). Åtgärd: diuretikum, bakteriedödande. Används även för att förebygga blåsor. Producerad i form av mors eller tabletter med högt koncentrat av tranbärsekstrakt. Var inte förvirrad med Monural. Priset är 450-500 rubel.

Välj inte ett billigt läkemedel för snabb behandling av cystit baserat på recensioner. Det är viktigt att komma ihåg att självmedicinering, utan deltagande av en läkare och genomförande av nödvändiga studier - inte är den bästa lösningen. Cystit kanske inte är en oberoende sjukdom, förekommer inte isolerat utan i samband med sjukdomar i de genitala organen och andra inre organ (inklusive njure: nefrit, pyelonefrit, urolitiasis, och att endast en liten del av de möjliga samtidiga patologier).

Felaktig behandlad cystit blir snabbt en kronisk form, och detta är ett direkt sätt att allvarliga problem. Strukturerna för blåsan förstörs, kroppen förlorar sin elasticitet, cystisk bildas över tid ökar risken för malign transformation av vävnader på grund av den konstanta inflammation.

monural

Om cystitisen har gått i en akut form, är det bättre att behandla det med detta läkemedel. Då kommer behandlingen att bli effektivare. Den huvudsakliga aktiva substansen i detta läkemedel är fosfomycintromometol. Drick det måste vara 2 timmar före måltiden, och innan du lägger dig efter att blåsan har tömts. Doseringen ska utses av den behandlande läkaren, vanligtvis 1 paket.

Det tar bara en dag att ta Monoral. Om nästa dag smittinfektionerna inte går bort, rekommenderas det att upprepa behandlingen igen. Biverkningar av detta läkemedel är: diarré, halsbränna, illamående, hudutslag.

furadonin

Antimikrobiellt läkemedel som tillhör gruppen nitrofuraner. Drogen verkar aktivt på stafylokocker, streptokocker, proteus, salmonella, enterobakterier och andra patogena mikroorganismer som kan framkalla cystitisstart. Furadonin tas 4 gånger om dagen, eftersom en enstaka dos för ett barn är 2 mg / kg och för en vuxen - 0,15 g.

Det är viktigt att komma ihåg att detta läkemedel är kontraindicerat hos gravida kvinnor, personer som lider av levercirros, kronisk njur- eller hjärtsvikt, akut porfyri, hepatit, allergi mot dess komponenter eller brist på glukos-6-fosfatdehydrogenas. Dessutom är Furadonin inte föreskrivet för barn upp till ett år och ammande mödrar.

nolitsin

Detta antibakteriella medel tillhör gruppen fluorokinoloner. Läkemedlet är baserat på norfloxacin. Dessutom innefattar den natriumkarboximetylstärkelse, mikrokristallin cellulosa, magnesiumstearat och renat vatten. Läkemedlet framställs i form av tabletter.

Detta antibiotikum används ofta för att behandla cystit hos kvinnor. Läkemedlet kan också ordineras för behandling av infektionssjukdomar i könsorganen. I sällsynta fall används läkemedlet för förebyggande av patienter med neutropeni.

Dessa tabletter mot cystit hos kvinnor kan inte ordineras till tjejer under 18 år och även under graviditet.

Restaurering av mikroflora

Efter behandling med piller för cystit är det nödvändigt att stärka kroppen och förhindra återinflammation med probiotika - levande bakterier som normaliserar tarm och sexuell mikroflora.

Läkemedel som innehåller lakto- och bifidobakterier inkluderar:

Tabletter från cystit: en lista över läkemedel och tabletter

Ofta drabbas kvinnor av cystit: nästan 90% av alla kliniska fall av blåsor förekommer hos kvinnornas kvinnliga del. I motsats till populär tro är cystit inte på något sätt en oskyldig sjukdom. Den överförda cystitisen utan adekvat behandling leder till utvecklingen av många allvarliga komplikationer, fängslade med funktionsnedsättning och en signifikant minskning av livskvaliteten. Det är därför uppenbart att det är oacceptabelt att engagera sig i självmedicinering. Så snart de första tecknen på sjukdomen dyker upp, behöver du se en läkare och genomgå en lämplig undersökning.

Men inte allt är så enkelt. Det händer ofta att de första tecknen på sjukdomen stiger upp och växer. En kvinna upplever smärtsamma manifestationer av blåsor: drabbningar, brinnande och motstånd, frekvent uppmaning att urinera, etc. men det finns inget sätt att komma till toaletten just nu.

Livets rytm dikterar dess förhållanden, det är inte alltid lätt att komma till en urolog: det har helt enkelt inte tillräckligt med tid, familj, arbete, stora köer. Därför kan en kvinna i bästa fall få till en urolog mitt i en sjukdom, när det är viktigt att börja behandlingen.

Före någon kvinna i en sådan situation uppstår frågan: Vad ska man göra, hur man hjälper dig själv, vilka piller du ska ta med blåsor?

Detta material innehåller information om de viktigaste drogerna som för närvarande används för att behandla sjukdomar i excretionssystemet.

Det är viktigt att komma ihåg att självmedicinering, utan deltagande av en läkare och genomförande av nödvändiga studier - inte är den bästa lösningen. Cystit kanske inte är en oberoende sjukdom, förekommer inte isolerat utan i samband med sjukdomar i de genitala organen och andra inre organ (inklusive njure: nefrit, pyelonefrit, urolitiasis, och att endast en liten del av de möjliga samtidiga patologier).

Den "obehandlade" cystiten förvandlas snabbt till en kronisk form, och detta är den direkta vägen till funktionshinder. Strukturerna för blåsan förstörs, kroppen förlorar sin elasticitet, cystisk bildas över tid ökar risken för malign transformation av vävnader på grund av den konstanta inflammation.

Cystitis utvecklas ofta på grund av penetrering i urinkanalen av patogen och opportunistisk mikroflora (i de allra flesta fall talar vi om E. coli). Därför är den vanligaste orsaken till cystitisutveckling ett brott mot hygienregler, bland annat med tät syntetiskt underkläder, strängar etc.

Utveckling av cystit kan provoceras av partnerens mikroflora (den så kallade deflorationsvarianter).

Även cystit utvecklas ofta på grund av blandade infektioner. I detta fall är sjukdomen sekundär och utvecklas mot bakgrund av sexuella infektioner.

En översikt över cystititabletterna för att lindra smärta och inflammation från platsen "min familjedoktor"

Antibiotika för blåsor

För några 30-40 år sedan krävde cystit inte användningen av antibakteriella läkemedel, det var nog för en kvinna att ta fytoterapeutiska läkemedel en stund, observera reglerna för personlig hygien, en viss diet och sjukdomen receded.

Nu har allt förändrats på allvar. Infektionsmedel har inte svarat på antibakteriella substanser av naturligt ursprung. Nu, utan antibiotika, är behandlingen inte komplett. Vidare blir nu blåsan nästan alltid en kronisk form.

Moderna antibiotika, särskilt när det gäller tabletter från cystit i ett brett spektrum av åtgärder, orsakar många biverkningar och har många kontraindikationer. Därför är deras okontrollerade mottagning oacceptabel. Innan du börjar ta mediciner måste du göra ett urintest och identifiera en viss patogen, bestämma dess känslighet mot antibiotika. Först efter detta väljs ett specifikt antibakteriellt läkemedel. I svåra försummade fall (när granulering utvecklas i blåsan och andra komplikationer) utser läkaren installationer med collargoll.

För att bestämma effektiviteten av behandlingen, efter mottagandet av antibiotika, återges urinen till näringsmedia.

Några läkemedel som används för att behandla cystit:

Nolitsin, liksom analoger av nolicin - Norbaktin, Normaks. Det är en antibakteriell förberedelse av ett brett spektrum av åtgärder. Det föreskrivs endast i fall då mottagandet av andra antibiotika visade ineffektivitet, eftersom det är ett reservdrog. Det betyder att smittämnen inte har utvecklat motstånd mot det. Den aktiva substansen - norfloxacin tillhör gruppen fluorokinoloner. Andra preparat av gruppen fluorokinoloner har visat sig vara effektiva: Ciprofloxacin, Ofloxacin. Pris Nolycin är tillgängligt och är cirka 100 rubel.

Monural. Knappast den mest populära drogen mot urinvägsinfektioner. Det ordineras även med obekräftad cystit (utan urinalysresultat). Den monorala är ordinerad som en terapeutisk lösning för akut cystitis. Med en kronisk form av sjukdomen är denna åtgärd ineffektiv, eftersom att bota kronisk cystit med en enda kurs av antibiotikum är omöjligt. Monoral är en stark uroantiseptisk. Det ungefärliga priset är 350 rubel.

Palin. Det används för behandling av urinvägsinfektioner. Antibiotikum avser preparaten av kinolongruppen. En av de viktigaste aktiva substanserna är pipemidsyra. Används för att behandla cystit, infektiös pyelonefrit med en stigande infektion. Priset är ca 200 rubel.

Nitroksolin. Läkemedlet tillhör antibiotikagruppen av oxikinoliner. Det används inte bara för cystit, men för andra smittsamma lesioner av excretionssystemet.

Nevigramon. Den huvudsakliga aktiva substansen är nalidixsyra. Läkemedlet används för att behandla infektioner i urinvägarna och är mycket effektivt. Priset är ganska högt, ca 2000 rubel.

Furagin. Används som Furagin själv, och hans analog, Furamag. Det används med den beprövade känsligheten hos orsakssystemet för blåsor till Furagin. Kostnaden för drogen är ca 100-200 rubel.

Furadonin. Basen för läkemedlet är nitrofuran, som har antimikrobiella egenskaper. Det skiljer sig från ett relativt lågt pris - cirka 50 rubel.

Rulid. En kraftfull antibakteriell förberedelse av ett brett spektrum av åtgärder. Avser drogerna i makrolidgruppen. Det är ett antibakteriellt medel av halvsyntetisk natur. Har många biverkningar, så kan endast utses av en specialist. Priset är ca 800 rubel.

nolitsin

Tabletter Nolitsin tillhör den farmakologiska gruppen antibiotika, visar antimikrobiell effekt på bakterier och patogena mikroorganismer. Läkemedlet används för att behandla inflammatoriska sjukdomar i det genitourinära systemet: cystit, uretrit, pyelonefrit hos akut och kronisk kurs och förebyggande av återfall.

dos: läkemedlet administreras oralt.

Infektiös cystit (akut okomplicerad) - 0,4 g 2 r / dag, kurs i 3-5 dagar;

Förebyggande av återkommande urinvägsinfektioner om det finns exacerbationer minst 3-4 gånger om året - 0,2 g en gång per natt i 6-24 månader.

Biverkningar från matsmältningssystemet:

Illamående och kräkningar;

Smärta i den epigastriska regionen

Ökad nivå av AST, ALT.

Biverkningar från genitourinary systemet:

Vilka tabletter ska man dra med blåsor?

Cystit hos kvinnor är som regel en kronisk sjukdom. Frivolous inställning till denna sjukdom, självbehandling utan att konsultera en läkare och genomföra test med blåsor kan leda till utveckling av allvarligare sjukdomar hos det kvinnliga genitourinary systemet.

Tyvärr verkar det i själva verket i de flesta fall. Plötsligt börjar en kvinna att känna en brännande skarp smärta i underlivet och i ländryggen, obehag och brännande känsla vid urinering. Med blåsor blir smärtsamma uppmaningar till toaletten vanliga, för vilka det är nödvändigt att begränsa sig i rörelse.
Dock rusar kvinnan inte till läkaren. När allt kommer omkring till en urolog, och till och med brådskande, är det inte så lätt. Och när det finns många andra viktiga saker förutom detta - familj, karriär, ständiga problem - att avsätta en dag för en resa till en läkare blir helt enkelt en omöjlig uppgift.

Därför behöver en kvinna ett tillförlitligt svar - vilka mediciner ska tas med blåsor och hur man klarar sig lätt med blåsor? På apotek finns det flera läkemedel avsedda för behandling av inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna.

Naturligtvis måste man förstå att självadministration av tabletter med cystit är ett osäkert yrke. Utan att rådgöra med en läkare är det omöjligt att fastställa vad orsaken till blåsan och med vilken specifik form av sjukdomen vi har att göra med. Cystitis kan vara en separat, okomplicerad samtidig orsak till sjukdomen. Det kan också manifestera sig som en komplex patologi av det kvinnliga sexuella systemet, förknippat med en inflammatorisk process i njurarna eller olika infektioner i könsorganen och urinvägarna.

Vid kronisk cystit är den efterföljande transformationen av cellerna i blåsepitelet mycket sannolikt. Denna process kan leda till bildandet av godartade cyster, som har risk för efterföljande malignitet, upp till utvecklingen av blåsans cancer.

 • E. coli anses vara den främsta orsaken till infektiös cystit. Provocera infektion i uringången av bakterien Escherichia coli är underlåtenhet att följa sanitära bestämmelser, användning av icke-naturliga linnetyger sådana former som rem och rem.
 • Oftast uppstår cystit på grund av vissa sexuella infektioner.
 • Cystitis kan också manifestera sig som en reaktion på opportunistiska mikroorganismer hos partnerns flora och orsakas av vävnadsskada i en sexuell handling (deflorationsvariant).

Medicin för blåsor

Även i det inte så avlägsna förflutet betraktades blåsan inte som en patologi av bakteriellt ursprung. Därför inkluderade kompositionen av behandling för cystit inte läkemedel med antibakteriell verkan. Kvinnor behandlade inflammation i urinblåsan med naturläkemedel och en diet. Medan hygienregimen observerades, skedde ofta av sjukdomen snabbt och utan problem.

Tyvärr, i den moderna världen, är cystitis i den akuta fasen sällan botad till slutet, vilket gör att sjukdomen passerar till en kronisk form med infektiösa komplikationer. I detta fall är behandling av cystit utan antibiotikabehandling inte längre möjlig.

antibiotika

Det är värt att veta att antibiotika är droger som alltid har kontraindikationer och en rad möjliga biverkningar. Innan du börjar ta antibiotika för cystit, är det lämpligt att genomföra ett urinprov för att fastställa smittämnet, liksom en studie av stabiliteten hos bakteriestammen till olika typer av antibiotika, samt känslighet för dem. När granulationsvävnad av urinblåsan och i komplicerad cystit, kan blåsinstillation förfarande läkare silver aktiva medel administreras, såsom, till exempel, kolloid silver.

Efter antibiotikabehandlingen är det nödvändigt att vidarebefordra urin till bakteriologisk odling för att kontrollera frånvaron av patogener.
Följande droger kan rekommenderas för användning i infektiös cystit:

 • Monural är ett antibiotikum vars aktiva substans är fosfomycin. Läkemedlet har en effektiv antibakteriell verkan mot de flesta infektionsmedlen i urinvägarna, så det kan ordineras utan urinanalys. Typiskt frisätts monoralen i form av granuler, men den kan också köpas i pulver- eller suspensionsform. Läkemedlet tas en gång och används inte för kronisk cystit, eftersom patienten i detta fall behöver långvarig behandling. Priset på kloster i detaljhandel apotek varierar från 350 till 500 rubel per 1 förpackning.
 • Nolitsin är ett bredspektrum antimikrobiellt läkemedel. Detta antibiotikum är en andra generationens fluorokinolon. Hittills på grundval av norfloxacin mediciner är bland de mest effektiva antibiotika förskriva dem, som regel, i de fall där patogenen är resistenta mot andra antibiotika. Läkemedlet har många analoger. Det finns i form av tabletter, priset för förpackning varierar från 130 till 300 rubel.
 • Nitroxolin är ett derivat av oxikinolin. Antibiotikum, effektivt mot de flesta typer av bakterier, liksom Candida typ svampar. Det ordineras för olika sjukdomar i urinvägarna. Formen av frisättningstabletter, kostnaden för apotek är 80-120 rubel.
 • Palin avser antibiotika från kinolongruppen, den aktiva substansen är ett derivat av pimidinsyra. Dessa tabletter mot cystit kan användas för att behandla både akuta och kroniska sjukdomar i urinvägarna i ett infektiöst ursprung. Priset för förpackning i detaljhandel apotek är 250-300 rubel.
 • Furagin - det aktiva ämnet i detta antibiotikum - härrörande från nitrofuran. Ett särdrag hos läkemedlet är det långsamt utvecklande motståndet mot furagin i mikroorganismer. Priset är 130-400 rubel, behandlingen tar 7-10 dagar, beroende på sjukdomens allvar.
 • Nevigramon är ett uroantiseptiskt medel baserat på nalidixinsyra. Ämnet har en uttalad bakteriedödande effekt, används både för infektiösa och inflammatoriska lesioner av njurarna, urinledaren och urinblåsan. Kostnaden för drogen är från 3000 till 4900 rubel för 56 kapslar i ett paket.
 • Rulid avser makrolider. Drogen är ett bredspektrum antibiotikum, men det kan också användas vid behandling av blåsor. Priset för förpackning varierar från 1200 till 1500 rubel.
 • Furadonin är ett läkemedel med antimikrobiell effekt. Det används uteslutande vid behandling och förebyggande av bakterieinfektioner i urinvägarna. För att uppnå en hållbar effekt är det nödvändigt att ta drogen i minst 7 dagar. Kostnaden för furadonin är 70-170 rubel.

Fitopreparat

För behandling av cystit används ofta vegetabiliska preparat. I okomplicerade fall har behandling med fytopreparationer en uttalad positiv effekt, med cystit, inte en infektiös genesis, som inte belastas av sjukdomar hos det kvinnliga reproduktionssystemet. Men oftast används växtbaserade läkemedel i kombination med antibakteriella och antiinflammatoriska läkemedel. De vanligaste växtbaserade läkemedlen presenteras i den här artikeln.

 • Cyston kombinerar åtgärden av vattenextrakt från många medicinska växter. Läkemedlet är ett diuretikum och nephrolithic, bidrar till en gradvis minskning av stenstorleken och en minskning av inflammation i urinvägarna. Cyston har bakteriostatisk och bakteriedödande verkan, undertrycker reproduktionen av mikroorganismer i urinväggen, ökar effekten av att ta antibiotika. För att uppnå en uttalad effekt krävs en lång mottagning. Kostnaden för läkemedlet i apotek är cirka 400 rubel.
 • Blad av tranbär innehåller många användbara ämnen. Den positiva effekten av tranbärsskott och löv på urinvägarna beror på det höga innehållet av fenolglykosider. Mottagningsavkänning av löv av tranbär bidrar till att minska inflammation i kroppen, har antiseptisk och antibakteriell effekt. På grund av det höga innehållet av phytoncider är fytopreparation aktiv mot Staphylococcus aureus. Buljongen kan användas under graviditet (efter samråd med en läkare). Kostnaden för 40-50 rubel antas att strimlad torr råmaterial är effektivare än förpackade med filterpaket.
 • Monorail (tranbärsekstrakt). Kanske är det mest kända naturläkemedlet för blåsor tranbärsjuice. För uttalad antimikrobiell verkan kallades tranbär i folket ett naturligt antibiotikum. Tranbär i form av ett mamma eller extrakt används ofta för att förhindra återkommande och förvärring av kronisk cystit. Tanniner, i höga koncentrationer i denna bär, förhindrar att mikroorganismer fästs i blåsans väggar. Monorail är ett starkt koncentrerat extrakt av tranbär, läkemedlet är tillgängligt i form av tabletter, en lång tid för antagning rekommenderas. Priset är ca 500 rubel. Monorail och Monural är inte samma. Monorail - ett växtbaserat medel baserat på tranbär, Monural hänvisar till bredspektrum antibiotika
 • Kanefron är en läkemedelspreparat på basis av extrakt av 4 växter: rosenhöner, tusenben, rosmarin och lyubistok. Det är en aktiv diuretikum. Kanefron främjar aktivt avslappning av släta muskler, vilket underlättar akut smärta i sjukdomar i urinvägarna. Har också en antimikrobiell effekt, multiplicerar effektiviteten av antibiotikabruk. Läkemedlet kan köpas i form av en drage eller i en lösning, kostnaden kommer från 390 till 470 rubel.
 • Phytolysin pasta är ett diuretikum, det är baserat på extrakt av olika medicinska växter. Den rika kompositionen ger preparatet med antiinflammatorisk och antispasmodisk effekt. Phytolysin aktiverar processen att lösa mineralsalter i blåsan och förhindrar bildandet av stenar. Pastan löses i en liten mängd vatten. Denna lösning tas internt. Behandlingsförloppet är minst 2 veckor. Tuba salva som väger 100 gram kostar i apotek runt 450-500 rubel.

Samtidig behandling

Ett viktigt villkor för effektiv behandling av sjukdomar i det genitourära systemet är komplexiteten av behandlingen. Det är nödvändigt att kombinera terapi med antibiotika med underhålls- och restaureringsbehandling med fytopreparationer. Förutom de två huvudkomponenterna vid behandling av cystit, används samtidig läkemedel för att symptomatiskt lindra patientens tillstånd.

Först och främst är detta användningen av antispasmodik. Vid akut smärta är det nödvändigt att använda vasodilaterande läkemedel, som har en avslappnande effekt på glatta muskler. Alla antispasmodika hanterar effektivt skarpa smärtsamma spasmer, vilket ger snabb lindring och att bli av med smärta.

Listan över antispasmodik är extremt bred, för symptomatisk lättnad, kan du använda något läkemedel som är utformat för att lindra spasmer och smärta.
De mest populära antispasmodikerna inkluderar:

 • Drotaverine (No-Shpa)
 • Buscopan
 • Pentalgin
 • papaverin
 • Spazmomen
 • Trigan

Ofta använder cystitis icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) baserat på ibuprofen. Denna grupp av läkemedel i kombination med terapi hjälper till att ta bort tecken på inflammation, vilket påskyndar återhämtningsprocessen. Ovillkorlig värdighet för icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel är det faktum att de inte påverkar medvetenhet och arbetsförmåga hos en person. Användningen av dessa läkemedel ger en snabb lindring av patientens fysiska tillstånd och ger dig möjlighet att snabbt komma till formen.

Efter antibiotikabehandling krävs återvinningsprocedurer. I synnerhet, efter behandling av blåsan, är det nödvändigt att återställa mikrofloran hos de kvinnliga könsorganen och mag-tarmkanalen. För att lösa detta problem används olika probiotiska preparat. Spektrumet av probiotika på läkemedelsmarknaden är extremt bred. De mest populära drogerna för restaurering av mikroflora är Hilak Forte, Acipol, Bifiform, Lineks och andra.

Det är viktigt att komma ihåg att efter behandlingen är det nödvändigt att övervaka tillståndet i urinvägarna för att undvika förekomst av återfall. Det rekommenderas också att samråda med en gynekolog och gastroenterolog, eftersom överträdelser i dessa kroppssystem ofta kan provocera inflammatorisk eller infektiös cystitis.

Vilka tabletter från cystit hos kvinnor är bättre och effektivare?

Ordinera piller cystit hos kvinnor bör vara en läkare, efter upptäckt av patogen infektion och identifiera orsakerna som utlöser mekanismen av sjukdomen. Inflammation i urinblåsan kräver snabb behandling, annars sjukdomen blir snabbt kronisk och vidare hotar utvecklingen av cystor, njursjukdom och andra komplikationer, den mest fruktansvärda av dessa är cancer.

Idag finns det många läkemedel som på kort tid eliminerar inflammatorisk process, lindrar smärtsamma symptom och påskyndar återhämtningen. Antibakteriella, antiinflammatoriska och bedövningsmedel som ordineras efter laboratorieturintest hjälper till att bekämpa den smittsamma processen.

Lite om cystitis

Cystitis är en inflammatorisk lesion av blåsan, åtföljd av en överträdelse av dess funktioner. Sjukdomen är vanligare hos kvinnor, som är förknippad med anatomiska egenskaper hos det genitourära systemet. I en frisk kvinna avoxar immunsystemet på ett tillförlitligt sätt patogena mikroorganismer som kommer in i urinröret. Men med sänkt immunitet på grund av hypotermi, hormonella störningar, bristsjukdomar eller skador i urinblåsan slemhinna, är den patogena mikrofloran snabbt tränger in i slemhinnor kroppen, med hjälp av en liten längd av urinröret och dess närhet till det anala området.

Genom arten av cystitis kan akut och kronisk infektiös och icke-infektiös vara. Dessutom skiljer man mellan primär och sekundär cystit, som utvecklas mot bakgrund av urolithiasis eller inflammatoriska sjukdomar hos könsorganen.

Ytterligare faktorer som provar sjukdomen är:
 • njursjukdom (pyelonefrit);
 • endokrina patologier (diabetes mellitus);
 • Sexuellt överförbara sjukdomar (klamydiala, gonorréinfektioner);
 • gynekologiska sjukdomar (vaginit, tröst);
 • frekventa förkylningar;
 • dåliga vanor (rökning, alkohol);
 • Konsekvenserna av kirurgiska ingrepp eller diagnostiska manipuleringar orsakar skador på urinrörslemhinnan.
 • graviditetstiden, åtföljd av en förändring i mikroflora på grund av hormonella förändringar i kroppen;
 • brist på personlig hygien
 • bär syntetiskt underkläder (i synnerhet tänger).
Vad är symtom på blåsan?

Sjukdomens manifestationer beror till stor del på dess form. Så, i akut cystit, klagar en kvinna om frekvent urinering i samband med nedskärningar, brännande, smärtsamma spasmer i underlivet. Det finns en generell försämring av hälsan, en ökning av temperaturen till höga värden, frossa, urinen blir grumlig.

Förstörningar av kronisk blåsan åtföljs av liknande symtom:

 • frekventa uppmaningar, en känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • skärande smärta, som kan ge in i ändtarmen
 • värk i smärtan i underlivet.

Snabb behandling av blåsor med piller kräver ett inledande samråd med en läkare och gynekolog och ett antal laboratorietester. Undersökning hos gynekologen är nödvändig för att utesluta samtidiga sexuella infektioner.

Därefter väljer läkaren den optimala behandlingsregimen, med hänsyn till sjukdoms orsakssamband, det allmänna tillståndet och eventuella kontraindikationer. Och om några årtionden sedan behandlades cystitis huvudsakligen med örter, då kan idag inte antibakteriella läkemedel göras. Låt oss ta reda på vilka effektiva cystitis tabletter som finns och hur man applicerar dem korrekt.

Hur man behandlar cystit hos kvinnor med piller?

När en inflammatorisk process uppträder i blåsan utförs behandlingen med hjälp av antibiotika. Idag finns det så kraftfulla läkemedel som kan eliminera de viktigaste manifestationerna av blåsor i en enda ansökan.

Antibiotika för blåsor

monural

Tabletter från cystit Monural är det enda antibiotikum som kan ordineras även utan ett preliminärt urintest. Effekten av denna åtgärd är så kraftfull att även en enstaka dos av läkemedlet hjälper till att hantera symtomen på akut bakteriell cystit. Applicera detta verktyg och för lindring av postoperativa urinvägsinfektioner. Endast 1 tablett eliminerar sjukdoms smärtsamma manifestationer och främjar återhämtning.

Men med kronisk cystit används inte denna lösning, eftersom försummade former av sjukdomen inte kan botas med användning av ett enda piller. Preparatet frigörs i form av granuler, pulver eller suspension. För att uppnå maximal terapeutisk effekt tas Monural innan sänggåendet, efter tömning av urinblåsan. Begränsningen att ta drogen är åldern upp till 5 år, överkänslighet och allvarligt njursvikt. Under graviditet och amning kan monuralen endast tas enligt indikationerna och under överinseende av den behandlande läkaren. Kostnaden för drogen är från 380 rubel.

nolitsin

Tabletter som ger snabb behandling av cystit, baserat på norfloxacin - ett ämne från gruppen fluorokinoloner. Det antimikrobiella medlet ger en kraftfull bakteriedödande verkan och är aktiv mot ett brett spektrum av patogen mikroflora. Det används för akuta och kroniska inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna (cystit, uretrit). Dosering av läkemedlet och det optimala behandlingsschemat väljs av läkaren individuellt. Kontraindikationer att använda - Överkänslighet mot komponenter, graviditet, amning, barns ålder. När du tar tabletter finns det möjliga sidoreaktioner från nervsystemet, matsmältningssystemet, hjärt-kärlsystemet, så ta inte självmedicinering. Analoger av Nolitsin från gruppen av fluorokinoloner är sådana läkemedel som Norbaktin, Norfloxacin, Ofloxacin. Om det behövs kan läkaren ersätta Nolycin med dessa medel och uppvisa en liknande terapeutisk effekt. Priset på Nolycin på apotek är från 250 rubel.

nitroksolin

Antibakteriellt läkemedel från gruppen av oxikinoliner, avsedda för behandling av infektioner i urogenitalt distrikt, förebyggande av smittsamma komplikationer under medicinsk manipulation och i postoperativ period. Standarddosen av läkemedlet är upp till 4 tabletter per dag, behandlingstiden tar i genomsnitt 10 dagar. Om det behövs kan läkaren ändra behandlingsregimen med hänsyn till svårighetsgraden av patientens tillstånd. Under behandlingen är biverkningar möjliga - illamående, huvudvärk, hjärtklappning, optisk neurit, allergiska reaktioner. Kontraindikationer för användning är lever- och njursjukdomar, neurit, katarakt, graviditet, amningstiden, individuell intolerans mot den aktiva substansen. Om obehagliga symptom uppstår ska pillerna avbrytas och rådfråga en läkare för att anpassa systemet för vidare behandling. Nitroxolin - billiga piller för cystit, deras kostnad överstiger inte 70 rubel per förpackning (50 st).

furagin

Ett antimikrobiellt medel av nitrofurangruppen, vars aktiva beståndsdel är furazidin. Tabletter förskrivs vid behandling av cystit och vid behandling av infektiösa komplikationer efter operation. Innan läkemedlet utpekas är det nödvändigt att bestämma typen av patogen, eftersom läkemedlet endast är effektivt mot bakterier som visar känslighet för den aktiva substansen - furazidin. Antibiotikum klarar av huvudsymptom på cystit inom 7 till 10 dagar, hela tiden ska ta 2-3 tabletter per dag. Läkemedlet har mycket kontraindikationer och biverkningar, så det bör behandlas under överinseende av en läkare. Pris Furagina - från 260 rubel.

rulid

Det är ett modernt, kraftfullt antibiotikum från makrolidgruppen, vars aktiva ingrediens är roxitromycin, har ett brett spektrum av bakteriedödande verkan. Applicera det för en mängd smittsamma lesioner som påverkar luftvägarna, huden och genitourinary systemet. Läkaren väljer dosen individuellt. Standardsystemet innebär att du tar 1 tablett om dagen, i 5 dagar. Den här tiden är tillräcklig för att hantera akuta manifestationer av blåsan och överföra sjukdomen till remissionsteget. Läkemedlet har ett minimum av kontraindikationer - graviditet, laktation, individuell känslighet, men kan orsaka biverkningar under behandlingen. Detta är ganska dyr medicin, priset i apoteksnätverket är i genomsnitt 1200 rubel per förpackning med 10 tabletter.

furadonin

De billigaste tabletterna från cystitis, som i genomsnitt kostar 30 rubel för ett paket med 20 stycken. Antibakteriellt läkemedel baserad på nitrofuran klarar riktigt effektivt bakterieinfektioner i urinvägarna (cystit, pyelonefrit). Flera applikationer är upp till 4 tabletter per dag i 7 dagar. Efter avslutad behandlingsperiod måste urin kontrolleras för sterilitet. Vid behov kan behandlingsförloppet förlängas. Prescribe drogen ska doktorn, eftersom läkemedlet har en imponerande lista över kontraindikationer och biverkningar. Man bör komma ihåg att Furadonin vägrar toxiska effekter på lever och njurar, och detta bör inte vidtas vid problem med hjärtat och blodkärlen.

Fytokemikalier från blåsan

Antibiotika för inflammation i blåsan är mycket effektiva, men många av dem har ett antal kontraindikationer och orsakar biverkningar från olika kroppssystem. Ett bra alternativ till antibakteriella läkemedel är växtbaserade produkter som är säkra och väl tolererade av patienter.

Uroprofit

Läkemedlet med antiinflammatorisk, antimikrobiell, spasmolytisk verkan, som effektivt förhindrar exacerbationer av kronisk cholecystit och förhindrar bildandet av stenar i blåsan. Phytopreparation förbättrar funktionen i urinvägarna och njurarna, förkortar behandlingsperioden och är en extra källa till organiska syror och vitaminer. I sin sammansättning ett komplex av växtekstrakter (tranbär, björnbär, horsetail) kompletterat med C-vitamin, kisel och arbutin. Detta är ett av de bästa sätten att förebygga cystit, pyelonefrit och komplex behandling av urolithiasis. Producera uprofi i kapslar, som ska tas två gånger om dagen med en liten mängd vätska. Av kontraindikationerna indikerar tillverkaren endast överkänslighet, graviditetsperioden och amning samt 18 års ålder. Läkemedlet tolereras väl, biverkningar uppträder extremt sällan och uttrycks av dyspeptiska störningar eller allergiska manifestationer hos personer med överkänslighet. Priset på kapslar är från 140 rubel.

tsiston

Sammansättningen av denna fytopreparation med diuretikum och antiinflammatoriska egenskaper innehåller mer än 10 namn på extrakt av medicinska växter. Med långvarig inträde uppvisar Cyston dessutom antimikrobiella egenskaper, det stannar den inflammatoriska processen i urinvägarna. Cyston för förebyggande av cystit och pyelonefrit kan ordineras som en oberoende agent eller inkludera den i den komplexa behandlingen av dessa patologier. Dessa är de så kallade "stopcystit" -tabletterna, vars syfte är att neutralisera smittsamma processer och förebygga urolithiasis. Kontraindikationer till mottagande (förutom individuell intolerans) har denna agent ingen, det kan utses även under graviditet och bröstmjölk. Läkaren väljer dosen med hänsyn till svårighetsgraden av symtomen, patientens ålder och andra individuella egenskaper. Den genomsnittliga kostnaden för en cyston är från 400 rubel.

kanefron

En populär örtberedning avsedd för behandling av inflammatoriska sjukdomar i njurarna och urinblåsan. Har en kraftfull komplicerad åtgärd - tar snabbt bort inflammation, strider med patogen mikroflora, visar en diuretikum och spasmolytisk effekt. Dess grund är gjord av extrakt från löv av rosmarin, centenarius och älskarens rot. Användningen av Kanefron hjälper till att lindra smärtan och smärtan som följer med urinprocessen och snabbt neutralisera förvärringen av kronisk cystit. Detta verktyg ingår i den komplexa behandlingen, vilket förbättrar effektiviteten av antibiotikabehandling signifikant. Av kontraindikationerna i Kanefron - endast överkänslighet mot dess komponenter. Kostnaden är från 350 rubel.

Tillägg denna lista kan vara en så populär växtbaserad botemedel mot cystitis, som Monurel (baserat på tranbärsekstrakt). Dessutom kan du på apoteket köpa torra blad av tranbär i ett paket som innehåller bekväma filterpaket, utformade för att förbereda ett avkok. De bör bryggas som vanligt te och berusat enligt instruktionerna. Cowberry löv har en bra diuretik och baktericid effekt. Mottagandet av en medicinsk buljong kompletterar helt den grundläggande behandlingen och hjälper till att hantera obehagliga symtom på sjukdomen.

Hjälpmedel

Cystit Hem Behandling för kvinnor kan kompletteras genom att ta smärtstillande eller muskelavslappnande, som hjälper till att stoppa dra smärta i buken och nedre delen av ryggen under en exacerbation av den inflammatoriska processen.

För att eliminera smärta, kan du ta en tablett Baralgina, Analgin, med en temperaturökning - Paracetamol eller Aspirin. Från antispasmodik rekommendera sådana medel som No-shpa, Drotaverin, Papaverin, Galidor. Självklart borde du inte ta sådana droppar regelbundet, de används bara för att sluta smärta symtom om du inte snabbt kan komma till doktorn. Det rekommenderas inte att missbruka anestetika, annars kan man smörja den kliniska bilden av sjukdomen och skapa svårigheter att ställa in rätt diagnos.

Dessutom kan du i samråd med en läkare använda beprövade folkmedicin. Ta bort inflammationen hjälper tranbärsfrön eller färska bär tranbär och tranbär, som du kan äta i obegränsade mängder.

Ett annat gammalt recept Är en drink baserad på hirs. För beredningen ska groatsna sorteras och kalcineras i en torr stekpanna. Efter att hirsan har svalnat, måste den täckas i en plastpåse och rullas med en vals. Den resulterande mosmassan som användes för framställning av läkemedelskompositionen. För att göra detta, 1 msk. l. krossad hirs läggs till ett glas lite varmt kokt vatten och rör om. Det ska visa sig lerigt vatten, vilket borde vara berusat efter att hirsen har avgjort på botten. I akut cystitis är detta läkemedel druckit 2 gånger om dagen, vilket snabbt hjälper till att hantera smärta och inflammation.

Tabletter från blåsan

Cystitis är en sjukdom som oftast påverkas av en kvinnas kropp. Självmedicinering av denna sjukdom kan leda till allvarliga konsekvenser för kroppen och inte korrekt härdad sjukdom, kan gå in i kronisk form.

Orsaksmedlet för denna sjukdom är E. coli, så att inte följa reglerna för intim hygien och inte korrekt valt underkläder, kan orsaka sjukdomen. Cystitis symptom och behandling behöver känna varje kvinna. I vår tid framträder cystit hos flickor redan från skolåldern.

Tecken och symtom på inflammation i urinblåsan

Cystitis är en sjukdom med obehagliga symptom. Symtom på cystit hos kvinnor:

 • brinner vid tidpunkten för urinering
 • frekvent uppmaning att urinera
 • skarp smärta vid tidpunkten för urinering
 • det var en känsla av en överflödig blåsan;
 • ökad obetydlig kroppstemperatur;
 • svårighet att urinera
 • rodnad och ödem i urinröret
 • smärta i underlivet vid tidpunkten för urinering och passerar inte efter det;
 • i urinen finns purulenta partiklar, blod och slem.

De första tecknen på blåsan förekommer i den akuta (färska) formen av sjukdomen, efter kroppens hypotermi, den överförda stressen, efter en tidigare virus- eller infektionssjukdom.

Cystitis sjukdom kan klassificeras enligt olika tecken:

 • på att hitta processen av inflammation i blåsan - den slemhinnan eller muskulösa delen av den;
 • genom egenskaper och patologier - katarral form av sjukdomen, cystisk eller ulcerativ patologi.
 • på sjukdomsutvecklingen - akut form och kroniskt stadium av sjukdomen;
 • på orsakssambandet hos sjukdomen - bakterier och mikroorganismer;
 • på virus och svampar som blir orsakssjukdomarna till sjukdomen.

Orsaker till akut cystit i kroppen

Orsakerna till cystit hos kvinnor är oftast infektioner i könsorganet, eftersom närhet i urinröret, vagina och anus, framkallar penetrering av mikroorganismer och bakterier i urinröret.

Cystit orsakerna till sjukdomar som orsakas av inflammation i slidan och genitala infektioner sjukdomar kvinnor trast, bakteriell vaginos, som leder till akut (primär) formen av cystit smärtsamma förnimmelser i buken och i urinröret. Inflammation i urinblåsan hos kvinnor, är symptom i samband med infektion, som sexuellt överförs och blir en orsak till sjukdom ureaplasmosis, mykoplasmos, klamydia, candida, gonorré, passera in i ett kroniskt stadium av sjukdomen, liksom cystit provocera utvecklingen av sjukdomen. I detta fall kommer sjukdomen hos cystit symtom att likna symptomen hos andra sexuellt överförbara sjukdomar. Ett effektivt botemedel mot cystit bör kombineras med droger från dessa infektioner.

Faktorer som framkallar cystitissjukdomar i kvinnokroppen:

 • urolitiasis;
 • pyelonefrit;
 • stagnation och ej permeabilitet av urin i divertikula;
 • kirurgiska operationer i genitourinary sfären;
 • allergiska sjukdomar;
 • onkologiska sjukdomar;
 • diabetes mellitus;
 • menopaus;
 • graviditet.

Blåsans inflammation hos kvinnor med diabetes, allergiska och onkologiska sjukdomar, bildas mot bakgrund av ett konstant intag av läkemedel, vilket negativt påverkar balansen i urinflödet i urinvägarna. Tabletter från blåsan kan positivt lösa detta problem.

Blåsans inflammation hos kvinnor under graviditeten utvecklas på grund av hormonella förändringar i kroppen och förändringar i könsorganens mikroflora. Det är nödvändigt att ta - en blödningstablett en gång och symtom på sjukdomen kommer att passera om sjukdomen inte är i det avancerade skedet.

Tecken på blåsning hos kvinnor med klimakteriet och klimakteriella syndrom uppstår genom brist på östrogenhormoner i kvinnokroppen. Tabletter från cystit hos kvinnor snabbt behandling först i början av sjukdomsutvecklingen och med de första symptomen och tecken på det.

Behandling av cystit i kvinnokroppen

Behandlingsregimen för cystit hos kvinnor ordineras av en läkare som urolog eller gynekolog, och inkluderar antibiotika och antiinflammatoriska läkemedel vid den terapeutiska behandlingen. Sjukdomen hos blåsartabletter ordineras strikt av den behandlande läkaren och på grundval av resultaten av den diagnostiska undersökningen av organismen. Sådan behandling av cystit hos kvinnor i kombination med fytopreparationer och medel för lokal behandling kommer att kunna avlägsna symtomen på sjukdomen på kortast möjliga tid och bota infektionen. Vad ska man dricka med blåsor?

Om orsakerna till cystit hos kvinnor är sexuellt överförbara infektioner, behöver cystitisbehandling justera cystitismedicinen med behandling av en infektiös eller veneral sjukdom.

De viktigaste drogerna från cystit, som används vid behandling av klamydia, ureaplasmos, syfilis, gonorré, mykoplasmos är antibiotika av olika grupper och riktningar:

Tillsammans med antibiotika är läkemedlet för blåsor:

 • en multivitamin;
 • immunomodulatorer;
 • antifungala medel;
 • probiotika.

För behandling av cystit hos kvinnor och infektioner i kroppens könsdel i komplexet, föreskrivs följande läkemedel för cystit. Förteckning över droger:

 • Azitromycin 500 mg en gång om dagen;
 • Doxycyklin 0,1 mg 2 gånger om dagen;
 • Levofloxacin 500 mg en gång om dagen;
 • Erytromycin 500 mg 4 gånger om dagen;
 • Ofloxacin 300 mg två gånger dagligen;
 • Roxitromycin 150 mg två gånger dagligen;
 • Spiramycin - ta 3 mg 3 gånger om dagen;
 • Monural - ta 3 mg en gång om dagen;
 • Nolitsin - drick 1 tablett 2 gånger om dagen, kursen är 3 dagar;
 • Biseptol - ta med blåsan 2 tabletter 2 gånger om dagen, 3 dagars kurs.

Läkemedel för cystit hos kvinnor i behandling av fytoterapi, vilket positivt påverkar sjukdomen botemedel. Fitopreparat:

 • Cyston - ta 2 tabletter 2 gånger om dagen;
 • Kanefron - drick 50 droppar 3 gånger om dagen;
 • Spasmocystenal - drick 10 droppar 3 gånger om dagen;

För att normalisera mikrofloran i kroppen kombineras preparat från cystit hos kvinnor med polyvitaminer och nödvändigtvis probiotika.

Vid behandling av en sjukdom orsakad av venerala bakterier leder antibiotika till sjukdomar i kvinnokroppens mikroflora, vilket leder till vaginit, både svamp och bakterie. Ett effektivt cystitisläkemedel bör kombineras med användning av antifungal topisk terapi:

 • Ljus, som innehåller laktobaciller;
 • vaginala suppositorier, vilka inkluderar antifungala medel.

Behandling med vaginala suppositorier utförs endast före sänggåendet och minst 10 kalenderdagar.

Även lokala antiseptiska läkemedel används under barnets bärande tid, om intaget av medicinska preparat inuti är förbjudet.

Den bästa lösningen för cystit med antiseptika används i följande fall:

 • inflammationsprocesser i könsorganets yttre organ och hjälper till mot cystitis - varma bad genom avkokning av kamomill, calendula eller margantzovka;
 • inflammationsprocesser i urinblåsan och urinröret (uretrit) - sprutning av urinröret med protargol och collagolisk beredning;
 • vaginala inflammationer - antiinflammatoriska och antiseptiska suppositorier.

Vid menstruation är det kontraindicerat att använda vaginala suppositorier.

Uppfyllandet av alla läkemedelsföreskrifter, en hälsosam livsstil, hygien, kommer att ge ett positivt resultat i sjukdomshärdningen i ett tidigt utvecklingsstadium.

Tabletter från cystit för kvinnokroppen

Symtom på cystit i den kvinnliga kroppen orsakar obehag och obehag. Processen med urinering med inflammation i blåsan är ganska smärtsam.

För behandling av cystit är det ett antal tabletter: antibiotika, antispasmodik, fytopreparationer och probiotika.

Antibiotika för blåsor:

 • Morunal är ett effektivt piller mot cystit hos kvinnor, för att bota en sjukdom i en akut form. För behandling av cystit i kronisk form är inte lämplig, eftersom läkemedlet är berusat på en terapeutisk kurs;
 • Furagin - tabletter från inflammation i blåsan och reproduktionssystemet i honkroppen. Det är nödvändigt att ta läkemedelsförloppet i minst 10 dagar. Det är förbjudet att använda läkemedlet när du bär ett barn eller när du matar en baby med ett bröst.
 • Furadonin - tabletter från cystit för kvinnor med antimikrobiell effekt, mycket effektiv användning i könsorganen och urinområdet. Det godkänns av en kurs inte mindre än en vecka. Kontraindikation är - graviditet;
 • Palin - tabletter med cystit, ett botemedel mot gruppen av antibiotika kinoloner. Använd detta verktyg för att behandla bakterieinfektioner och mikroorganismer i könsorganet i akut form av sjukdomen. Kontraindikation är - graviditet.

Spasmolytiska och antiinflammatoriska läkemedel:

 • But-spa är ett antispasmodiskt läkemedel med ett brett användningsområde. Denna lösning botar inte cystitis sjukdom, men det eliminerar smärtsymptom.
 • Ibuprofen - ett antiinflammatoriskt läkemedel är ett universalläkemedel med många terapeutiska funktioner: minskar inflammation i urinblåsan, minskar livmoderkontraktioner vid infektioner, minskar trycket i livmodern vid behandling av sexuella sjukdomar;

Fytoterapi och droger för behandling av cystit hos kvinnor:

 • Kanefron - läkemedel för blåsor, tabletter och suspension peroralt. Läkemedlet har antiinflammatorisk effekt och antispasmodisk effekt, vilket främja populariteten hos denna substans i applikationen mot kvinnlig blåsan;
 • Cyston - denna komposition innehåller mer än ett dussin extrakt ur örter som har en diuretikum, antiinflammatorisk effekt och har också en antimikrobiell effekt. Med en tillräckligt lång tidsperiod att ta substansen, bidrar detta läkemedel till att minska inflammation i köns- och urinvägarna, ökar styrkan av antibiotika. Det finns en annan indikator - med långvarig upptagning kan den lösa upp stenar i njurarna och urinblåsan.
 • Monorail är en fytokemisk baserad på tranbär, har en diuretisk effekt och har också en antiinflammatorisk och baktericid effekt.

Kontraindikationer för att ta tabletter mot cystit och biverkningar

Fonder från cystit i kvinnokroppen rekommenderas inte för att ta med sådana sjukdomar och kroppsproblem:

 • intolerans av komponenter av läkemedel;
 • akut inflammation i magsåret och ulcerös kolitsjukdom;
 • bronkial astma orsakad av allergi mot antibiotika;
 • Ökad allergi mot olika fytosubstanser;
 • graviditet och amning.

Huvudbiverkningen av droger för blåsor för kvinnor är:

 • känslighet för drogen;
 • leverförgiftning
 • störningar i matsmältningssystemet;
 • ökat blodtryck;
 • problem med njurar och binjurar
 • anemi, trombos av blodkärl.

Om du har en sjukdom där det är kontraindicerat att använda denna åtgärd måste du mäta fördelarna med användningen och hotet från biverkningar.

I vilket fall måste du börja ta medicinen efter att ha hört en personlig läkare.

Påverkan av immunitet mot cystitis sjukdom

En av orsakerna till den inflammatoriska processen i urinblåsan är en minskad immunitet. Innan behandling av cystit hos kvinnor är det först och främst nödvändigt att ta droger för att höja immuniteten. Ett positivt resultat på immunitet och kroppen har echinacea. I sammansättningen av denna växt har en stor mängd ämnen som är användbara för kroppen, liksom Echinacea, antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper.

Effekten på kroppen av polysackarider, det hjälper kroppen att kämpa mot virus och infektioner. Polysackarider i kroppen, som omger cellerna, tjänar som en barriär för infiltrering i dem av infektioner och bakterier. Med hjälp av polysackarider accelereras processen för regenerering av celler och vävnader.

Koffersyra, med hjälp av glykosider, påskyndar behandlingsprocessen för smittsamma bakteriesjukdomar och virus som tränger in i kroppen.

Koffersyra är en antioxidant som dödar svampform och minskar nivån av toxicitet i människokroppen.

Eteriska oljor och flavonoider, som är rika på växtens rot, har septiska egenskaper som förstör mikrober och bakterier.

Används för behandling av cystit hos kvinnor av läkemedel och fotografiska medier hemma, vilket hjälper till effektiv behandling av blåsan.