Huvud
Symptom

Cowberry blad med blåsor: hur man brygger

Cowberry - en unik växt som har riktigt helande egenskaper. Det kan mätta kroppen med användbara ämnen, ta bort värme, ha en diuretikum och antiinflammatorisk effekt, stärka immuniteten. Det är därför som i urologisk praxis används så mycket cowberry blad. Från det förbereder medicinska dekokationer och infusioner. Men du kan uppnå vad du vill ha endast om du styrs av rätt recept.

Hur man bryggar ett blåbärblad i påsar

Det enklaste sättet är att köpa ett cowberryblad packat i speciella filterpåse. I detta fall är växten marken till ett pulverformigt tillstånd. Sättet att förbereda en drink anges alltid på förpackningen, vanligtvis ser instruktionen ut så här:

 1. Ta fyra påsar.
 2. Förbered ett kärl (glas eller emaljat), fyll det med 200 ml kokande vatten.
 3. Placera filterpåsen i vatten och täck med ett lock.
 4. Vänta 20 minuter, tryck ibland på påsarna med en sked.
 5. Innan du tar bort påsarna från behållaren, kläm dem så mycket som möjligt.

Den resulterande drycken visar sig vara ganska bitter, men en liten dos tillåter att "uthärda" behandlingen. Det är nödvändigt att ta 1-2 msk. l. efter att ha ätit. Under dagen måste du använda infusion 3-4 gånger.

Behandlingsförloppet varar 20-25 dagar, varefter det är viktigt att ta en paus i 1,5-2 veckor. På ett år får högst fyra medicinska "besök" tillåtas.

Många "erfarna" patienter som har provat en massa pengar från cystit, rekommenderade köp tranbär arket inte i filterpåsar, bara i pulverform. Man tror att plantan i detta fall är mer kvalitativ, eftersom den förpackade formen förutsätter användningen av pulver kvar efter bladets huvudsakliga bearbetning.

Förberedelsen av en dryck från en krossad växt skiljer sig inte praktiskt taget från ovanstående instruktioner: du måste hälla 1 msk. l. lämnar med kokande vatten och insisterar. Dosering och tillträde till kursen är desamma.

Cowberry leaf: hur man brygger? Förberedelse av medicinskt te från hemsamling

Om det är möjligt, så är det naturligtvis bättre att förbereda en helande drink från en självuppsamlad växt. Men du måste veta hur man ska ordentligt "få det". Om bären "jakas" i början av höstsäsongen kommer bladets första gång före blomningen av cowberry. Det andra tillvägagångssättet kan utföras efter att bären redan har försvunnit, och buskarna bevarar fortfarande gröna.

Cowberry löv håller sig borta från direkt solljus på väl ventilerad plats: endast detta garanterar en högkvalitativ torkning. Idealiska förutsättningar förutsätter byggandet av en baldakin, under vilken växten kommer att "vila" och ligga ett tunt skikt. Ibland behöver bladen vändas, vilket hjälper dem att torka ut.

Den skördade "skörden" kan bryggas på många sätt, var och en är lämplig för cystitis. De mest populära och användbara recepten:

 1. Vanligt te. Bladen placeras i tekanna och fylls med kokande vatten. Det visar sig vanligt te, vars smak kan "dekoreras" med honung. Eftersom tranbär har en diuretisk effekt är det inte för mycket att ta en drink: bara drick ett glas två gånger om dagen.
 2. Helande infusion. Du måste hälla kokande vatten 1 msk. l. Lämnar och håller dem i ett glas i en timme. Standarddoseringen är ett halvglas tre gånger om dagen. Det är lämpligt att ta läkemedlet före måltid.
 3. Många smaker. I detta fall måste du lagra inte bara blad av tranbär (3 matskedar); men också med kipreem, maskros, tavolga, salvia, tri-flower violet (2 msk); kamille, mint, althea rot (1 msk.) Från dessa ingredienser framställs en blandning, vilket kräver 1 msk. l. Hon hällde 0,5 liter kokande vatten, täcka med lock och lämna i en timme. Ta den resulterande infusionen följer ett speciellt system: tre dagar måste dricka 0,25 kopp 8 gånger, varefter antalet "samtal" minskas med en daglig. Det är tillåtet att genomföra sprutproceduren med en drink.

Användningen av te baserat på tranbärsblad kan vara användbar vid inflammation i blåsan. Men det är omöjligt att vara begränsad endast till denna typ av terapi: du måste alltid kontakta en läkare och vid behov ta föreskrivna läkemedel. Ofta återkommer blåsan endast efter att patienten passerar en kurs av antibiotika.

För att påskynda botemedlet bör i din kost innehålla mogna bär tranbär, dricka frukt och mycket vanligt vatten. Det rekommenderas att vägra stekt, salt, kryddig mat och försöka hålla sig vid vilolägen.

Det finns ingen sjukdom, vilken natur skulle inte bidra till att bli av med. Men inte blint lita på det: framsteg inom det medicinska området är inte statisk, och ibland är det lättare att ta ett piller än att skjuta regelbundet akut cystit örtteer.

Hur effektivt är cowberry löv och tranbär med cystitis

Varje person som har haft cystitis åtminstone en gång i sitt liv vet hur mycket obehag bringar outhärdlig smärta och brännande känsla i denna patologi. Experter har visat att kober och tranbär kan eliminera sådana manifestationer. Användningen av dessa bär i medicin började för många år sedan, eftersom de utmärks av deras effektivitet.

Användbara egenskaper hos cowberry i blåsor

Den vanligaste cowberry används för att göra buljonger, som kan erhållas även hemma. De desinficerande och diuretiska egenskaperna som tinkturer har är användbara för människokroppen och är effektiva mot mikroorganismer. Sammansättningen av tranbär löv är rik på tanniner, som dödar farliga bakterier och lindrar inflammation.

När cystit är oftast används för att hälla växter, eftersom de har mycket C-vitamin och andra ämnen som positivt påverkar människors hälsa.

Frukt kan ätas utan värmebehandling, och du kan laga utsökt frukt från dem. De är lika läckra som tranbär, så det blir trevligt att äta dem. Du kan brygga blåbär tillsammans med bär, eller du kan äta dem separat. Och löven och frukterna är lika bra för att klara av denna sjukdom.

Du kan köpa broschyrer av anläggningen även i apoteket, eftersom de är erkända som ett läkemedel. Det är bevisat att tranbär under amningen inte skadar antingen mor eller barn. Men det är nödvändigt att konsultera en specialist, som han hjälpte till att välja den mest optimala metoden för blåsbehandling.

Denna växt kännetecknas också av andra fördelar som har påverkat dess förekomst inom medicinområdet. Om du regelbundet tar avkok av lövblad, kan du återställa tarmmikrofloran om en person har använt läkemedel i lång tid från denna sjukdom. Katechin, närvarande i sammansättningen av denna växt, gör blodkärlen starkare.

Berry buskar hanterar helt många sjukdomar: tuberkulos, högt blodtryck, dålig syn och många andra. Ett universellt botemedel kan lätt hittas i ett apotek eller samlas in under naturliga förhållanden.

Effektiva recept från löv och frukt

Brewde decoction av cowberry leaf själv måste vara korrekt, för bara i detta fall kommer det att ge önskat resultat av behandlingen. Det finns flera recept som effektivt klarar av en sådan obehaglig sjukdom som cystitis.

Cowberry löv med honung

Effektiv dryck - ett ark med kobär med honung. Förbered ett sådant avkok mycket lätt och ta följande ingredienser:

 • honung - en matsked
 • Cowberry leaf - 4 teskedar;
 • kokt vatten - 400 ml.

Först måste du blanda plantans löv med honung. Allt detta hälls med kokt vatten, vars temperatur är 70 grader. Drycken ska kokas i 15 minuter, och elden ska vara långsam samtidigt. Det är önskvärt att ta buljongen före lunch och håll dosen i ett halvt glas.

Drick från broschyrer och frukter

Korrekt kokta frukt- och lövblad med blåsor hjälper till att klara sig snabbare med sjukdomen. För detta recept måste du ta:

 • frukt av växten - 4 matskedar;
 • honung - 10 gram;
 • löv - 4 matskedar;
 • rent vatten - 2 koppar.

Alla ingredienser ska placeras i en kastrull och hällas med vatten. Låt infusionen koka över låg värme. Det ska tas på morgonen. Det rengör effektivt kroppen, påskyndar läkningsprocessen.

Fruktdryck

Denna infusion har också utmärkta helande egenskaper. För att göra det måste du ta:

 • bär av tranbär - ett glas;
 • kokande vatten - liter.

Bärväxter häller kokande vatten och lämnar sedan för att infusera i ca 2 timmar. Därefter måste drickan försiktigt filtreras. Du måste dricka en glasdryck på morgonen, på lunch och på kvällen. Du kan inte lagra den i mer än en dag.

Blandning av St John's Wort och Lingonberry

Du kan blanda cowberryplockning med Johannesjurt hemma. För detta måste du ta:

 • lövtranbär - 4 matskedar;
 • St John's Wort - 4 matskedar.

Blanda dessa örter med varandra, och häll sedan vad som erhölls med vatten (en liter är nog). Låt det koka över låg värme och ta bort det från ugnen. Att drycken inte har försämrats, är det nödvändigt att dricka den i 24 timmar.

Phytotea Altai №28

Du kan köpa en cystophyte med cowberry i apoteket, för att inte göra drycker på egen hand. I medelets sammansättning finns bär av vildrosa, linfrön, dillfrukt, tranbärsblad och många andra komponenter som har helande effekter. Phytotea, som säljs i påsar, har en diuretik effekt, och eliminerar också inflammation, vilket möjliggör snabbare botemedel mot blåsor.

Om du inte förstår hur man ska brygga en sådan dryck, bör du noggrant studera instruktionerna. Det sägs att en påse hälls ett glas kokande vatten i 200 ml. Då kranbärs te insisteras i 15 minuter, försiktigt pressas och bringa drycken till en volym av 200 ml.

Nu är det nödvändigt att förstå hur man tar ett sådant phyto-te. Vuxna rekommenderas att dricka te dryck tre gånger om dagen. Gör det här i en månad. Om det är behov av repetition är det värt att samråda med en specialist.

Kontraindikationer för användning

Innan du brygger en växt, kom ihåg att detta läkemedel. Alla läkemedel har vissa kontraindikationer. Du kan inte använda tranbär i följande fall:

 1. Det finns urolithiasis. Faktum är att för snabb ökning av volymen av urin kommer att leda till en förvärmning av sjukdomen, eftersom stenen kommer att röra sig. Du kan bara avkoda om sjukdomsfasen upptäcks, när själva stenen inte är ännu. Fytodryck används också efter att stenarna kommer ut ur kroppen.
 2. Trycket är för lågt. Du kan inte bryta lingonberries om trycket är lågt, eftersom den diuretiska effekten kan orsaka yrsel och huvudvärk. Det är därför som det är nödvändigt att observera extrem försiktighet och undvika sådana behandlingsmetoder.
 3. Magsårstarm. Du kan inte behandla denna växt i fallet med magsår, eftersom det ökar magsekretionen vilket förvärrar sjukdomsförloppet. Som ett resultat kan svåra smärtor i buken uppstå, så brygg inte löv av tranbär.

Om du förstår hur man brygger ett löv av tranbär, då kan man tillämpa kunskap i praktiken. Du kan montera växten själv, men du kan köpa den i ett apotek. Glöm inte att en sådan cystitisbehandling bara kommer att vara användbar om allt är gjort korrekt. Var noga med att följa den föreskrivna dosen och ta hänsyn till kontraindikationer. Endast i detta fall kommer behandlingsprocessen att ge det önskade resultatet!

Cowberry från blåsor

På helande förmågor av löv av tranbär med blåsor talas ofta. Dess frukt tas också vid behandling av inflammation i urinblåsan, tillsammans med täta och smärtsam urinering, smärta, lokaliserad i buken, och kallas cystit. För andra organ och system i människokroppen kommer användningen av tranbär också att vara användbar.

Cowberry och dess medicinska egenskaper

Lingon - vintergrön buske upp till 30 cm Traditionell medicin under många år använt bär och blad av denna växt för medicinska ändamål, studerade den klassiska medicinen tranbär egendom ungefär 20 år sedan.. Frukten är urin och koleretic, vilket förklarar dess användning i sjukdomar i bäckenorganen. Det är användbart för synen, i olika former används det för tuberkulos, diabetes, högt blodtryck och andra allvarliga sjukdomar.

Vad är orsaken till en sådan uppsättning användbara egenskaper? För det första är cowberry rik på vitaminer (innehåller vitaminerna B, C, E). För det andra innehåller den många mineraler (järn, mangan, kalium, pektin). För det tredje ger tranbär de nödvändiga syrorna: salicylsyra, citron och äpple. Fördelarna med lingonberry i cystit är baserade på dess antiinflammatoriska effekt. Vitaminer och mineraler undertrycker symtomen på cystit och påverkar tarmmikrofloran positivt, dessutom hindrar de bildandet av kaliumfosfatstenar. För att påskynda läkningsprocessen, tillsammans med medicinering, är det därför lämpligt att ta te och avkok från tranbär.

Berry för behandling av blåsor

När du bekämpar cystitis kan du äta färska bär, eller du kan laga sylt. Tranbärs frukt kan användas för att göra juice och morsor, vilket inte bara är användbart men också gott. Morse kan tillagas inte bara med färska bär, men frusna, härmed förändras inte de medicinska egenskaperna, du får samma dos av vitaminer och mineraler. Och det viktigaste, inga komplexa recept, matlagningstekniken är tillgänglig för alla hemma.

Morse från färska kobär är beredda enligt följande: Vid lätt eld, koka upp följande komposition: 1 kopp bär och 1 liter vatten. Ta bort från värme, du kan lägga till socker och täcka med lock och lindas i en behållare, lämna i 2 timmar. Ett annat recept: välvasket bär hälls kokt, men inte varmt vatten. Skydda med en plastpåse och lämna på en sval plats. Drick flera gånger om dagen, i små doser (kvart i glas).

Ganska vanligt är receptet med frysta bär, eftersom färska tranbär inte alltid är tillgängliga. Ta 0,5 kg bär, avfrost på det naturliga sättet, kapa (med en mixer eller köttkvarn) till ett smoothie-tillstånd och tillsätt socker. Sätt den resulterande blandningen i en kruka och häll vatten (3 liter). Vid långsam eld kokas och efter 5 minuter avlägsnas från värme. Stam, cool och mors är redo att användas.

Cowberry juice kan göras i en juicer, tillsätt lite socker och njut av en trevlig smak och botande effekt. Du kan förbereda det för vintern. Ta en 3 eller 5-liters burk, sätt ett litet lager mogna bär och manipulera dem före utseendet av juice. Sätt sedan ett annat lager och upprepa proceduren tills potten är full. Stäng och lämna i några dagar. Därefter spänna saften, värm den till 60 grader och häll i en behållare, förvara den på en sval plats.

Traditionell medicin rekommenderar användningen av bosbärsvatten, vilket är användbart både för generellt förebyggande och för behandling av blåsor. Effektiviteten av detta läkemedel i dess diuretika och laxerande egenskap. Förbered drycken som följer - en hel burkar tvättade bär häller vatten (kallt), stäng och låt i 2-3 månader på en sval plats. Efter periodens utgång, infusionen spolas och späds med vatten i en del av ½, för att förbättra smaken, kan du lägga 1-2 skedar honung. Cowberry vatten ska förvaras i kylskåp, du kan dricka det som en daglig drink.

För den enklaste cowberry sylt behöver du bär (1 kg), vatten (0,6 l) och socker (1,5 kg). Skölj bären och blanchera dem i kokande vatten i 3 minuter och dränera sedan vattnet. Med resten av ingredienserna, laga sirap som häller bären. Koka blandningen i 0,5 timmar på medium värme. Häll i steriliserade burkar och håll i en mörk, sval plats. I tranbärsjuice kan du lägga till äpplen, pumpa och även zucchini.

Hur man tar och använder löv av tranbär för behandling av blåsor?

Cowberry löv är diuretika, antiinflammatorisk och antibakteriell, så cowberry te, avkok och infusioner är mycket populära. Te från tranbärsblad kan köpas på apoteket i filterpåse eller kokas hemma. Förberedelseprocessen är ganska enkel: 1-en tesked löv häll en kopp kokande vatten och lämna i 20-30 minuter. Ta 3 gånger om dagen för 0,5 kopp. Du kan brygga löv av tranbär i en tekanna och dricka med tillsats av honung eller socker.

Recept av infusioner

Om du inte vet vilken typ av infusion du vill förbereda, så här är det grundläggande receptet: Häll en stor sked blad med ett glas kokande vatten och insistera i en timme. Ta en halv kopp innan måltider, 3 gånger om dagen. Ett annat alternativ: ta 4 teskedade hackade löv och 500 ml kokande vatten, håll i 20 minuter. på ett vattenbad. Kyl drycken (45 min.) Och spänning. Ta 50 ml varje dag.

Herbal samling med cowberry löv

Vid behandling av cystit är effektiv efter herbal - 3 aktier tranbär blad, tillsätt 2 delar: salvia, tricolor violet, vide, älgört och maskros blad, liksom den 1:a fraktionen: mint, kamomill blomma och marshmallow rot. Samla en stor samlingssked med 2 glas varmt vatten och lämna i en timme och filtrera sedan. Upptagningsschema: en fjärdedel av glaset tas 8 gånger om dagen i 3 dagar. Därefter minska antalet doser på 1-y varje dag, tills tiden når de 4 receptionerna.

Dekoktioner mot blåsor

Cowberry buljong är beredd enligt följande: 2 teskedar torra blad häll ett glas kokande vatten och håll i 30 minuter i ett vattenbad. Tillsätt ett annat glas kokande vatten och dela den resulterande buljongen i 3 doser. Förvara inte mer än 2 dagar i kylskåpet. En annan decongestant för urinvägs sjukdom är avkok från cowberry löv och bär i komplexet. Blanda ingredienserna i lika stora proportioner och ta dem till en homogen massa. Efter ta 2 matskedar av blandningen för 0,4 liter kokande vatten och koka över medium värme i 10 minuter. Det återstår att filtrera och kyla, och läkemedelsdränken är klar för användning.

"Brusniver" - apotekskollektion för förebyggande och behandling av urinblåsa. Tillbaka till innehållet

"Brusniver"

Cowberry används också i medicinska preparat. En av dem "Brusniver" är ett läkemedelspreparat med diuretikum, antimikrobiella och antiinflammatoriska egenskaper. Det släpps utan recept, tillsammans med instruktioner för användning. Kompositionen innehåller löv av björnbär och cowberry, St John's wort, en sträng och en hundrosa. Det används i form av avkok eller infusion. Förvara på ett mörkt, kallt ställe, otillgängligt för barn. Gäller för:

 • i proctology (proctitis, kolit, analfissurer);
 • i urologi (prostatit, pyelonefrit och naturligtvis cystit);
 • i gynekologi (kolpit och vaginit).
Tillbaka till innehållet

Kontra

Trots de uppenbara användbara egenskaperna hos röda blåbär är det lämpligt att konsultera en läkare innan du använder den. Cowberry och beredningar med cowberry extrakt kan inte användas:

 • med individuell intolerans, allergisk reaktion
 • med gastrit eller magsår
 • med hypotension
 • med akut njursvikt
 • barn under 12 år (oönskade);
 • graviditet och amning är viktigt att användningen av en läkare (utdrag från tranbär används ofta för ödem under graviditeten, men varje kropp är unik och du bör inte riskera hälsan hos varken mor eller barn).

I motsats till de härdande egenskaperna hos frukterna och bladen på denna växt kan de orsaka hälsorisker. Man bör komma ihåg att människors metoder inte kan bota cystitis utan medicinsk behandling. Det rekommenderas att ta tranbär för förebyggande och vid de första symptomen av sjukdomen kontakta en läkare, eftersom någon sjukdom är bättre att förebygga än att behandla.

Cowberry med blåsor är en underbar folklösning

Cowberry har länge ansetts vara en botande växt. Många folkläkare kallar det för odödlighetens bär. Fytoterapeuter tror, ​​inte utan anledning, att det hjälper från många sjukdomar. Cowberry med blåsor är den första assistenten i behandlingen av denna sjukdom. Ett stort innehåll av näringsämnen och vitaminer hjälper till att minska risken för återkommande av denna sjukdom och förlänger perioden av eftergift.

Insamling av blad utförs under de tidiga vårmånaderna, omedelbart efter att snön faller. Detta är en viktig faktor för bevarandet av alla användbara egenskaper och det korrekta sättet att torka dem, annars blir arken svarta snabbt och de helande egenskaperna förlorar.

Sammansatta härdande komponenter av cowberry

Lingonberry innehåller många nödvändiga vitaminer, såsom: A, B, C, E. Dessutom är den rik på kolhydrater, kalcium, fosfor, magnesium, kalium, karoten. Dessutom innehåller denna växt tanniner, flavonoider och syror: citron, salicyl och äpple.

Cowberry blad innehåller dessutom vaccin, glykosid och lycopen, arbutin (naturligt antiseptiskt), tanniner och antioxidanter.

Användbara egenskaper hos bär och lingonbärjuice

Närvaro i färska bär av tranbär av sådana ämnen som: koppar, krom och mineralsalter bidrar till att bekämpa hypertoni, dessutom är det ett extra medel för komplex behandling av kranskärlssjukdom.

Cowberry frukt kommer att bli assistent till gravida kvinnor för att övervinna neuroser och anemi. Patienter med lågt surhetsinnehåll i magen, det är användbart för normalisering av tarmperistalsen. Det är önskvärt att säkerställa närvaron av denna bär i äldres kost, liksom de som lider av diabetes.

Cowberry löv: egenskaper

Idag är tranbärslöv mer populära vid behandling av olika sjukdomar än bär. Mest troligt är anledningen till lättare bladberedning (torkning), lång lagring (mer än tre år), och viktigare, bekväm transport av torkade delar av växten.

Cowberry löv har ett brett utbud av åtgärder:

 1. Ha antipyretisk effekt
 2. Ha antimikrobiella egenskaper
 3. Används som ett antiinflammatoriskt läkemedel
 4. Ett utmärkt diuretikum och desinfektionsmedel, som ordineras för njursjukdom
 5. Har koleretisk effekt
 6. Normalisera blodsockernivån
 7. De är ett bra immunmodulerande antiviralt läkemedel, vilket ökar kroppens skyddande reaktion
 8. Öka effektiviteten av antibiotika.

Användning och kontraindikationer av växter

Terapeuter och anhängare av folkmedicin har upprepade gånger visat effektiviteten att använda dessa blad i behandlingen av många bakterieinfektioner. Avkok av dem kan användas för att skölja halsen med stomatit, gingivit, tonsillit, periodontal sjukdom och andra sjukdomar i halsen som ett antiseptiskt medel. Och som en cowberry kan det visa medicinsk effekt vid inflammation i lungor eller starka bronkiter.

Använd avkokning rekommenderas vid behandling av inflammation i urinvägarna, njurarna, med diabetes, gastrointestinala sjukdomar, för att avlägsna ödem hos gravida kvinnor.

Bladen har en antiinflammatorisk effekt för att lindra smärta i reumatism, artrit, osteokondros och även med gikt (ett brott mot mineralmetabolism). Det kan fungera som en lugnande, lindrande trötthet och en känsla av trasig kropp.

Som med alla botemedel, bör tranbär blad användas med försiktighet och endast efter samråd med din läkare, särskilt för gravida kvinnor och personer med njursvikt, gromerulonefritom, lågt blodtryck, ökad surhetsgrad i magen. Det är oönskade att ge barn under 12 år eller med individuell intolerans mot läkemedlet.

Detaljer om de härdande egenskaperna hos röda blåbär kan hittas i videon:

Kontraindikation kan vara ökad känslighet för växtens beståndsdelar, vilket kan ge upphov till allergiska reaktioner. Naturligtvis rekommenderas inte ammande och gravida kvinnor att använda dem.

Dekoktioner och infusioner i behandlingen

Det finns flera recept för beredning av buljonger och cowberry-tinkturer:

 1. Med reumatism, kolelithiasis, kan du förbereda ett avkok av torkat läkemedel, fyllt med kokande vatten. Det minskar förvärringen av reumatism. Dessutom används den för behandling av förkylning, med sköljning i hals eller stomatit.
 2. För att stärka immuniteten, löper tranbär koka vatten med tillsats av honung.
 3. Cystitis behandlas med infusion av torra löv, utspädd med nybryggt te eller buljong av rosenhöft. Du kan använda ett annat recept: blanda lövblad med örter av Cyprian, salvia, maskros, kvist, violett, mynta, althea rot och kamille.

Behandling av inflammation i blåsan

Separat bör vi fokusera på behandling av blåsor. Många kvinnor, åtminstone en gång upplevt denna sjukdom, försöker skydda sig under den kallaste tiden från inflammation av blåsans väggar. Gynekologer utser ofta ett cowberryblad som cystit, som ett adjuvans för att bekämpa denna allvarliga sjukdom. Många specialister har visat sig användbara egenskaper hos arket idag.

Med kroniska manifestationer av cystit, används ett komplext läkemedel som heter Brusniewer. Det används också vid behandling av en sjukdom under en exacerbation. Förberedelsen innehåller, förutom lövblad, rosen höfter, Johannesört och sträng, lite bittert sammandragande smak, men dess användbara egenskaper överstiger de obehagliga smakegenskaperna. Alla patienter som tog drogen lämnade bara positiv feedback.

Bruksanvisningen och reglerna för att förbereda örter hjälper till att få en positiv effekt på användningen av Brusniver, så det är bättre att bekanta dig med dem i förväg.

Kom ihåg att traditionell medicin endast kan användas i kombination med läkemedelsbehandling, så du borde samordna din användning med din läkare, strikt följa regimen med att ta medicin och diet.

Hur man behandlar cystit med kockplockning

Cystit eller inflammation i blåsan är en sjukdom som ofta finns i medicinsk praxis. De som är bekanta med denna sjukdom, kommer länge ihåg en obehaglig känsla, åtföljd av smärtor i underlivet och perineum, skär vid urinering. Ofta utsätts kvinnor för cyst. Detta beror på den speciella anatomiska strukturen i deras genitourinary system. Den kvinnliga urinröret är utformat så att mikroberna lätt går in i urinblåsan och orsakar inflammation där. En stor risk för cystit förekommer hos gravida kvinnor på grund av en minskning av kroppens skyddande funktioner.

Vad är användbart för lingonberries?

Slå inte blinda ögon mot denna sjukdom. Obehandlad cystit kan gå i kronisk form. Det finns en hög sannolikhet för upplyftning av den inflammatoriska processen genom urogenitala kanaler, som vanligtvis slutar med pyelonefrit eller andra allvarliga njursjukdomar.

Cystitis behandlas med antibakteriella läkemedel, smärtstillande medel och läkemedel som har spasmolytiska effekter. Som en extraterapi passar olika örtteor och örtteckningar perfekt.

Utmärkt bevisad vid behandling av löv av tranbär. Cowberry skörd med cystitis minskar tecken på inflammation, är en beprövad, som har många användbara egenskaper.

Cowberry är ett riktigt lagerhus av askorbinsyra. Med hjälp är de inflammatoriska processerna helt borttagna, fartygens väggar stärks.

Denna växt är en riktig naturlig antioxidant. Antiinflammatorisk effekt beror på bensinsyran som finns däri. Cowberry leaf - det här är precis vad som sparar av blåsor.

Behandling av sjukdom med hjälp av denna folkmedicin hjälper effektivt de som är kategoriskt kontraindicerade i drogterapi. Till exempel, från många recensioner är det känt att tranbär med cystit under graviditeten är verkligen mirakulösa och livsuppehållare №1.

Dessutom anses tranbär vara ett utmärkt anti-ödem, diuretikum, antiseptiskt och immunostimulerande medel.

Hur man förbereder?

I förberedelsen av denna medicinska folkmedicin finns det små hemligheter. Det är önskvärt att starta det på vårtid. Till dess att växten börjar blomstra. Eller på hösten efter modningen av bär. För torkning är en ventilerad plats i skuggan lämplig. Om det inte finns någon sådan möjlighet, kan du torka samlingen av löv från cowcy i ugnen vid låga temperaturer.

Förvara på ett torrt ställe. Det är omöjligt att skada växten under torkning, från det förlorar den några användbara egenskaper.

Recept med cowberry för behandling av blåsor

I folkmedicin finns det många sådana recept. På kursen går som en bärs bär och dess löv. I de flesta fall ska alla tinkturer och avkok tas omedelbart efter tillverkningen.

Avkok av cowberryblad

Avkok av cowberry löv från cystitis - detta är en av de effektiva recepten för graviditet och inte bara. För dess beredning krävs följande ingredienser:

 • 4 tsk. Cowberry löv;
 • 1 msk. l. honung;
 • 400 ml vatten.

Bladen översväms med vatten, smäller i 15 minuter över låg värme. Därefter tillsätts i ett något avkylt avkok av honung. Klar läkemedel tas för ½ kopp på morgonen.

Avkok av löv och bär tranbär

För att förbereda denna buljong måste du ta:

 • 4 msk. l av tranbärsblad;
 • 4 msk. l bär växter;
 • 2 msk. vatten;
 • 10 g honung.

Broschyrer och bär är översvämmade med vatten. Blandningen brinner i 15 minuter. I en lättkyld buljong läggs honung. Ready-made buljong används i första halvdagen för ½ st.

Infusion av kober

Infusion av cowberries framställs av följande ingredienser:

 • 1 msk. bärväxter;
 • 1 liter kokande vatten.

Bären hälls med kokande vatten, insisterade i 1-2 timmar. Buljongen är druckit tre gånger om dagen för 1 msk. Nyberedd infusion lagras i högst en dag.

Mycket effektiva löv av tranbär från cystit och andra sjukdomar i genitourinary sfären. Infusion av dem är beredd på samma sätt som den föregående. Endast bär i stället för bär tas och proportionerna ser lite annorlunda ut:

 • 4 msk. Jag har torrblad av växten;
 • 5 liter kokande vatten.

Ingredienserna fylls med vatten och infunderas i 2 timmar.

Vem är kontraindicerad i cowberry-terapi?

Eventuell behandling, inklusive växtbaserad behandling, måste ske under strikt medicinsk övervakning. Om växten inte väl väljas eller dosen är felaktig kan återhämtningsperioden fördröjas. Cowberry, liksom många andra medicinska växter, har kontraindikationer.

Äta cowberry bär och löv rekommenderas inte för människor:

 • Ailing urolithiasis. Eftersom cowberry har en diuretisk effekt kan en stor mängd urin leda till en stenskiftning. Därför visas en sådan populär metod för cystitisbehandling i de tidiga stadierna av patologi, med alltför stora mängder salter, även före bildandet av stenar.
 • Med lågt blodtryck. Tranbärets diuretiska effekt minskar ytterligare trycket, vilket leder till yrsel, syrehushållning.
 • Lider av magsår i dess aggregeringsstadium.

För varje enskilt fall finns det en specifik instruktion om hur man tar tranbär i blåsan (till exempel brygg te från en växt eller bad och duscha). Uteslut inte andra typer av behandling, läkemedelsbehandling inklusive, om det behövs.

Med stor omsorg är det nödvändigt att börja ta denna åtgärd med en kvinna vars barn är ammande. Ibland kan även ett enda paket av ett sådant medicinskt örtte få barnet att reagera oväntat. Men det är värt att notera att cowberry, används för blåsor, recensioner är i de flesta fall positiva. Denna folkmedicin är verkligen effektiv och ger stor nytta vid behandling av inflammatoriska processer i urinvägarna.

Cowberry löv kan inte bara samlas in ensam. Detta läkemedel säljs på apotek. Det är viktigt att du rådgör med din läkare innan du använder några hemrecept. Endast med hänsyn till de rekommenderade doserna och kontraindikationerna kan du uppnå positiva resultat och utan behandling för att bota cystit.

Blad och bär tranbär i behandling av blåsan: indikationer, kontraindikationer, recept

Enligt statistiken är cystitis en kvinnas sjukdom. Hos män är inflammation i blåsan sällsynt. Varje femte kvinna, åtminstone en gång i sitt liv, lider av denna sjukdom. Anatomiskt är kvinnans urinrör kort, så de patogena bakterierna smittar lättare ur blåsan. Sjukdomen påverkar kvinnor i alla åldrar.

Det finns flera orsaker till blåsan:

 • superkylning av bäckenområdet;
 • äta kryddig, kryddig mat;
 • lång sittande ställning
 • kronisk förstoppning
 • kroniska infektionsfält
 • deprimerat immunförsvar;
 • överför gynekologiska och venerala sjukdomar;
 • icke-iakttagande av personlig och sexuell hygien.

Symtom och behandling

Huvud tecken på blåsan manifesteras av skärande smärtor i underlivet. Urinering blir smärtsam. Urinen att urinera är ofta, men bara några droppar urin kommer ut. En obehaglig lukt av urin, feber, illamående och kräkningar är oroliga symtom att du alltid ska kontakta en läkare. Utsätt inte besöket. Den lanserade sjukdomen kan strömma in i kronisk form, vilket är svårare att behandla. Du bör vara uppmärksam på att orsaken till inflammation kan vara och sexuella infektioner, så var noga med att konsultera en gynekolog och lämna över alla nödvändiga test.

Behandling av cystit omfattar en rad olika förfaranden:

 • Diet med begränsningen av salt, kryddig, kryddig och syltad produkter;
 • riklig dricka
 • säng vila, värme;
 • läkemedelsbehandling (antimikrobiella medel, antibiotika, antispasmodika) enligt utnämningen av en läkare;
 • sjukgymnastik;
 • örtmedicin.

Läkemedlet tas i enlighet med indikationerna. De är kompatibla med många droger, är säkra under graviditeten och har en förebyggande effekt. Phytosets är inte en panacea, men de kommer att hjälpa till att cure cystitis. Huvuddelen vid behandling av genito-urininfektioner är bär och tranbärsblad.

Fytoterapi för blåsor

Cowberry bär och löv används effektivt i fytoterapi av sjukdomar i genitourinary systemet.

Bär tranbär innehåller sockerarter, karotener, vitamin C, tanniner. Bär används för att göra uppfriskande och vitamindrycker. Den aktiva antimikrobiella effekten av cowberry i cystit är förklarad av det höga innehållet av bensoesyra, ett naturligt antiseptiskt medel. Bensoesyra dödar mikrobes orsakande medel av urologiska infektioner.

Lingonberry lindrar inflammation. Cowberry vatten är beredd från bär. För detta göres 200 g bär med kokande vatten, avloppsvatten, sätts i en behållare och häller 0,5 liter kallt vatten. Läkemedlet är infunderat i 6 timmar. Ta 0,5 kopp före måltiden 4 gånger om dagen.

Den mest värdefulla för behandling av blåsor är bladet av tranbär. Den innehåller en stor mängd arbutin. Arbutin är en naturlig glykosid, som i kroppen bryter ner i glukos och hydrokinon. Hydrokinon har en diuretikum, antiseptisk och antiinflammatorisk effekt. Fytoterapi hemma kommer bara att gynnas om det är korrekt förberedt. Flera regler bör följas:

 • miljövänliga örter;
 • krossad till 5 mm komponenter;
 • överensstämmelse med andelen råmaterial och vatten 1:10;
 • glas eller emaljerade rätter
 • infusioner - en lättfördärvlig produkt, de bör lagras i mer än 3 dagar;
 • obligatoriskt samråd med läkaren om dosering och varaktighet av behandlingsförloppet.

Antiinflammatoriskt te består av följande komponenter:

 • Tranbärsblad - 1 msk. l.
 • höfter - 1 msk. l.
 • Yarrow - 1 tsk.

Gräs att somna i en keramisk eller glasbehållare, häll 1 liter. kokande vatten. Skydda med ett lock, linda med en handduk och låt den brygga. Den resulterande infusionen tar 1 kopp 5 gånger om dagen.

Buljong från cowberry löv

Ta 2 msk. l. torra löv, placera i en kastrull och häll 0,25 liter kokande vatten. Täck och lägg på ett vattenbad. Efter 30 minuter späds den färdiga buljongen med ett glas kokande vatten. Ta med cystit 1/3 kopp tre gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna. Förvaras i kylskåp i högst 2 dagar. Behandlingsförloppet är från två till åtta veckor.

Tranbärbladet är en del av fytosporer för behandling av genitourinärsystemet.

Phytosboria №1 för behandling av blåsor:

 • 1 del av löv av lövbär;
 • 1 del av linfrö;
 • 1 del av kalendula blommor;
 • 1 del av fänkålfrön;
 • 1 del av kamomillblommor.

För att bereda buljongen krossas komponenterna, hälls med kokande vatten med en hastighet av 1 msk. blandning av örter på ett glas vatten. Buljongen infunderas under natten, på morgonen ta ett glas 20 minuter innan du äter. Phytosborion №2 för behandling av blåsor. För att förbereda drogen måste du blanda 20 gram löv av cowberry, johannesört, fänkål frön, kalendula blommor och kamille. Blanda 200 gram kokande vatten (20 g), låt det brygga i 2 timmar. Ta 60 ml 3 gånger om dagen.

Bladstranbär, trots ett stort antal användbara egenskaper, har biverkningar. Kontraindikation mot användningen av läkemedlet är magsår, hyperacid gastrit, cholecystit, njursvikt. Infusioner och avkokningar rekommenderas inte för barn under 12 år och personer som lider av hypotoni.

Man bör komma ihåg att cowberry och dess löv, liksom andra fytopreparationer, är säkra inom rimliga gränser.

Behandling av tranbär med cystit

Inflammatoriska processer i blåsan är mer benägna att förfölja kvinnor. Sjukdomen kan komma över, oberoende av ålder och årstid. Cowberry med cystit har länge använts av folkmedicin. Berry skiljer sig mot antiseptisk och diuretisk verkan, vilket påskyndar återhämtningsprocessen.

Efter detektion av blåsan används vanligtvis läkemedel. Men många läkare råder i ett komplex med att acceptera bärmjöl och infusioner. Drycker innehåller element som förbättrar urinering. Behandlingen varar ca 2 månader, varefter en obligatorisk paus i 2 veckor. Därefter kan drycker tas för att förebygga sjukdom.

Allmän information om lingonberry

Ljus och saftig bär är inte bara en favoritbehandling för barn och vuxna, utan också ett värdefullt sätt för folkmedicin. Detta underlättas av närvaron i växten av användbara komponenter:

 • sockerarter;
 • karoten;
 • vitaminer av grupp C;
 • tanniner;
 • kalium, mangan och fosfor, järn.

En utmärkt diuretik är tranbärsbären i färsk, torr och kokad form. Det har länge varit känt om fördelarna med cowberry mors i cystitis. Förutom att eliminera inflammatorisk process, kommer drinken att stärka immuniteten, förbättra syn och hjälp vid hög temperatur.

Om du lider av urinirritation, använd sedan blad av tranbär. De innehåller glykosid arbutin, som är ett naturligt antiseptiskt medel, och i kombination med antibiotika bekämpar problemet effektivt. Tranbärsbladen inkluderar också salicyl- och klorogen syra, som har en diuretisk effekt.

För behandling används bär och löv skördade i början av våren eller i mitten av hösten. Var inte rädd för att samla tranbär i skogen, eftersom vild- och svampprover är identiska i sammansättning.

Fördelar och kontraindikationer

Traditionell medicin använder avkok av tranbär för inflammation i tandköttet, tonsillit och andra infektioner i munhålan. Dessutom kan tranbär väcka bronkit och lunginflammation. Buljongen används aktivt när:

 • blåsans sjukdomar;
 • diabetes;
 • sjukdomar i matsmältningskanalen;
 • osteokondros, artrit
 • svaghet.

Avkok anses vara ett läkemedel som endast kan berusas genom att rådfråga den behandlande läkaren, eftersom den har sådana kontraindikationer:

 • en allergisk reaktion;
 • Magsår
 • gastrit med ökad syra;
 • njursjukdom;
 • hypotoni;
 • barn under 12 år.

Curative recept

Sjukdomar i urinvägarna observeras huvudsakligen hos kvinnor. Men män är också mottagliga för denna inflammatoriska process. Cowberry mors är ett universellt botemedel som är effektivt för att bekämpa sjukdomen. Det finns olika recept för dess beredning.

Berry fruktdryck

 • 2 glas varmt vatten;
 • 2 msk. l. tranbärblad;
 • 1 kopp bär;
 • 2 msk. l. socker.
 1. Löv placeras i kokande vatten och lämnar i 1 timme på en varm plats för att insistera.
 2. Välj sedan bär, skölj, torka och torka dem med socker.
 3. Sila buljongen från bladen, kombinera med bären. Blanda den resulterande massan noga och sätt den på elden. Omedelbart efter kokning, ta bort kastrullen från plattan, häll morsen genom sikten och kyla den.

Avkok av blad

Ett annat bra botemedel mot cystit är avkok från plantens löv. Att förbereda läkemedlet tar inte mycket tid. Förutom buljongen måste du äta färska bär i 2 matskedar dagligen.

 • 1 liter kallt vatten;
 • 2 msk. l. tranbärblad.
 1. Häll löven med vatten och sätt på eld. För matlagning är det bättre att använda enamelware.
 2. Efter ca 25 minuter ska buljongen avlägsnas från plattan och lämnas på en varm plats i 40 minuter.
 3. Torka drycken genom en sikta och ta ett halvt glas 5 gånger om dagen.

Cowberry komposit

Compote är en läcker och hälsosam drink som används för att lindra inflammation från blåsan.

 • 2 koppar mogna bär;
 • 2 liter vatten.
 1. Skölj bären under rinnande vatten och lägg dem i en kastrull. Fyll i kallt vatten och sätt på eld.
 2. När komposten kokar, stäng av spisen och ta inte bort drickan tills den är helt cool.
 3. Därefter måste du tömma kompotet och torka resterande bär.
 4. Resultatet är en koncentrerad dryck som måste spädas med kokt vatten före användning. För att förbättra smaken kan du lägga till en halv tesked honung.

Berry buljong

Även med akut cystitis rekommenderas nästa buljong.

 1. Ta 2 msk. l. av löv av cowberry och häll 2 glas varmt vatten. Låt det sedan ligga på ett vattenbad i ca 20 minuter.
 2. Filtrera buljongen genom gasbindning och tillsätt vatten för att återställa originalvolymen.

Förebyggande recept

Som förebyggande kan du förbereda olika tinkturer enligt ett av de presenterade recepten.

 • Recept 1. Polylogrammet av bär bör placeras i en 2-liters burk och fylld med vatten till toppen. Tätt täck med lock och vänta tills drycken ändrar färg till ljusröd. Ta en medicin bättre innan du äter en halv kopp. Eftersom kompotet är för koncentrerat kan du späda det med varmt kokt vatten. Drycken lagras perfekt i kylskåpet, men inte mer än 5 dagar.
 • Recept 2. Det tar 200 g mogna bär, skålld med kokande vatten. De måste placeras i en kastrull och häll 2 glas kallt vatten. Låt blandningen över natten. Du måste äta den före måltider en halv kopp fyra gånger om dagen. Drycken har en märklig bitter smak, som kan neutraliseras genom tillsats av hundros och honung.
 • Recept 3. Färskpressad cowberryjuice och honung hjälper till att bekämpa pyelonefrit. Dessa ingredienser ska blandas och druckas 3 gånger dagligen före måltid.

Cowberry eller tranbär?

För behandling av blåsan kan användas och andra bär, till exempel tranbär. Det har antibakteriella, antivirala egenskaper. Ofta används det som ett extra botemedel, om tecken på inflammation uppträder, förbereder de te, mamma, komposit från det och behandling med tranbärsblad är känd. Som tranbär, surbär bär sura urin. Det hjälper också till med njursjukdom.

Att välja ett botemedel mot cystit, tvivlar många patienter på att det är bättre, tranbär eller tranbär? Ett unikt svar på frågan existerar inte, eftersom bären är nästan identiska i deras mineral-vitaminkomposition.

Med cystit har tranbär och cowberries en antimikrobiell effekt. De tvätta mikroberna ur kroppen och skapa en sur miljö som inte är lämplig för spridning av infektionen. Båda växterna har en diuretikum, antiseptisk egenskap.

Med cystit är det rekommenderat att använda tranbärsjuice eller ett avkok som eliminerar bakterier. På grund av dess diuretika egenskaper, läkemedelsinfusionen blåser ut patogener från patogenens kropp. Således kommer tranbäret att bota cystit i 2-2,5 månader efter start av användning.

Cowberry gåvor bidrar till att bli av med inflammation i blåsan på en relativt kort period, bara 1-1,5 månader. Anläggningen har en diuretikum, antimikrobiell och koleretisk effekt. Cowberry buljonger, fruktdrycker och tinkturer eliminerar effektivt inflammation och tar bort smärtsymptomen.

Det är därför som du behandlar cystit är du fri att välja någon berry att smaka och börja behandling med det.

recensioner

För att få reda på hur effektivt det här verktyget är, måste du läsa feedback om användningen av dem.

Cowberry recept ersätter inte medicinsk behandling, men hjälper till att återhämta sig tidigare och genomföra förebyggande åtgärder utanför exacerbationsperioden.

Hittills erbjuder läkemedelsindustrin många läkemedel för att bekämpa blåsor. Men på grund av möjliga kontraindikationer och biverkningar rekommenderas de inte till alla. Ett utmärkt alternativ i sådana fall är folkmekanismer, vars effektivitet har testats inte av en generation.

Applicering av cowberry i cystitis - recept för buljonger, mors, vatten

Lingon - lingon (lat.) - lång och stadigt tagit sin plats bland de medicinalväxter hög kvalitet, inte bara i Ryssland (där det är i marken och växer i alla tall- och granskogarna och björkskogar längs kanterna av torvmossar), men också hela världen. Denna kustochke (30-40 cm) med en krypande rhizom användbar för alla delar av växten!

Tea med lingonsylt, fruktdrycker och bryggt bladen behandla och förebygga förkylningar, öka tonen och hjälper till att mätta kroppen med vitaminer, vars akut brist är särskilt märkbart i slutet av vintern.

Cowberry att hjälpa till med inflammation i blåsan

Den försvagade organismen underlättar lätt för olika infektioner, och urologiska sjukdomar, såsom cystit, blir frekventare. I hjärtat av uppkomsten av akut cystit i 2 av 3 fall är en infektion. Cystitis inträffar plötsligt efter hypotermi och exponering för kroppen av en sådan provokationsfaktor som ARVI.

Cystitis refererar till en av de vanligaste våren urologiska sjukdomar! Och de viktigaste symtomen på inflammation av blåsans vägg kommer att vara smärta och tyngd i underlivet, vars intensitet ökar på grund av att man ofta behöver urinera.

Pollakiuri hot ökar när den totala dagliga mängden fluid frigörs inte ökas, och önskar tömma blåsan bara att öka, och varje besök på toaletten åtföljs av svår smärta vid slutet av urinering. Men även efter denna känsla av brådska "fullhet" inte lämna.

I samband med snabbare imperativ önskar patienter (speciellt barn, gravida kvinnor och äldre) inte kan hålla urin och urininkontinens, i sin tur, ger inte bara fysiskt utan även psykiskt lidande person. Och allt detta är blåsan!

Vad kan hjälpa lingonberry i blåsan?

Användbara egenskaper hos växten

Cowberry frukter är ett riktigt förråd av vitaminer C och P, karoten, pektin, organiska syror (äppel, citronsyra etc.), sockerarter, glykosid, vaccin och andra användbara ämnen.

Och viktigast - berry har egenskaper utmärkta antiseptiska, destruktiva för flera stammar av virus och bakterier, därför, har länge använts som testats terapeutisk och profylaktiskt medel mot Staphylococcus aureus, inflammationer i munnen, utdragna bronkit, kroppen rengöring, anti-inflammatoriska och diuretikum i MCU ( urolithiasis), uretrit och cystitis.

Den stora helande effekten på kroppen är emellertid inte så mycket myren själv, som dess löv och rötter.

Cowberry löv innehåller:

 • tanniner;
 • Hydrokinon (det kraftfullaste antioxidantreducerande medlet);
 • glykosider;
 • vaktsinin;
 • arbutozid;
 • uppsättning mikro- och makroelement.

Det är inte för ingenting att folkmedicin har recept för användning av rhizomer och löv av tranbär med blåsor.

Vetenskapsmän kemister bestämmas att innehållet vaktsinina arbutozida cranberry blad och 2,5 gånger mjölon lämnar så populär att är allmänt används som ett diuretikum i utsöndring av överskott av vatten, vilket minskar svullnad och inflammation i urogenitalsystemet.

Akademisk medicin rekommenderar också användnings dekokter och infusioner tranbär blad, och användningen av färska och bearbetade frukter för behandling av cystit och ICD som ett tillägg till farmakologiska beredningar, som ett ämne som ingår i deras komposition, för att signifikant förbättra effekten av sulfonamider och antibiotika på patogener blåsan.

Hur man lagar tranbärsmor?

Med blåsor är mors bara ett utmärkt botemedel!

Ansökan lingon bär cystit och ger terapeutisk effekt på grund av deras höga innehåll av flavonoider (naturliga antioxidanter är tanniner som har antimikrobiella och antivirala egenskaper) och C-vitamin, hjälper till att återställa de skyddande egenskaperna hos slemhinnan i urinblåsan och den anti-inflammatoriska verkan.

Det är lätt att förbereda, det viktigaste villkoret är att inte laga mat!

För att få 5 liter frukt behöver du 700-800 g färska eller frysta bär. För att få en mer intensiv smak är det inte förbjudet att öka mängden kärrbär till 1 kg. Metod för framställning:

 1. Frysta lingonberries lämnar att tinas naturligt, nyskörd bör sänkas i 10-15 minuter. i varmt vatten, och skölj sedan i kylan, försök att inte krossa bären.
 2. Avfrost eller fräsch "älgglädje" slipas genom en sik eller pressas genom flera lager av gasbind, och klämma på den maximala mängden juice. Processen att producera juice produceras endast över glas, keramik eller högst över emaljerade rätter.
 3. Nu kan juicen sitta åt sidan, och bärkakan placeras i en 5-titerskål. Om spinnningen gjordes genom gasbindning, ta ut kakan från det är inte nödvändigt - och lägg den i en väska, tätt binda ändarna i en enda knut. Vi lägger till nödvändig mängd vatten (högst 3,5-4 liter) och lägger den på elden.
 4. Innan vattnet kokar, tillsätt socker till smak. Vanligtvis nog 200-250 g. Dessa älskare av fruktdryck föredrar denna drink utan socker alls. Lite rörande, vi väntar, medan sockret kommer att sprida sig helt och komposit från påsen kommer att koka. Låt det inte koka! Så snart skriket kokar, ta omedelbart bort från värmen!
 5. Vi täcker det kokta, nästan redo mamma med lock och låt det stå i ungefär en timme. Under denna tid kommer drycken att svalna, och kakan ger den sista saften. En timme senare, en ansträngning, och om den kokas i gasbindningen, klickar du bara på marlechkaen med rena händer.
 6. Nu lägger vi till pannan hela saften erhållen efter att ha tryckts. Rör om.

En användbar dryck från lyngfrukten för behandling av genitourinärsystemet och den allmänna förstärkningen av kroppen - cowberry frukt är klar!

På samma sätt kan du förbereda ett morsortiment, lägga till någon cowberry, en annan lättpressad bär till din smak. Om du vill lägga till rosiner, pommes frites eller torkade frukter, ska den kokta buljongen lösas i 24 timmar, och tillsätt sedan bara tranbärsjuice, som tidigare har valt frukt "ballast".

Men detsamma kommer den bästa kombinationen av smak och nytta att ge en blandning av två bär "ett fält" - tranbär och tranbär.

Cowberry - en naturlig diuretikum, en stark diuretikum! Vad hjälper till vid behandling av cystit: tillsammans med urin utlöses olika patogena bakterier, vilket provocerade en attack.

Hur man förbereder ett avkok?

Det är allmänt känt att maximal helande och återställande funktioner hos ett cowberry blad förvärvar efter kontakt med kokande vatten. Det säljs i apotek i ren form och i form av avgifter.

Det är inte svårt att brygga före skördad cowberryråvara. Den är beredd en gång om dagen och druckit under dagen i små portioner av 1-2 matskedar. beroende på patientens tillstånd.

Vid behandling av cystit är beredning av löv av tranbär beredda enligt följande:

 1. På en mugg eller ett glas kokande vatten sätt 2 matskedar. råmaterial och täcka med lock.
 2. Infusionen är klar under 30-40 minuter. Det måste filtreras och de blöta bladen kläms.
 3. Infusionen är bitter-bitter, så du kan lägga 1-2 tsk till den. Honung för att förbättra smaken och förbättra den terapeutiska effekten.

När blåsan ofta uppstår så obehagligt fenomen som ofrivillig urinering. Förväxla inte med urininkontinens! Symtom, även om de liknar varandra, men ofrivillig urinering följer cystitisen, men urininkontinens kräver separat behandling.

Att stödja en organism vid en cystit och en ofrivillig mikturition är det möjligt att en sådan samling:

 • torkade bär tranbär -50 g;
 • torkat cowberry blad -50 g;
 • Jordgubbs ört -50 g;
 • kamille apotek - 50 g.

Färdigställd samling av 3 msk. häll kokande vatten - 750-800 ml och vägda på låg värme under locket 10-15 min. Vi ger buljongen att infilera i en och en halv till två timmar, varefter vi filtrerar och tar i lika doser varje timme, från 16:00 till 22 timmar.

Användbar på samma sätt vid behandling och förebyggande av inflammatoriska processer te från färskt eller torkat cowberryblad, bryggs på vanligt sätt, tillsammans med salvia, kamille eller mynta.

Kan jag använda tranbär som förebyggande medel? Självklart! Och bär, och lämnar "älg uppfriskande" kan inte bara bli av cystit, men också förhindra utvecklingen av denna obehagliga sjukdom, samt att förlänga perioden av remission vid kronisk cystit.

Det är nog att hålla tranbär alltid till hands.

Förvaring av färska bär

Det är inte svårt - Juicy, starka bär av vanlig cowberry, på grund av det höga innehållet av bensoesyra i dem, kan hållas färskt i månader i burkar fyllda med vatten eller fryst. Cowberry kommer inte att förlora en enda iota av dess användbara ämnen och vid rätt tillfälle kan du använda det!

Få tranbärsvatten

Ibland rekommenderas färska eller konserverade bär inte för användning på grund av det höga syrets innehåll. I detta fall kommer försvagad, mindre koncentrerad "lösning" - tranbärsvatten att hjälpa till. Det bör kokas i 2 månader, men om du vet att cystit är vanligt i din kropp, ta hand om matlagning i förväg. preparatet:

 1. Vi fyller 3-litersburken med de sköljda, sköljda bären "på bältarna". Det återstår att fylla burken på nacken med kallt kokt vatten, tätt tätt med en locknylon och lämna den på ett kallt mörkt ställe.
 2. Efter 8 veckor av vatten mättat med tranbärsjuice, töms i en separat skål, och tar som ett terapeutiskt och preventivt medel, eventuella spridnings varma drycker (te, vatten, juice) i en andel av 1 till 2. Tillsatsen av honungen tillåts efter smak.

Med tanke på den antiinflammatoriska och regenerativ effekt efter att ha tagit fruktdrycker och infusioner från alla delar av "Älg bär", är det vettigt att ta dem som ett profylaktiskt medel under offseason, när risken för att få cystit ökar betydligt.

Men med alla tranbärs positiva egenskaper måste man ta det allvarligt: ​​om de medicinska egenskaperna är så starka, kan en sådan mossbär orsaka allvarlig skada.

Rådgivning från en läkare innan användningen av cowberry påbörjas är obligatorisk för patienter som:

 1. Ökad syra i magen. Att ta avkropp eller infusioner av tranbär på en tom mage kan provocera en attack eller gastrointestinal upprördhet.
 2. Hypotension. Med användning av tranbär, minskar blodtrycket, vilket kan vara skadligt för hypotoni.
 3. Kolecystit. I strid med integriteten hos de slemhinniga inre organen är färska bär tranbär väldigt kontraindicerade!
 4. I njurstenarna. Här är en läkarmottagning helt enkelt nödvändig - i närvaro av uratstenar kan skadan av att använda tranbär "potions" bli irreversibel.
 5. Graviditet. Denna tonic rödaktig bär, liksom dess löv, kan ta in tonen livmodern, vilket hotar missfall i de tidiga stadierna av graviditeten.

Vad händer om allt detta gäller dig, och du lider av blåsor? Gå till doktorn! Läkaren kommer exakt att utse eller nominera lämplig behandling och ge råd eller råd, när, var, i vilken mängd eller mängd och ett slag till dig är det möjligt att acceptera läkande bär.