Huvud
Analyser

LFK - Terapeutisk gymnastik

Sådana sjukdomar som kronisk uretrit, Cooper, katarral prostatit, atoni prostata, vesiklar, spermatorrhoea, muskelsvaghet grenen och buken, och nedsatt arbetsförmåga, impotens finns indikationer för användning av sjukgymnastik komplex (LFK), terapeutiska övningar (LH) och massage.

Med avseende på kontraindikationer, är det: en ökning i kroppstemperatur och SR, eller den akuta fasen under exacerbation av den inflammatoriska processen, de fenomen på irritation av bäcken bukhinnan, osumkovanie purulent processen innan öppning och skapa en god dränering, blödning, bäckentumör.

Om patienten har inga symptom på ovanstående måste det börja engagera sig i sjukgymnastik, som kan utföras på ett sjukhus som en morgon hygieniska gymnastik och efter det att patienten lämnar sjukhuset, kan du delta i sjukgymnastik hemma eller på kliniken.

Målen för övningsterapi för prostatit innefattar: eliminering av återstående fenomen av inflammatorisk process samt effekterna av hypodynami, generell förstärkning av kroppen och ytterligare återhämtning av arbetsförmåga.

Uppnåendet av ovanstående mål hjälper till att utföra övningar som främjar accelerationen av blodcirkulationen i bäckenregionen. Namnlösa: De rörelser som utvecklar flexibiliteten i ryggraden (flexion, vridningar, kantar, bagageomslaget), också viktiga är övningarna, tack vare vilken träning av musklerna i höftledet.

Genomförandet av dessa övningar är viktigt att respektera den maximala amplituden av övningen ska utföras från olika utgångslägen: stående, knästående, sittande, liggande på rygg, liggande på magen. I grund och botten, i alla övningar med de nedre extremiteterna, dvs utförs sparkar rörelse: alternerande och samtidiga, det (ryggläge) - Pulling fötterna hälen till bäckenet, utspädning och blandning av det böjda benet, lyfta raka ben, dra benen böjda vid knäna och höftled, till bröstet, samt rotationsrörelse på benen, uppfödande ben med korsar etc.

Om patientens tillstånd inte tillåter honom att göra övningarna med specialtransporter, sedan använda följande övning: gå med lyft på strumpor, High knä, lyft knä mot bröstet, stroke raka ben framåt och åt sidan, liksom att gå till växel korsade utfall framåt, i en halv-squat, fulla squats, promenader med övervinna hinder. Alla dessa övningar bidrar till att förbättra cirkulationen i bäckenet. När det gäller att stärka mage, i detta fall, övningar med direkta och sneda magmusklerna. Under rörelse av de distala extremiteterna (till axel och höftlederna) inträffar förvärrar perifera cirkulationen.

Tack vare den aktiva motorregimen stiger neuropsykologisk status, depression och depression elimineras. Utvecklingen av otillräckliga reaktioner i centrala nervsystemet stannar också, det väsentliga systemets funktionella tillstånd förbättras signifikant.

I komplex av träningsterapi med prostatit (nämligen med kronisk uretroprostatit) innehåller följande övningar:

Övningar utförda i den bakre positionen.

1) Retusionen av anusens muskler och deras efterföljande avslappning.

2) Blandning och avelning av raka ben, samt benen böjda vid knä och höftled. Gör samma övningar med instruktörens konditionerade motstånd.

3) Öka bäckenet (medan fötterna ligger på golvet) samtidigt som knäna föder upp.

4) Draga benen, böjda på knäna, till bröstet - växelvis och samtidigt.

5) Ryggbenets spända utbuktning, medan de raka benen sätts ihop, med stöd på klackarna och armbågarna.

6) Avel och rätning av de raka benen med deras efterföljande korsning.

7) Alternativa och samtidiga cirkulära rörelser med raka ben från insidan utåt.

8) Övning - "Björk".

Övningar som utförs i den bakre positionen på baksidan med en åtstramad bäckenbälte.

1) Blandning och avelning av raka ben med fötter som stöds mot väggen eller skenan i högsta möjliga höjd.

2) Ligga i övningsnummer 1 - Rotation av benen utanför och inuti (växelvis och samtidigt).

3) Höj bältet medan du lutar på foten och axelbladet.

Övningar utförda i positionen på sidan.

1) Dra benet till bröstet, böjd vid knäleden.

2) Cirkulär rotation med ett rakt ben.

3) Cirkulär rotation med foten böjd vid knä och höftled.

4) Ritning raka ben i motsatt riktning (alternativ och samtidig).

Övningar utförda i läget på buken.

1) Höj raka ben - alternativt och samtidigt.

2) Fotrörelser, imiterar badstilar "krol" och "bröstslag".

3) Odling av raka ben i sidorna med deras efterföljande korsning.

4) Böjning av ryggen, samtidigt som den lutar på händerna, och utan stöd.

Samma övningar kan utföras i knä-armbåge och knä och handledspositioner.

Övningar utförda medan de står.

Dessa övningar inkluderar svängar, kroppssluttningar, kombinationer av varv och backar, med handrörelser i riktning mot svängen.

Alla övningar bör upprepas, från 4-5 gånger och gradvis öka antalet repetitioner upp till 10-12 gånger.

När det gäller massage, vid kronisk uretrit bör massage utföras på blåsan som införs i urinrörets främre del. Massören fixar den med sin vänstra hand, och med ändarna av den 1: a och 2: a fingrarna i höger hand trycker du fingeren från penisens rota mot urinrörets yttre öppning. Dessa procedurer bör upprepas efter 1-2 dagar, varaktigheten ska vara minst 0,5-1 minuter.

Om det finns inflammation av bulboretral (Cooper) körtlar, då i detta fall massage bör börja efter det att den inflammatoriska processen sjunker. Under massagen påverkas samtidigt den främre väggen i ändtarmen och perineum. Dessa procedurer utförs varannan dag, varar minst 1-2 minuter. Procedurerna utförs tills de vita blodkropparna i tvättvätskan försvinner och körtlarna probes.

Tack vare prostata-massagen förbättras blodcirkulationen i körteln och en fördröjd och förfallande hemlighet avlägsnas från de drabbade lobulerna. Som regel bör massagen startas efter det att de akuta fenomenen sjunkit. För om massagen börjar för tidigt kan det leda till en förvärmning av prostatit och uppkomsten av epididymit.

Metoden att utföra massage är som följer: patienten bör ligga på höger sida, knäna bör böjas och pressas till magen. Tack vare en full blåsan är det möjligt att föra prostatakörteln närmare fingret som masserar genom ändtarmen. Massageproceduren börjar med en plan yta-sträckning. Intensiteten av dosering av manipuleringar beror på patientens känslor, liksom på körtelens konstantitet (från mild till mjuk till kraftig när den är tät). Förfaranden utförs varannan dag, varaktighet - 0,5-1 minut.

Palpation av partiella vesiklar är möjlig endast i närvaro av patologiska förändringar, med översvämning med en hemlighet, eftersom de partiella vesiklarna ligger högt över prostatakörteln. Med inflammation i de partiella vesiklarna (vesiklar) görs en massage, vilket är enligt följande: genom ändtarmen mot prostatakörteln. Förfarandet utförs varannan dag 2-3 gånger, varaktighet - inte mindre än 0,5-1 minuter (med pauser).

Också i urologisk praxis används en testikel och dess appendage. Med denna massage är en minskning av smärta och svullnad, och samtidigt förbättra lymfatiska stagnationsfenomen ökar kärltonus, sädesledare och massage förbättrar muskelsammandragningsfunktion som ödem ägg i sträckt tillstånd. I denna massage med användning av följande tekniker: strök frolement ägg från den övre polen till den externa inguinal ring. Efter 2-3 procedurer är klar kan du fortsätta att massera den sjuka testikeln och dess bilaga. Primärt masse bihang med hjälp frolement och en presslaget i riktning från huvudet till svansen av epididymis. Sedan fortsätt att massera spermatkabeln, massera den i 1-2 minuter. Om det förekommer inflammation i testikeln efter en skada, utförs procedurerna 2 gånger om dagen.

Läkarna rekommenderar att man kombinerar massage med balneologiska behandlingsmetoder.

Vibrationsmassage utförs med hjälp av VMP-1 eller Vibromassage VМ. Små vibrationer påverkas i området av nedre bröstkorg och 1-11 ryggradslyggar, liksom i ilealkammarnas område, med ett halvcirkulärt gummi- eller plastmunstycke. Förfarandet ska utföras dagligen eller varannan dag, exponeringstiden är 5-6 minuter. Behandlingsförloppet är 6-12 procedurer.

När segmentreflexmassage utförs, påverkar de parvertebrala och reflexogena zoner i bäcken, bröstet och buken i lumbosakralområdet. I det här fallet sitter patienten eller lögnerna. Effekten på zonerna av metoderna för segmentmassage samt på bäckensmusklerna. Avsluta proceduren, skaka bäcken och mage, särskild uppmärksamhet ägnas åt massage av smärtpunkter. Behandlingsförloppet utförs dagligen eller varannan dag, är 5-12 procedurer.

När du utför segmentmassage ligger patienten på magen. Först masserar han ryggen, sedan - bäckenområdet (med hjälp av slag, gnidning, knådning) och sakrummet (tricks - sträcker och gnider från ytterkanten av sakrummet till det inre). Särskilda segmenttekniker används också. Sedan utförs massagen längs ytterkanten av sakrummet, i riktning från under till ländrygntrian, knutar musklerna i skinkorna. Om tonen ökar, ska du applicera en ljus vibration över symfysen. Förfarandet slutar med metoder för hjärnskakning i bäcken och rygg. Om smärta känns i blåsans område kan de elimineras av en vävnadsmassage i underlivet och pubic symfysen.

Anslutning massage utförs med början från den lumbosacral område, som bör vara konsekvent att behandla sakroiliakaleden, höftbenet. Utförs genom förflyttningen av processus spinosus av 5:e ländkotan till den laterala kanten av rectus abdominis muskeln. Sedan masse lår och skinkor sidoyta (hållas kort och lång rörelse i den proximala riktningen från den undre tredjedelen av ilio-tibial-regionen). Är det nödvändigt att knåda skinkorna sidoyta mellan trochantern och den främre övre spinae ben av den övre axeln (som hölls i det bågformiga rörelse vetralnom riktning eller kort och lång rörelse längs den nedre tredjedelen av ilio-tibial vägarna distalt).

Om det finns ett behov, sedan 5-6 förfaranden anslutna kort tryck rörelse med båda händerna samtidigt på den bakre ytan av mittlinjen från mitten av låret podyagodichnoy veck mot Poplietallymfknutor fossa. massera buken utförs sedan (använd korta slag på den laterala kanten av rectus abdominis från naveln till blygdbenssammanfogningen, samt korta och långa rörelser från fronten, det övre höft ryggraden till blygd artikulation och långa tvärgående rörelse av nivån på blygdbenssammanfogningen till nivån för den främre övre ryggraden ilium).

Behandling av prostatit med störningar av sexuella funktioner utförs genom att massera sakral-pelvic och ilio-tibial-regionen, och den laterala ytan av skinkorna och buken. Sedan gradvis börjar att massera området för den mediala kanten av Sartorius (rörelse implementerad i den proximala riktningen i den övre tredjedelen av Sartorius och i sidled under den nedre kanten av den costal arch höger). På grund av mottagningar finns stimulering av det venösa cirkulationssystemet, liksom beskurna neuropsykiatriska störningar. En gynnsam effekt på det centrala nervsystemet behandlingar kompletteras med långa transversella rörelser i pannan. Avsluta förfarandet genom att upprepa långa rörelser utförs samtidigt med båda händerna under de nedre ändarna av ribborna från Mid-axillarlinjen till xiphoid processen, och från denna linje över krönet av bäckenet till blygd artikulation. Behandlingsförloppet är 12-15 procedurer, utförs 3-4 gånger i veckan.

Med tanke på alla ovanstående underskattar därför inte rollen som motionsterapi (motionsterapi) och LH (terapeutisk gymnastik) med prostatit. Huvuddelen är regelbundenhet och regelbundenhet i klasserna, liksom önskan att återhämta sig. Och sedan terapeutisk träning, terapeutisk gymnastik och massage med prostatit blir dina allierade i kampen mot denna obehagliga sjukdom och hjälper dig i framtiden att aldrig komma ihåg det.

Terapeutiska övningar med prostatit. övningar

Prostatit kan förekomma i starkare kön vid vilken ålder som helst. För många faktorer följer sjukdomsuppkomsten.

Eftersom sjukdomsuppkomsten kan inträffa nästan obemärkt för en man, är inflammation i prostata körningen oftare kronisk.

Problemet är att en tid efter sjukdomens utseende kan en man ha problem med erektion, för att inte tala om det ständigt dåliga humöret och överdriven irritation.

Orsaker som kan orsaka sjukdom

Prostatakörteln är i en "dysfunktionell" plats, infektionen kan komma in från var som helst: från urinblåsan, rektum, urinrör, längs blodkärlen.

Fördjupande faktorer för sjukdomens utseende kan vara:

 • generell hypotermi hos kroppen
 • arbeta i ständigt sittande ställning och stillasittande livsstil
 • långvarig abstinens från kön eller överdriven aktivitet
 • frekvent förstoppning
 • kronisk inflammation i organen eller infektionssjukdomar;
 • de överförda urologiska och venerala sjukdomarna;
 • vilket tillstånd som immunsystemet är deprimerat.

Det huvudsakliga syftet med gymnastik

För behandling av prostatit spelar gymnastik och fysisk aktivitet en viktig roll. Prostatakörteln tvättas dåligt med blod, vilket innebär att det inte är tillräckligt med syre. Detta försvårar hennes tissues funktion. Om en person inte har tillräckligt med syre, faller han somnar, liksom enskilda organ - de börjar arbeta dåligt. hence, behöver öka blodkörteln - Detta kan göras med hjälp av speciella övningar.

Gymnastik med kronisk prostatit gör att musklerna i bäckenregionen kontragerar, vilket garanterar en skillnad i intra-abdominaltryck. Detta bidrar till flödet av blod till prostata och dess naturliga massage. Fysiska övningar tonar upp nervsystemet, gör adrenalerna och eliminerar de återstående effekterna av inflammatoriska sjukdomar i prostata.

Irreplaceable Kegel övningar

Populära övningar för att förbättra genitourinary systemet är Kegel övningar. De uppfanns den tyska gynekologen, som ville hjälpa kvinnor att återhämta sig snabbare efter födseln. Idag används de av män och sparar dem från många sjukdomar.

När du gör Kegel övningar musklerna i anusen är utbildade. För att hitta de muskler som du behöver ta itu med måste du stoppa urinströmmen vid urinering. Dessa är pubic-coccygeal muskler, som kräver konstant träning. I början av hälsovårdsarbetet tas fem metoder för tio stycken med en fördröjning på upp till 3-5 sekunder, varefter antalet övningar ska ökas till 150 per dag. De hjälper till vid behandling av prostatit, förbättrar erektionen och till och med lindrar män från för tidig utlösning.

Gymnastik för behandling och förebyggande av prostatit: motion

För att behandla inflammation i prostatakörteln kan du använda både komplex och individuella övningar. Oftast kombinerar specialisterna övningarna till ett komplex som effektivt kommer att bekämpa sjukdomen. Män kan välja de mest praktiska aktiviteterna.

Lättkomplex av terapeutisk gymnastik:

 • Ligger på baksidan ligger den ena handen på bröstet, den andra på magen. Höj dina händer i andetag, med utandning under tryck av dina händer, sänka mag och bröst. Upprepa 6 gånger.
 • Ligga, händer upp, böja ner och andas in, linda armarna runt bröstet, pressa och andas ut. Upprepa 6 gånger.
 • Ligga med upphöjda händer sitta ner och rör tårna med fingrarna. Upprepa 8 gånger.
 • Ligga, böj dina knän, ta andan. Luta dina knän åt vänster, sedan till höger, andas ut. Upprepa 6 gånger i varje riktning.
 • Ligga med böjda knän för att andas in, höja bäckenet, gör en utandning. Upprepa 8 gånger.
 • Stående, lutande på stödet, att stiga upp på tårna, ta andan, sitta ner, andas ut. Gör 6 gånger.
 • Ställ exakt, höja hakan. På en suck, lägg händerna framför, och sänka dem med andning. Kör 6 gånger.
 • Stående, händer i näve. Vid inandning börjar vi vända kroppen till vänster, utandning. Samma i andra riktningen, upprepa 5 gånger.
 • Stående, ta händerna tillbaka, väva dina fingrar ihop. Att stiga på strumpor, för att sänka händerna, något för att böja framåt. Gå ner på dina klackar och andas ut. Kör 6 gånger.
 • Lugn andning, gå i takt i två minuter. Ta sedan ett djupt andetag innan du återställer antalet hjärtslag.
 • HALF LÄSARNA MISS DENNA TEXT!

  Och inte veta att ett effektivt botemedel mot prostatit, adenom och hyperplasi av prostata uppträdde - Zeroprost.

  Zeroprost - ett unikt komplex av naturliga ingredienser som effektivt behandlar prostatit, BPH och prostatahyperplasi. Inulin förbättrar lymfa flöde, vilket helt eliminerar inflammation i prostatakörteln och normaliserar urinering. L-arginin och L-karnitin har en positiv effekt på styrkan och spermatogenes. Tryptofan enligt komplexa B-vitaminer (B1 och B6) utlöser ett immunsvar reaktion i kroppen, vilka är riktade mot infektiösa patogener prostatit och destruktion av atypiska celler, som kan omvandlas till cancer.

  Har tid att göra en order med rabatt HÄR!

  1 komplex:

  1. ligga på ryggen, blanda och föda ben, böjda på knäna och raka;
  2. avels- och blandningsben med kors;
  3. avböjning av ryggraden med stöd på armbågar och klackar;
  4. på samma gång, växelvis dra upp benen, böjda på knäna till bröstet. Fötterna pressas till skinkorna;
  5. höja bäckenet med stöd på fötterna, samtidig utspädning av knäna och kompression av musklerna i anuset.

  2 komplex:

  1. ligger på hans sida som drar benet, böjde sig vid knäet, till bröstet;
  2. cirkulära rörelser med benet böjda vid knäet;
  3. cirkulär rörelse med ett rakt ben;
  4. rätningen av benet till sidan.

  3 komplex:

  1. liggande på buken, växelvis höja det raka benet;
  2. rörelse med fötter som under simning med stag eller hækling;
  3. bågning av ryggen med handledsstödet.

  4 komplex:

  1. står på alla fyra för att sprida benen så bred som möjligt och sitta mellan hans klackar på golvet;
  2. sitta ner på klackarna medan du komprimerar musklerna i perineum, anus och skinkor;
  3. bogföring av back up med gren och anus.

  Terapeutisk träning med prostatit är effektiv inte bara för behandling och förstärkning av prostatakörteln. Det kan också användas för att förhindra efterföljande sjukdomar efter en fullständig botemedel. Vid bestämning av antal övningar Du måste vara uppmärksam på nivån på din fysiska kondition och känslor.

  Med akut prostatit utser specialisterna först en uppsättning åtgärder och medicinsk utrustning för att lindra smärta och obehag. Varning vid övningar bör observeras för personer med feber och samtidiga sjukdomar, till exempel osteokondros, högt blodtryck etc. Terapeutisk gymnastik mot prostatit kommer att få dig att må bättre och hålla din sexuella ungdom.

  Gymnastik med prostatit finns också på denna video

  Terapeutiska övningar med prostatit - de 10 mest effektiva övningarna

  Akut och kronisk prostatit, som utvecklas hos män i arbetsför ålder, stör det allmänna hälsotillståndet och leder till sexuell dysfunktion.

  Ett integrerat behandlingssätt är alltid effektivt

  Behandling av sjukdomen måste nödvändigtvis vara omfattande, förutom användningen av mediciner, spelas en viktig roll i återhämtning och förebyggande av exacerbationer av kost och regelbundet genomförda uppsättningar av fysiska övningar.

  Den terapeutiska gymnastiken med prostatit bidrar till att klara av konsekvenserna av prostata-dysfunktionen och är ett viktigt steg i förebyggandet av alla slags komplikationer.

  Betydelsen av gymnastik vid behandling och förebyggande av prostatit

  En sådan sjukdom som prostatit kan diagnostiseras hos någon man. Orsaken till patologi är infektioner, katarralsjukdomar, felaktig blodcirkulation.

  Som ett resultat av alla dessa processer utvecklas de inflammatoriska reaktionerna och stagnerande fenomen i prostatakörteln, vilket orsakar utvecklingen av de allmänna symptomen på sjukdomen.

  Regelbunden terapeutisk gymnastik hjälper en man att förbättra kroppens funktion och förhindrar ytterligare negativa förändringar.

  Många läkare tror att det är fysisk aktivitet som förhindrar uppkomsten av sådana komplikationer i prostatit som organs adenom och impotens.

  Den huvudsakliga uppgiften som är förknippad med komplexen av fysiska övningar förbättrar bäckens organers arbete, förstärker musklerna och förbättrar ryggradens flexibilitet.

  Detta underlättas av vissa uppsättningar övningar, så det rekommenderas att du planerar korrekt.

  Med snabb användning av motion kan prostatit stoppas i de tidiga stadierna, vilket inte tillåter en allvarlig störning i de sexuella organen.

  Fysiska övningar är också det främsta förebyggandet av sjukdomen för personer över 40 år, särskilt de som i kraft av sitt yrke måste spendera större delen av dagen sitter.

  Det är viktigt att läsa: Profylax av prostatit i hemmet.

  Vad främjas av komplexet av gymnastiska övningar med prostatit

  Korrekt utvald uppsättning fysiska övningar med en sådan sjukdom i manlig sfär, eftersom prostatit har en positiv effekt på hela kroppen.

  Som ett resultat av dagliga studier observeras följande positiva förändringar:

  • Alla muskler i bäckenregionen är intensivt kontraherade.
  • Blodcirkulationen förbättras upprepade gånger, och alla metaboliska processer i prostatakörtelns vävnader intensifieras.
  • Under utförandet av en uppsättning övningar finns det en periodisk minskning av bukytrycket. Och detta uppfattas av kroppen som en naturlig massage, som har en fördelaktig effekt på sitt arbete och ökar regenereringen av skadade celler.
  • Fysiska, regelbundna övningar är nödvändiga både för att stärka immuniteten och för att öka nervsystemet. En sådan förändring påverkar både prostata och sexuell funktion positivt.
  • Genom att utföra ett komplex av terapeutiska övningar kan du snabbt hantera stillastående fenomen och bidrar till snabb eliminering av alla inflammatoriska processer.
  • Normal för en människas fysiska aktivitet förbättrar arbetet hos ett sådant organ som binjurarna, och från dess normala funktion beror kursen på majoriteten av metaboliska processer i kroppen.

  För att läkande gymnastik i sjukdomar i prostatakörteln ska få en positiv effekt att utföra måste det göras regelbundet.

  Några uppsättningar övningar kan föreslås av den behandlande läkaren, andra kan också väljas. Det är bara nödvändigt att överväga om du har kontraindikationer mot de valda övningarna.

  Det rekommenderas att spendera avgiften under resten av livet, det här är inte bara den främsta förebyggandet av sexuell impotens utan också en garanti för utmärkt hälsa och välbefinnande.

  Terapeutiska övningar - de 10 mest effektiva övningarna i sjukdomen

  • Den första träningen kan utföras även på jobbet. Det är nödvändigt att sitta bekvämt, stänga knäna tätt och dra i sig magen. Det rekommenderas att denna övning upprepas upp till 5 gånger om 1 minut.
  • Konventionella push-ups effektivt förbättra blodcirkulationen i alla organ och stärka bäcken och ländmuskeln. Och du kan vrida ur golvet, väggen, bordet, det är som du vill.
  • Att gå med en hög höjning av knä som böjs vid knäna kan utföras av både unga och gamla män.
  • Djupa knutar med muskelspänning i perineum rekommenderas att utföras 10 gånger på morgonen och på kvällen.
  • Det är nödvändigt att göra cirkulära rörelser i olika riktningar av kroppen, medan bäckenet måste vara stillastående.
  • Från stående position är det nödvändigt att utföra samtidig och alternativt drag av knä som böjs vid knäna så nära borsten som möjligt.
  • Från kroppens position på buken kan du lyfta de raka benen på sidorna och raka. Periodiskt, från samma position, och utför en mängd cirkulära rörelser på benen.
  • Liggande kramar bollen med knäna och fördröjer det upp till 7 sekunder.
  • "Björk". Det vill säga att lyfta skrovet är en annan användbar övning för prostatit.
  • Från den bakre positionen på baksidan korsas de raka benen växelvis och avleds i olika riktningar.

  Ett positivt resultat observeras vid användning av motionsbehandling, även om ockupationen inte betala mer än 5 minuter på morgonen, även om den perfekta tiden bör vara upp till 15-20 minuter.

  Det rekommenderas också att du regelbundet gör skidor och vandringar, gå in för att simma, åka ridning.

  Kontra

  Vid akut prostatit eller åter försämring av stark fysisk aktivitet är förbjuden och därför bör motion gradvis börja utföra efter eftergift av de viktigaste symptomen på sjukdomen.

  Det är också nödvändigt att konsultera en läkare om den valda uppsättningen övningar, om det finns en historia av osteokondros eller hypertoni.

  Vid förekomst av starka smärtor i samband med anställningsförloppet bör träningen stoppas och ersättas med en annan.

  Terapeutisk gymnastik med prostatit tar inte mycket tid, och resultatet, förutsatt att det hålls regelbundet, kommer inte att hålla dig väntar.

  Andra gymnastiska övningar med prostatit. Många män stärker sin fysiska aktivitet, uppnår en förbättring av sexuell funktion och blir av med exacerbationer av prostatit.

  En komplett lista över övningar för behandling och förebyggande av prostatit

  Prostatit är en sjukdom som de flesta män inte passerar. Om han kommer att gå till scenen för kronisk eller kommer att botas i början, beror direkt på uppmärksamhet på hälsotillståndet. Övningar med prostatit lösa problemet med stillastående fenomen, den främsta orsaken till denna sjukdom. Om det finns ett sätt att eliminera en konsekvens, men en anledning, kommer en rimlig person alltid att dra nytta av detta.

  Hur man tvingar dig att göra övningar med prostatit

  Alla är något inspirerade. Om han upprepade gånger hör samma sak börjar han tro det. Men en man inte tror på ordet, och uppmärksammar ständigt erbjuds information och kontrollerar dess rimlighet i den mån det är möjligt.

  Män använder logik för att bedöma situationen och omständigheterna. För att fatta beslut måste de se till att det (beslut) är fullt motiverat.

  Nästan alla vet om fördelarna med terapeutisk gymnastik med prostatit. Men inte alla innehåller en uppsättning övningar i sitt dagliga schema.

  Anledningen är att de flesta män behöver starka bevis på att hans tid och ansträngning inte kommer att vara förgäves. Många är mycket lättare att ta piller ordinerats av läkare och vänta på återhämtning, än att ändra din livsstil att inkludera systematisk ockupationen tveksamt, enligt deras uppfattning, nyttan.

  Att fatta ett bestämt beslut om början av en ny livstid som syftar till att bekämpa sjukdomen kommer att bidra till att göra klarhet i vad som händer med prostata under träningen och hur användbart det är för det.

  Vilken prostatit kommer att bota träning

  Gymnastik med prostatit kan inte anses vara det huvudsakliga terapeutiska verktyget. Men det är garanterat att hjälpa till att bli av med sjukdomen i början av utvecklingen och tillåter inte att gå in i den kroniska fasen med sitt långa (sjukdom) flöde.

  Det är viktigt att förstå att det finns två huvudorsaker till prostata sjukdomar:

  1. Överträdelse av blodcirkulationen, vilket orsakar stillastående fenomen;
  2. Infektion.

  Fysiska övningar som rekommenderas av urologer är garanterade att hjälpa till i det första fallet: med stagnation. I den andra situationen (om den är infekterad) kommer det att hjälpa till att klara sig snabbare med patologin.

  Det finns komplex av övningar som är effektiva för kronisk och akut prostatit. Men i det senare fallet måste fysisk aktivitet kombineras med antibiotika. Det finns komplex av övningar som rekommenderas vid sjukdomens första skede.

  När du utövar en övning mot prostatit förekommer följande i prostatakörteln:

  • Musklerna som omger prostata är kontrakterande och själva prostata (det är delvis en körtel, och delvis är det en muskel);
  • Stimulerat blodflöde i kärlen;
  • Blodet börjar dra tillbaka produkterna av stagnation;
  • Normal näring av celler.

  Övningar för behandling av prostatit i hemmet är enkla och kräver ingen betydande fysisk ansträngning. För de män som måste sitta mycket, utvecklas en speciell "sit-down" gymnastik.

  4 övningar för behandling av kronisk prostatit

  Denna uppsättning övningar har ursprungligen utvecklats av osteopater för att bli av med problem i höftled. I processen med praktisk tillämpning av gymnastik sågs det att hon förvånansvärt aktivt stimulerar prostata och ökar styrkan. Över tiden upptäcktes att denna uppsättning övningar hjälper till att bli av med prostata adenom och påverkar positivt alla områden av manlig hälsa.

  • Postoperativ period
  • Förhöjning av sjukdomar i inre organ
  • Ökad kroppstemperatur;
  • Smittsamma och virala sjukdomar;
  • De första sex månaderna efter hjärtinfarkt och stroke;
  • Aneurysm av aortan.

  Du kan göra övningar med en gradvis ökning av belastning och noggrann övervakning av ditt välbefinnande:

  • För inguinal brok och buksbråck;
  • Med intervertebrala brok
  • Vid ökat tryck (med övervakning av tryck före och efter gymnastik);
  • Med en exacerbation av prostatit.

  Grundkrav: Alla övningar i komplexet utförs på en ganska hård yta, en liten kudde placeras under huvudet. Gymnastik görs smidigt och undviker "ryckiga" rörelser.

  1: a övningen

  1. I det benägna läget utsträckes händerna längs kroppen;
  2. De lutar lite på fötterna, börjar långsamt och smidigt böja sina knän. Draga benen mot sig, böjer de samtidigt knäna så mycket som de kan;
  3. Lämna benen till sin ursprungliga position;
  4. Upprepa minst 12 gånger. Optimal - 15-20 gånger.

  2: a övning

  1. Ligger på golvet sträcker armarna längs kroppen. Benen böjer sig vid knäna, fötterna ihop;
  2. Torka långsamt och jämnt knäna så långt som möjligt;
  3. Sätt tillbaka benen till sin ursprungliga position, lätta på benen. Med en liten ansträngning pressar de knäna mot varandra i rörelsens sista steg;
  4. Börja med 10 tillvägagångssätt, led upp till 15-20.

  3: e övningen

  1. Utförs i den bakre positionen på buken, armarna längs stammen;
  2. Böj det högra benet i knäet och sakta lyfta det uppåt och sen sakta ner det, utan att skynda. Försök inte lyfta foten så hög som möjligt. Detta är inte nödvändigt
  3. Upprepa liknande rörelser för vänster fot;
  4. För varje ben måste du göra 6-12 övningar.

  4: e övningen

  1. Utför stående, fötterna axelbredd ifrån varandra;
  2. Långsamt, långsamt, gör grunda sittplatser medan du sträcker händerna framför honom;
  3. När man rör sig upp, sträcker sig benen inte helt vid knäna;
  4. I denna övning är det viktigt att göra små-amplitude squats, grunda. Hela komplexet utförs utan att böna böjer sig fullständigt.
  5. Upprepa 6-12 gånger.

  Övningar med stillastående prostatit

  Huvudmålet med någon terapeutisk gymnastik är att aktivera blodcirkulationen. Syftet med övningarna med prostatit är att "sprida blod" i bäckenområdet. När du gör övningarna är det viktigt att följa följande rekommendationer:

  • Avbryt inte rörelsen, flyttar från en övning till en annan och mellan de metoder i samma serie (stimulering av blodcirkulationen kommer att bli mer effektiv om en kontinuerlig belastning på musklerna);
  • Ett utmärkt resultat är utseendet av en känsla av värme i bäckenregionen, så du måste sträva efter att uppnå detta resultat;
  • När de utför någon övning av prostata kan samtidigt komprimera och dekomprimera musklerna i anus, som ger en ytterligare effekt på eliminering av stagnation i prostatakörteln;
  • Innan sjukgymnasten, helst värma upp hela kroppen en serie enkla rörelser, stimulerande därmed blodcirkulationen i hela kroppen.

  1 övning: gå på skinkorna

  Utför sittande på golvet. Alternativt lyfter du höfterna, flytta kroppen i riktning framåt. I denna övning ligger fokus på rörlighetens jämnhet. I detta fall kommer belastningen i bäckenområdet att bli betydande.

  2: övning: kläm bollen mellan höfterna

  Det finns två alternativ för denna övning: kläm bollen med höfterna som ligger och står. Någon av dem har samma effekt på prostatan: det stimulerar blodcirkulationen. Det finns olika rekommendationer om hastigheten på kompressionsrörelserna. Vissa experter råder det att göra det långsamt, andra - snabbt, i serie med 15-20 rörelser. Du kan välja takten i klasser som du gillar mer.

  3: e övning: lyfta benen på vikten

  1. De sitter på golvet på mattan, kroppen är lutad något bakåt. Benen är utsträckta. Händer vilar på golvet;
  2. Lyft fötterna 10-15 cm över golvet;
  3. Dra dina ben till dig själv, böja knäna. Om en fysiskt förberedd man känner att denna belastning inte räcker för honom, kan han samtidigt höja händerna på sidorna eller sträcka dem framför sig;
  4. Upprepa 10-20 gånger.

  4: e övning: aktiva fotrörelser

  1. De låg på ryggen, ben sträcker sig;
  2. Börja att odla och minska fötterna, gradvis påskynda takten;
  3. Upprepa rörelserna i 1-1,5 minuter.

  5: e övning: hoppar

  Genom att utföra denna övning från prostatit strävar de efter att höja knäna så högt som möjligt. Det är önskvärt att i hoppet låg de på bröstnivå. För ett tillvägagångssätt - 10 hopp. Gör 2-3 tillvägagångssätt.

  6: e övning: kör på plats

  Under loppet försöker de lyfta knäna så att de står på bröstnivå.

  Övningar för förebyggande av prostatit

  Detta övningskomplex är effektivt inte bara för förebyggande av prostatit. Det kan utföras i början av utvecklingen av denna sjukdom.

  1: a övningen

  Denna övning är effektiv inte bara för behandling och förebyggande av prostatit, men det kommer att hjälpa till med hemorrojder och rektumproblem.

  1. De kommer på knä, fötterna är riktade tillbaka, hälarna späds ut. Knä måste hållas ihop;
  2. De sitter på sina fötter. Palmerna knäböjer;
  3. Krama musklerna i slemhinnan i 3-5 sekunder och slappna av;
  4. Utför i 3-5 minuter. Optimal - före obehag.

  2: a övning

  Denna övning ska utföras på tom mage.

  1. Stående böjning framåt och palmer vilar mot knäna;
  2. Inhalera djupt, medan du drar i bukmusklerna. Förvara detta tillstånd tills obehag. Andas långsamt och slappna av;
  3. Upprepa 12-15 gånger.

  3: e övningen

  1. Gå till väggen, böj det högra benet i knäet, fötterna vilar mot väggen;
  2. Långsamt böja vänster ben i knäet, knäböj och samtidigt sträcka lårens inre muskler;
  3. De byter ben;
  4. Upprepa 10-20 gånger.

  4: e övningen

  1. De lägger sig på golvet, höjer sina knän, benen är parallella med golvet;
  2. Utför rörelsen för "cykeln", rikta fötterna uppåt;
  3. Upprepa i 1-2 minuter.

  Massage i prostata. Teknik från taoistiska munkar.

  För att utföra en massage knäböj prostata och vrider kroppen till vänster eller till höger. För personer med hög vikt eller som leder en stillasittande livsstil kan detta vara svårt. Därför, innan de gör övningarna, gör de en uppvärmning, varefter, medan de knäböjer, kan kroppen lätt vridas i vilken riktning som helst.

  Värma upp

  1. Nätet ligger på golvet, den högra foten är gjuten under;
  2. Vänsterbenet böjs vid knäet och sår bakom det rätta;
  3. Den högra armbågen ska vara på vänster knä;
  4. Den vänstra handen är lindad bakom ryggen, handledsstödet på golvet;
  5. Vid utandning lutar de på armbågen med ansträngning, lägger ut kroppen till vänster;
  6. Upprepa 5-7 gånger;
  7. Ändra positionen och vika upp kroppen till höger.

  massage

  För självmassage av prostata behöver du något av dessa verktyg: fuktgivande gel, närande grädde, petroleumjelly.

  • De knäböjer sig ner, vänd i någon lämplig riktning;
  • Applicera gelen på pekfingret;
  • Skriv in fingret i anusen tills du känner pinealförseglingen;
  • Delikat sträckande rörelser börjar trycka på prostata;
  • Känna trängseln att urinera, du måste uthärda det;
  • Massera prostata tills det finns genomskinliga sekretioner. Denna så kallade "prostatajuice";
  • Var uppmärksam på vätskans färg. Om det är vitt, är det normen. Om den har en gulaktig eller grön tipp, stoppas massage. Denna färg indikerar en långsam inflammatorisk process i prostata.

  Övningar från prostatit för dem som har en "stillesittande" livsstil

  1: a övningen

  1. Sitter på en stol, slappna av, med ena hand omfamna näven av den andra handen, komprimerad till en knytnäve;
  2. Sätt dina händer på botten av magen;
  3. Vid inandning, med ganska skarp rörelse, tryck lätt ner underkroppen, utandning - släpp ut. Händerens rörelse bör riktas inte bara mot "magen" utan även nedåt;
  4. Det är önskvärt att känna hur den nedre delen av buken är lite upptagen.
  5. Strax efter träningens början bör en känsla av uppvärmning av händerna och värmen i underlivet uppträda.
  6. Utför i 3-5 minuter i början av kursen, justerad till 7-10 minuter.

  2: a övning

  Att vara i sittande läge komprimerar de anusmusklerna och tenderar att dra upp dem så högt som möjligt. Alternativ kompression-avslappning av musklerna till trötthet eller utseende av obehag. Detta är en mycket effektiv övning för att eliminera stillastående fenomen i prostata.

  3: e övningen

  Samtidigt komprimeras nävar och anus muskler. Samtidigt blir hela kroppen ofrivilligt belastad, och den kommer att räta ut något. Håll spänningen i 2-3 sekunder, slappna av näven och musklerna. Kroppen kommer också att slappna av. Upprepa minst 10 gånger.

  4: e övningen

  Squat ner så att könsorganen är i en fri position. Spänningar muskler, de försöker att dra dem (könsorgan) i sig själva. Upprepa tills en känsla av obehag eller trötthet. Du kan göra flera tillvägagångssätt under hela dagen.

  5: e övningen

  Utför en "andningsmag": inandning tryck in bukmusklerna framåt och håll andan i några sekunder. När du andas ut drar dina magmuskler så mycket som möjligt. Upprepa 10-15 gånger eller till en känsla av trötthet.

  Kegel övning

  Kegelövning är känd för sin effektivitet när man tränar intima muskler hos kvinnor. Men det är inte mindre användbart för män:

  • Stimulerar blodcirkulationen i prostata;
  • Ökar varaktigheten av samlag
  • Hjälper till att få kontroll under samlag.

  Övningskegel Det är önskvärt att utföra på morgonen under en erektion. Men du kan göra det vid någon annan lämplig tid. I området av penisens yttre spår läggs en liten last fast. Muskelspänningen lyfter upp belastningen så mycket som möjligt. Varaktigheten av träningen väljs individuellt.

  Vad är användbart för att göra med prostatit

  En modern man klarar inte alltid tid att utföra övningar som kräver att man lägger sig eller lägger sig. I det här fallet kan du ta armarna på flera övningar som gör sittande och gradvis utveckla en vana att göra dem.

  Ett mycket bra sätt att förebygga prostatit går till fots. Men resultatet blir bara om dagen passerar minst 3 km. Vandring längs gatan kan ersättas med att gå på plats eller med en löpband.

  Under perioden av förvärring av sjukdomen eller i händelse av tvivel i användbarheten av dessa eller dessa övningar är det nödvändigt att få läkares samråd. Läkaren kommer att förklara hur man gör övningar med kronisk prostata, stillastående, akut.

  Bota sjukdomen kan tillhandahållas på grundval av ett integrerat tillvägagångssätt. Övning i sig är kanske inte tillräckligt i vissa fall. Tillsammans med kan utföras genomförandet av terapeutiska övningar medicinering, gör microclysters, sjukgymnastik.

  Goda resultat ges genom hirudoterapi, fytoterapi. Du kan vara uppmärksam på folkliga metoder för behandling av prostatit. Ett integrerat tillvägagångssätt för att bli av med sjukdomen kommer säkert att ge ett positivt resultat och låta bli att glömma problemen med människors hälsa.

  Fysiska övningar och komplex av terapeutisk gymnastik med prostatit

  Nödvändighet för övningar för kronisk inflammation och prostata adenom

  Behandling och förebyggande av en sådan sjukdom som prostatit eller adenom innefattar nödvändigtvis normalisering av en människas fysiska aktivitet. Fysiska övningar med prostatit och prostata adenom är ett av de mycket viktiga inslagen i ett integrerat sätt att lösa detta problem.

  En av orsakerna till prostatit är stagnationen av blod i det lilla bäckens organ. Stagnerande processer i denna del av kroppen orsakar prostatacidema och skapar idealiska betingelser för multiplikation av patogena bakterier. Dessutom, på grund av en kränkning av blodcirkulationen till prostatakörteln får inte tillräckligt med syre vilket påverkar dess tillstånd och funktion negativt.

  Därför rekommenderas män som arbetar i stillasittande arbeten att regelbundna raster och värma upp sig. Det bästa sättet att förbättra blodcirkulationen är träning.

  Terapeutisk gymnastik med prostatit i form av ett väl utformat övnings övning hjälper inte bara till att förebygga sjukdomen, utan också att bli av med sjukdomen i många år.

  Idrott prostatit positiv effekt på välbefinnandet och eliminerar symptomen på sjukdomen, och i kombination med andra metoder gör det möjligt att uppnå en snabb återhämtning och minskar risken för impotens hos män.

  För närvarande har många kurser utvecklats, vilka används vid olika stadier av sjukdomen. Särskilt effektiv gymnastik på morgonen. Det är vid denna tidpunkt att nervsystemet är i tonus, alla organ fungerar bättre. Ännu bättre blir resultatet om du utför övningarna två gånger om dagen. Det här är ganska enkelt, särskilt med tanke på att lektionerna tar högst 10 minuter.

  Typer av övningar och procedurer för förebyggande och behandling av prostatit

  För att förbättra patienternas välbefinnande med prostatit och prostata adenom används följande metoder och förfaranden ofta:

  • Kegel komplex;
  • yoga;
  • qigong;
  • övningsterapi;
  • massage av perineal regionen;
  • kontrastduschkrets.

  Innan du börjar måste du kontakta en kvalificerad specialist. Annars kan den fysiska belastningen inte bara ge det önskade resultatet, men försämra även tillståndet.

  Kegel komplex

  Gynekolog A. Kegel i sin tid skapade för kvinnor en speciell uppsättning övningar som hjälper dem att träna höftmusklerna, sträcker sig som uppstår under arbetet. Mycket senare var detta komplex något modifierat och det rekommenderades att män, som Kegel övningar med prostatit och prostata adenom.

  Hos män som regelbundet är engagerade i detta program, förbättras blodcirkulationen och muskeltonen i närheten av könsorganen ökar. Dessutom bidrar en övning av övningar Kegel till att förbättra styrkan.

  Vilka fysiska övningar ska göras med kronisk prostatit i Kegelsystemet? Här är deras lista:

  1. Komprimera bäckenbottenmuskulatur (PC muskeln), hålla andan i några sekunder, pressa hårdare, hålla andan, pressa så mycket som möjligt och att uppleva detta tillstånd under några sekunder. Koppla av och andas ut. Upprepa 10 gånger, minst tre gånger om dagen. Utför kan inte bara hemma utan även när hon gick, reser.
  2. Bli fötterna ifrån varandra axelbredd isär. Minska LC-musklerna och anusmusklerna, stanna i detta tillstånd för maximal tid. Utför 10 gånger minst två gånger om dagen.
  3. Ligga på övningen. Böj benen i knäna och som i tidigare beskrivningar kläm musklerna. Utför varje antal gånger om dagen.

  Många män kan inte bestämma var den pubic-coccygeal muskel finns, som deltar under sessionen. Du kan identifiera den i processen med urinering. När strålen går ut måste den stoppas brått. Den muskel som stammar, och är muskeln i prostata.

  Kronisk inflammation i prostata behandlas väl med hjälp av ett särskilt komplex av hatha yoga övningar. Läkare säger att yoga med prostatit inte bara bidrar till snabb återhämtning utan också för att stärka kroppens immunförsvar. Klasser bygger på tillämpning av flera övningar. De främsta är inverterade asanas (poses) och bukmanipulationer.

  Med inverterade asanas lossas de venösa plexuserna i prostatakörteln. Detta bidrar till att eliminera stagnation, vilket är särskilt viktigt när det kroniska skedet av sjukdomen uppträder.

  Under utförandet av bukövningar för terapi och förebyggande av prostatit är det viktigt att övervaka kroppens tillstånd. Som ett resultat av träningen kan trycket på buken och bröstområdet ökas.

  Dessutom, under yoga övningar, är effekten på höftled. Som ett resultat:

  • bäckenorganens arbete är normaliserat;
  • nervändarnas arbete är aktiverat;
  • prostatan är fylld med blod.

  Qigong

  För att behandla inflammation i prostata i qigong används övningar som mest påverkar bäckenregionen. Återupptagandet av den korrekta funktionen av alla inre organ och en fullvärdig dryck med syre ger en positiv effekt bokstavligen från de första studierna av qigong.

  Kineserna har länge ansett att bäckenregionen är den mest utsatta när det gäller patologier. På grund av bindningen av stammen och extremiteterna i denna zon var energikanalerna igensatta. De, enligt deras åsikt, blev orsak till prostatit och andra manliga sjukdomar.

  Övning 1: Sitt på golvet och vik upp hans klackar på knäna. Palmerna bör också vara på knäna. Baksidan måste rätas ut. Rullning utförs på skinkorna till sidorna. Varje gång amplituden ökar. Det är viktigt att du inte förlorar din balans.

  Genom denna övning:

  • förstärkt inguinal och anal områden;
  • det urogenitala systemets arbete återupptas;
  • smärtor elimineras
  • den inflammatoriska processen elimineras.

  Övning 2: Stå upp och sprida benen till axelns bredd. Armorna ska placeras i midjan och ryggen ska vara rak. Bäckenet måste beskriva cirkeln på höger och vänster sida. Andningen bör vara jämn samtidigt.

  Som ett resultat av träningen frigörs bäckenregionen, blodcirkulationen återställs.

  Övning 3: Stå upp och sprida benen till axelns bredd. Båda händerna är placerade på höger knä, och sedan sträcker sig lemmen med samtidig inspiration. Du måste stanna i denna position i några sekunder. Vid utandning sänker benet gradvis. Sedan upprepas övningen för vänster lem. I det andra tillvägagångssättet dras benen i det övre läget ut till sidan. Det är viktigt att bäckens och ljumskens muskler är ansträngda.

  Denna övning hjälper till att stärka underdelen av stammen och övre delen av låren, har mycket positiv inverkan på manpoten.

  Övning 4: Sitt på golvet, håll ryggen rak. Benen böjer sig i knäna så att fötterna vilar mot varandra. Dra dina ben till dig själv, vila upp sina klackar i ljumskområdet. Inhale, och försiktigt höja knäna på båda benen upp, men rör inte dem. Andas, sänka benen nere, men inte vid golvets knä. Upprepa övningen, gradvis öka tempot, men inte agera för fort.

  Denna övning stärker utmärkt hela ljumskarna, toner musklerna i bäckenet och bäckenbotten stärker urogenitalsystemet förhindrar impotens, har en stärkande effekt på hela området av mellangården.

  Terapeutisk fysisk träning

  Terapeutisk träning med prostatit väljs med hänsyn till inverkan på specifika muskelgrupper. Klasser, i de flesta fall, utförs i den bakre positionen på ryggen och buken:

  1. Du kan starta komplexet med information och avelsben. De kan vara jämnt eller något böjda på knäna. När lemmarna är skilda måste händerna dra i golvet på lägsta möjliga avstånd. Totalt måste du göra två uppsättningar av 10-15 övningar.
  2. Ligga på ryggen måste du räta ut dina ben och böja dem, lyft till bröstet. Vid flera tillvägagångssätt är det nödvändigt att utföra fyra repetitioner.
  3. Ligger på baksidan av dina ben måste du lyfta några centimeter från golvet. Kroppen ska höjas på armbågarna. Lekarna växlar och skiljer sig växelvis. Det är nödvändigt att göra 10 övningar i 2-3 tillvägagångssätt.
  4. En effektiv övning för prostatit för män är ett "ljus". Bäckenet och benen stiger vertikalt i rak vinkel mot golvet. Samtidigt måste du hålla händerna på din rygg. Om några sekunder måste du stanna kvar i denna position. Omedelbart utförs 5 övningar.
  5. Ligga på golvet måste du lyfta raka ben 5-10 cm från golvet uppåt. Om du ställer in denna position i några sekunder måste du återgå till startpositionen.

  LFK med prostatit kan utföras av en man efter samråd med en specialist, både självständigt hemma och i en medicinsk institution.

  Perineal Massage

  En annan metod för behandling är perineummassage. Du kan göra det själv.

  Perineum är området mellan skrot och anus.

  En man bör trycka på rytmiska rörelser i några minuter i detta område. Det är bäst att göra detta före sänggåendet.

  Kontrastduschkrets

  Denna procedur återställer fullständigt blodflödet i perinealområdet.

  Genom att rikta strömmen från duschen till grenområdet är det nödvändigt att ändra temperaturen enligt följande schema:

  • varmt vatten - 30 sekunder. Varmt vatten ska vara nästan varmt;
  • kallt vatten - 15 sekunder. Kallt vatten bör vara vid rumstemperatur.

  Procedurens totala varaktighet är 3-5 minuter. Det är bättre att tillbringa proceduren på kvällen innan du lägger dig.

  Terapeutisk gymnastik

  Manlig organism är mottaglig för trängsel i bäckenområdet. I synnerhet beror detta på stillasittande arbete och stillasittande livsstil. Därför är daglig laddning med prostatit ett obligatoriskt förfarande.

  Dessutom rekommenderas terapeutisk gymnastik med prostatit. Det innehåller flera enkla övningar, som med daglig utförande kommer att bidra till att eliminera symtomen på sjukdomen.

  Terapeutiska övningar omfattar följande uppsättning övningar:

  1. Ligga på ryggen, lägg en hand på bröstet och den andra på magen. Övre extremiteter vid inandning och vid utandning - droppe. Övningen upprepas sex gånger.
  2. Från det benägna läget måste du sätta dig ner och nå tänderna på tårna. Du måste göra åtta repetitioner.
  3. Ligga på ryggen med knäna böjda. Först avledas de böjda benen åt höger och sedan till vänster.
  4. I samma position som i föregående övning, höja bäckenet till sin maximala höjd. Det finns åtta repetitioner.
  5. Luta sig på en stol, du måste stå upp på tårna, andas in och sedan sitta ner. När den sänker ner, utandas den.
  6. Knäskador för prostatit är mycket effektiva. Sänka bäckenet, det är nödvändigt att dra tillbaka den till det maximala avståndet. Således kommer alla musklerna i bäckenbotten att spänna.
  7. Vrid kroppen på vänster och höger sida fem gånger.
  8. Med prostatit går det bra att gå på plats. Övningen utförs i två till tre minuter. Upprepa tillvägagångssättet är möjligt när pulsen normaliseras.

  Alla uppsättningar av övningar syftar till att återställa organets funktion i reproduktionssystemet och urinering. Som ett resultat av att stagnation elimineras kan man uppnå en snabb återhämtning.