Huvud
Skäl

Vad är den mest effektiva botemedel mot prostatit?

Jag ville köpa en medicin, Prostamol uno, men läsa recensionerna och blev besviken. Även om läkaren rekommenderade. Kan någon ge ett gott läkemedel som han upplevt på sig själv. Faktum är att jag inte alla har börjat, men på kvällen går jag ofta på toaletten, det oroade mig. Läkare lita inte bara på, men jag ville veta från män som mötte detta problem och som tog ett effektivt läkemedel och det hjälpte dem. Så vilken medicin är bättre?

Först måste du ta reda på prostatit av ett infektiöst eller hormonellt ursprung. (med ålder, oftast prostatit med hormonellt ursprung). Om smittsam behöver du en lång och noggrant behandling, men om det är hormonalt är det nästan omöjligt att hämta mediciner. Det är en kort förbättring och igen där. Dessutom leder användningen av öl, kryddiga kryddor, mycket salta och kryddiga rätter, liksom många tabletter, inklusive högt blodtryck, till en förvärmning av prostatit. Det finns en urinrör i processen. Det är, det är tillsatt och urinrör och det är svårt att säga svårt vad gör ont och fungerar inte så och varför varje timme, det på natten, som drar i toaletten på eftermiddagen.

Det är uppenbart att du måste utesluta alla irriterande urinrörsmedel. (Jag listade dem). Om det inte finns några allvarliga problem med urinering, är det lämpligt att dricka mer vatten. Detta kommer att hjälpa till med urinrör och då kommer prostatit att ha mindre inverkan på lusten att springa till toaletten varje timme.

Hur man hanterar själva prostatit. Det är väldigt enkelt. Det är nödvändigt att återställa normal blodtillförsel i prostata. Är det svårt? Till vem som. Först måste du träna musklerna i det lilla bäckenet. Gör det hela tiden, som du kommer ihåg det. Utåt kan detta inte ses. Sitta eller ljuga, sträckta muskler, avslappnad och så många gånger. När musklerna blir starkare kommer du att göra det enkelt och ofta. Och omedelbart känna sig lättad med prostata. Problem med urinering kommer att vara mindre.

Det händer lite. Köp sedan själv en massager. Enheten orsakar inte att de flesta män och deras fruar är entusiastiska. Sätt in den i anusen. Men dess ständiga användning, säger de, ger omedelbart lättnad. Jag vill varna. Massage är kontraindicerad hos dem som har haft operation på prostatakörteln.

Och den sista. Förbättra blodtillförseln av komprimerar med en 10% lösning av vanligt salt eller en lösning av magnesiumsulfat per gren. Men du kan göra det om du säkert vet att du inte har ett adenom, utan bara prostatit.

Än att behandla en prostatit hos män - läkemedel och tecken på en sjukdom

I modern medicin anses prostatit vara den vanligaste urologiska sjukdomen. Det finns olika orsaker som leder till sjukdomen, de är täckta både i bakteriella infektioner och i människans sätt att leva.

För att uppnå kompensation av kronisk form och bli av med akut smärta är en komplex process som består av en hel uppsättning förfaranden och åtgärder.

För detta är det viktigt att ta vissa mediciner för att behandla prostatit hos män, de är ordinerade vid utseendet av de första tecken på sjukdom. Vilka av de moderna drogerna på marknaden är den mest effektiva och snabba agerande vi kommer att överväga i den här artikeln.

Det är värt att notera att denna sjukdom ibland är felaktigt identifierad med en annan patologi, prostata adenom. Och även om orsakerna och mekanismen för utveckling av dessa sjukdomar är olika, har behandlingen i vissa fall liknande egenskaper.

Tecken på prostatit hos män

Hos män börjar de första tecknen på prostatit med en obehaglig och smärtsam urinering. Det finns ett behov av att stå upp 1-2 gånger om natten på toaletten. Efter ett tag kommer det att skjuta eller dra smärta i perineum och ovanför puben, det finns möjlighet att smärta i penis och anus.

Urinering blir snabb och smärtsam, urinmoln. Smärta kan manifestera med avföring. Det händer att patienten märker fördelningen av droppar av vit hemlighet på morgonen. Kroppstemperaturen stiger till 38 grader.

Prostatit är en smutsig sjukdom i modern urologi. Män föredrar att vara tysta under en lång tid och gömma symptom, hänvisar till läkaren endast om smärtan blir helt enkelt outhärdlig. Detta är en frivolous hälsoinriktning. Konsekvenserna efter ett sådant beteende kan vara mycket komplexa, inklusive infertilitet och inflammatoriska processer hos organen.

Det är också värt att notera att symptomen på prostatit har tecken på andra farliga sjukdomar som cystit, godartade prostatatumörer, blåscancer.

Vilka läkemedel används för att behandla prostatit?

En specialist, baserat på könens tillstånd, kan ordinera en (eller flera) av följande former av medicinering:

 1. Ljus för rektal ingång. Sådana droger förbättrar metabolismen.
 2. Injektioner. De främjar snabb penetration av läkemedlet i kroppen, stimulerar immun- och vaskulära system. Det mest populära sättet för injektioner är Prostatilen.
 3. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) - förhindra utveckling av inflammatoriska reaktioner.
 4. Instillation. Med denna typ av behandling administreras läkemedlet av läkaren direkt till destinationen.
 5. Microclysters. De anses vara en folkmetod. Eftersom läkemedel använder infusioner och decoctions av örter, är det baserat på temperatur och medicinska effekter. Det utförs före sänggåendet, prostata körteln efter proceduren bör inte överföras och superkylas.
 6. Tabletter. Oftast innebär behandling av prostatit med tabletter användningen av antibakteriella läkemedel som har ett brett spektrum av effekter. Särskilt i fall där specifika patogener inte är etablerade.
 7. Alfa-adrenoblocker - har en liknande effekt genom att blockera alfa-adrenoreceptorerna i det sympatiska nervsystemet.

Varje läkemedel har sina egna särdrag och kan passa en patient, men en annan gör det inte. Den mest effektiva botemedel mot prostatit är en apparat som speciellt väljs av läkaren för patienten, med hänsyn till hans individuella egenskaper och särdrag hos sjukdomsbanan.

antibiotika

Om det är bestämt att prostatit orsakas av bakterier, ska antibiotika ordineras. Välj främst droger med ett brett spektrum av åtgärder, det vill säga de som kan förstöra flera typer av mikrober.

I allmänhet är antibiotika representerade av tre grupper av läkemedel:

 • Fluoroquinolaminer - Ciprofloxacin, Norfoxacin, Levofloxacin, etc.
 • Tetracykliner - Oxytetracyklin, Minocyklin, Doxycyklin, etc.
 • Penicilliner - Oxacillin, Carbenicillin, Ampicillin och andra.

Ofta använder behandlingen ljus som används rektalt (de sätts in i anus). Sådana läkemedel stoppar effektivt smärta och har en antibakteriell effekt. Injiceringslösningar penetrerar mest i kroppens vävnader. De har en systemisk effekt som utövar en stimulerande effekt på immunitet och kärlsystemet.

smärtstillande medel

Denna grupp droger gör livet enklare för många patienter. I regel används följande läkemedel som narkosmedel för behandling: Aspirin, Ibuprofen, Diklofenak. Dosen ska dock kontrolleras med din läkare.

Alfablockerare

En grupp droger som slappnar av urinrörets smidiga muskler (urinrör) och blåsans hals, vilket bidrar till ett bättre urinflöde.

De vanligaste drogerna är:

 1. Tamsulosin (omnix, flomax) 0,4 mg en gång om dagen. Behandlingsförloppet är långt.
 2. Silodosin (urorek) 4 mg en gång om dagen. Behandlingsförloppet är långt.

Effekten av alfa-blockerare är inte riktad mot behandling av prostatit, men på eliminering av obehagliga symptom orsakade av sjukdomen. I detta fall är symtomen utveckling av akut eller kronisk urinretention.

Muskelavslappnande medel

De har en effekt liknande alfa-adrenerge blockerare, men riktas mot perinealområdet, som ständigt är i ökad ton med prostatit. Minska trycket på bäckenet, minska smärta.

Läkemedel som förbättrar blodcirkulationen

Med någon form av sjukdomen är det alltid ett brott mot blodcirkulationen, vilket leder till stillastående fenomen och tillåter inte organens vävnader att återhämta sig. Därför är det i komplex behandling nödvändigt att använda läkemedel som förbättrar blodcirkulationen.

För att normalisera fyllningen av blodkärl med blod används läkemedel som Escuzan, Pentoxifylline.

Fytoterapeutiska läkemedel

De är baserade på naturliga örter. Minska ödem i prostatakörteln, dess inflammation, förhindra stagnation, återställa utflödet av fysiologiska vätskor. Populära är droger baserade på pumpa frön, krypande palmfrukter och sabal.

vitaminer

Intag av vitaminer är nödvändigt för att stärka kroppens immunförsvar, vilket påverkas allvarligt under prostatit. Den kroniska kuren av sjukdomen påverkar starkt människans skyddsfunktioner, så vitaminer tas i samband med den huvudsakliga läkemedelsbehandlingen.

Effektiva botemedel mot prostatit: en lista och priser

Att välja något bästa läkemedel för prostatit, som skulle behandla alla män, oavsett orsaken till inflammation i prostata adenom, är inte möjligt. Eftersom ett antibakteriellt läkemedel, även om det är tre gånger effektivt läkemedel, inte kan hjälpa en patient med en parasitisk infektionsform och vice versa.

Men om vi överväger olika läkemedel som föreskrivs i dessa eller dessa fall kan de bästa drogen för prostatit vara:

 1. Prostatilen - i huvudsak är detta läkemedel för prostataadenom ett extrakt från prostata av tjurar. Det har en selektiv effekt på prostata och enskilda organ. Effekten av läkemedlet är att eliminera och minska ödemets ödem, bakteriostatisk effekt på utsöndringens mikroflora, en minskning av leukocyternas innehåll i kutens utsöndringar. Priset är 450 rubel.
 2. Vitaprost - tillgängliga i form av tabletter och suppositorier, som omfattar pulver "Samprost", reducerar ödem, trombos venoler, leukocytinfiltration och stagnation av sekret i bihålorna prostata. Priset är 900 rubel.
 3. Prostamol OOO är en växtbaserad beredning, vars huvudsakliga aktiva beståndsdel är ett extrakt från sabalpalms frukter. Priset är 850 rubel.
 4. Prostan är en syntetisk beredning baserad på finasterid, som, liksom Prostatilen, är extremt effektiv, men i motsats till det senare påverkar Prostan den totala mängden PSA. Det är denna speciella egenskap som ledde till långa studier för att bestämma om drogen ökar risken för att utveckla cancer i patienten. Priset är 300 rubel.
 5. Pepon är en örtberedning, skapad på basis av pumpa frön. Finns i form av kapslar. Formulering utvecklades väl som en medicin för behandling av prostata adenom i de tidiga stadierna av sjukdomsutveckling, eftersom dess ingående organiska ämnen, eliminera urinering störning uppstår från adenom, beskärs smärta och ökad potens. Priset är 950 rubel.

Effektiva medel för behandling av inflammation i prostatakörteln producerade en hel del, men du kan inte tilldela dem till dig själv efter att ha läst recensioner, även om någon kontra existerande.

Prostatilen för injektioner

Läkemedlet förbättrar aktiviteten i musklerna i blåsan och prostata, förbättrar blodcirkulationen i prostataorganen, påverkar positivt hela kroppens immunsystem.

Angivanden för antagning:

 • Kronisk prostatit, prostata adenom, fördröjning och kränkningar av urinering.
 • Kontraindikationer: Individuell intolerans mot läkemedlet.
 • Biverkningar: Ej identifierad.
 • Instruktioner för användning: intramuskulärt, 5-10 mg per dag, behandlingskurs - 50 till 10 dagar. Före användning ska pulvret spädas i 2 ml saltlösning eller i 2 ml novokain.

Vitaprost

Vitaprost-suppositorier refererar till snabbtverkande läkemedel och ordineras i kronisk form eller efter operation på prostatakörteln.

Detta läkemedel i form av rektala suppositorier har antibakteriell och antiinflammatorisk effekt. Ansökan uretrala suppositorier normaliserar processen och minskar risken för trombos i kärl av prostata och återställer funktionen av blåsmuskeln, och förbättrar kvaliteten av sperma.

Prostamol Uno

Läkemedlet reglerar funktionen hos organen i genitourinärsystemet, har antiinflammatoriska egenskaper och utövar en antiexudativ och antiandrogen effekt.

Det är indicerat för godartad prostatahyperplasi i steg 1 och 2, som en komplex terapi för prostatit. Kapsel tas oralt efter en måltid, helt med en stor mängd vatten, 320 mg / dag samtidigt. En detaljerad kurs ordineras av en läkare. Kostnaden är från 600 till 1100 rubel.

Peponen

Läkemedlet tillverkas på basis av pumpafröolja, i kapslar om 0,3 № 90. Det avlägsnar dysursymptom hos män, lindrar smärtsyndrom och främjar ökad potens.

Med långvarig användning minskar innehållet av lipider i blodet. Med prostata adenom utse 1 till 2 kapslar 3 gånger om dagen. Liksom varje växtberedning krävs det endast en långsiktig användning för att uppnå den önskade effekten.

Recensioner av män på behandling av prostatit

Inflammation av prostatakörteln är en sjukdom som oväntat kan "övervinna" både mycket unga och fasta representanter för det starkare könet. Men recensioner av män på behandling av prostatit, samlade på ett ställe, kommer att hjälpa mest effektivt och snabbt lösa ett sådant ömtåligt problem.

Hur man börjar: behandling av prostatit

För att få den bästa medicinen för prostatit, är det nödvändigt att förstå vilken klass den givna sjukdomen tillhör (kronisk, akut). Och i detta fall lita på en oberoende diagnos är inte värt det.

Men efter att ha besökt en specialist och korrekt bestämmer graden av sjukdomen, liksom orsakerna som påverkat utseendet på ett sådant problem, bör man ta upp behandlingen.

Егор 38 år, Kursk

Personligen har jag en diagnos av "kronisk" prostatit "framträdde knappt på grund av sin egen motvilja mot läkare. När jag bara hade lite smärta vid urinering kände jag att det handlade om förkylning. Så länge tog jag olika antiinflammatoriska droger.

Resultatet är tydligt, det finns inflammation och behandling är föreskriven. Men bara lämnar inte uppfattningen att det skulle finnas färre prostatit hos män, om de kände till tecknen, och hade information än att bättre bota läkemedel (till exempel erkände de det från bra recensioner).

Ett bevisat hemhjälpmedel för att öka Potential:

 • ett fantastiskt resultat,
 • låg kostnad,
 • fullständig säkerhet,
 • orsakar inte överskott.

Игорь 46 år, Moskva

Jag är en skiftarbetare, och besvär har tagit mig, som tur skulle ha det på jobbet. Närmaste läkare på denna plats är 40 kilometer bort, och det är mycket kontroversiellt, vilken typ av läkare finns det.

Ursprungligen försökte läka på råd av männen allt som han hade hittat i den lokala medicinska skåpet. Men en natt var det vridet så att en brådskande flygning var tvungen att flyga hem för att få ett möte med en läkare.

Komplicerad påverkan

När vi talar om effektiv behandling av prostatit, kan vi inte misslyckas med att nämna betydelsen och nödvändigheten av en komplicerad effekt på den inflammerade prostatakörteln. Det vill säga massage, piller, injektioner, phyto-droger ska växla mellan varandra och ibland arbeta samtidigt.

Av den anledningen bör en man som diagnostiserats med prostatit inte sluta på scenen för att ta hjälpmedicin, utan antibiotika här är oumbärlig.

Tabletter från prostatit: antibiotika

I sin tur lämnar representanter för det starkare könet, behandlat med prostatit antibiotika, översynen av dessa grupper av läkemedel mest positivt.

Samtidigt finns en stor lista över antibakteriella läkemedel som är föreskrivna obligatoriska för män vars prostatit orsakas av tillväxten av patogena mikroorganismer. De är Tsiprolet, Tavanik, Amoxicillin, Sumamed, Solutab.

Ciprolet är ett antibiotikum från gruppen av fluorokinoloner. Det förstör inte bara aktivt multiplicera bakterier, utan även de som fortfarande är vila. Det stora pluset av detta läkemedel är det faktum att det inte blir beroendeframkallande.

Amoxicillin är ett bredspektrum antibiotikum. Det ordineras vanligtvis före resultaten av tester som visar vilka virus, mikrober eller svampar som bidrog till inflammationens början.

Вячеслав 30 år, Belgorod

"Lyckligtvis har jag ännu inte stött på prostatit, men två av mina vänner har redan detta problem. På deras exempel insåg jag att Tsiprolet är den mest kraftfulla av antibiotika som verkligen hjälper till med inflammation i prostata. "

Роман 42 år, Voronezh

"Trots alla rekommendationer från läkare leder jag inte alltid en hälsosam livsstil. Av denna anledning dricker jag antibiotika som inte är till behandling, men som en förebyggande åtgärd. Ja, de har sina egna biverkningar. Men jämfört med prostatit, sådan pobochki - baby talk ".

Hjälpmedel

I de flesta fall ordinerar läkare i första hand sina patienter läkemedlet Prostamol OOE, men detta läkemedel för prostatitisöversyn är tvetydigt. Till exempel "Otillbörligt dyr", "Många biverkningar", "Inget resultat", "Bra läkemedel".

Saken är att instruktionen till Prostamol DNA säger: phyto-drug hjälper till att normalisera processen med urinering och minska inflammation. Om ett stopp av patologiska formationer i en prostata och återvändande till den avgudade människans hälsa, talas det inte ett ord.

Av denna anledning rekommenderas inte omedelbart att lyssna på urologernas utnämningar och köpa ett sådant läkemedel i stora mängder, eftersom det finns andra droger för prostatit som har en liknande effekt men mer överkomligt pris.

Prostatilen - ett av dessa läkemedel (finns i form av rektala suppositorier). Dess främsta fördel ligger i det faktum att de medicinska suppositorierna har en effekt på inflammerad prostata.

Dessutom avlägsnar Prostatilen puffiness från urinblåsan, vilket reducerar smärtsyndrom, förhindrar risken för purulent inflammation och har en fördelaktig effekt på sekretoriska funktionen hos epitelceller.

Det bör noteras att en sådan behandling av prostatitisrecensioner samlar in mer positivt.

Lördag 52 år, Tambov

Till min make har doktorn registrerat Prostamol OOE. Självklart var vi rädda för att ändra den föreskrivna behandlingen själva, vi tog allt enligt anvisningarna, vilket ledde till att obehagliga smärtsamma upplevelser avtog.

Dock gick mycket liten tid och allting återvände. Mannen bestämde sig åter för att dricka det läkemedel som rekommenderades av läkaren, men apotekaren i apoteket rådde Prostatilen.

Med en ganska liknande komposition är denna botemedel mot prostatit billigare än en utländsk analog, och den har en effektivare effekt. Nu är makan i befrielse, men analyseras regelbundet.

Елена 30 år, Krasnodar

"Min fru har prostatit. Nu behandlas han med Prostatilen, och vi gör även massage i prostatakörteln. Resultaten är, men fortfarande inte de vi drömmer om. Men manens urolog talar, som uppenbarligen ser positiv dynamik ".

sedativa

Också som en annan komplex åtgärd för behandling av prostatit är olika smärtstillande medel. De bidrar till att minska en mans nedtryckta tillstånd som uppstår på grund av försämring av kvaliteten på hans intima liv.

I det här fallet är den nyaste drogen, som hjälper till vid behandling av prostata, bland de ganska välkända och långa etablerade lugnande drogerna på örter, mycket framträdande.

Tal i detta fall handlar om ett gips - glöm en prostatit (med ett svar).

Сергей 37 år, Sankt Petersburg

Jag skulle aldrig ha trott att ett sådant skamligt ämne skulle röra mig direkt. Men det hände. Som många i min position var jag först och främst blyg och försökte lösa problemet med hjälp av massage och tabletter.

Men efter varje tillfällig lättnad blev det värre igen. Med min fru talar vi alltmer om skilsmässa, men mer på grund av mitt allmänna nervösa tillstånd.

Efter en annan exacerbation klättrade jag på Internet och började gräva så djupt som möjligt ämnet "piller för prostatit." Bokstavligen skövlade ett hav av information, kom över en sak som ett plaster från prostatit.

Jag ringde till min läkare och berättade om denna åtgärd. Läkaren var lite förvirrad, som det tycktes vara, han bad om ett par dagar att lära sig mer om plåstret. Efter en stund ringde doktorn tillbaka och sa att du kan försöka.

Jag beställde genast ett bandhjälp och beställde leveransen. Efter 2 veckor av dess användning kom äntligen den efterlängtade lättnaden.

massage

Det finns en åsikt att massage med prostatit stärker manlig styrka, men detta är inte helt sant. När en sådan medicinsk procedur utförs ökar utflödet av sekretionen av prostatakörteln vilket förbättrar blodflödet i prostata.

Följaktligen normaliseras cirkulationsfunktionen, och muskeltonen förbättras i perineum.

Det finns två typer av massage för prostata, recensioner av var och en är ganska sanningsenliga.

Дмитрий 48 år, Ekaterinburg

Jag är 48 år och i min ålder måste jag tänka på hur mycket jag kan stanna i sängen. Dessutom började jag märka att jag vill ha kvinnan mindre och mindre ofta: flera gånger i veckan, en gång i veckan, varannan vecka.

Jag bestämde mig för att söka efter information om detta på Internet och upptäckte att det finns en sådan sak som profylaktisk massage i prostata. Du kan själv göra det hemma, men i de flesta fall rekommenderas att du involverar din make i hjälp.

Eftersom jag inte har en fru, ansökte jag om stöd på närmaste poliklinik. Och för en avgift en ung sjuksköterska gick med på att komma till mitt hus.

Jag tycker att det inte är nödvändigt att tala separat om mäns komplex, jag var personligen väldigt blyg vid första, för jag var tvungen att stå i en sådan position inför en ung dam.

Men när ungefär en månad senare (massage gjordes 2 gånger i veckan) började jag märka de första resultaten, känslan av skam blev gradvis bortglömd. Nu kan jag leda ett helt sexuellt liv.

Александр 50 år, Tver

"Efter utseendet av de första symptomen på prostatit (smärta vid urinering och smärta i perineum), vände jag genast till doktorn. Läkaren sa att i min ålder, och jag är 50 år gammal, att ha kronisk prostatit är mer sannolikt en norm.

Jag hoppades att doktorn skulle behandla mitt problem bara medicinskt, men jag föreskrev en kurs av terapeutisk massage för prostata, bara 10 procedurer.

Omedelbart kommer jag att säga att den första massagesessionen knappt överlevde, det var mycket smärtsamt och obehagligt, även för en man som var stark och uthållig, som jag. Förnimmelserna under följande procedurer var inte mycket olika.

Folkmekanismer

Varje man vill hitta den bästa medicinen, det bästa läkemedlet för prostatit, vilket kommer att hjälpa till att bli av med problemet för alltid, men det finns inget sådant läkemedel.

Samtidigt finns det en åsikt att "farmors" recept är det mest effektiva botemedlet för prostatit (recensioner).

Павел 43 år, Владимир

Jag behandlades bara med en stenolja, kombinerad med vitamin E och zink. I en månad var alla smärtsamma känslor borta, jag förväntade mig inte ens ett snabbt resultat.

Иван 60 år, Tula

Min personliga frälsning från prostatit är en balsam baserad på fettfett, jag lägger till anestetiska och antiinflammatoriska örter till det. På morgonen känner jag mig som en ung man 18 år, men jag glömmer akut smärta vid urinering.

Men många män förstår fortfarande att användningen av endast sådana recept inte kommer att leda till ett resultat.

Руслан 25 år, Khabarovsk

Jag är helt övertygad om att endast kallt kan bota människors metoder, det här kommer inte att fungera med prostatit.

Алексей 32 år, Kirov

Att bota prostatit är inte tillräckligt för att ta bara persiljabuljonger eller sätta in hemlagad ljus. Här behöver vi ett heltäckande tillvägagångssätt, och utan kemi på något sätt.

Faktum är att vissa "farmors" recept verkligen kan användas för behandling, men de måste vara överens med läkaren utan att misslyckas. Annars kan alla supermetoder som finns på Internet minimera fördelarna med att ta mediciner och andra procedurer.

Сергей 54 år, Samara

Här är det mest kraftfulla receptet för den populära metoden att behandla prostatainflammation. Tro mig, efter dess användning, kommer andra droger för prostatit inte att behövas.

Och för beredningen av en sådan produkt behöver du destillerat vatten (150 ml), torrt krossat Eucalyptusblad (1 msk.), Torrmalt malverk (1 tsk). Och även Mumiye (3 tabletter) och grönt te (1 tsk).

Först och främst måste ett torrt blad av Eucalyptus bryggas på ett ångbad av destillerat vatten. Därefter blanda detta löv med malurt, grönt te och koka över låg värme i ca 15 minuter. Sedan borde buljongen filtreras och Mumiye tillsattes.

Efter avkylning av avkok till rumstemperatur kan den injiceras i ändtarmen med en spruta, men du måste först göra en rengörande enema.

Efter införandet av avkoket (120 ml) borde mannen ligga på magen och ligga i detta tillstånd i minst 1 timme. För att hålla värmen kan den nedre delen av kroppen vikas med en filt.

Förfarandet bör upprepas på morgonen och på kvällen, men om några dagar efter det att smärtan inte passerar, är prostatit orsakad av bakterier och läkarens hjälp behövs.

Евгений 65 år, Ryazan

Jag hittade mig själv receptet, eftersom ingen läkare kunde hjälpa mig. Men min recept hjälpte inte bara mig, men också andra män med prostatit, återkoppling skrivs ofta med tack.

Så, du måste ta blommorna av Camomile (2 msk), lägg dem i en glas och häll kokande vatten (100 g). Därefter måste du täcka upp och vänta tills infusionen svalnar till rumstemperatur.

Då bör du spänna buljongen och lösa upp senapspulveret (1 tsk) i den. Introducera den resulterande buljongen i ändtarmen och vänta 15-20 minuter. Behandla prostatit på så sätt i ungefär en månad och upprepa behandlingskläderna varannan dag.

recensioner

Вадим 34 år, Lipetsk

Mitt arbete har funnits länge och är ordentligt kopplat till att sitta på ett ställe. Som ett resultat är jag 34 och jag har prostatit. Faktum är att han i åldern 25 upptäckte de första symptomen på prostatit, men nästan ingen behandling gavs.

Således tillfällig användning av ljus och tabletter, vilket medför tillfällig lättnad.

Men vid 34 var jag verkligen pressad, och jag sprang till doktorn. Diagnosen är etablerad, behandlingen ordineras: piller, massage, suppositorier. Men som de flesta män var hon extremt negativ om tanken på prostata massage, så hon vägrade genast.

Som ett resultat av min delbehandling hade jag problem med erektion. Och på en "fin" dag kom inte erektion alls, det var nästan omöjligt att gå på toaletten på ett litet sätt.

Jag hittade en annan urolog omedelbart, det var obekväma att återvända till den gamla läkaren och vi reviderade min behandling. Efter att ha avslutat alla studier (ultraljud av blåsan, prostata, njurar), diagnostiserades jag med "kronisk prostatit."

Återigen förskrives piller, ljus och massage, men nu har jag helt följt alla rekommendationerna. Dessutom ordnade doktorn mig en diet, jag var tvungen att avstå från kryddig mat och alkohol. Som ett resultat, efter att ha genomgått behandlingen, fann testen att det praktiskt taget inte finns någon inflammation.

Idag tror jag inte hur man behandlar prostatit, nu så snart de börjar oroa obehagliga symptom igen, följer jag alla mina läkares rekommendationer. Vad gör du, män, jag råder.

Антон 33 år, Nefteyugansk

En äkta människas olycka tog mig i livets topp, i en ålder av 32 år. Jag började precis tänka på att skapa en familj och föda ett barn. Men vilken typ av familj kan vi prata om, om vi helt enkelt slutat att ha sex på grund av infernala smärtor?

Alla vänner och släktingar sa i kör att jag sprang till doktorn. Men på grund av interna komplex fortsatte jag att slösa bort tid och hoppas på ett mirakel.

Detta bidrog också till det stora antalet recensioner som publicerats på Internet, som alla är som en koldioxidkopia, berättade hur snabbt och utan att läkare skulle bli av med prostatit.

Som ett resultat var diagnosen jag bara bedövas: "en prostatit började." Som läkaren sa, behandlas även akut prostatit snabbare och lättare.

Det var där min "upplysning" hände. Jag insåg verkligen på ett ögonblick att varje ytterligare fördröjning eller avvikelse från den föreskrivna behandlingen kan göra mig, en ung man, nästan funktionshindrad. Från det ögonblicket var det min långa väg att bli av med smärtan.

Allt började med mat, vi var tvungna att helt och hållet överge alkohol, kryddig och rökt rätter. Sedan började jag dricka föreskrivna antibiotika enligt ordningen, parallellt med dem var det hormonella preparat och antispasmodik.

Därefter förskrivde doktorn mig en hjälpterapi, som avslutade min läkemedelsväg.

Idag försöker jag hålla mig i form med hjälp av löpning, och varje gång jag ser fett, svettas och lider av dyspné på gatan, gråter jag inuti honom: snarare till läkaren.

slutsats

Inflammation av prostata är en förförisk och ibland akut sjukdom som i åratal inte kan manifestera sig. Därför måste representanter för den starka hälften av mänskligheten alltid övervaka sin hälsa, för att inte möta diagnosen "kronisk prostatit."

Алексей 54 år, Nizhnii Novgorod

Så snart urologen bekräftade mina gissningar om prostatit tog han omedelbart behandlingen på allvar. Ja, inte alla förfaranden är trevliga för mig, ja, det tar inte mycket att ta ett stort antal tabletter.

Иван 49 år, Ростов-на-Дону

Jag, tack Gud, har inte prostatit, men jag såg med egna ögon hur min följeslagare plågades av honom. Så länge för mig själv gjorde jag en sådan slutsats: ett minimum av dåliga vanor, maximal fysisk aktivitet och ett vanligt sexliv.

Jag kommer också inte att gömma det, jag köpte ett massagedusmunstycke för några år sedan och använde det flera gånger i veckan. Jag är 49 och så långt så bra.

Det finns många recensioner, och var och en presenterar sin egen åsikt. Därför är det mest pålitliga och säkra alternativet för behandling av prostatit att konsultera en läkare.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Översikt över de mest effektiva tabletterna för behandling av prostatit och recensioner om dem

Börja en tidig behandling för prostatit - det här är huvudregeln som hjälper män snabbt återhämta sig. Lanserad sjukdom behandlas snabbt. Men i de inledande stadierna av terapeutisk behandling är det helt tillåtet. Apotekare erbjuder effektiva piller för prostatit. Men de är många, och varje läkemedel har sina egna egenskaper. Vilka tabletter ska man välja för behandling eller förebyggande? För att svara på denna fråga kommer den här artikeln att hjälpa till - i det sammanställer vi en lista över de bästa metoderna (efter kostnad och kvalitet) och gör en kort genomgång av varje läkemedel.

Hur väljer man rätt?

Först och främst är det värt att notera att det inte är nödvändigt att välja tablett för behandling eller förebyggande av prostata enbart fokusera enbart på listor och recensioner på internet - det kan vara farligt, eftersom det inte plockas upp medicinering kan bara göra skada. Tabletter mot prostatit, det är bättre att välja en läkare.

Läkaren kommer att genomföra en serie tester, bekräfta diagnosen, bestämma den exakta formen och scenen för prostatit och också lära sig de enskilda egenskaperna hos mannen. Baserat på den information som erhållits, kommer specialisten att förbereda ett behandlingsprogram och en lista över tabletter som måste tas av en viss patient.

Behandling av akut och kronisk prostatit innebär att man tar olika typer av tabletter från olika symtom. Det kan vara:

 1. Antibiotika.
 2. Anestetiska tabletter.
 3. Remedier för inflammation.
 4. Blockerare.
 5. Läkemedel som förbättrar blodflödet och eliminerar stillastående formationer.

Vi kommer att sammanställa en lista över tabletter för behandling och profylax av prostatit och lära oss också om deras syfte, indikationer, mottagningsegenskaper, priser etc.

Medel mot patogen flora

Prostatit åtföljs ofta av infektion med bakteriell flora, vilket orsakar allvarliga komplikationer. För att eliminera skadliga patogener måste du ta antibiotika. Förutom att eliminera bakterier, bidrar antibiotiska tabletter till att minska förgiftningen och stoppa inflammation.

Tyvärr är det ofta omöjligt att bota prostatit utan antibiotika. I recensionerna kan du hitta många historier som män vägrade ta dessa medel, fruktade biverkningar, och som ett resultat lanserade deras sjukdom.

Ofta behandling av akut och kronisk prostatit, läkare ordinera till sina patienter piller från följande lista: amoxiclav, ciprofloxacin, ofloxacin eller azitromycin.

Amoxiclav i prostatit är oftast ordinerad för män. Detta beror på hög kvalitet till ett relativt överkomligt pris på drogen. En annan fördel är att läkemedlet har ett brett spektrum av åtgärder, och det kan ordineras för alla patogener av prostatit.

Det låga priset på Amoxiclav har gjort det populärt, men dess användning är ibland hämmad av allergiska manifestationer.

Läkemedlet finns på listan över penicillinmedel (var försiktig - många människor har allergier mot penicilliner). Amoxiclav tabletter är belagda med en filmliknande lättlöslig vit beläggning. Förpackad i antingen injektionsflaskor eller blåsor.

Kostnaden för tabletter: från 190 rubel (375 mg).

 • Ciprofloxacin.

Ciprofloxacin är ett antibiotikum slagsmål med alla grupper av skadliga mikroorganismer som framkallar utvecklingen av smitt prostatit: grampositiva och aeroba, gramnegativa och anaeroba. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är ciprofloxacinhydroklorid.

Vid okomplicerad prostatit i inledningsskedet föreskrivs Ciprofloxacin 250 mg per dag. I svåra fall måste du dricka 500 milligram två gånger om dagen. Inträdeslängden är cirka 10 dagar.

Det kostar ett läkemedel från 32 rubel (tabletter 500 mg, i ett paket med 10 st.).

Detta läkemedel från listan över effektiva tabletter från en prostatit har antimykotisk, protivoprotozojnym och antibakteriell verkan. Det tillhör kategorin bredspektrum antibiotika. Det tar en gång om dagen i ett år. Kursen varar i tre dagar, men om det behövs kan doktorn antingen förlänga kursen eller förskriva ett annat antibiotikum för att förbättra effekten.

Priset är från 120 rubel. (500 mg, i förpackningen 3 tabletter).

 • Ofloxacin.

Starka tabletter som kan döda gram-positiva och gramnegativa mikroorganismer under en minimal tidsperiod som orsakar prostatit hos män. Behandlingen börjar med en engångsdos på 200 mg. Med komplicerad prostatit kan den dagliga dosen ökas till 800 mg. Beroende på graden av sjukdomen kan kursen vara från 3 till 10 dagar.

Det är värt en låda med 10 tabletter (400 mg) från 30 rubel.

antiinflammatorisk

Prostatit är alltid en inflammation i prostata. Dessutom, om de lämnas obehandlade, inflammation i vävnaderna kommer snabbt att utvecklas, vilket orsakar mycket obehagliga symptom (smärta, urinretention beroende på kompression i urinkanalen, erektionsproblem). Ofta minskar inflammationen, det är möjligt att ta bort symptomen på prostatit. För män denna läkare ordinerar medicin från listan över icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (diklofenak, meloxikam, Nimesulid, etc.).

Genom att hämma utvecklingen av prostaglandiner reducerar diklofenak inflammation och främjar anestesi.

Tabletter är ett icke-steroidalt antiinflammatoriskt läkemedel med uttalad analgetisk, antipyretisk och antiinflammatorisk effekt. Diklofenakens verkan mot inflammation baseras på det faktum att komponenterna minskar bildningen av så kallade prostaglandiner. De är orsaken till inflammatoriska processer i prostatit.

Det är värt ett läkemedel med 25 rubel. (ett förpackning med 1 tablett med 50 mg) till 50 rubler. (en låda med 20 tabletter av 100 mg).

 • Meloxikam (Meloxikam-Teva).

Meloxicam är ett icke-steroidalt antiinflammatoriskt läkemedel med antiinflammatoriska och antipyretiska effekter. Mottagning av tabletter är endast möjlig under recept och under direkt kontroll av läkaren. Det är han som bestämmer dosen och varaktigheten av behandlingsförloppet.

Kostnaden för läkemedlet i apotek - från 45 rubel. för en låda med 20 st.

Nimesulidpiller lindrar inflammation i prostata och hjälper till att sänka värmen och minska smärta. En ytterligare effekt är utspädningen av blod, det vill säga att läkemedlet hjälper till att ta bort blodproppar i kärlen. Standardförloppet för att ta detta NSAID är 15 dagar, men behandlingens längd kan justeras av läkaren beroende på patientens tillstånd.

Det finns en låda med 20 st. (100 mg) från 65 rubel.

Grupp av alfa-blockerare

Prostatit i 85% av fallen åtföljs av svårigheter med urinering - en man upplever ständigt uppmanar, men det är normalt att gå på toaletten inte kan. För att normalisera processen kan du ta speciella läkemedel - alfa-adrenoblockerare. I recensionerna talar bra om Tamsulozin och Omnik.

 • Tamsulosin.

Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen i kompositionen är tamsulosinhydroklorid. Dosen av läkemedlet syftar till att koppla av de postsynaptiska a1A-adrenerge receptorerna i de glatta musklerna i prostata och i blåsans hals. Terapeutisk effekt uppnås endast 4 timmar efter tillträde.

Doseringen av tabletter är 400 milligram. Förpackad i lådor med 30 st., Kostnaden - från 430 rubel.

Tamsulosin, som finns i Omnica, underlättar urinering och förbättrar signifikant patientens övergripande tillstånd.

Omnik är en korrigering av urodynamik: det hjälper till att lindra symtomen genom att eliminera spasmer i prostata och blåsans nacke; minskar trycket i urinröret och ökar urinflödet. Doseringen av tabletter är 400 milligram. På en dag accepteras 1 pc. På apotek kan detta läkemedel hittas i förpackningar med 10 och 30 kapslar. Priset är från 430 rubel.

Mot smärta

Om en prostatit förvärras när mannen plågas av starka smärtor, är det nödvändigt att acceptera spasmolytisk. Dessa tabletter slappnar av i mjukvaran i prostata, förbättrar blodcirkulationen och därmed stoppar smärtan. Oftast rekommenderar läkare att ta följande tabletter: No-shpu, Papaverin, Baralgin.

 • No-spa.

But-shpa är en vanlig högkvalitativ spasmolytisk, som så snabbt som möjligt tar bort smärta när den förvärrar prostatit. Det finns tabletter nästan omedelbart. Plus ett läkemedel är det minsta antalet kontraindikationer och biverkningar - det är därför som No-spa ofta föreskrivs av läkare.

Mottagandet av No-shps är symptomatiskt, det vill säga man behöver inte genomgå en hel kurs. Det tas vid behov, när smärtan är smärtsam. Men att döma av läkarens recensioner är mer än 2 tabletter av denna antispasmodiska dryck fortfarande inte värt det. Om även ett par tabletter inte hjälpte till att avlägsna allvarlig smärta, är orsaken till deras förekomst väldigt seriös och enkla tabletter som bedövar det kan inte elimineras.

Kostnaden för No-shpy - från 66 rubel. för en låda med 6 tabletter.

Nästa läkemedel från listan över tabletter som kan tas med prostatit är Baralgin. Vid inträdet försvagas urinröret komprimerat av inflammerad och förstorad prostatakörtel och undertrycker därmed smärta. Det är dock värt att komma ihåg att Baralgin, liksom alla andra medel, har en tillfällig effekt, men tar inte bort smärtan permanent. Därför kan män inte ta bara en tablett med antispasmodik - de måste användas tillsammans med antibiotika eller antiinflammatoriska läkemedel.

Det kostar Baralgin från 220 rubel. för en låda med 20 tabletter.

 • Papaverin.

Detta läkemedel hjälper till att slappna av i prostatavävnaden och öka blodets ledningsförmåga längs kärlen. Till skillnad från No-Shpa och Baralgina, ger inte omedelbar hjälp, det borde tas kurser. Men efter kursens slut kommer effekten att hålla länge. Upptagningstiden bestäms av läkaren (kan vara från ett par veckor till en månad). Efter avslutad behandling är det möjligt att ta Papaverine i en minsta dos (60 mg var tredje dag) för förebyggande för att undvika remission.

Det är värt ett läkemedel från 40 rubel. för 20 st.

andra

Förutom antibiotika, antiinflammatoriska och analgetika kan ytterligare läkemedel förskrivas till behandlingskomplexet för män med prostatit. Till exempel, med prostatit, är Throxevasin ofta ordinerat, vilket är nödvändigt för venotonisk och venoprotektiv verkan. Truxevasin är förskrivet med stagnerande formationer i prostata och tillbakadragande av symtom. Det accepteras av kurser (inte mindre än 2 veckor). Ta Troxevasin ska vara försiktig, eftersom det har många kontraindikationer (före behandlingen, var noga med att konsultera en läkare).

Med prostatit används kapslar av Troxevasin, som också säljs som en salva.

Ofta rådgör läkare sina patienter förutom läkemedel för att dricka vitamintillskott och naturliga komplex som innehåller ämnen som är användbara för prostata. Här är en liten lista över kvalitetspiller som är lämpliga för behandling av prostatit:

 1. Cyston är en naturlig förberedelse som hjälper till att ta bort toxiner (de ackumuleras när de tar starka antibiotika), och främjar också utsöndringen av stenarna i prostata-kanalerna. Oftast föreskrivs det med kalkylform av prostatit.
 2. Bulls könsdel är ett kinesiskt medel som hjälper till att stärka styrkan (det lider ofta med prostatit). Kompositionen innehåller extrakt från bovin testiklar, ginseng, dodder, citrongräs.
 3. Fuzhunbao - Kinesiska tabletter för generell förstärkning av kroppen, förstärkning av styrkan, förbättring av prostataens sekretoriska aktivitet. Sammansättningen av läkemedlet innehåller roten till kinesisk ginseng, ginseng, gorilla, svamp lingzhi, dereza, medicinal alpinia.
 4. Rödrot - detta kosttillskott innehåller bara vitaminer, spårämnen och andra användbara kemikalier av naturligt ursprung. Huvudkomponenten är en tepod som påverkar blodcirkulationen och lymfflödet, vilket minskar eller förhindrar eventuella stillastående processer.

Så vi sammanställde en lista över de mest populära tabletterna som används för att behandla prostatit. Observera att denna information endast tillhandahålls för informationsändamål.

Välj inte din medicin själv. Faktum är att i ett fall kan ett särskilt läkemedel vara effektivt, och i det andra är det kontraindicerat. Därför ska en läkare välja ett piller mot prostatit. På grundval av data om form och stadium av prostatit kommer en specialist att kunna avgöra vilka tabletter som är mest effektiva för en viss patient. Ta inte risker och engagera sig i självmedicinering - det kan vara farligt!

De mest effektiva läkemedlen för behandling av prostatit

Även de mest effektiva läkemedlen för behandling av prostatit hjälper inte en man utan ytterligare ansträngningar i form av kost och regelbunden motion. Tabletter spelar en mycket viktig roll vid återhämtning, de kan inte dispenseras med nästan aldrig, men inte bara de används vid behandling av sjukdomen. Läkemedel kan användas på olika stadier av sjukdomen, de ordineras vanligtvis på en gång med hela komplexet, så att patienten kan bli av med alla symptom och inte lida i månader. De är endast utvalda av en läkare, och du kan få de flesta av dem från apoteket endast med recept, så det blir svårt att starta behandlingen själv.

Med prostatit är olika läkemedel mycket stora, så vi hjälper dig att ta reda på vilka grupper av medel som accepteras för vilket syfte, hur de fungerar. I den här artikeln kommer vi att berätta vad som kan förväntas med hänsyn till läkemedelsbehandling, vilka mediciner anses vara de mest effektiva än de kan ersättas i förekomst av kontraindikationer.

Egenskaper hos prostatit

Om du är mycket intresserad av droger för att bli av med inflammation kan du bekanta dig med recensioner av billiga och effektiva tabletter från prostatit i olika forum och tematiska webbplatser. Där skriver patienterna sina intryck av terapin, hur snabbt de blev av med tecken på sjukdomen, huruvida de hade negativa reaktioner på pillerna. Farmakologiska åtgärder fungerar inte alltid för olika människor, därför finns det ett brett urval av analoger av olika droger.

Innan behandling av prostatit börjar, är det viktigt att ta reda på vilka symtom det kan bestämmas oberoende av, och vilka faktorer som får det att undvika dem i sitt liv.

Manifestationer av prostatit kan uppträda så snart efter inflammatoriska processer och först efter deras allvarliga exacerbation. Det är lättare att upptäcka en sjukdom som orsakas av patogena mikroorganismer. de multiplicerar och skadar prostata aktivt och därigenom orsakar olika symtom som smärta, berusning, urineringstörningar. Med stillastående fenomen, sker allt lugnare, ibland tar patienterna inte ens uppmärksamhet på alla tecken, skriver av dem för trötthet eller stress. Försumma inte din hälsa, eftersom prostatit direkt påverkar männs sexuella funktion, som de oroar sig för först.

Orsaken till patologin kan kallas övervikt, en livsstil med låg aktivitet, långvarig frånvaro av sexuella relationer, närvaro av inflammatoriska organ eller infektionsfält i prostatakörteln intill den. Risken för sjukdomen inkluderar representanter för det starkare könet, missbrukande alkohol, rökning, underernärda, ett stillasittande jobb. För att förstå att de har prostatit kan du genom att:

 • Smärta i olika delar av bäckenet, värk eller sömnad, kort och långvarig
 • Sårhet i urinering, svårighet med avbrott av strålen och behovet av att anstränga sig hårt för att slutföra processen
 • Smärta i könsorganen under utlösning, under intim kontakt, samt med annan ökad fysisk aktivitet
 • Ökad lust att gå på toaletten, obehag under avföring

Vid inflammatoriska processer stiger temperaturen ofta, och ju mer aktiv de är desto högre. För att eliminera alla dessa symtom finns det billiga och effektiva piller för prostatit, olika injektioner och rektala suppositorier, salvor. Valet av läkemedlet själv och dess dosering, frisättningsformen förblir hos läkaren.

De bästa drogerna

För behandling av prostatit används flera farmakologiska grupper av läkemedel som är avsedda att lindra inflammatoriska fenomen, minska smärta, svullnad och bli av med patogener. Det bör förstås att de mest effektiva läkemedlen för prostatit alltid kommer att finnas närvarande sådana nackdelar som ett stort antal biverkningar, därför måste de tas mycket noggrant. Ibland kan oönskade fenomen undvikas om du tar läkemedlet strikt enligt instruktionerna, men det händer också att även med sådana försiktighetsåtgärder "pobochki" visas. Med detta kan ingenting göras, men den stora kan fråga läkaren att byta läkemedlet.

Vilka läkemedel används för att bli av med inflammation i prostata: antibiotika, NSAID, adrenolytika och hormoner, homeopatika. Vi presenterar ett verktyg från varje grupp och berättar hur de fungerar.

ciprofloxacin. Antibiotisk grupp av fluorokinoloner, den starkaste bland antibakteriella medel, och han själv är den mest aktiva inom gruppen. Biotillgängligheten är lika hög både när den tas oralt och när den administreras intramuskulärt. Den maximala koncentrationen når från 1-2 timmar i det första fallet och endast efter 30 minuter efter det andra. Dessa effektiva piller för prostatit tas vid 125-500 mg per dag, dosen beror på typen av parasiter och sjukdomsfasen. Känslig för ciprofloxacin är:

 1. Enterobacteriaceae
 2. salmonella
 3. stafylokocker
 4. Hemophilus influenzae
 5. Klebsiella
 6. Pseudomonas, etc.

Vissa enterobakterier, corynebakterier, campylobakterier och ureaplasma har motståndskraft mot det. Antibiotikum är kontraindicerat för personer med överkänslighet mot dess komponenter, som är benägna att epilepsi. Det är också förbjudet att behandlas av gravida kvinnor, barn under 15 år. Det rekommenderas inte att ta det med antacida samtidigt. detta minskar effektiviteten hos båda. När det gäller biverkningar, oftast illamående och kräkningar, ansikte i ansiktet, huvudvärk, aptitlöshet, mycket mindre ofta - förändringar i smaken eller olfaktoriska receptors arbete, ökad känslighet mot ultraviolett.

prazosin. Om du väljer vilka piller från prostatit som är mest effektiva bland alfa-blockerare kommer valet att falla på Prazosin. Instruktionerna säger att det används för att minska blodtrycket vid högt blodtryck eller hjärtsvikt, men det kan användas för andra diagnoser. Dess arbete består i en vasodilaterande effekt, på grund av vilken det finns en förbättring av perifer cirkulation och venöst utflöde. Också, till viss del, slappnar av glattmuskelmusklerna, som innehåller alfa-adrenoreceptorer som interagerar med läkemedlet.

Du kan notera en minskning av kolesterolhalten i blodet, en minskning av njurkärlets resistans. Ett av läkemedlets särskiljningsegenskaper är möjligheten att utveckla tolerans för det vid olika mottagningsstadier (som om ett par dagar och efter sex månader). Ta pillret före sömn 0,5-1 mg en gång dagligen, gradvis öka dosen till 1 mg tre gånger om dagen. Med långvarig behandling är dessa biverkningar möjliga:

 • Yrsel och huvudvärk
 • Illamående och kräkningar
 • Svaghet och trötthet
 • Torr mun

Det finns praktiskt taget inga kontraindikationer, med försiktighet behöver du bara dricka piller med njursvikt eller andra njursjukdomar.

ibuprofen. Nonsteroidal antiinflammatorisk läkemedel (NSAID), används för att minska fokusen på inflammation, sluta smärta och minska lokal temperatur. Det anses vara det mest effektiva läkemedlet för prostatit hos män i denna farmakologiska grupp, men till en kostnad som överstiger många analoger. Producerad i form av vanliga och brusande tabletter, som ofta används i olika sjukdomar i muskuloskeletala systemet. Instruktionen för användning läser:

 1. På dagen kan du dricka cirka 200-400 mg ibuprofen 2 gånger om dagen
 2. Gör detta efter att ha ätit, pausen mellan mottagningarna ska vara minst 4 timmar
 3. Den maximala dosen är 1200 mg

På grund av sin starka aktivitet har Ibuprofen många biverkningar, vilket finns i instruktionerna såväl som kontraindikationer. Senast läste nödvändigtvis, tk. deras lista är ganska imponerande.

Andokur. Hormonläkemedlet, som endast används vid prostatit när patienten har en allvarlig kränkning av den hormonella bakgrunden. Det ordineras efter noggranna tester, beror dosen och varaktigheten av administreringen på dem. Den är endast tillgänglig i form av tabletter, kostnaden är 10 st. är cirka 1500 rubel. Huvudåtgärderna för läkemedlet är antiandrogena och gestagena, d.v.s. minskar produktionen av vissa hormoner, deras arbete hämmas. Detta är nödvändigt eftersom dessa föreningar har en negativ effekt på prostata och kan orsaka adenom eller cancer.

I recensioner, vilka tabletter från prostatit som är mest effektiva bland hormoner, nämns Flutamid också ofta - ett antiandrogent läkemedel som hjälper till att minska tumöraktiviteten. Båda medlen administreras oralt eller intramuskulärt, standarddoseringen anges i instruktionerna.

Vitaprost. Produceras i olika former, men vi kommer att överväga rektala suppositorier. Huvudkomponenten i deras komposition är peptider, vilka erhölls från nötkreaturs prostata (sexuellt mogna tjurar). Vitaprost kan endast användas för män, och endast för sjukdomar i prostatakörteln. Vilka åtgärder kan man förvänta sig av honom? Denna förbättring av blodcirkulationen och avlägsnande av puffiness av vävnader, etablering av urinutflöde, normalisering av seminalvätska och semenparametrar i allmänhet.

Innan du använder ljus måste patienten tömma tarmarna och göra en rengörande enema (rekommenderas med avkok av kamille). Därefter sätts suppositoriet in i anuset, men det måste ske snabbt, för botemedlet börjar smälta bort från händerna i händerna. Ett ljus kan användas per dag, helst före sänggåendet, eftersom Efter introduktionen krävs att du spenderar 30-60 minuter på din mage, så att alla ämnen absorberas. eftersom Vitaprost har en naturlig sammansättning (komponenter erhålls naturligt), det har praktiskt taget inga kontraindikationer och biverkningar.

Det finns många andra läkemedel som kan ordinera patienten: muskelavslappnande medel, antispasmodika, smärtstillande medel, lugnande medel, PDE-5-hämmare etc. Alla kan inte listas, men de ordineras individuellt om det finns ett eller annat symptom, så de brukar inte nämnas.

Naturliga botemedel mot prostatit

Billig för pris och effektiva tabletter mot prostatit, du kan ringa de flesta växtbaserade läkemedel (fytopreparationer). De finns på apotek ett stort antal, både i form av piller, och i form av terapeutiska teer, tinkturer. Alkoholhaltiga infusioner är förbjudna att ta med förhöjning av patologi, annars finns det inga restriktioner. Innan du börjar fytoterapi bör du alltid kontakta en läkare.

Om du inte vill spendera pengar på mediciner, kan du förbereda dem själv för sina förberedda örter och växter. Det finns gott om recept på folkrättsmedel på Internet.

Låt oss lista några populära växtbaserade läkemedel: Röda rot, Prostamol Uno, Tyqveol, Cernilton och andra. De kan förväntas inte bara hjälpa patientens prostata och många andra kroppssystem. Till exempel klarar Röda roten väl och minskar impotens och stärker immuniteten, och Tyqeol har en positiv effekt på metaboliska processer och har en koleretisk effekt. Men patienterna får inte glömma att även när man tar de mest effektiva tabletter från prostatit, kan du inte vänta på önskat resultat, om inte eliminera från hans liv faktorer negativt påverkar tillståndet i urogenitalsystemet. Denna användning av alkohol och rökning, brist på fysisk aktivitet, sexuellt liv.

Om du tar mediciner samtidigt, följ en diet, träna, återhämtningen kommer många gånger snabbare. Mer om effektiva behandlingsmetoder för prostatit finns i videon nedan.