Huvud
Skäl

Medicin för vesikulit

Vesikulit - inflammation av parade, sädespartiklar, placerade på prostatens bakre yta. Den viktigaste komplikationen som denna sjukdom kan leda till är en försämring av spermatets kvalitet och jämn infertilitet.

Antibiotikabehandling är en av de vanligaste och mest effektiva behandlingsmetoderna. Det är värt att notera att drogerna i vart fall är valda strikt individuellt. Valet av botemedel beror till stor del på resistensen hos den patologiska floran till en eller annan aktiv substans. I vissa situationer krävs kombinationen av flera läkemedel för att behandla vesikulit.

I regel varar användningen av antibiotika från 5 till 10 dagar. De vanligaste medicinerna för vesikulit är medel med ett brett spektrum av åtgärder.

Val av läkemedel

Huvudprinciperna för läkemedelsval är:

 • deras effektiva effekt på den patogena floran i könsorganen
 • läkemedelsresistens mot den identifierade patogenen;
 • inga kontraindikationer att använda i patienten
 • det minsta antalet biverkningar.

De flesta medicinska specialister vid behandling av vesikulit ger preferenser till makrolider och fluoroquinolonmedel.

makrolider

Makrolider är en grupp läkemedel som tillhör antibiotika. Deras särskiljningsegenskap är närvaron av en makrocyklisk laktonring. När manifestationerna av vesikulit används oftast:

 1. Erytromycin. Det ordineras i en dos av 200 mg (mängden av läkemedlet ska delas upp i 2-3 doser). Den används i 1-2 veckor. Om vi ​​betraktar detta läkemedel från dess antimikrobiella verkan bör det noteras att aktiviteten av dess aktiva substans är inriktad mot bekämpning av gram-positiva och gramnegativa mikroorganismer. Med farmakologisk verkan liknar det penicilliner. När den används i terapeutiska doser observeras bakteriostatisk verkan, det vill säga den fortsatta utvecklingen av patogen flora stannar. Motståndet mot detta läkemedel utvecklas dock ganska snabbt. Vidare kan vid långvarig användning av erytromycin korsresistens mellan drogerna i samma rad förekomma. Förstärkning av den terapeutiska effekten kan uppnås med den kombinerade användningen av läkemedlet med streptomycin, tetracyklinmedel och sulfonamider.
 2. Sumamed. Chockdosen av detta läkemedel är 500 mg två gånger dagligen. De kommande 5 dagarna av Sumamed ska appliceras i en mängd av 500 mg en gång. För bekvämligheten kan läkemedlet delas in på morgon och kväll. Azitromycin - läkemedlets aktiva substans är ett makrolidantibiotikum, som tillhör gruppen azalider. Aktivitetsmekanismen för läkemedlet består i att inhibera syntesen av proteinet hos bakterien genom att binda till 50S-subenheten och hämma translokationen av peptiderna.
 3. Macrofoams. Behandlingsperioden med detta antibiotikum bör inte överstiga 7 dagar. Dosen av läkemedlet väljs individuellt beroende på patientens vikt och vesikulitens egenskaper. Den aktiva substansen i Macropenium är midekamycin. Spektrum av läkemedlet: Gram-positiv och Gram-negativ flora, intracellulära patogener. Vid oral administrering av makrofen stiger dess koncentration i blodet på grund av fullständig absorption i mag-tarmkanalen och når sin topp efter 1-2 timmars tillämpningsområde. Den maximala koncentrationen av den aktiva substansen observeras inom området för inflammatorisk reaktion, därför är dess effekt i utvecklingen av vesikulit ganska effektiv.

tetracykliner

De vanligaste tetracyklinmedicinerna är:

 1. Doxycyklin. Unidox Solutab är ett av de mest kända handelsnamnen på detta ämne. Doseringen av Unidox väljs individuellt för varje patient, men ofta används 200 mg per dag i 10 dagar (det vill säga läkemedlet är uppdelat två gånger - på morgonen och på kvällen, 100 mg). Unidox är ett semisyntetiskt antibiotikum som tillhör tetracyklingruppen och har ett brett spektrum av verkan. Den har sin effekt på grund av inhiberingen av proteinsyntesen hos den patogena floran som ett resultat av blockering av bindningarna av aminoacyltransport-RNA. Unidox är aktiv mot anaeroba kocker, aeroba sporebakterier, gramnegativa och aeroba bakterier.
 2. Metacyklin. Ett ganska vanligt läkemedel för behandling av vesikulit. Vanligtvis är det ordinerat i en dos på 300 mg två gånger om dagen. Behandlingstiden är från 5 till 10 dagar. Detta antibiotikatetracyklin har ett brett spektrum av antimikrobiell verkan. Den är aktiv mot de flesta gram-positiva och gramnegativa bakterier, liksom patogena floror, vilket leder till förekomsten av ornitos, psittacosis och trachom. Läkemedlet har ingen effekt på nästan alla stammar av Proteus och Pseudomonas aeruginosa, på svampflora, små och medelstora virus, till skillnad från Unidox. Även tetracyklinresistent flora är resistent mot verkan av detta läkemedel. Om du jämför Metacycline med andra droger i denna serie, är det värt att notera att den absorberas bäst när den tas oralt och under lång tid i blodet, kvarstår dess terapeutiska koncentration.

Ovanstående droger är de vanligaste drogerna. Men förutom antibiotika kan blåsor också användas med NSAID och ett antal kombinationsdroger, nämligen tetrazol eller oletetrin. Dessa läkemedel påverkar selektivt de lokala områdena i kroppen (prostata, urinrör och seminala vesiklar). Nitrofuraner och sulfonamider kan också användas för att genomföra komplex behandling, vilket effektivt bekämpar den förorsakade infektionen. De välkända representanterna för dessa grupper är nitrofurantoin och trimetoprim.

Om blåsor utvecklas på bakgrund av inträngning i kroppen av vissa specifika infektion, behöver komplexa behandling för att innehålla antalet penicilliner, cefalosporiner och ansamyciner. I närvaro av en sällsynt typ av patogen mikroflora kan makrolider, fluokinoloner och andra antibiotikarelaterade läkemedel också användas.

Behandling med folkmedicin

Förutom den traditionella behandlingen av farmakologiska läkemedel kan folkmedicin också användas. Man bör emellertid komma ihåg att eventuella anpassningar av den planerade behandlingsplanen bör diskuteras med den behandlande läkaren.

Komplex behandling, som kombinerar både medicinska och folkmedicinska medel, påverkar i de flesta fall positivt effekten av den mottagna behandlingen på grund av dess förstärkning.

Bland de patienter som hade återhämtat sig med vesikulit var det en oöverträffad effekt av ljus med propolis. De ska ges dagligen innan de lägger sig djupt in i ändtarmen. Dessutom rekommenderas med varje måltid att man dricker färskpressad juice. För deras förberedelse är det bäst att använda gurkor, morötter och betor blandade i lika stora mängder. Du måste konsumera dem före varje måltid.

De mest effektiva folkmedicinska remedierna för vesikulit är:

 1. Samverkan av infusioner och fysioterapi. Den senare ska utses av en läkare efter en detaljerad diagnos, och infusionen kan beredas med följande recept. Det är nödvändigt att blanda i lika stora mängder salvia, St John's wort, burdock root och black poplar buds. Därefter ta ca 20-25 gram av samlingen och häll den med 500 ml varmt kokt vatten, låt det brygga i 10-12 timmar. Den resulterande infusionen ska vara full 15 minuter innan du äter en kvart kopp (3 gånger om dagen). Behandlingsförloppet ska ligga i 1-1,5 månader beroende på intensiteten hos symtomen och dämpningen.
 2. Herbal samling hjälper till att ta bort inflammation, klåda och andra manifestationer av vesikulit. För att förbereda det i ett förhållande 5: 5: 3: 3: 2: 2, måste du ta kalendula, yarrow, fältstengel, fänkål, nässla och hästslag. Därefter, i en termos eller burk, som efter tillagning kan lindas i en handduk, måste du hälla 2 matskedar av den torra beredda blandningen och häll den 500 ml kokande vatten. För att insistera på denna dryck är det nödvändigt inom en halvtimme då den mottagna vätskan filtrerar och accepterar 100 ml i 15-20 minuter före måltid.
 3. Kamillebad fungerar som ett naturligt NSAID. Tack vare sin analgetiska och antiinflammatoriska effekt hjälper den kroppen att slappna av. I förväg i ett apotek är det nödvändigt att få ett paket med blommor av en kamomill (200 g). Efter det, ta ett bad (du behöver vattentemperaturen vara lite över 40 grader), kasta en tusensköna i den och efter 10-15 minuter kan du simma i den.
 4. Propolis - en slags koncentration av näringsämnen, så du kan använda den inte bara i form av suppositorier, men också som livsmedelstillsatser. För att förbättra effektiviteten av behandling med vesikulit kan du äta 3 g propolis med varje måltid och förhacka det. På natten kan du lägga frön på kinden och lämna dem till morgonen.
 5. Aspargesjuice är ett samarbete med vitaminer, som kroppen behöver så mycket under sjukdomsförloppet.
 6. Persilja frön är en utmärkt diuretikum. För att använda dem måste du koka en tesked frön i 300 ml vatten inom 15 minuter. Den resulterande buljongen kan konsumeras vid 15 ml per dag.
 • Polyflora berg honung, som har antibakteriell aktivitet och ytterligare analgetisk och antiinflammatorisk effekt;
 • Propolis, förutom en liknande åtgärd, kan ha en immunostimulerande och toning-effekt som positivt påverkar inte bara immunförsvaret utan även det skadade områdets trofé.
 • Royal gelé fungerar som en högaktiv biogen stimulator, som främjar normalisering och aktivering av metabolism, trofism, ökar styrkan och förbättrar spermatogenesen.

Det viktigaste är att komma ihåg att valet av mediciner ska göras av en läkare efter att nödvändiga diagnostiska åtgärder vidtas. Det faktum att alla patienter med symptom på sjukdomen yttrar sig på olika sätt, kan så många förutom utnämningen av antibiotikabehandling vara nödvändiga icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel för att minska smärta.

Trots den beskrivna effektiviteten av folkrecept, bör eventuella justeringar av behandlingen diskuteras med läkaren i förväg för att eliminera eventuella oönskade konsekvenser.

Har du allvarliga problem med POTENTIAL?

Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • trög erektion
 • brist på lust
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Känslan att öka är möjlig! Gå till länken och ta reda på hur experterna rekommenderar att du behandlar.

Är ljus effektiva med blåsor?

Bra tid på dagen, kära läsare. Det här är Alexander Burusov, och i den här artikeln kommer vi fortsätta att prata om blåsor. Jag föreslår dig idag att förstå frågan om hur effektivt du använder ljus med blåsor.

Vesikulit är en mycket farlig och allvarlig sjukdom som kan leda inte bara till en medicinsk professionell kirurgisk ingrepp utan också till en sådan hemsk och farlig konsekvens som infertilitet. Begreppen vesikulit behandlas ofta som en inflammation av seminala vesiklar. Seminalblåsor är det viktigaste organet i hela manliga sexuella systemet.

De ansvarar för reproduktiv funktion: de är energikällan för spermatozoa i samlag. I händelse av inflammation börjar denna funktion gradvis att försvinna, dö och dessutom mot bakgrund av denna sjukdom utvecklas ett helt system av andra sjukdomar som bär en stor och stor skada.

Om sjukdomen

Vesikulit är en smittsam sjukdom. Prostatit och vesikulit är inte mycket annorlunda. Faktum är att de är de viktigaste källorna till olika virus som utvecklas inuti en person när de kommer igenom blodet, genom lymfkörtlarna och så vidare.

Från vad det kan hända? Först av allt är utvecklingen av denna sjukdom förknippad med hypotermi. I andra fall - långvarigt sittande i en pose. Och andra lider av sexuell avhållsamhet.

Hur som helst kan vesikulit leda till allvarliga och negativa konsekvenser, om det självklart inte behandlas i rätt tid. skilja två former utveckling av denna sjukdom: akut och kronisk.

vid akut form symtom kan ses nästan omedelbart. Patienten börjar öka feber, han känner smärta i ljummen, som periodiskt ger till underlivet, börjar han omedelbart blodutsläpp. Alla tecken på ansiktet återstår bara för att eliminera dem.

kronisk vesikel har en helt annan form av utveckling. Han kan flyta långsamt och trögt, en person under lång tid kanske inte märker utvecklingen i sig själv av denna sjukdom. Men det finns redan i det och påverkar sin kropp.

Behandling av kronisk vesikulit kräver en allvarlig diagnos för början. Om en person under lång tid inte uppmärksammar sjukdomsförloppet inom sig själv, anser inte behandlingsschemat som sådan, då börjar allvarligare och farliga problem, som komplikationer, börja med nästa.

Om inflammationen inte elimineras under en lång tid börjar de partiella vesiklarna att ruttna och som följd påverkas andra komponenter i reproduktionssystemet. I slutet kan allt detta leda till infertilitet. Fenomenet av prostata är bara en del av detta hemska resultat.

Ja, tyvärr är vesikulit och potens interrelerade. Inflammation av seminala vesiklar, tyvärr, kan leda till utseendet av detta tillstånd i människokroppen.

Och med den här lilla som kan göras. Åtminstone i ett sena skede. Men i ett tidigt skede - detta ögonblick kan fortfarande förhindras med hjälp av en sådan process som behandling.

behandling

I händelse av att sjukdomen inte manifesterar sig på något sätt, utförs läkarna först med en diagnos, vars essens tar blod, urin, ultraljudsanalys och många andra saker för analys. Därefter föreskrivs lämplig behandling.

Vad är det Vad är dess egenskaper? I akut form - är omedelbart användningen av läkemedel, som tillåter att ta bort temperaturen och övervinna sjukdomen.

I kronisk - Det här är också en speciell medicinsk universell botemedel för att eliminera sjukdomen. Detta kan ofta innehålla speciella antibiotika och suppositorier med blåsor. Den kirurgiska metoden utförs exklusivt som en sista utväg.

Det är dock värt att fråga en intressant fråga: hur och vad kan hjälpa sådana droger som ljus och antibiotika med blåsor? Detta bör stoppa och prata mer detaljerat, eftersom effekterna av dessa läkemedel på människokroppen är mer än unika.

antibiotika

Varför använder du droger som antibiotika? Det är oerhört viktigt att notera här att var och en av antibiotika endast används för en specifik viralpatogen. Här är det också nödvändigt att distribuera läkemedel sålunda:

 • Med inflammation orsakad av stafylokocker eller streptokocker, Följande antibiotika är föreskrivna: Erytromycin, Summan, Furagin. Den första används i mängden tvåhundra milligram två eller tre gånger om dagen, den andra i en mängd av femhundra milligram en gång och den tredje i mängden femtio milligram exakt tre gånger om dagen. Dessa verktyg hjälper efter en tid att hantera ett stort obegränsat antal patogener, de eliminerar inte bara de oönskade följderna av sjukdomen utan är också ett bra förebyggande verktyg.
 • Med inflammation, som provocerades av klamydia, ureaplasma, Följande läkemedel används - Dalfaz, Dalacin - dosen och frekvensen förskrivs av en specialist i en strikt individuell ordning, beroende på sjukdomsutvecklingen. Efter ca två dagar används andra antibiotika med vesiklar - Viferon, Levamisol och så vidare. Alla dessa och andra droger kan inte bara påverka könsorganens arbete utan också återställa arbetet hos andra organ, vars skada orsakas av denna inflammation. Till exempel återställer de blåsans funktion.
 • Om, till exempel, orsaken till sjukdomen är den vanliga standardgonorréen, förskriv sedan bensylpenicillin intramuskulärt.

Det är värt att dra en annan viktig punkt: för vem detta läkemedel är nödvändigt.

Ofta ser initialerna på paketet "xr for men", tror kvinnor att detta endast är avsett för det starkare könet. Det är faktiskt inte så. Denna användningskurs för droger kan vara riktad för både män och kvinnor.

Det är värt att fråga: är det möjligt att använda dessa droger för barn? Som det är känt hos nyfödda är kroppen ännu inte helt utvecklad. Därför bör antibiotika inte appliceras på dem.

Men hos nyfödda är kroppen inte utvecklad, och tolvåringar börjar redan spela hormoner. Så det är värt att tänka på användningen av dessa läkemedel för förebyggande.

ljus

Stearinljus används som en del av den allmänna behandlingen med blåsor. De minskar utvecklingen av smärtssyndrom och ett stort antal inflammatoriska processer.

Du kan ansöka dem, men det finns ett litet problem: de kommer bara att fungera i kombination med andra läkemedel. Utan "hjälp utanför" gör de ingen mening.

De mest effektiva är följande droger:

Det finns dock bättre ljus, som också är mycket populära och har en stor effekt. Detta, självklart, Vitaprost och Longidaza.

Vitaprost när blåsorna hjälper till att hantera denna sjukdom och glömmer det en gång för alla. Denna medicin innehåller vissa naturliga komponenter som har en fördelaktig effekt på könkörtlarna, vilket eliminerar utvecklingen av infektionen och dess orsak.

Dessa är tabletter, täckta med en speciell beläggning, som löser upp i tarmarna. De förbättrar symtomen på urinering, filtrerar prostata vävnaden, förbättrar genitourinary systemets funktion. Dessutom kan detta läkemedel enkelt köpas i någon butik i staden eller beställas online.

Ett annat unikt intressant läkemedel - Longidaza. Längd vid vesikel kommer att hjälpa en person att glömma denna sjukdom en gång för alla. Samtidigt kan detta läkemedel användas inte bara som ett läkemedel för att eliminera utvecklingen av sjukdomen, men också för förebyggande.

Dess komponenter kan eliminera utvecklingen av sjukdomen. Användningen av Longidase i närvaro av sjukdom hjälper inte bara till att eliminera, men hjälper också att bota.

Dessutom kommer längdgrad i frånvaro av detta tillstånd att förbättra kroppens arbete, även i människans sexliv. Längd vid detta viktiga problem är garantin för hälsa och ett vackert sexuellt liv hos en person.

Sammanfattning

Denna sjukdom är mycket farlig. Det förstör inte bara människokroppen utan leder också till mycket negativa konsekvenser: utvecklingen av många andra sjukdomar och, värst av allt, utvecklingen av infertilitet.

Därför är det viktigt att ansöka om specialist på läkemedel: antibiotika och suppositorier. Men innan du tar något behöver du rådfråga samma läkare.

Vesikulit - symptom och behandling orsakar

Vesikulit är inflammation i sällsynta vesiklar orsakade av infektion. Mycket sällan förekommer i isolering. Oftast följd av urinrörsinflammation (uretrit), prostata (prostatit) och testiklar (orchitis). Ibland är det en komplikation av kronisk prostatit.

I de flesta fall utvecklas kronisk vesikulit som följer med kronisk prostatit. Huvudskälet till sjukdomsutseendet är en infektion som tränger in i den huvudsakliga vesikeln från prostatakörteln eller den bakre delen av urinröret. Det finns också hematogena (blod) och lymfogena infektionsvägar.

skäl

Varför förekommer vesikulit, och vad är det? Förekomsten av vesikulit är vanligtvis förknippad med infektion. Det orsakande medlet går ofta in i blåsorna genom blod, lymf eller vasdeferenserna.

Sjukdomen kan orsaka:

 1. Infektiösa och inflammatoriska sjukdomar: influensa, SARS, tonsillit, tonsillit.
 2. Infektiösa och inflammatoriska sjukdomar i urogenitala systemet: prostata (prostatit), urinrör (uretrit), testiklar (orchitis).
 3. STD (sexuellt överförbara sjukdomar): gonorré, klamydia, trichomoniasis, mykoplasma infektion etc.

Faktorer som provar utvecklingen av sjukdomen är:

 • en stillesittande livsstil och de resulterande stillastående fenomenen i det lilla bäckenet;
 • hypotermi;
 • oregelbundet, disharmoniskt sexliv;
 • för sällsynt eller överdriven sexuell aktivitet, regelbunden övning av avbrutet samlag
 • frekvent förstoppning på grund av undernäring och brist på aktivitet
 • Förekomst av kroniska infektioner i kroppen, inklusive karies;
 • alkohol och nikotinmissbruk.

Den vanligaste källan till infektion för den vesikelformiga vesikeln är prostatakörteln. Med henne är vesikeln ansluten direkt, genom ejakulatorisk kanal. Med prostatitinfektion gör det inte svårt att flytta genom ett kort "rör" och slå sig i en vesikel, vilket orsakar vesikulit. Det är därför prevalensen av vesikulit korrelerar klart med prostatit och anses vara komplikation hos 10-30%.

Symptom på vesikulit

Sjukdomen kan förekomma i akut och kronisk form. Den akuta typen av vesikulit kännetecknas av den snabba utvecklingen av symtom:

 1. Känsla av smärta eller tyngd i skrot eller rektum.
 2. Smärtan ger ofta blåsan, nedre delen av ryggen, skrotan.
 3. Ökad ömhet med urinering eller avföring.
 4. Hyppig urinering med brännande känsla och oförmåga att tolerera.
 5. Symtom kan uppstå mot bakgrund av kroppstemperatur upp till 39 grader Celsius och över.
 6. Kanske närvaron av blod i de sista delarna av urin (terminal hematuri).
 7. Frekventa erektioner, föroreningar, snabb excitabilitet.
 8. Vid utlösning (ejakulation) kan svår smärta i penis och prostatakörteln kände.
 9. Tecken på kroppsförgiftning: Svaghet, sjukdom, nedsatt aptit, illamående, huvudvärk, smärta i leder och ben.

Med felaktig behandling blir akut vesikulit kronisk. Med kronisk vesikulit observerad:

 1. Smärta vid erektion och ejakulation, inom 2-3 timmar efter samlag
 2. Förekomst av föroreningar (ofrivillig utlösning);
 3. Förändring av känslor under orgasm;
 4. Smärtsamma förnimmelser i sakrummet;
 5. Störningar av urinering registreras ibland.

Ofta är kronisk vesikulit helt asymptomatisk, och patienten kommer till läkaren med ett enda klagomål om tillsats av blod i sperma. Även pusutsöndring med urin (pyuria) eller med spermier (pyospermi) registreras periodiskt, en minskning av antalet spermatozoer (azoospermi).

I avsaknad av behandling kan kronisk vesikulit förvärras. Ibland sprids sjukdomen till epididymis, vilket resulterar i infertilitet hos patienten.

diagnostik

Diagnos är baserad på de karakteristiska symptomen vesiculitis ges en digital rectal tenta, transrektal ultraljudsdata (TRUS), tester allmän och biokemisk blod- och urintester samt bakteriologisk undersökning av sädesblåsorna. Med kroniska blåsor, undersök spermogrammet.

Differentiell diagnos av vesikulit bör utföras med prostatit, tuberkulos av seminala vesiklar, sarkom av seminala vesiklar, uretrit, collikulit.

komplikationer

Komplikationer av vesikulit är:

 1. Obturation form av manlig infertilitet - uttorkning och fullständig irreversibel förlust av reproduktiva funktioner.
 2. Empyema av partiella vesiklar är den mest allvarliga komplikationen av vesikulit. Sjukdomen är en purulent patologisk process, som manifesteras av förgiftning och smärtssyndrom och resulterar i avsaknad av behandling för sepsis och död.
 3. Epididymit är en inflammation i epididymis, vilket ofta leder till en fullständig förlust av sexuell funktion.

Prognosen för snabb behandling av akut vesikulit är gynnsam. Med utveckling av komplikationer - relativt gynnsam.

Behandling av vesikulit

Om diagnosen akut vesikulit bekräftas, börjar behandlingen med receptbelagda antibakteriella läkemedel. Antibiotika för vesikulit väljs utifrån många egenskaper: bakteriedödande läkemedel, effektivitet i könsorganens patologi, ett adekvat pris för läkemedlet. De valfria läkemedlen för denna patologi kommer att vara beredningar av fluoroquinolonserierna och makroliderna.

Dessutom förskriva sådana droger:

 1. Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel för intern och extern användning (rektala suppositorier och mikrocykler).
 2. För att minska smärta vid avföring är det rekommenderat att använda laxermedel.
 3. För stimulering av immunitet gäller vitaminer, mikroelement, immunomodulatorer: "Pyrogenal", "Viferon", "Levamisol".
 4. Analgetika.
 5. Laxermedel.
 6. Diet.
 7. Sängstöd.
 8. Riklig dryck

Efter en akut fas av sjukdomen - fysioterapi: UHF, laserbehandling, ultraljud, elektrofores, magnetoterapi. Metoden för massage av partiella vesiklar appliceras. Varmt bad. Du kan också framgångsrikt behandla med hjälp av folkmedicinska lösningar.

Behandling av kronisk vesikulit utförs enligt ett liknande mönster: antibiotika + antiinflammatoriska läkemedel i allmänhet och lokal form, fysioterapi, massage. Skillnaden är att antibiotika är noga utvalda utifrån bakteriell spermier sådd uppgifter, tillämpa flera på varandra följande kurser med förändringen av läkemedlet, är den antiinflammatoriska behandlingen genomförs med hjälp av hormonella läkemedel. Om behandlingen är ineffektiv utförs en punktering med tvättning av de partiella vesiklarna med antiseptiska lösningar. I vissa fall indikeras vesikelektomi (avlägsnande av den seminala vesikeln).

Patienter med kronisk vesikulit bör också följa en diet med begränsat innehåll av rökt, saltat, fet, kryddig mat. Det är mycket viktigt för sådana människor att undvika smittsamma sjukdomar, till exempel bihåleinflammation, tonsillit, karies. Det är nödvändigt att titta på, så att det inte finns någon förstoppning.

förebyggande

I fallet med vesikulit består förebyggandet av tidig och rationell behandling av infektions huvudfokus (inklusive gonorré, syfilis, etc.), dieting, vägran att dricka alkohol. Det är också nödvändigt att undvika mikrotraumor och normalisera det sexuella livet, vilket inte tillåter perioder av alltför lång avhållsamhet eller sexuella överflöd.

Vesiklar (inflammation i sädesblåsorna): orsaker, symptom, behandling och diagnos

Orsaker till vesikulit

Faktorer som bidrar till utvecklingen av sjukdomen

Symtom och tecken på inflammation av sämsta vesiklar

Diagnos av vesikulit

Hur man behandlar vesikulit

De sista artiklarna i avsnittet:

Blodig urladdning från könsorganet orsakar rädsla hos många kvinnor. När allt kommer omkring är de mest komplexa patologierna inom gynekologiområdet tydligt exakt med detta tecken. Uppgiften för kvinnor - hur kan det

Inte alltid vinkar lukten från könsorganen till någon patologi, i normen är den specifik, vilket orsakas av den mogna individens hormonella bakgrund. Utsläpp från sexuellt

"Vilken fördelning kan betraktas som vanlig hos män, och vad anses som patologi?" - Denna fråga uppskattar varken noggrann perfektionister eller representanter för det starkare könet

Pubic pediculosis (infektionssjukdom kallas ibland som "fthyriasis patologi") en parasitisk hudsjukdom som orsakar pubic lice.
För första gången symptomen på denna smittsamma sjukdom

Symtom och metoder för behandling av vesikulit med läkemedel och folkmedicin

Vesikulit (spermocystitis) är en sjukdom som påverkar sällsynta vesiklar.

Det förekommer mot bakgrund av andra inflammatoriska processer i det geniturära systemet hos män, stagnation i blåsor.

Försummelse av behandlingen av vesikulit symptom hos män är den oundvikliga orsaken till infertilitet.

Vesikulit - vad det är och hur man behandlar det läs i artikeln.

Beskrivning och klassificering

Vesikulit är en inflammation av de partiella vesiklarna som finns hos män mellan blåsan och prostata.

Den befintliga klassificeringen skiljer tre former av vesikulit:

 1. Sharp. Det kännetecknas av livliga manifestationer. Det börjar plötsligt, symptomen bygger snabbt upp.
 2. Kronisk. Smoothed kursen av sjukdomen. Symtom manifesteras huvudsakligen under samlag.
 3. Prostata blåsor. Samtidig utveckling av inflammation i prostata och vesiklar. Det uppstår med frekvent förstoppning, det bryter cirkulationen i organen i det lilla bäckenet.
 4. Vesikulit kan vara ensidig och bilateral. I den avancerade formen av sjukdomen finns det en komplikation av vesikulit i form av suppuration av partiella vesiklar. Denna blankett behandlas exklusivt kirurgiskt.

Orsaker till utveckling

Vesikulit - en sjukdom av infektiös etiologi, inträffar på grund av införandet i kroppen av stafylokocker, streptokocker, Pseudomonas aeruginosa, klamydia, ureaplasma.

Följande sätt att infektera är utmärkande:

 1. Hematogen - med tonsillit, tonsillit, karies.
 2. Lymfogen - genom lymfflödet med hemorrojder, prostatit.
 3. Stigande - genom spermatorkabeln, med uretrit, orchitis.

Provande vesikulitfaktorer är:

 • sexuell avhållsamhet
 • oläslig, frekvent kön;
 • hypotermi;
 • stillasittande arbete;
 • minskad immunitet
 • inflammation i tarmen;
 • karies.

I 30% av blåsorna är en komplikation av prostatit, 5% av fallen av den bakomliggande orsaken - herpesviruset.

diagnostik

Behandlingen av alla problem i könsorganen är gjord av urologer och androloger. Vid första tecken på inflammation i könsorganen måste du kontakta en av dessa specialister. Specialiseringen av urologen är inflammatoriska sjukdomar i det genitourära systemet, andrologen är engagerad i behandling av reproduktionssystemets sjukdom.

Den korrekta diagnosen kan endast göras av en specialist. Baserat på en detaljerad patientundersökning och rektal undersökning bestämmer urologen problemet. För undersökning läggs patienten på hans sida med knäna pressade till sin kropp. Vesiklarna är lätt palperade när sjukdomsformen är avancerad. Vid beröring har de en rund eller päronformad form.

Till stöd för den visuella inspektionen utförs följande studier:

De viktigaste bevisen på vesikulit är förekomsten av patogener i sperma och en kraftig minskning av antalet spermier i den. Det är också möjligt att studera metoderna för transrektal ultraljud och MR.

Andrologist tillämpar metoder för instrumentforskning:

 1. Katarisering av urinröret, urinblåsan.
 2. Borrning (sträckning) i urinröret.
 3. Endoskopisk uretroskopi.
 4. Cytoskopi och pyeloskopi.

Vesikulit: symtom och behandling hos män

Akut och kronisk vesikulit manifesterar sig på olika sätt:

 1. Akut form:
  • en skarp smärta i underlivet, ökar med avföring
  • frekvent urinering med blandning av blod;
  • smärta med utlösning, blod i sperma
  • ofrivillig erektion på natten
  • feber, frossa.
 2. Kronisk form:

Ibland är det enda symptomet i övergången av vesikulit till det kroniska skedet blandningen av blod i spermierna.

Ibland känner man:

 • oexpressad smärta i ljumsken och sakrummet;
 • en smärtsam erektion, en mjuk orgasm;
 • obehagliga känslor vid urinering.

När vesikulit blir kronisk visas endast tecken på sexuell natur. När sjukdomen utvecklas syns pus i spermierna.

tekniker

Hur man behandlar vesikulit hos män? Metoden för behandling av vesikulit hos män och specifika läkemedel ordineras av en urolog efter bestämning av en viss patogen. I sjukdomens infektiösa etiologi föreskrivs antibiotika med stillastående form som används angioprotektorer.

antibiotika

Än att behandla en vesikulit? De specifika läkemedel som doktorn föreskriver beror på vilken typ av patogen som helst.

I händelse av inflammation orsakad av stafylokocker är aemi streptokocker föreskrivna:

 1. Erytromycin - 200 mg 2-3 gånger om dagen.
 2. Summan (azitromycin) - 500 mg en gång om dagen.
 3. Furagin - 50 mg. 3 gånger om dagen.
 4. Metacyklin - 300 mg. 2 gånger om dagen.

Vid inflammation orsakad av klamydia, föreskrivs ureaplasma, gardinella:

 1. Med vesiklar Dalfaz, Lincomycin, Dalacin, Miranem, Macmirror, Lidaprim - dosen och periodiciteten ordineras strikt individuellt.
 2. Två dagars immunterapi med läkemedel Levamizol, Viferon, Solkourovak.
 3. Efter två dagar börjar behandling med antibiotika.
 4. Tio dagar senare - en kurs av makrolider eller tetracyklinläkemedel.
 5. Efter första stroke sker en paus på 5-7 dagar. Då upprepas antibiotika med vesiklar, med deras förändring.

Om orsaken till vesiculit gonorré eller syfilis ordineras bensylpenicillin intramuskulärt.

När stasis sekret i blåsorna utses:

 1. Trental 400 mg. 2 gånger om dagen.
 2. Obsidan - 1 tablett 3 gånger om dagen.
 3. Escuzane - 1 tablett 3 gånger om dagen i två veckor.

Under behandlingen av vesikulit måste patienten hålla sig till en speciell diet.

Utesluter livsmedel som irriterar genitourinary systemet:

 • förstärkning av gasning - kålbäckar
 • kryddor;
 • rökt och stekt
 • konserverad mat, pickles;
 • starkt te, kaffe, alkohol;
 • i kosten bör inkludera sur mjölk, fisk, magert kött, juice, grönsaker och frukter.

ljus

Inom den allmänna behandlingstiden används rektala suppositorier ofta i blåsor. Denna åtgärd minskar smärt syndrom, inflammation. Som ett enda terapeutiskt läkemedel, utan användning av antibiotika, kommer ljusen inte att fungera. De är ett hjälpverktyg som tar bort symptomen på vesikulit.

Följande droger är mest effektiva:

 1. Anestezol. Kompositionen innehåller bensokain - lokalbedövning.
 2. Indometacin.
 3. Voltaren. Används för prostatit och inflammatoriska sjukdomar hos det manliga reproduktionssystemet.
 4. Rifampicin. Ljus av antibakteriell verkan.
 5. Prostopin. De främjar regenerering av vävnader, har en allmän förstärkningseffekt.

Behandling på sjukhus

I svåra former kan vesikulit härdas endast i en sjukhusinställning. Patienten tilldelas en halvsäng i kombination med en avslappnande diet.

Behandling av vesikulit med antibiotika från gruppen av penicilliner, makrolider, cefalosporiner och antibakteriella medel kombineras med fysioterapeutiska förfaranden:

 1. Badkar för bäckenet - 15-20 minuter på morgonen och på kvällen. För att förbättra den terapeutiska effekten används baden med fyllmedel (barrträd, mineral, ört). De har en avslappnande, antispasmodisk, smärtstillande effekt.
 2. Varmare på ljumskområdet.
 3. Instillationen av silvernitrat i urinröret.
 4. Mikrocykler med antipyrin - två gånger om dagen.
 5. UHF, elektrofores.
 6. Magnetisk terapi.

De nyaste behandlingsmetoderna är:

 1. Laser terapi - transrectal, transuretral. En flexibel ledare med en lysdiod sätts in i orgeln och laserverkan utförs.
 2. Mudbehandling - analpipor eller applikationer på ljumskområdet med speciell medicinsk lera.
 3. En bra terapeutisk effekt tillhandahålls av transrektal vesikelmassage, vilket stimulerar blodcirkulationen i orgeln. Behandling av vesikulit: hur mycket massage? Gör det ungefär varannan dag, och hela kursen består av 12-15 procedurer.

Kirurgisk ingrepp

I händelse av komplikationer av vesikulit, närvaron av ödem och purulent urladdning, används ett kirurgiskt förfarande för att rengöra blåsorna.

Den består av följande steg:

 1. En kateter sätts in i urinblåsan.
 2. Vid 2 cm över anusen är en bågformad snitt gjord.
 3. Genom snittet öppnas tillträdet till prostata, och från det till de sämsta vesiklarna.
 4. Fickor av vesiklar öppnas, dränering görs i dem.
 5. Operationen fullbordas genom sårbildning i skiktet.

Folkmekanismer

Vesikulitbehandling hemma är populär bland många patienter. Och det här är inte förvånande, eftersom det med inflammation i de tidiga stadierna, kan liknande metoder eliminera symtomen på skelett i vesikeln.

Behandling av vesikulit med folkmedicin i okomplicerad form:

 1. Tinktur av propolis. 20 gr. propolis fylls med 100 ml alkohol. Ta 30-40 droppar, späd i 50 ml vatten 3 gånger om dagen i 30 minuter före måltid.
 2. Ljus med propolis. 40 gr. Propolis krossas och hälls ett glas alkohol och infunderas i 12 dagar. Blandningen kokas tills alkoholen är fullständigt indunstad. Sedan läggs 2 gr till den. kakao, ljus bildas. Använd de tillverkade ljusen för natten.
 3. Honung-pollenblandning för att stärka immuniteten. Ingredienserna blandas och tas 1 tesked 3 gånger om dagen och en halv månad.
 4. Persilja frön. 2 msk. l. frön mals i en kaffekvarn och hälls i 2 glas varmt vatten. Det värms upp på ett ångbad i 15 minuter. De dricker en halv kopp 2 r. per dag.
 5. Herbal blandning. 25 gr. roddskott, 15 g poppelknoppar, 10 g salvia, 5 gram. St John's wort blanda och häll 500 ml kokande vatten i en termos. Efter 10 timmar filter. Ta 50 ml i en halvtimme av mat tre gånger om dagen. Kurs - 2 månader.
 6. Microblogging med kamille och kalendula. 2 matskedar blommor hälls i 500 ml vatten och upphettas på ett ångbad i 15 minuter. Enema görs på natten, vätskans temperatur är 40 grader.
 7. En blandning av betor, gurka och morotjuice i lika doser. Dryck rekommenderas för 100 ml 4 gånger om dagen.
 8. Avkok av örtblandningen. Nettle (10 g.), Fennikel (15 g.), Calendula (25 g.).

Återfall och förebyggande

Vesikulit är helt omöjligt att bota, närvaron av någon provokerande faktor kan tjäna som en stimulans till en ny manifestation av sjukdomen. Den spermikocystit som överförs rekommenderas för noggrann övervakning av hälsan, för att övervaka tillståndet hos genitourinary systemet. Om återfall inträffar anges sanatoriumbehandling.

En av de viktiga faktorerna är näring. Menyn ska innehålla en komplett uppsättning vitaminer och mineraler. För att förhindra förstoppning, som kan bli en infektionskälla, bör kosten innehålla livsmedel som är höga i fiber.

Sjukdomen kan återvända med hypotermi, så det är nödvändigt att bära varma underkläder under den kalla årstiden. Skadlig för den manliga kroppen under lång tid av sexuell avhållsamhet, stagnation av spermier.

Profylax av vesikulit:

 1. Tidig behandling av manliga sjukdomar: prostatit, uretrit.
 2. En hälsosam livsstil, tillräcklig fysisk aktivitet för att förhindra stagnation i bäckenorganen. Om du måste spendera länge, måste du göra fysiska övningar varje timme för att stimulera blodcirkulationen i det lilla bäckenet. Effektiv squats, gungar fötter, backar.
 3. Överensstämmelse med intim hygien.
 4. Sanitering av alla infektionsfält i kroppen: carious teeth, tonsiller med tonsillit och tonsillit.
 5. Avvisning av promiskuitet.
 6. Avslag från alkohol och rökning.

Vesikulit är en allvarlig inflammatorisk infektionssjukdom, vilket leder till en överträdelse av männs reproduktiva funktion. Sjukdomen uppstår oftast mot bakgrund av andra inflammatoriska processer, därför är deras tidliga behandling nödvändig först. Tidig behandling av en läkare beror på framgången med vesikulitbehandling.

Läkemedel med vesiklar

Vesikulit (spermatocystit) Inflammation av en eller båda seminalvesiklarna. Aktivatorer -. GONOKOCK, stafylokocker, är Escherichia coli, Proteus och andra vesiklar ofta en komplikation av prostatit, uretrit, epididymit. Infektionen sprider sig genom vas deferens eller från avlägsna foci av inflammation, tränger in i de partiella vesiklarna genom hematogen sätt. Vesikulit är akut och kronisk.

Symtomatologi av akut vezikulita: smärta i inguinal, höft regioner, rektum, ökade under defekation, kylning, höjning av temperaturen till 38-39 ° C, sjukdomskänsla. Det finns ömhet med utlösning och hemospermi.

Diagnos. Vid rektal undersökning - palpation av starkt smärtsamma seminal vesiklar. I utsöndringen från urinröret efter palpation - ett stort antal leukocyter och röda blodkroppar. Pyurier kan observeras, som när man undersöker 3 portioner urin detekteras primärt i den tredje delen. Med ultraljud - ökade vesiklar.

Läkemedel med vesiklar. Tilldela antibiotika (ampicillin, gentamycinsulfat, cephalosporiner); kemiska antibakteriella läkemedel (5-NOC eller nitroxolin urotraktin), graham. Smärtstillande medel är bättre i form av ljus (anestesin, belladonna, etc.).

Termiska procedurer (efter att temperaturen sänktes) - heta bad, värmer på skrotet. Med komplikationer i form av empyema visas punktering och dränering av Luynik under kontroll av ultraljud (puncture vesicle astma) snabbt.

Kronisk vesikulit oftast på grund av ofullständig botning av akut inflammatorisk process i seminal vesiklar.

Symtomatologi - smärta i perineum, ändtarm, lumbosakrala regionen, dysuri (pollakiuri), periodisk suddig urin, smärtsam erektion, utseende av blod i sperma förorening (gemospermiya) nattliga utsläpp.

Diagnos. När rektal undersökning av patienten över prostatakörteln tätning och uppvisar måttligt smärtsamma sädesblåsor, i vätskan av sädesblåsorna (efter massage) - ökning av antalet leukocyter och erytrocyter, och den fasta spermier med ultraljud - förstorad sädesblåsorna.

Medicin och behandling för kronisk vesikulit. Tillämpa antibiotika eller kemiska antibakteriella medel, seminal vesiklar massage, fysioterapi (diatermi, lera rektala tamponger, varmt mikrolavemang med kamomill) aktiv mod, den diet med undantag av alkohol och kryddig mat. Med långsiktiga loppet av kronisk vezikulita - vezikulostomiya punktering med hjälp av ultraljud med sädesblåsorna tvätta med antiseptiska lösningar.

Antibiotika föreskrivna för blåsor

Antibiotikabehandling

Vesikulit är en allvarlig inflammatorisk sjukdom av seminala vesiklar.

I de flesta fall är utvecklingen av patologi orsakad av infektion. Med tanke på detta måste komplex behandling av vesikulit nödvändigtvis innefatta antibiotikabehandling. Om diagnosen visade att orsakssambandet till inflammation i vesiklarna av seminalvätska var virus eller orsaken var autoimmuna störningar, skulle terapiriktningen vara annorlunda och antibiotika får inte användas.

Antibakteriella läkemedel ordineras för patienter med prostatit, uretrit, epidermit och andra infektiösa patologier som orsakade vesikelinflammation. Behandlingen av sjukdomen hanteras av en specialist som en urolog.

Antibiotika för blåsor väljs individuellt i varje enskilt fall. Valet av ett läkemedel beror på det patologiska medlets motståndskraft mot vissa aktiva substanser. Det kräver ofta användning av två eller tre droger, antibiotika. Behandlingen av antibiotikabehandling är minst 5, men inte mer än 10 dagar. Som regel krediteras patienter med ett brett spektrum av åtgärder som klarar av att hantera infektion av olika slag.

Välja ett antibiotikum

Preparat av antibakteriella serier väljs med beaktande av sådana egenskaper:

 • effektivitet vid behandling av könsorganssjukdomar;
 • resistens av drogen;
 • förekomst av kontraindikationer.

Specialister, som väljer antibiotika för blåsor, föredrar makrolider och preparat av fluorokinolonserien.

ansökan

Makrolider. Sådana antibiotika innefattar:

 1. Erytromycin. Det ordineras för 200 mg, vilket är indelat i 2-3 doser per dag. Behandlingsförloppet är från 7 till 14 dagar.
 2. Sumamed. Den första behandlingsdagen visar intaget av 500 mg av läkemedlet på morgonen och kvällen. Sumamed tar sedan 4 dagar 500 mg en gång om dagen. Behandlingsförloppet är 5 dagar.
 3. Macrofoams. Doseringen av läkemedlet bestäms av läkaren för varje patient individuellt. Behandlingstiden upp till 7 dagar.

Tetracykliner. Denna grupp av antibiotika innefattar:

 1. Doxycyklin. På den första dagen tas 200 mg av läkemedlet en gång, sedan i 10 dagar - 100 mg på morgonen och på kvällen.
 2. Metacyklin. Det ordineras att ta emot 2 gånger om dagen för 300 mg. Behandlingsförloppet är från 5 till 10 dagar.

Förutom det beskrivna populära sättet kan patienter också visas andra antibiotika i blåsor - kombinerade preparat Tetraolean eller Oletetrin, som har en selektiv effekt på prostata, urinrör, vesiklar. Nitrofuraner - Nitrofurantoin eller Furagin, liksom sulfanilamider - Trimethoprim och Bactrim kan vara involverade i den komplexa terapin av sjukdomen som orsakas av infektion.

Om patologin uppstod mot bakgrund av en specifik infektion, inträffar antibiotika i penicillingruppen, cefalosporiner och Rifampicin under behandlingen. Med urogenitala infektioner och närvaron av sällsynta patogener används de ovan beskrivna makroliderna, tetracykliner, fluokinoloner och andra läkemedel relaterade till antibakteriella serier.

Antibiotika för blåsor bör endast tas enligt ordination av din läkare!

Behandling av vesikulit hos män - alla terapier och kirurgi

Vesikulit - inflammation av sällsynta vesiklar hos män. Funktionen hos de partiella vesiklarna är mycket viktig: de lagrar prostatens hemlighet. Inflammatorisk process leder inte bara till massan av obehagliga känslor - i övergången till kronisk form kan det orsaka infertilitet. Behandling av akut och kronisk vesikulit kommer att skilja sig, alla behandlingsegenskaper kommer att diskuteras i artikeln.

Principer och uppgifter för behandling av vesikulit

Hur man behandlar vesikulit beror till stor del på orsakerna till sjukdomen. Om en man utvecklar akut bakteriell vesikulit är målet att döda infektionen och stoppa den inflammatoriska processen med antibiotika. När patologi är stillastående, kroniskt föredras läkemedel för att eliminera stagnation i genitourinärsystemet.

Båda typerna av vesikulit under behandlingen kräver användning av symptomatiska läkemedel - laxermedel, smärtstillande medel.

Allmänna rekommendationer under behandling av vesikulit är följande:

 1. Observera säng- eller halvbäddsregimen (efter behov).
 2. Avvisa dåliga vanor.
 3. Tillåt inte förstoppning.
 4. Koka inte över.
 5. Ät med undantag för tung, irriterande mat, observera det optimala vattnet.
 6. Mer vila.

Medicinsterapi

Med akut vesikulit måste antibakteriella läkemedel tas. I den svåra formen av den inflammatoriska processen, som behandlas på ett sjukhus, används antibiotika i injektioner eller droppare.

Vanligtvis är bredspektrummedicin förskrivna som stoppar tillväxten av mikrober:

 • sumamed;
 • erytromycin;
 • doxycyklin;
 • macrofoams;
 • oletetrin;
 • Amoxiclav.

Efter att ha arresterat den inflammatoriska processen, föreskrivs antibiotika en massage för att få en hemlighet av sädesblåsor, hemligheten undersöks av mikroskopi och bakteriosi. Detta är nödvändigt för korrigering av antibakteriell terapi och är speciellt nödvändig för sin dåliga effekt. När inflammation orsakas av sällsynta patogener (klamydia, ureaplasma, Klebsiella) används kombinationsbehandling med makrolider med fluorokinoloner eller tetracykliner. Om orsaken till vesikulit ligger i lesionen av syfilis eller gonorré, administreras Rifampicin tillsammans med cefalosporiner.

Andra typer av läkemedel som används vid behandling av akut vesikulit:

 1. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel för smärtlindring, minskande inflammation, nedslagningstemperatur - Indomethacin, Diclac, Ketonal.
 2. Laxermedel för mjuk rengöring av tarmarna och minskande smärta under avföring - Dufalac, Bisacodyl.
 3. Ljus med anestetisk effekt, snabbt minskande smärta - Anestezol, Novocaine, Diklofenak, Ibuprofen.
 4. Uroantiseptiki för att förbättra effektiviteten av lokal antiseptisk verkan - Furadonin, Furomag.
 5. Instillationen av silverlösning i urinröret.

Behandlingen av kronisk vesikulit är mycket mer komplicerad, behandlingen är längre. Det är viktigt att kombinera intag av droger, fysioterapi, kost, livsstilsförändringar. Analysen av utsöndringen av seminala vesiklar utförs regelbundet i 4-6 veckor tills fullständig återhämtning.

Preparat mot kronisk vesikulit är följande:

 1. Antibiotika - som läkaren bestämmer, med hänsyn till mikroorganismernas känslighet för aktiva substanser. Oftast föreskrivna droppare och sådana läkemedel som Tziprolet, Levofloxacin, Clarithromycin.
 2. Anestetika med icke-steroida antiinflammatoriska komponenter - Nimesulid, Celebrex, Orthofen.
 3. Preparat från gruppen av alfa-adrenoblocker för att blockera receptorerna i gonaderna och normaliserande urinering - Omnik, Dalfaz.
 4. Läkemedel för att förbättra immuniteten - Echinacea, tinkturer av Eleutherococcus, Ginseng, Pyrogenal, Viferon, Tactivine.
 5. Angioprotektorer, läkemedel för förbättrad blodmikrocirkulation och venös utflöde - Dartilin, Trental, Venoruton, Escuzan.
 6. Herbalberedningar för restaurering av sexuell funktion - prostagut, Verona (utsedd efter huvudbehandlingstiden).

Folkmekanismer

Självmedicinering hemma med inflammation av vätskor är oacceptabelt, så all traditionell behandling kan kombineras med traditionell terapi endast med godkännande av en läkare.

Vanligtvis används behandling med folkmedicin för kroniska eller subakuta blåsor, här är de bästa av dem:

 1. Blanda jämnt ört med Johannesjurt, lindblommor, kamomill, svart älskling. En matsked av samlingen för att brygga ett glas kokande vatten, insistera en timme. Drick ett glas två gånger om dagen under 10 dagar.
 2. 2 skedar persilja rotbröd med ett glas kokande vatten, insistera 8 timmar under locket. Drick en matsked av infusion fyra gånger om dagen i en halvtimme före måltiden i en kurs om 10 dagar.
 3. Kombinera 10 g salvia blad, samma mängd St John's wort, 25 g kockrot, 20 g näsgräs, calendula blommor, svarta poplar knoppar, gräs av en fält stalker. Matlagning och att ta botemedlet liknar föregående recept.
 4. Brew 3 matskedar av kamomillblommor med en liter kokande vatten, insistera en timme. Häll ansträngda infusioner i ett bad med varmt vatten, sätt i det, ta proceduren innan du lägger dig i 20 minuter och häller regelbundet varmt vatten. Kurs - 7 dagar.

Behandlingsprocedurer

Med akuta vesiklar är någon uppvärmning och massage kontraindicerad, men efter nedsättning av inflammatoriska fenomen och i kronologisk form av patologi, kommer fysioterapi att hjälpa patienten att återhämta sig. Det är användbart att använda heta sessilbad, värma med värmare i 15 minuter två gånger om dagen. Värmare placeras på perinealområdet.

Fysioterapeutisk behandling syftar till att öka blodflödet till blåsorna, aktiveringen av immunförsvar och förbättring av metabolism.

Det kan innehålla sådana tekniker:

 1. Varma enemas med örtinfusioner. Sprängda infusioner injiceras 100 ml i ändtarmen, varefter de ligger på deras sidor i 20 minuter.
 2. Massage. Det genomförs genom rektum genom kurser på 10-15 procedurer, hjälper till att utvisa inflammatoriska innehållet i blåsorna i urinröret och eliminerar stagnation.
 3. Ultraljud. Har antimikrobiell effekt, ökar permeabiliteten hos vävnader. Hjälper till att upplösa sälar.
 4. UHF. Har antiinflammatorisk effekt, aktiverar immunitet.
 5. Laserterapi. Stärker regenerering av vävnader, ökar blodflödet, minskar smärta.

Dessutom kan patienten rekommenderas magnetoterapi, reflexbehandling, lera behandling, hydroprocedures, mikroström.

Kirurgisk ingrepp

Kirurgisk ingrepp är föreskriven för komplikationer av vesikulit, oftare - med empyema av sällsynta vesiklar hos män. Med denna sjukdom fylls bubblorna med pus. Punktering av blåsorna utförs med deras ytterligare dränering. I svåra fall utförs en skåra av vesikeln och avlägsnande av innehållet (vesikotomi). Om det finns risk för att sepsis utvecklas, ta bort de fullständiga vesiklarna (vesiclelectomy).

förebyggande

För att förhindra återkommande vesikulit är det nödvändigt att behandla tillgänglig uretrit, prostatit i tid.

För att minska risken för att utveckla inflammation i ett reproduktionssystem hos en man kan man göra med hjälp av sådana åtgärder:

 • Förebyggande av hypotermi, långvarigt sittande.
 • Förebyggande av förstoppning.
 • Avslag från frekventa förändringar i sexpartner, oskyddade handlingar.
 • Förebyggande av perineal skador.
 • Avslag från dåliga vanor.
 • Kontroll av stress.
 • Regelbundet sexliv.
 • Tidig behandling av eventuella infektioner.
 • Sanering av foci av infektion i kroppen.
 • Göra sport.
 • Rätt näring.