Huvud
Analyser

Tabletter från gonorré

Gonorré, eller som de säger på ett enkelt språk, gonorré, är en sjukdom som överförs enbart genom samlag och är resultatet av en okontrollerad förändring av sexpartner.

Denna sjukdom orsakas av en sådan mikroorganism som gonokocker. Han är ganska känslig för miljöpåverkan och dör snabbt utanför kroppen, så det finns ingen inhemsk infektionsmetod. Tabletter från gonoréen väljs på ett sådant sätt att sjukdoms orsaksmedlet hade en maximal känslighet för dem.

symptom

Gonorré är mer uttalad hos män. De har purulent urladdning ur urinröret, smärta och brännande känsla vid urinering. Hos kvinnor är sjukdomen i de flesta fall asymptomatisk. Endast i mer försummade fall kan det bli utsläpp med obehaglig lukt, obehag med urinering, blödning i mitten, buksmärta. Ett samtidigt symptom kan vara gonokockinflammation i ändtarmen.

komplikationer

Den vanligaste komplikationen hos män är epididymit eller inflammation i epididymis, vilket ofta leder till utveckling av infertilitet. När det gäller kvinnor utvecklar de ofta inflammation i livmodern och dess bilagor, vilket också är belagt med uppkomsten av infertilitet.

Förutom könsorganens patologi kan gonokockinfektion sprida sig till andra inre organ. Med blodets ström går mikroorganismer in i leverns och hjärtats vävnader, i lederna och till och med i hjärnan.

Vid det akuta skedet av gonorré hos män är det tillräckligt med laboratorieundersökning av smeten

diagnostik

Vid det akuta skedet hos män, när det finns en uttalad urinritning, räcker det med att ha ett laboratorietest av smeten. Kroniskt flöde ger inte sådana kliniska symptom som akuta, och i detta skede utförs bakteriologisk kultur på näringsmediet såväl som PCR-metoden. Samma test utförs för diagnos och hos kvinnor. Man tror att gonorré är botad, om det vid upprepade stroke för någon typ av studie inte påvisas patogenen.

Vilka tabletter används för gonorré

Eftersom gonorré är en sjukdom som orsakas av en patologisk mikroflora, kan den härdas bara med antibiotika.

Innan du ger rätt medicin till patienten utvärderar läkaren resultaten av laboratorieundersökningen av smeten. Om det inte finns några andra patologiska mikroorganismer förutom gonorrés orsaksmedel, är det inte nödvändigt att föreskriva kombinerade preparat. Men ibland finns en kombination av gonokockinfektion med andra venerala patologier som behandlas parallellt.

I de flesta fall krävs känsligheten hos gonokocker mot antibakteriella läkemedel. Faktum är att denna mikroorganism kan utveckla resistent motstånd mot ett eller annat botemedel. Och om det tidigare fanns inga svårigheter i behandlingen av gonoré, och det var möjligt att bli av med hjälp av vanligt penicillin, då hittills skulle valet av läkemedlet närma sig med all allvar.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Det är värt att notera att penicillin droger används i vår tid, men det är ett mer avancerat sätt som gonokocken inte har utvecklat stabilitet. De är utformade på ett sådant sätt att de har en längre effekt på kroppen, samtidigt som en hög koncentration i blodet och urinen upprätthålls. Sådan långvarig verkan av antibakteriella medel möjliggör att skapa den maximala medicinska effekten.

Huvudgrupperna av läkemedel som används för att behandla gonokockinfektion är:

 • penicillin-serien;
 • tetracyklin-serien;
 • makrolider;
 • cefalosporiner.

Vilka tabletter som behandlas gonorré bestäms enbart av en venereolog på grundval av resultaten av en bakteriologisk kultur för känslighet.

Penicillin-seriens mest kända läkemedel är Ampicillin

Penicillinpreparat

 1. Det mest kända läkemedlet i denna grupp är Ampicillin. Kanske har den inte den korrekta effekten för 100%, men med okomplicerad form av gonorré appliceras det ganska mycket. Det finns ett bestämt schema för att ta drogen och observera vilken det är möjligt att uppnå maximal terapeutisk koncentration. Längden av behandlingsförloppet beror på resultatet av den upprepade analysen.
 2. Ampioks. Denna kombination är en kombination av två komponenter i penicillinlinjen, ampicillin och oxacillin. Behandlingsförloppet kan vara annorlunda och varierar från en till två veckor beroende på om det är akut eller kronisk.
 3. Amoxicillin. Ett läkemedel med ett bredare handlingssätt, som i jämförelse med andra representanter för denna grupp oftast föreskrivs. Behandlingsförloppet är 10 dagar.

Längden av behandlingsförloppet kan variera beroende på hur markerade symtomen på sjukdomen. Detta är, du kan säga, och dosen av droger, som ställs av den behandlande läkaren.

Penicillin droger har visat sig ganska bra vid behandling av gonorré. Patienten kan behandlas med andra läkemedel i sådana fall om det finns en allergi mot dessa mediciner, eller om gonorréen är immun mot dem. Dessutom finns det minimala biverkningar.

Preparat av tetracyklin

Med gonorrisk uretrit är män ofta förskrivna antibiotika i tetracyklingruppen. Det spelar ingen roll i vilket skede sjukdomen är. Både akut och kronisk form behandlas med samma doser.

 1. Den huvudsakliga representanten för denna serie droger är tetracyklin. Behandlingsförloppet varar vanligtvis två till tre veckor.
 2. Doxycyklin. En annan ljus representant för tetracyklingruppen. Behandlingsförloppet är från 7 till 10 dagar.
 3. Metacyklin. Med okomplicerad gonorré, ta drogen i högst en vecka.

Denna grupp droger har inte ett mycket stort antal biverkningar och kontraindikationer. Men gonorré är sällan ordinerat för behandling, eftersom gonokocker snabbt utvecklar motstånd mot dem.

makrolider

Det här är en ny generation droger som har ett brett utbud av aktiviteter. I terapeutiska doser tolereras väl, antalet biverkningar och förekomsten av kontraindikationer är säkrare till skillnad från penicilliner och tetracykliner.

 1. Erytromycin. Accepteras enligt schemat upprättat av den behandlande läkaren. Behandlingsförloppet är inte mindre än en vecka.
 2. Josamycin (Wilprafen). Antibiotikum av en ny generation, till vilken orsaksmedlet av gonorré ännu inte har utvecklat stabilitet. Tilldela läkemedlet tre gånger om dagen. Varaktigheten av kursen beror på sjukdomens svårighetsgrad och varar minst 10 dagar.

cefalosporiner

Ibland räcker det inte med oral behandling bara. I dessa fall förskrivs läkemedel. Hög effekt i kampen mot gonokockinfektion tillhandahålls av Ceftriaxon-injektioner. De kan kombineras med andra behandlingsmetoder och används även som monoterapi. Behandlingsförloppet är en vecka. Tilldela läkemedlet två gånger om dagen med intervall om 12 timmar.

Behandling av blandad infektion

Mycket ofta är gonorré inte den enda sjukdomen. Det åtföljs av tillsatsen av en annan patogen flora. Vissa antibakteriella läkemedel har ett brett spektrum av åtgärder, och med hjälp kan de hanteras omedelbart med flera patogener. Men i detta fall kan behandlingen och doseringen av läkemedel ökas något.

 1. Gonorré och klamydia. Dessa infektioner behandlas med tetracyklin och penicillindroger. En hög terapeutisk effekt tillhandahålls av kombinationen av Doxycyklin + Ceftriaxon. I detta fall justeras dosen beroende på sjukdoms svårighetsgrad.
 2. Gonorré och trichomoniasis. I det här fallet, som huvudterapi, föreskrivs antibiotika som gonokocker är känsliga för, och hjälpterapi är administreringen av läkemedlet Metronidazol, vilket har en katastrofal effekt på Trichomonas.
 3. Gonorré och syfilis. Syfilens orsakssamband kan inte alltid identifieras omedelbart genom laboratorieundersökning. Därför rekommenderas patienten att genomgå förebyggande behandling. Detta är särskilt viktigt efter tvivelaktigt samlag. Gonorré i detta fall behandlas enligt standardschemat och som samtidig behandling administreras Bicillin 5 i form av intramuskulära injektioner två gånger i veckan. Om testen för syfilis var positiva, skulle injiceringen av Bicillin 1 vara ganska effektiv. Tilldela den en gång var femte dag. Totalt är det nödvändigt att göra minst 10 injektioner.

Innan du köper några produkter för topisk applicering (salva, suppositorier, lösningar) ska du kontakta din läkare. Han bör informera patienten om det är möjligt att tillämpa sådan behandling för att bekämpa gonorrés orsaksmedel. Vanligtvis används lokala droger som en hjälpterapi. Det är i den här egenskapen att de fungerar bra.

Har du allvarliga problem med POTENTIAL?

Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • trög erektion
 • brist på lust
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Känslan att öka är möjlig! Gå till länken och ta reda på hur experterna rekommenderar att du behandlar.

Än att behandla en gonorré: de mest effektiva förberedelserna mot gonokokkov

Gonorré kan härdas endast av ett lämpligt antibiotikum. Antibiotikabehandling själv är snabb och effektiv, men den har sina egna nyanser och egenskaper. Gonokocker (gonorrés orsaksmedel) utvecklas, som alla levande organismer. De bakterier som förvärvat resistens under den första behandlingsperioden överlever, multiplicerar och orsakar sjukdomen igen. Och om du saknar tiden att ta medicin eller inte uppmärksamma läkarens rekommendationer, kommer du inte att kunna bli av med infektionen med samma droger och personen, i vars organisme det hände och alla dess partner.

Vi berättar hur läkare behandlar gonorré i olika livssituationer.

Vilka antibiotika behandlar gonorré?

Nyligen har känsligheten hos gonorré till de viktigaste drogerna förändrats kraftigt. De genomförda studierna, där de vanligaste stammarna studerades i Ryssland, visade:

Konstruktionsformeln för Ceftriaxon

 • Den högsta aktiviteten mot orsaksmedel av gonorré har Ceftriaxone, en beredning av den tredje generationen cefalosporin.
 • Ungefär som det har aktivitet Spectinomycin.
 • Läkemedlet Ciprofloxacin - har för närvarande förlorat sin höga aktivitet till gonorrés orsaksmedel. Gonokockens känslighet för drogen är genomsnittlig. Det är dock också ett bra alternativ antibiotikum.
 • Penicillin-serien av narkotika, på grund av utbredd användning tidigare, liksom tetracykliner har nu låg antigonokokaktivitet och används därför nästan inte.

Starka antibiotika kan snart bli svaga! Hur förhindras?

För att minska utvecklingen av resistens (okänslighet) hos gonokocker mot antibiotika är deras rationella användning viktig. Det innebär separation av antibiotika i grundläggande alternativa läkemedel och reservpreparat.

De viktigaste drogerna är antibiotika, som har en hög aktivitet mot gonorrés orsaksmedel. Dessa är nummer ett läkemedel vid behandling av infektion. För att behandla dem börjar först och främst enligt standardordningen strax efter laboratorietablering av gonorré. Dessa inkluderar: Ceftriaxon och Cefixime.

Alternativa läkemedel innefattar en grupp antibiotika som har en hög och medium aktivitet mot patogener. De används när andra antibiotika är ineffektiva eller intoleranta. I det senare fallet rekommenderas det att använda alternativa droger först efter att laboratoriet har bestämt den individuella känsligheten för dem (bakteriekultur).

Som alternativa läkemedel som för närvarande används: Spektinomycin och Ciprofloxacin.

Antibiotikareserv - läkemedel som endast används när andra antibiotika är ineffektiva. De har en hög aktivitet mot patogenen. De ordineras endast av en läkare och bara efter en kurs med användning av grundläggande och alternativa droger. Om du själv använder antibiotika i reserven - riskerar du att utveckla en belastning som är okänslig för inte mer moderna antibiotika. Läkemedlet i reserven för behandling av gonorré är Ofloxacin.

Nyxes eller piller? Val av läkemedelsform

De normala regimer för vilka gonorré rekommenderas inkluderar både injektioner och tabletter. Valet av läkemedelsform beror på sjukdomsform och stadium. Med ny akut okomplicerad gonorré är användningen av tabletter möjlig. Emellertid bör preferensen ges till introduktionen av läkemedlet genom intramuskulär injektion: så att bota gonorré kommer att bli snabbare och biverkningarna blir mindre. För alla andra former och stadier av gonoré, föreskrivs antibiotika endast i form av injektioner.

Läkemedlet för gonorré (gonorré) i form av tabletter:

 • cefixim - Innehåll, en 400 mg tablett eller två 200 mg tabletter. Läkemedlet ska inte användas med tidigare utseende av allergi mot andra cefalosporiner eller antibiotika i penicillinserien. Ansökan under graviditet är möjlig, men samråd med en läkare är obligatorisk.
 • ciprofloxacin - appliceras genom munnen, en gång 500 mg med akut okomplicerad gonorré och cystit. Det används endast vid ineffektivitet / intolerans mot cefixim. Det används också vid samtidig clamidios, varav kursen varar i 10 dagar. Kontraindicerat under graviditet
 • ofloxacin - appliceras genom munnen, en gång 400 mg. Det används endast om tidigare droger är ineffektiva.
  Med en blandad infektion (gonorré, klamydia, ureaplasmos) - 800 mg per dag i 7-14 dagar. Kontraindicerat under graviditet

Om det beslutas att behandla gonorré med piller rekommenderas det att de lokala preparaten används parallellt: antiseptiska lösningar, suppositorier, salvor.

Antibiotikum prickar med gonorré:

Okomplicerad gonoré kan härdas med en enda injektion. Drogerna injiceras i gluteusmuskeln. Komplicerade former behandlas intramuskulärt och intravenöst, genom en kurs på ett sjukhus (sjukhus).

 • ceftriaxon - En gång intramuskulärt för 250 mg. Läkemedlet löses tidigare i 2 ml av en 1% lösning av lidokain. Det används vid gonokocks könsorganssinfektioner, faryngit (faryngit).
  Med gonokock administreras konjunktivit intramuskulärt i en dos av 1000 mg, som tidigare upplöstes i 3,5 ml av en lösning av lidokain. Tillåtet att användas av gravida kvinnor, men ett inledande samråd med en specialist är nödvändigt.
  Med komplicerad gonorré administreras intravenöst med 1000 mg var 24: e timme i 14 dagar.
 • spektinomycin - en gång intramuskulärt för 2000 mg
  I närvaro av komplikationer administreras intramuskulärt till 2000 mg var 12: e timme i 14 dagar. Läkemedlet kan behandlas med gonorré hos gravida kvinnor, men endast under överinseende av en läkare.

Medicin för gonorré för kvinnor

Antibiotikabehandling utförs av alla ovanstående läkemedel med hänsyn till individuella kontraindikationer. Men till skillnad från män, hos kvinnor efter en antibiotikaproblem, bryter det mot skelettets normala mikroflora, vilket leder till svamp och bakteriell vaginit. Därför rekommenderas det att utföra samtidig lokal antibiotikabehandling med antimykotiska läkemedel och probiotika. De viktigaste topiska preparaten för kvinnor säljs i form av vaginala suppositorier:

 • Ljus innehållande laktobaciller: Acylact, Ecofemin, Lactobacterin, Lactonorm. Kursen är 10 dagar för 1 ljus på natten.
 • Antifungala vaginala suppositorier: Isokonazol (Gino-travogen ovulum) för 600 mg, Clotrimazole 200 mg (Candide, Kanison, Kandibene). Stearinljus injiceras djupt in i skeden med hjälp av fingertopparna, strax före sänggåendet.

Topiska antiseptika (stolpiller, salvor, krämer) används som ett ytterligare verktyg i antibiotikabehandling, samt för att bota gonorré hos gravida kvinnor - som en alternativ metod om du inte kan ta emot läkemedlet inuti. Beroende på de olika manifestationerna av sjukdomen används följande typer av lokal terapi:

 • med inflammation i vulva: i det akuta skedet - sessila varma bad med 0,01% lösning av kaliumpermanganat eller infusion av kamomill (1 matsked per 2 koppar kokande vatten) - 10-15 minuter 1-2 gånger om dagen. I det subakutiska skedet - smörjning med 10% protargollösning i glycyrin.
 • Med uretrit (inflammation i urinröret): i det akuta skedet - djup sköljning och instillation av 1-2% lösning av protargol eller collargol. Vid subakut instillation 3-5% lösning av protargol
 • Med vaginit: Vaginala suppositorier med antiseptika (hexikon, betadin).

Användning av några ljus är kontraindicerat vid menstruation. Kvinnor i detta fall rekommenderas att börja behandlingen från andra dagen efter menstruationstiden.

Speciella läkemedel för gonorré för män

Många privata kliniker och apotek. Företagen erbjuder speciella läkemedel som är speciellt utformade för män. Men allt detta är ett bedrägligt marknadsföringsarbete. Att bota gonorré, gäller både för män och kvinnor samma droger. De inkluderar antibiotika av olika grupper, som används enligt standardsystem. Skillnaden i behandling kan endast ske vid tillämpning av ytterligare lokal terapi.

Män rekommenderas att dagligen tvätta urinröret med antiseptiska lösningar: 0,05% vattenlösning av klorhexidin eller 0,02% kaliumpermanganat.

Det är också möjligt att tvätta urinröret 0,25-0,5% silvernitratlösning, 2% natrium protargola Collargol eller 1%, men dessa antiseptika används endast i komplikation uretrit (mild infiltrat utseende) och endast ordinerats av läkaren.

När huden påverkas används varma bad med 0,01% lösning av kaliumpermanganat, 0,02% lösning av furacilin.

Läkemedel vid behandling av blandad gonorré:

I de flesta fall överförs gonorré i samband med andra sexuella infektioner. I fallet med samtidiga infektioner fastsättning på läkemedel mot gonorré förskriva ytterligare antibiotisk terapi, eller ett läkemedel administrerades grupp av fluorokinoloner (ciprofloxacin, ofloxacin) med förlängd behandlingskur.

 • ciprofloxacin - i munnen, en gång 500 mg i 10 dagar, eller
 • ofloxacin - i munnen, 800 mg per dag i 7-14 dagar, eller
 • doxycyklin (förutom cefalosporiner, spektinomycin): inuti, vid 100 mg två gånger om dagen i 7 dagar, eller
 • erytromycin (förutom huvudbehandlingen) - inuti 0,5 g var 6: e timme i 10 dagar

För behandling av samtidig trichomoniasis:

 • metronidazol (förutom den huvudsakliga behandlingen) 500 mg 3 gånger om dagen i 7 dagar, eller
 • tinidazol 2g oralt 1 gång per dag i 3 dagar

För behandling av samtidig syfilis:

Inom 6 veckor efter infektion kan syfilis inte visas på laboratorietester. Vid samtidig infektion med andra sexuella infektioner förlängs denna period. Därför rekommenderas förebyggande (preliminär) behandling av syfilis samtidigt med behandling av gonorré.

Med negativa test för syfilis:

 • Bicillin 5 - Intramuskulärt, för 1,5 miljoner enheter, endast två injektioner per vecka, eller
 • bensylpenicillin novokainsalt - intramuskulärt, 600 tusen enheter 2 gånger om dagen, kursen - 7 dagar

Med positiva tester för syfilis:

 • Bicillin 1 - intramuskulärt, för 2,4 miljoner enheter - en gång var 5 dagar, i 12 dagar, eller
 • Bensylpenicillin (novokain salt) - intramuskulärt, för 600 tusen enheter - 2 gånger om dagen behandlingskurs - 20 dagar

Handelsnamn för beredningar

Antibiotika producerar många droger. producenter under olika namn. Ofta är det inte alltid möjligt att ta reda på vilket specifikt läkemedel som ska köpas. För att göra det lättare att rikta in läkemedel, listar listan nedan de vanligaste drogerna med internationella och handelsnamn, liksom deras genomsnittliga pris (alla priser anges i november 2015).

Vilka tabletter behandlar gonorré hos män och kvinnor?

Gonorré (gonorré) - en sexuellt överförbar sjukdom som orsakas av Neisseria gonorrhea (Neisseria gonorrhoeae), som kännetecknas av kraftiga smärtor, klåda och brännande i underlivet vid vila och vid urinering, smärta i buken, och purulent urladdnings. Bakterierna överförs genom sexuell kontakt, chansen att smittas densamma i både män och kvinnor, och symptom inom två veckor efter infektion. Grunden för läkemedelsbehandling av sjukdomen är antibiotika, val av en speciell här bestäms av läkaren på grundval av patientens analyser.

Allmänna principer för antibiotikabehandling

Det finns flera effektiva läkemedel för gonorré i form av tabletter. Vissa läkemedel har en kraftfull effekt på en ansökan, andra är baserade på en kumulativ effekt genom genomgången av en hel terapeutisk kurs. Preparat som tillhör den första gruppen är effektiva vid de tidigaste stadierna av sjukdomsutvecklingen, men om kursen påbörjas och kompliceras, krävs långvarig administrering av lämpliga läkemedel.

Innan utnämningen av specifika föremål från gonoréen tar venerologen skrapa ur urinröret hos män och från vagina hos kvinnor. Tagen material undersöks för patogenen, varefter det är möjligt att med säkerhet säga vilket antibiotikum som ska vara effektivt. Om en gonorré finns i en sexpartner måste en annan diagnos göras. Även i detta fall kan resultaten av testen skilja sig, så läkemedlen skrivs ut individuellt.

Gonokocker kan utvecklas, vilket leder till resistens mot de använda antibiotika. I detta avseende måste patienten noggrant observera dosen som indikeras av läkaren och användningsfrekvensen för läkemedlet, varaktigheten av den terapeutiska kursen kan inte heller ändras. Annars, om den nödvändiga koncentrationen av den aktiva substansen i kroppen inte uppnås, kommer symtomen på sjukdomen att minska, men snart kommer det att manifestera sig igen. I det här fallet är de tidigare använda läkemedlen mycket sannolikt inte ineffektiva, och det kommer att vara nödvändigt att välja ett annat handlingsschema.

Penicillinpreparat

Ursprungligen för behandling av gonorré var det antibiotikumet från gruppen av penicilliner - bensylpenicillin. På grundval av detta utvecklades andra droger som hade en längre behandling och ett snabbt resultat. För behandling av gonorré kan läkaren rådgöra med följande penicillinpreparat:

 1. Ampicillin. För kvinnor och män är dosen densamma, vanligtvis ordinerad 1-2 tabletter 4 gånger om dagen, medan det är önskvärt att perioden mellan ansökningarna är 4 timmar. Vid akut och subakut behandling av sjukdomen är den maximala dagliga dosen av ampicillin 3 g, för kronisk - 8 g. Behandlingsperioden bestäms av läkaren.
 2. Ampioks. Detta antibiotikum är en blandning av två halvsyntetiska penicilliner (ampicillin och oxacillin). I någon grad av infektion får patienterna 2 kapslar Ampioxa var 4: e timme, den maximala dagliga dosen är 4 g. Varaktigheten av att bli av med akut och subakut infektion är 4-7 dagar, kronisk - upp till 2 veckor.
 3. Amoxicillin. Det används oftast i jämförelse med andra penicilliner. I allmänhet utser doktorn 2 tabletter tre gånger om dagen, med en komplicerad kurs av gonorédoseringen kan ökas. Drick Amoxicillin behöver minst 10 dagar.

Med gonokockinfektion avlägsnas penicilliner oftast, och endast med deras individuella intolerans överväger doktorn andra droger. Detta beror på att droger från denna grupp har en liten mängd kontraindikationer och biverkningar, och orsakssystemet är i de flesta fall effektiva.

tetracykliner

Om gonorré är komplicerat, eller om patienten inte får tidig medicinsk vård vid de första skeden av sjukdomen, föreskrivs antibiotika från tetracyklingruppen. De kan användas både i akut och kronisk form av gonorré. Följande tabletter ordineras oftast för gonorré:

 1. Tetracyklin. Det är nödvändigt att dricka 1-2 tabletter 4-6 gånger om dagen, det är önskvärt att ta en paus mellan applikationer på 6 timmar. Den maximala dagliga dosen av tetracyklin är 4 g. Beroende på sjukdomens form och omfattning kan bortskaffande av bakterier ligga i 2-3 veckor.
 2. Doxycyklin. Standardprogrammet för behandling för gonorré med detta läkemedel innebär att man tar 3 kapslar för första gången, sedan samma dag, 1 kapsel var 6: e timme 2 gånger. Under de följande dagarna behöver terapin dricka 1 tablett 1-2 gånger om dagen, varaktigheten av kursen är vanligtvis inte mindre än 10 dagar.
 3. Rondomitsin. Framställd i form av tabletter 0,15 eller 0,3 g. Patienterna ges 0,6 g för första gången och sedan för 0,3 g var 6: e timme. Den maximala dosen för hela terapeutiska kursen är 2,4 g för akut och subakut form och 4,8 g för kronisk kurs. Rondomycin ska tas efter måltid.

Kontraindikationer för användning av tetracykliner är få, och biverkningar hos patienter är sällsynta. Trots detta utses antibiotika i denna grupp med gonorré sällan som gonokocker med stor sannolikhet att producera resistens mot dessa läkemedel.

Grupp av makrolider

Makrolider har en mer uttalad effekt och har färre kontraindikationer och biverkningar än penicilliner och tetracykliner. För att bli av med gonorré kan följande läkemedel ordineras:

 1. Erytromycin. Läkemedlet frisläpps från apotek i form av tabletter som väger 0,25 eller 0,5 g. Män och kvinnor är ordinerade under de första 3 dagarna efter att ha tagit 0,5 g i intervaller om 6 timmar, sedan minskas dosen med hälften, då läkemedlet kommer att behöva ytterligare 7 dagar.
 2. Oletetrin. Terapi av gonorré ger ett fyrfaldigt intag på 0,25 gram mediciner per dag, varaktigheten av behandlingen är 5-10 dagar, beroende på sjukdomens allvarlighetsgrad. Om nödvändigt kan dosen ökas, men den maximala patienten kan ta 2 gram medicin per dag.
 3. Vilprafen. Patienterna får ta 1 tablett (0,5 g) tre gånger om dagen, med en komplicerad sjukdomsförlopp kan dosen ökas två gånger. Beroende på gonorrés form kan exponeringstiden ligga från 5 till 21 dagar. Den optimala behandlingen ska vara 10 dagar.

Fördelen med makrolider är att läkaren kan ordinera dem även för behandling av gravida och ammande kvinnor. Trots en liten lista av kontraindikationer, bör den terapeutiska kursen vara under överinseende av en specialist.

azalider

Medicin från ett antal azalider (underklass av makrolider) hänvisar till mer moderna läkemedel som kan utsöndra patogenen från kroppen för en eller flera av teknikerna. Sådana lösningar kan också användas för att behandla gonorré som orsakas av en utvecklande gonokock, som har förvärvat motståndskraft mot andra ämnen.

Det vanligaste läkemedlet från gruppen azalider för behandling av gonorré är azitromycin. Produkten kan köpas i form av tabletter som väger 0,25 eller 0,5 g. Vid akut tillstånd är det nödvändigt att ta 1,5-2 g azitromycin en gång i timmen före måltid, vanligtvis är det tillräckligt att bota. Vid kronisk behandling rekommenderas patienten att dricka 1 g i den första dosen och därefter ökas dosen med 0,25 mg dagligen, varaktigheten av behandlingen är 4 dagar.

När man använder antibiotika för att behandla gonorré är det viktigt att följa vissa regler. Under hela terapeutiska kursen är det viktigt att berika kosten med färska frukter och grönsaker, för att helt överge användningen av alkoholhaltiga drycker. Fysisk aktivitet är inte kontraindicerad, tvärtom kan den främja snabbare återhämtning. Från sexuella kontakter är det nödvändigt att vägra hela behandlingsperioden och någon tid efter slutförandet tills resultatet av testen visar återhämtningen. Efter behandling är det nödvändigt att återställa kroppens naturliga mikroflora med hjälp av probiotika.

Tabletter från trippen: effektiva droger och antibiotika, en behandling för behandling av gonorré

Gonorré (gonoré) anses vara en av de vanligaste venerala sjukdomarna bland den manliga befolkningen. Bekämpa organen i den sexuella strukturen, denna patologi leder till utvecklingen av svåra konsekvenser. Huvud patogenen är Neisseria gonorrhoeae, överträdelse detekteras genom uppträdandet av kramper, smärta vid urinering, kan också stark urladdning från urinröret, klåda, brännande. Finns det ett botemedel mot gonorré? Behandling av gonorré med en tablett är sant eller fiktion? Antibiotika är erkända av medicinska experter som grund för behandling av gonorré för män. De mest effektiva tabletterna från trippen hör till följande läkemedelsserier:

 • penicilliner;
 • tetracykliner;
 • cefalosporiner;
 • sulfonamider;
 • Fluorkinol.

Beroende på den kliniska situationen, läkemedlet finns det flera alternativ för att ta drogen - oralt i en tablettform / parenteral injektion som en injektion. Vad patienten behöver tabletter från gonorré bestämmer doktorn, med hänsyn till sjukdomsdiagnosen, de individuella egenskaperna hos patientens kropp.

Antibiotika från sjukdom

För att bekämpa denna patologi, som påverkar den urogenitala, reproduktiva strukturen, är det nödvändigt att eliminera gonokocker. Stora klyftor av viruskällor är vanligtvis placerade på slemhinnan i det urogenitala området. Korrekt utvald behandling av gonorré hos män kan minska dessa smittsamma foci och patologin kommer så småningom att försvinna. Viktiga läkemedel för avlägsnande av gonokocker har antibakteriell verkan. Läkaren väljer tabletter från gonorré, med beaktande av alla nödvändiga faktorer, refererar patienten vanligen till sådana grupper av läkemedel som:

 • Penicilliner - har länge använts vid behandling av denna sjukdom, bland annat: ampicillin, ampiox, oxacillin, carfecillin, levomycetin;
 • Tetracykliner - antibiotika är effektiva i komplicerade typer av sjukdomen, särskilt: metacyklin, tetracyklin, doxycyklin, rundtycin;
 • Azalider - anses vara moderna droger för gonorré för män, eliminerar snabbt nya virusstammar. Vanligtvis väljs de av patienter som försöker omedelbart bota patologi. Till exempel, när ett virus detekteras är azitromycin tillåtet (upp till 2 g). Liknande effekt kännetecknas av - roxitromycin, josamycin;
 • Makrolider kännetecknas av färre biverkningar som ofta används av gravida patienter som drabbas av sjukdomen under första trimestern. Från makrolider anses effektiva - erytromycin, makropen, eryricyklin, oletetrin.

Dessutom kan sulfonamider användas - de används när patienten har en individuell intolerans, såväl som på grund av brist på effektivitet hos den behandlade processen med penicilliner. Tabletter från bandvagnen i denna grupp:

Cefalosporiner - används för att behandla gonorrhea, inklusive orala medel i denna grupp används vanligen Cefixime / Tsefspan.

fluorokinoloner

För att eliminera patogenen för denna patologi används ofta fluorokinolonantibiotika, till exempel:

Också, med undantag av beredningar i formulärTabletteRings physicians tillämpas ofta intramuskulär injektion, exempelvis i gonorré Ceftriaxon - producerad av läkemedelsföretag i form av pulver, från vilka ytterligare injektioner, administreras de intravenöst. Behandlingsregimen utses av venereologen.

Kategoriskt självmedicinering är inte tillåtet.

Till exempel, ofta hemma Trichopol används för denna sjukdom - det orsakar irreparabel skada på människors hälsa. Ill med gonorré stoppar vanligtvis behandling tidigare än nödvändigt, detta leder till övergången av en akut typ av sjukdom till en kronisk form. Trichopol från en tripper kan hjälpa, men det kräver vissa villkor - sjukdomens primära form, den första fasen av patologins gång, den medicinska processen bör inte avskuras halvvägs. Användningen av detta läkemedel bör vara lång, då orsaksmedlet kommer att dö utan att ha tid att mutera för att utveckla motstånd mot denna medicinering. Det har också många biverkningar:

 • yrsel;
 • kräkningar;
 • hosta;
 • Klåda, brännande av penis och så vidare.

azitromycin

Azitromycin i gonorré anses vara ett av de mest effektiva läkemedlen - absorberas snabbt, har motståndskraft mot sur miljö och kämpar mot gonokocker. Specialister rekommenderar inte att använda detta läkemedel för patienter med nedsatt njur, lever och barn under 3 år som ammar kvinnor. Patologi botas av en enstaka dos av medicinen i den dos som läkaren förskrivit till patienten. Azitromycin i gonorré gör det möjligt att påverka resistenta stammar av sjukdomen, eftersom gonokocker sällan framträder för denna drogtolerans.

amoxicillin

Amoxicillin är också effektivt i gonorré - detta läkemedel är ett bredspektrum antimikrobiellt läkemedel. Antibiotikum ingår i gruppen av semisyntetiska penicilliner, används i medicinska processer som syftar till att eliminera bakteriepatologier. Indikationer för användning av detta läkemedel är gonorré.

Antibiotika anses vara grunden för den terapeutiska processen.

Dessa läkemedel har kontraindikationer, sidoreaktioner. Därför ska du alltid rådfråga en läkare innan du använder medicinen.

Candles Hexicon i patologi

Dessa läkemedel används i form av hjälpmedicin - för att minska sjukdoms smärtsamma faktorer, för att eliminera de urogenitala, anorektala effekterna som uppträder i tripper - orchitis, uretrit, epididymit. Kända är Hexicon-ljusen i utvecklingen av denna sjukdom.

Antiseptisk effekt av läkemedlet ger bigluconatklorhexidin - en förening som stör mikroskopets cytoplasmiska membran, vilket provocerar deras försvinnande.

Kontraindikation för användningen av detta läkemedel anses vara en överkänslighet hos människor mot klorhexidin. Biverkningen av medlet är irritation av slemhinnor, klåda i zonen för läkemedelsadministration.

Vanligtvis använder dessa kvinnor ljus, metoden för applicering är intravaginal, även om män ofta använder dessa läkemedel för att behandla gonorré.

Dessa medel används i komplex behandling som syftar till att bli av med patienten från gonorré. Dessutom rekommenderas ljus Hexicon inte för användning med läkemedel som innehåller jod.

De viktigaste moderna drogerna för behandling av gonorré

Gonorré hänvisar till en grupp farliga sjukdomar, vars överföring anses sexuell. Detta patologiska tillstånd kan framgångsrikt härdas, även i svåra fall, komplicerat genom tillsats av andra sexuellt överförbara sjukdomar. Det kommer att bli snabbt och effektivt att bli av med gonorré med piller om det diagnostiseras vid de första faserna av bildandet.

En viktig punkt som kräver uppmärksamhet är att det är förbjudet att självbehandla ett patologiskt tillstånd, eftersom det i de flesta fall inte har en positiv effekt och orsakar komplikationer. Utnämningen av en behandlingsbana för varje enskilt fall ska hanteras av en kvalificerad specialist med hänsyn till sjukdomsdynamiken och resultaten av de genomförda studierna. Om vilka tabletter från gonorré som anses vara mest effektiva, vi nu och kommer att tala.

Regler för användning av droger

Medicinska produkter i form av tabletter kan bli av gonorré och inte kommer ihåg det, men du måste komma ihåg att de har biverkningar och kontraindikationer, kan du ta dem, inte alla. Utnämningen av tabletterade produkter anses vara motiverad vid diagnosering av sjukdoms första skede. Om det patologiska tillståndet har en komplicerad kurs, särskilt närvaron av andra virus eller bakterier, behandlas det med läkemedel som har förmågan att utöva en komplex effekt.

Tidigare behandlades gonorré med en enda tablett av bensylpenicillin. Med utvecklingen av läkemedelsindustrin började de utveckla läkemedel baserade på detta läkemedel, som hade möjlighet att utöva långsiktiga terapeutiska effekter. Läkemedlet av valet var Bicillin.

Effektiviteten av sådan behandling över tid har bleknat, på grund av att gonokocker är utrustade med egendomen, anpassar sig till monotont behandling. Detta var drivkraften för att söka och utveckla nya antibakteriella läkemedel. I den moderna världen använder de sådana droger från gonorré:

 • cefixim;
 • ceftriaxon;
 • kloramfenikol;
 • spektinomycin;
 • azitromycin;
 • Metronidazol.

Valet av läkemedlet, dess dosering och regimen bör endast utföras av läkaren, med beaktande av funktionerna i det patologiska tillståndet, dess svårighetsgrad, ålder och kroppsvikt hos patienten.

Förteckning över förbehandlingsundersökningar

Utnämningen av en adekvat behandlingsplan är endast möjlig vid en preliminär undersökning av patienten. Män spenderar skrap från urinröret och representanter för den svaga halvan av mänskligheten från slidanets slimhinna. Efter provtagning placeras det material som studeras i ett laboratorium på ett näringsmedium. Om det finns en patogen växer bakteriens koloni. I detta fall är det nödvändigt att utföra ett antibiotikum, det vill säga att bestämma patogenens känslighet för antibakteriella medel. Detta låter dig välja den mest effektiva medicinen för att eliminera symptomen på gonorré.

Könspartnersna för patienterna som tar medicinerna är också föremål för undersökningen, men man måste komma ihåg att resultaten av studierna i dem kan vara olika. Behandlingsregimen kommer att väljas individuellt för varje person, eftersom den utvecklas utifrån de erhållna resultaten.

Antibakteriella medel för behandling

Numera finns det ganska många antibiotika som hjälper till att effektivt bli av med trippen, deras typer och egenskaper som vi nu kommer att överväga.

penicilliner

Av denna grupp av läkemedel för behandling av gonorré används endast en tablettberedning som heter Amoxicillin.

Detta läkemedel är utrustat med ett brett spektrum av effekter, med en mild form av sjukdomen, dess enstaka dos överstiger inte 0,5 g och summan - 3,0 g. Om sjukdomen är svår, kommer den totala dosen att vara 4,5-5 g.

Förloppet av sådan behandling bör vara 10 dagar, även om de patologiska manifestationerna av gonorré i form av sekret och obehagsmakningar har försvunnit, rekommenderas att ta medicinen i ytterligare tre dagar. Ta medicinen oralt med vatten.

Derivat av tetracyklin-serien

Från denna grupp av läkemedel gäller:

 • Tetracyklin (klortetracyklin, oxytetracyklin). Dosen av dessa medel för en dos ska inte överstiga 0,3 g under de två första behandlingsdagarna och 0,2 g i framtiden. Multiplicitet daglig administrering lika med 5. Om det finns en akut eller subakut gonorré, då dosen av läkemedlet i loppet av behandlingen bör vara 5 g dos om nödvändigt kan ökas till 10 g
 • Metacyclin (Rondamycin). Ta dessa droger på den första dagen av 0,6 gram och sedan 0,3 gram fyra gånger om dagen. Om det finns en akut form av sjukdomen, då den tilldelade kurs dosen är 2,4 g om under patologiska tillståndet är komplicerad, måste organen för behandling tas i en dos av 4,8 g
 • Doxycyklin. Acceptans av detta läkemedel utförs enligt följande schema: den första dosen bör vara 0,2 gram och därefter inte mer än 0,1 g två gånger om dagen. Oavsett flödesformen ska dosen för hela behandlingsförloppet vara 1 g, och vid behov kan den ökas till 1,5 g.

Sulfamilamidy

Läkemedel i denna serie anses vara ett valmöjlighet i närvaro av intolerans mot penicilliner eller i fall av ineffektivitet. Applicera dessa läkemedel för att behandla gonorré:

 • Sulfamonometoxin (sulfatimetoxin). Dessa läkemedel bör tas tre gånger om dagen för 1,5 g för en dos medicinering. I framtiden minskar dosen till 1,0. För hela behandlingsperioden ska patienten konsumera 15 g av läkemedlet, och vid allvarlig sjukdom, 18 g.
 • Biseptol. Detta läkemedel betraktas som kombinerat eftersom det innehåller sulfametoxazol (400 mg) och trimetoprim (80 mg) i dess sammansättning. Vid de första stadierna av gonorré ska läkemedlet användas 1 tablett 4 gånger om dagen. Under hela behandlingsperioden ska patienten ta 16 tabletter.

Cefalosporiner och fluorokinoloner

Från denna grupp för att eliminera manifestationer av gonorré väljer man medel som rör 3 generationen. Valet stoppas på ett antibiotikum, som kallas Cefixim eller Cefspane. En engångsdos av läkemedlet bör vara 0,2 g två gånger dagligen. Dosen för hela behandlingstiden är 2 g och för en komplicerad kurs på 4 g.

I samband med det faktum att orsaksmedlet av gonorré hänvisar till gramnegativa diplokocker kan fluoroquinolon 2-generationsmedicin användas för deras destruktion. De valfria läkemedlen kan vara:

 • Ciprofloxacin. Den dagliga dosen ska vara 500 mg. Läkemedlet konsumeras på en gång. Vid behov kan dosen ökas till 750 mg. Behandlingsförloppet är 10 dagar.
 • Ofloxacin. Liksom det tidigare läkemedlet, ska tas inom 10 dagar, är den enda skillnaden att dosen i taget är 400 mg.

rekommendationer

Under antibiotikabehandling bör särskild uppmärksamhet ägnas åt fysisk aktivitet, kost och sexualitet.

När det gäller näring, när man tar medicin, är vanligtvis inga speciella instruktioner, allt som behövs är att konsumera så många grönsaker och frukter som möjligt i fräsch form. Det är nödvändigt att överge dåliga vanor, särskilt från användningen av alkoholhaltiga drycker. Detta förklaras av det faktum att de kan hämma den terapeutiska effekten av antibakteriella läkemedel eller orsaka bildandet av biverkningar.

Om vi ​​pratar om fysisk aktivitet finns det inga strikta begränsningar. Normaliserad motion kan stimulera kroppens immunförsvar och leda till en snabbare återhämtning.

När det gäller relationer av intim natur, måste de förglömmas under behandlingsperioden. Detta förklaras av det faktum att det beror på sådana åtgärder att risken för återinfektion och spridning av gonorré bland sexuella partner elimineras.

Bildning av resistens

Det finns fall där även potenta antibakteriella medel inte kan bota en person. Därför är det nödvändigt att tillämpa dem korrekt för att undvika utveckling av läkemedelsresistens. Vi måste dela dem i:

Gruppen av väsentliga läkemedel inkluderar antibiotika med en hög grad av destruktiv effekt på gonokocker. Deras utnämning bör utföras omedelbart efter diagnosen av det patologiska tillståndet. Denna grupp omfattar: Ceftriaxon och Cefixime.

När det gäller medel för den alternativa gruppen innefattar de antibakteriella läkemedel som har en hög och medelhög aktivitetsgrad mot sjukdoms orsakssamband. Det rekommenderas att dricka dem om andra medel är ineffektiva eller patienten har en individuell intolerans. I vår tid ingår denna grupp:

Reserv antibakteriella läkemedel används om alla andra läkemedel är ineffektiva. De är utrustade med en hög aktivitetsnivå mot gonokocker, föreskrivs endast efter behandling med alla andra läkemedel har varit ineffektiva. När självmedicinering inträffar finns det risk för att det bildas en resistent mot de flesta moderna antibiotika. Representant för denna grupp av droger är Ofloxacin.

Kontraindikationer och biverkningar

Antibakteriella läkemedel är huvudkuren för gonorré, som hjälper till att bli av med gonorré. Innan behandling av gonorré är det nödvändigt att konsultera en läkare, eftersom varje läkemedel har sina egna specifika kontraindikationer för användning och biverkningar.

Nästan alla antibiotika är kontraindicerade för användning om en person har en individuell intolerans eller en allergi mot komponenterna i läkemedlet. Vad gäller biverkningar är deras utveckling inte så ofta. Om de uppträder är det i de flesta fall på grund av bristande överensstämmelse med den rekommenderade doserings- och behandlingsregimen.

Användningen av penicillin läkemedel kan orsaka:

 • smärta i huvudet,
 • illamående;
 • diarré.

I sällsynta fall kan patienten klaga över sådana symptom:

 • ökning av kroppstemperaturen;
 • kräkningar;
 • trötthet.

Tetracykliner kan orsaka svamplidor i orala slimhinnan och organen i könsorganet. I vissa fall kan huvudvärk och dåsighet uppstå.

Sulfanilamider kan leda till bildandet av agranulocytos och hemolytisk anemi. Cefalosporiner kan orsaka störning i avföringen i form av diarré. Vid överdosering kan detta läkemedel ha en nefrotoxisk och hepatotoxisk effekt. Derivaten av fluoroquinolonserien kan leda till störningar i matsmältningssystemet och centrala nervsystemet.

Kriterier för återhämtning

För att bestämma effektiviteten av behandlingen, 7-10 dagar efter det att den terapeutiska kursen har passerat, utförs en kontrollundersökning av patienten.

Om ett negativt resultat erhålls, ska ett provokerande test (mekaniskt, kemiskt, biologiskt eller smärtstillande) utföras. Tre dagar efter testet undersöks en utsöndring från urinröret eller den första delen av urinen. Om provokationen ledde till ett negativt resultat, utförs undersökningen om en månad.

I avsaknad av kliniska manifestationer av gonorré och negativa resultat av studier anses patienten härdad.

Nu har du också information om vilka antibiotika som behandlas för gonorré. Vi hoppas att det kommer att vara användbart för dig och hjälper till att hitta svar på spännande frågor.

Är det möjligt att behandla gonorré med ett enda piller?

Venerala sjukdomar är alltid mycket obehagliga. Hos patienter efter diagnos uppstår frågan, är det möjligt att behandla gonorré med ett enda piller? Gonorré (gonorré) är en akut infektionssjukdom i urogenitalt distrikt. Trots frivolous inställning till denna sjukdom kan det få allvarliga konsekvenser för kroppen och orsaka infertilitet. Huvudproblemet vid behandling av gonorré är att gonokockerna, som orsakar sjukdomen, ständigt muterar och blir okänsliga mot antibakteriella läkemedel.

Om du upptäcker några symtom på denna sjukdom, ska du omedelbart kontakta din läkare. Försök inte bota gonorré själv. Antibakteriella läkemedel och deras erforderliga dosen ges endast läkare, med beaktande av tillgängliga för patienter med kroniska sjukdomar, eftersom dessa läkemedel är ganska lång lista med möjliga biverkningar.

Nu finns det ett stort urval antibakteriella läkemedel för gonorré. Bland dem, och de, vars behandling innebär en enstaka dos, dvs ett piller - och patienten är frisk. Dessa inkluderar sådana antibakteriella medel:

 • azitromycin;
 • roxitromycin;
 • Sumamed.

azitromycin

Ett av de antibakteriella läkemedel som kan användas för att behandla gonorré med en tablett är azitromycin. Detta läkemedel har ett antal fördelar jämfört med sina konkurrenter:

 1. Det absorberas snabbt i blodet.
 2. Det sönderdelas inte i sura miljöer, på grund av att det snabbt tar bort gonokocker från kroppen.
 3. Och det viktigaste är hans värdighet - han verkar aktivt på gonokocker, trots deras ständiga mutation.

På grund av det stora antalet biverkningar rekommenderas detta läkemedel inte om patienten har kronisk lever- och njursjukdom, barn under 3 år och ammande mödrar.

Vid akut sjukdom är det rekommenderat att ta 2 g azitromycin en gång eller dela in i 2 delade doser. I sjukdomens kroniska form föreskrivs en enda administrering av läkemedlet, följt av dosjustering i 4 dagar. Minus av denna medicinering är låg effektivitet vid behandling av venerala halsskador.

Hur behandlas roxitromycin?

Ett annat läkemedel som kan användas för att behandla gonorré med en enstaka dos är Roxithromycin:

 1. Detta läkemedel har förmågan att absorberas snabbt i blodomloppet och störa syntesen av proteinet inuti gonokockcellerna.
 2. En enstaka dos är tillräcklig för att helt döda celler som orsakar gonorré.

Detta läkemedel är kontraindicerat för gravida kvinnor och kvinnor under amning. Tabletten ska tas separat från mat och tvättas med mycket vatten, delas upp i delar eller slipas inte rekommenderas. Den nödvändiga dosen av läkemedlet bör bestämmas uteslutande av läkaren.

Roxitromycin är mycket effektivt både vid behandling av okomplicerade former av gonorré och i blandade former av sjukdomen, vilka är svåra att behandla med andra antibiotika.

sumamed

Ett annat läkemedel med bevisad hög effektivitet är Sumamed:

 1. Han fann den största effektiviteten bland antibiotika i kampen mot ständigt mutationsstammar.
 2. Efter en enstaka dos Sumamed-läkemedel försvinner de flesta obehagliga symptomen på gonokockinfektion, såsom klåda och brännande, purulenta urladdningar, etc. hos patienter.

Sumamed har en mindre lista över biverkningar än andra antibiotika, och tolereras lättare av patienterna. Men alldeles för att vara engagerad i en självbehandling och utan kontroll att använda den eller honom är det inte nödvändigt. Prenumerera läkemedel för behandling ska endast läkaren efter all nödvändig forskning. Detta läkemedel är godkänt för användning av barn och är tillgängligt för dem i form av suspension. Dessutom framställs Sumamed i tabletter eller pulver för injektion. Fördelen med detta läkemedel är att den absorberas mycket snabbt och efter några timmar når maximal koncentration i blod och vävnader.

Oavsett vilket läkemedel som väljs ut för att bli av med gonokockinfektion, ska behandling göras tillsammans med den sexuella partnern för att förhindra reinfektion.