Huvud
Skäl

Omnic

Omnik är ett läkemedel som effektivt används för att behandla nedsatt urindysfunktion, åtföljd av godartad prostatahyperplasi.

Den aktiva substansen - tamsulosin - påverkar inte musklerna i blodkärlens väggar och därigenom utsätts inte kroppen för att sänka blodtrycket. Läkemedlets verkningsmekanism leder till avslappning av glattmuskelfibrer i nacke och blåsan, vilket ökar urinflödet, även med en betydande volym av prostata. På kärlens väggar beror denna åtgärd inte på tamsulosins uttalade selektivitet (selektivitet).

I kärl finns en subtyp av alfa - adrenoreceptor - alfa 1-receptorer mottagning alfa 1A - blockerare i en signifikant minskning av blodtryck hos patienter orsakar inte.

Klinisk och farmakologisk grupp

Blockeraren av a1-adrenerga receptorer; ett botemedel mot symptomatisk behandling av godartad prostatahyperplasi.

Villkor för ledighet från apotek

Det släpps på recept.

Hur mycket kostar Omnik i apotek? Genomsnittspriset år 2018 ligger i nivå med 400 rubel för 10 kapslar.

Utformningsform och sammansättning

Omnic utmatas i form av hårda gelatinkapslar, modifierad frisättning (storlek №2, bostäder apelsin märkt "701" och en olivgrön lock med "0,4" märkningar). Kapslarna innehåller:

 • Aktiv substans - 0,4 mg tamsulosinhydroklorid (i form av vit med en ljusgul granatgrans);
 • Hjälpkomponenter - kalciumstearat, indigotin, gelatin, röd järnoxid, polysorbat 80, talk, MCC, järnoxidgult, titandioxid, natriumlaurylsulfat, metakrylsyrasampolymer (typ C), triacetin.

I blåsor för 10 st., 1 eller 3 blåsor i en låda.

Farmakologisk effekt

Omnic är en specifik blockerare av alfa-1-adrenoceptorer i de glatta muskelfibrerna i prostatiska uretra, blåshalsen och prostata. Användning av läkemedlet minskar tonus hos glatt muskulatur i urinröret, blåsan och prostatakörteln som leder till en signifikant förbättring av urinflödet.

Den aktiva läkemedelskomponenten har en hög selektivitet (ingen effekt på de glatta muskelfibrerna i kärlväggarna), varvid läkemedlet inte provocerar det systemiska blodtrycket.

Omnik har 100% biotillgänglighet. Den maximala koncentrationen av den aktiva substansen i blodet observeras 6 timmar efter oral administrering. Läkemedlet och dess metaboliter utsöndras av njurarna. Cirka 9% av läkemedlet utsöndras oförändrat. Halveringstiden för läkemedlet är mellan 10 och 13 timmar.

Indikationer för användning

Dysursjukdomar vid godartad prostatahyperplasi (behandling).

Omnik - Okak och Omnik: Vad är skillnaden?

Omnik oönskade biverkningar har retrograd ejakulation (kasta spermier under orgasmen i urinblåsan).

Eftersom Omnik-Okas har en gradvis frisättning av läkemedelssubstansen på grund av strukturen, upprätthålls normal utlösning. Därför använder Ocas rimligen sig för män som har ett ganska aktivt sexliv, och för vilket det faktum att förekomsten av ejakulär i slutet av den sexuella handlingen är viktig.

Observera att i de flesta behandlingsregimer akut prostatit tamsulosin tilldelas en kort kurs, från 10 dagar till en månad, så det är bekvämt att köpa en form Okas i förpackning det i 10 dagar. Okas brister kan hänföras till priset, det kostar mer än vanliga Omnik.

Kontra

 • överkänslighet mot innehållet i läkemedlet;
 • svårt nedsatt leverfunktion
 • Ortostatisk hypotension (tryckfall med plötslig förändring i kroppsställning).

Användningen av Omnik kräver försiktighet hos patienter med svårt njursvikt.

Dosering och administreringssätt

Bruksanvisningen visar att Omnic ska tas 1 gång per dag för 1 kapsel (0,4 mg). Kapselberedning ska sväljas hela, inte tuggas.

Biverkningar

Vid behandling med Omnic-kapslar observerades tillfälliga biverkningar:

 1. Från sidan av reproduktionsorganen: retrograd ejakulation.
 2. På matsmältningssidan: illamående, kräkningar, avföringstörningar.
 3. Ur huden: urtikaria, klåda, angioödem.
 4. Från sidan av centrala nervsystemet: yrsel, huvudvärk, generell svaghet (mycket sällsynt).
 5. Från hjärt-kärlsystemet: takykardi, ortostatisk hypotension.

överdos

I klinisk praxis fanns det inga fall av akut berusning med Omnik medicin. Vid användning av för höga doser av läkemedlet kan följande symtom teoretiskt förekomma:

 • akut form av arteriell hypotension
 • kompensatorisk takykardi.

Som en behandling för effekterna av en överdosering rekommenderas att lägga patienten och introducera vasokonstriktiva och volymbytesdroger. För att förhindra ytterligare absorption av det aktiva elementet är det möjligt att skölja magen och ta sorbenter eller osmotiska laxermedel. Njurfunktionen bör också övervakas kontinuerligt.

Särskilda instruktioner

Innan du börjar använda drogen, läs speciella instruktioner:

 1. Försiktighet gäller hos patienter som är benägen för arteriell hypotension, med allvarliga kränkningar av leverfunktionen.
 2. Innan behandlingen med tamsulosin påbörjas, ska patienten undersökas för andra sjukdomar som kan orsaka samma symtom som godartad prostatahyperplasi. Före behandlingens början och regelbundet under behandlingen ska en digital rektalundersökning och, om så krävs, bestämning av ett specifikt antigen i prostata utföras. Hos patienter med nedsatt njurfunktion krävs ingen förändring av doseringsregimen.

Under behandlingsperioden är det nödvändigt att avstå från att engagera sig i potentiellt farliga aktiviteter som kräver en hög koncentration av uppmärksamhet och hastighet hos de psykomotoriska reaktionerna.

Droginteraktioner

Vid användning av läkemedlet är det nödvändigt att ta hänsyn till interaktionen med andra droger:

 1. Diklofenak och indirekta antikoagulantia ökar gradvis eliminationshastigheten av tamsulosin.
 2. I in vitro-studier har inte avslöjat samverkan i nivå med levermetabolismen med amitriptylin, salbutamol, glibenklamid och finasterid.
 3. Med samtidig användning av tamsulosin med cimetidin noterades en liten ökning av koncentrationen av tamsulosin i blodplasma och med furosemid noterades en minskning av koncentrationen; med andra α1-adrenoblockerare - en markant ökning av den hypotensiva effekten är möjlig.
 4. Andra a1-blockerare, kolinesterashämmare, alprostadil, anestetika, diuretika, levodopa, antidepressiva medel, betablockerare, kalciumkanalblockerare långsamma, muskelavslappnande, nitrat- och etanol kan öka svårighetsgraden av hypotensiv effekt.
 5. Diazepam, propranolol, triklormetiazid, klormadinon, amitriptylin, diklofenak, glibenklamid, simvastatin och warfarin förändrar inte tamsulosin fria fraktionen i humanplasma in vitro. I sin tur tamsulosin tjänar också gratis fraktioner av diazepam, propranolol, triklormetiazid och klormadinon.

recensioner

Vi tog upp några recensioner av männen som använde Omnic-drog:

 1. Sperma. Jag tar Omnic för det andra året. Från trycket dricker jag Prestance ännu längre. Trycket är aldrig lägre än 120/70 mm Hg. gick inte ner. Förra året klipptes stenar i njurarna, sedan varannan månad går jag till kliniken för att ta prov. Läkaren sa att du måste övervaka njurarna, eftersom jag tar Omnik kapslar. Det har varit ett år, och testen är i ordning. Tja, om det fanns droger från serien av forte. En tablett per vecka är bättre än sju.
 2. Valera. Min fru och jag har bott i 25 år. Två av dem höjdes. När klimakteriet kom, behövde vi inte preventivmedel. Och sedan var det ett adenom i prostata, med urinering och potensproblem började. Behandlingen var under kontroll av urologen. Jag drack Omnik och någon annan medicin när min fru blev gravid. Ingenstans läste jag att tamsulosin hade en sådan effekt.
 3. Victor. Att ta Omnic ett år på recept, ett bra resultat, agerade omedelbart, urin dramatiskt förbättrad skärpa under samlag försvagats, jag tror på grund av effekterna av droger på uretra muskelvävnad. Isolering av sperma normal, parallellt jag tar befungin, efter operation av en cancer i en mage 5 år. Befungin - Chaga hämmar tillväxten av cancerceller process, vad jag menar, och adenom nära. Därför kommer förebyggande inte att skada någon, plus daglig träning. Jag önskar er alla ett långt och aktivt liv. Jag är 58 år gammal.

analoger

Omniks analoger är:

 • Av aktiv substans - Sonizin, Taniz-K Proflosin, Tamsulosin, Tamzelin, hypersimple Revokarin, Fokusin, Omsulozin, Tamsulosin;
 • På verkningsmekanismen - Alfuzozin, Urorek, Dalphaz retard, Alfuprost MP.

Innan du använder analoger, kontakta din läkare.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Omnic bör förvaras på en plats skyddad från barns tillgång vid en temperatur av 15˚C till 25˚C.

Hållbarhet - 4 år. Läkemedlet är dispenserat från apotek på recept.

Omnic

Beskrivningen är aktuell på 2016/02/20

 • Latinska namn: Omnic
 • ATX-kod: G04CA02
 • Aktiv beståndsdel: tamsulosin
 • producent: Astellas Pharma Europe B.V. (Nederländerna)

struktur

1 kapsel Omnic drog innehåller 400 mcg tamsulosin.

Ytterligare mikrokristallin cellulosa, triacetin, metakrylsyrasampolymer (typ C), natriumlaurylsulfat, polysorbat 80, kalciumstearat, talk, indigodin, gelatin, titandioxid, järnoxid gul och röd.

Typ av problem

Läkemedlet Omnic är gjord i form av kapslar med modifierad frisättning №10, №30 eller №100 i förpackningen.

Farmakologisk aktivitet

Alfa adrenoliticheskoe.

Farmakodynamik och farmakokinetik

tamsulosin avser droger från en grupp specifika blockerare postsynaptiska alfa 1-adrenerga receptorer, närvarande i släta muskler prostata (prostata), den prostatiska avdelningen urinröret och hanens hals urinblåsa. När blockeras tamsulosin alfa1-adrenerga receptorer är det en minskning av muskeltonen prostata, prostatisk urinrör och urinblåsa, vilket leder till en förbättring urinering. Parallellt med detta finns en minskning av symtomen tömning och fyllning blåsan med prostata adenom, vilka är förfallna detrusorhyperaktivitet och höga muskeltoner i dessa organ.

effekt tamsulosin på adrenoreceptorer alfa 1A-subtyp 20 gånger dess påverkan på adrenoreceptorer alfa 1B-subtyp, placeras i kärlens glatta muskelvävnad. På grund av denna höga selektivitet, mottagningen tamsulosin leder inte till kliniskt signifikant sänkning av systemiskt blodtryck, För patienter med normalt blodtryck och för patienter som lider av arteriell hypertoni, från vilken läkemedlet Omnik kan ordineras till hypertensiva patienter.

I tarmarna tamsulosin absorberas tillräckligt bra och har nästan 100% biotillgänglighet. Med ett kombinerat intag av mat sänker sugprocessen lite. Ekvivalent absorptionsgrad av läkemedlet kan uppnås med en konstant upptagning av patienten tamsulosin efter en daglig frukost.

Karakteristisk för tamsulosin är dess linjära kinetik. Ett enkelt internt intag av 0,4 mg av läkemedlet resulterar i sin plasma Cmax efter 6 timmar. Med ett konstant dagligt oral intag på 0,4 mg tamsulosin dess jämviktskoncentration observeras redan den 5: e dagen, samtidigt som den är cirka 2/3 högre än det värde som observeras med en enstaka dos av läkemedlet. Bindning till plasmaproteiner sker vid 99%, Vd ungefär 0,2 l / kg.

Metaboliska omvandlingar i vävnad tamsulosin passera ganska långsamt, med utsläpp av mindre aktiva produkter metabolism. Huvuddelen tamsulosin är i blodplasma i naturlig, omodifierad form.

Genomförd forskning tamsulosin visade sin förmåga att obetydligt inducera mikrosomala aktivitet lever enzymer.

vid leversjukdomar, upp till en måttlig grad krävs inte Omnik doseringsschema.

obearbetat tamsulosin, liksom produkterna av dess metabolism, utsöndras huvudsakligen av njurarna. T1 / 2 när en gång har tagit oralt dos (0,4 mg) av läkemedlet efter måltid är lika med 10 timmar. Med flera ingångar är denna indikator 13 timmar.

vid njurpatologier måttlig dosjustering tamsulosin inte nödvändigt. Vid svåra njursvikt (CC mindre än 10 ml / min) är det nödvändigt att försäkra Omnik noga.

Indikationer för användning

Indikationer för användning Omnic drog inkluderar terapi av dysursjukdomar, observerades vid prostata adenom.

Kontra

 • personlig överkänslighet sjuk till tamsulosin eller andra kapselingredienser;
 • svår leverfel;
 • ortostatisk hypotension (inklusive en indikation i historien).

Noggrann användning av Omnik krävs av patienter med svåra njurpatologier (CC mindre än 10 ml / min).

Biverkningar

Vid behandling med kapslar observerade Omnik ibland:

 • retrograd ejakulation;
 • yrsel;
 • bildning ortostatisk hypotension;
 • illamående / kräkningar
 • asteni;
 • förstoppning;
 • takykardi/hjärtslag;
 • huvudvärk;
 • diarré;
 • överkänslighetsfenomen (inklusive kutan ett utslag/klåda, angioödem).

Omnik, instruktioner för användning

Att ta Omnic kapslar föreskriver sitt orala (orala) intag omedelbart efter att ha fullbordat frukost, med 100-200 ml vatten. På en dag indikeras 400 μg preparat (1 kapsel). Instruktioner för användning Omnica tillåter inte tuggapslar, eftersom detta kan leda till en ökning av frisättningsgraden av den aktiva beståndsdelen från dem.

överdos

Bevis på akut överdos vid upptagande tamsulosin existerar inte. Teoretiskt sett, när man tar överdrivna doser av detta läkemedel, är det snabbt BP-reduktion och utveckling kompensatorisk takykardi, kräver symptomatisk behandling. Hjärtfrekvensen och blodtrycket hos patienten kan återgå till normal när man tar ett vågrätt läge. Vid en sådan metods ineffektivitet är det möjligt att använda droger som ökar volymen blod, cirkulerar i kärlbädden. Om det behövs, beteckna vasokonstriktor medicinska preparat. Mot bakgrund av behandlingen bör övervakas njurfunktion. effektivitet hemodialys på grund av den signifikanta bindningen tamsulosin med plasmaproteiner är ifrågasatta. Det kommer också att vara lämpligt att rengöra matsmältningsorganet (laxativ, tvättning) och mottagning av sorbenter.

interaktion

Kombinationen av tamsulosin med atenolol, nifedipin eller enalapril ledde inte till någon interaktion av dessa läkemedel.

Med parallell applikation cimetidin En liten ökning av plasmakoncentrationen observerades tamsulosin, men när den appliceras furosemid - En minskning av denna indikator. Denna kombination av droger kräver ingen förändring av doseringsschemat Omnica, eftersom innehållet av dess aktiva beståndsdel i plasma förblir inom den terapeutiska normen.

warfarin, propranolol, diazepam, triklormetiazid, amitriptylin, klormadinon, diklofenak, simvastatin och glibenklamid in vitro påverkar inte den fria fraktionen i plasman tamsulosin, som i sin tur inte bryter mot fria fraktioner klormadinon, propranolol, diazepam och triklormetiazid.

Också in vitro vid nivån av metabolism i levern, ingen interaktion av den aktiva ingrediensen Omnik med amitriptylin, glibenklamid, salbutamol och finasterid.

Samtidig mottagning warfarin och diklofenak kan öka utsöndringshastigheten tamsulosin.

När det kombineras med andra antagonister av alfa 1-adrenerga receptorer är en minskning av blodtrycket möjligt.

Försäljningsvillkor

Förvärvet av Omnik kräver ett recept.

Förvaringsförhållanden

Kapslarnas temperatur bör ligga mellan 15-25 ° C.

Utgångsdatum

Sedan produktionen av kapslar - 4 år.

Särskilda instruktioner

När du utför behandling med Omnic drog, ibland sänkning av blodtrycket tar emot sin patient, vilket kan orsaka svimning. I händelse av att de första tecknen på bildning ortostatisk hypotension (känsla svaghet, yrsel) rekommenderas patienten att ta stillesittande eller vågrätt läge, helt och hållet försvinnande av negativa symptom.

Genomföra kirurgiska ingrepp på katarakt vid inträde tamsulosin kan leda till uppkomsten av ett syndrom intraoperativ instabilitet av okulär iris, att det är nödvändigt att komma ihåg den kirurgiska personalen för den korrekta preoperativa beredningen av patienten.

Innan behandlingen med Omnik pågår, måste patienten genomgå en screening för att utesluta patologier med symtom på identiska manifestationer prostata adenom.

Före utnämningen av terapi, och regelbundet under hela sin tid, ska patienten vara rektal finger undersökning och, om nödvändigt, bestämma närvaron av ett specifikt av det prostatiska antigenet.

Omnik-analoger

 • Dalfaz;
 • alfuzosin;
 • Dalfuzin;
 • Alfirum;
 • rötterna;
 • Alfater;
 • Setegis;
 • Avodart;
 • Urorek;
 • Vezomni.

Pris analoger Omnic variera inom vida gränser och beror på många faktorer (halt av aktiv ingrediens, och dess massa, antalet tabletter / kapslar, tillverkare och så vidare.). Till exempel 30 tabletter Uroreka du kan köpa i genomsnitt 750 rubel, medan du köper 30 tabletter Dalfaza kommer att kosta redan 2200 rubel.

Avodart och Omnik

Även om dessa två läkemedel är analoga i deras farmakologiska anslutning, innehåller de olika aktiva beståndsdelar som påverkar olika patologiska processer som är inneboende adenom. Omnik är mer av ett symptomatiskt medel för att bli av med dysursjukdomar (normaliserar urinering) genom att slappna av muskulaturen i prostata. Läkemedel Avodart, Tvärtom, utformad för att minska storleken på tumör, genom att minska koncentrationen dihydrotestosteron, bidrar till dess spridning. Båda dessa läkemedel används ofta i kombinationsbehandling, där de kompletterar varandras effekter.

synonymer

 • Adenorm;
 • Omnik Okas;
 • Proflosin;
 • Omsulozin;
 • Alfat;
 • Revokarin;
 • tamsulosin;
 • Omniprost;
 • Sonizin;
 • Tamsulon-FS;
 • Bazetu;
 • Fokusin;
 • Taniz-K;
 • Urofrin;
 • Tamzelin och så vidare.

Omnik och Omnik Okas

Dessa läkemedel är 100% synonyma, det vill säga de innehåller samma aktiva beståndsdel (tamsulosin) i samma massfraktion (400 μg). Naturligtvis patienter med adenom i prostata undrar ofta vad som gör Omnik annorlunda Omnik Okas. Skillnaden i dessa läkemedel ligger i sin dosform, kapslar för den första och tabletter för den andra Omnic Okas tabletterna kännetecknas av kontrollerad frisättning, med andra ord, ha en mer konstant koncentration av deras aktiva ingrediens, observerad i kroppen hela dagen. Denna kvalitet på tabletter tillåter tamsulosin med lika kraft att påverka prostata muskulatur under 24 h, och, på grund av brist på skillnader i koncentration av den aktiva beståndsdelen, leder sällan till utveckling av negativa sidoeffekter, från vilka tabletter Omnic Okas anses vara mer effektivt och säkert.

Vad är bättre - Omnik eller Fokusin?

Fokusin liksom den tidigare beredningen är en 100% synonym för Omnica för den aktiva ingrediensen, dess massinnehåll och frisättningsform (kapsel). Företagstillverkare av båda drogerna har ungefär lika stor kredit till läkare och patienters förtroende, vilket indikerar en fullständig utbytbarhet av dessa läkemedel. När du väljer mellan dessa läkemedel bör baseras på deras tillgänglighet i apoteket i din stad och kostnaden (pris Fokusina i Ryssland, ungefär en tredjedel lägre).

barn

På grund av bildandet av adenom i prostata, främst i vuxen ålder, är Omnics utnämning till barn inte praktiserad.

Under graviditeten (och amning)

Läkemedlet är avsett uteslutande för behandling av manliga patienter.

Recensioner om Omnike

I 70% av fallen är bedömningar av läkare samt patientrecensioner om Omniks effektivitet, när de tillämpas strikt enligt indikationer, positiva. många urologer ordinera detta läkemedel från prostatit, prostata adenom och med andra smärtsamma tillstånd som uppstår med problem miktion, där den avslappnande effekten av tamsulosin på muskulaturen prostata hjälper verkligen att bli av med negativa symtom på sjukdomen.

För rättvisa skull är det värt att notera och en del negativ feedback om Omnik på forumet som diskuterar dess biverkningar, vars viktigaste är utvecklingen hypotoni och retrograd ejakulation. Det bör också komma ihåg det med terapi prostata adenom Omnics utnämning har en symptomatisk belastning som syftar till att bli av med dysursjukdomar, och en fullständig behandling av denna sjukdom kräver en helhetssyn med användningen av droger av olika grupper som visas i sådana patologier.

Pris Omnik, var att köpa

Medelpriset på Omnik nr 10 är 350 rubel; №30 - 750 rubel. Köp 100 kapslar av detta läkemedel kan vara för 2200-2500 rubel.

Behandling av prostata adenom med Omnic drog - hur man tar piller korrekt?

Trots det välkända uttrycket att "det viktigaste är att inte bli gammal i hjärtat" är hälsan efter 50 år inte lika stark som den var i 20 år.

Och frågan här är främst inte i vägen för livet, utan i de naturliga processerna som hör samman med hormonella förändringar i kroppen.

En av de vanligaste obehagliga sjukdomarna som uppträder hos män i vuxenlivet på grund av förändringar i processerna för utsöndring av "manliga" hormoner är prostata adenom. Men lyckligtvis med denna sjukdom kan du framgångsrikt slåss med hjälp av moderna läkemedel - blockerare av a1D-adrenoreceptorer av prostata.

Och en av de mest kända och effektiva drogerna i denna grupp är Omnik (den aktiva substansen är tamsulosin). Men för att detta verktyg ska kunna ge den bästa effekten, bör man följa läkarens rekommendationer om hur man tar Omnik och inte avbryta behandlingen före läkarens angivna tid.

vittnesbörd

I instruktionerna från tillverkaren till läkemedlet Omnik i kolumnen "indikationer" skrivs en term obegriplig för människor långt ifrån medicin - "godartad prostatahyperplasi".

Normal prostata och godartad prostatahyperplasi

Enligt denna komplexa medicinska definition finns det en allmänt känd och obehaglig men inte dödlig åldersrelaterad manlig sjukdom - prostata adenom. Det är en godartad bildning som härrör från spridningen av vävnader runt urinröret.

De mest uppenbara och typiska tecknen på prostata adenom är:

 • frekvent urinering
 • komplexitet och / eller oförmåga att helt tömma urinblåsan;
 • svårighet och smärtsam urinering
 • ibland - närvaron av blod i urinen.

Tamsulosin, den aktiva substansen i läkemedlet, verkar på receptorerna i muskulaturen i prostata och urinblåsan, vilket minskar musklerna i prostata och blåsans hals. Som ett resultat förbättras urinflödet och obehagliga känslor under urinering elimineras.

Dosering och överdosering

Omnic finns i kapslar. En kapsel innehåller 400 mg aktiv ingrediens, samt hjälpkomponenter.

Kapselskalar är gjorda av hård gelatin och upplöses i matsmältningsorganet under inverkan av magsaft. Därför måste du ta detta läkemedel muntligt (svälja), utan att tugga och lösa upp i kapselns mun.

I regel utser läkaren 1 Omnik-kapsel per dag, oberoende av patientens vikt och ålder. Denna dos bör inte överskridas, eftersom det är möjligt att negativt påverka stora doser av läkemedlet på hjärt-kärlsystemet.

Enligt resultaten av ett flertal studier fanns inga tecken på akut överdosering. Men när det tas in mängder tamsulosin, många gånger större än den dagliga dosen på 0,4 gram, orsakar det arteriell hypotension (en kraftig minskning av blodtrycket).

De uppenbara symtomen på Omnik-överdos är:

 • sänker blodtrycket med 20% under normala
 • yrsel;
 • asteni (generell svaghet);
 • mörkare i ögonen;
 • takykardi.

När symptomen Omnicom överdos måste sköljas magen ta laxerande och enterosorbent (aktivt kol / Atoxil / enterosorbent / Smekta et al.).

Om trycket faller under märket 90/60 bör det ökas med vasokonstrictor och ersättande preparat.

Mottagningsregler: morgon eller kväll?

Tamsulosin absorberas i tunntarmen, och om läkemedlet passerades på fastande mage, det absorberas av kroppen efter 4-5 timmar, och om en full mage - efter 6-7 timmar.

Biotillgänglighet Omnica är över 90%, och för att uppnå en jämviktskoncentration av läkemedlet i kroppen måste det ta det utan avbrott i 5 dagar.

Och först efter det kommer läkemedlets uttalade terapeutiska effekt. Dock kan inte bara inträde vara ett hinder för att upprätta en jämviktskoncentration, utan också olika tidpunkter för assimilering av medicinen på olika dagar.

Därför rekommenderar tillverkaren att ta kapslarna dagligen samtidigt på morgonen efter en vanlig frukost. Kapslarna ska tvättas med mycket vatten.

Behandlingstid

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Omniks uppenbara uppenbara effekt är att de flesta patienter börjar känna 12-15 dagar efter behandlingens början. Men detta betyder inte att innan handling av drogen inte känns.

Många män tar detta läkemedel, hävdar att tömningsstörningar orsakade av BPH, för det mesta elimineras efter 5-7 dagar av daglig administration av medel, och några kände lättnad efter bara några timmar efter den första kapseln var berusad.

Omnik-behandlingen är individuell i varje enskilt fall och upprättas av en läkare. Det här läkemedlet tas under lång tid, och administrationsperioden kan vara från flera månader till flera år. Äldre patienter med diagnos av prostata adenom kan ta det för livet för att eliminera symtom.

Biverkningar

Enligt resultaten från Omniks studier på försöksdjur, liksom på resultaten av intervjuer av patienter som tagit detta läkemedel länge, konstaterades det att läkemedlet har vissa biverkningar.

Omnic kan orsaka följande biverkningar:

 • cirkulationssystema: oregelbunden hjärtslag, takykardi, hypotension (sänkt blodtryck), smärta i hjärtat;
 • nervsystemet: allmän svaghet, sömnstörningar, yrsel och migrän, svimning
 • matsmältningssystemeta: illamående och ibland kräkningar, tarmsjukdomar;
 • andningsorganen: rinit
 • läder: klåda, nässelfeber, svullnad av Quincke;
 • reproduktionssystem: Övergrepp mot utlösning.

Oftast (mer än en av 100) uppträder Omniks biverkningar, som lätta yrsel och ejaculationssjukdomar. De återstående oönskade effekterna av läkemedlet registrerades hos mindre än 1% av patienterna som tog drogen.

När det gäller Omniks inflytande på förmågan att köra fordon, utfördes sådana studier inte. Men med utgångspunkt från det faktum att en av de vanligaste biverkningarna av detta medel är yrsel, under behandlingen önskvärt att använda försiktighet vid bilkörning och tar något potentiellt farliga företag, vilket kräver en hög koncentration.

Kontra

Absoluta kontraindikationer till Omnik är:

 • svårt nedsatt leverfunktion
 • Ortostatisk hypotension (en kraftig och signifikant minskning av blodtrycket omedelbart efter en förändring i kroppens position);
 • svår njurinsufficiens
 • glukos-galaktosmalabsorption (misslyckande vid förtunning av sockerarter i tarmen);
 • allergi mot någon av komponenterna i läkemedlet;
 • ålder är mindre än 18 år.

Patienter som planerar eller nyligen genomgått kataraktoperation bör rådgöra med en läkare om lämpligheten att ta Omnik under behandling med en ögonläkare. Faktum är att tamsulosin kan framkalla utvecklingen av syndromet av instabilitet i ögonen på ögonen efter operationen.

Relaterade videoklipp

Topp 7 läkemedel för prostatit och prostata adenom:

Trots förekomsten av ett antal biverkningar och kontraindikationer är Omnik för idag en av de mest effektiva och säkra drogerna för att eliminera urineringstörningar med prostata adenom. Dess låga toxicitet och hög biotillgänglighet möjliggör lång och jämn livslång mottagning utan att kroppen skadas.

Men det är inte nödvändigt att ordinera medicin för dig själv. Om det finns symptom som liknar prostataadenom, måste män se en läkare för att fastställa en noggrann diagnos och rådfråga Omnik-behandlingen.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Omnic

Anvisningar för användning:

Latinska namnet: Omnic

ATX-kod: G04CA02

Aktiv beståndsdel: Tamsulosin

Tillverkare: Astellas Pharma Europe B.V. (Nederländerna)

Beskrivning aktuell på: 11.10.17

Pris i onlineapotek:

Omnik är ett läkemedel relaterat till alfa1-adenoblockerare. Det används vid behandling av dysursjukdomar som åtföljer godartad prostatahyperplasi.

Aktiv substans

Utformningsform och sammansättning

Omnik finns i form av kapslar med modifierad frisättning. Kapslar - hård gelatinös, storlek 2. De har ett orangefall märkt "701" och en grafisk representation av företagets varumärke. Kepsen är olivgrön med märkningen "0,4". Kapslarnas innehåll är granuler från vit till vitt med en ljusgul färgfärg. Förpackad i en blister för 10 stycken.

Indikationer för användning

Dysursjukdomar vid godartad prostatahyperplasi (behandling).

Kontra

Ortostatisk hypotension (blodtrycksfall med snabb förändring i kroppsställning), markerat njursvikt, individuell intolerans mot läkemedlets komponenter.

Användningen av Omnik kräver noggrann vård hos personer med allvarligt njursvikt.

Instruktioner för användning Omnic (metod och dosering)

Omnik utnämna 1 kapsel 1 gång per dag. Kapslarna måste sväljas hela, inte krossas.

Biverkningar

Omnic ger i de flesta fall inte biverkningar. Sällan kan följande biverkningar uppstå: yrsel, retrograd ejakulation. I enskilda fall: ortostatisk hypotoni, takykardi / hjärtklappning, asteni, huvudvärk.

Från mag-tarmkanalen är illamående, kräkningar, diarré, förstoppning möjliga.

I extremt sällsynta fall kan överkänslighetsreaktioner uppstå (hudutslag, klåda, angioödem).

överdos

Vid överdosering observeras kompensations takykardi och akut arteriell hypotension.

Behandling av en överdos består av att tvätta magen, ta enterosorbenter, vasokonstriktorer och laxermedel. I sådana fall är det också nödvändigt att övervaka njurarnas funktion.

analoger

Analyser för ATX-kod: Glansin, Sonizin, Tamsulon, Tulozin, Fokusin.

Ta inte beslutet att byta drogen själv, kontakta en läkare.

Farmakologisk aktivitet

Omnic är en specifik blockerare av alfa-1-adrenoceptorer i de glatta muskelfibrerna i prostatiska uretra, blåshalsen och prostata. Användning av läkemedlet minskar tonus hos glatt muskulatur i urinröret, blåsan och prostatakörteln som leder till en signifikant förbättring av urinflödet.

Den aktiva läkemedelskomponenten har en hög selektivitet (ingen effekt på de glatta muskelfibrerna i kärlväggarna), varvid läkemedlet inte provocerar det systemiska blodtrycket.

Omnik har 100% biotillgänglighet. Den maximala koncentrationen av den aktiva substansen i blodet observeras 6 timmar efter oral administrering. Läkemedlet och dess metaboliter utsöndras av njurarna. Cirka 9% av läkemedlet utsöndras oförändrat. Halveringstiden för läkemedlet är mellan 10 och 13 timmar.

Särskilda instruktioner

Om du tar denna medicin i vissa situationer kan det orsaka blodtryckssänkning och ett omedvetet tillstånd. När de första tecknen på hypotoni (yrsel, svaghet) inträffar, måste patienten omedelbart sitta eller ligga ner. I detta läge måste han förbli tills dessa tecken försvinner.

Om patienten under perioden av Omnic behandling kräver kirurgisk ingrepp för grå starr, är det en stor risk att utveckla en smal pupils syndrom. Med preoperativ beredning måste en ögonläkare överväga denna nyans.

Före Omniks behandling bör patienten noga undersökas för att utesluta andra sjukdomar i prostata med samma symtom. Före början, och även under behandlingsperioden, rekommenderas att bestämma blodets PSA och att utföra en ultraljudsundersökning av bäckenorganen.

Under behandlingsperioden är det nödvändigt att avstå från att engagera sig i potentiellt farliga aktiviteter som kräver en hög koncentration av uppmärksamhet och hastighet hos de psykomotoriska reaktionerna.

Vid graviditet och bröstmjölk

Kontraindicerat under graviditet och amning.

I barndomen

På grund av det faktum att problem med urinering oftast förekommer i vuxen ålder, är Omnik inte ordinerat för barn.

I åldern

Vid kränkningar av njurfunktion

Dosering vid njurproblem är inte nödvändig.

Med kränkningar av leverfunktionen

Använd försiktigt till patienter med kraftiga kränkningar av leverfunktionen.

Droginteraktioner

Omnic kan kombineras med Nifedipin, Enalapril och Atenolol. Interaktioner mellan dessa fonder har inte identifierats. Det fanns ingen interaktion av läkemedlet med Propranolol, Simvastatin och Diazepam.

Med samtidig användning av furosemid och omnic kan koncentrationen av den senare i blodet minska något, men kvarstår fortfarande inom det terapeutiska området.

Kombination av ovannämnda medel med andra alfa-blockerare kan leda till en minskning av blodtrycket.

Kombinationen av Omnik med warfarin eller diklofenak kan leda till en ökning av utsöndringshastigheten hos den första.

Villkor för ledighet från apotek

Det frigörs på recept.

Villkor för lagring

Förvara på en torr plats, skyddad mot ljus och utom räckhåll för barn, vid en temperatur av + 15... + 25 ° C.

Hållbarhet - 4 år.

Pris på apotek

Pris Omnik för 1 packning börjar från 338 rubel.

Beskrivningen som publiceras på denna sida är en förenklad version av den officiella versionen av annoteringen till drogen. Informationen tillhandahålls endast i informationssyfte och är inte en guide för självbehandling. Innan du använder drogen bör du kontakta en specialist och läsa instruktionerna som godkänts av tillverkaren.

Omnic

Blanketter för frisläppande

Innehållet i omnichnik

Omnic (INN tamsulosin) - alfa-1-blockerare som används för korrigering av oregelbundenheter i dizuricheskih prostata adenom från holländska läkemedelsbolaget Astellas Pharma Europa. Finns i kapslar. Selektivt inaktiverar alfa 1-receptorer är belägna i den glatta muskelvävnaden i bäckenorganen - prostata, cervikal avsnitt av blåsan, prostata regionen av urinröret. Genom att minska överdriven glatt muskeltonus "slaktkropp" av nämnda vävnadsstrukturer blir möjlig normala evakuering av urin utsöndras av urinvägarna. Samtidigt jämnas obstruktiva manifestationer och symptom på irritation som är karakteristiska för prostatacenomen. Den terapeutiska effekten av läkemedlet utvecklas som regel vid slutet av den andra veckan från början av farmakoterapeutisk kurs. Omnic - läkemedel selektivt verkande endast något interagerar med B-subtypen av alfa-1-adrenerga receptorer, så att det inte påverkar nivån av systemiskt blodtryck, såväl hypertensiva patienter och hos patienter med normal initiala blodtrycknivå. Efter oral administrering absorberas Omnik snabbt och fullständigt i matsmältningssystemet. Toppkoncentrationen i plasma efter att ha tagit den rekommenderade enkeldosen uppnås med 7 timmar tamsulosin i kroppen. Metabolismen av den aktiva substansen fortskrider långsamt. Halveringstiden för läkemedlet är 10 timmar och med regelbunden kursmottagning - 13 timmar.

Det utsöndras tillsammans med urin. Det tas en gång om dagen efter en morgonmåltid. Biverkningar är relativt sällsynta. Bland dem - svimmelhet, subjektiv takykardi, huvudvärk, nedsatt aptit, retrograd ejakulation. Kontraindikation för upptagande - Individuell intolerans av tamsulosin. Använd läkemedlet för patienter med leversjukdom och högt blodtryck med försiktighet. Användningen av Omnik innebär preliminär diagnos för uteslutning av sjukdomar som har symptom som liknar prostata adenom. En diagnostisk studie innefattar rektal palpation och ett blodprov för prostata-specifikt antigen. Patienter med njursjukdomar behöver inte korrigera Omniks dos. Under behandlingen är det nödvändigt att minimera aktiviteter som kräver uppmärksamhet och koncentration. Furosemid, när det kombineras, undertrycker något Omnics aktivitet, medan cimetidin tvärtom ökar. Diklofenak accelererar Omnik ur kroppen. När läkemedlet används tillsammans med andra läkemedel i alfa-1-adrenoblockergruppen kan en antihypertensiv effekt ökas upp till svimningsförhållandet. Vid de första liknande tecknen ska patienten ta stillasittande eller lutande läge och vänta på de utvecklade prekollaptiska symptomen. Data om Omnik-överdosering i medicinsk litteratur har inte rapporterats hittills.

Omnic

Omnik är indicerat för behandling av godartad prostatahyperplasi (behandling av urineringstörningar).

Den aktiva substansen är tamsulosin, en konkurrenskraftig selektiv blockerare av postsynaptiska a1A-adrenerge receptorer av de släta musklerna i blåsans hals, prostata och den prostatiska delen av urinröret.

I denna artikel kommer vi att överväga varför läkare föreskriver Omnik, inklusive bruksanvisningar, analoger och priser för detta läkemedel i apotek. Om du redan har använt Omnik, lämna kommentarer i kommentarerna.

Sammansättning och form av Omnica

Klinisk-farmakologisk grupp: ett läkemedel som används för urineringstörningar i samband med godartad prostatahyperplasi. Alpha1-blockerare.

En kapsel innehåller 40 mikrogram tamsulosinväteklorid och vissa inaktiva ingredienser: järnoxid röd, titandioxid, indigodin, järnoxidgult, gelatin, talk, triacetin, polysorbat 80, kalciumstearat, natriumlaurylsulfat, metakrylsyrasampolymer (typ C), mikrokristallin cellulosa.

Använd Omnic kapslar i blister för tio stycken, i kartongförpackningar (en eller tre blister).

Vad används Omnik för?

För behandling av dysursfenomen i prostata hyperplasi av godartad natur.

Farmakologisk aktivitet

Tamsulosin är en specifik blockerare av postsi- napticheskih ai-adrenerga receptorer i den glatta muskulaturen i prostata, blåshalsen och prostatiska uretra.

Adrenoceptor blockad STS tamsulosin minskar tonen i glatta muskulaturen i prostata, blåshalsen och prostatiska uretra och förbättra urinflödet. Samtidigt reduceras både tömningssymtom och fyllningssymtom på grund av den ökade tonen av släta muskler och detrusorhyperaktivitet vid godartad prostatahyperplasi.

Förmågan att påverka tamsulosin i 20 gånger Aja adrenoceptor subtypen överstiger dess förmåga att interagera med adrenoceptor subtypen arg, som är belägna i vaskulär glatt muskulatur. På grund av deras höga selektivitet, inte tamsulosin inte orsaka en kliniskt signifikant minskning av systemiska blodtrycket (BP) både i hypertonipatienter och patienter med normalt blodtryck källa.

Instruktioner för användning

Kapslar tas oralt efter frukost, med mycket vatten. Det rekommenderas inte att tugga kapseln.

 • Läkemedlet är ordinerat i en dos av 400 mikrogram (1 kapsel) 1 gång per dag.

Med små och måttliga kränkningar av leverfunktionen, såväl som för kränkningar av njurefunktionen, krävs inte dosjustering.

Hittade svurit fiende Svampspik! Nails kommer att rengöras om 3 dagar! Ta det.

Hur snabbt normaliserar artärtrycket efter 40 år? Receptet är enkelt, skriv ner.

Trött på hemorrojder? Det finns en väg ut! Det kan botas hemma om några dagar, det är nödvändigt.

Närvaron av maskar säger SMELL från munnen! En gång dagligen dricker du vatten med en droppe.

Kontra

Omnik-applikationen är kontraindicerad när:

 1. Ortostatisk hypotension (inklusive i anamnese);
 2. Uttalad leverinsufficiens;
 3. Överkänslighet mot kapslarnas beståndsdelar.

Det rekommenderas att vara försiktig vid tillsättning av Omnik till patienter med svårt njursvikt (CC mindre än 10 ml / min).

Biverkningar

Vid användning av läkemedlet kan följande biverkningar utvecklas:

 1. Kardiovaskulär system: yrsel (sällan); känsla av hjärtslag, ortostatisk hypotension, takykardi (i enskilda fall).
 2. Central nervsystemet: asteni, smärta i huvudet (i enskilda fall).
 3. Genitourinary system: retrograde ejaculation (sällan).
 4. Allergiska reaktioner: klåda, utslag (i vissa fall). Eventuellt angioödem.
 5. Magtarmkanalen: illamående, diarré, kräkningar, förstoppning.

överdos

Det fanns inga fall av akut överdosering. När den tillåtna dosen Omnik överskrids kan det finnas en minskning av blodtrycket och kompensatorisk takykardi. Då ordineras en symptomatisk behandling.

En person ska ges en horisontell position, utse (enligt indikationer) volymetiska droger och vasokonstriktorer. Det är nödvändigt att tvätta magen, ta en osmotisk laxerande och enterosorbent. Det är nödvändigt att kontrollera njurfunktionen på bakgrunden av behandlingen. Det är inte effektivt att genomföra hemodialys.

Applikationsfunktioner

Liksom vid användning av andra * 1-adrenoblocker, kan det i vissa fall vara en minskning av blodtrycket, som ibland kan leda till svimningsförhållanden när det behandlas med Omnic. Vid de första tecknen på ortostatisk hypotoni (yrsel, svaghet) måste patienten sitta eller ligga och stanna kvar i denna position tills tecknen försvinna.

Innan behandling med Omnic påbörjas, ska patienten undersökas för att utesluta förekomsten av andra sjukdomar som kan orsaka samma symtom som godartad prostatahyperplasi. Före behandlingens början och regelbundet under behandlingen ska en digital rektalundersökning och, om nödvändigt, definitionen av ett prostatiskt specifikt antigen (PSA) utföras.

analoger

Strukturala analoger Omnik på den aktiva beståndsdelen:

 • Omsulozin;
 • Tamzelin;
 • tamsulosin;
 • Tamsulon FS;
 • Tanise K;
 • Proflosin;
 • Revokarin;
 • Sonizin;
 • hypersimple;
 • Omnik Okas;
 • Tulozin;
 • Fokusin.

OBS: Användningen av analoger måste överenskommas med den behandlande läkaren.

Medelpriset på OMNIK i apotek (Moskva) är 330 rubel.

Villkor för lagring

Förvaras oåtkomligt för barn. Observera temperaturregimen från 15 till 25 ºі. Hållbarhet - 4 år.