Huvud
Massage

Piller med njursvikt

Sjukdomen, kallad njursvikt, har två utvecklingsstadier: akut njursvikt (ARF) och kronisk (CRF). Symtom på denna sjukdom hos människor när de ignoreras öka gradvis och intensifiera, så småningom förvärva en hotande karaktär. Patienten plågas av illamående, kräkningar, andfåddhet, muskelspasmer, anafylaktisk chock och till och med inre blödning kan lösas. Behandling av sjukdomen innefattar användning av mediciner. Samtidigt kombinerar tillsättning av piller för njursvikt, en bra läkare kombinerar ofta droger. Detta tillvägagångssätt gör det möjligt för oss att uppnå en anabolisk verkan, som parallellt reglerar metabolismen och stabiliserar surheten i hela kroppen, vilket är viktigt vid den beskrivna diagnosen.

Användning av läkemedel

Karnitin är ett ämne som är huvudbeståndsdelen för de flesta läkemedel som föreskrivs för njursvikt. Detta läkemedel avlägsnar giftiga substanser från kroppens celler, förbättrar cytoplasmens tillstånd och stabiliserar den metaboliska processen. Allt detta leder till en gradvis återhämtning av kroppen och förbättring av det allmänna tillståndet. Patienten återvänder till arbetsförmåga, ackumulerar muskelmassa, fettceller bränns.
Inte mindre viktigt ämne som levereras till kroppen genom att ta läkemedel är lysin - en naturlig syra vars syfte är att säkerställa hälsosyntesprocesser i kroppen. Dessutom innehåller de flesta läkemedelsgrupper nödvändiga vitaminer för återvinning: B1, B6 och B12.

Våra läsare rekommenderar

Vår konstanta läsare har blivit av med problem med njurar genom en effektiv metod. Hon kontrollerade det själv - resultatet av 100% - komplett lättnad från smärta och problem med urinering. Detta är en naturlig botemedel baserad på örter. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

I ett antal preparat är också aminosyror, som är mycket användbara för kroppen, närvarande, vilket möjliggör stimulering av erytroidkön som finns i benmärgen. Sådana läkemedel administreras vanligtvis genom intramuskulär injektion.

Indikationer för användning

Njurinsufficiens är en sjukdom vars behandling nödvändigtvis kräver medicinsk intervention. För att välja den enda korrekta kombinationen av läkemedel krävs en grundlig undersökning och en korrekt behandling av symptomen, som endast kan utföras av en kvalificerad specialist med konstant kontakt med patienten.

Akut njursvikt

De vanligaste indikationerna för att förskriva läkemedel för diagnos av akut njursvikt är:

 1. Rapportera produktionsprocesser av urinsyra och balansen av dess salter som bildar löpytan klinisk risk. Således överdriven ansamling av natrium- uratkristaller (ett av salterna) leder till gikt, urolitiasis, tumörer, Lesch-Nyhans syndrom.
 2. Nondiabetisk nefropati med parallell fördelning av överskott av protein i urinen (mer än 4 gram per dag) är ett symptom på utvecklingen av OPN.
 3. Ökad nivå av kreatinin (hotar obalans i energimetabolism i muskelvävnad och är bevis på nedsatt njurfunktion).
 4. Svårigheten att bilda kroppens urin. En karakteristisk egenskap är dess extremt lilla antal - oliguri, eller dess fullständiga frånvaro - anuria.
 5. Överdriven och skarp ackumulering av urea och andra metaboliska produkter av proteiner i blodet, vilket resulterar i förgiftning av kroppen. Huvuddragen i sådana processer inkluderar: allmän letargi, dåsighet, och skenbar kraftig nedgång i aktivitet, en störning i mag-tarmkanalen, högt blodtryck och hjärtfrekvens, svullnad, smärta i levern området.

Vilka är de mest effektiva drogerna för njursvikt?

 • Olika typer av sjukdomar
 • Njurar och deras roll för kroppen
 • Grundläggande principer för behandling av sjukdom
 • Innan vi använder droger kommer vi att förstå med mat
 • Läkemedel för behandling
 • Behöver du antibiotika?

Många människor går till polikliniken för hjälp med en mycket obehaglig sjukdom - med njursvikt. Numera är det ganska vanlig sjukdom. Men sjukdomen kan inte startas, och man måste värna om sin hälsa.

Olika typer av sjukdomar

Denna sjukdom är av två typer:

I det första fallet finns det smärtor och homeostas är störd. Anafylaktisk chock kan detekteras. Vid inspektion avslöjas bakterier. Sådana symtom ökar gradvis, patientens aptit försvinner. Det finns illamående och kräkningar, kramp och muskelspasmer, sömnighet och svagt tillstånd. I det avancerade skedet finns en retardation, andfåddhet, anemi, takykardi.

I det andra fallet blir symtomen mer uttalade, som själva sjukdomen. Patienten upplever snabb utmattning, minskad effektivitet, huvudvärk och aptitförlust. På grund av sådana symptom uppstår illamående och kräkningar. Smaken i munnen blir obehaglig, huden smälter gradvis.

Med tiden minskar muskeltonan. Joder och ben börjar bli värre. Anemi blir mer uttalad, och till och med blödning kan förekomma.

Patienten utvecklar ett instabilt känslomässigt tillstånd. Apatisk tillstånd kan ersättas skarpt av en upphetsad. Det är störningar i sömn och retardation av reaktioner. Utseendet förvärras: hud och hår blir tråkiga, klåda kan uppstå.

Ett sådant tillstånd kan vara ett tecken på utvecklingen av följande sjukdomar:

Njurar och deras roll för kroppen

För att få reda på varför sådana sjukdomar uppstår måste du först förstå vilken roll njurarna spelar för kroppen.

Njurar är viktiga organ som utför följande funktioner: genom dem utsöndras produkterna av metabolism och vatten och syra balanseras. Dessa funktioner fungerar på bekostnad av renalt blodflöde.

Njurinsufficiens utvecklas till följd av allvarlig försämring av kroppens vitala funktioner. En sådan sjukdom kan leda till en överträdelse av kroppens vatten och syrabalans. Och konsekvenserna av detta kan vara irreversibla. Eventuellt obehagligt och smärtsamt tillstånd bör uppmärksammas.

Grundläggande principer för behandling av sjukdom

Det finns många orsaker till njursvikt. Det kan orsakas av:

 • förgiftning;
 • medicinska preparat;
 • infektionssjukdomar;
 • inflammatoriska processer;
 • obstruktion av urinvägarna;
 • kränkningar av hemodynamik
 • urologisk patologi och mycket mer.

Behandling av denna sjukdom är en mycket komplicerad process. Denna procedur bör utföras endast under överinseende av en specialist.

Specialisten upptäcker först orsaken till sjukdomen och eliminerar sedan den. Om tillståndet redan försummas och de vanliga medicinerna inte hjälper, utförs hemodialys - med hjälp av en artificiell njure utförs blodrening.

Med denna procedur kan det finnas en igensättning av njurarnas artärer. I detta fall, shunting, protetik och en ytterligare procedur - ballong angioplasti.

Vid dålig blodcirkulation bör det också återställas. Växlingsämnena avlägsnas från blodet och antibakteriella läkemedel förskrivs sedan.

I profylaktiska ändamål ordineras patienten en viss diet: de målar den nödvändiga kosten, där det finns en begränsning av konsumtionen av proteiner och överskott av vätska.

Innan vi använder droger kommer vi att förstå med mat

Från kosten är endast vissa kaliumhaltiga produkter uteslutna:

Begränsa konsumtionen av mat med högt innehåll av fosfor och magnesium. Dessutom är det viktigt att upprätthålla en sparsam arbetsplan, undvika stora fysiska påfrestningar och ofta vila.

Under behandlingen kan en specialist förskriva en kombinationsdoskartong. Det kan hänföras till droger med anabole effekt. Det syntetiseras i nervsystemet, lever och njurar. I blodplasma finns det i fri sfär och som acylkarnitineter.

Karnitin, som ingår i detta läkemedel, är den viktigaste regulatorn för syremetabolismen i hela kroppen. Tack vare karnitin frigörs giftiga ämnen från cytoplasman och metaboliska processer förbättras.

Med tiden börjar arbetsförmågan öka, muskelmassan ökar och fettceller minskar. Huvudbytet för hypertyreoidism är helt normaliserad.

Dessutom är läkemedlet lysin. Det är en av de viktigaste syrorna som deltar i alla processer för assimilering och tillväxt. Tillsammans med detta får kroppen fortfarande de nödvändiga vitaminerna: B12, B1, B6.

Läkemedel för behandling

Det finns många läkemedel för njursvikt men specialisten utser alltid vad som är effektivt i ett visst fall. De vanligaste medicinerna för att behandla sjukdom är:

Epoviten innehåller 165 användbara aminosyror, vilka bildas i njurarna och stimulerar erytroidtillväxt i benmärgen. Läkemedlet ges i form av injektioner. När den tillverkas används tekniken för att erhålla rekombinant DNA. Detta läkemedel produceras av däggdjursceller, sedan introduceras den mänskliga erytropoietingenen i den.

Läkemedlet är förbjudet för patienter med högt blodtryck, överkänslighet, hjärtinfarkt, lunginfarkt, hjärninfarkt och andra sjukdomar. Hela listan finns i bifogade instruktioner.

Under behandlingen är det nödvändigt att observera nivån av hemoglobin. Läkemedlet i sig är mycket starkt och det bör tas efter en fullständig undersökning.

Utöver detta är det ett antal andra villkor som bör övervakas. Dessa tillstånd är:

 • högt blodtryck;
 • kardiovaskulära sjukdomar;
 • hypertoni;
 • trombotiska komplikationer, etc.

Vanligtvis tolereras läkemedlet väl av patienter. Den ska användas under en strikt övervakning av en läkare.

Ett mycket effektivt läkemedel är furosemid. Det utför sina huvudfunktioner under hela behandlingen.

Den enda nackdelen är att den inte kan tas kontinuerligt. Behandling med hjälp av detta läkemedel utförs av kurser med vissa avbrott. I annat fall kommer patienten att försvaga, det kommer att bli trötthet, blodtrycket kommer att minska, hjärtutsläpp kan uppstå. Inträdesvillkoren ska alltid diskuteras med läkaren.

En av de mest effektiva drogerna är mannitol. Applicera det intravenöst. Efter administrering orsakar läkemedlet en vattenhaltig rörelse i kärlbädden. Ökar blodcirkulationen ett tag. Kan minimera hemolytisk effekt. In i blodlocket hemolyserat blod minskar hemoglobinemi.

Mannitol är alltid i extracellulär vätska. Om en stor koncentration av läkemedlet produceras i blodplasma eller acidos noteras kan läkemedlet orsaka en ökning av intrakraniellt tryck.

Användningen av ett sådant läkemedel är endast föreskriven under stationära förhållanden. Samtidigt övervakas osmolaliteten hos blodet, jonens jämvikt och vatten. Före hans utnämning administreras en provdos först, varefter det är nödvändigt att följa diuresen.

Renagel utses alltid för förebyggande ändamål. När läkemedel och läkemedel som innehåller antibiotika utsöndras, utsöndras kalcium från kroppen. Som ett resultat är det ett brott mot benvävnad, som kan provocera ett antal andra sjukdomar.

För att förhindra sådana problem föreskrivs ett läkemedel som fyller på kalcium i kroppen. Efter en viss tid att ta medicinen i kroppen är det fortfarande ett år och försenar utsöndringen av kalcium.

Vid behandling av ytterligare läkemedel, såsom antibiotika, finns det ett antal penicillinackumuleringar i levern. Stora doser bör alltid undvikas. Biverkningar kan orsaka koma eller kramper.

På grund av de positiva spektra av åtgärder och normal tolerans används dessa läkemedel ofta.

Behöver du antibiotika?

De mest effektiva antibiotika för behandling av njurar är ampicillin (benotal) och karbenicillin. Med sådana droger är självmedicin inte önskvärt. Dosering av använda läkemedel är endast föreskrivet av en specialist.

Antibiotika-aminoglykosider (neomycinserier) används för att behandla sjukdomen. De inkluderar:

Dessa läkemedel med hjälp av njurarna elimineras gradvis från kroppen på grund av glomerulär filtrering. Därför är det med ökad ackumulering av antibiotiska data med njurinsufficiens.

Användningen av sådana droger kan endast tillgripas i de mest extrema fallen, som orsakas av septiska störningar. Mindre giftigt antibiotikum är gentamicin.

Under och efter behandlingen bör du helt ändra din livsstil. För att hålla njurarna hela livet i form, är det nödvändigt att övervaka deras tillstånd och leda en hälsosam livsstil.

Först och främst bör du regelbundet övervaka blodtrycket och samtidigt ta rätt medicin för att hålla blodtrycket under kontroll. När diabetes är nödvändig för att övervaka nivån av socker i blodet. Från anestesi bör helt överges, bara tillämpa dem i de mest brådskande fallen.

Om njursjukan är kronisk, då i kosten behöver du minimera intaget av protein och natrium.

Under en allvarlig njursjukdom bör du begränsa intaget av kalium.

När njurinsufficiens alltid är nödvändigt för att följa instruktioner från en specialist. Efter behandling är det lämpligt att genomgå profylax i profilens sanatorium. Du kan också rådgöra med en läkare om att ta fytopreparationer. Detta är också ett förebyggande av sjukdomen och hjälper njurarna att arbeta normalt.

Läkemedel för njursvikt

Lämna en kommentar 5,201

Diagnosen "njursvikt" innebär en omedelbar behandling. Narkotika för njursvikt bör ha en riktad åtgärd och ersätta njurarna helt. Förteckningen över sådana innehåller i första hand diuretika, sorbenter och vitaminkomplex. Samtidig mottagning av läkemedel kommer att säkerställa att genitourinärsystemet fungerar stabilt och kommer att främja återhämtningen. Endast en läkare kan ordinera de korrekta lösningarna. Självadministration av läkemedel är oacceptabel.

urindrivande läkemedel

De första symptomen som åtföljer njursvikt är ett brott mot återtagandet av vätska och skadliga ämnen från kroppen. Som en konsekvens uppstår ackumulering av skadligt natrium. Vad läkemedel ska ta är beroende av det allmänna hälsotillståndet och sjukdomsförloppet. De mest populära och effektiva är:

 • "Lasix". Den aktiva substansen i läkemedlet är furosemid, som har en stark diuretik effekt. Resultatet är synligt en timme efter det första intaget. Användning under graviditet och amning är förbjuden. Innan du använder, kontakta din läkare och följ den rekommenderade dosen.
 • Furosemid är ett starkt diuretiskt läkemedel som används på ett sjukhus för att undvika överdosering och biverkningar i form av förlust av ämnen som kalcium och kalium. Effekten sker inom en timme efter att ha tagits. Det är möjligt att använda gravida kvinnor om risken för moderns hälsa överstiger de möjliga konsekvenserna för fostret.
 • "Hypotiazid" främjar en accelererad frisättning av överskott av vätska från kroppen tillsammans med skadligt natrium och klor, samtidigt som det inte påverkar nivån av kalcium. Personer med njurfel i senare skeden av läkemedlet bör användas under noggrann övervakning av läkaren.
 • "Diacarb" tar bort puffiness och har en diuretisk effekt. En patient med akut njursvikt kan orsaka oönskade biverkningar. Det är förbjudet under graviditet och under amning.
 • "Trigrim" har en diuretisk effekt, samtidigt som den inte bryter mot substansbalansen. Rekommenderas inte för barn, gravida och ammande kvinnor.
Tillbaka till innehållet

Plasmo-ersättande läkemedel

Läkemedel med en plasmasubstituerande effekt syftar till att fylla på cirkulationsvätskan i kroppen. Droger som gör detta på bekostnad av plasma:

 • "Reogluman" ersätter plasman i blodet och dess övriga komponenter. Dessutom förbättras mikrocirkulationen och cirkulationen. Det kännetecknas av en minimal mängd biverkningar. Det används av transfusion.
 • "Sorbilact" är tillgänglig som en lösning för intravenös injektion genom injektioner eller droppare. Det används på ett sjukhus. Biverkningar uppstår när den rekommenderade dosen överskrids. För barn är läkemedlet ordinerat endast under strikt övervakning av en läkare.
Tillbaka till innehållet

Förberedelser för parenteral näring

Vid akut eller kronisk njursvikt kan patienten behöva parenteral näring. Detta är en metod för att erhålla näringsämnen, som vanligtvis ges med mat, genom intravenös injektion. Läkemedel ordineras beroende på patientens ålder och hans behov av mikrodelar. Utbredda mediciner vid diagnostisering av njursvikt hos människor är:

 • "Aminostil KE Nephro" i sin komposition har alla nödvändiga aminosyror och proteiner. Medicinen injiceras i venen med hjälp av en droppare. Doseringen beror på det dagliga behovet av ämnena och på villkor av njurarna hos patienten. Det fanns inga negativa konsekvenser av användningen av läkemedlet. Under graviditet och amning är administrering av lösningen tillåten under överinseende av en läkare.
 • "Nephrotect" innehåller ett komplex av aminosyror som hjälper proteiner att absorberas bättre. I kombination med läkemedlet rekommenderas intaget av andra lösningar som innehåller vitaminer och mikrodelar som är nödvändiga för kroppen. Inga negativa reaktioner på Nephrotect upptäcktes.
 • "Ketosteril" är en blandning av proteiner och aminosyror som är nödvändiga för kroppen vid njurinsufficiens. Administrering av läkemedlet är tillåtet för barn från 3 år.
Tillbaka till innehållet

Sorbenter med njurinsufficiens

Njurar hos människor är ett filter som tar bort alla skadliga ämnen och mikrodelar. När patienten utvecklar akut eller kronisk njursvikt kan kroppen inte utföra sina funktioner. Detta leder till sådana symptom som ackumulering av skadliga toxiner och toxiner i kroppen. Verkan av aktiva substanser av sorbenter riktar sig till absorption och vidare borttagning av skadliga partiklar. De mest effektiva är:

 • "Filtrum-STI" gör sorbing och desinfektion åtgärder. Producerad i tablettform. Innan du tar p-piller rekommenderas att krossa och kombinera med en liten mängd vatten. Tillåtet för antagning till barn från 3 månader. Har ett antal kontraindikationer och biverkningar av kroppen.
 • "Enterodez" - en sorbent, som är tillgänglig i form av pulver och har en stark enterosorbiruyuschim effekt. Kontraindikation är den individuella intoleransen hos komponenterna. Gravida och ammande kvinnor utses i extrema fall.
Tillbaka till innehållet

Andra effektiva droger

Förutom de ovanstående läkemedlen, för behandling av njursvikt användning:

 • "Norditropin Simplex" finns som en lösning för insättning under huden. Den består av hormoner som är ansvariga för tillväxten och ökningen i muskelmassa. Det används i barndomen med en uttalad tillväxtnedgång i bakgrunden av kroniskt njursvikt. Kontraindicerat hos gravida och ammande kvinnor
 • "Sevelamer" är utformad för att reglera och normalisera de störda metaboliska processerna i kroppen. Läkemedlet är ordinerat vid förhöjda nivåer av fosfater i blodet på grund av hemodialys. Kontraindicerad för personer under 18 år, liksom gravida kvinnor och kvinnor under amning.
 • "Cocarboxylase-Ellara" - ett vitamin, tillgängligt i form av tabletter eller en lösning för beredning av injektioner. Det är godkänt för användning av nyfödda barn.
 • "Epovitan" är utformad för att behandla anemi, bildad mot bakgrund av njursvikt. Det är tillgängligt i form av en lösning för subkutan administrering. Injektionerna är gjorda i extremiteterna eller i magen i buken. Har ett antal biverkningar, för att minimera vilken korrekt beräknad dosering som är nödvändig.
 • "Mannitol" är ett diuretikumläkemedel som genom att byta plasmattryck överför överflödigt vätska från vävnader till blodkärl. Hjälper till att minska ögon- och kranialtrycket inom 15 minuter efter intag. Diuretisk verkan sker 1-3 timmar efter administreringen.
 • "Renagel" förskrivs med alltför högt fosfatinnehåll i blodet. Förbjuden att användas av personer under 18 år.
 • "Prednisolon" är ett hormonellt läkemedel. Har anti-chock, antiinflammatoriska och antidepressiva åtgärder. Användningen av "Prednisolon" under graviditeten kan skada fostret.
Tillbaka till innehållet

Mottagande av antibiotika för njursvikt

Om patienten har njursvikt kan kroppen inte effektivt utföra de funktioner som tilldelats honom. Av denna anledning provar utnämningen av vanliga doser antibiotika ackumuleringen av aktiva substanser i kroppen. För att förhindra detta bör du ta de läkemedel som rekommenderas av din läkare och följ noggrant de föreskrivna doserna. Läkemedlen som är säkra för behandling av denna sjukdom är:

 • "Cefepime" har en effekt på bakterier och har en baktericid effekt. Läkemedlet är tillåtet för barn från 2 månader. Under graviditet och amning tas läkemedlet under medicinsk övervakning.
 • "Cefaclor" är farligt för ett stort antal bakterier. Den framställs i form av ett pulver för framställning av en suspension med tillsats av vatten. Har ett antal kontraindikationer och biverkningar.
Tillbaka till innehållet

Växtberedningar

Läkemedel beredda på växtbaserad basis kännetecknas av användbarhet, minimala kontraindikationer och biverkningar. Med diagnosen "njursvikt" används ofta:

 • "Ligninhydrolyserad" är ett enterosorbent baserat på växtkomponenter. Det tar bort tungmetaller, toxiner och ammoniak från kroppen. Kontraindikationer inkluderar gastrointestinalt sår och individuell intolerans av ingredienserna i läkemedlet. Eventuella biverkningar i form av förstoppning och matsmältningsbesvär.
 • "Lespephryl" släpps i form av en lösning och är en sammansättning av biologiskt aktiva substanser. Läkemedlet kan påverka reaktionshastigheten, så när det används rekommenderas det att vägra bil och arbete som kräver ökad koncentration.
 • Nefrox tar bort kväveprodukter från kroppen, vilket har en positiv effekt på organen i det genitourinära systemet. Kontraindicerat vid fertil fertilitet och amning.
 • "Hofitol" har koleretiska och diuretiska effekter. Dessutom minskar nivån av urea i blodet, tar bort toxiner och främjar bättre kolesterolmetabolism. Producerad i form av tabletter, lösning för injektionsvätskor eller för oral administrering. Användningen under graviditet är möjlig under en strikt övervakning av en läkare.
Tillbaka till innehållet

Vitaminer och spårämnen

För behandling och förebyggande av njursvikt är viktig mängd vitaminer och spårämnen som kommer in i människokroppen. För deras påfyllnad under sjukdom är det nödvändigt att dricka tabletter med deras innehåll. Dessa inkluderar:

 • "Super Complex". Producerad i Amerika innehåller detta läkemedel 17 grupper av vitaminer och 12 mikrodelar. Dess användning bidrar till att förbättra allmän hälsa, immunitet och utsläpp av toxiner och skadliga ämnen. Kontraindikation är en individuell negativ reaktion på kapslarnas komponenter. Under mottagningen är det nödvändigt att övervaka nivån av kalcium i blodet.
 • "TNT" avlägsnar effektivt symptomen på vitaminbrist på grund av kostfiber och antioxidanter som ingår i beredningen. Den finns i form av ett pulver för att göra en drink. Vid kroniskt njursvikt beror dosen på nivån av kalcium och fosfor i kroppen.
 • "Vitosaurica" ​​är lämplig för patienter i hemodialys. Ingen justering krävs beroende på nivån på de närvarande substanserna. Det är effektivt och säkert att dricka för barn med njureproblem.

Profylax och behandling av genitourinärsystemet kan utföras med hjälp av mat. Många ingredienser i mat har en diuretisk effekt. Dessutom innehåller de ämnen och mikrodelar som behövs för kroppen. För att säkerställa deras intag, räcker det med att introducera de ingredienser som läkaren rekommenderar till den dagliga kosten.

Njurinsufficiens: mediciner och folkmedicin

Människokroppen anpassar sig till miljöförhållandena. Och med åren blir de inte bättre. I allt större utsträckning får kroppen inte helt rena drycker och mat, och njurarna är rening av allt detta. Vikten av ett organ är bara 200 gram och de tillåter 1000 liter blod per dag.

Lågkvalitativt vatten, syntetiska drycker - alla återspeglas i arbetet med dessa små "filter". Sjukdomar i samband med detta organ finns hos barn och vuxna. Den mest störande är njursvikt. Behandling med moderna metoder och folkmedicin, liksom symptom och orsaker till sjukdomen, kommer att övervägas ytterligare.

Vad är njursvikt?

Njurar spelar två mycket viktiga roller i kroppen: Ta bort de metaboliska produkterna och upprätthålla en balans mellan syrabas och vattenbalans. Detta uppnås genom att blodet flyter genom dem. Nyresvikt är ett syndrom där allvarliga avvikelser i funktion observeras. Stabiliteten hos organen störs, balansen i deras funktion försvinner. Förorenat blod slutar filtrera, sprider sig till alla organ, det bryter samman sitt sammanhängande arbete.

Nyresvikt är av två typer:

Den första formen flyter mycket snabbt, men är härdbar. Det är svårare med kronisk, det utvecklas långsamt, men de störda funktionerna kan inte återställas. Och nu, har vi upptäckt, vilket sådant akut njursvikt, behandling av dess former och en symptomatologi vi kommer att överväga ytterligare.

Orsaker till akut form

Denna typ av sjukdom kan provocera i 60% av trauma eller kirurgisk ingrepp, 40% - läkemedelsbehandling, 2% - graviditet.

Orsaker till utveckling kan vara följande villkor:

 • Traumatisk chock.
 • Omfattande blodförlust.
 • Förgiftning genom neurotropa gifter.
 • Intoxikation med mediciner, radioaktiva ämnen.
 • Infektionssjukdomar, såsom kolera, sepsis, dysenteri.
 • Trombos och emboli är farliga.
 • Pyelonephritis akut eller glomerulonephritis.
 • Abort.
 • Brännskador av stora delar av kroppen.
 • Blodtransfusion om inkompatibilitet detekteras.
 • Den oupphörliga kräkningen.
 • Vid graviditet - en stark toxicos.
 • Myokardinfarkt.
 • Tumörbildning eller stenar i urinledaren.

Med alla dessa förutsättningar finns det en chans att utveckla njursjukdom, så du behöver veta de första symptomen på sjukdomar.

Symtomatologi av sjukdomen

Som nämnts ovan är det möjligt att återställa njurefunktionen i detta tillstånd i sin helhet, om du kontaktar läkaren i tid. Denna sjukdom kan utvecklas under en kort tidsperiod, från några timmar till sju dagar.

Blev ett liknande tillstånd från en dag eller mer. Det viktigaste - ignorera inte om det är akut njursvikt, symtom. Behandlingen ska ske omedelbart.

Utvecklingen av sjukdomen kan delas in i fyra steg.

Den första perioden - chock - varar ett par dagar. Det finns sådana symptom:

 • Frossa.
 • Ökad kroppstemperatur.
 • Paleness eller icterus av huden.
 • Takykardi, lågt blodtryck.

Under den andra perioden upphör urin att bilda, kväve och fenol ackumuleras i blodet. Det varar ungefär en till två veckor och har följande manifestationer:

 • Aptit försvinner
 • Svaghet, huvudvärk, yrsel.
 • Sömnlöshet.
 • Illamående och kräkningar.
 • Lukt av ammoniak.
 • Svullnad i lungan är möjlig.

Den tredje perioden kallas en återhämtningsperiod, det kan bli en förbättring i staten, eller kanske en försämring. I vissa fall har en person en aptit, börjar han känna sig mycket bättre.

Den fjärde perioden är också en återhämtningsperiod, den kännetecknas av att:

 • Indikatorerna återkommer till normala.
 • Njurfunktionen återställs.

Denna period kan vara från flera månader till flera år.

Det bör dock noteras att med denna sjukdom är leverceller skadade, vilket förklarar hudens ister. Om det var ett akut tillstånd kan dess tecken fortfarande på ett år eller två påminna sig om de inre organens brutna arbete, till exempel levern eller hjärtmuskeln.

Orsaker till kronisk sjukdom

Utveckling av en kronisk form kan väcka sådana villkor:

 • Kronisk glomerulonephritis.
 • Njurstenar.
 • Obstruktion av urinledarna.
 • Njurpolycystos.
 • Förlängt intag av vissa grupper av mediciner.
 • Lupus, diabetes mellitus.
 • Kronisk pyelonefrit.

Det är värt att notera att den kroniska studien av pyelonefrit och glomerulonefrit är den vanligaste orsaken till akut njursvikt.

Symtom på kronisk akut insufficiens

Den kroniska kuren av sjukdomen gör det möjligt att utveckla irreversibla processer i njurarna. Det förekommer en överträdelse av excretionsfunktionen, och uremi uppträder på grund av ackumulering av kvävehaltiga metabolismprodukter. Vid det första utvecklingsstadiet finns det praktiskt taget inga symptom, avvikelser kan endast upprättas genom speciella analyser. Tyvärr börjar endast 90% av nefronerna förstöras, symtomen på sjukdomen uppträder:

 • Snabb trötthet.
 • Minskad aptit.
 • Blek och torr hud.
 • Illamående och kräkningar.
 • Blödning.
 • Anemi.
 • Svullnad.
 • Förstöring av matsmältningen.
 • Muskelkramper.
 • Utseende av aphthous stomatit.
 • Hyppig huvudvärk.
 • Tremor av extremiteter är möjlig.
 • Articular smärta.
 • Förekomsten av hår och naglar försämras.

Det är väldigt viktigt att inte missa, om det finns rädsla för att njursvikt kan utvecklas, symtom. Behandlingen bör startas så snart som möjligt. Detta är det enda sättet att förhindra oåterkalleliga förändringar.

Diagnos av njursvikt

Om det finns misstanke om att patienten har njursvikt ska behandlingen startas först efter att diagnosen har bekräftats. Det är nödvändigt att konsultera en nefrolog och en urolog. Tilldela följande undersökning:

 1. Biokemiskt blodprov för elektrolyter, kreatinin, urea.
 2. Urinanalys.
 3. Ultraljud av blåsan och njurarna.
 4. UZGD.
 5. En njurebiopsi med misstanke om glomerulonefrit.

Vid diagnos av en kronisk sjukdom utförs Plusbergs test och Zimnitskys test.

Behandling av akut form

I en så allvarlig sjukdom som akut njursvikt syftar behandlingen först av att eliminera de faktorer som orsakade förvärringen.

Om orsaken var patientens chocktillstånd, är det nödvändigt att normalisera blodtrycket och kompensera för blodförlust, om det finns några.

Vid förgiftning i första hand är det nödvändigt att tvätta mag och tarmar till patienten. Vid förgiftning med giftiga ämnen är det möjligt att rena kroppen med extrakorporal hemokorrigeringsmetod.

Vidare normaliserar borttagning av stenar eller tumör från urinblåsan eller urinblåsan patientens tillstånd. Alla dessa förfaranden utförs vid sjukdoms första skede.

Därefter vidtas åtgärder som kommer att bidra till minskningen av artärer och blodkärl. Ta bort platserna med vävnadsnekros, förskriv antibiotikabehandling, med hänsyn till njurvävnadens nederlag. Patienten ges en speciell proteinfri diet. Medicinsk behandling av njursvikt omfattar sådana läkemedel:

I ett tidigt skede av utveckling av njursvikt eller för förebyggande syfte kan en läkare ordinera hemodialys. Det indikeras om läkaren ser att det finns ett brott mot njurfunktionen, en försämring av ämnesomsättningen. Hemodialys görs för att förhindra komplikationer. Med denna procedur kan du rensa blodet innan det passerar genom njurarna.

Terapi av kronisk form av sjukdomen

Behandling av kroniskt njursvikt syftar till att bromsa utvecklingen av den underliggande sjukdomen. Den främsta uppgiften för läkare är att upptäcka sjukdomen i ett tidigt skede, för att inte tillåta förändringar i njurfunktionen.

För behandling av kronisk form används hemodialys och peritonealdialys. De utförs i en sjukvårdsinstitution, men behöver inte sjukhusvistelse, efter proceduren kan patienten gå hem.

Patienten kan självständigt utföra peritonealdialys. Det är nog att besöka läkaren en gång i månaden. Detta förfarande används för att behandla medan patienten väntar på en njurtransplantation, eftersom sjukdomen utlöser oåterkallelig och att det enda sättet att upprätthålla patientens tillstånd.

Transplantation är ersättning av den drabbade njuren med ett givarorgan. De kan bli både en släkting och en nyligen avliden person. Inledningsvis utförs många test för kompatibilitet. Efter operationen tar njuran rot inom ett år. En frisk njure ersätter arbetet hos två patienter. Om givaren är en släkting ökar risken för ett positivt resultat.

Efter det att njurtransplantationen utfördes, föreskrivs patienten immunosuppressiva, de måste tas för livet. Det finns en negativ punkt: mot bakgrund av att ta dessa droger, är en persons immunitet markant minskad, och han kan lätt bli smittad med någon infektionssjukdom.

Diet som ett sätt att behandla

Vilka som helst metoder för behandling av njursvikt används, är det nödvändigt att hålla sig till en speciell diet. Här följer några regler för överensstämmelse:

 • Det rekommenderas att äta mer grönsaker och frukter.
 • Animaliskt fett bör uteslutas från kosten.
 • Minska mängden salt, kryddor, röka produkter, konserver.
 • Om kaliumnivån ökar är det nödvändigt att utesluta produkter som innehåller den. Bland dem - en banan, nötter, kakao, grönsaker och köttbuljonger, choklad, torkade frukter.
 • Med uremi är det nödvändigt att ta bort från baljväxter, fisk, slaktbiprodukter, gås, kalvkött, müsli, alkohol.
 • För matlagning är det bäst att använda matfolie, utesluter stekning och bakning.
 • Det är tillrådligt att byta till dietmat.
 • Minska konsumtionen av proteinmat. Ät användbart protein - ägg, mjölk.

Om kroniskt njursvikt utvecklas kan behandling med folkmedicin vara ett bra komplement till läkemedelsbehandling. Det bör noteras att användningen av dessa läkemedel kommer att bli effektivare vid ett tidigt skede av sjukdomen.

Folkbehandling av njursvikt

Mycket bra, om de föreslagna recepten används, följa dietnäringen. Här är några av dem:

 1. Det är nödvändigt att ta en del av fänkål frön och slipa, häll 20 delar vatten. Ta ett halvglas 4 gånger om dagen. Dill tar bort inflammation, har en diuretisk effekt.
 2. Tång förbättrar metabola processer. Du kan lägga till disken i mängden 100 gram dagligen. Hjälp att ta bort gifter från kroppen.
 3. Juniper är beredd enligt detta schema. Sked en kopp kokande vatten och insistera i en timme. Stam och ta 1 matsked 4 gånger om dagen.
 4. Field horsetail har en diuretisk verkan, bakteriedödande, astringent. Hjälper till att återställa vatten-elektrolytbalansen. Behöver 3 matskedar horsetail häll 0,5 liter vatten och koka i 30 minuter, sedan spänna och dricka för 3-4 måltider per dag.

Om du har kroniskt njursvikt kommer växtbaserad behandling att bidra till att minska sjukdomsframstegen. Det rekommenderas till exempel att använda denna infusion:

 1. Det är nödvändigt att ta 30 gram av blommor av björnbär, Viola tricolor, Hypericum, frukt av fläder, maskros 50 gram och 80 gram av kamomill. Den resulterande blandningen tar en matsked, häll 1 kopp kokande vatten och koka i 3 minuter. När buljongen är infunderad i 10 minuter, dra och drick tre gånger om dagen innan du äter. Detta är en bra antipyretisk, diuretikum och antiseptisk.
 2. Kockrot förbättrar patientens tillstånd. Infusion bereds enligt följande: Hackad rot häll kokande vatten, insistera på natten. För en dag i små portioner måste du dricka infusion. En dricksregim måste följas.

Om det är njursvikt, kommer behandling med folkmedicin att hjälpa till att stärka immuniteten och ge styrka att bekämpa sjukdomen. Exempelvis kommer tinktur av echinacea att öka kroppens motståndskraft mot infektioner.

Du kan blanda valnötter med honung i lika stora proportioner och insistera på en mörk plats i 30 dagar. På dagen är det nödvändigt att äta 3 te skedar för tre receptioner. Denna åtgärd rensar blodet väl och stärker immunförsvaret.

Det är mycket viktigt att hålla kontrollen om du har njursvikt, symtom. Behandling med folkmedicin kan minska deras manifestation, så det måste nödvändigtvis överenskommas med den behandlande läkaren.

Profylax av njursjukdom

Uppgiften för patienten och doktorn är följande: även vid diagnosen "njursvikt" bör behandlingen först och främst riktas mot bevarande av njursfunktionen. Det är nödvändigt att förbättra patientens livskvalitet på alla sätt.

För att förhindra njursvikt ingår följande:

 • Behandla främst de underliggande sjukdomarna.
 • Följ kosten.
 • Att utföra förebyggande och behandling av kronisk pyelonefrit och kronisk glomerulonephritis.
 • Genomgå en noggrann undersökning och genomföra tidig behandling av njursjukdomar och undvika komplikationer.
 • Behandla arteriell hypertension.
 • Infektionssjukdomar i njurarna och genitourinska områdena för att eliminera i de tidiga stadierna är behandlingsförloppet viktigt att gå igenom.
 • Patienter som har drabbats av akut njursvikt observeras regelbundet med en läkare och övervakar blod- och urinindikatorer.

Med diagnosen "njursvikt" behandling ska läkemedel endast ordineras av en specialist, annars kan det leda till patientens död. Detta är inte fallet när du kan självmedicinera. Njurar är ett mycket viktigt organ, man bör alltid ta hand om sin hälsa.

Vilka är de mest effektiva drogerna för njursvikt?

Idag är de mest moderna drogerna för njursvikt ganska effektiva och har inte många kontraindikationer. Till exempel är det mest populära läkemedlet "Hypotiazid", vilket anses vara det bästa och mest effektiva diuretikumet. Det tar bort även den mest kraftfulla svullnaden och minskar trycket gradvis. Läkemedlet rekommenderas för behandling:

 • arteriell hypertoni;
 • diabetes insipidus;
 • ödem;
 • njursvikt.

I listan över de vanligaste biverkningarna är: kräkningar, arytmi, muntorrhet, långvarig förstoppning, illamående, kraftiga smärtor i buken, ofta hjärtklappning, trötthet, män - minskad styrka, svaghet, yrsel. Det rekommenderas inte att använda läkemedlet för kvinnor som ammar.

"Lasix" - ett av de rekommenderade verktygen

Idag frigörs läkemedlet i form av tabletter. Den har den bästa diuretiska effekten, sänker gradvis blodtrycket och minskar blodvolymen avsevärt. De viktigaste indikationerna för att använda drogen är:

 • njursvikt
 • svullnad;
 • hepatisk koma;
 • arteriell hypertoni;
 • hypovolemi;
 • dehydrering;
 • brott mot urinutflöde
 • hyperuricemi;
 • mitral stenos;
 • obstruktiv kardiomyopati.

Under mottagningen, "Lasix" patienten kan utvecklas: svåra magsmärtor, illamående, galla stas, kräkningar, förstoppning, reducerat tryck, diarré, svaghet, långa anfall, dåsighet, förvirring, huvudvärk. Dessutom kan det finnas en minskning av antalet blodplättar, feber, nässelfeber, värkande muskler. Dosen av läkemedlet ska väljas av läkaren individuellt, vilket beror på patientens tillstånd. Ta tabletterna före måltid och drick dem med vatten. Rekommendera inte att använda drogen under graviditeten. Det är dock tillåtet att behandla njursvikt hos ammande mödrar med hjälp av "Lasix". I detta fall är det nödvändigt att överföra barnet till högkvalitativ mat med konstgjorda blandningar.

De mest effektiva drogerna

Mycket ofta har en läkare, som har diagnostiserat en person med njursvikt, rekommenderat att ta "Ketosteril". Detta läkemedel frisätts i form av tabletter. Regelbundet intag av "Ketosteril" hjälper till att förbättra metaboliska processer i patientens kropp. Medicin kan rekommendera dessa piller om patienten har diagnostiserats med protein eller njursvikt. Det rekommenderas inte att använda "Ketosteril" om det finns en allvarlig ökning av kalciumnivån i blodet.

Bland de vanligaste biverkningarna bör vara utslag på huden och svår klåda. Gravida kvinnor och ammande mödrar får ta medicin under överinseende av en kvalificerad specialist. Användningen av detta läkemedel måste nödvändigtvis åtföljas av en kost med högt kaloriinnehåll.

I vissa fall rekommenderar läkare att patienter tar ett läkemedel som "Reogluman", som refererar till så kallade plasmasubstituenter. Detta läkemedel tar bort nästan alla toxiner från människokroppen och har en diuretik och anti-chock effekt. Detta läkemedel hjälper till att bota peritonit, njursvikt, trombos, brännskock, tromboflebit.

Denna medicinering är kontraindicerad i närvaro av en person med kardiovaskulär insufficiens, ödem, diates, anuri och allergier. "Reogluman" har vissa biverkningar. Patienten kan uppleva klåda, hjärtklappningar, urtikaria, minskad tryck, utslag. Gravida kvinnor är strängt förbjudna att ta denna medicinering.

Det mest effektiva plasmasubstitutiva läkemedlet

Idag är apotek representerade av en mängd olika läkemedel som hjälper patienten att bli av med njurfel snabbare. Till exempel kan läkare ordinera "Sorbilact", som refererar till moderna plasma-substituerande medel.

Läkemedlet har en utmärkt anti-chock, avgiftning, diuretik, energi och alkaliserande effekt. De viktigaste indikationerna för användning:

 • intestinal obstruktion;
 • njursvikt
 • traumatisk chock;
 • hypertyreoidism;
 • peritonit;
 • ökat tryck;
 • sepsis;
 • alkalos;
 • leversjukdom;
 • svullnad i hjärnan.
 • Moderna tabletter har egna kontraindikationer. Bland de vanligaste biverkningarna kan identifieras allvarliga allergiska reaktioner och uttorkning. "Sorbilakt" rekommenderas inte för behandling av njursjukdom hos gravida kvinnor, eftersom hittills finns det ingen fullt bevisat i kliniska data om säkerheten av ett läkemedel för livet av att utveckla barn i livmodern hos modern.

  Läkemedlet för parenteral näring

  Man bör komma ihåg att njurarna är ett organ som utför viktiga funktioner för kroppen. Därför bör endast de bästa läkemedel som rekommenderas av kvalificerade specialister användas för behandling. Till exempel, för att utföra parenteral näring för patienter som lider av njursvikt kan läkaren ordinera "Aminostil nefro".

  Indikationer för användning: Uppfyllning av den erforderliga mängden aminosyror i hemodialys och näring vid kroniskt njursvikt. Läkemedlet rekommenderas inte för patienter som har de mest allvarliga leverskadorna, individuell intolerans mot läkemedlets komponenter, felaktig metabolism av aminosyror och hjärtsvikt. Det är intressant att, med korrekt applicering av läkemedlet och en utvald dos, kunde specialister inte dokumentera några biverkningar. Användningen av "Aminomeril nephro" under graviditeten är möjlig, men behandlingen ska ske endast under regelbunden övervakning av läkaren.

  Rekommenderade antibiotika

  Idag används antibiotika ofta vid behandling av njursvikt. Bland de vanligaste läkemedlen kan identifieras ett läkemedel som heter "Neomycinsulfat", vilket är det bästa antimikrobiella medlet, som består av en blandning av organiska bassulfater. Detta antibiotikum kan också användas vid utvecklingen av följande sjukdomar:

  Det finns biverkningar som kan uppstå i patienten under appliceringen av detta antibiotikum. Det kan vara allergier, aptitlöshet, illamående, obalans, kräkningar, fotodermatos, diarré, dysbios, hörselnedsättning, candidiasis. Rekommendera inte användning av läkemedel för obstruktion av mag-tarmkanalen och lesion av hörselnerven.

  Det bästa örtmedlet för behandling av njursvikt

  Många läkare rekommenderar att patienter använder under behandling av moderna läkemedel relaterade till växtbaserade läkemedel. Bland sådana läkemedel är det möjligt att skilja "Ligninhydrolyserad", som utfärdas i form av ett pulver. Läkemedlet binder tungmetaller, olika allergener, ammoniak och mikroorganismer, och hjälper då till att ta bort dem från människokroppen. "Ligninhydrolyserad" har den bästa enterosorbenten, motsatta och avgiftande verkan. De viktigaste indikationerna för användning av denna medicin: njursvikt, diarré, leversvikt, hepatit, matförgiftning, störningar i lipidmetabolismen, struma.

  Men i alla fall bör det komma ihåg att alla ovanstående droger används bäst först efter samråd med en kvalificerad specialist.

  Narkotika för njursvikt

  gipotiazid

  Farmakologisk grupp

  Drogen hänvisar till diuretika.

  Effekten av läkemedlet

  Läkemedlet har en diuretisk effekt, lindrar ödem och minskar blodtrycket.

  Indikationer för användning

  Kontra

  • Individuell intolerans mot drogen.

  • Anuri - brist på urin.

  Biverkningar

  Magtarmkanalen: torr mun, illamående, kräkningar, buksmärtor, förstoppning, cholecystit.

  Kardiovaskulär system: arytmi, ökad hjärtfrekvens.

  Nervsystemet: trötthet och svaghet, förändringar i humör och psyke, yrsel och huvudvärk.

  Sexuellt system: minskad styrka.

  Ben och muskler: smärta och muskelkramper.

  Allergiska sjukdomar: hudutslag och klåda, nässelfeber.

  Dosering av läkemedlet för vuxna

  Det ordineras för 25-75 mg av läkemedlet per dag.

  Dosering av läkemedlet för barn

  Barn under 2 år är föreskrivna 12,5-37,5 mg läkemedel per dag. Från 2 till 12 år - 37,5-100 mg av läkemedlet per dag.

  Användning av läkemedlet under graviditet och under amning

  Läkemedlet är förbjudet för användning under graviditet.

  När du använder läkemedlet under amningstiden är det nödvändigt att överföra barnet till konstgjord näring med blandningar.

  Ketosterila

  Typ av problem

  Läkemedlet är tillgängligt i form av tabletter av 100 stycken per förpackning.

  Effekten av läkemedlet

  Läkemedlet förbättrar metaboliska processer och tillståndet hos patienter med njurinsufficiens.

  Indikationer för användning

  Kontra

  • Individuell intolerans mot drogen.

  • Störning av aminosyrametabolism.

  • Ökad nivå av kalcium i blodet.

  Biverkningar

  Blod: ökade halter av kalcium i blodet.

  Allergiska sjukdomar: hudutslag och klåda.

  Dosering av läkemedlet för vuxna

  Det ordineras för 4-8 tabletter 3 gånger om dagen.

  Dosering av läkemedlet för barn

  Läkemedlet beräknas med 1 tablett per 5 kg av barnets vikt per dag.

  Användning av läkemedlet under graviditet och under amning

  Läkemedlet är förbjudet för användning under graviditet.

  När du använder läkemedlet under amningstiden är det nödvändigt att överföra barnet till konstgjord näring med blandningar. Vid användning av denna medicinering är det nödvändigt att ge patienten tillräckligt med kaloriinnehåll i maten.

  REOGLYUMAN

  Farmakologisk grupp

  Läkemedlet hänför sig till plasmasubstituenter.

  Effekten av läkemedlet

  Drogen har anti-chock och diuretisk effekt, minskar viskositeten hos blodet och tar bort toxiner från kroppen.

  Indikationer för användning

  • Giftig, kardiovaskulär, traumatisk, brännande chock.

  • Åkommarnas sjukdomar (tromboflebit, trombos).

  Kontra

  • Individuell intolerans mot drogen.

  • Anuria - det vill säga brist på urin.

  • Kronisk kardiovaskulär insufficiens med ödem.

  Biverkningar

  Kardiovaskulärt system: sänker blodtrycket och ökar hjärtfrekvensen.

  Allergiska sjukdomar: hudutslag och klåda, nässelfeber.

  Dosering av läkemedlet för vuxna

  Utses individuellt i varje enskilt fall.

  Dosering av läkemedlet för barn

  Läkemedlet rekommenderas inte till barn.

  Användning av läkemedlet under graviditet och under amning

  Läkemedlet är förbjudet för användning under graviditet.

  När du använder läkemedlet under amningstiden är det nödvändigt att överföra barnet till konstgjord näring med blandningar.

  SORBILAKT

  Farmakologisk grupp

  Läkemedlet hänför sig till plasmasubstituenter.

  Effekten av läkemedlet

  Läkemedlet har avgiftning, energi, anti-chock, alkaliserande och diuretisk effekt.

  Stimulerar intestinal peristaltik.

  Indikationer för användning

  • Hemolytisk, traumatisk, operations- och brännskada.

  • Lever och gallvägar (hepatit, leverdystrofi, leverkoma, cholecystit).

  • Ökat intrakraniellt tryck.

  Kontra

  • Individuell intolerans mot läkemedlets komponenter.

  • Villkor där införandet av stora volymer vätska är kontraindicerat (tromboembolism, grad III arteriell hypertension, cerebral blödning).

  Biverkningar

  Dehydrering, det är dehydrering.

  Allergiska reaktioner: urtikaria, hudklapp och hudutslag.

  Dosering av läkemedlet för vuxna

  Vid akut njursvikt föreskrivs läkemedlet för 200-400 ml intravenöst dropp eller strålning, upprepad administrering av läkemedlet är möjlig inom 8-12 timmar. Vid brännskador, hemolytisk, operationell eller traumatisk chock, föreskrivs 200-600 ml en gång.

  När leversjukdom är föreskriven till 200 ml en gång, dagligen eller varannan dag. När hjärnan är svullen beräknas dosen av läkemedlet - 5-10 ml per 1 kg kroppsvikt.

  Dosering av läkemedlet för barn

  Barn under 6 år föreskrivs 10 ml av läkemedlet per 1 kg kroppsvikt.

  Från 6 till 12 år - hälften av en vuxen dos.

  Användning av läkemedlet under graviditet och under amning

  Det rekommenderas inte att använda läkemedlet under graviditeten, eftersom det inte finns några uppgifter om produktens säkerhet för mamma och barn.

  När du använder läkemedlet under amningstiden är det nödvändigt att överföra barnet till konstgjord näring med blandningar.

  AMINOSTERIL KE NEFRO

  Farmakologisk grupp

  Läkemedlet hänvisar till de läkemedel som används för parenteral näring vid njursvikt.

  Typ av problem

  Läkemedlet är tillgängligt som infusionsvätska.

  Effekten av läkemedlet

  Läkemedlet används som mat.

  Indikationer för användning

  • Ät med akut eller kroniskt njursvikt.

  • Replenishment av aminosyror under hemodialys.

  Kontra

  • Individuell intolerans mot läkemedlets komponenter.

  • Störning av aminosyrametabolism.

  • Hjärtsvikt vid dekompensation.

  • Försämrad leverfunktion.

  • Anuria - inget urinuttag.

  Biverkningar

  Med väl vald dosering och korrekt användning av läkemedlet noterades inte biverkningar.

  Dosering av läkemedlet för vuxna

  Dosering av läkemedlet väljs individuellt i varje enskilt fall.

  Dosering av läkemedlet för barn

  Läkemedlet rekommenderas inte till barn yngre än 18 år.

  Användning av läkemedlet under graviditet och under amning

  Användning av läkemedlet under graviditet är endast möjligt enligt strikta viktiga indikationer i minsta doser och under överinseende av en läkare.

  När du använder läkemedlet under amningstiden är det nödvändigt att överföra barnet till konstgjord näring med blandningar.

  Lasix

  Farmakologisk grupp

  Drogen hänvisar till diuretika.

  Typ av problem

  Läkemedlet är tillgängligt i form av tabletter.

  Effekten av läkemedlet

  Läkemedlet har en diuretisk effekt, sänker blodtrycket, minskar volymen cirkulerande blod.

  Indikationer för användning

  • Edemary njursvikt. Speciellt med graviditet och brännskador.

  • Ödem vid kroniskt njursvikt.

  • Ödem hos patienter med kroniskt hjärtsvikt.

  • Ödem med nefrotiskt syndrom.

  • Ödem i leversjukdomar.

  Kontra

  • Individuell intolerans mot läkemedlets komponenter.

  Nyresvikt med anuri.

  • Leverkamma och prekoma.

  • Signifikant minskning av blodkaliumhalten (hypokalemi).

  • Allvarlig minskning av natriumnivåer (hyponatremi).

  • Hypovolemi - minskar volymen cirkulerande blod.

  • Dehydrering, det är dehydrering.

  • Svåra utbrott av urinflöde.

  • Aorta- och mitralstenos (hjärtefekter), i dekompensationsstadiet.

  • Hypertrofisk obstruktiv kardiomyopati.

  • Ökning i centralt venetryck över 10 mm Hg. Art.

  Biverkningar

  Magtarmkanalen: torr mun, illamående, kräkningar, buksmärtor, förstoppning eller diarré, gallstasis, akut pankreatit.

  Kardiovaskulärt system: störningar i hjärtritmen, depression av artärtrycket.

  Nervsystemet: Svaghet, sömnighet, huvudvärk och yrsel, förvirring, konvulsioner.

  Visionsstörningar. Ljud i öronen, hörselnedsättning.

  Urinsystemet: blodet i urinen.

  Blod: minskning av nivån av klor, kalium, natrium, magnesium, kalcium. Minskat antal blodplättar, anemi.

  Sexuellt system: minskad styrka.

  Hud: ökad svettning, hudutslag.

  Ben och muskler: ryggsmärta, smärta och muskelsvaghet.

  Allergiska reaktioner: urtikaria, hudklapp och hudutslag.

  Dosering av läkemedlet för vuxna

  Dosen väljes individuellt i varje fall beroende på sjukdomen och patientens tillstånd. Den maximala dagliga dosen får inte överstiga 1500 mg.

  Tabletter ska tas på en tom mage. Svälj utan tuggning, pressat med tillräckligt med vatten.

  Dosering av läkemedlet för barn

  Läkemedlet är kontraindicerat hos barn under 3 år. Läkemedlet för barn över 3 år beräknas till 2 mg per 1 kg kroppsvikt men högst 40 mg per dag.

  Användning av läkemedlet under graviditet och under amning

  Läkemedlet är kontraindicerat för användning under graviditeten.

  När du använder läkemedlet under amningstiden är det nödvändigt att överföra barnet till konstgjord näring med blandningar.

  BIRCHES LEAVES

  Farmakologisk grupp

  Drogen hänvisar till växtbaserade läkemedel.

  Typ av problem

  Preparatet finns i form av vegetabiliska råmaterial eller pulver.

  Effekten av läkemedlet

  Läkemedlet har en diuretisk effekt.

  Indikationer för användning

  • Ödem hos patienter med kroniskt hjärtsvikt.

  • Ödemsyndrom med njursjukdom.

  Kontra

  • Individuell intolerans mot läkemedlets komponenter.

  • Kroniskt njursvikt.

  Biverkningar

  Allergiska reaktioner: urtikaria, hudklapp och hudutslag.

  Dosering av läkemedlet för vuxna

  Regler för förberedelse av medel. Ta 2-3 g krossade löv, häll dem ett glas kokande vatten, täck och värma i ett kokande vattenbad i 15 minuter. Sedan ska det kylas i 45 minuter vid rumstemperatur, stam, de resterande råmaterialen klämmer ut. Volymen av den erhållna infusionen bringas till 200 ml med kokt vatten. Läkemedlet ordineras med 1/4 kopp 3-4 gånger om dagen med mellanrum på 3-4 timmar. Varaktigheten av behandlingen är 20-40 dagar. Upprepade behandlingskurser kan utföras efter 1-2 veckor.

  Dosering av läkemedlet för barn

  Läkemedlet rekommenderas inte till barn yngre än 18 år.

  Användning av läkemedlet under graviditet och under amning

  Användning av läkemedlet under graviditet är endast möjligt enligt strikta viktiga indikationer i minsta doser och under överinseende av en läkare.

  När du använder läkemedlet under amningstiden är det nödvändigt att överföra barnet till konstgjord näring med blandningar.

  Kidney Birch

  Farmakologisk grupp

  Drogen hänvisar till växtbaserade läkemedel.

  Typ av problem

  Preparatet framställs i form av grönsaksråvaror i påsar och lös.

  Effekten av läkemedlet

  Läkemedlet har antiinflammatorisk, antimikrobiell och diuretisk effekt.

  Indikationer för användning

  • Ödem hos patienter med kroniskt hjärtsvikt.

  • Ödemsyndrom med njursjukdom.

  Kontra

  • Individuell intolerans mot läkemedlets komponenter.

  • Kroniskt njursvikt.

  Biverkningar

  Allergiska reaktioner: urtikaria, hudklapp och hudutslag.

  Dosering av läkemedlet för vuxna

  Läkemedlet är ordinerat för 15-30 ml 3 gånger om dagen. Infusionen framställes i ett förhållande av 20: 200.

  Dosering av läkemedlet för barn

  Läkemedlet rekommenderas inte till barn yngre än 18 år.

  Användning av läkemedlet under graviditet och under amning

  Användning av läkemedlet under graviditet är endast möjligt enligt strikta viktiga indikationer i minsta doser och under överinseende av en läkare. När du använder läkemedlet under amningstiden är det nödvändigt att överföra barnet till konstgjord näring med blandningar.

  Diamox

  Farmakologisk grupp

  Drogen hänvisar till diuretika.

  Typ av problem

  Läkemedlet är tillgängligt i form av tabletter.

  Effekten av läkemedlet

  Läkemedlet har en diuretisk antikonvulsiv effekt, reducerar intraokulärt tryck.

  Indikationer för användning

  • Epilepsi - som en del av komplex terapi.

  • Akut berget sjukdom.

  Kontra

  • Individuell intolerans mot läkemedlets komponenter.

  • Akut njursvikt.

  • Hypokalemi - en minskning av kaliumnivån i blodet.

  Biverkningar

  Magtarmkanalen: torr mun, illamående, kräkningar.

  Nervsystemet: Kramper, desorientering, sömnighet, svaghet, huvudvärk och yrsel.

  Myopi, buller i öronen, kränkning av beröring.

  Urinsystemet: njursten, blod och socker i urinen.

  Blod: en minskning av leukocyter och kaliumnivåer, anemi.

  Hud: rodnad i huden.

  Ben och muskler: muskelsvaghet.

  Allergiska reaktioner: urtikaria, hudklapp och hudutslag.

  Dosering av läkemedlet för vuxna

  Med edematiskt syndrom är läkemedlet ordinerat för 1-1,5 tabletter en gång om dagen på morgonen. Med öppenvinkelglaukom utsätt 1 tablett av läkemedlet 1-4 gånger om dagen. Vid akuta angrepp av glaukom föreskrivs 250 mg av läkemedlet 4 gånger om dagen. I epilepsi administreras 250-500 mg medicin per dag i 3 på varandra följande dagar, den fjärde dagen är en paus.

  Dosering av läkemedlet för barn

  I epilepsi ordineras barn från 4 till 12 månader 50 mg per dag, uppdelat i 2 doser. Barn 2-3 år föreskrivs 50-125 mg läkemedel per dag, uppdelad i 1-2 antagning. Barn från 4 till 18 år föreskrivs 125-250 mg per dag en gång om dagen på morgonen.

  Användning av läkemedlet under graviditet och under amning

  Läkemedlet är förbjudet för användning under graviditet.

  När du använder läkemedlet under amningstiden är det nödvändigt att överföra barnet till konstgjord näring med blandningar.

  LIGNIN HYDROLYSINE

  Farmakologisk grupp

  Drogen hänvisar till växtbaserade läkemedel.

  Typ av problem

  Läkemedlet är tillgängligt som ett pulver för oral administrering.

  Effekten av läkemedlet

  Läkemedlet binder toxiner, allergener, tungmetaller, xenobiotika, ammoniak, mikroorganismer och produkter av vital aktivitet och främjar utsöndring från kroppen. Ger antioxidant, avgiftning, enterosorbiruyuschee, motsatta åtgärder.

  Indikationer för användning

  • Salmonellos, kolera, dysenteri, kolit.

  • Allergiska sjukdomar (nässelfeber, droger och matallergier, angioödem).

  • Villkor efter kemoterapi och strålbehandling.

  • Lipidmetabolismstörningar (fetma, ateroskleros).

  • Dental sjukdomar (stomatit, periodontit, periodontit).

  • Gynekologiska sjukdomar (cervicit, kolpit, vaginos, tröst).

  • Behovet av att ta bort xenobiotika och radionuklider.

  Kontra

  • Individuell intolerans mot läkemedlets komponenter.

  Biverkningar

  Magtarmkanalen: förstoppning.

  Allergiska reaktioner: urtikaria, hudklapp och hudutslag.

  Dosering av läkemedlet för vuxna

  Den dagliga dosen är 4,8-6,4 g, det vill säga 12-16 tabletter. Läkemedlet ska tas under en och en halv timme före måltiden.

  Dosering av läkemedlet för barn

  Den dagliga dosen för barn är 3,8-4 g av läkemedlet.

  Användning av läkemedlet under graviditet och under amning

  Användning av läkemedlet under graviditet är endast möjligt enligt strikta viktiga indikationer i minsta doser och under överinseende av en läkare.

  När du använder läkemedlet under amningstiden är det nödvändigt att överföra barnet till konstgjord näring med blandningar.

  NORDTROPIN SYMPLEX

  Farmakologisk grupp

  Läkemedlet avser rekombinanta somatotropa hormoner.

  Typ av problem

  Läkemedlet är tillgängligt som en lösning för subkutan injektion.

  Effekten av läkemedlet

  Drogen stimulerar tillväxten av skelettet, ökar kroppsvikt. Aktiverar leveransen av aminosyror i cellen, accelererar proteinsyntesen. Ökar nivån av glukos i blodet, stimulerar absorptionen av kalcium från tarmarna.

  Indikationer för användning

  • Kroniskt njursvikt hos barn. Ledsaget av en fördröjning i tillväxten.

  • Hypofysnani, det vill säga en brist på tillväxthormon i kroppen.

  Kontra

  • Individuell intolerans mot läkemedlets komponenter.

  Biverkningar

  Nervsystemet: ökat intrakraniellt tryck.

  Utslag, ömhet, rodnad i huden, klåda på injektionsstället.

  Ben och muskler: epifys av lårbenets huvud.

  Allergiska reaktioner: urtikaria, hudklapp och hudutslag.

  Dosering av läkemedlet för vuxna

  Med brist på tillväxthormon är läkemedlet ordinerat vid 25-30 μg per 1 kg kroppsvikt per dag.

  Dosering av läkemedlet för barn

  Vid kroniskt njursvikt, åtföljt av en försening i tillväxt, utse 50 μg av läkemedlet per 1 kg av barnets kroppsvikt per dag.

  Användning av läkemedlet under graviditet och under amning

  Läkemedlet är förbjudet för användning under graviditet.

  När du använder läkemedlet under amningstiden är det nödvändigt att överföra barnet till konstgjord näring med blandningar.

  sevelamer

  Farmakologisk grupp

  Drogen hänvisar till drogerna som används för att behandla hyperfosfat.

  Typ av problem

  Läkemedlet är tillgängligt i form av tabletter, belagda med ett filmmembran.

  Effekten av läkemedlet

  Läkemedlet binder fosfater och minskar deras koncentration i blodet.

  Indikationer för användning

  • Kronisk njurinsufficiens för förebyggande av hyperfosfatemi (ökning av fosforhalten i blodet) hos patienter i hemodialys.

  Kontra

  • Individuell intolerans mot läkemedlets komponenter.

  • Hypofosfat (låg fosfornivå i blodet)

  • Samtidig användning med ciprofloxacin.

  Biverkningar

  Magtarmkanalen: torr mun, illamående, kräkningar, buksmärtor, uppblåsthet, avföring (förstoppning eller diarré).

  Kardiovaskulärt system: minskat eller ökat blodtryck.

  Nervsystemet: huvudvärk och yrsel.

  Andningsorgan: Faryngit.

  Allergiska reaktioner: urtikaria, hudklapp och hudutslag.

  Dosering av läkemedlet för vuxna

  Läkemedlet ges 800 mg 3 gånger dagligen (vid en fosfatkoncentration av 1,76-2,42 mmol / l) och 1600 mg 3 gånger dagligen (vid en fosfatkoncentration på mer än 2,42 mmol / l) - för patienter som inte har fått läkemedel som binder fosfater.

  Dosering av läkemedlet för barn

  Läkemedlet rekommenderas inte till barn yngre än 18 år.

  Användning av läkemedlet under graviditet och under amning

  Användning av läkemedlet under graviditet är endast möjligt enligt strikta viktiga indikationer i minsta doser och under överinseende av en läkare.

  När du använder läkemedlet under amningstiden är det nödvändigt att överföra barnet till konstgjord näring med blandningar.

  TRIGRIM

  Farmakologisk grupp

  Drogen hänvisar till diuretika.

  Typ av problem

  Läkemedlet är tillgängligt i form av tabletter.

  Effekten av läkemedlet

  Läkemedlet har en diuretisk effekt.

  Indikationer för användning

  • Ödem orsakad av njurar, lungor och leversjukdomar och hjärtsvikt.

  • Primär arteriell hypertension.

  Kontra

  • Individuell intolerans mot läkemedlets komponenter.

  • Leverkamma och prekoma.

  • Anuri - akut urinretention.

  • Kroniskt njursvikt med ökande azotemi.

  Biverkningar

  Magtarmkanalen: aptitlöshet, pankreatit, muntorrhet, illamående, kräkningar, buksmärtor.

  Minskning av volymen cirkulerande blod, minskning av blodets kaliumnivå.

  Ökning av urinsyra, lipider och glukos i blodet.

  Kardiovaskulär system: cirkulationsstörningar, sänkning av artärtrycket, tromboembolism.

  Nervsystemet: svaghet, huvudvärk och yrsel, konvulsioner. Förvirring, sömnighet, obehagliga känslor i händer och fötter.

  Urinvägar: akut urinretention, ökade nivåer av urea och kreatinin.

  Blod: En minskning av leukocyter och blodplättar, anemi.

  Hud: Överkänslighet mot ljus.

  Allergiska reaktioner: urtikaria, hudklapp och hudutslag.

  Dosering av läkemedlet för vuxna

  Läkemedlet är ordinerat för 5 mg en gång om dagen med svullnad. I svåra fall kan dosen gradvis ökas till 20 mg en gång om dagen. Med svullnad i samband med kroniskt njursvikt, föreskrivs 20 mg per dag. Vid behov kan dosen ökas. Den maximala dagliga dosen får inte överstiga 200 mg per dag.

  Dosering av läkemedlet för barn

  Läkemedlet rekommenderas inte till barn yngre än 18 år.

  Användning av läkemedlet under graviditet och under amning

  Läkemedlet är förbjudet för användning under graviditet.

  När du använder läkemedlet under amningstiden är det nödvändigt att överföra barnet till konstgjord näring med blandningar.

  Filtrum-STI

  Farmakologisk grupp

  Läkemedlet tillhör gruppen av enterosorbenter.

  Effekten av läkemedlet

  Drogen binder och tar bort bakterier och deras toxiner, gifter, salter av tungmetaller, läkemedel, livsmedelallergener, alkohol.

  Indikationer för användning

  • Njurinsufficiens, åtföljd av hypera-isotomi (ökad kvävenivå i blodet).

  • Leverfel med hyperbilirubinemi (ökad nivå av bilirubin i blodet).

  • Mat och läkemedelsallergi.

  • Förgiftning med droger, alkohol, tungmetallsalter, gifter, alkaloider.

  • Pyoinflammatoriska sjukdomar, som åtföljs av berusning.

  • Dysenteri och salmonellos.

  • Förebyggande av kronisk förgiftning hos arbetstagare i skadliga industrier.

  Kontra

  • Individuell intolerans mot läkemedlets komponenter.

  • Tarmarnas tjocklek (nedsatt glatt muskelton i tarmen).

  • Sår i magsäcken och duodenalsår i förhoppningsfasen.

  Biverkningar

  Magtarmkanalen: förstoppning. Överträdelse av absorption av kalcium och vitaminer, utvecklas med långvarig användning av läkemedlet.

  Allergiska reaktioner: urtikaria, hudklapp och hudutslag.

  Dosering av läkemedlet för vuxna

  Läkemedlet är ordinerat för 2-3 tabletter 3-4 gånger om dagen. I allvarliga fall kan den dagliga dosen ökas av en läkare till 20-30 g. Behandlingstiden vid akuta förhållanden är 3-5 dagar, med kroniska förgiftningar och allergiska sjukdomar 2-3 veckor. Repetera behandlingen kan vara på rekommendation av en läkare efter en två veckors paus.

  Dosering av läkemedlet för barn

  Barn upp till ett år utse 1/2 tablett 3 gånger om dagen.

  Barn från 1 till 3 år ordineras 1 / 2-1 tablett 3-4 gånger om dagen. Barn från 4 till 7 år förskrivs 1 tablett 3-4 gånger om dagen.

  Barn från 7 till 12 år förskrivs 1-2 tabletter 3-4 gånger om dagen

  Ungdomar över 12 år ordineras 2-3 tabletter 3-4 gånger om dagen. Det rekommenderas att krossa preparatet före användning, inuti, med tillräckligt med vatten i en timme innan du äter.

  Användning av läkemedlet under graviditet och under amning

  Det rekommenderas inte att använda läkemedlet under graviditeten, eftersom det för närvarande inte finns någon information som bekräftar säkerheten för barnets medel. När du använder läkemedlet under amningstiden är det nödvändigt att överföra barnet till konstgjord näring med blandningar.

  ENTERODEZ

  Farmakologisk grupp

  Läkemedlet tillhör gruppen av enterosorbenter.

  Typ av problem

  Preparatet utfärdas i form av ett pulver för framställning av en lösning för oral administrering.

  Effekten av läkemedlet

  Läkemedlet binder toxiner och tar bort dem från kroppen.

  Indikationer för användning

  • Akuta infektionssjukdomar i matsmältningssystemet, tillsammans med förgiftning (salmonellos, dysenteri, matförgiftning).

  Kontra

  • Individuell intolerans mot läkemedlets komponenter.

  Biverkningar

  Magtarmkanalen: illamående, kräkningar.

  Hud: Överkänslighet mot ljus.

  Allergiska reaktioner: urtikaria, hudklapp och hudutslag.

  Dosering av läkemedlet för vuxna

  Läkemedlet ska tas oralt 1-2 timmar efter att ha ätit eller använt andra läkemedel.

  Förbereda lösningen, späd 2,5 g pulver med 50 ml kallt vatten. Barn kan lägga till juice eller komposit till lösningen.

  Läkemedlet är ordinerat till 100 ml 1-3 gånger om dagen. Behandlingstiden är 2-7 dagar.

  Dosering av läkemedlet för barn

  Läkemedlet rekommenderas inte till barn yngre än 1 år.

  Barn från 1 till 3 år tilldelas 50 ml lösning 2 gånger om dagen.

  Barn från 4 till 6 år föreskrivs 50 ml lösning 3 gånger om dagen.

  Barn från 7 till 10 år föreskrivs 100 ml 2 gånger om dagen.

  Ungdomar från 11 till 14 år förskrivs 100 ml lösning 3 gånger om dagen.

  Användning av läkemedlet under graviditet och under amning

  Användning av läkemedlet under graviditet är endast möjligt enligt strikta viktiga indikationer i minsta doser och under överinseende av en läkare. När du använder läkemedlet under amningstiden är det nödvändigt att överföra barnet till konstgjord näring med blandningar.

  ENTEROSGEL

  Farmakologisk grupp

  Läkemedlet tillhör gruppen av enterosorbenter.

  Typ av problem

  Läkemedlet är tillgängligt i form av en gel för framställning av en suspension för oral administrering, en pasta för oral administrering.

  Effekten av läkemedlet

  Läkemedlet har en avgiftningseffekt. Binder och tar bort toxiner, bakterier, allergener, antigener, droger, överskott av bilirubin, urea, kolesterol, alkohol och tungmetallsalter från kroppen.

  Indikationer för användning

  • Hypazotemi (ökning av kvävenivån i blodet) med njursvikt.

  • Hyperbilirubinemi (ökad bilirubinnivå i blodet) med viral hepatit, gulsot.

  • Mat och läkemedelsallergi.

  • Förebyggande av kronisk förgiftning av kroppen hos arbetare i skadliga industrier.

  • Purulenta septiska sjukdomar, åtföljda av förgiftning.

  • Akuta tarminfektioner (dysenteri, salmonellos, diarré, dysbakteri).

  • Akuta och kroniska förgiftningar.

  Kontra

  • Individuell intolerans mot läkemedlets komponenter.

  • Tarmarnas tjocklek (nedsatt glatt muskelton i tarmen).

  Biverkningar

  Magtarmkanalen: förstoppning, illamående.

  Allergiska reaktioner: urtikaria, hudklapp och hudutslag.

  Dosering av läkemedlet för vuxna

  Enterosgel tas i form av en pasta eller vattenhaltig suspension 1-2 timmar före måltid eller efter att maten och andra beredningar har tagits. För att bereda suspensionen hälls den erforderliga mängden läkemedel i 50 ml vatten. Kom ihåg att före varje läkemedelsintag rekommenderas att man förbereder en ny suspension. Tilldelas till 1 matsked (15 g) 3 gånger om dagen.

  Dosering av läkemedlet för barn

  Barn under 5 år ordineras 1 tesked 3 gånger om dagen. Den dagliga dosen är 15 g av läkemedlet.

  Barn från 5 till 14 år tilldelas 1 dessertsked lösning 3 gånger om dagen. Den dagliga dosen av läkemedlet är 30 g.

  Användning av läkemedlet under graviditet och under amning

  Användning av läkemedlet under graviditet är endast möjligt enligt strikta viktiga indikationer i minsta doser och under överinseende av en läkare. När du använder läkemedlet under amningstiden är det nödvändigt att överföra barnet till konstgjord näring med blandningar.

  urolitiasis

  Urolithiasis är en sjukdom där stenar bildas i njurarna, urinblåsan och urinvägarna.

  Orsaker till sjukdomen

  1. Metaboliska störningar.

  2. Överträdelse av urinflödet.

  3. Försurning av urin.

  4. Urininfektion.

  Symptom på sjukdomen

  Sjukdomen kännetecknas av tråkig smärta i nedre delen, vilket ökar under träning, promenader, efter lyftning. Periodiskt finns det renal kolik - akut smärta i ländryggen eller längs urinledarna. I urinen kan du se små stenar och sand. Ofta finns pus i urinen - ett tecken på inflammation och infektion. Om urinvägsobstruktion uppstår upphör urin att utsöndra stenar.

  Diagnos av sjukdomen

  Det diagnostiseras på grundval av ultraljud, roentgenologisk undersökning av njurarna och intravenös urografi. Alla dessa studier kan upptäcka stenar, fastställa storlek och kvantitet.

  Behandling av sjukdomen

  Behandlingen av sjukdomen syftar till att ta bort stenen och lindra attackerna av njurkolik.

  Förebyggande av sjukdom

  1. Överensstämmelse med kost, som väljs individuellt, med hänsyn till stenarnas karaktär och deras kemiska sammansättning.

  2. Användning av magnesiumpreparat för detektering av oxalater i urinen.