Huvud
Behandling

Förteckning över läkemedel för behandling av prostatacancer

Kemoterapi och hormonbehandling för prostatacancer är en av metoderna för att bekämpa tumören, som används i form av monoterapi eller som en del av en omfattande behandling. Förskott i den farmakologiska industrin, framväxten av nya sätt att bearbeta råvaror för att erhålla ett läkemedel, upptäckten av nya droger och ett utvecklat vaccin mot prostatacancer gör det möjligt att uppnå höga resultat. Artikeln kommer att överväga de viktigaste drogerna som används för att behandla prostatacancer.

Grupper av läkemedel som används

Förteckningen över läkemedel för behandling av malign prostata hos prostata i varje enskild patient kommer att vara strikt individuellt beroende på läget, metastasen, svårighetsgraden av den kliniska bilden och många andra parametrar. Det finns följande anvisningar vid medicinska åtgärder:

 • Symtomatisk behandling.
 • Kemoterapi.
 • Hormon.

Bortsett från denna lista är det värt att utesluta experimentella behandlingsmetoder, inklusive vaccination mot prostatacancer. Såsom är känt är immunsystemet kapabelt att producera antineoplastiska substanser. När en särskild vaccination görs ökar mängden av dessa ämnen på grund av vad den onkologiska processen saktar ner. Metoden i inhemsk medicinsk praxis är inte tillräckligt bemästrad.

Symtomatisk behandling

För att lindra sjukdomens lidande, minska antalet klagomål och förbättra livskvaliteten används traditionell symptomatisk behandling. Malign tumör har svår smärta, så smärta piller eller injektioner bör administreras vid de tidigaste stadierna som är nödvändiga för att den omedelbara lokalisering i prostata eller i närvaro av metastaser i andra organ. Först och främst används anestetika (läkemedel i första raden, alla företrädare avser NSAID):

 • Paracetamol (läkemedlet är tillgängligt i tabletter).
 • Ibuprofen (tablettform).
 • Diklofenak (lösning i ampull för intramuskulär injektion).
 • Metamizol (tillgängligt i ampuller eller tabletter).
 • Indometacin (tillgängligt i tabletter för oral administrering eller som lösning för intramuskulär injektion).

Om ovanstående läkemedel inte kan bedöma tillräckligt med svaga opioider (andra läkemedel) används tramadol genom intravenös injektion eller med användning av dihydrokodintabletter. I allvarliga fall är intravenös administrering av läkemedel med stark opioid effekt (läkemedel mot tredje linjen) berättigad: morfin, buprenorfin, fentanyl. Den fjärde anestesien innebär att man utför ryggradsbedövning.

För att lindra symtomen och lindra smärtan rekommenderas det att ta smärtstillande medel.

kemoterapi

Detta behandlingsområde innefattar användning av läkemedel som har en cytostatisk effekt. I prostatacancer undertrycker den använda cytostatikan delningen av tumörceller, liksom processerna för deras tillväxt och utveckling, initierar apoptos. I de tidiga stadierna av prostatacancer används dessa mediciner sällan. Vanligtvis används de oftare vid tumörmetastaser, då kirurgisk avlägsnande av tumörvävnad inte är möjlig. Förteckning över läkemedel med cytostatisk verkan som används för kemoterapi:

 • Docetaxel (Taxotere lösning).
 • Kabasitaxel (ett botemedel mot infusioner av "Jevtan").
 • Mitoxantron (lösningsnamnet på lösningen har samma namn).

Användning av något cytostatiskt läkemedel mot prostatacancer, även före utnämningen av behandlingen, är värt att överväga en stor lista över biverkningar från dessa läkemedel.

Cytostatisk effekt inte bara på tumörceller utan även på andra snabbt prolifererande delar av kroppen: hårsäckar, naglar, slemhinnan i mag-tarmkanalen, benmärg, reproduktiva celler. Påverkan på benmärgen hotar komplikationer i form av blödning, frekventa infektioner, anemi och ett brott mot uppdelningen av gameter är fylld med infertilitet.

Hormonbehandling

Efter att ha studerat de patogenetiska mekanismerna vid sjukdomsuppkomsten konstaterades att tillväxten av cancer delvis påverkas av testosteron. För att bryta kedjan av patologiska reaktioner, för att minska progressionen av prostatacancer, är det nödvändigt att begränsa hormonets effekt på prostata vävnaden. Beroende på verkningsmekanismen utmärks följande läkemedelsgrupper:

 • Direkt på en minskning av syntesen av testosteron.
 • Blockering av interaktion mellan testosteron och tumörceller (antiandrogener).

För att stoppa utvecklingen av cancer används droger för att minska syntesen av testosteron.

Användningen av droger i den första gruppen är baserad på kunskapen att androgensyntes sker huvudsakligen i testiklarna styrs och luteiniserande hormon (LH) hos adenohypofysen. Dessa läkemedel interagerar med receptorer till LH i gonaderna och förhindrar hormonella effekter från hypofysen. Förteckningen över företrädare innefattar (i citat anges handelsnamnen):

 • Leuprolid (pulver i flaskan av Luprid Depot).
 • Goserelin (kapslar för subkutan administrering av "Zoladex").
 • Tryptorelin (lyofilizat för framställning av en suspension av "Diferelin").

Fullständig blockering av LH-receptortest kan inte ske, och delvis kommer syntesen av testosteron att utföras, denna förmåga och binjurarna behåller. Därför, när LH-analoger är ineffektiva, är det lämpligt att administrera substanser som stör interaktionen mellan hormonet och neoplasmen. Förteckning över andiandrogena preparat:

 • Bicalutamid (tabletter "Casodex", "Kalumid").
 • Flutamid (med samma namn, doseringsform - tabletter).
 • Nilutamid (tabletter "Anadron").
 • Enzalutamid (tabletter "Kstandi").

Någon av dessa hormonbehandlingar betyder en effektiv botemedel mot prostatacancer, vilket bidrar till att minska tumörprogressionen.

I de tidiga stadierna är det möjligt att använda som en monoterapi, i avsaknad av ett resultat kompletteras det med strålbehandling. I de sena stadierna av sjukdomen är det möjligt att använda efter kirurgisk behandling. Användningen av hormonella metoder kräver specialist på fördjupad kunskap om endokrina processer i kroppen, eftersom läkemedel har ett stort utbud av biverkningar: erektil dysfunktion, minskad libido, fetma, muskel förlust, och många andra.

Prostatacancer

Beskrivning:

Prostatacancer uppträder vanligen hos män äldre än 50-60 år. Hos unga är han sällsynt. Undantaget är prostata sarkom. Denna sällsynta sjukdom påverkar ungdomar och förekommer även i barndom och ungdomar, vilket är förknippat med tumörets embryonala etiologi. Sannolikheten för detektering av prostatacancer hos en man i åldern 40-59 år är 1:78 (1,28%), i åldern 60 till 79 år - 1: 6 (15,6%). Sammantaget har ungefär 3% av männen en chans att dö av prostatacancer.

Symtom på prostatacancer:

Den kliniska bilden av prostatacancer beror på processen i processen. Isolera lokaliserad, lokalt avancerad och generaliserad prostatacancer. Genom lokaliserad prostatacancer inkluderar I (T1a-sN0M0) och II (T2a, bN0M0) tumörstadium, dvs. E. En tumör, prostatisk kapsel begränsad utan det och utan invasion av regionala och avlägsna metastaser. Lokalt avancerad prostatacancer inkluderar stadium III (T3a-bN0M0). Den generaliserade processen kännetecknas av närvaron av regionala eller avlägsna metastaser. Denna division dikterar ett tydligt val av den optimala behandlingsmetoden bland de befintliga talrika terapierna. Uppgiften att diagnostisera efter verifikation är definitionen av en patient i en av dessa tre grupper. I de tidiga stadierna av patienterna gör det inte några klagomål. Vid senare symptom på prostatacancer i samband med två stora manifestationer av sjukdomen: symptom nedre urinvägarna obstruktion (svårighet att urinera och hjärtklappning, slapp urin ström, etc...) och symtom som orsakas av spridningen av tumören (hematuri, smärta). Symtom på obstruktion av det nedre urinvägarna i prostatacancer är ganska vanligt. Förutom tumör kompression av urinröret är det också på det faktum att majoriteten av patienter 60 år och äldre har den medföljande prostatahyperplasi. Därför bör prostatacancer alltid uteslutas när man undersöker patienter med adenom i prostatakörteln. Lokalt avancerad prostatacancer kan gro ureteral mynning, vilket manifesteras en- eller bilateral ureterohydronephrosis, pyelonefrit och kronisk njurinsufficiens (denna patient visar en perkutan nefrostomi). Hematuri markeras i stadium IV sjukdom (T4) och är associerad med tumörinvasion in i blåsan. I vissa fall kan prostatacancer spridas i distal rektum och klämma i lumen. Då kommer sjukdomen att manifesteras som förstoppning, tenesmus, blödning, upp till kolonobstruktion. Om tumören i prostatakörtlarna i den omgivande vävnaden är lymhostasis möjlig med ytterligare konsekvenser. Utseendet på avlägsna metastaser förändrar också den kliniska manifestationen av sjukdomen. Det främsta symptomet som får patienten att rådgöra med en läkare är smärtan som uppträder med metastaser i benen. Lokalisering av smärta motsvarar vanligen lokalisering av metastaser, utom lemmar, där smärta kan vara en ledare på grund av kompression av nervrötterna i metastatiska lesioner i ryggraden. Smärta tenderar att gradvis öka. Speciellt svår smärta uppstår med patologiska frakturer.

Orsaker till prostatacancer:

Bland de etiologiska orsakerna till prostatacancer är genetisk predisposition, progressiv prostatahyperplasi och påverkan av cancerframkallande faktorer. Det noteras att prostatakörtelns cancer är mycket vanligare bland européer och amerikaner än folket på den asiatiska kontinenten. Hittills är det svårt att bestämma vad detta beror på: Matens natur, nationella kultur, livsstil eller något annat. Det finns bevis på att äta mat rik på animaliska fetter och rik på kalorier främjar utvecklingen och progressionen av prostatacancer. Den högsta risken att utveckla denna sjukdom hos män som konsumerar stora mängder mjölk, ost, ägg och kött. Vegetarianer är mycket mindre benägna att bli sjuka. Den inhiberande effekten av soja och risdiet samt regelbundet långtidsintag av vitamin E (a-tokoferol) noterades. Det låga innehållet av vissa spårämnen (selen, zink) ökar risken för prostatacancer.

Behandling av prostatacancer:

För verifiering av diagnosen prostatacancer samtidigt bör vara inrättandet stadiet av sjukdomen, som bestämmer karaktären av den framtida behandlingen. För mellanstationen processen mest använda ultraljuds prostata MRT av bäckenorganen (inklusive dynamisk magnetresonans prostatovezikulografiyu), datortomografi (sällan), skelettscintigrafi.

Tabletter från prostatacancer

Malign sjukdom i prostata är en onkologisk lesion av prostata vävnaden, där malignitet observeras i normala celler. Vid behandling av prostatacancer används vissa utvecklade system, inklusive genomförande av kirurgi, strålbehandling och piller för prostatacancer.

"Leuprorelin"

"Leiprorelin" avser antalet antitumör och immunmodulerande medel med hormonell aktivitet.

Indikation för användning av läkemedlet är hormonberoende prostatacancer, som snabbt utvecklas. Läkemedlets verkningsmekanism är att undertrycka hypofysens känslighet för hormonella förändringar i blodet, vilket leder till att det inte finns någon produktion av testosteron.

Bland kontra bör avsätta kirurgiskt avlägsnande av den manliga bihang barn ålder, kvinnligt kön, individuell intolerans mot huvud aktiv substans och tumörer som inte är känsliga för hormoner.

Doseringen och varaktigheten av den terapeutiska kursen bestäms av läkaren baserat på undersökningens resultat, med beaktande av laboratorieindikatorer och instrumentdiagnostik.

Det är också nödvändigt att ägna särskild uppmärksamhet åt sannolikheten för biverkningar. Så det är nödvändigt att notera de vanligaste manifestationerna, till exempel ökad svettning och en ökning av svårighetsgraden av kliniska symptom. Detta beror på en kortvarig ökning av testosteronnivåerna i början av behandlingskursen, men det är inte nödvändigt att avbryta drogen.

Andnings- och matsmältningssystemet kan orsaka andnöd, hosta, halsont, illamående, kräkningar, diarré, gasbildning, muntorrhet, mukosala sår i magsäcken, tarmarna, ökad aptit och törst.

Dessutom är smärta i benen, minskning av libido, dysuri, utseende av blod i urinen, blåsans spasmer och inkontinens i urinen möjliga.

"Flutamid"

"Flutamid" - piller för prostatacancer, som tillhör en grupp läkemedel som är antiandrogena läkemedel. Dess verkningsmekanism är baserad på förmågan att blockera androgenreceptorer hos vissa celler i prostata, hypotalamus och hypofys.

Indikationer inkluderar lokal, begränsad eller spridning med metastaser i prostatacancer. I kombination med andra läkemedel, är "flutamid" används för att minska storleken på tumören konglomerat, för att stärka kontroll över aktiviteten för cancerceller och förlänga den period av remission.

Av kontraindikationer bör särskild uppmärksamhet ägnas åt individuell intolerans av det verksamma ämnet och svår leverinsufficiens. Innan läkemedlet används, rekommenderas det att utvärdera leverfunktionen i ett laboratorium genom att bestämma enzymmängden.

Också för att ta hänsyn till möjligheten för biverkningar i form av ökad aptit, sömnlöshet, dyspepsi (diarré, illamående, kräkningar), hepatit B, utseende av gynekomasti, smärta i brösten och allvarlig svaghet.

Korrekt förskriva doseringen och varaktigheten av medicinen kan endast vara specialist för att förhindra överdosering och förekomsten av biverkningar.

"Mitoxantron"

"Mitoxantron" är en representant för antitumör- och immunmodulerande medel, i synnerhet antracykliner.

Indikationerna är maligna sjukdomar hos bröstkörtlar, lever, lymfom, leukemi och prostatacancer, vilket inte är känsligt för hormoner. Läkemedlets verkningsmekanism är baserad på blockeringen av processer för reproduktion och tillväxt av cancerceller.

Bland kontraindikationerna bör man uppmärksamma den uttryckta förtryckningen av den hematopoetiska funktionen och den individuella intoleransen av läkemedlets aktiva substans. Läkemedlet är också förbjudet under graviditet och under amning.

Dosering och varaktighet av den terapeutiska kursen bestäms uteslutande av läkaren på grundval av resultaten av laboratorie- och instrumentanalys.

Dessutom utseendet på biverkningar såsom leukopeni, trombocytopeni, anemi, minskad hjärt ejektionsfraktion, ändringar på EKG, hjärtrytmrubbningar och hjärtinsufficiens (långvarig behandling).

Det finns också dåsighet, förvirring, agitation, rinit, illamående, kräkningar, diarré eller förstoppning, buksmärta, inflammation i slemhinnorna i organen, en förändring av smak, håravfall och missfärgning av urin.

Slutligen bör det noteras att effektiviteten av behandlingen beror på det stadium vid vilken den maligna processen identifierades. Använda beprövade terapeutiska tillvägagångssätt, i synnerhet kirurgisk ingrepp, strålningskurs, hormonell och kemoterapeutisk cancer tabletter, chanserna att blockera och till och med regression av onkologisk patologi ökar signifikant. I det avseendet försenar inte besöket till läkaren om några symptom uppstår.

Alla ovanstående uppgifter om dessa produkter tillhandahölls endast för att bekanta sig! Självadministrering av de ovan beskrivna läkemedlen utan förskrivning och samråd med en läkare är strängt förbjudet!

Tabletter från prostatacancer

Maligna lesioner av prostata är andra till onkologiska sjukdomar, vilket leder till patologier i lungorna. Tabletter från prostatacancer ingår i en uppsättning terapeutiska förfaranden som syftar till förstörelsen av patologiska celler. Oftast diagnostiseras sjukdomen hos äldre och medelålders män. Enligt statistiken har en man över 60 år 50% av 100 chanser att utveckla prostatacancer. Varje år i världen diagnostiserar denna patologi i 40 000 människor, 15 000 av dem dör.

Orsakerna till sjukdomen är inte väl etablerad, mycket ofta sker mot bakgrund av en hög grad av manliga könshormoner på grund av långvarig kontakt med kemikalier eller vid arbete på galvanisering industrin. Att äta mat med höga djurfett, virus- och bakterieinfektioner kan också utlösa patologi.

Framgången av prostatacancerbehandling beror på tidig upptäckt av symtom och diagnos. De första tecken på sjukdomen ser ut som detta: Försvagning av urinströmmen, smärta vid urinering, frekvent urinering i toaletten på natten, blod i urinen. För diagnos, använd en digital rektalundersökning, ultraljud, CT, MR, biopsi hos körteln och ett antal laboratorietester. I processen för att verifiera diagnosen etablerar läkaren scenen av patologi och bestämmer arten av hennes terapi.

I de tidiga stadierna av cancer används följande behandlingsmetoder:

 • Radikal prostatektomi
 • Strålbehandling
 • brakyterapi
 • HIFU (transrectal högintensiv fokuserad ultraljudsablation av prostatakörteln)
 • kemoterapi
 • Dynamisk övervakning

Om cancer har en lokal form, används medicinen för behandling i kombination med radikal prostatektomi eller strålbehandling. Den 10-åriga överlevnadshastigheten efter sådana förfaranden är 90%. Denna metod används för sjukdomens I- och II-stadier. Kemoterapi anses vara en hjälpmetod, eftersom neoplasmer i prostatakörteln har låg känslighet mot kemoterapi läkemedel. Läkemedel är effektiva i hormonbeständiga former av generaliserad onkologi.

Casodex

Antiandrogena icke-steroida medel med antitumöregenskaper. Casodex har en tablettform av frisättning med den aktiva substansen - bikalutamid. Läkemedlet är en racemisk blandning som binder till androgenreceptorer och undertrycker deras stimulerande effekt.

Efter intagning absorberas läkemedlet snabbt och fullständigt från matsmältningsorganet, men äter påverkar inte dess absorption. Bindning till plasmaproteiner är hög - 96-99%. Metaboliseras i levern, utsöndras i urinen och gallan i lika delar.

 • Indikationer: Vanlig prostatacancer. I de flesta fall används det i kombination med en analog av GnRH, kirurgisk kastrering. Standarddosen är 50 mg en gång om dagen. Varaktigheten av behandlingen bestäms av den behandlande läkaren.
 • Kontraindikationer: Intolerans mot läkemedlets komponenter, samtidig användning med cisaprid, astemizol eller terfenadin. Det används inte för att behandla kvinnor och barn, såväl som patienter med laktosintolerans, nedsatt leverfunktion, med laktasbrist, glukosmalabsorptionssyndrom.
 • Biverkningar: yrsel, buksmärta, illamående och förstoppning, varma blinkningar, övergående ökning av leverenzym, hudallergiska reaktioner. I sällsynta fall utvecklas angioödem, interstitiell lungsjukdom, hjärt- eller leverinsufficiens.
 • Överdosering har liknande symptom med biverkningar. Det finns ingen specifik motgift, därför är symptomatisk behandling indikerad för behandling. Dialys är ineffektiv, obligatorisk övervakning av vitala kroppsfunktioner.

bikalutamid

Antitumör farmakologiskt medel från gruppen av icke-steroida antiandrogener. Bikalutamid binder till androgenreceptorer efter intag och stoppar androgenernas intag för de maligna cellerna. Effekten av läkemedlet är baserat på effekten på det endokrina systemet.

Efter oral administrering absorberas de aktiva komponenterna snabbt från matsmältningsorganet. Bindning till plasmaproteiner 96%. Halveringstiden är cirka 7 dagar. Det utsöndras som metaboliter av njurarna och tarmarna.

 • Indikationer för användning: Vanlig prostatacancer, lokalt avancerad (används som monoterapi) utan metastasering. Tabletter tas oberoende av mat, 1 st. 1 gång om dagen på samma gång. Varaktigheten av behandlingen varar längre än 24 månader.
 • Doseringsschemat beror på sjukdomsstadiet och dess etiopatogenes. När monoterapi ordineras till 150 mg per dag, med komplex behandling samtidigt med GnRH-analoger vid 50 mg per dag. Kontraindicerad användning med intolerans av läkemedlets komponenter.
 • Biverkningar: huvudvärk, yrsel, sömnsvårigheter, dåsighet, blodbrist, muskelsvaghet och tillfällig förlust av känsla, polyuri, dysuri, enures, gynekomasti, förlust av libido, aptitlöshet, buksmärtor, illamående och kräkningar, illamående hos det kardiovaskulära system, inflammatoriska lungsjukdomar och allergiska reaktioner på huden. Sannolikheten för biverkningar ökar med ökad dosering. Överdosering har en liknande symtomatologi. För att eliminera det används symptomatisk terapi.

flutamid

Tabletter mot prostatacancer med anti-androgen antitumöraktivitet. Flutamid har en aktiv substans - flutamid 250 mg, vilket blockerar interaktionen mellan androgener och deras cellulära receptorer. Aktiva komponenter interfererar med testosteronaktiviteten på cellulär nivå, som verkar förutom läkemedelskastrationen GnRH (gonadotropin-frisättande hormon). Prostatakörteln och seminalblåsorna kommer under läkemedlets syn.

Efter intag absorberas tabletter snabbt från matsmältningsorganet. Metaboliserad i levern uppnås maximal koncentration i blodplasma efter 2 timmar. Bindning till plasmaproteiner är 94-96%. Det utsöndras huvudsakligen i urinen, cirka 5% utsöndras med avföring inom 72 timmar efter applicering.

 • Indikationer: metastatisk prostatacancer med undertryck av testosteron. Läkemedlet används vid början av kombinationsbehandling med GnRH-agonister, med kirurgisk kastrering, för behandling av onkologiska patienter som redan får GnRH-agonister. Dosering är som regel standard - 1 tablett 3 gånger om dagen, var 8: e timme. Behandlingen avbryts om det finns bevis på att sjukdomen utvecklas eller med en fortsatt positiv effekt.
 • Kontraindikationer: Intolerans av komponenterna i läkemedlet, uttryckta kränkningar av leverfunktionen. Med särskild försiktighet används för att behandla patienter med nedsatt leverfunktion, med hjärt-kärlsjukdom och benägenhet för trombos.
 • Biverkningar: oftast upplever patienter sådana reaktioner - gynekomasti, galaktorré, minskad libido, undertryckande av spermatogenes. Mindre vanliga är symtom på illamående och kräkningar, ökad aptit och aktivitet av transaminaser, sömnlöshet, huvudvärk och yrsel, minskad synskärpa, hudallergiska reaktioner, svullnad och urineringstörningar.
 • Överdosering uppträder som en förvärring av biverkningar. För att eliminera skadliga symptom är det nödvändigt att framkalla kräkningar, ta absorberande medel och genomföra symptomatisk behandling med övervakning av vitala funktioner.

Diferelin

Läkemedlet med den aktiva substansen är tryptorelin, som är en syntetisk analog av naturlig GnRH. Diferelin stimulerar hypofysens gonadotropa funktion och hämmar den, undertrycker funktionen hos testiklarna och äggstockarna. Långvarig användning av läkemedlet orsakar kemisk kastration hos män och artificiell klimakteriet hos kvinnor. Den terapeutiska effekten observeras 20 dagar efter initiering av behandlingen. Diffelin är tillgänglig i form av lyofilizat i injektionsflaskor med 0,1 mg, 3,75 mg och 11,25 mg med ampuller lösningsmedel i satsen.

 • Indikationer för användning: adenokarcinom och prostatacancer (med metastaser, lokaliserad), bröstcancer, livmodermom. Kan användas för att stimulera fertilisering vid kvinnlig infertilitet i IVF-program. Behandlingen är lång, dosen bestäms av den behandlande läkaren. När en prostata påverkas, föreskrivs 1 ampull 3,75 mg var 28: e dag.
 • Biverkningar: angioödem och andra allergiska reaktioner, bendemineralisering, smärta, huvudvärk, och muskelvärk, svettning, obstruktion av urinledaren, en förändring i bröst storlek, en minskning i testikel-, illamående och kräkningar, viktökning, en temporär överträdelse av känsligheten hos olika delar av kroppen, hematuri, takykardi, alopeci.
 • Kontra: överkänslighet mot triptorelin, mannitol, och deras analoger, benskörhet, gormonrezistentny prostatacancer, graviditet och amning, tillstånd efter kirurgisk kastration. Överdosering manifesteras av ökade biverkningar. Behandlingen är symptomatisk, med svåra förhållanden, indikeras sjukhusvistelse.

ECHO 7 Rigvir

Genetiskt omodifierat viralt medel som används vid viroterapi. ECHO 7 Rigvir påverkar selektivt maligna celler i känsliga neoplasmer, utan att påverka friska vävnader. Viruset som ingår i preparatet multipliceras inte i kroppen. Dess cytolytiska verkan är associerad med onkolytiska och onkotropa egenskaper eller förmågan att döda cancer.

 • Indikationer för användning: avlägsnande av den primära tumören och förebyggande av metastaser av PCa. Effektivt i melanom, magcancer, rektum och tjocktarmen, bukspottkörteln, blåsan, njuren. Det ordineras för olika typer av sarkom. Kan kombineras med andra antitumörmedel, strålbehandling eller kemoterapi. Dess terapeutiska effekt är högre med 40% jämfört med andra medel. Använd medicinen endast på ett sjukhus under strikt medicinsk övervakning.
 • Läkemedlet är tillgängligt i form av intramuskulära injektioner på 2 ml. Det innehåller virusets ECHO-7-stam. Intramuskulära injektioner utförs cykliskt, varaktigheten av den första kursen är 3 månader. Total behandlingstid är ca 3 år med efterföljande underhållsbehandling. Under behandlingen är det mycket viktigt att övervaka immunsystemets tillstånd och övervaka tillståndet för vitala funktioner.

Firmagon

Selektiv antagonist av gonadotropinfrisättande hormon. Firmagon innehåller den aktiva substansen - deharrelix, som binds till hypofysisk GnRH, vilket minskar utbytet av gonadotropiner. Sålunda minskar testosteronsekretionsnivån i testiklarna. Framställd för injektionsvätskor för subkutan injektion.

Indikationer: Prostatacancer utvecklar hormonberoende. Kontraindikerad gäller med ökad känslighet för den aktiva komponenten. Läkemedlet injiceras subkutant i buken och ändrar periodiskt administreringsstället. Den initiala dosen på 240 mg är i regel uppdelad i två doser på 120 mg. Efter applicering av initialdosen visas stöddosen till 80 mg.

Biverkningar manifesteras från många organ och system, men de flesta patienter står inför dessa reaktioner: sömnlöshet, huvudvärk och muskelvärk, minskad libido, nedsatt urinering, irritation, störningar i det kardiovaskulära systemet, muntorrhet och förstoppning, hosta, anemi, urtikaria, leverinsufficiens, lokala allergiska reaktioner.

triptorelin

Cytostatiskt medel, analog av gonadorelin. Triptorelin blockerar frisättningen av gonadotropa hormoner av hypofysen. Den maximala terapeutiska effekten utvecklas på dag 21 av behandlingen. Biotillgänglighet med intramuskulär injektion är 39%, med subkutan 69%. Distribution av vävnader och organ tar cirka 3-4 timmar. Det tas långsamt tillbaka i form av metaboliter med urin.

 • Indikationer: PCa att undertrycka testosteronsekretion, äggstockscancer etiologi, endometrios, hysteromyom, tidig pubertet, program IVF (in vitro fertilisering).
 • Dosering och administreringssätt: med subkutan administrering av 0,5 mg per vecka med ytterligare underhåll av 0,1 mg per dag. Innan du använder läkemedlet är det mycket viktigt att kontrollera nivån av könshormoner, för att utesluta graviditet och för att kontrollera minskningen av fettmängden.
 • Kontraindikationer: Överkänslighet mot läkemedlet, hormonoberoende prostata adenom, polycystiska äggstockar, osteoporos, post-prostatektomi, graviditet och amning.
 • Biverkningar: minskad libido, ökad trötthet, myalgi, huvudvärk, obehag vid samlag, parestesier, synstörningar, illamående och kräkningar, förhöjda kolesterolnivåer, trängsel, klåda vid injektionsstället, bendemineralisering, värmevallningar, impotens. För att rätta till dem justerar jag dosen och utför symtomatisk behandling.

Läkemedel som används för att behandla prostatacancer: principerna för förskrivning

Prostatacancer år efter år står högst upp i listan över cancers av män i avancerad ålder, liksom bröstcancer hos kvinnor. Hans tidiga harbinger är klåda i pungen.

Beslutet att välja läkemedel för behandling av prostatacancer och andra metoder för att behandla patienten beror på ett antal faktorer:

 • stadium av prostatacancer genom ultraljud, biopsi och andra studier;
 • patientens ålder
 • närvaro eller frånvaron av andra sjukdomar;
 • sannolik livslängd
 • Kostnad för behandling och praktiska överväganden.

Om en cancer är lokaliserad (steg 1 eller 2), är den radikal prostatektomi som används, cyber kniv, bestrålning (radioterapi), kryokirurgi och hormonella behandlingar för prostatacancer.

Om cancern har spridit sig utanför prostata eller till närliggande lymfkörtlar (steg 3) eller i ben eller andra organ (stadium 4), målet med behandlingen - cancer kontroll, inte bota den.

I detta fall föreskrivs kemoterapi och lämpliga läkemedel för behandling av prostatacancer och benmetastaserapi.

Huvudlistan och egenskaperna hos droger för prostatacancer

Patogenetiska droger från prostatacancer används för att återställa störda som ett resultat av sjukdomen och behandling med kemoterapi (t.ex. docetaxel i prostatacancer), kroppens funktioner, förbättra ämnesomsättningen, stärka immuniteten.

 • "Aspirin" med prostatacancer - för att hämma syntesen av hormonliknande ämnen prostaglandiner.
 • "Veroshpiron" i prostatacancer, en aldosteronantagonist.
 • adaptogener (echinacea, ginseng, "Befungin", antiseptisk Dorogov stimulator eller ASD mot prostatacancer).
 • immunomodulatorer ( "Thalidomide").
 • Läkemedel som påverkar interferonsystemet ("Cycloferon" - piller och injektioner för prostatacancer, "Reaferon", "Viferon").

Symptomatiska droger i prostatacancer syftar till att lindra symtomen på sjukdomen.

 • "Omnic" med prostatacancer - förbättrar urineringens verkan.
 • Vibramycin, Unidox Saluteb - antibakteriella läkemedel
 • "Paracetamol", "Diklofenac", "Tramadol" - analgetika
 • Leucomax, Epitelamine Medel för att stödja levern.
 • "Lyrics" med prostatacancer - för behandling av neuropatisk smärta.

många örter, livsmedelstillsatser och örtberedningar (Soda, celandine, propolis, hemlock, tinktur av svampar, behandling Stormhatt, fläder, etc.) utan godkännande vetenskapsmän annonseras som effektiva läkemedel från prostatacancer. Det är nödvändigt att tillgripa dessa former av behandling endast efter tillstånd av läkaren.

 • Folkmekanismer, som kan "referera" till kliniska studier - det är lycopen, antioxidanter, som finns i stora mängder i tomatprodukter och grönt te.
 • homeopati, Såsom Gepar Svavel C6, syftar till att minska symtomen på sjukdomen.

Hormonal och kemoterapeutisk behandling av prostatacancer hos äldre

För närvarande använder hormonbehandling en kombination av två olika typer av läkemedel.

1. Luteiniserande hormoner som frigör hormon.

Under sitt inflytande stoppar testiklar produktionen av testosteron, det huvudsakliga manliga hormonet androgenet, som är nödvändigt för tumörtillväxt.

Dessa inkluderar:

 • leuprolid (handelsnamn "Lupron").
 • buserelin ( "Buserelin depå").
 • leuprorelin ( "Elegard").
 • goserelin (Zoladex).

2. Antiandrogener.

Även om produktionen av testosteron i testiklarna har upphört, kommer en liten mängd androgener att produceras av binjurarna. Antiandrogener blockerar förmågan hos prostata vävnad att använda androgener.

För denna typ av behandling av prostatacancer hos äldre är följande läkemedel:

 • flutamid ("Eulexin") (möjligen i kombination med synestrol).
 • bikalutamid (Casodex).
 • nilutamid ( "Nilandron").

Dessa läkemedel ska tas i form av tabletter från en till tre gånger om dagen.

I kliniker i England, Israel, Tyskland och andra länder med avancerad onkologisk vård används kemoterapi vanligtvis för tredje och fjärde graden cancer.

För behandling av prostatacancer hos äldre används:

 • Estramustininjektioner ("Estracit", tillsammans med kardioprotektivt medel "Cardioxan" och antitumörmedlet "Paclitaxel" under hela perioden av kemoterapi).
 • mitoxantron ( "Novantron").

Nya droger används mot prostatacancer

Kontroversiell men möjlig med hormonbehandling för prostatacancer är användningen av tabletter mot prostatacancer med den aktiva substansen Finasteride (Proscar).

Vanligtvis används detta läkemedel för tecken på män prostata adenom.

Det förhindrar omvandling av testosteron till dihydrotestosteron, den mest aktiva formen av testosteron, vilket stimulerar tillväxten av normala och cancerceller i prostatakörteln.

Nya droger för prostatacancer är också:

 • "Alfaradin" från klassen av radioaktiva läkemedel. Det leder alfapartiklar till benmetastaser, minskar kompressionen i ryggmärgen och minskar antalet patologiska frakturer. Som ett resultat ökar patienternas överlevnad.
 • Denosumab ("Prolia"). Om appliceras i steg 1-2 av sjukdomsutvecklingen försenar medlet utseendet av benmetastaser, stärker densiteten och styrkan hos benen. På apotek i Moskva, Novosibirsk och andra större städer är priset på drogen cirka 21 900 rubel.

Medicin för prostatacancer

Prostatacancer hör till kategorin långsamt växande tumörer, i förhållande till den, används många behandlingsmetoder.

Läkemedel för behandling av prostatacancer

Prostatacancer är en komplex sjukdom som inte manifesterar sig från de första stadierna av patologi. Komplexiteten att diagnostisera varje tumörsjukdom ligger i det faktum att den inte visar karaktäristiska tecken före det tredje etappen av patologi. Behandling av tumörprocessen beror på det stadium där det ligger, hur snabbt det utvecklas.

0 av 7 uppdrag slutförda

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7

Diagnosen "prostata hyperplasi" skrämmer många män som har diagnostiserats med denna sjukdom, patienterna jämställer ofta det med en malign neoplasma. Sjukdomen är mycket obehag, det är en överträdelse av urineringsprocessen - tills fullständig frånvaro av urin. Sjukdomen kräver snabb behandling, så identifiering av hyperplasi i de tidiga stadierna kommer att bidra till att undvika utveckling av svåra komplikationer.

Den initiala diagnosen av godartad prostatahyperplasi kan utföras hemma. Det räcker för en man att bli testad.

Vissa representanter för den starka hälften av mänskligheten som diagnostiseras med BPH uppmärksammar inte sjukdomen, men tror att det här är en åldersrelaterad förändring. Men denna patologi är fylld med allvarliga komplikationer. För män som har tvivel om deras hälsa, är självdiagnos av BPH ett bra alternativ att skingra all tvivel.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%

Vi rekommenderar starkt att du kontaktar en specialist!
Du har svåra symptom. Sjukdomen har redan lanserats och det är nödvändigt att omgående genomgå en urolog undersökning. Fördröja inte besöket hos urologen, symtomen kan förvärras, vilket leder till utveckling av komplikationer.

Allting är inte så dåligt, men vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.
Du har ett måttligt uttryck för BPH-symtom (godartad prostatahyperplasi) och du rekommenderas starkt att besöka en urolog eller andrologist under den kommande månaden.

Allt är bra!
Allt är bra! Du har mild symptom på IPSS. Från sidan av prostatakörteln är allt relativt bra för dig, men du bör genomgå en undersökning minst en gång per år.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Hur ofta har du under den senaste månaden haft en känsla av ofullständig tömning av urinblåsan efter urinering?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du urinera oftare än 2 timmar efter sista urinering?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta har du haft intermittent urinering under den senaste månaden?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden har det varit svårt för dig att tillfälligt avstå från att urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta har du under den senaste månaden haft en svag urinström?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du spänna för att börja urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du gå upp på natten från sängen till att urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Konceptet prostatacancer

Prostatan är ett glandulärt organ som omger urinrörets mun. Därför påverkar eventuella problem med detta organ förmågan att urinera.

Det är inte känt vilka faktorer som har lett till utvecklingen av prostatacancer, men några av orsakerna avger skadliga effekterna av produktionsfaktorer och kontakt med tungmetaller, hormonnivå, arbete med bekämpningsmedel och gödningsmedel, matvanor, när företräde ges till stekt, feta livsmedel.

Prostatacancer är en av de vanligaste onkologiska sjukdomarna efter lungcancer. Oftast förekommer hos äldre.

Cancerens manifestationer kommer att vara följande:

 • Smärta vid urinering.
 • Hyppig uppmaning att urinera, mest av allt på natten.
 • Urin frigörs i små portioner, uppmaningen sparas nästan hela tiden.
 • Utseendet av blod i urinen.

Vid den tidpunkt då det sista symptomet manifesteras indikerar det att tumören spirer i intilliggande strukturer genom det drabbade organet.

Ju tidigare patologin diagnostiseras, desto mindre traumatisk för organismen är den valda behandlingsmetoden.

Metoder för behandling

I regel utvecklas tumören i prostatakörteln långsamt. Detta gör det möjligt att upptäcka det i de tidiga stadierna. Samtidigt är tidigt utseende av metastaser möjligt, vilket förvärrar prognosen för patologi. Tidig diagnos är möjlig på grundval av den årliga undersökningen som alla män måste genomgå. Riskgruppen för prostata omfattar alla män över 40 år.

Det finns flera metoder för cancerbehandling som används både oberoende och i kombination med varandra:

 • I ett tidigt skede av processen med en långsam ström av läkaren helt enkelt tittar på en tumör analyseras för antigenspecifik ökning, anställd incitament för en radikal lösning på problemet.
 • Avlägsnande av prostata, det vill säga kirurgisk avlägsnande av tumören. Vid nuvarande skede behövs ingen kavitoperation: prostata avlägsnas med ett litet snitt i den främre bukväggen.

Avlägsnandet av prostatakörteln utförs från början av 1900-talet. Tillsammans med prostata avlägsnas intilliggande lymfkörtlar för att utesluta metastasering av cancerceller i lymfsystemet. Om det finns en omutveckling av processen på närliggande vävnader, kompletteras denna behandlingsmetod med strålbehandling.

Nackdelen med sådan behandling är risken för impotens och enuresis.

 • Behandling med hormonella droger, eftersom tumören är hormonberoende.

En sådan behandling av sista utväg när andra metoder inte kan tillämpas på grund av någon anledning på grund av den höga sannolikheten för komplikationer på det kardiovaskulära systemet. Kärnan i hormonbehandling är att läkemedel som innehåller kvinnliga könshormoner-östrogener är förskrivna. De undertrycker produktionen av manliga hormoner och därmed hjälper till att minska tumören.

Det finns andra sätt att inaktivera testosteron: avlägsnande av testiklarna och destinations läkemedel som blockerar effekten av testosteron, även om det produceras i konventionella skärmen. Om tumören är steg 3, används hormonbehandling som en självständig metod. Vid identifiering av utbildning vid etapp 4 är radioterapi dessutom föreskriven.

 • Strålbehandling, som genomförs genom flera metoder. Den första är en avlägsen effekt, när gammastrålar verkar på tumören på avstånd. I det här fallet går patienten till sjukhuset, och effekten tolereras lättare av patienterna. Samtidigt påverkar bestrålningen även friska omgivande vävnader.

En annan behandlingsmetod är kryoterapi, vilket är en effekt på extremt kallt tumör. Vanligtvis kombineras denna metod med hormonbehandling: så fungerar den mest effektivt.

 • Kemoterapi används när det är nödvändigt att behålla den vitala aktiviteten hos en person på rätt nivå, och helt eliminera utbildningen kommer inte att fungera. Beredningar av kemoterapeutiska syften administreras intravenöst vid olika hastigheter.

Läkemedel från prostata onkologi

De läkemedel som ordineras för prostatacancer är indelade i flera kategorier:

 • Den förra är en del av etiologisk terapi (till exempel preparat av hormonell natur, som är ett av sätten att behandla).
 • sistnämnda är symptomatiska läkemedel som lindrar patientens tillstånd och symptom på patologi;

Preparat för prostata kan framställas i form av en lösning för injektioner, vilket ger en snabbare åtgärd och också har formen av tabletter.

När det gäller hormonella läkemedel för prostata-terapi är dessa följande läkemedel:

 • Hormoner trycka testosteron - luteiniserande hormon ( "leuprolid" droger "Buserelin", "leuprorelin").
 • Från gruppen av antiandrogener, som undertrycker aktiviteten hos dessa androgener, vilka produceras av binjurarna, även efter undertryck av testiklarna. Det kan vara flutamid, bikalutamid, nilutamid.

Här är de rättsmedel för prostatacancer som kommer att hjälpa till att hantera symptomen på patologin:

 1. Urinretention observeras ofta, orsakad av tumörens komprimering av urinröret. Med denna hjälp att hantera sådana piller som omniks, veroshpiron.
 2. Smärta syndrom åtföljer alla former av cancer, inte ett undantag och prostatacancer. Medan han inte är uttryckt, föreskrivs mediciner från en grupp icke-narkotiska analgetika. Detta är paracatemol, diklofenak, analgin och liknande, liksom andra icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel.
 3. I syfte att förhindra infektion läkare kan ordinera antibiotika av brett spektrum makrolid, cefalosporiner, fluorokinoloner.
 4. När det gäller behandling av prostatacancer läkemedel tilldelade styrkor i stora mängder, och medel måste skydda levern ( "Leykomaks", "Epitolamin").
 5. En av riktningarna för prostatacancerterapi är förstärkning av immunitet. Detta kan vara utnämningen av immunmodulerande läkemedel och antivirala medel, vilket stimulerar produktionen av interferon.
 6. Vissa homeopatiska medel ger dig möjlighet att eliminera vissa manifestationer av sjukdomen.

Även folk rättsmedel fungerar också för att hjälpa till prostatasjukdomar, men ser inte för vad de får från tumören blir mindre.

Folkrättsmedel för sjukdom

Folkmekanismer, särskilt om de är effektiva, ger patienten självförtroende, vilket är särskilt viktigt i en så allvarlig sjukdom.

Bland folkrättsmedel för behandling av prostatakörteln användes följande örter:

 • humle innehåller fytoöstrogener i kompositionen, det vill säga, växt analoger av kvinnliga könshormoner, så som ett terapeutiskt medel för prostatacancer används infusion eller dekokt av humle. Tas oralt och tinktur på grundval av humle,
 • insekter infunderad med alkohol i 20-30 dagar, willow örhängen tas oralt före måltiderna;
 • avkok av lakritsrot tas innan man äter;
 • alkoholtinktur av thuja eller buljong med tydlig överensstämmelse med dosen bidrar till att lindra tillståndet hos patienten med prostatacancer. För att förbereda ett recept ska du använda torrt material.
 • förbereda te från celandine, som tas oralt 2 gånger om dagen;

Granskning av droger och analgetika för behandling av prostatacancer

Den vanligaste patologin i prostata är prostatacancer. Denna cancer drabbar mer än 30% av männen. Med en illamående etiologi utgör utbildning en stor fara för deras hälsa och jämn liv. Enligt statistiken är denna sjukdom vanligare hos män äldre än 40 år och i de inledande stadierna har en oförutsedd symtomatologi.

World oncology har i sin arsenal av ganska effektiva läkemedel som hjälper till att hantera en så allvarlig sjukdom. Dessa inkluderar ett vaccin mot prostatacancer, som förstör cancerceller inte bara i de tidiga stadierna av malaktig tillväxt. Vaccinationen gör det möjligt att öka patientens livslängd även i ett försummat metastatisk tillstånd. Det finns också ett antal mediciner som kan bidra till att stoppa utvecklingen av en malign tumör.

Vad är hemligheten hos terapi?

Framgångsrik behandling av sjukdomen beror på aktuell diagnos. Ju tidigare en patologi upptäcks, desto bättre blir resultatet. Valet av droger för prostatacancer beror på flera faktorer:

 • Åldersindikatorer för patienten.
 • Steg av sjukdomen.
 • Individuell särdrag hos sjukdomsförloppet.
 • Förekomsten av andra patologier.
 • Kostnaden för läkemedel.

Med lokaliserad cancerform används farmakoterapi, i kombination med strålning och radikal prostatektomi. Användningen av en medicamentisk behandlingsmetod minskar för att stoppa produktionen av testosteron, vilket lindrar smärta och eliminerar urineringstörningar.

Medicin från den onkologiska processen

Moderna metoder för behandling av prostata adenom innefattar i första hand terapins beteende. Läkemedelsbehandlingar ordineras vanligen vid etapperna 1 och 2 i sjukdomen. Drogterapi används också när patienten vägrar att utföra operation eller om kontraindikationer föreligger för operationen. För att förbättra effektiviteten av prostatacancerbehandling visas det att läkemedel av olika grupper används individuellt eller individuellt för att ge den nödvändiga hjälpen.

Drogbehandling utförs vid stadierna 1 och 2 i sjukdomen.

Patogenetisk grupp

Patogenetiska läkemedel hjälper till att återställa kroppsfunktionerna efter kemoterapi, stärka immuniteten, förbättra ämnesomsättningen. Gruppen av dessa läkemedel innefattar:

 • "Aspirin" - undertrycker produktionen av hormonlika ämnen i kroppen.
 • "Veroshpiron" är en aldosteronantagonist.
 • Adaptogener - "Befungin", ASD mot prostatacancer, ginseng, echinacea.
 • Läkemedel som påverkar interferonsystemet - "Reaferon", "Cycloferon", "Viferon".
 • Immunomodulatorer är talidomid.

Symptomatisk grupp

Narkosmedel hjälper till att lindra symtom på prostatacancer. Denna grupp omfattar:

 • Narkosetabletter - Paracetamol, Tramadol, Diklofenak.
 • Antibakteriella läkemedel - "Unidox Saluteab", "Vibramycin".
 • Avlastar urinering - "Omnik".
 • För att återställa levern - "Epitelamine", "Leikomaks."
 • Behandling av neuropatiska smärtor - "Lyrics".

Hormonal korrigering

Modern medicin har nått en ny nivå av behandling för prostatacancer med hjälp av hormonhaltiga läkemedel. Experter använder ofta en kombination av två typer av läkemedel.

Idag kombineras hormonbehandling för prostatacancer. För att göra detta använder specialister följande läkemedelsgrupper:

 1. Luteiniserande frisättande hormoner - ("Lupron", "Elegard", "Zoladex"). Under sitt inflytande upphör produktionen av testosteron, hormonandrogen, som framkallar tumörtillväxt, i patientens kropp.
 2. Antiandrogener ("Casodex", "Nilandron", "Euleksin"). Det är nödvändigt att stoppa produktion av androgener genom binjurarna. Deras effektivitet syftar till att blockera användningen av androgener genom prostatavävnad.

Kemoterapi är oftast ordinerad för patienter med prostatacancer i grad 3 och 4. När det gäller behandling av sjukdomar hos äldre patienter, i detta fall, användning av estramustin injektion ( "Estratsit") och mitoxantron ( "novantron").

Cancerbehandling med kemoterapi genomförs i steg 3 och 4 av sjukdomen.

Modernt tillvägagångssätt för behandling

För närvarande utförs behandling av manliga patienter med hjälp av tabletter, utvecklade på basis av fenasterid - "Proscar". Effekten av detta läkemedel syftar till att förhindra omvandling av ett hormon som testosteron till dihydrotestosteron. Detta utesluter stimulering av tillväxt av normala och maligna celler i prostata.

De nyaste läkemedlen är:

 • Radioläkemedel "alfaradin". Den aktiva substansen har en effekt på benmetastaser, vilket bidrar till att minska risken för frakturer och minska komprimeringen av ryggmärgen. Detta gör det möjligt att öka överlevnaden hos patienter med prostatacancer.
 • "Prolia" (Denosumab). Om läkemedlet tas i början av den onkologiska processen, förhindrar de aktiva substanserna spridningen av benmetastaser. Läkemedlet stärker styrkan och densiteten hos benstrukturerna.

Rekommendationer av erfarna onkologer

I prostatacancer specialister använder utvecklade system som inkluderar användning av tabletter. Strålningsterapi används för att öka effektiviteten av läkemedelsbehandling. Om sådana åtgärder inte fungerar, är operativ ingripande obligatorisk.

Specialister identifierar ett antal läkemedel som har hög effekt. De används vid etapperna 1 och 2 i sjukdomsprogressionen, vilket gör det möjligt att stoppa den maligna processen. Läkaren kan välja de mest effektiva drogerna för prostatacancer på grundval av resultaten från studierna.

"Leuprorelin"

Tabletter tillhör immunmodulerande och antitumorgruppen. Läkemedlet "Leiprorelin" har hormonell aktivitet och används ofta för att behandla den snabbt framskridna hormonberoende prostatacancer. Läkemedlets verkan syftar till att undertrycka hypofysens känslighet, vilket stoppar produktionen av testosteron.

Rekommendationer för användning:

 • Kontraindikationer. Läkemedlet är inte ordinerat i närvaro av intolerans och känslighet mot hormoner.
 • Dosering. Varaktigheten av behandlingen bestäms individuellt enligt patientens hälsotillstånd. Specialisten tar hänsyn till diagnosens resultat och tar hänsyn till patientens kropps egenskaper.
 • Biverkningar När du tar medicinen är det möjligt att svettas och utvecklas av symtomen på sjukdomen. Under behandling kan illamående och diarré, andfåddhet och hosta uppträda.

Doseringen av läkemedlet bestäms uteslutande av läkaren.

Vid utveckling av biverkningar på det använda läkemedlet rekommenderas att man slutar behandlingen och konsulterar en läkare. Som regel föreskriver en specialist ett annat läkemedel med liknande effekt. Efter avskaffandet av Leiprorelin-biverkningar går de själva.

"Flutamid"

Tabletter, allmänt använda för behandling av prostatacancer. De tillhör den antiandrogena gruppen och syftar till att blockera androgenreceptorer.

Rekommendationer för användning:

 • Indikationer. Vanlig eller begränsad prostatacancer. Används för att minska bildformens storlek och förlänga remission.
 • Kontraindikationer. Det är inte föreskrivet för leversvikt och om det finns en individuell intolerans.
 • Biverkningar Under behandling kan sömnlöshet, ökad aptit och dyspeptiska störningar inträffa. Om rekommendationerna för dosering inte observeras är hepatit och gynekomasti möjliga.

Dosering tilldelas individuellt för varje patient. Specialisten styrs av resultaten av diagnosen.

Varje medicin för prostatacancer ska ordineras av en läkare. Självmedicinering i detta fall är oacceptabelt. Endast en expert kan ge råd om vilket specifikt läkemedel som helst används för att bedöva och stoppa sjukdomsprogressionen. Med rätt läkemedel kan du klara de inledande stadierna av prostatacancer, vilket eliminerar sannolikheten för komplikationer. Helt botar cancer är svårt nog, men ju tidigare behandlingen startas, desto större är risken för återhämtning.