Huvud
Massage

Än att behandla ett adenom av prostata och en prostatit

En av de frekventa sjukdomarna hos män är inflammation i prostata. Hittills kan preparat för behandling av BPH och prostatit hittas i någon apotek varumärke, men att köpa sina egna (utan medicinska rekommendationer) är det inte nödvändigt. Drog varierar i deras effekter, för adenom och prostatit används etablerade system. Om vilka läkemedel som ofta föreskrivs av läkare och hur de fungerar kommer du att lära av den här artikeln.

De viktigaste grupperna av droger och mekanismen i deras handling

Det första att säga om prostata adenom är att det inte kan startas. Om du känner smärta vid urinering, mest gå till Urologiska kliniken, att genomföra en undersökning och identifiera sjukdomen, eftersom orsaken till detta kan vara något annat inflammation, förekomsten av njursten. I avancerade fall växer prostatit till cancercancer och det kan inte botas av enkla mediciner. Fördröja inte besöket till läkaren.

När det gäller droger är de alla indelade i huvudgrupperna:

 1. Med androgener - den här aktiva ingrediensen är en del av många mediciner för prostatit och bidrar till att förbättra detrusorens ton, vilket förbättrar urinering avsevärt.
 2. Med progesteron kallar läkarna dem antiandrogener. Användningen av droger i denna grupp hjälper till att minska adenomen, bedöva patienten. Det rekommenderas att kombinera dem med speciella procedurer: prostata massage, elektrofores, fonophoresis.
 3. Antiinflammatoriska läkemedel för prostatit baserat på örter. Även om de inte anses vara de mest effektiva, har de en kraftfull antiseptisk effekt. Bland örterna i kompositionen är speciellt värt att nämna salvia, mor-och-mormor, kamomill, dill, persilja, nässla.

Lista över de bästa medicinerna för prostatit och prostata adenom

Av de föreslagna alternativen läkemedel kan du hitta en mer passande, men sättet att bota BPH utan operation snabbt och effektivt berättar bara den behandlande läkaren. Det är viktigt att komma ihåg att behandlingsförloppet ska bestå av både mediciner och andra förfaranden som hjälper patientens återhämtning så snart som möjligt. Ett levande exempel är massage, fysioterapi.

Rektala ljus

Ljus för behandling av prostatit och prostata adenom kan kallas den mest effektiva. De har en stor fysisk effekt, har den mest positiva effekten på det drabbade området. Kommer till apoteket är det lätt att bli förvirrad, eftersom utbudet av rektala suppositorier är så bra att det blir svårt att välja ett läkemedel. Doktorerna hjälpte dock med att de tilldelade mer effektiva, ofta föreskrivna droger:

 • Ichthyol suppositorier från prostatit. De förbättrar blodcirkulationen, har en antiseptisk, anestetisk effekt. De ordineras ofta i kursen med piller eller fysioterapi. Ljus har en inte mycket trevlig lukt, men det påverkar inte effekten på din hud. Det finns inga kontraindikationer för detta läkemedel.
 • Ljus med propolis. Lätt smärta vid urinering, har antiinflammatorisk effekt. Ett stort plus är priset på sådana ljus - de är budget. Dessutom ger läkemedlet inga biverkningar, därför kan det användas som ett förebyggande medel.
 • "Prostatilen". Dessa ljus med indometacin bidrar till avlägsnande av svullnad, inflammation, medan normalisering av prostatakörteln fungerar. Lämplig för behandling av avancerat stadium.
 • "Diklofenak". Populära ljus för behandling av prostatit. De används vid behandling av komplexa fall av prostatit, har en effektiv antiinflammatorisk effekt. Ett antal kontraindikationer tillåter dock inte användningen av detta läkemedel till varje patient.

tabletter

Liksom ljus är tabletterna uppdelade i grupper enligt deras handlingar. Medicinering ska ordineras till dig endast av en urolog efter en undersökning som gör att du kan bestämma hur du behandlar prostata adenom. Att köpa och ta läkemedel utan recept är osannolikt att det får en positiv effekt på en snabb återhämtning. Vilka läkemedel från prostatit är oftare ordinerad av läkare:

 • Antiinflammatorisk - ordineras i akut form av adenom, med smärta vid urinering. "Vitaprost", "Wobenzym", "Cernilton" alla dessa läkemedel bidrar till snabb härdning prostatit, inte ger sjukdomen till ett kroniskt stadium.
 • Spasmolytics - denna grupp av piller lindrar spasmer och slappnar av musklerna, vilket förbättrar blodcirkulationen mycket. I vissa fall förskriver läkare No-shpa, även spasmer tar snabbt bort Omnix, Flomaks, Tamsulosin, Urorek, Silodozin.
 • Antibiotika - om prostata adenom orsakas av en infektion i körteln och bakterier finns som är orsakssambandet till sjukdomen, är tabletter av denna grupp förskrivna. Bestäm vilken antibiotikum med prostatit som bara är lämplig för dig kan den läkare som utför undersökningen. Antibiotika (till exempel "Amoxiclav") är fulla av en kurs tillsammans med rektala preparat.

injektioner

Moderna medicin erbjuder och injicerar droger för behandling av prostata adenom, som syftar till att stärka patientens immunitet. Bland dem är det värt att notera "Levamisol", "Timalin", "Taktivin", "Pyrogenalum", "Metiluratsil". Alla är effektiva droger som förbättrar regenerativa processer. Injektioner indikeras som en konservativ behandling eller profylax, skyddar prostatakörteln från virus. Dosering kan endast ordineras av en läkare, eftersom det finns biverkningar.

instillation

Metoden för instillation är ett av alternativen för att bli av med sjukdomen, vilken är baserad på administrering av läkemedlet för behandling av prostata adenom och prostatit i det drabbade området. Denna behandlingsmetod utses för att fullständigt eliminera bakterier som bidrar till progressionen av prostatainflammation från urinväggen. Som ett läkemedel används liniment av cykloferon, antiseptika, ozoniserade lösningar.

Förfarandet för instillation bör utföras strikt i doktorns procedurrum. Endast han kan korrekt välja en lösning, placera kvalitativt en kateter i urinröret och göra alla nödvändiga manipuleringar för att hålla lösningen inuti. Beroende på sjukdomsstadiet kan instillationskursen variera från 1 till 3 månader 2-4 gånger i veckan.

Effektiva fytoterapeutiska medel

I den komplexa behandlingen av prostatit används ofta också fyto-droger. Till exempel är "LIKOPROFIT®" ett komplex av naturliga komponenter. Dess komponenter selektivt ansamlas i prostatavävnad, minska symtomen på inflammation, öka de skyddande funktioner, skyddar celler från förstörelse av fria radikaler och styrningsprocessen av överdriven tillväxt av prostata. På grund av den komplexa och balanserade kompositionen elimineras svårigheterna i samband med urinering, försvagning av smärtssyndromet. Komponenterna i komplexet med standardterapi för att effektivt påverka de viktigaste symptomen på kronisk prostatit, bidra till en förbättring av urinering: minska frekvensen av urinering och öka urinflödet, må bättre och har en reparativ effekt hos patienter med kronisk prostatit.

Under en sökning av existerande läkemedel för behandling av BPH och prostatit du inte bara reklam kommer att falla Människors fytoterapeutiska agenter påstås kunna rädda dig från denna sjukdom. Det är värt att notera att de inte är läkemedel, utan snarare BAD, vilket måste tas för förebyggande ändamål. Som en del av växtextrakt har en positiv inverkan på tillståndet och funktionen hos prostatakörteln, men i fallet med det akuta stadiet av sjukdomen fytoterapeutiska medlen inte kan bota.

Om du ofta måste möta prostata adenom kommer den behandlande läkaren att kunna förskriva profylaktiska läkemedel som kan minska risken för ny inflammation. En av de mest populära är "Stamax" eller "Prostamol". Deras effekt har redan provats av många män, de lämnar bara positiv feedback. Läkemedel hanterar perfekt inflammatoriska processer, blockerar dem och tillåter prostatakörteln att fungera som förväntat.

Lär dig om andra metoder, hur man behandlar prostata adenom hos män.

Video om behandling av prostata adenom och kronisk prostatit hos män

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Information om alla läkemedel för prostata adenom

Sjukdom, som i en högre ålder förstår de flesta män, minskar signifikant livskvaliteten. Modern behandling syftar till att lindra symtomen och minska kroppens volym. Detta kan uppnås genom läkemedelsbehandling.

Medicinsk information

Sjukdomen kallas vanligen prostata adenom. Det hänvisar till godartade neoplasmer och representerar en överväxt av organvävnader och den efterföljande bildandet av en tumör i den.

Prostata ligger nära urinröret, expanderar, det klämmer det, vilket gör det svårt att urinera. Den flesta patologin förekommer i representanter för den manliga befolkningen efter 50 år. Under denna period börjar kroppen hormonella förändringar, nivån på testosteron minskar.

preparat

Drogbehandling ska endast ordineras av en specialist efter en noggrann diagnos. Oftast används droger i de första stadierna av körtel adenom, när urin utsöndras väl från kroppen.

Alfa-1-blockerare

Förberedelser av denna grupp är baserade på sådana aktiva substanser, vilka är blockerare av speciella receptorer i prostata och kanalen för urinering. Medicinen sänker trycket i kanalen och minskar trycket i urinen. Således underlättas urinering.

De vanligast föreskrivna drogerna:

Alfuzosin. Läkemedlet används för att minska de funktionella symptomen på prostata patologi i fall där kirurgisk ingrepp inte är möjlig. Den aktiva substansen blockerar receptorer, eliminerar kramp, minskar musklerna i venerna och artärerna.

Eventuella biverkningar av huvudvärk, tinnitus, dåsighet, takykardi, muntorrhet, diarré, hudutslag, ödem. Läkemedlet administreras oralt 2,5 mg 2-3 gånger om dagen. Finns i form av belagda tabletter. Genomsnittspriset är 2000 rubel.

Doxazosin. Det ordineras för arteriell hypertension, prostata adenom. Aktiva blockerar komponent specifika receptorer, minskar muskeltonus, minskar koncentrationen av triglycerid i plasma kolesterol, sänker tonus hos glatt muskulatur av partiklar och motståndet i kanalen.

Biverkningar uttrycks i form av yrsel, generell svaghet, rinit, illamående, bröstsmärta. Patienter med högt blodtryck klagar ibland på takykardi, angina, ariti. Individuella fall av näsblödning, ökad aptit, förstoppning och urininkontinens dokumenterades.

Applicera inuti en gång om dagen, oavsett att du äter. Dosering 2-4 mg. Framställd i tabletter med 2 och 4 mg. Kostnaden för 30 tabletter med 4 mg 250 rubel.

Terazosin. Det ordineras för arteriell hypertension, prostata adenom. Huvudämnet blockerar perifer receptorer, dilaterar arterioler och venules, har en antihypertensiv effekt. Läkemedlet bidrar till normaliseringen av urinutsöndring.

Efter den första administreringen av läkemedlet kan ortostatisk hypotension förekomma, så det är nödvändigt att starta behandlingen med en minsta dos av 1 mg. Andra biverkningar kan förekomma i form av sömnighet, synfel, nästring, illamående, nedsatt potens.

Den appliceras inuti innan du lägger dig. Den initiala dosen på 1 mg ökar gradvis till 2-10 mg per dag. Effekten av terapi manifesteras efter 2 veckor och fixeras efter 4-6 veckor. Framställd i tabletter med 1, 2, 5, 10 mg. Kostnaden för 20 tabletter av 2 mg av företaget Kornam 290 rubel.

Tamsulosin. Används för att behandla dysursjukdomar i godartad prostatapatologi. Det blockerar specifika receptorer utan att orsaka blodtrycksfall. Bland biverkningarna uppstår ofta yrsel, sällsynta problem med mag-tarmkanalen, huvudvärk, utlösning, rinit.

Oftast klagar patienter över svimning, svullnad, dermatit, näsblod. Den appliceras inuti efter frukost i en dos av 0,4 mg en gång om dagen. Läkemedlet är svalnat helt. Framställd i kapslar om 0,4 mg vardera. Kostnaden för 30 kapslar är i genomsnitt 400 rubel.

Adrenoblocker lindrar snabbt sjukdomen, men de kan inte stoppa den patologiska processen med proliferation av prostata. Läkemedel används inte i svåra svårighetsformer vid urinlösning eller med frekventa infektioner i urinvägarna.

Inhibitorer av 5-alfa-reduktas

Läkemedel ordineras av en specialist för att sakta ner tumörprocessen i körteln. Det aktiva ämnet minskar produktionen av dihydrotestosteron. Detta hormon påverkar stimuleringen av klyftvävnadsproliferation.

I den här artikeln finns indikationer på vilken hormonbehandling som föreskrivs för prostatacancer.

Dutasterid. Läkemedlet är ordinerat för organs adenom både som monoterapi och som kombinerad metod. Huvudkomponenten hämmar aktiviteten hos ämnen som är ansvariga för omvandlingen av hormonet till dihydrotestosteron. Biverkningar är mycket sällsynta, allergiska reaktioner, ödem, förlust av kroppshår, depression är möjlig.

Läkemedlet appliceras inuti och beror inte på mat. Kapseln är sväljad hel för att undvika irritation av slemhinnan. Dosering är en kapsel per dag.

Förbättring av patienten kan känna sig ganska snabbt, men att fastställa effekten kräver att läkemedlet tas i bruk i 6 månader. En kapsel innehåller 500 μg dutasterid. Kostnaden för 30 kapslar av läkemedlet heter Avodart 1900 rubel.

finasterid. Läkemedlet är förskrivet för att minska prostata i storlek med en godartad tumör. Detta ökar hastigheten på urinutflödet. Det aktiva ämnet minskar biosyntesen av dihydrotestosteron.

Biverkningar är brott mot reproduktionssystemet. Läkemedlet tas oralt en tablett per dag. Minsta behandlingstiden är minst 6 månader.

Stående mottagning i 3 månader kommer att minska mängden järn i, efter 4 månader ökad urinflödeshastighet, 7 månader efter start av läkemedlet reduceras de totala symptomen på sjukdomen. Kostnaden för 28 tabletter, stängd med ett skal av 5 mg, kallat Proscar 650-rubel.

Drogerna kommer att visa sin effektivitet först efter flera månader av användningen. I vissa fall sker förbättringen sex månader efter behandlingens början. Medicin har bevisat sig i kampen mot tumörer med stor volym.

Baserat på växtbaserade ämnen

Läkemedel i denna grupp kan användas som en hjälpbehandling. Innan du använder dem, kontakta en läkare. Då kommer behandlingsförloppet att gå till rätt spår.

I denna artikel samlas läkares råd, hur man behandlar prostata adenom med folkmekanismer.

Speman. Den består av en kombination av ämnen av vegetabiliskt ursprung. Det är utformat för symptomatisk behandling av körtel adenom, förbättring av spermatozoas rörlighet. Biverkningar är förknippade med individuell intolerans. Allergiska reaktioner är möjliga.

Dosen är 2 tabletter tre gånger om dagen. Gradvis minskar Spemanns mottagning. Behandlingsförloppet beskrivs mer detaljerat i anvisningarna under en lång period.

Tabletten innehåller växtbaserade ingredienser såsom knölar yatryshkina frön asterkanta, sallad, bönor, sammet, suvarnavang, Argir rötter, frukter av Tribulus, stjälkar leptadenii, tallus Parmelee. Den genomsnittliga kostnaden för ett paket med 100 tabletter är 270 rubel.

Gentos. Läkemedlet används för att minska symptomen på prostata sjukdomar, med blåsans sjukdomar. Biverkningar är ökad salivation. Om andra symptom föreligger är omedelbart samråd med läkaren nödvändigt. För behandling av prostataadenom är dosen 1 tablett eller 10 droppar tre gånger om dagen.

Varaktigheten av behandlingen är 3 månader. Därefter reduceras dosen till ett piller 1-2 gånger om dagen, beroende på patientens känslor. Gentos måste vara berusad mellan måltiderna. Droppar eller en tablett ska upplösas i munnen själv.

Huvudämnena är asp kanadens, Sabal, hemlock spotted, kaliumjodid, järn picrate. Kostnaden för 40 tabletter är 550 rubel.

Afala. Läkemedlet är ordinerat för behandling av urologiska sjukdomar, inklusive adenom vid de första utvecklingsstadierna. Aktiva substanser minskar inflammation och ödem i prostata, normaliserar körtelns tillstånd, minskar volymen av kvarvarande urin.

Medan man observerade reglerna för dosering och dosering observerades inte biverkningar. Läkemedlet tas två gånger om dagen - efter sömn och till sömn. Två tabletter absorberas för användning.

Ta flytande eller mat medan läkemedlet är i munnen kan inte. Behandlingsförloppet är 16 veckor. Med en doktors rekommendation kan en behandlingskurs upprepas efter 1-4 månader. Den genomsnittliga kostnaden för 100 tabletter är 350 rubel.

Tillägg behandling med läkemedel på växtbaserad basis hjälper till att massera prostata. Drogterapi har biverkningar, men de är mer sparsamma jämfört med kirurgiskt ingrepp. Därför föredrar de flesta män medicinsk behandling.

tidsbeställning

Om patienten blockeras av körteln i blåsans hals hjälper alpha-blockerare. Med en stark ökning av prostata är hämmare oftast förskrivna.

Det är möjligt att kombinera dessa droger från olika grupper. Från denna behandlingskurs är effekten mer palpabel.

Läkemedel för prostata adenom hos män

Om läkaren diagnostiserat en godartad tumör i prostata, var inte panik. För närvarande finns det effektiva droger för prostata adenom hos män.

Deklaration av diagnos

När patienten behandlas med vissa symptom måste urologen genomföra en serie studier innan man förskriver specifika läkemedel för att behandla sjukdomen. Huvudindikationerna för att lindra tillståndet hos en patient med prostata adenom innefattar:

 • liten tumörstorlek
 • lätta förändringar i urineringshastigheten;
 • Volymen av återstående vätska i blåsan efter att ha gått på toaletten är avvikelse från normen inte så mycket.

Läkemedelsbehandling utförs endast vid det inledande skedet av bildandet av prostata adenom. I mer avancerade fall kommer drogerna inte att vara effektiva. Operativ ingripande kommer att krävas.

Varianter av läkemedel

För närvarande är prostatit och prostata adenom förskrivna läkemedel som har en målinriktad effekt på patologi och har minimal effekt på andra organ. Förteckningen över de viktigaste metoderna för att bekämpa adenomen vid första skedet innefattar:

 • alfa-receptorblockerare;
 • hämmare av produktionen av ett enzym som påverkar produktionen av steroider (5-alfa-reduktas);
 • mediciner för folkmedicin.

Dessa läkemedel klarar helt enkelt problemet i kombination med andra terapeutiska metoder. Deras verkan är baserad på att hämma tillväxten av tumörceller. Medicin för behandling av prostata adenom ger en bra effekt: normalisera arbetet i urinvägarna, balansera den hormonella bakgrunden, accelerera ämnesomsättningen och positivt påverka blodcirkulationen i prostata. Förutom att bekämpa proliferationen av adenom bidrar dessa läkemedel till ökad potens.

Att bedöma patientens tillstånd och arten av sjukdomen, föreskriver läkaren ett botemedel mot prostata adenom i en av de befintliga formerna: intravenösa eller intramuskulära injektioner, tabletter eller pulver i skalet (kapslar), suppositorier för rektal användning, suspensioner, avkokningar.

A-receptorblockerare

Utvecklingen av prostata adenom vid inledningsskedet fortsätter nästan omärkligt. Ibland detekteras en tumör endast efter två eller tre år. Därför bör män vara mycket försiktiga med deras genitourinära system och konsultera en läkare vid det minsta symptomet. Om diagnosen görs i rätt tid kan kirurgi undvikas, begränsad till att ta mediciner.

Effektiva droger för prostatit är alfa-adrenoblockerare:

Detta är den vanligast föreskrivna behandlingen för prostataadenom. Läkemedlet är säkert för kroppen. Åtgärden syftar till att förändra musklerna i blåsan och normaliseringen av urinutsöndringsprocessen. Medicinen klarar av att bli av med inkontinens och förhindra att den återkommer.

Tabletter sätter blodtrycket tillbaka till det normala och utökar blodkärlen, minskar urineringstiden på natten. Detta läkemedel kännetecknas av långsiktiga åtgärder och används ofta som en bedövning för prostata adenom.

Läkemedlet är ordinerat för att påverka tonen i urinrörets smidiga muskler och minska volymen av stillastående urin.

På ett ändamålsenligt sätt påverkar prostata och blåsans receptorer, underlättar utflödet av vätska och hämmar tillväxten av adenomceller.

Den allmänna hälsoeffektiv effekten av läkemedel baserad på alfa-blockerare manifesterar sig enligt följande:

 • tonen i den släta muskulaturen hos urinogenitala organ blir bättre;
 • urinrörets lumen ökar;
 • mängden adenom reduceras signifikant;
 • en mer kraftfull och kontinuerlig stråle observeras under tömningen;
 • Stasis av urin i blåsan blir minimal.

De viktigaste symtomen på sjukdomen börjar passera nästan omedelbart efter att läkaren förskrivit läkemedel för behandling av prostatacenomen. Men en långvarig stabil effekt kommer först efter 2-3 veckor. Om lättnaden inte kommer efter tre månader avbryter urologen drogerna i denna grupp, eftersom de inte är lämpliga för denna patient.

Biverkningar av att ta alfa-adrenoblocker för att minska prostata adenom är minimala: yrsel mot bakgrund av sänkt blodtryck, en liten minskning av muskelton och ökad hjärtfrekvens.

Inhibitorer av 5-alfa-reduktas

Dessa läkemedel från prostata adenom används för att stimulera produktionen av testosteron. Detta hormon undertrycker kraftigt tumörens tillväxt och som en följd löser problemet med urinering.

5-alfa-reduktas är en kombination av proteiner, som stimulerar produktionen av steroider och omvandlar huvudsakliga manliga könshormonet dihydrotestosteron. Detta leder till proliferation av prostata och adenomvävnader och till och med deras degenerering till maligna tumörer.

Det finns tre huvudsakliga droger som ordineras för att lindra symtomen på en sjukdom som adenom.

Proscar

Tabletter med finasterid minskar koncentrationen av dihydrotestosteron effektivt, vilket bidrar till att minska tumören i prostata och förbättra urineringstiden. Effekten blir märkbar efter 8 timmar efter att läkemedlet tagits. Behandlingsförloppet är tre månader. Men även efter samma tid efter uppsägningen återgår adenomen till sin tidigare storlek.

dutasterid

Läkemedlet i form av kapslar ordineras för adenom i prostata till män i alla åldrar. Det eliminerar orsakerna till en kraftig försämring av utsöndringen av urin och undertrycker tumörtillväxt. Den maximala effekten av läkemedlet kommer inom en halv till två veckor efter procedurens början.

Alfinal

Läkemedlet baserat på finastrida i form av vita tabletter minskar procentandelen dihydrotestosteron i blodet dagen efter det första intaget. Prostatavolymen reduceras efter 3 månader, är normalt urinflöde reduceras i en månad, urin kanalen patency förbättrades signifikant efter 7 månader när permanent dosering.

Läkemedel baserade på 5-alfa reduktashämmare är så starka att de hjälper patienter till och med i andra etappen av prostata adenom. Enligt de genomförda studierna elimineras symptomen på prostatacancer hos de flesta patienter efter 2 veckor. Men för ett långsiktigt resultat behöver du en kontinuerlig kurs på cirka sex månader. I detta fall förväntas

 • Reduktion av adenom och prostatakörtelvolymen;
 • eliminering av obehagliga symptom vid urinering
 • minska risken för degenerering av en godartad tumör till malign formning.

Det finns ett antal kontraindikationer. Läkemedel med hämmare är förbjudna att ta den minsta misstanke om onkologi. I detta fall görs en biopsi först och resultaten bestäms av ett lämpligt läkemedel. Du kan inte ta ett botemedel mot prostata adenom under inflammation och prostatit. Njursjukdom och återhämtningsperioden efter operationen tillåter inte heller möjligheten att ta 5-alfa-reduktasblockerare.

Biverkningar av 5-alfa-reduktashämmare

Sådana potenta läkemedel för prostataadenom efter långvarig användning kan inte utan att påverka kroppens funktion som helhet. De innebär en mycket allvarlig inblandning i en människors hormonella bakgrund.

För det första lider patientkvaliteten hos patienterna. Lusten att komma i kontakt med sexuell kontakt minskar, erektionen försvinner ofta och verkets varaktighet förkortas märkbart. Detta kan leda till depression.

Dessutom framkallar en effektiv botemedel mot prostata adenom baserat på hämmare obehagliga allergiska reaktioner, som ett kliande utslag, urtikaria eller urtikaria, ett Quinckes ödem. Svullnad och ökad känslighet hos bröstkörtlarna observeras.

Naturliga botemedel

Man tror att en botemedel mot prostatit och adenom på grundval av naturliga komponenter inte skadar människans hälsa. De har faktiskt minimala biverkningar. Dessutom förbättrar sådana droger även kvaliteten på patientens sexuella liv.

De vanligaste drogerna är:

Homeopatiska droppar på grundval av naturliga komponenter. De används strikt enligt doktors recept för behandling av inflammatoriska processer i det genitourära systemet.

Tabletter av brun färg har i sin sammansättning 9 aktiva komponenter. Detta är ett utmärkt läkemedel från prostata adenom, den enda biverkan som är sannolikheten för allergiska reaktioner.

Förutom att eliminera problem med urinering noterar patienter ökad potens, ökad ejakulär volym och en ökning av spermatosens rörelsehastighet. Detta är särskilt viktigt för dem som planerar att få barn.

Den mest populära botemedel mot prostata adenom i form av tabletter. Läkemedlet har ett brett spektrum av effekter.

 • Utmärkt slagsmål med tillväxten av godartade tumörer, även i andra etappen.
 • Minskar smärta i inflammatoriska processer.
 • Expanderar urinröret, minskat med inflytande av adenom.
 • Eliminerar för ofta uppmaning att tömma blåsan.

Detta läkemedel, trots dess homeopatiska natur, ska endast tas enligt ordination från läkaren. Urologen bör också beräkna rätt dosering och behandlingsförlopp, beroende på patientens tillstånd. Självadministration av Afala kan leda till överdosering.

Naturliga botemedel mot prostata adenom är väl beprövade. Men när man behandlar dessa läkemedel, liksom syntetiska droger, är det nödvändigt att observera doktorn. Ett regelbundet besök hos urologen och forskningen hjälper till att undvika tumörens farliga tillväxt. Följaktligen är det möjligt att undvika kirurgisk ingrepp.

Kombinerade preparat

Nyligen blir läkemedel som kombinerar egenskaperna hos alfa-receptorblockerare och 5-alfa-reduktashämmare allt populärare. De är mycket effektivare än monopreparationer, men biverkningarna är mycket mer uttalade.

Bland de vanligaste sätten är Sonirid Duo. Detta läkemedel är endast förskrivet med ett signifikant ökat prostata adenom (från 40 kubik cm). Detta läkemedel saktar processen med patologisk proliferation av vävnader. Sålunda reduceras behovet av en operation.

Under behandling av män med kombinationsläkemedel, kvinnor i fertil ålder och gravida kvinnor är det strängt förbjudet att kontakta läkemedelsmedicinska komponenter. Vid sexuellt intyg eller handling är det nödvändigt att använda kondomer.

antibiotika

Läkemedel som är utformade för att bekämpa sjukdomsframkallande mikrober ordineras ofta för patienter som lider av prostata adenom. Stagnation av urin leder till inflammatoriska processer i genito-urinorganen. Oftast är Gentamicin eller Levorin ordinerat.

Mäns uppmärksamma inställning till deras hälsa är nödvändig för att undvika operation för avlägsnande av prostata adenom. Läkemedel på grundval av olika komponenter väljs av läkaren individuellt och handlar målmedvetet om problemet. Ju tidigare en patient vänder sig till en specialist, desto mer sparsam behandling kommer att ges till honom.

Hittade ett fel Markera den och tryck Ctrl + Enter

Vilka läkemedel används för att behandla prostata adenom och prostatit?

Prostata adenom och prostatit är två sjukdomar som orsakar en verklig panikattack hos män. Dessa "manliga" sjukdom är inte absoluta motsvarigheter, men i båda fallen påverkas prostatakörteln, och det är nödvändigt att ta läkemedel för behandling av prostatit och BPH, att använda ytterligare terapimetoder och ordinera kirurgi för komplikationer. Men talar om adenom menar godartad tumör, medan prostatit är en inflammatorisk processer i prostatan.

Båda sjukdomarna oftast diagnostiseras hos män i åldrarna 45 eller 50 år, med många representanter för det manliga felaktigt tror att adenom är en komplikation av prostatit. Denna missuppfattning är ofta baserad på likheten mellan tecknen - båda sjukdomarna åtföljs av urinering svår och smärtsam. Behandling har också vissa likheter, liksom kardinalskillnader.

Principer för sjukdomsterapi

Låt oss överväga de grundläggande stadierna av behandling av ett adenom i en prostata och en prostatit. I båda fallen bör behandlingen vara omfattande, vilket gör det mer effektivt. Bota akut prostatit hos män kan använda den antimikrobiella terapin med användning av läkemedel med ett brett spektrum av effekter, antiinflammatoriska medel, desensibiliserande medel mottagning. Om en abscess misstänks, föreskrivs en obduktion av källan till en purulent inflammatorisk process.

Drogbehandling är utformad för att stabilisera patientens tillstånd genom att sänka temperaturen, stoppa inflammatoriska processer och återgå till det normala tillståndet. Läkaren bekräftar behovet av abscessborttagning genom rektal och instrumentell undersökning, genom laboratorieanalyser. Efter obduktionen på sjukhuset sätts dränering för att ta bort pus. Efter att prostata har frigjorts från pus-inflammatoriska processer, avlägsnas avloppet, varefter såret läker i ungefär en vecka.

Prostatit av kronisk form hos män kräver en mycket längre behandlingstid mot bakgrunden av förändringar i det vanliga livet och näringstillståndet. Huvudmålet med terapi är eliminering av stillastående fenomen. För att göra detta, använd:

 • Mottagning av antimikrobiella medel, som tar två till åtta veckor.
 • Medel som förbättrar blodcirkulationen.
 • Syftet med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel.
 • Användningen av fysioterapi metoder - magnetbehandling och laserbehandling. Rekommendera även användningen av ultraljud, reflexologi och hirudoterapi.
 • Massage i körteln.

Nuvarande terapeutiska tekniker säkerställa etableringen av en tillräckligt stabil remission, kan vars längd vara år, och med lite tur, och fullständig läkning.

Vid detektion av ett adenom av en prostata vid de första utvecklingsstadierna är den mest effektiva behandlingen medicinsk. Likaså är prostatitbehandling hos män ordinerad fysioterapi, dietterapi, det rekommenderas att anpassa livsstilen. Syftet med att ta mediciner är att sakta ner tillväxten och minska kärnvolymen, minska allvarlighetsgraden av kränkningar under urinering, för vilka de gäller:

 • Antimikrobiella medel.
 • Förberedelser som korrigerar hormonell metabolism, vilket gör att du kan ge en mindre storlek av järn.
 • För att stabilisera processen med urinering rekommenderas droger som förbättrar prostata och urinröret.
 • Kapslar av vegetabiliskt ursprung, komplexiteten i arbetet med som uppstår på grund av att deras åtgärd inte är helt förstådd.
 • Tilldela fotodynamisk terapi.
 • Utför ozonbehandling, motionsterapi

I båda fallen är det tillåtet att använda folkrecept efter samråd med den behandlande läkaren. Drogerna som används i prostatit och adenom fungerar bäst inför offerets misslyckande att drabbas av missbruk.

Användningen av antibiotika vid bildandet av prostatit och adenom i körteln

Tänk på vilka mediciner du behöver ta från prostatit och från prostataadenom och börja med antimikrobiella medel. Antibiotika för prostataadenom används endast när bakteriell infektion är knuten till sjukdomen, vilket anses vara ganska vanligt. Antimikrobiella läkemedel för prostatit relaterar till huvudpunkterna i behandlingen. I båda fallen kan följande tilldelas:

 • Preparat av penicillinkoncernen. Använd oftast Amoxiclav eller Amoxicillin, eftersom de i de flesta fall har en positiv effekt. De framställs i form av tabletter, injektioner och oral suspension. Amoxiclav säkert kan tillskrivas de mest populära läkemedel på grund av det stora utbudet av effekter vid en rimlig kostnad, men det är ett botemedel mot prostatacancer adenom och kan vara farligt för dem som är allergiska mot penicillin grupp.
 • Ämnen av tetracyklingruppen. Dessa inkluderar Tetracyklin och Doxycyklin, som rekommenderas för upptagning om inflammation bildas genom exponering för klamydia eller mykoplasma. Formen av båda drogerna är ett piller, men Doxycyklin är bekvämare och administreras två gånger om dagen, medan intervallet mellan Tetracyclin intag inte ska överstiga sex timmar.
 • Cefalosporiner. De viktigaste drogerna som används i adenom och prostatit är Ceftriaxon eller Cefuroxim. De ordineras i händelse av att inflammationen provoceras av gram-positiva eller gramnegativa bakterier, anaeroba patogener. Ange ämnet bör vara parenteralt.
 • Fluorokinoloner. Dessa inkluderar ofloxacin och ciprofloxacin, föreskrivna dem i närvaro av en ureaplasma, Chlamydia, Gardnerella, stafylokock eller streptokock patogener, E. coli eller Mycoplasma. Ofloxacin är en kapsel, Ciprofloxacin används som en injektion och en tablett.
 • Grupp av makrolider. Oftast föreskrivs denna grupp azitromycin eller josamycin, som har en god effekt på klamydia, gonorré, ureaplasma eller mykoplasma. Fördelen med drogerna är deras låga toxicitet, förutom de kan ackumuleras i prostata. Producera droger i tabletter eller lösningar.
 • Aminoglykosider. Bland dem är det mest effektiva botemedel mot prostatit och adenom Gentamicin, 5-NOC eller Kanamycin. Detta är ett utmärkt alternativ om patogenen av inflammation inte är definierad eller det finns flera. 5-NOC framställs i form av en dragee, och de återstående preparaten är injicerbara lösningar.

Det är viktigt. Antimikrobiell behandling i dessa sjukdomar kan ta bort många negativa symptom, men åtföljs av biverkningar. För det mesta är detta ett brott mot matsmältningssystemet och bildandet av dysbios.

Terapi med hämmare och adrenoblockerare

Bland remedierna för prostatit och prostata adenom, a1-adrenoblocker och inhibitorer. Den första lagen slappar på prostatakörtelns muskelväv, så att du snabbt kan eliminera muskelspasmer, vilket normaliserar urineringsprocessen, som bryts i 85%. I sådana fall kan sådana droger leda till en kraftig minskning av blodtrycket, vilket bör beaktas vid utnämningen. Bland de vanligaste läkemedlen är Setegis, Kornam, Alfuzozin, Omnik, Doxazosin och andra.

Ökad uppmärksamhet bör ägnas åt läkemedel baserade på Tamsulosin, eftersom de saknar en tydligt manifesterad hypotensiv effekt. Sådana droger är idealiska för patienter i åldern även i närvaro av andra sjukdomar - högt blodtryck, diabetes eller astma. Även små doser tabletter baserade på Tamsulosin hjälper till att eliminera negativa symptom, och biverkningarna minskar till ett minimum. Listan över rekommenderade läkemedel inkluderar Adenorm, Lokren och Flosin, och är särskilt efterfrågade:

 • Tamsulosin. Dess aktiva substans är tamsulosinhydroklorid. Läkemedlet påverkar medicinsk mjukpappersvävnad i prostata, blåsans hals. En positiv effekt noteras redan fyra timmar efter den första dosen.
 • Omnic. Kompositionen innehåller också Tamsulosin, vilket säkerställer normalisering av urinering och stabiliserar offerets allmänna tillstånd. Läkemedlet är en korrigeringsurodynamik - på grund av det är det möjligt att eliminera spasmer i prostata i musklerna, för att sänka trycket i urinröret och för att öka volymen av den uttagna vätskan.

I prostata adenompreparat innefattar 5-alfa-reduktashämmare, vilka inkluderar finasterid. Denna åtgärd används oftast eftersom det effektivt förhindrar utvecklingen av patologi, kommer att bidra till att minska prostata och hjälpa till att normalisera urinprocessen. Inhibitorer - ett mycket effektivt verktyg, eftersom efter en behandlingsperiod behöver mer än 50% av offren inte operation. En ännu större effekt uppnås med kombinerade behandlingsmetoder, förutom är de erhållna resultaten mycket stabilare än vid monobehandling.

Det bör påpekas att med adenom i prostata, tillsammans med kraftigt nedsatt urinfunktion, är användningen av läkemedel kontraindicerad. Förbudet agerar också i fallet när den kvarvarande volymen överstiger hundra milliliter, det finns blodiga inslag i vätskan och stenar finns i blåsan.

Preparat mot smärta och inflammation i prostata

Terapi i de behandlade patologierna innefattar borttagande av smärta och eliminering av inflammatoriska processer. Särskilt smärtsam smärta i förvärringen av sjukdomsförloppet, lindra det hjälper motpaspasmodik. De hjälper till att slappna av i mjuk muskler i prostata och bidra till att förbättra blodcirkulationen. De mest effektiva läkemedlen, som också kännetecknas av tillgänglighet:

 • No-spa. Vid mottagning avlägsnas en smärta i korta termer, varigenom mängden biverkningar och kontraindikationer är minimala. Användningen av läkemedlet är systematisk, om det behövs är mer än två tabletter inte välkomna en gång om dagen. Om en sådan mängd inte kan stoppa smärtan, kan vi dra slutsatsen att orsakerna till dess utveckling är allvarliga.
 • Baralgin. Mottagning av läkemedlet gör att du kan försvaga urinröret, vilket i de behandlade patologierna kontraheras av en inflammerad, förstorad prostata. Men, Baralgin, som tas som ett smärtstillande medel mot prostataadenom eller prostatit, ger en tillfällig effekt. Det är av den anledningen att behandlingen ska vara omfattande - antimikrobiella läkemedel och antiinflammatoriska läkemedel måste tas med antispasmodik.
 • Papaverin. Det förbättrar blodcirkulationen och ledningsförmågan hos kärlsystemet, relaxerar prostatakörteln. Papaverin tabletter kan inte kallas det snabbaste - för att få effekten av att ta läkemedlet efter kursen. Resultatet kommer dock att vara länge. Prenumerera papaverine och som förebyggande åtgärd, för att undvika remission.

Inflammatoriska processer i prostatakörteln är karakteristiska för prostatit. Om du ignorerar behandlingen kommer de att utvecklas, åtföljd av ömhet, ett brott mot erektilfunktionen, en försening i urinering mot bakgrunden av de komprimerade kanalerna. Ofta, rekommendera hur man behandlar prostatit, föreskriver läkare medel för att lindra inflammation, vilket i många fall tillåter att avlägsna negativa symtom. Oftast föreskrivs diklofenak, som inte bara minskar inflammationen, men fungerar också som ett bedövningsmedel och antipyretiskt läkemedel.

Meloxicam, som är ett antiinflammatoriskt, icke-steroidalt, antipyretiskt medel kan också användas. Emellertid bör detta läkemedel tas strikt enligt doktors recept och under hans direkta övervakning.

Ett annat antiinflammatoriskt läkemedel är nimesulid. Det stannar inte bara de inflammatoriska processerna i prostata, men minskar också temperaturen och eliminerar ömhet. En ytterligare effekt är utspädningen av blod, vilket undviker bildandet av trombi i kärlsystemet.

Används vid behandling av växtbaserade preparat

Medicin från adenom som har en märkbar positiv effekt är naturläkemedel, bland annat extraherat extrakt erhållet från Palm Permixon. Enligt effekten kan lösningen jämföras med Finasteride, vilket minskar storleken på den förstorade körteln, förbättrar urinflödet och bota negativa symtom. Men extraktet har inte samma uppenbara biverkningar.

Om du anser växtdroger, det bästa läkemedlet för prostatit - eller snarare en av dem - Spemane, som handlar försiktigt och används i både akuta former av patologi och kronisk. Speman avser antiinflammatoriska läkemedel har prostatotropic effekt, förbättrar spermatogenesen och minskar trängsel symptom och dysuri. Läkemedlet består av flera växtekstrakter erhållna från krokiga ansjovis, orchis, sallad, sammetbönor, argiree och andra. Kan också användas:

 • En fästning, som positivt påverkar metabolismen av systemet, är också en förstärkande substans. Den innehåller sandelträ, salvia, ginseng, ingefära, kryddnejlika, luft och andra ingredienser.
 • Bangsil, som är ett kosttillskott som innehåller över 40 ingredienser, varav de flesta är växtbaserade.
 • Pro-Essence, som används som en antiseptisk, analgetisk och immunmodulator, som har antipyretiska och antiinflammatoriska egenskaper. Produktens sammansättning är roten till kardborre, elm och aska, enbärbär och bärbärblad.

Effervescenta läkemedel för behandling av adenom är Afala och Tadenan. Det första sättet eliminerar svullnad i vävnaden och kämpar med urinproblem. Den andra tillåter att flödet av urin ökar, eliminerar inflammation och normaliserar urinering.

Detta är inte en komplett lista över läkemedel som kan användas för att behandla prostatit och prostata adenom. De bör emellertid uteslutande utnämnas av en läkare, vilket kommer att undvika obehagliga och farliga konsekvenser.

De mest effektiva läkemedlen för behandling av prostata adenom hos män

Adenom i prostatakörteln är en mer oskadlig sjukdom än prostatacancer, men inte mindre insidious. Enligt statistiken är detta den vanligaste patologin för genitourinary systemet, som väntar på män efter 45 år. Hyperplasi i prostatakörteln (BPH) ger mycket ångest. Effektiv behandling av prostata adenom hos män - läkemedel av medicinsk natur.

Vad är prostata adenom och dess symptom?

Adenom av prostata uttrycks i en okontrollerad proliferation av körtelvävnad. Som ett resultat sker en ny tillväxt. Och detta är inte en "inbyggd" vävnad, men en utländsk, modifierad.

Utvecklingsriktningen för denna nya tillväxt kan vara annorlunda: både inom prostata och från dess yttre väggar. Beroende på växtriktningen kan adenom orsaka problem med urinering, eller kan inte orsaka.

 • Mer än 60% av männen över 60 år har histologiska tecken på adenom;
 • Mer än 40% har sina kliniska tecken;
 • 20% av männen känner en minskning av livskvaliteten på grund av nedsatt urinering.

För fullständig återhämtning behöver du veta exakt vad du ska behandla. Symptom på adenom och prostatacancer är till stor del identiska. För att utesluta onkologi är det nödvändigt att gå några studier:

 • Genomgå ett test för allmän och fri PSA;
 • Genomgå digital rektal undersökning
 • För att passera eller äga rum USA;
 • Gör en biopsi med syftet att prova biomaterialet för histologi.

Symtom på prostata adenom

De första tecknen på att utveckla patologi är komplexiteten i processen med urinutflöde. De kan manifestera sig på olika sätt, men oftare än inte - i talrika för och för natten falsk uppmaning att urinera. Det kan finnas smärtssyndrom. Ett karakteristiskt symptom på adenom upprepas nattliga resor till toaletten.

I vissa fall måste män väcka minst 7 gånger.

Allt detta är skadligt för patientens känslomässiga och fysiologiska tillstånd. Kronisk sömnlöshet utlöser depressionen, orsakar systematisk trötthet. Patienten kan uppleva ökad irritabilitet, vilket direkt påverkar kvaliteten på kommunikationen med andra.

Den allvarligaste komplikationen med att utveckla adenom är akut urinretention, som manifesteras i omöjligheten med spontan urinering, trots starka uppmaningar till det. I detta sammanhang samlas urin i blåsan. Dess mängd kan nå 3 liter. Utgång två: kateterisering, och om det är omöjligt - en punktering i underdelen av bukväggen.

Med sjukdomsprogressionen börjar en man bli orolig av svår smärta i underlivet, urin och sperma kan ha en blandning av blod. Allt detta kan inte men skrämma, och personen börjar intensivt söka möjligheten att bli av med sjukdomen. I detta fall ignorerar män ofta behovet av att besöka kliniken och vända sig till doktorn i de mest extrema och försummade fallen.

Metoder för behandling av prostata adenom

Det finns bara tre möjligheter att bli av med adenom.

 1. Drogterapi;
 2. Operativt (kirurgiskt) ingripande;
 3. Fitopreparat.

Vid självmedicinering finns det en fara: du kan felaktigt välja ett recept eller det kommer att vara felaktigt, med förvrängda uppgifter om preparatet, dosering och schema för antagning (gäller folkmedicin). Under behandlingen med ett sådant läkemedel kommer den patologiska processen att utvecklas. Och dyrbar tid kommer att gå vilse.

Det är bättre att inte testa ödet, men börja omedelbart med bevisade läkemedel. Det finns dock också "fallgropar" här.

För att undvika komplikationer bör du få läkares råd. För att göra en noggrann diagnos är det tillräckligt att göra tre saker:

 • Besök det närmaste laboratoriet själv och testas för PSA;
 • Besök närmaste sjukhus och gör ultraljud av prostata;
 • Att komma till ett poliklinik på bosättningsorten eller besöka en kommersiell sjukvårdsinstitution och få en urologs samråd genom att ge läkaren informationen om forskning.

De flesta män vägrar att gå till doktorn på grund av det möjliga förfarandet för rektal palpation. Enligt de medicinska normerna för urologisk administrering är det en obligatorisk undersökningsmetod vid misstänkt prostatisk patologi.

Men det finns många läkare som, som förstår palpationens låga informationskvalitet, vägrar det och skickar omedelbart patienten till TRUS (provar biomaterialet med samtidig ultraljud). De data som erhålls som ett resultat av denna procedur gör att du kan göra en noggrann diagnos.

Medicin för adenom

Adenom i prostatakörteln är en stabilt progressiv patologi. Tillväxten av godartad neoplasm är konstant, men processens hastighet kan vara annorlunda. Med patientens ålder ökar risken för olika komplikationer. I början av sjukdomsutvecklingen är den mest effektiva läkemedelsbehandlingen upptagande av läkemedel som föreskrivs av läkaren. Det är garanterat att eliminera överträdelsen av urinprocessen.

För närvarande finns tre grupper av läkemedel för behandling av prostata adenom:

 • Alfa-blockerare;
 • 5-alfa reduktashämmare;
 • Medel baserade på naturliga ingredienser: fytopreparationer.

Valet av en terapeutisk teknik beror på två egenskaper hos sjukdomen: dess stadium och flödeskomplexitet. Effekten av läkemedel syftar till att eliminera orsaken och symtomen på den här smittsamma sjukdomen.

Som en samtidig behandling föreskrivs ofta probiotika (preparat och kosttillskott som innehåller levande mikrokulturer). Dessa lösningar hjälper till att återställa tarmmikrofloran, vilket ökar immuniteten.

Det är viktigt att förstå att alfa-blockerare kan eliminera endast symptom på BPH. Och hämmare av 5-alfa reduktas påverkar orsaken till denna patologi. Därför hjälper drogerna i den första gruppen snabbt, vilket eliminerar smärtan i underlivet och krampen. Och drogerna i den andra gruppen eliminerar orsaken, de botar.

Alfa adrenoblocker vid behandling av prostata adenom

Alfa-blockerare är effektiva mediciner som snabbt kan eliminera symptomen på patologiska processer i prostata. Men för att eliminera symptomen, inte orsaken till sjukdomen.

Hjälp av dessa droger uttrycks i avslappningen av prostata och blåsans muskler, vilket bidrar till ett fritt urinflöde. Samtidigt har den nya bildningen av alfa-blockerare ingen effekt. De kan inte minska tumörens storlek eller stoppa tillväxten.

Alpha Blocker Action

En signifikant roll i det geniturära systemet hos män ges till de alfa-adrenerga receptorerna i blåsans hals och proximala kalvning av urinröret. Det finns tre typer av receptorer:

 1. Alfa-1A-adrenerge receptorer. Ligger i prostata, den prostatiska delen av urinröret, blåsan. Funktionen hos dessa receptorer är att reglera aktiviteten hos den smidiga muskulaturen i prostata, blåsans botten och nacke, de seminala vesiklarna och de ejakulatoriska kanalerna.
 2. Alfa-1B-adrenerga receptorer. Finns i blodkärl och kontrollerar tonen i artärerna vid omfördelning av blod. Antal receptorer ökar med ålder.
 3. Alfa-1D-adrenerga receptorer. Ligger i blåsan, ryggmärgen och näsbihålorna. Syftet med dessa receptorer har inte klarats fullständigt, men det är känt att de spelar en viktig roll i blåsans muskulaturarbete.

Läkemedel alfa-adrenoblockerare

CARDURA-förberedelse "Cardura"

Formen av frisättning - runda tabletter med liten diameter. Levereras i doser av 1,2 och 4 mg. På ena sidan av 1 mg tabletter är inskriften CN 1, å andra sidan - Pfizer. I 2 mg tabletter - CN 2 och Pfizer. I 4 mg tabletter - CN 4 och Pfizer.

Den aktiva substansen är doxazosinmesylat. Läkemedlet har en effekt på alla grupper av alfa-adrenoreceptorer, normaliserar det genitourära systemet. Startdosen är 1 mg per dag och tar på morgonen eller kvällen på natten. Baserat på indikatorerna för urodynamik kan dosen vara upp till 2 och 4 mg per dag.

Läkemedlet Omnic

Den mest efterfrågade är blockeringen av alfa-1 receptorer. Ta bort spasmolytiska fenomen, normaliserar blåsans arbete. Den finns i kapslar av gulgrön färg i en dos av 400 mg. Ta 1 kapsel 1 gång per dag före måltid. Ett paket kan ha 10 eller 30 kapslar.

Drogen har ett stort antal kontraindikationer, har orsakat många negativa recensioner.

Eventuella biverkningar som illamående, kräkningar, klåda i huden. diarré, huvudvärk och yrsel.

Läkemedlet "Dalfaz Retard"

Aktiv aktiv substans är alfuzosinhydroklorid. Har en uttalad effekt på adrenoreceptorer, främjar normalisering av det urogenitala systemet, eliminerar symptomen på BPH. Effektiv i prostata adenom 1 och 2 grader.

Den dagliga dosen är 10 mg. Läkemedlet tas två gånger: på morgonen och på kvällen. Produkt: kapslar.

5-alfa reduktashämmare: hur de fungerar och varför de hjälper

Den andra gruppen läkemedel för behandling av prostataadenom är hämmare (blockerare) av 5-alfa reduktas. Det är en proteinförening och det finns två typer av enzymer (ioenzym): 5-alfa reduktas typ I och typ II.

Ioenzymer av den första typen är huvudsakligen koncentrerade i levervävnader, i hårsäckar, hudintegritor. Ioenzymer av den andra typen finns i prostata. Specifikt: i kärnorna i dess stromala celler. För att påverka den godartade proliferationen av prostata är 5-alfa-reduktas typ II-hämmare nödvändiga.

Den farmakologiska industrin erbjuder flera typer av läkemedel för behandling av adenom. Bland dem:

 • Avodart;
 • Proscar (analoger av Finasteride, Propecia);
 • Prosterid.

Många år av urologisk praxis visade att Finasteride och Dugasteride är de mest effektiva. Var och en av dessa läkemedel har sina egna farmakologiska och kliniska egenskaper.

Den rekommenderade varaktigheten av medicineringen är 5-6 månader. Jämförande analyser av effektiviteten av dessa läkemedel har inte genomförts. Det noteras att effektiviteten hos "Finasterid" och "Dugasterida" är praktiskt taget densamma. En av de positiva effekterna: en minskning av PSA.

Möjliga reaktioner på att ta 5-alfa reduktashämmare:

 • Depressiva tillstånd
 • Minskad libido;
 • Kraftöverträdelser
 • Hjärtklappningar;
 • Klåda kliar.

Biverkningar av droger kan uttryckas i olika typer av sjukdomar i det genitourära systemet.

Ofta finns det olika grader av smärta i testiklarna i bröstkörtlarna. Det finns fall av sämskvalitet, mindre ofta - manlig infertilitet.

Effekten av 5-alfa reduktashämmare

Eftersom dessa läkemedel påverkar patologins orsak, går mycket tid innan fullständig återhämtning. Beroende på storleken på den godartade tumören och graden av dess progression, tar det från 5 månader till 1 år.

Vid de första stadierna av adenomutveckling kan 5-alfa reduktashämmare helt stoppa utvecklingen av tumören och eliminera den därefter. I genomsnitt kan dessa lösningar minska indexet för adenom-symptom med 3 poäng på AAU-skalan.

Fytopreparationer för behandling av adenom

Fytopreparationer är en mer profylaktisk än ett läkande läkemedel. De kan hjälpa till i början av sjukdomen. Så, med de första överträdelserna med urinering, kan du ta Prostamol Uno. Detta är en helt naturlig produkt, gjord på basis av sereniosal och finpulveriserad. Hjälper snabbt, men orsaken till patologi kan inte elimineras.

Eventuella medel, som inkluderar pumpafrön, är garanterade att hjälpa till vid det inledande skedet av patologiska processer i prostata.

Den mest populära är Tykveol, som inte bara normaliserar urinflödet utan också har en analgetisk effekt.

Dekoktioner av bladen av hassel eller hassel kommer också att hjälpa till att klara av mindre störningar i det genitourära systemet. Att förbereda ett hälsofrämjande medel är enkelt: du behöver 1 matsked av en växt för att hälla 1 kopp kokande vatten. Infusera i 30-40 minuter. Ta 1/3 kopp 3 gånger om dagen.

Användbar för prostata av svängen. Avkok av denna ört kan tas som te flera gånger om dagen. Effekten kommer inte sakta ner för att bevisa sig: urinering blir lätt och smärtfri. Vätskens buljong är beredd enligt följande: en matsked ört bryggs 1 liter kokande vatten. De insisterar hela natten. Ta på dagen.

Effektiv med stagnation i bäckenområdet och proliferation av prostatavävnad, nässla, dioecious. Denna allestädes närvarande växt kan ge god hjälp i de första stadierna av sjukdomen och stoppa tumörens tillväxt.

Kombinerade preparat

En relativt ny lösning är Sonirid Duo. Det finns två huvudsakliga aktiva substanser: finasterid och tamsulosin. Detta läkemedel kan snabbt eliminera symptomen på BPH, samtidigt som det påverkar orsaken till sjukdomen. Men det finns en bred lista över kontraindikationer och biverkningar, vilket påverkar populariteten av detta läkemedel i klinisk praxis.

För ett framgångsrikt resultat krävs konstant terapeutisk kontroll. Det är nödvändigt att genomföra studier som avslöjar graden av exponering för ett givet läkemedel.

Det är omöjligt att förutse hur mottagningen av tabletter kommer att påverka kroppen. Endast en läkare kan korrekt bedöma alla risker. Självmedicinering är fylld med allvarliga komplikationer. Därför rekommenderas vid första tecken på prostataadenom att konsultera en urolog.