Huvud
Strömförsörjning

Förhöjda leukocyter i utsöndringen av prostata

Under idealiska förhållanden är prostasjuice absolut steril, men när de passerar genom urinröret, kommer partiklar av ämnen att gå med i den. När det finns patologiska reaktioner i sekretionen innehåller olika föroreningar. Leukocyter i prostasjuice kan exakt bestämma avvikelsen i funktionen hos urin- och reproduktionssystemet. Antalet vita blodkroppar borde vara normala, då är mannen frisk. När deras antal överstiger normen uppfattar doktorn detta som en signal om förekomsten av en patologi av en kronisk eller akut kurs.

Vad är leukocyternas roll i saften?

Järnet är sterilt, i prostata leukocyterna innehåller upp till 10 enheter i synfältet. Den prostatiska sekretionen innehåller epitelceller, proteiner, kolhydrater och elektrolyter. I orgasmprocessen släpps saften ut i urinröret. Under passage genom urinväg till substansen kan föroreningar tillsättas. Diagnos innefattar upptäckt av främmande ämnen för att detektera organets tillstånd.

Leukocyter är celler som finns i blodet och utför en barriärfunktion i förhållande till infektioner och patologiska lesioner. I processen med inflammation verkar kroppen på platsen med skada genom immunsystemet, som överför leukocyterna till lämplig plats. Som ett resultat tränger dessa blodkroppar in i prostats hemlighet när det transporteras.

Leukocyter i en hemlighet över 10 enheter är en sann indikator på sjukdomar i det genitourära systemet. Läkarna bestämde gränsvärdena för antalet leukocyter för att bilda en gemensam förståelse av normen. För noggranna diagnostiska förfaranden används två metoder: en sekretionsstudie och ett 3-kopps urinprov. Diagnos av prostatit eller onkologi kan endast göras efter att ha utfört båda analysmetoderna.

Ursprungligen är juicen av prostata körtlar fullständigt steril och har inga yttre händelser

Om saften inte bara innehåller leukocyter, men mikroorganismer eller avfall av deras vitala aktivitet, bekräftar läkaren bakteriell prostatit.

Ett liknande tillstånd kan indikera andra sjukdomar:

 • blåsans patologi;
 • hyperplasi;
 • varicocele;
 • prostata adenom;
 • adenokarcinom.

Om en gramnegativ diplokocker upptäcks, diagnostiserar läkaren gonorré. För att bekräfta tillståndet, rekommenderas dessutom att utföra ett smet för bakteriell analys.

Leukocyter tränger ofta in i hemligheten från respektive urinutflödesväg, men det är alltid nödvändigt att skicka ett extra urintest. För ett mer stabilt resultat rekommenderas att samla materialet 3 gånger. Om leukocyter uppträder under den andra samlingen är det hög sannolikhet för cystit eller pyelonefrit. Endast det sista provet kommer att visa prostatens verkliga tillstånd.

norm

Leukocyter i prostata. Normen tillåter närvaron av dessa blodkroppar, men helst borde de inte vara alls. Hemligheten går framåt längs urinröret, men deras närvaro i små mängder kräver inte ytterligare försök. Normalt bör det i undersökningsprocessen ställas mellan 0 och 10 enheter.

Vita blodkroppar i prostata sekret - är ett viktigt diagnostiskt kriterium, gör det möjligt att exakt bestämma fel i urogenitalsystemet mannen

Leukocyter i utsöndringen av prostatakörteln är en konsekvens av en infektionsskada av organen i det genitourära systemet. Ofta indikerar detta tillstånd prostatit av något ursprung. Brott kan tala om cancer.

För att få en hemlighet kräver studien direkt prostata massage. Förfarandet för att erhålla material utförs exklusivt av en specialist. En sådan analys måste göras 3 gånger om 2 dagar, eftersom en enskild information inte räcker till.

Metoden att bestämma

För diagnostiska ändamål används 2 analyser för att bestämma antalet leukocyter: sekretionsanalys och ett 3-kopps urinprov. Läkaren utför i regel staketet samtidigt för att öka procedurens noggrannhet.

Med små mängder kroppsdelar bör slutsatser om patologi inte vara att provocera deras närvaro kan:

 • bristande överensstämmelse med hygienrekommendationer
 • frekventa sexuella handlingar med olika sexuella partners;
 • senaste operationen;
 • skada i angränsande organ
 • användning av avbrott av intimitet för att förhindra uppfattning
 • allergi.
För diagnos används två metoder: analys av prostatajuice och tre koppar urin

Vid utsöndring av prostata kan leukocyter i överskott bero på vissa fysiologiska tillstånd eller fysiska övningar.

Läkarna rekommenderar att överge:

 • samlag innan du hämtar en hemlighet
 • Förhindra frysning av könsorganen;
 • cykling;
 • rektal massage.

Dosen av blodceller ökar signifikant med långvarig och otillräcklig massage i prostata. Ändra graden av vita blodkroppar kan utlösa behandling eller preliminär diagnos.

För att samla biomaterialet placeras patienten på en soffa med benen som pressas till hans bröstkorg eller överförs till knä-armbågsställningen. En urolog med hjälp av direktåtgärder av fingret på körteln genom anusen resulterar i en hemlig utsöndring.

Orsaker till ökat antal vita blodkroppar

Om leukocyterna är förhöjda i prostata, får läkaren information om eventuella avvikelser. Antalet vita blodkroppar till 10 enheter inom synfältet anses inte som en patologi. En särskild skala har utvecklats i medicinsk praxis som hjälper läkare att bestämma nivån på blodkroppar för olika sjukdomar.

Det ökade antalet vita blodkroppar indikerar inte alltid förekomsten av svåra patologiska processer

Parametern hänvisar inte till de slutliga diagnostiska åtgärderna som är lämpliga för att ställa in diagnosen, eftersom mängden kan variera beroende på olika faktorer. Med den kroniska formen av prostatit, som leder till stagnation och svår inflammatorisk reaktion, kan det normala värdet av leukocyter etableras.

Hur mycket leukocyter och potentiella patologier ökas i saft av prostata:

 • från 7 till 9 enheter - detta är en frekvent indikator på smittsam urinskada, försummelse av hygien eller felaktigt utfört test;
 • från 10 till 15 - finns övervägande hos män som tidigare har haft en akut form av prostatit eller som genomgick operativ ingrepp. En sådan mängd kan indikera trauma;
 • leukocyter i utsöndringen av prostata från 15 till 20 - detta är ett karakteristiskt tecken på kronisk inflammation i kroppen, akut form av urinrör eller urinblåsa. Läkare föreskriver ytterligare diagnostiska åtgärder för att klargöra orsaken till patologin (ultraljud, stroke, cystoskopi);
 • från 20 till 30 - för givna värden har personen en märkbar yttre symptomatologi, vilket gör det möjligt att fastställa diagnosen mer exakt. För att provocera ett tillstånd kan samma sjukdomar som vid 10-15 enheter
 • 40 är en indikator som indikerar allvarlig patologi i prostatafunktionen. Om figuren är närmare 40, är ​​den akuta formen av prostatit oftare etablerad. När markeringen höjs till 50-60 enheter. det finns en närvaro av hyperplasi och adenokarcinom. Anledningen till den stora mängd leukocyter vid förstärkning av immunfunktionen, eftersom den inte kan förhindra patologi;
Indikatorer anses inte som en absolut diagnostisk indikator
 • från 65 till 100 - ett karaktäristiskt tecken på den onkologiska processen startade. För att förfina tumörens etiologi används ytterligare manipuleringar (analys på PSA, MR, CT, punktering);
 • mer än 100 enheter. Är en försummad form av hyperplasi. Sjukdomen utvecklas aktivt, följaktligen är patienter ofta ordinerad kirurgi. Ökning av leukocyter till 150 enheter. kan provocera en akut form av prostatit i toppen av inflammation.

För att klargöra och justera uppfattningen av resultat beaktas externa symptom. Hemlig forskning är ett informativt förfarande, men det ger inte en absolut korrekt förståelse av resultaten. Differentiell diagnostik krävs alltid.

I vissa fall kan ett överskott av vita blodkroppar orsaka patologiska processer i perifera vävnader och organ. Ur skadorna går blodceller i urinväggen.

På grund av ökningen i leukocytnivåerna noteras viskositeten hos den seminala vätskan. Av denna anledning utvecklas infertilitet och utlösning blir svår. Majoriteten av manliga patienter har nedsatt potens, psykologisk impotens och smärtsamma känslor vid utlösning.

Hur studsar du?

Inflammatoriska reaktioner av olika etiologier är en vanlig orsak till denna ökning. För att normalisera tillståndet måste du kontakta en urolog som ordinerar lämplig behandling:

 • läkemedelsterapi kräver användning av antibakteriella läkemedel, NSAID och androgener. Ett specifikt medel, kurs och dos selekteras individuellt;
För att minska antalet vita blodkroppar måste du eliminera sjukdomen
 • Sjukgymnastik kan förbättra prostatafunktionen. Att återställa kroppens hälsa, exponering för magnetfält, elektrofores, laser samt akupunktur.
 • förebyggande åtgärder inkluderar en aktiv livsstil, rätt näring, eliminering av dåliga vanor och snabb behandling av sjukdomar.

Efter att ha gått kursen kommer nivån av vita blodkroppar att återgå till normal gradvis, följaktligen, för en tid det kan öka. Diagnos av en positiv trend kommer att bidra till att minska antalet.

diet

Korrekt näring är den viktigaste principen om återhämtning. Det är värt att följa rekommendationerna:

 • förhindra intag av produkter som irriterar slimhinnan och främjar inflammation.
 • eliminera produkter med stora mängder kolesterol;
 • drick mer flytande på morgonen, efter lunch minskar mängden vatten som förbrukas
 • ta mat som förhindrar förstoppning
 • använd vitaminkomplex.

En hälsosam prostatahemlighet har inga främmande föroreningar, och antalet leukocyter är singel. Eventuell avvikelse kräver eliminering och snabb behandling av en urolog.

En ökning av leukocyterna i utsöndringen av prostata som en följd av prostatit

Förhöjda leukocyter i prostats utsöndring indikerar ett elementärt misslyckande med att följa personlig hygien eller en allvarlig patologisk process. För att upptäcka avvikelser använder urologer specialskala, instrumentala metoder för diagnos.

Innehållet av leukocyter i prostatakörtens juice: normen och avvikelsen

Prostatisk hemlighet är ett ämne med en specifik lukt, vilket är resultatet av prostataaktivitet. Vid fysiologiska naturbetingelser kommer vätska in i spermierna och ger spermier med förmågan att befruktas.

Ejaculat med svag alkalisk nivå av surhet är normen. PH bör ligga inom 8,5 och mängden juice - upp till 4 ml. Nivået av leukocyter varierar från 0-12 i synfältet. Om prostatakörteln bekymrar en man under lång tid upprepas sekretionsstudien efter 2-3 veckor. En sådan lösning urologer förklara eventuell obstruktion av kanalerna med tjock prostatajuice.

Om den vita blodkroppsräkningen är högre än 12 enheter, kan man dra slutsatsen att en man lider av prostatit.

Modern laboratorieundersökning av hemligheten innefattar användningen av följande metoder:

 • Leukocytisk när prostasjuice studeras med en speciell formel.
 • Bestämning av antalet leukocyter i 1 ml av provet taget från patienten.

Om undersökningen avslöjade 7-9 enheter, görs en presumptiv diagnos:

 • kroppen återhämtar sig efter inflammation;
 • infektion är närvarande i urinröret.

Resultatet av diagnosen kan förknippas med en överträdelse av provsamlingsmetoden. I detta fall utförs en ytterligare studie. Läkaren samlar en anamnese, såningen från urinröret är föreskriven. Det är nödvändigt att ge en hemlig analys igen. Om mer än 20 enheter hittas, görs en av följande diagnoser:

 • kronisk prostatit;
 • akut cystit eller uretrit.

För att upptäcka en exakt sjukdom rekommenderas det att genomgå cystoskopi, ultraljud, undersöks urin också. När antalet leukocyter överstiger 40 enheter kan urologen misstänka det initiala skedet av akut prostatit, adenokarcinom, glandulär hyperplasi. Med hjälp av anamnese, ultraljud och biopsi av prostata gör doktorn en noggrann diagnos.


Ökat index (mer än 100 enheter) indikerar glandulär hyperplasi och akut prostatit. För att bestämma sjukdomen ger patienten blod, passerar ultraljud. Om undersökningen är klar i tid, ökar sannolikheten för att komplikationerna av sjukdomen elimineras.

Ökad leukocytantal i prostata: orsaker

Orsaken till inflammation i prostatakörteln - infektion som kommer in i kroppen som en följd av exponering för riskfaktorer (hypotermi, låga försvar, promiskuösa). De viktigaste smittämnen sjukdoms inkluderar ospecifika och specifika patogener: Klamydia, Trichomonas, och myco-ureaplasma, HPV aureus.

För att bekräfta prostatit rekommenderas det att genomgå en omfattande undersökning, både laboratorium och instrument. Detta beslut förklaras av det faktum att förhöjda leukocyter i prostasjuice kan indikera utvecklingen av många sjukdomar.

Den juice som flyter från urinröret kan innehålla vita blodkroppar. De kommer in i prostata vätskan genom inflammerad urinrör eller blåsan. Av annan anledning inkluderar hög koncentration av leukocyter i en hemlighet pyelonefrit. Vita blodkroppar kommer in i provet när de samlar juicen för undersökning.

Vad är leukopeni, orsakerna till utveckling

Om antalet vita blodkroppar är under 1,5x109 / l diagnostiseras patienten med leukopeni. Med sin fullständiga frånvaro bekräftas arganulocytos. Oftast observeras tillståndet efter kemoterapi. Anledningarna till dess förekomst inkluderar:

 • skada på benmärgen
 • genetiska sjukdomar;
 • tuberkulos;
 • störda metaboliska processer;
 • infektionssjukdomar som kan överföras sexuellt.


Varför koncentrationen av leukocyter varierar med åldern

Lokalisering av vita celler är benmärgen. De kommer in i vävnaderna med blod. Leukocyters huvudfunktion är att skydda kroppen från alla patogena ämnen. De första vita cellerna uppträder i slutet av den tredje månaden av embryonutvecklingsperioden. Eftersom immuniteten bildas gradvis ökar antalet vita blodkroppar med åldern.

Ett nyfött barn har leukocytos. Gradvis minskar koncentrationen av vita celler. Under barnets första år livar inte indikatorns värde mer än 109 enheter. Under puberteten normaliseras antalet vita blodkroppar.

Upp till 50 års forskning utförs årligen. En äldre man måste passera hemligheten två gånger om året, vilket är förknippat med försvagning av immunsystemet, kränkning av leukocyternas skyddande funktion, åldrande av kroppen.

Samla in material för analys

Om prostata har blivit inflammerat, har libido minskat, det är omöjligt att bli gravid, en stagnerande process har identifierats och laboratoriediagnostik utförs baserat på studien av prostatajuice. En annan indikation på studien av klyftens sekret är ineffektiviteten hos baclosperma.

Kontraindikationer till proceduren

Men före utnämningsförfarandet finner läkaren om det finns sprickor i anuset. Även denna manipulation utförs inte om det finns följande symtom:

 • kroppstemperaturen överstiger 38 grader;
 • akut inflammation
 • tuberkulos av prostata
 • hemorrojder.


Om urologen har bekräftat förekomsten av en kontraindikation, föreskrivs en bakteriell sådd av ejakulatet. Denna teknik ger en partiell bild av patientens hälsotillstånd.

Förberedelser för forskning

För att få ett exakt resultat av undersökningen måste patienten följa alla rekommendationer från specialisterna. En vecka före diagnosen måste du ge upp alkohol och i 2 dagar - från kön. 3-4 timmar innan man börjar manipulera de enema. För att erhålla ett prov masseras patienten i prostata genom ändtarmen.

Definition av leukocyter i urinen

Om proceduren är ineffektiv måste mannen urinera i behållaren. Normalt är antalet vita celler i urinen 0,3 enheter. Om studien utförs av en kvinna bör indikatorns värde ligga inom 0,5 enheter. Om de vita blodkropparna i urinen med prostatit ökar något, fortsätter sjukdomen i initialfasen.

Bakpoisev hemlig prostata

Eftersom prostatit kan ha en annan utvecklingsteori, använder urologen flera laboratoriediagnostiska metoder för att bestämma den. För att identifiera en infektion, ordnas en bakteriell sådd av hemligheten. Det uppsamlade materialet lagras under betingelser som är gynnsamma för utvecklingen av mikrober.

De undersöks under ett mikroskop. På grund av sådd bestämmer laboratorieassistenter typ av infektion. Även med denna metod kan du utveckla en effektiv behandlingsplan genom att välja ett effektivt antibiotikum. Denna teknik för att utföra experimentet kallas invitro, eftersom experimentet utförs inte i människokroppen, utan i ett provrör.

Mikroskopisk undersökning av kompositionen

Om en patient tilldelas mikroskopisk undersökning appliceras urladdningen på ett speciellt glas för att sedan studera sin struktur. Denna typ av diagnos avslöjar provets komponenter. Kvantitativa egenskaper jämförs med normerna.

Huvudindikatorerna är:

 • Lecitinkorn. De är alltid närvarande i hemlighet, och deras brist indikerar hälsoproblem.
 • Leukocyter. En ökning eller minskning av indikatorn indikerar en infektion;
 • Epitelceller. Deras överdriven mängd indikerar prostatit;
 • Amyloidkroppar. Eventuell avvikelse från normen är förknippad med dysfunktion hos det manliga organet.

En annan metod för att diagnostisera en sjukdom är att studera kristallgitteret av natriumklorid, vilket är en del av hemligheten. Om prostata är normalt, motsvarar gitteret ett fernblad. Den deformerade strukturen indikerar förloppet av prostatit.

Ytterligare laboratorietester

Om patienten har kontraindikationer i studien av sekretion diagnostiseras patologi med alternativa metoder, inklusive en sperma frö tank, ett smet från urinröret.

De erhållna resultaten ger partiell information om konditionens tillstånd. Med hjälp av ytterligare laboratoriediagnostiska tekniker kan inflammation av infektiös natur och infertilitet detekteras.


Sperma för bakteriell ympning samlas in av onani. Resultatet kan påverkas av tekniken att samla material. Under manipulation är det förbjudet att vidröra behållaren själv. Tanksåning från urinröret utförs genom att man tar smet från urinröret. Förfarandet utförs med en Folkman-sked.

Minskar nivån av leukocyter till normala

Den höga koncentrationen av leukocyter hos äldre män med prostatit som ung person får i normen med antibiotika, NSAID och androgener. För att behandla sjukdomen hos bakteriell patogenes indikeras administrering av tetracykliner. Om inflammationen åtföljs av svår smärta, föreskrivs patienten smärtstillande medel.

Behandling av prostatit är inte bara i läkemedlet, fysioterapin är också effektiv:

Öka koncentrationen av vita celler kan vara en ny operation. I detta fall utförs inte terapi. Ett sådant tillstånd anses övergående. Förhöjda vita blodkroppar i utsöndringen av prostata är inte en indikation på dietterapi. Men med hjälp kan du snabbt ta bort överflödiga blodkroppar. Om en äldre man blir sjuk i familjen, rekommenderas han att hålla en balanserad kost. Korrekt näring minskar sidreaktionerna efter att ha tagit medicin, parallellt ökar deras biotillgänglighet. De standardregler som varje patient ska följa under behandlingen är:

 • Se till att lossa urinkapacitet genom att minska mängden flytande berusad på eftermiddagen.
 • Fullständig eller partiell avvisning av livsmedel som saktar blodflödet och innehåller mycket kolesterol.
 • Kontinuerlig användning av vitaminer.

Överdriven mängd leukocyter i prostasjuice indikerar organets patologi. Mot bakgrund av en försummad process minskar körtelns funktion, vilket kan leda till impotens och infertilitet. För att förhindra sådana konsekvenser rekommenderas det att diagnostisera och behandlas i rätt tid.

Förhöjda leukocyter i prostasjuice - vad ska man göra?

Vita blodkroppar är vita blodkroppar, vars funktion är att upprätthålla immunitet och bekämpa utländska agenter. Normen för leukocyter i utsöndringen av prostata tillåter ett litet antal celler. Normen är en fullständig frånvaro av leukocyter i prostasjuice, men det är tillåtet upp till 5 celler i sikte. Eftersom prostats hemlighet under samlingen för analys passerar genom urinröret, kan flera celler komma in i.

I vissa fall kan mannen upprätthålla ett antal vita blodkroppar i prostatajuice, men alla symptom på prostatakörteln är närvarande. I detta fall är det nödvändigt att på nytt göra en undersökning på grund av att det inflammatoriska svaret och blir viskösa hemliga täppa kanaler i prostata som stör med exakt cellhalt.

Lite upphöjda leukocyter i utsöndringen av prostata

Eftersom mankroppen ständigt är i kontakt med mikrobiella celler i miljön och prostatakörteln har direkt kontakt genom urinröret eller urinblåsan är en liten ökning av leukocyter i sin hemlighet tillåten. Detta tillstånd indikerar inte sjukdommens närvaro och kan förekomma hos friska män.

Orsakerna till ökningen av leukocyter i prostatakörteln hos män utan patologier är:

 1. Bristande överensstämmelse med personlig hygien. Hos män erbjuds glands av penis ständigt ett skyddande smörjmedel, som i stora mängder är en gynnsam miljö för utveckling av bakterier. Med en sällsynt erosion av bakterier från smörjmedlet genom urinröret tränger in i prostata.
 2. Alltför aktivt sexliv. Konstant kontakt med olika sexuella partners biologiska vätskor är en stress för den manliga kroppen och det speciella reproduktionssystemet. Därför börjar kroppen att tilldelas ett stort antal vita blodkroppar för att bekämpa alla mikroorganismer som faller in i reproduktionssystemet.
 3. Operativa ingrepp och manipulationer på könsorganen och urinvägarna. Eftersom medicinsk manipulation är en skada, svarar kroppen med frigörandet av leukocyter. I detta avseende kan leukocyter i prostatajuice vara något ökade omedelbart efter ingreppet.
 4. Skada. Om det fanns trauma i köns- eller urinvägarna, kan vita blodkroppar som kämpar med dessa förändringar komma in i prostats hemlighet från fokusen på inflammation.
 5. Allergisk reaktion. Vid framväxten av en allergisk reaktion spelar leukocyter en roll. Om det finns en systemisk allergi kan leukocyter därför komma in i prostats hemlighet.

Skälen till ökningen av vita blodkroppar

Eftersom manets reproduktionssystem, i avsaknad av negativt inflytande, har egenskapen att skydda organ från infektion, kräver utvecklingen av sjukdomen åtgärden av traumatiska medel:

 • Underkylning och sänkning av immunitet
 • Överträdelse av blodcirkulationen med stillasittande livsstil;
 • Ostabilt sexliv, avbrutet samlag
 • Frekvent förändring av sexpartner.

Kronisk prostatit uppstår i avsaknad av adekvat behandling av den akuta formen av sjukdomen, med immunbrist hos en man eller en konstant effekt av negativa faktorer på prostatakörteln.

Inte i alla fall är ökningen av leukocyter i prostaten en följd av prostatacancer. När saften flyter genom urinröret kan vita blodkroppar komma in i testvätskan från urinblåsan eller urinröret om det finns inflammation i dem. Även pyelonefrit, en infektiös inflammation i njurarna, kan vara orsaken till ökningen av leukocyter i utsöndringen av prostata. I det här fallet kommer vita blodkroppar in i urinblåsan, urinblåsan, urinröret och kan släppas under extraktion av prostatajuice för analys.

Den huvudsakliga sjukdomen, som är orsaken till förhöjda leukocyter i prostasjuice, är en akut eller kronisk infektionsinflammatorisk sjukdom i prostatakörteln - prostatit. Orsaken till sjukdomen är införandet i prostata av en specifik eller icke-specifik infektion:

Leukocyter i utsöndringen av prostata

Förhöjda leukocyter i prostasjuice - vad ska man göra?

Vita blodkroppar är vita blodkroppar, vars funktion är att upprätthålla immunitet och bekämpa utländska agenter. Normen för leukocyter i utsöndringen av prostata tillåter ett litet antal celler. Normen är den fullständiga frånvaron av leukocyter i prostasjuice, men upp till 5 celler är tillåtna inom synfältet. Eftersom prostats hemlighet under samlingen för analys passerar genom urinröret, kan flera celler komma in i.

I vissa fall kan mannen upprätthålla ett antal vita blodkroppar i prostatajuice, men alla symptom på prostatakörteln är närvarande. I detta fall är det nödvändigt att på nytt göra en undersökning på grund av att det inflammatoriska svaret och blir viskösa hemliga täppa kanaler i prostata som stör med exakt cellhalt.

Lite upphöjda leukocyter i utsöndringen av prostata

Eftersom mankroppen ständigt är i kontakt med mikrobiella celler i miljön och prostatakörteln har direkt kontakt genom urinröret eller urinblåsan är en liten ökning av leukocyter i sin hemlighet tillåten. Detta tillstånd indikerar inte sjukdommens närvaro och kan förekomma hos friska män.

Orsakerna till ökningen av leukocyter i prostatakörteln hos män utan patologier är:

 1. Bristande överensstämmelse med personlig hygien. Hos män erbjuds glands av penis ständigt ett skyddande smörjmedel, som i stora mängder är en gynnsam miljö för utveckling av bakterier. Med en sällsynt erosion av bakterier från smörjmedlet genom urinröret tränger in i prostata.
 2. Alltför aktivt sexliv. Konstant kontakt med olika sexuella partners biologiska vätskor är en stress för den manliga kroppen och det speciella reproduktionssystemet. Därför börjar kroppen att tilldelas ett stort antal vita blodkroppar för att bekämpa alla mikroorganismer som faller in i reproduktionssystemet.
 3. Operativa ingrepp och manipulationer på könsorganen och urinvägarna. Eftersom medicinsk manipulation är en skada, svarar kroppen med frigörandet av leukocyter. I detta avseende kan leukocyter i prostatajuice vara något ökade omedelbart efter ingreppet.
 4. Skada. Om det fanns trauma i köns- eller urinvägarna, kan vita blodkroppar som kämpar med dessa förändringar komma in i prostats hemlighet från fokusen på inflammation.
 5. Allergisk reaktion. Vid framväxten av en allergisk reaktion spelar leukocyter en roll. Om det finns en systemisk allergi kan leukocyter därför komma in i prostats hemlighet.

Skälen till ökningen av vita blodkroppar

Eftersom manets reproduktionssystem, i avsaknad av negativt inflytande, har egenskapen att skydda organ från infektion, kräver utvecklingen av sjukdomen åtgärden av traumatiska medel:

 • Underkylning och sänkning av immunitet
 • Överträdelse av blodcirkulationen med stillasittande livsstil;
 • Ostabilt sexliv, avbrutet samlag
 • Frekvent förändring av sexpartner.

Kronisk prostatit uppstår i avsaknad av adekvat behandling av den akuta formen av sjukdomen, med immunbrist hos en man eller en konstant effekt av negativa faktorer på prostatakörteln.

Inte i alla fall är ökningen av leukocyter i prostaten en följd av prostatacancer. När saften flyter genom urinröret kan vita blodkroppar komma in i testvätskan från urinblåsan eller urinröret om det finns inflammation i dem. Även pyelonefrit, en infektiös inflammation i njurarna, kan vara orsaken till ökningen av leukocyter i utsöndringen av prostata. I det här fallet kommer vita blodkroppar in i urinblåsan, urinblåsan, urinröret och kan släppas under extraktion av prostatajuice för analys.

Den huvudsakliga sjukdomen, som är orsaken till förhöjda leukocyter i prostasjuice, är en akut eller kronisk infektionsinflammatorisk sjukdom i prostatakörteln - prostatit. Orsaken till sjukdomen är införandet i prostata av en specifik eller icke-specifik infektion:

En ökning av antalet leukocyter i prostata: abnormiteter eller norm

Leukocyter är vita blodkroppar som ansvarar för immunitet och kamp mot utländska mikroorganismer. Innehållet av leukocyter i prostasjuice är tillåtet, men i en minimal mängd (upp till 10 celler i synfältet). Detta beror på det faktum att den biologiska vätskan passerar genom urinröret, men hygienregler kan också brytas innan man hämtar materialet. Normalt borde det inte finnas en enda leukocyt i prostatajuice.

Innehållet i artikeln

Varför ökar leukocyterna i prostatajuice

Det är ofta möjligt att observera det normala innehållet av leukocyter i prostasjuice under sjukdomen hos det manliga genitourära systemet, vid vilket de ljusa symptomen kommer att uttryckas. För att bestämma det exakta antalet vita kroppar i prostasjuice, görs en andra undersökning av det biologiska materialet efter några dagar.

Viktigt! I närvaro av milda symtom och normala nivåer av leukocyter i en prostatisk hemlighet kan närvaron av en inflammatorisk process i prostata inte uteslutas, desto mer är det möjligt att utesluta sin kroniska form.

Det är värt att studera mer noggrant av alla orsaker som kan ge upphov till vita tjurar i en prostatahemlighet.

 1. Prostatit är av infektiös natur (akut eller kronisk form av sjukdomen). Patogener är virus, svampar, parasiter, olika bakterier, inklusive sexuellt överförbara infektioner.
 2. Prostatit är icke-infektiös i naturen (icke-inflammatoriskt syndrom av kronisk bäckensmärta - NSHTB). Det är en form av prostatit som orsakas av blodstagnation i det lilla bäckens organ, osystematiskt sexuellt liv, överdriven sänkning av kroppstemperaturen under den kalla årstiden, hypodynami, undernäring.

Leukocyter med icke-infektiös prostatit återfinns i prostatajuice, men bakterier, virus och andra utländska medel bör vara frånvarande.

I vilka fall rekommenderas studien?

Om några symptom uppträder, utser urologen en analys av antalet vita blodkroppar i utsöndringen av prostatakörteln. Den kliniska bilden kan vara enligt följande:

 • regelbunden ömhet i inguinalområdet och perineum av varierande intensitet;
 • svår smärta vid tömning av urinblåsan
 • minskad sexuell lust, minskad styrka;
 • Urin utsöndras i små portioner, trycket är svagt och strålen är tunn;
 • frekvent urinering, särskilt på kvällen och natten;
 • urladdning ur urinröret, med en gulaktig tjus och en obehaglig lukt;
 • låg manlig förmåga att reproducera.

Resultaten av de erhållna uppgifterna

Normala parametrar för prostatisk utsöndringsanalys

Om de vita blodkropparna höjs och deras innehåll överstiger 10 celler i synfältet, indikerar sådana analysresultat närvaron av en inflammationsfokus. Vid misstanke om vita blodkroppar i prostata rekommenderas analysen först. Men en enda leverans av analysen räcker inte för att noggrant diagnostisera. Till exempel, med kronisk prostatit kan leukocyter i prostata ligga inom normala gränser. Detta beror på det faktum att hemligheten blir mycket viskös och tät på grund av obstruktionen av excretionskanalerna. Det är också möjligt att vita kroppar kommer in i den biologiska vätskan under passage genom urinröret. Leukocyter i urinen med prostatit anses också som ett frekvent fenomen.

Utvärdering av den prostatiska sekretionen utförs inte bara för att detektera prostatit men även andra inflammatoriska, infektiösa och onkologiska sjukdomar. Bredt använd 3-glas urinprov: Om vita blodkroppar hittas i den första dosen indikerar detta en inflammation i urinröret (urinrör). Leukocyter i den andra delen talar om problem med njurarna, blåsan (pyelonefrit, cystitis). När de vita blodkropparna detekteras i den tredje dosen, misstänker doktorn att det finns ett foki av inflammation i vesiklarna (vesiklarna).

Urin och juice av prostata undersöks under ett mikroskop. Särskild uppmärksamhet ägnas sådana indikatorer som leukocyter i prostata, epitelceller, lecitinkorn. För en mer noggrann diagnos rekommenderas en bakteriekultur av prostats utsöndring och bestämning av känslighet mot antibiotika.

Insamling av material och förberedelse för förfarandet

För att resultaten av analysen ska vara mer tillförlitliga måste du följa enkla regler för en viss tid (inte mindre än 3 dagar):

 • att avstå från utlösning
 • att vägra att besöka bastun och bastu dagen innan;
 • ta inte alkoholhaltiga drycker och mediciner
 • att observera en diet, förutom skarpa och röka rätter
 • några timmar innan testet är klart, inte urinera;
 • Innan du börjar med proceduren, tvätta genitalorganet noggrant och skjuta förhudet ut.

Materialet samlas in av en kvalificerad urolog genom att massera prostatakörteln. Patienten placeras på höger sida (eller tar ställning, står på knä och armbågar), pressar knäna till bröstet. Därefter använder urologen fingret för att hitta prostata genom ändtarmen och massera det i 3-5 minuter. Ibland tar det mindre tid för de första droppen av biologiskt material att visas, vilka samlas i en steril behållare och skickas till laboratoriet.

Om insamlingen av prostatajuice misslyckas (på grund av människans psykiska humör) undersöks den första delen av urinen som extraheras efter massagen, den kommer att innehålla den största delen av hemligheten. Efter provtagning ska biologiskt material levereras till laboratoriet inom 1-2 timmar.

Viktigt! Tillförlitligheten av analysresultaten kommer att bero direkt på tekniken för att ta biologiskt material (korrekt prostata-massage).

Kontraindikationer till proceduren

Trots operationens ofarlighet finns det flera kontraindikationer för sitt beteende:

 • nederlag av prostata med mykobakterier tuberkulos;
 • Förekomsten av förkalkningar hos män (stenar som kan orsaka mekanisk skada på prostatakörtelns integritet).
 • inflammatoriska sjukdomar som åtföljs av hög kroppstemperatur;
 • sprickor i anus;
 • akut cystit och andra akuta sjukdomar hos mänens genitourära system;
 • hemorrojder i ökningen
 • maligna neoplasmer av prostata.

I närvaro av ovanstående patologier rekommenderas andra metoder för att diagnostisera prostata sjukdomar.

Vad ska man göra om normen av leukocyter i utsöndringen av prostata ökar

En ökad nivå av leukocyter i prostataundersökningen (över 5 enheter) indikerar hur inflammationsprocessen går i kroppen. Vi behöver förstå vad deras höga innehåll säger.

Vid behandling av olika sjukdomar är studien av urin och blod för att bestämma mängden leukocyter som finns i dem en mycket viktig process. Det här är blodkroppar som har en kärna och har ingen färg. Vita celler i utsöndringen av prostata utför funktionen att upptäcka och bekämpa mikrober som skadar människokroppen.

Leukocyter - beacons

Penetrerande genom blodförsörjningssystemets väggar, som sprider sig genom kroppen, kommer vita celler in i det organ som har utsatts för infektion. Leukocyter i utsöndringen av prostata, eller snarare deras ökade innehåll, signalerar den inflammatoriska processen. Volymen av vita celler, som inte överstiger 3 miljarder per liter hos män och 6 hos kvinnor, anses vara normen.

Ökat innehåll (mer än 30 miljarder) vita blodkroppar i urinen indikerar närvaron av en njure eller urinvägar.

urinanalys

Analysen är en integrerad del av den initiala diagnosen och behandlingen av prostatit. Diagnos av prostatakörtelns inflammatoriska process utförs med hjälp av metoden för ett "trebockstest" av vita blodkroppar i prostata. Patienten ges prostata-massage innan han surrenderar urinen. Staketet utförs i tre tankar i taget. Överskott av volymen vita blodkroppar uteslutande av den första kapaciteten indikerar förloppet av inflammationen hos kanalerna i det genitourära systemet. Den ökade volymen leukocyter i alla tre "glasögon" indikerar problem med njurarna.

Urinprovning (bestämning av antalet leukocyter) utförs med användning av ett mikroskop. Användningen av avancerad teknik möjliggör hög precision, medan manuell arbetskraft minimeras.

Studie av prostatsekretion

För att noggrant fastställa orsakerna till inflammation i prostatakörteln, utförs dess forskning.

Hemligheten hos prostata är vätskan som produceras av prostata och är en del av spermierna. Möjligheten att befruktas i spermier så mycket beror på dess egenskaper.

Hemlighetens status bestäms av förändringarna i dess sammansättning.

Analys av prostatsekretitionsjuice för upptäckt av sjukdomar

Undersökningen av körteln är en vanlig praxis i urologi, som doktorn föreskriver för att bestämma förekomsten av sjukdomen i de tidiga stadierna, liksom omfattningen av de patologiska och inflammatoriska processerna. Ett obligatoriskt stadium i sjukdomsdiagnosen är studien av sekretion (vätskan samplas för analys), resultatet av körtlarna bestäms av närvaron av prostatit hos män.

I fall där leukocyterna i prostats utsöndring inte överstiger normen uppträder skadan på prostatakörteln i ett svårt urinflöde, en minskning av styrkan och manifestationen av akut smärtssyndrom. Med sådana indikatorer leder läkaren patienten att ompröva, eftersom man inte kan göra en noggrann diagnos.

Analys av prostatajuice utförs under vissa indikationer:

Smärta i perineum och ljumskan;

• Smärta vid urinering

• bestämning av fertilitetsnivån;

• Studie av kronisk prostatit.

Det rekommenderas inte att utföra juiceutvinning under pågående inflammation, en ökning av kroppstemperaturen överstigande 38 grader, förekomst av akuta hemorrojder eller sprickor i anuset.

Fruktjuice för analys

För att få tillförlitlig information behövs inga speciella preparat före förfarandet, men vissa förbud och restriktioner finns. Förberedelser för förfarandet omfattar:

 • avhållsamhet i sex dagar innan man tar vätska från sexlivet, besöker bastur och ångbastu;
 • upphörande av tunga fysiska ansträngningar på kroppen för en dag;
 • alkoholkonsumtionen bör avbrytas om två dagar;
 • daglig tvättning av genitourinary systemet för att förhindra inträde av mikroorganismer i den.

Det uppsamlade materialet genomgår noggrann undersökning i laboratoriet genom mikroskopi. Avkodningen av mottagna data utförs av den utbildade specialisten.

Resultat som skiljer sig från normen i en eller annan form indikerar närvaron av patologiska processer i prostata. En kvalificerad tolkning av analysdata kommer att göra det möjligt för läkaren att diagnostisera korrekt och ordinera adekvat behandling.

Antalet leukocyter hjälper till att bestämma sjukdomen. Leukocyter i prostasjuice på en nivå av 7 till 9 enheter (normen är inte mer än 5) föreslår förekomsten av infektion i urinrörets kanal eller inflammation i körteln, som inte överfördes för mycket länge sedan.

Överstiger den vita cellvolymen över 15 enheter orsakar misstanke om kronisk inflammation av prostata, en akut process i urin eller urinrör.

Med ett förhöjt antal vita blodkroppar (mer än 40 enheter) detekteras i de flesta fall glandulär hyperplasi, adenokarcinom eller processen med akut inflammation i prostata. Vid en hyperplasi ökar storleken på en körtel väsentligen.

Förhöjda nivåer av vita blodkroppar som är större än 100 enheter indikerar huvudsakligen hyperplasi av den glandulära typ och akut prostatit. För att exakt ställa diagnosen är nödvändigt att undersöka kroppen med hjälp av ultraljud och passera CBC.

Orsaker till ökat leukocytantal

En liten ökning av vita blodkroppar hos män, utan körtelsjukdom, uppstår ofta i följande fall:

 1. Kön utan kondom och en multipel förändring av partner. I immunsystemet uppstår överbelastning på grund av frekvent kontakt med kvinnors utsöndringar, börjar inflammationsprostat i prostatakörteln.
 2. Bristande överensstämmelse med hygienregler. Oregelbunden utlakning leder till ingreppet av mikroorganismer som produceras av körtlarna i reproduktionssystemet i reproduktionsorganen.
 3. Skador på underlivet. Det är möjligt att få vita blodkroppar från de inflammerade platserna i kirtlens hemlighet.
 4. Allergy. Leukocyter deltar aktivt i utvecklingen av allergiprocessen.
 5. Kirurgisk ingrepp. Efter operationen på genitourinary systemet ökar innehållet av leukocyter, så kroppen reagerar på skadorna i samband med de invasiva procedurerna.

Förebyggande och behandling

Det finns två typer av förebyggande: primära och sekundära. Det primära målet är att förhindra inflammation i prostata och sekundär - för att förhindra att sjukdomen uppträder och återgå till kronisk form igen.

Krypningar eller brisk vandring är det mest effektiva sättet att förebygga sjukdomsuppkomsten.

Sekundär profylax är prostatamassage, liksom användningen av vitaminkomplex. När en sjukdom uppstår och efter återhämtning spelar rätt näring en mycket viktig roll. Det är nödvändigt att vägra att använda skarpa och salta livsmedel, kolsyrade drycker, mindre att äta bönor, muffins och ärter. Te och kaffe är också bättre att översättas till "svarta listan". Dieten ska bestå av ett stort antal grönsaker och frukter.

Läkemedlet ska godkännas av en läkare. Traditionell medicin rekommenderar att man äter roten till kardborre, tanniner, vitaminer, syror och insulin som ingår i det, tillåter inte utvecklingen av negativa processer.

Vad indikerar vita celler i utsöndringen av prostata?

Hemligheten hos prostata är en av komponenterna i spermiernas sammansättning, det är en specifik saft som produceras av prostatakörteln. Detta är en viskös, mjölkaktig, lerig vätska med en märklig lukt som orsakar närvaron av spermin (hydrokloridförening). Dess biologiska sammansättning innehåller hormoner, proteiner, fetter, elektrolyter och kolhydrater. Vid sjukdomar i körteln förändras hemmets sammansättning och egenskaper, ett viktigt kliniskt verktyg för att diagnostisera dessa problem är en allmän klinisk analys av prostatsekretionen och ett urinprov av tre glas.

Vad är forskningen på prostatajuice?

Mikroskopisk undersökning av prostatakörtelns sekret är den huvudsakliga metoden för att diagnostisera förekomsten av en inflammatorisk process (prostatit) i den och övervaka den effektiva behandlingen av denna sjukdom.

Initialt är prostatens hemlighet steril, men under passage genom urinväggen, kommer epitel, röda (erytrocyter) och vita (leukocyter) kroppar in i den. Antalet leukocyter i prostasjuice uppnår vanligtvis upp till 10 enheter, vilket ökar deras innehåll (leukocytos) kan indikera inflammationens början.

Huvudfunktionerna hos utsöndringen av hankörteln är:

 • flytning av sperma;
 • säkerställa spermatozoas aktivitet
 • prestanda av immunfunktion;
 • upprätthålla en normal erektion
 • ansvar för koncentrationen av testosteron (ett viktigt manligt hormon);
 • normal urinering.

Studien av hemligheten hjälper till att upptäcka nedsatt funktionell förmåga hos prostata och informerar om den möjliga utvecklingen av onkologiska patologier i dess vävnader.

Genomföra analysen

Erfaren specialist - urologen innan analysen tar patienten till en intensiv rektalmassage (genom ändtarmen). På tröskeln till proceduren rekommenderas patienten att följa några enkla regler:

 1. Tre dagar att avstå från utlösning.
 2. För att avbryta besök på ett bad eller en bastu.
 3. Drick inte alkohol och mediciner.
 4. Neka att äta skarpa rätter.
 5. 2-3 timmar före studien, avstå från att urinera.

Med otillräcklig isolering från urinrörssaft manlig körtel i ren form (som kan sätta sig på urinkanalväggarna eller falla in i lumen av blåsan), bärs urin staket 3 portioner och därifrån genom centrifugering isolerade hemlighet som placeras på ett objektglas, färgades med och mikro-kopia. Denna teknik består av:

 1. Morgonpartiets staket - ett kännetecken för urinrörets tillstånd (en ökning av vita blodkroppar indikerar inflammation i urinväggen).
 2. Staketet i mittdelen är objektiviteten hos blåsans och njurarnas tillstånd (leukocytos avser cystit och pyelonefrit hos patienten).
 3. Staketet av den sista delen (efter stimulering av körteln) är en egenskap av prostaattillståndet.

Normer och tolkning av resultat

Denna studie bestämmer den kvalitativa (förekomsten av erytrocyter, leukocyter, epitel, atypiska celler, mikrober) och den hemliga kvantitativa sammansättningen.

 • Off-white färg, flytande konsistens, transparens - grumlig;
 • pH (surhet) - alkalisk 6,4-6,9;
 • erytrocyter - från 0 till 1 i hela preparatet;
 • epitel - individ;
 • slem, spermatozoa, atypiska celler, trichomonader, gonokocker och andra patogener - inte detekterat;
 • lecitinkorn finns i ett stort antal (en minskning av deras antal kan indikera en minskning av körtelns funktion);
 • leukocyter i utsöndringen av prostata - från 5 till 10 i synfältet.

En ökning av innehållet av erytrocyter, amloida kroppar, leukocyter i prostasjuice är en larmsignal, vilket indikerar förekomsten av stillastående fenomen, en kronisk inflammatorisk process eller en organs onkologisk sjukdom.

Vad kan påverka resultatet av studien?

Under en långvarig kronisk inflammatorisk process klämmer prostatshemligheten med en viskös och tjock konsistens ut i prostatakörtelns utströmningskanaler. Som ett resultat avlägsnas saften från friska och oskadade kanaler och bilden av allmän klinisk analys är nästan normal. För att utesluta det felaktiga resultatet av studien rekommenderas patienter att genomföra flera upprepade tester i två dagar, men i samma medicinska institution.

Utvärdering av kvalitativa förändringar i leukocyter vid utsöndring av prostata vid behandling av kronisk prostatit

Särskilda egenskaper hos den inflammatoriska processen i prostatakörteln (PZ) under behandlingen av kronisk prostatit (CP) har inte studerats tillräckligt. I de flesta fall patsientoa laboratorieundersökning utfördes en gång per 14 dagar vid behandling KP exacerbation eller akut prostatit (kod ICD10: N41.0) och 2 gånger i 30 dagar vid behandling KP (kod ICD10: N 41,1) [1]. Denna "Modus operandi" tillåter inte att bedöma tillståndet för prostata under behandlingsprocessen. Ofta praktiska urologists står inför en känslig situation när i början av behandling i prostatasekre analys visade den normala mängden av vita blodkroppar, och i slutet av behandlingen för att täcka hela synfältet. Syftet med denna uppsats är att studera dynamiken i förändringar i kvalitet och kvantitet av leukocyter i analysen av prostatautsöndring vid behandling av kronisk prostatit.

Studien är baserad på resultaten från övervakningen av 1132 patienter med kronisk prostatit från 1996 till 2011. Undersökningen och behandlingen av patienterna utfördes i följande medicinska institutioner:
1) i stadens polykliniska №132 från 1996 till 2008.
2) i det vetenskapliga och kliniska centrumet för andrologi och transplantation av endokrine organ i Moskva från 2002 till 2008.
3) i klinik-diagnostiska centrum och i urologiska avdelningen på högskolan "Road Clinical Hospital. NA Semashko vid stationen. Lublino JSC Ryska järnvägar från 2008 till 2010
4) i klinik-diagnostiska avdelningen för polyklinisk №3 av det centrala kliniska sjukhuset i den ryska vetenskapsakademin från 2010 till 2011.
Utvärdering av patienter med kronisk prostatit innefattar att genom en digital rectal tenta, ett urintest i tre portioner, prostatasekret, sperma, bakteriologisk undersökning av prostata sekret och sperma, ultraljudsundersökning urinorgan, cystoskopi, definition av PSA-nivåer (hos patienter äldre än 40 år) Studien av immun och hormonell status. Med förhöjning av kronisk prostatit utfördes monoterapi med antibiotika i 10-15 dagar. Komplex behandling av patienter med kronisk prostatit började i exacerbation och ingår fermentoterapii (3000 Longidaza intramuskulärt en gång i 5 dagar; lidasa 64 lU subkutant, intramuskulärt trypsin eller kymotrypsin 0,005 0,005-1 gånger dagligen); massage i prostatakörteln i upp till en minut med efterföljande blandning; vibroakustisk effekt på prostateviskulär under 15 minuter; lågintensiv magnetisk laserterapi i det infraröda området och optisk pulsad mod (våglängd 0,89 mikron., strålningseffekt av 5-15 W, den totala exponeringstiden till 15 min.).

Patienternas ålder varierade mellan 16 och 87 år och i genomsnitt 46 år. I 84% av fallen har patienter tidigare behandlats för en verklig sjukdom. I 16% av fallen vände patienterna sig till urologen för första gången. Sexuella störningar manifest minskad libido hos 20% otillräcklig erektion hos 48%, 26 åsidosättande ejakulation och orgasm störnings% - 16% av fallen. Patospermi uppkom i 37%, med azoospermi i 12% av fallen. Studien fann att 68% av en 5 dagars behandling var en ökning av antalet "aktiva leukocyter" [2] i bukspottkörteln till hemliga 15-50 i synfältet (vid en förstoring av 400 gånger). Samtidigt observerades kliniska manifestationer av exacerbation av kronisk prostatit. Denna försämring var väntat och tillskrevs befrielse av mikroflora i fibrinolys unken patologiskt förändrad sekretion i pankreasacini. Efter antibiotikabehandling i 10-15 behandlingssessioner minskade antalet leukocyter i bukssekretionen till 5-7 i synfältet. Vid 15-20 behandlingssessionen noterades upprepad ökning av antalet vita blodkroppar till PZ: s hemlighet upp till 35-alla synfält. De var dock inte längre "aktiva" utan "degenererade förändrade" [2]. Samtidigt fanns inga kliniska tecken på försämring av kronisk prostatit. Sådana leukocytreaktioner är på grund av minskning av evakuering (motor) och RV-funktion intensiv tömning dess acini, sekre Utbytet av vilket var svårt tidigare. Vid 25: e och 30: e behandlingsperioden minskade antalet leukocyter i bukssekretionen till 3-5 i synfältet.

När man beskriver resultaten av analysen av prostats hemlighet är det lämpligt att beskriva inte bara antalet leukocyter, men också deras kvalitet. I den kvalitativa beskrivningen av leukocyter i prostatahämmans hemlighet är det viktigt att dela dem i "aktiva" och "degenerativa" former. I detta fall är det viktigt att bestämma de rådande formerna av leukocyter. Analys av dynamiken i förändringssekre prostata visade en bifasisk fenomen leukocytreaktion som återspeglar vågformig variation av kvantitet och kvalitet av leukocyter i den komplexa behandlingen av patienter med kronisk prostatit. Den första fasen "initial" återspeglar närvaron och aktiviteten av den inflammatoriska processen i prostata. Den andra fasen är "terminal" - evakueringsfunktionen i processen för rening av de acinar-rörformiga strukturerna från den gamla hemligheten. Av detta följer att endast en kvantitativ återspegling av leukocyter statshemlighet inte ger en objektiv bedömning av tillståndet i RV., Som inför en läkare missvisande och kan orsaka yavlyatsya tilldela dem orimligt långvarig antiinflammatorisk behandling. För adekvat behandling av CP är det lämpligt att genomföra laboratorieövervakning varje vecka.

Författare: Kapto AA Institutionen för klinisk andrologi FPKMR Moskva Folkets Vänskap universitet 2012 DYNAMICS Förändringarnas leukocyter i prostata vid behandling av kronisk prostatit

referenser:
1. Bilaga till Ryska federationens ministerium för hälsa och social utveckling av den 22 november 2004 N245 "Standard för vård av patienter med prostatit."
2. Kapto A.A. Effektivitet av komplex lågintensiv laser- och parenteral enzymbehandling hos patienter med kronisk fibrotisk prostatit. Lasermedicin. Moskva, 2002. Volym 6 / Utgåva 2, sid. 12-16.