Huvud
Symptom

Hur behandlas prostatit hos män och kan det härdas helt?

Prostatit är en mycket vanlig sjukdom bland män. Som följer av medicinsk statistik, med honom på ett visst stadium av livet, kommer var tredje över.

Samtidigt är ju äldre personen desto mer sannolikt att han vid nästa fysiska undersökning kommer att upptäcka den aktuella patologin, eller han kommer att få symptom som är karakteristiska för denna sjukdom.

Nästan alla som diagnostiserats med prostatit frågar: Är det möjligt att helt eliminera sjukdomen, och i så fall hur man gör det, och vad är chanserna för framgång? Här är inte allt otvetydigt, så en detaljerad analys av detta ämne krävs.

Är det möjligt att bota prostatit hos män helt eller inte?

Inflammation av prostatakörteln är en allvarlig noggrann patologi, vilket orsakar nästan irreparabel skada på det relevanta organet.

Ja, efter behandlingen förbättras situationen väsentligt - symtomen försvinner, och prostata kommer till ett mer eller mindre normalt tillstånd (med undantag för vissa fall). Men det finns fortfarande skador i det, vilket ökar sannolikheten för att sjukdomen återkommer.

De flesta människor som är intresserade av full återhämtning, har ett akut stadium av patologi. Det kännetecknas av närvaron i organs vävnader med hänsyn till mikroorganismer som orsakar infektion.

I det här fallet beror sannolikheten för en fullständig botemedel (även om det i själva verket är långvarigt remission - inklusive livslång eftergift) beroende av hur snart en person sökt medicinsk hjälp. Faktum är att denna sjukdom har egenskapen att snabbt utvecklas.

Läkarna rekommenderar att de kommer till råd omedelbart efter det att följande symtom har uppstått (även om de är milda):

Om en person meddelar den listade åtminstone i en vecka, rekommenderas det starkt att han undersöks.

Det beror på om han tar dessa åtgärder, hur snabbt problemet kommer att elimineras och hur kvalitativt, och även hur mycket kostar den terapeutiska kursen.

Kronisk prostatit är mottaglig för terapi och när den utförs korrekt, går sjukdomen i eftergift, vilket i sin tur kan vara ganska lång tid. Dess specifika tid beror helt på hur mycket personen följer de rekommendationer som ges till honom.

I synnerhet är en patient med kronisk prostatit för att inte uppleva tidigare upplevda problem, det är nödvändigt:

 • sluta dricka alkohol - i många fall är det han som orsakar sjukdomen, och självklart kommer in i kroppen, han är lätt att framkalla ett återfall (även en liten mängd etylalkohol kan vara farligt);
 • engagera sig i fysisk kultur (det är oerhört viktigt att blodet sprider sig väl över hela kroppen);
 • ät rätt (det är nödvändigt att alla vävnader får tillräcklig näring och immuniteten fungerar effektivt);
 • leda ett aktivt sexliv (det främjar stimulering av prostata och utövar dessutom ytterligare fysisk aktivitet).

Även med kronisk prostatit regelbundet eller åtminstone periodiskt rekommenderas det att genomgå särskilda förfaranden och screenas enligt schema som doktorn fastställt.

Hur läker prostata från inflammation hemma?

Men det är falskt, på grund av vad - det är farligt.

Många i hopp om att de inte behöver besöka en läkare är begränsade bara till de medel som de kan hitta på egen hand. Som ett resultat blir var och en av dem efter några månader eller ett år till en läkare, men med ett ännu allvarligare problem.

I själva verket är självhjälpsterapi också mycket bra, men det räcker inte att helt korrigera tillståndet. Detta beror på att varje fall av prostatit är unik.

Därför måste läkaren välja behandlingen individuellt, med inriktning på patientens kropps egenskaper. Och detta kräver kunskap, för vilken läkare går till institutet i 6 år och erfarenheter som uppnåtts under hela livet.

Därför behöver du endast behandlas hemma om det inte är möjligt att besöka en läkare. Bättre än, gör det parallellt med läkaren ordinerad behandling.

Basen av behandling för prostatainfektion är användningen av antibiotika och suppositorier.

Vitaminer tas också för att stärka immuniteten för att bekämpa skadliga mikroorganismer. Om ljus och spårämnen kan väljas självständigt, då med antibiotika är situationen mer komplicerad - de måste väljas individuellt.

Hemma kan du göra prostata massage. För detta ändamål finns speciella anordningar (manuell och elektrisk). Anvisningarna för att använda sådana enheter med prostatit kan enkelt hittas på webben. En större effekt ger emellertid en massage som utförs av en specialist.

Mycket effektiv i prostatit är fysioterapi:

Det kräver dock dyr utrustning, så det är omöjligt att använda det hemma.

Det viktigaste i behandlingen av prostatainfektion är kost. Patienter med prostatit oftast föreskrivna tabellnummer 5. För att kosten ska vara effektiv är det nödvändigt att följa det implicit - till och med en övergivenhet kan negera alla fördelar.

Hemma ger en positiv effekt fysisk aktivitet. Detta beror på två saker: För det första accelererar blodcirkulationen vilket förbättrar näring av prostatavävnaderna och för det andra stimuleras organ - en form av massage.

De mest effektiva övningarna är de vanliga squatsna.

Och ännu bättre alternativ - knäkompression och uppfödning av dem (eller vice versa). Dessutom är människor med denna sjukdom väl hjälpade av att springa och simma.

Med avseende på terapi direkt folk rättsmedel, då som dessa eller några vanligen använda buljonger och tinkturer som har en antibakteriell effekt och / eller stimulera immunsystemet: kalanahoe saft, buljong från tranbär (bär eller färska) bryggda pollen etc.

Vad händer om du inte behandlar prostatit?

I avsaknad av korrekt behandling är det garanterat leder till ett antal komplikationer.

Först och främst börjar blåsan att lida. På grund av kroppens ökade storlek är det svårt att få urin ut ur det, och om man ackumulerar en stor del av det uppstår en infektion.

Blåsans väggar kan brista och vätskan läcker ut. Detta kommer i sin tur att orsaka flera inflammationer, som utan snabb behandling kommer att leda till döden.

Kan jag bota kronisk prostatit hos män för alltid?

Män som diagnostiseras med kronisk prostatit undrar ofta om det är möjligt att bota sjukdomen. Inflammation av prostatakörteln är inte ovanlig, statistiken är oupphörlig: mer än hälften av de manliga företrädarna lider av sjukdom, men man borde inte förtvivla. Kronisk prostatit kan härdas om du kontaktar kliniken i tid.

Vad är prostatit?

En av egenskaperna hos den manliga kroppen är närvaron av prostata, även kallad prostata. Dess funktion är att producera manliga hormoner. Kärnans struktur kännetecknas av närvaron av ett stort antal kanaler genom vilka patogena mikroorganismer kan komma in genom den och orsaka en farlig infektion. Inflammation täcker körtelns mjukvävnader, vilket leder till en ökning av dess storlek och tryck på det lilla bäckens organ. Denna process kallas prostatit.

symptom

Symtom på prostatit har individuella egenskaper och beror på typ och försummelse av problemet. Med kronisk sjukdom finns det obehagliga eller smärtsamma förnimmelser i underlivet. Smärtan börjar kraftigt och försvinner också, ibland under långa perioder. I vissa fall är den skarp eller dra, kan ges till ljummen, anala öppningen eller bakre delen. Allt detta sker mot bakgrund av utrotande sexuella funktioner, försämringen av erektionen och problem med utlösning. Urinering blir långsam och åtföljs av smärta. De viktigaste symptomen är:

 • problem med urinering, frekventa önskningar (blåsor);
 • smärtsamma förnimmelser i nedre delen av buken, i perineum, skrot, nedre delen av ryggen
 • sexuell dysfunktion;
 • problem med utlösning, kvalitet och kvantitet av spermier förändras till det värre;

Orsaker till utveckling

Prostatit förekommer av två huvudskäl: på grund av exponering för kroppen av stillastående faktorer eller infektion. De ger inte en normal funktion till prostatakörteln, vilket leder till inflammation och en ökning i storlek. Prostatit känner sig själv vid utseendet av smärta, impotens, cystitis. Smittsamma orsaker är virus, svampar, bakterier. Bland orsakerna:

 • en infektion som har spridit sig i blodet eller lymfan
 • hypotermi;
 • okontrollerade sexuella kontakter med olika partner;
 • stillasittande livsstil;
 • trauma av prostata;
 • problem i den intima sfären: avhållande eller avbrutet samlag
 • trötthet;
 • dricka alkohol eller röka
 • reducerad immunitet.

Kan jag bota en kronisk prostatit?

Ofta manifesterar symtomen på prostatit i åldern över 35 år. Män kan utstå smärta, misstänksamt tro att de uppstår på grund av dålig mat, tarm störning, oavsiktligt trauma. Efter att ha lärt sig om sjukdomen undrar patienterna ofta om det är möjligt att bota kronisk prostatit. Modern medicin anser att sjukdomen är härdbar under förutsättning av tidig behandling till läkare: Andelen som är botade når 90%. Den första i listan över specialister att besöka: en urolog. Den kroniska formen behandlas under lång tid, vilket kräver en ansvarsfull inställning från patienten.

Prostatit kan vara av bakteriellt eller abakteriellt ursprung. I den första varianten används antibiotika för behandling, för att bota, i det andra fallet används ett komplex av läkemedel som är utformade för att eliminera effekterna av stagnation och förstöra den patogena och förorenade mikrofloran. För behandling av inflammation i prostatakörteln föreskrivs fysioterapiprocedurer, en kurs av transrektal massage som utförs av läkaren, bestående av 10-15 sessioner per månad. Traditionell medicin anses vara ett effektivt tillskott.

Hur man bota kronisk prostatit

Män undrar ofta om kronisk prostatit kan botas för alltid. Sjukdomen, även i kronisk form, är härdbar, men patienten ska så snart som möjligt framträda hos en specialist. Hemma kan en sjukdom inte botas, och alla slags folkmekanismer är ytterligare, men inte grundläggande, åtgärder. För att övervinna sjukdomen måste du ta tre steg:

 1. Kontakta en läkare (urolog eller andrologist).
 2. Undergå en grundlig undersökning enligt vilken läkaren kommer att förstå patientens tillstånd.
 3. Steg för steg för att behandla kronisk inflammation i prostata, med användning av individuellt utvalda läkemedel och förfaranden.

För behandling av prostatit, hormonella och antibakteriella medel används läkemedel som förbättrar immunitet och även fysioterapi och prostata massage. Alla dessa åtgärder kommer att eliminera inflammation. Om behandlingen startades i ett tidigt skede av sjukdomen, kan du helt återgå körteln till dess normala tillstånd. Folk- och hemmetoder hjälper till att kontrollera sjukdomen och förhindra att det återkommer. Innan behandlingen börjar bör du ta reda på vad som orsakade inflammationen. Om orsaken till prostatit i bakterier görs ett test för känslighet mot antibiotika.

Med en bakterieform kommer behandling att utföras med flera olika antibiotika, regelbunden bakteriologisk plantering av körteln kommer att krävas för att övervaka effektiviteten av behandlingen. Med bakteriell kronisk prostatit är det inte nödvändigt att utrota mikrofloran, vilket underlättar behandlingen och påverkar inte levern så allvarligt. Terapi bör eliminera fenomen som ledde till inflammation, stagnation och normalisering av körteln. För behandling av alla typer av populära metoder är lämpliga.

medicinering

Behandling av prostatit i kronisk form kommer att ta lång tid, och patienten ska vara tålmodig. Det är nödvändigt att regelbundet ta mediciner och besöka specialister för undersökningar och rutiner. Bland läkemedel som läkaren kan ordinera är antispasmodik de första att gå. Läkaren rekommenderar ofta No-Shpu, läkemedlet minskar smärta i prostatit och svullnad i prostata. Platyphylline gör att väggarna i kärlen blir elastiska och släta, vilket gör att återhämtningsprocessen påskyndas.

Narkosmedel kan ordineras för akut smärta. Novokainovaya blockad i underlivet kan vara så effektiv att patienten kommer att bli av med de smärtsamma manifestationerna i upp till sex månader. Bland läkemedel som bekämpar inflammation med prostatit är rektala suppositorier, väljer läkare ofta diklofenak. De lagrar bara, och de är mycket effektiva.

För att döda bakterier används antibiotika i form av tabletter och injektioner, de eliminerar inflammation, dödar virus. Huvudgrupperna: fluorokinoloner, tetracykliner, penicilliner, cephalosporiner (cefixim, cefotaxim, ceftriaxon), makrolider. Med kronisk prostatit mikroclystrar ordineras, hälls lösningen genom ändtarmen, når prostata och läker det.

Transrectal Massage

Det anses vara ett effektivt sätt att behandla kronisk inflammation i körteln. För att förhindra prostata-massage, görs massagen en gång i månaden. Efter 30 år är förfarandet obligatoriskt, så att könslivet var fullt. Transrectal massage kan utföras själv eller i klinik med hjälp av en specialist. Butikerna säljer apparater för proceduren hemma, så varje man kan göra en massage. Förfarandet kan inte göras om det finns smärtsamma förnimmelser.

sjukgymnastik

Bland de effektiva metoderna för behandling av prostatit - fysioterapiprocedurer, som kommer att fungera som ett utmärkt komplement till komplex terapi. Det bästa är:

 • Diatermi. Djup uppvärmning av körteln med högfrekvent ström eller med hjälp av mikrovågor. Förfarandet lindrar smärta, lindrar spasmer, används för att behandla inflammation.
 • Darsonvalism. Förfarandet är baserat på användningen av en högfrekvent ström och en lågspänningsspänning. Nuvarande främjar avlägsnande av spasmer, återställer skada, normaliserar nervsystemet. Förfarandet förbättrar blodflödet, vilket är viktigt för prostatit.
 • Ultraljud. Vågor värmer en öm punkt. Ultraljud har en antibakteriell effekt som dödar bakterier. Förfarandet förbättrar blodcirkulationen.
 • Elektrofores. Elektrisk ström hjälper till att leverera medicinska ämnen på rätt plats.

Traditionell medicin

Infusioner, avkok av örter, heta bad påverkar prostata positivt, vilket utövar en förstärkande effekt på kroppen, vilket inte skadar efter en antibiotikaförlust. Metoder för traditionell medicin bör gå utöver läkemedelsbehandling. Vi erbjuder flera effektiva behandlingsrecept:

 • Aspen bark. Samla råvarorna (gör detta på våren, när barkens tjocklek är högst 5 mm), torka, häll vodka och lämna i två veckor på en mörk plats. Avlägsna infusionen, ta 3 gånger om dagen. Vid en halv kopp vatten tillsätt ett par droppar. Ta ungefär två månader.
 • Infusion av en blandning av örter. Du behöver: lakritsrot, kemistens tusensköna (torkade blommor), fänkål frukter, persilja rot. På en matsked av varje ingrediens rör om. En sked av blandningen häller en liter kokande vatten, efter en halvtimme kommer infusionen att vara klar. Ta på morgonen och kvällen (en kvart kopp i taget).
 • Persilja. Effektivt juicegräs. De använder också rosen av persilja. Det är markerat, hällt med kokt vatten (4 matskedar per 1/4 liter). Insistera på natten, filtrera sedan. Ta efter måltider på matsked.
 • Ginseng. Växten påverkar positivt styrkan, blåsan, effektivt mot mikrober, lindrar inflammation. Du kan laga örtte med ginsengrot eller köpa alkoholtinktur i apoteket.
 • Aloe. Växtens saft avlägsnar svullnad, inflammation, som skadar prostata vävnaden, järnet börjar återhämta sig snabbare. Aloe är en naturlig bedövning, förbättrar blodmikrocirkulationen, främjar läkning. Förbered infusionen med aloe (0,5 kg), honung (0,5 liter) och vin (0,5 liter). Mala växten, blanda ingredienserna, placera i en glasbehållare. Infusera i kylskåpet i en vecka och dränera sedan. Den första veckan av att ta en tesked 3 gånger om dagen, då - i matsalen.
 • Aspargesjuice. Positivt påverkar libido och styrka. Nödvändig volym per dag: 600 ml.
 • Propolis. Denna biprodukt är effektiv för prostatabehandling. Påminner om limens konsistens, propolis desinficerar, har en antibakteriell effekt, lindrar inflammation, smalnar kärlen vid skadan. Receptet för att göra tinkturer: riv 10 g av ämnet på rivaren, blanda bilimmet i den alkohol som uppvärms på vattenbadet. Den resulterande infusionen lagras på en mörk plats.

Korrigering av näring och motion

Behandling av prostatit kommer inte att vara effektiv om du inte gör anpassningar till den livsstil som blir vana. Detta gäller näring och sport. Vi kommer att behöva ändra kosten: med inflammation i prostata är det kontraindicerat: söt, fet mat, rökt mat, sylt, saltat mat, bekvämlighetsmat, te, kaffe, mjöl, konfekt. Dessa produkter på menyn leder till allvarliga brott. En hälsosam diet förutsätter närvaron av jästa mjölkprodukter, fisk, grönsaker, skaldjur, gröna, frukter och bär, söt honung är lämplig.

En hälsosam livsstil med prostatit förutsätter en avvisning av dåliga vanor: tobak, alkohol, innehåller regelbunden motion. Running och simning hjälper till att eliminera blodstagnation i bäckenområdet, i prostataparenkymen. Det finns ett komplex av terapeutiska övningar, inklusive squats. Att bekämpa sjukdomar, stärka immuniteten och förbättra blodflödet kan härdas genom svettning med kallt vatten.

video

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Är det möjligt att bota denna manliga sjukdom eller hur man kan bli av med prostatit en gång för alla?

Prostatit är konfidentiellt ledande bland sjukdomarna i det genitourära systemet i det starkare könet.

Nästan hälften av planetens manliga befolkning lider av dess manifestationer, vilket gör behandlingen och förebyggandet av akut eller kronisk inflammation av prostata akut.

I den här artikeln kan vi prata om detta: prostatit, huruvida det är botbart eller inte, och hur blir du av med prostatit för alltid?

Är det möjligt att bota prostatit?

Ofta passerar prostatit i kronisk form, speciellt om en man inte under akuta sjukdomar uppmärksammar hotande symtom eller fördröjer ett besök hos en urolog.

Många tror att bli av med långsam inflammation i prostata är nästan omöjligt och sjukdomen kommer att komma tillbaka om och om igen.

Så behandlas prostatit? Hänvisning till läkaren med utseendet på de första mindre tecknen på prostatit och adekvat terapi är garantin för nästan fullständig botning och återställning av alla funktioner i genitourinary systemet i sin helhet.

Således är frågan om huruvida prostatit kan botas, det är möjligt att säga med självförtroende: "Ja!". Men en fullständig botemedel mot kronisk prostatit är endast möjlig med ett omfattande tillvägagångssätt.

Drogbehandling bör kombineras med fysioterapi (prostatamassage, användning av specialanordningar) och en hälsosam livsstil.

Användning av endast en av ovanstående behandlingsmetoder uppnår inte en stabil remission. Före behandlingens början är det också önskvärt att vidarebefordra prostatsekretionen, liksom allmänna blod- och urintester, och genomgå en ultraljudsundersökning av prostata.

Hur bli av med prostatit en gång för alla?

Om urologen diagnostiserat "prostatit", var inte panik.

Det är mycket viktigt att noggrant följa behandlingsregimen, vars grundläggande principer är som följer:

 1. Mottagande av antibakteriella läkemedel. För att hitta de mest effektiva av dem, brukar du analysera prostatens hemlighet på floraens känslighet för antibiotika.

I bakteriell prostatit i den akuta formen är ofta föreskrivs läkemedel såsom cefalosporiner, trimetoprimsulfametoksazol, kvinolon och tetracyklin.

En kronisk form av sjukdomen - lipofila antibiotika (clindamycin och erytromycin), fluorokinoloner, erytromycin, karbenicillin, nitrofurantoin, ciprofloxacin.

 • Inträde av antiinflammatoriska läkemedel. De minskar intensiteten av inflammation i vävnaderna i prostata och minskar smärta. De vanligaste är diclofenak, meloxikam, nimesulid.
 • Inträde av alfa-blockerare. De hjälper till att slappna av urinrörets muskler och normalisera svårigheten att urinera. Dessa inkluderar terazosin, tamsulosin, doxazosin och alfuzosin.
 • Med antispasmodik. De eliminerar obehag och smärta i prostata. De mest populära av dem är no-shpa och baralgin.
 • Intag av hormonella droger. De är endast föreskrivna om antiinflammatoriska läkemedel inte hjälper. Oftast ordineras prednisolon eller dexametason.
 • Immunmodulatorisk terapi. Förstörningar av prostatit associeras ofta med en kraftig minskning av immuniteten. För att hjälpa immunsystemet att fullt ut utföra sina funktioner kan det vara med hjälp av sådana läkemedel som polyoxidonium, immunofan, galavit. Ta dem måste vara strikt efter utnämningen av en läkare.
 • Bli av med prostatit, droger som aktiverar blodcirkulationen i bäckenorganen hos män. Dessutom förbättrar de urinering och hjälper till att minska den inflammerade prostata i storlek.

  Dessa läkemedel undertrycker produktionen av manliga könshormoner och minskar produktionen av saft av prostata. Denna grupp omfattar magnesia, karbamazepin, ketokonazol, digoxin och andra läkemedel.

  I nästa video berättar läkaren om vissa droger som används vid behandling av prostatit:

  sjukgymnastik

  Med antibiotikabehandling rekommenderas att kombinera fysioterapiprocedurer, eftersom de stärker dess effekt på kroppen och stimulerar blodcirkulationen i prostata och bäckenregionen. Dessa inkluderar laser- och ultraljudsterapi, jonfores och effekterna av elektromagnetiska svängningar.

  Goda resultat när det gäller normalisering av bakteriell flora, bekämpning av svullnad och återställning av epitelceller, behandlas med lera och eteriska oljor, liksom diatermi, darsonvalisering och inductotermi.

  Många av enheterna för behandling av prostatit arbetar med principen om magnetoterapi, skapar ett magnetfält över fokusen på inflammation och signifikant minskar svullnaden i vävnaderna.

  Dessa inkluderar:

  Apparaten Uzromed har en positiv effekt på prostata tillståndet med hjälp av inducerbar infraröd strålning, Soyuz-Apollo har en vakuumeffekt och skapar pulserande elektromagnetisk strålning med varierande exponeringsfrekvenser.

  Acutetest producerar låg energi bioresonansvåg strålning, och Thermex producerar termiska radiovågor.

  förebyggande

  För att inte behandla prostatit är det lättare att förhindra sitt utseende. Detta kommer att kräva en viss ansträngning från mannen, men resultatet - god hälsa och ett fullständigt intimt liv - talar för sig själva.

  Åtgärder för att förebygga sjukdom ser ut så här:

  1. Fullständig uteslutning av alkoholhaltiga drycker och kaffe, vilket kan provocera frekvent urinering.
  2. En strikt diet, som utesluter kryddor, kryddig, rökt, saltad, stekt och kryddig mat från kosten. Sådan mat orsakar ofta svullnad av prostata och återfall av prostatit. Det är mycket användbart att äta så mycket grönsaker och frukt som möjligt.
  3. Förbud att besöka bastun och bastu, eftersom termiska förfaranden orsakar ett skarpt blodflöde till bäckenorganen.
  4. Regelbundet sexuellt liv, vilket förhindrar stagnation av sekretionen i prostata och prostatit.
  1. Fysisk aktivitet. Om en man diagnostiseras med prostatit, bör han ge upp en helt stillasittande livsstil och regelbundet gå i frisk luft i minst några timmar.

  Ett annat bättre alternativ - sport: jogging på stadion, simning, gymnastik, friidrott.

 • Avslag från alltför täta underkläder, t ex smala smältningar, vilket kan leda till lokal överhettning av könsorganen.
 • Minimera hypotermi: män för att undvika prostatit ska alltid klä sig för vädret.
 • I följande träningsvideo för en hälsosam prostata och förebyggande av sjukdomen:

  Kronisk prostatit är inte en mening för livet. Även om en sådan diagnos redan finns i historien, bör du hitta en bra specialist, genomgå en fullständig behandling och förändra din livsstil till en aktiv - och sjukdomen kommer inte att störa dig längre. Nu vet du hur man ska bli av med prostatit för alltid och hur man behåller din hälsa i gott skick.

  Är kronisk prostatit hos män behandlade?

  Många patienter, efter att ha läst om diagnosen prostatit, panik. Det verkar som om de som män aldrig fullt ut inser sig själva. I ett försök att klara av sina erfarenheter glömmer de om att behandlingen påbörjas. I händelse av en försummad form av sjukdomen blir det svårare att bli av med det.

  Inte alla vet om prostatit behandlas eller inte, och också om det är möjligt att undvika övergången till ett kroniskt stadium. För att klara problemet är det nödvändigt att inte bara identifiera källa och orsaker till överträdelser utan också att välja rätt läkare, att genomgå undersökning och följa läkares rekommendationer.

  Identifiera problemet

  Män identifierar ofta prostatit och impotens. Men även om begreppen är nära besläktade överlappar de inte alltid. Därför bör tidig upptäckt av prostatit vara uppmärksam på:

  • ömhet och brinnande i urinröret
  • frekvent uppmaning att urinera
  • allvarlighetsgrad i ljummen
  • smärta i underlivet.
  Förändringar i prostatit

  Det är värt att notera att symptomen på prostatit hos män i det inledande skedet kanske inte kan observeras. Var fjärde patienten har en sjukdom utan synliga manifestationer. Därför kan kontakt med en läkare vara otrolig.

  När det är uppenbara symptom, ska du omedelbart kontakta en specialist. Störande tecken är:

  • överträdelse av urogenitala funktioner
  • smärta i bäckenet
  • minskad sexuell aktivitet.

  Modern medicin har ett brett utbud av metoder för att bli av med prostatit. Med en snabb diagnos att läka sjukdomen kan det bli utan konsekvenser.

  Vem ska jag kontakta om jag utvecklar prostatit?

  Många män tvivlar på om kronisk prostatit behandlas. Även om sjukdomen noteras i ett försummat stadium kan patienten hjälpas till att klara av prostatit. Övergången från det akuta skedet till det kroniska anses vara allvarligt. Men i det här fallet startade behandlingen i tid kommer att bidra till att minska symtomen och bota sjukdomen.

  Undersökning av en läkare med misstanke om prostatit

  Det är nödvändigt att checka in med en läkare. I vissa fall kräver patienten ett omfattande samråd med olika specialister.

  1. Först och främst behöver du kontakta en urolog. Läkaren specialiserar sig på sjukdomar i det genitourära systemet hos patienter.
  2. En annan manlig specialist är en andrologist. Det kommer att bidra till att lösa inte bara problemet med urinen, utan även reproduktionssystemet.
  3. Om det finns purulenta abscesser, kommer en kirurgs samråd att krävas. I vissa fall krävs kirurgi.
  4. För utdelning av ytterligare terapi är det nödvändigt att besöka sjukgymnast. Han kommer att rekommendera procedurer som hjälper till att återställa människors hälsa.
  5. Om en man föll i depression efter att ha upptäckt sjukdomen, behöver du besöka en psykoterapeut.

  Förutom huvudläkare kan andra specialister behövas. De är nödvändiga när prostatit orsakas av vissa sjukdomar i kroppssystemen. I händelse av en tendens till trombos och problem med cirkulationssystemet är ett samråd med hematologen nödvändigt. Om prostatit orsakas av hormonella förändringar är det viktigt att besöka en endokrinolog.

  Examinationer och test

  Vid läkares tidpunkt är det nödvändigt att beskriva symptom och förändringar i kroppen så mycket som möjligt. Var inte blyg, för en läkare kan felaktigt ordinera behandling om det inte finns några problem att få veta.

  Fingerundersökning av prostata

  Efter att ha samlat en anamnese ska läkaren genomföra en undersökning av prostatakörteln. Förfarandet är mycket obehagligt för många patienter, eftersom det genomförs genom anus. Det är dock nödvändigt att identifiera sjukdomsfasen. Under processen att känna kan läkaren identifiera orsaken till störningarna i kroppen. Ofta uppstår symtomen på grund av:

  Under palpationen kommer prostats hemlighet att tas för bakteriologisk analys.

  Därefter skickas patienten för ultraljud. Förfarandet är nödvändigt för att bekräfta eller återkalla den förinställda diagnosen.

  Ultraljudsundersökning av prostata

  Bland laboratorietesterna isoleras en allmän analys av urin och blod. På dem kommer det att vara möjligt att avslöja överträdelser i kroppen, förekomsten och omfattningen av inflammatorisk process.

  Ett viktigt steg är blodprovet för PSA med prostatit. Med en ökning av antigenens nivå i blodet är det möjligt att diagnostisera adenom eller malign neoplasma i prostatakörteln. Dessa sjukdomar är allvarliga komplikationer av prostatit.

  Allmänt och PSA blodprov

  De nödvändiga undersökningarna kan vara mycket obehagliga för en man. Men det är värt att komma ihåg att utan dem kan du inte bli av med prostatit. Då kommer den kroniska formen av sjukdomen inte att botas.

  Läkarnas rekommendationer

  Många patienter som lyckades bli av med prostatit, lämna positiv feedback. De noterar att förutom att ta medicin, hjälpte de sig av läkares rekommendationer. Läkare rekommenderas att följa enkla regler som kommer att påskynda återhämtningsprocessen.

  1. Innan du tar medicin, bör kosttillskott noga läsa instruktionerna. Det är viktigt att fonderna inte påverkar urinfunktionen, vilket kan öka symtomen på sjukdomen.
  2. Det är värt att notera användningen av kaffe, alkohol.
  3. Det är viktigt att ändra kosten. Det är nödvändigt att utesluta kryddig mat, såser och kryddor. De påverkar prostatakörteln, vilket gör att det sväller. Därför kan urinering vara mycket svårt.
  4. Det är värt att dosera för att besöka bastun och bastu. Förfarandet påverkar cirkulationen i bäckenorganen, varigenom urinering kan öka.
  5. Det är viktigt att följa alla recept från urologen, att ta föreskrivna läkemedel. Annars kan prostatit lätt gå till adenomen.


  Behandling av kronisk prostatit är inte en lätt uppgift. Men om du följer rekommendationerna från honom kan du också bli av med den. Terapi utförs med hjälp av:

  Det är värt att komma ihåg att förutom behandling är det viktigt att regelbundet besöka en läkare. Han måste övervaka dynamiken, och vid behov justera behandlingen.

  livsstil

  Innan du tar medicin, bör du tänka på din egen livsstil. Utan sin normalisering är det inte möjligt att klara problemet.

  Aktiv hälsosam livsstil hindrar utseende av prostatit

  1. Det är värt att ta hand om bekväma underkläder. Det ska inte pressa könsorganen och orsaka obehag.
  2. Det är viktigt att inte tillåta hypotermi vid badning. På vintern är det nödvändigt att värma med termiskt underkläder.
  3. Du måste definitivt sluta röka och dricka alkoholhaltiga drycker. De kan förvärra förloppet av prostatit.
  4. Det är nödvändigt att normalisera kosten. Mat bör vara användbart, berikat med proteiner, kolhydrater och vegetabiliska fetter. Det behövs tre gånger om dagen. Det är viktigt att utesluta skadliga akuta, salta, feta livsmedel som förvärrar kroppens tillstånd.
  5. Det är värt att göra sport, för att utesluta stagnation i bäckenorganen. Ett utmärkt val kan springa, cykla, simma.

  Är det möjligt att bota prostatit?

  Behandlas prostatit? Alla män är alarmister, speciellt om frågan handlar om människors hälsa. Med reproduktionssystemets patologier faller de i panik, är utsatta för depression, vilket är dåligt för psyken.

  Prostatit är en inflammatorisk process i prostatakörteln som är ansvarig för att utveckla en hemlighet som ingår i ejakulatet. Att inte utföra tidig behandling av prostatit hos män framkallar sjukdomens övergång till kronisk form.

  Behandling av prostatit är nödvändig, eftersom sjukdomen passerar in i adenomen och degenererar sedan till cancer.

  Vad är riskfaktorerna för män för prostatit?

  Fram till nyligen har läkare hävdat att förekomst av prostatit kan ske endast hos män efter 45 år. Däremot har sjukdomen förändrat omfattningen av patienternas ålder, hittills förekommer inflammation i prostata även hos små barn. Är kronisk prostatit behandlad?

  Vilka prostata massageapparater rekommenderas av läkare.

  Rudnev VM, urolog, läkare av högsta kategori:

  "Massager för prostata Prostata hjälp MP-1 - Det här är en utmärkt lösning för dem som av någon anledning inte är redo att gå på massage i kliniken. Om du masserar på instruktionerna som följer med enheten kommer det att bli inte mindre effektiv, än en massage med en erfaren urolog. I allmänhet har massageapparaten en positiv effekt på det genitourära systemet. Det finns en främjande av borttagning av stenar från blåsan, passerar gradvis den försvagande smärtan i underlivet, genom att förbättra blodcirkulationen ökar lokala immunitet. "

  För att svara på denna fråga är det nödvändigt att förstå frågan, vilka orsakar åstadkomma ett utbrott av sjukdomen.

  Riskfaktorer:

  Doktors rekommendationer

  • En infektion som överförs genom sexuell intimitet. När en man leder en oordninglig livsstil, utan att använda preventivmedel vid oavsiktliga sexuella handlingar, kan de bli smittade med virus, bakterier och skadliga mikroorganismer. Efter att ha trängt infektionen i bäckenet, utvecklas inflammationsprocessen. Infektion är inte det värsta du kan få jämfört med hiv, trichomoniasis, gonorré.
  • Oregelbundet sexliv. Långsam avhållsamhet eller för ofta samlag kan ge upphov till stasisutsöndringar i prostata. Sådana fenomen är skadliga för det urogenitala systemet. Intermittent samlag är också mycket skadligt för människors hälsa. Frekvent excitation med sämre utlösning kan utlösa uppkomsten av prostatit.
  • Genetisk predisposition. Om någon från släktet i genusen hade prostatit, är risken för sjukdom hos sådana män mycket högre än andra representanter för den starka halvan av mänskligheten.
  • Narkotikamissbruk, narkotikamissbruk, drogbruk, lågkvalitativ diet. Alla dessa orsaker kan påverka starten av prostatit, eftersom de helt påverkar hälsan hos hela organismen, inklusive bäckenorganen.
  • Hypotermi. Män är mycket benägna att kyla, särskilt det gäller den kalla årstiden. På grund av hypotermi hos benen eller hela kroppen kan symtom på inflammation i prostatakörteln uppträda. Prostatakörteln gillar inte hypotermi.
  • En stillasittande livsstil. Inflammation av prostatakörteln förekommer hos män som saknar fysisk aktivitet. Detta beror på nedsatt blodcirkulation i bäckenorganen. Dessutom finns det förstoppning, en stillastående utsöndring i prostata och som ett resultat blinkar prostatit.

  En viktig faktor är immunförsvarets allmänna tillstånd. Därför, om patienten har haft en virus- eller infektionssjukdom dagen innan, är hans kropp försvagad och kan inte kämpa i full styrka med infektionsinfektionen.

  Samtidigt känner mannen med några symtom, som kan ses som prostatit:

  Problem urinering

  • hindrad urinutsläpp;
  • smärta av dragande karaktär till underkanten och in i perineum;
  • konstant eller frekvent frånvaro av erektion på morgonen;
  • försvagad styrka eller total frånvaro;
  • inte en lång smärtsam känsla i könsorganen efter fröets utbrott.

  Om en man har kronisk prostatit, behandlas denna sjukdom? Det första steget är att ta itu med problemet att eliminera orsaken, som utlöste uppkomsten av denna patologi. Nästa uppgift är att ompröva din livsstil.

  Det finns en terapi för härdning av prostatit

  På vissa patienter, på grund av misslyckad behandling, inträffar depression, varefter mannen inte vill fortsätta ytterligare terapi. De kommer att förena med deras sjukdom, vilket förvärrar tillståndet i prostatakörteln fram till sjukdomens kroniska lopp.

  Det finns inget omöjligt, du kan inte fördröja den redan svåra situationen - prostatit behandlas med stor omsorg om du gör maximal insats. Åtminstone hittills finns det många metoder och lösningar.

  Hur man behandlar prostatacancer korrekt

  Körteln kommer aldrig att stör om den inte är inflammerad. När vissa förändringar i kroppen inte blir önskvärda manifesteras detta av en viss symtomatologi:

  Prostatit hotar impotens! Prostata kommer att vara lika nytt om.

  Innan du börjar behandla, måste du konsultera en specialist som kommer att ordinera den nödvändiga behandlingen efter diagnosen. Ibland kan det vara nödvändigt att konsultera ett antal specialister.

  1. Urologen. Profilläkaren bör undersöka patienten först.
  2. Fysioterapeuten är engagerad i utnämningen av nödvändiga förfaranden, för varje patient har specialisten sitt eget tillvägagångssätt, i varje enskilt fall krävs ett individuellt tillvägagångssätt.
  3. Kirurg. Med purulenta abscesser är det denna specialist som hjälper.
  4. Psykiateren. Män med nedsatt psyko-emotionell balans krävs för att hålla sessioner med terapeuten.

  Med ytterligare patologiska processer i kroppen kan andra undersökningar av specialister krävas, med hänsyn till sjukdomsprofilen.

  Hur behandlas prostatainflammation?

  Prostatit är härdbar efter en grundlig diagnos:

  Diagnostiska åtgärder

  • laboratorieforskning;
  • prostatsekretionsanalys;
  • ultraljud;
  • Uroflowmetry (bestämning av urinhastighet).

  Efter att ha utfört de nödvändiga procedurerna och klargör den kliniska bilden bestäms en behandlingsregim.

  När en hel kurs tilldelas ser systemet så här ut:

  • användning av antibiotikabehandling
  • reflexbehandling, ultraljud, hirudoterapi och ett antal andra fysioterapeutiska förfaranden;
  • massera prostata.

  Behandlingsregimen som föreskrivs av urologen bör stödjas av ett antal ändringar i ditt liv, nämligen:

  • upprätthålla en hälsosam livsstil;
  • rätt näring
  • mottagning av vitaminkomplex
  • sportaktiviteter (daglig träning, joggning).

  Den felsökta rytmen i livet, stöder mycket effektivt terapeutisk terapi.

  Typer av prostatit

  Typen av patologi bestäms efter en fullständig diagnos och erhåller resultaten av analyserna. Baserat på sjukdomsversionen väljer specialisten en acceptabel behandling. Huruvida vi ska bota en prostatit?

  Akut form av sjukdomen. Är prostatit akut behandlad en sådan patologi? Denna patologi behandlas med den obligatoriska tillämpningen av en antibiotikakurs. Ofta tar sjukdomen en svår form, då måste patienten vara inlagd för en längre behandling med olika metoder och preparat. Det finns nästan inga fall då prostatit inte botas. Detta beror på det faktum att den akuta formen av prostatit är lätt att diagnostisera.

  Infektiös typ av patologi. Terapeutisk behandling riktar sig till eliminering av infektionsflora. Det rekommenderas att använda antibakteriella, antiinflammatoriska läkemedel som förbättrar blodcirkulationen.

  Kronisk förlopp av sjukdomen. Patienter med kronisk form behandlas mycket längre. Sjukdom kräver mycket ansträngning och noggrann inriktning. I vissa fall är det nödvändigt att genomgå flera behandlingskurser med hjälp av olika tekniker. Män som botade kronisk prostatit, säger att patologin måste kämpa mer än ett år. Under behandlingen behandlar män ofta hjälp från människors recept, men det bör noteras att traditionell medicin inte kan vara grundläggande, men endast ytterligare.

  Hur man hjälper folkmedicinska lösningar

  Bota en kronisk sjukdom kan vara genom ytterligare användning av traditionella läkemedel. För detta finns det många recept för att förbereda avkok, tinkturer, rektala suppositorier.

  Bra egenskaper har biprodukter: honung, propolis, podmor, royal gelé. På Internet kan du hitta många alternativ för behandling av folkmedicin, bara det är värt att komma ihåg att behandlingen används utöver urologens bestämda system.

  Vem sa att bota prostatit hårt?

  Döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - en seger i kampen mot prostatit är inte på din sida. och dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

  • Smärta i underlivet, skrot, perineum;
  • Uppstoppad blåsan;
  • Sexuell dysfunktion;

  Har du redan tänkt på kirurgisk ingrepp? Det är förståeligt, eftersom prostatit kan leda till allvarliga konsekvenser (infertilitet, cancer, impotens). Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning? Läs mer >>

  Behandlas prostatit?

  Många medelålders och äldre män är intresserade av huruvida prostatit behandlas och med vilka medel det är möjligt att undvika denna sjukdom. För att hantera denna fråga måste du ta reda på vad som orsakar sjukdomen och eliminera dessa faktorer från patientens liv. Det är också viktigt att klara alla symtom eftersom de väsentligt minskar människans levnadsstandard. Sannolikheten för återhämtning beror på när patologin upptäcktes, huruvida det hade blivit komplicerat, om samtidiga sjukdomar är närvarande.

  Behandling utförs i ett komplex, använder nästan aldrig bara en metod - bara tar mediciner eller bara besöker sjukgymnastikförfaranden. Om du tillämpar rätt ansträngning kommer prostatit att gå iväg, och mannen kommer att återgå till den vanliga livsstilen. Men han rekommenderas att följa en hälsosam livsstil, för när omvänden är lätt att tjäna inflammation igen (speciellt chanserna med ålder).

  Symptom på sjukdomen

  Prostatit är en inflammatorisk sjukdom i prostatakörteln, det manliga könsorganet. Han anses vara den vanligaste urologiska sjukdomen, med toppen av sjukdomsfallet som förklaras av representanter för den starka hälften av mänskligheten äldre än 50 år. Vid denna ålder lider varje andra person, 40% för 40-åringar är 40% och för närvarande växer antalet patienter bland ungdomar.

  Prostatit i sin kurs är indelad i 2 grupper: kronisk och akut. I det första fallet får symtomen i praktiken inte att känna sig, suddas och smutsas, med förvärring är motsatsen sant.

  Prostatakörteln ligger direkt under blåsan och passerar genom en liten del av urinkanalen, vilket orsakar att vissa tecken på sjukdomen är förknippade med urinprocessen. Med inflammation ökar organs storlek, börjar klämma både urea och urinledningar. Sådana manifestationer är möjliga:

  • Smärta vid urinering, åtföljd av snitt och bränning
  • Avbrott av strålen, urinutbyte
  • Känsla av ofullständig tömning av blåsan
  • Akut urinretention eller inkontinens

  Bland prostatafunktionerna är kontrollen över könshormoner, deras produktion. När dessa processer bryts, lider kraften. Det är på grund av hennes frustration, många är intresserade av huruvida kronisk prostatit behandlas hos män och hur snabbt det händer. Erektil dysfunktion kan vara antingen mycket svag (delvis frånvaro av erektion, sänkning av sexuell lust) och stark (fullständig frånvaro av erektion, orgasm, impotens). Brott kan uttryckas i för tidig eller försenad utlösning, spontana långa nattliga erektioner, smärta vid utlösning eller samlag. Dessutom kan du ringa till sådana symtom: smärta i bäckenområdet, ge tillbaka eller anus, svaghet, feber, föroreningar av pus eller blod i urinen etc.

  Orsaker till utveckling

  Det finns många faktorer som kan orsaka prostatit. De vanligaste bland dem är stagnation i det lilla bäckenet (kongestiv eller icke-infektiös prostatit) och infektion av vävnader (bakteriell eller smittsam). Anledningen till den första kan vara:

  1. övervikt
  2. Kronisk förstoppning
  3. Överträdelser av blod och lymfcirkulation
  4. Lång avhållsamhet
  5. skador

  Patogena mikroorganismer kan komma in i prostatavävnaden med oskyddad sexuell kontakt. Också (som händer mycket oftare), kommer de till körteln av blod eller lymfström från infektionsfokus i ett annat kroppssystem. Det kan också hända att i ett system är mikroorganismen en normal del av mikrofloran, och att komma in i prostata börjar omedelbart inflammatoriska processer (till exempel E. coli). Är prostatit behandlad hos män med sådana orsaker? Modern medicin låter dig bli av med patologi vid någon av dess källor, oavsett om det är en parasit eller försvagad immunitet.

  Andra orsaker till utvecklingen av prostatit kan vara hormonella störningar, undernäring, rökning och stress, stark fysisk och psykisk stress. Utvecklingen av inflammation kan påverka en ålder av en man, en brist i hans kropp av vitaminer, hypotermi, artificiell förlängning av samlag.

  Eventuella komplikationer

  Om behandling av prostatit började för sent eller gjordes felaktigt, finns det alla risker för att vissa konsekvenser uppstår. De kan förekomma i utseendet av nya sjukdomar eller i komplikationen hos redan befintliga. De vanligaste är sådana patologier:

  • Blåsor. Det är en inflammation av sällsynta vesiklar, ett symptom som mycket påminner om prostatit. Med den långa frånvaron av behandling leder till irreversibel infertilitet, orsakas av nästan samma faktorer som prostata inflammation
  • Kollikulit. Inflammation av det orala tuberkletet (kragen), som ligger mycket nära körteln. Den inflammatoriska processen utvecklas vanligen på grund av viss infektion, leder till problem med erektilfunktionen
  • Impotens. Det orsakas av kränkningen av produktion och omvandling av könshormoner, är vanligtvis tillfällig i naturen, för Den hormonella bakgrunden kan korrigeras av androgener. Om det orsakas av psykologiska faktorer, bör du kontakta lämplig specialist
  • Infertilitet. Anledningen till det är minskningen i utsöndringen av prostata, vilket ger spermierna en livskraftig miljö i sperma. Också på grund av den ökade temperaturen i prostata störs bildandet av spermatozoerna själva (de behöver vissa villkor för detta)
  • Adenom av prostata. Är en godartad proliferation av prostatavävnad (tumör), på grund av vilket urinröret kan överlappa helt. Symtom ligner på prostatit, ganska ofta utvecklas de samtidigt
  • Stenar i prostatakörteln. Formas med stagnation av olika vätskor i prostata och med retur av urin. Små concrements kan tvättas ut ur kroppen med hjälp av diuretika, för större, ett förfarande för slipning (ultraljud, magnetfält) eller kirurgisk borttagning

  Om det finns en sådan diagnos som prostatacancer, blir frågan om kronisk prostatit behandlas ganska svår. Om det inte finns metastaser kan patienten ta bort prostatakörteln och det kommer att förbli relativt hälsosamt (kan förbli oförskämt, med nedsatt potens). Ur purulenta formationer i prostata är det också ganska svårt att bli av med mycket stora chanser att störa deras integritet, tk. Detta kan leda till blodförgiftning och dödsfall.

  Sätt att bli av med sjukdomen

  Behandling av kronisk prostatit oftast hemma krävs endast sjukhusvård i de allvarligaste fallen som svår smärta eller akut urinretention. För att eliminera patologi använder läkare medicin, fysioterapi, kost, motionsterapi och operation. Förutom dem används folkmekanismer och andra icke-standardiserade metoder. Behandlingen börjar omedelbart efter upptäckten av sjukdomen - patienten ges de medel som kan stoppa symtomen på patologi. Efter att ha bestämt sin orsak, läggs läkemedel och förfaranden som klarar av det.

  I drogterapi är ett mycket stort urval läkemedel, så det är bättre att lämna specialisterna och inte ta självständiga åtgärder. Att dricka kan vara:

  1. Antibiotika (Doxycyklin, Azitromycin). Förstöra patogen mikroflora, har ett stort antal biverkningar
  2. Alfa-adrenoblocker (Alfuzosin). Förenkla processen med urinering
  3. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel (Ibuprofen). Minska inflammatoriska processer, ha antipyretisk och analgetisk effekt
  4. Muskelavslappnande medel (Midokalm). Bete som adrenolytika - hjälp med urineringstörningar
  5. Hormonala läkemedel (Sustanon, Omnadren). Upprätta en hormonell bakgrund, förbättra erektilfunktionens arbete
  6. Immunostimulerande medel (polyoxidonium). Ökad immunitet, aktivera immunsvar mot patogener

  Dessutom kan vitamin mineral komplex läggas till denna grupp. En sjuk kropp har inte alltid tillräckligt med näringsämnen. I en separat kategori isoleras växtprodukter; helt av med prostatit, de kan inte, inte agera omedelbart, men har inte biverkningar som syntetiska droger. Om du bestämmer dig för att använda dem, vet du att de hjälper till att hjälpa dem bara i början av sjukdomen eller i den enklaste formen. Recensioner av huruvida prostatit behandlas hos män med naturliga preparat är tillräcklig på Internet, liksom olika erbjudanden från tillverkare. Vi rekommenderar dig att inte lita på dem, men till din läkare.

  Förutom läkemedel bör en man med prostatit besöka sjukhusets procedurer. De kan förbättra läkemedlets assimilabilitet, förbättra blodcirkulationen och metabolism, påskynda regenerering av vävnader. Laser och magnetisk terapi, ultraljud och uppvärmning anses vara effektiva här. I den kroniska formen av sjukdomen kan man rekommendera att ta bad med medicinska örter, besöka badet. Den positiva effekten har lera behandling.

  Om konventionella metoder inte hjälper, tillgripa radikal - kirurgisk ingrepp. Han försöker undvika, för Under operationen avlägsnas en del eller hela prostata. Den kan utföras i öppen form, men minimalt invasiva tekniker används idag, då endast ett par små snitt görs, genom vilket allt arbete är gjort. För att påskynda återhämtningen kan det rekommenderas att använda läkemedel från traditionell medicin. De kan hittas i ett apotek eller förberedas av dig själv, de kan bara användas med den läkande läkarens tillåtelse.

  förebyggande

  På framsidan av mannen var inte en fråga om huruvida prostatit behandlas helt eller om han kommer att ha all livet självt på något sätt att begränsa det är bättre att ta hand om förebyggande av denna sjukdom. Vad ingår i förpackningspaketet:

  1. Korrekt och balanserad näring
  2. Övergivande av dåliga vanor
  3. Regelbundna sexuella relationer
  4. Sportaktiviteter
  5. Årligt besök hos läkaren

  Mat påverkar signifikant tillståndet hos det genitourära systemet, eftersom kan leda till förstoppning (prostatit orsak), urin irritera kanalväggen (orsakar uretrit, prostatit och den senare), öka vikten av hannar (extra vikt störa blodflödet i bäckenet, det stagnera vätska och inflammation visas). Vid behandlingen är det också nödvändigt att hålla sig till en diet, annars kommer många ansträngningar att gå fel. I menyn av representanten för det starkare könet bör råda grädde, grönsaker och frukt, gröna. Matlagning rekommenderas för ett par eller laga mat, gryta, baka, men stek inte. Om det är friterat, byt djurfett med grönsak när du lagar mat.

  Män bör undvika stressiga situationer, vila mer och sova i ett visst antal timmar. Det rekommenderas också att du inte överdriver dig fysiskt.

  Begränsa konsumtionen av alkoholhaltiga drycker, starkt kaffe. Det är bättre att dricka grönt te, komposit, färskpressad juice, fruktdrycker. Det är förbjudet att äta för salt och kryddig mat, fet mat, snabbmat, halvfabrikat. Detta kommer att skydda inte bara de sexuella men också andra system från många sjukdomar. Regelbundna fysiska övningar kommer att undvika stagnation av vätskor i lilla bäckenet och förbättra blodcirkulationen där, anpassa metaboliska processer, stärka immuniteten. Tack vare läkarbesök och årlig leverans av analyser kan snabbt identifiera de tidiga stadierna av prostatacancer sjukdom eller vid allvarliga stadier för asymtomatisk form av utveckling.

  I videon nedan kommer Dr Evdokimenko också att prata i detalj om behandlingen av prostatit, olika terapeutiska metoder som vi inte har nämnt.