Huvud
Symptom

Är kronisk prostatit hos män behandlade?

Många patienter, efter att ha läst om diagnosen prostatit, panik. Det verkar som om de som män aldrig fullt ut inser sig själva. I ett försök att klara av sina erfarenheter glömmer de om att behandlingen påbörjas. I händelse av en försummad form av sjukdomen blir det svårare att bli av med det.

Inte alla vet om prostatit behandlas eller inte, och också om det är möjligt att undvika övergången till ett kroniskt stadium. För att klara problemet är det nödvändigt att inte bara identifiera källa och orsaker till överträdelser utan också att välja rätt läkare, att genomgå undersökning och följa läkares rekommendationer.

Identifiera problemet

Män identifierar ofta prostatit och impotens. Men även om begreppen är nära besläktade överlappar de inte alltid. Därför bör tidig upptäckt av prostatit vara uppmärksam på:

 • ömhet och brinnande i urinröret
 • frekvent uppmaning att urinera
 • allvarlighetsgrad i ljummen
 • smärta i underlivet.
Förändringar i prostatit

Det är värt att notera att symptomen på prostatit hos män i det inledande skedet kanske inte kan observeras. Var fjärde patienten har en sjukdom utan synliga manifestationer. Därför kan kontakt med en läkare vara otrolig.

När det är uppenbara symptom, ska du omedelbart kontakta en specialist. Störande tecken är:

 • överträdelse av urogenitala funktioner
 • smärta i bäckenet
 • minskad sexuell aktivitet.

Modern medicin har ett brett utbud av metoder för att bli av med prostatit. Med en snabb diagnos att läka sjukdomen kan det bli utan konsekvenser.

Vem ska jag kontakta om jag utvecklar prostatit?

Många män tvivlar på om kronisk prostatit behandlas. Även om sjukdomen noteras i ett försummat stadium kan patienten hjälpas till att klara av prostatit. Övergången från det akuta skedet till det kroniska anses vara allvarligt. Men i det här fallet startade behandlingen i tid kommer att bidra till att minska symtomen och bota sjukdomen.

Undersökning av en läkare med misstanke om prostatit

Det är nödvändigt att checka in med en läkare. I vissa fall kräver patienten ett omfattande samråd med olika specialister.

 1. Först och främst behöver du kontakta en urolog. Läkaren specialiserar sig på sjukdomar i det genitourära systemet hos patienter.
 2. En annan manlig specialist är en andrologist. Det kommer att bidra till att lösa inte bara problemet med urinen, utan även reproduktionssystemet.
 3. Om det finns purulenta abscesser, kommer en kirurgs samråd att krävas. I vissa fall krävs kirurgi.
 4. För utdelning av ytterligare terapi är det nödvändigt att besöka sjukgymnast. Han kommer att rekommendera procedurer som hjälper till att återställa människors hälsa.
 5. Om en man föll i depression efter att ha upptäckt sjukdomen, behöver du besöka en psykoterapeut.

Förutom huvudläkare kan andra specialister behövas. De är nödvändiga när prostatit orsakas av vissa sjukdomar i kroppssystemen. I händelse av en tendens till trombos och problem med cirkulationssystemet är ett samråd med hematologen nödvändigt. Om prostatit orsakas av hormonella förändringar är det viktigt att besöka en endokrinolog.

Examinationer och test

Vid läkares tidpunkt är det nödvändigt att beskriva symptom och förändringar i kroppen så mycket som möjligt. Var inte blyg, för en läkare kan felaktigt ordinera behandling om det inte finns några problem att få veta.

Fingerundersökning av prostata

Efter att ha samlat en anamnese ska läkaren genomföra en undersökning av prostatakörteln. Förfarandet är mycket obehagligt för många patienter, eftersom det genomförs genom anus. Det är dock nödvändigt att identifiera sjukdomsfasen. Under processen att känna kan läkaren identifiera orsaken till störningarna i kroppen. Ofta uppstår symtomen på grund av:

Under palpationen kommer prostats hemlighet att tas för bakteriologisk analys.

Därefter skickas patienten för ultraljud. Förfarandet är nödvändigt för att bekräfta eller återkalla den förinställda diagnosen.

Ultraljudsundersökning av prostata

Bland laboratorietesterna isoleras en allmän analys av urin och blod. På dem kommer det att vara möjligt att avslöja överträdelser i kroppen, förekomsten och omfattningen av inflammatorisk process.

Ett viktigt steg är blodprovet för PSA med prostatit. Med en ökning av antigenens nivå i blodet är det möjligt att diagnostisera adenom eller malign neoplasma i prostatakörteln. Dessa sjukdomar är allvarliga komplikationer av prostatit.

Allmänt och PSA blodprov

De nödvändiga undersökningarna kan vara mycket obehagliga för en man. Men det är värt att komma ihåg att utan dem kan du inte bli av med prostatit. Då kommer den kroniska formen av sjukdomen inte att botas.

Läkarnas rekommendationer

Många patienter som lyckades bli av med prostatit, lämna positiv feedback. De noterar att förutom att ta medicin, hjälpte de sig av läkares rekommendationer. Läkare rekommenderas att följa enkla regler som kommer att påskynda återhämtningsprocessen.

 1. Innan du tar medicin, bör kosttillskott noga läsa instruktionerna. Det är viktigt att fonderna inte påverkar urinfunktionen, vilket kan öka symtomen på sjukdomen.
 2. Det är värt att notera användningen av kaffe, alkohol.
 3. Det är viktigt att ändra kosten. Det är nödvändigt att utesluta kryddig mat, såser och kryddor. De påverkar prostatakörteln, vilket gör att det sväller. Därför kan urinering vara mycket svårt.
 4. Det är värt att dosera för att besöka bastun och bastu. Förfarandet påverkar cirkulationen i bäckenorganen, varigenom urinering kan öka.
 5. Det är viktigt att följa alla recept från urologen, att ta föreskrivna läkemedel. Annars kan prostatit lätt gå till adenomen.


Behandling av kronisk prostatit är inte en lätt uppgift. Men om du följer rekommendationerna från honom kan du också bli av med den. Terapi utförs med hjälp av:

Det är värt att komma ihåg att förutom behandling är det viktigt att regelbundet besöka en läkare. Han måste övervaka dynamiken, och vid behov justera behandlingen.

livsstil

Innan du tar medicin, bör du tänka på din egen livsstil. Utan sin normalisering är det inte möjligt att klara problemet.

Aktiv hälsosam livsstil hindrar utseende av prostatit

 1. Det är värt att ta hand om bekväma underkläder. Det ska inte pressa könsorganen och orsaka obehag.
 2. Det är viktigt att inte tillåta hypotermi vid badning. På vintern är det nödvändigt att värma med termiskt underkläder.
 3. Du måste definitivt sluta röka och dricka alkoholhaltiga drycker. De kan förvärra förloppet av prostatit.
 4. Det är nödvändigt att normalisera kosten. Mat bör vara användbart, berikat med proteiner, kolhydrater och vegetabiliska fetter. Det behövs tre gånger om dagen. Det är viktigt att utesluta skadliga akuta, salta, feta livsmedel som förvärrar kroppens tillstånd.
 5. Det är värt att göra sport, för att utesluta stagnation i bäckenorganen. Ett utmärkt val kan springa, cykla, simma.

Behandlas prostatit?

Prostatit är härdbar, men många representanter för den starka hälften av mänskligheten är så morbidt oroliga över sin hälsa att nyheten om att de har prostatit, sätter dem i deprimerat tillstånd.

Ofta medför en misslyckad behandling att du släpper ner dina händer och buktar för din sjukdom. Sådan lydnad kan ge upphov till sjukdomen, och akut prostatit kommer snart att passera in i det kroniska.

Även om detta humör är ganska förståeligt för män, borde man inte avskräckas. Behöver bara lyssna på experter som enhälligt säger att slaget med prostatit kommer att vunnas om du lägger maximal ansträngning.

Vi närmar oss frågan korrekt

Prostatan är ordnad så att den inte stör sig förrän inflammatoriska processer uppträder i den.

Samtidigt, när oönskade problem uppträder hos män, uppträder särskilda tecken direkt:

 • Önskningar blir vanligare, det är brännande och andra obehagliga stunder - det stör det genitourära systemet.
 • ofta män har smärtsamma förnimmelser i bäckenregionen;
 • Sexuell funktion är bruten.

Och sedan har männen frågor: vem ska du kontakta med problemet och vad är chansen? Hittills kan många urologiska enheter hjälpa patienter med prostatit.

För att fastställa en korrekt diagnos kan det vara nödvändigt att samråda med en, men flera specialister:

 1. Urolog. Den första som kontaktar om det finns ett problem. Det är han som är involverad i genitourinary systemet.
 2. Sjukgymnast. Kan utse ytterligare förfaranden till huvudlinjen av behandlingen. Varje fall kräver sitt eget tillvägagångssätt.
 3. Kirurg. Vil hjälpa till att lösa problemet med purulenta abscesser (om tillgängligt).
 4. Psykoterapeut. Det kan vara nödvändigt för patienter med stört känslomässigt tillstånd.

Dessutom, om det finns hälsoproblem med andra, kan andra experter behöva behandla prostatit.

Till exempel kan en del män (eftersom erfarenheten visar) påvisas massa patologiska förändringar som negativt påverkar ämnesomsättningen, blodcirkulationen, förändringar i de endokrina och hormonnivåer.

I det här fallet bota kronisk prostatit utan att få ordning på kroppen kommer det inte att lyckas. När allt kommer omkring kan många problem i kroppen påverka utsöndring, kontraktilton, blodflöde i prostata, dess näring. Men detta leder till ödem, stagnation, minskad regenerering och infektion.

Är prostatacancer behandlad hos män?

Är prostatit behandlad hos män? Svaret på den här frågan kan endast erhållas genom att djupt tränga in kärnan i problemet. Prostaten i sig är ett manligt organ och de inflammatoriska processer som äger rum i den är en urologisk sjukdom, vilket inte alls är en stor sällsynthet.

Om du har ett allmänt begrepp för detta organ (prostata), kan det noteras att det ligger mitt i det manliga reproduktionssystemet, som omger blåsans hals och kanalen av urinering. Inflammation av prostata, beroende på graden och försummelsen av sjukdomen, kan skapa problem i samband med manlig styrka. En kvinna som är i kontakt med en person som för närvarande har prostatit har bara 60% chans att bli gravid säkert.

Vad är prostatit och vad är orsakerna till det

Denna sjukdom människor utsätts av två skäl, enligt vilket det är jämnt indelat i två huvudgrupper:

 • För det första är det möjligt att bära stillastående prostatit av icke-infektiöst ursprung.
 • Den andra gruppen innehåller infektiös prostatit.

Sjukdomen uppträder oftast den första gruppen på bakgrunden av dålig immunitet, minskad kroppens motståndskraft, efter stark hypotermi, tvångsstillasittande livsstil, arbetsrelaterad eller på grund av andra orsaker för befintliga. Sjukdomen orsakas i detta fall, både med lång avhållsamhet och med patologisk hypersexuell aktivitet, vilket kan indikera psykiska störningar.

Smittsam inflammation i prostatakörteln beror på att få infektioner, virus, bakterier och svampceller under samlag, men utesluter inte utvecklingen av sjukdomen som en bieffekt mot bakgrund av allvarliga kroniska sjukdomar, skador som tenderar att visa sig under en viss period. Detta är bihåleinflammation, tonsillit, cystit och ett antal andra krämpor som har en bestående form av kronisk natur eller predisposition mot den.

Prostatit kan utvecklas på grund av tidigare skador, cirkulationssjukdomar i det lilla bäckenet, hormonella misslyckanden och androgenbrist. Dessutom, som orsakande medel fungerar ofta som E. coli, klamydia coli Pseudomonas, Streptococcus, mykoplasma, ureaplasma, enterokock, Kochs bacill.

Prostatit är akut infektiös, och det finns flera underarter av kronisk prostatit.

Symtom på prostatit

En av de första tecknen på sjukdomen är urinen med uppkomsten av vissa svårigheter, då - en smärtsam, män minskade signifikant nivå av styrka, men risken att bli impotent praktiskt taget obefintlig. Dessa manifestationer påverkar främst den erektila varaktigheten och kvaliteten på slutet av den sexuella handlingen. Vid utlösning kan det förekomma funktionsfel som inte fanns före. Det kan till exempel inträffa tidigare än vanligt, utan orgasm eller inte alls. Vidare spelar rollen redan en rent psykologisk faktor, och styrkan kan minska ännu mer på grund av dessa skäl.

I grund och botten kollar allt för att ignorera problemet, men du bör hitta tid och börja med behandling med ett allvarligt tillvägagångssätt tills ett effektivt resultat uppnås. Fråga om huruvida det är möjligt att bota prostatit, vi kan anta att i det här fallet beror allt på önskan, allvarlig attityd till problemet och en grundlig inställning till lösningen. Sammanfattar och baserat på år av vetenskaplig forskning och erfarenhet av medicinska professorer kan vi säkert säga att prostatit är härdbar.

Behandling av prostatit i hemmet

Prostatit hos män av någon typ har en tillräckligt uttalade symtom, och med hjälp av detaljerad medicinsk undersökning klargörande nyanser och som definierar en specifik form och graden vanvård sjukdom efter behandling.

Behandlas prostatit hemma? Traditionell behandling av icke-traditionella metoder spelar just nu en stödjande roll och kan ingå i den allmänna listan över utvalda behandlingsmetoder i ett integrerat tillvägagångssätt. Användningen av medicinska örter, som hjälper till att lindra inflammation och stoppa utvecklingen av prostatit, är i grunden ett korrekt beslut, men kräver medicinsk övervakning.

De vanligaste verktyg, såsom röd rot, persilja, pumpafrön, avkok av johannesört, kamomill, salvia, ringblomma, echinacea tinktur på björk knoppar. Effekten av behandlingen beror till stor del på ett korrekt genomförande av livsstil med möjlighet att kombinera arbetsliv med avslappning och hälsosam sömn, som utför funktionen av återställningskraften och effektiviteten hos organismen. Här bör du vara uppmärksam på kostens organisation och tänka över kosten.

Kroppen ska få en tillräcklig mängd vitaminer, mikroelement, kolhydrater, protein och fiber. När det gäller skarpa och stekta rätter är deras överskott i alla fall oönskade. Prostatit kan botas helt, men med tillämpning av åtgärder och recept av läkare tills symtomen på sjukdomen helt försvinner. Prostatit en av förutsättningarna är en fysisk aktivitet, användbar för jogging, rask promenad varje dag, sysselsättning som kan betalas minst en timme motion, idrott, inklusive knäböj och övningar för att stärka musklerna i pressen. Skadliga vanor är oförenliga med sportaktiviteter, som skadar sjukdomsförstörelsen. Om du vägrar dem kommer prostatan att förses med syre genom att öka blodflödet till kroppen.

Nyligen är en av de populära metoderna för att påskynda återhämtningen massor av massage, och idag kan det göras inte bara manuellt. På detta stadium används innovativa massageapparater i medicinska institutioner. Målet är att påverka hud- och muskelvävnaden, vars receptorer sänder signaler till centrala nervsystemet.

Medicin för prostatit

Medicinsk behandling innefattar utnämning av antibiotika, som syftar till att stoppa multiplikationen av patogener. Trots den snabba uppkomsten av märkbar effekt efter starten av medicinering, för att förhindra att det är omöjligt för progression till mer allvarliga eller latent form av att ta emot en kurs vanligtvis varar mer än en månad, och det kan inte avbrytas, och det är nödvändigt att passera helt.

Antibiotika väljs, med hänsyn till resultaten av kliniska tester, en detaljerad undersökning, en detaljerad fråga om patienten. Detta tillvägagångssätt bygger på att patientens känslighet bestäms för vissa läkemedel och typer av patogener. Dessutom finns det ett antal antibiotika med otillräcklig eller fördröjd penetration i vävnader, vilket knappast kommer att nå sekretionen av prostatakörteln.

För moderna förberedelser av optimal åtgärd är det möjligt att ange amoxicillin, fluokinolon, levofloxacin, ciprofloxocin, levomycetin, trimetoprim. Dosen av antibiotikumet väljs på ett sådant sätt att man får en bakteriedödande effekt som är något annorlunda än den bakteriostatiska effekten.

I början av behandlingen rekommenderas patienten fullständig vila, strikt efterlevnad av sängläge, intag av antipyretika och smärtstillande medel.

Det är inte alltid nödvändigt att behandla prostata, för denna fråga kräver ett individuellt tillvägagångssätt för varje patient.

Med korrekt tillvägagångssätt och iakttagande av alla recept från läkaren är ett komplett botemedel mot prostatit det vanligaste resultatet som väntar på personer som har genomgått denna sjukdom.

Är det möjligt att bota prostatit?

Behandlas prostatit? Alla män är alarmister, speciellt om frågan handlar om människors hälsa. Med reproduktionssystemets patologier faller de i panik, är utsatta för depression, vilket är dåligt för psyken.

Prostatit är en inflammatorisk process i prostatakörteln som är ansvarig för att utveckla en hemlighet som ingår i ejakulatet. Att inte utföra tidig behandling av prostatit hos män framkallar sjukdomens övergång till kronisk form.

Behandling av prostatit är nödvändig, eftersom sjukdomen passerar in i adenomen och degenererar sedan till cancer.

Vad är riskfaktorerna för män för prostatit?

Fram till nyligen har läkare hävdat att förekomst av prostatit kan ske endast hos män efter 45 år. Däremot har sjukdomen förändrat omfattningen av patienternas ålder, hittills förekommer inflammation i prostata även hos små barn. Är kronisk prostatit behandlad?

För att svara på denna fråga är det nödvändigt att förstå frågan, vilka orsakar åstadkomma ett utbrott av sjukdomen.

Vilka prostata massageapparater rekommenderas av läkare.

Rudnev VM, urolog, läkare av högsta kategori:

"Massager för prostata Prostata hjälp MP-1 - Det här är en utmärkt lösning för dem som av någon anledning inte är redo att gå på massage i kliniken. Om du masserar på instruktionerna som följer med enheten kommer det att bli inte mindre effektiv, än en massage med en erfaren urolog. I allmänhet har massageapparaten en positiv effekt på det genitourära systemet. Det finns en främjande av borttagning av stenar från blåsan, passerar gradvis den försvagande smärtan i underlivet, genom att förbättra blodcirkulationen ökar lokala immunitet. "

Riskfaktorer:

Doktors rekommendationer

 • En infektion som överförs genom sexuell intimitet. När en man leder en oordninglig livsstil, utan att använda preventivmedel vid oavsiktliga sexuella handlingar, kan de bli smittade med virus, bakterier och skadliga mikroorganismer. Efter att ha trängt infektionen i bäckenet, utvecklas inflammationsprocessen. Infektion är inte det värsta du kan få jämfört med hiv, trichomoniasis, gonorré.
 • Oregelbundet sexliv. Långsam avhållsamhet eller för ofta samlag kan ge upphov till stasisutsöndringar i prostata. Sådana fenomen är skadliga för det urogenitala systemet. Intermittent samlag är också mycket skadligt för människors hälsa. Frekvent excitation med sämre utlösning kan utlösa uppkomsten av prostatit.
 • Genetisk predisposition. Om någon från släktet i genusen hade prostatit, är risken för sjukdom hos sådana män mycket högre än andra representanter för den starka halvan av mänskligheten.
 • Narkotikamissbruk, narkotikamissbruk, drogbruk, lågkvalitativ diet. Alla dessa orsaker kan påverka starten av prostatit, eftersom de helt påverkar hälsan hos hela organismen, inklusive bäckenorganen.
 • Hypotermi. Män är mycket benägna att kyla, särskilt det gäller den kalla årstiden. På grund av hypotermi hos benen eller hela kroppen kan symtom på inflammation i prostatakörteln uppträda. Prostatakörteln gillar inte hypotermi.
 • En stillasittande livsstil. Inflammation av prostatakörteln förekommer hos män som saknar fysisk aktivitet. Detta beror på nedsatt blodcirkulation i bäckenorganen. Dessutom finns det förstoppning, en stillastående utsöndring i prostata och som ett resultat blinkar prostatit.

En viktig faktor är immunförsvarets allmänna tillstånd. Därför, om patienten har haft en virus- eller infektionssjukdom dagen innan, är hans kropp försvagad och kan inte kämpa i full styrka med infektionsinfektionen.

Samtidigt känner mannen med några symtom, som kan ses som prostatit:

Problem urinering

 • hindrad urinutsläpp;
 • smärta av dragande karaktär till underkanten och in i perineum;
 • konstant eller frekvent frånvaro av erektion på morgonen;
 • försvagad styrka eller total frånvaro;
 • inte en lång smärtsam känsla i könsorganen efter fröets utbrott.

Om en man har kronisk prostatit, behandlas denna sjukdom? Det första steget är att ta itu med problemet att eliminera orsaken, som utlöste uppkomsten av denna patologi. Nästa uppgift är att ompröva din livsstil.

Prostatit hotar impotens! Prostata kommer att vara lika nytt om.

Det finns en terapi för härdning av prostatit

På vissa patienter, på grund av misslyckad behandling, inträffar depression, varefter mannen inte vill fortsätta ytterligare terapi. De kommer att förena med deras sjukdom, vilket förvärrar tillståndet i prostatakörteln fram till sjukdomens kroniska lopp.

Det finns inget omöjligt, du kan inte fördröja den redan svåra situationen - prostatit behandlas med stor omsorg om du gör maximal insats. Åtminstone hittills finns det många metoder och lösningar.

Hur man behandlar prostatacancer korrekt

Körteln kommer aldrig att stör om den inte är inflammerad. När vissa förändringar i kroppen inte blir önskvärda manifesteras detta av en viss symtomatologi:

Orgelns placering

 • ökad urinutsläpp;
 • bränning;
 • nedsatt urinering
 • smärta i bäckenorganen;
 • sexuell natur.

Innan du börjar behandla, måste du konsultera en specialist som kommer att ordinera den nödvändiga behandlingen efter diagnosen. Ibland kan det vara nödvändigt att konsultera ett antal specialister.

 1. Urologen. Profilläkaren bör undersöka patienten först.
 2. Fysioterapeuten är engagerad i utnämningen av nödvändiga förfaranden, för varje patient har specialisten sitt eget tillvägagångssätt, i varje enskilt fall krävs ett individuellt tillvägagångssätt.
 3. Kirurg. Med purulenta abscesser är det denna specialist som hjälper.
 4. Psykiateren. Män med nedsatt psyko-emotionell balans krävs för att hålla sessioner med terapeuten.

Med ytterligare patologiska processer i kroppen kan andra undersökningar av specialister krävas, med hänsyn till sjukdomsprofilen.

Hur behandlas prostatainflammation?

Prostatit är härdbar efter en grundlig diagnos:

Diagnostiska åtgärder

 • laboratorieforskning;
 • prostatsekretionsanalys;
 • ultraljud;
 • Uroflowmetry (bestämning av urinhastighet).

Efter att ha utfört de nödvändiga procedurerna och klargör den kliniska bilden bestäms en behandlingsregim.

När en hel kurs tilldelas ser systemet så här ut:

 • användning av antibiotikabehandling
 • reflexbehandling, ultraljud, hirudoterapi och ett antal andra fysioterapeutiska förfaranden;
 • massera prostata.

Behandlingsregimen som föreskrivs av urologen bör stödjas av ett antal ändringar i ditt liv, nämligen:

 • upprätthålla en hälsosam livsstil;
 • rätt näring
 • mottagning av vitaminkomplex
 • sportaktiviteter (daglig träning, joggning).

Den felsökta rytmen i livet, stöder mycket effektivt terapeutisk terapi.

Typer av prostatit

Typen av patologi bestäms efter en fullständig diagnos och erhåller resultaten av analyserna. Baserat på sjukdomsversionen väljer specialisten en acceptabel behandling. Huruvida vi ska bota en prostatit?

Akut form av sjukdomen. Är prostatit akut behandlad en sådan patologi? Denna patologi behandlas med den obligatoriska tillämpningen av en antibiotikakurs. Ofta tar sjukdomen en svår form, då måste patienten vara inlagd för en längre behandling med olika metoder och preparat. Det finns nästan inga fall då prostatit inte botas. Detta beror på det faktum att den akuta formen av prostatit är lätt att diagnostisera.

Infektiös typ av patologi. Terapeutisk behandling riktar sig till eliminering av infektionsflora. Det rekommenderas att använda antibakteriella, antiinflammatoriska läkemedel som förbättrar blodcirkulationen.

Kronisk förlopp av sjukdomen. Patienter med kronisk form behandlas mycket längre. Sjukdom kräver mycket ansträngning och noggrann inriktning. I vissa fall är det nödvändigt att genomgå flera behandlingskurser med hjälp av olika tekniker. Män som botade kronisk prostatit, säger att patologin måste kämpa mer än ett år. Under behandlingen behandlar män ofta hjälp från människors recept, men det bör noteras att traditionell medicin inte kan vara grundläggande, men endast ytterligare.

Hur man hjälper folkmedicinska lösningar

Bota en kronisk sjukdom kan vara genom ytterligare användning av traditionella läkemedel. För detta finns det många recept för att förbereda avkok, tinkturer, rektala suppositorier.

Bra egenskaper har biprodukter: honung, propolis, podmor, royal gelé. På Internet kan du hitta många alternativ för behandling av folkmedicin, bara det är värt att komma ihåg att behandlingen används utöver urologens bestämda system.

Vem sa att bota prostatit hårt?

Döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - en seger i kampen mot prostatit är inte på din sida. och dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • Smärta i underlivet, skrot, perineum;
 • Uppstoppad blåsan;
 • Sexuell dysfunktion;

Har du redan tänkt på kirurgisk ingrepp? Det är förståeligt, eftersom prostatit kan leda till allvarliga konsekvenser (infertilitet, cancer, impotens). Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning? Läs mer >>

Prostatit - tecken på män, behandling och symtom

Prostatit är en av de vanligaste urologiska sjukdomarna hos män efter 30 år. Varje medlem i det starkare könet vet vad prostatit är, och alla hoppas att en obehaglig sjukdom kommer att omgå honom.

Prostatit - en inflammation i prostatakörteln, som behandlas inte bara med läkemedel, men vissa folk rättsmedel, beprövade. I sin tur, prostatakörteln eller prostata - en glandular-muskel organ hos män, som ligger i området för urinblåsan och urinkontroll, samt att ge en speciell hemlighet som ger sperma en flytande konsistens.

Beroende på ursprunget kan sjukdomen vara bakteriell eller icke-bakteriell, beroende på kursen - akut eller kronisk. Akut prostatit orsakas oftast av gramnegativa bakterier, det är lätt igenkänt och behandlat med antibiotika.

De viktigaste symptomen på prostatit inkluderar smärta, svårigheter och smärtsam urinering, sexuell dysfunktion. Symtomatiker är mycket obehagliga, därför är det nödvändigt att behandla prostatit när de första tecknen återfinns.

skäl

Den främsta orsaken till prostatit är penetrering av infektion i körteln, vilket i stor utsträckning underlättas av prostata i det lilla bäckenet.

De viktigaste sätten att infektera i prostata:

 • fallande - infektionen kommer in i prostatakörteln med urin.
 • Stigande - infektionen kommer in i prostatakörteln genom urinröret.
 • hematogen - infektionen kommer in i prostatakörteln med blodflöde.
 • lymfogen - infektionen träder in i prostatakörteln med en ström av lymf.

De främsta orsakerna och riskfaktorerna för prostatit hos män:

 • stillasittande livsstil, brist på fysisk aktivitet (stagnation av blod i prostatakörteln).
 • kränkningar av normal rytm av sexuell aktivitet - oregelbundet kön, långvarig avhållsamhet.
 • hypotermi i barndom, ungdom eller vuxen ålder (speciellt den motsvarande delen av kroppen).
 • Sexuellt överförbara sjukdomar (klamydia, trichomoniasis, gardnerellez eller gonorré).
 • En annan orsak kan vara ett trauma mot det lilla bäckens vävnader och organ.
 • minskad immunitet hos pojkar, pojkar och män.
 • obalanserad mat (stekt, fet, söt mat är 70% av kosten). Överdriven användning av alkohol.

Alla av dessa tillstånd kan bidra till både penetration av bakterier i prostata och orsaka stagnerande processer, dålig blodtillförsel till bäckenorganen, vilket i sin tur leder till en ökning av antalet mikroorganismer och progression av inflammation. I detta avseende är det nödvändigt att bota prostatit i tid, då kommer komplikationer inte stör dig.

Tecken på prostatit hos män

Täta urinträngningar, svag urintryck och skarp smärta under processen, kroppstemperaturen stiger, en brännande känsla i perineum, smärtsamma tarmrörelser - dessa är de första tecknen på akut prostatit hos män. Det är också nödvändigt att uppmärksamma sådan klinisk symptomatologi:

 • intermittent och svår urinering;
 • kränkning av mekanismen för erektion
 • Utseendet av att brinna i urinröret och i perineum;
 • ökad brådska för tarmrörelse;
 • sträcker urladdning ur urinröret;
 • flytande fibrer i urinen;
 • långa erektioner, accelererad ejakulation;
 • manifestation av orgasm i en raderad form;
 • ökning av övergripande kroppsutmattning
 • ångest, mental depression;
 • en signifikant minskning av styrkan.

Det är värt att notera att i kronisk form av prostatit kan symptom inte uppträda alls och ytterligare tecken läggs till.

Symtom på prostatit

I de flesta fall börjar akut prostatit med symtom på feber till 39-40 ° C, feber och frossa. Urinering är svår och smärtsam. Prostata svullnad utvecklas, vilket kan orsaka en akut försening i urinering. Dessutom är smärtan i perineum, som ges till inguinalområdena, ganska ljusa.

När det gäller kronisk prostatit, blir det i sällsynta fall resultatet av en akut process, men i regel utvecklas den primära kroniska prostatit med raderad symptomatologi. Från den akuta formen av kronisk skiljer det sig att det sker utan uttalade tecken, det vill säga latent, utan märkbara symptom.

Under perioden av akuta prostatit patienter orolig symptomen av tryckkänsla i mellangården och anus, dov smärta, som sträcker sig till rumpa, perineum, ändtarm, ljumsken.

Tecken på kronisk prostatit hos män:

 • signifikant försämring av erektionen
 • minskad libido;
 • försvagning av strålen under urinering;
 • värkande smärta i perineum, sacrum, rektum
 • obehagliga känslor och brinner i urinröret;

Ibland försummar patienter symptomen på prostatit och hoppas på närvaron av prostata adenom. Detta bör under inga omständigheter tolereras, eftersom behandlingen av adenom är fundamentalt annorlunda än hur man behandlar prostatit.

effekter

Vad händer om du inte behandlar prostatit med antibiotika och andra medel? Du väntar på sådana komplikationer:

 • minskad styrka;
 • infertilitet;
 • utmattningssmärta i perineum;
 • depression etc.

För att förhindra effekterna av prostatit, måste du ägna mer uppmärksamhet åt din hälsa, bli screenad och behandlad hos en urolog i tid.

Behandling av prostatit

Vid den uttryckta förgiftningen visas misstanke om purulent process sjukhusvistelse. Patienter med okomplicerad akut prostatit genomgår behandling i en urolog eller andrologistisk poliklinik.

För att bota prostatit måste du följa ett komplex av speciella händelser som konsekvent ersätter varandra. Än att behandla en prostatit, läkemedel som utnämner eller nominerar i första hand - antibiotika, speciellt om det är en fråga om ett infektiöst sjukdomssjukdom.

Drogbehandling består av utnämningen av sådana läkemedel:

 • antibakteriella läkemedel - behandling görs för att döda infektionen;
 • Antiinflammatoriska läkemedel används för att lindra inflammation, vilket är typiskt för denna sjukdom;
 • droger som förbättrar blodcirkulationen;
 • droger som lindrar spasmen i urinröret

Som en extra åtgärd föreskrivs ofta massage i prostata. Det främjar en snabb återhämtning, liksom en minskning av smärta. Enligt feedback är detta en mycket användbar procedur. Intervention av kirurger rekommenderas om den urogenitala kanalen minskas och borttagning av prostata adenom krävs.

Hur man behandlar prostatitkomplexet? För att göra detta, använd alla möjliga metoder, utse:

 • diet, livsstil förändring;
 • drogbehandling;
 • fysioterapeutiska förfaranden;
 • prostata massage och motionsterapi;
 • symptomatisk behandling;
 • folkmekanismer för prostatit
 • behandling av samtidig patologi
 • psykoterapi.

Också glöm inte att behandlingen av prostatit med folkmedicin ger bra resultat endast i samband med huvudterapin. Därför rekommenderas att inte engagera sig i självmedicinering hemma.

Behandling med antibiotika

Antibiotika är nödvändiga för akut och kronisk bakteriell prostatit, även i en symptom med lågt symptom, och även som en testbehandling i den icke-infektiösa karaktären av prostatit, som en testbehandling. Därför måste du, innan du påbörjar en behandlingsperiod, genomgå ett test och bestämma typen av patogen.

Läkemedelsbehandling av prostatit innefattar användningen av olika antibiotika, som har ett brett spektrum av åtgärder:

 1. Makrolider (Zitrolid, Vanilid, Sumamed).
 2. Tetracykliner (Doxycyklin).
 3. Penicilliner (Amoxiclav, Augmentin, Flemoclav, Flemoxin Solutab).
 4. Cefalosporiner (Suprax, Cefotaxime, Kefadim, Cefspane).
 5. Fluoroquinoloner (Ciprinol, Ofloxin, Eleflox, Zanocin, Tavanic)

Det är värt att komma ihåg att behandlingsregimen ordineras strikt av en specialist, där användningen av antibiotika tar en av de ledande länkarna i kedjan.

Hur man behandlar prostatit i hemmet

Behandling av prostatit hemma är tillrådligt i kronisk form. I detta fall kan behandling med folkläkemedel hjälpa till att öka kroppens övergripande motstånd och lindra smärta.

 1. Ta 2-3 gram torra, pulveriserade knölar i orkidéerna, dra en liten mängd vatten, häll sedan 500 ml kokande vatten och koka i 10 minuter över en liten eld. Därefter insistera 30 minuter, belastning och ta tre gånger om dagen för en halv kopp.
 2. Avkok från altheas rot - 40 gram fyll med 200 ml vatten och koka i en halvtimme, ta 60 ml måltider 3 gånger om dagen.
 3. Propolis extrakt är inte dåligt. Den erhålles genom indunstning av 40 gram propolis i 0,2 liter 96% alkohol. Gör från 0,1 gram extrakt och 2 gram kakaosmörsstearin och sätt in dem rektalt en gång om dagen. Kursens längd är 2-3 månader, med avbrott per månad.
 4. Avkok av selleri - 20 gram fyll med 200 ml vatten och koka 12 minuter, drick 100 ml från 3 till 4 gånger om dagen.
 5. Som ett hjälpmedel rekommenderar folkmedicin användningen av frön från vissa växter. De mest användbara är pumpa frön, eftersom de berikar din kropp med linolsyra och zink. Om du bestämmer dig för att göra av med prostatit, använd frön av vallmo, sesam och solrosfrön.

Dessutom innebär behandling med folkrättsmedel ett fullständigt avslag på alkohol.

Stearinljus med propolis från prostatit

För behandling av prostatit i första etappen kan du använda speciella ljus med propolis, som du själv kan göra hemma.

För att göra detta, ta 50 g mark propolis och häll 50 mg 96% etylalkohol. Insistera på en avskild plats i 2 veckor, glöm inte att skaka dagligen. Vid slutet av perioden indunstas infusionen av propolis i ett vattenbad tills brungul färg erhålls och mjukas till konsistens av honung.

Parallellt smälter 20 g kakaosmör i ett vattenbad och blandas med 1 g av den erhållna propolen. Av den resulterande massan tillverkas 10 rektala ljus och skickas till förvaring i kylskåp. Ett ljus injiceras rektalt på natten varje dag. Ansökningsperiod 30-35 dagar. Det rekommenderas att gå igenom 3-4 kurser med ett intervall mellan dem i 30-60 dagar.

Hur behandlas prostatit hos män och kan det härdas helt?

Prostatit är en mycket vanlig sjukdom bland män. Som följer av medicinsk statistik, med honom på ett visst stadium av livet, kommer var tredje över.

Samtidigt är ju äldre personen desto mer sannolikt att han vid nästa fysiska undersökning kommer att upptäcka den aktuella patologin, eller han kommer att få symptom som är karakteristiska för denna sjukdom.

Nästan alla som diagnostiserats med prostatit frågar: Är det möjligt att helt eliminera sjukdomen, och i så fall hur man gör det, och vad är chanserna för framgång? Här är inte allt otvetydigt, så en detaljerad analys av detta ämne krävs.

Är det möjligt att bota prostatit hos män helt eller inte?

Inflammation av prostatakörteln är en allvarlig noggrann patologi, vilket orsakar nästan irreparabel skada på det relevanta organet.

Ja, efter behandlingen förbättras situationen väsentligt - symtomen försvinner, och prostata kommer till ett mer eller mindre normalt tillstånd (med undantag för vissa fall). Men det finns fortfarande skador i det, vilket ökar sannolikheten för att sjukdomen återkommer.

De flesta människor som är intresserade av full återhämtning, har ett akut stadium av patologi. Det kännetecknas av närvaron i organs vävnader med hänsyn till mikroorganismer som orsakar infektion.

I det här fallet beror sannolikheten för en fullständig botemedel (även om det i själva verket är långvarigt remission - inklusive livslång eftergift) beroende av hur snart en person sökt medicinsk hjälp. Faktum är att denna sjukdom har egenskapen att snabbt utvecklas.

Läkarna rekommenderar att de kommer till råd omedelbart efter det att följande symtom har uppstått (även om de är milda):

Om en person meddelar den listade åtminstone i en vecka, rekommenderas det starkt att han undersöks.

Det beror på om han tar dessa åtgärder, hur snabbt problemet kommer att elimineras och hur kvalitativt, och även hur mycket kostar den terapeutiska kursen.

Kronisk prostatit är mottaglig för terapi och när den utförs korrekt, går sjukdomen i eftergift, vilket i sin tur kan vara ganska lång tid. Dess specifika tid beror helt på hur mycket personen följer de rekommendationer som ges till honom.

I synnerhet är en patient med kronisk prostatit för att inte uppleva tidigare upplevda problem, det är nödvändigt:

 • sluta dricka alkohol - i många fall är det han som orsakar sjukdomen, och självklart kommer in i kroppen, han är lätt att framkalla ett återfall (även en liten mängd etylalkohol kan vara farligt);
 • engagera sig i fysisk kultur (det är oerhört viktigt att blodet sprider sig väl över hela kroppen);
 • ät rätt (det är nödvändigt att alla vävnader får tillräcklig näring och immuniteten fungerar effektivt);
 • leda ett aktivt sexliv (det främjar stimulering av prostata och utövar dessutom ytterligare fysisk aktivitet).

Även med kronisk prostatit regelbundet eller åtminstone periodiskt rekommenderas det att genomgå särskilda förfaranden och screenas enligt schema som doktorn fastställt.

Hur läker prostata från inflammation hemma?

Men det är falskt, på grund av vad - det är farligt.

Många i hopp om att de inte behöver besöka en läkare är begränsade bara till de medel som de kan hitta på egen hand. Som ett resultat blir var och en av dem efter några månader eller ett år till en läkare, men med ett ännu allvarligare problem.

I själva verket är självhjälpsterapi också mycket bra, men det räcker inte att helt korrigera tillståndet. Detta beror på att varje fall av prostatit är unik.

Därför måste läkaren välja behandlingen individuellt, med inriktning på patientens kropps egenskaper. Och detta kräver kunskap, för vilken läkare går till institutet i 6 år och erfarenheter som uppnåtts under hela livet.

Därför behöver du endast behandlas hemma om det inte är möjligt att besöka en läkare. Bättre än, gör det parallellt med läkaren ordinerad behandling.

Basen av behandling för prostatainfektion är användningen av antibiotika och suppositorier.

Vitaminer tas också för att stärka immuniteten för att bekämpa skadliga mikroorganismer. Om ljus och spårämnen kan väljas självständigt, då med antibiotika är situationen mer komplicerad - de måste väljas individuellt.

Hemma kan du göra prostata massage. För detta ändamål finns speciella anordningar (manuell och elektrisk). Anvisningarna för att använda sådana enheter med prostatit kan enkelt hittas på webben. En större effekt ger emellertid en massage som utförs av en specialist.

Mycket effektiv i prostatit är fysioterapi:

Det kräver dock dyr utrustning, så det är omöjligt att använda det hemma.

Det viktigaste i behandlingen av prostatainfektion är kost. Patienter med prostatit oftast föreskrivna tabellnummer 5. För att kosten ska vara effektiv är det nödvändigt att följa det implicit - till och med en övergivenhet kan negera alla fördelar.

Hemma ger en positiv effekt fysisk aktivitet. Detta beror på två saker: För det första accelererar blodcirkulationen vilket förbättrar näring av prostatavävnaderna och för det andra stimuleras organ - en form av massage.

De mest effektiva övningarna är de vanliga squatsna.

Och ännu bättre alternativ - knäkompression och uppfödning av dem (eller vice versa). Dessutom är människor med denna sjukdom väl hjälpade av att springa och simma.

Med avseende på terapi direkt folk rättsmedel, då som dessa eller några vanligen använda buljonger och tinkturer som har en antibakteriell effekt och / eller stimulera immunsystemet: kalanahoe saft, buljong från tranbär (bär eller färska) bryggda pollen etc.

Vad händer om du inte behandlar prostatit?

I avsaknad av korrekt behandling är det garanterat leder till ett antal komplikationer.

Först och främst börjar blåsan att lida. På grund av kroppens ökade storlek är det svårt att få urin ut ur det, och om man ackumulerar en stor del av det uppstår en infektion.

Blåsans väggar kan brista och vätskan läcker ut. Detta kommer i sin tur att orsaka flera inflammationer, som utan snabb behandling kommer att leda till döden.

Behandlas prostatit? Behandlingsmetoder och prognos

Faced med inflammation i prostata, undrar varje man förr eller senare om prostatit behandlas. För att bedöma chanserna för en fullständig återställning av organets funktion är det nödvändigt att förstå exakt mekanismen för sjukdomsutvecklingen.

Prognos för akut prostatit

Huruvida prostatit behandlas beror först och främst på en typ av sjukdom. Enligt kursens karaktär noteras akut och kronisk prostatit. På grund av utveckling är sjukdomen smittsam och icke-smittsam.

Anledningen till utvecklingen av akut inflammation är infektion i prostatakörteln. Infektion faller som regel in i orgel ur blåsan eller med blodflöde. Det ämne som orsakar sjukdomen kan verka som opportunistiska patogener (Escherichia och Pseudomonas aeruginosa) och sjukdomsorsakande medel, sexuellt överförbara sjukdomar (klamydia, ureaplasma).

Bakteriell prostatit är härdbar om sjukdomen diagnostiseras i rätt tid. Behandling utförs med antibakteriella läkemedel. Läkemedlet är valt med hänsyn till patogenen hos inflammation. Som regel används penicillin- eller tetracyklingruppsberedningar, fluorokinoloner. Dessutom föreskrivs ett antal medel för symptomatisk behandling: antiinflammatoriska läkemedel, antispasmodika, alfa-blockerare med prostatit, immunostimulantia. Kanske utnämning av en kurs av fysioterapi efter borttagande av akut inflammation.

Akut prostatit behandlas inom några veckor, behandlingen överstiger sällan två månader. Då är patienten ordinerad läkemedel med en växtkomposition för att normalisera prostata-funktionen, vilken bör användas för en lång kurs. Normalt behandlas tidigt upptäckt akut infektiös prostatit och orsakar inte komplikationer, såsom impotens eller infertilitet.

Det är möjligt att misstänka denna form av sjukdomen genom snabbt växande symtom. Typiska tecken på prostatit är smärta vid urinering, ofullständig tömning av blåsan, spasmer i perineum och i underlivet.

Den bästa möjliga behandlingen är akut bakteriell prostatit

Prognos för kronisk prostatit

Om huruvida kronisk prostatit behandlas är det nödvändigt att konsultera en läkare. I regel utvecklas denna form av sjukdomen som en följd av felaktig behandling av akut inflammation i prostatakörteln eller mot bakgrund av metaboliska störningar i bäckenorganen.

Huruvida denna typ av sjukdom kan botas beror på följande faktorer:

 • patientens ålder
 • stadium av sjukdomen
 • svårighetsgrad av symtom.

Med ålder ökar prostatakörtelns storlek. Detta beror på kroppens naturliga åldringsprocess och förändringen i den hormonella bakgrunden hos hanen. Ju äldre patienten är desto svårare är det att bota sjukdomen.

Med ålder ökar prostata

Kronisk prostatit utvecklas på grund av cirkulationsstörningar och lymfdränering i bäckenorganen. I de flesta fall diagnostiseras det hos överviktiga män som leder en stillasittande livsstil.

Symtom på prostatit av denna typ manifesteras av kränkningar av urinering, försvagning av erektion och smärtssyndrom. Prostatakörteln sväller, det finns en förtjockning av organs utsöndring, vilket kan leda till infertilitet hos en man på grund av en förändring av sædets sammansättning.

Om det är möjligt att fullständigt bota prostatit - det beror på hur snart sjukdomen diagnostiseras. Den kroniska formen av inflammation utvecklas långsamt, från början av mikrocirkulationsstörningar i organ innan inflammation kan börja upp till 7 år. Vid det första skedet behandlas prostatit framgångsrikt genom att normalisera organets trofism. För detta föreskrivs patienten ett antal läkemedel och fysioterapeutiska metoder som syftar till att normalisera kärltonen och muskulaturen hos bäckenorganen.

I de sena stadierna av kongestiv prostatit uppstår irreversibla förändringar i organ. Drogterapi med långvarig användning blir ineffektiv, så det enda sättet att bli av med sjukdomen är kirurgi. I detta fall praktiseras både partiell och fullständig borttagning av kroppen (prostatektomi).

Metoder för behandling av kronisk prostatit

Huruvida kronisk prostatit hos män behandlas beror på när mannen har riktat till läkaren. Vid det inledande skedet av trofiska organsjukdomar används läkemedelsbehandling. För behandling gäller:

 • prostatoprotektory;
 • droger för att förbättra blodmikrocirkulationen;
 • alfa-blockerare;
 • immunstimulerande medel.

Vid första skedet, tillräckligt konservativ behandling

För att lindra inflammation uppvisar patienter icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Behandlingsförloppet överstiger sällan 10 dagar. Sedan fortsätter terapin med örtberedningar, vars verkan syftar till att förbättra blodmikrocirkulationen i det inflammerade organet. Eftersom sjukdomen åtföljs av en överträdelse av urinering, applicera läkemedelsgruppen av alfa-blockerare. Deras åtgärder är inriktade på att slappna av muskulaturen hos blåsans och prostatakörtelns väggar. Drogen verkar direkt på receptorerna som reglerar muskelton. Detta gör att du kan minska trycket i prostata på den omgivande vävnaden och normalisera utflödet av urin på grund av blåsans avslappning.

Kronisk prostatit behandlas med immunostimulantia. Efter att ha avlägsnat inflammation och minska svullnad är det viktigt att förhindra utvecklingen av sjukdomen exacerbation, som ofta observeras vid minsta kylning eller hösten immunitet.

Återställa blodcirkulationen och metaboliska processer i kroppens celler möjliggör fysioterapi - behandling med elektrisk ström, magnetfält, ultraljud. Som regel tillåter det korrekt utformade systemet med medicinsk och fysioterapeutisk behandling vid tidig upptäckt av stillastående prostatit att minimera risken för sjukdomsprogression i framtiden.

Radikal behandlingsmetod

Att tänka på om prostatit är botad eller inte, det är viktigt att förstå att det i flera fall måste droger tas i många år. Med tiden reduceras effektiviteten av läkemedelsbehandling, så att du kan bli av med sjukdomen bara kirurgiskt. Beroende på svårighetsgraden av inflammationen och ödemet i kroppen praktiseras antingen en partiell orgelfärgning eller radikal prostatektomi.

Den första platsen bland metoder för inflytande på prostata är upptagen av minimalt invasiv verksamhet och laserbehandling. Under detta förfarande utförs lagrad förbränning av små områden i prostatakörteln, vars vävnad har förändrats som ett resultat av långvarigt ödem. Operationen varar inte mer än några timmar, rehabilitering tar flera dagar. För fullständig återhämtning tar det inte mer än en månad. Fördelarna med minimalt invasiva metoder är avsaknaden av risker för blödning och komplikationer. I regel påverkar sådan inblandning inte reproduktiv funktion och erektion. Patientens återkoppling gör att vi kan dra slutsatsen att laser effekten på prostatakörteln med prostatit är det mest effektiva och effektiva sättet att behandla kronisk prostatit.

Laserbehandling blir popularitet

Användbara rekommendationer

Prostatit innebär ett antal begränsningar i patientens livstid. För att påskynda restaureringen av prostatakörteln kommer det att hjälpa till:

 • balanserad näring
 • avslag på dåliga vanor
 • vanligt kön
 • måttlig fysisk aktivitet.

För att bli av med sjukdomen behövs ett integrerat tillvägagångssätt. Förutom medicinsk behandling praktiseras fysioterapi, massage och en uppsättning övningar för normalisering av cirkulationen i bäckenorganen. Dessutom visas patienter en diet, i kosten introduceras produkter som är användbara för människors hälsa - citrus, nötter, pumpa. Som tillsats till kosten rekommenderas att ta linfrö och pumpaolja.

Kronisk prostatit kräver noggrann uppmärksamhet åt sin egen hälsa, annars kan hypotermi eller stress orsaka utveckling av en exacerbation. Frekventa exacerbationer av prostatit leder till progression av sjukdomen och nedsatt funktionalitet i prostatakörteln. För att nattligt uppmana att urinera i det förflutna och inte längre återvända, förutom att ta droger för att lindra inflammation, måste du ta immunostimulantia. För att stärka nervsystemet visar intaget av B-vitaminer, droger med magnesium, sedativa.

Det är viktigt att komma ihåg: någon sjukdom behandlas framgångsrikt om det diagnostiseras i rätt tid, och prostatit är inget undantag. Om patienten inte startar sjukdomen, följer läkarens rekommendationer och inte självmedicinerar, kan du bli av med prostatit.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...