Huvud
Massage

Hur botar kronisk blåsin en gång för alla, när ingenting hjälper?

Rez vid urinering, smärta i underlivet, frekventa önskningar är symtom på akut cystitis. Enligt statistiken lider kvinnor av denna sjukdom flera gånger oftare än män. Detta underlättas av den specifika strukturen hos de kvinnliga könsorganen och excretionssystemet. Tyvärr kan en akut inflammatorisk process i tid inte behandlas i kronisk form, vilket kan vara ganska svårt att bli av med. Därför har de som har lider av denna sjukdom i många år undrat hur man cureblåsning en gång för alla.

En kompetent behandling för blåsans inflammation innefattar tre huvudkomponenter:

 • leta efter orsaken till långlivade återfall av sjukdomen och dess eliminering;
 • antibiotikabehandling;
 • stödjande och förebyggande åtgärder.

Antibiotikabehandling

Viktigt! Bland de vanligaste orsakerna till kronisk blåsan är närvaron i kroppen av en kronisk trög inflammatorisk process, som blir en konstant källa till patogena organismer och leder till regelbundna återfall av sjukdomen. Dessa inkluderar banala carious teeth eller dolda infektioner som överförs sexuellt.

I regel hanteras sökandet efter orsaker parallellt med antibiotikabehandling. När allt kommer omkring, lider en patient som förvärrar inflammatorisk behandling av obehagliga symptom och måste lindras. För behandling av cystit i de flesta fall föreskrivs följande antibakteriella läkemedel:

 • kloramfenikol;
 • nitroksolin;
 • erytromycin;
 • tetracyklin;
 • Doxycyklin.

I fall av att deras ineffektiva antibiotika av "reservgruppen" utsetts är dessa starkare läkemedel:

Med kronisk form av cystit är behandlingsförloppet minst 10 dagar, i motsats till den akuta formen, där det är tillräckligt att ta antibiotika i endast 5 dagar. Frånvaron av symptom är inte en anledning att sluta ta läkemedlet, doktorn föreskriver hur antibakteriella läkemedel går, beroende på svårighetsgraden av patientens tillstånd och resultaten av testen. Annars kan en gång "härdad" blåsan återvända.

Patienter använder ofta hemma växtbaserade preparat för behandling av blåsans inflammation:

 • kanefron;
 • tsiston;
 • beredningar baserade på tranbärsblad.

Dessa är naturliga preparat, de har en liten lista över biverkningar, men den försummade typen av blåsor med hjälp är helt enkelt omöjligt att bota. De används endast under terapi som ett adjuvans, som ett tillägg till antibiotika.

Hur man lindrar smärta med cystit

Det är känt att smärtupplevelserna är ganska uttalade med blåsans inflammation. Ofta lider patienter inte bara med urinering, även vandring kan orsaka lägre buksmärtor. Hur bli av med obehagliga känslor? Läkaren föreskriver antiinflammatoriska och smärtstillande medel:

Dessa läkemedel kommer inte bara att lindra smärtan, utan också sänka kroppstemperaturen, förbättra patientens övergripande tillstånd, eftersom feber inte är ovanligt vid blåsans inflammation.

Om standardmetoder är ineffektiva

Ibland kommer helt desperata patienter till urologen som förlorade hoppet att bli av med den inflammatoriska processen i urinblåsan. Många av dem hade tid att prova både moderna antibakteriella läkemedel och testade folkmekanismer, men allting var ineffektivt eller gav bara ett kortsiktigt resultat. Vad är orsaken till detta tillstånd?

Viktigt! Moderna läkare associerar utvecklingen av en sådan allvarlig cystit med en minskning av resistansen hos blåsans slemhinnor till effekterna av olika patogena mikroorganismer. Patologiska förändringar i vävnader uppstår både på grund av den konstanta inflammatoriska processen och mot bakgrund av aktiv användning av antibiotika. Således stänger den ondskefulla cirkeln av insidious patologi: cystitis behandlas med antibiotika, som i sin tur kan indirekt påverka en ny spole av sjukdomen.

Konklusioner om patologiska förändringar i organvävnader kan emellertid endast göras på grundval av en särskild studie, under vilken provets organs mikroskopiska plats samplas. Om analysen ger ett positivt resultat föreskrivs speciella mediciner och procedurer för att återställa normalblåsans slemhinna. Sådana åtgärder ökar lokal immunitet och förhindrar infektion från återkommande i framtiden.

Traditionella behandlingsmetoder

Tyvärr är det nästan omöjligt att bota kronisk inflammation i blåsan uteslutande med hjälp av medicinska örter. Men för att komplettera dem med antibiotika är det ganska realistiskt. Det är sant att folkrecept inte alltid är så ofarliga som det kan tyckas vid första anblicken. Innan du använder dem måste du konsultera en läkare utan att misslyckas. Tillsammans kan örter vara allvarliga allergener, och de är farliga att använda i närvaro av samtidiga kroniska sjukdomar.

Med cystit är följande folkmekanismer effektiva:

 • kamillebuljong;
 • avkok av björkblad
 • avkok av St John's wort;
 • buljongbärbär
 • avkok av persilja.

Koka sådant avkok enkelt: bara ta en matsked torrt gräs och häll det med ett glas kokande vatten, insistera tills det kyler. Du måste dricka drogen två gånger om dagen - på morgonen och på kvällen en halv kopp.

Även förespråkare för traditionell medicin rekommenderar användning av stillasittande bad med avkok av medicinska örter för behandling av blåsans inflammation. För deras förberedelse behövs växter med antiseptiska egenskaper:

För att göra ett bad, blanda 5-7 skedar av varje ört i en emaljpanna. Den resulterande blandningen häller 2 liter brant kokande vatten och kokar i ytterligare 10 minuter över låg värme och insisterar sedan tills det kyls, filtreras och tar ett varmt stillasittande bad med buljong i 15 minuter.

diet

Ironiskt nog kan en ordentligt vald diet påskynda processen för återhämtning från cystitis. Skarp, stekt, salt mat bidrar till ännu mer irritation av blåsan, vilket ökar smärtan.

Allmänna rekommendationer för att sammanställa en diet för exacerbation av cystit är följande:

 • Det är nödvändigt att dricka minst två liter vätska per dag, med preferenser till kompott, örtte och vatten;
 • mat bör vara lätt: fettsyror av kött och fisk i kombination med grönsaksalat, soppor och spannmål;
 • skarpa kryddor, pepparrot, stekt mat bör uteslutas helt.

Förebyggande åtgärder

De som åtminstone en gång stött på blåsinflammation, är osannolikt att vilja möta det igen, för det här är en mycket obehaglig sjukdom, som är fylld av många komplikationer. Av detta skäl är det viktigt att följa följande regler:

 • Det bör inte finnas en långvarig försening i urinering.
 • föredra linne från naturmaterial
 • klä i väder, frys inte;
 • Följ klart reglerna för intim hygien: du måste dab varje dag, efter samlag - nödvändigtvis;
 • använd barriärmedel för preventivmedel
 • För att undvika infektion är det nödvändigt att urinera efter samlag.

Kronisk cystit kan inte betraktas som en dödlig sjukdom, men denna sjukdom kan orsaka mycket problem för sina "lyckliga ägare". Av denna anledning är det nödvändigt att ge maximal uppmärksamhet åt förebyggandet av blåsans inflammation, och även att kontakta läkaren vid de första tecknen på sjukdomen.

Flera effektiva sätt att bli av med cystitis

Cystitis anses vara en sjukdom som ofta hänvisar till kvinnor. Hos män sker det, men mycket sällan. Hans ignorering kan leda till komplikationer som kommer att störa hela arbetet i urinvägarna.

Vad påverkar inflammation?

Blodblåsan orsakas ofta av E. coli och stafylokocker. Men även om en av bakterierna befinner sig i blåsan, räcker det inte för att den inflammatoriska processen börjar. Till exempel kan provocerande faktorer vara sådana stunder som:

 • ofullständiga gynekologiska sjukdomar;
 • regelbunden förstoppning
 • lång sittande ställning
 • sämre sömn;
 • dålig näring
 • bär obehagliga kläder.

Symtom på blåsan karakteriseras vanligtvis av en brännande känsla i perineum, omöjlighet utan rezi i underlivet att falla ned på ett litet behov. Urinen förvärvar en röd nyans, flingor eller blodproppar med purulenta vener observeras i den. Lukten av urin förändras också, det blir mer brått. Med återfall av kronisk blåsan kan kroppstemperaturen stiga.

Bekämpar cystitis

Det finns flera typer av cystitisbehandling, var och en väljer vad som passar honom. Till exempel i början av inflammation kan du tillgripa infusioner av medicinska örter som hjälper till att bli av med cystitis. Men den mest optimala och beprövade metoden är läkemedelsbehandling, som kan bota cystit vid något tillfälle.

Klassisk behandling

Normalt ordinerar läkare ett antibiotikum och en örtberedning. Innan du börjar ta mediciner behöver en kvinna ta prov för en tank. sådd. De är nödvändiga för att bestämma känslighet, eftersom antibiotika kanske inte passar en person, och andra kommer att förskriva det.

Dessutom måste du skicka en analys för sexuellt överförbara infektioner. Dessutom kan du tillsammans med behandlingen göra varma bad och konsumera mycket vätska. Det är önskvärt att dricka fruktdrycker och kompott. Självklart kan de inte bota sjukdomen, men kan hävda symptomernas allvarlighetsgrad.

fytoterapi

Ett effektivt sätt att bli av med cystit är användningen av medicinska örter som inte bara kan bota, men också förhindra förekomst av återfall. Med hjälp av denna metod kan du bli av med tecken på blåsor och tillåter inte återfall. Naturligtvis måste du övervaka din hälsa, inte överkolla, dricka mer vatten och hålla fast vid rätt näring.

För att bli av med inflammation i blåsan för evigt, använd oftast linfrön och plantain. Till dem kan du lägga till mint, hundrosa, medicinskt marshmallow. Blandad blandning bör kokas på en liten eld i flera minuter, sedan spänna och lämna över natten. En buljong tas tre gånger om dagen i en halvtimme innan man äter.

Folkmekanismer

Det enklaste sättet är ett avkok av kamomill och Johannesört. Var noga med att upprätta ett drickssystem: under dagen ska du dricka minst två liter. Den maximala effekten ger tranbär. Hennes juice har förmågan att bli avblödande för evigt eller förhindra säsongsmässigt återfall. Bara behöver dricka ett halvt glas per dag med tranbärsjuice.

Akut inflammation

Det händer att sjukdomen är överraskad. För att minska svårighetsgraden av symtom, bör följande åtgärder vidtas:

 • ta ett läkemedel som lindrar smärta
 • Gör en varm lotion för underbenen;
 • gör en varm vattenflaska och fäst den i midjan;
 • börja konsumera mycket vatten;
 • lägg till yoghurt i kosten. Det är också önskvärt (om säsongen tillåter) att äta vattenmeloner.

Om möjligt, besök en urolog eller gynekolog för hjälp.

Fysisk träning i kronisk blåsan

Med inflammation i blåsan kan du utföra enkla övningar. De hjälper inte att bli av med sjukdomen för evigt och kan inte bota sjukdomen, men lindrar väldigt mycket. Komplexet av rörelser syftar till att stärka musklerna i skrot och undertryck.

Först är uppvärmning gjord. Du måste gå upp, lägga händerna på baksidan av ditt huvud, sprida armarna runt. Vrid torso till vänster och höger, samtidigt som du drar parallellmen åt sidan. Därefter gå runt rummet på dina strumpor.

Under processen för huvuddelen av gymmet kan du komma på alla fyra, ta ett djupt andetag, samtidigt "dra in" skrotet och håll det i det här läget i några sekunder. Andas, slappna av. Gör flera tillvägagångssätt.

Sedan står du också på knäna, kasta ett ben tillbaka, håll det i 2 sekunder, böj det i knäna och tryck det mot bukhålan. På varje ben måste du göra 5 tillvägagångssätt.

Håll i stående läge på baksidan av en fåtölj eller stol. Klackar ihop, strumpor på sidorna. I denna position klättrar du fingrarna och drar skottet inåt i några sekunder.

Efter övningarna kan du gå på samma sätt som i uppvärmningen.

Fel i terapi

 • Det första misstaget i en otrolig hänvisning till en specialist för hjälp. De primära tecknen på blåsan tas i samband med en vanlig sjukdom, ofta misstagen för "påverkan på vädret." Som regel tror en person att allt kommer att passera. Och det passerar, men då finns det kronisk blåsan, som kan behandlas i flera år.
 • Hemma kontrollerar inte testerna, utför inte ytterligare tester. Därför är det inte heller möjligt att fastställa orsaken. En person börjar använda droger som inte har förmåga att bota sjukdomen, och förvärrar ofta det bara.
 • När du får otillåtna eller felaktigt föreskrivna läkemedel kan du bli av med symtomen på cystit för evigt, men i framtiden är den fylld med en kronisk process som är svår att behandla.

Om alla samma kroniska blåsor har uppstått och periodiskt får sig att känna sig vid frekventa återfall, bör den behandlas med antibiotika i samband med folkmetoder, det vill säga avkodningar av medicinska växter.

Dessutom underlättas kronisk inflammation genom användning av förfaranden som

 • elektrofores;
 • ultraljudsbehandling;
 • laserterapi.

Före diagnosen

Medan specialisten inte har godkänt diagnosen kommer han inte att föreskriva en behandlingsbana. För tillfällig lindring av symtom rekommenderas patienten att ta smärtstillande medel. Vanligtvis handlar det om No-shpe. För att bli av med smärtan kan du dricka bearberryinfusionen, som köps på apoteket.

Före diagnosen och under behandlingen måste du äta rätt. Från menyn för att utesluta stekta rätter, salt mat och röka produkter. Det är viktigt att veta att sexuella kontakter under behandlingen bör undvikas, annars kan utländska bakterier störa deras mikroflora och behandlingen kommer att gå ner.

Även med den framgångsrika behandlingen av blåsor behöver du övervaka din hälsa. Det är inte nödvändigt att diskutera förebyggande besök hos läkaren. Om det finns en kronisk inflammatorisk process och regelbundna återfall, måste du ha tranbär hemma för att konsumera hennes juice. Som regel är det bättre att bli behandlad en månad än då att drabbas av hela mitt liv med konstanta attacker av kramper i perineum.

Vilka symtom åtföljer cystit och hur man behandlar det - det här är ämnet för följande video:

Hur man cure blåsning en gång för alla

Om patienten undrar hur man bota cystit för evigt, har han upprepade gånger behandlats, och denna sjukdom har förändrat sitt liv till det värre. Finns det sätt att bli av med inflammation så att obehagliga symptom aldrig besöker en person igen?

Innehållet i artikeln

Korrekt behandling av kronisk cystit som grund för hälsan

Om blåsans inflammation uppträder igen och igen, gör patienten eller läkaren något fel. Hur man cure blåsning en gång för alla? Det finns fyra grundläggande regler som observerar vilken du kan helt bli av med symptomen på inflammation:

 1. Sök efter orsakerna till långlivade återfall och deras snabba borttagning.
 2. Korrekt behandling med antibakteriella medel.
 3. Stödåtgärder.
 4. Förebyggande som grund för hälsan.

Det är bara att skriva ner alla dessa punkter mer detaljerat.

Sökandet efter orsakerna till återkommande återkommande och deras snabba borttagning

Vad pratar vi om här? Det faktum att om terapin inte fungerar, före nästa antibakteriella kurs, är det nödvändigt att ta reda på orsakerna som inte ledde till ett positivt resultat. Mycket ofta tittar läkare bara på testresultaten och följer de indikationer och normer som accepteras vid behandling av blåsor. Men framför dem är olika människor, vars organismer är också olika. Kanske har en patient med blåsor andra dolda sjukdomar som direkt påverkar behandlingens effektivitet. Dessa sjukdomar hör ofta till sfären hos andra specialister - gynekolog, neuropatolog, tandläkare, allergiker, gastroenterolog och andra. Självklart är symtomen på sjukdomar som inte direkt hänför sig till hans sfär, men urologen kan bara vara vagt.

Vad ska patienten göra i det här fallet? Det är inte överflödigt att ha ett oberoende samråd med andra specialister. I de flesta fall finns avvikelser i hur andra kroppssystem fungerar, om än små. Vad kan det påverka? På resultat av behandlingen, där dessa egenskaper inte beaktades tidigare.

Effekt av allergi

Så, mycket ofta säsongsallergier orsakar djupa förändringar i kroppens immunförsvar. Det tillåter inte heller att de aktiva komponenterna i antibakteriella medel fungerar korrekt, eftersom läkemedlen är konstruerad för att behandla endast en sjukdom. Förresten, de människor som tidigare inte visste om pollinos eller andra typer av allergier bör inte heller luras. Ibland uppvisar denna känslighet av organismen till de olika komponenterna av animaliskt och vegetabiliskt ursprung som flyter runt i tiden, och därför kan en allergi påverka alla. Bara ett vanligt blodprov, nämligen eosinofilindikatorn, kommer att indikera om kroppen upplever svårigheter i arbetet just nu och om det släpper ut ämnen som är karakteristiska för en allergisk reaktion.

Påverkan av parasiter

Detsamma kan sägas om parasiter som tyst bor i många människors kropp. Svårigheten är att identifiera dem, eftersom analysen av avföring, gått en gång, indikerar inte alltid deras närvaro. Förmodligen, i denna lilla del av excrement fick du inte bara parasiter eller deras ägg.

Särskilt ofta gäller detta för unga patienter med blåsor, ofta plockar upp mycket bakterier med otvättade händer, liksom landsbygdsinvånare som regelbundet arbetar i trädgården och inte tvätta händerna noggrant innan de äter.

Patienten ska inte omedelbart inleda behandlingen, det är nödvändigt att informera urologen om de avslöjade patologierna och först då fatta beslut om terapeutisk kurs. Förmodligen behöver urologen samråda med en annan läkare för att välja rätt behandlingstaktik. Ofta är behandlingen av cystit i sådana fall något försenad, men först börjar de att återställa funktionen hos andra system och öka patientens övergripande immunitet.

Korrekt behandling med antibakteriella medel

Kan jag bota kronisk cystit utan att använda sådana droger? Självklart inte, och alla patienter borde veta om detta. Tyvärr har de senaste åren varit en massiv informationsattack på användningen av antibakteriella medel. På bara några decennier har inställningen till denna grupp av läkemedel i mänskligheten ändrats många gånger.

Så i första hand betraktades antibiotika som ett sant panacea för många sjukdomar, inklusive de som tidigare ansågs vara dödliga. Men med ökningen av frekvensen av deras användning i olika sjukdomar, även de som inte kräver förbättrad behandling, har effektiviteten hos antibakteriella läkemedel minskat dramatiskt. Dessutom har bakterier blivit resistenta mot dem. Senare visades en minskning av kroppens immunförsvar vid tidpunkten för antibiotika, vilket också gav ett negativt bidrag till den övergripande inställningen mot dem.

Nu är många människor medvetna om farorna med antibakteriella läkemedel, och glömmer att de negativa konsekvenserna endast resulterar i fel mottagning. Men när det gäller att behandla blåsor, bör dessa åsikter vara helt bortglömda, eftersom härdning av inflammation i blåsan utan dessa medel kommer inte att fungera. Sjukdomsförloppet i avsaknad av korrekt behandling är fördröjd, patogena bakterier börjar utveckla nya territorier, befolkade i närliggande organ. Självklart förvärrar allt detta situationen, och urologen måste tilldela sådana hästdoser till patienten för att rädda honom från cystit för evigt.

Effekter på bakterier

Dessutom kan antibiotikabehandling inte fungera om de helt enkelt inte arbetar för de bakterier som är källa till inflammatorisk process. Nu kontrolleras allt detta helt enkelt, med metoden att sätta bakteriekultur av urin. Av särskild svårighet finns situationer när patienten identifierar olika typer av patogener, och var och en av dem endast behandlas av en viss typ av medicinering. Tja, det här är en funktion för att behandla cystit orsakad av infektioner. Oftast sådana situationer skulle uppstå hos patienter som är oansvariga i den sexuella sfären - ständigt förändras partners, inte använder barriär preventivmedel, öva olika typer av sex utan kondom eller ändra pre-hygien könsorgan.

Korrekt mottagning

Slutligen är det viktigt och korrekt mottagande av antibakteriella medel, precis som det föreskrivs i instruktionerna eller som rekommenderas av läkaren. Så är det dags att ta mediciner mycket viktigt. De flesta med kronisk blåsan bär sjukdomen på fötterna, vilket kan anses vara en variant av normen. Men på arbetsplatsen glömmer de att dricka de läkemedel som läkarna ordinerat i tid. Även ett skift på 2-3 timmar kan påverka det slutliga resultatet av behandlingen. Varför händer detta? Detta förändrar koncentrationen av den aktiva beståndsdelen i patientens blodomlopp, när den minskar, ökar aktiveringen av bakterier igen. Dessutom, om du gör det hela tiden, kan du få resistensen hos patogener till det använda läkemedlet.

Stödåtgärder

Om grunden för terapi är antibiotika, är stödåtgärder bara en hjälp, men inte själva behandlingen? Nej, idag är det inte vanligt att dela läkarens rekommendationer för obligatoriska och valfria. Allt som läkaren ordinerar, är det nödvändigt att observera till minsta detalj, och här är det möjligt att notera de flesta brott mot patienten.

Överensstämmelse med livsmedelsbestämmelserna

Särskilt ofta tar patienter med cystit inte uppmärksamhet på behovet av att byta kost. Hur man bota kronisk blåsning för evigt, om patienten dricker tabletter med soda, och sedan går för att absorbera sina favoriträtter - saltad fisk och stekt potatis? Ja, en persons problem ligger inte i matsmältningsvägarna, men alla produkter genomgår ett sönderfallsprocess, och här ligger huvudhagen. Sålta syltade produkter ökar koncentrationen av salter i urinen, ökar belastningen på njurarna, försvagar effekten av de använda läkemedlen och minskar kroppens förmåga att regenerera. Tydligen är deras handling inte så ofarlig, och när en patient behandlas med blåsor, kan en sådan effekt vara avgörande.

Samma sak kan sägas om tillämpningen av recept av folkmedicin. Läkare har förskrivit att konsumera tranbärsjuice eller teblad, tranbär, men patienterna av någon anledning inte anser att dessa åtgärder åtgärd som automatiskt minskar deras betydelse i huvudet på patienten, även om antiinflammatoriska egenskaper, som har en liknande sätt, är inte så svag. Ibland blir sådana recept katalysatorer för avlägsnande av patogener från kroppen.

Det är möjligt att doktorn gav sådana utnämningar till patienten, eftersom dosen av antibakteriella läkemedel i hans terapi är så hög och inte kan överskridas, men folkläkemedel kan användas nästan utan rädsla för att få biverkningar.

Förebyggande som grund för hälsan

När symtomen på cystit har minskat är patienten redo att återvända till den livsstil som han tidigare haft, och ingen uppmärksammar de föreskrifter - förebyggande åtgärder som läkaren kommer att påpeka i rekommendationerna. Och det här är orsaken till det konstanta återfallet. Varför är de så viktiga?

Efter någon inflammation blir människokroppen infekterad med infektioner. Det betyder att med det minsta avkylningen kan även ett litet antal bakterier bli sjuk igen. Den tidigare patienten hos urologen, som nu är helt botad, är inte helt frisk, men är i fara. För många patienter blir en sådan anmärkning en uppenbarelse, men det här är hälsointressen, som måste skyddas från ungdomen. Förresten, oftast återkommande cystit hos kvinnor.

slutsats

Är det möjligt att bota cystit för evigt? Ja, om du närmar dig din hälsa mer seriöst, och inte bara för behandlingstiden, utan för resten av ditt liv. Så snart en person börjar bryta mot de föreskrivna reglerna, kommer kroppen alltid att fungera, vilket igen kan leda till inflammation i de urogenitala organen.

Kan jag bota kronisk blåsin en gång för alla?

Cystitis - problemet är känt för många kvinnor. Det ger många olägenheter och obehagliga förnimmelser, vilket försämrar livskvaliteten. Därför drömmer många människor om att bli av med detta problem för alltid.

Hur man glömmer cystit för evigt

Varje år ökar andelen kvinnor som lider av blåsor. För många är det ganska vanlig sjukdom. Hos män är förekomsten av denna sjukdom mycket mindre. Detta beror på sällsynta egenskaper hos genitourinary systemet.

Att bota denna sjukdom är väldigt svårt, processen kan vara i flera månader och till och med år. Allt på grund av det faktum att sjukdomspatogenerna kan bli mycket mikroorganismer och ingen behandling hjälper inte om du inte etablerar orsaken till sjukdomen.

Bakterier går in i blåsan och börjar multiplicera snabbt. Särskilt snabbt kan du bli sjuk om immuniteten försvagas av någon annan sjukdom.

Därför, innan du tänker på hur man bota cystit för evigt, behöver du veta vilka behandlingsmetoder som ska användas är oönskade.

Fel vid behandling av blåsan

 1. Det stora problemet är att många människor inte vänder sig till en specialist i tid. De första symtomen på cystit är avskrivna för ett tillfälligt obehag och tror att allt kommer att gå i sig själv eller börja behandlas självständigt.
 2. Naturligtvis är det omöjligt att bestämma orsaken till sjukdomen hemma utan test och andra diagnostiska metoder. Därför börjar användningen av fela droger, som på ingen sätt påverkar sjukdomen, men skadar bara andra organ.
 3. Mycket ofta kan fel mediciner bara bli av med de yttre manifestationerna av blåsan, det vill säga eliminera symtomen. Sjukdom en stund "tyst ner" och visar sig snart med förnyad kraft. Således kan du enkelt tjäna dig själv för kronisk blåsan.

Vad är risken för blåsor?

Många anser att cystit är en mindre sjukdom, men det kan få mycket allvarliga konsekvenser. Felaktig behandling eller brist på det kan leda till försämring av blåsan och hela kroppen. Från blåsan kommer sjukdomen att stiga upp i njurarna och börja förstöra dem.

Komplexa former av blåsor, såsom kronisk och interstitiell, kan orsaka blåsan att rynka. I det här tillståndet förlorar det sina funktioner, så en operation kommer att krävas för att återställa den.

Vad ska jag göra vid första tecken på cystitis?

Sjukdoms manifestationen kan inte märkas. Först vill jag alltid gå på toaletten, när det inte finns något kvar. Varje urinering åtföljs av bränning, klåda och andra obehagliga känslor. Buken ner börjar ont, feber kan stiga. Om du inte gör någonting under en längre tid blir urinen molnigt, blod kommer att dyka upp i det. Du kan också observera purulent urladdning ur urinröret.

Om du märker minst ett av symtomen ska du omedelbart kontakta urologen. Han kommer att ordinera en undersökning och, baserat på resultaten, börja lämplig behandling.

Behandling av blåsan

För varje patient gör läkaren en separat behandling. Oftast är huvudredskapet i kampen mot sjukdomen förskrivna antibakteriella läkemedel. För varje patogen finns det ett läkemedel. Om orsaken till blåsan inte bestämdes, föreskrivs antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder. De påverkar omedelbart alla mikroorganismer. Men det finns ingen garanti för att dessa sjukdomar kan botas för alltid. För vissa droger kan kroppen användas, och de ger inte den önskade effekten, vi måste välja ett nytt läkemedel.

I akut cystitis föreskriver läkare också läkemedel som hjälper till att eliminera obehag och normalisera urinering.

Hur man förbättrar välbefinnandet före diagnos

Medan läkaren inte är helt säker på att detta är cystit, kan han inte börja behandlingen. För att göra diagnosen enklare för patienten, använd stärkande smärtstillande medel. Den vanligaste användningen av No-Shpu.Takzhe kan utses linfrö eller havtorn olja, fiskolja.

Att släcka smärtan kan användas infusion av bärbär. Det kan köpas på apotek. Det kan bryggas istället för te, du måste använda det direkt.

Korrekt sätt att leva på

För hela behandlingsperioden måste patienten hålla sig till dagens korrekta regim och konsumera uteslutande hälsosam mat. Det är nödvändigt att öka mängden vätska som används. Detta kommer att tvätta urinvägarna och påskynda återhämtningsprocessen. För dessa ändamål är naturliga drycker mer lämpliga: juice, fruktdrycker, kompott, gelé, mineralvatten.

Traditionell medicin rekommenderar starkt användningen av tranbärsjuice i blåsan.

Det är lämpligt att utesluta fet, stekt, rökt och saltad mat, kryddor, alkoholhaltiga drycker och koffein från kosten. Allt detta har en irriterande effekt på blåsans slemhinnor och hämmar läkningsprocessen. Det rekommenderas att det finns mer frukt och grönsaker.

Traditionella behandlingsmetoder

Ställa frågan, hur man bota cystit för evigt, glöm inte om förfädernas visdom. Traditionell medicin hjälper till med många sjukdomar, inte ett undantag och blåsor.

Sådana medel kan användas i samband med traditionell medicin. Detta kommer att påskynda återhämtningsprocessen.

Sittande bad är mycket användbara för kvinnor. De hjälper till att bli av med blåsor snabbt. För beredningen kan du använda björkblad, celandine, maskrosrötter, kamomill, majsstammar. Dessa växter bidrar till att minska smärta och förbättra tillståndet hos kvinnor under en förvärmning av sjukdomen.

Det tar 15-20 minuter att sitta i ett sådant bad. Det är bättre att genomföra förfarandet före sänggåendet.

God infusion av St. John's wort och corn stigmas. Örter måste slipas i pulver, sätt i en termos och häll en liter kokt vatten. Att insistera betyder att det är nödvändigt inte mindre än dag. Du måste konsumera sju dagar i två matskedar med ett intervall om två timmar. Detta alternativ är kontraindicerat under graviditet.

Cystit och graviditet

Gravida kvinnor har ofta svårigheter att behandla många människor med sjukdomen, eftersom många droger kan skada ett barn. Under denna period bör man inte engagera sig i självmedicinering. Endast en expert kan ge råd om metoder som inte skadar fostret.

Oftast i fallet med graviditet behandlas cystit med monural och furadonin. De kompletteras med fytopreparationer.

Men i form av piller under graviditeten kan dessa antibiotika inte tas. Därför injiceras de direkt i blåsan för att lokalisera deras verkan.

Under graviditeten utförs proceduren flera gånger. Ibland härdas de efter födseln.

Behandling av ammande mödrar

Under amningstiden är valet av läkemedel för behandling större än med graviditeten, men fortfarande är starka antibiotika förbjudna.

Många läkemedel kan komma i bröstmjölk och orsaka allvarliga skador på barnets hälsa.

För ammande mödrar är cefalosporin antibiotika säkra, till exempel Cephalexin. Det har en bieffekt i form av tröst, men det är lättare att bota det.

Utnämna också vaginala suppositorier Polizhinaks. De löser sig snabbt och når blåsan.

Vad ska man göra vid kronisk blåsan

Kronisk cystit kan inte botas med hjälp av mediciner ensam. Traditionell medicin hjälper inte heller. Vissa buljonger och verkliga affärer kan inte hjälpas. Här måste du tillämpa ett omfattande tillvägagångssätt.

Herbal infusioner ordineras ofta av urologer, som ett tillägg till antibiotika. Det rekommenderas också att dricka Morse från tranbär och kober.

Sådana förfaranden kan vara lite obehagliga, men du bör inte överge dem. De är bra på att härda kronisk blåsan.

Användbar gymnastik

För kvinnor med blåsor har en särskild uppsättning övningar utvecklats. De hjälper till att stärka perineumets muskler och lägre press.

 1. Stående rakt och sätta händerna bakom huvudet, måste du vrida kroppen åt vänster och höger samtidigt och ta varje hand i sin tur. För varje sida är det nödvändigt att utföra 4 repetitioner;
 2. Inom fem minuter måste du vara som en plats på tårna eller med en boll mellan benen;
 3. Du måste komma på alla fyra, ta ett djupt andetag och dra in din mage, håll i 5 sekunder, andas sedan och igen. Du behöver fem repetitioner.

förebyggande

För att inte pussla över hur man kan bli av med sjukdomen kan det förebyggas. Förebyggande av cystit för kvinnor är särskilt viktigt.

Det är nödvändigt att följa sådana regler:

 1. Undvik överkylning av kroppen. Kall kan orsaka inte bara cystit, men många andra sjukdomar. Därför, på vintern är det bättre att glömma smala strumpbyxor och kort kjol. Det här är inte det bästa alternativet för dem som inte bryr sig om deras hälsa.
 2. Stärka immuniteten. Ett bra immunsystem är den bästa assistenten mot cystit och andra sjukdomar. Det mest effektiva sättet kan berätta för läkare-immunologen;
 3. Tidig behandling av infektionssjukdomar. Som det är känt, framträder cystit ofta som ett resultat av olika infektioner. Därför måste de kasseras omedelbart för att inte få kronisk blåsan;
 4. Det är bättre att bära linne gjorda av naturmaterial. Det är bättre att inte ångra pengar på bomullsunderbyxor;
 5. Det är viktigt att följa reglerna för personlig hygien. Det är önskvärt att sopa framifrån och bakåt. Detta kommer att eliminera risken för att få bakterier från anusen.

Även om du lyckas bota cystit och välbefinnande, sluta inte bry sig om dig själv. Glöm inte förebyggande besök hos urologen, kontrolltest och upprepade behandlingskurser. Det är trots allt bättre att genomgå behandling för ett år eller två än att lida av cystit hela ditt liv.

Än att behandla en cystit hos kvinnor - vi använder det komplicerade tillvägagångssättet

Cystitis är en inflammation i blåsans slemhinnor. Det kallade det opportunistiska bakterier, särskilt Escherichia coli och Staphylococcus, genomträngande in i blåsan vid urinröret (uretrit).

Cystitis påverkar ofta kvinnor på grund av de anatomiska egenskaperna hos deras urinvägar: kvinnlig urinrör är bredare och kortare än hanen, ligger närmare anusen. Cystitis är helt härdbar och modern medicin vet helt bra vad man ska behandla cystit hos kvinnor.

Men självbehandling av cystit inte kan vara så utan hjälp av läkare - en urolog, gynekolog och eventuellt venereologist - inte kan göra.

Typer av blåsor

Alla cystit börjar som akut, med klart urskiljbara funktioner: snabbare, efter 10-20 minuter, urinering, smärta i buken efter dem.

I allvarliga fall är urinen separerad från blodet, svår smärta i bäckenet och pubic områden, frossa, illamående. Temperaturen stiger, det är kräkningar. Detta är en hemorragisk cystit, som kräver omedelbar medicinsk intervention.

Lätt uttryckt obehandlad eller oberoende behandlad cystit kan passera in i kronisk form och varar i flera år. Infektion på samma gång sträcker sig till andra organ, som påverkar kroppen systematiskt och kräver komplicerad, långvarig och dyr behandling.

Mycket dåligt behandlad är det karakteristiska syndromet av en smärtsam blås-interstitiell cystit.

Cystitis kan fortsätta i mild form och endast ibland, vid analys av urin av någon annan anledning. I regel är sådana fall försummade, och behandlingen är komplicerad. Därför, efter att ha misstänkt i sig tecken på en cystit, är det nödvändigt att adressera till läkare-urologen.

När slutar perioden om du blir gravid? Och vad om de fortsätter? Varje kvinna borde veta svaren på dessa frågor.

Behandling av blåsan

Hur man cure cystitis? Först och främst genomgå en läkarundersökning för sammorbida eller primära sjukdomar. Utan eliminering av infektionsfokus är återfall mycket troligt.

Lindra symtom

För att lindra symtomen innan en noggrann diagnos görs är det möjligt, strikt i doktorns riktning, att ta generell förstärkning och antispasmodik; regelbunden nej-shpa, som regel har inga kontraindikationer.

Dessutom kan lokala beläggningsmedel ordineras: lanolinolja, fiskolja, havtornsolja. Populär är infusionen av bärbär, den säljs i apotek i påsar och är tillverkade som te. Har antimikrobiell och smärtstillande effekt. Det konsumeras nyligen.

Det finns andra effektiva fytopreparationer, men hur man behandlar cystit hos kvinnor, välj i varje fall en läkare.

Kost och diet

Patienten i alla stadier av behandlingen ska förses med fred och värme. Dryck bör konsumeras mer, cirka 1,5-2 liter per dag.

Målet är att "tvätta" de utgående linjerna, så dryckerna behöver naturliga: kompote, gelé, färskpressad juice, mineralvatten. I folkmedicin för behandling av cystit under lång tid har tranbärsjuice använts.

Dricka med konserveringsmedel eller alkaloider (te, kaffe, kokain, soda på koncentrat) är definitivt kontraindicerat. Kryddor är också kontraindicerade, de innehåller också alkaloider och glykosider.

För att komplicera sjukdomsförloppet kan även produkter av hydrolys av fetter, så all stekt, bakad, fett bör uteslutas från kosten. Grönsaker, frukter - visas.

Det rekommenderas starkt att avstå från sexuella handlingar, rökning (nikotinalkaloid) och alkohol. Naturligtvis är droger verkligen skadliga, som alltid.

Akut cystitis

När den akuta cystitisen inte släpps, ger den fullständiga effekten vanligtvis medicinsk behandling med antibiotika. Att ta fytopreparationer, särskilt som tinktur av aralia, stannar samtidigt: de försvagar antibiotikas funktion.

Väl beprövad för behandling av cystit efterföljande droger:

 • monural - Selektivt verkar på sjukdomspatogener. I avsaknad av sekundära eller samtidiga infektioner vid tidig tillgång till en läkare är en enda antagning vanligtvis tillräcklig. Biverkningar observeras vanligen inte.
 • nolitsin - Mycket effektiv i akut, inklusive hemorragisk och postkoital, cystit utan komplikationer. Behandlingsförloppet varar från 3 till 7 dagar, beroende på svårighetsgraden av sjukdomen. Kontraindicerat vid graviditet och amning. Mottagning - endast enligt instruktioner från läkaren.
 • furadonin Fytopreparation (på örter). Det lindrar symptom i akuta former av sjukdomen, men det är omöjligt att fullständigt bota cystit med den. Det föreskrivs som en kompletterande fytopreparation, som inte undertrycker antibiotikas funktion.

Behandling av cystit vid graviditet

Innan du behandlar cystit under graviditeten måste du genomgå en grundlig undersökning. Genom rezultatm urinanalys, DNA (PCR) och ultrasonografi av vaginal utstryk för detektering av hans assistenter dysbacteriosis betecknar droger.

I vanliga fall föreskrivs en monural med furadonin eller andra antibiotika med kompatibla fytopreparationer. Men att ta dem i form av tabletter oralt till gravida kvinnor tillåter inte: att noggrant lokalisera läkemedlets effekt injiceras den genom instillation, direkt in i blåsan.

Förfarandet utförs flera gånger under graviditeten. I svåra fall behandlas barnet efter födseln.

Vad behandlas cystit med amning?

Behandling av cystit vid amning är lättare än med graviditeten, men starka antibiotika är fortfarande kontraindicerade.

Sulfonamider och kinoloner (SMX, Bactrim, nitroksolin, nevigramon, ciprofloxacin) har framgångsrikt använts för behandling av cystit är graviditet och amning är ammande kvinnor strängt förbjudet: de kan lätt tränga in bröstmjölk och kan leda till irreparabla konsekvenser för barnet.

Baserat på resultaten från den medicinska undersökningen kan antibiotika i cephalosporinserien, såsom cefalexin, förskrivas. Det, sanningen, kan orsaka en tröst, men det utan komplexitet behandlas med lokala medel.

Anordna, enligt överenskommelse med gynekologen, polyginacer i form av vaginala suppositorier (suppositorier). Han kommer genom slemhinnan och upp till urinväggen.

I svåra fall av cystit hos gravida och ammande vägledas av följande princip: att ge hjälp till möjligheten att göra, att föda och uppfostra ett barn åtminstone upp till sex månader, och sedan behandlas omsorgsfullt, kraftfulla verktyg för att slutföra återhämtning.

Hur snabbt bli gravid efter en period, ta reda på svaret här.

Är "dessa dagar" med amning? I artikeln lär du dig allt om detta.

Kronisk blåsan

Vid kronisk cystit behandling läkemedel är ofta ineffektiva, därför dess komplement fizioprotsedurami: UST (ultraljudsbehandling), elektrofores ( "spikes") elektrostimulering av en blåsa, laserterapi.

Elektroprocesser kan vara lite känsliga, men de bör inte undvikas: de hjälper väl. Med interstitiell rengöring, föreskrivs Novocain-blockader.

Om bad, kompressor, strumpor och stickade shorts

Och kan du hjälpa doktorn? Hur och hur man behandlar cystit hos kvinnor på egen hand, för att inte skada dig själv och återhämta sig snabbare och billigare? Det är ganska möjligt.

Cystitis botas, särskilt i försummade former, medicinska bad, och barrbjörk. Naturligtvis behöver du rådgöra med en läkare om möjligheten till badbehandling.

För ett björkbad En blandning av lika delar av björkblad, spår och salvia krävs. Från 200 g av en blandning av 5 liter kokande vatten gör infusion på vanligt sätt (2-3 timmars åldrande) och häll det i ett bad.

För barrträd behöver pinjekottor och nålar. Ingredienser från cedertorn (Siberian cederträ) är ännu bättre, men det finns ingen indikation på resten av barrträd. 1-1,5 kg kon med nålar fint skurna eller passerat genom manuell grinder (inte upprätthålla en elektrisk belastning), i 3 liter kokande vatten i en emaljerad kruka indunstning till tredjedel och hälldes i badet.

Följande sätt att främja behandling - varma lösa strumpor, stickade underkläder. Får ull "biter" en känslig kvinnlig kropp, så sticka är bättre från mohair eller get ull.

Och det sista självständiga sättet att snabbt utvisa cystitis - Komprimerar från fälthästar till skönhetsregionen. Om kompresser bör också rådgöra med en urolog, men oftast inga kontraindikationer, och snabb receptbelagda läkemedel meditation, hur man kan bota cystit evigt, förbrukar inte mer än 3-5 dagar.

Blåsans inflammerade fantasi

Visste du att mer än 40% av ryska kvinnor lider av kronisk cystit, medan i Europa och USA bara 7%. Varför? Saken är att våra kvinnor är mest tålmodiga. Lida någon smärta. I bästa fall kommer det att tystas av det första antibiotikum som kommer till hands och fortsätter att fungera. På vandringar till läkare och undersökning finns det ingen tid - familj, barn, arbete. Förmodligen har ingen någonsin sagt dem att du behöver skydda dig själv, som en kristallvase. Eller åtminstone, som en lerkanna. De flesta drabbas av frågan: "Hur behandlar du cystit? "- Svar på det gamla sättet syrnaruyutsya lösning av kaliumpermanganat. Stenåldern!

Många misstänker inte ens att cystit kan botas. Rid av dem från den täta okunnigheten, frågade vi Petra Tiana, en urolog vid den tvärvetenskapliga kliniken i Moskva "Stolichny Doktor".

- Peter Alekseevich, hur är blåsan manifesterad?
- Det första som får en kvinna att se en läkare är en skarp smärta i underlivet, åtföljd av täta dag- och nattvätskor, rezi i urinröret. Det andra tecknet är utseendet på en blandning av blod i urinen. Om dessa uppenbara symptom inte är närvarande och kvinnan är orolig endast genom frekvent urinering eller en liten ökning av kroppstemperaturen, börjar hon som regel regelbundet behandlas, och det är alltid en blindväg.

Memo
cystit (från den grekiska kystisblåsan) är en infektiös inflammatorisk process i blåsans vägg, som huvudsakligen finns i slemhinnan, men kan spridas till djupare lager.
Cystitis är uppdelad i etapp (akut och kronisk) och nedströms (primär och sekundär).

- Enligt statistiken undertrycker hälften av ryssarna som lider av cystit, smärta med spasmolytiska droger och konsulterar en läkare när pus visas i urinen. Gör purulent urladdning förändrad urinfärg?
- pyuri (pus i urinen) manifesteras som en plötslig grumlighet urin synlig fällning däri, bestående av ett stort antal bakterier, vita blodkroppar, röda blodkroppar och nekrotisk epitel. Pyuria är bekräftat laboratorium.

- Hur påverkar cystitis sexlivet?
- Smärta, frekvent uppmaning att urinera gör det svårt och ibland till och med omöjligt. Därför rekommenderas en tillfällig upphörande av sexuella relationer. Som irriterande kan de leda till försämring av tillståndet.

- Kan cystit förekomma utan uppenbara symptom?
- Inflammatoriska sjukdomar är uppdelade i akut och kronisk. Akut cystit kännetecknas av frekvent och smärtsam urinering, utseende av blodets förorening i urinen, smärta i urinblåsan och perineum. I sin tur är den kroniska sjukdomen uppdelad i två perioder: förvärring och eftergift. Under en exacerbation kan den kliniska bilden likna en akut cysta. Eftergivningsperioden är asymptomatisk. Kronisk cystit kan följa med kvinnor nästan hela livet. Förresten, till skillnad från män, är kvinnor troligare att drabbas av denna anatomi och funktionella egenskaper.

- Varför?
- Urinrörets yttre bländare finns hos kvinnor på kvällen på slidan, som är rik på en mängd mikroflora. En kvinnas urinrör är kortare och bredare än den hos en man, vilket underlättar infektion. Om reglerna om personlig hygien inte respekteras, flyttar infektionen lätt från urinröret till blåsan. Urinrörets yttre bländare i en man är inte omgiven av en mikroflora, vilket innebär att det finns mindre provocerande faktorer. Dessutom har urinröret tre anatomiska sammandragningar som förhindrar framsteg av infektion.

- Vad är den här smärtsamheten hos denna sjukdom?
- Ofta utvecklas akut cystit plötsligt i en till synes frisk person. På kort tid är det brännande känsla när man urinerar, en skarp smärta i könsområdet, kroppstemperaturen stiger, blod uppträder i urinen. Ryggsmärta uppträder när infektionen rör sig uppåt från blåsan till njurarna (utvecklingen av reflux-pyelonefrit). Det finns ett begrepp "vesicoureteral reflux" - en onaturlig rörelse av urin. Ibland kan urinledarens mun (där de kommer in i urinblåsan) vara större i diameter än vad som behövs. Och med full blåsa - säg, en man fastnat i en trafikstockning, jag vill hjälpa till, men var tvungen att utstå - urin från överfyllda blåsan kastas in i njurarna. Om den är infekterad kan njurens inflammation inte undvikas, följaktligen smärtan i nedre delen av ryggen. Därför är det bättre att inte uthärda, och om möjligt, urinera vid första ansträngningen.

- Vad kan förväxlas med akut cystitis?
- Med smärtsyndrom med menstruation, med inflammation i bilagorna. Vid ett smärtsamt syndrom ska två specialister kontaktas för hjälp: en urolog och gynekolog. Också makar och sexuella partners av patienter är inblandade i undersökningen för att utesluta förekomsten av sexuellt överförbara infektioner. När det gäller kronisk blåsan kan den inte förväxlas med gynekologiska sjukdomar, eftersom det i de flesta fall kännetecknas av ökad urinvätskefrekvens och utseendet av en falsk uppmaning att urinera.

läskunnighet kampanj
Urinrörets instillation, blåsan (från latinsk instillatio - infusionsfall per droppe) - införande av flytande läkemedel i urinröret och urinblåsan med terapeutiskt syfte.
eubiotics - Torkade preparat av bakterier, som vanligen lever i tarmarna och skapar en normal biokenos som förhindrar reproduktion av andra, inklusive patogena, mikroorganismer.
prebiotika - Det här är mat för användbar mikroflora, det vill säga ämnen som stimulerar tillväxt och vitalitet.
probiotika - Det är levande mikroorganismer: Mjölksyrabakterier, ofta bifido- eller laktobaciller, ibland jäst, som är normala invånare i tarmkanalen hos en frisk person. Dessa mikroorganismer förbättrar matsmältningen och det allmänna tillståndet i mag-tarmkanalen, stärker kroppens immunförsvar.
cystoskopi (från den grekiska kystisen - blåsan och scopia) - undersökning av blåsan med ett specialverktyg - ett cystoskop i det ihåliga metallfallet som ett optiskt system är monterat på. Cystoskopet sätts in i urinblåsan genom urinröret. Tsitoskopiya hjälper erkännande av kronisk cystit, tuberkulos, stenar, tumörer i blåsan och andra urologiska sjukdomar och inflammatoriska och neoplastiska sjukdomar i intilliggande blåsorganen (livmodern och slidan hos kvinnor, prostata och rektum hos män). Med användning av cystoskopi speciell design tillåter kateterisering i njurbäckenet och urinledare (för diagnostiska eller terapeutiska ändamål), biopsi och vissa operativa ingrepp på urinvägarna och prostata (t ex kross stenar i urinblåsan).

- När vi pratar om blåsor, vilken typ av infektion talar vi om - bakteriell, viral, svamp?
- För det första finns olika bakterier (grupp Escherichia coli, Proteus, Klebsiella, Staphylococcus). De faller in i urinblåsan på olika sätt: uppåt - från urinröret, nedlänk - från övre urinvägarna och njurarna, hematogen och lymphogenous - via lymfkärl och blod. Andra typer av patogener är mycket mindre benägna att orsaka cystitis.

- Det är inte klart varifrån E. coli från blåsan kommer ifrån? Är zonens bostad inte tarmarna?
- Majoriteten av bakterier som orsakar inflammatoriska sjukdomar i organens urinvägar är relaterade till den tillståndsbetingade patogena floran som normalt finns i olika vävnader och miljöer i människokroppen. Vid koncentrationer upp till 10 i den tredje graden av CFU / ml orsakar de inga kliniska symptom. Men med en ökning av titer från 10 till femte graden kan CFU / ml och högre leda till utvecklingen av en inflammatorisk process.

- Jag undrar om tarmdysbiosen på något sätt påverkar förekomsten av cystitis?
- Dysbacteriosis leder till utmattning av kroppen, vilket minskar motståndet. Det i kombination med andra provocerande faktorer kan orsaka en förvärring av kronisk blåsan.

- Blir cystit sexuellt överförbara infektioner: mykoplasma, ureaplasma, klamydia?
- Ja, i vissa fall kan dessa mikroorganismer vara orsakssymptom för blåsan. Om det finns mycket av dessa bakterier i ett kvantitativt förhållande kan de överföras till blåsan med stor sannolikhet genom stigande infektion. STD (sexuellt överförbara sjukdomar) är en vanlig orsak till blåsor. Sexuellt överförbara sjukdomar, i princip, inte bör orsaka inflammation i urinblåsan, men långvarig behandling av gonorré, tillsammans med riklig flytningar från urinröret, kan antalet gonokocker överstiger den kritiska nivån och därefter är det möjligt att infektionen sprids uppåt.

- Det är därför möjligt att bli smittad genom sexuell kontakt?
- Varje partner har sin egen bakteriebakgrund. Låt oss säga att en kvinna har ett mikrobiellt medel som inte orsakar kliniska manifestationer, men att komma in i en mans kropp, börjar han plötsligt att föröka sig med stor hastighet och kan leda till blåsans utseende.

- Kan jag få blåsning genom delade handdukar, en toalett?
- Nej, denna sjukdom överförs inte av hushållets sätt.

- Vilka andra sjukdomar är involverade i cystitis?
- Orsaken kan vara cystit pyelonefrit (njurinflammation), uretrit (inflammation i urinröret), multipel interferens endouretralnye (användning av katetrar, ureteroscopy, cystoskopi), inflammatoriska sjukdomar i bäckenorganen. Stenar som bildats direkt i blåsan eller i njurarna, men senare flyttade in i blåsan, kan också bli en infektionskälla. Dessutom kan skarpa kanter skada blåsans slemhinna, vilket underlättar penetreringen av infektion i blåsans vägg.

- Och hur jämför cystit och blåscancer?
- När tumören är belägen i blåsans hals, kommer patienten att ha symtom som liknar cystitisskliniken. Inflammation och svullnad i blåsan kan vara närvarande samtidigt. Dessutom utmärks en form av cystitis, såsom postradiell cystit. Det uppstår som ett resultat av strålbehandling för maligna neoplasmer i livmodern. Det kännetecknas av försvagande flöde, sekundär rynkning av blåsan och periodisk frisättning av nekrotiska vävnader från urinen.

- Blir cystit genetiskt? Uppfyller familjer där de har farmödrar, döttrar och barnbarn?
- Direkta genetiska samband hittas inte, eftersom cystit är främst en infektionssjukdom.

- Hur ofta upprepas anfall?
- Varje person har en individuell sjukdom. Vissa människor har flera anfall i veckan, någon - en gång i månaden, någon - en gång per år. Antalet och varaktigheten av exacerbationer beror på många faktorer. För det första från organismens allmänna resistans (immunitetstillstånd). För det andra, från påverkan av predisponeringsfaktorer, till exempel hypotermi. Och den tredje faktorn är mänskligt medvetande. Om de primära symtomen på en kvinna inte vänder sig till en specialist och tar emot information från en granne eller från Internet och börjar engagera sig i självbehandling, är sannolikheten för exacerbationer mycket hög.
Låt oss säga att du har läst någonstans om en medicin köpte, berusad men inte återhämtat sig (ingen person utan medicinsk utbildning inte kan tilldela sig själv en adekvat behandling och helt utsöndrar patogenen cystit). Den ungefärliga kurs av antibiotika - 6 - 10 dagar och du måste ta piller för bara tre dagar, och knappt blev bättre, utan tillstånd avbryta behandlingen. Men kan inte låta bli att i denna tid bakterier har redan anpassats till detta antibiotikum, så att nästa exacerbation av behandlingen med samma läkemedel.
Och om du ofta byter antibiotika, då när du så småningom kommer till doktorn, visar det sig att din patogen inte är känslig för hälften av drogerna. Och situationen kommer sannolikt att bli komplicerad av det faktum att den andra halvan av drogerna, som den patogena mikroorganismen är känslig för, har en toxisk effekt på njurarna, leveren och andra organ.

- Vad innehåller diagnosen cystitis?
- Först och främst är detta en noggrann undersökning av anamnesen. Då - laboratoriemetoder för forskning: tester allmän och biokemisk blodurinanalys, urinodling, för att klargöra vilken typ av smittämnet och att det är absolut nödvändigt att patogenen känsligheten för antibiotika. Enligt indikationerna används andra diagnostiska metoder - ultraljud och cytoskopi. För att utesluta infektion i könsorganet, måste en kvinna kontrollera biagonens biokenos.

- Ibland skickar urologer patienter till en analys för tarmdysbios. Är det viktigt?
- Nej, denna studie är inte nödvändig, eftersom dysbios inte är en självständig orsak till utvecklingen av blåsan.

- Vapenets viktigaste vapen i urologens arsenal - antibiotika?
- Eftersom orsaken till cystit i de flesta fall - respektive ett bakteriellt medel och terapi bör riktas mot förstörelsen av patogena bakterier. Därför är den första raden av terapi antibakteriell eller antimikrobiell. Antibakteriella läkemedel har två effekter - bakteriedödande (förstör bakterier) och bakteriostatiska (stoppa tillväxten av bakterier). Uroantiseptika används vid komplex behandling av kronisk cystit eller med förebyggande syfte.

- Det är känt att antibiotika fungerar systematiskt och dödar inte bara skadliga men även användbara mikrober. Skyddar antifungals, liksom lakto- och bifidobakterier antibiotika efter kursen för att återställa vaginans och tarmenes mikroflora?
- Antibakteriell terapi utförs alltid under omslaget av för- och eubiotika (läkemedel som normaliserar vår flora). Helst innan antibiotikabehandling, särskilt när en person är predisponerade för intestinal dysbios, dricka före och eubiotics naturligtvis (deras skillnaden är att en levereras i tarmen färdiga bakterier, medan andra främja utvecklingen av bakterier i kroppens egen). Vid slutet av antibakteriell behandling bör läkemedel förskrivas för att skydda tarmfloran. Dessa läkemedel kan ordineras av både urologen och gynekologen. Om patienten har en dysbakteriöshet på 3 till 4 grader, ska behandlingsförloppet utförs av en gastroenterolog.

- Vilka är fördelarna med en ny generation antibiotika?
- Typiskt är de nya generationens antibiotika som kännetecknas av förbättrade egenskaper såsom biotillgänglighet, över ett brett område av effekter på bakterier, minska toxiska effekter och biverkningar, förändring i produktionsformer och administreringsvägar. Det är nödvändigt att komma ihåg behovet av samråd med en läkare innan du använder medicinen.

- Vad är taktiken för behandling av cystit hos gravida kvinnor?
- Gravida kvinnor förskrivs en smal grupp droger. Behandling är att föredra eftersom det finns risk för intrauterin infektion hos fostret genom blodet, vilket kan leda till spontan missfall. Antingen förekommer fosterinfektion vid förlossning. Därför ska en kvinna som planerar en graviditet noggrant screenas för att utesluta alla smittämnen. Och om hon har blåsor, kommer hon att ordineras en kurs av nödvändig terapi.

- Vad med amning?
- Antingen ett barn slits från bröstet och överförs till den konstgjorda blandningen och sedan engagerade i behandling eller föreskriva viss grupp av antibiotika som inte utsöndrar mjölk.

- I provinsen utförs instillation av blåsan med en lösning av silver. Vad är meningen med detta förfarande?
- Det här är en gammal metod, den används inte längre i moderna kliniker. Silverlösningen har antiinflammatoriska egenskaper, men nu har den ersatts av mer effektiva medel.

- Under sovjetiden behandlades patienter med blåsor med vätesulfidslam. Många kommer fortfarande ihåg att lera bad hjälper dem att påskynda läkningsprocessen utan allvarlig medicinering. Används denna metod för närvarande?
- Mudbehandling hjälper till att upprätthålla kroppsreserver. Det är inte förbjudet, men satsningen på den som en panacea är inte klar.

- Är fysioterapi ordinerad efter eller under en antibiotikaförlust?
- Under en exacerbation tillämpas inte fysioterapi, speciellt intrakavitär. En kurs av antibakteriell och antiinflammatorisk behandling genomförs. Och med en minskning av kliniska symptom är en uppsättning fysioterapeutiska procedurer ordinerad.

- Vad är fett med en kvinna som inte behandlas med blåsor?
- Infektion av blåsan kan överföras till könsorganen och orsaka deras inflammatoriska sjukdomar. Dessutom följer kronisk cystit nästan alltid med utvecklingen av depressiva tillstånd. Trots allt är en person mentalt trött på kliniska symptom. Tänk dig att du har upp till 20 - 40 gånger om dagen för att köra på toaletten för att urinera. Du kan varken arbeta normalt eller delta i teatrar och konserter.

- Vad råder du de som lyckats besegra sjukdomen?
- Bli av med dåliga vanor - sluta röka och utesluta alkohol. Gå in för sport. Koka inte över. Stärka immuniteten. Skydda dig mot stress - influensa och psykiskt trauma. Att följa med en diet: att inte använda sura, kryddiga, röka, feta livsmedel, vilket kan provocera en inflammatorisk process.