Huvud
Analyser

Hur bota prostatit hemma

Prostatit är en allmän term som innebär ett antal inflammatoriska processer i prostatakörteln. Nästan varje man i hela livet står inför denna sjukdom och tänker hur man behandlar prostatit hemma. Symtom i varje organism manifesterar sig på olika sätt. För att behandla prostatit, passar män också på egen väg.

Vi behandlar prostatit hemma

Behandling av prostatit hemma innebär användning av olika örter och tinkturer. Vanligtvis fylls recept av en granne eller Internet, män har ingen ansvar för sin hälsa. Helt beroende av sådan behandling är inte nödvändig - du kan skada din kropp. Folkmekanismer används i samband med grundläggande behandling.

Behandling av prostatit i hemmet är verkligt. Det ger resultat, speciellt om du kombinerar flera tekniker samtidigt.

Kommer hjälpa till att bota prostatit gymnastik. Särskilda övningar har en positiv effekt på hankroppen. De ger inte upphov till stagnation i det lilla bäckenet.

Dessutom förbättrar avsevärt livsmedlets tillstånd. Det måste vara balanserat och komplett. Naturligtvis bör du omedelbart utesluta alkoholhaltiga drycker. Minska konsumtionen av feta livsmedel. Det skulle vara trevligt att komma in i menyn pumpa frön och gröna.

För män är kön inte bara kärlekskul, men också hälsa. Med oregelbundna sexuella handlingar utvecklar män stagnation i prostatakörteln som orsakar tillväxt av bakterier. Följaktligen börjar inflammation, vilket är problematiskt att erövra.

Att bli av med sjukdomen i sina inbyggda väggar

Hus och väggar behandlas! Detta är känt för alla. Behandling av prostatit hemma normaliserar det psykologiska tillståndet, så i vila är sjukdomen lättare att behandla. Och med prostatit. Var och en av männen kan bota en obehaglig sjukdom hemma, utan stor kostnad. Det är också värt att veta att det är bättre att lära sig att lyssna på din kropp för att eliminera de obehagliga manifestationerna av prostatit i framtiden.

massage

Du kan börja med en massagekörning. Det behövs för att eliminera stasis av utsöndring, som avlägsnas av fingret i urinröret. Övningar för inflammation är olika för varje typ av prostatit. Du kan få reda på dem från en urolog eller läsa den på World Wide Web.

lök

Det verkar som den vanliga bågen, vad kan den göra? Mycket. Om en man innan du lägger sig kommer att äta ett löklök (det är möjligt med någonting), så kommer infektionen i prostatan att förångas tillräckligt snabbt. Folket känner till ett speciellt recept för behandling av prostatit.

Det är nödvändigt att suga 100 gram lök i 600 ml torrt vin (vit). Låt stå i 10 dagar. Töj sedan. Ta tre teskedar en dag före måltiderna. Lämplig som ett hjälpmedel och effektivt medel, minskar inflammation.

bad

Ett varmt badrum med en kamomill upplöst i det gör att du snabbt kan ta bort smärta och generellt obehag. Så snart som spasmer och obehagliga känslor lämnar, sätt på duschen. Spruta vattnet till prostatakörteln, byt ut vattnet (från varmt till kallt). Dessa manipuleringar påverkar också inflammerad prostata positivt.

Användbara spårämnen

Zink är ett viktigt element för män. Dess brist orsakar störningar i hormonsystemet, så det kommer att vara användbart att använda produkter med dess innehåll, till exempel pumpa.

Gymnastiska övningar

För behandling av prostatit i hemmet är det bra att gå. Om du arbetar nära hemmet är det bättre att gå. Kroppen kommer då att tacka dig. En passiv livsstil är en av orsakerna till prostatit hos män.

Strömförsörjning

Väl samordnat arbete i matsmältningssystemet är en hälsorisk. Undvik förstoppning, för på den här tiden finns det högt tryck på prostatakörteln. Du kan ta ett laxerande, men bättre förebyggande. Dieten måste balanseras, att dricka mer flytande.

rubdown

Denna metod är lämplig för de män som av olika anledningar inte kan använda en kontrastdusch. Torkning påverkar väl kroppens allmänna tillstånd, det blir lättare att bekämpa inflammatorisk process. Vattenmanipulation görs bäst på morgonen eller före sänggåendet. Det är lämpligt att utföra dem på en gång. Ben och händer ska vara varma, temperaturen i huset är ca 19 grader.

microclysters

Traditionella läkare tillsammans med läkare berömmer denna metod för att eliminera symtom med prostatit. Enema för män är gjort med vatten uppvärmt till 38 grader. Det lägger till lugnande avkrok, som salvia, en tur. De är mobila nog att hjälpa till att bli av med symptomen på inflammation.

lera

Du kan köpa den på apoteket. De av männen som föredrar allt naturligt, det är värt att leta efter det nära floderna. Placeringen av lerauppsamlingen bör inte vara förorenad - bristen på maskiner, fabriker, egen trädgård. Det är nödvändigt att droppa djupt in i ett par meter, där leran är ren, kunna härda prostatit.

För att använda det måste du förbereda. Torka i solen eller nära värmare. Stora bitar kan krossas med en hammare, så de torkar snabbt ut. Efter torkning, gör ett lera pulver. Bli av med överskott - rötter, stenar, partiklar. Lös upp lera i en träskål så att den är helt dold under vatten. Låt stå i flera timmar, rör sedan om och lämna ett tag. Sand, formad på botten, ta bort och torka.

Klar vikt (tjock) kan användas som lotioner. För att göra detta lägger du leran på en ullduk, som mäter 10 x 10 cm. Placera överlägget på undersidan av buken och fäst det med limpasta. Håll i två timmar. Regelbundna bandage kan besegra prostatit.

Folkmekanismer

Behandla prostatit i en hemmiljö endast vid sjukdomens första skede. Medel som tas från folket kan avsevärt lindra tillståndet, minska symptomen på manifestationer av prostatit.

Propolis är en vanlig metod. Den har en antiinflammatorisk effekt, som snabbt lämnar sådana obehagliga känslor som brännande och smärta. Propolis gör ljus för ytterligare introduktion i kroppen. Effekten kan ses nästan omedelbart.

Persilja hjälper också. Ja, vanliga gröna från kylskåpet. Du måste ta sina rötter eller frön (ett halvt glas), fyll i en liter vätska. Insistera på ungefär en timme. Drick hela dagen istället för vatten.

Päron - en användbar frukt med prostatit. Komposit av dem lindrar inte bara en man från inflammation i prostata, men sänker även blodsockernivån. Denna metod används av personer med typ 2-diabetes.

Som ett alternativ, rekommendera celandine. Experter varnar för att användningen bör vara försiktig, eftersom celandine är giftigt och kan leda till obehagliga konsekvenser. Förbered infusionen korrekt.

Juice Celandine blandad med alkohol i lika delar. Drick varje dag innan den tidigare späds med vatten. 50 ml vatten / 1 droppe färdig infusion. Behandlingsförloppet är 60 dagar, sedan en paus på tio dagar. Innan du använder den här metoden, kontakta en läkare.

Användbara rekommendationer

För att besegra inflammationen och förhindra ett misslyckande i "andra hjärtat" hos en man, bör man följa vissa regler under hela livet.

 • Stöd den optimala vikten för din tillväxt (du kan beräkna din vikt på ett speciellt bord).
 • Konserveringsmedel och kosttillskott bör uteslutas.
 • Ta bort från kosten mat som framställs av vete (dess frånvaro förhindrar symptomen av prostatit).

Hur man bota prostatit - detta kommer att diskuteras i följande video:

Metoder för effektiv behandling av prostatit hos män i hemmet

Prostatit är en inflammation i prostata som uppstår på grund av en kränkning av blodmikrocirkulationen i bäckenet och bäckensbottenmusklerna eller den smittsamma processen i dess vävnader. Det åtföljs av en betydande försämring av livskvaliteten hos en man. Ej aktuell eller felaktigt utvald behandling leder till frekventa återfall, övergången av sjukdomen till kronisk form.

Förutom konservativ terapi finns det andra effektiva metoder för att bekämpa denna sjukdom. En av de viktigaste är behandlingen av prostatit i hemmet.

Försök dock inte försäkra dig om kvalificerad sjukvård. Först måste du få en läkares samråd, gå igenom undersökningen och identifiera orsakerna till överträdelserna.

Hur man bestämmer förekomsten av prostatit

En korrekt diagnos kan givetvis endast göras av en specialist. Det finns dock vissa tecken som bör göra en man uppmärksamma sin hälsa.

Diagnos av sjukdomen i hemmet är att "inte titta igenom" dessa första alarmerande tecken, och omedelbart kontakta en läkare.

Akut prostatit tillåter inte detta, men oftare finns det en kronisk form av sjukdomen, som långsamt utvecklas med en gradvis ökning av symtomen.

De första tecknen på prostatit

 • ökad uppmaning att urinera
 • en känsla av obehag i ljummen och i könsorganet
 • sexuella störningar.

Med förvärring av tillståndet intensifierar smärtsamma manifestationer, kommer en förvärring, som åtföljs av mer levande symptom:

 • smärta i underlivet
 • smärtsam urinering
 • ofrivillig urladdning av urin vid hakning
 • känsla av smärta under avföring
 • signifikant försämring av erektionen
 • allmän dålig hälsa
 • ökning av kroppstemperaturen.

När man vänder sig till en specialist måste en man genomgå diagnostik och få möten. Det snabbast lösa problemet kommer att hjälpa drogbehandling av prostatit, vilket blir mer effektivt när det kompletteras med beprövade hemmetoder.

Hur man behandlar prostatit i hemmet

Behandling av prostatit hemma innebär användning av folk recept, massage, fysiska övningar och fysioterapi enheter som hjälper till att hantera sjukdomen och återställa mäns hälsa.

Det är viktigt att förstå att hembehandling av prostatit endast är möjlig i fall av komplikationer av sjukdomen. Komplicerade former eller ofta återkommande sjukdom kräver mer uppmärksamhet och mer allvarliga åtgärder vid behandling.

Recept av traditionell medicin

Terapi av prostatit hos män i hemmet, baserat på folkrecept, hjälper till att lindra smärtsyndromet, lindra inflammation, återställa den vanliga processen med urinering och öka kroppens övergripande ton och dess motståndskraft mot eventuella infektioner.

Pumpa frön i behandlingen av prostatit

Pumpa frön används för att behandla prostatit i mer än ett århundrade. Deras helande effekt beror på innehållet i en stor del av ett element som zink. Manlig kropp behöver daglig zinkintag i kroppen, det här låter dig behålla och bibehålla hälsan. Torkade, men inte stekta pumpafrön används för behandling. De måste skrällas och ätas. För en behandling är vanligtvis ett halv kilo frön tillräckligt. Det innebär att kursen kommer att vara kvar tills "medicinen" är över. Om du upprepar dessa kurser årligen minskar risken för förvärring av kronisk prostatit väsentligt.

Det första sättet: Varje dag måste du äta 30 pumpa frön. Gör detta före måltider, inte rusar, de måste noggrant tuggas.

Det andra sättet: Skalade, rostade pumpafrön passeras genom köttkvarn och lägger till 200 gram honung. Alla blanda väl och rulla bollar lika stora som en valnöt. För behandling av kronisk prostatit äter upp 2 av dessa bollar dagligen. De, som i föregående fall, äter innan de äter. I detta fall kan bollarna inte sväljas, tuggas och suga i två till tre minuter.

Infusion av hassel

Huvudingrediensen är hasselnöt. För att behandla prostatit måste du ta bark eller löv av hassel. Du kan brygga ihop de två ingredienserna, växla dem. Samtidigt måste barken bryggas dubbelt så länge, eftersom det är mer styvt.

Recept: en matsked av löv (eller bark), hasselbröd i ett glas kokande vatten, stäng ett tätt lock och vänta en halvtimme. Spänn sedan och ta 1/4 kopp 4 gånger om dagen. Det är bättre att använda färskt material varje gång. Vanligtvis är en vecka tillräcklig för sådana förfaranden.

Malurt med prostatit

Malurt är en växt som du kan klara av nästan vilken infektion som helst, inklusive pyogen. Hur kan prostatit behandlas med malurt? Det är bäst att genomföra en omfattande kurs, inklusive intag och tvättning av urinröret. Det tar 100 gram torr malurt, som males i händerna så små som möjligt och siktas genom en sikta. Små fraktioner används för oral administrering i torr form, stora för avkok, från vilka mikroclyster och sprutningar i urinröret görs. Som ett resultat får de en dubbel effekt på kroppen, vilket rensar från infektionspatogenerna, vilket leder till att inflammatoriska processer upphör.

Behandlingen varar en vecka. Torr malurt, oberoende av mat, tas av nypa, tvättas med vatten. Varje dag på kvällen tillverkas mikroclyster och spolning av urinröret med hjälp av avkok.

Ett avkok för mikroclyster och sprutor görs enligt följande. En tesked med en kulle torrgräs malurt häll en liter kokande vatten. Efter kylning till 40 ° C, filtrera. För varje procedur behöver du 50 ml avkokning. Med hjälp av en spruta görs en injektion i anus och in i urinröret. Injektion i urinröret görs plötsligt, så att vätskan rör sig så långt som möjligt. För varje procedur behöver du använda en separat spruta.

Terapeutiska juicer

Effektiv behandling av prostatit i hemmet kan snabbt och privat utföras med hjälp av juice. I kombination med läkemedelsbehandling visar sådana åtgärder bra resultat. Väletablerade grönsaksjuice, som måste konsumeras varje dag för 600 ml. Med prostatitjuice från morötter, betor, är en blandning av gurka och aspargesjuice särskilt lämpliga. Självklart bör detta inte köpas i butiken, men färska, färskpressade juicer. Du kan ta dem kontinuerligt, men minsta kursen är 10 dagar.

Behandling av prostatit med persilja

Persilja har en stor lista över medicinska egenskaper, särskilt det tar bort den inflammatoriska processen och återställer sexuella funktioner.

Trots det faktum att vi använder tiden persilja i matlagning, uppskattar det för kryddig smak, är persilja en medicinalväxter, eftersom det innehåller en stor mängd av mineraler och vitaminer. Så, till exempel, i 100 g persilja finns det två dagliga normer av provitamin A, vilket för övrigt är användbart för ögonen. Och vitamin C är nästan 4 gånger mer än i citron! Dessutom finns det inulin i persilja - det är en naturlig analog av insulin, det reglerar också blodsockernivån och är dessutom den bästa källan till näring för tarmmikrofloran.

Persiljajuice ska tas på en matsked 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna.

Det är också användbart att använda persilja frön. Mala 4 teskedar frön i pulver, fyll i ett glas kokande vatten, koka i 15 minuter och svalna sedan. Ta 4-6 gånger om dagen för 1 matsked.

Biodlingsprodukter vid behandling av prostatit

Vid hembehandling av prostatit kommer ljus som gjorts på basis av honung eller propolis snabbt att hjälpa till. De förvaras i kylskåp. Använd, sätt in i anusen.

För att göra honungsljus behöver du honung (1 tesked), ägg (1 stycke), mjöl (3 matskedar). Alla blandar och bildar små ljus. Använd en bit två gånger om dagen. Behandlingsförloppet varar i en månad, sedan om en månad eller en och en halv kan det upprepas.

För att göra ljus från propolis, ta 50 g alkohol och jord propolis, blanda och insistera i 2 veckor utan tillgång till ljus, skaka dagligen. Efter insistering indunstas massan i ett vattenbad tills det blir brungult. Därefter blandas den resulterande massan med kakaosmör och suppositorier bildas. Behandling - en bit dagligen i 35 dagar före sänggåendet. Bota sjukdomen hemma på detta sätt kan du för 2-3 kurser med en paus på 8 veckor.

Massage med prostatit

Med prostatit eller för dess förebyggande, rekommenderar urologer prostata massage kurser. Det hjälper till att hantera någon form av kronisk prostatit. Detta beror på förbättring av lokal cirkulation och stimulering av kroppen.

Vad är hemligheten av effektiviteten av massage?

 • normalisering av lokal blodcirkulation
 • förbättring av muskelton
 • säkra utflödet av hemlighet;
 • förbättring av sexuell funktion
 • öka effektiviteten av läkemedelsbehandling.

Massage kan utföras rektalt eller genom perineal vävnad.

Den första metoden anses vara den mest effektiva. Tillgång till prostatakörteln är genom anusen. Det är bäst att överlämna ett sådant tillvägagångssätt till en specialist, eftersom prostatan är ett mycket känsligt organ och dess vävnader kan lätt skadas av mekanisk stress.

Användningen av denna metod för massage i hemmet är också möjligt. Hans man kan göra en partner. Du kan klara dig själv med hjälp av speciella enheter - prostata massager. De har storlekarna och formen, vilket gör det möjligt att säkert komma in i en anus och att utföra nödvändiga åtgärder.

Ett enklare sätt att massage är en extern massage. Det är mindre effektivt, men det utförs utan penetration. Det kan utföras manuellt, pressa och göra cirkulära rörelser i perinealområdet. Massagerare eller lämpliga föremål kan också användas. Till exempel är en bra massage för utomhusprocedurer en boll för tennis. Han sitter på en stol, mannen sitter på toppen och snyggt rullar på den fram och tillbaka. Denna procedur kan utföras flera gånger om dagen, men det är definitivt värt att göra det på morgonen, omedelbart efter uppvaknandet. Det är fem minuter.

Att massera hemma hade den nödvändiga helande och förebyggande effekten och inte orsaka skada, du behöver veta prostata körningens placering, alla rörelser måste utföras med största försiktighet och kontraindikationer måste beaktas.

Kontraindikationer för prostata massage

 • Akut prostatit;
 • Förekomst av tecken på malign lesion av prostata;
 • Förekomst av cyster och stenar i prostatakörteln.

Fysisk utbildning mot prostatit

Alla vet att rörelsen är livet. Aktiv rörelse, regelbunden motion är en god profylax av prostatit orsakad av stillastående fenomen. Om en sådan sjukdom redan existerar, ges goda resultat i behandlingen genom enkla övningar som är tillräckliga för att utföra tre gånger i veckan.

Om det är möjligt är det nödvändigt att genomgå en terapeutisk träning i en medicinsk institution. Men många övningar är tillgängliga för självstudier. De kräver inte extravagans, speciella villkor och kommer att vara ett bra komplement till komplex behandling, vilket möjliggör en snabbare och effektivare behandling av sjukdomen hemma.

Krossar mot prostatit

En mycket effektiv övning som återställer blodcirkulationen i det lilla bäckens organ, och i prostata, inklusive, är de vanliga knäbanden. Helst måste du krossa 100 gånger, men du behöver inte göra den här engången, du kan dela dem i 2-3 närmar sig med en liten paus.

Om det är svårt att utföra ett sådant antal knep på en gång, måste deras antal gradvis ökas. Tillräcklig behandling och förebyggande belastning blir knep tre gånger i veckan. Squatsna själva borde vara djupa, så låga som möjligt, medan händerna höjs uppåt.

Andra övningar för behandling av prostatit

 • Ligger på magen, raka ben lyfts (20 gånger);
 • "Saxar" - rörelser av raka ben något upptagna från golvet i sittplatsen, händer i stödet något bakom (20 gånger);
 • ligga på ryggen för att dra benen till bröstet så högt som möjligt, lås händerna och stanna så mycket som möjligt, men inte mer än 20 minuter,
 • lägger fötterna ihop, hänger på en tredjedel och trycker ett knä framåt en efter en. Övning utförs i 5 minuter dagligen på morgonen och på kvällen.

En utmärkt övning som förbättrar blodcirkulationen i ett litet bäcken är normal gång. Du måste gå vid varje tillfälle: bara gå runt med jämna mellanrum, flytta på affären för en kort bit till fots, klättra uppför trappan istället för hissen.

Enheter och anordningar för behandling av prostatit

Utvecklingen av modern medicinsk teknik har lett till skapandet av en rad olika apparater för behandling av sjukdomar, som du kan bekämpa denna sjukdom hemma utan regelbundna besök på en medicinsk anläggning.

Apparatens funktion bygger på olika principer, men deras inverkan syftar till att uppnå ett mål - stimulering av prostata, förbättrad blodcirkulation i detta område och eliminering av stillastående fenomen.

Typer av enheter

 • vibration;
 • magnetiska;
 • stimulerande modulerade strömmar;
 • laser.

Varje typ av instrument har sina egna "starka" sidor. Till exempel med användning microvibration snabbt och effektivt elimineras trängsel, förbättra muskeltonus, är den magnetiska effekt som syftar till större analgetisk, antiinflammatorisk, avsvällande verkan.

Det finns också enheter som kombinerar flera arbetsprinciper, de är mer universella.

Lista över de mest kända enheterna

 • Androgyne - en av de vanligaste enheterna för magnetoterapi;
 • Intraton - speciellt rekommenderat för kronisk prostatit, komplicerad av purulent inflammation;
 • Mavit - ger en omfattande åtgärd;
 • Yarovit är en enhet som kombinerar elektromagnetisk och laserstrålning;
 • Vitafon är en universell anordning för behandling av många sjukdomar, inte bara prostatit;
 • Intramag - låter dig kombinera elektrofores och magnetophores med mikro-massage och tvätta urinröret;
 • Prostam är mest effektivt vid behandling av bakteriell prostatit.

Varma bad i kampen mot sjukdomar

Till lymf och blod i människans kropp bättre cirkulerad, det rekommenderas att regelbundet ta varma bad. Vattnet ska inte vara mer än 43 ° C, och tiden för sessionen är kvart i timmen. Istället för vatten, häll heta avkärningar av medicinska örter in i badrummet.

Användning av bad är tillåtet endast i avsaknad av förhöjd kroppstemperatur.

Hur man bota prostatit utan medicinering

Många män undrar hur man bota prostata i sig och framgångsrikt övervinna det. Nuförtiden är det redan möjligt att säkert säga att du själv kan hantera denna sjukdom genom att använda naturliga preparat, ljus och gymnastik hemma. Och allt detta kommer att vara effektivt. Det finns en envis åsikt att prostatit inte kan botas, men detta kan motbevisas.

När du läser anteckningen till olika läkemedel och kosttillskott verkar det som om det är mycket användbart, men tyvärr kan de inte fungera och hjälper inte. Ineffektiviteten hos sådana droger beror på bristande överensstämmelse med strikta regler i deras produktion. Många patienter har redan blivit övertygade mer än en gång om att kampen mot prostatit som håller mindre än en månad är lämplig för läkaren, men inte för patienten.

Upprepade kurser leder ofta till ett dödsfall och leder i en cirkel, och läkaren ger samtidigt goda pengar.

Inte mycket ärliga läkare kan locka "nya" tekniker, hur man bota prostatit utan prostata massage. Och folk ger mycket pengar i hopp om botemedel, så att man undviker ett så obehagligt förfarande. Tack gud att sådana "experter" verkar och försvinner, vilket visar att prostata massage är grunden för behandlingen av denna sjukdom.

Prostatisk massage

Effekten av prostatanas massage är att klämma ett finger av den inflammerade utsöndringen in i kanalerna och så småningom i urinröret. Detta förbättrar blodtillförseln i prostata (trots allt är trängsel i bäcken den viktigaste faktorn i utvecklingen av prostatit).

Effekten av denna massage bestäms av den unika strukturen och placeringen av körteln. Det här är trots allt det enda organet där massagen verkligen hjälper till vid härdning av akut inflammation.

Den diagnostiserade "kronisk prostatit" innebär inte en obotlig sjukdom. Det säger helt enkelt det faktum att sjukdomen är långvarig. Prostatit, som släpade, stöds vanligtvis av fel livsstil, nämligen: frossighet, berusning och hypodynami.

Därför är olika typer av massage och näring med tillägg av ett stort antal skaldjur väl etablerade.

Om behandlingen varar mindre än en månad, är en person inte som regel botad. En månad senare, tre på varandra följande fall och förvärras, och det är oundvikligt, om man redan har passerat ett par antibiotikakurer. Staten kommer tillbaka till sin ursprungliga position. Hur är det igen att kontakta läkaren för ett tillfälligt resultat? Det finns sätt hur man hanterar prostatit och glömmer denna sjukdom på sex månader.

Metoder för självbehandling

Innan du börjar självmedicinera prostatit, var noga med att lyssna på din kropp utan detta på något sätt. Lär dig vid behov för att snabbt och enkelt lindra förvärringen.

Användningen av lök

Eftersom en av orsakerna till prostatit är en infektion som kommer in i prostata från urinröret, är det nödvändigt att kämpa med det.

Kemiska antibiotika ersätter lök. Varje kväll innan du lägger dig, äter ett litet löklök.

Använd också ett effektivt recept för att bota prostata: Haka 100 g lök och häll det i 600 ml vitt torrt vin, insistera på en sval plats i 10 dagar, spänna och ta 2 matskedar tre gånger om dagen före måltiderna.

Varmt bad

Smärta och känsla av obehag kommer väl att ta bort de varma baden av starkt avkok av kamomill. När den akuta perioden passerar, ta en dusch med ett litet tryck, alternerande varmt vatten med en kallt. Häll strålen i prostatakörteln.

Mer zink

En annan viktig punkt för män är zink. Detta mikroelement kommer att starta produktionen av manliga könshormon testosteron och stödja sin nivå. Om prostatit orsakas av en hormonell störning är zink helt enkelt nödvändigt. I stora mängder finns det en pumpa.

Sport och gymnastik

Försök att inte använda kollektivtrafik, och delta i friidrott och gymnastik varje morgon. Efter en stillasittande livsstil är också orsaken till prostatit. Dålig blodcirkulation i bäckenområdet leder till stagnation och inflammation i prostatakörteln.

Rätt näring

Det är viktigt att övervaka digestionen. Undvik förstoppning för att inte irritera prostata med tryck på det. I det mest extrema fallet dricker du ett laxermedel, men det bästa förebyggandet: mycket vätska och en balanserad kost.

Sjukgymnastikmetoder

Idag, hur snabbt att bota prostatit, kommer fysioterapeuter att fråga. Hjälp och reflexbehandling, ultraljud och magnetolaserinduktionsterapi och behandling med leeches och termiska förfaranden. Under de senaste åren har många företag introducerat olika enheter och simulatorer till marknaden.

Genom att köpa en sådan apparat för behandling av prostatit har en man möjlighet att förhindra återfall och utan behandling av läkare för att få fysioterapeutiska förfaranden. Påverkan på prostata är genom vibrationer, vakuum, temperatur eller ljusvågor av olika längder.

Frågan om hur man bota en prostatit löses av läkaren tillsammans med patienten. Många män, i motsats till logiken, fortsätter om de skam och ogrundade komplexen.

Man bör komma ihåg att självbehandling utan att konsultera en erfaren specialist kan inte bara leda till ett positivt resultat, men i slutändan att förvärra sjukdomsförloppet. Tänk på hur man behandlar prostatit på egen hand, glöm inte att detta inte ska gå emot en urologs huvudsakliga terapi och utnämningar. När allt kommer omkring kommer bara en snabb och omfattande behandling att rädda dig från denna sjukdom.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Moderna metoder och metoder för behandling av prostatit: hur snabbt att bli av med inflammation i prostata?

Många män undrar hur man bota prostatit snabbt och effektivt.

För att uppnå en remission med kronisk prostatit, och i händelse av en akut - för att bli av med smärtsam smärta, är det nödvändigt att genomgå ett antal olika förfaranden.

Kampen mot prostatit bör utföras på ett komplicerat sätt, bara på detta sätt kan du lyckas.

Hur man besegrar prostatit? Vilka är de mest moderna behandlingsmetoderna för prostatit hos män? Vi kommer att prata om detta i framtiden.

Det fanns tecken: vad ska man göra?

Varje sjukdom är bättre botad i början, så det är viktigt att bestämma symptomen på sjukdomsuppkomsten. De primära tecknen på prostatit är obehag och smärta i perineum, svårighet med urinering, problem med styrka. Med kronisk prostatit kan symtomen vara eller inte vara särskilt störande.

Men även med denna form har prostatit periodiska exacerbationer. Vilken läkare behandlar prostatit? Vid de första tecknen som resulterade ovan är det nödvändigt att ta kontakt med läkare-urologen som kan erbjuda modern behandling av prostatit. Och bara under klinikkens villkor kan du avgöra om ditt tillstånd är prostatit, och i så fall vilken typ av sjukdom är sjukdomen. Detta är mycket viktigt för att välja rätt behandling för prostatainflammation hos män.

Hur kan jag behandla prostatit? Tänk på olika metoder och metoder.

Behandling av prostatit hos män

Hur man behandlar prostatit hos män? Kampen mot prostatit utförs i flera riktningar. Komplex behandling av inflammation i prostatakörteln hos män syftar till att eliminera orsakerna till sjukdomen, avlägsnande av symtom och ökad immunitet.

sjukgymnastik

Mot prostatit kan du ansöka fizioprotsedury. De innehåller en kombination av olika metoder och används mycket ofta.

Typ av procedurer väljs individuellt för varje enskilt fall. Kursen av fysioterapi har en positiv effekt inte bara på den underliggande sjukdomen utan också på hela organismen.

Det finns flera typer av hårdvara fysioterapi:

 1. Galvanisering. Exponering för likström.
 2. elektrofores är en variant av galvanisering, med användning av läkemedel.
 3. Ultraljud. Effekter med hjälp av en rektal radiator.
 4. Magnetisk terapi. Nästan har inga kontraindikationer.
 5. Nuvarande högfrekvens och högspänning. För detta ändamål används speciella enheter - källorna till "Luch" -vågorna. Exponeringen sker med hjälp av den rektala radiatorn installerad i apparaten.

Du kan tillämpa procedurerna samtidigt med medicinerapi utan att oroa dig för metodernas kompatibilitet. Fysioterapeutiska förfaranden har inga biverkningar, förutom i sällsynta fall av individuell intolerans.

Hur man behandlar prostata inflammation hos män? Prostatamassage är en effektiv metod för behandling av prostatit, tidtestad. Med hjälp blir en av de viktigaste medicinska problemen uppnådd: avlägsnandet av prostatakörtelnets stagnanta sekretion. Stimulering av prostata förbättrar också blodcirkulationen i prostatas vävnader.

Denna procedur för behandling av prostatit görs genom anus. Prostatakörteln masseras genom ändtarmen. I det här fallet måste du övervaka om hemligheten är markerad. Frånvaro av utsöndrad vätska kan indikera allvarliga komplikationer. Massagebanan består som regel av 10 sessioner.

Glöm inte fysisk aktivitet. Det finns specialdesignade komplex av terapeutisk gymnastik för behandling av prostatit, vilket möjliggör förbättrad blodcirkulation i det drabbade organet och normaliserar metaboliska processer.

medicinering

Antibiotika används för att behandla prostatit. Men om de är generella åtgärder kan de inte få den korrekta effekten. Speciellt utvecklade preparat används för att behandla infektiös prostatit.

Hur ska jag behandla prostatit? Det är viktigt att komma ihåg att medicinering beror på vilken typ av prostatit.

Universal för den akuta och kroniska formen av sjukdomen är:

För att bekämpa virus som är djupt inuti den drabbade kroppen används piller och injektioner av makrolidgruppen:

Effektiva antibiotika utan biverkningar för injektion:

Antibiotika med immunostimulerande effekt:

För att förbättra immuniteten gäller också:

Det är värt att komma ihåg att ordningen för behandling av prostatit hos män föreskrivs strikt av den ansvariga läkaren. Läkemedel i form av tabletter tas naturligtvis självständigt, men om injektioner föreskrivs vid behandling av prostatit, är ett polikliniskt besök på kliniken nödvändigt. Hemma kan en injektion endast utföras av en person som åtminstone har en första läkarutbildning.

ljus

Ljus - ett sätt att behandla prostatit hos män. De ger ett bra terapeutiskt resultat, både med akut prostatit och med kronisk.

Propolis är den huvudsakliga aktiva substansen, men det finns andra komponenter. Tack vare dem kan ljus ha olika effekter.

  1. Ichthyol ljus förbättra blodflödet, desinficera och bedöva.
  2. För alla typer av prostatit gäller ljus med papaverin, som kan lindra smärta och spasmer, normalisera blodcirkulationen.
  3. Stearinljus med prostatylen De lindrar svullnad och inflammation, eliminerar blodproppar och stagnerande fenomen i prostata. Effektiv för sexuella störningar som förekommer mot en bakgrund av prostatit.
  4. närvaro belladonna (belladonna) kan lindra inflammation i prostata och smärta. Genom deras verkan liknar ljusen diklofenak.
  5. Methyluracil suppositorier används för att snabbt återställa prostata.
  6. CVecha Vitaprost är effektiva inte bara vid behandling av prostatit, men också i adenom, störningar i styrka och infertilitet.
  7. Voltaren Det är känt i form av tabletter, suppositorier och injektioner. Det har antipyretisk, analgetisk och antiinflammatorisk effekt.
  8. Ljus med antibiotika.

Om billiga och effektiva ljus från prostatit kommer du att läsa i artikeln.

Vi har förberett en lista över droger för behandling av prostatit:

Och få reda på i artikeln om behandling av prostatit i hemmet.

Folkmetoder

Hur man hanterar prostatit? Du kan använda traditionell medicin. Behandling av prostatit på detta sätt kan visa bra resultat. Det finns många recept som tillåter dig att uppnå sjukdomsförgiftning eller till och med helt bli av med prostatit. Mycket effektiv är de zinkrika pumpafrön, som är användbara för varje man.

Huvudvillkoren för sådan behandling är självdisciplin, du måste ta infusioner och avkok regelbundet. Men det måste komma ihåg att för varje läkemedel finns en viss behandling för prostatit, vilket också är oönskat.

Bastu och bastu

Hur man behandlar inflammation i prostata? Uppvärmning. Det har en positiv effekt på prostatakörteln, både i behandling och i profylaktiska ändamål.

Sådana förfaranden normaliserar blodcirkulationen och tonkärlen.

För älskare att bada i badet, kan du rekommendera en asp kvast.

Aspen innehåller spårämnen som hjälper till att lindra inflammation i prostata.

Men att besöka bad och ta varma bad är inte möjligt med en markant förvärring av sjukdomen. Annars kan du prova en stark svullnad av prostata.

diet

Överensstämmelse med kost tillåter kroppen att klara av sjukdomen mer framgångsrikt. Endast mat som lätt smälter av kroppen ska ätas. Denna mängd grönsaker och frukter, fet fisk och kött.

Neka att ha från:

 • alkoholhaltiga drycker;
 • starkt kaffe och te;
 • kryddiga produkter och kryddor;
 • feta och stekta livsmedel;
 • kolsyrade drycker;
 • svamp.

Första hjälpen

Den första hjälpen med prostatit är detta: om det finns tecken på förvärring är det oacceptabelt att dricka alkohol och ha sex. Det är farligt att engagera sig i självmedicinering, du kan förlora värdefull tid. Hemterapi ger resultat först efter en noggrann diagnos, som ett tillägg till huvudbehandlingen.

Med en mild form av prostatit är vanligtvis en poliklinisk behandling ordinerad. Tilldela läkemedel, procedurer och sängstöd. Hospitalisering är nödvändig för purulenta och parenkymala komplikationer. På ett sjukhus används den korrekta behandlingen av prostatit under konstant tillsyn av medicinsk personal.

Andra metoder

Bland icke-traditionella metoder för behandling av prostatit kan noteras hälsosvält och en speciell diet.

Dess väsen är att rena kroppen och väcka sin dolda potential. Medicinsk svält är inte lämplig för alla, eftersom det har många kontraindikationer.

En sådan ny metod för behandling av prostatit är mest motiverad i fall då patienten är överviktig.

Metoden för professor Neumyvakin för behandling av prostatit förtjänar uppmärksamhet. Forskaren erbjuder recept för behandling med natron och väteperoxid.

Metoden bygger på teorin om att sjukdomen utvecklas som ett resultat av kroppens "försurning". De föreslagna fonderna är utformade för att återställa syrabasbasen i kroppen, vilket eliminerar orsaken till sjukdomen.

Ortomolekylär behandling med prostatit är ett modernt behandlingsschema för denna sjukdom. En sådan metod består av följande: att välja ämnen och mikrodelar individuellt för varje patient.

Bland de effektiva metoderna för behandling av prostatit kan noteras och andra:


Och få reda på mer i artikeln, vad är nyanserna för att behandla prostatit hos män.

termer

Hur länge behandlas prostatit? Prostatit kan botas, men tiden för behandling av prostatit beror på sjukdomsbristningen. Sjukdomen kan orsaka irreversibla processer i vävnaderna i prostata. I det här fallet kan man bara prata om remission av kronisk prostatit. Om du har rådfrågat en läkare i tid, är det troligt att behandlingen av prostatit kommer att bli effektiv och snabbt.

Varaktigheten av behandling av prostatit beror till stor del på patienten. Om det handlar om att behandla akut prostatit, då med strikt överensstämmelse med de behandlande läkarnas rekommendationer kan besväret besegras på kort tid. Ibland med prostatit är kirurgisk ingrepp nödvändig. Hur mycket kronisk prostatit behandlas hos män? Tyvärr kan behandlingstiden för kronisk prostatit ta månader och år.

Varför behandlas inte prostatit? Kanske behöver du ändra behandlingsplanen eller gå till en annan läkare.

Mer information om behandling av prostatit i hemmet kommer du att lära dig här.

slutsats

Nu vet du hur man botar för prostatit. Denna sjukdom, även om den är mycket obehaglig, men sällan ett hot mot livet. Det är viktigt att komma ihåg att prostatit är härdbar. Och viktigast av allt - Förtvivla inte och hålla sig till en positiv attityd. Det är bevisat att emotionell lyftning kan göra mirakel.

Kan jag behandla prostata mig själv?

Tyvärr förekommer en sjukdom som prostatit ganska ofta bland män över 35 år. Det visar inflammatoriska processer i prostatakörteln på grund av inträdet i dess vävnader av patogener.

Om sjukdomen är igång kan den provocera ganska allvarliga problem och störningar, de främsta är impotens och infertilitet. Därför är det extremt viktigt att börja behandlingen i de tidiga stadierna. Och inte alltid kan det vara outpatient behandling eller kirurgisk operation. Det finns sätt och medel som hjälper till att bli av med prostatit mest hemma.

Vad ska man ansöka om behandling?

I händelse av att avslöjade prostataproblem på ett tidigt stadium, bör inte omedelbart ta upp behandlingen med folkets pengar, eftersom inte alla de kommer. Dessutom kan de förvärra situationen. För att förstå hur man hanterar sjukdomen själv är det värt att rådgöra med en läkare. Behandlingsförloppet, tekniken och de använda metoderna beror på patologins stadium och specificitet.

Det finns flera former av inflammation i prostata:

Utgående från det faktum, på vilket stadium sjukdomen är, kan utses:

 • medicinska preparat;
 • speciella massage;
 • folkmekanismer.

Ofta används komplex terapi, som kombinerar flera metoder.

Behandling med droger

Det är omöjligt att behandla prostata själv om sjukdomen är akut. I detta fall måste du ta antibiotika, såväl som att se en läkare. Men när sjukdomen passerar utan speciella exacerbationer och komplikationer, kan den behandlas hemma, ta mediciner och följa alla rekommendationer från en specialist. När bakterieformen av sjukdomen är nödvändigtvis föreskrivna antibiotika. Detta tillvägagångssätt gör det möjligt att förstöra skadliga bakterier, minska inflammatorisk process, normalisera tillståndet för vävnader och bli av med symtomen på sjukdomen.

Också hjälpa till att hantera sjukdomshormonerna som hjälper till att minska symtom och återställa erektion. Men de bör tillämpas först efter läkarens rekommendationer. Liksom många sjukdomar utvecklar prostatit mot bakgrund av nedsatt immunitet. För att få immunsystemet i ordning behöver du inte bara en full kost och användningen av vitaminer, men också effektiva immunmodulatorer.

För att inte ladda lever och njurar med medicin, kan du ta drogen inte oralt, men rektalt. I apotekskedjor presenteras många läkemedel i form av rektala suppositorier som hjälper till att bekämpa patogener, lindra smärta, inflammation. Samtidigt görs sådana preparat av naturliga ingredienser som positivt påverkar det sjuka organet.

massage

Du kan behandla prostata med massage. Denna procedur ingår ofta i komplexet av terapi. Endast massage för behandling är värdelös. Detta förfarande har en fördelaktig effekt på organets tillstånd. Det genomförs för syftet att behandla, förebygga eller diagnostisera sjukdomen. Det är bättre att överlämna massage till en specialist, eftersom han kan övervaka förändringar och tillstånd av prostata under hela kursen.

För att göra massagen själv måste du förbereda för proceduren: att göra en lavemang, ta en dusch. Vid sidan om ställningen som ligger på sidan, måste du trycka på benen i magen, sätt på en medicinsk handske på armen och smutta pekfingret med en speciell gel eller petroleumgel och sätt det långsamt in i bakhålet.

Prostatakörteln är vanligen probed på ett djup av 4-5 cm. När du utför massage, massera organs högra sida något, sedan den vänstra. Förfarandet slutar med smidiga rörelser med tryck på prostatens centrala region. Loppet på denna massage är 12-14 dagar i 3-5 minuter.

Det är viktigt att veta att massagen är kontraindicerad i följande sjukdomar:

 • prostatit i akut form;
 • inflammatoriska processer i anuset;
 • akut stadium av hemorrojder;
 • förekomst av malign bildning.

Det kan också utföras hemma med hjälp av en speciell enhet.

Effektiv behandling med leeches

Hirudoterapi är en teknik som gör att du kan klara av inflammation i prostata med hjälp av leeches. Denna procedur är inte trevlig, men effektiviteten är att patientens allmänna tillstånd förbättras, och blodtillförseln hos det sjuka organet stimuleras, skadliga ämnen frigörs och inflammationen passerar. Behandlingen ska vara minst 5 sessioner med en paus minst efter 4 dagar.

Hur man behandlar folkmedicinska lösningar?

Folkmetoder och rättsmedel kan också behandla prostatit. Men de måste användas som ett extra sätt att bekämpa sjukdomen. De borde under inga omständigheter bli ett alternativ till traditionell medicin.

Trots det faktum att folkmekanismer testas av tid och erfarenhet av många generationer, är deras tillämpning endast effektiv i komplex behandling eller för profylax. Vissa av dem har kontraindikationer. Därför är det värt att konsultera en läkare innan behandlingen påbörjas med icke-traditionella metoder.

Är det möjligt att bota prostatit?

Efter 30 år kan en man möta problem med prostata, och det kommer bli nödvändigt att leta efter sätt att behandla prostatit. Experter kategoriskt rekommenderar inte detta eftersom det finns stor risk för komplikationer och förvärring av situationen. Inflammation i prostatakörteln bekymrar många representanter för det starkare könet. Brist på lämplig adekvat behandling leder inte bara till obehag för patienten, men kan även leda till allvarligare brott.

Sjukdomen kan förekomma i akut och kronisk form.

 • Patienten med akut prostatit störs av uttalade symtom. Behandlingen ska vara omedelbar och som regel utförs på sjukhuset.
 • Kronisk prostatit är vanligare hos män i äldre ålder (från 45 år och äldre). Det kännetecknas av en mer trög kurs, symptomen är inte så intensiva, men ignorerar sjukdomen leder till starten av prostata hyperplasi.

Behandla prostatit bör börja omedelbart efter upptäckten av de första tecknen på sjukdomen.

Typer av behandling av prostatit

Patienter som föredrar självbehandlingsrisker går in i mer allvarliga problem, så det är mycket bättre att övervinna sin skam och rädsla och vända sig till doktorn. Folkmedicin och läkemedel kan vara ineffektiva om orsaken till sjukdomen är felaktigt etablerad. Och som i frånvaro av medicinsk kunskap kan patienten självständigt bestämma de faktorer som utlöste sjukdomsutvecklingen.

Behandling av akut och kronisk inflammation i prostatakörtelvävnaderna skiljer sig såväl som manifestationer.

 • I den akuta sjukdomen förskrivs omedelbart antibiotika, antiinflammatoriska läkemedel, immunostimulerande medel, läkemedel för att eliminera ödem och normalisera urinering.
 • Om prostatit uppträder i kronisk form, bör det behandlas med antibiotika, massage.

Om sjukdomen är igång kan läkaren ordinera en operativ ingrepp. Positiva effekter på tillståndet av prostatakörteln folkmekanismer, fysiologiska förfaranden, kost och motion.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

Medicinsterapi

För att effektivt bota prostatit kan du inte utan att ta medicin. Om sjukdomen sker i kronisk form utan komplikationer och exacerbationer är det olämpligt att hålla patienten på sjukhuset. Läkaren utser honom nödvändig medicinering och skickar hem hem. Hemma är patienten skyldig att följa läkarens rekommendationer, ta föreskrivna mediciner, göra övningar, regelbundet besöka en läkare så att han kan observera hur sjukdomen fortskrider.

Specialisten rekommenderar hur man behandlar patologin beroende på orsaken till händelsen. Hos män i åldern 20-40 år förekommer oftast bakteriell prostatit. Den provokerande faktorn är patogena mikroorganismer som tränger in i prostatakörteln, vilket bidrar till utvecklingen av den inflammatoriska processen.

Speciellt utsatta för bakterier är patienter med försvagad immunitet, så du bör alltid ta hand om din hälsa och inte bara när sjukdomen redan är i ett aktivt utvecklingsstadium.

antibiotika

Det är omöjligt att effektivt bota prostatit utan användning av antibakteriella läkemedel, om det provoceras av verkan av patogena mikroorganismer. Droger bekämpar bakterier och eliminerar orsaken till sjukdomen. Förskriv inte antibiotika i händelse av att sjukdomen är stillastående. Läkemedel har en skadlig effekt på skadliga bakterier, de förstör dem, vilket leder till att intensiteten i den inflammatoriska processen minskar, vävnadets tillstånd normaliseras och sjukdomens symptom går bort.

Läkare rekommenderas oftast att behandla inflammation i prostatakörteln med hjälp av sådana droger:

 • Gatiloksatsin;
 • sumamed;
 • ciprofloxacin;
 • lomefloksatsin;
 • Moxifloxacin.

I kronisk form av flödet förskrivs läkemedel med en något annorlunda specificitet. Dessa är läkemedel från gruppen antibiotika-tetracykliner.

Hormonala läkemedel

Nyligen har hormoner visat sig vara positiva, med hjälp av vilket det också är möjligt att behandla sjukdomar i prostatakörteln. De verkar på två sätt: minska intensiteten av symtom, återställa erektil funktion hos män.
De mest populära hormonerna är sådana läkemedel:

De kan bara användas för läkarens recept.

immunomodulatorer

Prostatit, som ett antal andra sjukdomar, utvecklas mot bakgrund av låg immunitet. För att öka den på kort tid är det inte tillräckligt att normalisera mat, äta frukt och grönsaker. Det krävs mer radikala metoder här, vilket snabbt och effektivt normaliserar patientens immunförsvar. Utan att förstärka immunitetshärdningen är prostatit nästan omöjligt, så patienten är ordinerad immunostimulerande läkemedel, till exempel Polyoxidonium.

Rektala ljus

Läkemedel bereds genom levern och utsöndras av njurarna, så dessa organ drabbas mest av aktiva läkemedelskomponenter. För att minska den negativa påverkan på kroppen, förutom förberedelser för förtäring, föreskrivs också rektala suppositorier. På apotek finns ett stort antal sådana medel. De kan innehålla komponenter som är utformade för att bekämpa patogener, smärta eller inflammation, eller de kan endast baseras på naturliga ingredienser som effektivt påverkar det sjuka organet och förbättrar dess tillstånd.

De mest populära och effektiva, enligt män, är sådana droger:

Som ett resultat av användningen av suppositorier normaliseras urinering, smärtsamma känslor går bort.

Massage med prostatit

I den komplexa behandlingen kan appliceras och massera prostata. Att behandla sjukdomen bara med hjälp av massage är otillräcklig, eftersom effekten på organ och på patogenen bör vara komplex.

Massage i prostatan har en positiv effekt på kroppens tillstånd. Det kan utföras med terapeutiska, förebyggande och diagnostiska ändamål. Manipulation bör utföras av en professionell, speciellt om en direkt påverkan på det drabbade organet är förutsatt. Massage utförs efter att patienten har haft en bekväm ställning (embryo). Läkaren tränger igenom anuset, där han proberar prostata och bestämmer sitt tillstånd.

Prostatamassage kan utföras hemma, men det kommer att kräva en speciell enhet.

hirudotherapy

Denna teknik har visat sig vara effektiv. Dess väsen är att det är nödvändigt att behandla inflammation med leeches. Förfarandet är inte väldigt trevligt, men det bidrar till att effektivt hantera tecken på sjukdomen och förbättra patientens övergripande tillstånd. Som ett resultat stimuleras blodtillförseln hos de sjuka organen, alla skadliga ämnen elimineras, den inflammatoriska processen i prostatakörtlarna.

Sätta leeches ska vara mer än en gång. Behandlingsförloppet består av fem sessioner, en paus mellan vilken måste vara minst 4 dagar.
Fördelen med hirudoterapi är följande:

 • Lekans saliv innehåller ett stort antal användbara substanser som kommer in i en människas sjukorga;
 • Stimulerar blodcirkulationen;
 • Volymen av blod som cirkulerar i inflammerat område minskar.

Hirudoterapi är användbar vid andra sjukdomar. Inte varje människa vågar behandla prostatit blodiglar, men inget fel med det, det inte ens ont, bara obehaglig.

Folkmekanismer

Traditionell medicin visade också sin förmåga att bota prostatit. Människans metoder testas av erfarenhet och tid. De är endast effektiva som en del av komplex terapi, de kan användas för att förebygga sjukdom. Vissa folk rättsmedel har kontraindikationer och kan vara farligt för patienten, så innan du gör något, bör du konsultera en läkare.

Fröer i denna grönsaks trädgård innehåller mycket zink. Dess brist framkallar inte bara utvecklingen av prostatit, men också andra maskulösa problem. Det borde äta endast 30 stycken för att kompensera för bristen på zink i kroppen.

Har antiinflammatorisk och antispasmodisk effekt. Det är bäst att köpa propolis i stearinljus och sätta in dem rektalt med intervaller av två gånger om dagen. Behandlingsförloppet är tre veckor.

Denna teknik bör användas mycket noggrant, eftersom bristande försiktighetsåtgärder kan skada patienten. En person utan erfarenhet inom biodling är osannolikt att klara av den svåra uppgiften, eftersom det är nödvändigt att bin sätter sig på aktiva punkter.

När de första symptomen uppträder bör du kontakta din läkare. I akut eller försummad kronisk form hålls patienten på ett sjukhus. I andra fall är behandling hemma möjlig.

Oavsett hur effektivt folkets medel är, kan de ensamma inte klara av problemet. Glöm inte att självmedicinering är hälsofarlig. Endast en specialist kan bestämma orsaken, formen och arten av sjukdomen, varefter han kommer att ordinera droger och han kommer att kunna behandla den.