Huvud
Skäl

De mest effektiva sätten att behandla prostatit med folkmekanismer

Statistik visar att förr eller senare blir en av fem män sjuk med prostatit.

Prostatit är en sjukdom i prostatakörteln, som är inflammatorisk och kräver omedelbar behandling. Den främsta orsaken till inflammation är dålig blodcirkulation i bäckenorganen eller smittspridningen.

Vid första manifestationerna av prostatit (smärta och smärta vid urinering, bristande kraft, frekvent uppmaning att urinera) bör rådfråga en urolog och starta behandlingen. Annars kan sjukdomen gå in i en svår kronisk form, och värre fortfarande i adenom eller prostatacancer.

Men innan du börjar ta mediciner, försök att ta en behandlingskurs för prostatit folkmekanismer. De kan bota denna sjukdom utan biverkningar.

Men du måste ta hänsyn till att behandling av prostatit i hemmet med folkmekanismer kan vara effektiv endast vid allvarlig och noggrann genomförande av alla rekommendationer. Det är viktigt att förstå att för 2-3 besök kommer sjukdomen inte passera. I genomsnitt tar behandlingen av en sjukdom med folkmedicin en månad, och ibland kan det vara mer.

Behandling med folkmedicin: fördelarna med de mest effektiva recepten av folkmedicin

Prostatit, och ännu mer kronisk behöver lång behandling. Det är nödvändigt att förstå att huvudplatsen här ges till läkemedelspreparat. Det mest effektiva är emellertid ett integrerat tillvägagångssätt för att bli av med sjukdomen, som inte överger användningen av folkmedicinska lösningar.

Att utföra prostatitbehandling med traditionell medicin är viktigt i samband med den klassiska behandlingen och anpassningen av det vanliga sättet att leva.

Populära metoder för behandling av prostatit har ett antal fördelar:

 • frånvaro av biverkningar
 • hög portabilitet
 • förstärkning av immunsystemet
 • utmärkt kompatibilitet med både läkemedel och annan traditionell medicin;
 • bli av med samtidiga sjukdomar.

Huvudmålet med tillämpningen av folkrecept med prostatit är att bli av med sjukdomen och återgå till det normala manliga livet.

Med alla fördelar med traditionell medicin, är det nödvändigt att förstå att för att börja behandling av prostatit hemma är möjlig först efter samråd med din läkare, eftersom ibland de traditionella metoderna kan leda till allergiska reaktioner mot enskilda komponenter eller komplikationer efter lite motion.

Folkmedel för inflammation i prostata hos män

Människors metoder för behandling av prostatit - det är mer än hundra recept för att bli av med sjukdomen en gång för alla. Här, och fysiska övningar och örtbehandling (fytoterapi), såväl som terapeutiska bad och enemas.

fytoterapi

Den mest effektiva och populära (du kan säga det mest populära) sättet att bota prostatit är intaget av växtbaserade läkemedel. I ett ord, fytoterapi. Fytoterapi hjälper till att hantera sjukdomen och snabbt komma på fötterna utan att ta medicin.

De främsta terapeutiska effekterna av fytopreparationer:

 • antiviralt;
 • antiinflammatoriska;
 • kramplösande;
 • antimikrobiell;
 • hemostatika;
 • analgetikum.

Faktum är att det finns många fler. Om traditionell medicin används, immuniseras immunsystemet och en sexuell funktion hos en man ökar.

Behandling fytoterapi - en lång Och det spelar en roll i sjukdomens avancerade stadier. Användningen av läkemedel under en så lång tid kan påverka människors hälsa negativt, medan traditionell medicin bidrar till att stärka och förbättra.

Örtberedningar är inte bara användbara, men smakar också bra. När de kombineras med rätt sätt att leva, kan de arbeta mirakel.

Allmänna rekommendationer för beredning av växtskyddsmedel:

 • behandling med örter möjliggör produktion av avkok, infusioner, juice, som kan konsumeras både inåt och in i urinröret; När man kombinerar fytoterapi med elektrofores ökar den terapeutiska effekten många gånger; Om behandlingen kräver beredning av alkoholtinktur, är det nödvändigt att använda plantans övre del. I fallet med avkok, roten;
 • När man använder blad, stjälkar, blommor, bör de finkrossas till en storlek av 5 mm. När rhizomer och bark används, bör partikelstorleken inte vara mer än 3 mm;
 • De beredda råmaterialen i lämpliga proportioner placeras i en emaljbehållare och fylls med kokande vatten. Ytterligare beredning av läkemedlet utförs i ett vattenbad. Den maximala tillagningstiden för infusioner är 15 minuter. För buljonger behöver denna tid tredubblas. Det resulterande innehållet måste filtreras genom gasbindning, vikas i flera lager.

fysisk träning

Som tidigare nämnts är den främsta orsaken till prostatit en dålig blodcirkulation i bäckenorganen, vilket i sin tur orsakar stillastående processer. För att cirkulera blodet med maximal effektivitet är det nödvändigt att stimulera det med fysisk ansträngning. Naturligtvis gäller detta inte för bakteriell prostatit.

Mot prostatit har ett antal träningskomplex utvecklats. Här är en av dem:

 1. Den första träningen. Stå upprätt, benen ihop, axlarna rakade, spänna skinkorna, som om du försöker avbryta processen med urinering. Några sekunder av spänning och sedan avkoppling. 10-15 sådana rörelser och du kommer att känna värme i prostatakörteln. Detta indikerar att du gör allt rätt. Fasen utövas vid utandning, avslappning på inspiration.
 2. Den andra träningen är knäböj. Stå upprätt, ben något bredare än axlarna, böj knäna, knä böjer något till sidorna. En viktig punkt är att ryggen ska vara rak och fötterna står helt på golvet. Försök att göra 10-15 reps. Sitt ner på andan, stå upp på andan. I slutet av träningen kan du ytterligare påverka gluteusmusklerna för att förbättra effekten.
 3. Den tredje övningen. Squatting, en efter en tar vi en, sedan ett annat knä till golvet. Vi börjar med inspiration, vi återgår till startpositionen vid utandning. Vi gör 10-15 gånger.
 4. Den fjärde övningen. Vi lägger oss ner på golvet, benen böjer sig vid knäna, fötterna står helt på golvet. Vid utandning sönder vi bäckenet från golvet och pressar kraftigt musklerna. Vid utandning återgår vi till startpositionen. Vi utför också 10-15 gånger.
 5. Femte övningen. Sitter på en stol, kläm mellan benen en liten boll. Spänningsfasen bör utföras vid utandning, avslappning, vid inandning gör 10-15 gånger.

Detta komplex tar dig bara 15-20 minuter, och fördelarna med det blir enorma. På bara 2-3 veckors dagliga aktiviteter blir du mycket bättre, symtomen på sjukdomen kommer att minska, och du kommer att känna otroligt lättnad. Så valet är ditt, spendera några minuter på morgonen och få en positiv effekt eller sitta och klaga som att allt är illa utan att göra någonting.

Folk recept för behandling

Här är de mest populära folk recepten för prostatit:

 1. Blad av vanlig björk, gräs och löv tranbär dvulomnoy nässlor blandas i lika proportioner med gräsplanen murgröna blad Potent gås och salviablad. Den resulterande torra blandningen är viktig för att blanda grundligt. För att förbereda buljongen behöver du 10 g samling. Det är nödvändigt att hälla 300 ml brygga och 10 minuter för att värma i ett vattenbad. Låt det brygga i ca 2 timmar och dränera sedan noggrant. Avkok är berusad i varm form för 1/4 - 1/2 kopp 3 gånger om dagen i 1 timme före måltid.
 2. Helichrysum blommor är vanliga, blommor fläder, nässlor ört, gräs gemensam toadflax, en frukt, blommor och renfana rötter kvickrot blandat med gräs, rölleka, svalört och frukterna av Schisandra chinensis i lika delar. Tillräckligt 10 g samling häll 300 ml kokande vatten på ett vattenbad i ca 20 minuter. Låt oss brygga i 2 timmar och filtrera. Kokt avkok tas oralt i form av värme till en fjärdedel - en halv kopp 3 gånger om dagen en timme före måltid.
 3. Bladet av paraplyjurt, Johannesjurt, frukten av enbäret, plantainens löv är stora, björnbäret är ett vanligt ört-celandine stort. För att förbereda samlingen tas varje komponent jämnt. Före användning ska samlingen krossas noggrant i ett pulver och häll 250 ml kokande vatten och koka i 5 minuter. Vi insisterar 2 timmar och filtrerar. Ta fytoterapi i ett halvt glas i en varm form 4 gånger om dagen 20 minuter efter att ha ätit.
 4. Folkets sätt att bli av med prostatit föreslår att använda den gyllene rotan. Det andra namnet är rhodiola rosea. För att förbereda läkemedlet används endast växtens rot. Torkad och hackad rot av rosola bör hällas 200 ml kokande vatten och koka i 15 minuter i ett vattenbad. Låt det brygga i 1 timme och ta ett ansträngt halvglas om dagen två gånger.
 5. Effektivt botar symtomen på prostatit ört celandine. På basis av saften av denna ört, gör en alkohollösning. För att göra detta, i proportioner på 1: 1, kombinera juice av celandine och alkohol. Behandlingsförloppet är 2 månader. För mottagning finns det ett helt schema: medicinen tas endast på tom mage. För varje 50 mg vatten varje dag, tillsätt en droppe lösning. Så snart antalet droppar når 30, börjar vi minska dosen. Denna metod klarar sig perfekt med förebyggande av adenom, borttagning av puffiness, blockerar bildandet av polyper och andra neoplasmer, är en utmärkt förebyggande metod för cancer tumörer, främjar god immunitet.
 6. Blad av björk, cowberry löv, horsetail gräs, rhizom av valerian officinalis och selleri rhizome luktfri - lika. 10 g av fytosporan fylls med 300 ml kokande vatten, upphettas i ett vattenbad under 10 minuter och insisteras i 2 timmar. Den filtrerade buljongen ska tas i en varm form 1/2 kopp 3 gånger om dagen en timme före en måltid.
 7. Folk recept för prostatit inkluderar behandling av Kalanchoe. Vi samlar ett glas Kalanchoe blad, häll 0,5 liter vodka och insistera 5 dagar. Ta tinktur ska vara en gång om dagen, en tesked. När tillståndet blir betydligt bättre är det möjligt att minska dosen till en tesked per vecka.
 8. Det finns ett annat alternativ för att använda Kalanchoe. Detta är ett annat sätt att bli av med inflammation folk remedies. Cirka 100 gram Kalanchoe-blad måste rullas genom köttkvarn och hällas från 200 ml vodka eller alkohol. Infusion av den beredda blandningen tar upp till 20 dagar. Efter tiden har gått, måste tinkturen filtreras noggrant. Tre gånger om dagen, ta 1 tesked.

Behandling av prostatit i hemmet

De bästa folkmekanismerna för inflammation i prostatakörteln bereddes av naturen själv:

 1. Aspen bark. Denna komponent av fytoplankton måste först och främst monteras ordentligt. Fytoterapeuter rekommenderar att man lagrar aspenbark i slutet av april, då inga knoppar och första blad visade sig. Så, barken samlas in. Det återstår att torka och mala det ordentligt. Vi tar en volym om 1 liter och fyller 1/3 av askens bark och resterande utrymme är översvämmade med vatten. Blandningen insisteras i två veckor, då filtreras den mycket bra. Infusion tas tre gånger om dagen på en matsked. Denna behandlingsmetod har en minus - tinkturen visar sig vara ganska bitter.
 2. Persilja. Denna växt har länge varit en mänsklig berömmelse. Detta är verkligen ett magiskt folkligt sätt att behandla prostatit. Det kan ta bort inflammation och svullnad, maximalt förbättra människans tillstånd. Fröet och roten av växten används i terapin. Du kan dricka persilja juice en halvtimme före måltiderna. Några krossar fröna i pulver och häll sedan kokande vatten och stå på spisen i 10-15 minuter.
 3. Pumpa frön. Även i traditionell behandling är den här produkten inte den sista platsen. Vid första tecken på sjukdom rekommenderas att man äter 30 solrosfrön om dagen. Förresten, det är för övrigt ett bra förebyggande av prostatit folkmekanismer. En underbar folklösning för sjukdom för män - pumpa-honungskulor. De görs helt enkelt. 0,5 kg raka pumpafrön rullas genom köttkvarn och lägger till 200 g honung. Från denna blandning rullar vi små bollar. Av utseende bör de likna en genomsnittlig hasselnöt. Varje dag måste du äta 1-2 bollar. Huvudvillkoren är att inte svälja, men att lösa upp. För att bollarna ska försämras, förvara dem på en sval plats.
 4. Det är möjligt att krossa pumpa frön i en mixer nästan till ett pulverformigt tillstånd. Ta två matskedar i en halvtimme före måltider, tvättas med rent vatten eller vatten med honung, vilket är att föredra. Detta är en av de effektiva folkmedicinska remedierna för inflammation av prostata hos män. En kurs om året räcker.
 5. En populär och effektiv folkmetod för prostatit är vitlök. För framställning av tinkturer använder vi 5 vitlöksklyfta, som hälls i 0,5 liter kokande vatten och låt det brygga för en dag. Efter en noggrann ansträngning är läkemedlet redo. Det viktigaste är att inte glömma att ta den i en mängd av 50 g dagligen innan du äter.

Behandling av kronisk prostatit

När det gäller prostatit i kronisk form är det viktigt att förstå att det redan är omöjligt att bota sjukdomen, men det är ganska möjligt att minska dess obehagliga symtom. Folkmedel för kronisk prostatit är tillgängliga och effektiva om de används i samband med medicinering.

De mest effektiva folkmedicinska remedierna för kronisk inflammation är skumkörtel, kamomill, rosmarin, bärbär. På grundval av dessa örter är beredda avkok, vilka tas oralt enligt ett visst schema. Så skinniga, rosmarin och björnbär kombinerar i lika delar, tillräckligt för 1 tesked av varje komponent, häll 300 ml varmt vatten och insistera i ca 3 timmar. Den färdiga "elixiren" tas på en tom mage på flera sippor.

Bland de mest effektiva folkrecepten för behandling av prostatit är honung och alla honungsprodukter. Dess naturliga komponenter kan bota kronisk prostatit och korrigera patientens allmänna tillstånd: stärka immuniteten, ge kroppen alla nödvändiga mineraler och vitaminer. För behandling av kronisk prostatit, använder män ljus med propolis, naturlig honung och pollen och avskum.

Effektiv folkmedicin för prostatit från tidig morgon är ett glas varm mjölk med tillägg av 1 matsked honung. Om komponenterna i drycken inte är allergiska, kan du lindra ditt tillstånd genom att använda en sådan populär botemedel mot sjukdomen.

Förutom alla ovan nämnda medel använder folkmedicin också andra folkmedicin för behandling av prostatit hos män:

 1. Bark och löv av hassel. Barken och bladen bryggs med kokande vatten i ett glas och insisterar 30 minuter efter ett tidsfilter. Drick en fjärde kopp fyra gånger om dagen. Det är mycket viktigt att hasselnas grenar är fräscha. Så du kan påskynda processen att ta bort symptom på prostatit.
 2. Traditionell medicin från prostatit rekommenderar att man inför en kompote av päron i kosten. Det är bättre om de är vilda. Sådan behandling av kronisk prostatit med folkmekanismer ger resultaten i 4-6 dagar. En man kommer att känna sig lättad och förbättra sitt allmänna tillstånd. Det är väldigt viktigt att inte glömma att dricka compote från päron dagligen.
 3. I folkhälsotillverkningar från prostatit ingår och Jerusalem kronärtskocka, i folket - jordpäron. Det kommer enkelt att ersätta dina potatis och bli en perfekt sidoprätt. Det är både gott och användbart samtidigt. Som ett alternativ, pressa från jordskockskocka juice, förvränga frukten i köttkvarn och drick 1/3 kopp hela dagen. Juice det är bättre att förbereda på morgonen, det under dagen det eller han ska dricka.
 4. Det vanliga botemedlet för prostatit och adenom är kastanjeskalet. Användningen av detta ämne är ganska enkelt. Kastanj är bryggd och berusad för teberedning istället för te. Denna metod har en nyans - det ger en stark aptit. Om du själv har valt en sådan populär behandlingsmetod för prostatit, var du redo en gång varannan vecka för att göra en rengörande enema.

Profylax av prostatainflammation med folkmedicin

Sjukdomen är alltid lättare att förebygga än en lång och svår att behandla den. Metoder för att förebygga prostatit är olika:

 1. Daglig användning av naturliga juice från morötter, betor, gurka. Du kan inkludera fantasy och mixa komponenter, vilket ger nya, ovanliga smaker.
 2. En krossad röd rot fylld med vatten. Innan du använder den, insistera på en tekanna, och lägg sedan till honung och drick som te.
 3. Bad med örter. Denna metod för att förebygga prostatit har varit känd för över hundra år. För att förbereda en lösning för badet behöver vi följande örter: salvia, kamomill, lilja av dalen, celandine, löv av svart vinbär, linden, gryta. Alla komponenter är blandade. Häll 7 msk i en liten bassäng av den beredda blandningen av örter och häll över toppen med kokande vatten. Samlingen fortsätter tills vattentemperaturen når 37 ° C. Häll sedan bäckens innehåll i badet och sätt i det i 10 minuter. Efter att ha tagit fitovanna rekommenderas det att värmas upp. Sådan manipulation som profylax av prostatit utförs en gång om två veckor.
 4. En av de viktigaste komponenterna i prostata profylax är en kvalitetsbalanserad diet. I männs kost bör följande livsmedel alltid finnas: jäst mjölk, kefir, fisk, kött, nötter, kli, honung.

Grundläggande principer för behandling med folkmedicinska åtgärder

 1. Underhålla en hälsosam livsstil.
 2. Människor behöver kombinera medel med massage och fysiska övningar.
 3. Det är viktigt att ställa in en lång period av behandling. Loppet av folkterapi tar ungefär en månad, och i vissa fall ännu mer. Det är väldigt viktigt att slutföra kursen.

Traditionell medicin behöver alltid en partner. I sin roll verkar genomförbar fysisk aktivitet, rätt näring och regelbundet, intimt liv.

Behandling av prostatit med folkmekanismer och metoder hemma

När en infektion kommer in i en prostata hos en man utvecklas en inflammatorisk process. Som regel diagnostiseras det hos personer från 25 till 50 år. Det finns många tillförlitliga metoder för att behandla sjukdomen, till exempel folkmekanismer för prostatit. De hjälper till när medicin eller prostata massage är kontraindicerad.

Vad är prostatit?

Inträdet av patogener i prostatakörteln väcker uppkomsten av sjukdomen. Sjukdomskrävande mikroorganismer tränger in i körteln från blåsan, ändtarmen, urinröret. Prostatit är en inflammatorisk allvarlig sjukdom, akut eller kronisk. Det verkar av olika anledningar och kännetecknas av särskilda tecken:

 • stark uppmaning att gå på toaletten "på en liten";
 • snabb trötthet, letargi, depression;
 • brinner i perineum, urinrör - frekventa symtom på prostatit;
 • i urinen kan vita flytande trådar uppträda;
 • kan förekomma accelererad ejakulation, signifikant minskad potens;
 • sjukdomsutvecklingen kan tala om obehag, smärta i ländryggsregionen, skrot, i ljummen och underlivet;
 • svår urinering med fragment.

Hur man bota prostatit hos män med folkmedicin

När sjukdomen är på ett tidigt stadium eller har en lätt form, så finns det en riktig chans att bota den med naturliga "läkemedel". Folkmekanismer har en generell förstärkningseffekt på människornas kropp. Den inflammatoriska processen är blockerad, och organets vävnader återställs. Som ett resultat börjar prostata att fungera normalt. Att bota prostatit hos män folkmedicin använder sig av honung, vitlök, pumpa frön, hassel, persilja, kastanjeträd, örter, aspen bark och så vidare.

Behandling av prostatit hos män genom folkmekanismer

Det finns många olika sätt att lindra en man av inflammation i prostata. Till exempel används förutom konservativ medicinsk behandling terapeutiska naturliga varianter. Folkmedel för prostatit och prostata adenom kan eliminera infektionen, ta bort inflammation, stärka genitourinary systemet. Läkaren hjälper dig att välja det bästa botemedlet, efter att ha tagit testen, och samlar in information om sjukdomshistorien. Behandling av prostatit hos män med folkmedicin ska kombineras med motion och en speciell diet.

Det första alternativet, som hjälper till att bekämpa inflammation i prostata är chaga-svampen. Denna anläggning har länge använts för sådana ändamål, dess effektivitet kontrollerades av många män. Chaga med prostatit väl avlägsnar inflammation, har anti-infektionseffekt. För att bli av med sjukdomen kan du prova en svampbuljong med tillsats av hasselnötsblad (hasselnötter). Behandlingskursen är två veckor. Recept för Chaga:

 1. Ta en stor sked av valnötblad + en tesked torkad chaga.
 2. Ingredienser häll vatten (400 ml), koka över låg värme i fem minuter.
 3. Klar för att kyla buljongen, spänning.
 4. Använd naturlig medicin tre gånger om dagen för en matsked en halvtimme före måltiderna.

banker

Ett annat effektivt icke-traditionellt sätt att bekämpa smittsamma sjukdomar - bankerna med prostatit. Denna procedur bör utföras av en specialist, eftersom du behöver veta exakt vilka punkter som ska installeras "utrustning". Bankerna återställer arbetet med manliga könsorgan, bidrar till att stärka styrkan. Som regel är de installerade i området av ytterkanten av sakrummet.

Skinnet torkas av med alkohol, från ovanför skårorna. Banken är fast ovanför symbolerna. Sedan avlägsnas det, och blodet, som släpps under vakuum, avlägsnas med steriliserad bomullsull. Tomter med skåror är täckta med gips. Behandlingen utförs en gång om 14 dagar (kursen är 4-5 procedurer).

mumien

Mamma är en universell naturmedicin, som ofta används för olika sjukdomar. Den naturliga produkten är helt ofarlig, den undertrycker infektionen i prostatakörteln, tar bort inflammation och förbättrar avsevärt tillståndet hos det mänskliga genitourinära systemet. Här är några alternativ för hur man applicerar mumien från prostatit:

 1. Du kan göra oljeljus. Tamponger av bomullsull suger noggrant i en blandning av havtorns olja och mamma (20/1). Folkemedicin för användning av prostatit endast efter avföring. Stearinljuset sätts in i anuset och hålls där tills det kallas för tömning.
 2. Flera tabletter mamma löses i vatten (3 matskedar). Den mottagna medicinen tar 25 gram tre gånger om dagen i en timme innan man äter.

Pumpa frön

Alla vet, effektiv och prisvärd medicin - pumpa frön från prostatit. Det här alternativet är mycket effektivt, har många positiva återkopplingar. I dessa frön finns mycket zink, vilket är viktigt för varje människors hälsa. För att förhindra inflammation i prostata rekommenderas att man konsumerar 30 råa pumpa frön dagligen. recept:

 1. Pumpa frön (500 g) måste males med en mixer eller köttkvarn.
 2. Det resulterande råmaterialet kombineras med flytande honung (200 ml).
 3. Gör små bollar från massan, sätt i kylskåpet i en timme. Det finns en "medicin" för en sak två gånger om dagen före måltiderna.

Frukt- och grönsaksjuicer

Behandling av prostatakörteln utförs och juice. Färskberedda frukt- och grönsaksjuice eliminerar inflammatorisk process, hjälper till att minska den aggressiva effekten av infektion på orgeln, återställer sexuell funktion. Det rekommenderas att använda gurka, morot, sparris, tomat, betorjuice. Juice av persilja och spenat är också mycket bra, av frukt - granatäpple, vattenmelon. Dessa drycker kan konsumeras separat eller blandas med cocktails. För att få en helande effekt är det värt att dricka minst 500 ml vätska per dag.

tjära

Med en infektion klarar björktjära från prostatit perfekt. Denna naturliga produkt är ett effektivt säkert botemedel mot inflammation i prostata. Här finns flera alternativ för folkterapi:

 1. Tjära vatten. Blanda huvudbeståndsdelen med vatten (1 till 8). Drick medicinen på en liten eld i fem minuter, omrörning. Häll i en burk, stäng tätt och insistera på två dagar. Form skummet, häll vattnet i en förseglad behållare. En naturlig medicin är full i 100 gram 20 minuter före måltiderna. Behandlingsförloppet är 10 dagar, följt av en paus av samma längd. Sedan ytterligare 10 dagars tillträde och 20 dagar avbrott. Efter att ha passerat den tredje kursen måste du vänta ett år för behandling.
 2. Rektalblandning. Björk tjär något värmer upp, kombinerar med tre droppar propolis tinktur. Läkemedlet injiceras i anus med pipett. Behandlingen varar 1-2 månader, proceduren utförs en gång om dagen före sänggåendet.

örter

En säker och säker metod för att bekämpa infektionssjukdomar är örten mot prostatit. Det är bättre att använda växtberedningar, eftersom de är mer effektiva. Varaktigheten av behandling av prostatit med örter är en månad, sedan en tio dagars paus. Tinkturer och avkok av prostatit tar tre gånger om dagen för ett halvglas eller enligt instruktionerna. recept:

 1. Hästsvansfält, hasselblad och björkblad - 1 del vardera. Häll det krossade gräset (4 msk.) Med en liter vatten. Koka 6 minuter, insistera (det rekommenderas att lämna i en timme). Läkemedlet är klart.
 2. För behandling av inflammation i prostata, använder folkmetoder Kalanchoe. Mala växtens löv (glas), häll vodka (en halv liter). Blandningen måste lämnas i 5 dagar. Ät en tesked om dagen.
 3. Blanda samma antal blad av bärbär, vintergreen, växtfrukter, örter Leonurus och celandine, frukter av enbär. Ånga med kokande vatten (300 ml), två matskedar av läkemedlet. Håll i ett vattenbad i 15 minuter, sedan en timme att insistera.
 4. Ett annat recept innebär användning av aspenbark. Torkade råvaror (100 gram) häll kokande vatten (1 liter). Koka över låg värme i 15 minuter, sval. Buljong från barken för att dricka 30 minuter innan man äter ett glas om dagen.
 5. När du förvärrar inflammatorisk process, ta torrt pulver av malört (100 g). Ät en liten nypa sex gånger om dagen, tvätta medicinen med varmt vatten. Mellan receptionerna ska ta 2 timmar. Ansökan - en vecka.
 6. Mala rotan av persilja. En matsked av produkten värms med kokande vatten (1 kopp), inslaget i en varm trasa. Insistera 10 timmar. Ät fem gånger om dagen för 1 matsked. Denna folkmetod klarar sig väl av symptomen på prostatit.

Grundläggande principer för behandling av prostatit hemma

Till den terapeutiska processen gav de nödvändiga resultaten, det är värt att följa de grundläggande principerna för behandling av prostatit i hemmet:

 1. Alkoholhaltiga drycker är strängt förbjudna.
 2. Det rekommenderas att följa en hälsosam livsstil, ändra den vanliga kosten till rätt, hälsosam kost, annars kommer människors recept för prostatit att vara ineffektivt.
 3. Du kan inte överkolla (du måste klä dig i vädret, sitta inte på den kalla marken).
 4. För att undvika inflammation eller återfall är det värt att börja bli tempererad, gå oftare på gatan, göra gymnastik, gå och bada.
 5. Läkare råder att utesluta långvarig retention av urin, evakuering bör ske i rätt tid. Det är värt att gå på toaletten minst var tredje timme.
 6. Om en man diagnostiseras med en sjukdom och han behandlas hemma, bör trauma till perineum undvikas.
 7. När en representant för det starkare könsbestämda arbetet måste du avbryta i fem till tio minuter varje par timmar. Det är värt att värma upp, att vara som.
 8. Tillåt inte förstoppning, som bara kan förvärra smittsamma sjukdomar och minska behandlingen "nej".
 9. Undvik stressiga situationer som kan leda till komplikationer.
 10. Kön ska vara regelbunden, full. Sexuellt liv är nödvändigt för att eliminera stillastående processer i prostata. Det rekommenderas att undvika alltför frekventa sexuella handlingar, det är önskvärt att få en vanlig partner.
 11. Två gånger om året är det nödvändigt att genomgå en urolog undersökning.
 12. Innan behandlingen påbörjas hemma är det värt att samråda med en läkare som kan rekommendera en individuell folkmedicin.

Video: Folkmetoder för behandling av prostatit

recensioner

Jag diagnostiserades med prostatit. Sjukdomen var i början, urologen rekommenderade att prova recepten på traditionell medicin för att bekämpa sjukdomen. Han behandlades med växtbaserade läkemedel i flera månader, tills symptomen på prostatit försvann. Jag gjorde också speciella övningar. Efter en andra undersökning blev det klart att sjukdomen hade receded.

Evgeniy Ivanovich, 55 år gammal

Det var obehagliga känslor i en perineum, en mage eller en mage, en ingen. Blivit mer ofta att köra till toaletten "på en liten", med manliga strömproblem började. Det visade mig att jag hade en inflammation i prostata. Jag är en supporter av folkmedicin, så jag bestämde mig för att behandla pumpafrön, grönsaksjuicer. Under sex månader lyckades vi övervinna prostatit, och hittills har det inte funnits några återfall.

Jag har kronisk inflammation i prostatakörteln. Diagnosen är en besvikelse, men när sjukdomen återkommer, hjälper människors läkemedel mot prostatit mig alltid. Vi hittade flera recept med min fru (mamma, tjära, svamp chaga), och jag sparar mig själv i tider med förvärring av sjukdomen. Jag dricker inte alkohol, skadlig mat och motion.

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Alla de viktigaste och användbara vid behandling av prostatit folkmekanismer och metoder hemma

Den stillasittande livsstilen hos majoriteten av folket är skillnaden i modern tid.

Det här är några förklaringar på det faktum att prostatit har spritt sig mycket i vår tid.

Men i tidigare tider var de sjuka. Folkmekanismer för denna sjukdom finns fortfarande.

I detalj om prostatit hos män kommer behandling av folkmedicin att diskuteras här.

Vad är denna sjukdom och vad är dess symtom?

Prostatit är en inflammation i en specifikt manlig prostatakörtel, även känd som "andra hjärtat av en man".

Inflammation av prostatakörteln är uppdelad i arter: akut och kronisk; bakteriell, icke-bakteriell.

bakteriell huvudsakligen behandlad med antibiotika och andra metoder för traditionell medicin.

Icke-bakteriell prostatit - Ett komplex av organöverträdelser som inte alltid är av likformigt ursprung. Övningen har visat det behandling av prostatit med folkmedicin är möjlig och effektiv.

Mer om symptomen på prostatit hos män och dess behandling med folkmedicin.

Hur har det behandlats i gamla dagar?

Både bakteriell och icke-bakteriell prostatit i det förflutna var sjuk mycket mindre ofta än nu. På det lantliga sättet hade människor ett starkt immunförsvar, venerala sjukdomar var kända som ett exceptionellt fenomen.

I de gamla dagarna behandlades prostatit med avkok av örter med antibakteriell verkan och andra naturliga produkter. Nu är behandlingen av prostatit hos män i hemmet med folkmekanismer i de procedurer som beskrivs nedan.

Hur effektiv är behandlingen av folkmedicin för prostatit?

Folkmekanismer behandlas försiktigt, gradvis, utan sidotegativitet. Bra i stagnerande fas av prostatit.

Vilka typer av prostatit behandlas bäst med folkmedicin?

Bättre än icke-bakteriell prostatit behandlas med folkläkemedel.

Folkmekanismer för bakteriell prostatit finns, men deras tillämpning är komplicerad av två faktorer: långa procedurer; patienten är permanent berövad möjlighet att tillfredsställa dåliga vanor (tobak, alkohol, ätande).

Hur man behandlar prostatit hos män med folkrättsmedel?

De mest effektiva folkmekanismerna för behandling av prostatit

pumpa

Folkmetoder för behandling av prostatit innebär användning av juice, pumpaolja och pumpafrön.

juice Krama från massan, tre veckor att dricka ett glas om dagen.

frö bör vara fräsch, inte stekt. De skalas, men den gröna huden bör bevaras. Behandlingsförloppet är inte mindre än en månad.

Pumpa frön behandlar prostatit på grund av zinken som finns i dem. Utöver det är pumpafrön halva sammansatta av fettmättade med fettsyror, en tredjedel av proteinet med en komplett uppsättning aminosyror som är nödvändiga för människan. De innehåller spårämnen, ett komplett utbud av vitaminer. Detta verktyg användes av forntida healers.

 • Recept 1: Före måltiderna, använd 100-150 råa renade frön för behandling, sextio till sjuttio för profylax. Detta är en daglig dos zink. Vi följer det i andra recept.
 • Recept 2: Vi rensar ett halv kilo råa frön, vrider den i köttkvarn. Lägg till tvåhundra gram honung. Blanda tills enhetlig. Från blandningsrullebollarna. Vi håller i kylskåpet. Ät på bollen i en halvtimme innan du äter. Bollen suger i tre minuter. Läs mer om detta här.
 • Recept 3: Mala frön i pulver. Vi tar en dag för två st. sked. Vi dricker vatten med honung.

Vanligtvis har patienter en tvåveckorsperiod av sådan behandling en gång per år. Om symptomen inte försvinner, upprepa kursen efter en veckoskydd.

asp

I i slutet av april i början av förflyttningen av juicer före spirande samla folk botemedel mot prostatit hos män bark av asp tjocklek på tre till fem mm. Vi gör dessa snygga cirkulära skåror på stammen, för att inte skada träet (ett snitt från det andra i ungefär en decimeter). Torka det utan ljus.

Recept på detta: 100 g skorpa att slipa, sätt i en 0,5-liters burk. Häll tvåhundra gram vodka. Stäng locket, sätt det i mörkret i två veckor. Töj sedan.

Application. Infuse att dricka innan måltider 3 gånger om dagen, spädning tjugo droppar 1/4 kopp vatten.

Recept för buljong: Ett glas bark blandas med 3/4 liter kokande vatten. Blandningen kokas i en halvtimme, då insisterar vi på sex timmar.

Enligt en konst. sked två månader för en timme före en måltid. Innan du tar en rengör blåsan.

Kontraindikationer: tanniner orsakar förstoppning. Om en man redan lider av dem är det bättre att välja en annan behandlingsmetod. Ibland finns det en individuell intolerans.

Läs mer om behandling av prostatit i hemmet genom folkmekanismer, i form av aspenstark läs i artikeln.

Lök och skinka

Behandling av prostatit hos män genom folkmedicin med hjälp av lök: de hjälper gröna fjädrar, lökar och frön.

 • Vi äter på räkorna på en dröm som kommer fräsch eller ångad på en potatisångad.
 • frö blandad med honung i lika delar äter vi 1 tsk tre gånger om dagen.
 • Vi gör gruel från tre hundra gram lökar. Lägg till sex hundra gram torrt vitt vin, ett hundra gram honung. Skaka det, insistera. Drick 50 gram tre gånger om dagen.

Som du kan se är folkrecept för behandling av prostatit mycket enkla att förbereda och använda.

vitlök

 • äta några vitlöksklyftor om dagen.
 • Göra sallad från vitlök, spenat, persilja.
 • Göra en cocktail från vitlök, nypressad citronsaft och honung. Vi håller i mörkret i två veckor. Vi dricker en dag för 3 msk. sked.

Bin och produkter i sitt liv

Prostatit är läkt med bietrådar och en produkt av bikupor - propolis.

Biten görs i Achilles senor på båda benen enligt ett schema bestämt av läkaren. Läkaren applicerar biet med pincett till bitens punkt och lämnar insektssticket i det i 15 minuter.

En ökning för en ökande patient sätter från en till 35 bin, beroende på reaktionen. För behandlingsperioden är det nödvändigt att överge alkohol, konsumtion av produkter som orsakar allergier, besöka badet.

propolis

Propolis används för eliminering av spasmer, inflammationer, komplex terapi.

Receptet för extraktet: 40 g propolis avdunstas i ett glas alkohol.

Användning: 0,1 gram extraktet blandas med två gram kakaosmör. Vi gör ett ljus. Varje dag sätter vi in ​​den i åtta veckor. Kursen upprepas med en paus på en månad.

Dessutom är ljus gjorda av propolis, läs om det här.

Förutom de ovan beskrivna metoderna används folkemetoden för behandling av prostatit med bipmormer.

dill

Det populära sättet att behandla prostatit med dill är följande: det kan ätas rå, men extraktet hjälper.

 • Tillsätt 1 tesked pundad dillfrön till ett glas kokande vatten. Insistera en och en halv timme.
 • Drick med slam.
 • Drick ett glas på morgonen på en tom mage.
 • Varje dag gör vi ny infusion.

Örter och örter

Nödvändig prostatasink innehåller många medicinska växter:

 • vår adonis,
 • salvia,
 • rötter av akonit,
 • åkerfräken,
 • senap,
 • blå blueness,
 • calendula,
 • löv av plantain,
 • Kalanchoe,
 • citronbalsam,
 • och många andra.

Läs mer om behandling av prostatit med örter i artikeln (nässla, celandine etc.) och om användningen av olika eteriska oljor läs här (linfrö, sten, havtornsolja etc.). Om folkmedicin från prostatit med hjälp av kamomill läs här.

Dessa var de viktigaste sätten. Hur är prostatit behandlad med folkläkemedel än? Läs vidare:

Behandling med te

Den populära behandlingen av prostatit hos män i hemmet innebär också användning av olika te.

För att behandla prostatittillverka från

 • persilja,
 • selleri,
 • löv av vild jordgubbe,
 • torkad horsetail,
 • morötter,
 • äppelbjörnblommorna.

Dessa örter kan tas i alla lober, tillsammans eller separat. Brew som vanligt te.

persilja - kryddor och värdefulla medicinalväxter. Återställer manlig kraft. Hennes vitaminer, mikrodelar är användbara mot prostatit, blodsocker, för ögonen, förbättrar tarmmikrofloran. Avlägsnar inflammation.

recept: 4 ch. Av en sked av frön att mala. Häll ett glas kokande vatten. Koka i 15 minuter. Enligt Art. sked 6 gånger om dagen.

mumien

Mumi med prostatit vi dricker inuti, tvättar ner med morotjuice.

kurs: 0,2 g mumiyo två gånger om dagen på en tom mage efter uppvaknandet, på kvällen före sänggåendet - tio dagar.

Under det andra decenniet ökar vi dosen till 0,4 g, i den tredje - till 0,6 g. Vi gör en paus i ett decennium. Vi upprepar kursen två eller tre gånger. När du tar mummies dricker inte alkohol!

tranbär

Tranbär torkas mindre ofta, för hundra gram bär lägger vi till en sked full av honung. Vi använder två st. skedar av produkten två gånger om dagen tills inflammationen går och två veckor efter.

Jordnötter med mjölk

Behandla prostatit folkmekanismer med en mutter kan vara enligt följande:

 • En handfull jordnötter är stekt, krossad,
 • lägg till 2 msk. l. roten till althea,
 • vi lägger in en termos,
 • Häll en halv liter kokande mjölk.
 • Vi håller termos öppna i tjugo minuter, När vi stänger, insisterar vi på tio timmar.
 • Drick 100 gram tre gånger om dagen.
 • Vi behandlas i tio dagar.

Dessutom på kvällarna äter vi lök, vitlök.

ingefära

För behandling av prostatit med ingefära tar vi receptet: 10 gram rot läggs till ett hundra gram vodka. Vi insisterar femton dagar. Drick tre gånger om dagen före måltiden i 20 minuter för femton droppar.

Honung Sbiten

Honung sbiten - en helt naturlig produkt, är till salu.

Den innehåller honung, samlar örter enligt det ursprungliga receptet. Innehåller vitaminer, fördelaktiga mikrodelar, antiinflammatoriska och bakteriedödande ämnen. Applicera enligt anvisningarna på förpackningen.

Förbättring av patientens tillstånd noteras efter första dosen.

När förväntar du sig att återhämta sig?

Att ha blivit bekant, HUR bota prostatit hos män genom folkmedicin, svara på frågan Hur lång tid:

Ta bort symptomen på folkmetoder i en riktig månad eller två. Därefter applicera dem redan i form av förebyggande åtgärder.

Idealt sett blir pågående förebyggande en livsstil. Som ett resultat förvärvas immunitet inte bara från prostatit.

Något nationellt recept används i minst tjugo dagar. Juicer, persilja, vitlök, honung, pollen ger effekt på ännu längre tid. Det viktigaste är att inte ge upp kursen tre dagar efter den första lättnaden. Vem manifesterar kommer, leva länge i god hälsa.

Dessutom kan alla dessa verktyg och metoder användas för att förhindra prostatit hos män genom folkmedicinska åtgärder.

Hur kan jag slutföra behandlingen?

För framgångsrik behandling behöver du förändra livsstil, tänkande, patientens psykologi.

Eliminera negativa faktorer: alkohol, immobilitet, hypotermi. Att normalisera ett sexuellt liv. Följ kosten.

Med bakteriell prostatit är det bättre att omedelbart behandlas med antibiotika. Folkrättsmedel gäller i avsaknad av tillgång till traditionell behandling.

Sjukhusisering av prostatit kräver i allvarliga fall, då poliklinisk behandling inte har haft någon effekt. Ibland kan patienterna endast hjälpas av ett kirurgiskt ingrepp.

ljus:

Rågmjöl (3 delar av en sked) blandas med ч. Skedar av ägg, honung före mottagning av testet. Vi gör ljus. Vi lägger den i frysen.

Vi lägger månen på kvällen och på morgonen. Kursen förnyas efter en sju dagars paus.

övningar

 • På morgonen efter att ha lyftt fem minuter gör vi en perineal massage.
 • Innan måltiden blir vi fullvuxna. Vi lurar lite.
 • Vi höjer våra knän en efter en. På morgonen och på kvällen i fem minuter.
 • Mer att gå, springa, flytta i någon form.
 • Dagligen ta ett varmt (43 grader Celsius) stillasittande bad. Förbättrar blodcirkulationen.

  lavemang

  Vi gör uppvärmning med buljonger av en kamomill, vrider, salvia, mjölk med smör eller olja. Förvärm kroppen med påsar med salt, sand, paraffin.

  Kontra

  För att undvika kontraindikationer innan du tar traditionell medicin, kontakta en läkare.

  Naturliga lösningar har emellertid vanligtvis mycket mindre skadliga effekter än de som du köper på apotek.

  Med hjälp av personlig insamling i skogen, grönsaksgården eller köpta på basarens vanliga livsmedel för detta ändamål, är läckra örter i alla fall säkert: de kommer inte att skada dig, för att du redan äter dem. Det handlar bara om målmedvetna metoder för sådan användning.

  Inte botad i rätt tid prostatit blir kronisk, orsakar komplikationer: vesikulit, epididymoorkhit, cystit, prostataabs, pyelonefrit, prostata adenom. Komplikationer leder till infertilitet. Ju tidigare du börjar lösa problemet, desto säkrare blir resultatet.

  Analysera folkmedicinska medel för prostatit hemma för män

  Behandling av prostatit med folkmekanismer har använts sedan antiken. Dekoktioner och tinkturer gjorda av löv, blommor, rötter och frukter av olika örter, hjälper till att förbättra välbefinnandet hos en man med prostatit. Moderna läkemedel som föreskrivs av läkare innehåller ofta också naturliga komponenter, vilket indikerar effektiviteten hos växterna. Vilka samlingar och recept hjälper bäst till prostata sjukdomar? Du kommer lära dig mer om detta från artikeln.

  Varför är det användbart?

  Traditionella behandlingsmetoder bör läggas till den allmänna kursen av flera anledningar:

  1. Vegetabiliska buljonger och tinkturer är effektiva, eftersom de har en rengöringsegenskap. Stimulera kroppens utsöndringsfunktion, vissa folkmedicin hjälper till att snabbt eliminera toxiner, infektion, skadliga mikroorganismer. Kalanchoe, vattenmelon, björksoppa, vinbär, äldre. Var bara försiktig - om prostatit åtföljs av en akut fördröjning i urinen, kan det inte stimulera utsöndringsfunktionen hemma.
  2. Folkmekanismer beredda hemmahjälp bota prostatit på grund av eliminering av inflammation i vävnaderna i prostata. Med hjälp av några effektiva recept är det möjligt att förbättra tillgången på blod och lymfvävnad hos den sjuka körteln för att eliminera stagnation (trombi). Mot inflammation är att använda folkmedel med honung, propolis, kamomill, zveroboy, björnbär, grönt te, salvia.
  3. Traditionell medicin hjälper till att behandla infektiös prostatit hemma. Bedömning av recensioner, folkmekanismer som innehåller aloe, ingefära, tranbär, citron, honung, ginseng, pepparmynta har en bra effekt.

  Vi uppmärksammar: Folkmetoder av behandling får endast användas hemma tillsammans med läkemedel som ordinerats av en läkare. Endast vissa örtberedningar kan endast användas för att förhindra sjukdomen (förebyggande av prostatit med folkmekanismer möjliggör förhindrande av återfall av prostatit).

  10 verifierade alternativ

  Låt oss ge dig ett exempel på 10 recept för effektiva folkmedicin för prostatit. Ingredienser för dessa recept är lätta att hitta - du kan montera och torka ingredienserna själv hemma, eller du kan köpa färdiga örter i apotek eller specialaffärer. Medel är enkla att laga hemma, förutom de är helt ofarliga. Den enda kontraindikationen för behandling av prostatit med folkmedicin är en allergi mot komponenter.

  Den mest enkla och effektiva folkmedicinen, som inte kräver speciell förberedelse. Du behöver bara ta ett stort ark Kalanchoe, pressa saften i ett glas varmt vatten och dricka det. Om Kalanchoe inte växer i ditt hem, kan du laga redan squeezed juice, det säljs ofta på apotek och är ganska billigt. Att döma av recensionerna är att fördelen med växten är att den tar bort inflammation och har immunförbättrande egenskaper.

  Kalanchoe juice kan köpas på apoteket i färdig form, eller du kan få det själv.

  • Medel med valnötter

  Vid behandling av prostatit är män användbara att äta valnötter. Det är bäst att ta dem med honung (en handfull nötter blandad med 2 matskedar honung). Du kan laga mat hemma i den nationella receptet anti-buljong (en handfull torra väggar valnötter och 8 kärnor nötterna måste hälla 3 koppar vatten, tillsätt en liten mängd honung och sätta att koka i en halvtimme).

  • Avkok av tranbär

  Tranbär är rik på substanser som har starka antibakteriella och antiinflammatoriska effekter. För buljongen måste du ta löv och bär av tranbär. Tillräckligt kommer att vara 6 matskedar av krossade råvaror. Häll 4 glas vatten och sätt i brand i 20 minuter. Ta 3 gånger om dagen före måltiden.

  • Bee pollen

  Om du inte har din egen apiary, så kommer du inte kunna samla in dig själv - du måste köpa förpackad pollen i specialaffärer. Det är billigt (ca 290 rubel per 100 gram). Användning mot prostatit bör vara enligt följande: 1-2 teskedar av en lösning löses upp i ett glas vatten och dricker på en tom mage. Det rekommenderas att ta ett så effektivt folkdroger för att förebygga alla män från 40 år.

  Bee pollen kan ersättas av en blomma - den är också rik på spårämnen, som är användbar vid behandling av prostatit. Med en mild form av prostatit eller för profylakse måste du ta 10 gram blompollen per dag. Med kronisk prostatit bör dosen ökas - 30 g per dag. Behandla prostatit hemma Folkmekanismer bör vara minst en månad, då måste du göra en obligatorisk paus.

  Tinktur av bärbär kan erhållas med hjälp av färdiga påsar.

  • Tinktur från björnbär (björnar)

  För att förbereda en effektiv tinktur från bearberry är det nödvändigt att montera plantens markdelar - blommor, löv och stammar passar också. Hemma ta 50 gram torkade ingredienser, häll ett glas vodka, blanda och sätt i ett mörkt, kallt ställe i 15 dagar. Att behandla en tinktur i hemmet bör vara enligt följande: en sked tinktur blanda i ett glas varmt vatten (du kan i te) och ta flera gånger om dagen före måltiderna.

  • Medel med persilja

  Persilja är mycket användbar vid behandling mot prostatit. Det har många användbara och helande egenskaper - till exempel tar det bort den inflammatoriska processen och hjälper till att förhindra impotens. Bedömning av recensionerna är det bäst för män att behandla prostatit med persilja frön. Mala 4 teskedar frön i pulver, häll 250 ml varmt vatten, koka i 20 minuter, sedan svalna. Ta ett sådant avkok i hemmet du behöver 3 gånger om dagen för en matsked.

  • Pumpa frö och honung bollar

  För att minska symtomen på kronisk prostatit, liksom att effektivt förhindra sjukdomar som orsakar impotens, råder specialister på traditionell medicin i sina recensioner för att prova pumpa bollarna. Förbereda dem hemma är väldigt enkelt: 300 gram skalade råa pumpa frön borras i köttkvarn eller blender. Tillsätt 10 matskedar flytande honung. Blanda den resulterande massan och gör från sina bollar. Förvara dem i kylskåpet. Ta detta folkläkemedel på följande sätt: en pellet per dag för att äta 15 minuter före frukost. Och du måste tugga bollen i 10 minuter och sedan svälja.

  Om kastanjer växer i din stad, grattis - i september har du ett effektivt verktyg under dina fötter som hjälper till att behandla kronisk prostatit hemma. Samla den mogna kastanjefrukten (leta efter prickiga gröna bollar och få frukterna därifrån omedelbart innan du förbereder produkten). Koka i kastanjerna i hemmet i ca 10 minuter för att rengöra dem. Häll sedan vatten på basis av 10 kastanjer per 600 ml kokande vatten. Lämna det över natten. Nästa morgon värms den resulterande infusionen och tar en halv kopp två gånger om dagen. Kursen består av tre delar i två veckor med en paus på 5 dagar mellan vardera.

  Mogna frukter av hästkastan kan också bli ett råmaterial för att få medicin.

  • Vin tinktur på nätet

  Vid en prostatit lider mannen mest av sådana tecken på sjukdom, som smärta i magen, svårigheter med utslag och problem med erektion och hotar ytterligare impotens. För att lindra en man av symptom, bör behandlingen läggas till mottagning av folkmedicinska läkemedel med nässlor. Till exempel, hemma kan du förbereda en vintinktur med nässla: häll 5 matskedar med torrt nässla med 2 glas rött vin och 1 glas varmt vatten. Slå i brand, koka och håll i 30 minuter. Låt stå i minst 12 timmar efter filter. Om du tar ett effektivt sätt att två matskedar vid sänggåendet för en månad, så kommer det att hjälpa till att bota en man från prostatit (minskar symtom på inflammation i prostatan, normaliserar urinering, hjälper till att eliminera infektionen).

  Herbal Sets

  Mot kronisk prostatit kan du använda olika urbalberedningar. Och de kan kombineras efter eget gottfinnande beroende på vilka symtom som behöver elimineras. Här är några varianter av örter, av vilka det kan finnas recept på folkmedicin för behandling av prostatit:

  1. Mot smärta (växter har en antispasmodisk effekt): Yarrow, St John's wort, Calendula, salvia, plantain.
  2. För att eliminera tecken på inflammation: celandine, kamomill, timjan, havtorns frukt, björkblad.
  3. För att förbättra urinering: rhizomer maskros, nässla, jordgubbslöv, kullrot.
  4. Mot problem med styrka: Ivan teet, roten av ara, persilja, schisandra.
  5. För att bekämpa tecken på infektion i prostata (aktiva substanser som finns i växter kan döda mikrober): vanlig malurt, kryddnejlika, hemlock, årliga dereza, pepparmint, salviablad.
  6. För allmän förstärkning av kroppen (ört kan öka kroppens försvar, som behövs för att bekämpa prostatit): vintergröna, kardborre, ginseng, vintergröna, päron blad, persilja, enbär frukt.

  Hemlock kan förstöra patogener på grund av ämnena i den.

  Förberedda folkmedicin för prostatit på klassisk recept. 1 alternativ: Häll växtens samling vatten i en andel av 1:10, koka i 20-30 minuter, spänna, kyla och ta 50 ml (du kan blanda med te); Alternativ 2: Häll vin eller alkohol, låt stå i 1-2 dagar och ta den resulterande folkmedicinen på en sked en dag.

  Att bota en man från prostatit hemma med hjälp av folkmetoder måste du ha tålamod. Behandling i hemmet genomförs i minst 20 dagar (ibland behandlas folkmorskor som behöver mer än en månad). Detta beror på det faktum att naturliga komponenter inte kan hantera symptomen samtidigt och ta bort grunden. - Mikrodelar som erhållits med traditionell medicin bör ackumuleras i kroppen.

  En annan viktig regel av traditionell medicin: användningen av även de mest effektiva huskurer i alla fall ersätter inte medicinsk behandling - diet och icke-traditionella metoder för att hantera prostatit bör användas tillsammans med medicinering och operativa metoder, som läkaren rekommenderar. Endast om du behandlar sjukdomen på ett komplicerat sätt kan du uppnå bra resultat.