Huvud
Strömförsörjning

Funktioner av vesikulitbehandling

Behandling av vesikulit - krävs alltmer av många män. Vesikulit (eller spermatocystiti) är en inflammatorisk process som påverkar de allra flesta vesiklarna. Denna kropp utför en av de viktigaste funktionerna i det manliga reproduktionssystemet. Seminalblåsor producerar fruktos, vilket är nödvändigt för att ge spermier med energi. Dessutom deltar de i utlösningsprocessen. Seminala vesiklar är utsatta för inflammatorisk process som ett resultat av komplikationer av infektionssjukdomar som påverkar det manliga sexuella systemet.

Eventuella mikroorganismer som orsakar inflammation i slemhinnorna kan orsaka vesikulit. De vanligaste patogenerna är:

 • staphylococcus aureus;
 • gonococcus;
 • E. coli.

Sjukdomskrävande mikroorganismer faller på slemhinnan hos sällsynta vesiklar och börjar multiplicera. Vad leder till utvecklingen av den inflammatoriska processen.

Vissa faktorer kan prova utvecklingen av sjukdomen. Dessa inkluderar:

 • hypotermi;
 • brott mot kroppens skyddsfunktioner
 • stillasittande arbete;
 • sexuell avhållsamhet
 • överdriven sexuell aktivitet i kombination med olaglighet i sexuella kontakter
 • undernäring, vilket kan leda till kronisk förstoppning.

Hur känner man igen sjukdomen?

Innan du börjar behandla vesikulit måste du bestämma exakt vad patienten upplever med denna sjukdom. Beroende på formen av sjukdomsförloppet kan det vara kroniskt eller akut.

Akut vesikulit utvecklas snabbt, ofta uppträder sjukdomen plötsligt. Dess första tecken: en ökning av kroppstemperatur och ömhet i bäckenområdet. Smärta kan lokaliseras i sakrummet, anus, ljummen, som regel är de stumma och intensifieras under avföring och urinering. Dessutom utvecklar en man allmän sjukdom, trötthet, frossa, svaghet, huvudvärk. Ofta män har nattliga erektioner, uppmanar att urinera oftare, blodföroreningar observeras i ejakulatet. Ofta förekommer vesikulit hos patienter med kronisk prostatit, medan många tar det för komplikationen av kronisk patologi.

Om akut vesikulit inte är helt botad utvecklar patienten en kronisk form av patologi. I perineum finns det smärtor av en dragande eller värkande natur som kan bestrålas i ländryggsregionen. Urinering är frekvent, den sexuella funktionen kan vara nedsatt. Många män har problem med att få erektion, hennes ömhet, uppnåelse av orgasm. Om en orgasm uppstår, minskar hans känslor. Ejakulation kan vara smärtsamt och snabbt. För att uppnå långvarig remission kan det krävas långvarig behandling av kronisk vesikulit.

Hur man behandlar vesikulit?

För att behandla sjukdomen ordinerar läkaren främst en antibiotikakurs. Antibiotikabehandling föreskrivs beroende på många indikatorer. Läkaren väljer läkemedel från gruppen av makrolider och ett antal fluorokinoloner. Om kroppstemperaturen ökar rekommenderas patienten bäddsstöd.

Dessutom förskriva läkemedel för smärtlindring, som har en extra antiinflammatorisk effekt. För svår smärta under tarmrörelser, rekommenderas att använda ett laxermedel. När kroppstemperaturen stabiliseras kan läkaren rekommendera fysioterapi. Dessa inkluderar varmare på skrotet, heta badar, massera området av partiella vesiklar genom ändtarmen.

I vissa fall finns det en festering vesiklar. Detta kräver en operation. Puncture de seminal vesiklarna och tvätta deras hålrum för att ta bort pus. Därefter sätts dränering in i håligheten. Vissa patienter kan behöva dissekera abscessen och punkta vesikeln.

För att behandla den kroniska formen av sjukdomen används samma metoder: antibakteriell terapi och fysiologisk terapi. Om denna behandling inte ger det önskade resultatet, utförs en punktering av de partiella vesiklarna och deras sköljning, en massage är föreskriven.

Traditionella behandlingsmetoder

Bland patienter är vesikulitbehandling hemma med användning av traditionella medicinrecept mycket populär.

Innan du börjar en sådan kurs bör du definitivt rådgöra med en läkare. Det är också värt att notera att behandling med folkmedicin ska inte utesluta användningen av läkemedel som föreskrivs av en läkare.

En av de mest effektiva och populära folkmedicin är propolis tinktur 20%. Det rekommenderas att dricka det 3 gånger om dagen före måltiden. För att ta medicinen måste du späda 30-40 droppar tinktur i ett glas dricksvatten. Du måste konsumera den i 30-60 minuter. innan du äter.

Oberoende kan du förbereda effektiva ljus med propolis. För att göra detta mala 40 g propolis och häll det med ett glas etylalkohol. Blandningen lämnas i 10-12 dagar infuserade. Det måste skakas dagligen. Därefter kokas blandningen och alkoholen indunstas sålunda. I återstående massa är det nödvändigt att hälla 2 g kakao och forma ljus efter noggrann blandning. De måste injiceras i rektum varje dag före sänggåendet. Behandlingstiden beror på graden av komplexitet hos sjukdomen och kan vara från 1 till 4 veckor.

För att stärka människors hälsa och eliminera vesikulit används ofta honung och pollen. De måste blandas i lika stora mängder och ta 1,5 månader 3 gånger om dagen för 1 tsk.

Således är det med vesikelbehandling hemma möjligt. Dock behöver du se en läkare för en korrekt diagnos av sjukdomen och råd. Behandling med folkmedicin utesluter inte medicinering.

vesiculitis

Hälsan hos en människas reproduktiva system beror på hans förmåga att ta emot sexuellt nöje och utföra uppförandets funktion, nämligen funktionen av utlösning och befruktning. I denna process är hälsan hos de partiella vesiklarna, som är ansvariga för utsöndringen av den flytande delen av ejakulatet, av stor betydelse. Den här hemligheten är i sin tur blandad med spermier och prostatakörtelns hemlighet. Dessutom innehåller de partiella vesiklarna den fruktos som behövs för att ge spermierna energi för rörelse. Man kan dra slutsatsen att ett misslyckande vid operationen av ett sådant viktigt organ alltid leder till försämring av tillståndet i hela genitourinär sfären och till utseendet av en sjukdom som vesikulit.

Tecken på vesikulit

Vesikulit är en sjukdom som påverkar sämre vesiklar, som ofta uppträder i en inflammatorisk form. Tyvärr har symtomatologin för denna sjukdom inte akuta manifestationer i början och ofta manifesteras inte tecken på vesikulit under lång tid. Därför går patienterna i de flesta fall ganska sent till läkare, vilket i sin tur påverkar diagnosens tidpunkt och skapar vissa svårigheter i processen att diagnostisera patologier. Personer som lider av denna sjukdom har symptom som är gemensamma för alla inflammatoriska processer i kroppen, såsom svaghet, snabb trötthet och kroppstemperatur stiger till 37 ° C och högre.

Om behandlingsprocessen inte påbörjas i tid, då finns risk för försämring, en signifikant ökning av kroppstemperaturen och ökad smärta. I avsaknad av behandling i framtiden går processen fram till utvecklingsstadiet för den starkaste inflammationen av sämsta vesiklar med suppuration och de allvarligaste konsekvenserna. Om inflammationen passerar till bilagorna finns risk för fullständig förlust av sexuell funktion, och vid allvarliga patologier eller sepsis hos hela organismen kan endast kirurgiska ingrepp rädda patienten.

Typer av sjukdom

Vid diagnos delas två former av sjukdomsbanan upp:

 1. Sjukdomen, som strömmar kraftigt och med den inflammatoriska processen, som plötsligt uppstår och uppenbarar sig starkt. Symptom och tecken vezikulita medan liknar symptomen av eventuella akuta former och manifesterar sig i form av hög temperatur, den allmänna försvagning av kroppen, snabb trötthet, huvudvärk. Med blåsor i ljumsken och i ländryggen känns smärta. Dessutom, med fyllning av blåsan, utlösningsprocessen och tömningen av tarmarna i bäckenområdet uppträder också smärtsamma förnimmelser. Förutom de symptom som beskrivs ovan finns det frekvent erektion av penis i nattliga utsläpp, och vid utlösning, som också åtföljs av smärta, som föreligger i semen blod eller var.

Det bör noteras att mindre aggressiv kronisk inflammation av partiella vesiklar provar gradvis dystrofa och sklerotiska förändringar i deras struktur. Sådana förändringar hotar en signifikant och kraftig minskning av spermiernas kvalitet och leder slutligen till infertilitet.

Orsaker till vesikulit

Vad bidrar till förekomsten av vesikulit hos män? Faktorer som påverkar detta kan vara många, orsakerna till vesikulit kan vara olika, men vi kan skilja huvuddelen av dem:

 • Överträdelser i immunsystemet och dess depression, till exempel vid en säsongsbetonad avitaminos;
 • Underkylning av hela organismen och genitourinärsystemet i synnerhet;
 • Trauma och inflammation i bäckenorganen eller deras konsekvenser;
 • Fistler som bildas som ett resultat av anatomiska särdrag av den närmaste anordningen av de partiella blåsorna till ändtarmen;
 • Förstoppning på grund av obalanserad och oregelbunden näring
 • Alkoholmissbruk
 • Överflöd av sexuell aktivitet eller långvarig avhållande från sexuell aktivitet samt avbrott i samlag
 • Expansion av hemorroida åder;
 • Stasis i bäckens och skrotets organ
 • Brist på regelbunden fysisk aktivitet och brist på rörlighet, stillasittande arbete;
 • Infektion i kroppen, inklusive patogener av sexuellt överförbara sjukdomar.

Att prata om en sådan orsak till sjukdomen som en infektion, bör du vara uppmärksam på det faktum att dess inträde i partiella vesiklar är möjlig genom olika källor. Till exempel med infektiös njursjukdom, cystit, och även genom blod, med angina, lunginflammation, det vill säga genom någon infektionssjukdom. Vesiculitis orsaken till sjukdomen kan också vara en sexuell infektioner såsom stafylokocker och gonococcal urinrörets, streptokocker, Trichomonas, och en annan hit i mikrofloran av Pseudomonas aeruginosa. Det bör noteras att ganska ofta utseendet av vesikulit är associerat med en redan relevant och utvecklande prostatit. Det är den drabbade prostata som är källa till infektion av de partiella blåsorna som är direkt associerade med det. Eftersom sädesblåsorna tillhandahålla spermier under utlösning utstötningsprocessen, i fallet med prostatacancer infektion är en kort kanalchiki får till bubblan, vilket i sin tur orsaker och vesiklar.

Behandling av vesikulit

Tidig och korrekt diagnos underlättar behandlingen av sjukdomen och eliminerar ytterligare komplikationer. För att diagnostisera sjukdomen innan behandling av vesikulit påbörjas används ett speciellt utvecklat komplex i urologi. Naturligtvis är ett allmänt blodprov det allra första och nödvändiga förfarandet vid diagnos. Att blodtestresultat bestämma närvaron av inflammation i kroppen ett överflöd av blodleukocyter och sedimenteringshastighet. Ytterligare analys av blod, till läkaren ordinera rätt behandling vesiculitis typiskt forskar och urinanalysresultat, eftersom flödet vesiculitis inflammatoriska, vanligt förekommande i urin slem blandning med blod. Nästa steg i att diagnostisera sjukdomen är ultraljudsundersökning av prostata och vesiklar.

Karakteristiska tecken på inflammation är en ökning i storlek, ojämn väggdensitet, förtjockning på grund av ödem och närvaro av vätska i deras hålrum. Vesikulit diagnostiseras också med rektal undersökning och vesikologi. Efter att ha utfört alla nödvändiga procedurer för diagnos och bekräftelse av diagnosen, föreskrivs behandling.

Under de första dagarna av behandling med vesikulit är sängstöd obligatorisk. Kronisk vesikulit kräver konstant övervakning av resultaten av tester och observationer av en läkare. I frånvaro av en akut purulent inflammation och svår smärta är tilldelad till antibiotikaterapi, mjuka laxermedel för att underlätta processen för defekation, rektala suppositorier, microclysters heta, dricka mycket vätska. Dessutom den tilldelade manuell massage av sädesblåsorna och prostata, värmedynor till perineum, lera och mineraliska bad.

Med komplikationer och akut sjukdomssjukdom, som åtföljs av hög kroppstemperatur och svår smärta, föreskrivs antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder samt anestetika. I framskridet stadium sjukdomen i sädesblåsorna ackumuleras pus, och i detta fall är det enda alternativet är operation, under vilken bubblorna öppnas och avlägsnas eller tvättas. Vid övergången till inflammation i bilagorna finns risk för fullständig förlust av sexuell funktion.

Traditionella metoder för vesikulitbehandling

Förutom läkemedelsbehandlingen som beskrivits ovan finns det alternativa sätt att behandla vesikulit, de så kallade "folkmekanismerna".

Bland traditionell medicin är de ledande positionerna alltid upptagna, naturligtvis, av örter, örter och olika typer av lotioner, kompresser och örtberedningar baserade på medicinska örter.

De mest populära förfarandena för traditionell medicin vid behandling av vesikulit är:

 • Behandling med propolisstearin;
 • Introduktion av lera rektala tamponger;

Varma bad med kamille apotek effektivt lindra inflammation och hudirritation med blåsor. För att förbereda ett bad med kamomill är det bättre att lägga till minst 200 gram till vattnet. blommor och vattentemperaturen får inte överstiga 40 ° C.

Förutom den populära i behandlingen av vesiculit propolis, kamomill och kalendula, kan du använda avkok och infusioner av salvia, livmodern av en svin. För mikrocykler rekommenderas det också att använda mineralvatten. Vid behandling är det också nödvändigt att ständigt stärka immunförsvaret. Användningen av tinkturer av echinacea och eleutherococcus ökar kroppens motstånd, ger styrka och energi.

Här är några recept för behandling av vesikulit hemma:

 • Herbal infusion med antibakteriell, antiinflammatorisk och smärtstillande verkan.

Blanda 10 gr. blad av salvia, 25 gr. kullarrot, 5 gr. St John's wort, 15 gr. njurpoppel svart och häll en blandning av 500 ml kokande vatten. Låt den brygga i en termos eller annan sluten behållare i ca 10 timmar. Infusionen tar en varm form 3 gånger om dagen i 20 minuter före en måltid på 50 ml. Inträdesförloppet är 1-2 månader.

 • I oldtiden blev det känt om de persiska diuretiska egenskaperna hos persilja för att tvätta urinvägarna, och följande recept föreslår att använda sin helande förmåga.

Frön av persiljahack och häll kokande vatten. Håll i elden i 15 minuter och sedan sval. Avkok ta 1 matsked per dag.

Förutom infusioner och dekokter, för att förebygga vezikulita och för att stärka immunförsvaret kan förbereda juice, färska juicer från morötter, gurka, selleri, tranbär och blåbär. Dricker på 250 gr. denna saft varje dag, kommer du att öka kroppens motståndskraft och hans svullna med viktiga vitaminer, makro- och mikroelement.

förebyggande

Utnyttjandet populära recept och behandlingsstarten vezikulita folkmusik rättsmedel bör ta hänsyn till att akut eller avancerade former av sjukdomen kan bara behandlas med antibiotika eller kirurgi, och själv utan en läkares råd kan leda till försämring av situationen och utvecklingen av allvarliga sjukdomar som är farliga för det manliga reproduktiva systemet och livet. Men sjukdomen är bättre att förebygga än att slåss desperat med dess konsekvenser, så vezikulita prevention inte gör ont. För att göra detta behöver du bara följa enkla regler.

 • Kall inte överkyl, klä i väder;
 • Ät balanserad, ät färsk frukt och grönsaker, ta vitaminer;
 • Var skyddad under samlag, särskilt om du inte är säker på en partner.
 • Var fysiskt aktiv, gå in för sport eller bara göra din dagliga morgonövning;
 • Kom ihåg att lång avhållande från kön är också oönskad, liksom hyperaktivitet i sexuella relationer.

Folkmedel för vesikulit: en översikt

Hej på anslutningen Alexander Burusov - expert på herrklubben "Viva Man". Idag kommer vi att överväga behandlingen av vesikulit folkmekanismer. I artikeln finns ett stort antal olika varianter av folkbehandling, så att du kan välja den som passar dig mest.

Vesikulit är en inflammatorisk process hos den manliga kroppen. I allmänhet är sjukdomen en komplikation av andra infektionssjukdomar, såsom prostatit.

Vesikulit kan vara akut och kronisk. När akut form brukar användas till läkemedelsbehandling. I kronisk form är kirurgisk ingrepp nödvändig.

Som en extra terapi användes antiinflammatoriska och immunläkemedel, fysisk och elektroterapi samt utvägsterapi, akupunktur och motionsterapi. Behandling av blåsor med folkmedicin kan även användas som en extra terapi. Du kan bara använda folkmedicinska läkemedel med tillstånd av en specialist och i samband med utnämningen av traditionell medicin.

Diagnos av vesikulit

Innan specialisten utser den huvudsakliga behandlingen, behöver han utföra en diagnos. Detta är nödvändigt för att noggrant diagnostisera och förskriva effektiv terapi. Det finns följande diagnostiska metoder:

 1. Samling av information om sjukdomshistorien (anamnese);
 2. Kontroll av en urolog (visuell undersökning, palpation, rektal undersökning);
 3. Allmän analys av urin och blod (avslöjar innehållet av leukocyter, erytrocyter, bakterier);
 4. Analys av seminalvätska (detektion av förändringar i spermatozoas struktur);
 5. Analys och sådd av hemligheten hos seminala vesiklar;
 6. Ultraljudsundersökning av paret manligt organ och prostata;
 7. Undersökning av urologiskt smet under ett mikroskop
 8. Detektion av bakterier i urologiskt smet;
 9. Identifiering av STD;
 10. Datortomografi och kärnmagnetisk resonans;
 11. Vesiculography.

Efter att läkaren har diagnostiserat sjukdomen med hjälp av diagnosen utser han den traditionella terapimetoden. Behandling av vesikulit med antibiotika (medicinering) eller kirurgisk ingrepp (behandling av kronisk vesikulit, avancerat stadium). Efter samråd med en expert, med hans godkännande, parallellt kan du börja behandling med okonventionella metoder.

propolis

Propolis har en positiv effekt på hälsan. Att bota prostata, vesikulit, adenom är ett mycket effektivt botemedel. För att göra detta måste du använda inuti tinkturen på 20% och göra ljus från propolis i ändtarmen.

30 - 40 droppar propolis ska spädas i 30-50 ml vatten. Applicera 3 gånger om dagen i en halvtimme / timme innan du äter.

Parallellt med denna kurs är det nödvändigt att göra ljus i ändtarmen. Detta måste göras dagligen före sänggåendet. Sådan folkbehandling bör utföras i 3 veckor - en månad.

Propolis kan också tillsättas till mat. Varje dag, placera 3 gram mark propolis i mat. Det måste göras tre gånger om dagen.

Även på natten kan du lägga 10 gram av denna växt på kinden. Propolis är ett utmärkt botemedel mot många sjukdomar.

Röd rot

Det är nödvändigt att förbereda en balm från den röda roten. För att göra detta, ta 50 gram pulveriserad krossad röd rot, häll 30-40 grader alkohol (0,5 liter volym). Infunder den resulterande substansen i en till två veckor i ett litet rum, vid rumstemperatur.

Den erhållna tinkturen måste filtreras. Ta det du behöver en halvtimme innan du äter mat, från halva till 3 teskedar 2-3 gånger om dagen. Den sista användningen ska vara 3 timmar före sänggåendet.

Lägg till tinktur-balm är nödvändigt i någon örtte. Ansökningsperioden är 1 till 3 månader. Då måste du göra en månadsavbrott.

Efter det är det nödvändigt att upprepa kursen. Det är lämpligt att utföra denna procedur 4 gånger om året.

persilja

Behandling av blåsor med folkmedicin kan utföras med persilja. För att göra detta, slipa frön och häll med varmt vatten.

Sätt på en liten eld. Koka buljongen i en kvarts timme och låt sedan svalna. Du måste använda 1 matsked 1 gång per dag.

Sedan den gamla tiden anses denna växt vara ett effektivt medel för att rena urinvägarna. En sådan åtgärd är annorlunda och andra växter, såsom morötter, selleri, gurkor, asparges; såväl som bär: Tranbär, blåbär. Använd saften från de listade plantorna till 600 ml per dag.

Avkok av örter

Perfekt hjälper av sjukdomen en dekokt av denna ört samling: 25 gram ringblomma, 15 g fältharv, 25 gram rölleka, fänkål 15 gram, 10 gram åkerfräken, 10 gram nässla.

Det är nödvändigt att ta 2 matskedar urväxtsamling och häll 0,5 liter varmt vatten i en termos. Insistera några timmar. Använd 3 gånger om dagen för 1/3 kopp.

Badrumsbehandlingar

Vattnets temperatur i badrummet bör inte vara mer än 40 grader. I badrummet måste du lägga till minst 250 gram kamille. Växten eliminerar inflammation, botemedel mot vesikulit. Dessutom kommer denna anläggning att ta bort irritation från huden.

Lokal terapi

Som tidigare nämnts bör terapi utföras i ett komplex. En av de komplexa metoderna är följande procedurer:

 • Varm mini-enemas från infusion av kamomill, eukalyptusblad, kalendula med tillsats av mineralvatten;
 • Introduktion av ljus från propolis till den rektala passagen;
 • Införande av terapeutisk lera på perineum;
 • Varmt badrum i sittande läge;
 • Mud rektala tamponger.

Pollen och honung

Behandling hemma kan också göras med hjälp av pollen och honung. För att göra detta blanda ingredienserna med en dos av 1 till 1. Ta en tesked 3-4 gånger om dagen.

Tillämpningsområdet är en och en halv månad. Efter en appliceringsvecka kan dosen ökas till 1 dessertsked, 3 gånger om dagen.

Medlet måste först spädas med 100 ml kokad vätska och får stå i flera timmar. Terapi med biprodukter är mycket effektiv i tandem med läkemedelsbehandling. Detta verktyg hjälper perfekt inte bara från vesikulit, men också från prostataadenom, prostatit, prostatahypertrofi.

Natriumvätekarbonat

Bakpulver är ett effektivt verktyg för att behandla olika sjukdomar oberoende. Soda kan behandlas och sådana sjukdomar som vesikulit, prostatit, hemorrojder. Vanligtvis används denna produkt för extern användning: komprimering, bad, skrotning, torkning och sprutning.

Naturligtvis ersätter behandling med natriumbikarbonat inte antibakteriell behandling. Men fortfarande är natrium en utmärkt assistent i kampen mot sjukdomar av olika slag.

Intern applikation

Halva tesked soda häll i ett glas med ljummet vatten eller annan vätska. Rör om. Den resulterande vätskan ska vara full efter en måltid, en gång om dagen.

lavemang

1 tsk natrium utspätt i ett glas med kokad vätska. Före enema, ta 0,5 liter vätska och gå på toaletten.

När du har gjort enema från den beredda lösningen, stå i posen "björk". Därefter ligger på höger sida i några minuter. Sådan terapi kan utföras inte mer än 1 gång per dag.

Badrumsbehandlingar

Förbered ett bad i förhållandet: för 1 liter vatten, ta 1 matsked läsk och 1 tesked jod. Alla ingredienser blandas noggrant. Den resulterande lösningen hälles i ett bassäng med vatten.

I ett sådant bad sitter vi 15 minuter dagligen. Förfarandet kan inte utföras mer än 1 gång per dag.

Sammanfattning

Om du har vesikulit, ska behandlingen påbörjas omedelbart för att undvika komplikationer i framtiden. Eventuell behandling bör startas först efter en urologs utnämning.

Symtom och metoder för behandling av vesikulit med läkemedel och folkmedicin

Vesikulit (spermocystitis) är en sjukdom som påverkar sällsynta vesiklar.

Det förekommer mot bakgrund av andra inflammatoriska processer i det geniturära systemet hos män, stagnation i blåsor.

Försummelse av behandlingen av vesikulit symptom hos män är den oundvikliga orsaken till infertilitet.

Vesikulit - vad det är och hur man behandlar det läs i artikeln.

Beskrivning och klassificering

Vesikulit är en inflammation av de partiella vesiklarna som finns hos män mellan blåsan och prostata.

Den befintliga klassificeringen skiljer tre former av vesikulit:

 1. Sharp. Det kännetecknas av livliga manifestationer. Det börjar plötsligt, symptomen bygger snabbt upp.
 2. Kronisk. Smoothed kursen av sjukdomen. Symtom manifesteras huvudsakligen under samlag.
 3. Prostata blåsor. Samtidig utveckling av inflammation i prostata och vesiklar. Det uppstår med frekvent förstoppning, det bryter cirkulationen i organen i det lilla bäckenet.
 4. Vesikulit kan vara ensidig och bilateral. I den avancerade formen av sjukdomen finns det en komplikation av vesikulit i form av suppuration av partiella vesiklar. Denna blankett behandlas exklusivt kirurgiskt.

Orsaker till utveckling

Vesikulit - en sjukdom av infektiös etiologi, inträffar på grund av införandet i kroppen av stafylokocker, streptokocker, Pseudomonas aeruginosa, klamydia, ureaplasma.

Följande sätt att infektera är utmärkande:

 1. Hematogen - med tonsillit, tonsillit, karies.
 2. Lymfogen - genom lymfflödet med hemorrojder, prostatit.
 3. Stigande - genom spermatorkabeln, med uretrit, orchitis.

Provande vesikulitfaktorer är:

 • sexuell avhållsamhet
 • oläslig, frekvent kön;
 • hypotermi;
 • stillasittande arbete;
 • minskad immunitet
 • inflammation i tarmen;
 • karies.

I 30% av blåsorna är en komplikation av prostatit, 5% av fallen av den bakomliggande orsaken - herpesviruset.

diagnostik

Behandlingen av alla problem i könsorganen är gjord av urologer och androloger. Vid första tecken på inflammation i könsorganen måste du kontakta en av dessa specialister. Specialiseringen av urologen är inflammatoriska sjukdomar i det genitourära systemet, andrologen är engagerad i behandling av reproduktionssystemets sjukdom.

Den korrekta diagnosen kan endast göras av en specialist. Baserat på en detaljerad patientundersökning och rektal undersökning bestämmer urologen problemet. För undersökning läggs patienten på hans sida med knäna pressade till sin kropp. Vesiklarna är lätt palperade när sjukdomsformen är avancerad. Vid beröring har de en rund eller päronformad form.

Till stöd för den visuella inspektionen utförs följande studier:

De viktigaste bevisen på vesikulit är förekomsten av patogener i sperma och en kraftig minskning av antalet spermier i den. Det är också möjligt att studera metoderna för transrektal ultraljud och MR.

Andrologist tillämpar metoder för instrumentforskning:

 1. Katarisering av urinröret, urinblåsan.
 2. Borrning (sträckning) i urinröret.
 3. Endoskopisk uretroskopi.
 4. Cytoskopi och pyeloskopi.

Vesikulit: symtom och behandling hos män

Akut och kronisk vesikulit manifesterar sig på olika sätt:

 1. Akut form:
  • en skarp smärta i underlivet, ökar med avföring
  • frekvent urinering med blandning av blod;
  • smärta med utlösning, blod i sperma
  • ofrivillig erektion på natten
  • feber, frossa.
 2. Kronisk form:

Ibland är det enda symptomet i övergången av vesikulit till det kroniska skedet blandningen av blod i spermierna.

Ibland känner man:

 • oexpressad smärta i ljumsken och sakrummet;
 • en smärtsam erektion, en mjuk orgasm;
 • obehagliga känslor vid urinering.

När vesikulit blir kronisk visas endast tecken på sexuell natur. När sjukdomen utvecklas syns pus i spermierna.

tekniker

Hur man behandlar vesikulit hos män? Metoden för behandling av vesikulit hos män och specifika läkemedel ordineras av en urolog efter bestämning av en viss patogen. I sjukdomens infektiösa etiologi föreskrivs antibiotika med stillastående form som används angioprotektorer.

antibiotika

Än att behandla en vesikulit? De specifika läkemedel som doktorn föreskriver beror på vilken typ av patogen som helst.

I händelse av inflammation orsakad av stafylokocker är aemi streptokocker föreskrivna:

 1. Erytromycin - 200 mg 2-3 gånger om dagen.
 2. Summan (azitromycin) - 500 mg en gång om dagen.
 3. Furagin - 50 mg. 3 gånger om dagen.
 4. Metacyklin - 300 mg. 2 gånger om dagen.

Vid inflammation orsakad av klamydia, föreskrivs ureaplasma, gardinella:

 1. Med vesiklar Dalfaz, Lincomycin, Dalacin, Miranem, Macmirror, Lidaprim - dosen och periodiciteten ordineras strikt individuellt.
 2. Två dagars immunterapi med läkemedel Levamizol, Viferon, Solkourovak.
 3. Efter två dagar börjar behandling med antibiotika.
 4. Tio dagar senare - en kurs av makrolider eller tetracyklinläkemedel.
 5. Efter första stroke sker en paus på 5-7 dagar. Då upprepas antibiotika med vesiklar, med deras förändring.

Om orsaken till vesiculit gonorré eller syfilis ordineras bensylpenicillin intramuskulärt.

När stasis sekret i blåsorna utses:

 1. Trental 400 mg. 2 gånger om dagen.
 2. Obsidan - 1 tablett 3 gånger om dagen.
 3. Escuzane - 1 tablett 3 gånger om dagen i två veckor.

Under behandlingen av vesikulit måste patienten hålla sig till en speciell diet.

Utesluter livsmedel som irriterar genitourinary systemet:

 • förstärkning av gasning - kålbäckar
 • kryddor;
 • rökt och stekt
 • konserverad mat, pickles;
 • starkt te, kaffe, alkohol;
 • i kosten bör inkludera sur mjölk, fisk, magert kött, juice, grönsaker och frukter.

ljus

Inom den allmänna behandlingstiden används rektala suppositorier ofta i blåsor. Denna åtgärd minskar smärt syndrom, inflammation. Som ett enda terapeutiskt läkemedel, utan användning av antibiotika, kommer ljusen inte att fungera. De är ett hjälpverktyg som tar bort symptomen på vesikulit.

Följande droger är mest effektiva:

 1. Anestezol. Kompositionen innehåller bensokain - lokalbedövning.
 2. Indometacin.
 3. Voltaren. Används för prostatit och inflammatoriska sjukdomar hos det manliga reproduktionssystemet.
 4. Rifampicin. Ljus av antibakteriell verkan.
 5. Prostopin. De främjar regenerering av vävnader, har en allmän förstärkningseffekt.

Behandling på sjukhus

I svåra former kan vesikulit härdas endast i en sjukhusinställning. Patienten tilldelas en halvsäng i kombination med en avslappnande diet.

Behandling av vesikulit med antibiotika från gruppen av penicilliner, makrolider, cefalosporiner och antibakteriella medel kombineras med fysioterapeutiska förfaranden:

 1. Badkar för bäckenet - 15-20 minuter på morgonen och på kvällen. För att förbättra den terapeutiska effekten används baden med fyllmedel (barrträd, mineral, ört). De har en avslappnande, antispasmodisk, smärtstillande effekt.
 2. Varmare på ljumskområdet.
 3. Instillationen av silvernitrat i urinröret.
 4. Mikrocykler med antipyrin - två gånger om dagen.
 5. UHF, elektrofores.
 6. Magnetisk terapi.

De nyaste behandlingsmetoderna är:

 1. Laser terapi - transrectal, transuretral. En flexibel ledare med en lysdiod sätts in i orgeln och laserverkan utförs.
 2. Mudbehandling - analpipor eller applikationer på ljumskområdet med speciell medicinsk lera.
 3. En bra terapeutisk effekt tillhandahålls av transrektal vesikelmassage, vilket stimulerar blodcirkulationen i orgeln. Behandling av vesikulit: hur mycket massage? Gör det ungefär varannan dag, och hela kursen består av 12-15 procedurer.

Kirurgisk ingrepp

I händelse av komplikationer av vesikulit, närvaron av ödem och purulent urladdning, används ett kirurgiskt förfarande för att rengöra blåsorna.

Den består av följande steg:

 1. En kateter sätts in i urinblåsan.
 2. Vid 2 cm över anusen är en bågformad snitt gjord.
 3. Genom snittet öppnas tillträdet till prostata, och från det till de sämsta vesiklarna.
 4. Fickor av vesiklar öppnas, dränering görs i dem.
 5. Operationen fullbordas genom sårbildning i skiktet.

Folkmekanismer

Vesikulitbehandling hemma är populär bland många patienter. Och det här är inte förvånande, eftersom det med inflammation i de tidiga stadierna, kan liknande metoder eliminera symtomen på skelett i vesikeln.

Behandling av vesikulit med folkmedicin i okomplicerad form:

 1. Tinktur av propolis. 20 gr. propolis fylls med 100 ml alkohol. Ta 30-40 droppar, späd i 50 ml vatten 3 gånger om dagen i 30 minuter före måltid.
 2. Ljus med propolis. 40 gr. Propolis krossas och hälls ett glas alkohol och infunderas i 12 dagar. Blandningen kokas tills alkoholen är fullständigt indunstad. Sedan läggs 2 gr till den. kakao, ljus bildas. Använd de tillverkade ljusen för natten.
 3. Honung-pollenblandning för att stärka immuniteten. Ingredienserna blandas och tas 1 tesked 3 gånger om dagen och en halv månad.
 4. Persilja frön. 2 msk. l. frön mals i en kaffekvarn och hälls i 2 glas varmt vatten. Det värms upp på ett ångbad i 15 minuter. De dricker en halv kopp 2 r. per dag.
 5. Herbal blandning. 25 gr. roddskott, 15 g poppelknoppar, 10 g salvia, 5 gram. St John's wort blanda och häll 500 ml kokande vatten i en termos. Efter 10 timmar filter. Ta 50 ml i en halvtimme av mat tre gånger om dagen. Kurs - 2 månader.
 6. Microblogging med kamille och kalendula. 2 matskedar blommor hälls i 500 ml vatten och upphettas på ett ångbad i 15 minuter. Enema görs på natten, vätskans temperatur är 40 grader.
 7. En blandning av betor, gurka och morotjuice i lika doser. Dryck rekommenderas för 100 ml 4 gånger om dagen.
 8. Avkok av örtblandningen. Nettle (10 g.), Fennikel (15 g.), Calendula (25 g.).

Återfall och förebyggande

Vesikulit är helt omöjligt att bota, närvaron av någon provokerande faktor kan tjäna som en stimulans till en ny manifestation av sjukdomen. Den spermikocystit som överförs rekommenderas för noggrann övervakning av hälsan, för att övervaka tillståndet hos genitourinary systemet. Om återfall inträffar anges sanatoriumbehandling.

En av de viktiga faktorerna är näring. Menyn ska innehålla en komplett uppsättning vitaminer och mineraler. För att förhindra förstoppning, som kan bli en infektionskälla, bör kosten innehålla livsmedel som är höga i fiber.

Sjukdomen kan återvända med hypotermi, så det är nödvändigt att bära varma underkläder under den kalla årstiden. Skadlig för den manliga kroppen under lång tid av sexuell avhållsamhet, stagnation av spermier.

Profylax av vesikulit:

 1. Tidig behandling av manliga sjukdomar: prostatit, uretrit.
 2. En hälsosam livsstil, tillräcklig fysisk aktivitet för att förhindra stagnation i bäckenorganen. Om du måste spendera länge, måste du göra fysiska övningar varje timme för att stimulera blodcirkulationen i det lilla bäckenet. Effektiv squats, gungar fötter, backar.
 3. Överensstämmelse med intim hygien.
 4. Sanitering av alla infektionsfält i kroppen: carious teeth, tonsiller med tonsillit och tonsillit.
 5. Avvisning av promiskuitet.
 6. Avslag från alkohol och rökning.

Vesikulit är en allvarlig inflammatorisk infektionssjukdom, vilket leder till en överträdelse av männs reproduktiva funktion. Sjukdomen uppstår oftast mot bakgrund av andra inflammatoriska processer, därför är deras tidliga behandling nödvändig först. Tidig behandling av en läkare beror på framgången med vesikulitbehandling.

Behandling av vesikulit folkmekanismer

En sådan sjukdom som vesikulit hänvisar till reproduktionssystemets patologi hos män, under vilka de partiella vesiklarna utsätts för den inflammatoriska processen. Detta kan hända på grund av bristen på korrekt och snabb behandling av inflammation i blåsan, prostata och njurar. Denna inställning till ens egen hälsa kan orsaka utvecklingen av prostatit - den vanligaste sjukdomen hos det manliga könsystemet. I 30% av fallen är sjukdomen en komplikation av prostatit. Män är alltid rädda av en sådan diagnos. Uppleva för eventuell förlust av sexuella funktioner, använder de ofta folkmekanismer vid behandling av vesikulit.

Formen av sjukdomen

Vid urologisk övning är vesikulit uppdelad i två former av sjukdomen:

Seminala vesiklar är ett parat organ och är anatomiskt placerade nära prostata. Om genitourinary systemet fungerar utan störningar, tilldelas de rollen som en reservoar där den prostatiska hemligheten bevaras. Blåsans anatomiska struktur innefattar basen, kroppen och utsöndringskanalen. De är anslutna till den seminella kanalen, genom vilken spermierna går ut. Det är klart att det är svårt att överskatta betydelsen av denna kropp för män.

Svårigheten att tidigt upptäcka vesikulit ligger i sjukdoms latenta symptomatologi, på grund av det som ofta tar en kronisk form.

Orsaken till sjukdomsutvecklingen kan fungera som en vanlig infektion, som influensa, angina och osteomyelit.

Män påverkas av vesikulit, oavsett ålder. De kan bli sjuk under 20 år, män som är av reproduktiv ålder, liksom äldre. Spridningen av sjukdomen påverkar nivån och livsstilen. Till exempel hos unga män kan sjukdomen inträffa när de sexuella partnerna ofta byter eller när en urogenital infektion uppstår.

Självhantering av sjukdomen

Vesikulit används ofta hos patienter hemma. Vid den första etappen av sjukdomen kan sådana metoder kallas ganska acceptabla. Med hjälp av dem kan du eliminera de obehagliga symptomen på inflammation i de partiella vesiklarna.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Du kan behandla vesikulit hemma, om den behandlande läkaren inte motsätter sig. Men om sjukdomen aktivt framåt eller det redan finns i kroniskt stadium, då i de flesta fall är operation anges eller aggressivt förlopp antibiotikabehandling, och patienten måste läggas in på sjukhus. I det här fallet ska patienten bli lindrad av arbetsbelastningar, och även viloläge visas. Användningen av termiska förfaranden och vidhäftning med kostnäring kommer att påskynda återhämtningsprocessen. Prognosen för akut vesikel är gynnsam. I en bilateral process kan infertilitet observeras.

Förebyggande av akut vesikulit är den aktuella omfattande behandlingen av akut uretrit och prostatit, korrekt användning av alla endouretralmanipulationer.

I folkmedicin kan du hitta ett stort antal recept. De mest effektiva och beprövade folkmedicinska läkemedlen med användning av medicinska örter:

 1. Måste ta johannesört - 10 g, lämnar salvia - 10 g, kardborre rot - 25 g, en tesked nässla, ringblomma, fänkål, fältharv, svart poppel (knoppar). Herbal blandning häll kokt vatten, i en mängd av 500 ml. Under de närmaste 12 timmarna bör örtkollektionen infunderas. Behandling kräver tre måltider om dagen före måltiden. Behandlingskursen varar i två månader. Ett sådant läkemedel har antibakteriell, antiinflammatorisk, analgetisk effekt. Med intaget av växtbaserade läkemedel ökar immuniteten, såren läker snabbt.

Innan du använder något av ovanstående recept bör du alltid kontakta din läkare.

Patienter med symptom vezikulita utsedda massage sädesblåsor genom ändtarmen, lerinpackningar på ljumskarna, badtunnor, varm lavemang med infusioner och dekokter, vilket ger återställande och antiinflammatorisk effekt. Kvalitetsindikatorer vesiculitis treat symptom eller långvarig remission kan uppnås när applicera en fysioterapi elektrofores, magnetisk terapi och laserterapi. Dessa enheter, utrustade med speciella munstycken, sätts in i patientens urinrör. Vid komplex behandling av vesikulit måste utses immunmodulatorer, hepatoprotektorer och läkemedel som förhindrar dysbios.

Andra recept för hembehandling

De viktigaste medicinska åtgärderna är att genomföra antibiotikabehandling, under loppet av fysioterapi. Du kan också använda vesikulitbehandling med folkmedicin. Recept av alternativ medicin föreslår användning av kompressor, lotioner, örtbad, rektala suppositorier. Alla fonder har en botande och profylaktisk effekt och har upprepade gånger visat sin effektivitet som hjälpmedel.

 • Propolis.
 1. Tinktur av 20% propolis är det mest populära botemedlet bland patienter med vesikulit. För mottagning är det nödvändigt att späda 30 droppar tinktur i 50 gram vatten och ta en timme före måltider tre gånger om dagen.

  Eventuella komplikationer

  I avsaknad av snabb behandling av vesikulit, som fortfarande kallas spermatocystit, kan patienten uppleva följande allvarliga konsekvenser:

  1. Utveckling av en inflammatorisk purulent process i testiklarna. I den här akuta smärtan skadar patienten i ljumsken och sakrummet.
  2. Intoxicering av kroppen, som åtföljs av hög feber, svaghet, frossa, huvudvärk.
  3. Med utvecklingen av den smittsamma processen kan pus börja spridas till närliggande organ.
  4. Bakterier som fungerar som patogener kan komma in i blodomloppet, vilket hotar utvecklingen av sepsis. Detta är den farligaste komplikationen som kan leda till döden.
  5. Infertilitet, vars utveckling är provocerad av en långvarig kurs av den kroniska formen av sjukdomen.
  6. Sexuell dysfunktion som uppstår när det inte finns någon ordentlig behandling. Som en följd av detta reduceras patientens kvalitet i sexuellt liv, utvecklas erektil dysfunktion, där smärta i samband med samlag känns akut.

  Förebyggande åtgärder

  Förebyggande åtgärder mot vesikulit syftar till att förebygga förekomst av återfall av sjukdomen. I de flesta fall rekommenderar urologer att patienterna är sanatoriska och om möjligt föreskriver den nödvändiga riktningen för dem. Förhindra inflammatorisk process i partiella vesiklar är ganska svårt. Huvudåtgärderna bör inriktas på att ta reda på orsakerna till utvecklingen.

  Initialt är lokala inflammationer i form av prostatit och uretrit utsatt för eliminering. Behandlingen består i sanering av foci av kronisk infektion med antibakteriell behandling. Men sjukdomen kan uppstå på grund av en infektion långt ifrån de sämsta vesiklarna. Det vill säga, alla tillgängliga smittsamma foci måste behandlas. Även karies skador i tänderna kan i vissa fall leda till utvecklingen av vesikulit. Att provocera sjukdomen kan vara en liten hypotermi, samtidigt kan akuta symptom omedelbart visas.

  Minska risken för utveckling kommer att hjälpa följande regler:

  1. Klä i enlighet med väderförhållanden, undvik hypotermi.
  2. Om arbetsverksamheten är i stillasittande arbete, ska du försöka göra regelbundna raster, under vilka du kan gå lite.
  3. Tillåt inte förstoppning. Vid behov, omedelbart ta speciella preparat för att späda avföringen.
  4. Om möjligt måste vi överge sådana skadliga vanor som att röka och dricka alkohol.
  5. Onani, brist på en vanlig sexuell partner kan leda till inflammation.
  6. Sexuellt liv borde vara regelbundet.
  7. Infektionssjukdomar ska behandlas i rätt tid.
  8. Följ en hälsosam kost och motion.
  9. Ta regelbundet kurser med fysioterapi, reflexbehandling, förstärka immunitet och återställa vävnader.
  10. För att normalisera metabolismen är det rekommenderat att genomgå elektroterapi och motionera fysioterapi.
  11. Huvudregeln är daglig övervakning av personlig hygien.

  utsikterna

  En prognos för vesikulit kan baseras på sjukdomsformen, dess kurs och patientens individuella egenskaper. Om vi ​​talar om en akut form med suppuration av partiella vesiklar, så kan vi inte utan kirurgisk ingrepp. Detta är det enda sättet att förhindra utvecklingen av livshotande och hälsorelaterade konsekvenser. I kronisk form är det tillräckligt att börja behandlingen i tid då sjukdomen försämras, och då är prognosen för återhämtning ganska fördelaktig. Bristen på behandling hotar med allvarliga komplikationer, vilket kan leda till infertilitet och skador på närliggande organ.

  Vesikulit är typisk för män som lider av prostatit under lång tid. Dessutom är inflammation i de partiella vesiklarna ofta en komplikation vid uretrit och epidemi. Utseende simpomov vezikulita bidra till stillasittande arbete, stillasittande livsstil, förstoppning, dålig diet, såsom sexuell aktivitet och avhållsamhet, hypotermi, inflammatoriska processer i kroppen, ett svagt immunförsvar, variga infektioner eller allmänna infektioner.

  Om du inte utför vesikulitbehandling, ökar i de flesta fall smärtan, svullnad i pungen uppträder, och pus förekommer i själva skrotan. I det här fallet kommer endast kirurgiskt ingripande att hjälpa, varefter läkare inte ger dig någon garanti för att du då kommer att kunna få barn.

  Har du allvarliga problem med POTENTIAL?

  Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

  • trög erektion
  • brist på lust
  • sexuell dysfunktion.

  Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Känslan att öka är möjlig! Gå till länken och ta reda på hur experterna rekommenderar att du behandlar.

  Vesikulit - symtom och behandling med folkmekanismer

  Prostatit är ofta komplicerat av vesikulit - inflammation av sämsta vesiklar.

  Den populära behandlingen av vesikulit är i grunden densamma som med prostatit. I det akuta stadiet av elektrofores föreskrivna antimikrobiella medel, UHF terapi, nedan - jord och termoterapi som reflex-segment effekter (i midjan zon "pant" på Shcherbak), lera, Naftalan rektala bomullstoppar, för smärta - elektrofores novokain.

  • När vesiculitis i kombination med sjukgymnastik effekten är ganska bra mottagning av infusionen 10 g salviablad, ört Hypericum 5 g, 15 g av de svarta poppel knoppar, 25 g av kardborre rot. Ta 25 g av denna blandning, häll 0,5 liter kokande vatten och insistera i en termos 10-12 timmar. Ta 50 ml varm infusion 3 gånger om dagen i 15-20 minuter före måltid i 1-1,5 månader.

  Speciellt bör det noteras med vesikulit fördelen med en stor burdock. Den har smärtstillande och anti-inflammatorisk effekt på grund av närvaron i det av sitosterol, stigmasterol, och särskilt den eterisk olja, som upplöses under inflytande av inflammation i sädesblåsorna.

  Glöm inte vikten av att behålla rätt sätt att leva. Trots allt kan följande faktorer bidra till förekomsten av vesikulit, liksom andra inflammatoriska sjukdomar hos männs sexuella sfär:

  • En stillesittande livsstil, som leder till utseendet på alla slags stillastående fenomen i det lilla bäckenet,
  • Underkylning, inklusive och generellt,
  • Näring, som orsakar frekvent förstoppning,
  • Oregelbundet sexuellt liv (både för stormigt och för sällsynt)
  • Frekvent avbrutet samlag,
  • Foci av kronisk infektion i kroppen (tandkaries, kronisk bihåleinflammation).

  För att behandla vesikulit, liksom prostatit, är bäst i komplexet. Du kommer att behöva droger som har antibakteriella, antiinflammatoriska egenskaper, liksom smärtstillande medel. En av de mest effektiva metoderna i komplexet av all behandling är lokal terapi, som består i att utföra:

  • Heta mikrocykler med infusion av kamomillblommor, eucalyptusblad, guldgruva, med mineralvatten,
  • Rektala suppositorier med propolis,
  • Mud applikationer i perineum,
  • Hot sittbad,
  • Mud rektala tamponger.

  Bland metoderna för traditionell medicin är särskilt effektiva:

  • Avkok från samlingen av följande växter: 25 gr. calendula, 25 gr. yarrow, 15 gr. fältstång, 15 gr. fänkål, 10 gr. häststångsfält, 10 gr. nässla. Ta 2 matskedar av samlingen och häll 500 ml kokande vatten i en termosflaska. Låt stå i 2-3 timmar. Ta efter måltider tre gånger om dagen för 1/3 kopp.
  • Varma bad, vars temperatur inte bör överstiga 40 ° C. Tillsätt minst 200 gram vatten till vattnet. kamille apotek. Det tar bort ont inflammation och påskyndar behandlingen av vesikulit. Kamomilen kommer också att ta bort känsligheten av en hud, rengöra eller ta bort en irritation.
  • Propolis är ett utmärkt botemedel mot folkmedicin, som används vid behandling av många sjukdomar. Med vesiklar kan propolis också ge en bra helande effekt. Dagligen tillsätt 3 gånger per dag till mat 3 gram. mark propolis. Det är bra att sätta på kinden för 10 gram på natten. propolis, lämnar till morgonen.
  • Skaka persilja frön och häll kokande vatten, koka i 15 minuter, sedan kallt. Ta 1 matsked per dag. Persilja från antiken har använts som en utmärkt diuretikum, tvättar urinvägarna. Uppvisar liknande egenskaper och andra vegetabiliska juicer: morot, gurka och selleri, samt bär: tranbär och blåbär.
  • Drick minst 600 ml aspargesjuice per dag,
  • Tinktur-balm från den röda roten. Det är nödvändigt att ta 50 gr. torr röd rot och på 7-10 dagar insisterar på 450 ml vodka (30º-40º). Insistera bör vara i mörkret vid en lufttemperatur som inte överstiger rumstemperaturen. Få tinkturen, den måste filtreras. 2-3 gånger om dagen i en halvtimme innan en måltid tar från ½ till 3 teskedar av denna tinktur. Det bör läggas till ett glas med grönt eller annat örtte. Den sista ska vara på kvällen 3 timmar före sänggåendet. Utför en behandlingstid i 1-3 månader. Då måste du göra en paus i en månad. Då kan kursen upprepas. Det är bäst att spendera två, tre eller till och med fyra kurser om året.