Huvud
Analyser

Vesikulit - symptom och behandling orsakar

Vesikulit är inflammation i sällsynta vesiklar orsakade av infektion. Mycket sällan förekommer i isolering. Oftast följd av urinrörsinflammation (uretrit), prostata (prostatit) och testiklar (orchitis). Ibland är det en komplikation av kronisk prostatit.

I de flesta fall utvecklas kronisk vesikulit som följer med kronisk prostatit. Huvudskälet till sjukdomsutseendet är en infektion som tränger in i den huvudsakliga vesikeln från prostatakörteln eller den bakre delen av urinröret. Det finns också hematogena (blod) och lymfogena infektionsvägar.

skäl

Varför förekommer vesikulit, och vad är det? Förekomsten av vesikulit är vanligtvis förknippad med infektion. Det orsakande medlet går ofta in i blåsorna genom blod, lymf eller vasdeferenserna.

Sjukdomen kan orsaka:

 1. Infektiösa och inflammatoriska sjukdomar: influensa, SARS, tonsillit, tonsillit.
 2. Infektiösa och inflammatoriska sjukdomar i urogenitala systemet: prostata (prostatit), urinrör (uretrit), testiklar (orchitis).
 3. STD (sexuellt överförbara sjukdomar): gonorré, klamydia, trichomoniasis, mykoplasma infektion etc.

Faktorer som provar utvecklingen av sjukdomen är:

 • en stillesittande livsstil och de resulterande stillastående fenomenen i det lilla bäckenet;
 • hypotermi;
 • oregelbundet, disharmoniskt sexliv;
 • för sällsynt eller överdriven sexuell aktivitet, regelbunden övning av avbrutet samlag
 • frekvent förstoppning på grund av undernäring och brist på aktivitet
 • Förekomst av kroniska infektioner i kroppen, inklusive karies;
 • alkohol och nikotinmissbruk.

Den vanligaste källan till infektion för den vesikelformiga vesikeln är prostatakörteln. Med henne är vesikeln ansluten direkt, genom ejakulatorisk kanal. Med prostatitinfektion gör det inte svårt att flytta genom ett kort "rör" och slå sig i en vesikel, vilket orsakar vesikulit. Det är därför prevalensen av vesikulit korrelerar klart med prostatit och anses vara komplikation hos 10-30%.

Symptom på vesikulit

Sjukdomen kan förekomma i akut och kronisk form. Den akuta typen av vesikulit kännetecknas av den snabba utvecklingen av symtom:

 1. Känsla av smärta eller tyngd i skrot eller rektum.
 2. Smärtan ger ofta blåsan, nedre delen av ryggen, skrotan.
 3. Ökad ömhet med urinering eller avföring.
 4. Hyppig urinering med brännande känsla och oförmåga att tolerera.
 5. Symtom kan uppstå mot bakgrund av kroppstemperatur upp till 39 grader Celsius och över.
 6. Kanske närvaron av blod i de sista delarna av urin (terminal hematuri).
 7. Frekventa erektioner, föroreningar, snabb excitabilitet.
 8. Vid utlösning (ejakulation) kan svår smärta i penis och prostatakörteln kände.
 9. Tecken på kroppsförgiftning: Svaghet, sjukdom, nedsatt aptit, illamående, huvudvärk, smärta i leder och ben.

Med felaktig behandling blir akut vesikulit kronisk. Med kronisk vesikulit observerad:

 1. Smärta vid erektion och ejakulation, inom 2-3 timmar efter samlag
 2. Förekomst av föroreningar (ofrivillig utlösning);
 3. Förändring av känslor under orgasm;
 4. Smärtsamma förnimmelser i sakrummet;
 5. Störningar av urinering registreras ibland.

Ofta är kronisk vesikulit helt asymptomatisk, och patienten kommer till läkaren med ett enda klagomål om tillsats av blod i sperma. Även pusutsöndring med urin (pyuria) eller med spermier (pyospermi) registreras periodiskt, en minskning av antalet spermatozoer (azoospermi).

I avsaknad av behandling kan kronisk vesikulit förvärras. Ibland sprids sjukdomen till epididymis, vilket resulterar i infertilitet hos patienten.

diagnostik

Diagnos är baserad på de karakteristiska symptomen vesiculitis ges en digital rectal tenta, transrektal ultraljudsdata (TRUS), tester allmän och biokemisk blod- och urintester samt bakteriologisk undersökning av sädesblåsorna. Med kroniska blåsor, undersök spermogrammet.

Differentiell diagnos av vesikulit bör utföras med prostatit, tuberkulos av seminala vesiklar, sarkom av seminala vesiklar, uretrit, collikulit.

komplikationer

Komplikationer av vesikulit är:

 1. Obturation form av manlig infertilitet - uttorkning och fullständig irreversibel förlust av reproduktiva funktioner.
 2. Empyema av partiella vesiklar är den mest allvarliga komplikationen av vesikulit. Sjukdomen är en purulent patologisk process, som manifesteras av förgiftning och smärtssyndrom och resulterar i avsaknad av behandling för sepsis och död.
 3. Epididymit är en inflammation i epididymis, vilket ofta leder till en fullständig förlust av sexuell funktion.

Prognosen för snabb behandling av akut vesikulit är gynnsam. Med utveckling av komplikationer - relativt gynnsam.

Behandling av vesikulit

Om diagnosen akut vesikulit bekräftas, börjar behandlingen med receptbelagda antibakteriella läkemedel. Antibiotika för vesikulit väljs utifrån många egenskaper: bakteriedödande läkemedel, effektivitet i könsorganens patologi, ett adekvat pris för läkemedlet. De valfria läkemedlen för denna patologi kommer att vara beredningar av fluoroquinolonserierna och makroliderna.

Dessutom förskriva sådana droger:

 1. Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel för intern och extern användning (rektala suppositorier och mikrocykler).
 2. För att minska smärta vid avföring är det rekommenderat att använda laxermedel.
 3. För stimulering av immunitet gäller vitaminer, mikroelement, immunomodulatorer: "Pyrogenal", "Viferon", "Levamisol".
 4. Analgetika.
 5. Laxermedel.
 6. Diet.
 7. Sängstöd.
 8. Riklig dryck

Efter en akut fas av sjukdomen - fysioterapi: UHF, laserbehandling, ultraljud, elektrofores, magnetoterapi. Metoden för massage av partiella vesiklar appliceras. Varmt bad. Du kan också framgångsrikt behandla med hjälp av folkmedicinska lösningar.

Behandling av kronisk vesikulit utförs enligt ett liknande mönster: antibiotika + antiinflammatoriska läkemedel i allmänhet och lokal form, fysioterapi, massage. Skillnaden är att antibiotika är noga utvalda utifrån bakteriell spermier sådd uppgifter, tillämpa flera på varandra följande kurser med förändringen av läkemedlet, är den antiinflammatoriska behandlingen genomförs med hjälp av hormonella läkemedel. Om behandlingen är ineffektiv utförs en punktering med tvättning av de partiella vesiklarna med antiseptiska lösningar. I vissa fall indikeras vesikelektomi (avlägsnande av den seminala vesikeln).

Patienter med kronisk vesikulit bör också följa en diet med begränsat innehåll av rökt, saltat, fet, kryddig mat. Det är mycket viktigt för sådana människor att undvika smittsamma sjukdomar, till exempel bihåleinflammation, tonsillit, karies. Det är nödvändigt att titta på, så att det inte finns någon förstoppning.

förebyggande

I fallet med vesikulit består förebyggandet av tidig och rationell behandling av infektions huvudfokus (inklusive gonorré, syfilis, etc.), dieting, vägran att dricka alkohol. Det är också nödvändigt att undvika mikrotraumor och normalisera det sexuella livet, vilket inte tillåter perioder av alltför lång avhållsamhet eller sexuella överflöd.

Varför förekommer vesikel prostatit?

Hittills är män utsatta för olika sjukdomar i genitourinary systemet. En speciell plats bland dem är ockuperad av inflammatoriska processer. Ofta förvånad kropp som prostatakörteln. Prostatit är en mycket vanlig patologi. Oftast utvecklas det hos personer i mogen och avancerad ålder, men infekterar nyligen unga människor. I kronisk grad bidrar prostatit till förekomsten av vesikulit. Vesikel prostatit utvecklas i denna situation. Det bör noteras att detta villkor kan leda till allvarliga konsekvenser. Det viktigaste av dessa är infertilitet hos män.

Detta beror på ärrbildning och tätning av kanalerna, genom vilka den huvudsakliga vätskan sprutas ut. Vesikulit i sig är mycket sällsynt. Oftast bidrar andra sjukdomar i det genitourinära systemet till dess utseende. Det är nödvändigt att veta att de partiella vesiklarna är direkt involverade i spermatogenesen. Det finns i dem att manliga könsceller lagras. Seminala vesiklar är en fortsättning av de halvledande kanalerna. Låt oss betrakta mer detaljerat, varför är det prostatevikulit, vad är etiologin, de viktigaste kliniska symptomen och behandlingen av denna patologi.

Prostatovezikulit

Eftersom inflammationen i de partiella vesiklarna oftare är en komplikation av prostatit, är etiologin direkt relaterad till inflammation i prostata. En viktig roll i utvecklingen av prostatit spelas av infektioner, särskilt sexuellt överförbara sjukdomar. I detta fall kan orsaksmedlen vara kocker, virus, E. coli och andra mikroorganismer. Det är intressant att det infektiösa medlet går in i körteln på flera sätt: genom blodet eller urinröret. En viktig roll i utvecklingen av prostatit är ett brott mot blodflödet och stagnation. Det finns flera skäl till detta. Först hypodynamien och en stillesittande livsstil. Detta bidrar till stillastående fenomen i bäckenorganen, inklusive i prostata.

För det andra är den etiologiska faktorn det oregelbundna sexlivet, användningen av alkoholhaltiga drycker. Orsaken till inflammation i prostatakörteln ligger i att minska kroppens motståndskraft. Fördjupningsfaktorer är kroniska sjukdomar, exponering för kyla, metaboliska störningar, onormal funktion i matsmältningssystemet (förstoppning). Infektionen sprider sig från olika foci. Detta observeras med inflammation i blåsan, bäckenet, urinröret. En viss roll spelas också av avlägsen foci av infektion, som bildades i lunginflammation, angina, osteomyelit.

Kliniska manifestationer

Prostaetesiculit, med dess egenskaper, är praktiskt taget ingen annorlunda än prostatit. Det främsta symptomet på prostatit och vesikulit är smärta. Det är lokaliserat i underdelen av buken (ovanför pubis). Hon strålar ut i perineum, manens ljumskare. Smärta syndrom kan också förekomma i blåsans område. Samtidigt ökar det kraftigt efter att ha gått på toaletten. Allt detta orsakar patienten ett visst obehag. För denna patologi kännetecknas av nedsatt urinutsöndring. Det finns en pollakiuri och en retention av urin. Vissa patienter kan ha sekret från urinröret. De har en slimig karaktär. Detta är hemligheten av blåsor. Det visar ibland spår av blod.

Saken är att på grund av sin plats (bredvid ändtarmen) kan bubblorna pressas. Som ett resultat sker utsöndring. Om prostata är involverad i processer av partiella vesiklar kan patienten uppleva vissa svårigheter i den intima sfären. Med prostatazikulit orsakar ejakulation i ett antal fall smärtsamma förnimmelser. Blod kan vara närvarande i seminalvätskan. Mindre vanliga hos män med sexuell kontakt är smärta.

Diagnos och behandling

Prostatit och vesikulit kräver noggrann diagnos. Allmänna test (blod och urin) kan ge en uppfattning om förekomst eller frånvaro av en inflammatorisk process. Av stort värde är resultaten av laboratorieundersökningar. Detta kräver biologiskt material. Som det verkar innehållet i seminala vesiklar (hemliga) eller prostata. På ett eller annat sätt görs plantering på näringsmedier och typen av patogen bestäms. Den modernaste metoden är användningen av en polymeraskedjereaktion. För att diagnostisera prostatit och vesikulit utförs rektaltest. Från instrumentella metoder används ultraljud.

Behandling av prostateviskulit beror på sjukdomsformen.

Vid akut kurs anges antibiotiska preparat.

De mest effektiva är representanter för gruppen penicilliner, fluokinoloner, makrolider och cefalosporiner. Om temperaturen ökar i prostatit, indikeras antipyretiska medel. Med ett uttalat smärtssyndrom kan du inte utan droger från NSAID-gruppen. Kronisk kurs är farlig för dess komplikationer. Om det finns suppuration öppnas och dräneras vesiklarna. Terapi av prostatit och vesikulit innefattar uteslutande av samlag om ett tag, rätt näring, riklig dricka och fred. Således är prostatazikulit en kombination av inflammation i prostata och seminala vesiklar. Det är farligt att utveckla infertilitet om adekvat behandling inte utförs i rätt tid.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Vesikulit - symtom och behandling av vesikulit

Vesikulit är en sjukdom i det genitourinära systemet hos män, som kännetecknas av inflammation av de partiella vesiklarna, en av de viktigaste delarna av den reproduktiva funktionen.

Denna sjukdom utvecklas oftast på grund av närvaron av en infektionskälla i andra närliggande organ i det genitourära systemet: prostata, epididymis eller urinröret. Dessutom kan vesikulit utvecklas efter överföring av en gemensam infektionssjukdom (kall eller influensa). På grund av en signifikant minskning av immuniteten kan även patogena bakterier i de partiella vesiklarna tränga till och med på grund av närvaron av ett tandproblem eller en annan avlägsen infektionskälla.

Typer och symtom på vesikulit

Det finns två former av vesikulit: akut och kronisk. Oftast förekommer sjukdomen i kronisk, lethargisk form, vilket ger relativt milda symtom.

Kronisk form är en följd av att behandlingen inte behandlas i rätt tid, eller inte till slutet av akut vesikulit. Av den anledningen rekommenderas det att man inte bedriver självmedicinering när man upptäcker de första symptomen på sjukdomen, utan att söka hjälp av en kvalificerad specialist. Endast en läkare kommer att kunna ordinera en omfattande, maximalt effektiv terapi. Självkamp med problemet i de allra flesta fallen ger bara utseendet av dess eliminering. Felaktigt intag av droger driver infektionen djupt in i venerna, vilket översätter vesikulit från akut till kronisk form, som kan behandlas mycket svårare.

Akut vesikulit åtföljs av följande symtom:

 • Dubbelsidig eller ensidig (observerad oftare) smärta i inguinsonen och i underlivet. Obehagliga känslor blir mer intensiva med avföring och med fylld blåsan.
 • Smärtsam erektion och ejakulation. Långvarig smärta efter samlagets slut.
 • För tidig utlösning (kort samlag).
 • Försämringen av kvaliteten på orgasmen, eller till och med dess frånvaro.
 • Förekomsten av blodiga inslag i spermierna, en förändring i dess antal (minskning eller ökning av volymen ejakulat) och kvalitet.
 • Ökad viskositet av spermier, upp till blodproppar, klumpar.
 • Uppstoppad blåsan.
 • Isolering av pus med urin och sperma.
 • Ökad kroppstemperatur, frossa, trötthet, illamående, huvudvärk.

Med en kronisk vesikel observerar patienten smärtsamma förnimmelser i skrot, rektum och bäcken. Dessa känslor kan vara konstanta eller uppstå endast i samband med urinering, avföring, utlösning. Det kan också finnas problem med erektion och ejakulation. I vissa fall sker kronisk vesikulit med fullständig frånvaro av några symtom. Detta är ett mycket farligt tillstånd eftersom, om sjukdomen inte behandlas, kan de processer som sker i de partiella blåsorna under infektionens inflytande leda till infertilitet.

Orsakerna till vesikulit, sättet att infektera

Som tidigare nämnts är vesikulit ofta en följd av förekomsten av sjukdomar i det genitourära systemet hos män eller en överförd influensa, bihåleinflammation och andra problem. I det första fallet tränger infektionen in i de partiella vesiklarna från angränsande organ och de orsakssjukdomar som orsakas av sjukdomen blir sexuellt överförbara infektioner. Det är av den anledningen att det inte rekommenderas att genomföra ett sexuellt promiskuöst liv, vilket väsentligt ökar risken för att få en STI. I det andra fallet infekterade infektionen som orsakade kroppens vanliga sjukdom, in i de partiella vesiklarna genom blodet.

Faktorer som ökar risken för vesikulit:

 • En stillasittande stillasittande livsstil, som bidrar till bildandet av stillastående fenomen i det lilla bäckenet.
 • En undernäring som orsakar frekvent förstoppning och en allmän minskning av immuniteten.
 • Sällsynt eller vice versa - för aktivt sexliv, regelbunden användning av avbrutet samlag som en preventivmedel.
 • Förekomst av källor till kronisk infektion: bihåleinflammation, karies och så vidare.
 • Skador på bäckenorganen.
 • Hypotermi.

diagnostik

Vesikulit diagnostiseras genom att utföra en hel uppsättning laboratorietester. Läkaren kan misstänka sjukdommens närvaro på grundval av patientens klagomål, samt efter leverans av en allmän analys av blod och urin. Förhöjda nivåer av leukocyter i blodet och accelererade ESR indikerar närvaron av en inflammatorisk process i kroppen. Detsamma gäller analys av urin: en ökning av antalet leukocyter och röda blodkroppar, förekomsten av slem - alla är symtom på inflammation.

Den slutliga diagnosen fastställs på grundval av studier:

 • Finger rektal undersökning.
 • Rektal ultraljud av prostata och seminal vesiklar. Det gör det möjligt att upptäcka sådana patologiska förändringar som: ökning av sällsynta vesiklar, puffiness, förtjockning och ojämnhet i sina väggar.
 • Sperma. När vesikelen förändrar mängden ejakulat, saktar dess flytningshastighet sänkt antalet aktiva spermatozoer.
 • Bakpoisev-hemligheten av sällsynta vesiklar. Det gör det möjligt att identifiera patogenen och dess känslighet mot antibiotika.

Behandling av akut vesikulit

Den akuta formen behandlas primärt på sjukhuset, men i vissa fall kan behandling hemma vara möjlig. Om det finns feber, måste patienten överensstämma med viloläge, fram till dess normalisering.

Akut vesikulit kräver en väl valda medicinerings- och fysioterapibehandling.

Följande läkemedel ordineras för patienten:

 • Antibiotika. Väljs med hänsyn till patogenens känslighet.
 • Antiinflammatoriska läkemedel. Låt minska smärta och inflammation i vävnaderna.
 • Laxermedel. Minskar smärta under avföring och underlättar processen att rensa tarmarna.

I närvaro av ett uttalat smärtsyndrom ordinerar läkaren analgetika i form av rektala suppositorier.

Fysioterapeutiska förfaranden för blåsor är föreskrivna för att förbättra blodcirkulationen i vävnader som påverkas av sjukdomen och normalisering av metaboliska processer. De kan bara utföras efter det att sjukdomen har fått huvudsymptom (feber, frossa).

Accelererande och ökad effektivitet av akut vesikulitbehandling underlättas av:

 • Uppvärmning av perineal regionen.
 • Microclysters med varma infusioner av medicinska örter.
 • Sittande bad med varma örtdekok av medicinska örter.

Patienten kan ordineras förfaranden för ultraljud, laserterapi, magnetoterapi, elektrofores och massage.

Förutom att ta mediciner och utföra procedurer, ska patienten följa en diet som hindrar förekomsten av förstoppning. Det är önskvärt att äta tillräckligt med grönsaker och frukter, fisk, surmjölkprodukter, naturliga juicer.

För behandlingstiden för vesikulit är det nödvändigt att överge produkter som ökar gasbildning i tarmen och har en irriterande effekt på genitourinärsystemet.

Sådana produkter innefattar:

 • konserverad, stekt, rökt, fet mat;
 • sura bär och frukter;
 • kolsyrade drycker;
 • kaffe och starkt te;
 • kål och baljväxter;
 • kryddor.

Med utvecklingen av komplikationer av vesikulit och påfyllning av partiella vesiklar med pus föreskrivs kirurgisk behandling genom att dränera det purulenta innehållet. Om sjukdomsformen är mycket svår kan det vara nödvändigt att ta bort problemorganet. Annars kan brist på ordentlig sjukvård leda till en vanlig infektion i kroppen med en infektion!

Behandling av kronisk vesikulit

Behandling av kronisk vesikulit, trots den uppenbara "lätthet" av patientens tillstånd, är en lång och ganska komplicerad process.

Komplexet väljs av den behandlande läkaren med hänsyn till patientens tillstånd. Det inkluderar medicinering, fysioterapi, kost och livsstilsförändringar. Och det är oerhört viktigt att inte bara genomgå hela behandlingen, utan också att utvärdera effektiviteten, för att utesluta infektion i kroppen. För detta ändamål utförs en upprepad (kontroll) undersökning varje 4-6 veckor.

Om kronisk vesikulit inte behandlas noggrant kommer sjukdomen snart att känna igen.

Förberedelser för kronisk vesikulit:

 • Antibiotika. De väljs med hänsyn till känsligheten (enligt resultaten från bapsoseva).
 • Antiinflammatoriska läkemedel.
 • Alfa-blockerare. Att eliminera problem med urinering.
 • Förberedelser för immunkorrigering (för att öka kroppens resistens mot infektioner).

Komplex behandling av kronisk form innefattar samma fysioterapeutiska procedurer som akut behandling.

I allmänhet är principerna för behandling för båda formerna av sjukdomen liknande. Huvudskillnaden är i principen att använda antibiotika. Med en kronisk vesikel är de fulla alternerande kurser, med den obligatoriska förändringen av den huvudsakliga aktiva substansen.

Förebyggande av vesikulit

För att förhindra utvecklingen av vesikulit är det nödvändigt att behandla den underliggande sjukdomen och också att genomföra ett antal rekommendationer:
• Skydd. I de situationer där det inte finns något förtroende för partnerns hälsa ska samlag alltid använda kondom. Sexuella infektioner leder ofta till utveckling av vesikulit, och det är inte alltid möjligt att diagnostisera och eliminera dem i tid. I vissa fall är de dolda.
• Fysisk aktivitet. Sedentär livsstil leder till stagnation i bäckenorganen, som ett resultat - problem med styrka, inflammatoriska processer, inklusive utveckling av vesikulit. I händelse av att livsstilen innebär långvarigt sittande, är det nödvändigt att allokera tid för regelbunden laddning. Det finns speciella komplex som förhindrar bildandet av stagnation i det lilla bäckenet.
• Mat. Det är nödvändigt att begränsa eller helt eliminera: röka produkter, högt saltade, skarpa, syltad mat, konserverad mat. Du måste också moderera konsumtionen av alkohol. Det är viktigt att inkludera mer färska grönsaker och frukter i kosten.
• Sexuell aktivitet. Långtidsavbrott har en negativ inverkan på människors hälsa. Därför är det viktigt att ha regelbundna sexuella relationer, men utan fanatism, eftersom sexuell hyperaktivitet också är skadlig, liksom brist på sex.
• Hälsotillstånd. Stärka den allmänna immuniteten, försök att undvika hypotermi, fysisk trötthet, brist på sömn.
• Kroniska sjukdomar. I tid identifiera och behandla sjukdomar i könsorganen. För detta ändamål är det nödvändigt att genomgå en regelbunden undersökning minst en gång per år.

Samtidiga sjukdomar

Vesikulit i isolerad form, d.v.s. i sig, är sällsynt nog. Närheten till organen och deras direkta samband med varandra bidrar till smittspridningen. Ofta är denna sjukdom åtföljd av följande problem:

 • Prostatit är en inflammation i prostata.
 • Epididymit är en inflammatorisk sjukdom hos epididymis.
 • Uretrit - inflammation i urinröret.
 • Varicocele - en expansion av venerna i spermatkabeln.

Av denna anledning rekommenderas det att en omfattande undersökning görs när en sjukdom upptäcks, vilket gör det möjligt att identifiera alla befintliga problem och förordna lämplig behandling.

Hur man bota prostatit

Du behöver veta för att besegra sjukdomen...

Detaljer om moderna metoder för att diagnostisera och behandla prostata sjukdomar

- Avslöja orsakerna
- Undertryck av infektioner i prostata
- Metoder för behandling
- Hur man inte blir sjuk igen och mycket mer.

vesiculitis

I kroppen av en man stor vikt vid organ som prostatakörteln, som inte bara är ansvarig för att producera prostata juice - en av komponenterna i sperma, men spelar också en roll för att uppnå erektion och även utför andra viktiga funktioner. Emellertid överskugga livet för representanter av halv av mänskligheten finns olika prostatasjukdomar, vilka inkluderar prostatit. Samma patologi kan i sin tur orsaka andra obehagliga manliga sjukdomar, särskilt vesikulit.

vesiculitis sjukdom är en inflammation i sädesblåsorna, då oftast körs ganska smidigt och utan uttalade manifestationer, vilket är anledningen till att många män söker medicinsk hjälp är inte omedelbart.

I någon mans kropp finns det två seminalblåsor som ligger mellan prostata och blåsan bakom och framför ändtarmen. Ledningar som leder ut av dessa vesiklar är anslutna till en så kallad sädesledaren (därmed som bär spermier från testiklarna), och tillsammans bildar de en ductus ejaculatorius, som mynnar i prostatiska uretra.

Huvudfunktionen som tilldelas de partiella vesiklarna är produktionen av den flytande komponenten i ejakulatet, som tillsammans med spermier och juice av prostata och bildar spermier. Innehåller sig i fruktsubstansens vesiklar, levererar spermier med nödvändig motorisk energi.

skäl

Oftast är framväxten och utvecklingen av vesikulit associerad med ingreppet hos en manlig infektion. Infekterande medel (Klamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, Trichomonas, svampar, virus, etc.) kan komma in sädesblåsorna på olika sätt:

 • från urinblåsan
 • urinröret;
 • njure;
 • tillsammans med blod i infektiösa lesioner av andra organ
 • med skador och skador i bäckenområdet.

Vid urologisk övning är alla ovanstående skäl, även om de förekommer, inte så vanliga. Infektionen trängs oftast in i den vesikelformiga vesikeln från prostatakörteln som har genomgått inflammation. Det visar sig att vesikulit i det övervägande antalet fall inte fungerar som en självständig sjukdom, utan som en följdpatologi i närvaro av andra sjukdomar i det genitourära systemet. Därför bör behandlingen av vesikulit omfatta behandling som syftar till att eliminera samtidig patologi.

Vi kan separat identifiera ett antal faktorer som bidrar till aktiv förökning av smittämnet och den intensiva utvecklingen av den inflammatoriska processen:

 • lokal eller allmän hypotermi
 • disharmoni i sexuellt liv: dess frånvaro eller överdriven sexuell aktivitet;
 • stillastående fenomen i det lilla bäckenet - frekventa följeslagare i en stillasittande livsstil;
 • undernäring, och följaktligen frekvent förstoppning;
 • kroniska inflammatoriska och infektionssjukdomar: kronisk bihåleinflammation, karies, etc.

Vesikulit och prostatit

Som redan nämnts, framträder ofta vesikulitens utseende av inflammerad prostatakörtel, med vilken seminala vesiklar är direkt förbundna genom den huvudsakliga urladdningen. Det är i närvaro av prostatitinfektion att det är lättast att flytta in i en seminal vesikel. Därför anses vesikulit vara en av de vanligaste komplikationerna av kronisk prostatit.

Dessutom har vesikulit och prostatit ofta liknande symtom eller är helt asymptomatiska. Också dessa två sjukdomar har samma riskfaktorer som på ett eller annat sätt bidrar till utvecklingen av den inflammatoriska processen. I medicin finns det även ett separat namn för dessa patologier - kronisk prostata-vesikulit.

Typer och symtom

Det finns bara två former där vesikulit kan flöda: akut och kronisk. Uppkomsten av akut vesikulit kännetecknas som regel av feber, huvudvärk och frossa. I laboratorietester kommer en seminal vesikel fluid detekteras ett stort antal erytrocyter och leukocyter, men på ultraljud kommer att ses att sädesblåsorna själva ökar i storlek. Män som står inför en så obehaglig sjukdom som vesikulit klagar vanligtvis på följande symtom:

 • frekvent feber;
 • generell trötthet och illamående
 • märkbar smärta i perineum, sacrum, pubic-området, som kan förstärkas med fullblåsan eller under avföring
 • smärtsam utlösning med blod.

Ibland passerar akut vesikulit självständigt, i vissa fall kan viss behandling vara nödvändig. Om sjukdomen inte behandlas i rätt tid går det i kronisk form. Kronisk vesikulit har mindre allvarliga symptom. Tecken på försummad inflammation i sällsynta vesiklar är:

 • värk i smärta i änden, ändtarmen och sårbenen;
 • störningar av urinering
 • smärta vid utlösning
 • blodfläckar i sperma under utlösning är möjliga.

Du borde veta att den kroniska formen av vesikulit leder ofta till degenerativa störningar i de partiella vesiklarna, där spermaproduktionen kommer att störas, och mannen blir steril.

Diagnos och behandling

Diagnosen vesikulit baseras på patientens klagomål om karakteristiska symptom och som resultat av vissa aktiviteter:

 • rektal finger undersökning
 • transrektal ultraljud;
 • Allmänna och biokemiska analyser av urin och blod;
 • bakteriologisk studie av vesikelvätska;
 • spermogrammy (med kroniska blåsor).

Det är väldigt viktigt att förstå att med en sjukdom som vesikulit bör behandlingen vara omfattande och vara inriktad på att eliminera den underliggande sjukdomen.

Med akuta blåsor ordineras antibakteriella läkemedel vanligtvis - bredspektrum antibiotika, såväl som icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. För att undvika eventuell förstoppning föreskriver läkaren sparsamma laxermedel samt en specialdiet. Antiinflammatoriska läkemedel kan användas i form av tabletter, suppositorier eller mikroclyster. För att eliminera obehagliga symtom på vesikulit föreskrivs ofta fysioterapiprocedurer:

 • magnetisk terapi;
 • UHF-terapi;
 • ultraljudsbehandling;
 • elektrofores;
 • laserterapi och andra.

Dessutom ordineras patienterna terapeutiska sessilbad och en massage av sällsynta vesiklar.

Ett liknande behandlingsschema används också för kroniska blåsor: antibiotika, allmänna och aktuella antiinflammatoriska läkemedel, fysioterapeutiska procedurer och massage är föreskrivna. Men i det här fallet väljs antibiotika alltid noggrant ut och föreskrivs först efter en laboratorieundersökning av bakteriell spermödning. Även i detta fall är hormonbehandling ofta föreskriven.

För att behandla vesikulit var den mest effektiva, måste en man radikalt revidera och sin livsstil. En hälsosam kost, vanliga fysiska doser och avvisning av några dåliga vanor är det bästa sättet att bota och förebygga många urologiska sjukdomar.

Eventuella komplikationer

En av de vanliga komplikationerna av försummelse av vesikulit är suppuration av partiella vesiklar. Tecken på komplikationer vesiculitis blir utflytning, en kraftig ökning av temperaturen, svår suprapubisk smärta, som förstärks även med de minsta spänningsbäckenmusklerna. Detta tillstånd kräver akut inlägg och kirurgisk ingrepp.

En annan komplikation av kronisk kronisk vesikulit kan vara infertilitet. I detta fall är de kliniska manifestationerna av sjukdomen så suddiga att det endast är möjligt att upptäcka patologi när laboratorieundersökningar utförs på kränkningen av reproduktiv funktion. Som ett resultat av en kronisk inflammatorisk process kan de partiella vesiklarna atrofi, då är det inte möjligt att återställa sin normala funktion även efter fullständig eliminering av infektionen.

förebyggande

Den primära förebyggande vezikulita är terapi som syftar till att eliminera den underliggande patologi - ofta kronisk prostatit, liksom eliminering av alla faktorer som på något sätt kan bidra till utvecklingen av den inflammatoriska processen i sädesblåsorna. Så, för att undvika en sådan obehaglig sjukdom rekommenderas män:

 • do not overcool;
 • vid förstoppning, använd mjuka laxermedel
 • få regelbunden fysisk aktivitet, särskilt om det är stillasittande arbete;
 • att leda ett fullständigt, regelbundet sexliv utan lång avhållsamhet, utan också utan att överdriva det;
 • behandla redan befintliga kroniska sjukdomar.

Överensstämmelse med alla ovanstående rekommendationer gör det möjligt för en man att undvika vesikulit och fullt ut njuta av livet utan att vara distraherad av hälsoproblem.

Vesikulit och prostatit: Vanliga egenskaper och skillnader

Trots det faktum att prostatit är den vanligaste inflammationen hos det urogenitala systemet i det starkare könet registrerar läkare ofta fall av vesikulit. Ibland är det en fråga om prostatevesikulit - när vesikulit blir komplikation med prostatit. Det är nödvändigt att veta, än vesikulit och en prostatit skiljer sig, och också vilka grundläggande tecken på den första som i tid för att ta reda på sjukdom. I vilket tidigare skede kommer terapin att börja, desto mer gynnsam kommer prognosen för botemedel och ju mindre problem kommer sjukdomen att medföra till mannen.

Innehållet i artikeln

Förekomstfaktorer

Mycket ofta, män som upplever obehagliga känslor i könsorganet, vet inte ens om möjligheten att de utvecklade vesikulit. Detta beror på det faktum att sjukdomen inte är mycket vanliga: sädesblåsorna, som inflammerade i denna sjukdom, som ligger djupt inne i bäckenorganen och agenter den inflammatoriska processen är svårt att komma dit.

Normalt tjänar de partiella vesiklarna som en "reservoar", där hemligheten som produceras av prostata körtlar ackumuleras. Dessa blåsor, eller blåsor, har en anslutning till vas deferens, som utsöndrar sperma under utlösning. När inflammationen börjar kan organet inte fungera ordentligt, vilket inte har den bästa effekten på hela genitourinärsystemet.

Det finns många faktorer för sjukdomsuppkomsten - och det är inte alltid möjligt för läkaren att bestämma exakt vad som orsakade sjukdomen. Men oftast är det en konsekvens:

 • inte behandlas och förvandlas till ett kroniskt stadium av prostatit;
 • epidimita;
 • uretrit.

Inflammation av testiklarna i testiklarna och prostata kan leda till utseende av en vesikel av prostatit.

Utöver dessa skäl kan det finnas andra, särskilt en inflammatorisk process som äger rum i något annat organ. Detta gäller bland annat influensa, ont i halsen, osteomyelit och andra vanliga sjukdomar.

En ohälsosam livsstil är en annan faktor som leder män till vesikulit. Om en man rör sig lite, inte engagerar sig i idrott, på jobbet är främst i sittande läge, stöder inte immunitet eller inte har ett regelbundet sexuellt liv faller han in i riskgruppen för denna sjukdom.

Venereal sjukdomar - en annan orsak till förekomst av prostateviskulit. Emellertid kan inte bara sexuellt överförbara infektioner, men också, till exempel E. coli, spela rollen som orsakssamband för sjukdomen.

De viktigaste symptomen på vesikulit

Till skillnad från symtom på prostatit kan symtom med blåsor vara implicit eller frånvarande helt och hållet. Detta gör ofta diagnosen svårare och aktuell för att klargöra diagnosen, men samtidigt trycker man på början av behandlingen för sjukdomen. Detta gäller särskilt situationen när vesikulit utvecklas mot bakgrund av prostatit.

Om en man är redan lider av inflammation i prostatan, är det svårt att skilja den smärta och obehag av denna inflammation, obehagliga och smärtsamma känslor som orsakas av inflammation i blåsor.

Det finns emellertid ett antal symptom som signalerar att den inflammatoriska processen har spridit sig till sällsynta vesiklar. De viktigaste av dem - en kraftig ökning av kroppstemperaturen till 39 eller flera grader. Dessutom ökar smärtan i könsorganet och det blir extremt svårt och smärtfritt att urinera. Vid slutet av samlag i ejakulatet kan du överväga blodiga droppar. När blåsan är full, och när defekering känns, känner patienter vanligen en skarp smärta.

Försumma dessa symptom kan inte under alla omständigheter. Ju längre en man fördröjer ett besök hos en urolog, desto längre måste han behandlas.

Diagnostiska metoder

För utnämning av en korrekt behandling är det nödvändigt att inte misstas med diagnosen av sjukdomen. För att göra diagnosen, såväl som att föreskriva behandlingen, borde endast specialist-urologen.

Den första etappen av diagnosen är en urologisk undersökning av en läkare. Under det kommer läkaren att bedöma könssjukdomarnas tillstånd, liksom närvaron eller avsaknaden av urladdning från penis.

Då är det nödvändigt att ge urin och blod för laboratorieanalys. Det är mycket viktigt att prostata och seminalbubisk hemlighet undersöks. Det är dessa test som med hög grad av noggrannhet kan peka på kronisk prostatit i kombination med vesikulit. När biomaterialet samlas in och överlämnas till laboratoriet utför laboratorieassistenter bakteriekulturen, varigenom det är möjligt att identifiera patogenerna för inflammation och bestämma näringsmediet.

Den mest exakta metoden, som används av de flesta läkare, är PCR-studien. Hans informativitet är mycket hög. En mer tillgänglig metod för att diagnostisera vesikel - ultraljud. I vissa fall kan urologen tillgripa rektal undersökning.

Dessutom utvärderar en urolog den övergripande bilden av sjukdomen, inklusive symptomatologi och arten av patientens smärta. Endast genom att samla in fullständig information kan han upprätta en diagnos. Därefter föreskrivs ett behandlingsschema.

Metoder för behandling

Terapi, som utser en urolog, beror till stor del på graden av försummelse av sjukdomen. Behandling av kronisk vesikulit, liksom behandling av kronisk prostatit, är mycket mer komplicerad och mer tidskrävande än behandling av inledningsskedet.

Medicinska preparat

Obligatorisk del av behandlingen tar antibiotika. Det är mycket viktigt att en man inte engagerar sig i självmedicinering, för att välja ett antibiotikum som kommer att fungera på sjukdoms orsaksmedlet och vinna det är nästan omöjligt på egen hand. För detta är det nödvändigt att ta hänsyn till resultaten av bakteriologisk inokulering och att känna till typen av vesikulitpatogen. Urologer använder som regel antibiotika baserade på penicillin, cefalosporin, fluorokinolon, liksom makrolidantibiotika.

Om kroppstemperaturen hos en man mot bakgrund av inflammation inte ökar är det nog att lägga till fysioterapi mot antibiotikabehandling - till exempel att ta varma bad, använda enemas och värma upp de yttre könsorganen. Men om temperaturen höjs och dessutom finns det en varig inflammation i processen mot bakgrund av blåsorna kan läkaren avgöra om testiklarna obduktion för att fastställa dem i dränering och dra den ackumulerade pus. Om smärtan som patienten känner är för stark kan smärtstillande medel inte undvikas. Vanligtvis föreskrivs icke-steroida smärtstillande medel, som också har en antiinflammatorisk effekt.

I många fall är denna sjukdom åtföljd av smärta under försök att gå på toaletten. Då måste du definitivt ta ett laxermedel för att underlätta denna process. Med hypertermi kompletteras listan över läkemedel för vesikulitbehandling med antipyretika. I samtliga fall, när det är feber, rekommenderas att bäddstöd följs. Detta kommer att göra återställningsprocessen snabbare.

Traditionell medicin

Behandling av sjukdomen med hjälp av traditionell medicin är inte särskilt effektivt, så att få bättre skada tillgripas endast i samförstånd med den behandlande läkaren, kombinera det med den grundläggande terapi med medikamentov.Esli talar om örter och tinkturer, som patienten kan vidta för att påskynda återhämtningen - de är Samma som med prostatit.

Man bör komma ihåg att komplikationer av prostateviskulit oundvikligen kommer att uppstå, om infektionen kan gå längre längs vasdeferenserna, om ingen behandling eller felbehandling utförs.

Som ett resultat kommer detta att leda till att epididymis också kommer att bli inflammerad. Efter dem börjar inflammation i könkörtlarna. Om detta händer, kommer behandlingen vara svårt på grund av att ämnen från blodet (inklusive antibiotika) inte kan övervinna den naturliga barriären som finns i testiklarna. Som ett resultat kommer detta att leda en man till full infertilitet, för att bota som är nästan omöjligt.

Rehabiliteringsperiod och förebyggande av återfall

Efter att sjukdomen recedes, får vi inte glömma rehabiliteringsperioden, vilket är väldigt viktigt främst som förebyggande av sjukdomsåterfall. Om du inte följer rekommendationerna kommer inflammation av vesiklar att återvända, och sedan måste behandlingen påbörjas igen. Man måste komma ihåg att med alla intag av antibiotika, desto sämre påverkar de orsakssjukdomens orsaksmedel, som anpassar sig till dem. Därför är det så viktigt att undvika situationer som framkallar en repetition av blåsor av prostatit.

Sanatoriumbehandling

Urologer rekommenderar ofta representanter för det starkare könet, som har återhämtat sig, gå en eller två veckor till ett sanatorium som erbjuder behandling med lerbad. Du kan kombinera spa behandling med olika metoder för fysioterapi. Sjukgymnastik, om den utförs korrekt, nästan hälften av risken för återfall.

Korrekt sätt att leva på

Vi måste också komma ihåg att denna sjukdom är en av de som inte kan botas helt. Om en man har en predisposition mot inflammation av sällsynta vesiklar, leder han till exempel en stillesittande livsstil - förr eller senare kan allting återvända. Därför är det så viktigt att flytta till en maximalt hälsosam livsstil. En försiktig inställning till hälsan kommer att bidra till att bevara det:

 1. Det är nödvändigt att undvika en stillasittande livsstil. Om arbetet inte involverar fysisk ansträngning, bör du försöka åka på promenader utanför arbetstiden eller att gå till fots.
 2. Förändringen av sexuella partners kan leda till uppkomsten av venerala sjukdomar, vilket i sin tur leder till prostateviskit.
 3. Undernäring kan orsaka frekvent förstoppning, och förstoppning är en annan orsak till utvecklingen av denna inflammation. Således måste du balansera din kost och hålla fast vid det dagligen.
 4. Eftersom inflammation av sällsynta vesiklar ofta åtföljer prostatit, måste män som lider av det senare behovet av att snabbt hantera sin behandling. Om du inte blir av med denna sjukdom, kommer andra som följer med det oundvikligen att dyka upp. I det här fallet blåses de partiella blåsorna på grund av prostatit.
 5. Överensstämmelse med personlig hygien är också en garanti för reproduktionssystemets hälsa. Det är nödvändigt att övervaka rengöringen av underkläderna och könsorganen.

Om prostatazikulit detekteras i början, blir det mycket lättare att behandla det. Därför behöver du veta vad det är och vilka är de viktigaste tecknen på sjukdomen.

Symtom och metoder för behandling av vesikulit med läkemedel och folkmedicin

Vesikulit (spermocystitis) är en sjukdom som påverkar sällsynta vesiklar.

Det förekommer mot bakgrund av andra inflammatoriska processer i det geniturära systemet hos män, stagnation i blåsor.

Försummelse av behandlingen av vesikulit symptom hos män är den oundvikliga orsaken till infertilitet.

Vesikulit - vad det är och hur man behandlar det läs i artikeln.

Beskrivning och klassificering

Vesikulit är en inflammation av de partiella vesiklarna som finns hos män mellan blåsan och prostata.

Den befintliga klassificeringen skiljer tre former av vesikulit:

 1. Sharp. Det kännetecknas av livliga manifestationer. Det börjar plötsligt, symptomen bygger snabbt upp.
 2. Kronisk. Smoothed kursen av sjukdomen. Symtom manifesteras huvudsakligen under samlag.
 3. Prostata blåsor. Samtidig utveckling av inflammation i prostata och vesiklar. Det uppstår med frekvent förstoppning, det bryter cirkulationen i organen i det lilla bäckenet.
 4. Vesikulit kan vara ensidig och bilateral. I den avancerade formen av sjukdomen finns det en komplikation av vesikulit i form av suppuration av partiella vesiklar. Denna blankett behandlas exklusivt kirurgiskt.

Orsaker till utveckling

Vesikulit - en sjukdom av infektiös etiologi, inträffar på grund av införandet i kroppen av stafylokocker, streptokocker, Pseudomonas aeruginosa, klamydia, ureaplasma.

Följande sätt att infektera är utmärkande:

 1. Hematogen - med tonsillit, tonsillit, karies.
 2. Lymfogen - genom lymfflödet med hemorrojder, prostatit.
 3. Stigande - genom spermatorkabeln, med uretrit, orchitis.

Provande vesikulitfaktorer är:

 • sexuell avhållsamhet
 • oläslig, frekvent kön;
 • hypotermi;
 • stillasittande arbete;
 • minskad immunitet
 • inflammation i tarmen;
 • karies.

I 30% av blåsorna är en komplikation av prostatit, 5% av fallen av den bakomliggande orsaken - herpesviruset.

diagnostik

Behandlingen av alla problem i könsorganen är gjord av urologer och androloger. Vid första tecken på inflammation i könsorganen måste du kontakta en av dessa specialister. Specialiseringen av urologen är inflammatoriska sjukdomar i det genitourära systemet, andrologen är engagerad i behandling av reproduktionssystemets sjukdom.

Den korrekta diagnosen kan endast göras av en specialist. Baserat på en detaljerad patientundersökning och rektal undersökning bestämmer urologen problemet. För undersökning läggs patienten på hans sida med knäna pressade till sin kropp. Vesiklarna är lätt palperade när sjukdomsformen är avancerad. Vid beröring har de en rund eller päronformad form.

Till stöd för den visuella inspektionen utförs följande studier:

De viktigaste bevisen på vesikulit är förekomsten av patogener i sperma och en kraftig minskning av antalet spermier i den. Det är också möjligt att studera metoderna för transrektal ultraljud och MR.

Andrologist tillämpar metoder för instrumentforskning:

 1. Katarisering av urinröret, urinblåsan.
 2. Borrning (sträckning) i urinröret.
 3. Endoskopisk uretroskopi.
 4. Cytoskopi och pyeloskopi.

Vesikulit: symtom och behandling hos män

Akut och kronisk vesikulit manifesterar sig på olika sätt:

 1. Akut form:
  • en skarp smärta i underlivet, ökar med avföring
  • frekvent urinering med blandning av blod;
  • smärta med utlösning, blod i sperma
  • ofrivillig erektion på natten
  • feber, frossa.
 2. Kronisk form:

Ibland är det enda symptomet i övergången av vesikulit till det kroniska skedet blandningen av blod i spermierna.

Ibland känner man:

 • oexpressad smärta i ljumsken och sakrummet;
 • en smärtsam erektion, en mjuk orgasm;
 • obehagliga känslor vid urinering.

När vesikulit blir kronisk visas endast tecken på sexuell natur. När sjukdomen utvecklas syns pus i spermierna.

tekniker

Hur man behandlar vesikulit hos män? Metoden för behandling av vesikulit hos män och specifika läkemedel ordineras av en urolog efter bestämning av en viss patogen. I sjukdomens infektiösa etiologi föreskrivs antibiotika med stillastående form som används angioprotektorer.

antibiotika

Än att behandla en vesikulit? De specifika läkemedel som doktorn föreskriver beror på vilken typ av patogen som helst.

I händelse av inflammation orsakad av stafylokocker är aemi streptokocker föreskrivna:

 1. Erytromycin - 200 mg 2-3 gånger om dagen.
 2. Summan (azitromycin) - 500 mg en gång om dagen.
 3. Furagin - 50 mg. 3 gånger om dagen.
 4. Metacyklin - 300 mg. 2 gånger om dagen.

Vid inflammation orsakad av klamydia, föreskrivs ureaplasma, gardinella:

 1. Med vesiklar Dalfaz, Lincomycin, Dalacin, Miranem, Macmirror, Lidaprim - dosen och periodiciteten ordineras strikt individuellt.
 2. Två dagars immunterapi med läkemedel Levamizol, Viferon, Solkourovak.
 3. Efter två dagar börjar behandling med antibiotika.
 4. Tio dagar senare - en kurs av makrolider eller tetracyklinläkemedel.
 5. Efter första stroke sker en paus på 5-7 dagar. Då upprepas antibiotika med vesiklar, med deras förändring.

Om orsaken till vesiculit gonorré eller syfilis ordineras bensylpenicillin intramuskulärt.

När stasis sekret i blåsorna utses:

 1. Trental 400 mg. 2 gånger om dagen.
 2. Obsidan - 1 tablett 3 gånger om dagen.
 3. Escuzane - 1 tablett 3 gånger om dagen i två veckor.

Under behandlingen av vesikulit måste patienten hålla sig till en speciell diet.

Utesluter livsmedel som irriterar genitourinary systemet:

 • förstärkning av gasning - kålbäckar
 • kryddor;
 • rökt och stekt
 • konserverad mat, pickles;
 • starkt te, kaffe, alkohol;
 • i kosten bör inkludera sur mjölk, fisk, magert kött, juice, grönsaker och frukter.

ljus

Inom den allmänna behandlingstiden används rektala suppositorier ofta i blåsor. Denna åtgärd minskar smärt syndrom, inflammation. Som ett enda terapeutiskt läkemedel, utan användning av antibiotika, kommer ljusen inte att fungera. De är ett hjälpverktyg som tar bort symptomen på vesikulit.

Följande droger är mest effektiva:

 1. Anestezol. Kompositionen innehåller bensokain - lokalbedövning.
 2. Indometacin.
 3. Voltaren. Används för prostatit och inflammatoriska sjukdomar hos det manliga reproduktionssystemet.
 4. Rifampicin. Ljus av antibakteriell verkan.
 5. Prostopin. De främjar regenerering av vävnader, har en allmän förstärkningseffekt.

Behandling på sjukhus

I svåra former kan vesikulit härdas endast i en sjukhusinställning. Patienten tilldelas en halvsäng i kombination med en avslappnande diet.

Behandling av vesikulit med antibiotika från gruppen av penicilliner, makrolider, cefalosporiner och antibakteriella medel kombineras med fysioterapeutiska förfaranden:

 1. Badkar för bäckenet - 15-20 minuter på morgonen och på kvällen. För att förbättra den terapeutiska effekten används baden med fyllmedel (barrträd, mineral, ört). De har en avslappnande, antispasmodisk, smärtstillande effekt.
 2. Varmare på ljumskområdet.
 3. Instillationen av silvernitrat i urinröret.
 4. Mikrocykler med antipyrin - två gånger om dagen.
 5. UHF, elektrofores.
 6. Magnetisk terapi.

De nyaste behandlingsmetoderna är:

 1. Laser terapi - transrectal, transuretral. En flexibel ledare med en lysdiod sätts in i orgeln och laserverkan utförs.
 2. Mudbehandling - analpipor eller applikationer på ljumskområdet med speciell medicinsk lera.
 3. En bra terapeutisk effekt tillhandahålls av transrektal vesikelmassage, vilket stimulerar blodcirkulationen i orgeln. Behandling av vesikulit: hur mycket massage? Gör det ungefär varannan dag, och hela kursen består av 12-15 procedurer.

Kirurgisk ingrepp

I händelse av komplikationer av vesikulit, närvaron av ödem och purulent urladdning, används ett kirurgiskt förfarande för att rengöra blåsorna.

Den består av följande steg:

 1. En kateter sätts in i urinblåsan.
 2. Vid 2 cm över anusen är en bågformad snitt gjord.
 3. Genom snittet öppnas tillträdet till prostata, och från det till de sämsta vesiklarna.
 4. Fickor av vesiklar öppnas, dränering görs i dem.
 5. Operationen fullbordas genom sårbildning i skiktet.

Folkmekanismer

Vesikulitbehandling hemma är populär bland många patienter. Och det här är inte förvånande, eftersom det med inflammation i de tidiga stadierna, kan liknande metoder eliminera symtomen på skelett i vesikeln.

Behandling av vesikulit med folkmedicin i okomplicerad form:

 1. Tinktur av propolis. 20 gr. propolis fylls med 100 ml alkohol. Ta 30-40 droppar, späd i 50 ml vatten 3 gånger om dagen i 30 minuter före måltid.
 2. Ljus med propolis. 40 gr. Propolis krossas och hälls ett glas alkohol och infunderas i 12 dagar. Blandningen kokas tills alkoholen är fullständigt indunstad. Sedan läggs 2 gr till den. kakao, ljus bildas. Använd de tillverkade ljusen för natten.
 3. Honung-pollenblandning för att stärka immuniteten. Ingredienserna blandas och tas 1 tesked 3 gånger om dagen och en halv månad.
 4. Persilja frön. 2 msk. l. frön mals i en kaffekvarn och hälls i 2 glas varmt vatten. Det värms upp på ett ångbad i 15 minuter. De dricker en halv kopp 2 r. per dag.
 5. Herbal blandning. 25 gr. roddskott, 15 g poppelknoppar, 10 g salvia, 5 gram. St John's wort blanda och häll 500 ml kokande vatten i en termos. Efter 10 timmar filter. Ta 50 ml i en halvtimme av mat tre gånger om dagen. Kurs - 2 månader.
 6. Microblogging med kamille och kalendula. 2 matskedar blommor hälls i 500 ml vatten och upphettas på ett ångbad i 15 minuter. Enema görs på natten, vätskans temperatur är 40 grader.
 7. En blandning av betor, gurka och morotjuice i lika doser. Dryck rekommenderas för 100 ml 4 gånger om dagen.
 8. Avkok av örtblandningen. Nettle (10 g.), Fennikel (15 g.), Calendula (25 g.).

Återfall och förebyggande

Vesikulit är helt omöjligt att bota, närvaron av någon provokerande faktor kan tjäna som en stimulans till en ny manifestation av sjukdomen. Den spermikocystit som överförs rekommenderas för noggrann övervakning av hälsan, för att övervaka tillståndet hos genitourinary systemet. Om återfall inträffar anges sanatoriumbehandling.

En av de viktiga faktorerna är näring. Menyn ska innehålla en komplett uppsättning vitaminer och mineraler. För att förhindra förstoppning, som kan bli en infektionskälla, bör kosten innehålla livsmedel som är höga i fiber.

Sjukdomen kan återvända med hypotermi, så det är nödvändigt att bära varma underkläder under den kalla årstiden. Skadlig för den manliga kroppen under lång tid av sexuell avhållsamhet, stagnation av spermier.

Profylax av vesikulit:

 1. Tidig behandling av manliga sjukdomar: prostatit, uretrit.
 2. En hälsosam livsstil, tillräcklig fysisk aktivitet för att förhindra stagnation i bäckenorganen. Om du måste spendera länge, måste du göra fysiska övningar varje timme för att stimulera blodcirkulationen i det lilla bäckenet. Effektiv squats, gungar fötter, backar.
 3. Överensstämmelse med intim hygien.
 4. Sanitering av alla infektionsfält i kroppen: carious teeth, tonsiller med tonsillit och tonsillit.
 5. Avvisning av promiskuitet.
 6. Avslag från alkohol och rökning.

Vesikulit är en allvarlig inflammatorisk infektionssjukdom, vilket leder till en överträdelse av männs reproduktiva funktion. Sjukdomen uppstår oftast mot bakgrund av andra inflammatoriska processer, därför är deras tidliga behandling nödvändig först. Tidig behandling av en läkare beror på framgången med vesikulitbehandling.