Huvud
Analyser

Hur används enheten för att behandla prostatit och potens?

Många män lever enligt principen: om ingenting gör ont, betyder det att det är friskt och läkare inte behöver gå. Och inte ens anta att det finns sjukdomar som är asymptomatiska. Endast när de i ett svårt stadium ger sig att känna till sig själva ständigt starka smärtor, är män tvungna att söka medicinsk hjälp. Så med en sjukdom som prostatit och prostata adenom. Utan specifik information representerar män som har en av sjukdomarna inte vad som ska behandlas.

Det finns en enhet CA (Soyuz-Apollo) för behandling av prostatit och potens, allmänt reklam på Internet och media. Hjälper dess ansökan?

Orsaker till progression av prostatit

Prostata sjukdom - prostatit, börjar på grund av stillastående fenomen och infektioner orsakade av bakterier som ureplasma, mykoplasma och klamydia. Sjukdomen med smärtor i underlivet, urinering blir smärtsamt, minskad effekt. Vävnaden hos det manliga könsorganet förlorar gradvis sin elasticitet och elasticitet, vilket resulterar i ett brott mot blodpåfyllning. Men symptomen manifesteras inte på en gång. Och män genomgår obehag och smärta, försenar besöket till läkaren.

Det finns flera orsaker till förekomst av prostatit: stress, oregelbundet sexliv, stillasittande livsstil.

Driftsprincipen för apparaten CA

Apparaten består av en behållare i vilken ett hanorgan placeras. Genom att skapa ett vakuum tillhandahålls ett starkt blodflöde vilket förbättrar blodcirkulationen. CA-apparaten är en prototyp av "Chibis" -dräkten, som utvecklades för mer än 20 år sedan i Institute of Aerospace Medicine.

Specialister inom aerodynamisk medicin har utvecklat en enhet som rehabiliterar astronauternas sexuella funktioner som återvänder från rymdflygning. I nästan 100% av fallen fanns det brott mot sexuella funktioner som hör samman med förändringar i viktlöshet. Efter ett litet antal procedurer med hjälp av "Chibis" kostym, blev kraften helt återställd. Denna enhet tilldelades statspriset 2000.

Enheten CA för behandling av manliga sjukdomar hos den sexuella funktionen fungerar på ett liknande sätt och är avsett att användas hemma.

Behandling beror på principen om autohemoterapi (behandling av patienten med sitt eget blod med hjälp av vakuum), vilket hjälper till att bli av med inte bara prostatit men också återställa styrkan. CA för behandling av prostatit tillåter dig att avstå från droger som har biverkningar och har en negativ effekt på leverfunktionen.

Verkan av CA-apparaten:

 1. Det är en regenerering av mänens genitourinary system.
 2. Ökning av produktionen av testosteron på grund av restaurering av testiklarnas funktion.
 3. Behandling av inflammatoriska processer i prostatakörteln på grund av ökad immunitet, vilket leder till normalisering av styrkan.
 4. Blodkärl i bäckenorganen rensas.

Behandlas noggrant

Glöm det inte när de första symptomen på prostatit bör konsultera en kvalificerad läkare. Endast han kan välja lämplig behandling. Lita inte på hem självbehandling, även med början av tillfällig förbättring. Ett sådant tillstånd kan inte tala om det faktum att sjukdomen har gått, men troligtvis har den gått i kronisk form. Och efter en tid kommer tillbaka med ökad kraft. Och inte genomförd i tid behandling av manlig hälsa kan leda till ganska allvarliga komplikationer.

När det gäller behandlingen av den manliga SA-apparaten av CA-apparaten är det många tvister både på Internet och i massmedia. Apparater CA verkar kanske, men inte med sådan effekt, som tillverkarna försäkrar. Det är också alarmerande att denna mirakulösa enhet inte säljs på apotek, men du kan bara köpa den via telefon eller på Internet.

Självklart finns det de som verkligen hjälpte enheten. Men glöm inte bort den helande egenskapen hos en persons tro på mirakel av enheten eller drogen. I detta fall börjar kroppen själv en skyddsmekanism.

Alla har rätt att välja behandlingsmetod. Men det är bättre att använda enheten för att behandla människors hälsa i samband med traditionell behandling.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Effekt av prostatit på styrkan (erektion): övningar och andra terapier

En av de vanligaste sjukdomarna hos män är prostatit.

Det kallas ibland "manlig sjukdom". Därför är det inte förvånande att det finns ett nära samband mellan prostatit och potens, som också kallas "manlig kraft".

Låt oss prata mer i detalj om huruvida prostatit påverkar styrkan, och hur man återställer det efter prostatainflammation.

Roll och inflytande

Hur påverkar prostatit en erektion? I systemet av manliga könsorganen utförs prostata många viktiga och ofta oersättliga funktioner. En av dessa oersättliga funktioner är produktionen av testosteron.

Tack vare testosteron uppträder det normala hormonbalansen i människans reproduktionssystem och som en konsekvens - förmåga att samla (styrka).

Således svaret på frågan: "Är prostatit påverka erektion?" Är positiv. Prostatit och erektion är anslutna.

Orsaken till prostatit är inflammation i körteln.

Gradvis växer inflammationen och leder till försämring av styrkan.

Om prostatit passerar i akut form bildar ärr på prostatakörteln.

Deras utseende döljer förmågan hos körteln att producera testosteron, och därmed förvärrar styrkan. Så det finns en negativ effekt av prostatit på styrkan.

Hur man botar impotens i kronisk prostatit?

Prostatit, som passerar in i stadiet av kontinuerlig inflammation är kronisk. Tillsammans med honom blir en kronisk sjukdom impotens. Eftersom medicin ger ett positivt svar på möjligheten att bota för kronisk prostatit, är det möjligt att bota impotens om det är den främsta orsaken.

Metoder för behandling

För närvarande finns det många behandlingar för prostatit och impotens. Villkorligt kan de delas in i medicinsk och folklig. I vissa fall kan dessa två sjukdomar behandlas samtidigt.

I samma fall, om andra faktorer, såsom nervstress, också är ansvariga för impotens, är eliminering av ytterligare orsaker nödvändig för fullständig behandling av impotens.

medicinering

Drogbehandling är en av de viktiga metoderna för behandling av prostatit och impotens.

Läkemedel för behandling av prostatit och ökad potens, droger:

 1. antibiotika "Ciprofloxacin", "lomefloxacin" införs i form av injektioner och har antibakteriell aktivitet, Alpha Adenoblokatory "alfuzosin", "Doksizozin", vilket orsakar utvidgning av blodkärl prostata.
 2. Hormonala läkemedel "Estron", "Microfolline" utformad för att stabilisera hormonbalansen.
 3. Muskelavslappnande medel, avslappnande muskelfibrer i prostata.
 4. Imunomodulyatory, "Derinat", "Interferon", vilket ökar kroppens immunitet.
 5. Rektala ljus "Vitaprost", "Prostatilen", som har antiinflammatorisk och analgetisk effekt.


Läkemedelsbehandling av impotens, som utförs med hjälp av tabletter, såsom Viagra, som ökar libido, injektioner, främst Prostogladina vilka införes i urinröret eller appliceras till ytan av det manliga könsorganet och stimulerar blodcirkulationen.

Folkliga vägar

Tänk på vad det finns folkrättsmedel för prostatit och impotens. I många år har traditionell medicin utvecklat en mängd olika sätt att behandla manliga sjukdomar, vilket kan anses vara ett tillägg till medicinska.

Behandling av prostatit och impotens av folkmekanismer:

Så skulle det stoppa tillväxten av prostatatumörer genom att använda tinktur av Stormhatt rot (3 droppar två gånger dagligen), stjälkar av Hemlock (5 droppar två gånger dagligen) eller blad kalanchoe (5 droppar tre gånger om dagen).

För behandling av impotens i folkmedicin använd en rot ingefära, som har en stark tonic. Med honom dricker de te, de gör en tinktur eller tar ett bad.

Sedan antiken i öst, för att öka styrkan, använd tinkturen av rötterna av Ginseng, som har egenskaperna för den starkaste naturenergin. Används också örter från prostatit och impotens.

Vakuumpump

Vid det första skedet av sjukdomen med impotens och prostatit kan en vakuumpump vara en ganska effektiv behandlingsmetod.

Hon på grund av åtdragningen av ringen runt genitalet hjälper en man att uppnå erektion en stund.

Som ett resultat av exponering av vakuumpumpen är obligatoriskt blodflödet till könsorganen, utom uppnå erektion, har denna metod en gynnsam effekt på prostatan, på grund av förbättring av dess cirkulation.

I allmänhet bör behandlingen av impotens och prostatit med en vakuumpump endast betraktas som en extra kvalitet till vad läkemedlet erbjuder.

Övningar för prostata och styrka

Otillräckligt rörligt sätt att leva leder till stagnation av prostata och som en konsekvens en minskning av styrkan. För att återställa erektionen med prostata utvecklas speciella övningar.

Mest av allt för ackumulering av "manlig kraft" är följande övningar lämpliga:

 • sitta på golvet, sträck benen, gör 20 torso på stammen till benen;
 • att bli exakt, att göra mahi med en fot, sedan en annan, bara 3 närmar sig 9 mahov;
 • att bli jämn, ben på axelns bredd, gör 20 backar åt vänster och höger;
 • ligga på ryggen, höja benen rakt, stödja nedre delen av ryggen med händerna, rör inte golvskinken, stanna kvar i stället i upp till 2 minuter;
 • sitta på golvet, börja gå framåt, flytta skinkorna, gör det tre gånger för 30 framåt.

Som ett resultat av dessa övningar aktiveras bäckenorganen och manens reproduktionssystem är dessutom berikat med blod.

diet

Som du vet har mat en stor inverkan på människokroppen, inklusive dess intima sfär. Därför kan väl valda livsmedel förbättra potensen avsevärt.

För att öka potensen av prostatan för att äta honung, som är en kraftfull energi, choklad, innehåller fenyletylamin, vilket ökar lust, ostron är rika på spårämnen och könshormoner.

Vid behandling av prostatit och potens är omöjligt att använda ett salt, som minskar produktionen av testosteron, socker med reducerande egenskaper hos den sexuella funktionen, produkter som innehåller soja, eftersom soja innehåller fytoöstrogener är analoger av kvinnliga hormoner och därför motsatta hane.

Vad händer om jag inte läker?

Om ingen behandling är förlåtad, är prognosen för människors hälsa inte gynnsam. I början kommer kraften att minska och sexuell funktion kommer att blekna, då kommer smärta att uppträda i ljumsk och urinorgan. I slutändan kan allt detta leda till prostatacancer och död.

Återskapa

Är det möjligt att återställa styrkan med prostatit? Eftersom prostatit är den främsta orsaken till försämringen av styrkan, är dess återställning i sin helhet endast möjlig efter när sjukdomen i prostata botas.

slutsats

Nu vet du hur prostatit påverkar styrkan. För att säkerställa att den sexuella funktionen var stark och kraften är stabil måste du noggrant övervaka din hälsa och, om det förekommer inflammation i prostata, omedelbart rådfråga en läkare för behandling av prostatit, potens.

Moderna terapimetoder i kampen mot prostatit

I den moderna världen, fler och fler representanter för det manliga ansiktet med prostatitproblem. Därför är det mest angelägna ämnet för denna sjukdom fortfarande frågan om de mest effektiva och snabbverkande metoderna för att behandla sjukdomen. Moderna metoder för behandling av prostatit består av en serie åtgärder som bidrar till en signifikant förbättring av bäckens organens övergripande tillstånd och prestanda.

Men få människor kan helt bli av med akut prostatit, och då blir sjukdomen kronisk, vilket resulterar i en betydligt långvarig återhämtningsperiod. Med kronisk kollision av prostatit är läkare - patientens huvudsakliga uppgift att förebygga sjukdomens förvärmning och önskan om fullständig återhämtning.

Vad är den komplexa behandlingen?

Behandling av prostatit skiljer sig beroende på akut och kronisk form och riktar sig främst till eliminering av inflammatoriska processer i prostata. Komplexa åtgärder i kampen mot prostatit består av följande punkter:

Användningen av komplex terapi visar det mest positiva resultatet i behandlingen

 • Medicin: antibakteriella, hormonella läkemedel, antiinflammatoriska läkemedel baserade på örter och så vidare;
 • Användning av vitaminiserade produkter;
 • Läkemedel som stimulerar immunsystemet;
 • Massage i prostatakörteln genom ändtarmen (för att förbättra blodcirkulationen i kroppen och eliminera stillastående fenomen);
 • De nyaste metoderna för fysioterapeutisk behandling;
 • Terapeutisk träning;
 • Traditionell medicin (olika decoctions och infusioner av örter), inklusive hirudoterapi och lera behandling.

I svåra fall kan du behöva kirurgi vid förtida utnyttjande av ett sjukhus, eller för komplikationer av kronisk prostatit: om orsaken prostatit är cancer, varig och andra komplikationer.

Kirurgisk behandling består i att avlägsna det drabbade området av vävnader, följt av en lång period av rehabilitering.

Modern medicin har emellertid gjort betydande framsteg vid behandling av prostatit, så behovet av kirurgisk behandling uppstår i extremt sällsynta fall.

Vilka är huvudprinciperna för modern behandling av prostatit?

Den kroniska formen av sjukdomen kräver ständig behandling, som inte bara är ett hälsosamt sätt att leva, sport, hälsosam mat, men också i påverkan av olika sjukgymnastik tekniker som till skillnad från läkemedel, inte har en negativ inverkan på olika organ och kroppssystem.

Alla män med inflammatoriska processer i prostatakörteln ordineras fysioterapi och behandling med hjälp av örtberedningar. Majoriteten av urologerna tenderar att hålla med om att vissa moderna metoder för fysioterapeutisk behandling har en bra effekt på prostatakörteln, vilket på så sätt accelererar återhämtningsprocessen.

Vid behandling av prostatit används de mest moderna enheterna

För behandling av prostatit hos män i kronisk form som oftast används:

 • Laserbehandling;
 • Radiofrekvens värmebehandling;
 • Elektrostimulering (endo eller transuretal);
 • Vakuummetod för behandling;
 • Behandling med ozon.

Alla dessa metoder för att bekämpa prostatit bidrar till normalisering av prostatakörteln, avlägsnar inflammatoriska processer, reducerar ömhet och obekväma känslor.

Dessa aktiviteter kommer också att bidra till att återställa en hälsosam sexuell funktion, vilket leder till att en man får möjlighet att leda ett normalt sexliv. Med dessa metoder kan du ofta minska användningen av läkemedel eller helt eliminera drogerna från prostatit.

Varför är laserterapi användbar?

Under förfarandet påverkar laserstrålarna prostatavävnaden och intilliggande celler, vilket hjälper till att förbättra mikrocirkulationsprocesserna. Överträdelse av blodcirkulationen i kroppen är som regel den viktigaste faktorn som inte tillåter att eliminera inflammatoriska processer i prostata, och därefter utvinns processen för återhämtning under lång tid.

Användningen av laser vid behandling av prostatit

Effekt av elektrostimulering på prostatakörteln

Denna metod för behandling av prostatit är effekten på prostatakörteln med låg frekvens, vilket resulterar i en minskning av kroppen. Detta bidrar till att eliminera stillastående processer och avlägsnande av sekret från prostata.

I många män förekommer inflammatoriska processer i prostata på grund av stillastående processer, med stillasittande livsstil. Därför är elektrostimulering en viktig del av komplex behandling av sjukdomen.

Enhet "Andro-Gin" för elektrostimulering av prostata

Hur påverkar termoterapi behandlingen av prostatit?

Denna metod för behandling är baserad på tillämpningen av gamla principer för exponering för höga temperaturer på vävnaderna hos människans inre organ. Utvecklingen av moderna läkemedel gjorde det möjligt att förbättra apparaten, vilket resulterade i en ny effektiv riktning vid behandling av prostatit, mycket mer produktiv än tidigare använt.

Användningen av mikrovågstermoterapi vid behandling av prostatit

Termoterapi gör att du kan bli av med patogen mikroflora, fungerar destruktivt på kroppens drabbade celler med efterföljande regenerering. Denna metod används allmänt vid behandling av inte bara prostatit, men även andra sjukdomar i inre organ.

Vad är vakuumbehandling?

Tekniken består i inrättandet av en speciell medicinsk anordning på penis, vilket leder till att det manliga genitalorganet är fyllt med blod och därmed förvärvar fasthet och är i ett tillstånd av erektion.

Vakuumterapi kan förbättra erektil förmåga, cirkulation i bäckenorganen, och därigenom förhindra stillastående processer. Denna behandlingsmetod fungerar mest effektivt i kombination med andra metoder för fysioterapeutisk behandling.

Tillämpning av ozonterapi

En av de moderna metoderna för behandling av prostatit är ozonbehandling, som består i införandet av en medicinsk vätska, tidigare fylld med ozon. Som regel används saltlösning, tidigare mättad med ozon.

Den terapeutiska lösningen administreras dagligen genom ändtarmen och i urinröret är kursen 6-10 procedurer, beroende på scenen för sjukdomsutvecklingen. Ozonterapi har en baktericid effekt, främjar regenerering av skadade celler, varigenom prostatan återupptar sin funktion.

Prostatit är ett ganska allvarligt test för män som orsakar inte bara symptomatologi med smärtsamma manifestationer, ett brott mot urinfunktionen, men påverkar också psykologiska tillståndet negativt. Dessutom bör behandla prostatit vara i de tidiga utvecklingsstadierna, annars kan lanserade inflammatoriska processer resultera i många olika komplikationer.

Behandling av impotens och prostatit med en vakuumpump

Vakuumkonstrictoranordning (vakuumpump) - denna apparat, genom vilken effektiv behandling av impotens och prostatit med en vakuumpump hemma. Vakuumpumpen är en cylinder på ena sidan, där det finns en elastisk ring som ligger intill patientens kropp och å andra sidan är en pump som plockar upp luft och skapar ett vakuum i cylindern.

Sådan terapi kan användas för att behandla och förebygga akuta eller kroniska sjukdomar i prostata, brott mot sexuell funktion. Obehagliga symptom, problem med erektion minskar människans livskvalitet, oavsett ålder.

Principen för anordningen för behandling av impotens är att skapa en vakuumeffekt på penis. Användning av enheten mot bakgrunden av konservativ terapi ökar signifikant effekten av läkemedlet och i vissa fall förhindrar utvecklingen av läkemedlets negativa effekter.

Den medicinska enheten fungerar genom att skapa inuti cylindern, där penis är placerad, vakuumet och håller erektionen med en elastisk ring, intill kroppen. Denna teknik är utmärkt för en modern man, vars arbete ofta är förknippat med en stillasittande stillasittande livsstil som leder till kronisk venös trängsel i bäckenorganen.

Effektiviteten hos vakuumkonstrictoranordningar har bevisats av många kliniska studier som utförs av inhemska och utländska specialister inom urologi, reproduktionsmedicin, andrologi, samt många positiva patientrecensioner.

Effektiviteten av behandling av erektil dysfunktion och inflammation i prostata är mycket hög, upp till 80% av männen noterar en signifikant förbättring av styrka och förbättring av prostata. Dessutom är användningen av enheten mest säker att använda och innebär ingen risk som vid kirurgisk ingrepp eller behandling av läkemedel.

Vakuumpump som medel för att uppnå erektion och behandling av impotens påverkar olika delar av det genitourinära systemet, förbättrar metaboliska processer genom att ge full blodtillförsel. Vakuumpumpen har länge varit en av de mest populära metoderna för att behandla impotens, vilket visar sig som ett effektivt, enkelt och säkert sätt att förbättra styrkan.

Adenom av prostata leder ofta till att gradvis öka erektil dysfunktion. I detta fall börjar behandlingen med en vakuumpump först efter att ha hört en läkare och ordinerar läkemedelsbehandling som den andra raden av komplex behandling för godartad prostatahyperplasi.

Principen för vakuumpumpen i händelse av problem med styrkan

Effekten av att förbättra styrkan härrör från skapandet av en lågtryckszon inuti cylindern. Uppnåelse av erektion och bevarande av det uppnådda resultatet med hjälp av en elastisk ring av kvarhållande penis belägen i patientens kropp i uppreist tillstånd.

Förutom att påverka kraften, varaktigheten av samlag, männs libido. Enkelheten i utformningen av enheten måste regelbundet användas hemma.

För att använda enheten är det nödvändigt att placera penis i cylinderns hål och sedan pumpa luften ut ur cylindern med hjälp av pumpen, vilket skapar vakuum. Efter att ha nått en erektion, använd ett smörjmedel, flytta den elastiska ringen till botten av penis. I slutet, låt luften i cylindern och ta bort den, lämna en elastisk ring vid botten av penis för att upprätthålla effekten i upp till trettio minuter.

Under den period då den elastiska ringen vid basen av penis saktar peniscirkulationen, så användningen av denna särskilda funktion måste strikt doseras utan att överskrida det förfarande som av tillverkaren. Innan du använder enheten bör du konsultera en urolog eller reproduktiv hälso- och sjukvårdspersonal.

Den terapeutiska effekten uppnås genom att förbättra blodcirkulationen inuti penis, skapas ett vakuum inuti cylindern provocerar kroppen, som är under konstant tryck att tendera till penis blod och fjädrande ring förhindrar det inkommande blodet att lämna penis erigerad.

Dessutom uppnås en generell förbättring av tillståndet hos det urogenitala området, lindring av obehagliga symptom på prostata sjukdomar. Ökad potens uppträder parallellt med förbättring av prostata och bäckens organ.

Funktionsprincipen för anordningen bestämmer den uppnådda terapeutiska effekten efter behandlingsförloppet. Vakuumpump för behandling av prostatit används på grund av effekten på blodcirkulationen.

Förbättrad blod fyller kavernösa kroppar av penis som leder till förbättring av passivt blodflöde i de arteriella och venösa kärlen i parenkymet i prostata, inträffar varigenom:

 • reduktion av parenkymets ödem;
 • eliminering av perivaskulärt ödem;
 • eliminering av stillastående blod i venösa kärl;
 • obstruktion av trombos
 • minskning av cirkulationen av proinflammatoriska cytokiner;
 • blockering av immunceller av lokal aggression.

Användningen av anordningen för behandling av prostatit är identisk med den som används för behandling av impotens, med undantag för vissa nyanser. Det är nödvändigt att sätta penis i cylinderns hål och sedan använda pumpen för att pumpa luften ur cylindern, vilket skapar ett vakuum. Nå erektion förfarandet med förskjutningen av den elastiska ringen i basen av penis inte begå, lämnande en erigerad penis för en stund under vakuum för aktiv cirkulation av blod i de kavernösa kropparna i penis.

Den terapeutiska effekten uppnås genom att eliminera lokal inflammation, förbättra blodcirkulationen, reducera ödem i prostata vävnaden. På grund av den beprövade säkerheten hos enheten kan den användas hemma efter samråd med en urolog. Ett besök hos läkaren är nödvändigt för att bestämma indikationerna och kontraindikationerna för användningen av enheten.

Biverkningarna av att behandla impotens och prostatit med en vakuumpump är:

 • Utseendet av ljusrosa, röda eller crimson fläckar på penis;
 • obehag under förfarandet
 • torrhet, skalning av penisens hud;
 • en kortvarig minskning av erektionen.

Priset för en vakuumpump varierar från 1200 till 3000 rubel, beroende på den specifika modellen, konfigurationen, regionen och metaköp.

Recensioner av män efter behandling för impotens och prostatit vakuumpump, oftast positivt, på grund av den snabba uppnåendet av terapeutisk effekta.Nemnogochislennye negativ återkoppling i samband med försämrad drift av utrustning, utveckling av biverkningar. En läkare samråd är nödvändigt innan du använder enheten.

Vakuumbehandling av prostatit: vad är det?

 • diabetes mellitus;
 • försämring av blodflödet till könsorganen;
 • följder av kirurgisk ingrepp;
 • psykologiska problem.
Men för vissa människor är sådan behandling kontraindicerad, särskilt för dem som är mottagliga för långvariga erektioner, blodsjukdomar. I närvaro av uttalade symtom på exacerbation av kronisk prostatit är användningen av dessa anordningar också oönskad. I andra fall kan enheten användas. Biverkningar är minimala: en förändring i penisfärgen (korrigerad efter att ringen har tagits bort), lokal temperatur, blåmärken, blåmärken, som snabbt går bort, mindre kvalitativ orgasm. Men alla dessa biverkningar är ingenting jämfört med de möjligheter som öppnas för en man som tillfälligt förlorade dem.

Om du gillade artikeln rekommenderar du den till dina vänner med hjälp av de sociala nätverksknapparna som ligger precis nedanför vänster.

Kronisk prostatit är inte en mening. Lev ett aktivt liv!

Inflammation av prostatakörteln eller prostatit är en av de vanligaste sjukdomarna. Enligt statistiken måste nästan hälften män kämpa med prostatit och komplikationer som uppkommit efter det.

Ett allvarligt problem är brott mot kraft, som negativt påverkar personens personliga liv och psykiska tillstånd.

Funktioner av påverkan av prostatit på styrkan

Utvecklingen av prostatainflammation underlättas inte bara av bakteriella infektioner eller venerala sjukdomar. De främsta anledningarna är underkylning och stillasittande livsstil. Dock uppstår sjukdomen oftast när dessa skäl kombineras.

Symtom, vars utseende bör vara tillfälle för ett besök hos en läkare, manifesteras i sjukdomar vid urinering, förekomsten av trubbig smärta, lokaliserad i underlivet, gravitationens känslor. Dessa symtom ökar ofta inte med tiden, utan tvärtom försvagar, vilket skapar illusionen av botemedel.

Faktum är att sjukdomen utan tidsbegränsad behandling passerar i kronisk form, manifesteras av periodiska exacerbationer. Den kroniska scenen innebär i de flesta fall erektil dysfunktion.

Problem med styrka uppstår oberoende av arten av orsakerna som orsakade inflammation i prostatakörteln. Nästan trettio procent av männen upplever gradvis, blekande styrka i flera år.

 • Det första steget är utseendet av för tidig utlösning;
 • I andra etappen uppträder erektil dysfunktion;
 • Den tredje etappen kännetecknas av en minskning av libido eller sexuell aktivitet som är korrekt.

Huvuddelen orsaker, påverka utvecklingen Erektil dysfunktion, De är:

 • Obalans av neurohumoral reglering;
 • Problem med arbetet i musklerna i bäckens nedre del, direkt involverad i erektion.
 • Psykologiska faktorer som är förknippade med rädsla för att misslyckas under samlag och med en känsla av svaghet, som är särskilt karakteristisk för medelålders män.

I avsaknad av behandling är följden av impotens endast en fråga om en kort tidsperiod.

Möjligheter till återställande av sexuell aktivitet i kronisk form av sjukdomen

Enligt läkare, Problem med styrka försvinner de flesta män, som genomgått lämplig behandling och blev helt av med den försummade prostatit.

Om detta inte händer utpekas en ytterligare undersökning för att identifiera sammorbiditeter. Dessutom behovet av psykoneurologisk korrigering.

Lång erfarenhet av smärta, problem med urinering och generell svaghet gör att en man ger upp sexuell aktivitet, vilket orsakar allvarliga problem i det psykologiska tillståndet.

Metoder för behandling av prostatit

En positiv behandlingsprognos talar om behovet av att konsultera en specialist för rådgivning, diagnos och uppföljning. Terapeutisk terapi är komplex, och består av medel, eliminera den underliggande sjukdomen, droger, intensifierande blodtillförsel av könsorganen, såväl som psykoterapeutiska händelser.

Antalet mediciner som tas kan minskas tack vare användningen av droger som har en dubbel effekt. Sådana droger bota samtidigt både prostatit och erektil dysfunktion.

Drogterapi

Efter diagnos, inklusive analyser som detekterar genitala infektioner, ultraljud bäcken- och korrekt prostata, rektal examination av prostata och prostatiska utsöndringar bakposev för bestämning känslighet för droger, en läkare delad behandling administreras via en av de befintliga formerna av läkemedel.

 • Rektala ljus, har antibakteriella och analgetiska egenskaper. Den vanliga behandlingen är från fem dagar till två veckor;
 • injektioner. Relatera till de mest effektiva formerna som snabbt kan tränga in i kroppen;
 • Behandling med instillationer. Droger injiceras genom urinrörets öppning;
 • tabletter. Antibakteriella medel av tetracyklin-, penicillin- och fluokinolgrupper framställs i denna form. Listan innehåller sådana läkemedel som Minocycline, Ampiox, Levofloxacin och andra.

För komplex behandling används läkemedlet också Prostatilen Zink, som innehåller extrakt från bovin prostata, zink och vitamin E.

Folkmekanismer

Tillämpning av traditionell medicin främjar botemedel i de tidiga stadierna, och bidrar till att väsentligt förbättra tillståndet i kronisk form. Den främsta fördelen är avsaknaden av behovet av att ta droger som orsakar allvarliga biverkningar, liksom ett bekvämt psykologiskt tillstånd.

Behandlingsförloppet är vanligtvis från 20 dagar till 1,5 månader, under vilken det inte bara är eliminering av den underliggande sjukdomen utan även processen att läka hela kroppen. Ett sådant tillfälle härrör från receptionen, till exempel, honung och propolis, positivt påverkar hjärt-kärlsystemet, buljong av persilja, normalisering av njurar och leder, vitlök, som direkt påverkar förstärkning av potens.

Traditionell medicin används av läkare som en del av komplex terapi, som en allmän förstärkning och förbättrad effekt av att ta mediciner. Förteckningen över metoder innefattar tillämpning av:

 • mikroklizm. För dem framställs infusioner eller örtteer. Proceduren utförs strax före sänggåendet, eftersom prostaten efter det ska hållas varm och i vila;
 • mottagning honung och blomma pollen hjälper till att upprätthålla kraften och avsevärt förkorta behandlingen av den underliggande sjukdomen. Honung tas av en tesked och pollen med en sked på en tom mage per dag;
 • bee Podmore. Avkok av två matskedar råvaror och en halv liter vatten, som kokas på låg värme i två timmar, tas på en matsked tre gånger om dagen. Efter avkokning rekommenderas att man äter en tesked honung;
 • Spirituell tinktur av propolis, upplöst i vatten i andelen 40 droppar per 100 gram vätska, tas en halvtimme före måltiden i en och en halv månad. Har ingen mindre effektiv effekt än vissa antibakteriella läkemedel;
 • Från alkoholen indunstas i ett glas fyrtio gram propolis och kakaosmör, rulla ner rektala suppositorier. Mängden extrakt är 0,1 gram per 2 gram olja. Ljus appliceras på natten för en månad. Kursen måste upprepas efter en sex veckors paus.

Vakuumpump

För att eliminera erektil dysfunktion används också en speciell vakuumkonstrictoranordning, mer allmänt känd som en vakuumpump. Anordningen består av en akrylcylinder med en pump och en kompressionsring. Uppställning uppnås genom att vakuum skapas av cylindern och pumpen, och ringen gör att du kan hålla den mycket längre.

Som alla medel för att bekämpa impotens har vakuumpumpen egna indikationer och kontraindikationer. Enheten anses vara säker och det kan användas vid svagt blodflöde till könsorganen, med impotens i samband med diabetes mellitus eller efter operation.

Rädsla och depression, ofta medföljande män med kronisk form av prostatit, är också en indikation på användningen av pumpen.

I händelse av att det finns:

 • Blodkoagulationsstörningar
 • Priapism eller en långvarig smärtsam erektion
 • anemi;
 • Leukemi och ett antal andra blodsjukdomar.

diet

Som med någon sjukdom, med inflammation i prostatakörteln är ordinerad specialdiet, bidra till en snabb återhämtning. Dieten görs individuellt, med tanke på den obligatoriska närvaron av produkter, främja bra testosteronproduktion. Nödvändig användning:

 • Lättfett kött;
 • Havsfisk;
 • Vaktelägg;
 • fisk och skaldjur;
 • Mandlar, jordnötter, valnötter;
 • Grönsaker, bland annat en högre prioritet ges till kål, selleri, rädisa, morötter, persilja;
 • Kryddor, som mint, koriander, anis och basilika.

Fysisk aktivitet

För att behandlingen av inflammation i prostata ska bli effektivare rekommenderar läkare att hålla fysiska belastningar på samma nivå som före sjukdomen.

Om belastningarna är otillräckliga, kommer de individuellt valda komplexen inte bara att förbättra kroppens allmänna tillstånd. Men också att ha en direkt inverkan på blodtillförseln i det lilla bäckenet, och därför eliminera tecknen på erektil dysfunktion.

utsikterna

I allmänhet Prognos för behandling av prostatit och symtom på minskad styrka gynnsamma. Antalet fall som orsakats av kronisk inflammation utvecklade ihållande impotens - är minimal. De flesta av dem förknippade med människans psykologiska tillstånd. För att rätta till situationen hjälper psykoterapi sessioner.

Tidig behandling av prostatit i ett tidigt skede, genomförandet av alla ordinerats av läkare under hela behandlingen, aktiv livsstil, inte bara att ta itu med den bakomliggande sjukdomen, men också för att eliminera symptomen av potensförlust. Dessutom, med rätt behandling och positiv inställning, förefaller inte de första symptomen på sexuell svaghet alls.

Användbar video

Hur bota kronisk prostatit? Titta på videon nedan:

Vad är den mest effektiva dräneringen av prostata?

Det är ingen tvekan om att varje ung man som har nått, i alla fall puberteten, vet var det främsta manliga könsorganet finns - prostatakörteln.

Och män som har nått den andra etappen av hormonell anpassning - mäns klimakteriet, vet vilka problem denna kropp kan leverera om den inte hanteras ordentligt. Sjukdom i form av kronisk prostatit påverkar hälften av manliga befolkningen efter 60 år.

Metoder för behandling

Bota kronisk prostatit (prostatainflammation) - är inte en lätt uppgift och är en lång process, som består vanligtvis av läkemedelssteget, fysikaliska behandlingar, terapeutiska övningar samt massage och tillämpning folk okonventionella medel.

En hälsosam livsstil i den komplexa behandlingen av prostata sjukdomar bör belysas i en separat rad. Eftersom orsaken till inflammatorisk process kan vara en sexuellt överförd infektion eller stagnerande fenomen på grund av en fast livsstil, är det nödvändigt att sluta tillfälliga sexuella relationer och uppmärksamma fysisk utbildning och sport.

Annars kan härdad akut prostatit återvända och går redan in i en kronisk fas med mycket obehagliga konsekvenser, vilket förvärrar livskvaliteten. Stagnation av utsöndring i prostata och bildande av pus främjar inflammation i hela genitourinära systemet, med efterföljande försämring av njursfunktionen. Problem med urinering kommer inte att ge vila antingen under dagen eller på natten.

Överbelastning i prostata uppstå på grund av minskning av tonen i muskelfibrerna, som inte leder till slutet av den hemliga under utlösning inträffar blockad utsöndringskanalerna pus bildas på inflammation steget. Som ett resultat av utseende av prostationsställen, i vilka utsöndring inte uppstår, bildas mikroabcesser. Från och med den här tiden är det inte möjligt att bota kronisk prostatit på ett konservativt sätt.

Bland de terapeutiska fysioterapiprocedurerna för prostata, som läkaren utser en urolog för att bli av med prostatit, utmärks dräneringen av dess effektivitet. Kärnan i detta förfarande är att flytta den stagnerande utsöndring av vätska från lober i prostatakörteln, i syfte att undvika blockering av utsöndringskanalerna, förbättra cirkulationen av lymfan och blod, ger mannens kropp behöver helande element.

De huvudsakliga typerna av dränering

Det finns flera metoder för att tömma prostata:

 1. Det naturliga sättet - uppstår vid utlösning. Regelbunden ejakulation främjar massage i körteln och frigörs från stillastående sekret. Det viktigaste att komma ihåg medan det här - du behöver en konstant sexpartner. Annars kan avslappnat samlag orsaka en ny infektion i kroppen med oönskade konsekvenser.
 2. Massage i prostatakörteln - utförs av en läkare som utnämns av en läkare i procedurrummet. Läkaren sätter in ett finger i patientens bländare i en steril handske och genom prostatsmassage, klämmer ut en stillastående vätska. Detta är den procedur som de flesta män försöker vägra. Det ger emellertid endast positiva resultat i början av bildandet av en stillastående hemlighet i körteln. I närvaro av destruktiva förändringar kan användningen av massage skada, vilket bidrar till spridningen av den inflammatoriska processen. Det finns anhängare och motståndare till denna metod.
 3. Användning av speciella enheter för proceduren för dränering av prostatakörteln. Medicinska arbetstagare som använder de utvecklade mekanismerna för utsöndring av sekretionsvätska noterar förbättringen av patientens tillstånd efter några förfaranden.

Pneumatisk vibrationsmassagerare

Huvudverkan hos denna enhet är genom rektalspetsen, som har en slits i slutet och är installerad i anus vid nivån av prostatakörteln. I spetsen finns en pneumatisk cylinder, i vilken luft levereras av impulser. I detta fall lämnar pneumobalongen under lufttrycket spetsen och verkar försiktigt på prostatan genom två mekaniska åtgärder - tryck och vibrationer.

Innan proceduren börjar introduceras en speciell vätska i urinröret, penis är klyvt så att vätskan inte läcker ut. Prostatakörteln under påverkan utför kompressionsverkan och avkoppling, varigenom fluid sugs från urinröret in i prostata och stöts ut tillbaka, skivor av dess sköljnings stagnerande sekret.

Detta förfarande är harmlöst, eftersom effekten på prostata är obetydlig vibration och mjuk ökar och minskar trycket. Patienten upplever inte smärta eller obehag under dränering. Han känner bara en liten vibration i ändtarmen. Slutsatsen av en stillastående utsöndring indikerar effektiviteten av denna metod och rekommenderas för behandling av kronisk prostatit. Förfarandet kan variera från 5 till 10 minuter och består av 10 sessioner, genomförda dagligen eller varannan dag.

Transuretral dränering

Avlopp med instrumentet AE-01 "Sanos" utförs i två steg:

 1. Vid det första utförs fullständig rengöring av prostata genom en vakuum-aspirationsenhet. Till prostata genom uretra kateter-elektrod anbringas, vilket skapar undertryck rytmisk - sugning sker sekretoriska stillastående vätska och pus genom kroppskanalerna. För att öka enhetens effektivitet kan urladdningspulser programmeras av en läkare baserat på sjukdoms svårighetsgrad och tolerans av förfarandet.
 2. Det andra steget utförs efter fullständig rengöring av prostata genom en annan block - elektrostimulering. Förfarandet stimulerar musklerna och ökar tonen i den redan rengjorda prostata. Denna metod har fungerat bra i återhämtningen av erektil funktion hos män, eftersom det finns en samtidig effekt på den bakre urinröret och nyskapande colliculi, som spelar en viktig roll som en manlig erogen zon.

Samtidig användning av utrustning för prostata dränering ger ett positivt resultat, som en ytterligare metod för behandling av kronisk prostatit resulterande utgångs kronisk sekretoriska vätskor, vibrerande och elektrostimulering av prostata. För att stärka effekten av effekten av dränering är det också nödvändigt att tillämpa andra metoder för fysioterapi och rekommenderade läkemedel, det vill säga tillvägagångssättet vid behandling av kronisk prostatit bör vara komplex.

Vakuumburkar med adenom

Vakuummassage av banker är det äldsta sättet att behandla tibetansk medicin, som i grunden använder den terapeutiska effekten på den mänskliga kroppen av urladdad luft som skapats i en massagekanna. Den terapeutiska effekten av massage är att stärka vävnadscirkulationen i de ställen där bankerna sugs till kroppen, stärker vävnadsnäringen.

Ofta på medicinska webbplatser är det en fråga om var man ska sätta vakuumburkar i prostata adenom. Det bör beaktas att endast läkaren vet vilken behandlingsmetod med en burkmassage som är lämplig för en viss situation, där det är säkert att sätta burkarna för att få störst medicinska effekt.

Adenom av prostata

De första symptomen på manlig sjukdom noteras när kroppen börjar återuppbyggas - vid en ålder av cirka 45 år. Detta fenomen är förknippat med en minskning av nivån hos könshormoner. Tecken på patologi är indelade i irriterande och obstruktiva. Den första gruppen av symtom innefattar ofta trängsel att urinera, men det finns ofta ingen urin i urinblåsan. Blåsans instabilitet kallas obstruktiva tecken.

De viktigaste symptomen på prostata adenom är:

 • Hyppig uppmaning att urinera på natten.
 • En svag ström av urin.
 • Svårigheter med urinröret.
 • Smärtsamma känslor vid urinering.
 • Urininkontinens.

Syftet med massage

Prostatakörteln ligger under blåsan, som komprimeras av proliferationen av prostata, kan urinen inte fritt utträda. Det finns smärta, brinnande, skapa förhållanden för bildandet av stenar.

Behandling med vakuummassage med adenom har sådana effekter:

 • Positivt påverkar resorptionen av prostata vävnadstätningar.
 • Hjälper till att minska smärta i prostata.

Typer av vakuum kan massera

Bankmassage är uppdelad i två typer: statisk och dynamisk. Med en statisk massage verkar vakuumet på specifika bioaktiva punkter.

Med en dynamisk metod - hela problemområdet, inklusive subkutan fett och organ i muskuloskeletala systemet.

I modern medicin har vakuummassage inte förlorat sin välförtjänta popularitet, även om nya terapeutiska tekniker har uppstått: vakuumvibromassage, kapsel elektropunktur. Med prostata adenom kan du använda båda typerna av vakuummassage.

Vilka banker använder

Banker används i olika storlekar, de är gjorda av olika material. För dessa ändamål är lämpliga:

Hur man använder banker

För att bilda ett vakuum måste du ta en brinnande wick (bomullsull blöt i alkohol, på ett par pincett). När han är placerad i burken, tål den 2 sekunder. och utan dröjsmål sätta på huden. Det område av huden, där bankerna är installerade, innan proceduren är utsmält med vaselin, som skyddar huden mot brännskador. Därefter håller potten fast i kroppen och börjar suga huden.

I dem kan ett vakuum skapas genom att klämma burken med handens ansträngning och sedan sätta det på huden i den smärtsamma delen av kroppen. Bankerna kommer att knäcka och dra i huden. Det tar ungefär en kvart i timmen att överleva.

Dynamisk metod

Den dynamiska konserveringsmetoden skiljer sig från det föregående genom att de medföljande burkarna rör sig, så att effekten av den hermetiska vidhäftningen på huden inte går förlorad. Stoppa rören på burkarna på platser där smärtan känns särskilt med prostata adenom.

Efter 5 minuter, då burkarna är installerade, blir huden röd, vilket anses vara en signal för att slutföra proceduren. Rörelsen kan vara olika: i form av zigzags, cirklar, spiraler. Banken förs fram med tryck, tillbaka - utan tryck.

Kontra

Behandling med vakuummassage är en säker behandlingsmetod för prostata adenom. Det har emellertid kontraindikationer: förvärring av prostatahyperplasi, malign tillväxt av körteln, infektiösa urologiska sjukdomar, feber, närvaro av blod i urinen.

Sanningen är allmänt känd: sjukdomen är lättare att förebygga än att bota. Förebyggande åtgärder kommer att bidra till att förebygga sjukdomen: regelbunden medicinsk undersökning, hälsosam näring, kontroll av kroppsvikt, regelbundet sexliv. Det är nödvändigt att utesluta alkohol, tidig evakuering av blåsan, motionsterapi, eliminering av hypotermi, kontroll av tarmarna.

Metoden för behandling av kronisk prostatit och enheten för dess genomförande

Ett förfarande för behandling av kronisk prostatit och en anordning för dess genomförande föreslås.

Metoden består i det faktum att katetern införes i den bakre urinröret vid nivån för öppningen av utloppskanaler i prostatakörteln in och ejakulation tarmkanalen och producerar aktiva sugan stagnerande sekret körtel lobulus prostata.

Anordningen för behandling av kronisk prostatit innehåller en vakuumkälla, en elektrostimulator och en kateter ansluten till den med ett ledande huvud som har flera öppningar kopplade till kateterets inre kavitet.

Den föreslagna metoden ger en aktiv evakuering av stagnerande sekret från prostatan, i närvaro av den uttrycks däri och långvarig stagnerande-dystrofisk process och i ett skede av aktiv inflammation, och (eller) microabscesses. 3 s.i. 8 z.s. f-ly, 13 ill.

Uppfinningen avser medicin, nämligen urologi och medicinsk teknik, i synnerhet anordningar för behandling av sjukdomar i inre organ genom fysisk aktivitet och kan användas för att behandla kronisk prostatit.

Kronisk prostatit är den vanligaste sjukdomen hos könsorganen hos män och enligt litteraturen finns det i 30-60% av fallen.

Resultaten av konservativ behandling av denna sjukdom av de flesta författare anses vara otillfredsställande.

En av de viktigaste orsakerna till detta är den otillräcklig dränering av den rörformiga enheten (exkretoriska åsen) prostatakörteln som leder till en fördröjning (retentionstid) däri kontinuerligt producerade glandulära epitel utsöndrings lobules. Retentionstid sekretion, i sin tur, orsakar en ökning intraorgan tryck och följaktligen försämrad mikrocirkulation, bromsa flödet av utbyte av biokemiska reaktioner. Som ett resultat, börjar stagnerande-dystrofisk en process som infektion anslutningen fortskrider snabbt och orsakar djupgående skador alla större strukturella element i det påverkade organet (av det neuromuskulära systemet, det sekretoriska epitel, blod- och lymfkärl). Mot denna bakgrund ett betydande antal patienter har sexuella störningar som bidrar till trängsel i prostatakörteln.

Stagnation av prostatakörteln hos kronisk prostatit grund av brott mot tonen och den kontraktila förmågan hos dess glatt muskulatur (resulterande i en defekt utlösning och kronisk fördröjnings hemligt) och blockad av utsöndringskanalerna inflammatorisk detritus som visas på scenen av aktiv inflammation, och i allvarlig försämring av vilka bildas "pluggar" (formade blyledningar av prostatakörtlar). Dessutom kan denna blockad orsakas av amyloidkroppar och mikroliter.

Kombinationen av dessa två faktorer förvärrar kraftigt sjukdomsförloppet och leder slutligen till framväxten av oönskade områden av prostatavävnad och microabscesser. Från och med denna stund tar kronisk prostatit i sig en ständigt återkommande, resistent karaktär och sjukdomen låter sig inte utgöra en traditionell konservativ behandling.

Från ovanstående är det tydligt att utan eliminering av stagnation i prostatakörteln och pluggar av utsöndringskanalerna i sina lober för att uppnå klinisk läkning i närvaro av patienter med kronisk prostatit med uttalade inflammatoriska och degenerativa förändringar i prostatakörteln, i synnerhet i närvaro microabscesses inte möjligt i den.

Ett förfarande för behandling av kronisk prostatit, varigenom för att evakuera den stagnerande innehåll dikompressii kroppen och förbättra dräneringsfunktion som används regelbunden massage av prostata, som uppbärs av en tapp, som infördes genom ändtarmen. Emellertid är fingermassage endast effektiv i sjukdomsfasen och tillåter inte att eliminera stillastående fenomen i prostatakörteln i närvaro av uttalade destruktiva förändringar i den. I närvaro av den senare är det antingen värdelös eller kan leda till en förvärmning av den inflammatoriska processen. Dessutom är fingermassage traumatisk för prostatavävnad och mödosam. Den senare begränsar väsentligt användningen av denna behandlingsmetod i praktisk urologi. Om denna sjukdom är komplicerad av närvaron av mikroabscesser, är prostata massage absolut kontraindicerad.

Även känt är ett förfarande för behandling av kronisk prostatit, varvid evakueringen av stagnerande sekret från prostatan utförs genom sin egen elektriska neuromuskulär apparat. För detta ändamål, den bakre urinrörskateter elektrod och leda elektrisk stimulering session, under vilken stillastående hemliga evakueras från utsöndringskanalerna i prostatakörtlar aktiva kontraktioner av glatt muskulatur som uppkommer i deras svar på elektrisk stimulering.

Emellertid är denna metod endast effektiv för kronisk prostatit och med den så kallade. östlig prostatit ("neurovegetativ prostatopati") och tillåter inte att eliminera stillastående fenomen i prostatakörteln i närvaro av uttalad förstörelse i den.

Enligt den metod som godkänts av Ryska federationens hälsovårdsministerium är användningen av denna metod i denna version av den kliniska banan av kronisk prostatit kontraindicerad.

Otillräcklig effektivitet av metoden för elektrisk stimulering vid kronisk prostatit på grund av det faktum att den glatta muskulaturen i prostatakörteln som är i inflammation och utsattes för en destruktiv process, förlorar förmågan att svara fysiologisk reaktion (reduktion) på elektrisk stimulering. Denna metod är närmast i sin väsen till den påstådda och är därför antagen som en prototyp.

Avsaknaden av effektiva och minimalt invasiva sätt att dränera utsöndringskanalerna i prostatakörteln orsakar urologists gripa vid vissa stadier av sjukdomen för kirurgi - transuretral resektion av prostata (för ändamålet att dränera microabscesses genom att öppna dem), vilket är traumatiskt och inte alltid möjligt att uppnå positiva resultat. I detta avseende är den ihållande återfall av infektionen och ineffektivitet konservativ behandling alltmer tillgripa radikal kirurgi under de senaste åren - transuretral prostatektomi.

Sålunda, kända metoder för behandling av kronisk prostatit kan inte ge en aktiv evakuering av stagnerande sekret från prostatan, i närvaro av den uttrycks däri och långvarig stagnerande degenerativa processen, som är nackdelen.

Anordningar är kända för behandling av kronisk prostatit, genom elektrisk stimulering, elektrostimulatorn bestående av "Intraton-3 'och kateter-elektrod Peku införs in i urinröret. Elektroder-katetrar PEKU har ett hål i änddelen med en diameter av 1 - 2,4 mm.

Dessa anordningar av ovanstående skäl tillhandahåller inte aktivt avlägsnande av en stillastående utsöndring från prostata, vilket är deras nackdel.

Anordningar är kända för behandling av impotens (prototyp) innehållande den transparenta cylindern, som passerar genom bougie, och genom bougie - intracavitary elektrod. Fel och elektrod injiceras i patientens urinrör. Cylindern är ansluten till en vakuumkälla med hjälp av en montering och elektroden - med en elektrostimulator. Med sådana anordningar ett reducerat tryck alstras från utsidan av penis och inte penetrerar bougie eller kateter i urinröret till prostatakörteln, men dessa anordningar ger inte aktivt avlägsnande av stagnerande sekret från prostatan i närvaro i det uttrycks och långa stillastående degenerativa process eller stadium av aktiv inflammation, vilket är deras nackdel.

Syftet med föreliggande uppfinning är att tillhandahålla en aktiv evakuering av stagnerande sekret från prostatan, i närvaro av den uttrycks däri och långvarig stagnerande-dystrofisk process och i ett skede av aktiv inflammation, och (eller) microabscesses.

Målet uppnås genom att katetern med flera öppningar vid den distala änden är införd i den bakre urinröret vid nivån för öppningen av utloppskanaler i prostatakörteln och vas däri tarmkanalen och producerar aktiva sugan innehållet körtel lobulus prostata.

I detta fall kan aktiv sugning av den stagnanta sekretionen åstadkommas genom att skapa en pulserande sällsynthet i katetern. I detta fall kan behandling utföras i form av sessioner som varar 5-20 minuter vardera efter 1 -2 dagar eller dagligen.

Detta kan använda en kateter med ett ledande huvud vid den distala änden av vilken är ansluten till utgången från elektrostimulatorn och samtidigt med extraktionen av den aktiva sessionen innan dem under eller efter sessionen utförs direkt elektrisk stimulering av prostata.

I detta fall kan utspädningsimpulserna i katetern bildas med en fördröjning från var eller en sekund, tredje etc. stimulerande impuls.

Dessutom kan de dessutom erbjuda medicineringsterapi, vibro-massage, fingermassage, elektrofores, prostatafonfores och annan fysioterapeutisk behandling.

Ändamålet uppnås också av att anordningen för behandling av kronisk prostatit, innefattande en vakuumkälla Elektrostimulator och den anslutna katetern med ett ledande huvud, en vakuumkälla och en pacemaker sammankopplad med en vakuumkälla utlopp är anslutet till det inre av katetern, och den ledande huvud av katetern har flera öppningar kopplade till kateterets inre hålighet.

Sålunda kan pacemakern vara i form av sammankopplade pulsgenerator och utgångssteg anslutet till det ledande huvud av katetern, varvid åtminstone en ytterligare pulsgenerator utgång är ansluten till en vakuumkälla.

I detta fall kan patientens resistansövervakningsenhet, som är ansluten mellan utgångssteget och pulsgeneratorn, sättas in i elektrostimulatorn.

I detta fall kan pulsgenerern göras i form av en mikrodator, till vilken en styrenhet och en indikeringsenhet är anslutna.

I detta fall kan vakuumkällan tillverkas i form av en vakuumpump ansluten till vakuumrör och en vakuumstyrare, varvid minst en styringång hos vakuumregulatorn är ansluten till en elektrostimulator.

I detta fall kan vakuumkällan innefatta minst ett evakuerat kärl anslutet till vakuumrören.

I detta fall kan vakuumkällan innefatta åtminstone en restriktionsventil ansluten till vakuumrören.

I detta fall kan begränsningsventilen ha en regulator för maximal vakuummängd.

I fig. 1 är ett blockdiagram över anordningen; i fig. 2 - Kateterets placering i förhållande till prostatakörteln; i fig. 3 - blockschema för stimulatorn; i fig. 4 - 6 - möjliga varianter av vakuumkällan; i fig. 7 visar en exemplifierande utföringsform av en vakuumregulator med användning av en motor; i fig. 8 och 9 - möjliga versioner av vakuumregulatorn med hjälp av elektromagnetiska ventiler; i fig. 10 - möjliga kurvor av förändringar i sällsynthet i katetern; i fig. 11 och 12 - ett blockschema över en möjlig algoritm för driften av en mikrodator; i fig. 13 är ett blockschema över en möjlig algoritm för samtidig bildning av stimulerande pulser och sugpulser.

Förfarandet för behandling av kronisk prostatit utförs enligt följande.

Penisens huvud behandlas med en desinfektionslösning. Den bakre urinröret vid nivån för öppningen däri utsöndrings kanaler och prostatiska vas banor (fig. 2) kateter med flera hål vid spetsen, det inre hålrummet hos vilken är ansluten till en vakuumkälla. När inte bara aktiv sugning, men också direkt elektrisk stimulering av prostatakörteln, används en kateter med ett ledande huvud, vilket är anslutet till elektrostimulatorns utgång. En likgiltig elektrod är ansluten till elektrostimulatorns andra utgång, vilken anbringas på patientens sakrum (Figur 1).

Inkludera en vakuumkälla och utföra en aktiv sugsession av den stagnanta hemligheten hos prostatakörtelns glandulära lobler. Samtidigt med sugningen, före honom och (eller) efter det, kan en session med direkt elektrisk stimulering av prostatakörteln utföras. Varaktigheten av aktiva sug- och elektrostimuleringssessioner är 5-20 minuter. Behandlingssessioner utförs dagligen eller efter 1 till 2 dagar.

Sjukdomen i katetern är lämplig för att bilda en pulserande form (Figur 10). Det maximala utspädningsvärdet kan uppgå från 0,05 till 0,7 kg / cm 2 och minimivärdet av undertryck kan tas som nollvärde (lika med atmosfärstrycket blir), nådde inte noll (figur 10 b, c, d.) värden (Figur 10 d).

I katetern kan både kortvariga sällsynta pulser (Fig. 10c) och relativt långa (Fig. 10 g) bildas.

Att förbättra effektiviteten av behandlingen undertryckspulser i katetern kan formas i vissa faser av kontraktioner av glatt muskulatur i prostata, som uppträder under inverkan av direkta elektriska stimulerings elektriska pulser av prostatan (FIG. 10 a). För detta ändamål bildas sugimpulserna med en fördröjning från vardera (figur 10b) eller från varje sekund, tredje (t ex figur 10c) etc. stimulerande impuls.

Vid dålig tolerans för patienter med sällsynta pulserande former utförs sugning vid konstant vakuum av 0,05 till 0,1 kg / cm2.

Behandling genom denna metod kan kombineras med prostata massage finger, antibiotikum och läkemedelsbehandling, inductothermy, vibrationsmassage, elektrofores, fonofores, lera och andra kända metoder. Exempel på metodimplementering.

Exempel 1. Patient G., 34 år gammal. Klagomål i perineum och sexuell dysfunktion. Har varit sjuk i 5 år, diagnostiseras kronisk prostatit. De senaste 2 åren är sjukdomen komplicerad av sexuella störningar. Upprepade gånger blev han behandlad för denna sjukdom polikliniskt, permanent och i specialiserade sanatorier. Jag fick prostata massage, antibiotika, mudterapi, etc. Det fanns emellertid ingen signifikant förbättring i tillståndet och den sexuella funktionen förvärrade sig gradvis. De senaste sex månaderna är helt frånvarande spontana (morgon och kväll) en erektion, det sista sexuella akten utförde 2 månader sedan med en dramatisk försvagning av erektion. Vid undersökningen utvecklas de externa könsorganen korrekt, inga patologiska förändringar upptäcktes. Prostatakörteln är inte förstorad, måttligt smärtsam. Konsekvens är mjuka, gränser och interlobar spåret jämnas tyazhista, med fläckar av vävnads retraktion, reducerad turgor.

Med ett treglasat prov hittades ingen patologi i den första och tredje delen av urinen. I prostata stod massagefinger ut från urinröret 0,1 ml utsöndring innefattar ett mikroskop under studien upp till 40 - 60 leukocyter i p.zr. Lecitin och amyloid kroppar är få. Det finns ingen tillväxt i mikroflora i urinkulturen.

En patient med ett hål i urinrörets ände sätts in i den bakre delen av urinröret och ansluts till en vakuumkälla. Med denna enhet skapades en depression på 0,6 kg / cm 2 i katetern i 1 sekund, och patienten kände en lätt stickning i perinen. Därefter balanserade trycket i urinröret med atmosfärstrycket. Efter 3 sekunder upprepas effekten. Liknande åtgärder upprepades i 15 minuter.

Patienten hade ett bra förfarande, inga biverkningar noterades. Katetern avlägsnas från urinröret, katetern och den yttre öppningen av urinröret fördela en stor volym (ca 1,5 ml) var grumlig, viskös vätska. Mikroskopi: mer än 100 leukocyter i p.zr., lecitin, och korn amyloid kalv något, en liten mängd av platta och kolumnära epitelceller, avgjutningar - exkretoriska ledningar av prostatan ( "plug") i form av cylindrar, (1 2 f sp.). bestående av celler i epitelet och leukocyterna.

Omedelbart efter slutet av detta förfarande noterade patienten förbättring av hälsan - smärtan i perinen minskade. Samma dag markerade utseendet på en svag morgon erektion.

Patienten genomgick 10 liknande behandlingssessioner. Efter 5:e sessionen i prostata hemliga mikroskopi leukocytantal minskade till 20 - 30 p.zr. och den tionde - 2 - 3. Smärtan upphörde efter den 3: e behandlingstillfälle. Patienten började utföra sexuella handlingar efter den 4: e sessionen. Helt sexuell funktion återställdes när behandlingskursen slutfördes med den angivna metoden.

Exempel 2. Patient K., 58 år gammal. Han lider av kronisk prostatit i ca 20 år. Klagomål om långvarig "sprängning" smärta i perineum. Varje år behandlades jag för kronisk prostatit på poliklinik, fick fingermassage av prostata och antibiotika, medan jag noterade några förbättringar i min hälsotillstånd, men smärtan gick inte helt över. Objektivt: prostatakörteln är inte förstorad, tonen sänks, med massagen av sin del "misslyckas" och en stor del av hemligheten släpps omedelbart ur urinröret. Hemlig mikroskopi: leukocyter 10-12 i p.s., lecitinfrön i en liten mängd.

Nästa dag är patienten på baksidan av urinröret, vid nivån av tuberkulets nivå införs en kateter med öppningar i slutet. Ett vakuum av 0,4 kg / cm2 skapades med en vakuumkälla i 1,5 s, och patienten kände en "stickning" i perinealområdet. Efter en paus på 1 s skapades ett vakuum av samma storlek igen. Liknande åtgärder utfördes inom 10 minuter. Därefter avlägsnades katetern, hemman som erhölls i stort antal underkastades mikroskopi: leukocyter 10-12 i mitten, lecitinkornen i en liten mängd. Patienten genomgick en fingermassage av prostata, under vilken en liten mängd utsöndring släpptes. Liknande åtgärder upprepades dagligen under 10 dagar. Vid slutet av behandlingstiden förbättrades prostatens tonus under behandling med den ifrågavarande metoden och med en fingermassage minskades avsöndringsmängden signifikant, smärtan passerade fullständigt.

Exempel 3. Patient P., 36 år gammal. Klagomål om nästan konstant tryck smärta i perineum, testiklarna, korsbenet, ländryggen, vissa svårigheter att urinera, sexuell dysfunktion, vilket visar minskad libido, bromsa och försvagning av de spontana och tillräckliga erektioner. Mer än 6 år vid upprepade tillfällen behandlats polikliniskt, få prostata massage, mikrolavemang med kamomill, antibiotika, lera, mineralvax, etc. Smärtan passerade inte helt, och de sexuella störningarna utvecklades gradvis. I sekretionen av prostata leukocyterna 20-30 på s. Prostata är inte förstorad, smärtfri, tonen minskar.

En kateter med ett ledande huvud och med öppningar i slutet sätts in i patientens bakre urinrör. En depression på 0,05 kg / cm2 skapades i katetern i 5 minuter, medan patienten kände ett "tryck" i perineum, i projiceringen av prostatens placering. Vid extraktion av katetern isolerades en stor mängd stagnerande utsöndring av prostata. Mikroskopi: leukocyter 10-12 i sp. Med tanke på närvaron av allvarliga sexuella störningar utförde patienten omedelbart efter detta i 10 minuter en session med direkt elektrisk stimulering av prostata. Därefter genomgick patienten fingermassage av prostata. Patienten hade en lämplig erektion på kvällen samma dag, ett fullständigt samlag utfördes. Efter 10 sessioner av en liknande behandling kom en klinisk återhämtning.

Exempel 4. Patient S., 43 år gammal. Klagomål i inguinalområdet, sakrum, sexuell dysfunktion. Han är 15 år gammal, han diagnostiseras med kronisk prostatit. Varje år fick jag behandling på poliklinisk basis, permanent eller i ett sanatorium, och efter behandlingen hade jag en tillfällig förbättring av mitt hälsotillstånd. De senaste 5 åren har noterat försämringen av sexuell funktion. Sedan dess har traditionell behandling (prostata massage, antibiotika, lera behandling, fysioterapiprocedurer etc.) inte lett till, och den sexuella funktionen förvärras gradvis.

Vid undersökningen utvecklas de externa könsorganen korrekt, inga patologiska förändringar upptäcktes. Prostatakörteln är något förstorad och spänd, med en deg av konsistens, dess turgor är reducerad, lite smärtsam, konturer spåras, ytan är tätt. Analys av sekretionen av prostata: leukocyter 10-12 i sp., Lecithin-korn är få. Det finns ingen tillväxt i mikroflora i urinkulturen.

En kateter med ett ledande huvud sätts in i den bakre delen av urinröret i slutet, vilket har flera öppningar i änden och den cylindriska delen. Katetern är ansluten till en vakuumpump och en elektrostimulator. Med denna anordning skapades en depression av 0,1 kg / cm2 i katetern i 30 s. Samtidigt kände patienten en liten "stickning" i perineum. Efter en paus på 30 s, upprepas effekten. Liknande åtgärder upprepades i 15 minuter. Samtidigt med vakuumsugning under hela behandlingssessionen genomfördes elektrisk stimulering av prostatakörteln. I det här fallet användes kateterets kontaktströmbärande huvud som den aktiva elektroden och den likgiltiga elektroden placerades under patientens sakrum.

Inga biverkningar observerades under behandlingsförfarandet, kateteret avlägsnades från urinröret, med 1,3 ml av grumlig vätska frigjord. Mikroskopi: leukocyter 15 - 20 p.zr., lecitin korn liten, en liten mängd av kolumnär epitel, formarna (med 2 - 3 p.zr.) exkretoriska ledningar av prostatan ( "rör") i form av en rundad cylinder bestående av epitelceller och leukocyter.

Efter avslutad procedur noterade patienten förbättring i välbefinnandet, smärtan i inguinalområdena minskade avsevärt.

Patienten genomgick 15 liknande behandlingssessioner varannan dag. Smärtan försvann efter den 6: e behandlingssessionen samtidigt som man uttalade spontana erektioner. Han började ett aktivt sexuellt liv. Analys av prostats utsöndring vid behandlingens slut: leukocyter 1-2 i pt., Lecithinkorn är många.

Exempel 5. Patient K., 23 år gammal. Har kronisk prostatit 10 år. Upprepade gånger behandlades han för denna sjukdom polikliniskt, permanent och i sanatorier. Mottagna orala antibiotika, prostatamassage, tonika, lera, fonofores rektalt antibiotika kortvåg terapi, microclysters kamomill och antipyrin et al. Signifikant förbättring observeras inte, dvs. K. Besvärat honom smärtor i perineum och testiklar bibehålls, och sexuella störningar vardera året förvärrades. Vid undersökning, är prostatan förstoras inte, känslig tonen sänks, fuzzy gränser, tillplattad, tyazhista, ärrbildning. En prostatamassage utfördes, med stor mängd stillastående utsöndring. Hemlig analys: leukocyter 6-8 i sid. Patienten omedelbart efter administrering i den bakre urinrörskateter huvudet är tillverkat med konduktiv vakuumsug sekret under 3 minuter vid det maximala värdet av 0,3 kg / cm 2, och varaktighet av 15 s 5 s paus. Sedan med fortsatt sugning ingår direkt prostataelektrostimulering. Sessionen varade ytterligare 10 minuter. Därefter avlägsnades elektrodkatetern, cirka 1,5 ml av den stagnanta utsöndringen av prostata släpptes. En prostasmassage utfördes med ett finger över ändtarmen, medan en liten mängd utsöndring av prostata igen kom ut ur urinröret. Liknande behandlingssessioner genomfördes efter 2 dagar, för behandling av 15 sessioner. Parallellt var patienten ordinerad antibiotika, mikroclyster med antipyrin, prostatainduktotermi. Försvinnandet av smärta, återställande av sexuell funktion noterades.

Exempel 6. Patient H., 27 år, lider av kronisk prostatit inom tre år efter att ha lidit ospecifik uretrit. Klagomål om smärta i könsorganet, en kraftig försämring av spontana och tillräckliga erektioner av penis. Han behandlades upprepade gånger för denna sjukdom, fick prostatassmassage, antibiotika, inductotermi, mudterapi. Efter behandlingen märkte jag inte en signifikant förbättring i mitt hälsotillstånd, den sexuella funktionen förvärras gradvis. När den ses från könsorganen utvecklas korrekt, är prostatakörteln inte förstoras, smärtfri, gränser och interlobar spåret jämnas turgor minskas betydligt, tyazhista med partier stickning av prostatavävnad. Prostasmassage gjordes, och en liten mängd hemlighet erhölls, vilken skickades för analys: leukocyter 10-12 i mjälten, lecitinkorn är få. Analys av urin och blod är normalt.

En kateter med ett ledande huvud infördes i den bakre delen av urinröret, en session av elektrostimulering av prostatakörteln startades. Samtidigt, i katetern med en vakuumpump skapade negativa tryckpulser amplitud av 0,2 kg / cm 2, vilket ligger före början tidsögonblicken för formning stimuleringspulser med 100 millisekunder (bildade med en fördröjning från den föregående stimuleringspuls).

Självförstärkningen fortsatte under stimulansimpulsens inverkan och inom 200 ms efter dess avslutning. Bildandet av sällsynta pulser utfördes från varje tredje stimulerande elektrisk puls, som följde en frekvens av 5 Hz. Efter varje 15 pulser av vakuum pausades de i 20 sekunder.

Varaktigheten av behandlingssessionen var 15 minuter, varefter katetern avlägsnades, med en måttlig mängd stagnerande prostatsekretion från den och från urinröret. utsöndring Analys: leukocyter 15 - 20 p.zr., lecitin granulat få "pluggen" (formar exkretoriska ledningar av prostatakörtlar 2 - 3 med n sp..).

Patientens välbefinnande förbättrades, smärtan minskade. Samma dag fanns det en uttalad morgonrörelse, han började ha sex. Efter fem liknande behandlingssessioner, som genomfördes dagligen, fanns det en klinisk återhämtning.

Exempel 7. Patient F., 41 år gammal. Hon lider av kronisk prostatit i 7 år. Klagomål av periodisk smärta i inguinalområdena, svårigheter att urinera en trög ström, minskning av sexuell lust, en kraftig försämring av adekvata och spontana erektioner. Upprepad misslyckad behandlades han för denna sjukdom med traditionella metoder (antibiotika, massage, etc.). Vid undersökningen är prostaten något förstorad, pasty, konsistensen är mjuk, gränserna är otydliga, lite smärtsamma. Prostasmassage gjordes, med stor mängd prostatsekretion från urinröret. I den erhållna hemligheten vid en mikroskopi av 6-8 leukocyter i mitten finns det lite lecitinkorn. Patienten var i den bakre urinrörskateter sätts in med det ledande huvud, initierad session elektro prostata och samtidigt stagnerande sekret sug via vakuumkällan. Samtidigt började bildandet av sällsynta pulser i kateteren med nollfördröjning vid tidpunkten för bildandet av elektriska stimulerande pulser, fortsatte under deras verkan och varade därefter 100 ms. Vakuumet minskade till 0,05 kg / cm2. Generationen av sällsynta pulser utfördes från varje stimulerande elektrisk puls följt av en frekvens av 5 Hz. Efter varje 30 pulser av vakuum pausades de i 3 sekunder. Varaktigheten av behandlingssessionen var 20 minuter, varefter kateterelektroden avlägsnades, med stor mängd stagnerande utsöndring av prostata. Analys av hemligheten: leukocyter 10-20 i mjälten, lecitinkorn är få. Liknande behandlingssessioner genomfördes varannan dag, för en kurs på 15 sessioner. Efter den tredje sessionen försvann patienten från smärtan, efter den sjätte - spontana erektionerna ökade efter den 8: e - han började aktivt sexuellt liv. Vid slutet av behandlingsperioden noterades klinisk återhämtning.

Anordningen för behandling av kronisk prostatit innehåller en elektrostimulator 1 ansluten till varandra och en vakuumkälla 2 (figur 1). Till utgången från källan 2 är ansluten till vakuum inuti kaviteten 3. Utsignalerna Elektrostimulator kateter ansluten till en neutral elektrod 4 och via ledaren 5, som sträcker sig inuti katetern 3 med ett ledande huvud 6 av katetem 3 (fig. 2).

Den möjliga anordningen av katetern beskrivs närmare i ansökan enligt uppfinningen från 13.02.1991, nr 4911284/014 (014191) "elektrodkateter".

Elektrostimulatorn kan tillverkas i form av en pulsgenerator 7 ansluten till varandra och ett utmatningssteg 8 (fig 3). En av utgångarna från utgångssteget 8 är ansluten till en likgiltig elektrod och den andra till kateterets 3 ledande huvud 6.

Pulsgeneratorn 7 kan tillverkas i form av en mikrodator 9 till vilken en styrenhet 10 och en indikeringsenhet 11 är anslutna.

Utgångarna från mikrodatorn 9 är anslutna till ingångarna hos utgångssteget 8, vakuumkällan 2 och displayenheten 11.

Styrenheten 10 ansluten till mikrodatorn 9 kan implementeras i form av flera knappar eller ett tangentbord.

Displayenheten 11 kan exempelvis konfigureras på lysdioder och / eller använda sju segmentindikatorer och anslutna till dem kända styrkretsar för dessa sju segmentindikatorer och inkluderar även en ljudlarmkrets.

Mikrodatorn 9 kan implementeras, t ex på ett chip K 1816 BE 48.

I elektrostimulatorn 1 kan patientresistensövervakningsenheten 12 ansluten till utmatningssteget 8 och mikrodatorn 9 införas.

Utgångssteget 8 och elektrodresistensövervakningsenheten 12 kan konstrueras på samma sätt som i den intraton-3 urologiska stimulatorn.

Vakuumkällan 2 kan bestå av en vakuumpump 13 och en vakuumstyrenhet 14 förbunden med ett vakuumrör 15 (figur 4). Utsugningen från vakuumregulatorn 14 är ansluten till kateterns 3 inre hålighet. En eller flera styringångar hos vakuumregulatorn 14 är anslutna till mikrodatorn 9.

Genom vakuumröret 15 mellan vakuumpumpen 13 och vakuumregulator 14 och (eller) utloppet av vakuumregulator 14 kan vara ansluten till en vakuummätare 16, strypventilen 17 och (eller) den evakuerbara behållaren 18 (fig. 5 och 6). Strypventilen 17 begränsar det maximala värdet för det vakuum som skapas av vakuumpumpen 13. De två eller flera begränsningsventilen kan anslutas för att förbättra tillförlitligheten 17. Som en av begränsningsventilen 17 med restriktionsventilstyrd variabel gräns som gör det möjligt att justera det maximala värdet av undertryck kan den användas i kateter 3. En sådan restriktiv ventil är fördelaktigt belägen vid utloppet hos vakuumpumpen 13, vilket tillåter att reglera det maximala värdet av p Syrning, inklusive före början av exponeringssessionen, genom att övervaka det maximala vakuumvärdet genom en vakuummätare.

Anslutningen av det evakuerade kärlet 18 till vakuumpumpens 13 utlopp gör det möjligt att öka vakuumet i katetern 3 när katetern 3 skapar en sjunkande puls av kort varaktighet.

Ansluter behållaren 18 evakueras till vakuumröret 15 vid utloppet av vakuumregulator 14 gör det möjligt att undvika inträngning av urin in i styrenheten 14 på måfå vakuumpassage 3 änden av katetern in i urinblåsan (fig. 6).

Vakuumstyrenheten 14 kan vara konfigurerad, t ex med användning av en motor och innefattande en seriekopplad motorstyrenhet 19, en motor 20, en skivspole 21 och en spolpositionssensor 22. Utsignalen från spolpositionssensorn 22 är ansluten till motorns styrenhet 19s andra ingång (fig 7).

Motorstyrenheten 19 kan exempelvis bestå av en seriekopplad logikkrets och en styrkrets. Om positionen för skiwentilen 21 och, respektive, signalen från sensorn 22, inte spolen positionen motsvarar emot utsignalen från pacemakern 1, är den utgående logiska signalen bildas, vilket av styrkretsen innefattar en motor 20 som arbetar så länge ingen förändring i Den erforderliga signalen från utsignalen från spolpositionssensorn 22.

Eftersom motorn 20, DC eller AC-motorer eller en stegmotor kan användas.

Vakuumregulatorn 14 kan också implementeras med användning av en (figur 8) eller två (figur 9) magnetventiler. Vid användning av en magnetventil 22, vars utsignal, beroende på närvaron eller frånvaron av ström genom spolen är ansluten till den första eller andra ingångar, kan utsignalen från denna solenoidventil 24 vara ansluten till en kateter 3, en ingång av - en vakuumpump 13, och den andra - med atmosfären (Figur 8a). Spolen i solenoidventilen 24 kan vara ansluten till utgången hos mikrodatorn via en förstärkare 25, som som kan användas, t ex en transistoromkopplare.

Vid användning av en solenoidventil 26, som under inverkan av strömmen genom lindningen är en anslutning eller frånkoppling av två linjer, kan den anslutas till vakuumröret 15, som i detta fall förbinder vakuumpumpen 13 direkt till katetern 3, och anslut vakuumröret 15 med atmosfärisk luft (Figur 8b).

Om två sådana solenoidventiler 26 används kan en av dem koppla kateteret 3 till vakuumpumpen 13 och den andra till atmosfären (fig 9).

För att förhindra ett vakuumrör 15 i ventilerna och de magnetventiler och restriktiva dammpartiklar eller vätskestänk och liknande. D. En ventilskiva 21 eller solenoidventilerna 24 och 26 kan vara förbunden med atmosfären genom filtret 23.

Enheten fungerar som följer.

Gå in i katetern i patientens urinrör och anslut den till enheten. Om elektrostimulering ska utföras, applicera på patienten och anslut en likgiltig elektrod till enheten. Slå på vakuumpumpen och, om apparaten har en kontrollerad gränsventil 17 och detta är nödvändigt, ställa in önskat maxvakuum. Upprätta de nödvändiga exponeringsparametrarna, till exempel: en regim, endast den aktiva utsöndringen sugas eller den kommer att utföras tillsammans med elektrostimulering; fördröjning av början av den elektriska stimuleringssessionen med avseende på början av sug- eller sugsessionen med avseende på början av elektrostimuleringssessionen; Varaktighet av sessioner av elektrostimulering och sug av en stillastående hemlighet; fördröjningsvärdet för början av sugimpulserna i förhållande till elektrostimuleringspulserna och från vilken puls genereringen av sugpulserna kommer att äga rum; varaktighet av sugpulser och andra parametrar.

Genom att trycka på knappen på styrenheten 10 aktiveras åtgärden. För att förenkla kontrollen av enheten kan en, två eller flera standardsatser med exponeringsparametrar användas, som ställs in genom att helt enkelt trycka på en av knapparna på styrenheten 10 och effekten slås automatiskt på.

Om elektrostimuleringen börjar från början av exponeringen kan effekten endast stängas av när patientkontaktsignalen matas ut från patientresistensövervakningsenheten 12 på mikrodatorn 9.

När den elektriska stimuleringen från utgångarna på mikrodatorn 9 mottar de lämpliga signalerna till ingångarna till utgångssteget 8, och vid sin utgång alstrar elektriska pulser, såsom, till exempel, elektrostimulatorn "Intraton-3", varaktigheten av 8 ms och en repetitionsfrekvens av 5 Hz, den slutförda bipolära vibrationer med en frekvens på 2,5 kHz.

Ange manuellt den önskade amplituden hos de stimulerande pulserna. Samtidigt med initiering av elektrostimulering eller automatiskt med en viss fördröjning (till exempel efter 3 minuter) från exponeringsstart, börjar en sugning av prostatakörtelns stagnanta sekretion. I detta fall kan sällsyntheten vara konstant eller pulserande.

I det första fallet är katetern 3 ansluten till vakuumpumpen 13 av vakuumregulatorn 14 under den aktiva sugsessionens varaktighet.

I det andra fallet kopplas katetern 3 periodiskt via en vakuumregulator 14 till vakuumpumpen 13, sedan till atmosfären. I detta fall kan sällsyntspulserna bildas med en fördröjning från vardera eller från varje sekund, tredje etc. stimulerande impuls. I det här fallet med stöd från varje sekund eller tredje, etc. stimulerande puls på en eller flera utgångar från mikrodatorn 9 bildas de sällsynta aktiveringssignalerna i kateteret 3, vilka matas till ingångarna hos vakuumkällan 2. Här kopplar vakuumkällan 2 exempelvis med hjälp av en motor 20 eller elektromagnetiska ventiler 24 eller 26 katetern 3 från atmosfären och förbinder den med en vakuumpump 13.

Om elektro börjar med en viss fördröjning, t ex 5 minuter efter början av den aktiva sugning, sedan med den tid det aktiva sugan stoppas automatiskt och en hörbar larmsignal indikeringsenheten 11 om behovet av att införliva elektrisk stimulering. Läkaren eller sjuksköterskan kommer att trycka den elektriska omkoppling och om utsignalen motståndet hos patienten övervakningsenheten 12 till ingången hos en mikrodator mottar signalen på närvaron av kontaktelektroderna till patienten och fortsättning av elektrostimulering kopplas aktiv sugning. Amplituden för elektriska stimuleringspulser ställs in manuellt.

Efter slutet av de fastställda tiderna av sessionerna stängs den elektriska stimuleringen och aktiv sug samtidigt eller vid olika tidpunkter automatiskt av.

Blockdiagram över möjliga algoritmer för driften av mikrodatorn 9 visas i fig. 11-13.

Displayenheten 11 kan åstadkomma en ljusindikering, t ex uppsättning av driftlägen, den aktuella tiden från början av sessionen, närvaron av den elektriska kontakten i kretselektroderna, etc, liksom ett hörbart alarm, t ex den tid sessionen avslutas, behovet av att inkludera elektriska, kontakt störningar i kedja av elektroder etc.

I fig. 10 visar de möjliga kurvorna för förändringen i tryck P i kateter 3. FIG. 10a är stunderna för bildandet av elektriska bipolära pulser. I fig. 10 b visar tryckväxlingskurvan i det fall där sällsyntspulserna bildas med en fördröjning från varje elektrisk stimulerande puls, och i fig. 10 in - från varje tredje puls.

I fig. 10 g visar tryckkurvorna för bildandet av sällsynta pulser från varje fjärde elektrisk puls med en långsam ökning i vakuumet och ett snabbare förfall, och i Fig. 10 d - med en långsam minskning av vakuum och en snabbare ökning, varigenom trycket i katetern inte ökar till atmosfärstryck.

Det bör noteras att vakuumupphöjningen och fallet bestäms av vakuumpumpens 13 kapacitet och motståndet mot luftrörelse genom vakuumrören 15, ventilerna 24 och 26 och filtren 25.

1. Förfarande för behandling av kronisk prostatit bygger på införandet av katetern i den bakre urinröret, kännetecknad av att katetern är införd i nivå med öppningen däri utsöndrings ledningar av glandulär lobulus prostata och ejakulation tarmkanalen och ge aktiv sugning av dem stillastående sekret.

2. Förfarande enligt krav. 1, kännetecknad av att den aktiva sekre sugning utförs i skapandet av en permanent kateter, eller pulserande utmatning av upp till 0,7 kg / cm 2 som en varaktighet av 5 sessioner 20 minuter varje dag eller var 1, 2 dagar.

3. Ett förfarande för behandling av kronisk prostatit bygger på införandet av katetern i den bakre urinröret, och elektrostimulering av sessionen den raka prostata, kännetecknad av att katetern är införd i nivå med öppningen däri utsöndrings kanaler i prostatakörteln och vas sätt och samtidigt med sessionselektro till honom och (eller) efter det produceras en aktiv sugning av den stagnanta hemligheten hos prostatakörtelns glandulära lobler.

4. Förfarande enligt patentkrav. 3, kännetecknad av att den aktiva sugning av sekretion utförs i en kateter skapar undertryckspulser med en amplitud av 0,05 0,7 kg / cm 2 med en fördröjning av varje eller varannan, var tredje, etc. stimulerande impuls i form av sessioner som varar 5-20 minuter dagligen eller efter 1 2 dagar.

5. Anordning för behandling av kronisk prostatit, innefattande: en vakuumkälla, pacemaker, vissa utgångar är förbundna med en kateter huvud och en ledande elektrod, kännetecknad av att elektrostimulatorn andra utgången ansluten till en ingång till vakuumkällan, är vars utgång förbunden med hålrummet Backbone kateter, och kateterets ledande huvud har flera öppningar.

6. Anordning enligt krav 5, kännetecknad av att pacemakern innefattar en pulsgenerator och en utgångsenhet som har en ingång ansluten till en av de generatorutgångarna, är utgångsenheten utgång utsignalen och är ansluten till stimulatorn huvudet ledaren av katetern, är den andra generatorutgången även utgången stimulatorn och är ansluten till ingången till en vakuumkälla.

7. Apparat enligt. 7 och 8, kännetecknad av att en styrenhet införs i elektrostimulatorn och ansluts av ingångsutgångarna till pulsgeneratorn och utgångsenheten.

8. Anordning enligt kraven 5 7, kännetecknad av att vakuumkällan är i form ansluten genom vakuumrör en vakuumpump och en vakuumstyrenhet, varvid styringången åtminstone en är en inmatning av vakuumkontrollern och en vakuumkälla kopplad med en av den elektriska stimulatorn utgångar.

9. Anordning enligt krav 5, varvid vakuumkällan innefattar åtminstone ett evakuerat kärl anslutet till vakuumrören.

10. Apparat enligt krav 5-9, kännetecknad av att vakuumkällan innefattar åtminstone en restriktionsventil ansluten till vakuumrören.

11. Apparat enligt krav 10, kännetecknad av att begränsningsventilen innefattar en regulator av det maximala urladdningsvärdet.