Huvud
Massage

Användning av örter för att behandla inflammation i prostata

Fytoterapi är en överkomlig och effektiv metod för behandling av prostata sjukdomar. Att avgöra vilka örter från prostatit mest effektiva, är det viktigt att bekanta sig med deras struktur, avgöra vilken typ av inverkan på andra organ i män och identifiera eventuella kontraindikationer för användningen av medicinalväxter.

Växtbaserad behandling är en lång process, så akuta tillstånd i samband med prostatit (feber, smärta, oförmåga att tömma blåsan) avlägsnas med hjälp av konservativ medicin eller kirurgisk ingrepp. När prostatainflammation blir kronisk kan prostatit behandlas med örter.

Fördelarna och nackdelarna med fytoterapi i förhållande till andra behandlingsmetoder

Användningen av fytoterapi för behandling och förebyggande av kronisk form av prostatit har flera fördelar:

 1. Komplex effekt av växtkomponenter på kroppen. Vid behandling av prostata med antiinflammatoriska, immunmodulerande eller antiseptiska medicinska örter är effekten inte bara på prostata, men på hela den manliga kroppen, vilket eliminerar alla tillgängliga och potentiella infektionsfält.
 2. Effekten av komponenterna av medicinalväxter på kroppen är mildare än med användning av syntetiska droger. Fototerapi kan emellertid inte betraktas som en helt säker behandlingsmetod som är kompatibel med alla droger. I vissa fall (till exempel vid behandling av onkologiska sjukdomar, hormonella störningar) är användningen av medicinska växter samtidigt med läkemedel kategoriskt kontraindicerad.
 3. Billighet och tillgång till råmaterial för beredning av medicinska drycker och tinkturer.
 4. Möjligheten att behandla hemma, kombinerar behandling av prostatit med fytoterapi och preparat av syntetiskt ursprung. Självbestämmande vars örter ska användas för behandling av prostatit.
 5. Till skillnad från tabletter orsakar växtbaserade läkemedel inte kroppen att bli beroendeframkallande, så de kan ta lång tid, följa mönstret för att äta infusioner och avkok.
 6. Fytoterapi är den bästa metoden för förebyggande av kronisk prostatit i händelse av hot om förvärring av sjukdomen.

Behandling av prostatit med örter kommer att gynna, om du behandlar behandlingsprocessen på ett ansvarsfullt sätt, har anpassat sig till deras långsiktiga användning enligt det föreskrivna systemet.

Örter för prostatit

Eftersom sjukdomen är inflammatorisk är de mest effektiva örterna för behandling av prostatit, vilket hjälper till:

 • lindra smärt syndrom;
 • eliminera spasmer
 • förbättra blodcirkulationen;
 • normalisera processen med urinering
 • eliminera bakterier som orsakar inflammation i kroppen;
 • förbättra spermkvaliteten och styrkan.

I samlingar av traditionell medicin har många recept för beredning av örter och medicinska doser mot prostatit föreslagits. Den mest positiva i kampen mot själva sjukdomen är följande örter.

Vide-ört

En växt för män, som ingår i de mest effektiva recepten för behandling av prostatit med örter. Dess medicinska egenskaper beror på innehållet av flavonoider, karotenoider, C-vitamin, som har en antiinflammatorisk och antibakteriell effekt på prostatakörteln.

Ivan-te är unikt i sin sammansättning och användbar effekt på människans kropp på grund av substansen - beta-sitosterol, som verkar enligt följande:

 • bidrar till att sänka kolesterolhalten i blodet;
 • har en positiv effekt vid behandling av adenom och karcinom i prostata;
 • minskar incidensen av inflammatoriska processer, ökar kroppens immunförsvar;
 • fungerar som ett antibakteriellt, antifungalt, antiviralt medel;
 • normaliserar kroppens reproduktiva funktion.

Tanniner i sammansättningen av te kan eliminera obehag i samband med gastrointestinala sjukdomar, förstoppning, dysbios, halsbränna.

Förberedelse av ett pilgods från en prostatit: i en halv liter brygger plats 2 tsk. torkat gräs och häll vatten. Te infunderas i 10-15 minuter, varefter drycken är klar för användning. Ibland föreslås att man använder krossade färska löv för tetillverkning, vilket ökar mängden råvaror till 4 matskedar. Du kan när som helst dricka infusion.

Med prostatitbehandling med ivan-te varar ca 3 månader. I apotek kan ivan-te säljas som en tinktur av en spray eller ett extrakt av sprutning i kapslar. En bieffekt av användningen av gräs kan vara ett brott mot magen, med försiktighet den medicinska växten används av män med koagulationssjukdomar. Det finns emellertid inga direkta kontraindikationer för användningen av ivan-te.

ginseng

Det används både för behandling av prostatit hos män och för andra sjukdomar som är förknippade med försvagning av immunitet, förekomst av inflammationsfokus, med smärtstillande syndrom, nervspänning. På grund av användningen av roten förbättras spermiernas kvalitet.

Roten av ginseng innehåller ett ämne - ett saponin som stimulerar arbetet hos alla körtlar i människokroppen, inklusive prostata. Försiktighet bör utövas när man applicerar ginseng till män med högt blodtryck som har fyllt 45 år. Recept för behandling:

 • Förberedelse av tinktur av ginseng för generell förstärkning av kroppen: i en halv liter behållarblandad vodka, 50 g ginsengrötter och (om så önskas) 50 g honung. Blandningen infunderas i 3 veckor på en mörk plats vid en temperatur av inte mindre än 18 grader, varefter tinkturen kan dricka 1 tsk. varje gång innan huvudmåltiden.
 • Beredning av ginseng infusioner för behandling av kroniska former av prostatit: alkohol hållfasthet av åtminstone 70% ginseng rot blandas med att observera andelen 10: 1. Infusera blandningen i 10-14 dagar, varefter tinktur används enligt schemat: ½ tsk. tre gånger om dagen för kvart i timmen före en måltid.

St John's Wort

En växt som hjälper till att behandla prostatit på grund av innehållet i dess komponenter:

 • antracenderivat (hypericin) med antibakteriella egenskaper;
 • flavonoider som har antiinflammatoriska egenskaper, vilket förhindrar utveckling av allergiska reaktioner.
 • terpener - ämnen som orsakar en diuretikum, antiseptisk, antiviral effekt på kroppen.

Regelbunden användning av en timme med ett litet tillskott av gräs kan leda till en förbättring av mänens erektilfunktion, men vetenskapliga bevis har inte fått detta faktum. Denna effekt är ofta associerad med en bieffekt efter avlägsnande av symptom på inflammation i prostata.

Trots de medicinska egenskaperna kan långvarigt intag av gräs leda till ett antal negativa konsekvenser: en minskning av styrka, leveransbrott, allergiska manifestationer.

Användningen av gräs utesluter samtidig administrering av antibiotika och antidepressiva medel, kontraindicerade i hjärtsjukdomar, njure, lever.

För att känna en utomordentligt fördelaktig effekt på kroppen, bör johannesört med prostatit tas strikt enligt de föreslagna recepten:

 • Förberedelse av Johannesörtbuljongen: Blanda en sked gräs med 200 ml vatten, koka i 15 minuter. Efter kylning, spänning, tillsätt vatten till en volym av 200 ml. Buljongen tas före måltid i tre uppdelade doser i ca 4 timmar.
 • Förberedelse av vatteninfusion av Johannesört: beredd genom 30-minuters infusion av 1 msk. ört St John's wort i ett glas kokande vatten. Infusion tas 50 ml tre gånger om dagen före måltid.
 • Förberedelse av tinktur av Johannesört: 100 g av Johannesört placeras i en halv liter behållare, hällde alkohol 40% av styrkan och insisterar på en mörk plats i 10 dagar. Den erhållna tinkturen tas i ren form tre gånger om dagen innan man äter en halv tesked. Om du dricker alkohol orsakar svårighet, kan du lägga ½ kopp vatten till tinkturen varje gång innan du dricker.

Användningen av St John's wort är endast möjlig i avsaknad av kontraindikationer till dess användning.

rölleka

Gräs används för att behandla prostatit på grund av dess förmågor: att bekämpa bakterier; för att eliminera spasmer, inflammatoriska processer, uppenbarelser av flatulens; normalisera ämnesomsättningen förbättra arbetet i mag-tarmkanalen. Denna effekt beror på närvaron i yarrowsammansättningen av kraftfulla naturliga antiseptika - salicylsyra och myrsyra, cineol. Inulin i gräset framträder som en prebiotisk. Örten innehåller vitamin K, vilket ökar blodkoagulerbarheten, så det är kontraindicerat i prostatit hos patienter med blodsjukdomar. recept:

 • Förberedelse av avkokskrämer med prostatit: 15 g torra örter hällde 200 ml varmt vatten och insisterade på ångbad i ca 20 minuter. Ta örter tre gånger om dagen för 1 msk. sked.
 • Yarrowtinktur: 30 g örter hälls ett glas alkohol med en hållfasthet på 40%, det insisteras i ca 2 veckor. Tinktur tas tre gånger under dagen för 40 droppar per 1 mottagning.

Air marsh

Används vid behandling av prostatit för att minska manifestationer av inflammatorisk process, stimulering av blodcirkulationen, lugna nervsystemet. Roten innehåller ämnen som förhindrar tillväxt av stafylokocker. Infusioner calamus root lindra spasmer i kroppen, till följd av den lätt sticker ut hemligheten av prostata och minska risken för stagnation i prostatan.

 • Beredning kalmus rot tinktur för att öka potens: 7-8 matskedar kalmus rot (ca 50 g) pour alkohol ark hållfasthet av 40%. Rör om blandningen i 2 veckor vid rumstemperatur, med undantag av direkt solljus. Färdig lösning att dränera och ta 30 droppar 3 gånger under dagen före måltiden.
 • Förberedelse av ljus med aura: den torra roten av ara är malet till ett pulverformigt tillstånd. Sedan blandas en tesked pulver med 50 gram ghee av animaliskt ursprung (kan ersättas med kakaosmör). Nötkött är inte rekommenderat eftersom det inte smälter under inverkan av kroppstemperatur. Blandningen är uppdelad i 25 suppositorier, läggs på en sval plats. Använd ljus för 1 st. innan du går och lägger dig.

Applicera rot kontraindicerat i närvaro av de manliga njursjukdomar, magsår och hög syrahalt, hypotoni, är överkänsliga calamus komponenter.

persilja

Trots sin direkta relation till kryddor, har växten många användbara egenskaper, så det tar en värdig plats i växtbaserade intervall för behandling av prostatit.

Recept av traditionell medicin föreslår användning för medicinska ändamål av löv, rötter och frön från kryddor. Användbar för att äta färsk juice från persilja, som innehåller phytoncider som dödar mikrober. Komplex av B-vitaminer, liksom vitaminerna A, C, E, K, som ingår i persilja, bidrar till att stärka kärlens och kapillärerna i organets väggar.

Dessutom är persilja en kraftfull naturlig diuretikum som hjälper till att ta bort svullnad, påskynda borttagningen av toxiner från kroppen. En mild diuretisk verkan medger att växten används för någon form av prostatit:

 • Förberedelse av infusion från persiljöns rötter: Haka av persiljaens färska rota, blanda 1 msk. råmaterial med kokande vatten (500 ml), linda i en trasa och låt svalna i 8-10 timmar. Infusion kan användas under dagen för 1 matsked. varannan timme. Mängden infusion rekommenderas att variera i mängd 3 till 8 gånger beroende på svårighetsgraden av sjukdomen.
 • Konsumtion av persilja frön: med inflammation i prostata, frön av växten används i en krossad form för 0,5-1 g till 5 gånger om dagen. Du kan dricka pulvret med varmt vatten med tillsats av honung.

Läkemedel för prostatit

Komplexa effekter på orsakerna och konsekvenserna av inflammation i prostatakörteln kan ha medicinska buljonger kokta enligt folkrecept:

 • Med kronisk prostatit rekommenderas att förbereda växtbaserade extrakt från prostatit från 2 typer av örtblandningar: 1 - Roten av persilja och enbärsbär (1 tsk); 2 - Ridstång av fältet och roten av stjälken (2 tsk varje). De resulterande råvarorna blandas ihop, häll 600 ml kokande vatten och låt dem infiltreras i ½ timmar. Den resulterande infusionen är uppdelad i 4 delar och tas under hela dagen.
 • Samling av gräs från prostatainflammation med diuretisk verkan: Blanda åkerfräken ört Kamomill drogen i lika mängder, tillsätt 200 ml kokande vatten under 40 minuter och två gånger dagligen före måltid. Behandlingsförloppet är 30 dagar.
 • Med prostatit med kränkning av erektion kommer en samling av 3 matskedar att hjälpa. ayr, 4 msk. St John's wort, 3 msk. björnbär, 3 msk. linserna. Blandningen hälles i 500 ml varmt vatten och infunderas i ca 2 timmar. Infusion tas i 100 ml två gånger om dagen före måltid. Du kan lägga honung till en varm honungsinfusion efter smak.
 • En infusion av akut prostatit bereds från 70 g av St. John's wort och kamille tagen i lika stora mängder och 30 g av en kalkblandning med celandine (15 g vardera). Medicinsk örter ska blandas, sätt i en halv liter behållare och häll kokande vatten. Efter 60 min. infusionsinfusion kan tas på ½ kopp två gånger om dagen före morgon och kvällsmåltid.

Som med prostatit ofta förknippas kränkning av urinering, lindra symptomen på sjukdomen kommer att hjälpa diuretika: calendula, hästsvans, lime, citronmeliss, Stilla, kamomill, nässlor, mjölk tistel.

Fytoterapi med prostatit är en effektiv metod för behandling. Med effekten på kroppen kan medicinska växter överskrida påverkan av syntetiska droger. Det är viktigt att komma ihåg att den enda nackdelen med växtbaserad terapi är den långa perioden att använda infusioner och tinkturer för att uppnå effekten. För att avlägsna akuta symptom på sjukdomen är det därför nödvändigt att tillgripa vård och behandling med konservativ medicin.

Vilka örter kan behandla prostatit

Behandling av prostatit innebär inte bara receptbelagda läkemedel, utan även folkmekanismer som stöder det normala tillståndet hos prostata hos män.

Fytoterapi med prostatit

Varje örtmedel för prostatit bör väljas individuellt. Folkbehandling kommer inte att skada den manliga kroppen, utan stöder bara den i närvaro av en inflammatorisk process. All insamling av örter rekommenderas att ta som ett tillägg till den huvudsakliga behandlingen, och endast under överinseende av en läkare.

Till kroppen slutar inte att hjälpa till med terapeutisk terapi, växtbaserade infusioner behöver ändras varannan månad.

Varje ört har sina fördelar, vilket hjälper till att stärka den manliga kroppen. Denna lista innehåller betydande fördelar, det här är:

 • absolut tolerans
 • frånvaro av biverkningar
 • minimala kontraindikationer
 • minimal belastning på levern
 • stor nytta av långvarig behandling;
 • behandling leder inte till tarmstörning
 • möjligheten att kombinera örter med syntetiska preparat;
 • olika metoder för beredning.

Medicinska örter med prostatit har länge använts. Det är inte för ingenting att män börjar behandla inflammation från dem, snarare än med konstgjorda läkemedel, för när de tas på kroppen är det ingen skada. När allt kommer omkring kan en naturlig produkt, tack vare sina medicinska egenskaper, inte bara eliminera symptomen på prostatit, men i vissa fall lindra även sjukdomen.

På marknaden för folkbehandling erbjuds en mängd olika naturläkemedel att hjälpa en man att övervinna ett komplicerat liv, en sjukdom.

Användbara örter för inflammerad prostata

Innan du börjar behandla prostatit med örter, är det värt att veta vilken nytta de tar med kroppen.

 • Bekämpa bakterier.
 • Avlägsnande av inflammation.
 • Tillhandahållande av sedering.
 • Minskning av smärta.
 • Stödja immunsystemet.
 • Diuretisk verkan.

De vanligaste örterna är 10 blomställningar:

 • Luft är myrrigt. Verkar som ett diuretikum, tar bort bakterier från prostatakörteln, tar snabbt bort den inflammatoriska processen.
 • Periwinkle. Stimulerar mjuk prostata vävnader, normaliserar produktionen av spermier, hjälper till att stärka immuniteten.
 • Ginseng. Ökar immuniteten, lindrar inflammation även i försummade fall, accelererar läkning av små sår.
 • St John's Wort. Det är en aktiv blockerare av bakterier, eliminerar spasmer av blodkärl, förbättrar blodflödet i prostata, hjälper till att öka könshormonerna. Denna växt anses vara den första folkläkaren i människors sjukdomar i genitourinary systemet, oavsett hur försummat.
 • Nettles. Det verkar av typen av patogen. Efter intag av nässla förbättras manlig sexuell aktivitet.
 • Kardborre. Växten är oumbärlig som ett diuretikum.
 • Pion. Det är drivkraften för uppkomsten av sexuell attraktion hos män, och i behandlingen av prostatit har en lugnande effekt.
 • Groblad. Det tar bort inflammation, smärta, normaliserar epitelcellerna.
 • Lakrits. Eliminerar inflammation i det lilla bäckenet hos män, har en antispasmodisk effekt.
 • Harrow. Ökar sexuell aktivitet, balanserar arbetet med spermatozoa.

Om en man bestämmer sig för att gå igenom prostatitbehandling med örter (inflammation i prostatakörteln), bör han vara tålamod, eftersom fytoterapi innebär långvarig behandling. Men det är värt det, för den tid som tas är kompenserad genom att eliminera sjukdomen och stärka kroppen.

Första folkassistent med prostatit

Det handlar om jägare. Han anses vara en läkare som botar hundra olika sjukdomar. På grund av dess helande egenskaper används johannesört för att behandla prostatit och impotens. För att plantan ska hjälpa, skördas övre delar från dess beståndsdelar.

Om prostatit uppträder i akut form, bör dosen av Johannesjurt ökas. Med infektiös inflammation är infusionen av den "gröna healen" framställd av blommor. En väsentlig skillnad i växten från sina kollegor är att Johannesjorden normaliserar blodcirkulationen, varefter en ganska långvarig erektion uppträder hos män.

Det vanligaste receptet för behandling av prostatit är alkoholinfusion med johannesört. För tinkturen behöver du torka plantornas snittstammar, slipa den. Ta 50% alkohol, blanda med 50 gram johannesört. Lämna för att insistera på tjugoåtta dagar. Klar tinktur till stam och ta före varje måltid, men inte oftare 4 gånger om dagen.

St John's wort kan samlas både av dig själv och köpas på ett apotek. Användbara egenskaper från detta kommer inte att gå iväg.

St John's wort används för inflammation i prostata för att eliminera svullnad. Men det är värt att veta att hans användning ska kontrolleras av en läkare, han kommer att berätta att denna infusion från denna växt tas under en strikt viss tid. Självtilldelning av en sådan tinktur kan leda till funktionsfel i det manliga organs arbete.

Om du börjar behandling med Johannesört, kan du inte störa mottagningen - hela tiden. Det rekommenderas inte att lägga till extra dagar, annars kan det förekomma impotens. Efter "överdosering" med alkoholinfusion från johannesört kan det finnas avvikelser i det genitourära systemet.

Bland de få nackdelarna med denna anläggning kan noteras bitterhet i munnen, efter långtidsbehandling, en eventuell ökning av trycket, yrsel, ångest, hjärtsjukdomar, huvudvärk tills migrän.

Herbalberedningar för akut inflammation av prostatit

 • I den första behandlingsmetoden, st John's wort (2 delar), linden (1 del), kamille och celandine i beräkningen av 2: 1. Lämna i ett vattenbad (3 timmar). Buljongen tas på kvällen och före sänggåendet.
 • Vi tar en motherwort med björkblad i en andel av 2 till 1, lägg till en rosenkrans med en plantain med en dos av 1: 1. Efter att ha insisterat på att ånga i två timmar kan du börja dricka efter varje måltid.
 • Du behöver frukterna av enbär och fennikel med en hastighet av 3 till 1. persilja, kamille, lakrits vi lägger till en bit. Häll kokande vatten, låt det brygga. Ta morgon och kväll för 50 gram.

Avgifter för kronisk inflammation

 • Calendula, yarrow går i två delar. Stalk, nässla, fänkål en efter en. Drick ett avkok te på en tesked tre gånger om dagen.
 • För att förbättra tillståndet med prostatit, tar vi bladen av plantain, bearberry, gryzhnik. Varje art uppdelas i 4 delar och lägger sedan till en del björkblad. Du måste dricka ett halvt glas om dagen. Receptionen äger rum en timme före måltiden.

Behandling med örtinfusioner hjälper till med någon typ av prostatit, annat än infektiös.

Vi förbereder växtbaserade infusioner på rätt sätt

 • Dekoktioner är förberedda inte bara från blommorna i växten, men också stammar, löv.
 • För att göra avkok, tas barken, njurarna, rhizomer som grund.
 • Alla komponenter som erhålls måste krossas.
 • Tinkturer framställs endast i glas, porslin, emaljerade rätter.
 • Linjens längd är 20 minuter.
 • Buljongen ångas i eld i fyrtio minuter.
 • Varje buljong och tinktur kyles först och filtreras därefter.

Det är värt att notera att varaktigheten av behandling av prostatit med örter är ganska hög. Förloppet av standardbehandling kan vara upp till sex månader. Att vara rädd för det är det inte nödvändigt, eftersom fördelar med sådan terapi är stora, särskilt då negativa effekter saknas.

Vid behandling av örter från prostatit används alkoholhaltiga tinkturer, vilket kräver ett allvarligt tillvägagångssätt. De kan bara utse en specialist, baserat på närvaro av män i kroniska sjukdomar. Det är viktigt att ta hänsyn till och ta tinkturer på alkohol, till exempel med problem med magen, du kan inte dricka tinktur hungrig.

Vanligtvis är växtbaserade infusioner gjorda av flera växter. För att korrekt förbereda rätt läkemedel är det värt att veta vilka blomställningar som kombineras med varandra. Den rätta kombinationen kommer att ge mer fördel för kroppen än slumpmässigt insamlad.

Varje recept på växtbaserade läkemedel kan inte bota prostatit hos män, vilket kräver en integrerad metod. I behandlingen bör det vara inblandat inte bara folkläkning, utan även läkemedel utgivna av en specialist. Ur prostatit är örter effektiva för att lindra symtomen, och även i början av inflammation i prostata. Under alla omständigheter är samråd med den behandlande läkaren nödvändig, eftersom det endast är möjligt att behandla örter med medicinska preparat.

Mer information om växtbaserad medicin hittar du genom att titta på videon:

Vilka örter att dricka med prostatit hos män

Vilka örter kan behandla prostatit

 • Fytoterapi med prostatit
 • Användbara örter för inflammerad prostata
 • Första folkassistent med prostatit
 • Herbalberedningar för akut inflammation av prostatit
 • Avgifter för kronisk inflammation
 • Vi förbereder växtbaserade infusioner på rätt sätt

Behandling av prostatit innebär inte bara receptbelagda läkemedel, utan även folkmekanismer som stöder det normala tillståndet hos prostata hos män.

Fytoterapi med prostatit

Varje örtmedel för prostatit bör väljas individuellt. Folkbehandling kommer inte att skada den manliga kroppen, utan stöder bara den i närvaro av en inflammatorisk process. All insamling av örter rekommenderas att ta som ett tillägg till den huvudsakliga behandlingen, och endast under överinseende av en läkare.

Till kroppen slutar inte att hjälpa till med terapeutisk terapi, växtbaserade infusioner behöver ändras varannan månad.

Varje ört har sina fördelar, vilket hjälper till att stärka den manliga kroppen. Denna lista innehåller betydande fördelar, det här är:

 • absolut tolerans
 • frånvaro av biverkningar
 • minimala kontraindikationer
 • minimal belastning på levern
 • stor nytta av långvarig behandling;
 • behandling leder inte till tarmstörning
 • möjligheten att kombinera örter med syntetiska preparat;
 • olika metoder för beredning.

Medicinska örter med prostatit har länge använts. Det är inte för ingenting att män börjar behandla inflammation från dem, snarare än med konstgjorda läkemedel, för när de tas på kroppen är det ingen skada. När allt kommer omkring kan en naturlig produkt, tack vare sina medicinska egenskaper, inte bara eliminera symptomen på prostatit, men i vissa fall lindra även sjukdomen.

På marknaden för folkbehandling erbjuds en mängd olika naturläkemedel att hjälpa en man att övervinna ett komplicerat liv, en sjukdom.

Användbara örter för inflammerad prostata

Innan du börjar behandla prostatit med örter, är det värt att veta vilken nytta de tar med kroppen.

 • Bekämpa bakterier.
 • Avlägsnande av inflammation.
 • Tillhandahållande av sedering.
 • Minskning av smärta.
 • Stödja immunsystemet.
 • Diuretisk verkan.

De vanligaste örterna är 10 blomställningar:

 • Luft är myrrigt. Verkar som ett diuretikum, tar bort bakterier från prostatakörteln, tar snabbt bort den inflammatoriska processen.
 • Periwinkle. Stimulerar mjuk prostata vävnader, normaliserar produktionen av spermier, hjälper till att stärka immuniteten.
 • Ginseng. Ökar immuniteten, lindrar inflammation även i försummade fall, accelererar läkning av små sår.
 • St John's Wort. Det är en aktiv blockerare av bakterier, eliminerar spasmer av blodkärl, förbättrar blodflödet i prostata, hjälper till att öka könshormonerna. Denna växt anses vara den första folkläkaren i människors sjukdomar i genitourinary systemet, oavsett hur försummat.
 • Nettles. Det verkar av typen av patogen. Efter intag av nässla förbättras manlig sexuell aktivitet.
 • Kardborre. Växten är oumbärlig som ett diuretikum.
 • Pion. Det är drivkraften för uppkomsten av sexuell attraktion hos män, och i behandlingen av prostatit har en lugnande effekt.
 • Groblad. Det tar bort inflammation, smärta, normaliserar epitelcellerna.
 • Lakrits. Eliminerar inflammation i det lilla bäckenet hos män, har en antispasmodisk effekt.
 • Harrow. Ökar sexuell aktivitet, balanserar arbetet med spermatozoa.

Om en man bestämmer sig för att gå igenom prostatitbehandling med örter (inflammation i prostatakörteln), bör han vara tålamod, eftersom fytoterapi innebär långvarig behandling. Men det är värt det, för den tid som tas är kompenserad genom att eliminera sjukdomen och stärka kroppen.

Första folkassistent med prostatit

Det handlar om jägare. Han anses vara en läkare som botar hundra olika sjukdomar. På grund av dess helande egenskaper används johannesört för att behandla prostatit och impotens. För att plantan ska hjälpa, skördas övre delar från dess beståndsdelar.

Om prostatit uppträder i akut form, bör dosen av Johannesjurt ökas. Med infektiös inflammation är infusionen av den "gröna healen" framställd av blommor. En väsentlig skillnad i växten från sina kollegor är att Johannesjorden normaliserar blodcirkulationen, varefter en ganska långvarig erektion uppträder hos män.

Det vanligaste receptet för behandling av prostatit är alkoholinfusion med johannesört. För tinkturen behöver du torka plantornas snittstammar, slipa den. Ta 50% alkohol, blanda med 50 gram johannesört. Lämna för att insistera på tjugoåtta dagar. Klar tinktur till stam och ta före varje måltid, men inte oftare 4 gånger om dagen.

St John's wort kan samlas både av dig själv och köpas på ett apotek. Användbara egenskaper från detta kommer inte att gå iväg.

St John's wort används för inflammation i prostata för att eliminera svullnad. Men det är värt att veta att hans användning ska kontrolleras av en läkare, han kommer att berätta att denna infusion från denna växt tas under en strikt viss tid. Självtilldelning av en sådan tinktur kan leda till funktionsfel i det manliga organs arbete.

Om du börjar behandling med Johannesört, kan du inte störa mottagningen - hela tiden. Det rekommenderas inte att lägga till extra dagar, annars kan det förekomma impotens. Efter "överdosering" med alkoholinfusion från johannesört kan det finnas avvikelser i det genitourära systemet.

Bland de få nackdelarna med denna anläggning kan noteras bitterhet i munnen, efter långtidsbehandling, en eventuell ökning av trycket, yrsel, ångest, hjärtsjukdomar, huvudvärk tills migrän.

Herbalberedningar för akut inflammation av prostatit

 • I den första behandlingsmetoden, st John's wort (2 delar), linden (1 del), kamille och celandine i beräkningen av 2: 1. Lämna i ett vattenbad (3 timmar). Buljongen tas på kvällen och före sänggåendet.
 • Vi tar en motherwort med björkblad i en andel av 2 till 1, lägg till en rosenkrans med en plantain med en dos av 1: 1. Efter att ha insisterat på att ånga i två timmar kan du börja dricka efter varje måltid.
 • Du behöver frukterna av enbär och fennikel med en hastighet av 3 till 1. persilja, kamille, lakrits vi lägger till en bit. Häll kokande vatten, låt det brygga. Ta morgon och kväll för 50 gram.

Avgifter för kronisk inflammation

 • Calendula, yarrow går i två delar. Stalk, nässla, fänkål en efter en. Drick ett avkok te på en tesked tre gånger om dagen.
 • För att förbättra tillståndet med prostatit, tar vi bladen av plantain, bearberry, gryzhnik. Varje art uppdelas i 4 delar och lägger sedan till en del björkblad. Du måste dricka ett halvt glas om dagen. Receptionen äger rum en timme före måltiden.

Behandling med örtinfusioner hjälper till med någon typ av prostatit, annat än infektiös.

Vi förbereder växtbaserade infusioner på rätt sätt

 • Dekoktioner är förberedda inte bara från blommorna i växten, men också stammar, löv.
 • För att göra avkok, tas barken, njurarna, rhizomer som grund.
 • Alla komponenter som erhålls måste krossas.
 • Tinkturer framställs endast i glas, porslin, emaljerade rätter.
 • Linjens längd är 20 minuter.
 • Buljongen ångas i eld i fyrtio minuter.
 • Varje buljong och tinktur kyles först och filtreras därefter.

Det är värt att notera att varaktigheten av behandling av prostatit med örter är ganska hög. Förloppet av standardbehandling kan vara upp till sex månader. Att vara rädd för det är det inte nödvändigt, eftersom fördelar med sådan terapi är stora, särskilt då negativa effekter saknas.

Vid behandling av örter från prostatit används alkoholhaltiga tinkturer, vilket kräver ett allvarligt tillvägagångssätt. De kan bara utse en specialist, baserat på närvaro av män i kroniska sjukdomar. Det är viktigt att ta hänsyn till och ta tinkturer på alkohol, till exempel med problem med magen, du kan inte dricka tinktur hungrig.

Vanligtvis är växtbaserade infusioner gjorda av flera växter. För att korrekt förbereda rätt läkemedel är det värt att veta vilka blomställningar som kombineras med varandra. Den rätta kombinationen kommer att ge mer fördel för kroppen än slumpmässigt insamlad.

Varje recept på växtbaserade läkemedel kan inte bota prostatit hos män, vilket kräver en integrerad metod. I behandlingen bör det vara inblandat inte bara folkläkning, utan även läkemedel utgivna av en specialist. Ur prostatit är örter effektiva för att lindra symtomen, och även i början av inflammation i prostata. Under alla omständigheter är samråd med den behandlande läkaren nödvändig, eftersom det endast är möjligt att behandla örter med medicinska preparat.

Mer information om växtbaserad medicin hittar du genom att titta på videon:

Medicinering Prostonia från prostatit

I fallet med en inflammatorisk process i prostata, är det meningsfullt att en man talar om en sjukdom som prostatit. I medicin anses det inte vara sällsynt och svårt att bota, men för en man blir sjukdomen ett helt smärtprov. Under lång tid kan prostatit inte visa sig, men på grund av påverkan av flera orsaker kan det förvärras. Och först efter eliminering av sådana förutsättningar kan man börja direkt behandling av prostatit.

Ett sådant läkemedel som Prostanorm från prostatit kan användas både för behandling av sjukdom och dess förebyggande. Specificiteten av komponenterna i läkemedlet syftar till att förebygga eventuella abnormiteter och sjukdomar i prostata hos en man, inklusive tumörformationer. Dessutom använder modern medicin detta läkemedel i fallet med prostata adenom, liksom högkvalitativ prostatahyperplasi.

Komposition och egenskaper hos preparatet

Den främsta fördelen, som fördelar läkemedlet Prostanorm positivt från analoger och liknande i praktiken läkemedel - växtbas i kompositionen. I farmakologin hänvisar Prostanorm till de galeniska formerna av medicin, vilket innefattar animaliska och vegetabiliska råmaterial. I allmänhet förutsätter kompositionen en aktiv substans - växtekstrakter, liksom hjälpämnen, genom vilka tabletterna och lösningen bildas.

 1. Aktiva Prostanorm-komponenter:
 • St John's wort;
 • goldenrod gräs av kanadensiska;
 • Rott och rhizom av Echinacea purpurea;
 • lakritsrot.
 1. Hjälpämnen:
 • potatisstärkelse;
 • gelatin;
 • socker;
 • laktos;
 • talk;
 • kalciumstearat.

Dessutom, om vi pratar om den tablettformade prostormformen, för att de används, använd en mängd ämnen som skapar ett skal. En tablett innehåller 50 mg växtaktiva extrakt.

Formutsläpp: droppar, tabletter, ljus

Tillverkare av sådant läkemedel för män är företaget CJSC "FPK Farmvilar", beläget i Ryssland. För att underlätta användningen av läkemedlet och under förutsättning av kontraindikationer utfärdade tillverkare omedelbart tre former av Prostanorm:

 1. Drop. Denna form av frisättning antar grunden för växtkomponenter tillsammans med etylalkohol. I 1 liter av detta medel förväntas 250 g växtämne.
 2. Tabletter. Växtämnena i ett sådant läkemedel komprimeras till tabletter av hjälpämnen, och en sådan tablett innehåller 50 mg aktiva ingredienser.
 3. Ljus. Under villkor av kontraindikationer mot de två ovannämnda Prostanorm formerna kan läkemedlet användas topiskt för att skydda sig mot biverkningar.

Prostanorm: bruksanvisningar

För att få en terapeutisk effekt är det viktigt att följa instruktionerna från Prostanorm-administrationen. Typiskt ordineras behandlingsregimen och optimala doser av den behandlande läkaren, men i förpackningen åtföljs läkemedlet av en instruktion med allmänt accepterade normer. Enligt henne på en dag blir effektiv dos av läkemedlet ca 200-400 mg, vilket bör tas två gånger om dagen.

Eftersom läkemedlet är en växt med minimala kontraindikationer och biverkningar, bör det tas ungefär 6-7 veckor. I det här fallet rekommenderar alla läkare att dela in läkemedlet och äta. Den vanliga regeln är att ta tabletter, antingen en halvtimme före måltiden eller 60 minuter efter att ha ätit. Detsamma gäller för användning av Prostanorm.

Om vi ​​pratar om ett flytande extrakt löses en halv tesked lösningen i 50 ml rent vatten. Denna blandning bör tas tre gånger om dagen, också mellan att äta. Ungefärlig behandlingstid med denna frisättningsform är 6-7 veckor, som vid behandling med tabletter. Det är inte nödvändigt att förlita sig på de föreskrivna doserna av tillverkaren av läkemedlet, eftersom varje man har en individuell organism och kan uppfattas annorlunda på medicinen.

Kontraindikationer och biverkningar

På grund av att preparatet innehåller etylalkohol, kan Prostanorm kontraindiceras för användning av många män. Dessutom glöm inte att även de mest värdefulla växterna och örterna kan ta biverkningar.

Därför måste du läsa listan över kontraindikationer innan du börjar behandling med ett sådant läkemedel:

 • akut form av glomerulonefrit;
 • Symptomatiska sjukdomar i den akuta fasen, svullnad, multipel skleros, leukemi;
 • förekomst av bindvävssjukdomar av diffus typ;
 • autoimmuna sjukdomar;
 • alkoholintolerans
 • överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

När man talar om biverkningarna från användningen av Prostanorm upptäcktes de praktiskt taget inte i medicinsk praxis. Eftersom det inte finns några kemiska syntetiska komponenter i kompositionen av medlet, och växtekstrakter fungerar som aktiva ingredienser, kan en enda bieffekt vara en allergi.

Var kan man köpa och hur mycket kostar Prostanorm?

Det finns inga problem att bestämma var man ska köpa Prostanorm. Idag finns ett sådant unikt och säkert verktyg för terapi av prostatit och andra manliga sjukdomar hos någon apotek. Dessutom är många internetbutiker engagerade i spridningen av Prostanorm, vilket är så modernt i det moderna samhället.

Priset på läkemedlet i apotek och nätbutiker kan vara något annorlunda. Allt beror på leverantörens region, apotekets prispolitik, eftersom de flesta apotek ställer olika marginaler till kostpriset. I genomsnitt är priset för Prostanorm 129-170 rubel för flytande tinktur i en 50 ml flaska. För en 100 ml flaska måste du betala ca 161-210 rubel. Tablettform innebär försäljning av 30 tabletter för 230-300 rubel.

Mäns återkoppling

Prostatit började uppträda diskret under mild obehag under samlag med sin fru. Först stängde jag mina ögon mot det, men då började smärtan känna under urinering. I receptionen skrev doktorn Prostanorm, som jag vände i tid, och det var inte nödvändigt att dricka antibiotika och starka droger. Efter en tredjedel av kursen kände jag mig redan lättnad, och sex blev åter ett nöje.

Smärta under toalettbesök blev regelbundet, vilket ledde till att jag blev en vanlig besökare på kliniken. Läkaren utförde först antimikrobiell behandling, eftersom orsaken till prostatit var svampen. Därefter utsåg han Prostanorm, eftersom min kropp redan var utmattad med piller. Herbal botemedel var överraskande snabb.

Efter diagnosen berättade doktorn att jag plockade upp infektionen genom samlag, på grund av vilket jag bara överväldigades av prostatit. Han tog först syntetiska droger, varifrån han började störa levern och njurarna. Läkaren bestämde sig för att leta efter alternativa sätt, varefter han förskrivit mig Prostanorm. Efter att ha avslutat hela kursen glömde jag förvirringen och smärtan i prostata för alltid.

Droganaloger

Eftersom Prostanorm är en ny generation drog utan syntetiska substanser, med bara växtextrakt, kan modern läkemedel ännu inte erbjuda en liknande analog.

Men samtidigt finns det ett antal droger med en annan komposition, men en liknande specificitet av åtgärd:

 • Afala tabletterad form;
 • Vitaprost i form av suppositorier och tabletter;
 • Kanefron H-lösning och dragees;
 • Lyspeflan-lösning och flytande extrakt;
 • Lesceptyl lösning;
 • Prostagerb H i tabletter;
 • Prostatilen-lyofilizat-tabletter och suppositorier;
 • Renel;
 • Rovatinex kapslar;
 • Samprost lyophilizate;
 • Solidify compositum C i form av en lösning;
 • Spemann och Spemann Forte tabletterad form;
 • Suprelimf i form av suppositorier;
 • Tentex Forte tabletter;
 • Uroprost i form av ljus;
 • Flaronin tabletterad form eller pulver;
 • Cyston i form av tabletter;
 • Röda rotsvätsketankur.

Endast den behandlande läkaren kommer att kunna välja den optimala ersättningen för Prostanorm bland ovannämnda liknande i de specifika effekterna av drogerna.

Hur fungerar Prostanorm?

Växtberedningen Prostanorm kan tas oralt, inte bara för att behandla prostatit, men också för att förhindra många andra abnormiteter, patologier och sjukdomar. Allt detta beror på anläggningens specifika åtgärder:

 • en antiinflammatorisk effekt som avlägsnar svullnad i hjärtat av sjukdomen, vilket bidrar till avlägsnande av inflammatorisk vätska;
 • Effekter av kärlskydd, det vill säga att stärka väggarna i små kärl och kapillärer;
 • anestetisk effekt, vilket är så viktigt för prostatit;
 • regenerering av prostatavävnad och stimulering till produktion av könshormoner;
 • en diuretisk åtgärd som tillåter att avlägsna mikrober och patogena bakterier.

Prostanorm-komponenter har visat sig kunna eliminera många mikrober, såsom stafylokocker, Escherichia-klassbakterier (dvs. E. coli) och Candida-jästsvampar. Läkemedlet kan användas som ett oberoende medel för behandling eller profylax, såväl som i en komplex systemisk behandling av prostatit.

Behandling av prostatit med traditionell medicin

Bland de vanliga hankjukdomarna är prostatit särskilt framträdande. Enligt statistiska data påverkas den manliga delen av befolkningen i åldrarna 30-50 år. Inflammation av prostata orsakar ofta en stagnerande process i organen i det lilla bäckenet, mindre ofta förekomsten av en smittsam bakgrund. Tillägg läkemedelsbehandling av prostatit med folkmekanismer är tillåtet, efter samråd med en specialist.

Vad bidrar till utvecklingen av prostatit

För att förstå hur man bota prostatit måste man förstå orsakerna till sitt utseende, identifiera symptom och diagnostisera sjukdomen. Beroende på sjukdomenas försummelse och dess manifestationsfaktorer skiljer sig behandlingsmetoden. Inflammation av prostata hos män uppträder ofta vid bristande överensstämmelse med lämplig kost och livsstil. Förekomsten av en sjukdom kan påverkas av missbruk av starka alkoholhaltiga drycker, ett stort antal i kosten av feta, stekt, salt, sur och kryddig mat. Regelbunden fysisk ansträngning, som spänner i ländryggsregionen, perineum, orsakar stillastående processer i hankroppen. Överträdelse av full cirkulation i bäckenorganen eller stasis av utsöndring i prostata leder ofta till ett kroniskt stadium av sjukdomen. Inflammad prostata utan snabb behandling kan orsaka utvecklingen av en smittsam sjukdomsform.

Främja inflammation sådana faktorer:

 • långvarig hypotermi hos kroppen
 • brist på regelbundet sexliv;
 • sjukdomar i det genitourära systemet av kronisk natur
 • bäckenets trauma
 • frekvent onani;
 • Oskyddad sexuell kontakt med en smittad partner.

För att bota kronisk prostatit är det först och främst nödvändigt att ta reda på de faktorer som påverkar sjukdomsutvecklingen och neutralisera dem.

Hur sjukdomen manifesterar sig

Beroende på sjukdomsformen - akut eller kronisk, varierar de primära symtomen. För att i tid upptäcka det inflammatoriska förfarandet i prostata, bör du noggrant övervaka signalerna för din egen organism. Bestäm uppkomsten av en akut form av sjukdomen kan vara av sådana skäl:

 • problem med urinering
 • smärtsamma känslor under avföring, samlag, ejakulation;
 • värk i smärtbenen
 • minskad sexuell aktivitet, impotens.

Utan snabb tillgång till specialister kan den akuta formen av sjukdomen passera till en kronisk prostatit av en smittsam typ. I detta fall kommer symtomatologin att vara annorlunda:

 • rodnad på könsorganen;
 • vitaktig beläggning på penisens huvud
 • ökad kroppstemperatur med jämna mellanrum;
 • allvarlig klåda i penis, särskilt förhuden och huvudet;
 • långvarig och smärtsam urinering.

När inflammationen i prostata utvecklas, blir symtom på sjukdomen märkbar. Om de upptäcks, kontakta en specialist omedelbart.

Behandling av prostatit och traditionell medicin

Efter diagnos av sjukdomen börjar behandling av infektiös prostatit. Traditionell medicin erbjuder medicinskt eller kirurgiskt lättnad från en sjukdom. Komplexet med speciella preparat och fysioterapeutiska procedurer är mest effektivt vid tidiga behandlingssteg. Kirurgisk operation som ett botemedel mot prostatit är ett sällsynt fenomen, som används i särskilt svåra och försummade fall. Dessa inkluderar suppuration av prostatakörteln, fullständigt upphörande av urinutflöde, fistlar, abscesser eller bildandet av blodproppar.

Många patienter undrar om hembehandling för prostatit är möjlig. Enligt experter kan traditionell medicin inte vara mindre effektiv än läkemedelsbehandling. Detta förklaras av användningen av enkla, naturliga komponenter, utan kemiska föroreningar.

Pumpa frön i folkterapi

En av de vanligaste lösningarna som ofta används för att behandla prostatit är råa pumpa frön. Produktens popularitet bestäms av den höga procentdelen zink, vilket är nödvändigt för prostats fullständiga arbete hos män. Att fylla den dagliga zinkhastigheten är tillräckligt för att äta 30 frön av pumpa i sin råa form. Du kan konsumera dem båda samtidigt, före måltiden, och dela upp i flera delar, beroende på antal måltider.

Ett effektivt recept för behandling av prostatit med pumpafrön är följande metod. För beredning av medicinska bollar tar det 500 g råa, skalade frön och 200 g honung. Frön måste passeras genom köttkvarn och blandas med honung tills den är jämn. Små bollar med en diameter av 3-4 cm är gjorda från den erhållna blandningen. Det erhållna läkemedlet förvaras i kylskåp, 1 enhet används. 30 minuter före måltider före varje måltid. För att behandla prostatit med folkmekanismer var det mest effektiva, bollarna måste gradvis lösas upp i munhålan utan att svälja dem hela.

Propolis vid behandling av prostatit

Vid kronisk prostatit används propolis ofta för behandling. Detta är en av de mest kraftfulla antiinflammatoriska och antispasmodik som traditionell medicin använder. Propolis kan användas för att framställa en lösning för mikroclyster eller terapeutiska ljus. Receptet för behandling med enema är som följer. I en emaljpanna, värm vegetabilisk olja till en temperatur på 40-50 grader. I en varm olja bör introduceras 15 g propolis, kallt till kroppstemperatur. Mikroklymer placeras varannan dag för 30-40 ml, behandlingsförloppet varar 20 dagar.

För att förbereda ljus, för att behandla prostatit, måste du ta 5 g förfryst propolis. Den beredda produkten males grundligt och blandas med 100 g smält getfett. När blandningen börjar bli congeal, görs små ljus, vilket före införande i analöppningen. Klara ljus lagras i kylskåpet, behandlingstiden kan vara upp till 30 dagar.

Det mest effektiva receptet från propolis kräver en klar överensstämmelse med doseringen av komponenter. För att förbereda ljus behöver du:

 • kakaosmör - 100 g;
 • propolis krossad - 7,5 g;
 • Perga - 4,5 g;
 • royal gelé - 4,5 g;
 • naturlig honung - 12 g.

Den feta basen smälts i ett vattenbad till en tjock gräddfil, varefter det är nödvändigt att tillsätta propolis och koka tills en homogen massa erhålls. Sedan tillsätt resten av ingredienserna, omrör blandningen kontinuerligt. Det är viktigt att inte tillåta uppvärmning av massan över temperaturen på 40 grader. En färdig blandning för behandling av prostatit folkmekanismer hemma kyls i en naturlig miljö tills den är fullständigt stelnad. Att ansöka är nödvändig på en bit i perioden 25-30 dagar före en dröm.

Kastanjebrun med inflammation i prostata

Behandling av prostata med folkmedicin är omöjligt utan den vanliga hästkastan. Terapin använder både ett grönt, prickigt skal och en torr brun skal av fostret. För beredning av tinkturer från en torr skal är mogna frukter mest lämpliga, vars skorpa redan lämnar kärnan. Torrskal ska krossas, följt av 3 msk. Skedar av pulver hälls i 600 ml kokande vatten. Infusion lämnas över natten, du kan använda en termosflaska. På morgonen indunstas den erhållna tinkturen i ett vattenbad till 200 ml. Läkemedlet för prostatit tas 3 gånger om dagen, 30 droppar i en dos, i en timme 60 minuter före måltid. Behandlingstiden är 20-25 dagar.

Metoder för att behandla kronisk prostatit med hjälp av ett snyggt skal av en ung kastanje är att förbereda en speciell buljong. Det tar 300 g grönt skal med spines, som måste hällas i 1 liter vatten och kokas i 15 minuter. Från den resulterande kylda buljongen kan du göra enemas i 200 ml 2 gånger i veckan. Du kan också dricka ett avkok istället för te, men kom ihåg att agenten stimulerar aptiten.

För att behandla prostatit hästkastan är användbar tinktur av en tunn brun hud av fostret. För 1 liter vodka, ta 100 g torr markskal. Blandningen infunderas i 14 dagar på en mörk plats. Efter tiden måste tinkturen filtreras och förvaras i kylskåpet. Ta 25 droppar, som blandas med 80 ml kokt vatten. Hela behandlingen är 21 dagar, varefter du ska ta en paus i 7 dagar.

Användbara egenskaper persilja

Folk recept för behandling av kronisk prostatit inkluderar ofta persilja. Växtens förmåga att snabbt avlägsna inflammatorisk process och återställa manlig kraft är känd från antiken. Persilja med prostatit är en av de bästa källorna till näringsämnen för kroppens mikroflora.

För behandling av den manliga sjukdomen används inte bara den gröna persiljan, frön och rotan av växten är också användbara.

Vid framställning av läkemedel från en vanlig växt kan både fräscha och torkade rötter närma sig. Roten av persilja från prostatit tas som en tinktur. För dess förberedelse bör den färskroten tvättas noggrant och krossas med en kniv. Den resulterande massan hälls med kokande vatten i andelen 1 msk. sked av rot, ta 100 ml varmt vatten. För att insistera på ett läkemedel är det nödvändigt 12 timmar efter det att det filtreras och accepteras på 1 st. sked innan du äter.

Tinktur av torr persilja rot antas på liknande sätt. Behandlingsbehandlingen skiljer sig endast i den andel som är nödvändig för beredning. Det borde ta 4 msk. skedar av rot per 100 ml kokande vatten. Behandlingsförloppet med hemtinkturer är 21-28 dagar, beroende på sjukdomsstadiet.

Förutom roten, föreslår folkbehandlingar för prostatit användning av grönska och persilja. Från saftiga färska örter bereda juice, som tas 3 gånger om dagen, 1 msk. sked 30 minuter innan du äter. Ett medicinskt avkok framställs av frön av användbar krydda. För att göra det ska 4 teskedar frön krossas till pulver och häll 250 ml kokande vatten. Buljongen kokas i 15 minuter, varefter det kyls. Behandlingsförloppet 21 dagar till 1 msk. sked av buljong 5-6 gånger om dagen.

Läkemedel i behandling av sjukdom

Behandling av prostatit med örter och folkmedicin är utbredd. Läkemedel av naturen kan ha olika effekter på kroppen:

 • antibakteriell effekt ges av sådana växter - oregano, akonit, chokeberry, höfter, celandine;
 • Att ta bort den inflammatoriska processen kommer att hjälpa St John's wort, salvia, lime färg, calendula;
 • till restaurerande och tonic växter, kan du inkludera hallon, currants, nässlor, tranbär,
 • örter som har en lugnande effekt - mynta, timjan, valerian, kamomill.

Hembehandling av prostatit är en komplex behandling av medicinska växter. Från dem förbereder buljonger, tinkturer, lotioner, ljus, lösningar för enema.

Behandling med celandine

För att bli av med sjukdomen har celandine en stark effekt. På grund av sin förmåga att lindra inflammation, för att ge antibakteriell verkan, är behandling av prostatit med celandine hemma väldigt populär. Det finns tre huvudmetoder som har en positiv effekt på att bli av med en sjukdom:

För att förstå hur man behandlar prostatit med folkmedicin är det viktigt att veta rätt formulering och effekt av medicinska växter på människokroppen. Behandlingsförloppet med hemrecept kan variera beroende på graden av försummelse av sjukdomen och nå 6 månader.

Örter för honung

Förstöring av kronisk prostatit behandlas effektivt med infusion av medicinska örter på honung. Förbereda följande ingredienser:

 • Calendula (guldblomma) blommor - 30 g;
 • ryttarefält - 25 g;
 • elekampan (rhizom) - 15 g;
 • nässla - 10 g;
 • pepparmynta (löv) - 10 g;
 • Sage leaf - 10 g;
 • honung naturlig - 20 g.

Den torra markblandningen ångas i en termos i 500 ml kokande vatten, lämnas i 2-3 timmar för infusion. Klar infusionsfilter, tillsätt honung och ta 100 ml 30 minuter före måltid, 3 gånger om dagen.

Skörda örter

Folkmekanismer för kronisk prostatit hos män består ofta av insamling av medicinska örter. Ett av de vanliga recepten, som hjälper till att snabbt bli av med smärta i hjärtkärnan och lindra inflammation i prostata, är som följer:

 • enbärbär - 40 g;
 • lakritsrot - 15 g;
 • Roten av vanlig persilja är 15 g;
 • fänkål - 15 g;
 • kamilleblommor - 15 g.

Torka blandningen i pulver och häll 500 ml vatten, elda och koka efter kokning i 15-20 minuter. Låt koka i 10-15 minuter, spänn genom gasbind och sätt i kylskåpet. Behandlingsförloppet, efter symtom av sjukdomen identifieras, är 20 dagar, 1 msk. sked 2 gånger om dagen, en timme före en måltid.

Stearinljus för prostatit vid hembehandling

Hem rättsmedel mot prostatit kan ha en positiv effekt. Men innan du använder dem ska du konsultera en urolog. Effektiva folkmekanismer hemma kan betraktas som ljus av egen produktion från naturprodukter.

För att göra ljus med människans metod måste du ta 3 msk. skedar av rågmjöl, 1 rå kycklingägg, 1 tsk naturlig honung. Alla ingredienser försiktigt knådas i en brant deg, och bildar sedan ljusstorlek på hälften av lillfingeren. Läkemedlet förvaras i kylskåp. Efter att ha funnit tecken på kronisk sjukdom, applicera färdiga suppositorier två gånger om dagen, på morgonen och på kvällen efter evakuering av tarmarna.

Folkemedicin för prostatit kan snabbt och effektivt rädda en man från en sjukdom, förstås i kombination med traditionell medicin. Det är viktigt att strikt följa receptet, lyssna på specialisternas åsikt och noggrant behandla din hälsa.

Vem sa att bota prostatit hårt?

Att döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - en seger i kampen mot prostatit är inte på din sida... och dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • smärta i underlivet, skrot, perineum
 • upprörd urinering
 • sexuell dysfunktion.

Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning? Följ länken och ta reda på hur en urolog, en läkare av högsta kategori, VG. Andrievsky rekommenderar behandling av prostatit...