Huvud
Behandling

Örter för behandling av prostata adenom

Adenom av prostata är en godartad tumör som under tillväxten orsakar alltmer obehag och orsakar allvarliga komplikationer. Denna sjukdom utvecklas emellertid långsamt, vilket ger tillräckligt med tid för en omfattande kamp mot den. Operativ ingripande i detta fall radikalt och i tidiga skeden är inte nödvändigt.

Därför finns det Ett alternativt sätt att bekämpa sjukdomen, vilken orsakar inte biverkningar och kan utföras från början av ursprungssteget. Detta är en växtbaserad behandlingsmetod som har visat sig vara effektiv i folkmedicin. Typer av behandling - främst infusioner och avkok, som måste tas vid vissa tider på dagen, samt bad, enemas och en viss diet.

Herbal infusioner och örtte

Dekoktioner är berusade 3-4 under dagen och innan de äts. Dessa är avkok av löv av hassel och medicinal sparris, lungwort, tall. Även om de efter kokning måste insisteras från 5 minuter före kylning. Genom att använda dem kan du minska frekvent uppmaning och tryck vid urinering.

Det finns alkoholhaltiga infusioner som måste tas vid vissa tider på dagen:

 1. Lakrits, lakrits naken (1 msk per 500 ml.) Koka i 10 minuter och drick 50 g. före varje måltid
 2. Kockrot (1 matsked per 500 ml) koka i 10 minuter och drick på ett glas fyra gånger om dagen före måltiderna.
 3. Lökskal (1,2 koppar för 500-600 ml.) Koka i 5 minuter, låt stå i en timme, drick på tom mage på morgonen och före middagen;
 4. Aloe (1 blad per 250 gram) hälls och infunderas i 10 dagar, att dricka på en tom mage på morgonen;
 5. En vitlöksklyfta för 15 skedar vatten hälls med vatten och infunderas i 10 timmar, druckit 1/4 kopp efter varje måltid.

Du kan koka och insistera 5-7 buljonger av gran, misteltav, asp. Roten på teckensnittet är särskilt effektiv. Den måste användas så snart som möjligt.

De buljonger som används under dagen tillämpas av kursen från två veckor till en månad. Infusioner som används vid olika tidpunkter på dagen - en kurs om fem till tjugo dagar.

Växtberedningar och te

För att fullständigt bota prostata adenom behöver du närma sig hembehandling på ett komplicerat sätt. Samtidigt kommer sådana beredda skördar av örter att bli mer effektiva:

Kipray, horsetail, celandine, medinitsa-1/4 lika stor del av varje torrt ört (1 liter per halv liter vatten) insisteras 40 minuter och en halv kopp öl är berusad fyra gånger om dagen. En sådan samling kan användas för mikroklappar.

Blommor cornflower och naken lakrits - 1 del, lämnar björnbär - 3 delar. Brew 10 g per glas, stå i 15 minuter, sval 45. Ta 2-3 matskedar 15 minuter före måltid.

Rot av valerian och ark av melissa för 15gr. Doftande rot- och getegås med 45 gr. Brew 1 msk. på ett glas och insistera 15 min. Drick med svårighet urinering och spasmer i urinblåsan.

Vit misteltex, kardborre rot, majsstammar, gås goatee, ört peppar ört 15 gr. vardera. Brewed 1 msk. - 1 glas, insisterade tills helt kylt.

Herbal preparat är lätt att köpa i nästan alla apotek. Förutom att äta urtete, oavsett mat, rekommenderas att de ingår i kosten. Den ska vara försedd med ett högt fiberinnehåll, och innehåller även mer lök och vitlök. Ett komplett utbud av användbara örter för prostata kan hittas endast i klostret från prostatit.

Andra växtbaserade behandlingar

Örter i behandling av prostatacancer kan användas och externa metoder. För detta är det möjligt att genomföra terapeutiska mikroklappar från sådana gräs som propolis, kalendula, kamomill, ingefära, yarrow, violett, morwort. Mikrolykster är mycket mer användbara, eftersom de inte påverkar lever- och mag-tarmkanalen. De kommer in i blodet snabbare och är mycket mer effektiva i beröm. Mikroklyster administreras med 40-50 ml med hjälp av en päron.

Du kan utföra terapeutiska växtbaserade bad, inklusive stillasittande. De hjälper till med inflammation. För detta, i lika stor utsträckning, tas herrens salvia, kamomill, lind, krypande timjan. Två matskedar örtgräs waddling och blommor av willow-tea. I allmänhet tas 5 matskedar ur örter per 3 liter kokande vatten. Vidare måste de kokas, filtreras och hällas i ett stort bassäng.

Det tar ett bad i sittande läge från 15 minuter till en kvart i timmen. För stillasittande bad kan du använda mintinfusion och havrebuljong: 50 gr. mynta löv för 1,5 koppar korn eller 2 koppar havregryn rör i 5-6 liter kokande vatten. Utbytbar avkok för bad kan tillverkas av kamomill ekbark. Förfarandet görs före sänggåendet, regelbundet i två veckor.

Växtbaserade behandlingar

Ovanstående växtbaserade infusioner och buljonger rekommenderas växlande varannan vecka. Det finns dock en separat behandlingskurs, som omfattar tre steg.

Den första etappen. Stekt krossade jordnötter blandade med krossad rot av althea och häll 0,5 liter kokande mjölk. Det insisteras på 20 minuter i en öppen termos, efter 12 timmar i sluten och äter 4 gånger om dagen. På kvällen används en båge och ett par vitlöksklyfta i mat. Denna del av kursen varar i 10 dagar. Då en två veckors paus.

Den andra etappen. Ett glas havre och 3 msk. björkpannor kokas i 4 liter vatten, efter 10 timmar infunderas. Efter 1 glas torra höfter kokta i 4 liter vatten och infunderas i 10 timmar. Den används tillsammans med den önskade växtbaserade tinkturen inom 10 dagar, varefter en paus på två veckor.

Den tredje etappen. De första och andra behandlingspunkterna upprepas successivt, medan infusionen av örter som går i kombination med ovanstående förändringar. Efter en månad upprepas kursen efter behov.

De mest effektiva örterna för behandling

Persilja - avlägsnar inflammatorisk process och normaliserar sexuella funktioner. Innehåller vitamin A och C i stora mängder, mineraler och insulin.

Lök frön - Återställ sexuell dysfunktion.

Renhet - har en bakteriedödande egenskap och fördröjer utvecklingen av tumörer. Verkan av denna ört mot adenom bekräftas officiellt av medicin. Liknande fastigheter har hemlock. Emellertid bör dessa örter användas försiktigt, eftersom de är giftiga.

Således är det möjligt att enkelt och billigt härma ett adenom från ett tidigt stadium, och för att förhindra dess förekomst och undvika kostsamma och svåra operationer.

Effektiv behandling av prostata adenom folkmekanismer: örter och örtberedningar

Folkrättsmedel behandlar prostata adenom försiktigt, gradvis, utan sidoskadlig. Det viktigaste stället bland dem är ockuperat av medicinska örter.

Med prostata adenom, vilka örter är mest effektiva att använda? Svaret på denna fråga läses i artikeln.

Användbara ämnen

Nödvändiga örter för prostata behandling:

 • vår adonis;
 • salvia;
 • rötter av akonit
 • fräken;
 • senap;
 • blå blueness;
 • calendula;
 • löv av plantain;
 • kalanchoe;
 • citronbalsam.

Medicinska örter från prostata adenom innehåller också koppar, järn, mineraler och många andra ämnen som är användbara för prostata hälsa.

För att undvika kontraindikationer innan du tar traditionell medicin för att behandla prostataadenom, kontakta en läkare.

Naturliga lösningar har emellertid vanligtvis mycket mindre skadliga effekter än de som du köper på apotek.

Använd personligen skördade medicinska örter för prostatakörteln i skogen, grönsaksgården eller köpta på marknaden. Åtminstone är du säker: de kommer inte att orsaka skada. Det handlar bara om målmedvetna metoder för sådan användning.

Behandling av prostataadenom med folkmedicin - örter

Pion. För att öka libido. Lugnar också, bedövar. På apotek säljer de färdiga infusion, rötter, rhizom av växten. Förbered enligt instruktionerna på förpackningen. Ta fyrtio droppar per dag i 1 månad.

Nettles. Återställer prostata vävnad, tar bort inflammation. Ökar tonen, främjar produktionen av spermier. Avkok av 50 g nässla tagen varje dag på natten.

Kardborre. Roten på den unga burken hjälper till mot sclerotisk och ärrbildning i prostata, seminalblåsor. Frisk buljong är varm på golvet. sked fyra gånger om dagen.

Groblad. Löv och frön från växten bidrar till återställandet av prostata. Används även som smärtstillande, antiinflammatoriskt, baktericidmedel. Avkokdryck på konst. sked fyra gånger om dagen.

De mest effektiva recepten

teer

För att behandla prostata adenom är te tillverkad av:

 • persilja;
 • selleri;
 • jordgubbar;
 • torkade horsetailblad;
 • morötter;
 • blombjörnbär;
 • löv, hasselskal.

Dessa örter för prostata kan tas i några lober, tillsammans eller separat. Brew som vanligt te.

bad

Dagligen ta ett varmt (43 grader Celsius) stillasittande bad med tillsats av något av ovanstående örter. Med prostataadenom förbättrar örterna blodcirkulationen och lindrar symtomen.

lavemang

Vi gör uppvärmningsdekor med avkok av kamomill, vändning, salvia, mjölk och smör. Förvärm prostata från utsidan med påsar med salt, sand, paraffin.

dill Dill har en baktericid effekt. Det kan ätas rå.

Receptet för extraktet:

 1. Tillsätt 1 tesked pundad dillfrön till ett glas kokande vatten. Insistera en och en halv timme.
 2. Drick med slam.
 3. Drick ett glas på morgonen på en tom mage.
 4. Varje dag gör vi ny infusion.

Persilja. Persilja är en krydda och värdefull medicinska ört. Återställer manlig kraft. Hennes vitaminer, mineraler är användbara för prostata, sänker blodsockernivån, för ögonen, förbättrar tarmmikrofloran. Avlägsnar inflammation.

recept:

 1. 4 ch. Av en sked av frön att mala.
 2. Häll ett glas kokande vatten.
 3. Koka i 15 minuter.
 4. Enligt Art. sked 6 gånger om dagen.

Honung sbiten med örter. Honung sbiten - en helt naturlig produkt, är till salu. Den innehåller honung, samlar örter enligt det ursprungliga receptet. Innehåller vitaminer, fördelaktiga mikrodelar, antiinflammatoriska och bakteriedödande ämnen. Applicera enligt anvisningarna på förpackningen. Förbättring av patientens tillstånd med prostata adenom noteras efter första dosen.

Ingefära.

recept:

 1. 10 gram rot ingefära läggs till ett hundra gram vodka.
 2. Vi insisterar femton dagar.
 3. Drick tre gånger om dagen före måltiden i 20 minuter för femton droppar.

Lök. Koppar som finns i lök multiplicerar verkan av järn, zink, som finns i dess vävnader. Sammansättningen av lök liknar komponenterna i könshormoner. Därför ökar hans äta sexuell attraktion och saktar åldrande. Vi äter gröna fjädrar, lökar och frön.

 1. Vi äter på räkorna för en dröm som kommer fräsch eller ångad på en potatisångad.
 2. Frön blandas med honung i lika delar, vi äter 1 tsk tre gånger om dagen.
 3. Vi gör en gruel från trehundra gram lök. Lägg till sex hundra gram torrt vitt vin, ett hundra gram honung. Skaka det, insistera. Drick 50 gram tre gånger om dagen.

Vitlök. Vid en tumör i prostata bildas fria radikaler. Vitlök har i sammansättningen av ämnen som neutraliserar deras effekt.

Dricker:

 1. Det finns flera vitlöksklyfta om dagen.
 2. Gör en sallad av vitlök, spenat, persilja.
 3. Vi gör en cocktail av vitlök, nypressad citronsaft och honung. Vi håller i mörkret i två veckor. Vi dricker en dag för 3 msk. sked.

Fitopreparat innehåller extrakt av örter, mineraler som har en komplicerad effekt: lindra inflammation, smärta, spasmer i körteln, vissa dödar även bakterier. De är lämpliga för regelbunden tillträde under sjukdom, eftergift och för profylax. Tabletterna Prostalamin, kapslar Prostate Forte är populära.

Och också mer här om effektiv behandling av prostata adenom med celandine.

Medicin och sjukgymnastik

På ett tidigt stadium av prostata adenom är det möjligt att bota det med mediciner.

För detta används preparat:

 • alfa-blockerare;
 • immunokorrigeringsmedel (Reoferon, Pyrogenital);
 • inhibitorer av 5-alfa-reduktas;
 • medel för att förbättra blodcirkulationen (Trental);
 • ibland antibiotika.

Om denna behandling är ineffektiv, föreskrivs prostata adenom kirurgiskt ingrepp.

De visade metoderna för fysioterapi med prostata adenom:

 1. Cryotherapy - frysning av prostata med flytande kväve.
 2. Thermoablation - destruktion av körtelvävnaden vid höga temperaturer.
 3. Transuretral nålablation - nålen injiceras i prostatan för att överföra radiofrekvenspulser.
 4. Transuretral mikrovågstermoterapi genom urinröret införs en mikrovågsgenerator som påverkar cellerna som ska tas bort.

Mudbehandling adenom i prostata.

Smuts appliceras:

För den framgångsrika behandlingen av prostataadenom måste man förändra livets sätt att tänka, patientens psykologi. Ta alla åtgärder för att bli av med övervikt. Intensivt behandla kärlsjukdom. Eliminera negativa faktorer: alkohol, immobilitet, hypotermi. Att normalisera ett sexuellt liv. Följ kosten.

En av orsakerna till prostataadenom är ekologi. Utvärdera ur den synvinkel den plats där du bor. Det är klart, i vuxen ålder, det är knutet till arbete.

Men efter pensionen, när problemet med prostataadenom blir särskilt bråttom, är det värt att överväga att välja det baserat på dessa överväganden.

ljus

Rågmjöl (3 delar av en sked) blandas med ч. Skedar av ägg, honung före mottagning av testet. Vi gör ljus. Vi lägger den i frysen. Vi lägger månen på kvällen och på morgonen. Kursen förnyas efter en sju dagars paus.

övningar:

 1. På morgonen efter att ha lyftt fem minuter gör vi en yttre perinealmassage.
 2. Innan måltiden blir vi fullvuxna. Vi lurar lite. Vi höjer våra knän en efter en. På morgonen och på kvällen i fem minuter.
 3. Mer att gå, springa, flytta i någon form.

Med prostata adenom är rektalmassage inte bara inte användbar, men det är också farligt! Från honom kommer processen att utvecklas! Särskilt farlig maskinvaruvibrationsmassage!

Huruvida det är möjligt att bota?

Endast örter kan inte botas av adenom.

Behandling av prostataadenom med örter och mediciner indikeras vid ett tidigt skede av sjukdomen om patienten vägrar kirurgi och:

 • flödeshastigheten för urin från 5 till 15 ml / s;
 • volymen urin från 100 ml;
 • volymen av kvarvarande urin är mindre än 150 ml;
 • test för livskvalitet från 3 poäng;
 • test för att bedöma symptom från 8 till 19 poäng.

Behandling av adenom med mediciner är kontraindicerat om:

 1. På den lilla tiden finns det ärr.
 2. Processen gick in i ett akut stadium.
 3. Det finns misstankar om prostatacancer.
 4. Nyresvikt i det akuta skedet (blod i urinen).

Användningen av folkmedicin i sådana fall kommer inte att skada, men ur effektivitetssynpunkt blir det självbedrägeri.

Kursens längd

Ta bort symptomen på folkmetoder i en riktig månad eller två. Därefter applicera dem redan i form av förebyggande åtgärder. Ideellt blir det pågående förebyggandet av prostata adenom en livsstil. Som ett resultat uppnås immunitet inte bara från prostata sjukdomar.

Något nationellt recept används i minst tjugo dagar. Juicer, persilja, vitlök, honung, pollen ger effekt på ännu längre tid.

Det viktigaste är att inte ge upp kursen tre dagar efter den första lättnaden. Vem manifesterar kommer, leva länge i god hälsa.

Behandling av prostata adenom slutar vanligtvis efter operation och återhämtningsperiod. När konservativ behandling av ett tidigt stadium-terapi slutar efter avslutad läkare, är det kirurgiskt ingripande inte längre nödvändigt.

Och även om symptomen och hur man känner igen prostata adenom, ta reda på i artikeln.

slutsats

Behandlas från adenom med hormonella medel, antibiotika, andra mediciner, en kirurgisk operation. Med prostata adenom används örterna som en extra åtgärd eller i avsaknad av tillgång till traditionell behandling, för förebyggande och vid remissionstiden.

Behandling av prostatit med örter, fytoterapi med prostata adenom

Det finns många olika läkemedelsregimer för att bekämpa prostata adenom, men det betyder inte att du kan glömma fördelarna med fytoterapi med prostatit. För det första har behandlingen av prostatit med örter inga biverkningar, och för det andra - effektiviteten av folkrecept har verifierats med tiden. Detta möjliggör användningen av örter för prostata under en lång tid (månader / år) utan rädsla eller vitaminbrist av dysbios, vilket är särskilt viktigt vid kronisk inflammation i prostatan adenom. I själva verket tillåter behandlingen av prostataadenom med örter dig att ta bort alla symtom på sjukdomen, oavsett om det är smärtsamt urinering eller problem med tarmarbete.

Framställning av fytopreparationer för behandling av prostataadenom

För framgångsrik användning av örter i prostata adenom är det mycket viktigt att ordentligt förbereda växter. Alla medicinska växter som används för att behandla inflammation i prostatakörteln används antingen i form av infusion eller i form av avkok. Samtidigt för buljonger är mer lämpliga antenndelar av växter - löv, blommor, stjälkar och för buljonger är det bättre att ta rötter, njurar, frön eller bark. Den valda växten är markerad (maximal storlek för buljonger är 5 mm, för tinkturer - 3 mm, frön är malda).

Sedan, i enlighet med det valda receptet, är den färdiga blandningen placerades i ett glas eller emaljerade krukor, häll kokande vatten och hölls i ett vattenbad (ca 15 minuter infusioner, dekokter - 30 minuter). Därefter kyls vätskan till rumstemperatur och filtreras (om växten innehåller astringenter eller tanniner, sedan filtrera före kylning).

Det är väldigt viktigt att förstå att avkok och infusioner av örter i prostata adenom inte kan skördas för framtida användning, eftersom de medicinska egenskaperna hos växter med tiden förloras.

Vilka örter behandlar prostatit?

För att svara på frågan: "vad örter för att dricka prostatan", utan att gå via undersökning av en läkare, det är svårt nog som inflammation i prostatan adenom kan orsakas av en mängd olika orsaker, från infektioner och slutar med felaktig blodflödet. Därför bör valet av ett naturligt läkemedel närmar sig, baserat på orsaken till sjukdomen och dess manifestationer, i varje enskilt fall.

Typiskt används i folk recept växter, minskar inflammation, eller som har milt lugnande medel diuretisk verkan, med förmåga att minska smärta, för att normalisera blodtillförseln för att aktivera immunsystemet och för att mätta den med vitaminer.

Generellt sett, om vi anser alla örter från prostatit, så är de mest effektiva av dem:

 • persilja;
 • hemlock;
 • malört;
 • röd rot;
 • selleri;
 • kalanchoe;
 • vinterkrasse;
 • ingefära;
 • kummin svart;
 • echinacea;
 • vintergröna;
 • nässlor;
 • celandine;
 • kamomill;
 • kardborre;
 • aloe;
 • groblad;
 • Thlaspi;
 • Cypern;
 • bovin livmodern;
 • tranbär;
 • calendula;
 • malört;
 • kryddnejlika;
 • mjölon;
 • rölleka;
 • St John's Wort.

Låt oss betrakta mer utförligt effekten av var och en av dessa växter, liksom metoderna för deras användning i adenom i prostatakörteln.

Behandling av prostatit med persilja

Petrushka från prostatit folkläkare har rekommenderat patienter i många århundraden. Patienten som har valt denna växt som läkemedel borde vara tålamod, eftersom behandlingstiden, både persilja själv och dess frön, är mycket lång (2-3 månader).

Avkok av rosen av persilja mot inflammation i prostata bereds enligt följande: krossa ett halvt glas växtrötter, häll sedan 1 liter kokande vatten och koka över låg värme i ca 1/3 timmar. Sedan måste blandningen kylas och filtreras. Den beredda buljongen ska vara full i hela dagen.

Med frön av persilja är något annorlunda: ta 4 teskedar frön, malda till ett pulver, häll ett glas kokt vatten och insistera i en termos i 15 minuter. Klar för att koka avkok och ta matsked fyra gånger om dagen.

Behandling av prostata adenom med hemlock

Hemlocket med prostatit kan användas som en tinktur, en lösning för mikroclyster eller i torr form (frön). Vanligtvis börjar tinktur av hemlock att dricka 1 droppe, blandas med 50 g vatten flera gånger om dagen och gradvis ökar till 15 droppar. Sådan behandling varar flera månader.

Det är viktigt samtidigt att du övervakar din hälsa och fruktar sådana tecken på förgiftning som huvudvärk, illamående eller yrsel. Om sådana reaktioner upptäcks ska behandlingen avbrytas.

Behandling av prostatit med malurt

Korrekt applicering av malurt med prostatit tillåter dig att återställa metabolismen och döda de enklaste patogenerna av pyogena infektioner i prostata.

För en fullständig behandlingskurs har patienten vanligen ca 100 g torrsubstans. Behandlingen är som följer. Malvark rynka i händerna och sikt genom en kolv. Det som siktades, ta en nypa var 3: e timme i 3 dagar (inklusive på natten). Därefter konsumeras ytterligare 4 dagar 6 gånger om dagen med jämna mellanrum (på natten är det inte längre nödvändigt att dricka).

Den del som inte siktades, ångades i vatten och användes för mikrobloggtjänst. De måste göras under alla 7 dagar efter användning av den torra blandningen. För enema kommer att behöva ta 1 tsk. överdelar fasta ämnen och häll liter kokande vatten, låt svalna under huven 40 C. 100g gjutna infusion och 50 är för närvarande administreras före sänggåendet i anus, och 50 g - in i urinröret. Gå in i urinröret bör vara ett snabbt tryck på sprutan, håller kanten på urinröret vid sprutans spets.

Med kronisk prostatit på den 4-5: e behandlingsdagen kan pus börja komma ut. Detta bekräftar effektiviteten att använda malurt i inflammation i prostatakörteln.

Behandling av prostatit med ivan te

Denna medicinska växt har en ljus lugnande och antiinflammatorisk effekt, lugnande prostatakörteln, så sprayen kallades ofta manligt te.

Ivan te med prostatit används som alla andra te - 1 tsk. råmaterial för ett glas kokande vatten. Drick det två gånger om dagen, inte sötning. Applicera ivan-te från prostatit bör vara i 1-2 månader, utan att stoppa behandlingen även efter symptomförsvinnandet.

Kontraindikationer för att ta cypriotisk med prostatit utöver individuell intolerans är inte.

Behandling av prostatit med röd rod

Röda rot i folkmedicin har funnit bred tillämpning vid behandling av prostatainflammation och sådana komplikationer som manlig infertilitet och sexuell dysfunktion. Behandling av prostatit röd rot uppstår på grund av biologiskt verksamma ämnen som ingår i anläggningen, vilken åtgärd är inriktad på avslappning av glatta muskulaturen i prostatakörteln, vilket hjälper till att förbättra cirkulationen av blod och urin utflöde.

Preparat som innehåller en röd rot kan lätt hittas i alla apotek. De människor som föredrar att förbereda läkemedlet själva, använd ett sådant recept: 100 gram röd rotkotelett och häll 200 gram vodka, låt det brygga i en vecka. Därefter filtreras tinkturen och tas på 20 droppar, spädning av dem i 100 g vatten. Drick innan du lägger dig i en månad.

Behandling av prostatit med selleri

Bland de vanligaste lösningarna för prostatit tar selleri på andra plats. Och det här är inte förvånande, eftersom denna växt innehåller en stor mängd zink och E-vitamin - vad som är nödvändigt för inflammerad prostata.

För att behandla prostata adenom används saften av denna växt, som är lätt att förbereda hemma. Det är nog bara att ta färsk selleri rötter och skicka dem genom juicer. Den resulterande saften att dricka 3-4 gånger om dagen för 2 teskedar, innan du äter. För att få maximal effekt är det bäst att förbereda en ny del juice varje dag.

Behandling av prostatit i Kalanchoe

Elena Malysheva: "Prostatit besegras av europeiska läkare: deras upptäckt inom människors hälsa är idealisk, det är ett genombrott och det kallas."

Det finns många recept för behandling av prostata adenom kalanchoe, den vanligaste av dessa är följande: lägre lämnar Kalanchoe tvättas och marken, och sedan skålen (100 g) den resulterande blandningen, häll 200 g av vodka och insistera i 10 dagar på ett mörkt ställe. Sedan filtreras tinkturen genom en sil eller gasbindning, placeras för förvaring på en sval plats (det är möjligt i kylskåp). Förberedd på detta sätt tinktur av Kalanchoe från prostatit tas två gånger om dagen för 1 tsk på en tom mage (morgon och kväll 20 minuter innan du äter) tills förbättringen. Därefter måste du ta en paus på 2 veckor och dricka igen en tinktur 2-3 veckor.

Stern i behandlingen av prostatit

För att behandla prostatit kan du använda både rapsfrön och juice från löv och stjälkar.

Behandling av juice kommer att ta en patient 2 månader, under vilken han behöver fyra gånger om dagen för att dricka 2 matskedar. färsk juice.

Förutom juice, med kroniska former av inflammation i prostata, rekommenderas att män i sin diet innehåller följande vitaminsalat:

 • gröna lökar;
 • betor;
 • maskros;
 • selleri;
 • rapsblad.

Alla salladsdelar tas i lika stora proportioner och tankas med solrosolja.

Från rapsfröet framställs ett avkok, vars sammansättning i lika delar innefattar frön av lanserad psyllium, persilja, lök, koriander och morötter. Alla frön måste slipas i en kaffekvarn och gnidas sedan in i en murbruk. Sedan 2 msk. Blanda 0,5 liter kokande vatten, täck och täck i en halvtimme på en liten eld. Sedan förpackas behållaren med avkodning i en handduk och får stå i en halv dag. Erhållen infusionsstam och drick 100 ml på morgonen en halvtimme före måltid och på kvällen 200 ml innan du går och lägger dig under månaden. Därefter - bryt i 2 veckor och upprepa behandlingsförloppet.

Behandling av prostatit med ingefära

Applicera ingefära med prostatit rekommenderas av företrädare för östlig medicin. Hittills kan roten till den här växten hittas ganska ofta, så med att förbereda ett recept från prostataadenom bör det uppstå problem.

För tinkturer är det nödvändigt att ta 50 g rot och 0,5 liter vodka. Roten är bäst skuren i ringar med en tjocklek på 1-2 mm och häll vodka. Låt det brygga i en halv månad. Klar tinktur rekommenderas att använda tre gånger om dagen i 15 minuter före måltiden, 15 droppar.

Behandling av prostatit med svart kummin

Svart kummin med prostatit kan användas antingen oralt eller direkt i inflammationsområdet.

I adenom i prostatakörteln användes huvudsakligen inte frön från växten, men dess olja. Olja av svart kummin med prostatit kan användas som ett verktyg för gnidning. Oljan gnids i cirkulära rörelser i pungen och nedre delen av ryggen.

För de som föredrar oral behandling är följande recept lämpligt: ​​För 100 ml vatten, ta en tesked torkad kamomill, en sked honung och en sked med kumminolja. Den resulterande buljongen är berusad flera gånger hela dagen, med jämna mellanrum.

Echinacea med prostatit

Echinacea är en extremt användbar växt, så alla kan enkelt hitta recept för behandling av inflammation i prostatakörteln med hjälp av gräs, blomställningar eller rötter av Echinacea.

Men enligt folkläkare är den mest fördelaktiga effekten på prostatakörteln en tinktur från sina rötter. Förbered det enligt följande: rötter Echinacea slipa och häll 95% alkohol så att den knappt täckte rötterna. I detta tillstånd insisteras råmaterialen i 2 veckor, sedan pressas och filtreras. Klar tinktur är full 30 droppar tre gånger om dagen, en halvtimme före måltiderna.

Grushanka med prostatit

Inte mindre användbart i adenomen i prostatakörteln, från bladen som du kan förbereda både vatten och alkohol infusioner.

För vatteninfusion är det nödvändigt att ta en nypa blad av vintergrön och kasta den i ett glas kokande vatten, låt det brygga i värmen i 3 timmar. Därefter filtreras infusionen och druckas 50 ml tre gånger om dagen före måltid, i 4 veckor.

Alkoholtinktur kräver mer tid för dess förberedelse, men det är beredd 1 gång för en behandling, och inte varje dag som ett vatten. Gör så här: Ta en halv kopp finhackade löv av vintergröna och häll ett glas vodka och låt det stå på ett mörkt ställe i 21 dagar. Efter filter och drick tre gånger om dagen före måltiden, 30 droppar per sked vatten.

Nässla med prostatit

Det finns tre populära recept för användning av nässlor med prostatit:

 1. Alkoholtinktur - 5 tsk. frön för 250 ml port, allt detta koka i 5 minuter och drick: eller 1 tsk. tre gånger om dagen eller 75 ml vid sänggåendet.
 2. Vattenalkohol extrakt. Skillnad från den tidigare förskrivning av BPH, för det kommer att vara nödvändigt att inte frön och nässlor rötter, som mals i en kaffekvarn och hälldes 40% alkohol så att råmaterialet är helt täckt (förhållande 1: 1). Låt det brygga i 3 veckor och drick 3 gånger om dagen för 2 tsk. innan du äter.
 3. Te från nätet. Det är faktiskt det snabbaste och mest opretentiösa receptet. Det räcker att ta 30 g färska blad eller 10 g torkade, häll dem med kokande vatten, låt stå i 10 minuter och drick istället för vanligt te 3 gånger om dagen. Du kan också använda färdigt phyto-te i påsar som säljs på apotek.

Behandling av prostatit celandine

Användningen av celandine i prostata adenom kan lindra inflammation i prostata orsakad av hypotermi eller bakteriell infektion.

För att behandla prostata adenom med celandine måste du ta matsked torkat gräs, hugga det och häll ett glas kokande vatten. Sedan, med ett lock, låt det brygga i två timmar. Renhet i prostatit bör tas varje dag i en månad, 1 msk. innan du äter.

Vid användning av avkok och infusioner av celandine mot prostatit är det viktigt att inte överskrida den rekommenderade dosen, eftersom denna växt är giftig.

Behandling av prostatit med kamomill

Kamille med prostatit är tillrådligt att ta både oralt och i form av mikroclyster. Avkok av kamille för att förbereda arbete representerar inte, för du kan köpa denna helande anläggning i ett apotek i form av phyto-te i påsar. Drick kamomill tre gånger om dagen för 1 glas istället för vanligt te.

För microclysters är det bättre att styra paketet för en mindre vattenhalt (50-100 ml), vänta tills buljongen kyler ner till rumstemperatur. Douching utförs på kvällen före sänggåendet.

Kockrot med prostatit

Infusioner gjorda av burdockrot har en uttalad härdande effekt i sklerotiska och cikatriciala förändringar av prostata och seminalblåsor, inflammatoriska processer, som utgör grunden för prostatit. Infusion av burdockrötter bereds enligt följande: 15 g krossad rot hälls med 2 koppar kokande vatten och infunderas i 2 timmar. Ta i varm form för en halv kopp 4 gånger om dagen.

Alo med prostatit

Behandling av aloe prostatit är förknippad med denna växts förmåga att aktivera kroppens försvar. Man bör också komma ihåg att aloe fortfarande växer och ackumulerar zink, vilket har en nyckelroll i processen att återställa prostata-aktivitetens aktivitet. Att förbereda en aloe på något speciellt sätt, för behandling av prostatit, är det inte nödvändigt. Det kommer att vara tillräckligt att skära en bit av 25 mm lång bit för bit, äta den dagligen i 30 dagar. De som inte gillar smaken av denna växt, kan köpa aloe i ampuller och punktera injektionsgången, återställa kroppens försvar.

Plantain med prostatit

Fröer och blad av plantain med prostatit används på grund av denna växts förmåga att utöva en tonisk, analgetisk, antiinflammatorisk, antiseptisk och bakteriostatisk effekt på blåsan och prostata.

Det vanligaste receptet för prostatit med användning av plantain är följande infusion: 1 msk. krossade blad av plantain häll ett glas kokande vatten och insistera i ca två timmar, filtrera och dricka i två månader innan du äter, fyra gånger om dagen.

Fältlarver med prostatit

Officiell medicin dra nytta av användningen av fält larver med prostatit, bekräftar inte. Och i folkmedicin har denna anläggning inte hittat bred tillämpning, och detta trots uttalad förstärkning, tonisk, diuretikum, spasmolytisk, sårläkning och antimikrobiella effekter.

Traditionell medicin rekommenderar ett recept för behandling av inflammation i prostata: 2 matskedar yarutka med en glida är täckta i en 1-liters termos med kokande vatten och låt stå i 40 minuter. Ready-made infusion ska filtreras, annars blir det snabbt surt. Buljongen smakar som vatten från kokt majs, den ska druckas fyra gånger om dagen i 3-4 veckor.

Bor uterus med prostatit

Den bovin livmodern utövar en allmän förstärkning, diuretikum, analgetiska, immunmodulerande, resorptiva, antitumala, antimikrobiella och antiinflammatoriska effekter på patienten.

De mest effektiva mot prostatit har tinktur framställd genom följande recept: 5 matskedar strimlad blad hälls 0,5 liter vodka och placeras på ett mörkt ställe, vari infusions infunderas under 21 dagar. Från tid till annan ska infusionen skakas. Sedan filtrera och drick en timme innan du äter 25 droppar, tre gånger om dagen.

Under de tre veckorna, när man förbereder tinktur, från en prostatit är det bra att dricka avkropp från bladen på livmodern. Förbereda buljongen är lätt! För 1 kopp kokande vatten ta 1 msk gräs och koka över låg värme i 10 minuter, svalna sedan under locket till rumstemperatur (3-4 timmar). Drick buljongen ska vara 1 matsked. 5 gånger om dagen.

Tranbär med prostatit

Tranbärsjuice med prostatit kan förbättra cellernas metabolism, avlägsna inflammation i körteln och öka urinutsöndringen. Om du inte kan få färsk juice, kan du använda blad av tranbär, ånga det istället för teblad, som vanligt te eller blandning med andra medicinska växter, som kamille eller spray.

För att uppnå den terapeutiska effekten bör tranbär dricka 4 gånger om dagen för 1 glas i 1-2 månader, även efter att symptomen på inflammation i prostatakörteln försvinna.

Calendula med prostatit

Behandling med calendula prostatit varar ungefär tre månader, varefter det är nödvändigt att ge kroppen vila i 2 veckor och genomföra en upprepad behandling, vars varaktighet är en och en halv månad. I kroniska former av inflammation i prostata, rekommenderas att alternativa behandlingskurser och raster i 1-2 år, vilket kommer att stärka kroppen och slutligen bli av med prostata adenom.

Som praktiken har visat, kan det bästa resultatet i behandlingen uppnås om du använder kalendula inte separat från andra växter, men som en del av örtberedningar. Den mest effektiva är 2 samlingar:

 1. Det tar 25 g kalendula och vinbärsblommor, 15 g fänkålfrukter och roten på en fältbearbetning, 10 g blad av nässla och hästsail. Alla ingredienser är väl krossade och hälls i en termos i proportionen: 2 matskedar råvaror per liter kokande vatten. Efter att örterna har bryggdats i 3 timmar lägger hon till honung för att smaka och dricka ungefär en tredjedel av glaset tre gånger om dagen.
 2. 30g kalendula blandad med 25g horsetail, 15g rot av elecampane och 10gr blad av mint, salvia och nässla. Allt detta är knuffigt och täckt i en termos med kokande vatten i andelen 4-6 matskedar. per liter vatten. Insistera örter i 2 timmar, tillsätt honung och drick tre gånger om dagen i en halvtimme innan du äter en tredje kopp.

Behandling av prostatit med kryddnejlika

Behandling av prostatit med nötkött är enkel, vilket kräver ingen massa ingredienser eller tid. Det är tillräckligt att ta en liten torkad växt, slipa den och häll ett glas kokande vatten, låt lite tid stå. Infusion bör tas på tom mage några minuter före måltiden i en halv kopp. Du bör inte förbereda en stor mängd nötkött på en gång, det blir mer effektivt att förbereda en ny del av infusionen dagligen.

Björnbär med prostatit

Bearberry är en ganska effektiv lösning för att lindra inflammation som uppstår med olika sjukdomar i det genitourära systemet, inklusive prostatit. Som övning visar användningen av björnörrar, är de mest effektiva recepten de som plantans löv inte lånar till värmebehandling. Det är antingen alkoholtinkturer eller tinkturer på kallt vatten.

Mjölon lika effektiv vid kronisk prostata inflammation (förekommande normalisering av urinvägarna och att tillhandahålla en antiinflammatorisk effekt), och vid en akut infektiös formen sjukdom (fina naturliga antiseptiska förstör patogener). Vid behandling av prostata-adenom mjölon kan användas som te (5-10 g råmaterial i ett glas kokande vatten och låt stå i 5 minuter) för en mugg efter varje måltid. Även i form av en alkohol tinktur (2 msk krossas blad häll 100 g av vodka och insistera på en mörk plats i 2 veckor) till 15 droppar tre gånger om dagen.

Yarrow med prostatit

Den vanligaste orsaken till akut prostatit är en infektion låtar från en annan inriktning på en försvagning av immunitet, så det är viktigt att använda växter som inte bara stärker kroppens försvar, men har också en antibakteriell effekt, såsom rölleka.

 • Vid akut inflammation i prostatan adenom är mycket bra nästa infusion: ta 20g rölleka stjälk och körsbär, gullris 15g, 30g majs silke och mals. 2 tsk. Blandningen hälles i en kopp kokande vatten och insisterade i 15 minuter. Drick som vanligt te.
 • Vid kronisk inflammation: ta 10g rölleka och björklöv, 20 g mjölon lämnar brygga i en halv liter kokande vatten i två timmar insisterar och filter. Ät 2 matskedar varje. dagen innan måltiderna.

Även denna växt kan användas för mikroclysters. För detta 2 msk. Grå och kamilleblommor ångas i ett glas kokande vatten, kyls till rumstemperatur och injiceras i urinröret med en kvart kopp innan du lägger dig.

St John's wort med prostatit

St John's wort med prostatit är användbar eftersom det snabbt eliminerar alla stillastående fenomen i det lilla bäckenet, vilket ofta är orsaken till prostatit. För att behandla prostata adenom måste skördas av Johannesört under blomningstiden, så att gräsens toppar skärs med blommorna.

Förbered infusionen av St John's wort helt enkelt: skördad gräs, tillsammans med blommans mark och ångad i en andel av 4 matskedar. för en kopp kokande vatten. Filtrera och drick ett halvglas 4 gånger om dagen, innan du äter.

Trots att alla dessa örter har en läkande effekt och kunna bota både akut och kronisk inflammation i prostatan, att använda sin långa tid det rekommenderas inte, eftersom det i detta fall kan ha olika biverkningar, inklusive njur och potensproblem.

Leva hälsosamt "Prostatit utsätts för en kur Farväl... Smärta, täta urinträngningar, problem med potensen, misständningar i sängen, denna billiga läkemedel som kallas"

Örter för behandling av adenom och prostatit

Prostatit och adenom är vanliga prostatiska sjukdomar som uppträder hos män över 40 år. Enligt medicinsk statistik lider 85 äldre män av 100 av en eller annan form av dessa sjukdomar. I detta fall kallas olika inflammatoriska processer i denna körtel prostatit, medan adenom inte är en onkologisk tumör i den.

Orsaker till sjukdomen

Adenom och prostatit uppträder på grund av trängsel i bäckenområdet. De resulterar i brist på rörlighet, konstant sittande, vissa typer av infektionssjukdomar och stup.

Medicin kan inte erbjuda patienterna en fullständig botemedel mot dessa två sjukdomar, det kan bara minska intensiteten hos symtomen. Det är därför det är bättre att förhindra adenom och prostatit, för om de utvecklas, kommer de sannolikt att förbli hos en person för livet.

symptom

Symtom på dessa två sjukdomar kan vara mycket lika, för uttalandet av den exakta diagnosen bör samråda med en läkare. Misstanke om adenom uppträder i sådana fall:

 • För att lindra urin måste du påkänna dina magmuskler.
 • Minskning av urintrycket.
 • Regelbundna nattresor till toaletten.
 • Urininkontinens.
 • Förekomsten av blod i urinen.
 • Omöjlighet att utföra urinering även med en stark önskan.
 • Smärta i processen med urinering.

Allt detta är karakteristiskt för en godartad prostatatumör. Efter att ha upptäckt sådana sjukdomar, bör du omedelbart söka kvalificerad hjälp, eftersom ju snabbare du börjar behandlingen, desto mer framgångsrik blir det. Samtidigt finns det fall där symptomen på adenom kombineras med sådana symptom på prostatit:

 • Ett vanligt behov av att tömma blåsan i kombination med plötsliga temperaturförändringar.
 • Minskning av urintrycket och samtidig skärande smärta.
 • Klåda och smärta i körteln.
 • Urin innehåller främmande föroreningar, såsom pus, flingor och trådformiga formationer.
 • Kronisk trötthet och humörstopp.

Sålunda kan symtomen på prostatit lätt förväxlas med manifestationerna av adenom och vice versa. Under alla omständigheter kan endast läkaren göra en noggrann diagnos och ordinera lämplig behandling.

Folkmetoder

Folk recept som används för att behandla prostatit och adenom kan inte helt bli av med dessa sjukdomar. Ändå kan de ta bort de obehagliga förnimmelserna och stödja läkemedelsterapin. Vid användning av populära recept för behandling av dessa sjukdomar är nödvändigt för att säkerställa obligatorisk godkännande av den behandlande läkaren, eftersom de aktiva ingredienserna av örter kan ingå oönskade reaktioner med de kemiska beståndsdelarna i läkemedel.

Ett bra stöd för människors recept kommer också att få en anpassning av kost och livsstil. Man bör komma ihåg att det är brist på rörlighet och den felaktiga menyn är de vanligaste orsakerna till adenom och prostatit, så för din framgångsrika behandling behöver du eliminera dessa skadliga faktorer.

Från menyn måste du utesluta sådana produkter:

 • Industriellt konfektyr.
 • Stärkelse produkter.
 • Varm peppar.
 • Rökt fisk och kött.
 • Alkoholhaltiga drycker.
 • Starkt bryggt te och kaffe, inklusive löslig.

Du bör också ge upp cigaretter och sena måltider. Regelbunden motion och promenader utomhus stärker kroppen och tillåter den att bekämpa sjukdom ensam, och folkrecept baserade på örter hjälper till att glömma obehagliga symptom.

Samling av örter

Denna samling kommer att vara särskilt effektiv under den första etappen av adenom. Den är framställd av sådana komponenter:

 • 100 g kalendula blommor;
 • 100 gram fälthästsail
 • 100 g yarrow.

Örter ska blandas och läggas i en ren torr burk, förvaras utom räckhåll för solljus. Per liter tinktur måste du ta 1 msk. l. samling, sätt den i en halv liter termos och häll kokande vatten. Låt stå i 10 timmar. Ta infusion i 30 minuter före måltider tre gånger om dagen, bryta sitt nummer i lika delar. Nyckeln till framgång för denna behandling är regelbundenhet. Det måste tas dagligen i 3 månader, det ger ett gott och varaktigt resultat.

Celandine mot adenom

Dekoktioner och tinkturer av celandine har en kraftfull antitumör effekt. Denna ört växer överallt, så du kan samla det själv för att behandla adenom. För insamling är det nödvändigt att välja så mycket som möjligt ekologiskt rena ställen som ligger långt ifrån spår och växter. Efter samlingen måste gräset spridas ut för att torka, det är bra att hugga den torkade celandinen. Infusion bereds på följande sätt:

 1. 1 msk. l. celandine sätta i en termosflaska och häll 250 ml nykokt vatten.
 2. Infusionen är tätt stängd och hålls i 2 timmar.
 3. Den resulterande vätskan filtreras genom en fin sil eller gasbindning.

Denna infusion ska tömmas i en torr, ren flaska och förvaras i kylskåp. Ta drogen du behöver 1 msk. l. 30 minuter före varje måltid. Behandlingsförloppet är 30 dagar, då måste du ta en paus på samma gång.

Lökskal

Lökskal är grunden till ett enkelt folkrecept för prostata adenom. Sådan behandling är mycket överkomlig, eftersom det inte kräver stora investeringar i medel. Läkemedlet är framställt av sådana ingredienser:

 • handfull lökskal
 • 5 tsk. naturlig honung;
 • 5 liter vatten.

Lökskalken ska tvättas noggrant och läggas i en kruka med kokande vatten. Skålen kokas i 5 minuter, varefter pannan är täckt med lock och hålls i 1 timme. Buljongen filtreras, honung läggs till och 100 ml är berusad före varje måltid.

nässla

Bland örter är nässla särskilt effektiv för behandling av prostatit och adenom. Du kan bara ta det efter att ha råd med en läkare eftersom det är kontraindicerat för personer med risk för blodproppar. Den mest lämpliga för behandlingen är rhizomerna av den dioecious sorten av nässla, deras handling kan stärkas vid montering av sådana komponenter:

 • kalganiska rötter;
 • nakenlakorice;
 • rhizom av nässla.

Allt detta tas i lika stora proportioner. För buljong ta 1 tsk. sådan uppsamling för 0,5 liter vatten. Buljongen kokas i tio minuter, det insisteras en kvart i timmen och filtreras. För behandling måste du dricka denna mängd buljong i 2 uppdelade doser, före frukost och middag.

Blomstert te

Behandling av prostata adenom är särskilt effektiv på sommaren när det är möjligt att skörda färska örter och växtblommor. Doftande och välsmakande blommeteppar hjälper till att bekämpa symptomen på denna sjukdom. För att förbereda det måste du ta:

 • blommor av mendicant;
 • körsbärstammar;
 • blad av svart nightshade.

Allt detta måste blandas i lika stora proportioner. För te tas 2 matskedar. l. samling per liter vatten. Blandningen hälles med nykokt vatten och åldras i ungefär en timme. Du kan dricka detta te om du vill, när som helst på dagen.

Växtbad

Örter kan användas som badinfusioner som är effektiva vid behandling av prostata adenom. För beredning av infusioner för bad är det nödvändigt att sammanställa en samling av sådana komponenter:

 • 100 gram fläsk;
 • 100 g St John's wort;
 • 100 g läkemedelsklöver;
 • 100 gr timjan;
 • 100 g torra blad av björnbär;
 • 100 gram kamomillblommor;
 • 100 g plantain leaves;
 • 100 g björkblad;
 • 100 gr linfrö;
 • 100 gr Willow-Tea.

Den mottagna mängden av insamlingen kommer att räcka för tio bad, för ibland lämnar exakt 100 g av blandningen. För att göra tinkturen, häll gräset med två liter kokande vatten, håll i två timmar, filtrera och häll i badrummet med bekvämt varmt vatten. Det är nödvändigt att stanna i ett sådant bad i minst en kvart i timmen, för att uppnå önskad effekt är det tillräckligt att genomföra proceduren en gång i 3-4 dagar.

Birktinktur

Om en doktors undersökning visade att orsaken till prostataadenom är en brist på zink i kroppen, kan många symtom på sjukdomen tas bort genom att ta zinkhaltiga läkemedel. Samtidigt erbjuder folkrecept ett effektivt verktyg baserat på björk. Bladen och örhängen i detta träd kan samlas helt gratis, och effekten av deras tinktur är inte värre än den för dyra mediciner.

Läkemedlet bereds på följande sätt:

 1. 2 msk. l. lakan eller örhängen björk ska fyllas med två glas kokande vatten.
 2. Infusera i två timmar och filtrera.

För att minska tumörstorleken hos prostata måste du dricka 100 ml tinktur fem gånger om dagen.

toadflax

Linfrö innehåller många användbara ämnen som bidrar till behandlingen av en godartad prostatatumör. En särskilt hög koncentration finns i blommorna i denna växt. För att förbereda en helande salva måste du ta:

 • 2 msk. l. grundfärger av linne.
 • 1 msk. l. alkoholstyrka på 70 grader.
 • 100 g internt fläskfett.

Blommorna blandas grundligt med alkohol och åldras i ca fyra timmar. Fettet upphettas och blandas med en blomalkoholblandning, överförs till en lerkruka och placeras i en förvärmd ugn till + 80 ° C. Där salva ska stå i 2 timmar, varefter det måste filtreras genom flera lager av gasbindning. För behandling måste smörj perineum vid behov, när det uppstår smärta.

Filbert för enemas

Med en ökning av prostata kan läkaren rekommendera enemas. En bra effekt ges av enema i enlighet med ett folkrecept från olika delar av hasselnötsbusken. Buljongen är beredd på detta sätt:

 1. Nötter av hasselnöt, dess löv och bark från buskens grenar krossas grundligt.
 2. 2 msk. l. Blandningen hälls i ett glas kokande vatten, lägg på elden och kokas i en halvtimme.

Före användning bör buljongen vara välfiltrerad, eftersom ingreppet av främmande kroppar i kroppen är extremt oönskat. Applicera som mikroclyster i en mängd av 50 ml, frekvensen av procedurer ställs in av läkaren.

Flower-herbal samling

Reduktion av storleken på prostata adenom kan uppnås med hjälp av folkmedicinsteknik. För honom är det nödvändigt att ta sådana ingredienser:

 • 20 g hasselnötblad.
 • 16 gram guldstav.
 • 20 g hagtornblommor.
 • 20 gram salvia gräs.
 • 40 g stjälkrötter.
 • 30 g av en sikta.
 • 25 g askblad.
 • 20 g klöver.
 • 40 gram lapchatkovyh rötter.
 • 20 gr blad av Veronica.
 • 20 g av den första damen.

Alla dessa örter är blandade, för terapeutiskt avkok tas 2 koppar vatten per 1 msk. l. samling. Örter fylls med vatten och kokas i tio minuter på låg värme, varefter de står i en halvtimme och filtreras. Den mottagna vätskan ska delas in i fyra receptioner, den ska druckas en timme efter varje måltid inom en månad.

Video: Hur man behandlar prostatit hemma?

Recept från persilja

Det finns flera folkrecept baserat på frö av den vanligaste persiljan. Det är bäst att köpa det på specialiserade marknader eller apotek. De frön som säljs i butiker för trädgårdsarbete kan behandlas med kemikalier för att förhindra råtta, så för behandling är de inte lämpliga. Avkok av persilja är beredd på detta sätt:

 1. 100 gr frön ska slipas i en speciell kvarn eller kaffekvarn.
 2. 4 tsk. Pulver häll 250 ml kokande vatten, elda och koka i en kvart i timmen.
 3. Avkokning kyles och filtreras.

Detta verktyg tas för 1 msk. l. fem gånger om dagen. Det finns ett annat alternativ för att använda persilja, den här gången i form av infusion. Den är beredd enligt följande:

 1. Hela frön i en mängd 1 tsk. Häll 250 ml rent kallt vatten.
 2. Infusionen avlägsnas till en mörk plats och åldras över natten.

På morgonen ska infusionen filtreras och uppdelas i fyra delar, som du behöver dricka om dagen. Detta recept tar effektivt bort inflammatoriska processer i prostata.