Huvud
Skäl

Fördelar och skador för män i behandling av prostatit med pumpafrön, recept och tips för att äta

Pumpa frön - naturmedicin

Detta verktyg användes av forntida healers.

Konsumerar dem varje dag, en person stärker immunförsvaret, hindrar utvecklingen av prostatit och andra sjukdomar.

Behandling av prostatit med pumpa frön

För att behandla prostatit använd råa förskalade nyskördade pumpa frön.
Effektivt också pressas ut ur dessa fröolja.

Pumpa frön: nytta och skada för män med prostatit

Pumpa frön behandlar prostatit på grund av zink som finns i dem.

Utöver det är pumpafrön halva sammansatta av användbart fett, mättat med fettsyror Omega 3, en tredjedel av proteinet med en komplett uppsättning humana aminosyror. Innehåller ett komplett utbud av vitaminer (A, E, D...), karotenoider.

I en fjärdedel av ett glas pumpa frön finns spårämnen:

 • mangan - 74 mg;
 • tryptofan - 53 mg;
 • magnesium - 48 mg;
 • fosfor - 38 mg;
 • koppar - 22 mg;
 • protein - 20 mg;
 • zink - 17 mg;
 • järn - 16 mg.

effekt

Innehållet zinkfrön påverkar syntesen av manliga hormoner: testosteron, androgener; proteiner; kollagenfibrer; deltar i processen med celldelning.

Användbara fröämnen avbryter proliferation av prostataceller, överdriven stimulering av prostatautveckling med testosteron; rena blodet stärka immunförsvaret minska kolesterolhalten lugnar nerverna, särskilt hos barn.

De lindrar inflammation i prostatakörteln, seminalblåsor, eliminerar stagnation i könsorganen, urinvägarna, skapar en möjlighet för bättre urinproduktion, stärker blåsans muskel.

Fördelar och nackdelar

Fröer av pumpaprostatit behandlas försiktigt, gradvis, utan sidosegment. De är bra i den stagnerande fasen av sjukdomen, förhindrar utvecklingen av prostata adenom.

I förbrukning bidrar deras användning till att behandla eller förebygga följande sjukdomar: inflammation i lederna (artrit), osteoporos, diabetes mellitus, inflammationer av olika ursprung, virusinfektioner. Patienter förbättrar minne, uppmärksamhet, matsmältningssystemet, ökar motståndet mot stress, förkylningar.

Ät pumpa frön också ha ett hälsosamt utseende, öm hud, lyxigt hår. Ett glas solrosfrön en dag är tillräckligt för detta ändamål. För detta ändamål rekommenderas de av kosmetologer.

Nackdelarna uppstår om

 • Vid behandlingen kommer patienten att förlita sig endast på frön;
 • kommer att applicera frön i närvaro av kontraindikationer

Mottagningssystem

Hur tar man pumpa frön från prostatit?

 • Sypem köpte på marknaden råa pumpa frön i en burk med vatten,
 • desinficera med mangankorn
 • stängt med lock, skakat.
 • Låt i en halvtimme, tills skalet mjuknar.
 • Vi häller ut på en handduk, torka den.
 • Skala fröet av fröna lätt av med sax. Kantarna hos varje frö är snyggt snittade längs konturen.
 • Folkmedel för prostatit med pumpafrön: recept

  Recept 1. Innan måltider, ta 30 solrosfrön varje dag till frukost, lunch, eftermiddagste, middag. 100-150 råa renade frön per dag för behandling (400 kalorier), sextio till sjuttio för förebyggande (200 kalorier). Detta är en daglig dos av zink, järn, mangan. Vi följer det i andra recept.

  Recept 2. Mala frön i pulver. Sikta. Vi tar två st. matskedar för en dag. Med vatten med honung (två ch. Skedar för ett glas) tvättar vi ner. Vi håller pulvret i kylskåpet.

  Recept 3. Vi pressar ut oljan från frön. Drick 3 gånger om dagen för 2 tsk. Kurs - två veckor.

  Recept 4. Vi gör en emulsion: Vi gnuggar frön i en mortel, i portioner, lägger till kallt vatten. Vi tar en emulsion på en matsked dagligen på morgonen, på kvällen.

  Recept 5. Vi gör microclysters från pumpa olja. Sked smöret i 1/4 kopp kokt vatten. Ligger på magen, lägger vi enema. Vi vilar i tio minuter.

  Recept 6. Våt tampongen med pumpafröolja. Sätt försiktigt in i ändtarmen.

  Kontra

  • personlig intolerans mot några av ämnena i frön;
  • gastrit;
  • sår i matsmältningssystemet (mag, tolvfingertarm).

  Om det inte finns sådana sjukdomar, borde de flesta inte vara rädda för ett negativt resultat.

  Med vad kan du kombinera?

  Beroende uteslutande på pumpa frön när behandling av prostatit är inte värt det. Speciellt när det gäller stadierna av akut prostatit, prostata adenom, farorna med tumörer. Om sjukdomen är smittsam, kommer frön inte att hjälpa till.

  Läkaren utser patienten med prostatit traditionell behandling: antibiotika, fysioterapi. I ett extremt fall, kirurgisk ingrepp. Pumpa frön kompletterar dessa medel.

  Vilka typer av prostatit är pumpa frön effektiva?

  Fröer är i de flesta fall effektiva som en extra resurs vid tillämpning av traditionella medicinmetoder.

  Samtidigt, som ett sätt att förebygga, med de första mindre symtomen på sjukdomen, har deras äta ibland en självständig betydelse.

  Detta kan förväntas om orsaken till abakteriell prostatit är en stagnation i lymfkroppens lilla bäcken på grund av:

  • berusning,
  • rökning
  • hormonella obalanser
  • stillasittande arbete,
  • låg fysisk aktivitet,
  • påkänningar,
  • brist på kön,
  • hypotermi.

  Kursens längd

  Termisk behandling av prostatit med pumpa frön: Vanligtvis missar patienterna en tvåveckors kurs en gång per år.

  Om symptomen inte försvinner, upprepa kursen efter en veckoskydd.

  När det är möjligt, kontakta en läkare.

  slutsats

  Fröer av pumpa - Ett alternativ till piller i de tidiga skeden av sjukdomen. Genom att använda dem är det möjligt att minska mängden administrering av tabletter som har många biverkningar i andra fall.

  Användbar video

  Vi erbjuder att se en video om behandling av prostatit med pumpa frön:

  Fröer av pumpa - en oumbärlig folkmedicin

  Många av oss är medvetna om pumpens gustatoriska och medicinska egenskaper. Men med hjälp av denna underbara produkt vet de ofta inte att frön som är inuti är utrustade med inte mindre användbara och unika egenskaper. På grund av detta har de funnit bred tillämpning inom matlagning, dietologi, kosmetologi, folk och klassisk medicin.

  Även forntida healare märkte den helande effekt som pumpkärnorna i olika sjukdomar medför. De saktar åldrandet av kroppen, läker sår, behandlar genitourinary och hjärt-kärlsystemet, lindrar helminthisk invasion, ökar manlig styrka, läker prostatakörteln. Låt oss överväga vilka recept som erbjuds oss av folkmedicin.

  Hela Mendeleyevs bord ligger i ett frö

  Pumpa frön i sin sammansättning innehåller inte mindre än 40% av de mest värdefulla för oljens mat och medicinska egenskaper. Och i det - en hel arsenal av vitaminer, mikro- och makroelement, biologiskt aktiva substanser, lätt smältbara proteiner som är nödvändiga för en hälsosam människa.

  Hemma, för medicinska ändamål, bör pumpa frön endast användas i rå (icke-stekt) form. Då kommer alla näringsämnen att ge de största hälsofördelarna. Och det är inte förvånande, för i deras sammansättning är det möjligt att hitta nästan hela bordet av DI Mendeleyev.

  1. En fjärdedel kopp pumpafrön innehåller nästan hälften av de rekommenderade dagliga doser av magnesium, som är involverat i ett brett spektrum av viktiga fysiologiska funktioner, bland annat skapandet av ATP (adenosintrifosfat, energin av molekylerna av kroppen), syntes av RNA och DNA, stöder hjärta, ben och tänder, främjar toning av blodkärl och tjock funktion av tarmarna. Användbar artikel Lämplig folkmedicin, som alltid finns till hands.
  2. Pumpafrön är en rik källa av zink, vilket är viktigt för immunitet, tillväxt och celldelning, förbättra sömnen, humör, skärper sinnena smak och lukt, syn och främjar hudens hälsa, insulinproduktion, normalisera manliga sexuella funktionen.
  3. Pumpa fröolja är rikt på natur fytoöstrogener, och studier visar att det kan leda till en betydande ökning goda kolesterolet samtidigt sänka blodtrycket, blodvallningar, huvudvärk, ledvärk och andra symptom på klimakteriet hos postmenopausala kvinnor.
  4. Pumpa frön är rika på användbara fetter, innehåller antioxidanter och fibrer som är nödvändiga för hjärt- och leverhälsan, speciellt när de blandas med linfrön.
  5. Pumpa frön är en rik källa till tryptofan, en aminosyra som främjar produktionen av serotonin, som i sin tur omvandlas till melatonin, "sömnhormonet". Användningen av pumpa frön några timmar före sänggåendet, tillsammans med kolhydrater - honung eller frukt, kan vara särskilt användbart för produktiv hälsosam nattvila.

  Maskbehandling

  För att ta bort band och runda maskar från kroppen, förbereder de ett sådant botemedel. 300 gram färskt skalade frön ska slipas i en mortel eller slipas på köttkvarn. Lägg i en massa av 3 matskedar honung, rör om. Inom en timme bör denna blandning ätas på en tom mage. Efter 3,5 timmar borde du dricka ett avkok av örter, med laxerande egenskaper: bark av tjaktorn, lakrits eller gräs av linfrö. (Det är möjligt och kemistens laxerande medel). Efter 20 minuter måste du lägga enema. Barn under 12 år tas mindre frön.

  Vil hjälpa till att härleda helminths och ett sådant recept. Till 250 gram pumpa frön slipas till ett grötigt utseende, tillsätt 50 gram kakaopulver. Sedan hälls lite vatten i denna blandning och lite socker hälls in i det. Det borde vara en brant deg, som är uppdelad i 20 delar och rullade 20 bollar. Behandlingen utförs enligt ordningen: 1: a dagen - du kan inte äta något, du kan bara dricka: te och vatten, på andra dagen - du kan bara äta helande bollar. De förbrukas var 10: e minut. Efter tre timmar, när allt är ätit, brukar det vara en angelägenhet att gå på toaletten för avföring. Alla maskar kommer ut. Efter en månad ska kursen upprepas igen. Sådan behandling kan göras en gång var 8: e månad.

  Och det här receptet kommer att hjälpa till att köra ut bandmask eller bandmask. Ta 350 g skalade pumpa frön. Mala gradvis med tillsats av vatten. Det får inte finnas mer än ett glas vatten. Tillsätt lite honung i blandningen. Färdiga medel tar en matsked i 4 timmar. Därefter bör glaset ätas färska blåbär eller lingon (de inte bära dessa maskar), att sitta i ett varmt bad stillasittande, utföra en massage av buken, drick 3 msk ricinolja, och sedan göra lavemang. Volontären kommer att gå ut med avföring.

  Behandling av urinvägarna

  Med svårighet urinering, njursjukdom, inflammatoriska processer i urinvägarna använder pumpa frön. En matsked två gånger om dagen. För en större terapeutisk effekt är det användbart att ta dem med cannabisfrön. Ett sådant komplex är: diuretikum, antiinflammatorisk, hemostatisk och analgetisk.

  En underbar folkmedicin, som används för hematuri (blod i urinen) bereds enligt följande. Ta 100 gram: frö av pumpa, lin och hampa; lägg till så mycket: löv av björnbär, äppelbjörn, lind och johannesört. Till samlingen lägger du också till 50 gram kamille. Stänk därefter 4 matskedar, försiktigt blandad växtblandning, i en fri behållare och häll i en halv liter kokande vatten. Ge medlet att brygga i två timmar på en varm plats. Klar infusion tar 4 doser under dagen.

  Fördelarna med pumpafrön är inte kända, förmodligen bara små barn som inte har behärskat Google. De är bra på mjuka maskbesmittningar, deras användning förbättrar hudtillståndet och blodreologi, förhindrar utvecklingen av sexuell impotens hos män och stoppar manifestationen av klimakteriet hos kvinnor.

  Varför är den här produkten så användbar? Poängen är i sin unika sammansättning. Pumpafrön - källa av magnesium och zink, har den fytoöstrogen (växt analog av de kvinnliga könshormoner), tryptofan - en aminosyra som är involverad i bildandet av serotonin (hormon av glädje). Så den här produkten är inte bara användbar för hälsa utan också för humör.

  Vilka andra sjukdomar kan en pumpafrö hantera?

  • Vid angina pectoris och andra problem med hjärtat, måste du äta minst 20 vita pumpa frön om dagen.
  • Du kan förlora överskott pounds om du äter innan du äter en matsked renade pumpa frön.
  • Med prostatit bör man äta minst 50 frön per dag. Behandlingsförloppet varar upp till en månad.
  • I neurasteni ta ett glas från råa skal av solrosfrön, steka dem på elden tills gjort, twist i en köttkvarn och lägga till dem till ett glas fläder sylt från frukten. Mala sedan ett rent och torkat kycklingskal på en kaffekvarn. En tsk pulver från skalet sättes till den söta blandningen och omröres. Varje dag efter att ha ätit en tesked av detta läkemedel ätas.
  • Med sexuell impotens framställs en sådan komposition. 100 gram krossade pumpa frön (rå), lika mycket stekt och pulveriserad risblandning. Ta sedan 50 g wiki frön, steka, slipa och tillsätt till den första blandningen. 150 gram honung och samma mängd smör kastas också här. Blandat. Ta drogen dagligen, en tesked varannan timme.
  • Det är möjligt att bli av med pigmenteringen i ansiktet med hjälp av ett sådant populärt recept. Råfrön (1 matsked) maldes och tillsattes så mycket vatten. Rör och till denna "mjölk" häll en matsked honung. Den resulterande massan appliceras på ansiktet. Håll masken i minst 20 minuter och skölj sedan med kallt vatten. Förfarandena utförs dagligen: tills önskat resultat uppnås.

  Pumpa frön är en värdefull och välsmakande produkt. Fördelarna med dem är utan tvivel. De bära hälsa och livslängd. De sparar inte bara från sjukdomar utan också i resor från sjösjukdom. Det är lättare att lindra den giftiga graviditeten hos gravida kvinnor. Deras höga förmåga att utsöndra tungmetaller från människokroppen bevisas. Det kan med säkerhet hävdas att pumpafrön verkligen är en gåva av naturen!

  Pumpa frön från maskar: behandling och förebyggande

  Den utbredda förekomsten av maskar och den lätthet som de infekterar människor (särskilt små barn) kan orsaka förvirring. Medicinska produkter som är utformade för att bekämpa parasitiska maskar kännetecknas av en solid lista över biverkningar och hög toxicitet, så att de inte kan tas utan allvarliga bevis. Fröer av pumpa kan i sin tur användas för att behandla och förebygga helminthinfektioner nästan dagligen och med hälsofördelar.

  Verkningsmekanism av pumpa frön

  Fröer av pumpa är naturliga "tabletter" mot maskar, eftersom deras huvudprotein, cucurbitin, är en aktiv substans som orsakar förlamning och död av tarmparasiter. Den största mängden noteras i filmen mellan fröets och dess kärna, så i de flesta recept nämns att produkten måste användas oraffinerade.

  På grund av de särskilda egenskaperna hos pumpa frön på maskar, döma ormar inte i kroppen och elimineras snabbt naturligt. I det här fallet skadar de inte väggens slemhinnor och stör inte det vanliga arbetet i tarmarna.

  Pumpafrön effektivt avlägsnar Giardia och runda maskar (springmask, spolmask), bandmaskar (bovint och fläsk bandmask), stoppar tillväxten av omogna maskar som tillhör gruppen av levermaskar. Det är indicerat för användning i fall då moderna anthelmintiska läkemedel inte kan användas: vid graviditet, njure, lever och hjärtsjukdomar, i ålderdom och barndom.

  varning: Under graviditeten bör alla åtgärder för att avlägsna masken avtalas med läkaren.

  Pumpaolja

  Pumpkorns korn är särskilt efterfrågade som en oljekälla, som också kan hantera enkelcelliga parasiter och maskar. Den innehåller cucurbitin i en mindre volym, men det är lättare att applicera det, eftersom det inte är nödvändigt att äta stora mängder frön.

  Olja tas 3 gånger om dagen för 1 tesked 30 minuter före måltid eller 2 timmar efter. Behandlingstiden är 10 dagar. Läkemedlets milda verkan gör det möjligt att använda det för barn i samma dosering. För att förhindra infektion är det tillräckligt att ta 1 tesked av produkten en vecka varannan månad.

  Att slåss med pinworms och vagaries, som bor i tjocktarmen, används mikroclysters med pumpaolja. Det administreras över natten i en mängd av 25-50 ml och lämnas till morgonen i 10 dagar dagligen.

  Applicering av pumpa frön att bli av med helminths

  Det finns inte många recept för applicering av pumpafrön i helminthisk invasion. Med hjälp av dem är det viktigt att komma ihåg att det tunna skalet på fröet, som har en grön färg, behöver bevaras under rengöringen.

  Den vanligaste metoden att förbereda pumpafrön är att mala dem i en murbruk medan man ständigt lägger till vatten. Det beredda materialet bearbetas försiktigt med en pestle, hällvätska i portioner av 10-15 droppar. Till den färdiga blandningen kan du lägga till honung eller sylt till smak. Hela massan måste ätas i 60 minuter i små portioner på en tom mage (1 tsk) och efter 3 timmar ta ett saltavtagande medel.

  Renade pumpa frön från maskar appliceras i en maximal dos av 300 g för 50-60 ml vatten (ca 4 matskedar) för en vuxen. Små barn i åldrarna 2-3 år, 30-50 gram frön, 3-4 år - 75 gram, 5-7 år - 100 g, 10-12 år - 150 g. Det räcker att minska mängden torrt material och en proportionell minskning av volymen vatten.

  rådet Du kan beräkna önskad mängd produkt baserat på patientens kroppsvikt. Det tar 4 gram frön per 1 kg av dess vikt.

  Intag av ett laxermedel är obligatoriskt vid behandling av helminthiasis med hjälp av pumpa frön. De ämnen som bildas vid nedbrytning av döda maskar är giftiga, de kan allvarligt förgifta kroppen. För att förhindra att toxiner kommer in i blodet, är det nödvändigt att ta bort maskar från tarmkanalen i tid.

  Cleansing enemas är en bra hjälp för att bli av med skadliga sönderdelningsprodukter, döda och förlamade maskar. De kan appliceras på behandlingsdagen efter ett tag efter att ha tagit ett laxermedel, liksom på andra och tredje dagarna.

  På tröskeln till behandlingen och dagen då du tar drogen måste du följa en enkel diet:

  • att utesluta från dietmjölken, feta livsmedel;
  • ge företräde till enkel matlagning och lätta måltider: soppor, spannmål, grönsakspuré;
  • ta mat i en fläckig eller flytande form.

  varning: Solrosfrön som har värmebehandlats är inte lämpliga för produktion av anthelmintiska läkemedel, de kan bara appliceras råa eller torkade naturligt.

  Video: Läkaren SN Agapkins uppfattning om fördelarna med att använda pumpafrön för att utvisa maskar

  Recept för pulver från pumpa frön från maskar

  Desiccated naturligt pumpa frön skalas, hackas i en murbruk eller med en kaffekvarn. Torka 60 g av det erhållna pulvret i varmt kokt vatten (till konsistensen av kondenserad mjölk) och drick i små portioner på en tom mage i 20 minuter. Efter 2 timmar bör du ta ett saltavtagande medel.

  Recept för medicinska pumpa frön med honung

  ingredienser:
  Torrskalade pumpa frön - 50 g
  Honung - 50 g

  Användning:
  Gnid pumpa frön i en murbruk, tillsätt honung till massan, blanda noggrant. Läkemedlet används på morgonen på tom mage, en lätt frukost är tillåten 60 minuter efter det att den tagits. Efter ytterligare 3 timmar måste du ta ett saltavtagande medel.

  Upphandling och lagring av pumpa frön

  Förbered pumpa frön bättre oberoende, och en pumpa är önskvärt att köpa där den odlas utan användning av stora doser av kemikalier: herbicider, insekticider och gödningsmedel. Korn är utvald från en mogen grönsak med en sked, tvättas noggrant och torkas, sprids på ett pergamentpapper med ett tunt skikt.

  Vid köp av färdiga frön bör man vara uppmärksam på skalets integritet och torrhet, frånvaron av en ojämn obehaglig lukt. Välj inte ditt val av skalade korn eller ta bort husets hus i förväg. Utan en skal oxideras de snabbt i ljus och luft och förlorar användbara egenskaper. Förvara dem bäst i en påse bomullstyg eller glasburk vid en temperatur av högst 20 ° C och fuktighet upp till 75%.

  Kontra

  Cucurbitin visar en icke-specifik toxicitet, så med ökad individuell känslighet för det kan det orsaka förgiftning av varierande svårighetsgrad. Det finns också fall av en allergisk reaktion på pumpa frön.

  Kontraindikationer för användning av denna produkt är också gallsten, diarré, varna den ska användas för patienter med diabetes, gastrit, magsår och andra sjukdomar i mag-tarmkanalen.

  Pumpa frön: bra och dåligt för kroppen. Hur man tar

  Alla vet att pumpan är till stor nytta för människokroppen. Inte förgäves i antiken, folk använde sina frukter, stjälkar och blommor. Fröer av denna kultur var också populära. Idag är de en naturlig och prisvärd produkt som kan spara många sjukdomar, inklusive artrit, osteoporos, diabetes, prostatit, immunitet och många andra. Det viktigaste är att använda dem korrekt, ta hänsyn till eventuella skador och kontraindikationer.

  Pumpa frön är källan till ett stort antal näringsämnen för vår kropp!

   innehåll:

  Användbar komposition av pumpa frön

  Denna produkt kallas med rätta ett hälsovård, eftersom det innehåller en stor mängd komponenter som är nödvändiga för kroppens normala funktion. Dessa inkluderar:

  • pektin;
  • aminosyror;
  • feta mättade syror (arakino, beheninsyra, palmitinsyra, stearinsyra, myristiska;
  • fettomättade syror (oljesyra, linolensyra, linolsyra, arakidonsyra, omega-6, omega-3);
  • fytosterol;
  • vitaminer (särskilt ett stort antalav vitamin PP. I 100 g. Av torkade frön - 170% av den dagliga normen);
  • mineralsalter;
  • matfibrer.

  Pumpa frön är unika i mineralsammansättning.

  De innehåller ett stort antal sådana element som:

  • mangan - 230%;
  • fosfor - 155%;
  • magnesium - 145%;
  • koppar - 135%;
  • zink - 65%;
  • järn - 50%

  Något mindre än följande:

  Totalt finns det mer än 50 makro- och mikroelement. Bristen på dessa substanser i kroppen leder till en minskning av muskelton, svaghet, huvudvärk, störningar i arbetet med urin- och kardiovaskulära organ, patologier i det osteoartikulära systemet.

  Det är omöjligt att inte notera det höga innehållet i produkten av användbara aminosyror, bland vilka:

  • tryptofan (0,6 g), 145%;
  • arginin (5,4 g) är 100%;
  • fenylalanin och tyrosin (2,8 g) är 100%;
  • valin (1,6 g), 85%;
  • isoleucin (1,3 g), 85%;
  • leucin (2,4 g), 75%;
  • histidin → 0,78 g → 71%
  • metionin och cystein (o, 95 g) - 65%;
  • treonin (1 g), 65%;
  • lysin (1,2 g) - 35%;

  Fördelarna är mer från färska, råa pumpa frön.

  Det höga innehållet av arginin gör produkten oumbärlig för muskelbyggande. Denna aminosyra är ett byggmaterial för vävnader från många organ. Utan tryptofan skulle folk bli oändliga, överväga och bli irriterad av all anledning. Denna viktiga aminosyra måste regelbundet gå in i kroppen med mat.

  Vitaminer representerade i fröna krävs för att kroppen ska fungera ordentligt, därför är det svårt att överskatta deras användbarhet och roll i samband med biologiska processer. De kontrollerar arbetet med viktiga vitala system, produktionen av hormoner, organismens motståndskraft mot negativa faktorer. Produkten innehåller vitaminerna A, B1, B2, B3, B4, B5, B6, B9, C, E, D.

  I 100 g pumpa frön innehåller 541 kcal, de flesta av dem är feta - 45,8 g, protein - 24,5 g, kolhydrater - 20 g.

  Användbara egenskaper

  Det huvudsakliga medicinska värdet bevaras inte för köttets kött, utan för dess frön. Detta bekräftades av läkare för över 150 år sedan. Mycket bra är användningen av pumpa frön för människokroppen. Användbar sammansättning av frön:

  • lindrar förstoppning
  • kämpar med depression och stress
  • minskar smärta i lederna;
  • främjar tidig läkning av sår;
  • reducerar dåligt kolesterol i blodet;
  • bekämpar inflammation
  • saktar åldrandet
  • normaliserar ämnesomsättningen
  • stimulerar tarmarna
  • stärker immunförsvaret
  • förbättrar arbetsförmågan
  • normaliserar blodtrycket
  • har en diuretikum och laxerande effekt
  • bekämpar vissa typer av parasiter med hjälp av cucurbine, vilket också är en del av pumpa frön;
  • tar bort skadliga toxiner från kroppen
  • eliminerar gasbildning i tarmen;
  • förbättrar blodkompositionen;
  • har en antifungal effekt
  • hjälper till att återhämta sig strax efter operationen;
  • accelererar hårväxten.

  Det är värt att nämna, att behandling av parasiter med hjälp av pumpa frön är ineffektiv. Ja det finns skadliga för maskar, kukurbetin. Men denna komponent dödar inte alla slag och inte helt. I de flesta fall förlamar de bara en stund. I moderna tider finns det droger som är säkra för människokroppen, vilket är mycket effektiva mot helminthiosis.

  I antiken - det var det mest tillgängliga sättet att bli av med parasiter. Och i länder där det finns en dåligt utvecklad tillgång på droger finns de fortfarande.

  Produkten spelar en viktig roll för människors hälsa:

  • fungerar som förebyggande av prostatit och infertilitet
  • förbättrar kraften;
  • stimulerar produktionen av hormoner;
  • hjälper till att bygga muskelmassa
  • ökar fysisk uthållighet.

  Inte mindre användbar produkt för kvinnan, nämligen:

  • förhindrar utseende av polyper i livmodern;
  • underlättar tillståndet under klimakteriet;
  • bidrar till att upprätthålla ett gott utseende och attraktivitet
  • är en förebyggande åtgärd mot infertilitet
  • eliminerar halsbränna och toxicos i de tidiga stadierna av graviditeten.

  Applicera pumpa frön inte bara i medicin, men också i kosmetologi. Denna produkt eliminerar sådana olyckor som fett, torrt och sprött hår, mjäll, akne, rynkor, skinnad hud. Pumpa frön är användbara i alopeci, eftersom zinket som kommer in dem stimulerar hårväxten.

  Indikationer för användning

  Det rekommenderas att använda produkten för personer som har följande sjukdomar och hälsoproblem:

  • prostata adenom;
  • inflammation i prostata
  • bERIBERI;
  • osteoporos;
  • helminthiasis;
  • nervösa sjukdomar;
  • sömnlöshet;
  • metaboliska störningar;
  • halsbränna;
  • diabetes mellitus;
  • akut och kronisk gastrit
  • hypertoni;
  • förstoppning, diarré
  • brännskador;
  • cystit;
  • njur- och leversjukdomar.

  Det är nödvändigt att inkludera pumpa frön i din kost till följande kategorier av människor:

  1. Barn och tonåringar.
  2. Gravida kvinnor.
  3. Äldre män och kvinnor.
  4. Idrottare.

  Pumpa frön visas under en resa i transport, oavsett om det är ett flygplan eller en bil. Denna produkt hjälper till att klara av illamående under rörelsesjuka. För att göra detta måste du bryta frön med fingrarna. Samtidigt utbildas motorfärdigheter och uppmärksamhet byts.

  Pumpa frön är användbara för att förebygga många sjukdomar.

  Kontraindikationer och skador

  Kontraindicerade pumpa frön till de som har allergier och individuell intolerans av beståndsdelar.

  Försiktighet bör vidtas för att använda produkten för de som har följande hälsoproblem:

  • ökad surhet i magsaften;
  • exacerbation av gastrointestinala sjukdomar;
  • fetma.

  Trots det faktum att pumpan själv innehåller lite kalorier, är dess frön en kaloriprodukt, som inte rekommenderas för dem som noggrant övervakar sin vikt.

  En dag kan konsumeras inte mer än 100 g produkt. Om du är beroende av att äta den, kan du tjäna en förvärring av magsår, ackumulering av salter i lederna. Om du tygar skalet med dina tänder kan du skada emalj.

  Fördelar för kropp och behandling

  Pumpa frön används ofta i recept av traditionell medicin. Beroende på sjukdomen måste du hitta rätt recept. För att få stor nytta av pumpafrön, bör de tas fräscha, utan värmebehandlingar.

  Kardiovaskulärt system

  Allvarlig fara för människokroppen är skadligt kolesterol, som kommer in i kroppen från lite mat. Produkten förhindrar bildandet av kolesterolplakor och därigenom förhindrar blockering av blodkärl. Innehållet i fytosterol i det kan blockera absorptionen av kolesterol i tunntarmen, späd blodet och kontrollera det systemiska trycket. Kombinationen av aminosyror, fiber, omega-6 och omega-3 minskar risken för trombos och arytmi. Och dessa patologier är de vanligaste orsakerna till dödsfall över hela världen.

  Hur man tar. För att stärka hjärtat och blodkärlen rekommenderas det att dricka en speciell buljong. Förbered det enligt följande:

  1. Det är nödvändigt att häll 3 matskedar frön med 300 ml vatten.
  2. Blandningen kokas och hålles på låg värme i 5 minuter.
  3. Kyld buljong tas före sänggåendet i kvartskvoten.

  Ett sådant botemedel är ett bra förebyggande av hjärt-kärlsjukdomar. Det hjälper till att stärka blodkärlens väggar, lindra spänningar, normalisera sömn.

  Genitourinary system

  Högt innehåll av zink i pumpa frön det hjälper förhindra prostata sjukdomar hos män (men löser inte helt problemet eftersom prostatit är en inflammation i prostata som uppstår vid infektion). För profylax av adenom i prostatakörteln används extrakt och oljor från pumpa frön.

  Med prostatit känns en man ofta om att urinera, vilket åtföljs av smärta i urinröret eller skrotumet. Att bli av med obehagliga känslor hjälper till att införa pumpafrön.

  Koka och ta enligt följande:

  1. Det är nödvändigt att ta 150 gram råa frön, rengöra dem och slipa dem i en kaffekvarn.
  2. Det resulterande pulvret hälles i 500 ml vodka.
  3. Infusion tätt stängd och rengöras i mörkret hörn av rummet i 7 dagar.
  4. Efter en vecka tas drogen och tas en gång om dagen för 2 teskedar. Det är nödvändigt att späda det i 300 ml vatten.
  5. Behandlingsförloppet är 7 dagar. All denna tid lagras infusionen på en mörk plats.

  Matsmältningssystemet

  De ämnen som kommer in i produkten har en laxerande effekt, ta bort toxiner från kroppen. Därför betraktas pumpkorn som ett utmärkt botemedel mot förstoppning, flatulens, uppblåsthet och andra avvikelser i arbetet i mag-tarmkanalen.

  Störningar i tarmkanalen (diarré eller förstoppning) och tarmkolik kan indikera närvaron av ett kroniskt stadium av helminthios.

  För att bli av med parasiter är det nödvändigt att förbereda ett helminthiskt medel:

  1. Det ska rengöras 100 gram raka pumpa frön och hugga dem.
  2. Det mottagna pulvret tas på morgonen på en tom mage för 2 matskedar och tvättas med ett glas varm mjölk.
  3. Efter 60 minuter måste du ta något avførande medel.
  4. Behandlingsförloppet är 5 dagar.

  Pumpaolja är också användbar för matsmältning. Det används mot gastrit, magssår och tolv tolvfingertarmen.

  Fördelarna med immunitet

  Som det nämnts ovan innehåller kompositionen av pumpa frön en stor mängd zink (i 100 g av produkten mer än hälften av dagskursen). Zink, som det är känt, bekämpar bakterier och virus. Detta ökar immuniteten.

  Hur man tar. Ja, det är väldigt enkelt. Replenisera zinkrester i kroppen med hjälp av pumpafrön.

  Bra för att bekämpa dåligt humör

  Tryptofan (100 gram pumpafrön innehåller lite mer än dagskursen) - en aminosyra som syntetiseras i serotonin. Som du vet är serotonin en "harmoni av nöje och gott humör"

  Hur man tar. Ät en liten mängd solrosfrön under en depression.

  Profylax av onkologiska sjukdomar

  Pumpa frön innehåller spårämnen som zink och selen. Dessa kraftfulla antioxidanter bekämpar cancerceller. Plus E-vitamin, vilket saktar åldrandet av celler.

  Receptet. Ät pumpa frön från tid till annan för att fylla på väsentliga delar i kroppen. Med tanke på normerna och kontraindikationerna.

  Det är värt att återkalla, att ingen produkt i sig inte kommer att ge någon fördel - bara en balanserad och hälsosam diet med hänsyn till dess egna egenskaper.

  Allmänna rekommendationer för användning

  Det är viktigt att komma ihåg de viktiga rekommendationerna om användningen av pumpa frön i folkmedicin:

  1. Använd helst råa, eftersom näringsnivån efter stekning minskas med nästan hälften. Det är bättre att inte salta dem.
  2. Använd inte frön som har en obehaglig eller puffig lukt.
  3. En bitter produkt är inte heller lämplig för användning, så innan du preparerar medicinen eller köper är det nödvändigt att smaka frön.
  4. Korn bör rengöras för hand eller köpas omedelbart utan hud.
  5. För att förbättra tillståndet hos huden och håret är det tillräckligt att äta 50 korn om dagen.
  6. Det rekommenderas inte att äta frön med hud, eftersom det är ganska grovt och kan skada tarmväggar.

  Diversifiera din dagliga meny kommer att hjälpa pumpa frön, läggas till grönsakspott, gröt, färska sallader och till och med bakverk. Det är så lätt att få användbara och välsmakande rätter.

  Fördelar och skador för barn och gravida kvinnor

  En stor fördel är produkten för en gravid kvinna. Om det inte finns kontraindikationer kan du konsumera frön i en intressant position men inte mer än 100 g per dag. Då måste du övervaka din hälsa.

  Pumpa frön stärker väl immuniteten, och det är särskilt viktigt under bärbarhetsperioden. Produkten lindrar illamående i de tidiga stadierna, halsbränna, normaliserar tarmarna och minskar risken för infektion.

  Den största fördelen med produkten för barn är dess förmåga att utskilja helminter (om du av någon anledning inte kan ta droger från dem). Den aminosyra cucurbitin som ingår i den är helt ofarligt för barnets kropp. Det räcker att ge barnet 5-10 frön om dagen för att justera matsmältningskanalen.

  Sjuksköterskor behöver ha tillräckligt med vitaminer och mineraler i sina kroppar. Detta bidrar till barnets normala tillväxt och utveckling. Därför kan du äta några pumpa frön under amning. I det här fallet måste du övervaka din hälsa, beteende och barnets stol. Vid amning bör du inte vara involverad i produkten.

  Fröberedningar

  I apoteket kan du köpa flera läkemedel baserade på extraktet av pumpkorn. Dessa inkluderar "pumpa fröolja". Det har koleretic, antiulcer, metaboliska, antiinflammatoriska och antiseptiska effekter. Hans kontraindikationer inkluderar endast individuell intolerans.

  Det mest populära läkemedlet anses vara tykveol (Tycveolum). Den finns i mjuka gelatinkapslar av oval form, i form av ljus och flytande olja.

  Detta är ett komplext verktyg som har följande åtgärd:

  • antiinflammatoriska;
  • en antioxidant;
  • sårläkning;
  • choleretic.

  Tyqveol används för att behandla hudsjukdomar, sår och brännskador, lever och magpatiologier, manliga och kvinnliga sjukdomar. Läkemedlet ökar immuniteten, förhindrar utvecklingen av inflammation.

  Indikationer för att ta medicinen inuti är:

  Den används både inuti och i form av masker, lotioner. Med den kan du göra huden smidig och silkeslen.

  Läkemedlet är också indikerat för gravida kvinnor. Han lindrar hemorrojder, illamående, tröst och andra inflammationer i vagina. Tyqveolom olja tungan i munnen av barn med stomatit. Tonåringar utnämns för att stärka kroppen, förbättra effektiviteten och utveckla intelligens.

  Denna åtgärd har inga uppenbara kontraindikationer. Den kan inte användas endast med individuell pumpoljaintolerans, och efter utgångsdatum. Om du överdriver dosen kan du få problem med mag-tarmkanalen.

  Botanisk beskrivning

  Pumpa är en dubbel hälsofördel!

  Pumpa är en årlig växt med ett kraftfullt rotsystem. Dess frukter kan nå 50 kg i vikt. Dess massa är apelsin och fibrös. Mognad sker i slutet av sommaren och på hösten. frö dess många, har en kant längs kanten och en avlång form. Deras längd är vanligen 1-3 cm. Skalet på utsidan är woody, har en gulaktig vit färg, inredningen är grågrön, filmig.

  Hur man torkar och lagrar frön

  Välj endast frön från en mogen gröda. De ska inte vara tomma eller ojämna. Varje frö är försiktigt separerat från pumpa-massan och sprids på torrt papper eller tyg i ett lager av 1-2 cm. Torka fröna i ett rum med bra ventilation. De bör röras ibland. Tvätta frön före torkning är inte värt det.

  Förvara de torkade frön i en burk med glas eller en påse med naturlig trasa. Platsen för detta måste väljas mörk och cool. Renade färska korn lagras i en behållare i kylskåpet i högst en månad, de torkade fröerna i påsar varar inte mer än ett år.

  recensioner

  Många kvinnor och män har redan upplevt de läckande egenskaperna hos pumpafrön. Representanter för den svagare kön noterar frånvaron av biverkningar efter att ha använt folk recept på grundval av dem. Lockar denna naturliga present med sin tillgänglighet och naturlighet. Tjejer lägger pumpoljaolja till krämer och schampon, smärter sina läppar för att fukta huden och bli av med sprickorna, och några gnuggar det i hårets rötter.

  Män säger att den medicinska effekten av produkten inte bara sträcker sig till det underliggande problemet utan även att förbättra den övergripande hälsan. Läkemedlet Tykveol är också populärt. Det är verkligen effektivt för att bekämpa sår och brännskador, inflammationer och infektioner. Men många litar inte på drogister och föredrar att förbereda sin egen medicin från krossade pumpa frön. Det här alternativet blir billigare, särskilt om bären odlas på sin egen tomt.

  slutsats

  1. Pumpa frön är en riktig förråd av vitaminer och mineraler. Denna unika sammansättning gör dem till en sann hjälpare i kampen mot många patologier. Dessutom bidrar granatäpplefrön till att förlänga livet.
  2. Pumpa frön har en antiparasitisk effekt, och inte dess kött själv.
  3. Produkten har en helande effekt på absolut alla kroppssystem.
  4. Det är bättre att inte äta mer än 100 gram frön om dagen.
  5. Preparat skapade på basis av pumpafröolja används ofta i prostatit och prostata adenom. När du köper pumpaolja bör du vara uppmärksam på utgångsdatum och integritet för paketet. Dessutom bör det inte vara för flytande.
  6. Du kan inte använda produkten med gastrit med hög surhetsgrad i magsaft, dålig tarmtvålhet, magsår och tolvfingertarmssår.

  Det är nödvändigt att förstå att pumpa frön inte är en panacea för alla sjukdomar. Det är viktigt att veta omfattningen och kunna använda dessa naturliga gåvor med vinst, då kommer de att bidra till att förhindra vissa patologiska förhållanden.

  Behandling av prostatit med pumpa frön

  På den här sidan (innehåll):

  Pumpa frön är en livgivande mat och en naturlig lösning. Daglig användning av dem stärker immunförsvaret och hjälper till att motstå sjukdomar inklusive t. Och prostatit.

  prostatit

  Prostatit är en inflammation som uppstår av många anledningar. Behandling av dess pumpafrön kanske inte alltid i alla fall. Om prostatit uppstod på grund av infektion, kommer frön inte att hjälpa.

  Orsaken till icke-infektiös prostatit är stagnation av blod och lymf i det lilla bäckenet på grund av:

  • störningar av hormonbalans
  • dåliga vanor (rökning, alkohol);
  • låg fysisk aktivitet och stillasittande arbete
  • frekvent stress;
  • oregelbundet sexuellt liv
  • starka superkylningar.

  Varför pumpa frön behandlas

  I fröna av vanlig pumpa innehåller upp till 40% användbara fetter finns det organiska syror i dem, ett stort antal mikro- och makroelement, vitaminer A, E, D.

  Pumpa frön är en naturlig källa till zink, vars behov är mer erfaren hos män än kvinnor. När det saknas zink, ökar puberteten hos pojkar, och hos män kan deras manliga förmågor fungera felaktigt.

  Regelbunden användning av frön bidrar till förbättring av njure och lever, och har också en positiv effekt på gastrointestinala funktion. Grund av den betydande zinkhalt (mer zink finns bara i ostron) pumpafrön kan minska hormonella skador på prostataceller orsakade därigenom minska risken för prostatacancer sjukdom.

  Zink, oavsett kön, deltar också:

  • i syntesen av proteiner,
  • vid aktiveringen av enzymer,
  • i bildandet av hormoner och kollagenfibrer,
  • i processerna av celldelning.

  Folk behandling med pumpa frön

  Hej, kära besökare på min blogg. Du märkte inte själv att du blev tröttare, det var tröghet, aptitlöshet? Kanske var din organism vald av parasiter? Men från denna plåga finns en utmärkt behandling med pumpa frön.

  Användbara frökomponenter

  I folket används frön av en pumpa i århundraden för behandling av olika sjukdomar. Hur användbara är kärnorna i denna växt? Att de är rika på essentiella fettsyror, mineraler, aminosyror, vitaminer.

  Särskilt viktigt är zink, som förebyggande av prostatit, liksom järn, normalisering av blodets sammansättning.

  Fröer av pumpa kännetecknas av tydligt manifesterade läkning egenskaper. I människokroppen är det svårt att hitta ett organ som inte behöver denna gåva av naturen.

  Titta på en video från nutritionisten Boris Skachko, och du kommer inte bara att lära dig om fördelarna med dessa frön utan också om när och hur du använder dem.

  Om du tittat på den här videon kan du förmodligen se att läkaren ofta jämför linfrön med pumpafrön. Se en video om fördelarna med linfrö här.

  För den manliga befolkningens hälsa

  Nukleolerna i den apelsinplanta är speciellt användbara för män, eftersom de hindrar utvecklingen av prostata adenom, och om den redan är närvarande, stoppa sedan tillväxten. Men du kan fortfarande inte hoppas på den här produkten. Detta är inte en panacea, men en ytterligare lösning för behandling av prostatit.

  I grönsaken finns mycket värdefulla ämnen och ganska sällsynta vitaminer: K, D, det finns A, E, C, B12.

  Separat finns det redan nämnt ovan - zink, och den manliga kroppen av zink behöver 7 gånger mer än honan.

  För att undvika problem i könsorganen måste man konsumera upp till 60 stycken renade pumpa frön dagligen.

  Receptet för att rädda människors hälsa:

  • Råkärnor att krossa (0,5 kg);
  • Häll 0,4 kg honung;
  • rör om;
  • Förvara på en sval plats.

  Mängden av kompositionen beräknas för 1 behandlingskurs. Ta på morgonen 30 minuter innan du äter, sen innan du lägger dig i en timme en sked med pengar.

  Behandling av pumpa frön från parasiter

  Användbara egenskaper hos frön används ofta för att rädda från maskar, särskilt bandade parasiter. För att bli av med denna plåga, är det nödvändigt att utföra 14-dagars behandlingskurs.

  Vad behövs för detta? Skala grönsakens kärnor från skalen, ta sedan 200 gram krossade råa frön (med ett grönt skal), blanda med tillräckligt med mjölk för att göra en ganska tjock mush.

  Hur tar man det? Ät det till frukost. Efter 1 timme drick 1 glas vatten. Vänta ytterligare 1 timme och drick ett andra glas vatten. Efter 2,5 timmar ta något laxermedel, vänta 30 minuter och gör sedan en lavemang.

  En användbar produkt för kvinnors hälsa

  Vad är användningen av pumpa frön för kvinnor? För den vackra halvan är det först och främst viktigt att bevara ungdom och hälsa.

  Pumpkinukleoler är bara användbara för ansiktet, eftersom zinken som finns i dem bidrar till "förnyelse" av huden, vilket ger ansiktet friskhet, ungdom.

  Fettsyror, såväl som kalium, är en del av fröna, fuktar huden från insidan, vilket ger jämnhet, elasticitet och hämmar processerna för dess åldrande.

  Oljan extraherad från växtens kärnor innehåller fytoöstrogener som främjar ökningen av "bra" kolesterol, reducerar trycket, det är användbart för heta blinkar, ledvärk och andra problem under klimakteriet hos kvinnor.

  Vill du förbereda användbar pumpaolja för dig själv? Receptet är ganska enkelt:

  • solrosfrön i en kastrull;
  • häll vatten
  • koka i 5 minuter, sedan kallt;
  • slipa, pressa.

  Olja är ett underbart botemedel mot hudvård. Smörj bara ditt ansikte och efter några procedurer ser du ett fantastiskt resultat.

  Kontra

  Pumpa frön är en användbar produkt. Men som någon produkt kan det göra skada. Till exempel innehåller de salicylsyra, vilket är skadligt för magen. Överdriven konsumtion kan orsaka avsättning av salter i lederna. Om du gnida tänderna kan du skada tänderna emalj.

  Vad varnar dietister

  Nutritionists varnar för att pumpkärnorna är en ganska näringsrik produkt. Men trots det höga kaloriinnehållet är det inte nödvändigt att vägra dem, åtminstone på grund av zink, vilket är så nödvändigt för hälsan.

  Glöm inte att i allt du behöver en åtgärd så att vågens pil inte skrämmer dig, bli inte för borttagen av dem.

  De mest kaloriska är stekt frön, de är så läckra! Hur att steka?

  Rostning recept:

  1. På ett bakplåt i ugnen är stekningstiden 20 minuter (vid en temperatur av 190 grader);
  2. I en stekpanna utan lock, på låg värme - 30 minuter;
  3. I mikrovågsugn - bara 5 minuter.

  Hur man skalar pumpa frön från skal?

  Hur man skalar Ta först bort dem från pumpan, torka på pergamentpapper tills de är helt torra.

  Rulla sedan ut rullstiften så att skaftet splittrar. Häll sedan i en kastrull. För varje 2 koppar frö, häll 4 koppar vatten.

  I kokande vatten fyller vi frön, kokar i 30 minuter. Skalet kommer att flyta, kärnorna sjunker till botten.

  Ta sedan bort skalen, kärnan tvättas med vatten och torka den.

  Förbered användbar mjölk

  Vet du hur man får mjölk (från pumpa frön)? Låt oss titta på receptet:

  • Blötlägg frön i vattnet för natten.
  • På morgonen dränera vattnet och skölja frön.
  • Sätt i en mixer, sätt några datum.
  • Häll lite vatten, sätt på hög hastighet, blanda.
  • Häll i mer vatten (för 1 msk frö 3 msk vatten).
  • Slå på mixern igen, rör om tills den är jämn.
  • Den resulterande vattnet pressas genom 4-5 lager gasbindning.

  Inte en tung diet

  Diet på pumpa, pumpa frön - en ny överkomlig, enkel metod, utvecklad för viktminskning. Det handlar om hennes unika karaktär.

  Denna grönsak och dess frön har ett sällsynt vitamin "T", vilket inte tillåter fett att deponeras i problemzoner, så en sallad med tillsats av massa, liksom fröna från denna växt, kommer inte att tillåta dig att få extra pounds.

  De enklaste recepten av sallader kommer att vädja till alla damer. Pumpa är så mångsidig att den kan kombineras med alla produkter.

  • Skaka ett äpple, pumpa, skära en apelsin, tillsätt skalade pumpa frön, blanda, krydda med citronsaft.
  • Pumpa gräddesoppa. Tärna orangefärgad vegetabilisk massa, korg, morötter, potatis, sätt i kokande vatten, tillsätt salt, koka tills kokt. Klar att blanda soppblandaren, sätt gröna.

  Är solrosfrön användbara för gravida kvinnor?

  Det har varit vetenskapligt bevisat att nukleolerna i apelsinfrukten, rik på många användbara ämnen, de också ökar immuniteten. Det händer ofta att det under graviditeten minskar immuniteten.

  Därför kan gravida kvinnor tugga dessa läckra nukleoler, i en rimlig mängd, givetvis.

  Sjuksköterskors råd

  Vid amning ska en kvinna ta hand om inte bara om sig själv utan även om barnet, så att maten ska väljas mer försiktigt. Att bita fröna kan vårdmor, men bara när barnet blir 3 månader gammalt.

  Först försök använda 10-15 lite torkade frön, om barnet känns bra, då är en handfull solrosfrön på eftermiddagen ganska överkomlig för den unga mamman.

  Kära läsare. I efterföljande artiklar lär du dig om andra metoder för rening och behandling. Ofta gå till min sida, jag förberedde en massa intressanta saker