Huvud
Massage

Hur man behandlar prostatacancer utan operation?

Vid denna tidpunkt finns det inga bevis för att operationen är effektivare än andra, mindre invasiva metoder för behandling av prokata på cancer. Gemensam användning av olika typer av behandling orsakar allvarliga biverkningar och ökar inte hela tiden chanserna för återhämtning.

Därför rekommenderar patienter i tidiga skeden eller äldre patienter ofta aktiv övervakning och väntan. Beror på villkoren, behandling av prostatacancer utan operation består av:

 1. Traditionell terapi som förhindrar vidare utveckling av onkologiska sjukdomar. Man bör emellertid komma ihåg att det påverkar sexuell funktion hos män, kroppens känslomässiga och hormonella tillstånd.
 2. Alternativ terapi: fokuserar på att förbättra övergripande hälsa, eliminera maligna celler utan att skada den friska.

Typer av behandling av prostatacancer utan operation

Det finns sådana sätt att hantera onkologisk sjukdom:

Strålning hög energi strålning

Det består av ett visst antal förfaranden inom en viss tidsperiod. Möjliga typer är:

 • externa röntgenstrålar fokuserar en ljusstråle på tumören från maskinens position utanför kroppen. I moderna centra är den exakta platsen hjälpt till att installera datorer;
 • beräknad tomografi med fjärrstyrning av strålterapi: den baseras på en 3D-bild som gör det möjligt att bestämma alla data på prostata körningens storlek och form. Metoden förstör tumören, faller exakt på målet och skadar inte de närliggande friska vävnaderna och organen.
 • brachyterapi - intern strålning, vilket förutsätter att radioaktiva strålar levereras direkt till onkogenesen. Dessa källor avger endast strålning i bildningsområdet. De ges i flera timmar med hög dosintensitet och i flera veckor med lägre hastighet.

Det är baserat på användningen av droger för att förstöra cancerceller eller stoppa förmågan att dela dem. Systemiska kemoterapeutiska åtgärder utförs intravenöst. Typiskt används sådana vanliga läkemedel:

 • "Docetaxel" i kombination med steroidämnet "Prednisolon";
 • "Mitoxantron" ("Novatron") förlänger livet för patienter i jämförelse med andra medel;
 • "Cabazitaxel" godkändes av Cancer Control Organization som ett modernt och effektivt medicinskt läkemedel, vilket bekräftade förbättringen av prognostiska fakta.

Det representeras av preparatet "Sipuleucel-T", vilket ökar immuniteten. Speciella immunceller införs i blodet, vilket ökar kroppens naturliga skyddande funktioner.

Systemisk behandling för behandling av prostatacancer utan operation

Onkologer använder nya metoder för att påverka sjukdomen. Dessa inkluderar androgenbehandling. Det är baserat på att kontrollera tillväxten av manliga hormoner, i synnerhet testosteron. Hans nivå kan sänkas inte bara genom att ta bort testiklarna, men också genom medicinering.

Onkoproteinhanteringsmetoden rekommenderas speciellt för patienter med återkommande metastatisk prostatacancer, samt med mellanliggande och hög risk för spridning av sjukdomen. Beroende på graden av framsteg och den specifika situationen kan den tas före operation, tillsammans med strålbehandling eller efter det. Kliniska prövningar bekräftar effektiviteten av denna metod för att förlänga patientens liv.

Specifika typer inkluderar beredningar:

 1. Antagonister av ett specifikt hormon, betecknad som LHRH. De förhindrar testiklarna från att få testosteronsignaler. Sålunda ersätts kirurgisk resektion av könsorganen. Efter avslutad behandling börjar hormonproduktionen igen.
 2. En klass av antagonister som kallas gonadoliberin ("Degarelix") verkar mer försiktigt än sina föregångare.
 3. Antiandrogener motstår receptorerna av manliga hormoner och påverkar deras förmåga att komma in i celler. Fonderna i denna grupp är: "Bicalutamide" ("Casodex"), "Flutamid" och "Nilutamid". Men vanligtvis används de inte av sig själva utan är ytterligare medicinska substanser.
 4. Det nya läkemedlet "Enzalutamide" blockerar signaler från androgenreceptorn och används vid framsteg av cancer.
 5. Inhibitorer av enzymet CYP17: Även om testiklarna är de viktigaste tillverkarna av testosteron, kan andra celler i kroppen också producera en liten mängd av det och prova utvecklingen av en malign tumör. För att förhindra denna process erbjuder forskare ett antal läkemedel. Till exempel blockerar Zitiga (Abirateronacetat) detta enzym och ökar patienternas överlevnad. Män tar 4 tabletter tillsammans med Prednisolon.

Folkbehandling

Nutritional support för patienter är etablerad av en licensierad onkolog-naturopath. De huvudsakliga metoderna för naturlig behandling är:

 • curcumin har antiinflammatoriska egenskaper. Som ett anti-cancer ämne tas det i en dos av 400 mg 3 gånger om dagen;
 • modifierat citruspektin påverkar oncocellernas förmåga att fästa i normalhet: 6 g. 2 p / d;
 • Grönt te i en mängd av minst 4 koppar om dagen hämmar tillväxten av maligna celler och inducerar apoptos;
 • selen - en kraftfull antioxidant: 400-800 mikrogram per dag;
 • vitamin D: 0,25-0,5 μg;
 • vitamin E-succinat: 1200-1600 IE;
 • lykopen finns i tomater: 10 mg;
 • melatonin ökar effekten av traditionell behandling - en dos på 20 mg;
 • zink stöder immunfunktionen - 1550 mg.

Behandling av prostatacancer utan operation i många fall ger det bra resultat. Sådana avsikter måste dock diskuteras med den behandlande läkaren, som vet alla sjukdomstillstånd och eventuella konsekvenser av icke-kirurgisk behandling.

En översyn av alternativ och metoder för behandling av prokata på cancer, mer känd som "prostatacancer"

Cancer är en av de allvarligaste sjukdomarna bland de som en person kan möta. Under lång tid var hans behandling svår och gav ingen garanti för att bli av med sjukdomen.

Modern vetenskap har utvecklat metoder som kan eliminera prostatacancer och behandling av maligna tumörer i de tidiga stadierna, men de är smärtsamma för kroppen och kräver lång återhämtning.

Tänk på om prostatacancer behandlas, i vilka steg vilka tekniker används.

Kort beskrivning av sjukdomen

Prostatacancer är en malign tumör i prostata som skiljer sig från godartade formationer genom att dess celler kan infektera andra organ (ge metastaser) och utöva en uttalad toxisk effekt på hela kroppen. Detta gör prostatacancer en dödlig sjukdom.

I gruppen med risk för sjukdom (inklusive adenokarcinom) De är:

 • Äldre män - hormonella förändringar hos mäns klimakteriet har en negativ effekt på prostata.
 • Människor som konsumerar stora mängder feta livsmedel.
 • Arbetare i farliga industrier.
 • Rökare.

Symptom på de två första kraftstegen liknar manifestationer av adenom: urinering blir smärtsam, mannen upplever frekventa önskningar till honom, det finns smärtor i bäckenregionen.

Med den vidare utvecklingen av malign bildning, intensifierar smärtan, börjar mannen uppleva generell sjukdom och svaghet. Om cancer ger metastaser till andra organ, förvärras deras arbete.

I slutändan skadar malign formgivning som sprider sig genom hela kroppen kroppen av vitala organ, har en stark toxisk effekt på människor och leder till döden.

Den huvudsakliga analysen som kan upptäcka prostatacancer är ett blodprov för ett prostataspecifikt antigen (PSA).

Ytterligare diagnostik utförs under vävnadsbiopsi och ultraljudsundersökning av organet. Om misstänkt för förekomst av metastaser undersöks andra bäckenorgan, såväl som lymfkörtlar, ben och muskler.

Metoder för behandling

Om du diagnostiseras med prostatacancer, vad ska du göra?

Behandlingsalternativen för prostatacancer är följande:

Förväntande taktik

Trots det faktum att cancer vid utvecklingen är farlig sjukdom, kan förväntad taktik tillämpas i de fall då progressionshastigheten för en tumör är låg och patienten regelbundet överlämnar alla nödvändiga analyser.

Att följa en sådan taktik är motiverad när det kirurgiska ingreppet är tillfälligt omöjligt. Medicinsk kontroll bör utföras varannan månad, med försämring av patientens tillstånd bör aktiva behandlingsmetoder antas.

Minimalt invasiva metoder

Den minst invasiva av dessa metoder är läkemedelsbehandling. Preparat för behandling av prostatacancer används i hormonberoende cancer och innefattar användning av läkemedel som hämmar produktionen av testosteron och dess patogena aktivitet.

Det finns tre huvudsakliga hormonella medel: blockerare av syntesen av androgener i äggstockarna, läkemedel som inte tillåter prostata vävnad att interagera med androgener och östrogener.

Androgen-blockerare injiceras i kroppen. För injektioner används sådana läkemedel som Buserelin, Leuprolide.

Läkemedel som minskar prostatas mottaglighet för androgener, representeras av Flutamid och Nilutamid.

östrogener - är kvinnliga könshormoner, de kan också undertrycka androgens aktivitet.

Drogterapi används ofta för att behandla äldre patienter, eftersom kroppen inte längre kan tolerera allvarliga kirurgiska operationer.

Analgetika och läkemedel som normaliserar urinering används för att minimera negativa symtom.

Intaget av hormonella läkemedel är kontraindicerat vid endokrina sjukdomar och i leverskador.

kemoterapi

Kemoterapi används för hormonresistent cancer, liksom för steg 3 och 4 av hormonberoende cancer. Denna typ av behandling är effektiv för behandling av cancer med metastaser.

Det innefattar intag av giftiga ämnen som förstör cancerceller. Det mest effektiva sättet att leverera toxiner i kroppen är att injicera dem i en ven genom en dropper. Dessa ämnen påverkar inte bara cancercellerna, utan även de friska organen.

Av denna anledning är kemoterapi associerad med ett stort antal biverkningar: håravfall, svaghet, aptitförlust, skada på tarmslimhinnan.

Använda droger: Estramustine, Etoposide, Docetaxel och andra.

Strålbehandling

Strålbehandling. Vid användning av denna typ av behandling, bestrålas tumören med radioaktiva ämnen.

Det finns fyra typer av terapi:

Strålbehandling är relativt smärtfri, ungdomar efter förfarandena kan arbeta normalt och engagera sig i kända aktiviteter. Emellertid är exponering för strålning skadlig inte bara för cancerceller, utan även för friska.

För att minimera skador måste man observera dagens regim, vägra att konsumera alkohol och feta livsmedel, ofta gå ut i fri luft, utesluta hårt arbete och fysisk aktivitet.

Bestrålningsprocedurer utförs som en självförsörjande behandlingsmetod i de tidiga stadierna och som en del av komplex terapi i de sena stadierna.

Operationen är inte så skadlig för kroppen, som en klassisk bestrålning genom växter, men möjligheterna för dess tillämpning är begränsade - Brachyterapi utförs endast i de fall då tumören är lokaliserad i prostata och inte har metastaser.

Kirurgiska alternativ

kastrering

Ett mer invasivt alternativ till hormonbehandling är castration. Det är uppdelat i kemisk kastration och kirurgisk.

Kirurgisk kastration innefattar borttagning av testiklar. Operationen är relativt enkel och smärtfri, den utförs under lokalbedövning i 20-30 minuter. Den hud som förbinder testiklarna och bäckenregionen skärs ut, en söm appliceras i excisionsområdet. Återhämtning efter operationen varar 1-2 dagar.

Kemisk kastrering innebär att läkemedel som hämmar syntesen av hormoner av äggstockarna tar in sig. För detta ändamål används sådana medel som Vantas, Goserelin. De injiceras med en frekvens från en gång i månaden till en gång per år. Droger castration är reversibel, därför är det nödvändigt att injicera ständigt och regelbundet, annars kommer den negativa effekten av testosteron på prostata att återupptas.

Castration är en självförsörjande behandlingsmetod endast i den första etappen av cancer, i efterföljande steg fungerar det som ett komplement till mer potenta terapier.

Avlägsnande av prostata utförs vid dessa stadier av sjukdomen, då återställandet av organets normala funktion inte är möjligt även efter avlägsnandet av tumören.

Det är en allvarlig kirurgisk operation, men det tillåter att fullständigt eliminera en malign tumör om den endast är lokaliserad i prostata. I närvaro av metastaser är dess effektivitet inte så hög.

Avlägsnande av prostata leder endast till en liten försämring av erektilfunktionen. Återhämtningen är möjlig med en hälsosam livsstil och speciella övningar.

Folkbehandling

Folkrättsmedel (läsk, monastiskt te) är ineffektiva i en så allvarlig sjukdom som prostatacancer.

Positiva förändringar i kroppen vid användningen är associerade med placebo-effekten, vilket verkligen kan förbättra patientens välbefinnande. Men placebo är inte en panacea och eliminerar inte cancer på egen hand, det kan bara bidra till en smärre överföring av kirurgiska ingrepp och påskynda återhämtningen efter dem.

Mer detaljer om folkalternativ för att behandla sjukdomen du kan här.

slutsats

Mängden metoder för behandling av maligna tumörer i prostata är stor. Valet av en viss behandlingsmetod beror på kroppens allmänna tillstånd, utvecklingsstadiet av tumören, närvaron av metastaser och många andra faktorer.

Korrekt utvald och tidsbegränsad behandlingsmetod eliminerar den maligna bildningen och återlämnar en person till ett normalt liv.

Användbar video

Vi föreslår att du bekanta dig med videobeskrivningen av behandling av prostatacancer:

Prostatacancer - Behandling av prostatacancer

Prostatacancer är en malign neoplasma som uppstår från prostatakörtelns sekretoriska epitel. Hittills har forskare inte kommit överens om orsakerna till prostatacancer, men ett antal riskfaktorer för tumörutveckling har identifierats:

ålder: äldre en man, desto större risk är att utveckla en tumör;

ras: sjukdomen är mer mottaglig för representanter för Negroid-rasen;

ärftlighet: hos män vars släktingar har haft prostatacancer är risken att bli sjuk mycket högre;

egenskaper av näring: konsumtionen av ett stort antal djurfetter främjar utseendet av en tumör;

Rökning och dåliga vanor: Kadmium, som ingår i tobaksrök, påverkar utvecklingen av prostatacancer.

Med ålder ökar förekomsten. Således hos män under 40 år är förekomsten av sjukdomen 1 per 10 000 personer, för män 60 år - 1 per 100, och för män 75 år - 1 för 8 personer. Om släktingar har diagnostiserats med prostatacancer ökar risken 4-7 gånger beroende på ålder.

Symtom på prostatacancer

I de tidiga stadierna av prostatacancer uppträder vanligtvis ingenting. Eftersom prostatacancer har utvecklats relativt långsamt har sjukdomen varit asymptomatisk i flera år. Det enda tecknet i frånvaro av starkt uttryckta symtom är en ökning av blodets nivå av PSA (prostataspecifik antigen). I regel är tumörstorleken i detta fall obetydlig.

Med en ökning av tumörens storlek och dess spiring i urinröret och blåsans hals är symtom på blåsans irritation möjlig:

svårighet att urinera

frekvent uppmaning att urinera.

Symtom på prostatacancer är ospecifik och uttrycks i strid med de berörda organens funktioner. Vid benskada orsakar metastaser smärta i benen, och komprimering av ryggmärgen med metastaser leder till förlamning och parestesi. För att förhindra okontrollerad utveckling av sjukdomen krävs regelbundna undersökningar, särskilt för män över 50 år.

STADAR AV KROPPEN AV PROSTAT

Första etappen: manifesterar sig inte på något sätt. Cancerceller är i prostata.

Andra fasen: cancerceller bildar en tumör som probes av urologen.

Steg 3: tumören sträcker sig bortom prostata, sträcker sig till angränsande organ och seminal vesiklar.

Fjärde etappen: tumörmetastaser förekommer i olika delar av kroppen (lungor, lever).

DIAGNOSTIK FÖR PROSTATSKANCER

Eftersom prostatacancer i tidiga skeden inte har tydliga manifestationer, är det nödvändigt att genomgå regelbunden förebyggande undersökning. Den obligatoriska metoden för diagnos är en digital rektal undersökning av prostatakörteln, som utförs av en urolog. Under denna undersökning är det möjligt att identifiera komprimering av prostata, varefter ytterligare test är föreskrivna:

bestämning av PSA-nivå

Efter att ha bestämt nivån på PSA-blod är nästa diagnossteg ultraljudsundersökningen av prostata med en rektal sensor som gör det möjligt att mäta prostatakörteln, samt att identifiera förekomsten av nodalformationer och tätningar.

En prostata biopsi är den sista metoden för att bekräfta diagnosen. För detta tas flera vävnadsprover från olika delar av körteln. Om ett negativt resultat erhålls och en förhöjd PSA-nivå kvarstår, upprepas en upprepad biopsi i flera månader.

En modern metod för att diagnostisera prostatacancer är också prestanda för en multiparameter MR. Till den här metoden kan du bäst visualisera fostret av neoplasi i prostata.

Specialister på Urologikliniken EMC har en unik metod för att kombinera MR-bilder med ultraljud. På detta sätt utförs en målinriktad biopsi av misstänksam foki i prostatakörteln, den så kallade fusionsbiopsin. Denna teknik är 30% mer exakta diagnoser av prostatacancer.

Behandling av prostatacancer

Valet av den optimala metoden för behandling av prostatacancer är komplicerad, eftersom Det är nödvändigt att ta hänsyn till scenen i sjukdomsutvecklingen, patientens ålder, samtidiga sjukdomar, möjliga komplikationer, resultaten av testen och patientens önskemål.

Till de grundläggande metoderna för behandling av prostatatrelaterad cancer:

1. Förväntande taktik är att föredra hos äldre män med allvarliga samtidiga sjukdomar och långsamt växer starkt differentierade tumörer. I detta fall utförs ingen behandling, men patienten är ständigt under konstant medicinsk övervakning, ultraljud utförs regelbundet och PSA-nivåer i blodet undersöks.

2. Radikal prostatektomi - kirurgisk behandling av prostatacancer. Detta är den huvudsakliga behandlingsmetoden, som gör det möjligt att bibehålla den normala funktionen av blåsans sfinkter och sexuell funktion. I de tidiga stadierna av sjukdomsutvecklingen och i frånvaro av lymfkörteln är 10 års överlevnad efter operationen över 80%.

Med förlusten av lymfkörtlarna och tumörens spirande i de partiella vesiklarna är avlägsna metastaser oundvikliga vilket försämrar prognosen signifikant. Ofta efter prostatektomi används strålning eller hormonell behandling av prostatacancer, vilket har en positiv effekt på resultaten av behandlingen.

Specialister på Urologikliniken EMC utför robothjälp på Da Vinci-systemet. Detta är en effektivare metod för kirurgisk ingrepp, vilket minimerar rehabiliteringsperioden och gör att du kan behålla bekkenorganens funktioner.

3. Strålbehandling Det används för att förstöra malign vävnad och störa DNA-strukturen hos bestrålade celler, varefter de förlorar förmågan att återhämta sig och multiplicera. Separat är det värt att notera interstitiell strålbehandling, där bestrålning sker från insidan, inte från utsidan. Detta utesluter bestrålning av friska vävnader och säkerställer hög effektivitet av denna metod. Denna metod kallas "brachyterapi".

4. kryoterapi Är förstörelsen av tumören genom exponering för låga temperaturer. De bästa resultaten uppnås med en kombination av kryoterapi med hormonell behandling, om tumören är liten.

5. Hormonbehandling - Behandling med hormonella läkemedel. Denna metod används i avsaknad av andra alternativ. Effektiviteten är 70-80%. För närvarande finns det flera metoder för hormonbehandling:

androgen blockad av målceller;

maximal androgen-blockad.

Specialister på Urologikliniken i European Medical Center kommer att ge kvalificerad hjälp och kommer att göra allt för att uppnå ett positivt resultat. Drogbehandling utförs endast genom att använda originala läkemedel som godkänts av internationella och ryska kontrollorganisationer inom hälsovården. Vid kirurgiska ingrepp föredrar vi mjuka, orgelbesparande tekniker: laparoskopisk, endoskopisk och robotic (Da Vinci Si HD) -operationer.

Prostatacancer

Prostatacancer - malign tumörskada av prostatavävnad. Prostatacancer manifesteras av symptom på infarktisk obstruktion (trög intermittent urinström, nikturi, konstant urinering urinering); hematuri, hemospermi, smärta i bäckenregionen, erektil dysfunktion. I diagnosen prostatacancer applicera fingerrektal undersökning av körteln, definitionen av PSA, ultraljud, biopsi. Behandling för prostatacancer kan innefatta radikal prostatektomi, fjärr strålterapi, brachyterapi, kemoterapi.

Prostatacancer

I ett antal länder är cancer i prostatacancer nästkommande för lungcancer och magkreft vad gäller frekvens av förekomst hos män. I urologi är prostatacancer ett allvarligt medicinskt problem, eftersom det ofta diagnostiseras endast i steg III-IV. Detta beror både på den långa asymptomatiska utvecklingen av tumören och på den otillräckliga implementeringen av tidiga detektionsåtgärder. Prostatacancer påverkar ofta män över 60 år, men de senaste åren har det varit en tendens att "föryngra" sjukdomen.

Orsaker till prostatacancer

Prostatacancer är en polyetylensjukdom med oförklarliga orsaker. Den viktigaste faktorn i risken att utveckla prostatacancer är åldern hos mannen. Mer än 2/3 av fallen av prostatacancer uppträder vid en ålder av över 65 år; i 7% av fallen diagnostiseras sjukdomen hos män yngre än 60 år. En annan predisponeringsfaktor är rasanslutning: sålunda är prostatacancer vanligast bland afroamerikaner och är minst sannolikt att det uppträder hos asiatiska invandrare.

En viss betydelse i etiologin för prostatacancer ges till en familjehistoria. Förekomsten av sjukdomen hos fadern, bror eller andra män i familjen ökar risken för prostatacancer i 2-10 gånger. Det antas att sannolikheten för prostatacancer hos en man ökar, om familjen har släktingar, patienter med bröstcancer.

Bland andra möjliga riskfaktorer för isolerade särdrag hos kraften i samband med användningen av stora mängder av animaliskt fett, testosteronbehandling, en brist på vitamin D. Vissa studier tyder på en ökad sannolikhet för prostatacancer hos män som genomgått vasektomi (sterilisering). Minskar de möjliga riskerna med att utveckla prostatacancer med hjälp av sojaprodukter rik på fytoöstrogener och isoflavonoider. E-vitamin, selen, karotenoider, en diet med låg fetthalt.

Klassificering av prostatacancer

Prostatacancer kan representeras av följande histologiska former: adenokarcinom (krupnoatsinarnoy, melkoatsinarnoy, kribroznoy, fast), övergångscell, skvamös och odifferentierat karcinom. Den vanligaste körtelcancer är adenokarcinom, som står för 90% av alla upptäckta prostatatumörer. Förutom morfologisk kontroll är graden av differentiering av prostatacancer viktig (hög, måttlig, låg).

Enligt TNM-systemet isoleras flera steg av adenokarcinom i prostatakörteln. Övergångscellprostatacancer klassificeras på samma sätt som uretalkreft.

 • T1 - adenokarcinom verkar inte kliniskt, visualiseras inte med hjälp av instrumentella metoder och är inte palpabel. kan detekteras endast genom prostatabiopsi och histologisk undersökning som utförs för en ökad nivå av prostataspecifikt antigen (PSA)
 • T2 - infestationen av adenokarcinom är begränsad till körtelvävnaden (en eller två lober) eller dess kapsel. Prostatacancer är palperade och visualiseras med hjälp av instrumentella metoder.
 • T3 - adenokarcinomspiror bortom kapseln i körteln eller i partiella vesiklar.
 • T4 - adenokarcinom sträcker sig till livmoderhalsen eller sfinkteren i blåsan, rektum, muskelälskare av anusen, bäckens vägg.
 • N1 - metastaser detekteras i lymfkörtlarna i det lilla bäckenet
 • M1 - avlägsna metastaser av prostatacancer i lymfkörtlar, ben och andra organ bestäms.

Symtom på prostatacancer

Prostatacancer kännetecknas av en lång latent utvecklingsperiod. De första tecknen på prostatacancer liknar manifestationer av prostatit eller prostata adenom. Symptom på lokaliserad prostatacancer är ökad frekvens av urinering med svårighet att initiera studien; känsla av ofullständig tömning av blåsan; intermittent och svag urinström; frekvent uppmaning att urinera, problem med urinretention.

Med lokalt avancerad prostatacancer, brinner eller smärta uppstår med urinering eller ejakulation. hematuri och hemospermi smärta i perineum, ovanför pubis eller bäcken ryggsmärta orsakad av hydronephrosis; erektil dysfunktion anuri och tecken på njursvikt. Kontinuerliga dumma smärtor i ryggraden och revbenen visar som regel metastasen av prostatacancer i benet. I de avancerade stadierna av prostatacancer kan svullnad i de nedre extremiteterna som orsakas av lymhostasis, viktminskning, anemi och kakexi utvecklas.

Diagnos av prostatacancer

Omfattningen av den undersökning som krävs för att upptäcka prostatacancer innefattar fingerundersökning av körteln, bestämning av PSA i blodet, ultraljud och ultraljud av prostata, prostata biopsi. När fingerprovning av prostata genom rektumets vägg bestämmer tätheten och storleken på körteln, närvaron av palpabla noder och infiltrerar, lokaliseringen av förändringar (i en och båda lobarna). Men med hjälp av palpation kan man inte skilja prostatacancer från kronisk prostatit, tuberkulos, hyperplasi, prostata stenar, så krävs ytterligare verifieringsstudier.

Ett vanligt screeningtest för misstänkt prostatacancer bestämmer nivån av PSA i blodet. I andrologi är det vanligt att fokusera på följande indikatorer: vid en PSA-nivå på 4-10 ng / ml är sannolikheten för prostatacancer cirka 5%; 10-20 ng / ml - 20-30%; 20-30 ng / ml - 50-70%, över 30 ng / ml - 100%. Man bör komma ihåg att ökningen av prostata-specifika antigenvärden också noteras vid prostatit och godartad prostatahyperplasi.

Ultraljud av prostata kan utföras från transabdominal eller transrektal åtkomst: den senare tillåter att detektera även små tumörnoder i prostata. Under den ekokopiska kontrollen utförs en biopsi av prostatakörteln, vilket gör att materialet kan erhållas för morfologisk undersökning och histologisk typning av prostatacancer. En biopsi kan utföras genom perineum, urinrörets vägg eller rektum. Ibland används en transuretral resektion av prostata för att erhålla ett biopsimaterial.

Behandling av prostatacancer

Med tanke på scenen av prostatacancer, kirurgisk behandling, strålbehandling (fjärr eller interstitial) kan kemoterapi genomföras. Den vanligaste typen av kirurgiskt ingrepp i prostata T1-T2 stadier av cancer - en radikal prostatektomi, i vilken järnet är fullständigt avlägsnad, sädesblåsorna, prostatiska uretra separerades och blåshalsen; lymfadenektomi utförs. Genomförande av radikal prostatektomi kan åtföljas av efterföljande inkontinens och impotens.

För att inducera androgenblockad i prostatacancer kan enukleering av testiklarna (bilateral orchiektomi) utföras. Denna operation leder till ett slut på produktionen av endogen testosteron och en minskning av tillväxthastigheten och spridningen av tumören. Under de senaste åren, i stället för det mer vanligt förekommande kirurgisk kastrering drog undertryckande av testosteron LHRH-agonister hormoner (goserelin, buserelin, triptorelin). I ett antal fall av prostatacancer har tillgripit maximal androgen blockad kombinera en kirurgisk eller medicinsk kastrering med antiandrogener mottagning i enskilt steg. Hormonbehandling kan åtföljas av heta blinkningar, utveckling av osteoporos, minskad libido, impotens, gynekomasti.

I prostata-cancer-T3-T4-scenen appliceras strålbehandling genom fjärr- eller interstitial metod. Med interstitiell bestrålning (brachyterapi) sätts ett speciellt radioaktivt implantat in i prostata, vilket selektivt förstör tumörcellerna. Kemoterapi utförs med avancerade stadier av prostatacancer och ineffektivitet av hormonbehandling, vilket möjliggör förlängning av patientens livslängd. På studietrinnet och experimentella studier är sådana metoder för behandling av prostatacancer, som kryoterapi, hypertermi, laserterapi, fokuserad ultraljudsterapi.

Prognos och Prophylax av Prostatacancer

Utsikterna att överleva i prostatacancer beror på scenen av oncoprocess och differentieringen av tumören. En låg grad av differentiering åtföljs av en försämring av prognosen och en minskning av överlevnadsfrekvensen. I steg T1-T2, N0M0 bidrar radikal prostatektomi till 5-års överlevnad hos 74-84% av patienterna och 10-års överlevnad i 55-56%. Efter strålbehandling har 72-80% av männen en gynnsam 5-årig prognos, 48% har en 10-årig prognos. Hos patienter efter orkektomi och som är på hormonbehandling överstiger 5 års överlevnad inte 55%.

Det är inte möjligt att helt utesluta utvecklingen av prostatacancer. Män över 45 år borde genomgå en årlig undersökning med en urolog och androlog för tidig upptäckt av prostatacancer. Den rekommenderade screeningen för män inkluderar en rektal finger undersökning av körteln, en prostata TRUS, en prostatacancermarkör (PSA) i blodet.

Metoder för behandling av prostatacancer - graden av sjukdom, diagnos och terapi

Maligna tumörer av prostataceller leder till en allvarlig sjukdom hos män. Behandling av prostatacancer kan utföras med olika metoder - från operation till folkmedicin. Det är viktigt att märka tecken på sjukdomsförloppet i tid och att iakttas av läkaren för att minimera risken för komplikationer. På de avancerade stadierna av prostatacancer är det svårt att uppnå full återhämtning om kroppen redan har metastaser.

Vad är prostatacancer?

Enligt den medicinska definitionen är prostatacancer hos män en onkologisk sjukdom i prostatakörteln hos män. Det går in i reproduktionssystemets organ, tjänar till partiell produktion av seminalvätska, deltar i utlösningsprocessen och retention av urin. Förekomsten av maligna tumörer i prostatakörteln leder till cancer. De lider män efter 55 års ålder.

Idag upptar prostatacancer en ledande plats bland mäns cancer över hela världen. Egenheten i kursen är en långsam utveckling utan märkbara symtom. För att undvika risk för komplikationer rekommenderas män efter 45 års ålder att genomgå en undersökning med androloger och ta prov. Tidig upptäckt av prostatacancer kommer att ge bättre chans att återhämta sig.

Behandlas prostatacancer?

En möjlig diagnos av prostatacancer är baserad på följande symtomatiska tecken:

 • smärta när du tömmer urinblåsan, behandlar svårighet
 • sexuell dysfunktion, erektil dysfunktion.

Sådana symptom är likartade i cancer med godartad tumör (adenom i prostatakörteln) och hyperplasi (prostataförstoring). Skillnaden mellan malign utbildning är förmågan att bryta erektionen när den påverkar nerverna och minska mängden sperma på grund av blockering av ejakulatorisk kanal. I de sena stadierna av prostatacancer är blod i urinen, smärtsamma känslor i hela kroppen, synliga. Vid bildandet av metastaser uppträder rygg, ben och utveckling i levern, binjurar, lungor, ben.

Det fjärde patologiska stadium av cancer kräver en lång, allvarlig behandling, men även här är läkare inte säkra på en gynnsam prognos. Riskfaktorer för onkologi är:

 • genetisk predisposition;
 • dålig ekologi;
 • Problemet med undernäring - ett stort antal kött, mjölk, ägg;
 • progressivt adenom.

För att förhindra uppkomsten av prostatacancer rekommenderar läkare att man följer enkla regler:

 • att leda en hälsosam livsstil, att ge upp alkohol, röka
 • att gå in för sport;
 • inkludera i kosten mer tomater, kål, broccoli, soja, vindruvor;
 • begränsa intaget av produkter baserade på animaliska fetter och med en stor mängd kalcium.

Behandling av prostatacancer

Varje behandlingsförfarande börjar med en diagnos, på grundval av vilken ett beslut fattas om behandlingsmetoden för prostatacancer:

 • digital rektal undersökning - för palpation av prostatavävnad för tumörer;
 • transrektal ultraljud.
 • ett blodprov för specifika antigener;
 • biopsi och histologisk undersökning av celler;
 • computertomografi;
 • osteoscintigrafi - för att bestämma omfattningen av cancer.

Metoder för behandling

Från utvecklingsstadiet av prostatacancer beror ytterligare behandlingsmetoder. De viktigaste metoderna är:

 • Kirurgisk, inklusive transuretral resektion av prostata;
 • strålbehandling - strålbehandling
 • hormonbehandling
 • kemoterapi.

droger

Behandling av cancer utan kirurgi administreras medicinskt. Vid behandling av prostatakörteln används patogenetiska läkemedel som främjar återställandet av nedsatta funktioner, förbättrar ämnesomsättningen och stärker immuniteten. Här är de populära drogerna:

 • Aspirin - hämmar syntesen av prostaglandiner - hormonlika ämnen;
 • Veroshpiron - undertrycker produktionen av vissa hormoner;
 • extrakt av ginseng, echinacea, Beefungin, Dorogovs stimulans, ASD-adaptogener;
 • Thalidomid - modulerar immunsystemet;
 • Cycloferon, Reaferon, Viferon - påverkar interferonsystemet;
 • för att lindra urinering - Omnic;
 • antibakteriella medel - Vibramycin, Unidox Solutab;
 • smärtstillande medel - Paracetamol, diklofenak, Tramadol;
 • leverbärande medel - Leucomax, Epithalamin;
 • för borttagande av neuropatisk smärta - Lyrics;
 • homeopati - gepar svavel.

I drogterapi av prostatacancer använder äldre människor flera andra läkemedel som minskar produktionen av testosteron och androgen:

 • Lyupron;
 • Buserelin Depot;
 • Eligard;
 • Zoladex;
 • Euleksin;
 • Casodex;
 • Nilandron;
 • Estracite - Injektioner;
 • paklitaxel;
 • novantron;
 • Proscar;
 • Alfaradin;
 • Strait.

testectomy

Metod för behandling är kirurgisk orkiektomi för prostatacancer, vilket är avlägsnandet av testiklarna, som ansvarar för produktionen av testosteron från bäckenet. Förfarandet tillämpas på patienter med metastaser, har en snabb effekt. Fördelarna med prostataoperation innefatta en effektiv klinisk resultat, momentan minskning testosteronproduktion utan att öka nivån av prolaktin i blodet.

Det finns följande typer av kirurgisk ingrepp i prostatakörteln, som skiljer sig från resultatet och komplexiteten:

 • bilateral total - fullständig avlägsnande av organet, tillåter inte alltid att reducera testosteron till kastrationsvärden;
 • radikal prostatektomi - lokaliserad prostataavlägsnande, en mindre traumatisk metod är endoskopisk ingrepp, varefter patienten garanteras 10-15 år av livet;
 • subkapsulär epididimorhiektomiya - om det inte avlägsnas albuginea och bihang, är mer lämplig för kosmetiska skäl proceduren.

strålbehandling

Behandling av prostatacancer kan utföras genom strålbehandling - en strålningsexponering på avstånd. Den utförs på linjära acceleratorer med hjälp av en dator. Individuell inställning till cancerbehandling minimerar alla biverkningar. Efter bestrålning ges patienter läkemedel, hormonbehandling utförs. För att öka den förväntade livslängden.

kryoterapi

Användningen av extremt kalla temperaturer används vid behandling av prostatacancer. Tumörer i vävnaderna är frysta och förstörda. Den kalla applikationen används för att behandla återfall. I prostata cryoterapi sätts en mycket tunn sensor eller en nål från metallen in i prostatakörteln genom ett snitt mellan anus och pungen. För att skydda urinröret matas en varm saltlösning samtidigt genom katetern.

Under processen används ultraljud - kirurgen ser på skärmen, injicerar flytande kväve eller argongas i den, fryser cancervävnader. På grund av avlägsnandet av värme från prostatakörteln bryts de cellulära membranerna, cellerna dör. Efter destruktion av vävnader avlägsnar leukocyter döda rester, ytterligare immunterapi aktiveras. Kryoterapi i prostatakörteln har fördelar i form av icke-invasiv natur, frånvaro av allmänbedövning, mindre blodförlust, snabb återhämtning, mindre ödem.

brakyterapi

Indelning av strålbehandling är behandling med brachyterapi av prostatacancer. Denna art tillhör låg-energitypen. Kärnan i proceduren är implantering i tumören i prostata av små radioaktiva enheter - "frön". De introduceras genom huden av perineum med en speciell nål, arbeta inuti prostata i flera månader och ständigt utstrålar.

Fördelarna med brakyterapi för prostata är minimalt invasiv, skick bevarande kropp, korrekt leverans, förmågan att dosera bestrålning, vilket minskar sannolikheten för impotens, snabb återhämtning. Biverkningar av proceduren är obehag vid urinering, för att lösa problemet, kan du installera en kateter i upp till en månad. Brachyterapi kan kombineras med fjärr strålbehandling.

kemoterapi

Skillnad mellan följande cancerbehandlingsmetod - kemoterapi från strålning, som förstör cancerceller i ett visst område, är påverkan på hela kroppen genom cirkulationssystemet. Varianten används när metastaser detekteras i ben, lymfkörtlar, lever, lungor. De mest populära läkemedlen för behandling är Docetaxel och Prednisolon. Doserna ordineras av läkaren enligt individuella indikationer. Biverkningar av kemoterapi för prostatacancer är:

 • snabb utmattning
 • illamående, kräkningar;
 • diarré;
 • håravfall på huvudet;
 • förändringar i smaklökar
 • reduktion av blodceller som leder till infektion i kroppen.

Behandling av prostatacancer med folkmekanismer

I de tidiga stadierna av prostatacancer kan du försöka bli behandlad med folkmetoder:

 • mottagning av alkoholtinktur av hemlock;
 • Kurs hopkok av örter - avgifter Immortelle, nässlor, groblad, Hjärt, björk, tranbär, ek, rölleka, havtorn, malört;
 • användningen av tinkturer av celandine, cocklebur, ringblomma;
 • alkohol tinktur av mariy rot eller rot av Eleutherococcus, avkok av rot av en badan;
 • behandling med fotogen - ta en ren substans för ett par skedar på natten, tvätta med vatten eller infusion av valnötter i en sked tre gånger om dagen.

Bland populära folkmetoder är det värt att utesluta behandling av prostatacancer med läsk. Detta ämne ökar pH, ger inte miljön surt. Kontraindikationer för tillämpningen av metoden är diabetes mellitus, låg surhet i magsaften. För att bekämpa prostatacancer rekommenderas endast läsk med klassisk medicin, och ger råd om att man kombinerar metoden med medicinsk behandling.

Effektivt förfarande vid de första stadierna av prostatacancer, när tumörens storlek inte överstiger tre centimeter. Här är flera typer av behandlingsmetoder som kan genomföras successivt:

 1. Droppers - 10 dagar in i sodavatten, bryt i sex dagar. Kursens varaktighet är 3-4 repetitioner.
 2. Häll en tesked soda med 50 ml kokande vatten, späd till 250 ml med rent vatten, sval. Drick en halvtimme före måltid två gånger om dagen senast 17.30.
 3. Inmatning av en vattenlösning av läsk mellan måltider, kombinering med andnings gymnastik, fysioterapi övningar och vägran av söt.

utsikterna

Läkare gör en prognos för botemedel av prostatacancer genom typen av aggressivitet och utvecklingsstadiet. Dessutom påverkar valet av terapi din hälsa. Tidiga cancerfaser efter avlägsnande av prostata visar en 80-90% chans att överleva i mer än fem år, men även när tumören lämnar kroppen är sjukdomen härdbar. Det finns fall av avlägsnande av tumör i prostatakörteln hos patienter med tredje etappen och frisättning av neoplasma bortom prostata, utan metastaser.

Om metastasen har redan lanserats kan västmedicin använda kraftfulla verktyg för att kontrollera sjukdomen. I detta fall används riktade bestrålning. Vid 3-4 steg med metastaser används farmakoterapi, hormoner eller mild kemoterapi. I Ryssland och Moskva är allt inte så rosigt - hälften av fallen av prostatacancer förekommer i 3-4 steg, då operationen inte ger möjlighet att bota.

Video: Hur man behandlar prostatacancer

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Behandling av prostatacancer

Metoder för behandling av prostatacancer

För närvarande är det också används en mängd olika metoder för prostatacancer behandling: aktiv övervakning, traditionell kirurgi (radikal prostatektomi), Hi-fu och kryoterapi, strålbehandling (externa och brachyterapi), hormonterapi och kemoterapi. Faktum är att alla metoder som finns i onkologi, liksom deras kombinationer, används för hans behandling av prostatacancer! Å ena sidan, gör det möjligt för en enskild patient, med hänsyn till egenskaperna hos prostatacancer (dess malignitet, processteg), åtföljande sjukdomar, ålder, patientens önskan, dess anatomiska uppgifter. Å andra sidan har varje metod sina egna indikationer och kontraindikationer, och ingen av dem är idealiska. Därför är det mycket viktigt att en erfaren skicklig läkare ska behandla prostatacancer.

I många situationer är kirurgisk ingrepp den mest effektiva metoden. Enligt inhemska och utländska studier har kombinationen av strålning och hormonterapi samma effekt, men glöm inte bort biverkningarna av varje metod. Fokal terapi (Hi-fu och cryoterapi) kan användas både i mycket tidiga stadier av prostatacancer och i försummade, oanvändbara fall. Det finns flera strategier för användning av hormonbehandling. Denna neoadjuvantterapi (genomförd före operation) för att minska prostatavolymen och den tekniska komplexiteten i operationen, blodförlust. Adjuvansbehandling utförs efter en prostatacanceroperation med en konstant eller intermittent behandling för att förhindra återfall eller sakta sjukdomsprogressionen. Kemoterapi är den sista gränsen i tumörcellernas okänslighet för hormoner.

Prognos för prostatacancerbehandling

Adenokarcinom i prostata är en mycket heterogen tumör. Det innebär att prognosen för hälsa och liv i stor utsträckning beror på tumörens histologiska egenskaper, främst på Gleason-poängen. Det är också viktigt att veta nivån på PSA och övervaka dess förändringar. Prostata-specifikt antigen är inte strikt specifikt för prostatacancer, dess fluktuationer är möjliga på grund av inflammatoriska fenomen i prostatakörteln och andra orsaker. Men det är PSA är en universellt erkänd markör i världen som tillåter att misstänka sjukdomen och ytterligare övervaka effekten av prostatacancerbehandling. Oumbärlig hjälp vid uppläggningen tillhandahålls av MRT i det lilla bäckenet, tillförlitligheten av data ökar dramatiskt med användning av intravenös kontrast och endorektal spole.

På detta sätt bedömning av prostatacancerbehandlingsprognos består av många data. Det finns nomogram och risklagringsskala som tar hänsyn till dessa faktorer. Med den mest gynnsamma prognosen hos äldre patienter kan man begränsa sig till taktik för aktiv observation. Vid mindre gynnsamma patienter behöver patienter aktiv behandling av prostatacancer. Moderna metoder i ett tidigt skede kan inte bara kraftigt bromsa framväxten av cancer, men även helt bota det! Vad som inte kan göras med prostatacancer är att förlora tid eller göra självdiagnos och självmedicinering. Eventuell cancer är lättare att behandla på ett tidigt stadium, och proffs måste hantera det.

En egenskap hos prostatacancer är långsam jämfört med andra onkologiska sjukdomar. Moderna möjligheter tillåter inte alltid att helt eliminera denna sjukdom, men kan avsevärt sakta ner processen, vilket ger patienter år av fullvärdigt liv utan smärta och signifikanta begränsningar. Det ökända tröskelvärdet på 5 år har länge övervinnats för cancer med låg risk, för närvarande är det mer vägledande för 10 års överlevnad.

Folkprostatacancerbehandling

Metoder för traditionell medicin har rätt att använda vid behandling av prostatacancer, men tyvärr påverkar inte tumörets utveckling sig själv. Således, om du tar antioxidanter, vitaminer, kosttillskott, måste du förstå att de kompletterar den huvudsakliga behandlingen, och ersätter inte den. Deras användning kan öka kroppens övergripande motstånd, minska svårighetsgraden av biverkningarna av behandlingen, påskynda läkning av såret efter operationen. Men det är viktigt att veta att någon malign neoplasm är en kontraindikation för användning av fysioterapi och liknande folkmetoder: massage, uppvärmning, elektroterapi. Dessa metoder kan påskynda uppdelningen av tumörceller, eller främja deras spridning och utseende av metastaser! Således gör självmedicinering eller hänvisar till icke-specialister för hjälp, du kan inte bara förlora värdefull tid utan även objektivt förvärra den onkologiska processen.

Behandling av prostatacancer i kliniker i staden Moskva

Prostatacancer, enligt statistik, förekommer hos män äldre än 40 år. Av maligna tumörer är denna sjukdom i 2-3 länder i de flesta länder. Och 400 tusen första ansökningar registreras varje år och 15 000 av dem är i Ryssland.

Män, se din mat! Det är bevisat att det höga innehållet av proteiner och fetter i daglig mat ökar risken för en fruktansvärd sjukdom.

Prostatacancer, förutom fetma, har flera orsaker: ärftlighet, ras (lättskinnad sjuka mindre), förgiftning med kadmium. Men huvudorsaken kallas åldrande. Behandling utförs med hjälp av bestrålning, läkemedel, men den kirurgiska metoden leder - radikal prostatektomi.

Var uppmärksam på de övriga 23 ryska klinikerna som arbetar och hjälper patienter inom onkologi

Orsaker till prostatacancer

Den viktigaste riskgruppen för denna sjukdom är äldre män. Aging av organismen åtföljs av en förändring i hormonell bakgrund (detta kan i sig provocera cancer). Det finns ytterligare ett skäl: ackumulering av cancerframkallande ämnen i kroppen (detta gäller särskilt för rökare). Sammansättningen av karcinogener, såsom kadmium, är förknippad med arbete vid farlig produktion (t.ex. svetsning av batterier eller metaller).
Det är bevisat att det finns områden i det humana genomet som förhindrar utseende av prostatacancer. Minskning av deras aktivitet kan också orsaka malign neoplasma i prostata. Rabattera inte den genetiska predispositionen till utvecklingen av denna sjukdom. Cancer kan provocera kroniska inflammatoriska sjukdomar och precancerösa tillstånd.

De viktigaste riskfaktorerna för prostatacancer:

 • Race (den högsta frekvensen av sjukdom - hos män som tillhör Negroid-Australoid-rasen).
 • Arbeta på företag som är kopplade till skadlig tillverkning.
 • Rökare.
 • Obalanserad mat (mat med högt innehåll av animaliska fetter).
 • Genetisk predisposition.
 • Ålder. Som regel är äldre män oftare sjuk.

De omedelbara orsakerna till prostatacancer har inte identifierats, eftersom denna sjukdom under lång tid inte manifesterar sig.

Symtom på prostatacancer

I de tidiga stadierna av sjukdomen är symtomen nästan frånvarande. De första smärtsamma förnimmelserna uppträder i de sena stadierna, med tillväxten av neoplasmen och spridningen av metastaser. Utvecklingen av prostatacancer symptom har uppstått i flera år.

Huvudfunktionen som gör det möjligt att känna igen prostatacancer i de tidiga stadierna är en ökning av nivån av PSA (prostatiskt specifikt antigen) i blodet. Detta tecken gör att du är alert och identifierar sjukdomen vid scenen av precancerösa förändringar.

Med tumörens spirande i urinröret eller urinblåsan kan symtomen utvecklas, såsom snabb och svår urinering, urininkontinens, plötslig urinering, vilket är svårt att innehålla.

Med spridningen av metastaser växer smärtor i extremiteterna (orsaken är att klämma i ryggmärgen med metastaser). Med penetration av metastaser i olika organ - ett brott mot sitt normala arbete.

Förebyggande åtgärder bör spela en viktig roll vid tidig diagnos av prostatacancer. I detta avseende är det mycket viktigt att man skärmar en undersökning av män över 50 år, liksom yngre män med en befintlig predisponering mot denna sjukdom.

Diagnos av prostatacancer

 • fingerprovning av prostatakörteln, utförd av en urolog - detta måste startas!
 • Ultraljud av prostata.
 • Blodtest för prostataspecifikt antigen (PSA).
 • Biopsi (provtagning av vävnader för efterföljande laboratorietestning).
 • Visuell kontroll av lymfkörtlar.
 • Ett blodprov för endolgin (detektering i blodet av detta ämne inträffar när cancer sprider sig utanför prostata).
 • magnetisk resonansbilder (MR) och / eller beräknad tomografi av bäckenorganen

I förekomst av symptom på skador på andra organ, ordineras lämplig behandling.

Klassificering av prostatacancer

På en skala från 2 till 10 bedöms aggressiviteten hos sjukdomen.

 • 2-6 - låg aggression
 • 7-8 - genomsnittlig aggression
 • 9-10 - hög aggression

För att få en viss siffra, använd ett specialtabell, bestående av fem sektorer med bild av celler, eftersom graden av malignitet ökar. Dessa bilder jämförs med resultaten från biopsi som erhållits i laboratorieundersökningar. Antalet sektorer med bilden av de vanligaste typerna av celler sammanfattas. Mottaget belopp är numret för att bedöma graden av aggressivitet hos cancer.

Grundläggande metoder för behandling av prostatacancer

 • Förväntande taktik
  Denna metod består i frånvaro av behandling, tills tumören är strikt avgränsad och det finns ingen uppenbar tillväxt. Den används huvudsakligen för äldre män med allvarliga samtidiga sjukdomar. Samtidigt är patienten ständigt under överinseende av en läkare. Han genomgår regelbundet diagnostiska förfaranden.
 • Prostatektomi är radikal
  Denna metod för behandling tills nyligen var ganska impopulär, eftersom den hotar med inkontinens och impotens. Moderna kirurgiska tekniker tillåter att undvika sådana obehagliga konsekvenser. Hur effektiv är kirurgisk ingrepp - beror direkt på vilket stadium av sjukdomen. Om lymfkörtlarna inte påverkas är överlevnaden i 10 år ca 80%; vid senare skeden - mindre än 40%.
 • Strålbehandling
  Kärnan i metoden är förstörelsen av cancerceller med en radioaktiv substans. En av metoderna är införandet av ett radioaktivt ämne direkt i tumören. Detta tillvägagångssätt låter dig undvika komplikationer som uppstår vid konventionell strålbehandling.
 • kryoterapi
  Destruktionen av tumören sker under påverkan av låga temperaturer. Ger en bra effekt i kombination med hormonbehandling. Ger bra resultat hos 75% av patienterna. Används när andra behandlingsmetoder är ineffektiva.
 • Kirurgisk ingrepp med Da Vinci Robot
  I motsats till operationer utförda med en skalpell, är denna innovativa metod lågtraumatisk, minimerar blodförlust, bevarar styrka och normal urinering. Samtidigt skärs inte buken och perineum. Tillgång till prostata ges genom fem små punkteringar i underlivet. Miniatyr videokameror projekt en bild förstorad 15-20 gånger på skärmen.
  Denna intervention kan kallas filigran (roboten med 100% noggrannhet upprepar rörelserna i kirurgens händer). Efter en sådan operation återställs patienterna snabbt (urladdningen görs den sjätte dagen efter operationen).

Valet av behandlingsstrategi påverkar patientens ålder, cancerfasen, sannolikheten för kroppens individuella egenskaper. Konsultera med världens ledande experter.