Huvud
Analyser

Behandling av prostatacancer i Tyskland

Medicin i Tyskland utvecklas varje dag, dagens utvecklingsnivå gör det möjligt för oss att identifiera allvarliga sjukdomar, inklusive maligna prostata hos prostata, i tidiga skeden. Kända för närvarande kan metoder bota prostatacancer, men ju allvarligare scenen av dess utveckling, desto mindre chans att fullständig återhämtning. En gång och för alltid bli av med sjukdomen och samtidigt behålla styrkan är lättast på ett tidigt stadium, när tumören har små dimensioner och börjar inte metastasera. I detta fall är chanserna för framgångsrik behandling av prostatakarcinom 90%.

Ångest hos män framträder ofta endast tillsammans med manifestationen av allvarliga symptom på prostatacancer. Detta innebär att läkare kommer att behöva behandla prostatacancer med metastaser. Under alla omständigheter måste sjukdomen behandlas omedelbart efter detektering - vid något tillfälle. För att göra detta måste du söka kvalificerad hjälp av specialister som hjälper dig att hantera problemet och förbättra livskvaliteten.

Metastasering av prostatacancer

Den allvarligaste stadiet av sjukdomen - scenen T3 och T4, eftersom de flesta av dem manifesteras ben och lymfatiska metastaser (sekundära tumörfokus). Att komma in i lymfcancerceller är i de flesta fall försenade av regionala lymfkörtlar, vilket förhindrar spridning av sjukdomen. Men så småningom kommer de att börja "bryta igenom" - dåliga celler går in i avlägsna lymfkörtlar, som bildar sekundära fokaliserande sjukdomar - metastaser.

Metastaser bildade i benvävnad betecknas med tecken Mlb. De förekommer oftast i bröstkorgs- och ländryggen, i lårbenen och i bäckenbenen. Deras utveckling åtföljs av smärta, vilket elimineras med smärtstillande läkemedel (endast enligt läkarens ordination).

Metoder för behandling av prostatacancer

Hur man behandlar prostatacancer mest effektivt? Att svara på denna svåra fråga kan bara specialister och de bästa specialisterna i denna bransch finns på tyska cancercentra. Idag kan medicin erbjuda multikomponentbehandling för prostatacancer, även med metastaser. Den består av sparsamma och progressiva metoder.

Kirurgisk behandling av prostatakarcinom

Kirurgisk ingrepp rekommenderas endast vid T1-2 / N0 / M0, det vill säga när neoplasmen ännu inte har metastasiserats. Volymen av tumören och dess egenskaper kan påverka valet av typen av operation läkaren. Så kan utnämnas endoskopisk operation med hjälp av roboten Da Vinci eller total prostata resektion.

Den mest populära endoskopisk kirurgi, eftersom den är mindre traumatisk. Samtidigt är effekten av behandling av prostatakarcinom ganska hög. I avsaknad av komplikationer efter operationen kan patienten släppas ut på tredje dagen, varefter han ska genomgå öppenvård. Fullständig återkomst av hälsan Det är endast garanterat om behandlingen påbörjas i ett tidigt skede av sjukdomen.

Återhämtningsperioden efter operationen av total resektion är ganska lång - 14 dagar på sjukhuset, då den obligatoriska rehabiliteringsperioden.

Medicinsk behandling för cancerbehandling

Personer med diagnos undrar ofta hur man behandlar prostatacancer utan operation och om det är möjligt alls. Verksamheten är ett dyrt och allvarligt företag, som är kopplat till vissa risker, därför är tvivel och osäkerhet inte grundlös. Vi är redo att erbjuda icke-kirurgiska metoder för behandling av prostatacancer i Tyskland.

Medicinsk behandling av prostatacancer, som erbjuder kliniker i Tyskland, är att agera på tumören med hjälp av hormon och kemoterapi. Till exempel görs behandling av avancerat adenokarcinom genom att man använder signifikanta doser kemoterapi läkemedel.

Hormonbehandling bidrar till att sänka nivån av testosteron i patientens blod. Detta är viktigt eftersom det påverkar tumörutvecklingshastigheten. Mindre än det manliga könshormonet - tumören växer långsammare. Hormonala läkemedel vid behandling av prostatacancer med metastaser är också nödvändiga eftersom de hindrar den primära tumörplatsen från metastasering. Det är viktigt att veta att drogerna inte helt utesluter utseendet av metastaser, men bara sakta processen för deras utseende.

Strålbehandling för prostatacancer

Kirurgisk behandling av avancerad prostatacancer är omöjlig, eftersom metastaser sprids i hela kroppen. Därför gäller i denna situation strålningsterapi som en självständig terapeutisk metod. Det kan användas som en hjälpmetod för att få maximal effekt från den kirurgiska behandlingen av prostatacancer. Bestrålning kan avsevärt minska risken för metastaser. Brachyterapi, perkutan eller kombinerad bestrålning kan användas för att uppnå detta mål.

Om vi ​​talar om behandling av prostatacancer i Tyskland genom strålterapi är den modernaste metoden SEED-implantation (brachyterapi), som praktiseras aktivt i Tyskland. Iakttagande av en speciell teknik, mikroskopierar läkare implantat i patientens prostata. De innehåller radioaktivt jod J125. Cirka 50 sådana titankapslar används för att behandla sjukdomen. Egenskapen för detta tillvägagångssätt är att strålningen från kapslarna påverkar de drabbade vävnaderna lokalt och i integritet bevarar de friska cellerna i själva körteln och omgivande vävnader. Manipulering utförs under generell anestesi eller spinalanestesi, implantation utförs med en speciell nål. För att behandla prostatacancer är denna metod tillräcklig för en enskild kurs.

För att beräkna det optimala antalet implantat och exponeringskraften före bestrålning utförs en prostatacancerundersökning. I processen fastställs volymen hos körtelen liksom de exakta egenskaperna hos den nybildade tumören. För att idealiskt beräkna dosen utförs beräkningar med ett datorprogram. Effektiv kurativ bestrålning fortsätter i sex månader. Det är viktigt att veta att patienten är helt säker för miljön under denna period. Kärlek kvarstår i 70-90% av fallen, problem med kontroll av urinering är frånvarande. En patient kan släppas ut från sjukhuset på dagen för förfarandet.

Fördelar med att behandla prostatacancer i Tyskland

Behandling enligt SEED-teknik är honad av tyska urologer för redan 15 år. För någon manipulering med hjälp av den senaste diagnostiska och kirurgiska utrustningen, som inte finns i Ryssland. Läkare i Tyskland använder innovativa metoder som ger utmärkt resultat i både screening och terapi.

Kostnaden för behandling av prostatacancer (prostatacancer) hos de bästa onkologiska centra i Tyskland varierar från 10 000 till 20 000 EUR. I priset ingår alla klinik tjänster: sjukhusvistelse undersökning för att bekräfta diagnosen, alla laboratorietester, ytterligare kliniska studier, samt drift och rehabilitering. Beroende på den valda tekniken, kostnaden för behandling av prostatacancer strålbehandling kommer att kosta från 8 000 euro.

Tidig diagnos är nyckeln till framgångsrik behandling. Undersökning i Tysklands onkologiska centrum kommer att göra en fullständig klinisk bild av organismens nuvarande tillstånd. Tyska onkologer anses vara de mest erfarna i Europa och i världen. Högkvalificerade kirurger, exakt utrustning och diagnostik, liksom den utmärkta mänskliga attityden hos personalen räddade många liv.

Behandling av prostatacancer i Tyskland

Behandling av prostatacancer i Tyskland - det här är den bästa tekniken, tillförlitliga tekniker och professionell personal. Prostatacancer är den mest komplexa onkologiska sjukdomen som negativt påverkar det manliga reproduktionssystemet. Sjukdomen kan inte bara allvarligt undergräva hälsan hos män, men också för att sänka sin självkänsla, för att ändra inställning till livet - upp till allvarlig psykisk sjukdom.

Vid vilken ålder du påverkas av prostatakörtelns onkologi, måste det lösas så snart som möjligt. Många kliniker runt om i världen försöker hitta den bästa metoden för att bekämpa cancer, men Tyskland är fortfarande ledande. Dessutom bedriver tysk medicin vetenskaplig utveckling inom onkologi med attraktion av investeringar från andra högt utvecklade länder. Utbyte av erfarenheter på internationell nivå möjliggör införande av ny teknik, vilket positivt resultat av miljontals cancerpatienter har vunnit.

Behandling av prostata adenom i Tyskland gör att du kan titta på läkare på den nya sidan. Tusentals exempel visar hur omsorgsfullt det här landet är i förhållande till livet. Särskilt relevant är den nya behandlingstekniken för cancerbehandling som inte har biverkningar.

Förutom medicinsk intervention gör läkare sitt bästa för att stabilisera patientens psykiska och andliga hälsa. Samspelet mellan läkare och patient, kvalitet på arbetet och noggrann attityd - allt detta är anledningen till att många väljer prostatacancerbehandling exakt på tyska kliniker.

Metoder för att diagnostisera prostatacancer

Innan kampen mot prostatacancer, tyska kliniker specialister utföra en serie diagnostiska tester som gör så snart som möjligt för att fastställa förekomsten av sjukdomen och att utvärdera tolerabiliteten av kroppen av olika behandlingsmetoder.

Diagnos enligt metoden för histoscanning (HistoScanning). Denna teknik är en innovativ metod och låter dig få en tredimensionell bild som korrekt skickar tillståndet av prostatavävnad. Det kännetecknas av procedurens smärtfrihet och dess absoluta säkerhet. Varaktigheten av histoscanning är inte mer än några minuter. Värderbar visuell information ger fullständig information om prostatakörteln och avslöjar områden med närvaro av en tumörprocess, liksom utvecklingsstadiet.

Punkturbiopsi. Noggrannheten i resultaten av diagnosen prostatacancer med biopsi är en av de högsta. Tidig upptäckt av en malign tumör gör det möjligt för oss att fortsätta med framgångsrik terapi och hjälpa patienten att övervinna sjukdomen. Förfarandet orsakar inte accelererad tillväxt av tumören, dess spridning och metastaseprocess. Diagnosen är att undersöka körtelvävnaden genom huden i perineum eller rektum med en speciell nål. Biopsin utförs under anestesi och innebär att man tar fem punkteringsprover från varje klotklopp, vars studier visar närvaron eller frånvaron av sjukdomen. Också diagnostiska aktiviteter innefattar prostata-ultrasonografi, diagnos av prostataspecifikt antigen (PSA) -innehåll och fingerprovning av prostata. Alla är säkra på patientens hälsa och är nästan smärtfria.

Kostnad för diagnos av prostata

Beroende på metoden för diagnos av prostatakörteln varierar kostnaden för tjänster från 750 till 2500 euro:

Behandling i Tyskland. Prostatacancer

Prostatacancer. Behandling i Berlin.

Prostatacancer är en sjukdom där maligna (cancerösa) celler utvecklas i prostatakörteln. I ett normalt tillstånd är prostata storleken på en kastanjmutter. Den ligger under blåsan och omger urinröret med en ring. Prostatacancer uppträder vanligen på kärnans yttre områden och som regel orsakar komplikationer. På grund av tumören kan komprimering av urinröret uppstå och som ett resultat blir urinering svår. När sjukdomen fortskrider kan metastaser utvecklas i lymfkörtlar, ben och andra organ.

Du kan genomgå en urologisk undersökning på poliklinisk grund.

Urologisk undersökning för en man innefattar:

 • anamnes,
 • Urologisk undersökning
 • Särskilt blodprov (PSA-tumörmarkör)
 • Ultraljud av prostata
 • Blåsans ultraljud
 • USA av testiklar
 • Njur ultraljud
 • urethrocystoscopy
 • urogram
 • Den slutliga konversationen med urologen, med indikationen - utnämning av behandling eller ytterligare diagnos.

Vid behov utförs även en benskanning.

Behandling av prostatacancer (prostatakarcinom)

Tyskland har uppnått mycket bra resultat vid behandling av cancer. Den urologiska kliniken i Berlin är en av de ledande klinikerna, inte bara i Tyskland utan i hela Europa. Här används nyskapande metoder för behandling och modern utrustning, så att män efter behandlingen kan leda till ett aktivt sexuellt liv. Överläkare i urologi Professor Weikert är en ledande expert inom urologi i Tyskland i urologiska kliniken i staden Berlin, som är överläkare professor yavlaetsya Weikert förs årligen mer än 500 operationer. Den kolossala erfarenheten av läkare bidrar till att rädda liv för hundratals patienter varje år.

En stor fördel med professor Vaikerts klinik är också ett omfattande behandlingssätt. Det viktigaste är formuleringen av den korrekta diagnosen och utnämningen av optimal behandling för patienten.

Metoder för behandling av prostatacancer i Tyskland:

Du kommer att konsulteras av en specialist urolog.

Kostnaden för kirurgisk radiell prostatektomi är 12 000 €.


Da Vinci Prostatectomy - Prostataavlägsnande i ett minimalt invasivt läge

Verksamheten med hjälp av Da Vinci-roboten utförs av professor Vaikert


Radioterapi eller strålbehandling för prostatacancer

Kryoterapi för prostatacancer


I Tyskland är behandlingen av prostatacancer möjlig med hjälp av metoden för kryoterapi. Därför används flytande kväve för att frysa och därigenom förstöra cancerceller. En metallledare införs i prostatakörteln, genom vilken flytande kväve tillförs körteln och cancercellerna fryses. Vid avfrostning förstörs cancerceller. Förfarandet varar cirka 2 timmar och utförs under fullbedövning eller epiduralanestesi. Efter cryoterapien avläses patienten på tredje dagen från kliniken.


Hormonal terapi för prostatacancer


Manlig könshormon testosteron stimulerar tillväxten av prostataceller och har sålunda samma stimulerande effekt på sina cancerceller. Det är därför målet med hormonterapi är att blockera produktionen eller verkan av manliga hormoner (såsom testosteron) på cancerceller.
Hormonal kontroll uppnås antingen med hjälp av snabb testikelavlägsnande (huvudplatsen för testosteronsyntesen) eller med hjälp av mediciner.
Hormonbehandling används främst om cancercellerna redan har spridit sig utanför prostata och kan inte avlägsnas omedelbart eller med hjälp av strålbehandling. Dessutom hjälper hormonterapi till att minska smärtsamma och andra symptom i avancerade cancerfaser.
För närvarande används hormonbehandling i stor utsträckning vid behandling av avancerade stadium av prostatacancer, tillsammans med spridningen av metastaser.
Ofta används hormonbehandling i kombination med strålbehandling eller kryoterapi.


Principen om kemoterapi är användningen av specialläkemedel, vars syfte är att blockera tillväxt och utveckling av celler, vars uppdelning sker mycket snabbt. Dessa läkemedel kallas cytostatika.
Terapi utförs i cykler. Varje cykel består av dagar när läkemedel används och dagar som tilldelas för att vila från mediciner. Vila dagar är mycket viktiga, eftersom friska celler måste återhämta sig och återhämta sig från det cellförgift som används vid behandlingen.
En bieffekt av denna typ av behandling är att inte bara cancers förstörs, men andra friska celler som är benägna att snabba uppdelning.
Vid behandling av prostatacancer i Tyskland används kemoterapi huvudsakligen om kryo- och hormonell och strålbehandling inte ger den önskade effekten.

Under din vistelse på sjukhuset följer en kompetent tolk dig och bryr dig om allt för att fortsätta felfritt. I vårt företag finns översättare både kvinnor och män. Med urologiska sjukdomar kommer män att åtföljas av en tolk.

via telefon: +49 30 2432 7079,

Behandling av prostatacancer - kortfattat om de viktigaste

Prostatacancer - Prostatacancer

Prostatacancer (PCa) - ett enda namn på sjukdomen kan orsaka rädsla i det starkare könet. Av "manlig" cancer, rankar prostatacancer andra (efter hudcancer). Den vanligaste typen av denna sjukdom är adenokarcinom. Vad kan spara från cancer? En positiv roll spelas av rätt näring, som innehåller mer grönsaker och frukter, och frånvaron av dåliga vanor, måttlig träning, men det garanterar det tyvärr inte. Det viktigaste är förebyggande tidig diagnos av cancer.

Om förebyggande diagnostik av prostatacancer

Trots en sådan bred spridning av denna cancer, rusa inte män, inklusive våra landsmän, för att göra förebyggande undersökningar. Detta är ett sorgligt faktum. När allt kommer omkring vet alla för länge: Ju fortare sjukdomen upptäcks, desto större är risken för en fullständig botemedel mot det. Till exempel ger behandling av prostatacancer i 2: e graden en mycket bättre chans att återhämta sig än med PCa i tredje graden. Naturligtvis är mindre lovande förutsägelser och mer komplex behandling nödvändig vid 4: e graden.

Under tiden kan ett enkelt blodprov för PSA, vilket en man kommer att spendera flera minuter, redan kunna diagnostisera prostatacancer med stor sannolikhet. Det är denna metod för diagnos av prostatacancer i Tyskland som är obligatorisk för män på 45 år. Och om en man i familjen har släktingar som har lider av prostatakörtelcancer, så rekommenderas en tidigare regelbunden diagnos.

I motsats till populära rykten är risken för prostatakarcinom inte relaterad till förekomst av prostata adenom eller inflammatoriska processer. Åtminstone i modern medicin, är detta förhållande inte hittat, inte bevisat. Men den genetiska risken (ärftlig faktor) har redan bekräftats och beräknats.

Så, en enkel analys av prostatacancer, gjord för förebyggande ändamål, ger mycket - höga möjligheter till återhämtning, speciellt om det behandlas, en sådan allvarlig cancer i Tyskland i specialiserade cancercentra.

Hur man behandlar prostatacancer?

Modern medicin erbjuder ett stort antal behandlingar för prostatacancer. Mycket, för att förbättra behandlingen av prostatacancer gör Tyskland! Samtidigt bör man föreställa sig att alla dessa metoder inte skapades för experimentets skull, men syftade till uppnå det bästa resultatet av prostatacancerbehandling. Och det uppenbara fria valet bestäms strikt av lämpliga indikationer, och den optimala effekten uppnås som regel genom en kombination av flera metoder. Detta kallas i medicinsk kombinerad terapi.

För att bestämma den bästa kombinationen av tekniker kan bara upplevas läkare redan "Notorious hand" vid behandling av prostatacancer och känna de möjliga konsekvenserna av de valda metoderna själv. Välj metod för terapi - en svår och rent personlig, eftersom det i varje fall är det en fråga om en viss patient, ställer speciella "parametrar" för att det påverkar.

Metoder för behandling av prostatacancer i Tyskland

I medicin, en uppdelning av tekniker till:

 • kirurgisk (radikal prostatektomi eller partiell resektion av klassisk, robotstödd kirurgi och radiokirurgi, etc.)
 • konservativ (medicinsk).
prostatektomi

Den mest traditionella (och mest utvecklade) metoden i Tyskland för behandling av prostatacancer i de tidiga stadierna är dess borttagning (prostatektomi, sedan PE). Volymen av kirurgisk ingrepp skiljer mellan fullständiga (radikal PE) eller partiell (resektion) radera. Operationen kan utföras med öppen eller minimalt invasiv åtkomst.

Med open access skilja radikal retropubisk (snitt i buken) och radikal prostatektomi grenen (åtkomst via ett snitt i mellangården) prostatektomi. Öppna PE är ett komplext kirurgiskt ingrepp som varar från 1,5 till 4 timmar. Mer sparsam, men inte alltid möjligt, minimalt invasiva tekniker. Oftast används laparoskopisk radikal prostatektomi här. Avlägsnande av prostatakörteln sker genom flera små (5-10 mm) snitt i bukhålan.

Ibland används transuretral resektion av prostata (TUR) vid behandling av prostatacancer. Med hjälp är det möjligt att ta bort endast en del. Resektion i prostatacancer är indicerad om den radikal prostatektomi är av någon anledning omöjlig.

ROBOTISED KURGERI

En mycket speciell plats i kirurgiska ingrepp för prostatacancer använder den senaste metoden, till exempel en operation som använder Da Vincis robot. Da Vincis robot tillåter dig att göra en resektion med precision av smycken, nästan ouppnåelig i normal praxis.

Tekniken för operationen är i princip laparoskopisk. Men om det i en normal situation i kirurgen har inte riktigt bekväma förhållanden genom ett laparoskop, att verka på en liten fält i fallet med roboten Da Vinci han kommer till hjälp av den senaste cybernetiska teknik. Det är inte förvånande att en sådan teknik är extremt effektiv och ger ett mycket litet antal komplikationer.

Värme och kallt

Indirekt, till operativa metoder för behandling av ett prostatacancer hos sådana nya sätt, som HIFU-terapi och kryoterapi. De använder inte en skalpell, men tumörvävnaden förstörs av värme eller kyla.

HIFU-terapi

HIFU-terapi (hög intensitet fokuserat ultraljud, HIFU), även kallad hög intensitet fokuserat ultraljud prostatatumör, är den gjord samma för patienter med initiala lokaliserade T1-T2 stadier av cancer. Dess teknik bygger på förmågan hos fokuserad ultraljud med hög intensitet att orsaka uppvärmning av vävnader till tillräckligt höga temperaturer. Genom ändtarmen sätts källan till ultraljudsstrålningen fokuserad till önskad punkt med hög intensitet. Vid den mikroskopiska punkten där strålarna är inriktade ökar temperaturen som förstör cellerna kraftigt och effekten av kavitation uppstår. Upprepande pulser och samtidigt flytta sensorn förstör kirurgen i följd inom 2-3 timmar hela vävnaden i prostatakörteln med tumören.

kryoterapi

Vid kryoterapi av en tumör används det motsatta tillvägagångssättet - prostatas tumörvävnad förstörs av låga temperaturer. I tumörens kropp, under övervakning av ultraljud, introduceras speciella nålar, i vilka flytande argon och helium introduceras alternerande. Maligna celler fryser och dör. De omgivande vävnaderna skyddas från låga temperaturer med hjälp av en kateter, i vilken en varm vätska cirkulerar. Trots en något förbryllande mekanism är effekten av denna metod inte dålig, men den kan inte jämföras med resultaten av resektion. Därför föredras kryoterapi när kirurgisk avlägsnande av prostata har misslyckats eller av någon annan anledning.

RADIATIONTERAPI

Strålningsterapi används också för att behandla prostatacancer. Tidigare användes det nästan aldrig isolerat, men kompletterades endast med andra metoder. Nu, med utvecklingen av tekniker inom radiologi, används strålterapi också som en självständig metod vid vissa stadier av sjukdomen. Det finns två huvudsakliga sätt att genomföra strålterapi i prostatacancer: avlägsen eller så kallad brachyterapi.

Deras skillnad är att strålningselementet i avlägsen strålterapi ligger utanför patientens kropp och med brachyterapi injiceras de radioaktiva kornen direkt i tumörvävnaden. I samband med utvecklingen av ultraljudsmetoder, ger läkare nyligen en entydig preferens för brachyterapi av prostatacancer, vilket gör det möjligt att bestråla det önskade objektet med viss noggrannhet. Med avancerade stadier kompletterar den hormonell behandling. Om honom talar vi nu.

HORMONAL BEHANDLING

Allt ovan gäller för de tidiga stadierna av prostatacancer, när tumören ännu inte har transcenderat organet. I mer stränga steg har operationen inte längre den önskade effekten och det är nödvändigt att använda medicinska metoder för behandling av karcinom. De är uppdelade i hormonbehandling och kemoterapi. Som ni kan föreställa er, i avancerade fall av prostatacancer har inte en fråga om att upprätthålla någon relativt hög levnadsstandard, och tekniken är helt inriktad på kampen för att rädda patienten. Huvudprincipen för hormonbehandling är baserad på det faktum att prostatacancer är hormonberoende, och det beror först och främst på manliga könshormoner.

Med en kraftig artificiell minskning av nivån av dessa hormoner uppträder "sänkning" av tumörutvecklingen, och denna läkare uppnås i avancerade stadier av prostatacancer med metastaser. Naturligtvis har en sådan behandlingsmetod betydande nackdelar, men som de säger: "Inte för fet, jag skulle leva." Och doktorn går medvetet för allvarliga förändringar i patientens hormonella bakgrund, i hopp om att rädda sitt liv. Tyska läkare har utvecklat många sätt att minska nivån av manliga könshormoner med konstgjorda medel. Tidigare var tekniken för att förskriva kvinnliga könshormoner, östrogener, som motverkande androgener, populärt. Men det hade många biverkningar, varav den viktigaste är den giftiga effekten av östrogener på blodkärlen och framför allt på kärlkärlen.

Därför föredrar läkare nu att agera mer subtilt. Detta blev möjligt efter utseendet av så kallade LHRH-analoger. De undertrycker manliga könshormoner i nivå med frisättande faktorer. De frisättande faktorerna produceras i vår kropp i hypotalamus (detta är ett litet område i hjärnan) och initierar hela processen med hormonproduktion. Således blir läkemedelsintervention mycket snyggt och lågt traumatiskt, men samtidigt - mycket effektivt.

En liknande åtgärd ägs av dig LHRH-antagonister. Deras åtgärd är fri från nackdelarna med LHRH-analoger och de är också mycket effektiva, även om alla dessa preparat är mycket svåra att tillverka och därför mycket dyra. men inte alla tumörer i prostata är känsliga till antihormonbehandling.

kEMOTERAPI

Hormonkänsliga tumörer behandlas med kemoterapi. Det undertrycker tillväxten av cancerceller, men har samtidigt en mycket negativ effekt på hela kroppen. För närvarande finns det ett stort antal kemoterapi läkemedel. Det bör noteras att i Tyskland i behandlingen av prostatacancer med hjälp av de mest moderna kemiska produkterna (den senaste generationen). Från tidigare kemoterapiformer kännetecknas de av en mindre effekt på kroppens friska celler, samtidigt som man behåller nödvändig verkan på cancerceller. De tyska specialisterna skiljer sig säkert mellan dem - Docetaxel. När det kombineras med andra droger ger det maximal effekt.

Så: hur man behandlar prostatacancer? Metoder är inte begränsad, men för att behandla karcinom i varje patient - behandlande läkare bestämmer, tillsammans med patienten, beroende på analysparametrarna (prevalens, cancer typ) och andra relaterade sjukdomar.. prognosen efter behandlingen är i allmänhet gynnsam 5- års överlevnad är 87%.

Kliniker för behandling av prostatacancer i Tyskland

I Tyskland finns det många kliniker för onkologi och urologi som behandlar behandling av prostatakarcinom. Vi kommer bara att lista några av dem så att du har en uppfattning om de medicinska centra på högsta nivå.

Centrum för prostatacancer, Dortmund

En av de största medicinska institutionerna i Tyskland är ProDo (Prostatakarzinomzentrum Dortmund) - Centrum för behandling av prostatacancer i Dortmund. Detta sjukhus är certifierat av det tyska cancerförbundet som ledande specialiserat center (specialiserat på behandling av prostatacancer).

Detta är inte bara en klinik, men samtidigt en akademisk utbildningscenter vid Münster Universitet. Vetenskap och bred praxis förenas under ett tak. Därför har ProDo-centret inte bara den modernaste utrustningen och medicintekniken utan också sin egen experimentella utveckling, som inte finns tillgänglig på andra kliniker.

Listan över effektiva tekniker och tillhörande utrustning, mediciner, förfaranden skulle vara långa. Här är de viktigaste metoderna:

 • Robot da Vinci (prostatektomi);
 • Enukleation av prostata (avlägsnande av godartade formationer, utan avlägsnande av kapseln i prostatakörteln);
 • Extern perkutan bestrålning av maligna tumörer (yttre strålbehandling);
 • Frekvensmodulerande strålbehandling (IMRT), som möjliggör en snäv lokalisering av strålningsexponering, vilket reducerar allvarliga biverkningar för patienten.
 • Radionuklidterapi (applicering av aktiva isotoper);
 • Kemoterapi för prostatacancer;
 • Hormonal terapi (för att minska den hormonella bakgrunden, som provar prostata tillväxt);
 • Smärtbehandling (metoder för att minska smärta);
 • Psykologiskt och socialt stöd av patienter.

Urologisk Universitetsklinik i Düsseldorf

Klinik i Düsseldorf (Urologische Klinik, Universitätsklinikum Düsseldorf). Denna klinik ingår också i universitetsmedicinsk komplex, dvs. utför experimentella studier, studerar nya metoder för behandling av prostatacancer.

Huvudsakliga forskningsområden:

 • mekanismer för uppkomsten av kromosomala förändringar i tumörer i prostata och urinblåsan,
 • orsaker till progression av tumörer,
 • förbättra metoderna för erkännande och klassificering av tumörer i det genitourära systemet, beroende på förändringar i genuttryck och DNA-metylering,
 • avslöjar organiska indikationer på tumörtillväxt i prostata och blåskarcinom.

Kvaliteten på sjukhusvård är under konstant intern kontroll. Benchmarking implementeras också - extern jämförande övervakning av behandlingsresultat bland relaterade kliniska institutioner.

Behandling av prostatacancer föregås av en detaljerad diagnos, i vilket tillstånd bestäms av inte bara prostatan utan även i andra organ, ben och andra vävnader som kan påverkas av metastaser.

Hur man väljer en klinik?

Det är rättvist att notera att i Tyskland är behandlingen av prostatacancer och onkologiska sjukdomar generellt så utvecklad att det finns få länder att jämföra. Dessutom tilldelas den medicinska prioriteringen, som tilldelas stora budgetmedel. Oavsett vilken onkologisk klinik du väljer, kommer terapin att genomföras på en hög ansvarsfull nivå med full uppmärksamhet åt patienten. Om du är backen för att välja det bästa från det bästa - ansöka på specialiserade kliniker på högskolanivå av medicin, certifierad av tyska cancerföreningen.

Behöver inte kontrolleras efter behandling av prostatacarcinom

Återhämtning efter operation för prostatacancer börjar omedelbart: Efter operationen visar fysioterapeuten övningarna som behöver göras för att återställa förmågan att behålla urinen.

Dessa övningar utförs sedan hemma.

En samhällsurolog bör regelbundet genomföra uppföljningsundersökningar - åtminstone en PSA-nivå och ultraljudsundersökning av prostata. Med ökningen av PSA följs upp efterföljande undersökningar - beroende på situationen kan det vara scintigrafi av skelettet, positronutsläppstomografi, datortomografi.

Det är viktigt att göra detta i tid för att fastställa början av utvecklingen av återfall, vilket kan indikera en ökning av PSA-nivåer efter fullständig avlägsnande av prostata. Den mest känsliga metoden här är positron-utsläppstomografi med PSMA (prostata-specifikt membranantigen). I jämförelse med den vanliga PET-CT med kolin kan denna typ av tomografi bestämma de tidigaste stadierna av återfall, även med en minimal ökning av PSA.

Vid detektering av återfall av den moderna medicinen i Tyskland har effektiva tekniker som gör att sjukdomen att ta kontroll - hormonell läkemedelsbehandling och skonar strålbehandling, kemoterapi, terapi radioaktiva läkemedel. För varje situation i Tyskland väljes en lämplig kombination av behandling.

Med en upprepad, dubbelt bekräftad ökning av PSA, föreskrivs som regel antihormonal terapi.

Rekommenderad läsning :

Att lära känna kostnaden för behandling och diagnostik.

Läkemedicin

Behandling av prostatacancer i kliniker i Tyskland

Prostatacancer är den vanligaste varianten av onkologisk patologi bland män efter 40 år. Varje år ökar förekomsten av sjukdomen. Men med detta ökar den genomsnittliga livslängden hos patienter med prostatacancer i utvecklade länder. Dessa data är förknippade med införandet av ett brett spektrum av screeningsdiagnostiska metoder, såsom ett blodprov för prostataspecifikt antigen. Diagnos kan identifiera sjukdomen i ett tidigt skede, när prostatacancer är lättast behandlas.

Diagnos av prostatatumörer

Tysklands hälsovårdsministerium antog en resolution enligt vilken varje man över 45 år rekommenderas att genomgå screeningsdiagnos varje år. Tyvärr är det i Ryssland och närliggande länder praktiserat endast med utseendet på eventuella symtom på sjukdomen.

Prostatacancer i Tyskland diagnostiseras med följande metoder:

 • samråd med en specialist och att hitta en detaljerad medicinsk historia;
 • laboratorietester, inklusive ett blodprov för prostata-specifikt antigen;
 • transrektal palpation av prostata;
 • Ultraljud av prostata;
 • analys för specifika tumörbiomarkörer;
 • komplex undersökning av kroppen för sökandet efter metastaser: CT, MR;
 • biopsi av prostata, nämligen tumörfokus.

Alla dessa studier hjälper läkare att identifiera onkologi eller precancerösa sjukdomar, bestämma maligniteten i processen och dess förekomst i angränsande vävnader.

Terapi av malign patologi

Behandling av prostataadenom i Tyskland kan utföras med olika metoder beroende på diagnosens resultat, patientens ålder och kroppens allmänna tillstånd. I de flesta fall hänvisas patienter till specialiserade Prostate Treatment Centers, som är certifierade av German Cancer Society (DKG). Detta ger oss förtroende för att patienten behandlas i profilcentret, enligt moderna metoder, från en specialist med smal profil.

drift

Operationen att ta bort prostatacancer består i excision av den drabbade prostata vävnaden (radikal prostatektomi). Det mest effektiva resultatet observeras i fall där det inte finns några metastaser och cancer har inte spridit sig till närliggande vävnader (1-2 steg av sjukdomen). Om diagnosen avslöjar metastaser kompletteras operationen med strålbehandling eller kemoterapi.

I Tyskland utförs moderna operationer för att ta bort prostata av de mest försiktiga metoderna med bevarande av blodkärlen och nerverna som omger prostatakörteln. Detta görs för att bevara erektilfunktionen hos män och förhindra urininkontinens.

Det finns tre huvudtyper av tillgång till prostata:

 • retropubisk prostatektomi (genom underlivet);
 • perineal prostatektomi (genom snittet mellan anus och penis);
 • laparoskopisk prostatektomi (genom 2 små snitt längs den främre bukväggen).

Kostnaden för kirurgisk behandling av patologi beror på möjligheten att få tillgång till körteln. Metoden för operation väljs beroende på tumörens storlek och lokalisering.

För närvarande används operationer med robotteknik (da Vinci-robot) i stor utsträckning. Fördelarna med denna metod är följande:

 • ergonomisk arbetsplats kirurg (som ger en avslappnad position i kroppen och maximal fokus på arbete);
 • optimal visualisering av operativfältet (tredimensionell, steglös digital zoom, val av optimalt kameraposition);
 • Precis införande av instrument (i den moderna apparaten upp till 7 grader av rörelsefrihet, vilket gör det möjligt att filtrera bort även den naturliga tremmen i kirurgens händer).

Pris behandling av prostatacancer i Tyskland av robot da Vinci högre än vid användning av laparoskopisk kirurgi, som är associerad med behovet av att använda ultramoderna hårdvara (fjärrstyrda instrument), och närvaron av en läkare som specialiserat sig på området.

kemoterapi

Användningen av kemoterapi ger patienter med prostatacancer chansen att sänka tumörtillväxten, även i de sena stadierna av sjukdomen. Systemisk användning av cytotoxiska läkemedel är associerad med biverkningar, så de kan ordineras i kombination med symptomatisk behandling (särskilt med antiemetiska läkemedel, antibiotika och antipyretika).

Det finns en modern behandling för prostatacancer i Tyskland med användning av cytostatika med lokal aktivitet, som är riktade läkemedel som är inriktade på tumörceller. Målmedicin verkar på molekylär nivå och orsakar en störning i tillväxten av tumörceller, mekanismerna för deras uppdelning och mognad. Lokala effekter på prostatatumörer gör det möjligt att minska de biverkningar som förväntas från kemoterapi.

Några av metoderna för användning av droger rekommenderas av tyska läkare i strikt överensstämmelse med medicinska indikationer och moderna protokoll för behandling av prostatacancer.

bestrålning

Målet med strålterapi är förstörelsen av cancerceller med särskild strålning: fotonstrålning, ultrahårda röntgenstrålar, gammastrålar.

Det finns två huvudmetoder för bestrålning:

 • extern perkutan bestrålning, där tumören bestrålas av en källa som ligger utanför kroppen. Vanligen med sådan terapi uppträder inverkan på det patologiska fokuset från flera sidor samtidigt och vid strålningspunkten uppnås en effektiv dos bestrålning. I det här fallet förändras ställe och dos av strålning ständigt och justeras beroende på resultaten.
 • Brachyterapi eller intern bestrålning. I detta fall ligger strålkällan direkt i prostata. Under kontroll av transuretral ultraljud införs ihåliga nålar innehållande radionuklider i orgeln, som är strålningskällan.

Moderna komplementära terapier

 • Behandling av HIFU är förstörelsen av tumörceller med högintensiv fokuserad ultraljud. Ultraljudskällan injiceras rektalt (i rektum) under ryggradsbedövning.
 • Hypertermi - en ökning i prostatakörtemperaturen till mer än 42 ° C. Samtidigt förstörs tumörceller och effekten av strålterapi intensifieras.
 • Fotodynamisk terapi. I denna metod sätts en speciell substans (fotosensibilisator) in i venen eller direkt in i prostata och ackumuleras sedan i tumörcellerna. Därefter aktiveras substansen med hjälp av en laserfiber placerad i prostatavävnaden med ljus av viss våglängd och förstör cancercellerna.
 • Immunoterapi, där immunförsvar introduceras i kroppen, stimulerar kroppens egna skyddande egenskaper.

De ovan beskrivna moderna behandlingsmetoderna handlar inte isolerat. De ökar effektiviteten av kirurgisk, strålning och kemoterapeutisk behandling. Kostnaden för behandling av prostatacancer i kliniker i Tyskland beror på kombinationen av dessa metoder och varaktigheten av behandlingen.

Användningen av moderna behandlingsregimer i tyska kliniker i kombination med kvalitetsmedicin ger patienterna effektiv behandling. Och specialisterna i den tyska medicinska unionen kommer att ge dig behandling i profilcentret från en kvalificerad specialist med organisationen av alla stadier av behandling, flygning och översättning av medicinsk dokumentation.

Om du vill veta mer eller inte hitta den information du är intresserad av, kontakta oss

Behandling av prostatacancer i ledande centra och kliniker i Tyskland

Målet att behandla varje stadium av prostatacancer är inte bara fullständig botemedel utan även korrekt rehabilitering, patientens återgång till det normala livet. I Tyskland utförs kirurgi på prostatakörteln av högkvalificerade kirurger, de nyaste metoderna används för terapi, varför sannolikheten för komplikationer minimeras.

Var uppmärksam på de övriga 65 klinikerna i Tyskland som arbetar och hjälper patienter inom onkologi

I tyska kliniker behandlas patienter med redan diagnostiserad behandling, men läkare utför ändå diagnostik på plats för att specificera scenen och typen av cancer. De tar sådana förfaranden i 4-6 dagar, återhämtar sig till behandling av prostatacancer i Tyskland, du måste överväga den här tiden. I själva verket börjar själva behandlingen redan från den andra veckan av personens vistelse i kliniken.

Diagnosen inkluderar:

 • Ett blodprov, inklusive en PSA.
 • Inspektion av onkologen-urologen, palpation av prostata.
 • Biopsi eller revision av vävnadsprover som patienten har tagit med.
 • Ultraljud i bukhålan.
 • Transrectal ultraljud.
 • PET-CT och MR för noggrann bestämning av tumörstorlek och närvaro av metastaser.

Människor efter 60 år rekommenderas att genomgå ytterligare tester från en kardiolog, gastroenterolog, urolog och andra specialister. Detta kommer att bidra till att bestämma eventuella risker för kirurgisk ingrepp.

Efter undersökningarna utgör tyska onkologer en behandlingsplan. I detta skede anges termerna, valet av metoder, priset. Preliminära uppgifter kan erhållas från portalen DocLand.ru även innan de åkte till Tyskland - Tyska kliniker i frånvaro undersöka dokumenten och patientens resultat av undersökningarna.

Behandling av prostatacancer i Tyskland: operation, robot DaVinci

Kirurgi - grunden för behandling av prostatacancer i Tyskland. Här bedriver verksamhet av komplexitet, men eftersom utländska patienter ofta komma diagnosen tumörer 2-4-th skede, den mest populära är en radikal prostatektomi - prostata borttagning. Med öppen kavitoperation är resektion av körteln farliga komplikationer, inklusive inkontinens. För att minimera riskerna i Tyskland utförs operationen laparoskopiskt med hjälp av en DaVinci-robotenhet. Dess fördelar:

 1. Behåll normal urinering.
 2. Minskar risken för impotens.
 3. Snabb återhämtning - tiden för full rehabilitering är 1 vecka och på den andra dagen efter operationen kan patienten redan flytta sig fritt.
 4. Det finns ingen risk för blödning och blödning efter operation.

Med hjälp av roboten är det möjligt att noggrant klippa bort cancertumören från friska vävnader och för att bekräfta framgången med operationen skickas de skurna vävnaderna för histologisk undersökning. Om friska celler finns längs kanterna, utförs operationen effektivt.

Robot DaVinci uppfanns i USA, men för behandling av prostatacancer användes först i Tyskland. Och idag arbetar läkare här med en stor erfarenhet av att utföra sådana endoskopiska kirurgiska ingrepp - Paolo Fornara, Oliver Reich, Richard Burges. Prostatacancer med metastaser kräver kirurgi med resektion av den primära tumören och andra drabbade vävnader - lymfkörtlar (lymfadenektomi) avlägsnas.

Ytterligare metoder för behandling av prostatacancer i Tyskland

Maligna tumörer är föremål för avlägsnande, men operationer på prostata är farliga på grund av deras komplikationer - urininkontinens, sexuell dysfunktion, smärtor och liknande. Därför, om lågaktivt karcinom med långsam utveckling diagnostiseras, behandling av prostatacancer i Tyskland är begränsad till "aktiv tillsyn". Patienten behöver regelbundet genomgå undersökningar för att kontrollera tumörtillväxt och radikala behandlingsmetoder skjuts upp. Sådana patienter rekommenderas hormonbehandling. Prescribed läkemedel som hämmar syntesen av hormon testosteron, vilket främjar tumörtillväxt.

I aggressiva former av cancer och metastaser föreskrivs ytterligare behandling tillsammans med operationen:

 1. Kemoterapi. Läkemedel ges oralt eller i form av injektioner. Med den behandlande läkaren diskuteras möjligheten att genomföra kursen på bosättningsorten.
 2. Strålbehandling. Perkutan strålbehandling (yttre bestrålning genom huden) och brachyterapi, där radioaktiva korn injiceras med en nål i tumören.

Strålning och kemoterapi tar 3-6 veckor. Chemiopreparationer ordineras en gång i veckan, och bestrålning sker dagligen, en person kommer till förfarandena och behöver inte införas på sjukhus. Kostnaden för att stanna i landet vid behandlingstidpunkten kan möjligheten att placera släktingar till patienten och andra organisatoriska problem klargöras av konsultportalen DocLand.ru.

Nya behandlingar för prostatacancer i Tyskland: recensioner

Hos patienter med ooperativa tumörer eller låg effekt av kemoterapi rekommenderas nya terapier. Alternativa alternativ behandling av prostatacancer i Tyskland, för recensioner patienter och läkare från andra länder, visar bra resultat även vid sjukdomar i 3-4: e scenen.

Tyska onkologiska centra erbjuder sådana alternativ:

 • Hypertermi och kryoterapi - förstörelse av cancerceller med hjälp av höga eller låga temperaturer.
 • HIFU-tekniken är effekten på tumören genom fokuserade ultraljudsvågor.
 • Strålningsterapi med hjälp av det radioterapeutiska läkemedlet Xofigo. Det används om kemoterapin är ineffektiv.
 • Fokal terapi med hjälp av en radioisotopindikator för PSMA-antigen, som är lokaliserat på cellerna i prostatakarcinom. Under behandlingen lider endast tumörceller, hälsosamma vävnader är inte skadade.
 • Immunmodulerande medel. Användningen av immunterapi läkemedel minskar risken för återfall av cancer med 50-75%.

Nya metoder som används i kliniker i Tyskland, tillåta att överge "aktiv övervakning" och börja behandla cancer vid ett stadium då karcinom inte utgör någon hälsorisk.

Behandling av prostatacancer i Tyskland: priser

Priser för behandling av prostatacancer i Tyskland är jämförbara med priserna i USA, men i vissa fall är det de tyska klinikerna som erbjuder bra terapeutiska alternativ. Innan du reser utomlands skickar patienten dokumenten till den valda kliniken och tar emot preliminära avgifter. För varje fall kommer kostnaden att vara annorlunda, eftersom läkare föreskriver en individuell behandlingsplan för patienten.

De genomsnittliga priserna för diagnostik är:

Kostnaden för behandling av prostatacancer varierar inom följande gränser:

 • Konditionstiden är € 2000-6000.
 • Brachyterapi - € 2000-4000.
 • Prostatektomi med en DaVinci-robotenhet är € 16 500.
 • Målterapi - från 5000 euro.

När du anger priserna på behandling på tyska kliniker, ska du ta hänsyn till extra kostnader - stanna i avdelningen, kostnaden för läkemedel och leveranser, läkarmottagningar.

I Tyskland övervakas behandling av prostatacancer, inklusive operation och utnämning av nya terapier, av världsberömda onkologer - Jorn Hinrich Witt, Paolo Fornara, Oliver, Andreas Kozirovsky, Richard Berges.

Behandling av prostatacancer i Tyskland: medicinsk erfarenhet och modern teknik

Onkologi är en av medicinska styrkor i Tyskland. Stora uppmärksamhet betalas av tyska onkologer till prostatacancer.

Kvalificering, erfarenhet av tyska läkare, utrustning av kliniker gör det möjligt att diagnostisera sjukdomen i vilket skede som helst. Framgången av behandling av tidiga stadier når 90%, det här är indikatorerna för fullständig återhämtning och bevarande av manlig kraft.

De sena stadierna av prostatacancer, när metastaser redan har börjat, är svårare att behandla, men tyska onkologer hjälper sina patienter att förbättra livskvaliteten avsevärt.

Ledande kliniker utomlands

Sydkorea, Seoul

Hur man behandlar prostatacancer i Tyskland

Först och främst genomförs en grundlig diagnos och undersökning av alla medicinska dokument och egenskaper hos patientens kropp. Detta är nödvändigt för att säkerställa effektiviteten av behandlingen.

Som regel är det i tyska kliniker vid behandling av prostatacancer, valet av terapeutisk taktik gjord för varje patient individuellt, dess egenskaper beaktas nödvändigtvis. För behandling används alla metoder för att behandla denna sjukdom som existerar i modern medicin.

Lär dig om fördelarna med att behandla onkologi i Israel. De bästa klinikerna och läkarna är alltid redo att hjälpa dig.

Allt om behandling av cancer på Kuba här. Funktioner av cancerbehandling hos barn i Kuba.

På följande länkinformation om behandling av äggstockscancer i Tyskland https://mdtur.com/lechenie/oncology/borjba-s-rakom-v-germanii.html. Detaljerad information om behandling av många cancerformer på tyska kliniker.

Metoder för behandling

 • kemoterapi
 • Klassisk strålbehandling,
 • Brachyterapi (strålkällan injiceras direkt i tumören),
 • kryoterapi
 • Fokuserad ultraljudsterapi,
 • Operativ behandling.

Med många onkologiska problem är kirurgin fortfarande den huvudsakliga metoden för behandling. Operationer i prostatacancer i Tyskland utförs på olika sätt:

 • Klassisk radikal prostatektomi (avlägsnande av prostatakörteln),
 • Minimalt invasiv prostatektomi med Da Vinci-roboten,
 • Endoskopisk prostatektomi.

En obligatorisk del av behandlingen anses vara rehabiliteringsåtgärder på grundval av speciella centra, som behöver utföras inte bara direkt efter behandling utan även i flera år. Perfekt när det första året går patienten på rehabiliteringskurser var 3-4 månader, upp till 4 år efter operationen - två gånger om året. Vidare fastställs behovet av sådana kurser av läkaren, utgående från hälsotillståndet och objektiva indikatorer.