Huvud
Symptom

Vi behandlar en prostatit hos läkaren: till vilken expert att ta itu med?

Nästan varje man står inför sjukdomar i genitourinary systemet.

Det är inte alltid möjligt att bestämma exakt vilken sjukdom som har tagit sig över, och till exempel kräver prostatit - den inflammatoriska processen i prostata körningen omedelbar behandling.

Det är viktigt att veta vilken läkare som ska behandla med prostatit hos män.

I artikeln kommer vi att tala om vad man ska göra med prostatit, vilken läkare som ska gå till och hur man bestämmer om en bra specialist.

Varför är det bättre att inte självmedicinera?

Många vet inte vilken läkare som ska gå med prostatit och börja engagera sig i självmedicinering. Men du kan bara förlora tiden, vilket i hög grad förvärrar situationen.

Det är också möjligt att skada dig själv genom att göra fel diagnos på Internet eller på råd av vänner, och dricka i samband med onödiga eller olämpliga antibiotika och andra mediciner. Använd i sådana fall folk recept Det är också farligt (folkmedicin ska användas bättre för att förebygga prostatit).

Helt tillstånd av kroppen kan bestämmas först efter leverans av en grupp av test.

Det är värt att komma ihåg det inflammation i prostata kräver komplex behandling, vissa mediciner hjälper inte, men kan skada andra inre organ, eller fysiska övningar ensamma påverkar inte behandlingen på ett väsentligt sätt utan rätt farmakologiska medel.

Symtom och var du ska gå

Om följande symptom observeras är det nödvändigt att agera brådskande:

 • en känsla av överflöd av blåsan, men det finns en fysisk omöjlighet att tömma det;

 • frekvent uppmaning att urinera, smärta samtidigt
 • olika föroreningar i urinen, semen;
 • sämre erektion, snabb utlösning;
 • smärta i ljummen, bakre ryggen
 • tyngd i underlivet;
 • nervositet;
 • trötthet;
 • sömnighet eller sömnlöshet
 • eventuellt domningar i perineum (på grund av felaktig blodcirkulation).
 • Åtgärden består av ett omedelbart besök till närmaste medicinska institution - offentligt eller privat - det finns ingen stor skillnad.

  Var noga med att besöka den privata kliniken av licensen om tillhandahållande av sjukvård!

  I receptionen kommer resten eller registret att hänvisa till rätt specialist. Nedan kommer vi att prata med någon som behandlar prostata hos män.

  Vilken läkare behandlar prostatit hos män?

  Vilken typ av läkare ska jag kontakta prostatit? Behandling av eventuella problem i genitourinärsystemet hanteras av en läkare urolog, hans specialisering är ganska omfattande. När de första symptomen på prostatit skickas till honom.

  De kan också riktas till andrologist - specialist i reproduktionssystemet, om den mest uttalade sexuella dysfunktionen, andrologisten, om det behövs, kommer att referera till urolog.

  Hur man bestämmer om en bra specialist?

  Inledningsvis kan du samråda med vänner, släktingar - kanske har de mött sådana problem och säkert vet en bra doktor.

  Lita på besökarnas åsikter på olika forum eller på ljusa reklamwebbplatser är det inte värt det.

  Vanligtvis betalas nästan alla recensioner för eller skrivs av samma personal på kliniken.

  Det är bäst om möjligt att besöka flera läkare, det är redan möjligt att bestämma kvalifikationerna hos en specialist vid den första sessionen.

  vid prostatit läkaren urologen kommer noga att studera medicinsk historia, kommer att vara uppmärksam på de angivna symptomen och erfarenheterna.

  Utnämna en fullständig läkarundersökning för att utesluta andra sjukdomar med liknande symtom:

  • Undersökning + anal palpation för att bestämma storleken på inflammationen;
  • mätning av kroppstemperatur
  • urinalys, daglig insamling är möjlig om urinering är nedsatt
  • smet uretrisk
  • generellt blodprov, hormonanalys, biokemisk blodinsamling;
  • bestämning av förekomsten av infektioner
  • spermagramma;
  • stängsel av sekretionen av prostata;
  • Ultraljud av prostata, bäckenorganen.

  Då behandlar läkaren prostatit, kommer att skicka till andra specialister för att hjälpa hela kroppen, sedan utse en fullvärdig behandling som inkluderar:

  • behandling med antibiotika, läkemedel som minskar inflammation och smärta;
  • mottagning av medel för att höja nivån av immunitet
  • utarbeta rätt diet;
  • sjukgymnastik;
  • övningsterapi;
  • prostata massage (om nödvändigt);
  • recept på traditionell medicin är möjliga.

  Om det inte finns något förtroende för läkaren efter den första resan till honom är det bättre byta specialist.

  Med en prostatit till vilken läkare kommer urologen att skicka?

  Läkaren som läker prostatit, Först av allt kommer patienten att skicka:

  1. sjukgymnast - En specialist som förbättrar kroppens tillstånd med hjälp av fysik - laser, magnetfält, ultraljud, el.

  I det här fallet är effekten på prostatakörteln, Effekten av förskrivna läkemedel kommer att bli bättre.

  Blodcirkulationen kommer att förbättras, då uttag av onödiga ämnen kommer att bli snabbare.

 • Till läkaren - endokrinolog, det kommer att hjälpa till med hormonjustering.

  Deras inflytande på prostatakörteln är stor, det kommer att återställa rätt metabolism.

 • immunolog, vilket kommer att återställa immunsystemet, vilket kommer att ha en fördelaktig effekt på det allmänna tillståndet och snabb återhämtning.
 • Till terapeuten, han kommer att upprätta en psykologisk tillstånd hos patienten, hjälpa till att klara av depression. sömnlöshet, nervositet, utvecklad mot bakgrund av prostatit.
 • slutsats

  Nu vet du vilken läkare som ska behandla prostatit. Med en sådan sjukdom kan du inte tveka, du måste snarast gå till en medicinsk institution, eftersom komplikationer kan utvecklas. En specialist i Urology, det är viktigt att välja en bra läkare. Det är också nödvändigt att ta prov och behandlas av andra specialister.

  Vilken typ av läkare ska jag använda för behandling av prostatit hos män?

  Prostatit är en allvarlig sjukdom som i hög grad påverkar livskvaliteten hos män. Men på grund av det faktum att det är djupt intim vet inte alla människor vilken läkare som behandlar prostatit. Kanske, på grund av sin blyghet eller medvetslöshet om situationen är allvarlig, är de flesta män långsamma att gå till polikliniken när de första symtomen på sjukdomen uppstår, vilket försvårar deras tillstånd och fördröjer behandlingsprocessen.

  Farliga klockor

  Tidigare fann prostatit huvudsakligen hos män över 45 år. Men nu har en stillasittande livsstil, dåliga vanor, olaglighet i samlag, negativa miljöpåverkan, nedsatt inställning till ens egen hälsa gjort sitt jobb. I den moderna världen förekommer prostatit även hos unga män mellan 25 och 35 år. Följande symptom indikerar utseende av prostatit:

  Oftast förekommer prostatit hos män i 45 år.

  1. Brott mot styrka.
  2. Smärtsamma förnimmelser i perineum, speciellt vid urinering.
  3. Frekvent urinering.
  4. Smärta i analområdet.
  5. Ökad kroppstemperatur och svettning.

  Alla dessa symtom uppträder ofta samtidigt och talar om det akuta skedet av sjukdomen. När du märker en eller flera av dem, ska du omedelbart kontakta din läkare. Uppsägning med ett besök hos en läkare kan leda till utveckling av kronisk prostatit och dess komplikationer, då kommer behandlingen att vara mycket längre och mer komplex. Vem kan anförtrotas ett sådant ömtåligt problem?

  Vem hjälper?

  Det är omöjligt att bota prostatit självständigt, förutom beror behandlingen på en mängd olika prostatit. Sätta en noggrann diagnos hjälper urologen. Urologi är ett brett begrepp inom medicin relaterad till forskning i genitourinary systemet. Urologi är nära besläktad med sådana medicinska specialiteter som pediatrik, gynekologi och andrologi. Därför skulle det vara fel att betrakta en urolog som bara en manlig läkare.

  All urologi är uppdelad i fyra områden: man, kvinna, barn och geriatrisk.

  All urologi är uppdelad i fyra områden: man, kvinna, barn och geriatrisk. Men tyvärr kan inte alla kliniker träffa urologerna i dessa smala områden, så det är lättast att göra ett möte med en enkel urolog. Denna specialist kommer att göra en preliminär diagnos efter undersökningen, ge vägledning till nödvändiga studier och förskriva behandlingen i enlighet med dina individuella egenskaper.

  En annan läkare som kan hjälpa dig är en andrologist. Han handlar bara om människors sjukdomar, så om det finns en sådan möjlighet, så är det för honom som ska behandlas om du känner smärta i underlivet eller under urinering eller märkt problem av sexuell natur. Andrologi är en av de yngsta vetenskaperna, så medan andrologen inte är en mycket vanlig specialist. Andrologi studerar djupt manlig anatomi och fysiologi av manliga sjukdomar i könsorganet, och på grundval av detta väljer läkaren rätt behandling.

  Den huvudsakliga skillnaden mellan urologen och andrologen är att urologen studerar och behandlar excretionssystemet, och i samband med det anser han sexuell dysfunktion som uppstått mot bakgrund av inflammation i prostata. Andrologus undersöker också sexuella problem i samband med den inflammatoriska processen. Androgenen är således en mer lämplig läkare, som bör behandlas för behandling av prostatit.

  Den första mottagningen

  Som andrologist eller urolog på den första mottagningen i samtal avslöjar symptom på prostatit och ställa en preliminär diagnos. Den mest effektiva metoden att diagnostisera är palpation. Under undersökningen bestämmer doktorn arten av inflammationen, dess lokalisering.

  Obligatorisk urinanalys genom olika metoder, bakteriologisk undersökning av urin och utsöndring av prostatakörteln. Det kan också vara nödvändigt att genomföra studier av prostataenzymer, ultraljud av det lilla bäckenet, datortomografi och andra undersökningar. Under diagnosperioden är ett viktigt steg eliminering av utseende av godartade och maligna neoplasmer i prostata, eftersom deras symtom kan likna de som förekommer hos prostatit.

  Obligatorisk urinanalys med olika metoder.

  Under undersökningen bestämmer urologen om prostatit är bakteriell, akut inte bakteriell eller kronisk. Som ett resultat kommer behandlingen att väljas. Behandlingens varaktighet och effektivitet beror på läkarens kompetens och patientens ansvar.

  En lång väg till hälsan

  Vi kommer inte gömma behandlingen av prostatit - en ganska lång process. För att uppnå maximala resultat på kort tid tillgodosar androloger en kombination av flera typer av exponering. Vanligtvis innehåller komplexet följande procedurer:

  • Massage i prostatakörteln är ett av de mest effektiva sätten att förbättra människors hälsa.
  • Sjukgymnastik.
  • Påverkan på immunsystemet för att förbättra immuniteten.
  • Antibakteriella preparat.
  • Antibiotika - utsetts vid behov för akut prostatit.

  Nästan alla terapeutiska förfaranden syftar till att förbättra blodtillförseln till männas bäckenorgar. Naturligtvis, att andrologisten eller urologen rekommenderar att bli av med dåliga vanor och att diversifiera din kost med en hälsosam, vitaminrik diet.

  Efter behandlingens gång kommer enkla regler att hjälpa dig att behålla din hälsa: regelbundet sexliv, fysisk aktivitet, hälsosam kost och sömn, varmt underkläder på vintern, undvikande av avslappnade sexuella partners. Men även efter full återhämtning måste män regelbundet besöka andrologisten för att undvika återfall, som är karakteristiska för prostatit. Ta därför valet av en läkare så allvarligt som möjligt, eftersom det måste vara en person som du kommer att lita på dina intima hemligheter.

  Vilken typ av läkare ska jag kontakta när jag får symptom på prostatit?

  Prostatit är på listan över de mest obehagliga och farliga manliga sjukdomarna. Tyvärr reduceras medeltiden för patienter med denna diagnos årligen. Tidigare trodde man att prostata manifesterade endast hos äldre, men i den moderna världen uppstår symtom hos män i alla åldrar.

  Olika faktorer kan provocera patologiska processer: hypotermi, infektion, brist på intima relationer, otillräcklig motorisk aktivitet.

  Sjukdomen manifesteras av obehagliga och ganska smärtsamma symtom - obehag i underlivet, urinrörelser, intimitetsproblem, lumbago i perinealområdet. Sådana symptom kräver ett omedelbart besök till läkaren. Låt oss ta reda på vilken läkare som behandlar prostatit hos män.

  Varför är passivitet farlig?

  Medicinsk statistik visar att bland de patienter som diagnostiserats med "prostatit" finns unga män - 25-30 år. Tyvärr ignorerar många människor symptom eller föredrar att behandlas oberoende.

  För det första beror det på den psykologiska faktorn - inte varje man bestämmer sig för att berätta för doktorn om ett sådant ömtåligt problem. Om du inte konsulterar en läkare i tid kommer symptomen dock att utvecklas och orsaka allvarligt obehag.

  Vad väntar på en man utan kvalificerad behandling:

  • Smärta vid urinering
  • Stagnerande processer i bäckenorganen;
  • Försvagad immunitet;
  • infertilitet;
  • Smärta i inguinal och analområdena;
  • Kränkningsförmåga
  • Fever.

  För att utesluta möjligheten till utveckling av patologiska processer är det nödvändigt att besöka läkaren i tid och att strikt följa alla rekommendationer. Dessutom är det viktigt att leda en hälsosam livsstil för att förebygga patologi:

  1. Mer att flytta och spela sport;
  2. Ät rätt
  3. Titta på samlag
  4. Om möjligt eliminera påverkan av negativa externa faktorer.

  Vilken läkare kommer att hjälpa till med prostatit?

  Det är viktigt att förstå att det är omöjligt att bota prostatit oberoende, hemma. Behandlingsschemat väljs individuellt i enlighet med en uppsättning kriterier:

  • Patientens ålder
  • Allmänt skick;
  • Samtidiga sjukdomar;
  • Intensitet av symtom.

  Dessutom finns det flera former av prostatit, för vilka var och en en individuell terapi är vald.

  Urologi är ett omfattande medicinskt fält, som omfattar patologier i genitourinary systemet. Med tanke på att urologi är nära sammanflätad med andra medicinska anvisningar - andrologi, gynekologi och barnläkare - kan inte kallas en urolog endast en manlig specialist.

  Urologi kombinerar fyra hotellriktningar - man, kvinna, barn och geriatrisk. Specialister i en smal profil finns dock inte på alla kliniker. Det är därför som det är nödvändigt att träffa en urolog som bestämmer en preliminär diagnos, föreskriva ytterligare diagnostiska åtgärder och rekommendera att referera till andra relevanta specialister.

  En annan specialist som behandlar behandling av manliga sjukdomar är en andrologist. Om det finns en möjlighet är det bättre att kontakta honom med karaktäristiska tecken på prostatit. Tyvärr är området för medicin - andrologi - ganska unga och erfarna läkare av den här profilen svår att hitta.

  Vad är en urolog som skiljer sig från en andrologist? Specialisering av urologen - utsöndringssystemet och sexuell dysfunktion, provocerad av inflammatoriska processer i prostatakörteln. Andrologistens uppgift är att avslöja patologiska processer inom könsområdet. Om vi ​​talar om prostatit, då en mer lämplig och specialiserad specialist - andrologist.

  Vilka läkare behandlar prostatit

  I de inledande stadierna utvecklas patologin asymptomatiskt och som regel vänder en man till doktorn redan när sjukdomen är tillräckligt startad. Först och främst är det kopplat till psykologiska faktorer - män till sista utmaningsbesöket till specialisten, och patologiska processer utvecklas och utvecklas.

  Många män går till receptionen när sjukdomen redan finns i en kronisk fas, och sannolikt är det dags att missa ögonblicket för konservativ terapi i samband med sjukgymnastik.

  Om du känner de karakteristiska symptomen, men vet inte vilken läkare som ska konsultera en prostatit, besök terapeuten. Läkaren kommer att bedöma villkoret och hänvisa till en specialiserad specialist.

  urolog

  Med tanke på att det är svårt att hitta en andrologist i hushållskliniker, hänvisas patienter med tecken på prostatit till en urolog. Denna läkare specialiserar sig på patologiska processer som förekommer i organen i excretionssystemet, vilket är associerat med reproduktionssystemet.

  Urologen utför en undersökning, samlar in en anamnese och på grundval av de mottagna uppgifterna läggs en preliminär diagnos. Den första undersökningen innebär palpation av prostata, det enda sättet att bestämma närvaron av inflammatorisk process och omfattningen av dess spridning. Patienten ska vara redo att svara på följande frågor:

  • När de första tecknen på patologi uppträdde;
  • Vad exakt är symtomen;
  • Hur starka är symtomen
  • Allmän hälsa.

  Dessutom kan urologen tilldela samtidiga studier:

  1. Blodprov;
  2. urin~~POS=TRUNC;
  3. Analys av utsöndringen av prostatakörteln för att bekräfta närvaron av patogen mikroflora.

  andrologist

  Det här är en läkare som endast handlar med manliga patologier. Han kallas den kvinnliga gynekologens manliga motsvarighet. Andrologi är en av de unga medicinska anvisningarna, varför inte alla medicinska institutioner har en sådan specialist.

  Om det finns en androlog i en medicinsk anläggning är det naturligtvis bättre att boka med denna specialist. Läkaren utför diagnostik, utfärdar en riktning för ultraljud och magnetisk resonansbildning.

  För mer exakt diagnos kan en specialist förskriva TRUS-transrectal ultraljud. Sonden sätts in i ändtarmen - den här tekniken gör det möjligt att noggrant undersöka prostatakörteln och få en informativ bild av patientens tillstånd.

  sjukgymnast

  I regel måste patienten besöka sjukgymnastens kontor vid behandlingsstadiet. Professionella fysioterapiprocedurer syftar till att

  1. Eliminering av stillastående fenomen i prostatakörteln;
  2. Normalisering av blodcirkulationen;
  3. Eliminering av inflammation;
  4. I kombination med andra terapeutiska åtgärder påskyndar fysioterapiprocessen återhämtningen.

  Som rutiner utser specialisten:

  • Ultraljudsexponering;
  • Behandling av magnetiska vågor;
  • Akupunktur.

  Komplexet av fysioterapeutiska förfaranden främjar bättre penetration av medicinska preparat i fokus för inflammation och aktiverar blodflödet. Beroende på patientens tillstånd och patologins symtom utförs fysioterapi på sjukhus eller patienten kommer bara till rutinerna.

  Riktningen till fysioterapeuten ges av en urolog eller andrologist.

  immunolog

  Om frågan uppstår, vem behandlar prostata hos män, glöm inte om immunologen. Samråd med denna specialist kan också hjälpa till med att välja rätt behandling. Faktum är att de patologiska processerna i prostatakörteln ofta manifesteras mot bakgrund av en minskning av immuniteten.

  Immunolog delar patientprofil Survey - genomför immunogram, på basis av vilken läkare bedömer patientens tillstånd och behandlingsschema målar immunmodulatorer - droger som aktiverar skydds funktioner i kroppen.

  psykoterapeut

  Till psykoterapeuten vid en prostatit adress sällan, och det är förgäves. Konsultation av en specialist är nödvändig, eftersom patienten, mot bakgrund av problem med erektion och potens, har konstant irritabilitet, är mannen besatt av sina egna problem i den intima sfären.

  Oftast erektil dysfunktion och försvagad styrka - symptomen på en kronisk form av patologi. På detta stadium stänger mannen, blir aggressiv, visar missnöje. Terapeuten hjälper till att klara det deprimerade tillståndet.

  Försumma inte hjälp av denna specialist, eftersom sjukdomen ofta uppstår mot bakgrund av stressiga situationer och depression som orsakas av svårigheter i den intima sfären. Andra psykologiska faktorer som kan utlösa utvecklingen av patologiska processer:

  • Stress på jobbet;
  • Allvarlig fysisk och psykisk stress;
  • Frekventa nervstammar.

  Att bedöma patientens tillstånd ordinerar läkaren en behandlingsförlopp som syftar till att stabilisera moralen. Utsedda lugnande medel, om det behövs, genomgår patienten hypnos, vilket förhindrar vidare utveckling av depressivt tillstånd.

  dietist

  Ett oundgängligt villkor för framgångsrik återhämtning är en kompetent, balanserad kost. För att skapa rätt, kan den enskilda kosten endast en erfaren nutritionist.

  Baserat på undersökningarna och resultaten av testen gör specialisten en meny där det alltid finns inga feta och skarpa livsmedel, alkohol, starkt te. Dieten måste innehålla vitaminer (C och E), fiber och mineraler (järn, zink, magnesium och kalcium). Denna diet bidrar till att stärka immunförsvaret.

  Det första mötet med en specialist

  Det första mötet med urologen och andrologen är i många avseenden lika. För det första frågar läkaren patienten för att identifiera patologins symptom som är karakteristisk för patologin och göra en preliminär diagnos.

  I fallet med prostatit är det omöjligt att diagnostisera utan palpation. Detta är det enda sättet att bestämma förekomsten av inflammation, dess intensitet och lokalisering. Baserat på arten och intensiteten av symtomen, tilldelar doktorn en lista över tester - laboratorium och hårdvara.

  Förteckningen över huvudanalyser:

  • Rektal undersökning
  • Studie av utsöndringen av prostata;
  • Analysen av urin är generell och bakteriologisk;
  • Smet från urinröret (tillåter att identifiera sexuella infektioner);
  • Undersökning av ejakulatet
  • Transrectal ultraljudsundersökning av prostata;
  • Biopsi (hjälper till att utesluta diagnosen - prostatacancer);
  • Dator eller magnetisk-nukleär tomografi i bäckenorganen.

  Diagnosen syftar framför allt till att utesluta tumörer - godartade och maligna. Eftersom symtomen på neoplasm och prostatautveckling är liknande.

  Studierna bidrar också till att bestämma arten av sjukdomen:

  1. bakteriell;
  2. Akut är inte bakteriell;
  3. Kronisk.
  • Beskriver läkemedelsbehandling
  • Tilldelar en prostata massage.

  Principer för behandling

  Det bör noteras att behandlingen av prostatit är en ganska lång och komplex process. Ju längre patienten inte gick till doktorn, desto mer försummade den patologiska formen och följaktligen desto svårare kommer behandlingen att vara.

  För att behandlingen ska vara effektivast och snabb, kombinerar specialister flera typer av terapi:

  1. Prostatamassage - enligt statistiken är detta det mest effektiva och effektiva sättet att behandla;
  2. sjukgymnastik;
  3. Förstärkning av immunitet
  4. Antibakteriell terapi - ordineras i akut form av prostatit.

  Alla terapeutiska åtgärder är inriktade på:

  • Aktivering av blodflödet i det lilla bäckens organ
  • Eliminering av inflammation;
  • Restaurering av erektion och sexuell funktion.

  Även efter full återhämtning borde en man regelbundet besöka en urolog eller andrologist, vilket hjälper till att undvika återfall. Dessutom beror framgångens framgång i stor utsträckning på det förtroende som uppstår mellan patienten och läkaren, så du måste ta så nära att välja en specialist.

  förebyggande

  När det gäller prostatit, som med någon patologi, är det mycket lättare att förebygga sjukdomen än att slösa bort tid, energi och pengar på dess behandling. För att skydda dig mot sådana patologiska processer behöver du:

  • Två gånger om året för att besöka en urolog - det är inte lika tungt som en lång och ganska obehaglig behandling;
  • Observera principerna om riktig näring - mer fräscha och hälsosamma livsmedel, mindre feta och salta livsmedel;
  • Skydda och stärka immuniteten - det kan vara övningar i poolen, massage, akupunktur;
  • Att flytta och spela sport;
  • Överkyl inte, undvik utkast när det är möjligt.
  • Två gånger per år för att dricka vitamin- och mineralkomplex.

  Det viktigaste är att lyssna på alla kroppens signaler. Eventuell smärta eller obehag är en signal som du behöver besöka en läkare, genomgå en undersökning och följ noga alla recept.

  Vilken läkare behandlar prostatit hos män

  Prostatit är en sjukdom där den inflammatoriska processen i prostatakörteln manifesterar sig som en negativ symptomatologi, vilket förändrar radikalt hela rytmen och livsstilen hos en man.

  Med prostatit ska du inte skämta - det är en ganska allvarlig sjukdom, och om du börjar, måste du behandlas lång och svår, i värsta fall kommer en man att lida av infertilitet och sexuell dysfunktion. De viktigaste faktorerna orsakar utseende av prostatit:

  1. Cirkulationsfel i bäckenorganen.
  2. Negativt inflytande av patogen mikroflora på kroppen när prostatakörteln lider.
  3. Startad eller dåligt härdad sjukdom, som överfördes tidigare och gav komplikationer i form av prostatit.
  4. Skada på organ och bäckens golvsystem, efter en operativ ingrepp.
  5. Inflammation som flyter i ändtarmen.

  Det här är inte en komplett lista över predisponeringsfaktorer och orsakar provokation av prostatit, men i alla fall när de första symptomen uppträder är det värt att omedelbart kontakta en läkare.

  Behandling av prostatit

  Den mycket behandling av prostatit är en komplex övning som kombinerar många tekniker, utnämning av mediciner och fysioterapiprocedurer. Behandling av prostatit ger:

  Ett bevisat hemhjälpmedel för att öka Potential:

  • ett fantastiskt resultat,
  • låg kostnad,
  • fullständig säkerhet,
  • orsakar inte överskott.
  • Läkemedelsbehandlingskursen är antibiotika och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, vitaminer och homeopatiska föreningar.
  • Dessutom utser den behandlande läkaren och det är fysioterapeutiska förfaranden som använder ultraljud och laser, reflexbehandling och leeches.
  • Läkaren, som behandlar prostatit, kompletterar dem med terapeutisk massage och gymnastik, under ledning av en erfaren instruktör.
  • Kursen av psykoterapi visar också en positiv behandlingens dynamik.

  Så vilken läkare behandlar prostatit hos män?

  Till vilken läkare som ska ta itu med en prostatit

  Behandling av prostatit innebär ett integrerat tillvägagångssätt och följaktligen kan denna fråga hanteras inte bara av en smal specialiserad specialist.

  Vilken typ av läkare går en man till när de första negativa symptomen på prostatakörteln dyker upp? Vanligtvis, för att bota prostatit, går en man till en urolog. Eftersom huvudläkaren som behandlar behandlingen av denna sjukdom är urologen. Efter undersökningen ger den medicinska specialisten vägbeskrivningar till vissa laboratorie- och instrumentdiagnostiska metoder. Efter att ha fått resultaten, föreskriver han en behandling.

  När män vänder sig till denna specialist - utför han inte bara visuell undersökning med hjälp av palpation utan även manuell diagnostik och analyserar även laboratoriestudier:

  • forskning av den seminal vätskekompositionen och det allmänna blodprovet;
  • studie av sammansättningen av en hemlighet som tas från prostata och ett allmänt urintest.

  Till urologen är män inte särskilt villiga, för att de inte vill visa sina känsliga problem för en annan person, och de kommer också att känna sig inte helt fulla. Men män måste förstå att prostatit inte bara är en ARVI eller influensa, det är mycket svårare och mer botemedel att bota det. Och ännu mer, om du börjar med denna sjukdom, kan du för evigt säga farväl till sexuella relationer med en kvinna, för att det helt enkelt inte kommer att bli möjligt.

  För att behandla en prostatit är det nödvändigt - vid en bakteriell prostatit, för det första, föreskriva medicinsk behandling av antibiotika, och om sjukdomen är komplicerad av negativa konsekvenser - operativ ingrepp kan krävas. I den icke-bakteriella naturen av dess ursprung - föreskriva också en kurs att ta mediciner, oftast anestetika och avtändningsmedel, komplettera dem med fysioterapiprocedurer.

  Vem är specialiserad på behandling av prostatit?

  I praktiken identifierar specialister flera former av prostatit. Det beror på dessa former som läkare kommer att behandla sjukdomen. Huvudläkaren som behandlar prostatit är en urolog. Men förutom honom finns det andra specialister som arbetar i den här riktningen.

  Vilken läkare behandlar prostatit hos män

  1. Läkaren-andrologist. Ur en urolog kännetecknas han av det faktum att hans speciella fokus är uteslutande manliga sjukdomar, medan den förstnämnda behandlar behandlingen av såväl genitourinary som excretory systems. Andrologist behandlar inte bara den starka hälften av mänskligheten, utan också kvinnor. Om det finns en androlog i polyklinisk personal, kan en man och en kvinna träffa honom. Innan vi ordinera behandling, leder andrologi man till diagnos och screening med ultraljud och CT, leverans av laboratorietester, ytterligare undersökning av inre organ och bäckenet system som använder MRI. Först därefter utförs utnämningen av en medicinsk behandlingskurs, kompletterad med behandling med prostata- och fysioterapiprocedurer. Om orsaken till prostatit är cysten, så är sådana förfaranden inte övade, eftersom cysten kan bryta.
  2. Till vilken läkare, förutom urologen och andrologen, är det möjligt att ta itu med en prostatit? En sådan läkare är en immunolog. Om en urolog har diagnostiserat en manlig bakteriell prostatit, hänvisas patienten till ytterligare undersökning och behandling med den givna immunologen. Denna snävspecialiserade specialist diagnostiserar orsaken till att immunitet inte kan motstå patogen mikroflora och negativa externa faktorer. Efter att ha utfört en fullständig diagnos av lokal och allmän immunitet föreskriver han läkemedel och förfaranden som stärker kroppens försvar, och doktorn ger sina rekommendationer om hur man stärker den manliga kroppen. En läkareimmunolog ger råd för att stärka huvudkursen av behandlingen för att påskynda processen för återhämtning och återhämtning.
  3. Vid behandling av en sådan sjukdom som prostatit är inte mindre viktigt att samråda med en psykiater. Oftast krävs hans hjälp när han utvecklar en kronisk form av prostatit. I praktiken delar män sällan sina problem med sina nära och kära. Men, stänger sig upp, återstår ensam med sina sjukdomar, problem i sexuellt liv, blir de aggressiva och orubbliga, mer irriterande. Allt detta har inte den bästa effekten på hans mentala tillstånd och kommunikation med familj och kollegor.
  4. En fysioterapeut är en läkare med smal specialisering som vet hur man behandlar prostatit. Denna läkare, direkt, själv tar del i behandlingsprocessen. Så inom ramen för hans medicinska uppgifter ingår fysioterapiprocedurerna, som vid första skedet utnämns av en urolog eller en androlog. I de flesta fall är sådana förfaranden prostata bestrålning magnetiska vågor eller ultraljudseffekt, akupunktur och massage, som förbättrar blodflödet och lymfa flöde i prostatan och bäckenorganen, och även förbättra effektiviteten av droger.
  5. Dietitian - läkare behandlar framgångsrik behandling av prostatit och med villkoret att normalisera patientens näring, vilket är individuellt denna specialist. Baserat på studiernas resultat ger nutritionisten en viss kost för patienten. I de flesta fall innehåller det ett stort antal vitaminer, utesluter kryddor, kryddig och stekt mat. Detta kommer att bidra till att stärka immuniteten och påskynda återhämtningen, som visas positivt på hela kroppen hos en man.
  6. Med prostatit kan en komplikation som en abscess uppträda. I detta fall behöver mannen nödvändigtvis samråd med kirurgen. Efter diagnosen gör kirurgen operationen för att dissekera abscessen.

  Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

  Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

  • konstant smärta i underlivet, skrotum;
  • svårighet att urinera
  • sexuell dysfunktion.

  Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

  Till vilken läkare att ta itu med en prostatit hos män

  Hos män diagnostiseras inflammation i prostatakörteln ofta. För att lyckas bli av med sjukdomen bör du veta vilken läkare som behandlar prostatit hos män. Kontakta kliniken om följande symptom uppstår:

  • tecken på katarralsjukdom - feber, svaghet, illamående
  • Utseendet av smärta i perinealområdet, vilket ökar med urinering eller avföringsprocessen.
  • Hyppig uppmaning till toaletten, som inte leder till lättnad - delar av urin är små, det är omöjligt att tömma blåsan;
  • ökad irritabilitet och nervositet.

  Utseendet på sådana symtom ses med prostatit hos en man och kräver behandling av en läkare.

  Till vilken läkare som ska behandlas för behandling av en prostatit

  Inte alla vet vem som behandlar prostatit, men när du går till en polyklinik kommer han omedelbart att skickas till en urolog. När du kontaktar en läkare måste du vara förberedd för följande:
  Läkaren genomför en undersökning och finner ut patientens anamnese, vilket kan påverka prostatit hos en man. Ger också anvisningar till test:

  • klinisk analys av urin;
  • en tredelad del av urinen;
  • upptäckt av sexuellt överförbara infektioner
  • studie av prostats utsöndring.

  Undersökning av prostatakörteln, som kan utföras rektalt.
  I sjukdomens kroniska förlopp, om du vet vilken läkare som kan bota prostatit hos män, ska du söka ytterligare undersökning:

  • analys för att bestämma volymen av kvarvarande urin;
  • undersökning av patientens sperma
  • Ultraljud av det urogenitala systemet.

  Efter att ha fastställt med prostatit, vilken läkare som ska tillämpa, är det viktigt att göra det i rätt tid och inte försöka bota sjukdomen själv. Man bör komma ihåg att om läkarens palpation inte avslöja några förändringar, men tecken på prostatit är närvarande, bör du gå igenom en ytterligare undersökning och gå till urologen igen. Tidig behandling är extremt viktigt för män.

  Behandling av prostatit

  Cure prostatit med snabb behandling av urologen är inte svårt. Droger som används för att bli av med sjukdomen, presenterade en stor mängd. Endast en läkare kan ordinera ett lämpligt läkemedel, eftersom självmedicinering sannolikt kommer att skada dig själv. Medicinering kan innehålla följande:

  1. Användning av rektala suppositorier. Varaktigheten av behandlingen överstiger inte 10 dagar. Varken kommer att minska smärta, men har också en antibakteriell effekt.
  2. Injektioner - Snabba åtgärder. Förbättra arbetet med immunitet och stimulera kärlsystemet.
  3. Instillation. Det är nödvändigt när situationen försummas och effekten direkt på problemplatsen är nödvändig. Läkemedlet injiceras genom urinrörets yttre bländare efter fullständig blåsningstömning.
  4. Antibiotika i form av tabletter. Tillämpad i fallet när orsakssjukdomens orsaksmedel detekteras exakt. Tilldelad genom analys.

  En viktig punkt i behandlingen av inflammation i prostatakörteln är användningen av läkemedel som syftar till att stärka immuniteten. Liksom någon inflammation orsakas prostatit ofta av banal hypotermi. Om det avslöjas att orsaken till sjukdomen i utvecklingen av bakterier, kommer immunmodulatorer att förbättra immunitetsarbetet för att återställa kroppen efter att ha tagit antibiotika.
  Ofta rekommenderar urologen en man att massera prostata. Det är inte nödvändigt att vägra ett sådant förfarande, eftersom detta är ett effektivt verktyg vid komplex behandling av sjukdomen.

  Mycket viktig massage prostata

  Prostasmassage är ett fingerverk direkt på prostatakörteln. Ofta masserar läkaren för att få den hemlighet som krävs för studien. Även prostata massage kan användas för att behandla den framväxande patologin. Ett sådant förfarande kan uteslutande utföras av en specialist - en urolog eller andrologist, utan att använda verktyg, bara en engångshandske på läkarens hand.

  Åtgärden av prostatsmassage är som följer:

  • Patenten i prostata-kanalerna återställs, vilket bidrar till en förbättring av utflödet av utsöndring.
  • Blodflödet förbättras, och tillsammans med det intensifierar verkan av antibakteriella läkemedel.
  • Prostatens muskeltonus återställs, vilket positivt påverkar ett sexuellt liv hos en man.
  • Venös och lymfatisk utflöde från körteln förbättras signifikant.

  På grund av mekanisk stimulering av nervändarna under prostatastimeringen ökar blodcirkulationen, prostatakörteln är mättad med syre och näringsämnen som är nödvändiga för normal drift. Under massagen utsöndras sekret, och därigenom frigörs mikroorganismer som orsakar sjukdom.

  Om det inte finns någon behandling kan det finnas komplikationer

  Om du försummar referensen till en specialist står en man inför komplikationer av prostatit. Dessa inkluderar:

  1. skleros av prostata och urineringstörning.
  2. utseendet av purulent inflammation i prostata.
  3. inflammation i testiklarna.
  4. minskad libido.
  5. i de mest försummade fallen - manlig infertilitet.

  Detta måste beaktas när det finns en önskan att vänta tills sjukdomen "upplöses" självständigt.
  Med snabb tillgång till rätt läkare och genomförandet av alla hans recept är det möjligt att bli av med sjukdomen och leva ett helt liv. Efter återvinning återställs urinering, möjligheten till normalt sexuellt liv återställs. Man bör komma ihåg att sjukdomen i avsaknad av behandling kan nå det stadium där kirurgiskt ingrepp krävs.

  Till vem som ska gå med prostatit

  Ur orsaken beror inte bara rätt ordinerad medicinering, utan också med vilken specialist en man behöver konsultera. En läkare som inte på ett tillförlitligt sätt grundar orsaken, kan inte ordinera nödvändiga läkemedel.

  Bland de infektiösa orsakerna till prostatit är specifika och icke-specifika. Specifika patogener innefattar gonokocker, Trichomonas, Mycoplasma, Chlamydia.

  Till icke-specifika patogener är:

  • streptococcus;
  • Staphylococcus aureus;
  • Pseudomonas aeruginosa;
  • Tarmbacillus.

  För detektering av ett smittämne uppsamlas data om patientens sexuella liv noggrant, sekretionen av prostatsekretionen utförs och serologi diagnostiseras.

  Bland de icke-infektiösa faktorerna orsakar följande:

  • allergisk. I det här fallet kan allergi vara på läkemedel, mat, smörjmedel för sex eller kondomer. Allergiska tester används för att identifiera orsaken.
  • Stagnerande fenomen. Förekommer med stillasittande livsstil eller med sjukdomar i hjärt-kärlsystemet, vilket medför att blodet stagnerar i venerna i prostatakörteln. För diagnos används ultraljud av prostata kärl med dopplerografi.
  • Hormonala störningar. Förklara utseendet av inflammation i prostatakörteln hos män under klimakteriet. För diagnos används ett blodprov för innehållet i könshormoner.

  Med prostatit ska läkaren konsulteras när följande symtom uppträder:

  • Överträdelse av urineringshandlingen (urinretention, urinflöde droppe per droppe);
  • Smärta i den suprapubiska regionen;
  • Brott mot sexuell funktion, erektil dysfunktion, minskad libido.

  Prostatit hos män behandlas endast av en läkare efter en fullständig undersökning av patienten. Det är därför inte rekommenderat att engagera sig i självmedicinering och när de första tecknen uppträder bör du omedelbart kontakta en läkare.

  Vem konservativt behandlar prostatit?

  Den behandlande prostatit läkaren heter urologen. Han behandlar problemet med diagnos och konservativ (medicinsk) behandling av inflammation i prostata. Algoritm för att hjälpa en urolog med en patient med symptom på prostatainflammation:

  • Noggrann granskning av alla patientklagomål;
  • Samling av epidemiologisk historia och sjukdomshistoria;
  • Preliminär diagnos;
  • Utnämning av nödvändiga undersökningsmetoder;
  • Utför differentialdiagnostik;
  • Definition av den slutliga diagnosen;
  • Syfte med lämplig behandling.

  Om du inte kan kontakta en urolog måste du gå till en allmänläkare eller kirurg med prostatit. I vetenskapliga institut och stora kliniker finns en smalare specialist som behandlar frågor om manlig hälso - ochrolog.

  När sjukdomsårsaken upprättats ska läkaren hänvisa patienten till en närstående specialist för behandling av prostatit.

  Vid sjukdomens allergiska natur är det nödvändigt att konsultera en allergiker, som ska göra en ytterligare undersökning, identifiera allergenet och förskriva den nödvändiga behandlingen. För en specifik infektion rekommenderas att kontakta venereologen. I närvaro av icke-specifik smittämne, är nödvändigt patientens prostata med inflammation att skicka till infektionssjukdomar, eftersom kroppen kan vara en kronisk infektion som kräver omedelbar återjustering. Om hormonbalansen bryts i kroppen rekommenderas endocrinologistråd.

  Vem behandlar kirurgiskt prostatit?

  Inflammation av prostata körteln är en allvarlig sjukdom som kräver en ansvarsfull inställning till vilken läkare att välja. I de sena stadierna av patologin, i närvaro av en kronisk process eller komplikationer, är det nödvändigt att kontakta kirurgen och bestämma frågan om kirurgisk behandling.

  Om läkaren behandlar prostatit medicinskt, men under lång tid det inte finns någon positiv effekt av behandlingen, indikerar detta tecken en allvarlig sjukdomsförlopp och kräver kirurgisk ingrepp. Innan operationen rekommenderas att konsultera en läkare med ultraljudsdisposition för att bestämma tillståndet hos prostata och kärl.

  Spara länken eller dela användbar information i sociala. nätverk

  Vilken läkare behandlar prostatit hos män

  Ofta behöver en man som lider av prostatit hjälp med att välja en specialist. För första gången inför ett ömtåligt problem tvivlar patienten om han korrekt bestämde doktorns kompetens.

  Fördröjd behandling av sjukdomen är starkt kontraindicerad, så att du inte kan fördröja besöket till en specialist länge. För att undvika ett stort antal komplikationer, en tydlig manifestation av symptom, är det nödvändigt att veta vilken läkare som behandlar prostatit hos män.

  Kort beskrivning av sjukdomen

  Prostatit är nederlaget för prostata-inflammatorisk process. Agenter för inflammation är bakterier och sexuellt överförbara infektioner.

  1. Minskad fysisk aktivitet (utveckling av en stagnerande process i bäckenorganen).
  2. Olika allergiska reaktioner.
  3. Patologi av den hormonella bakgrunden.
  4. Felaktig livsstil, hypotermi, diabetes mellitus.
  5. Oskyddad sex.
  • Brott mot urinering (snabb eller sällsynt);
  • försvagning eller brist på erektion
  • smärta vid avföring, urinering, samlag i skönhetsområdet
  • ibland okontrollerad frisättning av ejakulatet från penis.
  • allmänna test av blod, urin;
  • staket av prostatsekretionen;
  • spermier samling;
  • Ultraljudsundersökning av bäckenorganen;
  • staket för upptäckt av sexuellt överförbara infektioner.

  Prostatit ger mycket obehagliga känslor. Enligt statistiken är åldersgränsen för sjukdomen från 30 till 70 år. Sjukdomen är farlig genom en kronisk process, infertilitet.

  Till vem som ska ta itu med de första symptomen på prostatit

  De första symptomen på sjukdomen är oftast brinnande i underlivet, skärande smärta med tömning av urinblåsa och erektil dysfunktion.

  Något av manifestationerna kräver brådskande samråd med läkaren.

  För att inte slösa tid på ett primärt möte med en terapeut behöver du veta vilken läkare som ska behandlas med prostatit hos män.

  Medvetenhet i denna fråga kommer att bidra till att spara pengar när du besöker en betald klinik och din tid på ett offentligt sjukhus.

  Urologist är en specialist som utför behandling och diagnostik av patienter som lider av störningar i arbetet med reproduktiva och urinvägar. Det är denna läkare som kommer att behövas när det finns tecken på prostatit.

  Manlig urolog behandlar följande sjukdomar:

  • uretrit;
  • epididymit;
  • STD (gardnerellez, klamydia, herpes, ureaplasmos);
  • patologi av prostata;
  • cystit, uretrit
  • orkit;
  • infertilitet hos män.

  Viktigt! Varje man som fyllt 35 år är rekommenderad att besöka urologen minst en gång per år. Tidig diagnos låter dig bestämma eller utesluta en eventuell sjukdom, vidta nödvändiga förebyggande åtgärder.

  Efter att ha utfört diagnostiska aktiviteter kommer urologen att utse en omfattande terapi som syftar till att eliminera sjukdomen.

  Vem ska jag kontakta om det inte finns någon urolog

  I avsaknad av den nödvändiga specialisten i det lokala polikliniken uppstår frågan - vem behandlar prostatit hos andra män än urologen.

  Denna situation är möjlig i städer med liten befolkning eller landsbygd.

  Genomför rätt diagnos, föreskriv nödvändig medicineringskanal:

  Kvalificeringen av dessa läkare gör att du kan vara välkänd i frågor om manlig hälsa. Beslutet om ett ömtåligt problem bör inte skjutas upp endast på grund av avsaknaden av en smal specialist.

  Vid en allvarlig klinisk bild, samtidigt komplikationer, ges patienten en hänvisning till en annan klinik, som är tekniskt bättre rustad.

  Prostatit och prostata adenom - vad är skillnaderna?

  Specialister som arbetar med prostatit

  Frågan till vilken läkare som ska gå med prostatit löst. Men i medicinsk praktik är situationer möjliga där komplex terapi krävs. För att utföra fullvärdig behandling krävs ibland följande specialister:

  dietist

  Orsaken till sjukdomen hos det manliga reproduktionssystemet kan vara överviktig, undernäring, minskad fysisk aktivitet. Utan att följa rekommendationer från en nutritionist, kommer behandlingen inte att ge de önskade resultaten, eller den positiva effekten kommer inte att hålla länge.

  Nutritionisten ger patienten en individuell diet som utesluter användningen av en obegränsad mängd feta, kryddiga och salta livsmedel. Dieten är mättad med användbara ämnen och spårämnen.

  immunolog

  Prostatens nederlag är ett tecken på ett försvagat immunförsvar. Bakteriell prostatit är huvudorsaken för att förskriva läkemedel som stimulerar immunsystemet. Behandling innebär obligatorisk användning av immunostimulantia.

  Drogerna som ingår i terapin inhiberar också arbetet med kroppens försvar, så utan ytterligare stöd blir det svårt att bli av med sjukdomen.

  psykolog

  Prostatit obalanser någon man. Mentala tillstånd påverkas åtminstone av det obehag som upplevs.

  Om sjukdomen åtföljs av en erektionsförlust krävs specialistens hjälp.

  Långtidsbehandling av sjukdomen orsakar utveckling av depression, hemlighet, aggression.

  Det finns en stor sannolikhet att bilda ett psykiskt hinder i kommunikation med motsatt kön.

  Under perioder av exacerbation kan en man tro att hans problem är en global skala som inte kan lösas. Psykologen kan rädda patienten från sådana tankar och överleva sjukdomen.

  sjukgymnast

  Procedurer i fizkabinete stimulerar blodcirkulationen i de drabbade och stillastående platserna i det lilla bäckenet. Behandlingsprocessen accelereras betydligt och bildandet av oönskade komplikationer förhindras. Utrustningen kan påverka prostata med ultraljud, magnetisk och laserstrålning.

  Lär av den här artikeln hur farlig prostatit är.

  Endast överensstämmelse med alla rekommendationer från läkare kommer att bidra till att bli av med prostatit utan konsekvenser.

  slutsats

  Du kan inte förvänta dig självförstöring av sjukdomen. Varje patologisk process på området för människors hälsa kräver noggrann diagnos och komplex terapi. Tidig överklagande till en specialist, korrekt behandling och förebyggande åtgärder hjälper till att leva ett helt liv utan att återvända till prostatit.