Huvud
Massage

Metoder för effektiv behandling av prostatit hos män i hemmet

Prostatit är en inflammation i prostata som uppstår på grund av en kränkning av blodmikrocirkulationen i bäckenet och bäckensbottenmusklerna eller den smittsamma processen i dess vävnader. Det åtföljs av en betydande försämring av livskvaliteten hos en man. Ej aktuell eller felaktigt utvald behandling leder till frekventa återfall, övergången av sjukdomen till kronisk form.

Förutom konservativ terapi finns det andra effektiva metoder för att bekämpa denna sjukdom. En av de viktigaste är behandlingen av prostatit i hemmet.

Försök dock inte försäkra dig om kvalificerad sjukvård. Först måste du få en läkares samråd, gå igenom undersökningen och identifiera orsakerna till överträdelserna.

Hur man bestämmer förekomsten av prostatit

En korrekt diagnos kan givetvis endast göras av en specialist. Det finns dock vissa tecken som bör göra en man uppmärksamma sin hälsa.

Diagnos av sjukdomen i hemmet är att "inte titta igenom" dessa första alarmerande tecken, och omedelbart kontakta en läkare.

Akut prostatit tillåter inte detta, men oftare finns det en kronisk form av sjukdomen, som långsamt utvecklas med en gradvis ökning av symtomen.

De första tecknen på prostatit

 • ökad uppmaning att urinera
 • en känsla av obehag i ljummen och i könsorganet
 • sexuella störningar.

Med förvärring av tillståndet intensifierar smärtsamma manifestationer, kommer en förvärring, som åtföljs av mer levande symptom:

 • smärta i underlivet
 • smärtsam urinering
 • ofrivillig urladdning av urin vid hakning
 • känsla av smärta under avföring
 • signifikant försämring av erektionen
 • allmän dålig hälsa
 • ökning av kroppstemperaturen.

När man vänder sig till en specialist måste en man genomgå diagnostik och få möten. Det snabbast lösa problemet kommer att hjälpa drogbehandling av prostatit, vilket blir mer effektivt när det kompletteras med beprövade hemmetoder.

Hur man behandlar prostatit i hemmet

Behandling av prostatit hemma innebär användning av folk recept, massage, fysiska övningar och fysioterapi enheter som hjälper till att hantera sjukdomen och återställa mäns hälsa.

Det är viktigt att förstå att hembehandling av prostatit endast är möjlig i fall av komplikationer av sjukdomen. Komplicerade former eller ofta återkommande sjukdom kräver mer uppmärksamhet och mer allvarliga åtgärder vid behandling.

Recept av traditionell medicin

Terapi av prostatit hos män i hemmet, baserat på folkrecept, hjälper till att lindra smärtsyndromet, lindra inflammation, återställa den vanliga processen med urinering och öka kroppens övergripande ton och dess motståndskraft mot eventuella infektioner.

Pumpa frön i behandlingen av prostatit

Pumpa frön används för att behandla prostatit i mer än ett århundrade. Deras helande effekt beror på innehållet i en stor del av ett element som zink. Manlig kropp behöver daglig zinkintag i kroppen, det här låter dig behålla och bibehålla hälsan. Torkade, men inte stekta pumpafrön används för behandling. De måste skrällas och ätas. För en behandling är vanligtvis ett halv kilo frön tillräckligt. Det innebär att kursen kommer att vara kvar tills "medicinen" är över. Om du upprepar dessa kurser årligen minskar risken för förvärring av kronisk prostatit väsentligt.

Det första sättet: Varje dag måste du äta 30 pumpa frön. Gör detta före måltider, inte rusar, de måste noggrant tuggas.

Det andra sättet: Skalade, rostade pumpafrön passeras genom köttkvarn och lägger till 200 gram honung. Alla blanda väl och rulla bollar lika stora som en valnöt. För behandling av kronisk prostatit äter upp 2 av dessa bollar dagligen. De, som i föregående fall, äter innan de äter. I detta fall kan bollarna inte sväljas, tuggas och suga i två till tre minuter.

Infusion av hassel

Huvudingrediensen är hasselnöt. För att behandla prostatit måste du ta bark eller löv av hassel. Du kan brygga ihop de två ingredienserna, växla dem. Samtidigt måste barken bryggas dubbelt så länge, eftersom det är mer styvt.

Recept: en matsked av löv (eller bark), hasselbröd i ett glas kokande vatten, stäng ett tätt lock och vänta en halvtimme. Spänn sedan och ta 1/4 kopp 4 gånger om dagen. Det är bättre att använda färskt material varje gång. Vanligtvis är en vecka tillräcklig för sådana förfaranden.

Malurt med prostatit

Malurt är en växt som du kan klara av nästan vilken infektion som helst, inklusive pyogen. Hur kan prostatit behandlas med malurt? Det är bäst att genomföra en omfattande kurs, inklusive intag och tvättning av urinröret. Det tar 100 gram torr malurt, som males i händerna så små som möjligt och siktas genom en sikta. Små fraktioner används för oral administrering i torr form, stora för avkok, från vilka mikroclyster och sprutningar i urinröret görs. Som ett resultat får de en dubbel effekt på kroppen, vilket rensar från infektionspatogenerna, vilket leder till att inflammatoriska processer upphör.

Behandlingen varar en vecka. Torr malurt, oberoende av mat, tas av nypa, tvättas med vatten. Varje dag på kvällen tillverkas mikroclyster och spolning av urinröret med hjälp av avkok.

Ett avkok för mikroclyster och sprutor görs enligt följande. En tesked med en kulle torrgräs malurt häll en liter kokande vatten. Efter kylning till 40 ° C, filtrera. För varje procedur behöver du 50 ml avkokning. Med hjälp av en spruta görs en injektion i anus och in i urinröret. Injektion i urinröret görs plötsligt, så att vätskan rör sig så långt som möjligt. För varje procedur behöver du använda en separat spruta.

Terapeutiska juicer

Effektiv behandling av prostatit i hemmet kan snabbt och privat utföras med hjälp av juice. I kombination med läkemedelsbehandling visar sådana åtgärder bra resultat. Väletablerade grönsaksjuice, som måste konsumeras varje dag för 600 ml. Med prostatitjuice från morötter, betor, är en blandning av gurka och aspargesjuice särskilt lämpliga. Självklart bör detta inte köpas i butiken, men färska, färskpressade juicer. Du kan ta dem kontinuerligt, men minsta kursen är 10 dagar.

Behandling av prostatit med persilja

Persilja har en stor lista över medicinska egenskaper, särskilt det tar bort den inflammatoriska processen och återställer sexuella funktioner.

Trots det faktum att vi använder tiden persilja i matlagning, uppskattar det för kryddig smak, är persilja en medicinalväxter, eftersom det innehåller en stor mängd av mineraler och vitaminer. Så, till exempel, i 100 g persilja finns det två dagliga normer av provitamin A, vilket för övrigt är användbart för ögonen. Och vitamin C är nästan 4 gånger mer än i citron! Dessutom finns det inulin i persilja - det är en naturlig analog av insulin, det reglerar också blodsockernivån och är dessutom den bästa källan till näring för tarmmikrofloran.

Persiljajuice ska tas på en matsked 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna.

Det är också användbart att använda persilja frön. Mala 4 teskedar frön i pulver, fyll i ett glas kokande vatten, koka i 15 minuter och svalna sedan. Ta 4-6 gånger om dagen för 1 matsked.

Biodlingsprodukter vid behandling av prostatit

Vid hembehandling av prostatit kommer ljus som gjorts på basis av honung eller propolis snabbt att hjälpa till. De förvaras i kylskåp. Använd, sätt in i anusen.

För att göra honungsljus behöver du honung (1 tesked), ägg (1 stycke), mjöl (3 matskedar). Alla blandar och bildar små ljus. Använd en bit två gånger om dagen. Behandlingsförloppet varar i en månad, sedan om en månad eller en och en halv kan det upprepas.

För att göra ljus från propolis, ta 50 g alkohol och jord propolis, blanda och insistera i 2 veckor utan tillgång till ljus, skaka dagligen. Efter insistering indunstas massan i ett vattenbad tills det blir brungult. Därefter blandas den resulterande massan med kakaosmör och suppositorier bildas. Behandling - en bit dagligen i 35 dagar före sänggåendet. Bota sjukdomen hemma på detta sätt kan du för 2-3 kurser med en paus på 8 veckor.

Massage med prostatit

Med prostatit eller för dess förebyggande, rekommenderar urologer prostata massage kurser. Det hjälper till att hantera någon form av kronisk prostatit. Detta beror på förbättring av lokal cirkulation och stimulering av kroppen.

Vad är hemligheten av effektiviteten av massage?

 • normalisering av lokal blodcirkulation
 • förbättring av muskelton
 • säkra utflödet av hemlighet;
 • förbättring av sexuell funktion
 • öka effektiviteten av läkemedelsbehandling.

Massage kan utföras rektalt eller genom perineal vävnad.

Den första metoden anses vara den mest effektiva. Tillgång till prostatakörteln är genom anusen. Det är bäst att överlämna ett sådant tillvägagångssätt till en specialist, eftersom prostatan är ett mycket känsligt organ och dess vävnader kan lätt skadas av mekanisk stress.

Användningen av denna metod för massage i hemmet är också möjligt. Hans man kan göra en partner. Du kan klara dig själv med hjälp av speciella enheter - prostata massager. De har storlekarna och formen, vilket gör det möjligt att säkert komma in i en anus och att utföra nödvändiga åtgärder.

Ett enklare sätt att massage är en extern massage. Det är mindre effektivt, men det utförs utan penetration. Det kan utföras manuellt, pressa och göra cirkulära rörelser i perinealområdet. Massagerare eller lämpliga föremål kan också användas. Till exempel är en bra massage för utomhusprocedurer en boll för tennis. Han sitter på en stol, mannen sitter på toppen och snyggt rullar på den fram och tillbaka. Denna procedur kan utföras flera gånger om dagen, men det är definitivt värt att göra det på morgonen, omedelbart efter uppvaknandet. Det är fem minuter.

Att massera hemma hade den nödvändiga helande och förebyggande effekten och inte orsaka skada, du behöver veta prostata körningens placering, alla rörelser måste utföras med största försiktighet och kontraindikationer måste beaktas.

Kontraindikationer för prostata massage

 • Akut prostatit;
 • Förekomst av tecken på malign lesion av prostata;
 • Förekomst av cyster och stenar i prostatakörteln.

Fysisk utbildning mot prostatit

Alla vet att rörelsen är livet. Aktiv rörelse, regelbunden motion är en god profylax av prostatit orsakad av stillastående fenomen. Om en sådan sjukdom redan existerar, ges goda resultat i behandlingen genom enkla övningar som är tillräckliga för att utföra tre gånger i veckan.

Om det är möjligt är det nödvändigt att genomgå en terapeutisk träning i en medicinsk institution. Men många övningar är tillgängliga för självstudier. De kräver inte extravagans, speciella villkor och kommer att vara ett bra komplement till komplex behandling, vilket möjliggör en snabbare och effektivare behandling av sjukdomen hemma.

Krossar mot prostatit

En mycket effektiv övning som återställer blodcirkulationen i det lilla bäckens organ, och i prostata, inklusive, är de vanliga knäbanden. Helst måste du krossa 100 gånger, men du behöver inte göra den här engången, du kan dela dem i 2-3 närmar sig med en liten paus.

Om det är svårt att utföra ett sådant antal knep på en gång, måste deras antal gradvis ökas. Tillräcklig behandling och förebyggande belastning blir knep tre gånger i veckan. Squatsna själva borde vara djupa, så låga som möjligt, medan händerna höjs uppåt.

Andra övningar för behandling av prostatit

 • Ligger på magen, raka ben lyfts (20 gånger);
 • "Saxar" - rörelser av raka ben något upptagna från golvet i sittplatsen, händer i stödet något bakom (20 gånger);
 • ligga på ryggen för att dra benen till bröstet så högt som möjligt, lås händerna och stanna så mycket som möjligt, men inte mer än 20 minuter,
 • lägger fötterna ihop, hänger på en tredjedel och trycker ett knä framåt en efter en. Övning utförs i 5 minuter dagligen på morgonen och på kvällen.

En utmärkt övning som förbättrar blodcirkulationen i ett litet bäcken är normal gång. Du måste gå vid varje tillfälle: bara gå runt med jämna mellanrum, flytta på affären för en kort bit till fots, klättra uppför trappan istället för hissen.

Enheter och anordningar för behandling av prostatit

Utvecklingen av modern medicinsk teknik har lett till skapandet av en rad olika apparater för behandling av sjukdomar, som du kan bekämpa denna sjukdom hemma utan regelbundna besök på en medicinsk anläggning.

Apparatens funktion bygger på olika principer, men deras inverkan syftar till att uppnå ett mål - stimulering av prostata, förbättrad blodcirkulation i detta område och eliminering av stillastående fenomen.

Typer av enheter

 • vibration;
 • magnetiska;
 • stimulerande modulerade strömmar;
 • laser.

Varje typ av instrument har sina egna "starka" sidor. Till exempel med användning microvibration snabbt och effektivt elimineras trängsel, förbättra muskeltonus, är den magnetiska effekt som syftar till större analgetisk, antiinflammatorisk, avsvällande verkan.

Det finns också enheter som kombinerar flera arbetsprinciper, de är mer universella.

Lista över de mest kända enheterna

 • Androgyne - en av de vanligaste enheterna för magnetoterapi;
 • Intraton - speciellt rekommenderat för kronisk prostatit, komplicerad av purulent inflammation;
 • Mavit - ger en omfattande åtgärd;
 • Yarovit är en enhet som kombinerar elektromagnetisk och laserstrålning;
 • Vitafon är en universell anordning för behandling av många sjukdomar, inte bara prostatit;
 • Intramag - låter dig kombinera elektrofores och magnetophores med mikro-massage och tvätta urinröret;
 • Prostam är mest effektivt vid behandling av bakteriell prostatit.

Varma bad i kampen mot sjukdomar

Till lymf och blod i människans kropp bättre cirkulerad, det rekommenderas att regelbundet ta varma bad. Vattnet ska inte vara mer än 43 ° C, och tiden för sessionen är kvart i timmen. Istället för vatten, häll heta avkärningar av medicinska örter in i badrummet.

Användning av bad är tillåtet endast i avsaknad av förhöjd kroppstemperatur.

Effektiv behandling av prostatit i hemmet: droger och tabletter

Om behandlingen av prostatit består av användning av läkemedel och läkande gymnastik, är det absolut inte nödvändigt att ligga på sjukhuset.

Behandling av prostatit tar vanligen från en månad till tre.

Hemma det här är en normal period, sjukhuset för en sådan period utan det akuta behovet är tydligt irriterande.

Många undrar, "Hur man behandlar hemma prostatit hos män", "Vad menas med en själv behandling av prostatit," Detta är vad vi pratar i artikeln.

Behandling av prostatit i hemmet

Behandling av prostatit hemma är mer än realistisk och visar en ganska hög effektivitet med en stabil inställning. Hus behandlar väggarna - det är svårt att inte hålla med den här tanken.

Oavsett det avancerade sjukhuset behöver de flesta människor allvarliga argument för att föredra det till sina inbyggda väggar. I samband med fysioterapi är det inte svårt att anmäla sig till poliklinisk poliklinik.

Det finns ett antal undantag, i närvaro av vilken behandling för prostatit i hemmet blir farlig. Om dem kommer vi att berätta mer. I vilket fall som helst är det bättre att rådgöra med en läkare.

Att hembehandling av en prostatit hos män har inte orsakat en akut sjukdom, det är nödvändigt:

 • flytta så mycket som möjligt
 • att äta ordentligt, på en diet;
 • bli inte kall;
 • glöm under behandling av prostatit om alkohol, rökning, spel, andra aktiviteter relaterade till stress;
 • Utsätt inte prostata för risk för skada.
 • har regelbundet sex med en partner.

I vilka fall är det nödvändigt att se en läkare?

Obligatorisk sjukhusvistelse av patienter med prostatit utförs med syftet:

 • kirurgisk operation (till exempel med abscess);
 • Förloppet av intravenösa antibiotika.

Behovet av sådana behandlingsmetoder uppstår när sjukdomen förvärras eller extremt försummas, risken för komplikationer.

Hur hemma att bota prostatit hos män? Tänk på följande:

sjukgymnastik

Så, vi behandlar prostatit hemma. Det första du bör uppmärksamma är fysioterapi.

Fysioterapeutiska förfaranden för prostatit utförs med syftet:

 • minska smärta
 • förbättring av blodflödet i prostata;
 • eliminering av stillastående fenomen i prostata, bättre muskelkontraktion i bäckenregionen;
 • avlägsnande av inflammation och svullnad i prostata;
 • återställa käftens naturliga funktion.

Dessa resultat uppnås genom att man tillämpar hårdvaruprocedurer genom patientens hud eller slemhinnor med prostatit. De utförs som regel på poliklinisk grund. Apparaten kan även köpas för individuell användning i detaljhandeln.

 1. Läkning, lera badkar behandla prostatit genom att värma problemområdena, näringsämnena i vätskan.
 2. Elektrofores. Enheten använder likströmens egenskap för att öka hastigheten och djupet av penetration av droger i patientens kroppsvävnader med prostatit. Novokain, brom, magnesiumsulfat (2% rr), kalciumklorid (1-3% rr) används som läkemedel för detta.
 3. Medicinska lasrar öka uthålligheten i kroppen, prostata aktivitet, förbättra det allmänna tillståndet. Terapi genomförs på morgonen, kursen - 15 gånger.
 4. Mikroklyftare används för att injicera läkemedel från prostatit i rektum i enlighet med deras avsedda användning, enligt vad som anges i anvisningarna.
 5. Radiator av ultraljud. Högfrekventa ljud förbättrar processerna av ämnesomsättning, sexuell attraktion, lindrar inflammation i prostata, resorbärr, hjälper till att återställa skadade vävnader, behandla skador i ändtarmen.
 6. Elektrostimulatorer med nuvarande vibrationer eliminera stasis av körteln, förnya utflödet av hennes hemlighet.
 7. Magnetoterapi-enheter påverkar kroppen hos en patient med ett magnetiskt fält i prostatit. De lindrar inflammation, förbättrar blodcirkulationen, främjar vävnadsregenerering utan biverkningar.


Fysioterapiprocedurer tillämpas inte när:

 • aktiv tuberkulos;
 • de-symptomatisk diabetes mellitus;
 • närvaro av neoplasmer
 • exacerbation av sjukdomen.

massage

Genom direkt åtgärd av fingret i handsken tar doktorn bort spänningen i körtelens muskler, tar gradvis bort ödemet. Därefter har patienten smärta, kroppsdelarna blir lika stora och hans funktioner återställs. Det finns ett utflöde av utsöndring och stillastående spermier med en skadlig mikroflora.

Prostatamassage är en mycket effektiv del av den komplexa terapin av prostatit. Även om det är trevligt kan det inte kallas.

Kompetent massage i prostata kommer endast att utföras av en specialläkare i speciella handskar, vilket för detta behöver du ringa hem.

Orgeln är väldigt ömtålig, när du försöker utföra samma åtgärder själv (självmassage) eller med hjälp av en inkompetent person, kan du allvarligt skada det med risken att få blod. För att följa alla regler om sterilitet, är manuell massage absolut bäst på poliklinisk eller sjukhus.

Det är viktigt att inte ansöka:

 • icke-sterila handskar;
 • fett med utgått hållbarhetstid.

Kontraindikationer för massage:

 • beräknad prostatit (stenar i prostata);
 • stadium av förvärring.

Om det inte går att besöka polikliniska behandlingar, måste man överväga: Ett alternativ till det (om än ofullständigt) är ett av ovanstående fysioterapiprocedurer som kan tas säkert hemma. Självmassage med prostatit är oacceptabelt!

Terapeutisk fysisk träning

Hur bli av med prostatit hemma? Med målet att behandla och förebygga prostatit är någon fysisk aktivitet användbar, med början på vanliga morgonövningar. Men det finns speciella övningar specifikt mot prostatit.

Komplexa övningar Kegel syftar till att stärka perineumets muskler. Identifiera dem enkelt: mannen fördröjer urinstrålen medan du skriver. De musklerna (prostata musklerna), som i detta fall kommer att fungera, och vi måste träna.

 1. Alternativt, vi påfrestning, slappna av musklerna i prostata. Ju snabbare desto bättre.
 2. Vi spänner musklerna, håll det spänt i 4 sekunder, slappna av.
 3. Smidigt spänner vi musklerna som vid en avföring. Vi slappna av.

Den första lektionen av varje övning upprepas åtta gånger. Denna cykel upprepas fem gånger om dagen.

Varje vecka ökar antalet repeteringar av varje övning i en cykel om fyra tills vi når 45 repetitioner. Gör denna gymnastik varje dag, medan problemet med prostatit är relevant.

Medicinsterapi

Hur botar du prostata själv? Det är möjligt med hjälp av läkemedelsterapi.

Behandling av prostatit hos män i hemmet, droger:

Antibiotika. Antibakteriella läkemedel

Antibiotika är det viktigaste sättet att förstöra bakterier. För att utse dem måste urologen se till att han behandlar bakteriell prostatit. Annars tar antibiotika bara skada.

 1. Vanligtvis läkare för behandling av bakteriell prostatit utser fluorokinoloner: ciprofloxacin, gatiloksatsin, lomefloxacin, moxifloxacin, ofloxacin.

De utmärks av deras aktivitet, permeabilitet, åtgärder mot många typer av bakterier; När de administreras oralt ackumuleras de i körteln.

 • Kronisk prostatit behandlas väl med antibiotika som kallas metacyklin, doxycyklin, oleandomycin erytromycin, cefalexin.

 • Huruvida det är möjligt att skicka eller genomföra en antibiotikaprocess för självbehandling av en prostatit - beror på ett konkret fall. Individuella egenskaper hos prostata strukturen spelar en roll, närvaron / frånvaron av allergier hos patienten, orsakerna till sjukdomen, graden av dess svårighetsgrad. Beslutet i detta fall fattas av urologen.

  ljus

  Användningen av suppositorier för prostatit eliminerar svullnad, smärta, inflammation.

  Med hjälp av dem återställs sexuella och urinfunktioner, utvecklingen av blodproppens blodpropp stoppas, blodcirkulationen förbättras.

  Fyllning av rektala stolpiller vid behandling av prostatit gör antibiotika, propolis (ljus med propolis kan göras oberoende av varandra, mer om det här), spasmolytika, komponenter körtlar av nötkreatur, andra komponenter.

  Exempel på läkemedel administrerade med suppositorier: bioprost, prostatilen, viferon, prostopin, ostestin.

  plåster

  Kinesiska prostatiska navelplåster verkar på inflammation av prostata genom penetration av mikropartiklar av läkemedlet genom huden.

  Detta uppnåddes genom nanoteknik.

  Att använda dem är enkelt: det är bra att tvätta platsen runt naveln med tvål, raka av håret där, ta av klistermärkena, klistra en plåster.

  Efter tre dagar att ta bort, igen för att tvätta platsen för limning.

  På en dag, håll ett bandhjälp. Förloppsbehandling av prostatit - sex patchar, 24 dagar.

  Parallellt kan du dricka antibiotika för att förbättra effekten.

  Folkmetoder

  Bland de testade folkmekanismer behandling av prostatit innefattar:

  Bastu, bastu

  Bastu har en avkopplande effekt på mjuk muskel i prostata, ökar blodflödet i underlivet, förbättrar immuniteten. Patientens tillstånd med prostatit förbättras om bastun kombineras med en svetsbutik, användningen av äppelcidervinäger

  Finska forskare har bevisat: Bastunen ökar libido, det vill säga sexdriften. I detta skiljer sig det från det vanliga badrummet med en temperatur på 37 grader, vilket rörligheten och antalet spermatozoer tvärtom minskar.

  Parry med kronisk prostatit bör vara försiktig. Överhettning leder till ödem i prostatakörteln. Uppehållstiden i ångrummet, värme, måste strikt regleras. Också, bör man ta hand om kylning efter ångrummet.

  diet

  För att utföra prostatitbehandling hemma behöver du snabbt inte bara dricka tabletter, du måste också äta rätt. I kostens diet med prostatit är huvuddelen upptagen av grönsaker och frukter.

  • zink, som är nödvändigt för prostataarbetet, finns i marina produkter: räkor, alger, krabbor, fisk, musslor;
  • kryddor - persilja, senap, pepparrot - minska inflammation, påskynda återhämtning;
  • lök, vitlök dödar de bakterier som orsakar sjukdomen; förbättra blodcirkulationen, styrkan.

  Patienter med prostatit bör undvika sådana produkter:

  • bönor;
  • halvfabrikat, snabbmat, bakning;
  • alkohol, kaffe, kolsyrade drycker, te;
  • fett, rökt, stekt mat;
  • konserverade varor.

  En diet för återhämtning från prostatit är inte tillräckligt. Men dess överträdelse kommer att negera de andra kostnaderna för behandling, neutraliserar dess effekt.

  Om sjukdomen inte passerar?

  Om efter en hembehandling inte kronisk prostatit passerar, är det troligt att du inte är tillräckligt disciplinerad att följa läkarens rekommendationer utan tillsyn.

  Vi måste gå till frihetsrestriktionerna, som ska placeras på ett sjukhus. Men om du bryter regimen här, vänta på komplikationer som leder till långtidsinspektion, eventuellt med kirurgisk ingrepp.

  Bland dem:

  slutsats

  Nu vet du hur man behandlar prostatit hemma hos män. Man måste komma ihåg att folkliga folkmedicin bara är ett komplement till metoderna för officiell medicin, deras ansökan måste också samordnas med terapeuten.

  Det viktigaste som krävs från patienten hemma behandling av prostatit är disciplin och överensstämmelse med ALL doktors rekommendationer. Det är viktigt att följa ordningen med terapi, diet, hoppa inte över proceduren.

  Effektiv behandling av prostatit i hemmet

  Ett viktigt steg i att återställa och upprätthålla maskulin hälsa förblir behandlingen av prostatit i hemmet. Sådan behandling hjälper till att klara problemet. Men försum inte kvalificerad sjukvård. Först måste du få en läkares samråd, gå igenom undersökningen och identifiera orsakerna till överträdelserna.

  Hur man förstår att en man har prostatit

  Det finns tecken som bör varna en man. Om de är, ska du genast gå till urologen. Diagnos av prostatit i hemmet är att "inte se" de första alarmerande tecknen.

  De första tecknen på prostatit

  • Känsla av obehag i ljummen och i könsorganet.
  • Ökad uppmaning att urinera.
  • Sexuella störningar.

  Med förvärring av tillståndet ökar smärtsamma känslor. Det finns en risk för exacerbation, som åtföljs av livliga symptom:

  • smärta i underlivet.
  • smärtsam urinering.
  • signifikant försämring av erektionen.
  • allmän dålig hälsa.
  • ökning av kroppstemperaturen.
  Ökad kroppstemperatur

  Hur man behandlar prostatit hemma

  Metoder för att behandla prostatit i hemmet, baserat på växtbaserade läkemedel, massage, övningar som hjälper till att hantera sjukdomen och förbättra människors hälsa.

  Hembehandling

  Folk recept för att hjälpa män

  Behandling av prostatit hos män i hemmet, baserat på människors recept kommer att bidra till att lindra smärta, minska inflammation, förbättra urinering processen, förbättra den övergripande tonen i kroppen och ökar dess motståndskraft mot någon sjukdom.

  Traditionell medicin hjälper till att bekämpa prostatit!

  Pumpa frön i behandlingen av prostatit

  Pumpa frön har använts för att bekämpa sjukdomen i mer än ett sekel. Deras helande effekt beror på innehållet i en stor mängd zink. Manlig kropp behöver daglig zinkintag i kroppen, det här låter dig behålla och bibehålla hälsan. Används torkad, men inte stekt pumpa frön. De måste skrällas och ätas. För en behandling är vanligtvis ett halv kilo frön tillräckligt. Kursen kommer att gå till dess att "medicinen" är över. Upprepande kurser årligen minskar risken för förvärring av kronisk prostatit väsentligt.

  Det första alternativet

  Varje dag måste du äta 30 pumpa frön. Gör detta innan du äter noggrant genom att tugga.

  Det andra alternativet

  Renade pumpa frön passerar genom köttkvarn och lägger till 200 gram honung. Alla blanda väl och rulla bollar lika stora som en valnöt. Dagligen ät upp 2 bollar. De konsumeras före måltiderna och tuggas noggrant.

  Recept med malurt

  Malurt är en växt som klarar av eventuell infektion. Hur kan prostatit behandlas med malurt? En komplex kurs utförs, inklusive intag och tvättning av urinröret. Det tar 100 gram torr malurt, som är riven i händerna och siktas genom en sikta. Små fraktioner används för oral administrering i torr form, stora för avkok, från vilka mikroclyster och sprutningar i urinröret görs. Som ett resultat får de en dubbel effekt på kroppen, vilket rensar från infektionspatogenerna, vilket leder till att inflammatoriska processer upphör.

  Malurt med prostatit

  Ett avkok för mikroclyster och sprutor görs enligt följande. En tesked med en kulle torrgräs malurt häll en liter kokande vatten. Efter kylning till 40 ° C, filtrera. För varje procedur behöver du 50 ml avkokning. Med hjälp av en spruta görs en injektion i anus och in i urinröret. Injektion i urinröret görs plötsligt, så att vätskan har avancerat så långt som möjligt. För varje procedur behöver du använda en separat spruta.

  Behandling med juice

  Effektiv behandling utförs med hjälp av juice. I kombination med läkemedelsbehandling visar sådana åtgärder bra resultat. Välprövad vegetabilisk frisk, som måste konsumeras dagligen för 600 ml. Lämplig juice från morötter, betor, en blandning av gurka och sparris. De accepteras ständigt, minsta kursen är 10 dagar.

  Ett bra botemedel är juice från bärbär. Ta en gång om dagen, på morgonen på tom mage, en matsked i 10 dagar. Innan du tar juice måste du dricka ett glas rent vatten. Detta är en medicinsk växt som har biverkningar och kontraindikationer. Därför bör elderbärsaft inte behandlas utan att rådfråga en läkare.

  Biodlingsprodukter vid behandling av prostatit

  Ett effektivt verktyg är ljus gjorda på basis av honung eller propolis. De förvaras i kylskåp. Använd, sätt in i anusen.

  För att göra ljus från propolis, ta 50 gram alkohol och jord propolis, blanda och insistera i 2 veckor utan tillgång till ljus, skaka dagligen. Efter insistering indunstas massan i ett vattenbad tills det blir brungult. Den resulterande massan blandas med kakaosmör och suppositorier bildas. Behandling - en bit dagligen i 35 dagar före sänggåendet. Cure prostatitis hemma på detta sätt kan du för 2-3 kurser med en paus på 8 veckor.

  Ljus med propolis

  Massage med prostatit

  Med sjukdom eller förebyggande åtgärder rekommenderar urologer prostata massage kurser. Det hjälper till att hantera någon form av kronisk prostatit. Detta beror på förbättring av lokal cirkulation och stimulering av kroppen.

  Massage åtgärder

  • Normalisering av lokal cirkulation.
  • Förbättring av muskelton.
  • Ge ett utflöde av hemlighet.
  • Öka effektiviteten av läkemedelsbehandling.
  • Förbättra sexuell funktion.
  Fingermassage i prostata

  Massage utförs rektalt eller genom perineal vävnad. Den första metoden är mest effektiv. Tillgång till prostatakörteln är genom anusen, eftersom den ligger bara 5-6 cm från den. Förfarandet är enkelt, massagen görs med ett finger med lätta cirkulära och pressrörelser. Det är bäst att överlämna ett sådant tillvägagångssätt till en specialist, eftersom prostata är ett anbudsorgan och dess vävnader är lätt skadade.

  Ett enklare sätt att massage är en extern massage. Det är mindre effektivt, men det utförs utan penetration. Utförs manuellt, pressar och gör cirkulära rörelser i perinealområdet. Det är möjligt att använda massageapparater eller lämpliga föremål. En bra massage för utomhusprocedurer är en boll för tennis. Han sitter på en stol, mannen sitter på toppen och snyggt rullar på den fram och tillbaka. Proceduren utförs flera gånger om dagen. Det är nödvändigt att göra det på morgonen, omedelbart efter uppvaknandet. Det är fem minuter. En sådan massage, om den utförs regelbundet, kommer att lindra stillastående fenomen i bäckenorganen och prostatakörteln.

  När du inte kan göra en prostata massage

  • Akut prostatit.
  • Förekomst av tecken på malign lesion av prostata.
  • Förekomst av cyster och stenar i prostatakörteln.

  Enheter och anordningar för behandling av prostatit

  Det finns ett stort antal enheter för behandling av prostatit. De hjälper till att behandla denna sjukdom hemma utan regelbundna resor till en medicinsk anläggning. Apparatens funktion bygger på olika principer, men deras inverkan syftar till att uppnå ett mål - stimulering av prostata, förbättrad blodcirkulation i detta område och eliminering av stillastående fenomen.

  Varianter av apparater enligt handlingsprincipen

  • Vibration.
  • Stimulerande modulerade strömmar.
  • Magnetic.
  • Laser.

  Varje enhet har sina egna "starka" sidor. Med hjälp av mikro-vibration snabbt och effektivt eliminerar stagnation, ökar muskeltonus, magnetisk påverkan mer syftar till smärtstillande, antiinflammatoriska, anti-ödematös effekt. Det finns enheter som kombinerar flera arbetsprinciper, de är mer universella. Vilken typ av apparat för behandling av prostatit i hemmet att välja beror på den specifika situationen efter att ha hört en specialist.

  De mest populära enheterna

  • Androgyne - en av de vanligaste enheterna för magnetoterapi.
  • Intraton - rekommenderas speciellt för kronisk prostatit, komplicerad av purulent inflammation.
  • Yarovit är en enhet som kombinerar elektromagnetisk och laserstrålning.
  • Vitafon är en universell anordning för behandling av många sjukdomar, inte bara prostatit.
  • Mavit - har en komplicerad effekt.
  • Intramag låter dig kombinera elektro- och magnetophores med mikro-massage och tvätta urinröret.
  • Prostam är mest effektivt vid behandling av bakteriell prostatit.
  Apparaten Enkel

  Fysisk aktivitet mot prostatit

  Vi vet alla uttrycket att rörelsen är livet. Aktiv rörelse, regelbunden motion är en god profylax av prostatit orsakad av stillastående fenomen. Om en sådan sjukdom redan existerar, ges goda resultat i behandlingen genom enkla övningar som är tillräckliga för att utföra tre gånger i veckan. De behöver inte särskilda villkor och kommer att vara ett bra komplement till komplex terapi, de kommer att låta dig bota prostatit hemma snabbare och effektivt.

  Krossar mot prostatit

  En mycket effektiv övning som återställer blodcirkulationen i det lilla bäckens organ, och i prostata, inklusive, är de vanliga knäbanden. Helst bör du crouch 100 gånger, dela övningen i 2-3 tillvägagångssätt med en liten paus. Om det är svårt att utföra ett sådant antal knep på en gång, måste deras antal gradvis ökas. Tillräcklig behandling och förebyggande belastning blir knep tre gånger i veckan. Squatsna själva måste vara djupa, armarna går upp.

  Några fler övningar för att behandla prostatit

  • Ligger på buken lyfts de raka benen (20 gånger).
  • "Saks" - Rörelserna av raka ben något upptagna från golvet i sittplatsen, händer i stödet något bakom (20 gånger).
  • Ligga på ryggen, dra dina ben i bröstet så högt som möjligt. Ta tag i dem med händerna och håll dig kvar i denna position så länge som möjligt, men inte mer än 20 minuter.
  • Sätt fötterna ihop, krossa på en tredjedel, skjut knäna framåt en efter en. Övning utförs i 5 minuter dagligen på morgonen och på kvällen.

  förebyggande

  Prophylax av prostatit i hemmet är nödvändigt både för att förhindra sjukdomen, och så att den inte går i kronisk form och inte är "övervuxen" med komplikationer. Om prostatit redan är bekant för en man, då när man väljer metoder för förebyggande måste man överväga orsakerna. Med inflammatorisk natur är det nödvändigt att tillhandahålla snabb behandling, frånvaron av provokerande faktorer, för att höja immuniteten. Om orsaken är stillastående fenomen, så är de viktigaste ansträngningarna inriktade på att övervinna dem och återställa normal blodcirkulation.

  Prostatit förebyggande åtgärder

  • Aktivt sätt att leva på.
  • Tidig behandling av inflammatoriska sjukdomar.
  • Behåll en normal kroppsvikt.
  • Balanserad näring.
  • Regelbunden motion eller sportgymnastik.
  • Regelbundet sexliv.
  • Profylaktisk massage.

  Profylax av prostatit hos män i hemmet - är den fysiska aktiviteten. Män med stillasittande arbete är mer benägna att utveckla prostatit. Överdrivenhet förvärrar situationen, eftersom belastningen på organen ökar och den fysiska aktiviteten minskar. Rökning och alkohol påverkar försiktigt blodkärlsförhållandena och förvärrar blodcirkulationen, vilket påverkar bäckensorganens tillstånd. Risken för prostata sjukdom ökar. För förebyggande åtgärder måste du hålla din kropp i god form, tillåta inte övervikt, sluta röka och begränsa intaget av alkohol.

  En balanserad kost, när kosten innehåller tillräckligt med fibrer, vitaminer, mikroelement, hjälper till att upprätthålla människors hälsa. I kosten måste nödvändigtvis vara grönsaker och frukter, färska juicer, spannmålsprodukter bröd. Användbar mängd spannmål, kött bör föredras för fettsyror. Fisken bör väljas fett, eftersom den innehåller omega-3-fettsyror - ämnen som stör de oxidativa processerna i kroppen. De hjälper till att stödja hjärtats arbete och säkerställa normal blodtillförsel till alla organ, inklusive prostata.

  God blodcirkulation i bäckenorganen, full blodtillförsel av prostatakörteln kommer att vara ett bra förebyggande av inte bara stillastående fenomen i detta område utan även inflammatoriska processer. Av denna anledning bör friska män efter 40 år träna prostata massage kurser och nödvändigtvis minst ett par gånger i veckan för att utföra en uppsättning 2-3 övningar som syftar till att förbättra och bibehålla blodtillförseln till kroppen.

  Effektiv hembehandling av prostatit hos män

  Inflammation av prostatakörteln i medicin kallas prostatit. Orsaken är ofta en kränkning av blodmikrocirkulationen i bäckenregionen. Det är inte uteslutet utvecklingen av en sådan sjukdom i den smittsamma processen i vävnaderna i prostata. Sjukdomen förvärrar inte bara människans livskvalitet, utan leder även till allvarliga komplikationer i reproduktionssystemet. En olycklig följd är patologins kroniska karaktär. En variant av terapi för män kommer att vara behandling av prostatit hemma med hjälp av naturläkemedel.

  Vad är prostatit?

  Sjukdomen är en inflammation i prostatakörteln som ett resultat av verkan av negativa externa eller interna faktorer. Mer vanligt är den bakteriella formen av prostatit. Det provoceras av patogena bakterier som kommer in i prostata från rectum, urinblåsan och urinröret. Sjukdom enligt kursens art är akut och kronisk. Den senare formen har mindre levande symtom.

  En möjlig orsak till prostatit anses också som en stillasittande livsstil, vilket orsakar stillastående fenomen i bäckenområdet. Oavsett sjukdomens etiologi kännetecknas den av följande symtom:

  • trötthet, depression, slöhet;
  • ökad uppmaning att urinera på natten;
  • accelererad utlösning;
  • obehag och smärta i skrotan, ljummen, underlivet och nedre delen av ryggen;
  • brinnande känsla i perineum;
  • Utseendet i urin av flytande blodproppar - "strängar" och ibland - av blod eller pus;
  • känsla av ofullständig tömning av blåsan.

  Behandling av prostatit

  Om det finns tecken på en prostatakörtelsjukdom, bör du kontakta en urolog. Självmedicinering i detta fall är oacceptabelt. Lämplig behandling kommer endast att ske efter en doktors diagnos. Behandling av olika former av prostatit har egna system och metoder:

  1. Bakteriell. Antibakteriella läkemedel från gruppen av penicilliner, makrolider och fluorkinoler används för att bekämpa denna form. För avlägsnande av inflammation används icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel: Nurofen, Naklofen. Minska blåsans ton hjälper alpha-adrenoblockers, förbättra det psykologiska tillståndet - sedativa (Afobazol).
  2. Kronisk. Det kan behandlas med pumpa frön, persilja och svart älskling.
  3. Kronisk. Det är viktigt att undvika eskalerande faktorer som hypotermi, förstoppning, tidig tömning av blåsan. Medicin används på samma sätt som i akut form: antibiotika, NSAID, antidepressiva medel.

  Dessa är klassiska regimer för behandling av olika former av prostatit. Oavsett arten av sjukdomsförloppet använder läkare flera traditionella metoder för att bekämpa impotens. Förteckningen över sådana metoder innefattar:

  1. En diet. Det syftar till att lindra tarmarna. För att göra detta måste du ge upp skadlig mat. I kosten istället för det ingår ett stort antal grönsaker, frukter, örter, flingor och fettsorter av kött och fisk.
  2. Massage. Det genomförs genom urinröret eller anusen. Målet är att öka blodflödet i prostata.
  3. Kirurgisk ingrepp. Denna behandlingsmetod anses vara radikal, därför utförs den på allvarliga indikationer.
  4. Gymnastik. Det syftar till att eliminera stagnerande fenomen i bäckenområdet. Squats och walking på plats anses vara effektiva, men det finns andra effektiva övningar. Mot denna bakgrund måste du sluta röka och alkohol.

  Hembehandling

  Den egentliga hembehandlingen är att den bara kommer att fungera i ett tidigt skede. Formen av sjukdomen med komplikationer eller frekventa återfall kräver en mer allvarlig inställning när man tar mediciner. Effektiv hembehandling av prostatit baseras på fytoterapi, korrekt näring, motion och en användbar massage i prostata. Vissa metoder väljs beroende på patologins form:

  1. Döma av recensionerna är det möjligt att eliminera symptomen på akut prostatit snabbare. Denna form av sjukdomen är 1-2 månader lång. Behandling kan vara upp till sex månader. Sittbad hjälper till att förbättra cirkulationen. Effektiv mot den akuta formen kommer att vara sokoterapiya. Patienten rekommenderas att ta betorjuice (härdad), gurkor, morötter och sparris. Också användbart kommer att vara fytogener med kalendula, horsetail, yarrow, nässla och andra örter. Om sjukdomen orsakas av bakterier, kan patienten inte undvika att ta antibiotika. Folkmetoder används mot bakgrunden av huvudbehandlingen.
  2. Den kroniska formen måste behandlas mycket längre. Detta beror på frekventa återfall av sjukdomen. Med problemet kan klara avkokningar av färska eller torkade örter och växter. Den kroniska formen av prostatit kräver en förändring av näringsättet. Öka den försvagade immuniteten och gör upp med bristen på vitaminer hjälper bipollen. Det är viktigt att inkludera fler bär i kosten, till exempel:
   • körsbär;
   • tranbär;
   • björnbär;
   • vinbär;
   • jordgubbar;
   • blåbär;
   • körsbär.

  medicin

  Effektiv hembehandling av prostatit utförs inte bara med hjälp av folkmetoder. En poliklinisk patient kan ta medicineringen. Tillvägagångssättet till behandling är komplicerat, så läkaren ordinerar flera droger samtidigt. Beroende på sjukdomens och symptomens etiologi används följande kategorier av läkemedel:

  1. Antibakteriell. Den första patienten föreskrivs fluorokinoler. Antibiotikan i den andra linjen är tetracykliner, makrolider och penicilliner. Ett av de vanligaste antibiotika för prostatit är biseptol. Det är baserat på den eponyma komponenten, tillhör kategorin fluorokinoloner. Läkemedlet har en baktericid och antimikrobiell effekt. Prostatit är en direkt indikation på användningen av Biseptol. Den genomsnittliga dosen är 960 mg två gånger om dagen. Fördelen med verktyget finns i ett brett spektrum av åtgärder. Av biverkningar, huvudvärk, nedsatt aptit, yrsel. Kontraindikationer:
   • individuell intolerans
   • allergi mot läkemedlets komponenter;
   • patologi av hematopoiesis-systemet;
   • lever- eller njurinsufficiens.
  2. Alpha-blockerare. Nödvändigt att slappna av urinrörets smidiga muskler och blåsans hals. Alfuzosin används ofta i denna grupp av läkemedel. Indikationer för användning är sjukdomar i urinering. Sammansättningen innehåller samma substans - alfuzosin. Effekten av läkemedlet är att minska trycket i urinröret och minska resistensen mot urinströmmen. ta 5 mg varje morgon och kväll. Fördelen med drogen är att det inte påverkar förmågan att köra. Som ett resultat av mottagningen är huvudvärk, torr mun, svaghet, hudutslag möjliga. Kontraindikationer:
   • ortostatisk hypotension
   • leverinsufficiens;
   • individuell överkänslighet
  3. Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Lindra smärta och inflammation Ibuprofen kan anses vara effektivt. Läkemedlet har antipyretiska, antiinflammatoriska och analgetiska effekter. Fördelen med läkemedlet är dess höga biotillgänglighet. Indikationer för användning är smärtor av olika etiologier. Dosering för vuxna är 3-4 tabletter 200 mg per dag. Kontraindikationer och biverkningar av Ibuprofen är många - specificera dem i instruktionerna.
  4. Kramplösande. Eliminera spasmer av blodkärl och därtill hörande smärtsam cider. Traditionellt använder denna grupp drogen No-shpa. Basen av drogen är drotaverin. Ämnet har en antispasmodisk effekt. Indikationer för användning är spasmer av smala muskler i urinvägarna. Doseringen är 120-240 mg (3-6 tabletter). Efter att ha tagit p-piller upplever vissa patienter en minskning av blodtrycket, sömnlöshet, förstoppning, yrsel, illamående. Kontraindicerat läkemedel när
   • överkänslighet;
   • laktasinsufficiens;
   • lågt hjärtutgångssyndrom.

  banker

  Användningen av burkar med prostatit ger en förbättring av blodcirkulationen i bäckenområdet. Detta normaliserar arbetet hos de organ som finns i det. Sätt burkarna på ytterkanten av sakrumet i nivå med 2-3 sakrala ryggkotor. Med inflammation i prostata i detta område observeras smärtsamma tätningar och dilaterade kapillärer. Före installation av burkarna är det nödvändigt att behandla huden med alkohol. Följande åtgärder utförs:

  • med hjälp av scarifier utförs flera snitt,
  • sätt krukorna i 10-15 minuter (på grund av vakuumet går blodet ut);
  • ytterligare banker avlägsnas och blod avlägsnas med steril bomullsull;
  • Plåtsplatsen är förseglad med ett bakteriedödande gips;
  • Förfarandet upprepas varannan vecka med en kurs på upp till 3-5 sessioner.

  bad

  Behandling av prostatit med folkmekanismer innebär användning av vattenprocedurer. Dessa är brickor som förbättrar blodtillförseln till bäckenorganen. Ta dem behöver minst 15-20 minuter. Brickor är sessila, du kan sjunka bara till midjenivå, inte hela kroppen. Den bästa effekten kommer att vara med ett enkelt sittande i badet och samtidig slipning av bäckenregionen och perineum. Andra rekommendationer för genomförande av vattenprocedurer:

  • läkare råder att lägga till buljonger i medicinska örter, till exempel kamille, salvia, gurka, lind;
  • Det är bättre att genomföra proceduren på kvällen innan du lägger dig.
  • Tillåt inte hypotermi efter att badet har tagits.
  • för att säkerställa massagen av en ström av varmt vatten med måttligt tryck för att rikta underifrån uppåt till perineum.

  övningar

  Avlägsnandet av lymfatisk stasis i bäckenet hjälper till med fysiska övningar. Aktiviteten är viktig, eftersom en stillasittande livsstil provocerar en prostatitfaktor. En man rekommenderas att regelbundet regelbundna promenader eller joggar om hälsotillståndet tillåter. I dagens regim måste man nödvändigtvis delta i morgonövningarna. Efter det måste du massera perineumet i några minuter. Bland övningarna (gymnastik) är särskilt effektiva:

  1. Knäböj. Cirka 3 gånger i veckan för att göra 3 uppsättningar av 50 sit-ups. Mellan tillvägagångssätten bör det finnas en paus på 3 minuter.
  2. Rotation av bäckenet. Det är nödvändigt att stå upprätt, placera fötterna på axelns bredd, lägg händerna på midjan. Vidare i denna position är det nödvändigt att göra cirkulära rörelser med ett bäcken 10 gånger en sida / den andra.
  3. Går på skinkorna. Det är nödvändigt att sitta på golvet, räta benen. Nästa måste du flytta skinkorna, göra flera "steg" framåt och bakåt.

  massage

  Professionella urologer råder alla män med prostatit för att utföra prostata-massage. Denna procedur förbättrar lokal blodcirkulation, ger stimulering av kroppen, bra muskelton och utsöndring av utflödet, ökar sexuella möjligheter. Massage utförs på olika sätt: rektalt eller genom perineal vävnad. Den första metoden anses vara effektivare. Instruktioner för att utföra massagen rektalt:

  • Använd medicinska handskar;
  • med hjälp av petroleumgel eller grädde;
  • Sätt försiktigt in det i anusen till ett djup av 5 cm;
  • i 1,5 minuter massera försiktigt prostata med lätt sträckande rörelser, trycka så att det inte finns någon känsla av smärta.

  Strömförsörjning

  En annan viktig del av effektiv hembehandling av prostatit är näring. Balanserad kost leder till lindring av symtomen på sjukdomen, påverkar gastrointestinalt arbete positivt. Exkludera från kosten är nödvändiga produkter som:

  • starkt kaffe och te;
  • choklad;
  • söta efterrätter;
  • fett kött och fisk
  • köttbiprodukter;
  • rökning, pickles, sylt och sylt snacks;
  • alkohol;
  • Skarpa grönsaker som vitlök, även ett par denticles;
  • kolsyrade drycker;
  • konserverad mat;
  • halvfabrikat;
  • fett kött och grönsaksbuljonger;
  • mat med smakämnen, färgämnen och konserveringsmedel.

  När prostatit behöver mat med mycket zink. Det främjar normal spermaproduktion och förbättrad erektion. Zink kan erhållas från baljväxter, skaldjur, kycklinglever, nötter. Det anses effektivt för inflammation av prostata som kocototerapi. Bland andra användbara produkter med denna sjukdom är:

  • färska frukter och grönsaker;
  • fettfattiga sorter av kött och fisk;
  • sura mjölkdrycker;
  • sojaprodukter;
  • ost;
  • kockost;
  • bovete, vete, havregryn;
  • löst te
  • kompott, fruktdrycker.

  Folkmekanismer

  Behandling av prostata med folkmedicin innebär att man använder juiceterapi, avkok och infusioner av frön, rötter och blommor av medicinska växter. Tillämpningen av dessa metoder har sina egna särdrag:

  • När man kombinerar folkmetoder med elektrofores ökar effektiviteten av behandlingen.
  • För beredning av alkoholtinkturer rekommenderas att man använder stammar, löv och blommor av växter, brygg bättre rotdelen med kokande vatten.
  • När du väljer ingredienser måste du följa instruktionerna tydligt och när du tar dem, observera dosen.

  tinkturer

  Sådan behandling av prostatit folkmusik rättsmedel är alkoholhaltig dryck som produceras genom infusion av alkohol eller regia frukter, frön, kryddor och medicinalväxter. Med andra ord är det ett extrakt från en växt. Tinkturer används både inom och utanför. Fördelen med tinkturer är att alkohol extraherar medicinska substanser från växten, vilket garanterar deras långsiktiga bevarande och ger medicinska egenskaper.

  Tinkturer kan beredas för framtida bruk och används i 2-3 år. Med prostatit anses sådana recept vara effektiva:

  1. Tinktur från calagan (tinder). Ta 50 g av växten, torka den, häll en flaska vodka, tillsätt 1,5 tsk. lakrits. För att smaka måste du skriva in 4-5 kaffebönor. Häll innehållet i en glasbehållare, skicka till en mörk plats i 1 månad. Vid slutet av denna period dränerar du med hjälp av gasbindning. Att ta en mottagning av 1 msk. dagligen.
  2. Tinktur av propolis. Lägg marken propolis i glas. Fyll produkten med alkohol i ett förhållande 1: 2. Ta sedan bort behållaren i 1 vecka i ett torrt skuggat område. En gång om 3 dagar blandar tinkturen. Ett färdigt tillvägagångssätt är genom en dubbelviktsgas. Ta dagligen 30-40 droppar tinktur för 0,5 kopp varm mjölk. För att öka effekten, dessutom, varje dag, introducera i anus en blandning av ett par droppar propolis och en något uppvärmd tjära.
  3. Tinktur från aloe. Ta 500 g löv av denna växt, finhackad. Lägg sedan till dem 500 ml semisweet eller starkt vin och 500 ml flytande honung. Rör ingredienserna, skicka i en vecka till kylskåpet. Sedan spänna och konsumera dagligen 3 gånger före måltiden, ta 1 tsk vardera.

  buljong

  Mer enkel matlagning skiljer sig från decoktioner. De är vattenextrakt från delar av en växt med grovare struktur. Dessa inkluderar blad, trä, rötter, knölar. De kräver en längre värmebehandling. Mot prostatit anses följande dekoktioner vara effektiva:

  1. Av bladens björk. Behöver ta 2 matskedar. rå, torr eller fräsch, slipa den. Den grönsaksdel hälls med 2 liter kokande vatten. Därefter ska agenten lämnas i ca 1 timme så att den är infunderad. Innan mottagningen av avkoksavloppet dricker du hela dagen.
  2. Från löken av lök. Det är nödvändigt att ta bort torrskalet från 5-7 glödlampor. Hon hällde 700 ml vätska, koka upp och koka i ca 5 minuter. Läkemedlet ska infunderas inom 2-3 timmar. Innan du börjar använda buljongen behöver du spänning. Drick denna volym vätska under dagen.
  3. Av fänkål. Ta 1 tsk. frön av dill, bark av tjaktorn, citronmelja, fälthästar och 3 tsk. enbär och stalker. Blandning av örter koka några minuter efter kokning, lämna i ett par timmar. Ta 100 ml dagligen. Upprepa proceduren 3 gånger.

  Pumpa frön

  En unik komposition av pumpafrön kan ge den manliga kroppen den nödvändiga zinken. Varje dag måste du äta minst 30 stycken. Det är bättre att göra detta innan du äter. En sådan mängd frön innehåller en daglig zinkhastighet. Det finns ett annat sätt att använda den här produkten:

  • rensa 0,5 kg pumpa frön;
  • vrid dem med köttkvarn;
  • tillsätt ca 200 g honung, mixa;
  • att göra en blandning av små bollar av en mutter;
  • Att skicka på en hylla av ett kylskåp;
  • ät ett "godis" i 30 minuter innan du äter.

  Malm behandling

  Växthusväxten kan eliminera pyogena infektioner och generellt bekämpa inflammatoriska sjukdomar. Dess effektivitet beror på en bitter smak. Hela behandlingsförloppet kräver cirka 100 g gräs. Råvaror måste återvinnas för hand och sedan siktas genom en kolander. Den osealeda delen används för att förbereda ett avkok för att torka. Mörken som har passerat genom kolvens hål tas i torr form inuti.

  Intaget av gräs inuti beror inte på att äta. Det är viktigt att observera behandlingens regelbundenhet under behandlingen. Du kan inte sakna dem även på kvällen. Ordningen för användning av markdörr malört är följande:

  1. De första 3 dagarna med en period av 2-2,5 timmar, svälja en nypa torra råmaterial, fuktar med saliv och tvättar med vatten.
  2. De kommande 4 dagarna använder endast gräset 5-6 gånger om dagen.
  3. Varje kväll, utföra mikroclysters. För 1 liter kokande vatten är det nödvändigt att ta 1 tsk. torr malurt. Därefter filtreras tvättmedlet och kastas för en 100 ml procedur. På natten injiceras hälften av den angivna volymen i anusen. Den andra delen används för urinröret. För detta ändamål pressas urinrörets kanter mot spetsen av en liten spruta. Därefter injiceras innehållet skarpt. Douchering upprepas i en vecka.

  Konventionell bakpulver kan ha en komplicerad effekt på prostatakörteln. När den används externt, tar den bort inflammation och skadliga bakterier, hjälper till att återställa skadade vävnader, eliminerar smärta, klåda och brännande. Det finns 2 huvudsakliga sätt att använda soda i prostatit:

  1. Baden. För 2 liter varmt kokt vatten ta 1 tsk. jod och 1 msk. soda. Rör om att ingredienserna kan lösas upp. Häll lösningen i bassängen, sätt in den och vänta ungefär en halvtimme. Förbättring observeras efter den tredje sessionen.
  2. Lavemang. Före proceduren, gör en normal svaghet med kamomillbuljong. Vidare i 250 ml vatten är det nödvändigt att lösa upp 2 msk. soda. Vätskans temperatur bör ligga nära människokroppens temperatur. Med sprutan måste du injicera lösningen i anusen. Enema är regelbunden 2 gånger i veckan.

  Aspen bark

  Aspensbarkens sammansättning innefattar glykosider, eterisk olja, organiska syror, tanniner, karoten, flavonoider. Dessa ämnen bidrar till bra svettning, vilket förbättrar urinering. Med prostatit kan aspenbarken förstöra bakterier, avlägsna galla och eliminera inflammation. Kontraindikationer för användning är problem med avföring och känslighet för kompositionen. Du kan använda aspenbark på följande sätt:

  1. Buljong. Ta den torkade barken i en mängd av 100 g. Häll i 1 behållare 1 liter kokt vatten. Koka blandningen över låg värme i en kvart i timmen. För mottagning före varje måltid är det nödvändigt att använda 250 ml buljong.
  2. Tinktur. Ta disk med en volym på mer än 1 liter, sätt 200-250 g torra råmaterial. Häll sedan 0,5 liter vodka eller alkohol. Insistering måste vara i 14 dagar. För att ta 20 droppar av läkemedlet. De konsumeras tre gånger om dagen före måltiderna.
  3. Utdrag. Det här verktyget baseras på askbark måste köpas på apoteket. Det bidrar till att stärka immunförsvaret, vilket också är användbart för prostatakörteln. Drick 15 droppar före måltiderna.

  Bee Products

  Propolis anses vara effektivt bland naturliga antibiotika. Det tar bort inflammation, eliminerar smärt syndrom. Hemma är propolis bildad av stearinljus, som injiceras i ändtarmen varje dag i en månad. Kursen får upprepas efter 8 veckor. Inne i propolisens tinktur tar 40 droppar, tas för 1 glas vatten. Denna procedur upprepas i 1,5 månader.

  Behandling av prostatit hemma snabbt

  Vissa folkliga metoder för behandling av prostatit hjälper dig att bli av med det snabbare. Dessa är inte enskilda metoder, men en kombination av flera på en gång. Schemat för snabb behandling innefattar:

  1. Massage i prostata. Det är nödvändigt att göra det dagligen. Med pekfingret sätts in i anusen, massera prostata körteln.
  2. Ström. En man borde konsumera mer skaldjur, nötter, bönor, kycklinglever. Dagligen är det nödvändigt att äta 30 pumpa frön.
  3. Varmt bad. För att ta emot det måste du använda örtdekok med kamille. Efter en akut tid rekommenderas en kontrastdusch med ett litet tryck.
  4. Sports. Daglig övning bör innehålla aktiv vandring. Flera gånger i veckan är det nödvändigt att göra ett komplex av 100-150 sittplatser i 3-4 tillvägagångssätt.

  video

  Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.