Huvud
Massage

Är termoterapi effektiv vid behandling av prostatainflammation?

Förekomsten av manliga urologiska patologier och deras komplexitet kräver söka nya, men inte mindre effektiva metoder för att bekämpa sjukdomar. Tillsammans med utvecklingen av läkemedelsbehandling av prostatit, en rad moderna metoder för fysisk påverkan, inklusive värme.

Effekten av termoterapi

Termisk terapi avser sparsamma metoder för att påverka prostatakörteln. Till skillnad från kirurgiska metoder har värmebehandling inga negativa konsekvenser, och i vissa fall är det mer effektivt än läkemedelsbehandling.

För att skapa en specifik temperatur, används mikrovågsugn, radiofrekvens eller laser energi. Att få tillräckligt med värme på kort tid kan förstöra de patologiska cellerna i presentationen, som därefter avlägsnas från kroppen.

Beroende på syftet med proceduren kan en ytlig eller djupare uppvärmning utföras, vilket möjliggör:

 • att sanera urogenitala organ
 • ge förbättrade förutsättningar för lokal medicinering.

För detta ändamål har särskild utrustning skapats, genom vilken enhetlig kontrollerad uppvärmning av hankörteln liksom urinröret säkerställs. Vid utförandet av värmebehandlingsförfarandet används en tresuretral eller transrectal teknik när uppvärmning utförs genom urinröret eller rektum.

Behandling av prostatit med hjälp av termisk exponering tillåter:

 • stärka lokalt kapillärt och arteriellt blodflöde;
 • öka antalet funktionellt aktiva kapillärer;
 • öka permeabiliteten hos cellmembran;
 • maximera lymfflödet och avlägsnande av skadliga partiklar;
 • optimera lokal metabolism;
 • öka lokala skyddsfunktioner.

En effektiv kombination av flera metoder för värmebehandling anses vara effektiv. Optimera behandling är möjlig med samtidig urinrör och rektal uppvärmning med tillämpning av magnetfält och lokal drogbehandling. Kombinationen av metoder för inflytande bestäms på grundval av anatomiska egenskaper och lokalisering av patologi.

Termoterapi tekniker

Termoterapi kan säkert tillskrivas en av de ledande riktningarna för att läka manliga patologier. En sådan minimalt invasiv behandling gäller inte radikal, men kan avsevärt förbättra en mans tillstånd. Trots de positiva effekterna av värme, används denna teknik inte som det enda sättet att behandla prostatit, men kompletterar och förbättrar den grundläggande behandlingen.

Metoderna för värmebehandling beror på värmetillförseln, liksom temperaturnivån på effekten på vävnaderna:

 1. Om temperaturen hålls vid 45 ° C, faller endast patologiska celler under påverkan utan att påverka friska vävnader.
 2. Vid tillämpning av temperaturregimer inom området 45, men inte mer än 70 ° C observeras nekrotiska förändringar i presentationen.
 3. När djupa vävnader värms upp med värme från 70 till 100 ° C förstörs organs smärtsamma celler massivt, vilket åtföljs av en minskning av organet.

Valet av metoden för temperaturbehandling och temperaturintervallet väljs av behandlingsläkaren.

Med en transrektal uppvärmningsmetod kan behandlingstiden innehålla upp till 10 sessioner, som hålls i intervaller på en vecka. En sådan steg-för-steg-metod för uppvärmning ger möjlighet att påverka inte bara prostata vävnaden utan också andra organ och processer i det lilla bäckenet.

Transuretral behandling av prostatit utförs med hjälp av specialutrustning: Postatron, Uroterm, Urawave, Termex-2, Hypertherm, Prostcare. För att erhålla en terapeutisk effekt är det tillräckligt att utföra en procedur. Varaktigheten av värmeexponering kan variera från 20 minuter till en timme. Efter mikrovågstermoterapi observeras en positiv effekt hos 80% av patienterna. Förändringen i den kliniska bilden förklaras av:

 • förtryck adrenoretseptorov i urinrörets prostatiska del, liksom i nacken i urinen;
 • Den termiska effekten på själva vävnaden presenteras, vilket ger en analgetisk effekt.

Den terapeutiska effekten kan dock fördröjas och observeras endast efter en viss tid efter termisk exponeringssession. Effekten kan gradvis öka under tre månader.

Negativ sida av termoterapi

Temperaturbehandling av prostatit tolereras vanligtvis av patienterna nästan smärtfritt och utan att det uppstår speciella komplikationer. Inom ett par dagar efter den medicinska manipulationen observerar vissa patienter obehagliga känslor under urinpassagen och närvaron av blodpartiklar i urinen. Läkare anser emellertid sådana tecken inte som komplikationer, men som resultat av behandlingen.

Efter de termiska procedurerna kan allvarliga komplikationer uppstå i form av:

 • en spasm i blåsan, vilket observeras hos 70% av patienterna
 • nedsatt ejakulation, som är närvarande i 8%;
 • hematuri, närvarande i 70%;
 • smärtsamma känslor i perineum eller direkt i urinröret, vilket avslöjas hos 43% av patienterna
 • dysuri - 48%.

Behandling av prostatit med vanliga metoder för termoterapi resulterar ofta i en akut försening i urinering. Sådana konsekvenser kan förekomma hos en tredjedel av patienterna efter procedurer som utförts med lågintensitetsmikrouretransuretrala effekter. Efter radiofrekvensens högintensiva exponering genom urinröret finns liknande reaktioner närvarande hos nästan alla män.

Kontra

Terapi av manliga sjukdomar är förbjuden att värma med en stark exacerbation av patologi. Dessutom får patienterna inte värma terapi:

 • med närvaro av pacemakers;
 • i vilka det finns gemensamma proteser;
 • med problem med blodkoagulerbarhet
 • i fall av misstänkt eller bekräftad cancerdiagnos
 • med psykiska störningar
 • under exacerbationer av peptiska sårsjukdomar;
 • om det finns smittsamma processer i urinröret eller i urinblåsan
 • med inflammatoriska tarmpatologier;
 • under förhöjd kroppstemperatur;
 • med prostata abscess
 • under den aktiva fasen av tuberkulös prostatit.

Därför fattas beslutet att genomföra termiska procedurer först efter undersökningen, vilket inkluderar både medicinsk undersökning och laboratorie- och instrumentstudier.

Termoterapi kan inte uppfattas som en exceptionell metod för att bekämpa prostatit. Men i form av en ytterligare läkningsmetod, som förbättrar och optimerar den grundläggande behandlingen, ordnas ofta termiska förfaranden av läkare.

Hur är termoterapi utförd med prostatit - detta kommer att beskrivas i videon:

Termostatisk behandling av prostata: En beskrivning av metoden, indikationer och egenskaper vid behandling av prostatit

Från förekomsten av prostatit och godartad prostatahyperplasi är inte en enda representant för den starka hälften av samhället försäkrad.

Dessa patologier åtföljs av obekväma känslor, urineringstörning, kränkningsförmåga och om de lämnas obehandlade kan det leda till katastrofala följder, särskilt impotens, cancer och infertilitet.

Modern medicin har ett stort antal metoder och verktyg för behandling av BPH och inflammatoriska processer i prostata. Vissa människor i kampen mot adenom använder alternativen för alternativ medicin, andra läkemedel.

Det bör emellertid förstås att endast med ett kompetent tillvägagångssätt och komplex behandling kan bli av med obehagliga sjukdomar i prostata, normalisera funktionen av sexuell och reproduktiv funktion, förbättra det övergripande tillståndet, välbefinnandet och livskvaliteten. Att utse användningen av ett läkemedel, liksom en metod, särskilt fysioterapi, kan bara vara en kvalificerad specialist och först efter en grundlig undersökning och förtydligande av diagnosen.

Idag blir allt mer popularitet en sådan metod för behandling av prostatakörteln som termoterapi. Denna teknik, enligt många positiva recensioner, är en av de mest effektiva och effektiva. Förfarandet avser icke-kirurgiskt, det utförs med hjälp av olika enheter, dess pris är lågt. Dessutom, efter sådan behandling finns det nästan inga biverkningar.

Beskrivning av proceduren

Den positiva effekten av värme på människokroppen har varit känd sedan antiken. Våra förfäder visste också att termiska effekter bidrar till att minimera smärtsamma förnimmelser, normalisera blodcirkulationen och rena kroppen av toxiner, samt förbättra prostatafunktionen och normalisera det genitourära och reproduktiva systemet.

Termen terapi i prostata är en teknik som består av den termiska effekten på den drabbade vävnaden. Värme kan komma från olika källor (naturligt eller artificiellt). Naturliga radiatorer är solens strålar och konstgjorda radiatorer är omslag, bastur. I medicinsk praxis används mikrovågsugn, laserinducerad, transpupillär termoterapi.

Med hjälp av denna teknik kan du bli av med olika patologier, inte bara prostata. Metoden används allmänt i kosmetologisk praxis. Termisk aktivitet bidrar till att bekämpa övervikt, eliminera celluliter, återställa hudens elasticitet, normalisera blodcirkulationen och förbättra det allmänna tillståndet för välbefinnande.

För första gången användes termoterapi för behandling av prostatakörteln mer än trettio år sedan. Och även då, även med ofullkomliga enheter, var det möjligt att uppnå ett positivt resultat i 80% av de kliniska fallen. Den enda komplikationen efter applicering av tekniken är urineringstörning.

Det bör förstås att termostatbehandling av prostatakörteln kommer att medföra maximal och exklusiv fördel endast vid lämplig tillämpning. Det är lika viktigt att genomgå en fullständig behandlingskurs, bestående av minst åtta procedurer.

Indikationer för proceduren och egenskaper vid behandling av inflammation i prostata

I medicin har denna teknik en mycket stor tillämpning. Termisk behandling är föreskriven, både för kvinnor och för män. Denna teknik är effektiv vid kontroll av kronisk cervicit och kolpit, excretionsinfertilitet, urinrörsstrikt, kronisk bäckensmärksyndrom.

Termiska procedurer ordineras för män som lider:

 • godartad prostatahyperplasi;
 • inflammation i prostata
 • urinrörets inflammatoriska patologier.

Enligt statistiska uppgifter har incidensen av prostatit bland den manliga befolkningen ökat ibland. Idag diagnostiseras denna sjukdom oftare. Och oftast påverkar det män av ung ålder.

Utveckling prostatit kan utlösas av: urogenitala infektioner, aktivering av den bakteriella mikrofloran, minskande de skyddande egenskaperna hos organismen, stillastående, störning av mikrocirkulationen.

Behandling av patologi bör vara omfattande, inklusive användning av både medicin och fysioterapi. Att bara använda droger är svårt att bli av med prostatit. Detta beror på resistensen hos vissa patogener mot agenterna, dålig penetration i prostatakörteln.

Därför ordinerar läkare i allt högre grad läkemedelsterapi för inflammation i prostata i kombination med fysioterapi, inklusive termoterapi.

Termostaten i prostatan hjälper till:

 • förstärkning av immunitet
 • undertryckande av patogen mikroflora
 • normalisering av stat och välbefinnande
 • eliminering av obehagliga symptom
 • förbättring av livskvaliteten.

Apparat för behandling av prostataadenom: typer av termoterapi och effekt

Det finns två typer av temperatureffekter på prostata vävnad: termoterapi och hypertermi.

Men i vissa fall, till exempel, vid behandling av vissa sjukdomar inflammatorisk natur måste vara ytlig uppvärmning av prostata till ett djup som inte överstiger fem millimeter (för rehabilitering av det urogenitala området och för att ge förutsättningar för lokal läkemedelsbehandling).

För detta ändamål har anordningar för behandling av prostata adenom och inflammation utvecklats som främjar upphettningen av prostata genom transrektal eller transuretral teknik.

Medicinska apparater för behandling av prostata adenom är olika, de används i medicinska institutioner.

Uppvärmningen av prostatakörteln hjälper till:

 • öka blodflödet och lymfflödet;
 • öka permeabiliteten hos cellmembran;
 • stärka cellens metabolism i cellen.

Terapeutiska egenskaper hos termoterapi är baserade på kraftiga anti-edematösa, antiinflammatoriska, analgetiska åtgärder.

Typer av termoterapi

Beroende på metoden för energiförsörjning och påverkan på prostatavävnaden utmärks tre typer av termiska effekter: hypertermi, termoterapi, termisk förstöring.

Med hyperthermi av prostata hålls temperaturen inom 45 grader, vilket bidrar till förstörelsen av "sick cells". Termoterapi består i att temperaturen ökas till 70 grader. Med en sådan effekt i prostatas vävnader noteras bildandet av en zon med nekrotiska förändringar.

När det gäller termoablation (termisk förstöring) består denna metod i att påverka körtelvävnaden med en temperatur på upp till 100 grader. Denna teknik hjälper till att förstöra tumören.

Enligt statistik uppnådde mer än 80% av patienterna efter transuretral hypertermi framgång efter transuretral hypertermi och över 90% efter transrektal hypertermi.

Apparat för behandling av prostata adenom använder sig av olika.

Till exempel används en transrektal värmeexponering, Primus, Prostalund, Yakhta-3 eller 4. Terapeutiska kursens varaktighet är tio procedurer med ett intervall på två dagar.

För transuretral hypertermi används sådana anordningar för att behandla prostataadenom: Prostcare, Prostatron, Uroterm. Förfarandet är vanligtvis singel.

Efter proceduren kan det finnas biverkningar: urinkramper, smärta sensioner, makrogemuri, dysuri, urinretention, urininkontinens.

När tekniken är kontraindicerad

Liksom alla andra behandlingsmetoder har termoterapi tillsammans med indikationer för användning flera kontraindikationer, vilket nödvändigtvis måste beaktas.

Det rekommenderas inte att applicera värme på personer som lider av:

 • blodpatologier;
 • blåsans divertikula;
 • smalning av urinröret
 • urolitiasis.

Applicera inte termoterapi vid senare kirurgiska ingrepp på ändtarmen.

I andra fall ger temperatureffekten maximal effekt och exceptionell nytta för patienter som lider av prostata patologier. Det viktigaste är att tekniken används i samband med drogbehandling.

recensioner

Recensioner av personer som har ordinerats termoterapi på många sätt är positiva. De flesta patienter lyckades bli av med adenom och prostatit, normalisera det genitourinära och reproduktiva systemet, förbättra det allmänna tillståndet och välbefinnandet samt livskvaliteten.

Vladimir, 44 år gammal

Diagnosen av prostatit gjordes förra året. Tog medicinering ordinerad av läkaren, men effekten var obetydlig. Det var möjligt att bli av med obekväma och smärtsamma känslor ett tag. Gick till en annan specialist och jag ordinerades termoterapi. Totalt var det 8 procedurer, och jag återhämtade sig fullt ut. Tillsammans med den termiska effekten tog jag naturligtvis medicin.

Андрей, 33 år gammal

När det fanns problem med urinering och kraft vände sig till doktorn. De hittade ett adenom. Tillsammans med medicinerna fick jag en uppvärmning av körteln. Bokstavligen efter 6 procedurer sa doktorn att tumören hade minskat. Betingelsen förbättrades efter varje förfarande, och efter en fullständig kurs på tio procedurer lyckades vi besegra tumören. Termoterapi är en effektiv metod som jag rekommenderar.

Termostatbehandling av prostata på enheten Thermex Tempro - behandling av prostatit och prostata adenom i 1 session

Hur fungerar prostata-termoterapi?

Essensen av transuretral - våg behandlingsmetoder på Termex apparat är som följer: den enhet, vilket skapar en radiofrekvens ökar nivån temperaturen för prostatavävnad 40-2 till femtiotvå grader.

Temperaturregimen för Thermex Tempro-apparaten förstör selektivt de mest intensivt växande körtelcellerna. Således är omgivande vävnader inte skadade, återstående kalla.

Efter proceduren kan du gå hem direkt. Patienten får alla nödvändiga mediciner att ta emot efter proceduren: a-adrenoblocker, antiinflammatoriska läkemedel, antibiotika.

Termoterapi är den mest avancerade och mycket effektiva metoden för behandling av prostatit och prostata adenom.

Prövning före förfarandet:

 1. Medicinsk undersökning före förfarandet;
 2. Ett blodprov för PSA oncomarker är vanligt;
 3. Allmänt blodprov;
 4. Allmän analys av urin;
 5. Ultraljud av njurarna, prostata och blåsan;
 6. TRUSY prostata;
 7. Uroflowmetry.

Hur fungerar prostata-termoterapi?

Förfarandet utförs inom 1 timme. Efter urinering ligger en man på ryggen och en speciell smörjgel med en smärtstillande och desinficerande effekt injiceras i urinröret. Vidare placeras en mjuk silikonkateter i urinröret. Efter procedurens början börjar ringarna på kateterns ände utstråla en radiovåg som värmer vävnaderna runt dem, precis i prostatakörteln. Samtidigt känns männens värme i underlivet, det kan vara en angelägenhet att urinera eller en liten kortvarig bränning som tar 1-2 minuter.

Inom en timme stiger prostatavävnadens temperatur sakta till 42-43 grader med prostatit och upp till 50-55 grader med prostata adenom. Läkaren är alltid nära patienten och om det finns en obehaglig känsla - sänker temperaturen 1-2 grader, så att patienten känner sig bekväm.

resultat

Inom 3-4 veckor kan patienten uppleva en dragande känsla i underlivet, en brännande känsla vid urinering, men ingen av dessa patienter är långvariga uttalade.

I prostata adenom (BPH), - genom den tredje veckan urinering kvaliteten förbättras genom 1,5-2 gånger, urinstråle blir starkare urinering blir mer sällsynta frekvens nattlig urinering reduceras upp till 1 gånger.

Med prostatit - hos alla patienter med 3 veckors smärta i perineum försvinna, minskar frekvensen av urin att urinera.

Det är viktigt att notera att alla patienter med kronisk prostatit månad efter behandlingen förbättrades sexliv - en erektion blir svår och utdragen, antalet spermier under utlösning ökar, ökar ljusstyrkan på känslor under orgasm.

Är termoterapi effektiv vid behandling av prostatainflammation?

Förekomsten av manliga urologiska patologier och deras komplexitet kräver söka nya, men inte mindre effektiva metoder för att bekämpa sjukdomar. Tillsammans med utvecklingen av läkemedelsbehandling av prostatit, en rad moderna metoder för fysisk påverkan, inklusive värme.

Effekten av termoterapi

Termisk terapi avser sparsamma metoder för att påverka prostatakörteln. Till skillnad från kirurgiska metoder har värmebehandling inga negativa konsekvenser, och i vissa fall är det mer effektivt än läkemedelsbehandling.

För att skapa en specifik temperatur, används mikrovågsugn, radiofrekvens eller laser energi. Att få tillräckligt med värme på kort tid kan förstöra de patologiska cellerna i presentationen, som därefter avlägsnas från kroppen.

Beroende på syftet med proceduren kan en ytlig eller djupare uppvärmning utföras, vilket möjliggör:

 • att sanera urogenitala organ
 • ge förbättrade förutsättningar för lokal medicinering.

För detta ändamål har särskild utrustning skapats, genom vilken enhetlig kontrollerad uppvärmning av hankörteln liksom urinröret säkerställs. Vid utförandet av värmebehandlingsförfarandet används en tresuretral eller transrectal teknik när uppvärmning utförs genom urinröret eller rektum.

Behandling av prostatit med hjälp av termisk exponering tillåter:

 • stärka lokalt kapillärt och arteriellt blodflöde;
 • öka antalet funktionellt aktiva kapillärer;
 • öka permeabiliteten hos cellmembran;
 • maximera lymfflödet och avlägsnande av skadliga partiklar;
 • optimera lokal metabolism;
 • öka lokala skyddsfunktioner.

En effektiv kombination av flera metoder för värmebehandling anses vara effektiv. Optimera behandling är möjlig med samtidig urinrör och rektal uppvärmning med tillämpning av magnetfält och lokal drogbehandling. Kombinationen av metoder för inflytande bestäms på grundval av anatomiska egenskaper och lokalisering av patologi.

Termoterapi tekniker

Termoterapi kan säkert tillskrivas en av de ledande riktningarna för att läka manliga patologier. En sådan minimalt invasiv behandling gäller inte radikal, men kan avsevärt förbättra en mans tillstånd. Trots de positiva effekterna av värme, används denna teknik inte som det enda sättet att behandla prostatit, men kompletterar och förbättrar den grundläggande behandlingen.

Metoderna för värmebehandling beror på värmetillförseln, liksom temperaturnivån på effekten på vävnaderna:

 1. Om temperaturen hålls vid 45 ° C, faller endast patologiska celler under påverkan utan att påverka friska vävnader.
 2. Vid tillämpning av temperaturregimer inom området 45, men inte mer än 70 ° C observeras nekrotiska förändringar i presentationen.
 3. När djupa vävnader värms upp med värme från 70 till 100 ° C förstörs organs smärtsamma celler massivt, vilket åtföljs av en minskning av organet.

Valet av metoden för temperaturbehandling och temperaturintervallet väljs av behandlingsläkaren.

Med en transrektal uppvärmningsmetod kan behandlingstiden innehålla upp till 10 sessioner, som hålls i intervaller på en vecka. En sådan steg-för-steg-metod för uppvärmning ger möjlighet att påverka inte bara prostata vävnaden utan också andra organ och processer i det lilla bäckenet.

Transuretral behandling av prostatit utförs med hjälp av specialutrustning: Postatron, Uroterm, Urawave, Termex-2, Hypertherm, Prostcare. För att erhålla en terapeutisk effekt är det tillräckligt att utföra en procedur. Varaktigheten av värmeexponering kan variera från 20 minuter till en timme. Efter mikrovågstermoterapi observeras en positiv effekt hos 80% av patienterna. Förändringen i den kliniska bilden förklaras av:

 • förtryck adrenoretseptorov i urinrörets prostatiska del, liksom i nacken i urinen;
 • Den termiska effekten på själva vävnaden presenteras, vilket ger en analgetisk effekt.

Den terapeutiska effekten kan dock fördröjas och observeras endast efter en viss tid efter termisk exponeringssession. Effekten kan gradvis öka under tre månader.

Negativ sida av termoterapi

Temperaturbehandling av prostatit tolereras vanligtvis av patienterna nästan smärtfritt och utan att det uppstår speciella komplikationer. Inom ett par dagar efter den medicinska manipulationen observerar vissa patienter obehagliga känslor under urinpassagen och närvaron av blodpartiklar i urinen. Läkare anser emellertid sådana tecken inte som komplikationer, men som resultat av behandlingen.

Efter de termiska procedurerna kan allvarliga komplikationer uppstå i form av:

 • en spasm i blåsan, vilket observeras hos 70% av patienterna
 • nedsatt ejakulation, som är närvarande i 8%;
 • hematuri, närvarande i 70%;
 • smärtsamma känslor i perineum eller direkt i urinröret, vilket avslöjas hos 43% av patienterna
 • dysuri - 48%.

Behandling av prostatit med vanliga metoder för termoterapi resulterar ofta i en akut försening i urinering. Sådana konsekvenser kan förekomma hos en tredjedel av patienterna efter procedurer som utförts med lågintensitetsmikrouretransuretrala effekter. Efter radiofrekvensens högintensiva exponering genom urinröret finns liknande reaktioner närvarande hos nästan alla män.

Kontra

Terapi av manliga sjukdomar är förbjuden att värma med en stark exacerbation av patologi. Dessutom får patienterna inte värma terapi:

 • med närvaro av pacemakers;
 • i vilka det finns gemensamma proteser;
 • med problem med blodkoagulerbarhet
 • i fall av misstänkt eller bekräftad cancerdiagnos
 • med psykiska störningar
 • under exacerbationer av peptiska sårsjukdomar;
 • om det finns smittsamma processer i urinröret eller i urinblåsan
 • med inflammatoriska tarmpatologier;
 • under förhöjd kroppstemperatur;
 • med prostata abscess
 • under den aktiva fasen av tuberkulös prostatit.

Därför fattas beslutet att genomföra termiska procedurer först efter undersökningen, vilket inkluderar både medicinsk undersökning och laboratorie- och instrumentstudier.

Termoterapi kan inte uppfattas som en exceptionell metod för att bekämpa prostatit. Men i form av en ytterligare läkningsmetod, som förbättrar och optimerar den grundläggande behandlingen, ordnas ofta termiska förfaranden av läkare.

Hur är termoterapi utförd med prostatit - detta kommer att beskrivas i videon:

Termostatbehandling av prostata

Termostatbehandling av prostata i ett antal fall blir det ett alternativ till kirurgisk ingrepp, ett tillägg till konservativ behandling. Den fysiska effekten av värme har länge varit känd, i urologi har den använts i ungefär tio år. Höga temperaturer erhålls med olika metoder, energikällan är belägen i rektum eller urinrör. Huvudanvändningen: eliminering av symptom på prostata adenom, prostatit, inflammatoriska sjukdomar i urinröret.

Två grundläggande polikliniska metoder för termisk prostata behandling.

 • Mikrovågsugn - eliminering av adenom symptom. Sonden avger varierande högfrekventa elektromagnetiska vågor. Funktionsprincipen är densamma som för en mikrovågsugn. Ioner och vattenmolekyler fluktuerar, vilket ökar temperaturen i prostatacellerna. Nekros börjar. Dess längd beror på temperaturen. Till exempel sker vid 45 grader vävnadsdödande i en timme.
 • Laserprocedurer utförs med hjälp av en laser. Temperatur - 50-100 ˚є, tid för en session från 30 till 60 minuter.

Begränsad cellförstöring leder till så kallad sammandragning av prostata. Det smala området i urinröret släpps. Klinisk förbättring är märkbar efter den första sessionen. Ett stabilt gott skick ses i genomsnitt efter 10 sessioner. Behandlingen tar ungefär en månad. Samtidiga positiva effekter av prostata-termoterapi:

 • expansion av blodkärl - förbättring av lokal blodcirkulation,
 • reduktion av inflammation,
 • en ökning i permeabiliteten hos cellmembran,
 • acceleration av metabolism,
 • förbättring av urinering och erektil funktion.

Termoterapi är kontraindicerad i:

 • akuta inflammatoriska sjukdomar i prostata, rektum,
 • abscess av prostata,
 • exacerbationer av kronisk prostatit,
 • förhöjd kroppstemperatur,
 • maligna tumörer,
 • prostata och blåsstenar,
 • tuberkulös prostatit med aktiv kurs,
 • smalning av urinröret,
 • överförda operationer i ändtarmen,
 • blåsans divertikula,
 • blodsjukdomar.

Urologist i Solntsevo i vårt sjukhus utför behandling av prostatakörtelns sjukdomar med användning av konservativa, kirurgiska, fysioterapiska metoder. Den stora praktiken av läkare och det individuella tillvägagångssättet ger höga resultat. Kom ihåg vikten av tidig behandling till specialister - årliga förebyggande undersökningar efter 40 år. Kom till samrådet.

Kontakta oss

 • Medical Center på Glavmosstroy Street, byggnad 6, telefoner: (499) 727-65-06, (499) 727-65-61
 • Filial i Marino: Perervinsky Blvd, d.21.korp.1, Telefon :. (495) 654-66-61, (495) 658-99-08
 • Branch i Tsaritsyno: Biryulyovskaya st., 56 s. 2 telefoner (495) 774-30-74; (499) 218-24-98

Termostatbehandling av prostata - effektiv fysioterapi

Den positiva effekten av värme på människokroppen har varit känd sedan antiken. Våra förfäder visste också att tack vare värmen kan du minska smärta, öka blodcirkulationen, rengöra kroppen av toxiner och skadliga ämnen. För närvarande blir värmebehandling fart och njuter av ökande popularitet.

Termostatbehandling av prostata

Termoterapi eller värmebehandling av det urogenitala systemet av män har använts runt om i världen i ca 10 år. Grunden för denna metod är effekten på den drabbade kroppen av höga temperaturer. Prostata Termo är ett alternativ till kirurgisk behandling, där det inte finns några biverkningar som påverkar sexuell funktion och utlösning, ingen åldersgräns, och det finns ingen dödlighet.

Typer av termoterapi

1. Mikrovågs termostatbehandling

Grunden för denna typ av behandling är effekten av ultraljudsvågor med hög intensitet fokuserad vid en punkt och begränsad i volymen. Temperaturen kan nå upp till 100 grader, vilket resulterar i förstöring av prostatavävnad.

2. Laserterapi

Med denna typ av termoterapi görs effekten på prostata med en laser. Temperaturen som använder denna metod varierar från 50 till 100 grader.

I allmänhet är tiden för denna procedur vanligtvis från en halvtimme till en timme.

Effekten av termoterapi vid behandling av BPH och prostatit är att vid höga temperaturer finns det en förstörelse av skadliga mikroorganismer, vidga blodkärl, minskar inflammation området förbättrar urinering processen reduceras sexuell funktion.

Det är viktigt att komma ihåg att värmeterapi inte botar BPH, men bara hjälper till att lindra smärta, minska urinfrekvens, deras ömhet.

Indikationer för användning av denna behandlingsmetod är:

Kontraindikationer till proceduren för termostatbehandling av prostata:

 • Inflammatoriska processer i rektum, prostata;
 • Förstöring av kronisk prostatit;
 • Ökad kroppstemperatur;
 • Onkologiska neoplasmer;
 • Abscess av prostata;
 • Tuberkulös prostatit i den aktiva fasen.

Dessutom kan en värmebehandlingssession utföras hemma. Men det bör bara ske efter att ha hört en läkare och utför en undersökning av det drabbade organet.

Termoterapi i urologi

Vad är termoterapi?

Som det framgår av titeln är termoterapi en metod baserad på den termiska effekten på olika mänskliga organ. Termoterapi är effekten av värme som härrör från olika radiatorer. Emitterare kan vara naturliga (till exempel solstrålar) och konstgjorda (termo-filtar, bastur, wraps, etc.). I medicin används transpupillär, laserinducerad och mikrovågsterapi. Med sin hjälp behandlar allvarliga sjukdomar, men termoterapi används också i kosmetologi. Denna procedur låter dig bli av med övervikt, celluliter, återställa hudens elasticitet efter förlossning eller plötslig viktminskning, öka blodcirkulationen och förbättra kroppens övergripande tillstånd.

Vilka är indikationerna på termoterapi i urologi och gynekologi?

 • Kronisk uretrit
 • prostatit;
 • Syndrom av kronisk bäckensmärta
 • Excretion infertilitet
 • Vesiculit, colliculi;
 • Peyronies sjukdom;
 • Uretral stricture;
 • Kronisk kolpit;
 • Kronisk cervicit.

Vad är funktionerna vid behandling av prostatit?

Förekomsten av kronisk prostatit under de senaste åren, kännetecknas av en ökning av patienter unga och medelålders människor, främst från 20 till 40 år och når 35-40% av fallen. En av de viktigaste anledningarna som bidrar till en ökning av inflammation i bäckenorganen och prostatakörteln är urogenitala infektioner, sexuellt överförbara infektioner, samt aktivering av sin egen bakterieflora på grund av minskning av kroppens försvar, mikrocirkulation störningar, förekomst av stagnation. Allt detta förvärras både av förändringen i sexuellt beteende i samhället och av det framväxande motståndet från orsaksmedlet till läkemedel. Dessutom tränger droger inte in i prostata och deras koncentration i körteln är mycket lägre än i serumet. Behandling av kronisk prostatit syftar till att korrigera de allmänna och lokal immunitet, undertryckande av bakterieflora förbättra mikrocirkulationen och neurovegetative sjukdomar korrigering med skapandet av en positiv attityd på patientens resultat. Med hänsyn till ovanstående tilldelas en viktig roll vid behandling av kronisk prostatit fysiska faktorer. Samtidigt är deras optimala kombination med varandra och med läkemedelsterapi viktig, särskilt i den lokala applikationen.

Vilka fysiska faktorer har Intramag?

För närvarande har det ackumulerats viss erfarenhet av terapeutisk användning av olika fysiska fält i medicin. De flesta av dessa fysiska effekter har en eller annan uppsättning faktorer som i slutändan bestämmer terapeutisk effekt.

 • Informationsåtgärd - fält kroppens förmåga att införa de uppgifter, som regel, dess frekvens parametrar. Datafält effekt på grund av valet av dess moduleringsfrekvens nära en Hz eller 10 Hz, vilket ger en bättre assimilation av en given fysisk faktor som påverkar i detta fall vid frekvenser på driften av de grundläggande kroppens system och mer komplett realisering av dess antiinflammatoriska verkan.
 • termisk - förmågan att orsaka vävnadsuppvärmning Eftersom magnetfältet inte har någon termisk effekt och effekten av värme har en fördelaktig effekt på behandlingen av prostata har speciella katetrar-värmare (uretral och rektal) utvecklats.
 • Effekt - Mekaniska rörelser av vävnader, vibrationer, tryck. I ett av behandlingsstadierna sätts en särskild katetermassagerare in genom urinröret för att utföra mikromassningsverkan av urinrörets prostatiska del. Urinröret med massagekatetern som sätts in i det placeras i det magnetiska fältets rinnande fält på apparaten. När enheten används, skakar det utstrålande fältet, ett resande magnetfält, som rör sig längs urinröret längs en zigzag, kateteret. Således implementeras det kraftverkan av magnetfältet, vilket åtföljs av urethral slemhinna mikromassage på grund av vibrationer hos katetern och förbättra assimilering av läkemedel. Förutom intrauretral läkemedelsexponering är rektal exponering för en speciell rektal kateter bevattning också möjlig, vilken, som urinröret, kan kombinera magnetophores med elektrofores.
 • Den fioretiska - förmågan att införa läkemedel i vävnader Foretisk fälteffektfenomen magnetophoresis tillgänglig, är anordnad för att öka möjligheten att kombinera den med elektrofores läkemedel i slemhinnan i urinröret genom användning av särskilda-irrigator kateter med inre spiralformad elektrod för anslutning till en aktiv elektrod till någon standard apparat för elektroplätering. Förmåga elektrofores ökar dramatiskt antalet joner i läkemedelslösningen på grund av dess dissociation, lätta uppgiften för det magnetiska fältet på deras införande in i vävnaden.
 • separator - Separata blodkroppar eller andra laddade partiklar. Sanitering - förmågan att minska sådd av vävnader genom patogen flora. Effektiviteten av att använda en kombination bestäms av lokaliseringen av det drabbade området och dess anatomiska egenskaper.

Vad är effekten av termoterapi vid behandling av prostatit och uretrit?

För närvarande finns det två typer av temperatureffekter på prostatan och urinröret - termo och hypertermi. Men i vissa fall, t ex vid behandling av olika inflammatoriska sjukdomar i urinröret, kräver ytuppvärmning urethral slemhinna och prostata till ett djup av 5 mm i syfte att återjustering i den urogenitala kanalen eller för att ge bättre förutsättningar för den efterföljande lokala läkemedelsterapi. För detta ändamål utformad utrustning som säkerställer uppvärmningen av urinröret och prostata med transrektal eller transuretral förfarande likformigt över hela längden av katetern med en jämn ökning i temperatur från 39 till 45 ° C och dess automatiska styrning direkt i urinröret eller rektum. Effekten av uppvärmning är: ökad arteriella och kapillärt blodflöde, öka antalet fungerande kapillärer aktivt väggen av urinröret och ändtarmen och ökad lymfflöde ökar permeabiliteten hos cellmembranen, ökad prostatacellmetabolism. Mycket framgångsrik är samtidig användning av urinrörets och ändtarms uppvärmning på bakgrunden av effekterna av resande magnetfält. Denna funktion gör det möjligt att optimera effekten och minska tiden för behandling med den högsta andelen gynnsamma resultat, även i avancerade fall. Denna teknik är avsedd för behandling av inflammatoriska sjukdomar i det urogenitala området hos kvinnor och män, inklusive urogenital infektion med användning av ett magnetiskt vandringsfält i kombination med lokal läkemedelsterapi. Effektiviteten av användning av en speciell kombination bestäms av lokaliseringen av lesionen och dess anatomiska kännetecken. De terapeutiska egenskaper baserade på de uttryckta antiinflammatoriska, antiinflammatoriska, analgetiska åtgärder och foretisk reser magnetfält exciteras i radiatorn samt förmågan att leda lokala läkemedelsbehandling med samtidig uppvärmning av prostatan.

Vad är termoterapi av prostata adenom (BPH)? Vad är metoderna för termoterapi för prostata adenom?

Termoterapi är en av de ledande riktningarna vid behandling av en sådan patologi i prostata som dess godartade hyperplasi. Nyligen har en minimalt invasiv metod för behandling av BPH-patienter med termisk påverkan på tumören spridit sig. Metoden är inte radikal, men förbättrar patientens tillstånd. Termiska metoder för behandling av BPH-patienter, beroende på nivån och metoden för energiförsörjning och dess effekt på prostatavävnad, är indelade i hypertermi, termoterapi och termoablation.


 • Med hypertermi bibehålls temperaturen i prostatakörtelns vävnad inom 45 ° C, vilket gör det möjligt att agera på tumörceller samtidigt som intakta friska vävnader upprätthålls.
 • Termoterapi ger en ökning av temperaturen i prostatakörtelns vävnad över 45 ° C, men överskrider inte 70 ° C. I detta fall bildas en zon av nekrotiska förändringar i prostatavävnaden.
 • När thermoablation eller termisk nedbrytning temperatur av djupet av prostatavävnaden överskrids och kommer till 70-100˚S massiv förstörelse av prostatavävnaden åtföljs av en minskning i kroppsvolym eller bildar prostatisk hålighet.

Hypertermi användes först för att behandla patienter med BPH 1982, beroende på placeringen av radiatorn skilja metoder: transrektalt och transuretral hypertermi. Enligt litteraturen är en positiv effekt på den subjektiva transrektalt hypertermi uppnås 58-93% av patienterna, medan transuretral hypertermi i 40-83% av patienterna. Komplikationer hypertermi: blåsan spasm under förfarandet, som åtföljs av smärta i 71% av patienterna, brutto hematuri, märkt 70% av patienterna, dysuri efter kirurgi i 48% av fallen, akut urinretention, påvisas i 10% av patienterna med varbildande inflammation komplikationer diagnostiserbara hos 15% av patienterna, urininkontinens efter proceduren noterades hos 2% av patienterna.

 1. För transrektal mikrovåg hypertermi används sådana enheter som Primus, Prostatherm, Prostalund, Yakhta-3, Yakhta-4 och andra. Behandlingsförloppet innehåller vanligtvis 8-10 sessioner, med ett intervall på 48 timmar.
 2. För transuretral behandling av BPH är också används Postatron, Urawave, Prostcare, Hypertherm Et-100, Termex-2, Uroterm et al. Termoterapi vanligtvis enda session. Mål svar observerades i 40-75% av patienterna, och 50-80% subjektiv. När Mikrovågsbehandling (45-70˚S) sker som α-adrenoceptor hämning av blåshalsen och prostatiska uretra, så effekten på den övergående zon av prostatan, där centra för proliferation av BPH. Detta ger en antiproliferativ effekt.

I termoterapi kan vara biverkningar och komplikationer, urinblåsa spasm (70% av patienterna), hematuri (50-70%), dysuri (48%), smärta i perineum eller urinröret (43%), onormal ejakulation efter termoterapi (8% ). Allvarliga komplikationer av denna metod är den akut urinretention, som förekommer i tredjedel av patienterna efter termoterapi utförs på anordningar i lågintensiv operation (Mikrovågsbehandling), och nästan alla patienter efter hög intensitet inverkan på prostatan (transuretral radiofrekvenstermoterapi).

Vad är infraröda byxor?

Infraröda byxor - en metod för termoterapi, som hjälper dig att gå ner i vikt snabbt och bota celluliter! Infraröda byxor (termoterapi) - det här är det modernaste verktyget som hjälper till att behandla celluliter och snabbt gå ner i vikt, vilket hjälper till att ta bort fettpålagringar på problemområdena, bota celluliter och snabbt gå ner i vikt. Under inflytande värme expanderar blodet och lymfkärlen, vilket ytterligare förbättrar blodtillförseln till levern och garanterar förbättrad tillförsel av syre och näringsämnen till kroppen. Med termoterapi aktiveras ämnesomsättningen samtidigt, slaggarna på lymfsystemet elimineras från kroppen, vilket kan minska och eliminera celluliter fullständigt och också gå ner i vikt snabbt. Metoden är baserad på uppvärmning av kroppen med speciella infraröda källor. Värme strålar tränger in i fettvävnaden till ett djup av 4 cm, och inducera förbättrad blodcirkulation och påskynda de naturliga metaboliska processer i kroppen som hjälper både att gå ner i vikt snabbt och bota celluliter. Att behandla celluliter med "djup värme" är inte något som behandlar det med hjälp av en bastu, eftersom i det första fallet är djupet av uppvärmning av vävnader 10-15 gånger större. Den första sessionen på recensioner ger en omedelbar minskning i midjan eller höfterna med 1,5-2 cm, vilket i framtiden gör det möjligt att snabbt gå ner i vikt och bota celluliter.

Enligt recensioner som ett resultat av användningen av termoterapi uppstår:

 • Snabb avlägsnande av fetter i problemområden
 • Reduktion och fullständig eliminering av celluliter
 • Restaurering av sträckt hud efter graviditet eller viktminskning
 • Återställa elasticitet och elasticitet i huden
 • Aktivering av metabolisk funktion och utsöndring av toxiner och toxiner
 • Förbättra matsmältningsfunktionen, en naturlig minskning av aptiten
 • Förbättring av välbefinnande, sömn, utmärkt avkoppling

Materialet framställdes av en fysioterapeut, urolog Oleg V. Akimov.

Funktioner av termisk behandling för prostata sjukdom

Termoterapi är en teknik baserad på värmepåverkan på sjuka mänskliga organ. Termisk behandling är effekten av värme, som kommer från en mängd olika källor.

 • naturliga sändare (påverkan av solstrålar);
 • konstgjorda sändare (bad, omslag, termiska filtar).

Inom medicinen är det ofta används laser fotokoagulation, termo razogrevatelnaya lazerinspiriruemaya och genom vilken du kan övervinna allvarliga patologi. Termoterapi har också framgång i kosmetologi, där det med hjälp av utrustning är möjligt att eliminera överskjutande kilo, celluliter, göra huden efter förlossning och en kraftig förlust av elastisk vikt, optimera blodflödet och den allmänna tillståndet hos en person.

Vad är symtomen på en person att ordinera termoterapi?

 • prostatit;
 • kronisk uretrit
 • kronisk smärta i bäckenet;
 • omöjlighet att få barn
 • coleitis;
 • cervicit;
 • Peyronies sjukdom.

Nyligen påverkar denna sjukdom människor i ung och medelålders ålder från 20 till 45 år. Antalet patienter är 40%. En av de främsta orsakerna till att framkalla tillväxten av inflammatoriska verkningar i organen i det lilla bäckenet och prostatakörteln är sexuella infektioner. De överförs genom sexuell kontakt, på grund av en minskning av kroppens skyddande funktion, vilket ökar aktiviteten hos bakteriefloran, blodcirkulationsdysfunktion.

Allt detta bidrar till en förändring av sexuell aktivitet i samhället och uppkomsten av en aggressor mot läkemedel. Dessutom går läkemedel ofta inte i prostata, och deras nivå i körteln är mycket lägre än i blodserum.

Termoterapi syftar till att förbättra allmän och lokal immunitet för prostatakörteln, en minskning av bakteriens aktivitet, en förbättring av blodflödet. Behandlingen riktar sig också till patientens positiva tillstånd. Behandlingen ska kombineras med lokalt föreskrivna läkemedel.

Fördelar med Intramag

Hittills har det varit en enorm erfarenhet av terapeutisk användning av olika fysiska utrymmen i medicin. Informationsprocessen är rymdens förmåga att utrusta kroppen med information som består av frekvensindikatorer. Informationsfältprocessen har en modulationsfrekvens på 1 Hz eller 10 Hz, vilket gör att kroppen bättre kan förstå den fysiska faktorn som påverkar frekvenserna för aktivering av huvudkroppssystemen och eliminerar antiphlogistisk reaktion.

Den termiska processen får vävnaderna att värmas upp. Eftersom det magnetiska utrymmet inte har något termiskt inflytande och den termiska effekten har en positiv effekt på prostatakörteln, har specialkatetervärmare skapats.

Ett av stadierna av behandling av sjukdomen involverar införandet i urinröret hos en speciell rörmassagerare. Urinröret med en sådan massager nedsänktes i det aktiva magnetiska utrymmet hos emitteranordningen. När enheten arbetar under emitterens inflytande pumpar magnetfältet röret och masserar därigenom urinhinnan slemhinna.

Effektiviteten av termoterapi i prostatacancer

Hittills finns det två typer av temperatureffekt på urinröret och prostatakörteln - termoterapi och hypertermi. Vid behandling av olika inflammatoriska processer i urinvägarna är ytlig uppvärmning av slemhinnan till ett djup av högst 5 mm nödvändigt för att desinficera det urogenitala området eller för att ge gynnsamma villkor för vidare behandling med läkemedel. För detta ändamål har utrustning skapats som möjliggör uppvärmning av urinröret och prostata upp till 45 grader.

 • tillväxt av arteriell och blodcirkulation;
 • ökning av antalet aktiva kapillärer i tarmväggen och urinröret;
 • ökad penetration av cellmembran;
 • tillväxt av prostatacellets cellulära funktion.

Framgångsrikt är samtidig användning av urinrör och rektal värme under påverkan av ett effektivt magnetfält. Detta bidrar till att optimera effekten och minska prostationstiden med ett positivt resultat, även i svåra former.

Denna metod är utformad för att behandla inflammatoriska processer i urinblåsan med användning av magnetiskt utrymme tillsammans med läkemedel. Effekten av denna kombination är indikerad av läget och dess fysiologiska egenskaper.

Termoterapi är en av de ledande metoderna för behandling av prostatakörteln. Nyligen har en minimal invasiv metod att behandla patienter med BPH med hjälp av termisk påverkan på tumörceller varit populär. Metoden anses inte slutgiltig, men det gör det möjligt att förbättra patientens tillstånd.

Effektivitet vid användning av elektromagnetiska byxor

Elektromagnetiska byxor är en metod för värmebehandling, som direkt hjälper till att förlora överflödiga pounds och ta bort fettavlagringar. Infraröda byxor är en unik metod som eliminerar celluliter, fettavlagringar på svåråtkomliga ställen.

Under påverkan av elektromagnetisk värme expanderar arteriella och lymfatiska kärl, som i framtiden optimerar utflödet av blod till levern och utrustar kroppen med luft och mikronäringsämnen. Många patienter som lider av övervikt och celluliter, blir av med sjukdomarna på kort tid.

Termoterapi accelererar ämnesomsättningen och tar bort toxiner från kroppen. Metoden innebär uppvärmning av kroppen med speciella elektromagnetiska resurser. Termiska strålar tränger in i fettvävnad, förstör dem, påskyndar utflödet av blod och metaboliska åtgärder i kroppen. Därför känner en person då ljus i hela kroppen.

Fördelar med att använda elektromagnetiska byxor:

 • omedelbar eliminering av fetter;
 • seger över celluliter;
 • seger över utsträckt hud efter förlossning;
 • Utseendet av fasthet och ton i huden;
 • optimering av metabolism och andra organ;
 • en god sömn och fullständig avslappning i kroppen.