Huvud
Strömförsörjning

Effektiv behandling av prostatit i hemmet

Ett viktigt steg i att återställa och upprätthålla maskulin hälsa förblir behandlingen av prostatit i hemmet. Sådan behandling hjälper till att klara problemet. Men försum inte kvalificerad sjukvård. Först måste du få en läkares samråd, gå igenom undersökningen och identifiera orsakerna till överträdelserna.

Hur man förstår att en man har prostatit

Det finns tecken som bör varna en man. Om de är, ska du genast gå till urologen. Diagnos av prostatit i hemmet är att "inte se" de första alarmerande tecknen.

De första tecknen på prostatit

 • Känsla av obehag i ljummen och i könsorganet.
 • Ökad uppmaning att urinera.
 • Sexuella störningar.

Med förvärring av tillståndet ökar smärtsamma känslor. Det finns en risk för exacerbation, som åtföljs av livliga symptom:

 • smärta i underlivet.
 • smärtsam urinering.
 • signifikant försämring av erektionen.
 • allmän dålig hälsa.
 • ökning av kroppstemperaturen.
Ökad kroppstemperatur

Hur man behandlar prostatit hemma

Metoder för att behandla prostatit i hemmet, baserat på växtbaserade läkemedel, massage, övningar som hjälper till att hantera sjukdomen och förbättra människors hälsa.

Hembehandling

Folk recept för att hjälpa män

Behandling av prostatit hos män i hemmet, baserat på människors recept kommer att bidra till att lindra smärta, minska inflammation, förbättra urinering processen, förbättra den övergripande tonen i kroppen och ökar dess motståndskraft mot någon sjukdom.

Traditionell medicin hjälper till att bekämpa prostatit!

Pumpa frön i behandlingen av prostatit

Pumpa frön har använts för att bekämpa sjukdomen i mer än ett sekel. Deras helande effekt beror på innehållet i en stor mängd zink. Manlig kropp behöver daglig zinkintag i kroppen, det här låter dig behålla och bibehålla hälsan. Används torkad, men inte stekt pumpa frön. De måste skrällas och ätas. För en behandling är vanligtvis ett halv kilo frön tillräckligt. Kursen kommer att gå till dess att "medicinen" är över. Upprepande kurser årligen minskar risken för förvärring av kronisk prostatit väsentligt.

Det första alternativet

Varje dag måste du äta 30 pumpa frön. Gör detta innan du äter noggrant genom att tugga.

Det andra alternativet

Renade pumpa frön passerar genom köttkvarn och lägger till 200 gram honung. Alla blanda väl och rulla bollar lika stora som en valnöt. Dagligen ät upp 2 bollar. De konsumeras före måltiderna och tuggas noggrant.

Recept med malurt

Malurt är en växt som klarar av eventuell infektion. Hur kan prostatit behandlas med malurt? En komplex kurs utförs, inklusive intag och tvättning av urinröret. Det tar 100 gram torr malurt, som är riven i händerna och siktas genom en sikta. Små fraktioner används för oral administrering i torr form, stora för avkok, från vilka mikroclyster och sprutningar i urinröret görs. Som ett resultat får de en dubbel effekt på kroppen, vilket rensar från infektionspatogenerna, vilket leder till att inflammatoriska processer upphör.

Malurt med prostatit

Ett avkok för mikroclyster och sprutor görs enligt följande. En tesked med en kulle torrgräs malurt häll en liter kokande vatten. Efter kylning till 40 ° C, filtrera. För varje procedur behöver du 50 ml avkokning. Med hjälp av en spruta görs en injektion i anus och in i urinröret. Injektion i urinröret görs plötsligt, så att vätskan har avancerat så långt som möjligt. För varje procedur behöver du använda en separat spruta.

Behandling med juice

Effektiv behandling utförs med hjälp av juice. I kombination med läkemedelsbehandling visar sådana åtgärder bra resultat. Välprövad vegetabilisk frisk, som måste konsumeras dagligen för 600 ml. Lämplig juice från morötter, betor, en blandning av gurka och sparris. De accepteras ständigt, minsta kursen är 10 dagar.

Ett bra botemedel är juice från bärbär. Ta en gång om dagen, på morgonen på tom mage, en matsked i 10 dagar. Innan du tar juice måste du dricka ett glas rent vatten. Detta är en medicinsk växt som har biverkningar och kontraindikationer. Därför bör elderbärsaft inte behandlas utan att rådfråga en läkare.

Biodlingsprodukter vid behandling av prostatit

Ett effektivt verktyg är ljus gjorda på basis av honung eller propolis. De förvaras i kylskåp. Använd, sätt in i anusen.

För att göra ljus från propolis, ta 50 gram alkohol och jord propolis, blanda och insistera i 2 veckor utan tillgång till ljus, skaka dagligen. Efter insistering indunstas massan i ett vattenbad tills det blir brungult. Den resulterande massan blandas med kakaosmör och suppositorier bildas. Behandling - en bit dagligen i 35 dagar före sänggåendet. Cure prostatitis hemma på detta sätt kan du för 2-3 kurser med en paus på 8 veckor.

Ljus med propolis

Massage med prostatit

Med sjukdom eller förebyggande åtgärder rekommenderar urologer prostata massage kurser. Det hjälper till att hantera någon form av kronisk prostatit. Detta beror på förbättring av lokal cirkulation och stimulering av kroppen.

Massage åtgärder

 • Normalisering av lokal cirkulation.
 • Förbättring av muskelton.
 • Ge ett utflöde av hemlighet.
 • Öka effektiviteten av läkemedelsbehandling.
 • Förbättra sexuell funktion.
Fingermassage i prostata

Massage utförs rektalt eller genom perineal vävnad. Den första metoden är mest effektiv. Tillgång till prostatakörteln är genom anusen, eftersom den ligger bara 5-6 cm från den. Förfarandet är enkelt, massagen görs med ett finger med lätta cirkulära och pressrörelser. Det är bäst att överlämna ett sådant tillvägagångssätt till en specialist, eftersom prostata är ett anbudsorgan och dess vävnader är lätt skadade.

Ett enklare sätt att massage är en extern massage. Det är mindre effektivt, men det utförs utan penetration. Utförs manuellt, pressar och gör cirkulära rörelser i perinealområdet. Det är möjligt att använda massageapparater eller lämpliga föremål. En bra massage för utomhusprocedurer är en boll för tennis. Han sitter på en stol, mannen sitter på toppen och snyggt rullar på den fram och tillbaka. Proceduren utförs flera gånger om dagen. Det är nödvändigt att göra det på morgonen, omedelbart efter uppvaknandet. Det är fem minuter. En sådan massage, om den utförs regelbundet, kommer att lindra stillastående fenomen i bäckenorganen och prostatakörteln.

När du inte kan göra en prostata massage

 • Akut prostatit.
 • Förekomst av tecken på malign lesion av prostata.
 • Förekomst av cyster och stenar i prostatakörteln.

Enheter och anordningar för behandling av prostatit

Det finns ett stort antal enheter för behandling av prostatit. De hjälper till att behandla denna sjukdom hemma utan regelbundna resor till en medicinsk anläggning. Apparatens funktion bygger på olika principer, men deras inverkan syftar till att uppnå ett mål - stimulering av prostata, förbättrad blodcirkulation i detta område och eliminering av stillastående fenomen.

Varianter av apparater enligt handlingsprincipen

 • Vibration.
 • Stimulerande modulerade strömmar.
 • Magnetic.
 • Laser.

Varje enhet har sina egna "starka" sidor. Med hjälp av mikro-vibration snabbt och effektivt eliminerar stagnation, ökar muskeltonus, magnetisk påverkan mer syftar till smärtstillande, antiinflammatoriska, anti-ödematös effekt. Det finns enheter som kombinerar flera arbetsprinciper, de är mer universella. Vilken typ av apparat för behandling av prostatit i hemmet att välja beror på den specifika situationen efter att ha hört en specialist.

De mest populära enheterna

 • Androgyne - en av de vanligaste enheterna för magnetoterapi.
 • Intraton - rekommenderas speciellt för kronisk prostatit, komplicerad av purulent inflammation.
 • Yarovit är en enhet som kombinerar elektromagnetisk och laserstrålning.
 • Vitafon är en universell anordning för behandling av många sjukdomar, inte bara prostatit.
 • Mavit - har en komplicerad effekt.
 • Intramag låter dig kombinera elektro- och magnetophores med mikro-massage och tvätta urinröret.
 • Prostam är mest effektivt vid behandling av bakteriell prostatit.
Apparaten Enkel

Fysisk aktivitet mot prostatit

Vi vet alla uttrycket att rörelsen är livet. Aktiv rörelse, regelbunden motion är en god profylax av prostatit orsakad av stillastående fenomen. Om en sådan sjukdom redan existerar, ges goda resultat i behandlingen genom enkla övningar som är tillräckliga för att utföra tre gånger i veckan. De behöver inte särskilda villkor och kommer att vara ett bra komplement till komplex terapi, de kommer att låta dig bota prostatit hemma snabbare och effektivt.

Krossar mot prostatit

En mycket effektiv övning som återställer blodcirkulationen i det lilla bäckens organ, och i prostata, inklusive, är de vanliga knäbanden. Helst bör du crouch 100 gånger, dela övningen i 2-3 tillvägagångssätt med en liten paus. Om det är svårt att utföra ett sådant antal knep på en gång, måste deras antal gradvis ökas. Tillräcklig behandling och förebyggande belastning blir knep tre gånger i veckan. Squatsna själva måste vara djupa, armarna går upp.

Några fler övningar för att behandla prostatit

 • Ligger på buken lyfts de raka benen (20 gånger).
 • "Saks" - Rörelserna av raka ben något upptagna från golvet i sittplatsen, händer i stödet något bakom (20 gånger).
 • Ligga på ryggen, dra dina ben i bröstet så högt som möjligt. Ta tag i dem med händerna och håll dig kvar i denna position så länge som möjligt, men inte mer än 20 minuter.
 • Sätt fötterna ihop, krossa på en tredjedel, skjut knäna framåt en efter en. Övning utförs i 5 minuter dagligen på morgonen och på kvällen.

förebyggande

Prophylax av prostatit i hemmet är nödvändigt både för att förhindra sjukdomen, och så att den inte går i kronisk form och inte är "övervuxen" med komplikationer. Om prostatit redan är bekant för en man, då när man väljer metoder för förebyggande måste man överväga orsakerna. Med inflammatorisk natur är det nödvändigt att tillhandahålla snabb behandling, frånvaron av provokerande faktorer, för att höja immuniteten. Om orsaken är stillastående fenomen, så är de viktigaste ansträngningarna inriktade på att övervinna dem och återställa normal blodcirkulation.

Prostatit förebyggande åtgärder

 • Aktivt sätt att leva på.
 • Tidig behandling av inflammatoriska sjukdomar.
 • Behåll en normal kroppsvikt.
 • Balanserad näring.
 • Regelbunden motion eller sportgymnastik.
 • Regelbundet sexliv.
 • Profylaktisk massage.

Profylax av prostatit hos män i hemmet - är den fysiska aktiviteten. Män med stillasittande arbete är mer benägna att utveckla prostatit. Överdrivenhet förvärrar situationen, eftersom belastningen på organen ökar och den fysiska aktiviteten minskar. Rökning och alkohol påverkar försiktigt blodkärlsförhållandena och förvärrar blodcirkulationen, vilket påverkar bäckensorganens tillstånd. Risken för prostata sjukdom ökar. För förebyggande åtgärder måste du hålla din kropp i god form, tillåta inte övervikt, sluta röka och begränsa intaget av alkohol.

En balanserad kost, när kosten innehåller tillräckligt med fibrer, vitaminer, mikroelement, hjälper till att upprätthålla människors hälsa. I kosten måste nödvändigtvis vara grönsaker och frukter, färska juicer, spannmålsprodukter bröd. Användbar mängd spannmål, kött bör föredras för fettsyror. Fisken bör väljas fett, eftersom den innehåller omega-3-fettsyror - ämnen som stör de oxidativa processerna i kroppen. De hjälper till att stödja hjärtats arbete och säkerställa normal blodtillförsel till alla organ, inklusive prostata.

God blodcirkulation i bäckenorganen, full blodtillförsel av prostatakörteln kommer att vara ett bra förebyggande av inte bara stillastående fenomen i detta område utan även inflammatoriska processer. Av denna anledning bör friska män efter 40 år träna prostata massage kurser och nödvändigtvis minst ett par gånger i veckan för att utföra en uppsättning 2-3 övningar som syftar till att förbättra och bibehålla blodtillförseln till kroppen.

Hur bota prostatit hemma

Prostatit är en allmän term som innebär ett antal inflammatoriska processer i prostatakörteln. Nästan varje man i hela livet står inför denna sjukdom och tänker hur man behandlar prostatit hemma. Symtom i varje organism manifesterar sig på olika sätt. För att behandla prostatit, passar män också på egen väg.

Vi behandlar prostatit hemma

Behandling av prostatit hemma innebär användning av olika örter och tinkturer. Vanligtvis fylls recept av en granne eller Internet, män har ingen ansvar för sin hälsa. Helt beroende av sådan behandling är inte nödvändig - du kan skada din kropp. Folkmekanismer används i samband med grundläggande behandling.

Behandling av prostatit i hemmet är verkligt. Det ger resultat, speciellt om du kombinerar flera tekniker samtidigt.

Kommer hjälpa till att bota prostatit gymnastik. Särskilda övningar har en positiv effekt på hankroppen. De ger inte upphov till stagnation i det lilla bäckenet.

Dessutom förbättrar avsevärt livsmedlets tillstånd. Det måste vara balanserat och komplett. Naturligtvis bör du omedelbart utesluta alkoholhaltiga drycker. Minska konsumtionen av feta livsmedel. Det skulle vara trevligt att komma in i menyn pumpa frön och gröna.

För män är kön inte bara kärlekskul, men också hälsa. Med oregelbundna sexuella handlingar utvecklar män stagnation i prostatakörteln som orsakar tillväxt av bakterier. Följaktligen börjar inflammation, vilket är problematiskt att erövra.

Att bli av med sjukdomen i sina inbyggda väggar

Hus och väggar behandlas! Detta är känt för alla. Behandling av prostatit hemma normaliserar det psykologiska tillståndet, så i vila är sjukdomen lättare att behandla. Och med prostatit. Var och en av männen kan bota en obehaglig sjukdom hemma, utan stor kostnad. Det är också värt att veta att det är bättre att lära sig att lyssna på din kropp för att eliminera de obehagliga manifestationerna av prostatit i framtiden.

massage

Du kan börja med en massagekörning. Det behövs för att eliminera stasis av utsöndring, som avlägsnas av fingret i urinröret. Övningar för inflammation är olika för varje typ av prostatit. Du kan få reda på dem från en urolog eller läsa den på World Wide Web.

lök

Det verkar som den vanliga bågen, vad kan den göra? Mycket. Om en man innan du lägger sig kommer att äta ett löklök (det är möjligt med någonting), så kommer infektionen i prostatan att förångas tillräckligt snabbt. Folket känner till ett speciellt recept för behandling av prostatit.

Det är nödvändigt att suga 100 gram lök i 600 ml torrt vin (vit). Låt stå i 10 dagar. Töj sedan. Ta tre teskedar en dag före måltiderna. Lämplig som ett hjälpmedel och effektivt medel, minskar inflammation.

bad

Ett varmt badrum med en kamomill upplöst i det gör att du snabbt kan ta bort smärta och generellt obehag. Så snart som spasmer och obehagliga känslor lämnar, sätt på duschen. Spruta vattnet till prostatakörteln, byt ut vattnet (från varmt till kallt). Dessa manipuleringar påverkar också inflammerad prostata positivt.

Användbara spårämnen

Zink är ett viktigt element för män. Dess brist orsakar störningar i hormonsystemet, så det kommer att vara användbart att använda produkter med dess innehåll, till exempel pumpa.

Gymnastiska övningar

För behandling av prostatit i hemmet är det bra att gå. Om du arbetar nära hemmet är det bättre att gå. Kroppen kommer då att tacka dig. En passiv livsstil är en av orsakerna till prostatit hos män.

Strömförsörjning

Väl samordnat arbete i matsmältningssystemet är en hälsorisk. Undvik förstoppning, för på den här tiden finns det högt tryck på prostatakörteln. Du kan ta ett laxerande, men bättre förebyggande. Dieten måste balanseras, att dricka mer flytande.

rubdown

Denna metod är lämplig för de män som av olika anledningar inte kan använda en kontrastdusch. Torkning påverkar väl kroppens allmänna tillstånd, det blir lättare att bekämpa inflammatorisk process. Vattenmanipulation görs bäst på morgonen eller före sänggåendet. Det är lämpligt att utföra dem på en gång. Ben och händer ska vara varma, temperaturen i huset är ca 19 grader.

microclysters

Traditionella läkare tillsammans med läkare berömmer denna metod för att eliminera symtom med prostatit. Enema för män är gjort med vatten uppvärmt till 38 grader. Det lägger till lugnande avkrok, som salvia, en tur. De är mobila nog att hjälpa till att bli av med symptomen på inflammation.

lera

Du kan köpa den på apoteket. De av männen som föredrar allt naturligt, det är värt att leta efter det nära floderna. Placeringen av lerauppsamlingen bör inte vara förorenad - bristen på maskiner, fabriker, egen trädgård. Det är nödvändigt att droppa djupt in i ett par meter, där leran är ren, kunna härda prostatit.

För att använda det måste du förbereda. Torka i solen eller nära värmare. Stora bitar kan krossas med en hammare, så de torkar snabbt ut. Efter torkning, gör ett lera pulver. Bli av med överskott - rötter, stenar, partiklar. Lös upp lera i en träskål så att den är helt dold under vatten. Låt stå i flera timmar, rör sedan om och lämna ett tag. Sand, formad på botten, ta bort och torka.

Klar vikt (tjock) kan användas som lotioner. För att göra detta lägger du leran på en ullduk, som mäter 10 x 10 cm. Placera överlägget på undersidan av buken och fäst det med limpasta. Håll i två timmar. Regelbundna bandage kan besegra prostatit.

Folkmekanismer

Behandla prostatit i en hemmiljö endast vid sjukdomens första skede. Medel som tas från folket kan avsevärt lindra tillståndet, minska symptomen på manifestationer av prostatit.

Propolis är en vanlig metod. Den har en antiinflammatorisk effekt, som snabbt lämnar sådana obehagliga känslor som brännande och smärta. Propolis gör ljus för ytterligare introduktion i kroppen. Effekten kan ses nästan omedelbart.

Persilja hjälper också. Ja, vanliga gröna från kylskåpet. Du måste ta sina rötter eller frön (ett halvt glas), fyll i en liter vätska. Insistera på ungefär en timme. Drick hela dagen istället för vatten.

Päron - en användbar frukt med prostatit. Komposit av dem lindrar inte bara en man från inflammation i prostata, men sänker även blodsockernivån. Denna metod används av personer med typ 2-diabetes.

Som ett alternativ, rekommendera celandine. Experter varnar för att användningen bör vara försiktig, eftersom celandine är giftigt och kan leda till obehagliga konsekvenser. Förbered infusionen korrekt.

Juice Celandine blandad med alkohol i lika delar. Drick varje dag innan den tidigare späds med vatten. 50 ml vatten / 1 droppe färdig infusion. Behandlingsförloppet är 60 dagar, sedan en paus på tio dagar. Innan du använder den här metoden, kontakta en läkare.

Användbara rekommendationer

För att besegra inflammationen och förhindra ett misslyckande i "andra hjärtat" hos en man, bör man följa vissa regler under hela livet.

 • Stöd den optimala vikten för din tillväxt (du kan beräkna din vikt på ett speciellt bord).
 • Konserveringsmedel och kosttillskott bör uteslutas.
 • Ta bort från kosten mat som framställs av vete (dess frånvaro förhindrar symptomen av prostatit).

Hur man bota prostatit - detta kommer att diskuteras i följande video:

Hembehandling av prostatit

Hembehandling av prostatit hos många män är mycket bättre för medicinering, för i det här fallet behöver de inte gå till en polyklinisk och berätta för en främling om sina obehagliga mäns problem. De brukar inte säga sina kvinnor till sista stund, men en uppmärksam kvinna kommer att kunna märka de karakteristiska symptomen i tid.

Om din man började ofta gå till "rummet för pojkar" blev deprimerad, aggressiv och nervös - det är dags att tänka. Om du märker en klar överträdelse av sexuell funktion är det dags att ta saker i egna händer.

Behandling av prostatit

Enligt en allmän åsikt av läkare minskar behandlingen av prostatit vanligtvis uppgiften att återställa vätskans naturliga cirkulation i bäcken och prostatakörteln. Tja, om patienten inser behovet av en massage, som i övrigt kan göras enkelt på egen hand - en 5-minuters morgonprocedur kan vara ett ganska effektivt steg i övergripande behandling. Förutom massage och gymnastik kan du använda följande metoder för hembehandling av prostatit.

 • Pumpa frön I 30 pumpor innehåller en daglig dos zink - läkarna rekommenderar att de äts innan de äts. Dessutom kan pumpa frön för behandling av prostatit användas och något annorlunda. Ett halvt kilo friska frön slipas med köttkvarn efter rengöring från skalet och blandas med honung i 200 gram. Från den erhållna vikten är det nödvändigt att rulla bollar i storlek med en mandelmjölk och att äta 1-2 på dagen i en halvtimme före måltid. Du kan lagra dem i kylskåpet.
 • juicer Det är ingen hemlighet att en person är vad han äter - läkare har bestämt att en av orsakerna till prostatit är överdriven absorption av urinsyra med lokala muskler, vilket förbättras genom att äta animalisk proteinmat. Men utan det är det omöjligt för en man att gå vid - du måste leta efter ett sätt att förhindra absorption. Med denna uppgift är färska juicer utmärkta. Bland grönsaker, var uppmärksam på morötter, sparris, rödbetor och gurka samt deras blandningar. Bland bären rekommenderas endast elderbärsaft - dock i mycket begränsade doser.
 • persilja Persilja, som vi vet, återställer fullständigt manlig styrka - det kommer att hjälpa och klara av prostatit. Persilja bör ätas rå, drick i form av juice på en matsked innan du äter 3 gånger om dagen, och du kan också använda persilja frön. För det första måste frön av persilja krossas noggrant och häll sedan kokande vatten från beräkningen av 4 matskedar per 200 ml kokande vatten och koka i 10-15 minuter. Ta medicinen ska vara minst 4-5 gånger om dagen i en mängd av 1 matsked.
 • Hemstearinljus Ljus för behandling av prostatit kan beredas med egna händer: du behöver 3 skedar rågmjöl, 1 ägg och en tesked honung. Från allt detta byt degen och bild ett tunt ljus och skicka sedan dem till frysen för att frysa. Behandlingsförloppet är 4 veckor, 2 ljus om dagen - på morgonen och på kvällen.
 • Ångbad från hassel Du behöver nya grenar av hassel - de måste koka i kokande vatten i 20 minuter och låt det brygga, varefter infusionen kan användas för ångbad. Efter proceduren är det bättre att gå till sängs på en gång under en varm filt. Behandlingsförloppet rekommenderas i minst 7 dagar - i regel är det tillräckligt.

Kom ihåg att en aktiv livsstil och måttlig fysisk aktivitet är en utmärkt profylax av prostatit, och kommer också att vara en bra hjälp i behandlingen.

Metoder för att behandla prostata hemma med folkmekanismer

Författare: Igor Radevich, Andrologist

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
(3 röster, genomsnitt: 3,7 av 5)


Att upprätthålla människors hälsa, att behandla prostata hemma är lättare än det verkar, eftersom det finns många effektiva och enkla sätt, tidtestade. Men varför är det så viktigt att ta hand om prostata och hur man behandlar prostatan ordentligt hemma? Du hittar svar på dessa frågor i vår artikel.

Kampen för prostata hälsa i hemmet

Prostatakörteln (prostata) är det unika organet hos den manliga kroppen. Hon är ansvarig för produktionen av prostatajuice, som ingår i spermierna och säkerställer spermatozoas livskraft.

Sjukdomar i prostata åtföljs ofta av en överträdelse av urinering, minskad styrka, en överträdelse av sexuell funktion hos män. Därför är det så viktigt att hantera deras tidiga förebyggande och behandling, inklusive självständigt och hemma. Här är några enkla sätt:

 • övningsterapi;
 • folk recept
 • sjukgymnastik;
 • rätt näring.

Allt detta gör att du kan minska obehagliga symtom (smärta, inflammation, nedsatt urinering), påskynda återhämtning eller förebygga sjukdomsuppkomsten. Nu om varje metod i mer detalj.

Övningar för prostata

En stillasittande livsstil är extremt skadlig för prostata. För att det ska kunna fungera utan "avbrott" krävs en bra blodtillförsel, vilket innebär att fysisk aktivitet krävs också.

Nedan följer några övningar som hjälper dig och din prostata att vara i form:

 1. Startpositionen är fotaxelbredd från varandra. Vi utför smidiga knäböjningar före parallellen med golvet. Under squat försök att inte sänka knäna och inte lyfta dina klackar från golvet, håll ryggen rak. Allt detta är viktigt att överväga för att kunna utföra knep på rätt sätt. Gör tre uppsättningar med 15 reps.
 2. Acceptera läget att "ligga på ryggen". Med ena hand, ta tag i benet i knäet och dra det till bröstet. Du måste göra övningen i sin tur: dra ett eller annat ben. Kör 10 reps per fot.
 3. Startpositionen är benen ihop, händerna på midjan. Med en rak rygg börjar du lyfta dina knän högt och göra steg på plats. Tre tillvägagångssätt för 20-30 steg.
 4. Ligga på ryggen. Lyft sedan benen vinkelrätt mot golvet, stöd dig själv i nedre delen med hjälp av händerna. Så det kommer alla att vara kända "björk". Fix i denna position i 1-2 minuter.
 5. Startpositionen sitter på golvet (benen ihop). Börja gå framåt, arbeta med bäckenet och skinkorna. Gör 10-15 sådana "steg" i tre tillvägagångssätt.

Speciella fysiska övningar förbättrar blodflödet i bäckenorganen, vilket hjälper till att behandla inflammation i körteln.

Förutom ovanstående komplex är promenader och simning mycket användbara. Men innan du börjar fysisk aktivitet hemma, prata med läkaren, kanske i ditt fall finns det några begränsningar.

Recept, tidtestad

Många människor vänder sig till folkrecept för att bota prostata. Vi representerar de mest effektiva och populära folkmedicinska läkemedlen för prostata hälsa:

 • Pumpa frön. En av de viktigaste folkmedicinska remedierna för prostatabehandling. Skalade råa frön kan konsumeras som färdigrätt, eller kan användas tillsammans med honung. På basis av pumpafröolja framställs suppositorier för män.
 • Produkter av biodling. För att bota adenom, prostatit, använde våra förfäder aktivt sådana folkmedicin för prostata, som honung, propolis, scum, pergue. De har antimikrobiell effekt, hjälper till att lindra inflammation. Ät 100 gram honung om dagen, uppdelad i flera receptioner, eller en tesked perga tre gånger om dagen innan du äter. Denna läckra och användbara botemedel hjälper till att behandla prostatit, adenom, inflammatoriska sjukdomar i det genitourära systemet hos män. Effektiv med prostatit suppositorier från propolis.
 • Licorice root. En folkmedicin för behandling av prostata som hjälper till att lindra inflammation, har en bakteriedödande effekt. Ta 50 ml före måltid. Det är bäst att köpa färdigförpackade medicinska råvaror på apoteket. I så fall hittar du detaljerade rekommendationer om förberedelsen av avkoket på förpackningen.
 • Hästkastanj. Extrakt från skorstenens frukter har använts sedan antiken för att behandla ett adenom, för att öka styrkan. På grund av sin venotoniska verkan förbättrar läkemedlet mikrocirkulationen och metaboliska processer i prostata.

Effektiviteten hos vissa växter i kampen mot prostatit är vetenskapligt beprövad, och på grundval av dessa har många läkemedel för män gjorts. Men än en gång uppmärksammar vi det faktum att folkbehandling av prostata, fytopreparationer endast kan kompletteras med drogterapi eller god profylax, men inte ett alternativ till läkares recept.

sjukgymnastik

Lokala lösningar och procedurer är ett bra sätt att förbättra blodcirkulationen, lindra smärta och inflammation. Överväg hur man behandlar prostata med fysioterapi:

 • Varma bad, enemas med kamille och calendula infusion: slappna av, lindra smärta, svullnad. Denna procedur är lätt att utföra hemma på egen hand.
 • Leran. Mudbehandling kan utföras både i kliniken och hemma. Smuts appliceras på midjan, skinkorna och låren, injiceras genom anusen.
 • Massage. Ett effektivt och enkelt förfarande för att förbättra prostatacancer, men vi rekommenderar inte att en man masserar prostata själv. Korrekt är detta förfarande kunnat utföra endast experten, det kan orsakas på huset. Dessutom finns kontraindikationer för dess genomförande, som du helt enkelt inte gissar.
 • Sjukgymnastik hemma med hjälp av specialinstrument och simulatorer för män som har en terapeutisk effekt på grund av magnetfält eller vibrationer.

En hälsosam rätt diet är det viktigaste inslaget i behandlingen av någon sjukdom, inklusive. inflammation i hankörteln.

Jag skulle vilja återkalla kontraindikationer och begränsningar för användningen av medicinsk utrustning. Innan du köper dem, kontakta alltid din läkare.

Rätt näring

Vi är vad vi äter. Självklart borde du inte använda användbara produkter som en panacea, du måste behandla prostatan enligt receptet hos läkaren. Rätt mat är vad som hjälper kroppen att bekämpa sjukdomen mer aktivt eller för att skydda sig från det. Hur ska du äta för att upprätthålla prostata hälsa?

 1. Det finns grönsaker, frukt, gröna. Tomater är speciellt användbara för förebyggande av cancer och adenom. Selleri, persilja, dill ökar kraften kraftigt, attraktion hos män.
 2. För att konsumera tillräckligt med vatten (cirka 1,5 liter per dag) minskar risken för urolithiasis.
 3. Eliminera fet, stekt och kryddig mat. Istället väljer du mager kött, ångad.
 4. Inkludera röd fisk, skaldjur i kosten. Var uppmärksam på ostron - produktrekordinnehavaren för innehållet av zink (det viktigaste elementet för män!)
 5. Drick inte alkohol, sluta röka.

Självklart är rätt nutrition framförallt en god vana med vilken man måste gå igenom livet. Först då kommer resultatet av terapi av någon sjukdom att märkas.

Som du kan se, är förebyggandet av prostata sjukdomar, deras behandling hemma och folkmedicin mycket nära relaterade till fytoterapi, motion och nutrition. Var aktiv, kolla på kosten och tänka inte på sjukdom, men om återhämtning, med denna attityd har du all chans att bota alla sjukdomar!

Metoder för behandling av prostatit med folkmekanismer

De flesta av de sjukdomar som påverkar människokroppen utvecklas mot bakgrund av fel livsstil som vi leder. Så, brist på rörelse, feta livsmedel och oregelbundna måltider, dålig ekologi och brist på omsorg för ens egen hälsa leder till störningar i vitala organens arbete.

Resultatet är systemdysfunktion och utveckling av olika sjukdomar. Så ofta, för att bli friskare, är det tillräckligt att bara ändra dina vanor och vända sig till naturens gåvor. För behandling av prostatit brukar välja produkter av biodling, örter och växter.

Prostatit och dess symtom

En av de vanligaste manliga sjukdomarna är prostatit. Även om det finns många orsaker till utvecklingen, börjar det från brist på rörelse. Med ett stillasittande och inaktivt sätt att leva i det lilla bäckens organ, stagnerar blodet, störs mikrocirkulationen i organen och musklerna i människans underkropp. Stagnerat blod blir en gynnsam miljö för utvecklingen av olika mikroorganismer, och när patogena mikroorganismer genom urinsystemet tränger in i en mans kropp börjar inflammationer utvecklas.

Symtom på prostatit är bekant för nästan alla medlemmar i det starkare könet över 50 år gammal. Dessa är:

 • kränkningar av urinering
 • smärta när man går på toaletten
 • värk i smärtan i underlivet;
 • Brott mot utlösning;
 • minskad libido.

Många män är generad av detta problem, anser att de är naturliga för sin ålder och inte rusar för att se en läkare. Detta leder till försämring av hälsan, övergången av sjukdomen till en kronisk form, utseendet av svåra komplikationer.

VIKTIGT. Prostatit är en mycket farlig sjukdom, eftersom det kan orsaka uppkomsten av sådana allvarliga sjukdomar som prostata adenom och prostatacancer.

Om det inte finns någon önskan att konsultera en läkare och obehagliga symptom förvärras, kan man tillgripa traditionell medicin. Men även om alla folkrättsmedel för prostatit är tidtestade och inte kan skada kroppen, är det fortfarande värt att rådfråga en specialist innan de används. Om självständig behandling inte leder till hjälp, krävs professionell hjälp.

Sjukgymnastik - det första botemedlet för manliga sjukdomar

Eftersom orsaken till sjukdomen är stagnation av blod i ett litet bäcken, måste det elimineras. Därför kommer prostata prostata och prostata adenom att hjälpa till med vanliga knep. Det finns nästan inga restriktioner för en sådan "recept", men det finns situationer där endast den fysiska belastningen är maktlös.

Innan du börjar bli av med prostatit hos män, måste du ta reda på arten av sjukdomen. Om inflammationen i prostatakörteln orsakas av bakterier, det vill säga en patogen mikroflora, kommer inte bara fysiska övningar att räcka. Men med inflammationer i samband med nedsatt blodflöde kommer övningarna att ge bra resultat.

Squats bör utföras korrekt. För att göra detta måste du placera fötterna bredare än axlarna, höja armarna och göra en djup squat. Men skinkorna ska falla under knäna. Andning spelar också en viktig roll: vid utandning är det nödvändigt att sänka, vid inandning - att stiga. Sådana rörelser bör utföras minst 100.

VIKTIGT. Ett hundra sit-ups är lägst för att börja klasser. Så snart musklerna blir starkare måste antalet knep ökas eller flera tillvägagångssätt bör vidtas.

Första gången att sluta hantera kommer det att vara smärta i benen. Detta är en av de uppenbara tecknen på sjukdomen: En felaktig blodtillförsel till underdelen av kroppen påverkar kalv- och höftmusklerna. Squat ska vara så ofta som möjligt, men inte varje äldre man kan genast ha en sådan last, så börja rekommendera med lektioner två gånger i veckan. Ett annat alternativ är att göra ett mindre antal sit-ups, men i några få tillvägagångssätt.

Så du kan sitta ner 30 gånger, ta en paus i 2-3 minuter, ta ett andra tillvägagångssätt, slappna av igen och avsluta sessionen. Gradvis kommer musklerna att bli starkare, symtomen på sjukdomen kommer att minska, och det blir möjligt att enkelt genomföra ett komplett utbud av aktiviteter.

Om den fysiska förberedelsen av en man är bra, kan squats kompletteras med andra friska övningar. Effektiv vid behandling av blodstasis "sax" och benen i ett benäget läge. Sådana lektioner börjar med 20 gånger och tar upp till 50.

Om sjukdomen har inträffat nyligen, är dess symptom inte uttalad starkt, och det finns inga andra kroniska sjukdomar för en man. En sådan fysisk belastning kommer att hjälpa till att bli av med sjukdomen utan medicinering.

Antibiotika för bakteriell inflammation

Om arten av sjukdomen är bakteriell kan man inte göra utan att ta antibiotika. Vanligtvis ordinerar läkare ganska dyra preparat av komplexa åtgärder, men om en bakteriekultur inte tidigare har utförts på bakteriens känslighet för antibiotikumet, kommer ett sådant läkemedel inte att vara effektivt.

Därför kan du be behandlingsspecialisten att utse Biseptol. Detta läkemedel har varit känt under årtionden och det hjälper i fall då en annan behandling är maktlös eller inte ger de förväntade resultaten.

Enligt kliniska studier behandlar Biseptol både akut och kronisk inflammation i prostata på bara två veckor. Behandlingen görs hemma, men patienten undersöks före och efter kursen för att utvärdera resultaten av behandlingen.

VIKTIGT. Den exakta dosen och varaktigheten av administreringen bestäms av läkaren. Vanligtvis överensstämmer hans möten med de rekommendationer som anges i anvisningarna för användning av läkemedlet: två tabletter två gånger om dagen.

Komponenterna väljs med beaktande av inverkan på alla representanter för patogen mikroflora: bakterier, svampar, virus. Biseptol tillåter dem inte att föröka sig, vilket innebär att mikroorganismer helt enkelt dör, vilket leder till slutet av den inflammatoriska processen. Förutom prostatit, kommer läkemedlet att bli av med smittsamma sjukdomar som har påverkat urinsystemet, om det finns några.

Biseptol, liksom alla antibiotika, har kontraindikationer för användningen, vilket bör beaktas innan behandling påbörjas. Så, läkemedlet är inte förskrivet till personer med:

 • njurar och levers patologier
 • störningar i blodbildning
 • allergi mot läkemedlets komponenter.

Vanligtvis vet patienten om sådana sjukdomar och kan självständigt bestämma om medicinen är lämplig för honom. Men att ta Biseptol hemma är det viktigt att noggrant övervaka hur kroppen reagerar på denna åtgärd. Det faktum att kroppen reagerar dåligt på drogen kommer att berätta för sådana symptom:

 • akut smärta i huvudet;
 • yrsel;
 • resi i tarmarna;
 • vägran att äta
 • smakförändring.

Risken för överdosering av drog är benmärgsskada. Det är svårt att märka manifestationerna av en sådan patologi på en gång, därför är det viktigt att övervaka de biokemiska parametrarna hos patientens blod under behandlingen med Biseptolum. Om analysen visar en avvikelse från friska normer, stoppas behandlingen omedelbart. Det finns också en risk för att läkemedlet plötsligt återkallas. Eventuellt förvärras symtomen på sjukdomen, ökad inflammation och infästning av sekundär infektion, uppkomsten av hög kroppstemperatur.

Och även om de flesta patienter bara ger positiv feedback om detta läkemedel och hävdar att det hjälper nästan direkt (manifestationerna försvinner några timmar efter det att det första pillret tagits), och även i de mest försummade fallen rekommenderas det inte att behandlas oberoende.

Honung och Bee Products

Behandling av kronisk inflammation på människors sätt är också möjligt, och honung är bäst vid detta stadium av sjukdomen. Denna härdande produkt kompletterar perfekt medicinsk terapi, stöder kroppen med antibiotika, förbättrar immuniteten och främjar återhämtningen av hela kroppen hos en man.

VIKTIGT. De enda kontraindikationerna för sådan behandling är allergiska mot biprodukter och närvaro av diabetes: Både sjukdomar kan orsaka allvarliga reaktioner i kroppen och orsaka patientens död.

Det är viktigt att välja rätt produkt: honung bör vara naturlig, helst lind eller örtaktig. Eftersom minst tio kilo av produkten krävs för behandling, är det nödvändigt att ta hand om sitt köp. Om möjligt kan du besöka mässan eller gå till en privat apiary, på sådana ställen är honung väldigt naturlig.

Hur man behandlar prostatit med honung? Det är väldigt enkelt. Det är nog att äta det och dricka det med grönt eller svart te. Den dagliga dosen bör vara från 100 till 200 gram.

Honung är bättre "vprikusku", och rör inte in en het vätska: där kommer han att förlora sina läkningshärdigheter. Sådan behandling fungerar inte omedelbart, det tar flera dagar innan sjukdoms manifestationer börjar försvinna.

Först försvinner problemen med urinering, då smärtar smärtan. Men även om tecken på en sjukdom försvinner, är det viktigt att avsluta behandlingen, och därefter att införa honung i din dagliga kost. Finns i stora doser är inte nödvändigt för att förebygga tillräckligt med 1 tsk honung per dag.

Hjälp med prostatit folk recept som baseras på medicinska örter, som också kan kompletteras med honung. Så, i slutet av huvudrätten, utsedd av läkaren, kan du återställa kroppen och fixa resultaten med honung och celandine.

Du kan köpa celandine i ett apotek eller, om så önskas, samla det själv på våren. Buljongen bereds enligt följande:

 1. 3 msk. l. torra örter häll 0,7 liter kokande vatten, sätt på ett vattenbad och tantalize i ungefär en kvart i timmen.
 2. Därefter får buljongen svalna vid rumstemperatur till 50-55 grader och filtreras genom gasbindning, avlägsna gräsresterna.
 3. Lös 0,5 kg naturlig honung i den resulterande vätskan.

Den erhållna drycken hälles i en glasbehållare och lagras i kylan. Ta det tre gånger om dagen på en matsked innan du äter. Sådan behandling har vissa begränsningar: fullständigt avslag på alkoholhaltiga drycker och eventuella mediciner.

Sådan behandling av prostatit bör kompletteras med havrebuljong. Den är beredd på samma sätt med ett avkok av celandine, men lägg inte till honung. Drick en drink tre gånger om dagen, oavsett måltiden med ett glas. Buljongen tas enligt ordningen: 5 dagars behandling och 2 dagars paus i två månader. Under denna behandling är stark fysisk stress på bäckensbottenmusklerna och prostatastmassagen förbjuden. Men cardio spel visas: du kan göra jogging, simning och promenader.

Sådan behandling med folkmetoder ger endast bra och långvariga resultat om patienten har slutfört en fullständig kurs och följt alla behandlingsreglerna. Förbättring av välbefinnande kommer efter 7-10 dagar, och inom två veckor försvinner symtomen på sjukdomen helt. Enligt patienterna hjälpte denna terapi till och med de män som enligt läkarna, förutom operationen, inte kunde hjälpa till.

Pumpa frön från prostatit

Att behandla prostatit på folkvägar började i antiken och hjälpte till att pumpa frön i detta. Denna grönsak är inte bara tillgänglig i vår region, men det är bara ett lagerhus av alla typer av vitaminer, spårämnen och näringsämnen. Basen av pumpafrön är zink, vilket helt enkelt är oumbärligt för människors hälsa. Det första sättet att bekämpa sjukdomen är att äta 30 solrosfrön före middagen. I denna mängd frön ingår den dagliga dosen av mikroelementet som är nödvändigt för organismens hälsosamma funktion.

Du kan kombinera frön med en annan läkande produkt - honung. För att göra detta rengörs 0,5 kg frön (alltid fräsch, inte stekt), slipas i en mixer eller köttkvarn och blandas med 200 g biprodukt. Från blandningen rulla bollarnas storlek och lägg dem till kylskåpet. Flera bitar lämnas vid rumstemperatur, fyller dagligen för att hålla bollarna varma. Denna "korn" äts varje dag i 30 minuter före lunch och middag.

VIKTIGT. Pumpa-honungskula kan inte sväljas omedelbart, det måste sakta tuggas och hålla i munnen i flera minuter.

Behandlingsförloppet är obegränsad, med undantag för den tid då dessa bollar äts. Effekten av sådan behandling är väldigt långlivad och långvarig. Därför rekommenderas en sådan behandling att inte utföras mer än en gång per år. Det är bättre att göra detta på hösten, under säsongen. Så kroppen kommer att få den nödvändiga försörjningen av mikroelement för hela vintern och våren, när användbara ämnen är extremt nödvändiga.

Träd som skyddar människors hälsa

För att övervinna prostatit kommer hjälp och infusion av hasselnöt. För buljongen behöver du barken på hasseln eller dess torkade blad. Om möjligt kan dessa komponenter användas växelvis, så de kompletterar varandra med användbara ämnen.

För infusionen behöver du 30 gram torkad produkt, som hälls 200 ml kokande vatten. Om bladen bryggas ska drycken infuseras i 30 minuter, det tar minst en timme för barken. Vidare filtreras drycken genom gasbindning och berusad i fyra doser under dagen. Löv bör tas färskt varje gång, och barken kan bryggas 3-4 gånger. Behandlingsförloppet är 7-10 dagar.

En bra effekt i kampen mot den manliga sjukdomen är asp. Hennes bark kan också samlas in ensam eller köpas på apoteket som redan har torkats. Om produkten samlas in oberoende, bör den ske i början av våren, innan de första knopparna och löven visas på trädet.

Den här tiden kallas tiden för saprörelse, och den kommer efter den 15 april. Barken ska tas från mogna träd, där dess lager är ungefär en halv centimeter. Den uppsamlade produkten torkas på en torr plats, males och lagras i en pappers- eller tygpåse.

För att göra tinkturen, 3 msk. skedar av den färdiga produkten. Den sätts i en glasbehållare, häll 0,2 liter vodka så att vätskan helt täcker barken. Behållaren är tätt stängd med lock och avlägsnats från solljus i 14 dagar. Ytterligare tinktur filtreras genom ett bandage och placeras igen i ett glasbehållare.

Ta infusion bör spädas: 20 droppar terapeutisk vätska blandas med 2 msk. skedar med vatten eller osötat te och dryck före måltider tre gånger om dagen. Den beredda mängden tinktur är tillräcklig för en fullständig behandling, som vanligtvis varar ungefär tre månader.

Medicinska örter från prostatit

Hur bota prostatit i kronisk form eller ett försummat stadium? Kommer att hjälpa malurt. Denna ört lyckas framgångsrikt med några inflammatoriska processer, oavsett orsaken som orsakade dem. Det är effektivt för bakteriens karaktär av sjukdomen, svamp och pyogena infektioner.

För behandling krävs endast 100 gram av den färdiga torra produkten. De torkade stammarna bör knådas och gnidas i fint damm. Den resulterande blandningen siktas genom en sikta och uppdelas i två delar: det grundaste dammet kommer att förbrukas inuti det torra, och från större partiklar kommer det att vara nödvändigt att förbereda en infusion till vilken urinröret sprutas.

Nackdelen med denna behandling är den bittera smaken av örten, men det är denna bitterhet som är botande. Dessa bittra ingredienser kombineras med matsmältningsjuice, som hjälper till att förstöra den patogena mikrofloran och renar kroppen av dess rester.

Terapi utförs enligt ordningen. Tre dagar måste sväljas med en nypa siktad damm. Först i munnen kombineras det med saliv, tvättas sedan ner med vatten eller te utan socker. Sådana knep görs varannan timme under dagen, även på natten. Därefter en paus i fyra dagar, varefter du igen kan använda damm av malurt, men redan 5-6 gånger om dagen.

Oral mottagning kompletteras nödvändigtvis genom att skölja anus och urinrör varje kväll. Förbered en enema på grundval av större gräspartiklar kvar efter siktning. En tesked gräs blandas med 1 liter kokande vatten, täckt med lock och får svalna till en temperatur på 40 grader. Den erhållna infusionen renas från gräsresterna. 50 ml vätska injiceras i anusen, ytterligare 50 ml i urinröret.

VIKTIGT. Injektionen i urinröret görs enligt följande: Spetsen på sprutan med minsta diameter pressas ordentligt mot öppningen i penisens huvud och instrumentets päron är kraftigt komprimerad. Det är också nödvändigt att överensstämma med dagens temperaturreglering: För varmt skadar mucosa av inre organ, för kallt - kommer inte att få den korrekta effekten.

Om proceduren utförs korrekt efter några dagar kommer emanationer av en mörkgul eller brun färg att visas från urinröret. Att vara rädd för detta fenomen är inte nödvändigt - så pus, den grundläggande följeslagaren av en kronisk prostatit lämnar kroppen. Tvättning sker inom en vecka, eller tills infusionen är avslutad.

Behandling med malurt kräver att vissa dietregler följs. Från menyn är alla produkter av animaliskt ursprung, konserver, konfektprodukter, mjölk och dess derivat uteslutna. Bröd ska ersättas med brödsmulor eller bröd, som kan ätas högst 200 gram per dag. Starkt förbjudna alkoholhaltiga drycker och nikotin. Basen av näring bör vara spannmål, färska grönsaker och frukter, liksom vegetabilisk olja.

Terapi kommer inte att bli lätt, i samband med behandling kan vara exacerbation av kroniska sjukdomar, trötthet, smärta i lederna. Men dessa symptom passerar snabbt, liksom manifestationer av en allvarlig manlig sjukdom.

De första tecknen på prostatit. Behandling av prostatit med folkmekanismer

Män gillar inte att gå till läkare. Varför - vem vet! Endera för upptagen att sitta i linje framför läkarmottagningen, eller bara rädd för människor i vita rockar. Var det som möjligt, även med en så allvarlig sjukdom som prostatit, föredrar starkt sex ofta att behandlas oberoende. Denna artikel är främst riktad till sådana älskare av hemma självläkning, och det kommer att ta upp frågan om att behandla prostatit med folkmedicin.

Vad är prostatit?

Prostatakörteln kallas andra människans hjärta - är kroppen av en liten storlek, som ligger mellan symfysen och ändtarmen. Inflammation av prostata är en sjukdom som kallas prostatit. Tyvärr är sjukdomen inte så sällsynt.

Olika medicinska källor säger att i Ryssland är antalet män med prostatit mellan 35 och 70% av befolkningen. Regioner ger olika statistik. Lider av denna sjukdom för omkring två tredjedelar går till doktorn, och resten, uppenbarligen försöker så mycket som möjligt för att ta reda på vad som är behandling av prostatit folkmusik rättsmedel, och försök att hantera sjukdomen på egen hand.

De första symptomen

Som du vet är någon sjukdom bäst att börja behandla i början, utan att vänta tills det går i kronisk form. Om en man störs av episodiskt obehag i ljummen, i huvudet på penis och testiklar kan detta vara de första tecknen på prostatit. Dessutom bör representanter för det starkare könet varna det så kallade "sista droppsyndromet". Denna ofrivilliga, okontrollerade frisättning av en droppe urin efter urinering fullbordades under sittande.

Ibland uppvisar prostatit sig omedelbart i en akut form, och dess tecken kan inte förbises. Patientens erfarenheter:

 • skarp, skarp smärta i ljummen, i perineum, testiklar och över pubis;
 • frekvent, mycket smärtsam och svår urinering;
 • känsla av smärta under avföring
 • ökning i kroppstemperatur till 38-39 ° C;
 • försvagning av erektion
 • svaghet, svettning, generell dålig hälsa.

Om du går till en läkare kan han diagnostisera prostatit. Symptom, behandling och uppföljningsåtgärder, så att sjukdomen inte återkommer igen - allt detta är i direkt relation med varandra.

Symptomatologin för kronisk form av sjukdomen är mycket lik akut, utan dessutom kan också lägga till en betydande försvagning och försämring av sexuell känsla och utseende av flytningar från urinröret under tarmrörelserna. Behandling av kronisk prostatit, såväl som akut, tilldelas bäst en urolog eller andrologist.

Möjliga orsaker till sjukdomen

Inflammation av prostata kan uppstå av många anledningar. För det första kan patologi orsakas av virus, bakterier eller svampar. För det andra är orsaken till sjukdomen ofta stagnation av prostatens och blodets hemlighet i venerna i detta lilla organ, vilket kan bidra till det oregelbundna sexuella livet.

Stagnanta fenomen kan också provoceras av sedentärt eller stillasittande sätt att leva, genom att ha för täta kläder och genom att missbruka hårdlut. Dessutom hormonella störningar, störningar i immunsystemet, förekomst av infektiös foci i kroppen där bakterier kan komma in i prostata, - allt detta kan orsaka prostatit. Symtom (behandling av folk rättsmedel kan ge viss lättnad, men inte utrota problemet) obehagliga, men snabb tillgång till specialisthjälp öka chanserna för återhämtning. Varför är självläkning ofta ineffektiv? Faktum är att utan analys och professionell diagnos kan det vara svårt att fastställa den sanna orsaken till sjukdomen. Och det betyder att även efter en framgångsrik botemedel kan den återvända. För de som, på grund av vissa omständigheter, inte vill tillgripa läkares hjälp, kommer folkmedicinsk recept som ger de bästa resultaten med prostatit att ges nedan.

Traditionella metoder för medicin

Vid komplex behandling av prostatit används ofta fyto-läkemedel. "LIKOPROFIT®" är ett komplex av naturliga komponenter. Komponenter "LIKOPROFIT®" selektivt ansamlas i prostatavävnaden, minskar manifestationerna av inflammation, öka den skyddande funktionen, skydda celler från skada genom fria radikaler och processkontroll kraftig tillväxt av prostatavävnader. På grund av den komplexa och balanserade kompositionen elimineras svårigheterna i samband med urinering, försvagning av smärtssyndromet. (1) Komponenterna i "LIKOPROFIT®" på en bakgrund av standardterapi för att effektivt påverka de viktigaste symptomen på kronisk prostatit, bidra till en förbättring av urinering: minska frekvensen av urinering och öka urinflödet, må bättre och har en reparativ effekt hos patienter med kronisk prostatit

Behandling med propolisstearin

Propolis har som bekant mycket kraftiga antispasmodiska och antibakteriella egenskaper. Det är därför folkmedicin använder framgångsrikt denna botemedel mot inflammation i prostata. Behandling av prostatit hos män med propolis är användningen av tinkturer, salvor och suppositorier som är beredda på grundval av detta.

Suppositorier (med rätt skick) kan enkelt göras hemma. För detta gör du ett rent extrakt av propolis i en mängd av 0,1 g och 2 g kakaosmör, blanda båda ingredienserna och bilda små ljus manuellt. Detta är dock inte det enda receptet.

Här är ett annat tips för oberoende tillverkningsstolpiller: Smält 200g något fett bas, lägga till 40-60 g krossade propolis väl, blanda väl. När blandningen blir homogen, tillsätt ett vax, omrör blandningen sedimentera, dräneras därefter, den resulterande toppen, kyler, skars i bitar per vikt av 5 g och den form av dessa ljus.

Suppositorier måste införas i anus varje kväll innan de lägger sig. Behandlingstiden är en månad. Då är det en paus i 4-6 veckor, varefter en månads behandling följs igen. Totalt måste du slutföra 3 kurser. Det rekommenderas att kombinera sådan behandling med intag av en läkemedelsblandning bestående av 10 g propolis och 90 g honung. Ta denna förening bör vara på en tesked (tre gånger om dagen) i en månad.

Salva och tinktur baserad på propolis

Den populära behandlingen av prostatit med propolisktinktur och salva är inte dåligt. För att göra den senare behöver du 30 g propolis för att blanda bra med olivolja eller solrosolja. Gör det bäst i ett vattenbad. Den resulterande kompositionen bör smörjas av perinealområdet inom 14 dagar.

Förbered tinkturen är också lätt: i 96% alkohol lös propolisen i en andel av 1: 2 och lägg den i 2 veckor på en sval och mörk plats. Från tid till annan ska tinkturen skakas. Vid slutet av denna period ska infusionen filtreras. Nu kan du genomföra en behandling. 30-40 droppar tinktur löses i mjölk eller vatten och tas någonstans en halvtimme före en måltid. Hela kursen tar en månad. Kakan som kvarstår efter perkolering, det är inte nödvändigt att kasta ut - det är perfekt för suppositorier.

Tinkturer, salvor och ljus baserade på propolis lindrar smärta, minskar storleken på inflammerad prostata, normaliserar dess arbetsfunktioner och urinflödet, förbättrar den sjuka människans övergripande välbefinnande.

Behandling av prostatit med örter och växter

Traditionella medicinska orter till läkningskraften hos olika örter vid behandling av många sjukdomar och prostatit är inget undantag. Det finns många växter från vilka det är möjligt att göra buljonger och infusioner, vilket är bra för förekomsten av denna patologi. Här är deras lista:

 • persilja;
 • kastanjer;
 • hassel;
 • vintergrön och vintergrön
 • calendula;
 • nässlor;
 • fänkål;
 • rölleka;
 • harv fältet;
 • mjölon;
 • cyanos;
 • adonis;
 • pumpa.

Från persilja förbereda saften, som krävs för att ta en halvtimme innan måltiderna på en matsked 3 gånger om dagen. Också ett avkok av fröna från denna växt är bra. Persilja tar snabbt bort inflammation och återställer sexuell funktion.

Vid behandling av kastanjer används inte själva kärnorna, men deras skal med nålar. De behöver bara brygga och dricka istället för te. En sådan drink har en mycket fördelaktig effekt på prostatakörteln.

Pumpa frön kan göra hembehandling av prostatit mycket effektiv! Det är trots allt ett av de mest effektiva sätten, som från gamla tider alla häxedoktorer och traditionella healare använde. Pumpa frön innehåller mycket zink, ett kemiskt element som varje man behöver. De kan ätas hela, i en krossad form innan de äts eller blandas med honung.

Användning av avkok från löv och bark av en hassel för behandling av en prostatit - för en bra variant! Dessa ingredienser är bättre att brygga och dricka växelvis på ett kvarts glas 3-4 gånger om dagen. Relief bör komma i en vecka.

Från saft av äppelbär, persilja, skal av kastanjer, buljong av bärbär, primrose och kullrot, är det möjligt att förbereda en utmärkt läkande infusion. Ta läkemedlet ska ligga inom två till tre veckor, efter denna period börjar symtomen på sjukdomen recede. Sinyuha kan brygga och dricka buljong från det, både med kronisk och med akut prostatit, men till exempel adonis visas bara i kroniska sjukdomsförloppet. Båda växterna bäst bryggas färskt, dvs direkt från sängen.

hydroterapi

Behandling av prostatit med folkrättsmedel skulle vara väl kompletterat med hydroterapi. För detta kan du göra varma (ej högre än 43 grader) sessilbad eller uppvärmning av mikrocykler (upp till 38 grader). Mjölk och oljeblandningar och avkok från sväng, kamomill och salvia kan sättas till vattnet. Viktigt: I det akuta skedet av sjukdomen kan varma bad vara skadliga, innan de gör det, måste du konsultera en läkare.

En bra lugnande och avslappnande effekt producerar vanliga bad, vars temperatur inte överstiger kroppstemperaturen (36 grader). Ta dem inte mer än 10-20 minuter. Heta (41-43 grader) bad är också acceptabla - de kan lindra smärta när man kontraherar muskler och agerar avslappnande när de överexciteras. Se till att hjärtområdet inte täcks av vatten! Efter proceduren måste du ta en kall dusch med bekväm temperatur.

Behandling med juice

Sokoterapiya kan också komplettera behandlingen av prostatit. Recensioner säger att denna metod är mycket effektiv, men har några biverkningar. Faktum är att saftblandningen, vars recept kommer att ges nedan, aktivt främjar upplösningen av stenar och sand i njurarna och gallblåsan och deras efterföljande utsöndring från kroppen, och detta kan åtföljas av svåra smärtbesvär.

Gå nu direkt till receptet: du måste förbereda en blandning av betor, gurka och morotsjuice och drick detta multivitamin färskt i en halv kopp 3-4 gånger om dagen. Kurs - några veckor. Det är mycket viktigt: färskpressad betersaft kan inte vara full, du måste ge det några timmar att lösa.

Glinoterapiya

Behandling av prostatit hos män är möjligt med glinoterapii. Det viktigaste - att hitta en lämplig råvara för förfarandet. Leran måste sökas efter. Djupt produkten har större biologisk aktivitet än ytan i stenbrott, i kontinuitet, t.. Nödvändiga medel tillgängliga på apoteket. Det är bäst att använda djupblå lera. Är det nödvändigt att dra i buljong eller infusion av medicinalväxter till konsistensen av en mycket tjock grädde och sedan bilda en kaka tjocklek av 3,2 cm, och sätta på det område av prostatakörteln för att fixera bandage. Ovanifrån det rekommenderas att sätta ylletyg, insvept varmt i en filt och ligga ner under 2 timmar.

Under en sådan procedur kan en patient störas av tillräckligt stor smärta, det är nödvändigt att uthärda det. Närvaron av smärta innebär att leran fungerar, och rengöringen är i full gång. Efter två timmar kan en sådan tårta få en obehaglig lukt, vilket indikerar den stora mängden toxiner som den kan dra ur kroppen. Användad lera ska kastas bort, eller, ännu bättre, begravd i marken. Till anteckningen: Efter proceduren kan du inte gå ut på gatan, det är bättre att stanna varmt ett tag.

Daglig gymnastik

Effektiv behandling av prostatit är osannolikt att det är möjligt utan daglig träning. Det bör komma ihåg att ofta en stillasittande livsstil leder till inflammation i prostatakörteln. Efter det akuta skedet av sjukdomen har gått, kan och bör du göra morgonövningar, simma, gå i frisk luft eller lätta jogging. Det finns övningar speciellt utformade för sådana patienter. De förbättrar blodflödet aktivt i bäckenet. Nedan följer en uppsättning sådana övningar:

 • Halvklingor och efterföljande utspädning av knäna till sidorna.
 • Alternativ lyftning av knä böjda vid knäna.
 • Rolling ligger på bollen, placerad under magen, med betoning på händerna.
 • Från det benägna läget lyfter man upp bäckenet.
 • Avel av knä böjda vid knäna i den bakre positionen.

Alla övningar upprepas 10 gånger. Och viktigast av allt - glöm inte regelbundenheten i klasserna!

Hur man äter med prostatit?

Behöver du någon speciell diet för behandling av prostatit? Symtom (behandling av denna sjukdom kan inte kallas snabb) kan lindras mycket om du äter rätt och utesluter ett antal skadliga livsmedel från kosten. När inflammation i prostata ska överges röka och kryddiga rätter, oavsett hur läckra de är! Olika pickles, konserver, inklusive hemlagad beredning, måste också raderas från menyn. Dessutom gäller förbudet för alkohol, rädisa, rädisa, kryddig kryddor, muffins, godis, starkt kaffe, te. När det gäller vitlök och lök kan de ätas, men endast i små kvantiteter.

Prostatit patienter visade en varierad kost som innehåller mejeriprodukter, ost, nötter, frön (särskilt pumpa), magert kött och fisk, olika spannmål, grönsaker, frukt. Det är särskilt viktigt att äta mat som innehåller zink :. baljväxter, kycklinglever, havsfisk, olika skaldjur, grapefrukt, äpplen, bär (hallon, vinbär), honung, selleri, rödbetor, tomater, bakad potatis, etc. Som ni kan se, kraften kan vara mycket varierad och välsmakande.

Användbara tips

Det finns olika behandlingar för prostatit. Några av dem fick höra i den här artikeln. Förutom dem vill jag ge ett antal användbara tips som hjälper till med inflammation i prostata.

 • Det är nödvändigt att undvika hypotermi, och inte bara på gatan utan också inomhus.
 • När du sitter på en stol måste du klämma skinkorna. Om det finns ett sådant tillfälle är det bättre att inte sitta ner, men stå upp.
 • Prostata är användbar massage, eftersom den inte levereras tillräckligt med blod. Det är inte överflödigt att göra det en gång i veckan eller oftare. För detta införs ett finger i anuset. Det mest praktiska sättet att göra det här är att hoppa.
 • Efter att ha använt toaletten kan vara med hjälp av en liten spruta in i ändtarmen kamomillte - det är mycket väl lindrar inflammation.

Vilket är bättre: Folkmetoder för behandling eller hjälp av professionella läkare?

Det bör förstås att behandling av prostatit med folkmekanismer inte kan tas till grund. Dessa är ganska kompletterande åtgärder som kompletterar den terapi som föreskrivs av urologen och andrologen. Särskilt denna anmärkning gäller det akuta skedet av sjukdomen. Om tiden inte får kvalificerad sjukvård, kan sjukdomen gå för en mycket dramatisk scenario och resulterar i en central varig inflammation - abscess i prostatakörteln.

Kronisk prostatit kan flöda böljande, med periodiska förbättringar, och det här tillståndet håller ibland i åratal. Remission kan falskt uppfattas av människan som en komplett botemedel, men den här gången den inflammatoriska processen kan transparent sträcka sig längre längs urinvägarna. Som du vet kan det inte leda till något bra. Så med de första misstanke om prostatainflammation är det bäst att besöka en läkare så snart som möjligt. Sådana ord - inte försöka skrämma, och en önskan att hjälpa till att bota en så svår sjukdom som prostatit. Var frisk!

* Instruktioner för användning av kosttillskott till mat LYKOPROFIT® 1. Spivak L.G. Effekt och säkerhet för Lycoprofit ® hos patienter med kronisk prostatit och prostatisk adenom. Urology. 2013, nr 2, sid. 118-122.