Huvud
Behandling

Suppositorier från prostatit baserat på propolis: namn, bruksanvisningar och deras oberoende tillverkning

När en man har en prostatakörtel, är hans diagnos prostatit. Statistiken hävdar att även för 30-åringar står denna sjukdom för 45 till 85% av alla urologiska sjukdomar. Prostatit är akut och kronisk, infektiös och icke-infektiös, ibland med abscessing, liksom tumör natur.

Det finns många orsaker som leder till inflammation i prostatakörteln. Sänkt immunitet, en stillasittande och inaktiv livsstil, hypotermi, långvarig avhållsamhet från samlag, genitala infektioner, komplikationer efter rörelsebäckenorganen, förekomst av foci av kroniska infektioner, aggressiva och ogynnsam miljö - alla dessa faktorer provocera prostatit.

I medicinsk praktik, många metoder, metoder och olika mediciner för att eliminera problem med prostatakörteln. För närvarande förtjänar användningen av suppositorier med propolis från prostatit, som skiljer sig från andra läkemedel med sin säkerhet och kliniskt beprövade effekt, särskild uppmärksamhet.

Egenskaper för propolis

Bilim eller propolis är en naturlig, naturlig substans, mottagen av bin. Den har bra biologisk aktivitet. Det är därför det används för att behandla många sjukdomar.

Bilimmen har en hartsartad konsistens, dess färg varierar från mörkgrön till mörkbrun. Bin får detta ämne genom att fermentera klibbiga ämnen som samlas in från njurarna av träd.

I nässlorna desinficerar de dem med celler i honungskläder innan de lägger ägg i livmodern, reparerar sprickor och sprickor. Vid upptäckt av främmande föremål, insekter och små gnagare isoleras biet propolis och mumifieras, vilket håller mikroklimatet i bikupan.

Bilim har en ganska komplex komposition. Det innehåller flavonoider, många spårämnen, aminosyror (inklusive den väsentliga), vitaminer, essentiella oljor, antifungala och antibiotiska komponenter, pollen, vax, och olika enzymer.

Tack vare den rika kompositionen och dess egenskaper förbättrar bipropolis lokal mikrocirkulation och näring av vävnader och har även:

De angivna egenskaperna är oersättliga för behandling av prostatit av olika etiologi.

Fördelar och nackdelar med propolis ljus

Detta läkemedel har fördelar och nackdelar. Men det finns inget alternativ, eftersom salvor med denna sjukdom är ineffektiva.

Positiva egenskaper hos suppositorier med propolis:

 • rektala suppositorier är lätta att använda, patienten kan enkelt gå in dem på egen hand, utan att ens ägna familjemedlemmar till deras problem;
 • De naturliga komponenterna av suppositorier är kompatibla med andra läkemedel och är säkra på kroppen.
 • de hjälper verkligen med prostatit och i passerar behandla andra sjukdomar (till exempel hemorrojder).

Propolisljus är extremt sällsynta, men kan fortfarande orsaka negativa reaktioner från kroppen. Detta är deras nackdel. Vanligtvis är en allergi associerad med intolerans mot kroppen av biprodukter eller andra aktiva substanser som utgör deras sammansättning. Allergiska reaktioner kan uppstå som hudutslag, rodnad, klåda, smärta i form av nedskärningar och även Quinckes ödem.

Behandlingsschema

Suppositorier med propolis är ordinerad huvudsakligen för prostatit. Och på grund av dess unika sammansättning och hög biologisk aktivitet kan användas som ett fortifieringsmedel med försvagad immunitet, metaboliska störningar.

Ibland ordineras de som hjälpmedel efter svåra sjukdomar.

Beroende på syftet och arten av sjukdomen förskrivs olika typer av propolisstearin, och en individuell behandlingssätt väljs. Stearinlys med propolis appliceras basalt på ett enda stötpiller per dag. Varaktigheten av kursen kan vara från tio dagar till en månad.

Typ av ljus och det nödvändiga behandlingsschemat väljs ut för en viss person. Läkaren tar hänsyn till förekomsten av allergier, patientens nuvarande tillstånd, sjukdomens komplexitet och natur. Därför bör behandlingsschemat väljas av läkaren.

De mest kända ljusen med propolis

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

För närvarande realiseras flera typer av rektala suppositorier innehållande propolis i apoteksnätverket, inklusive olika ytterligare komponenter som korrigerar och kompletterar åtgärden av suppositorier.

De vanligaste typerna av ljus är:

 • Prostopin, där biodlingskomponenterna (royal jelly, pergu, honung) ingår. De har en generell förstärkning, immunostimulerande tonisk effekt;
 • Hemo-Pro - suppositorier som innehåller växtextrakt (Johannesört, vinbär, kastanj, aloe, rue och havtornsolja). På grund av deras sammansättning förbättrar de mikrocirkulationen i vävnader, stärker väggarna i kapillärkärl. Detta tillåter att använda denna typ av suppositorier i komplex terapi för behandling av hemorrojder, urologiska sjukdomar samt för förebyggande av kardiovaskulära sjukdomar;
 • Propolis D - suppositorier, förutom innehållande propolis dimexide som har antiinflammatorisk, antibakteriell, en smärtstillande effekt, samt en ledare av aktiv substans i den inflammation;
 • Propolis DN, vars sammansättning innefattar propolis, lanolin och kakaosmör. Appliceras med prostatit, prostata adenom och impotens.

Nu finns det alla nya propolis suppositorier med tillsats av andra komponenter och aktiva substanser. För fullständig information om ljuset, deras komposition och applikationsmönster, kontakta din läkare.

oberoende produktion

I folkmedicin har hemlagad ljus med propolis länge använts. Det grundläggande villkoret för självtillverkning av suppositorier är kvaliteten på råvarorna. Alla ingredienser som används måste vara färska.

Propolis ljus är gjorda på två sätt:

 • suppositorier på fettbasis. Vanligtvis används lanolin eller något annat naturligt djurfett
 • alkoholbaserade ljus. Det är bäst för deras tillverkning är lämplig medicinsk rektifierad anda.

För framställning av stearinljus på en fet basis behövs 40 gram färsk propolis, 200 gram animaliskt fett eller lanolin och beredda folieformar med en spetsig ände.

Smält i fettbadet på ett vattenbad och tillsätt det på förgrunden propolis. Omrör noggrant, värm blandningen i 5-10 minuter så att temperaturen inte överstiger 40 grader. Det är viktigt att propolisen är helt upplöst. Därefter hälles den resulterande blandningen i formar och kyles i en frys. Sådana ljus förvaras i 30 dagar i kylskåp på en hylla.

För ljus på alkohol måste du ta 200 ml medicinsk alkohol, 40 gram propolis, 200 gram olivolja eller fett och 15 gram royal gelé. Strimlad bin lim häll alkohol och insistera 2 veckor på en mörk plats, skaka regelbundet med jämna mellanrum.

Därefter indunstas den resulterande infusionen till en homogen viskös mörkbrun konsistens. Lägg sedan till smält fett eller olja, samt royal gelé.

Rör tills mjuk. Den erhållna blandningen bör noggrant hällas i förformade former och får svalna tills den fullständigt stelnar. Stearinljuset förvaras i kylskåp i 30 dagar.

Det finns andra recept, inklusive olika kombinationer av både växtekstrakter och andra biodlingprodukter. Kompositionen kan väljas på olika sätt, beroende på användningsform.

Användbar video

Hur man gör ljus från propolis själv:

Stearinljus med propolis betraktas som ett av de mest effektiva läkemedlen för prostatit och komplikationer i samband med denna sjukdom. Propolis är helt naturlig, miljövänlig produkt, har en uttalad immunostimulerande effekt.

Även om dessa ljus har nästan inga kontraindikationer, med undantag för enskilda intolerans och passar bra ihop med andra läkemedel innan du använder dem behöver medicinsk konsultation och övervakning under behandlingen.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Ljus med propolis från prostatit hos män: egenskaper, sammansättning, användningsregler

Propolis (bilim) är en viskös substans som har en mörkgrön färg med en brun nyans. Den hartsartade tjocka vätskan har en trevlig eftersmak, men för behandling av prostatit är propolisens viktigaste kvalitet de baktericida egenskaperna. I naturen utövar propolis den viktigaste skyddsfunktionen: bin med det skyddar bikupan från bakterier, virus, svampar.

Propolis används ofta i praktiken av prostatitbehandling på grund av avsaknaden av kontraindikationer, förutom individuell intolerans.

Egenskaper och sammansättning av propolis

Från antiken har propolis behandlat en mängd olika hudsjukdomar och sår. Den har trots allt utmärkta bakteriedödande, antifungala och antivirala egenskaper. Idag är denna produkt oumbärlig vid behandling av prostatit.

Det är värt att nämna biproduktens sammansättning för att förstå hur stor och användbar den är:

 • rik vitaminkomposition av karotenoider, askorbinsyra och nikotinsyror, tokoferol, vitaminer från grupp B. De flesta innehållna aminosyrorna är oersättliga för organismen.
 • zink, kalcium, koppar, järn, fluor, mangan - en ofullständig elementskomposition av mineraler;
 • enzymer, organiska syror, naturliga flavonoider, oersättliga i kampen mot infektion;
 • Eteriska oljor och lågmolekylära alkoholer ger en märklig behaglig lukt på produkten.

Behandling av prostatit med propolis

Initialt användes behandling med propolis uteslutande av folkmedicin.

Men nyligen är detta härdande ämnet en del av många läkemedel. Läkemedlet har en kraftfull antimikrobiell effekt, som har ett antal positiva och effektiva aspekter i kampen mot prostatit:

 • eliminerar bakterier som framkallar utvecklingen av prostatit;
 • är en kraftfull bedövning;
 • stärker den övergripande immuniteten, vilket påverkar accelerationen av återhämtningsprocessen
 • accelererar regenerering av celler;
 • tar bort inflammation
 • tar bort toxiner.

Propolis används i formuläret:

Ljus med propolis för behandling av prostata skador kan tillverkas hemma, och det finns färdiga suppositorier som släpps ut på läkemedelsföretag och säljs på apotek.

Rektala suppositorier med propolis från prostatit är en av de mest kända och effektiva behandlingsmetoderna. Denna form av behandling är smärtfri och effektiv. det kan vara ett alternativ eller komplement till läkemedelsterapi.

En betydande effektivitetsnivå beror på produktens naturlighet: Stearinljus med propolis orsakar ingen skada på kroppen och har inga biverkningar, förutom i sällsynta fall då allergiska reaktioner uppträder.

Läkare rekommenderar användning av ljus med propolis från prostata inflammation kurser för att förhindra även de män som inte är i riskgruppen, eftersom ämnet återställer immunförsvaret, ökar uthållighet och hjälper till att förhindra utvecklingen inte bara sjukdomen, men också många andra sjukdomar.

De mest kända ljusen med propolis

Färdiga ljus baserade på propolis från inflammation i prostata kan köpas på apoteket. Här är en lista över de mest populära:

Prostopinum med inflammation i prostata

Ljusprostatit Prostatit är en effektiv lösning som används för att behandla inflammation i prostata och hemorrojder. Prostopin är en kombinerad beredning, som innehåller propolis, pergola, kakaosmör, bergsvin, royal gelé, uppfriskning och lanolin.

Läkemedlet har antimikrobiella, antifungala, antiinflammatoriska och återställande egenskaper. Suppositorier förbättrar styrkan, lindrar ödem i prostata och förbättrar urinflödet. Propolis, som är en del av läkemedlet, accelererar processen med vävnadsregenerering, har analgetisk och antitumör effekt.

De viktigaste indikationerna på användningen av läkemedlet: kronisk och akut prostatit av infektiöst ursprung, uretrit, ulcerös kolit, analfissurer och sår, erektil dysfunktion, paraproktit.

Stearinljus injiceras i anusen en gång om dagen, efter rengöring av enema eller avföring, helst före sänggåendet.

Längden av läkemedlet är individuell för varje patient och är 10-30 dagar. Efter den första behandlingen av ljusansökan är det nödvändigt att ta en paus i 2-3 månader, och igen att applicera suppositorierna.

Kontraindikationer: Överkänslighet mot biprodukter.

Propolisstearin med prostatit

Detta ljus, som innehåller propolis, lanolin och kakaosmör.

Dessa suppositorier används för att behandla prostatit, prostata adenom och hyperplasi. Läkemedlet rekommenderas också för användning efter kirurgiska ingrepp i bäckenorganen.

Ljus ska injiceras i rektum i 10 dagar 3 gånger om dagen.

Kontraindikationer: Individuell intolerans av biodlingsprodukter, komponenter Propolis DN, under graviditet, amning.

Biverkningar: allergiska reaktioner.

Hemo-Pro

Detta läkemedel används vid behandling av prostatit och olika gynekologiska sjukdomar.

Den innehåller havtornolja, propolis, terapeutisk lera av Tambukansky-sjön, kakaosmör, St John's wort, comfrey.

Läkemedlet har smärtstillande, antifungal, regenererande effekt.

Det rekommenderas att applicera ljus strax före sänggåendet, så djupt som möjligt i rektumområdet, inom en månad.

Kontraindikationer: Ökad känslighet mot någon del av suppositorier.

Propolis D

Läkemedlet, som innehåller propolis-extrakt, kakaosmör, dimexid.

Läkemedlet har antibakteriella, anestetiska och regenererande egenskaper. Ljus har inte bara en fördelaktig effekt på prostata, men ökar också immuniteten.

Läkemedlet används 10-15 minuter efter ett varmt bad och behandlingsförloppet är 30 dagar. För att helt eliminera prostatit rekommenderas det att gå igenom 3-4 kurser med två månaders raster.

Kontraindikationer: Förmåga till allergiska reaktioner på biprodukter.

Dessa läkemedel har kliniskt testats och är effektiva naturläkemedel, vilket bekräftas av ett antal positiva recensioner.

Propolis ljus från prostatit hemma

Många människor litar inte på läkemedelsföretag, med tanke på panacea folkmedicin. Suppositorier från prostatit på basis av propolis kan tillverkas och självständigt hemma. Och det finns ganska många recept för att göra.

Här är några av de mest populära recepten:

 1. Det är nödvändigt 45 g propolis, 250 g kakaosmör och alkohol. Propolis ska krossas, häll sedan alkohol och insistera på en mörk plats i ungefär en vecka, medan blandningen skakas från tid till annan. Fältet för vilket lösningen ska kokas, indunstar alkoholen och blandas med försmält olja. Efter att ha erhållit en homogen massa bildas 10 ljus och inlindas i papper, förvaras i kylskåp.
 2. Det tar 200 g lanolin, 50 g propolis och bivax i lika delar. Vid smältning på ett vattenbad lanolin, tillsätt propolis och vax, tidigare strimlad. Efter kylning bildas 10 suppositorier och placeras i ett kylskåp inslaget i papper.

Lampan som tillverkas hemma borde ha en diameter av högst 1 cm, och längden får inte överstiga 6 cm. För att göra det lättare, bör formen ha en spetsig ände. Tillverkade ljus förvaras endast i kylskåp.

Regler för användning av stearinljus med propolis

Trots propolisens ofarliga är det nödvändigt att genomgå undersökning och samråd med urologen innan den används för behandling av prostatit.

Effektiviteten av behandling med propolis-suppositorier kan minskas avsevärt om det missbrukas att använda dem.

För att få en effektiv terapeutisk effekt är det viktigt att följa reglerna för användning av ljus:

 1. Stör inte inloppet och dosen som föreskrivs av en läkare.
 2. Stearinljuset ska föras in stående eller ligga på sidan.
 3. Att komma in i ett ljus bör vara försiktigt, men inte för långsamt, eftersom det har smältegenskapen. Buttocks är uppfödda med ena handen, den andra injiceras.
 4. För att säkerställa att ljuset inte smälter snabbt, omedelbart före användning, rekommenderas att kyla händerna med kallt vatten eller hålla isen i dem.
 5. Håll ljus i kylskåpet.
 6. Efter införandet av suppositoriet är det nödvändigt att ligga ner i ca 20 minuter och undvika att besöka toaletten.
 7. Denna procedur rekommenderas att utföras strax före sänggåendet.

Förutom propolis, i den komplexa behandlingen av prostatit, har andra biodlingsprodukter också visat sig själva. Ofta används kapslar med pergenblommapollen, som extraheras från honungskamrater. Detta ämne är ett effektivt verktyg för smärta vid urinprocessen.

För att minska smärtsamma känslor och återgå prostata till dess normala tillstånd används också ett avkok av avlidna, icke överlevande bin, som kallas en underjordisk yta.

Effektiv folkmedicin för prostatit - ljus med propolis: hur man gör egna händer och reglerna för behandling

propolis - En av de mest värdefulla och användbara naturprodukterna, som länge används i folkmedicin för behandling och förebyggande av manliga sjukdomar.

Läkemedel baserade på det är speciellt användbara vid kronisk prostatit.

I samma artikel kommer vi att prata om ljus med propolis, deras effektivitet vid behandling av prostatit och på egen produktion.

Produktfördelar

Produkten innehåller ett antal ämnen som är nödvändiga för att upprätthålla människors hälsa:

 • vitaminer (B1, B6, B9, A, P, C, E), mineraler (koppar, krom, järn, natrium, kisel, zink, mangan, etc). Särskilt rik på mangan och zink, som är nödvändiga för att upprätthålla reproduktiv funktion och hälsa hos prostatakörteln.
 • Vegetabiliska flavonoider, besitter antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. De hjälper till att klara av sårbarheten hos små kapillärkärl, stimulera blodcirkulationen. Forskare visade också att regelbunden konsumtion av livsmedel med högt innehåll av flavonoider minskar risken för att utveckla prostatacancer.

 • Mer än 20 nödvändigt för kroppen av syror, inklusive ferulsyra, kaffe och bensoesyra. Dessa komponenter har antibakteriella och astringerande egenskaper, fördröjer tillväxten av skadliga bakterier, bidrar till läkning av sår.

  Behandling av prostatit med propolis
  Det finns många recept för beredning av naturliga läkemedel baserat på propolis. Från det är tinkturer, avkok, salvor och gummin gjorda, men användningen av suppositorier är speciellt bra för hälsan.

  Många års erfarenhet av läkemedlet visar att det hjälper till att lindra inflammation i prostatan, minska smärta vid urinering, det hjälper till att återställa manliga organceller, stimulerar blodcirkulationen, minskar risken för prostatacancer, samt att stärka immunförsvaret.

  Ljus är enkla att tillverka, tillgängliga, har en bra terapeutisk effekt, har minst kontraindikationer. De är universella och lämpliga för människor i alla åldrar.

  Prescriptions of home suppositories

  Hur man gör ljus från propolis för behandling av prostatit? Låt oss överväga några av de mest populära recepten:

  På alkohol

  För beredningen behöver vi:

  • 30-40 gram propolis,
  • 200 ml alkohol (inte vodka, men alkohol),
  • 200 gram smör.
  1. Vi tar bietråvara, mala det till bildandet av gruel, fyll det med alkohol och blanda noggrant.
  2. Den beredda massan stängs och städas i 7-10 dagar på ett kallt mörkt ställe, blandas periodiskt med ingredienserna.
  3. Då bör det kokas över låg värme tills alkoholen helt avdunstar.
  4. Vi smäller smöret på låg värme, kyla lite och blanda med propolis.
  5. Från en varm blandning gör vi ljus och vi tar bort dem för förvaring i kylskåp.

  Kakaosmör

  • 20-25 gram kakaobönorolja,
  • 10-12 gram vattenfritt lanolin,
  • 10 gram fryst propolis.
  1. Vi tar en emaljpanna, lägg kakaosmör och lanolin i den, lägg den i ett vattenbad.
  2. När blandningen blir vätska, tillsätt den krossade propolen och blanda till en homogen konsistens.
  3. Stäng av tallriken och lämna kastrullen.
  4. Den beredda massan ska räcka för 10-15 ljus.

  Royal gelé och honung

  • 80 gram kakaosmör,
  • 150-180 gram smör,
  • 70 gram propolis,
  • 5 gram royal milk och perga,
  • sked av honung.
  1. Ta det emaljerade kärlet och drunkna in oljan på ett vattenbad.
  2. Vi lägger till honung, perg, kunglig mjölk och markerade råvaror. Blanda ordentligt.
  3. När blandningen blir homogen måste du kyla den lite och börja göra stekpiller.

  Hur man gör ljus från prostatit med propolis med egna händer?

  Gör det själv

  • För att göra ljus måste du ta den beredda lättkylda massan och rulla ut det korv 1 cm tjock.
  • Använd sedan en kniv för att skära i tunna remsor av 1,5-2 cm i längd.
  • En kant kan göras konisk genom att förlänga den med fingrarna i en triangel. Så det blir lättare att injicera ett ljus i anuset.
  • Sätt varje stötpasta på folie så att de inte rör varandra och städa upp i kylskåpet för att frysa.
  • När ljusen blir fast kan du överföra dem till förvaring i en skördad behållare.

  Apotekstearinljus

  För närvarande har apotek ett brett utbud av färdiga suppositorier baserade på denna terapeutiska produkt. Genom kliniska egenskaper och sammansättning liknar de hemljus. Många av dem har ett bredare handlingssätt.

  Ljus från prostatit med propolis: namn

 • Prostopin - Ett ryskt läkemedel producerat av Alfarm. Den är gjord på basis av propolis, perga, royal gelé, honung och pollen. Det ordineras för sjukdomar i prostata, inklusive prostatit.

  Den kliniska effekten syftar till att förbättra trofismen och regenereringen av vävnaderna hos manliga organ. Kostnaden för 580-610 rubel.

 • Hemo-Pro - Ryska medicinen, tillverkad av företaget "Adonis". Drogen har en mer komplicerad inverkan och ett brett utbud av applikationer. Detta beror på dess sammansättning, som innefattar: propolis, havtorn, johannesört, kastanj, rue och andra komponenter. Hemo-Pro kan ordineras både för behandling av manliga sjukdomar och för komplex behandling av hemorrojder och missfall i anus. I genomsnitt är priset för det 300-350 rubel.
 • Propolis ljus - ett läkemedel som tillverkats av det ryska företaget "Doctor N". Den är gjord på basis av pollen, tanniner, vax, hartser. Det kompletteras med vitaminerna A, C, E, liksom mikrodelar och aminosyror. Det ordineras för prostatit, sjukdomar i övre luftvägarna, hudpatologier. Priset är 260-290 rubel.
 • Propolis D - produceras i Ryssland av företaget Mia Bio Profi Center LLC. Komplexpreparat som används vid behandling av gynekologiska, urologiska och prokologiska sjukdomar. Baserat på kakaosmör, propolis-extrakt och dimexid. Priset är 300-340 rubel.
 • Behandlingsschema

  Ljus ska appliceras 1-2 gånger om dagen (morgon och kväll eller strax före sänggåendet) efter evakuering av tarm- och hygienprocedurer.

  Sätt i läget på sidan, varefter det rekommenderas att ligga ner i 5-10 minuter. För bättre glidning kan ljusändarna smörjas med petroleumjelly.

  Behandlingsförloppet är från 7 till 30 dagar. Behandlingsregimen bör väljas av den behandlande läkaren. Vid behov är kursen långvarig eller upprepad efter 2-3 månader.

  När väntar du på resultatet?
  Även om ljusen inte ger omedelbar lättnad noterar de flesta patienter den första positiva effekten efter 3-4 dagar från början av behandlingen.

  Maximalt resultat kan uppnås med regelbunden användning under hela behandlingsperioden.

  Fördelar och nackdelar med behandlingen:
  De främsta fördelarna med läkemedlet är dess tillgänglighet, effektivitet, mångsidighet, enkelhet och användarvänlighet.

  Nackdelarna innefattar allergiska reaktioner hos vissa patienter och en långsam terapeutisk effekt.

  Folkmekanismer är bra vid behandling av kroniska former av prostatit. För patienter med akut form som orsakas av infektion föreskrivs starkare läkemedel och antibiotikabehandling är obligatorisk.

  Den enda kontraindikationen för användningen av ett läkemedel kan vara förekomst av allergiska reaktioner mot biodlingsprodukter.

  Intolerans av komponenter är extremt sällsynt.

  Ljus med propolis - Ett effektivt, prisvärt, inte dyrt och enkelt läkemedel som är lämpligt för behandling och förebyggande av prostatit. Många patienter noterar ett positivt resultat efter behandling med suppositorier. Glöm inte att kontakta din läkare före användning! Var frisk!

  Användbar video

  Hur man gör ljus med propolis för behandling av prostatit beskrivs i följande video:

  Stearinljus med propolis från prostatit, en granskning av preparat, hur man gör egna händer

  Diagnosen "prostatit" låter allt bland manliga patienter kliniker många gosudarstv.Urologi inför sjukdom, inte utan problem ser en ökning och "föryngring" av sjukdomen i representanter för "starkare könet".

  Bland alla sätt att behandla prostatit i frånvaro av tumörer eller andra allvarliga sjukdomar tillgodose beprövade folkmedicin, varav en är en biprodukt - propolis.

  Användbara egenskaper hos propolis med prostatit

  Propolis introduceras allmänt i praktiken av behandling av prostatit på grund av avsaknaden av kontraindikationer, förutom individuell intolerans.

  Propolisens kemiska sammansättning representerar inte ett absolut oraderat mysterium, eftersom bin samlar nektar från olika växter som har en unik uppsättning kemiska element.

  Av denna anledning är färgen på propolis, som tillverkas av bin från olika växter, inte monotont. Bisproduktens vanliga färg är gulbrun.

  Färgschemat är mörkare eller mer lätt, med impregnering av grått och grönt.

  Den hartsartade tjocka vätskan har en trevlig eftersmak, men för behandling av prostatit är propolisens viktigaste kvalitet de baktericida egenskaperna.

  I naturen har propolis en skyddande funktion: bin skyddar bikupan från bakterier, virus, mikroskopiska svampar.

  Bakterieformer av prostatit använder huvudkvaliteten av propolis - kampen mot mikroorganismer.

  Det är värt att nämna grundproduktens elementära och materiella sammansättning för att förstå hur propolis kan kompensera för brist på den kemiska kompositionen för normal prostata.

  Rich vitaminkomposition av karotenoider, askorbinsyra och nikotinsyror, tokoferol, vitaminer från grupp B. De flesta innehållna aminosyrorna är oersättliga för organismen.

  Zink, kalcium, koppar, järn, fluor, mangan - en ofullständig elementskomposition av mineraler.

  Enzymer, organiska syror, naturliga flavonoider, oersättliga i kampen mot infektion. Eteriska oljor och lågmolekylära alkoholer ger en form av behaglig lukt på produkten.

  Med en rik kemisk sammansättning använder en lämplig konsistens av propolis för behandling och förebyggande av kronisk och akut prostatit flera folkmedicinska medel med användning av en biprodukt:

  • propolisnoeolja;
  • propolis blandat med honung;
  • alkoholisk infusion av propolis.

  Farmaceutiska produkter som använder propolis

  Fitopropolis

  Under lång tid tillhörde användningen av propolis mot prostatit uteslutande den prerogativa traditionella medicinen.

  Nyligen har propolis blivit mer använd i produktionen av medicinska produkter. Hygieniska medel för oral vård och andra delar av kroppen blev populära.

  Oftast är de efterfrågade med prostatituppositorier från propolis. Men äkta bi propolis ingår inte i varje ljuspaket.

  Separata tillverkare ger ut för en propolis en blandning av ämnen av liknande konsistens där bitumen och andra ställen går in.

  Botande effekt av ljus är inte mycket annorlunda från noll, så att konsumenten för att förhindra utvecklingen av senare skeden av prostata på grund av tillämpningen av "nappar" bör vara uppmärksamma på produkternas kvalitet, undersöker sammansättningen av förpackningen.

  Ljus med propolis, känt under varumärket "Phytopropolis" och kontrollerat av köparen för den ursprungliga kompositionen, bör utöver det huvudsakliga verksamma ämnet innehålla:

  • extrakt från njurarna av svart poppel, vilket medför att eliminera den inflammatoriska processen i prostata, bakteriedödande verkan, vilket minskar intensiteten av smärta. Extraktet innehåller inte ämnen som kan orsaka allergiska reaktioner.
  • extrahera från blomställningarna av kamomill. De ämnen som utgör extraktet har en lugnande effekt på hudvävnaden, förhindrar klåda och ger en behaglig arom. Förbättrar proliferationen av prostatafolliklarna, förstörelsen av bakterier, svampar, virus. Kramens spasmer avlägsnas, smärtan intensifieras avsevärt.
  • Utdragning av blomställningar av ringblommor (calendulae). Under påverkan av steroler förbättras mikrocirkulationen av vävnader, vilket leder till återställandet av sexuell funktion. Triterpenoider ger antiseptisk och antiinflammatorisk effekt. Flavonoider av calendula utsöndra toxiner, lindra spasmer;
  • vax bin, som har effekten av mjukning och eliminering av inflammatoriska processen, är rik på karotenoider;
  • kakaosmör normaliserar återhämtningsgraden av strukturer vid nivån av celler och vävnader, närmar cellemembranerna med lipiddelen för att bilda fosfolipider av det dubbla skiktet av membran;
  • salvia eterisk olja (typ - muskot) har antiinflammatoriska, smärtstillande, och vasodilaterande effekter av avslappning, förbättrar celltillväxt och återvinning av förlorade cellulära strukturer.

  Fitopropolis används inte bara vid behandling av andrologiska sjukdomar (prostatit i akut och kronisk form, godartade prostatatumörer), men även urologiska störningar (kronisk blåsning).

  Efter tillverkning av ljuset "Phytopropolis" lagras inte mer än 2 år. Kursen ordineras av läkaren, med en preliminär kontroll för allergiska reaktioner på ljusets komponenter.

  För fullständig återhämtning från sjukdom rekommenderas att du tar 2-3 kurser med en paus på 1,5 månader. Undervisningen av ljus "Phytopropolis" är utformad i 30 dagar.

  Efter ett varmt bad är det lämpligt att injicera suppositoriet rektalt 10-15 minuter senare.

  Prostopin

  Prostopin är en typ av rektal stötpiller som används vid behandling av prostatit.

  Varje suppositorium av läkemedlet innefattar:

  • naturlig propolis (0,31 g);
  • bihonung (0,12 g);
  • pollenblommor med enzymatisk behandling av bin (0,08 g);
  • täppt pollen av bin i bikakan som foder för larver (0,15 g);
  • Perga, bearbetad av unga bin sekret som foder till livmodern och larverna (0,1 g).

  0,25 g suppositorier står för ytterligare ämnen: lanolinvattenavvisande medel, kakaosmör och bivax.

  Prostit är oftast ordinerad i kronisk form av prostatit. Förutom andrologisk sjukdom används en komplex beredning av biprodukter vid behandling av sprickor i anus och inflammation i hemorrojderna.

  Män av äldre ålder kan säkert använda Prostopin om individuella reaktioner av allergisk natur för komponenterna i läkemedlet under livet inte observeras.

  Ibland med användning av läkemedlet finns det en liten brinnande och klåda i området med administrering av suppositoriet.

  Prostopin injiceras i analöppningen innan du går och lägger dig en gång om dagen. Preliminär förberedelse består i att rensa tarmarna från avföring.

  Om självtömning av tarmarna är omöjligt, rekommenderas att använda enema med varmt vatten.

  Avslappnande effekt på musklerna påverkas av ett varmt varmt bad.

  Behandlingen Kursen består av 15 eller 30 dagliga rutiner. Om doktorn finner det nödvändigt att fortsätta behandlingen i mer än en månad, genomförs en andra kurs inte tidigare än 2 månader efter det sista kursförfarandet.

  Farmakologisk grupp - fytoprostatrotektorer.

  Patologier i prostatakörteln elimineras på grund av den uttalade åtgärden för att minska och eliminera inflammatoriska och purulenta processer i follikelvävnaden i prostata, antioxidantegenskaper.

  Att minska nivån av könshormoner i körtelen hämmar hyperplastiska fenomen i prostata.

  Återställer normal urinering snabbt. Förhindrar degenerering av follikelceller i prostatakörteln till maligna celler. Det visar uttalade antibakteriella egenskaper.

  För bekanta med den fullständiga instruktionen om Prostinope, gå till http://prostatitmedic.ru/prostopin.html.

  Propolis D

  Det integrerade komplexet av biproduktpropolis i en blandning med en syntetisk substansdimexid packas i rektala ljus med 5-10 delar per förpackning.

  Propolis D är lämplig för profylaktiska ändamål, såväl som vid behandling av prostatit, uretrit, gynekologisk och prokologisk sjukdom.

  Rektalsuppositorier av Propolis D är bruna i färg, långsträckta, runda i tvärsnitt.

  I ena änden, avsedd för införande i anuset, har suppositoriet en konisk form.

  Ansökan Propolis D förbättrar lokal immunitet i vävnader, minskar inflammation accelererar de regenerativa processer i prostata follikelceller inaktiverar patogena prokaryoter och virus.

  Kakaosmör som ingår i suppositoriet är en väsentlig komponent för fullständig absorption av produkter i celler.

  Dimexide rektala suppositorier används inom medicinen som ett anti-inflammatoriskt medel som effektivt minskar intensiteten av smärta, mängden bradykinin, prostaglandiner och histamin är involverade i bildningen av stress i de påverkade vävnaderna.

  Närvaron av dimexid (dess aktiva substansdimetylsulfoxid) ger en ökning av frekvensen av metaboliska reaktioner vid topisk applicering.

  Dimexid påverkar inte huden och slemhinnorna. Absorberad börjar han omedelbart den terapeutiska effekten i djupare vävnader. I närvaro av dimexid penetrerar Propolis D-läkemedlen genom epitelbarrieren lättare.

  I avsaknad av kontraindikationer har Propolis D en ledande ställning vid behandling av prostatit bland sorter av rektala suppositorier.

  Kontraindikationer som begränsar användningen till enskilda patienter.

  Det är omöjligt att använda drogen i stroke, grå starr och det intraokulära trycket, sklerotiska processer i kärl, hjärtinfarkt, hjärt-kärlsjukdomar, angina typ av otillräcklig njurfunktion och lever.

  Behandlingsförloppet varar i 30 dagar, upprepade kurser är möjliga efter ett intervall på 30 eller 60 dagar. Vanligen, för fullständig återhämtning krävs 2-3 kurser.

  Hemo-pro

  Suppositorier "Gemo-pro" tillhör gruppen av droger "Tambukan-ljus", som används vid behandling av sjukdomar i olika organsystem.

  Namnet på ljuset beror på den inkommande komponenten - medicinsk lera från sjön Tambukan.

  Homeopatisk behandling är avsedd för behandling av hemorrojder, prostatit och gynekologiska sjukdomar.

  Sammansättningen av "Hemo-pro", förutom naturlig propolis (0,1 g), innehåller ytterligare ämnen för att förbättra läkemedlets egenskaper hos läkemedlet:

  • havtornsolja - 0,1 g;
  • extrakt från rue doftande - 0,05 g;
  • extrakt från comfrey medicinal - 0,05 g;
  • extrakt från St John's wort parfymerad - 0,05 g;
  • koncentrat av Tambukan-lera - 0,2 g.

  Kakaosmör tillsätts som ett hjälpämne som förbättrar absorptionen av medicinska ämnen.

  Aktiva substanser "Hemo-pro" förbättrar mikrocirkulationen i prostatavävnaderna, stärker membranen i blodkapillären med enkelskiktet epitel, har en analgetisk, regenerativ effekt.

  Inflammatoriska reaktioner som påverkas av "hemo-pro" försvagas och nivån av aktiva patogena bakterier och mikroskopiska svampar minskar.

  Hemo-pro förbättrar vävnadens stressmotstånd och förhindrar klåda i könsorganet och perineum.

  Graden av eliminering av exsudater ökar, intercellulär vätska ökar, vilket resulterar i att puffiness minskar och prostatisk hyperplasi elimineras.

  Innehåller ett minimum av allergener, så hudens rodnad i lilla bäcken försvinner. Nivån av sexuell lust efter kursen "Gema-pro" ökar. Aktiviteten av förfall av metaboliter i levern normaliseras, processen för att separera urin i njurarna förbättras.

  Den homeopatiska åtgärden lagras 2 år efter tillverkningsdatumet. Den optimala temperaturen för lagring av produkten får inte överstiga 25 grader.

  Behandlingsperioden för perioden och avbrott mellan kurserna skiljer sig inte från de övriga rektala suppositorierna vid behandling av kronisk form av prostatit - 1 månad, 2 månader - paus.

  Propolis DN

  Suppositorier rektal "Propolis DN" - homeopatiska preparat för att återställa prostata-funktionen. 1 paket "Propolis DN" innehåller 6 rektala suppositorier.

  Sammansättningen av läkemedlet innefattar bivax, eteriska oljor, pollen, bivax (propolis).

  Suppositorier kemiskt berikade tanniner, aminosyror, kemiska element som hör till gruppen av makro och mikroelement, alkoholer, naturliga färgämnen (flavonoider), alkoholer och organiska syror, vitaminer och provitaminer A, E.

  Aktivitetsspektrumet för de aktiva substanserna "Propolis DN" är inte specifikt. Sjukdomar i andningsorganen, matsmältningssystemen, huden och munhålan behandlas framgångsrikt med rektala suppositorier.

  Den främsta fördelen med att använda läkemedlet i urologisk övning är behandlingen av prostatit.

  Den enda kontraindikationen att använda Propolis DN är patientens intolerans mot läkemedlets komponenter. I detta fall stoppas användningen av biprodukterna.

  Rektal metod infoga suppositorier vid behandling av sjukdomen tre gånger om dagen, för förebyggande ändamål - en gång. Läkemedlet är 1 månad.

  Förvaringstiden för Propolis DN överstiger den för liknande rektala suppositorier - 3 år. Förvaringsförhållanden - standard: torr, cool, mörk plats.

  Cream penna med propolis

  Av alla anti-prostatitläkemedel som beskrivs är "Zhivichny krempenna med propolis" det mest specifika, eftersom de flesta praktiska fallen med användning av läkemedlet är prostatit.

  Funktionerna i krämblyerts kemiska sammansättning gör det möjligt att expandera användningsgränserna i urologi och proktologi.

  Extrahera från gröna tallar och gran, propolis, kamfer, havtorn, hundrosolja och kakaosmör. Gilberries och ceder-extrakt, granar ger effekten av att återställa den hormonella aktiviteten hos hanen.

  Pennen sätts in på natten rektalt till ett djup på mer än 10 cm. Behandlingen appliceras i 21 dagar, varefter det är lämpligt att ta en paus och återuppta behandlingen med ytterligare en kurs.

  För att förebygga våren och hösten utförs en kurs.

  1 förpackning innehåller 10 ljus. Kontraindikationer: individuell intolerans.

  Ljus med Propolis Monfarm

  Rektala suppositorier "Monpharm" används av båda männen för behandling av prostatit och kvinnor vid behandling av cystit eller gynekologiska sjukdomar.

  För att behandla sjukdomen krävs 2 paket ljus, i varje - 10 stycken. En 20-dagars administreringssätt av propolis-suppositorier försökas med förkylning av suppositorierna.

  Annars är suppositoriet svårt att komma in på grund av sin mjuka konsistens.

  Förbättrad kemisk sammansättning av huvudkomponenten - propolis tillåter dig att justera ett sexuellt liv hos en man, minska manifestationen av prostatit.

  Allergilidare bör vara försiktiga när man använder drogen, när man kommenterar individuell intolerans mot ljuskomponenterna, bör de kasseras.

  Kyzylmai med propolis

  Relativt ung när det gäller produktion, ett homeopatiskt medel. 1 rektalt ljus innehåller 0,55 g Kyzylmai-olja och 0,05 g naturlig propolis.

  Butter "Kyzylmay" örtextrakt innehåller nypon, timjan och eteriska oljor av citronmeliss, extrakt av nässlor blad, Hypericum, lakritsrot, havtornsolja.

  Den unika sammansättningen av ämnena som ingår i propolis, oljor och extrakt ger hög adaptiv förmåga hos organismen, snabb regenerering, antiinflammatorisk, analgetisk och tonisk effekt.

  Kyzylmai används för att behandla många urogenitala problem, inklusive prostatit.

  Egenheten för lagring av ett homeopatiskt medel är en temperatur som inte överstiger 18 grader. Kyzylmai är lämplig för användning i två år.

  Ljus med propolis "Merry Hornet"

  Rectal suppositories "Merry Hornet" har bi propolis, som har medicinska egenskaper och kakaosmör, vilket ökar effekten av propolis och underlättar assimilering av läkemedel.

  Användningen av ljus uppnår eliminering av smärta och klåda, snabb läkning av sår, förebyggande av inflammation och sepsis.

  Den största effekten av "Merry Hornet" uppnås vid integrering av biodlingsprodukter, varav en är rektala suppositorier.

  Behandlingskursen och intervallet mellan kurser är 1 månad vardera. Efter införandet av suppositoriet (på morgontimmarna) är det önskvärt att ta en horisontell position i en halvtimme.

  Det bästa förvaringsstället för suppositorier är ett kylskåp där temperaturen är låg och det finns ingen solljus. Under dessa förhållanden är lagring tillåten i 2 år.

  Neka att fortsätta behandlingen "Merry Hornet" endast när det finns en individuell intolerans.

  Ljus "Tambukan-Propolis"

  Den kemiska sammansättningen av suppositoriet "Tambukan-Propolis" skiljer sig från "Hemo-pro" liknande preparat, men verkningsmekanismen och effektivitet rektala suppositorier annorlunda varumärke med Tambukansky lera sammanfaller.

  På natten injiceras ett suppositorium i rektalhålan i 15-30 dagar.

  Förutom extraktet av tambukanslam och bipropolis ingår kakaosmör och lanolin i ljusets sammansättning (10 stycken per förpackning).

  Läkemedlet lagras under standardförhållanden för farmaceutiska preparat: frånvaro av fukt, låg temperatur, mörker. Hållbarhet - 2 år.

  "Apifit 1" med propolis och royal gelé

  Sammansättningen av ljusen är enkel: endast biprodukter i form av kunglig gelé i en blandning med propolis.

  För att bilda en konsistens av rektala suppositorier införs kakaosmör i dem, vilket mjukar och intensifierar absorptionen av ämnen från biprodukter.

  Läkemedlets effektivitet är förenad med återställandet av sexuell lust, förbättring av kroppens resistens mot infektion, normalisering av minnet, snabb återställande av effektivitet, stimulering av bildandet av blodelement och förbättring av blodformeln.

  Före lunchen måste du ange ett ljus i anusen efter avföring och hygienbehandling.

  Behandlingskursen består av 30 procedurer med administrationsfrekvensen - en gång om dagen. Förvara under normala förhållanden för läkemedel i 1 år.

  Kontraindikationer för användning lite mer än de rektala suppositorierna av andra märken:

  • individuell intolerans
  • kränkning av produktionen av binjurhormoner;
  • Adisson sjukdom.

  LÄS TEMA: Vilket annat ljus finns för prostatit.

  Hur man gör ljus med propolis av egna händer

  Mekanismen att göra ljus med propolis är okomplicerad. Rektala suppositorier med propolis utan vegetabiliska tillsatser framställs helt enkelt.

  Recept 1

  50 gram propolis finhackad och placerad i en glasskål, häll samma mängd alkohol.

  2 veckor propolis insisterar på en cool mörk plats. En gång om dagen utförs en grundlig skakning av den heterogena blandningen.

  Efter utgången av infusionen indunstas blandningen på ett vattenbad. För bildande av ljus smälte 20 g kakaosmör smält och 1 g propolis (i förhållandet). Till exempel kommer 40 g kakaosmör att behöva 2 gram propolis.

  Den resulterande massan är källan till bildandet av 10 suppositorier, som förvaras i kylskåpet.

  Recept 2

  Enligt ett annat recept framställs propolis enligt den tidigare metoden, men i stället för kakaosmör tillsätts animaliskt fett i en mängd av 1 kopp.

  I frånvaro av fett ersätts lipidkomponenten med smör. Mängden propolis avsedd för smältning är 40 gram. Det visar sig mycket ljus som lagras i kylan.

  Recept 3

  För att göra 30 ljus (kursbehandling), enligt följande recept, bör propolis blandas med getfett och lanolin vattenfritt i ett förhållande av 15g: 45g: 24g.

  Alla produkter omrörs och smälts i ett vattenbad med avvisning av kokning.

  Ljustillverkning görs bekvämt med sprutor med medicinsk kapacitet på 2 och 5 ml. För att göra detta, ta bort nålen och skära botten av sprutan.

  Efter avslutad smältning dras blandningen in i sprutan och, efter ofullständig överbelastning, pressas ut ur sprutan - ett ljus erhålls.

  Recensioner för produkter med propolis

  Timokh från Melitopol.

  Lämna ett svar, som stöddes av ytterligare 12 deltagare i ett av forumen:

  "De testade metoderna fungerade inte. Jag hörde om rektala ljus och deras effektiva åtgärder. Jag försökte på mitt ljus "Monfarm". Mina hemorrojder lämnade mig snabbt: smärtan försvann efter användning av det första ljuset, såren förlängdes, normal avföring blev efter det tredje ljuset. Puffinessen sänktes omedelbart, anusens sprickor stramades omedelbart. "

  Dmitry lämnade en recension om ljuset "Fitopropolis":

  "Jag beställde ljus i nätbutiken, deras kvalitet var bättre än apoteket. I rabatt beställde jag 5 förpackningar, 1 visade sig gratis. Från apoteksljus var det ingen mening, och beställde i butiken via Internet gav omedelbart den effekt som de producerar för människors hälsa. Jag rekommenderar till alla män som har problem i könsorganet. "

  Användaren Alexey svarade kortfattat om Propolis D, men det är förståeligt:

  "Propolis D är ett mycket effektivt botemedel mot prostatit. Testas. Jag rekommenderar ».

  Och patienten från Ryazan, som lider av prostatit skriver:

  "Min doktor utsåg en kurs av stearinljus" Propolis DN "i 12 dagar. Nu köper jag regelbundet 2 paket av läkemedlet, vilket är tillräckligt för en hel kurs, varefter jag känner mig mycket bättre. "

  Vasily från Krasnodar svarar:

  "Jag köpte Prostopin, jag försökte det. Det visade sig vara ett bra botemedel, eftersom inte bara smärtan minskades utan också ökad styrka. Jag kommer att fortsätta att behandla dem med prostatit. "

  "Hitta en äkta propolis att hitta - ett svårt yrke. Därför bestämde jag mig för att förskriva läkemedlet "Kyzylmai" med naturlig propolis. Mycket klara av smärtan och obehagliga känslor har återgått "- delad med Murom Vladimir M.

  "Läkaren rådde mig med suppositorierna" Gema-pro ". Oberoende hittade jag dem inte, det visade sig att du kan köpa från en läkare. Toli hans massage, toli ljus, men något hjälpte. Prostatit, som, retreated, men jag fortsätter att sätta in ljus - fixa "- skrev Victor från Kiev.

  Han svarade positivt på glasögonblyertspenna med propolis: "Jag köpte en penna av gummi, där propolis, alla slags blommor. Min öm (prostatit) verkar ha dött ner. Prova det, jag trodde mig inte riktigt. "

  Män vill inte alltid skriva om de dolda sakerna, men deras fruar talar ofta om manliga sår.

  Hon delade hennes mans problem och noterade den överväldigande framgången med ljuset "Tambukan Propolis", som lyckades rädda sin man från hemorrojder och prostatit samtidigt. Och allt för 2 kurser!

  Hopp från Kemerovo-regionen.

  Hon berättade för mig att hennes man, efter hennes ljusapplikation "Merry Hornet", inte kommer ihåg prostatit och hemorrojder i 2 år, men innan de visste vad de skulle göra med behandlingen.

  "Ljus Apifit 1" är mycket bra, jag själv upplevde det själv. Det var hemorrojder och problem med bäckensorganens arbete. Nu är allt bra. Jag rekommenderar det "- svarade romerska från St Petersburg.

  Sammanfattning

  Med utgångspunkt från det ovanstående och med beaktande av recensionerna kan man dra slutsatsen att ljuset på marknaden med propolis från prostatit är effektiva medel för att behandla inte bara denna obehagliga sjukdom utan också andra "piquant" sår hos män och kvinnor.

  Men engagera dig inte i självmedicinering, eftersom sammansättningen av sådana ljus kan kontraindiceras för dig och orsaka olika allergiska reaktioner i kroppen.