Huvud
Förebyggande

Prostatit (inflammation i prostatakörteln)

Enligt forskningsinstitutet för urologi och interventionell radiologi. NA Lopatkina för idag faller toppincidensen av prostatit hos män i åldern 25-30 år. Som statistiken visar har under de senaste 10 åren - denna obehagliga sjukdomen hos den manliga könsfärden snabbt blivit yngre, och denna hotande tendens fortsätter att växa.

prostatit - ett generellt namn för någon inflammation i prostatakörteln, som kan orsakas av en mängd olika skäl: från hypotermi, trauma, åldersrelaterade förändringar till infektioner, sexuellt överförda infektioner, liksom chlamydia. I detta fall lider ofta man inte bara från symptomen på sjukdomen (smärta, svårigheter att urinera, sexuell dysfunktion), men från dess komplikationer.

Fram till nyligen troddes att adenom (utvidgning) av prostatakörteln inte är en sjukdom utan en manifestation av den manliga kroppens naturliga åldringsprocess. Vad är det här manlig klimakteriet, vem väntar på någon representant för det starkare könet i åldern 65-70 år. Men nu har situationen förändrats dramatiskt. Enligt chefen för reproduktiv hälsa i Rysslands hälsovårdsministerium Oleg Apolikhin Ett direkt samband mellan adenom och i vilken utsträckning en man har prostatit. "I dag faller toppincidensen av prostatit på 25-30 år, vilket betyder att till 45-50 år i en sådan man kommer det att finnas en ökning av den genomsnittliga andelen av prostata, - Experten är säker. - Det kan anses vara naturligt när adenomen manifesterar sig efter 70 år. Tyvärr har moderna män dessa problem på en mycket tidigare ålder, och denna trend ökar. "

Problemets intima natur, de unga människornas uppmärksamhet mot deras hälsa, det osportsliga sättet att leva, lämnar sitt avtryck på sjukdomsbilden. Under behandlingen blir det ofta tillåtet oförlåtliga misstag. Dessa fel negerar den medicinska ansträngningen, bidrar till utveckling av kronisk prostatit med periodiska (minst 2 gånger om året) mycket obehagliga exacerbationer. Resultatet för hälften av mänskligheten en besvikelse - tidigare razvitik BPH, störningar i det urogenitala systemet, sexuella störningar (erektil dysfunktion, impotens) och slutligen infertilitet. Vi listar De största misstag som män gör när de möter denna obehagliga och farliga sjukdom.

Misstag # 1. Obehag för symptom

Mycket ofta män minskar allvaret av deras åkomma, minskar symtomen till förkylning, som de säger: "Njurarna kyldes." Förvirrade symtom på cystit med manifestationen av prostatit. Var inte uppmärksam på symptomen på bäckensmärksyndrom. Faktum är att prostatit är listigt eftersom det är svårt att diagnostisera utan speciella undersökningar. Mycket ofta går inflammation i det urogenitala systemet, till exempel uretrit (inflammation i urinväggen), till inflammation i prostatakörteln. Dessutom kan nästan alla sexuellt överförbara sjukdomar (till exempel gonorré, klamydia) leda till inflammation i prostata. Vi rekommenderar att du tar ett online-test för att vara säker på att prostatit inte handlar om dig. Det är ännu bättre att besöka urologen regelbundet och kontrollera prostata.

Misstag # 2. Självbehandling med okontrollerade droger

På grund av det faktum att män inte gillar att gå till läkare och är benägna att engagera sig i självmedicinering, är de lättare att lura. Internet är fullt av erbjudanden av "magiska" tabletter, kosttillskott under deklaration av läkemedel och mirakelanordningar, vilket garanterar absolut återhämtning och omedelbar effekt. I bästa fall är de ofarliga - bara ett slöseri med tid som kan användas till effektiv behandling, i värsta fall - det är farligt för hälsofel och förfalskningar. Kontrollera därför alltid de läkemedel du köper för närvaro av ett registreringsbevis, till exempel på statens register över läkemedel.

Det är också mycket viktigt att läkemedlet inte bara avlägsnat symptomen, utan också bidragit till restaureringen av prostatavävnad. Inte alla droger kan göra detta. Peptidläkemedelskomplex som har använts i officiell medicin i mer än 20 år har visat sig vara framgångsrika. I deras komposition - ett extrakt från vävnaderna i prostatakörteln hos djur, som har en organotropisk effekt, liksom aminosyror och mikrodelar som är nödvändiga för prostata. Sådana droger tar inte bara bort inflammation, utan bidrar även till regenerering och återvinning av prostatavävnad.

Misstag # 3. Avslag på specifika typer av behandling

Ofta börjar representanterna för det starkare könet vara "luriga" när läkaren utser dem en omfattande behandlingssätt enligt medicinska standarder för bevisbaserad medicin. Patienten kan vägra från prostata-massage, från periodiska medicinska undersökningar, från användning av läkemedel som tas rektalt (i form av ljus). Men det är från dem på 70% beror på framgång i kampen mot sjukdomen.

Det verkar som om det är lättare: Jag drack ett piller, och "prostatan kommer att passera..." Tyvärr är detta långt ifrån fallet. I tabletter och kapslar har en stor nackdel: de är snabbt absorberas i matsmältningssystemet, och deras aktiva ingredienser är mestadels filtreras bort genom njurarna och levern, och inte når prostatan. Och effektiviteten av en sådan "behandling" tenderar att nollas.

Urologer rekommenderar att man använder rektala suppositorier för behandling och förebyggande av prostatit, vilket lätt kan leverera läkemedlet till inflammationsstället. Det aktiva ämnet går in i blodet genom slemhinnan, som sedan tas upp av lymfsystemet. Så det kortaste sättet läkemedlet kommer till prostata och har en direkt återställande effekt på den. Till exempel, i ett rektalt suppositorium läkemedelssubstans "prostitelen" utom naturliga peptider (extrakt av prostatavävnad hos unga kalvar) i kompositionen har dimexide (DMSO), som har en lokal analgetisk och anti-inflammatorisk effekt. Det förbättrar också mikrocirkulationen i vävnader, vilket gör att läkemedel kan absorberas bättre och snabbare i prostata. Ett ämne såsom glycin och zink är inte bara reducerar ödem, men också förhindra ansamling av leukocyter däri och avlägsnas stagnerande sekret.

Misstag # 4. Avhållande eller missbruk av kön

Ofta representanter för det starkare könet, som står inför ett problem med prostatit, minskar signifikant sin sexuella aktivitet och till och med helt vägrar intimitet. Detta är inte helt försiktigt. Faktum är att under sex minskar en hel del muskler, som vid andra tillfällen helt enkelt inte fungerar, ökat blodflöde till bäckenorganen, stimulerar produktionen av manliga könshormoner - som alla bidrar till prostatan för att bli av stagnation. Den andra extremen - överdriven och oskyddad sex - är inte heller önskvärt, för kan provocera intensifieringen av inflammatoriska processer i prostatakörteln. Sanningen, som alltid, är i mitten. Regelbunden sex med en vanlig partner (med nödvändiga utlösning) främjar tidig återhämtning, trots att det inte alltid är trevlig eller "sliten" känsla under kärleksakten. Dessutom är vanligt kön den bästa profylaxen för prostatit.

Misstag # 5. Felaktig användning av rektala suppositorier

Rektala suppositorier från prostatit kan användas ensam hemma. Detta förfarande är emellertid inte det trevligaste och kräver att vissa regler följs. Det händer att patienten slutar kursen på grund av olägenheter som uppstår under behandlingen, till exempel diarré. Oftast är anledningen att patienten före proceduren inte renar tarmarna med hjälp av mikroclyster i en volym på 200-300 ml. Eventuellt rektalt stötpasta innehåller en laxerande effekt. För att undvika obehagliga konsekvenser - gör först enema och använd sedan ljus. så ett ljus «Prostatilen», före proceduren måste du fukta med vatten. Applicera ljus varje dag vid en viss tid, 3-4 timmar efter att ha ätit. Behandlingsförloppet - minst 10 dagar med kronisk prostatit och minst 15 dagar med godartad prostatahyperplasi.

Fanns ett fel i texten? Markera den och tryck Ctrl + Enter.

Prostatit. Symtom och behandling av prostatit

Prostatit. Symtom och behandling av prostatit

du prostatit? Vänta inte på ledsna resultat! Specialister på "GUTA-CLINIC" hjälper dig att klara dina problem!

Vi har utvecklat ett unikt kursbehandlingsprogram. En integrerad, flerkomponent, kausala och patogenetiska terapi som syftar till orsaken och utvecklingen av sjukdomsmekanismer, liksom den preventiva effekten av fysisk terapi. Användningen av modern teknik genom våra program kommer snabbt och permanent återföra glädjen i det intima livet och höja kvaliteten på ditt liv!

prostatit

prostatit - kronisk kronisk prostatit, kronisk inflammation i prostatakörteln, vilket påverkar ett stort antal män av reproduktiv ålder. Tyvärr experter dras endast en del kan jämföras med toppen av ett isberg, eftersom många män inte uppmärksamma porerna på sjukdom eller tvärtom, är låsta med sina problem, generad eller rädd för att gå och lösa dem en gång för alla. Det är en sjukdom som i allt högre grad invaderar våra liv, vilket medför stress och smärta, med "både gamla och unga" sjuka.

Orsaker till prostatit

prostatit som det är omöjligt för det sättet som sedentär livsstil hos majoriteten av den manliga befolkningen - faktiskt hur många män som idag tillbringar arbetsdagen sittande.

Hypotermi, förstoppning, täta libations, rökning, stillasittande livsstil, stress, sexuella infektioner, långa pauser i sexuella relationer - alla dessa är bidragande faktorer som "trigger" prostatit. Denna skurk angriper alltid en försvagad organism, tills "döljer" i hjärtat av den "vilande" infektionen.

Symtom på prostatit

Symtom på prostatit Vanligtvis är det värk i smärta i buken, sacrum, ovanför anusen, som ges till de yttre könsorganen. Ofta obehaglig brännande känsla när man kissar, täta urinträngningar under den kalla årstiden, och i slutet av urinering eller avföring kan stå hemligheten med prostatan.

Vissa patienter har problem med kraft - en svag erektion, accelererad ejakulation eller med barns uppfattning. Det händer också att från tid till annan, inte prostatit visa sig inte diagnosen kan endast uppnås genom att hemligheten med prostata massage.

Symtom på prostatit en negativ inverkan på psyket - utvecklade neurasteni, sömnlöshet, faller prestanda (i unga - ålder) Om du hittar en misstänkt likhet med de som beskrivs, dröj inte ett besök till en specialistläkare - urolog!

Behandling av prostatit

Förmodligen tvivlar mycket få på att det bara behandling av prostatit i kliniken, utrustad med en unik uppsättning urologisk utrustning som tillåter att utföra alla slags effekter på prostatakörteln, kan lösa detta problem.

Förutom noggrann undersökning och bestämning av "din" taktik för behandling, måste den kombineras med nödvändiga fysioterapiprocedurer. Kronisk prostatit - Sjukdomen är beständig, och endast under kontroll av högkvalificerade specialister är ett botemedel uppnåeligt.

Frågor kvarstår
till författaren?

Regler för förfrågningsbehandling
via Internet

Innan du ställer en fråga, läs reglerna för att ge GUTA-CLINIC-läkare konsultationer via Internet.

1. Vill du få ett specialistkonsult? Använd intern sökning på webbplatsen - Kanske svaret som hjälper dig att klargöra situationen finns redan på vår hemsida. Försök att formulera förfrågan så klart och enkelt som möjligt - mer sannolikt att du hittar exakt vad du behöver.

2. Läkare av "GUTA-CLINIC" förbehåller sig rätten att inte kommentera utnämningen av andra behandlande läkare. Alla frågor om behandlingen ska endast riktas till den specialist du observerar.

3. Även om du beskriver de symptom och klagomål som är mycket exakta, kommer experten inte att diagnostisera dig på Internet. Samråd med läkaren är generellt och underkänner inte behovet av ett heltidsbesök hos doktorn. Utan en laboratoriediagnostik och instrumentundersökning är det helt enkelt omöjligt att diagnostisera.

4. Resultaten av vissa studier som kräver visuell bedömning (till exempel en röntgen, ett ekkokardiogram, etc.) kan inte dechiffreras via Internet. Det är bättre att konsultera en läkare och ta med all nödvändig dokumentation.

5. Läkare av GUTA-CLINIC ger inga rekommendationer och recept för att ta mediciner över Internet, Val av terapi utförs först efter diagnos och diagnos. Vid val av läkemedelsbehandling beaktas många kriterier: patientens längd, vikt, ålder och kön, samtidiga sjukdomar, medicinering, individuell tolerans för vissa läkemedel. Kom på samråd - vi kommer med glädje att hjälpa eller hjälpa dig att bli undersökta, för att specificera diagnosen och vi ska utse eller passa adekvat terapi.

6. Vi rekommenderar inte kosttillskott och några specifika läkemedel med användning av stam, cellceller etc. "Miracle Drugs." Frågan om effektivitet och verkställighet av dessa medel är kontroversiell. Läkemedelsbehandlingar ordineras utifrån patientens specifika indikationer och läkemedlets egenskaper i stället för från högljudande namn och kostnad.

7. Vänligen duplicera inte samma fråga - Försäkra dig om att vi säkert kommer att få ditt meddelande och kommer att försöka svara så snart som möjligt.

8. Om din situation är brådskande är det bättre att inte vänta på en specialists svar, men att utnyttja funktionen att spela ett avtal med våra läkare.

Behandling av prostatit

Ljus från prostatit

Prostatit och prostata adenom är vanliga sjukdomar. Med korrekt diagnos och överensstämmelse med alla rekommendationer från läkare är de lätta att behandla.

Prostatit och prostata adenom

Prostata adenom och prostatit är två vanliga sjukdomar hos män. Många män, som har kommit till urologen och klagar över obehagliga symptom, vet inte vad som skiljer sig åt prostatit och prostata adenom.

Behandling av prostatit i hemmet

Prostatit är en av de sjukdomar som kan behandlas hemma. Folkmekanismer tillsammans med läkemedelsterapi ger ett bra resultat.

Förberedelser för prostatit

Prostatit avser sjukdomar vars behandling kan vara länge, i många fall för ett år eller mer. Korrekt utvalda läkemedel för prostatit, noggrann överensstämmelse med medicinska rekommendationer

Prostata cyst

Prostatacysten är bildandet av ett hålrum i friska vävnader som är fylld med en vätska av varierande grad viskositet. Väggarna i denna bildning är byggda av fibrös vävnad och består av ett cylindriskt eller kubiskt epitel från insidan.

10 stora myter om prostatit

Prostatit är en av de vanligaste manliga sjukdomarna, som kännetecknas av akut eller kronisk karaktär av den inflammatoriska processen i prostatas vävnader. Trots det faktum att medierna kan hitta mycket information om denna sjukdom, är många män inte tillräckligt välinformerade om vad denna diagnos är. Myter om prostatit skapades på hushållsnivå, i en tid då det inte fanns tillräckligt med kliniska kvalitetsmetoder för att studera sjukdomen.
Många publikationer, TV och internet platser för reklamsyfte uppvärmda intresse för problemet med prostatit, felaktigt ger information som identifierar en sjukdom med en obotlig skick och förlust av erektil dysfunktion hos män i fertil ålder, framkallar att uppkomsten av ett enormt utbud av myter och felaktiga bedömningar i samband med behandlingen av sjukdomen. Denna artikel kommer att hjälpa till att skingra de vanligaste myterna om prostatit.

De vanligaste myterna om prostatit

Myt 1) Prostatit avser åldersrelaterade sjukdomar i samband med naturliga fysiologiska processer, så det är ingen fara.

Den främsta orsaken till sjukdomen - inflammation i prostatavävnaden, och till skillnad från BPH eller som inte är relaterade till ålder män. I medicinsk praxis diagnostiseras prostatit hos män i olika åldersgrupper. Om tiden att börja behandling kan du förhindra övergången av den akuta formen av sjukdomen till en kronisk, som kännetecknas av förekomsten av kraftig smärta vid urinering, erektil dysfunktion, smärta under utlösning. Dessutom kan prostatit utlösa utvecklingen av sjukdomar såsom vesiklar (inflammation i sädesblåsor) epidimoorhit (testikelinflammation och bihang), vilket i sin tur kan förorsaka infertilitet och impotens.

Myt 2) Prostatit refererar till obotliga sjukdomar.

Tyvärr tror jag att de flesta män är förenade med symptomen och komplikationerna, försummar sjukvården utan att försöka återhämta sig och genomgå en undersökning.
Om du inte startar tidig behandling i början, vid början av utvecklingen av inflammatoriska processer, går sjukdomen till ett kroniskt stadium, vars behandling kommer att kräva en lång tid och mer komplex behandling. Det är värt att nämna det. att den kroniska formen av sjukdomen kan vara latent, det vill säga med milda symptom. Tidig diagnos i de tidiga stadierna och rätt behandlingskurs hjälper till att bli av med sjukdomen på kortast möjliga tid. för behandling av prostatit föreskriver antimikrobiella och fysioterapiska metoder.

Myt 3) Prostatit överförs genom sexuell kontakt.

Detta är en av de vanligaste och vanligaste myterna om prostatit. Vissa sexuellt överförbara sjukdomar som överförs under sexuella relationer, kan vara orsaken till smitt prostatit, men oftare smittämnen av sjukdomen är sin egen patogena mikrofloran - E. coli, stafylokocker, streptokocker, Proteus, och andra typer av patogena organismer, som lever på slemhinnor, överhuden eller i inlandet organ. I vissa fall diagnostiseras inte prostatit av bakteriellt ursprung.

Myt 4) Du kan bli av med symptomen på prostatit utan behandling.

Denna myt är det farligaste förslaget, eftersom självläkning av sjukdomen är omöjlig. Samtidigt, om den komplexa behandlingen inte diagnostiseras och startas i tid, kan det uppstå irreversibla patologiska processer i organets vävnader. Försvagningen av svårighetsgraden av smärtsymptom kan bara indikera övergången av sjukdomen till en kronisk form.

Myt 5) Du kan diagnostisera prostatit genom taktil undersökning.

Det är omöjligt att fastställa en noggrann diagnos och orsaken till sjukdomsuppkomsten endast genom att utföra en taktil undersökning. Patienterna måste slutföra en omfattande undersökning, som inkluderar laboratorietester, ultraljud med rektalsensor och andra diagnostiska metoder som utförs i specialkliniker.

Myt 6) Prostatit orsakar impotens och leder till utveckling av prostata adenom.

I regel odlar denna myt av prostatit tv-reklam för läkemedel. Patologiska processer leder inte till proliferation av celler i körtelvävnaden. Dessutom finns det inga tillförlitliga data för att indikera en association med prostatacancer förlust av erektil funktion eller prostata adenom, liksom BPH är inte en orsak till impotens.

Myt 7) Du kan bota prostatit med en fingermassage.

Massage hjälper inte bara bli av med sjukdomen, men kan också orsaka förstärkning av smärtsymptom, och närvaron av patogena organismer i prostata för att underlätta övergången till friska delar av kropparna.

Myt 8) Eliminering av symtomen på sjukdomen hjälper till att ta antibiotika, så att du kan återhämta dig själv.

Den bakteriella formen av prostatit diagnostiseras endast i 10-15% av fallen, så det är inte effektivt att ta dessa mediciner i de flesta fall. Antibiotika används endast i det akuta skedet av sjukdomen. Bota och fullständigt eliminera symtomen på sjukdomen är endast möjlig med ett integrerat behandlingssätt. Efter att ha anfört skälen är patienterna förskrivna antispasmodiska, antivirala läkemedel av interferon-typ. Förutom medicinsk behandling används fysioterapi metoder och en diet ordineras.

Myt 9) Med prostatit under samlag och urinering uppträder ständigt smärtsamma känslor.

Sjukdomen har flera steg, där intensiteten hos olika smärtsymptom kan manifesteras med varierande intensitet. Smärtsamma känslor under samlag förekommer endast i 5-10% av fallen och smärtsamma symtom med urinering är karakteristiska för det kroniska skedet av sjukdomen. Dessa eller andra symptom beror på arten av starten och sjukdomsfasen. förutom akut och kronisk form. sjukdomen har en subakut och latent (asymptomatisk) form.

Myt 10) Profylax av prostatit existerar inte.

I de flesta fall är orsakerna till utvecklingen av denna sjukdom fysiologiska faktorer. En av anledningarna är proliferationen av prostataceller hos män som är äldre än 35-40 år. Främjar denna felaktiga livsstil, stress, oregelbundna eller oregelbundna intima relationer, frekvent hypotermi, nedsatt hygien.

Moderna metoder för behandling av kronisk prostatit (litteraturgranskning)

Publiceringsdatum: 21.01.2018 2018-01-21

Artikelen ses: 87 gånger

Bibliografisk beskrivning:

Plotnikova A.Yu., Arkhipov DO Moderna metoder för behandling av kronisk prostatit (litteraturöversikt) // Unga forskare. ?? 2018. ?? №3. ?? S. 97-99. ?? URL https://moluch.ru/archive/189/47906/ (referensdatum: 07/06/2018).

Behandling av kronisk prostatit hos män - ett av de många brådskande problemen med modern urologi. Kronisk prostatit är för närvarande en av de vanligaste, dåligt studerade och dåligt mottagliga för korrigering av sjukdomen. Det påverkar män mestadels unga och medelålders, det vill säga de mest sexuellt aktiva, och är ofta komplicerade av ett brott mot copulatorisk och generativ funktion [1-6]. Därför är det oerhört viktigt inte bara medicinsk, men också den sociala betydelsen av problemet att öka effektiviteten av diagnos och behandling av kronisk prostatit.

Prostatit är en inflammation i prostata. Information tillgänglig i litteraturen om epidemiologi för kronisk prostatit är mycket kontroversiell [2-4]. Enligt olika författare lider 8 till 35% av männen mellan 20 och 40 år av kronisk prostatit. [20] och är en av de vanligaste sjukdomarna. [2,7,9-13,22,26]. Samtidigt är den verkliga förekomsten av kronisk prostatit fortfarande nästan oupptäckt [12]. Det finns en ökning av frekvensen för detektering av kronisk prostatit under de senaste 20 åren, vilket är associerat både med användning av mer sofistikerade och effektiva metoder för dess erkännande och med den faktiska ökningen av incidensen. [6,11,14,16,29,27],

Det finns många klassificeringar av prostatit. Vi ger den mest moderna och utbredd.

- Akut bakteriell prostatit.

- Kronisk bakteriell prostatit (5-10%).

- Kronisk abakteriell prostatit (90-95%).

 • Med en ökning av antalet leukocyter i utsöndringen av prostatakörteln.
 • Utan att öka antalet leukocyter i utsöndringen av prostata.

- Asymptomatisk prostatit (frekvens okänd). Många författare känner inte igen isoleringen av denna form, eftersom detta tillstånd oftast inte är associerat med prostatakörteln och bör betraktas som en störning av neuromuskulär genesis (myalgi), snarare än en sjukdom i prostatakörteln.

Enligt generell litteraturdata är frekvensen av akut och kronisk bakteriell prostatit 5-10% och kronisk abakteriell prostatit - cirka 90%. [54] Det bör noteras att under de senaste åren har dominerats av slitna och latent form av sjukdomen, som dock förnekas av många författare, eftersom detta villkor inte är associerad med prostatacancer oftast bör betraktas som en sjukdom i neuromuskulär ursprung (myalgi), men inte sjukdomen prostatacancer [21]. I litteraturen beskrivs cirka 100 symtom på kronisk prostatit [22]. Några författare [9, 22] systematiserar vanligare symtom på kronisk prostatit, och många författare noterar olika kliniska manifestationer av denna sjukdom [6,29]. Den mest klassiska symptomen kan anses systematisera följande fyra grupper: smärta, urinering störningar, försämring av sexuell funktion, psyko vegetativa störningar. I en speciell grupp framhävs symptom på skleros av prostatakörteln. [13] De symptom som noteras ovan hos patienter med kronisk prostatit kan vara den enda eller flera.

Behandling av patienter med kronisk prostatit bör vara omfattande och måste ge konsekvens för alla länkar i sjukdoms etiologi och patogenes. Den har funktioner enligt patientens ålder och förekomsten och arten av de kliniska manifestationerna av sjukdomen, inklusive förändring i mental status, funktioner av sjukdomen, de olika stadierna och fas inflammatorisk aktivitet i prostatan, graden av engagemang i den patologiska processen närliggande organ, immunstatus och andra faktorer [6, 29, 17, 18]. Behandlingen ska vara strängt individuell och lång, det kräver uthållighet, både från läkaren och patienten [29]. Ökad effektivitet vid behandling av patienter bör underlättas genom tidigare diagnos av sjukdomen och klinisk undersökning av patienter. Många system och metoder för behandling av patienter med kronisk prostatit har föreslagits, men effekten av behandlingen är oenig bland forskare. Sålunda noterar vissa specialister den höga effektiviteten hos de system och behandlingsmetoder de erbjuder [24], medan andra [25] anser att kronisk prostatit är en obotlig sjukdom.

Det är nödvändigt att utföra antibakteriell terapi; symptomatisk behandling för att eliminera de ledande symptomen, återställa mikrocirkulationen i prostatakörteln, rehabilitering av dränering av prostatakörtlar utsöndrings ledningar, stabiliseringen av immun- och hormonella system. I den komplexa behandlingen av patienter med kronisk infektiös prostatit är en av de ledande platserna ta antibiotika, är användningen av vilken som syftar till eliminering av det orsakande medlet. Under antimikrobiell behandling är nödvändig för att följa de allmänna principerna för rationell antibiotikabehandling och att ta hänsyn till känsligheten hos patogenen mot vissa antibiotika. Det har visat sig att antimikrobiell terapi endast indikeras för bakteriell prostatit, men det är absolut inte motiverat med abakteriell prostatit [24,29]. Författarna anser att det är absolut fel att förskriva antibakteriella läkemedel för patienter med kronisk prostatit på grundval av endast kliniska tecken på sjukdomen utan laboratoriebekräftelse av sjukdomen. Sådan behandling, förutom en mycket negativ inverkan på den allmänna kroppen, är en försvårande faktor för envis sjukdom och bidrar till utvecklingen av immunbrist [9,11,13,29]. Idag används antibakteriella läkemedel inte bara för ett brett spektrum av åtgärder, utan tränger också in i prostatakörtelns vävnad. Dessa betingelser motsvarar syntetiska antibakteriella medel (fluorkinoloner), såväl som tetracykliner och makrolider. Studie Shevchuvak YV visar den höga effektiviteten hos de fluorokinolon 2 och 3 generationer vid behandling av patienter med akut exacerbation av kronisk prostatit, speciellt abakteriell. [10]

Under de senaste åren, för att symptomatisk behandling av patienter med kronisk prostatit och svåra sjukdomar i urineringstiden förskrives a-adrenoblockerare. I urologiska kliniken SPbGMU im academician. Pavlov i 125 patienter med kronisk abakteriell prostatit har studerat effektiviteten av blockerare av alfa-1-adrenoceptor-sulozina där får de inom 3-6 månader. Mottagning av alfa-1-adrenerga blockerare vid kronisk abakteriell prostatit förbättrar dränerings prostatiska utsöndringar återställa utflödeskanal hos kroppen, och hos vissa patienter och identifiera det medel som förorsakar sjukdomen, innan detta är i dåligt Tomma avdelningar prostata [8,19].

Hos patienter med kronisk prostatit är restaureringen av blodcirkulationen i prostatakörteln patogenetiskt underbyggd. För detta ändamål, på senare år, ofta används läkemedel av biologiskt ursprung, härledda från prostatakörteln hos nötkreatur prostatilen (vitaprost) och andra läkemedel (Trental, Aescusan, venoruton, troksevazin et al.). S. Kh. Al-Shoukri et al. (1997) studerade effekten av prostatilen på hemostasparametrar i experimentet och hos patienter med kronisk prostatit. Man fann att i experimentet prostatilen reduceras mer än 2 gånger det första stegets tromboob-mation och tvärsektionsarean av tromb - 1,5-faldigt [40].

Kliniska studier som genomfördes i Moskva ledande kliniker om användning av Longidase hos patienter med kronisk prostatit i Kategori II och IIIA visade sin säkerhet och effektivitet. Longidaza användning av läkemedlet på en bakgrund av standardterapi, bidrog avsevärt till försvinnande eller reduktion av symptom, regression av inflammatoriska och proliferativa förändringar i prostatakörteln och reducerade frekvensen av återfall. [15]

Med kronisk prostatit ordineras enzympreparationer (streptokinas, trypsin och chymotrypsin) samt medel som ökar aktiviteten hos det fibrinolytiska blodsystemet.

Patienter med kronisk prostatit uppvisade immunokorrigerande behandling. Långvariga kroniska prostatitpatienter med förändring i androgenernas metabolism och uppkomsten av tecken på östrogenering bör genomföras hormonbehandling.

Presenterade resultat från en studie av den rysk-israeliska vårdcentral "Rambam" effekten av immunmodulerande Polioksidoniy vid behandling av kronisk prostatit visade immunocorrecting effekten av läkemedlet, vilket också har ökat kliniskt och laboratorie effekt av behandlingen. [23]

Vid behandling av patienter med kronisk prostatit användning och operation, oftast nödvändig för skleros av prostata. Valet av val hos dessa patienter anses vara TUR i prostata. [21]

En positiv effekt hos patienter med kronisk prostatit lokal mikrovågsugn terapi rapporteras av vissa författare [7,12,22,28,30] som användes som en transrektal eller transuretral hypertermi.

Vid behandling av patienter med kronisk prostatit användning och operativa metoder. De senare behövs oftast i den tredje, redan irreversibla scenen av sjukdomen - skleros i prostatakörteln. Den metod som valts vid behandling av sådana patienter under de senaste åren betraktas som transuretral resektion av blåsans hals, det sällsynta tuberkletet, prostata.

Slutsatsen. Således kan vi analysera olika litteraturkällor, och vi kan dra slutsatsen att det finns olika sätt att behandla kronisk prostatit och bristen på tillräckligt giltiga metoder för behandling av kronisk prostatit. Behandling bör inriktas på att eliminera det infektiösa medlet, normalisera immunstatusen, regressa inflammatoriska förändringar och återställa prostataens funktionella aktivitet. Således behöver alla aspekter av problemet med kronisk prostatit ytterligare fördjupad studie.

 1. Al-Shukri SH, Bobkov Yu.A., Gorbachev AG, Tkachuk VN. Vår erfarenhet av att använda prostatilen i urologi. Urologi 2003; (6): 32-36
 2. Laurent OB, Segal AS. Kronisk prostatit. X ryska kongressen av urologer: Material. M, 2002; 209-222
 3. Laurent OB, Pushkar DYU, Tedeev VV, Nosovitsky PB. Gentos vid behandling av kronisk abakteriell prostatit. Urologi 2003; (6): 30-32
 4. Segal AU, Laurent OB, Pushkar DYU. Livskvalitet hos patienter med kronisk prostatit. Plenum i styrelsen för det ryska samhället för urologi: Material. M, 2004; 1217
 5. Nickel J. Klinisk utvärdering av patienter med prostatit. Eur Urol 2003; 2: 11-14
 6. Nickel J, Corcos K, Andersen P et al. Antibiotisk behandling för kronisk prostatit. J Urol 1998; 159 (5): 272
 7. Lopatkin NA. (red.) Urologiska riktlinjer, vol. II. Medicine, M, 1998; 400-439
 8. Tkachuk VN. Al-Shukri SH. Torosyan OR. Effekten av tamsulosin hos patienter med kronisk prostatit. X ryska kongressen av urologer: Material. M., 2002; 331-332
 9. Kang DV. Kronisk ospecifik prostatit. Material av III-unionen Congress of Urology. Minsk, 1984; 180-187
 10. Shevchuk YV ROLL fluorokinoloner 2 och 3 generationer vid behandling av kronisk prostatit // ZAGALNA PATOLOGІYA TA PATOLOGІCHNA FІZІOLOGІYA. - 2013. - nr 3. - s. 154-158.
 11. Tkachuk VN. Diagnos och behandling av inflammatoriska sjukdomar i prostata. Plenum av allr Russian Society of Urology: Abstracts. Perm, 1994; 4-9
 12. Tkachuk VN. Kronisk prostatit. Medicin för alla, M, 2006; 112
 13. Tkachuk VN, Gorbachev AG, Agulyansky LI. Kronisk prostatit. Medicine, L, 1989; 205
 14. Tkachuk VN. Moderna behandlingsmetoder för patienter med kronisk prostatit: En handbok för läkare. SPb, 2000; 46
 15. Khodyreva LA, Dudarev AA, Karpov V. K.. Longidaza vid behandling av kronisk prostatit // effektiv farmakoterapi. - 2014. - nr 32. - s. 10-15.
 16. Pycha A, Madershaber S. Åldern av det nedre urinvägarna: En jämförande urodynamisk studie av män. Urologi 1997; 80 (2): 344
 17. Kaplun MI. Kronisk prostatit. Ufa, 1984; 254
 18. Kuznetsov MI. Funktioner av klinisk kurs och komplex behandling av kronisk prostatit hos sjömän. Författarens abstrakt. Dis. cand. med. SPb, 1998; 18
 19. Barbalias G, Nikifordies G, Liatsikos E. Alphablockers för behandling av kronisk prostatit i kombination med antibiotika. Urologi 1998; 159: 883-887
 20. Urologi: lärobok / red. PV Glybochko, Yu. G. Alyaeva. - 3: e upplagan, Pererab. och ytterligare. - Moskva: GEOTAR-Media, 2014. - 624 sid.: Ill. - ISBN 978-5-9704-2590-9.)
 21. Urologi: en lärobok / red. S. Kh. Al-Shukri, VN Tkachuk. 2012. - 480 s.: Ill. - ISBN 978-5-9704-2092-8.
 22. Mazo EB. Kronisk infektiös prostatit. Plenum i styrelsen för det ryska samhället för urologi: Material. M, 2004; 267-289
 23. SULTANOVA EA Användning av läkemedlet Polyoxidonium kronisk prostatit behandling // effektiv läkemedelsbehandling. - 2014. - nr 32. - s. 4-9.
 24. Al-Shukri S, Tkachuk VN. Kronisk prostatit (diagnos och behandling). Första ryska - Finlands symposium om urologi: Abstracts. St. Petersburg, 1998; 13-17
 25. Baert L. La prostatit bacterienne chronigne et son traitment actuel. Ann Urol 1977; 11 (4): 275-279
 26. Fowler I. Antimikrobiell terapi för bakteriell och icke-bakteriell prostatit. Urologi 2002; 60 (6): 24-26
 27. Akulovich AI. Patogenes, diagnos och behandling av icke-specifik kongestiv prostatit. Sammanfattning av dis. Cand. honung. Sciences. Kiev, 1982; 16
 28. Aleksandrov VP, Gusakov AF, Kuzin gg. Behandling av kronisk prostatit med användning av apparaten "Andro-gin." Plenum i styrelsen för det ryska samhället för urologi: Material. M, 2004; 393
 29. Tiktinsky OL (red.). En guide till andrologi. Medicine, L., 1990; 416
 30. Kadiri TR, Al-Shukri SH. Behandling av copulativ dysfunktion hos patienter med kronisk prostatit på apparaten AMVL-01 "YAROVIT". Folkhälsan i Tadzjikistan 2007 (4); 74-77

Behandling av prostatit

Inflammation av prostata (prostatit) - en ganska vanlig urologisk sjukdom, som i allt högre grad registreras hos medelålders och ungdomar. Sjukdomen började upptäcka även hos ungdomar. Enligt de brittiska forskarna växer antalet sjuka pojkar snabbt och närmar sig antalet sjuka vuxna män. På grund av sjukdoms långsamma och ibland asymptomatiska lopp söker patienter vård vid senare skeden av utvecklingen när sjukdomen blir kronisk. Läs mer

Symtom på prostatit

Börjar prostatit, som regel, utan de minsta yttre manifestationerna. Den inflammatoriska processen i körteln är redan igång, men mannen vet ännu inte om det. Och ofta kan en sådan asymptomatisk period vara i flera månader. Inflammation sträcker sig över de minsta kanalerna i körtelns lobler, och cellerna som täcker dessa kanaler inifrån börjar att skala, blanda med slem, vars mängder ökar. Läs mer

Självutredning av prostata

Fram till nyligen troddes det att prerogativet att diagnostisera helt och hållet ligger hos läkaren, och patientens uppgift är bara att regelbundet delta i läkarundersökningar, där söka sjukdomar kommer att utföras. Värdet av medicinska tentor minskar givetvis inte, för vid en sådan undersökning kan en specialist se början av sjukdomen innan mannen börjar bli störd av obehagliga symptom.
Läs mer

prostatit

Den verkliga svällningen av män runt om i världen är prostatit. Om före inflammation i prostata körteln vanligen utvecklats i vuxenlivet, blir det nu snabbt yngre och oftare uppträder hos representanter för det starkare kön på 25-35 år. Naturligtvis, som oftast de flesta sjukdomar, påverkar prostatit de män som bor i storstäderna, och av arbetets eller vanorens natur ligger det mesta av dagen i sittande läge. Läs mer

Självdiagnostik av prostatit

Varje man kan bli sjuk med prostatit. Nedslående statistik säger att denna sjukdom är inte bara den vanligaste bland de starkare könet, det är också en mycket föryngrad, varför idag prostatit har upphört att vara en sällsynthet även i tjugoårsåldern.
Läs mer

Dagens nyheter

Botox: från mimic rynkor till prostata

Adenom i prostatakörteln hänvisar till de vanliga urologiska sjukdomar som medföljer åldrande. Det är känt att godartad prostatacancer drabbar mer än 50% av männen över 60 år och efter 80 års adenom förekommer i 80% av det starkare könet. "Miljoner människor runt om i världen lider av prostataadenom," förklarade författaren till projektet, Michael Chanesler, MD, professor i urologi vid University of Pittsburgh. (mer...)

Prostatit-lechenie.rf
Alla rättigheter förbehållna