Huvud
Behandling

Metoder för effektiv behandling av prostatit hos män i hemmet

Prostatit är en inflammation i prostata som uppstår på grund av en kränkning av blodmikrocirkulationen i bäckenet och bäckensbottenmusklerna eller den smittsamma processen i dess vävnader. Det åtföljs av en betydande försämring av livskvaliteten hos en man. Ej aktuell eller felaktigt utvald behandling leder till frekventa återfall, övergången av sjukdomen till kronisk form.

Förutom konservativ terapi finns det andra effektiva metoder för att bekämpa denna sjukdom. En av de viktigaste är behandlingen av prostatit i hemmet.

Försök dock inte försäkra dig om kvalificerad sjukvård. Först måste du få en läkares samråd, gå igenom undersökningen och identifiera orsakerna till överträdelserna.

Hur man bestämmer förekomsten av prostatit

En korrekt diagnos kan givetvis endast göras av en specialist. Det finns dock vissa tecken som bör göra en man uppmärksamma sin hälsa.

Diagnos av sjukdomen i hemmet är att "inte titta igenom" dessa första alarmerande tecken, och omedelbart kontakta en läkare.

Akut prostatit tillåter inte detta, men oftare finns det en kronisk form av sjukdomen, som långsamt utvecklas med en gradvis ökning av symtomen.

De första tecknen på prostatit

 • ökad uppmaning att urinera
 • en känsla av obehag i ljummen och i könsorganet
 • sexuella störningar.

Med förvärring av tillståndet intensifierar smärtsamma manifestationer, kommer en förvärring, som åtföljs av mer levande symptom:

 • smärta i underlivet
 • smärtsam urinering
 • ofrivillig urladdning av urin vid hakning
 • känsla av smärta under avföring
 • signifikant försämring av erektionen
 • allmän dålig hälsa
 • ökning av kroppstemperaturen.

När man vänder sig till en specialist måste en man genomgå diagnostik och få möten. Det snabbast lösa problemet kommer att hjälpa drogbehandling av prostatit, vilket blir mer effektivt när det kompletteras med beprövade hemmetoder.

Hur man behandlar prostatit i hemmet

Behandling av prostatit hemma innebär användning av folk recept, massage, fysiska övningar och fysioterapi enheter som hjälper till att hantera sjukdomen och återställa mäns hälsa.

Det är viktigt att förstå att hembehandling av prostatit endast är möjlig i fall av komplikationer av sjukdomen. Komplicerade former eller ofta återkommande sjukdom kräver mer uppmärksamhet och mer allvarliga åtgärder vid behandling.

Recept av traditionell medicin

Terapi av prostatit hos män i hemmet, baserat på folkrecept, hjälper till att lindra smärtsyndromet, lindra inflammation, återställa den vanliga processen med urinering och öka kroppens övergripande ton och dess motståndskraft mot eventuella infektioner.

Pumpa frön i behandlingen av prostatit

Pumpa frön används för att behandla prostatit i mer än ett århundrade. Deras helande effekt beror på innehållet i en stor del av ett element som zink. Manlig kropp behöver daglig zinkintag i kroppen, det här låter dig behålla och bibehålla hälsan. Torkade, men inte stekta pumpafrön används för behandling. De måste skrällas och ätas. För en behandling är vanligtvis ett halv kilo frön tillräckligt. Det innebär att kursen kommer att vara kvar tills "medicinen" är över. Om du upprepar dessa kurser årligen minskar risken för förvärring av kronisk prostatit väsentligt.

Det första sättet: Varje dag måste du äta 30 pumpa frön. Gör detta före måltider, inte rusar, de måste noggrant tuggas.

Det andra sättet: Skalade, rostade pumpafrön passeras genom köttkvarn och lägger till 200 gram honung. Alla blanda väl och rulla bollar lika stora som en valnöt. För behandling av kronisk prostatit äter upp 2 av dessa bollar dagligen. De, som i föregående fall, äter innan de äter. I detta fall kan bollarna inte sväljas, tuggas och suga i två till tre minuter.

Infusion av hassel

Huvudingrediensen är hasselnöt. För att behandla prostatit måste du ta bark eller löv av hassel. Du kan brygga ihop de två ingredienserna, växla dem. Samtidigt måste barken bryggas dubbelt så länge, eftersom det är mer styvt.

Recept: en matsked av löv (eller bark), hasselbröd i ett glas kokande vatten, stäng ett tätt lock och vänta en halvtimme. Spänn sedan och ta 1/4 kopp 4 gånger om dagen. Det är bättre att använda färskt material varje gång. Vanligtvis är en vecka tillräcklig för sådana förfaranden.

Malurt med prostatit

Malurt är en växt som du kan klara av nästan vilken infektion som helst, inklusive pyogen. Hur kan prostatit behandlas med malurt? Det är bäst att genomföra en omfattande kurs, inklusive intag och tvättning av urinröret. Det tar 100 gram torr malurt, som males i händerna så små som möjligt och siktas genom en sikta. Små fraktioner används för oral administrering i torr form, stora för avkok, från vilka mikroclyster och sprutningar i urinröret görs. Som ett resultat får de en dubbel effekt på kroppen, vilket rensar från infektionspatogenerna, vilket leder till att inflammatoriska processer upphör.

Behandlingen varar en vecka. Torr malurt, oberoende av mat, tas av nypa, tvättas med vatten. Varje dag på kvällen tillverkas mikroclyster och spolning av urinröret med hjälp av avkok.

Ett avkok för mikroclyster och sprutor görs enligt följande. En tesked med en kulle torrgräs malurt häll en liter kokande vatten. Efter kylning till 40 ° C, filtrera. För varje procedur behöver du 50 ml avkokning. Med hjälp av en spruta görs en injektion i anus och in i urinröret. Injektion i urinröret görs plötsligt, så att vätskan rör sig så långt som möjligt. För varje procedur behöver du använda en separat spruta.

Terapeutiska juicer

Effektiv behandling av prostatit i hemmet kan snabbt och privat utföras med hjälp av juice. I kombination med läkemedelsbehandling visar sådana åtgärder bra resultat. Väletablerade grönsaksjuice, som måste konsumeras varje dag för 600 ml. Med prostatitjuice från morötter, betor, är en blandning av gurka och aspargesjuice särskilt lämpliga. Självklart bör detta inte köpas i butiken, men färska, färskpressade juicer. Du kan ta dem kontinuerligt, men minsta kursen är 10 dagar.

Behandling av prostatit med persilja

Persilja har en stor lista över medicinska egenskaper, särskilt det tar bort den inflammatoriska processen och återställer sexuella funktioner.

Trots det faktum att vi använder tiden persilja i matlagning, uppskattar det för kryddig smak, är persilja en medicinalväxter, eftersom det innehåller en stor mängd av mineraler och vitaminer. Så, till exempel, i 100 g persilja finns det två dagliga normer av provitamin A, vilket för övrigt är användbart för ögonen. Och vitamin C är nästan 4 gånger mer än i citron! Dessutom finns det inulin i persilja - det är en naturlig analog av insulin, det reglerar också blodsockernivån och är dessutom den bästa källan till näring för tarmmikrofloran.

Persiljajuice ska tas på en matsked 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna.

Det är också användbart att använda persilja frön. Mala 4 teskedar frön i pulver, fyll i ett glas kokande vatten, koka i 15 minuter och svalna sedan. Ta 4-6 gånger om dagen för 1 matsked.

Biodlingsprodukter vid behandling av prostatit

Vid hembehandling av prostatit kommer ljus som gjorts på basis av honung eller propolis snabbt att hjälpa till. De förvaras i kylskåp. Använd, sätt in i anusen.

För att göra honungsljus behöver du honung (1 tesked), ägg (1 stycke), mjöl (3 matskedar). Alla blandar och bildar små ljus. Använd en bit två gånger om dagen. Behandlingsförloppet varar i en månad, sedan om en månad eller en och en halv kan det upprepas.

För att göra ljus från propolis, ta 50 g alkohol och jord propolis, blanda och insistera i 2 veckor utan tillgång till ljus, skaka dagligen. Efter insistering indunstas massan i ett vattenbad tills det blir brungult. Därefter blandas den resulterande massan med kakaosmör och suppositorier bildas. Behandling - en bit dagligen i 35 dagar före sänggåendet. Bota sjukdomen hemma på detta sätt kan du för 2-3 kurser med en paus på 8 veckor.

Massage med prostatit

Med prostatit eller för dess förebyggande, rekommenderar urologer prostata massage kurser. Det hjälper till att hantera någon form av kronisk prostatit. Detta beror på förbättring av lokal cirkulation och stimulering av kroppen.

Vad är hemligheten av effektiviteten av massage?

 • normalisering av lokal blodcirkulation
 • förbättring av muskelton
 • säkra utflödet av hemlighet;
 • förbättring av sexuell funktion
 • öka effektiviteten av läkemedelsbehandling.

Massage kan utföras rektalt eller genom perineal vävnad.

Den första metoden anses vara den mest effektiva. Tillgång till prostatakörteln är genom anusen. Det är bäst att överlämna ett sådant tillvägagångssätt till en specialist, eftersom prostatan är ett mycket känsligt organ och dess vävnader kan lätt skadas av mekanisk stress.

Användningen av denna metod för massage i hemmet är också möjligt. Hans man kan göra en partner. Du kan klara dig själv med hjälp av speciella enheter - prostata massager. De har storlekarna och formen, vilket gör det möjligt att säkert komma in i en anus och att utföra nödvändiga åtgärder.

Ett enklare sätt att massage är en extern massage. Det är mindre effektivt, men det utförs utan penetration. Det kan utföras manuellt, pressa och göra cirkulära rörelser i perinealområdet. Massagerare eller lämpliga föremål kan också användas. Till exempel är en bra massage för utomhusprocedurer en boll för tennis. Han sitter på en stol, mannen sitter på toppen och snyggt rullar på den fram och tillbaka. Denna procedur kan utföras flera gånger om dagen, men det är definitivt värt att göra det på morgonen, omedelbart efter uppvaknandet. Det är fem minuter.

Att massera hemma hade den nödvändiga helande och förebyggande effekten och inte orsaka skada, du behöver veta prostata körningens placering, alla rörelser måste utföras med största försiktighet och kontraindikationer måste beaktas.

Kontraindikationer för prostata massage

 • Akut prostatit;
 • Förekomst av tecken på malign lesion av prostata;
 • Förekomst av cyster och stenar i prostatakörteln.

Fysisk utbildning mot prostatit

Alla vet att rörelsen är livet. Aktiv rörelse, regelbunden motion är en god profylax av prostatit orsakad av stillastående fenomen. Om en sådan sjukdom redan existerar, ges goda resultat i behandlingen genom enkla övningar som är tillräckliga för att utföra tre gånger i veckan.

Om det är möjligt är det nödvändigt att genomgå en terapeutisk träning i en medicinsk institution. Men många övningar är tillgängliga för självstudier. De kräver inte extravagans, speciella villkor och kommer att vara ett bra komplement till komplex behandling, vilket möjliggör en snabbare och effektivare behandling av sjukdomen hemma.

Krossar mot prostatit

En mycket effektiv övning som återställer blodcirkulationen i det lilla bäckens organ, och i prostata, inklusive, är de vanliga knäbanden. Helst måste du krossa 100 gånger, men du behöver inte göra den här engången, du kan dela dem i 2-3 närmar sig med en liten paus.

Om det är svårt att utföra ett sådant antal knep på en gång, måste deras antal gradvis ökas. Tillräcklig behandling och förebyggande belastning blir knep tre gånger i veckan. Squatsna själva borde vara djupa, så låga som möjligt, medan händerna höjs uppåt.

Andra övningar för behandling av prostatit

 • Ligger på magen, raka ben lyfts (20 gånger);
 • "Saxar" - rörelser av raka ben något upptagna från golvet i sittplatsen, händer i stödet något bakom (20 gånger);
 • ligga på ryggen för att dra benen till bröstet så högt som möjligt, lås händerna och stanna så mycket som möjligt, men inte mer än 20 minuter,
 • lägger fötterna ihop, hänger på en tredjedel och trycker ett knä framåt en efter en. Övning utförs i 5 minuter dagligen på morgonen och på kvällen.

En utmärkt övning som förbättrar blodcirkulationen i ett litet bäcken är normal gång. Du måste gå vid varje tillfälle: bara gå runt med jämna mellanrum, flytta på affären för en kort bit till fots, klättra uppför trappan istället för hissen.

Enheter och anordningar för behandling av prostatit

Utvecklingen av modern medicinsk teknik har lett till skapandet av en rad olika apparater för behandling av sjukdomar, som du kan bekämpa denna sjukdom hemma utan regelbundna besök på en medicinsk anläggning.

Apparatens funktion bygger på olika principer, men deras inverkan syftar till att uppnå ett mål - stimulering av prostata, förbättrad blodcirkulation i detta område och eliminering av stillastående fenomen.

Typer av enheter

 • vibration;
 • magnetiska;
 • stimulerande modulerade strömmar;
 • laser.

Varje typ av instrument har sina egna "starka" sidor. Till exempel med användning microvibration snabbt och effektivt elimineras trängsel, förbättra muskeltonus, är den magnetiska effekt som syftar till större analgetisk, antiinflammatorisk, avsvällande verkan.

Det finns också enheter som kombinerar flera arbetsprinciper, de är mer universella.

Lista över de mest kända enheterna

 • Androgyne - en av de vanligaste enheterna för magnetoterapi;
 • Intraton - speciellt rekommenderat för kronisk prostatit, komplicerad av purulent inflammation;
 • Mavit - ger en omfattande åtgärd;
 • Yarovit är en enhet som kombinerar elektromagnetisk och laserstrålning;
 • Vitafon är en universell anordning för behandling av många sjukdomar, inte bara prostatit;
 • Intramag - låter dig kombinera elektrofores och magnetophores med mikro-massage och tvätta urinröret;
 • Prostam är mest effektivt vid behandling av bakteriell prostatit.

Varma bad i kampen mot sjukdomar

Till lymf och blod i människans kropp bättre cirkulerad, det rekommenderas att regelbundet ta varma bad. Vattnet ska inte vara mer än 43 ° C, och tiden för sessionen är kvart i timmen. Istället för vatten, häll heta avkärningar av medicinska örter in i badrummet.

Användning av bad är tillåtet endast i avsaknad av förhöjd kroppstemperatur.

Effektiv behandling av prostatit i hemmet: droger och tabletter

Om behandlingen av prostatit består av användning av läkemedel och läkande gymnastik, är det absolut inte nödvändigt att ligga på sjukhuset.

Behandling av prostatit tar vanligen från en månad till tre.

Hemma det här är en normal period, sjukhuset för en sådan period utan det akuta behovet är tydligt irriterande.

Många undrar, "Hur man behandlar hemma prostatit hos män", "Vad menas med en själv behandling av prostatit," Detta är vad vi pratar i artikeln.

Behandling av prostatit i hemmet

Behandling av prostatit hemma är mer än realistisk och visar en ganska hög effektivitet med en stabil inställning. Hus behandlar väggarna - det är svårt att inte hålla med den här tanken.

Oavsett det avancerade sjukhuset behöver de flesta människor allvarliga argument för att föredra det till sina inbyggda väggar. I samband med fysioterapi är det inte svårt att anmäla sig till poliklinisk poliklinik.

Det finns ett antal undantag, i närvaro av vilken behandling för prostatit i hemmet blir farlig. Om dem kommer vi att berätta mer. I vilket fall som helst är det bättre att rådgöra med en läkare.

Att hembehandling av en prostatit hos män har inte orsakat en akut sjukdom, det är nödvändigt:

 • flytta så mycket som möjligt
 • att äta ordentligt, på en diet;
 • bli inte kall;
 • glöm under behandling av prostatit om alkohol, rökning, spel, andra aktiviteter relaterade till stress;
 • Utsätt inte prostata för risk för skada.
 • har regelbundet sex med en partner.

I vilka fall är det nödvändigt att se en läkare?

Obligatorisk sjukhusvistelse av patienter med prostatit utförs med syftet:

 • kirurgisk operation (till exempel med abscess);
 • Förloppet av intravenösa antibiotika.

Behovet av sådana behandlingsmetoder uppstår när sjukdomen förvärras eller extremt försummas, risken för komplikationer.

Hur hemma att bota prostatit hos män? Tänk på följande:

sjukgymnastik

Så, vi behandlar prostatit hemma. Det första du bör uppmärksamma är fysioterapi.

Fysioterapeutiska förfaranden för prostatit utförs med syftet:

 • minska smärta
 • förbättring av blodflödet i prostata;
 • eliminering av stillastående fenomen i prostata, bättre muskelkontraktion i bäckenregionen;
 • avlägsnande av inflammation och svullnad i prostata;
 • återställa käftens naturliga funktion.

Dessa resultat uppnås genom att man tillämpar hårdvaruprocedurer genom patientens hud eller slemhinnor med prostatit. De utförs som regel på poliklinisk grund. Apparaten kan även köpas för individuell användning i detaljhandeln.

 1. Läkning, lera badkar behandla prostatit genom att värma problemområdena, näringsämnena i vätskan.
 2. Elektrofores. Enheten använder likströmens egenskap för att öka hastigheten och djupet av penetration av droger i patientens kroppsvävnader med prostatit. Novokain, brom, magnesiumsulfat (2% rr), kalciumklorid (1-3% rr) används som läkemedel för detta.
 3. Medicinska lasrar öka uthålligheten i kroppen, prostata aktivitet, förbättra det allmänna tillståndet. Terapi genomförs på morgonen, kursen - 15 gånger.
 4. Mikroklyftare används för att injicera läkemedel från prostatit i rektum i enlighet med deras avsedda användning, enligt vad som anges i anvisningarna.
 5. Radiator av ultraljud. Högfrekventa ljud förbättrar processerna av ämnesomsättning, sexuell attraktion, lindrar inflammation i prostata, resorbärr, hjälper till att återställa skadade vävnader, behandla skador i ändtarmen.
 6. Elektrostimulatorer med nuvarande vibrationer eliminera stasis av körteln, förnya utflödet av hennes hemlighet.
 7. Magnetoterapi-enheter påverkar kroppen hos en patient med ett magnetiskt fält i prostatit. De lindrar inflammation, förbättrar blodcirkulationen, främjar vävnadsregenerering utan biverkningar.


Fysioterapiprocedurer tillämpas inte när:

 • aktiv tuberkulos;
 • de-symptomatisk diabetes mellitus;
 • närvaro av neoplasmer
 • exacerbation av sjukdomen.

massage

Genom direkt åtgärd av fingret i handsken tar doktorn bort spänningen i körtelens muskler, tar gradvis bort ödemet. Därefter har patienten smärta, kroppsdelarna blir lika stora och hans funktioner återställs. Det finns ett utflöde av utsöndring och stillastående spermier med en skadlig mikroflora.

Prostatamassage är en mycket effektiv del av den komplexa terapin av prostatit. Även om det är trevligt kan det inte kallas.

Kompetent massage i prostata kommer endast att utföras av en specialläkare i speciella handskar, vilket för detta behöver du ringa hem.

Orgeln är väldigt ömtålig, när du försöker utföra samma åtgärder själv (självmassage) eller med hjälp av en inkompetent person, kan du allvarligt skada det med risken att få blod. För att följa alla regler om sterilitet, är manuell massage absolut bäst på poliklinisk eller sjukhus.

Det är viktigt att inte ansöka:

 • icke-sterila handskar;
 • fett med utgått hållbarhetstid.

Kontraindikationer för massage:

 • beräknad prostatit (stenar i prostata);
 • stadium av förvärring.

Om det inte går att besöka polikliniska behandlingar, måste man överväga: Ett alternativ till det (om än ofullständigt) är ett av ovanstående fysioterapiprocedurer som kan tas säkert hemma. Självmassage med prostatit är oacceptabelt!

Terapeutisk fysisk träning

Hur bli av med prostatit hemma? Med målet att behandla och förebygga prostatit är någon fysisk aktivitet användbar, med början på vanliga morgonövningar. Men det finns speciella övningar specifikt mot prostatit.

Komplexa övningar Kegel syftar till att stärka perineumets muskler. Identifiera dem enkelt: mannen fördröjer urinstrålen medan du skriver. De musklerna (prostata musklerna), som i detta fall kommer att fungera, och vi måste träna.

 1. Alternativt, vi påfrestning, slappna av musklerna i prostata. Ju snabbare desto bättre.
 2. Vi spänner musklerna, håll det spänt i 4 sekunder, slappna av.
 3. Smidigt spänner vi musklerna som vid en avföring. Vi slappna av.

Den första lektionen av varje övning upprepas åtta gånger. Denna cykel upprepas fem gånger om dagen.

Varje vecka ökar antalet repeteringar av varje övning i en cykel om fyra tills vi når 45 repetitioner. Gör denna gymnastik varje dag, medan problemet med prostatit är relevant.

Medicinsterapi

Hur botar du prostata själv? Det är möjligt med hjälp av läkemedelsterapi.

Behandling av prostatit hos män i hemmet, droger:

Antibiotika. Antibakteriella läkemedel

Antibiotika är det viktigaste sättet att förstöra bakterier. För att utse dem måste urologen se till att han behandlar bakteriell prostatit. Annars tar antibiotika bara skada.

 1. Vanligtvis läkare för behandling av bakteriell prostatit utser fluorokinoloner: ciprofloxacin, gatiloksatsin, lomefloxacin, moxifloxacin, ofloxacin.

De utmärks av deras aktivitet, permeabilitet, åtgärder mot många typer av bakterier; När de administreras oralt ackumuleras de i körteln.

 • Kronisk prostatit behandlas väl med antibiotika som kallas metacyklin, doxycyklin, oleandomycin erytromycin, cefalexin.

 • Huruvida det är möjligt att skicka eller genomföra en antibiotikaprocess för självbehandling av en prostatit - beror på ett konkret fall. Individuella egenskaper hos prostata strukturen spelar en roll, närvaron / frånvaron av allergier hos patienten, orsakerna till sjukdomen, graden av dess svårighetsgrad. Beslutet i detta fall fattas av urologen.

  ljus

  Användningen av suppositorier för prostatit eliminerar svullnad, smärta, inflammation.

  Med hjälp av dem återställs sexuella och urinfunktioner, utvecklingen av blodproppens blodpropp stoppas, blodcirkulationen förbättras.

  Fyllning av rektala stolpiller vid behandling av prostatit gör antibiotika, propolis (ljus med propolis kan göras oberoende av varandra, mer om det här), spasmolytika, komponenter körtlar av nötkreatur, andra komponenter.

  Exempel på läkemedel administrerade med suppositorier: bioprost, prostatilen, viferon, prostopin, ostestin.

  plåster

  Kinesiska prostatiska navelplåster verkar på inflammation av prostata genom penetration av mikropartiklar av läkemedlet genom huden.

  Detta uppnåddes genom nanoteknik.

  Att använda dem är enkelt: det är bra att tvätta platsen runt naveln med tvål, raka av håret där, ta av klistermärkena, klistra en plåster.

  Efter tre dagar att ta bort, igen för att tvätta platsen för limning.

  På en dag, håll ett bandhjälp. Förloppsbehandling av prostatit - sex patchar, 24 dagar.

  Parallellt kan du dricka antibiotika för att förbättra effekten.

  Folkmetoder

  Bland de testade folkmekanismer behandling av prostatit innefattar:

  Bastu, bastu

  Bastu har en avkopplande effekt på mjuk muskel i prostata, ökar blodflödet i underlivet, förbättrar immuniteten. Patientens tillstånd med prostatit förbättras om bastun kombineras med en svetsbutik, användningen av äppelcidervinäger

  Finska forskare har bevisat: Bastunen ökar libido, det vill säga sexdriften. I detta skiljer sig det från det vanliga badrummet med en temperatur på 37 grader, vilket rörligheten och antalet spermatozoer tvärtom minskar.

  Parry med kronisk prostatit bör vara försiktig. Överhettning leder till ödem i prostatakörteln. Uppehållstiden i ångrummet, värme, måste strikt regleras. Också, bör man ta hand om kylning efter ångrummet.

  diet

  För att utföra prostatitbehandling hemma behöver du snabbt inte bara dricka tabletter, du måste också äta rätt. I kostens diet med prostatit är huvuddelen upptagen av grönsaker och frukter.

  • zink, som är nödvändigt för prostataarbetet, finns i marina produkter: räkor, alger, krabbor, fisk, musslor;
  • kryddor - persilja, senap, pepparrot - minska inflammation, påskynda återhämtning;
  • lök, vitlök dödar de bakterier som orsakar sjukdomen; förbättra blodcirkulationen, styrkan.

  Patienter med prostatit bör undvika sådana produkter:

  • bönor;
  • halvfabrikat, snabbmat, bakning;
  • alkohol, kaffe, kolsyrade drycker, te;
  • fett, rökt, stekt mat;
  • konserverade varor.

  En diet för återhämtning från prostatit är inte tillräckligt. Men dess överträdelse kommer att negera de andra kostnaderna för behandling, neutraliserar dess effekt.

  Om sjukdomen inte passerar?

  Om efter en hembehandling inte kronisk prostatit passerar, är det troligt att du inte är tillräckligt disciplinerad att följa läkarens rekommendationer utan tillsyn.

  Vi måste gå till frihetsrestriktionerna, som ska placeras på ett sjukhus. Men om du bryter regimen här, vänta på komplikationer som leder till långtidsinspektion, eventuellt med kirurgisk ingrepp.

  Bland dem:

  slutsats

  Nu vet du hur man behandlar prostatit hemma hos män. Man måste komma ihåg att folkliga folkmedicin bara är ett komplement till metoderna för officiell medicin, deras ansökan måste också samordnas med terapeuten.

  Det viktigaste som krävs från patienten hemma behandling av prostatit är disciplin och överensstämmelse med ALL doktors rekommendationer. Det är viktigt att följa ordningen med terapi, diet, hoppa inte över proceduren.

  Medel och metoder för hembehandling av prostatit

  Hem män som lider av prostatit i akut eller kronisk form, rekommenderas att följa recept av traditionell medicin och glöm inte om effektiviteten specifikt visas i inflammation i prostatan motion. Dessutom kan du utföra prostata massage eller använda fjärrstyrda medicinsk utrustning.

  Terapi med örter och mat

  Var försiktig!

  Innan jag läser vidare frågar jag dig en fråga. Letar du fortfarande efter en arbetsmetod för att förbättra styrkan?

  Jag skyndar mig att varna dig, de flesta läkemedel för styrka är en fullständig skilsmässa av marknadsförare, som vindar hundratals procent på droger, vars kostnad närmar sig noll. Allt skulle vara ingenting, och som förberedelser på typen av Viagra-arbete. MEN.

  Nästan alla tabletter för styrka orsakar omedelbar beroende.

  Helt enkelt att ha druckit ett par gånger medel för att styrka, kommer du inte att kunna sängen absolut ingenting utan hjälp av detta verktyg. Detta är inte av misstag, eftersom apoteksmafia tjänar stora pengar på återkommande försäljning. Du sitter bara på nålen.

  Men hur är det om din styrka inte räcker? Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att det enda läkemedlet som inte orsakar beroende och några biverkningar är Predstanol. Detta läkemedel säljs inte på apotek och annonseras inte på Internet, det består av naturliga komponenter och helt utesluter kemi. Här är en länk till den officiella hemsidan.

  Hur man behandlar prostata sjukdom med pumpa frön

  Effektiviteten av sådan behandling för män beror på närvaron i pumpa frön av en stor mängd zink. Traditionella läkarna rekommenderar att man äter minst 30 fröer varje dag och använder dem före måltiderna. Det finns en sådan mängd frön att en daglig dos av ett användbart spårämne finns.

  Du kan laga mat och söt pumpa efterrätt. För att göra det hemma skal 500 gram frön skalas och krossas med en mixer eller köttkvarn, varefter 200 gram honung läggs till blandningen. Från den resulterande lösningen bildas bollar som är något större än hasselmuttern och placeras i kylskåp. Dagligen på morgonen spridda de på pannan ett par improviserade godis för att ta rumstemperatur. Den optimala mängden av sådan medicin för prostatit för män är 2 pärlor per dag, vilka ätas före ätning. Söthet sväljs inte, men absorberas i munnen i två minuter. För att uppnå en bestående effekt är det tillräckligt att göra behandling med kursen en månad en gång per år.

  Behandling av prostatit med persilja

  Den vanliga närvaron av persilja i kosten hos män är nyckeln till att upprätthålla sexuell funktion och förhindra inflammatorisk process i prostatakörteln. Persilans helande egenskaper beror på närvaron i en stor mängd vitaminer och mineraler. Endast 100 gram gröna innehåller två gånger den dagliga dosen av vitamin A och C-vitamin (jämfört med citrus, dess mängd är 4 gånger mer).

  Behandling hemma utförs med persilja juice, som är beredd före varje intag (en matsked behövs) och druckit tre gånger om dagen, upprätthålla ett 30-minutersintervall före måltiderna. Du kan behandla prostatit och växtfrön, krossa 4 teskedar frön i ett pulver, häll ett glas kokande vatten och koka i en kvart i timmen. Innan du dricker kyls buljongen och fylls på en matsked 5 gånger om dagen.

  Hur man behandlar inflammerad prostatajuice

  För sådan terapi hemma krävs en juicer. Under påverkan av saft aktiveras urinsyrautskiljningen hos män, på grund av vilken inflammationsprocessen i prostatan är försvagad elimineras patogena bakterier.

  De mest effektiva är följande alternativ:

  • Aspargesjuice, som måste konsumeras i mängder på ca 500 gram dagligen;
  • Juice från äggbär, som är berusade på en tom mage i mängden 100 ml i 10 dagar;
  • Juice av morötter, gurkor eller betor, som är berusade varje dag för 600 ml;
  • Blandas i lika stora proportioner pumpa juice och morötter.

  Äta vitlök och lök

  Behandla prostatit hemma är möjligt och genom regelbunden användning förbättrar styrkan hos löken, som är ihopkopplad med vitlök stimulerar funktionen hos prostatakörteln, vilket ökar dess motstånd mot verkan av mikrober. Effekten av terapi är möjlig även efter att ha ätit mat som har värmebehandlats.

  Propolisbehandling

  Biodlingsprodukten rekommenderas för att göra ljus i hemmet. Först hälles 30 ml alkohol i 10 gram propolis och avlägsnas för infusion i 10 dagar, omblandning ibland. Vid slutet av perioden sätts behållaren med alkohol och propolis på elden och avdunstningen utförs tills det finns en flytande brun massa som inte innehåller någon alkoholkomponent. Tillsätt sedan blandningen 20 gram smör och bringa kompositionen till ett homogent tillstånd i ett vattenbad. Det sista steget i beredningen är bildandet av 10 ljus, vilka var och en är insvept i folie och placeras i kylskåp.

  Utöva med prostatit

  För att behandla hemma kan och kan inflammation i prostata ske genom att regelbundet utföra följande övningar:

  • Ligger på baksidan, böjer sig och lägger sig på sig, har knän nära sina ansikten och klämmer dem med sina händer. Sådan behandling av män är möjlig, även om prostatit detekteras i akut form. Att ligga i denna position följer ungefär 20 minuter.
  • På morgonen utförs träningen genom att startpositionen står och förbinder benen ihop. Börja squatsna, släppa med 1/3, sedan i den nedre positionen växla uppåt knäna, fortsätter att ladda i 5 minuter. Om möjligt görs en liknande uppvärmning för att öka blodcirkulationen i prostata på kvällen.
  • Om prostatit är inte bakterier och inflammatorisk natur, vid behandling av män rekommenderas att använda vanliga knäböj (de bör vara djupt för att bäckenet befann sig på knä nivå). Det optimala antalet repetitioner, som måste göras hemma var 2-3 dagar - cirka hundra. Om det är möjligt att förverkliga den uppsatta planen kan det anses att behandlingen av prostatit kommer att sluta på kortast möjliga tid och sjukdomen kommer att återföras. Bristen på blodcirkulation av prostata och andra organ i det lilla bäckenet indikeras av utseendet av smärtsamma känslor i benen under träningen.

  Om utföra 100 knäböj inte möjligt (även med uppdelningen av hela komplexet ett par strategier i intervall om 3 minuter), är det möjligt att effektivt behandla inflammerad prostata eller förhindra utvecklingen av patologiska process som kompletterar hem squat motion "sax" (20 gånger med varje ben) och ökningen av den uträtat benposition (även inte mindre än 20 gånger), liggande på magen.

  Behandling av prostata med massage

  För män som har inflammation i prostata, visas speciella massage. Detta är en direkt effekt på prostatakörteln införd genom fingerns anus.

  Det är viktigt att förstå att hemma, en sådan övning kan utföras endast under förutsättning av absolut medvetenhet om prostata och hur det påverkar det. I andra situationer är det bättre att inte experimentera, men att välja organets stimulans med hjälp av speciella enheter.

  Följande medicintekniska produkter hjälper till att behandla de inflammerade körtlarna hemma:

  • Androgen. Det skiljer sig från den magnetiska arbetsprincipen, det bidrar till att eliminera ödem i prostata, för att stoppa den inflammatoriska processen och för att lindra den smärtsamma spasmen.
  • Intraton. Dess användning är indikerad för män vars inflammation har gått i kronisk form och situationen har förvärrats av utvecklingen av en purulent process.
  • Yarovit. Med hjälp av ett sådant instrument hemma kan inflammation behandlas med samtidiga laser-, magnetiska och elektriska effekter. För att genomföra den senaste funktionen på huden, fixeras elektroder som överför modulerade strömmar.
  • Vitaphone. Med hjälp är det möjligt att behandla inte bara prostatit men också gynekologiska sjukdomar hos kvinnor.
  • Mavit. Användningen hemma hjälper till att på ett omfattande sätt påverka prostatakörteln för dess återhämtning på kortast möjliga tid.
  • Intramag. I hjärtat av arbetet är samtidig användning av elektriska, magnetophoretiska tekniker, tvättning av urinröret och mikro-massage. Det finns flera katetrar i satsen;
  • Enkelt. Dess användning rekommenderas om det är nödvändigt att behandla inflammation som är bakteriell i naturen.

  Det är viktigt att förstå att någon terapi hemma borde vara ett tillägg till den grundläggande konservativa behandlingen. Endast en läkare kan bestämma processens sanna natur och göra en effektiv terapeutisk behandling.

  Rita slutsatser

  Fick du ett missbrott? Döma av det faktum att du läser denna artikel - seger är inte på din sida.

  Och självklart vet du inte av hearsay att ett brott mot styrka är:

  • Lågt självkänsla
  • Kvinnor kommer ihåg alla misslyckanden du gör, berätta för dina vänner och dina vänner
  • Sjukdom i prostata
  • Utvecklingen av depression, som negativt påverkar din hälsa

  Och svara nu på frågan: GÖR DU DETTA? Kan detta tolereras? Kommer du ihåg den känslan när man tittar på en naken kvinna och inte kan göra någonting? Tillräckligt - det är dags att bli av med problem med styrka, en gång för alla! Håller du med?

  Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att 100% av arbetsdrogen utan några biverkningar är Predstanol. Denna beredning består av naturliga komponenter som helt utesluter kemi.

  VARNING! ACTION! Du kan prova drogen gratis, Vänligen följ länken eller fyll i formuläret nedan:

  Hur bota prostatit hemma

  Prostatit är en allmän term som innebär ett antal inflammatoriska processer i prostatakörteln. Nästan varje man i hela livet står inför denna sjukdom och tänker hur man behandlar prostatit hemma. Symtom i varje organism manifesterar sig på olika sätt. För att behandla prostatit, passar män också på egen väg.

  Vi behandlar prostatit hemma

  Behandling av prostatit hemma innebär användning av olika örter och tinkturer. Vanligtvis fylls recept av en granne eller Internet, män har ingen ansvar för sin hälsa. Helt beroende av sådan behandling är inte nödvändig - du kan skada din kropp. Folkmekanismer används i samband med grundläggande behandling.

  Behandling av prostatit i hemmet är verkligt. Det ger resultat, speciellt om du kombinerar flera tekniker samtidigt.

  Kommer hjälpa till att bota prostatit gymnastik. Särskilda övningar har en positiv effekt på hankroppen. De ger inte upphov till stagnation i det lilla bäckenet.

  Dessutom förbättrar avsevärt livsmedlets tillstånd. Det måste vara balanserat och komplett. Naturligtvis bör du omedelbart utesluta alkoholhaltiga drycker. Minska konsumtionen av feta livsmedel. Det skulle vara trevligt att komma in i menyn pumpa frön och gröna.

  För män är kön inte bara kärlekskul, men också hälsa. Med oregelbundna sexuella handlingar utvecklar män stagnation i prostatakörteln som orsakar tillväxt av bakterier. Följaktligen börjar inflammation, vilket är problematiskt att erövra.

  Att bli av med sjukdomen i sina inbyggda väggar

  Hus och väggar behandlas! Detta är känt för alla. Behandling av prostatit hemma normaliserar det psykologiska tillståndet, så i vila är sjukdomen lättare att behandla. Och med prostatit. Var och en av männen kan bota en obehaglig sjukdom hemma, utan stor kostnad. Det är också värt att veta att det är bättre att lära sig att lyssna på din kropp för att eliminera de obehagliga manifestationerna av prostatit i framtiden.

  massage

  Du kan börja med en massagekörning. Det behövs för att eliminera stasis av utsöndring, som avlägsnas av fingret i urinröret. Övningar för inflammation är olika för varje typ av prostatit. Du kan få reda på dem från en urolog eller läsa den på World Wide Web.

  lök

  Det verkar som den vanliga bågen, vad kan den göra? Mycket. Om en man innan du lägger sig kommer att äta ett löklök (det är möjligt med någonting), så kommer infektionen i prostatan att förångas tillräckligt snabbt. Folket känner till ett speciellt recept för behandling av prostatit.

  Det är nödvändigt att suga 100 gram lök i 600 ml torrt vin (vit). Låt stå i 10 dagar. Töj sedan. Ta tre teskedar en dag före måltiderna. Lämplig som ett hjälpmedel och effektivt medel, minskar inflammation.

  bad

  Ett varmt badrum med en kamomill upplöst i det gör att du snabbt kan ta bort smärta och generellt obehag. Så snart som spasmer och obehagliga känslor lämnar, sätt på duschen. Spruta vattnet till prostatakörteln, byt ut vattnet (från varmt till kallt). Dessa manipuleringar påverkar också inflammerad prostata positivt.

  Användbara spårämnen

  Zink är ett viktigt element för män. Dess brist orsakar störningar i hormonsystemet, så det kommer att vara användbart att använda produkter med dess innehåll, till exempel pumpa.

  Gymnastiska övningar

  För behandling av prostatit i hemmet är det bra att gå. Om du arbetar nära hemmet är det bättre att gå. Kroppen kommer då att tacka dig. En passiv livsstil är en av orsakerna till prostatit hos män.

  Strömförsörjning

  Väl samordnat arbete i matsmältningssystemet är en hälsorisk. Undvik förstoppning, för på den här tiden finns det högt tryck på prostatakörteln. Du kan ta ett laxerande, men bättre förebyggande. Dieten måste balanseras, att dricka mer flytande.

  rubdown

  Denna metod är lämplig för de män som av olika anledningar inte kan använda en kontrastdusch. Torkning påverkar väl kroppens allmänna tillstånd, det blir lättare att bekämpa inflammatorisk process. Vattenmanipulation görs bäst på morgonen eller före sänggåendet. Det är lämpligt att utföra dem på en gång. Ben och händer ska vara varma, temperaturen i huset är ca 19 grader.

  microclysters

  Traditionella läkare tillsammans med läkare berömmer denna metod för att eliminera symtom med prostatit. Enema för män är gjort med vatten uppvärmt till 38 grader. Det lägger till lugnande avkrok, som salvia, en tur. De är mobila nog att hjälpa till att bli av med symptomen på inflammation.

  lera

  Du kan köpa den på apoteket. De av männen som föredrar allt naturligt, det är värt att leta efter det nära floderna. Placeringen av lerauppsamlingen bör inte vara förorenad - bristen på maskiner, fabriker, egen trädgård. Det är nödvändigt att droppa djupt in i ett par meter, där leran är ren, kunna härda prostatit.

  För att använda det måste du förbereda. Torka i solen eller nära värmare. Stora bitar kan krossas med en hammare, så de torkar snabbt ut. Efter torkning, gör ett lera pulver. Bli av med överskott - rötter, stenar, partiklar. Lös upp lera i en träskål så att den är helt dold under vatten. Låt stå i flera timmar, rör sedan om och lämna ett tag. Sand, formad på botten, ta bort och torka.

  Klar vikt (tjock) kan användas som lotioner. För att göra detta lägger du leran på en ullduk, som mäter 10 x 10 cm. Placera överlägget på undersidan av buken och fäst det med limpasta. Håll i två timmar. Regelbundna bandage kan besegra prostatit.

  Folkmekanismer

  Behandla prostatit i en hemmiljö endast vid sjukdomens första skede. Medel som tas från folket kan avsevärt lindra tillståndet, minska symptomen på manifestationer av prostatit.

  Propolis är en vanlig metod. Den har en antiinflammatorisk effekt, som snabbt lämnar sådana obehagliga känslor som brännande och smärta. Propolis gör ljus för ytterligare introduktion i kroppen. Effekten kan ses nästan omedelbart.

  Persilja hjälper också. Ja, vanliga gröna från kylskåpet. Du måste ta sina rötter eller frön (ett halvt glas), fyll i en liter vätska. Insistera på ungefär en timme. Drick hela dagen istället för vatten.

  Päron - en användbar frukt med prostatit. Komposit av dem lindrar inte bara en man från inflammation i prostata, men sänker även blodsockernivån. Denna metod används av personer med typ 2-diabetes.

  Som ett alternativ, rekommendera celandine. Experter varnar för att användningen bör vara försiktig, eftersom celandine är giftigt och kan leda till obehagliga konsekvenser. Förbered infusionen korrekt.

  Juice Celandine blandad med alkohol i lika delar. Drick varje dag innan den tidigare späds med vatten. 50 ml vatten / 1 droppe färdig infusion. Behandlingsförloppet är 60 dagar, sedan en paus på tio dagar. Innan du använder den här metoden, kontakta en läkare.

  Användbara rekommendationer

  För att besegra inflammationen och förhindra ett misslyckande i "andra hjärtat" hos en man, bör man följa vissa regler under hela livet.

  • Stöd den optimala vikten för din tillväxt (du kan beräkna din vikt på ett speciellt bord).
  • Konserveringsmedel och kosttillskott bör uteslutas.
  • Ta bort från kosten mat som framställs av vete (dess frånvaro förhindrar symptomen av prostatit).

  Hur man bota prostatit - detta kommer att diskuteras i följande video:

  De bästa metoderna för behandling av prostatit i hemmet

  Medics säger att 90% av männen är garanterade att möta ett prostatitproblem. Detta beror på moderna realiteter: en stillasittande livsstil, dålig kvalitet näring, stress, brist på vana att ta hand om sin hälsa.

  Män vänder motvilligt till läkare om deras sjukdomar och smärtor. Ofta gå till kliniken endast i nödfall. I detta avseende, särskilt relevant för behandling av prostatit i hemmet.

  Vad är prostatit och orsakerna till dess utseende

  Prostatit är en urologisk sjukdom som uppträder mycket oftare än andra patologier i den urologiska profilen. Det är en inflammatorisk process som uppstår i prostatakörteln. I de tidiga stadierna är det osynligt och inte farligt. Men med en lång tid av sjukdomen uppstår irreversibla förändringar som leder till allvarliga konsekvenser. En av de mest ledsna är manlig infertilitet och impotens.

  Orsakerna till prostatit är många. Men de viktigaste två:

  • Stagnerande fenomen i prostata;
  • Infektion av prostata.

  Alla andra skäl överlappar på ett eller annat sätt de viktigaste.

  Den viktigaste faktorn i utvecklingen av prostatit är ett brott mot blodcirkulationen, vilket resulterar i en ökning av prostata.

  För att behandla prostatit i hemmet var den mest effektiva, behöver du veta vad som måste slåss. Bland de samtidiga orsakerna till patologins utveckling:

  • Övervikt
  • En stillesittande livsstil;
  • Förekomst av patogena bakterier och virus i kroppen;
  • Intracellulära parasiter;
  • Inflammatoriska processer i urinröret och rektum;
  • Skador på det lilla bäckenet;
  • Kronisk förstoppning
  • Hypotermi.

  Den psykosomatiska orsaken till prostatit är långvarig stress.

  Grundläggande principer för behandling av prostatit i hemmet

  Moderna läkemedel som syftar till att normalisera prostata är effektiva. Men de flesta är ett mått på förebyggande åtgärder, som hindrar utvecklingen av primär prostatit eller eliminerar symtomen på denna sjukdom. Efter det att läkemedlet återkallas, observeras ofta återfall och patienten tvingas återigen att köpa medicinen.

  Behandling av prostatit hos män i hemmet syftar till att identifiera och eliminera orsakerna till patologi, återställande av prostata hälsa. Eftersom de främsta anledningarna är två: stagnation och infektion, måste de betonas.

  Erfarenhet att framgångsrikt bli av med prostatit

  Oavsett sjukdomens stadium och dess form bör behandling av prostatit hemma innehålla en uppsättning verktyg som aktiverar blodcirkulationen i bäckenområdet. Du kan ta erfarenhet av en av männen som utvecklade symtom på prostatit, vilket bekräftades av diagnosen: det var en ökning i prostata.

  Analysera situationen, insåg mannen att den provokerande faktorn var systematisk hypotermi i ett komplex med stillasittande livsstil. Vad gjordes av den här personen:

  • Varje dag i 2 månader gick han inte mindre än 3 km;
  • Dagliga utövade övningar som stimulerar blodcirkulationen i bäckenregionen (ben, gå på skinkorna, knäböj);
  • Utesluten från kosten av kryddig mat;
  • Te och kaffe ersatte bouillon av dogrose.

  Dessa åtgärder visade sig vara tillräckliga för botemedel mot prostatit. För att uppnå detta resultat insåg mannen att han är skyldig att skapa för hans organisme sådana villkor som han (kroppen) kunde hantera patologin själv. Dessa tillstånd var stimulering av blodcirkulationen i prostata.

  På idrottare som upplever regelbundna påfrestningar vid gränsen för fysiska förmågor minskar testosteronnivån stabilt. Vi sluter till: Tänk på hur man behandlar prostatit, du måste förstå huvudämnet: allting är bra i måttlighet. Detta är en av de grundläggande principerna för hemterapi.

  Kriterier för att välja hembehandling för prostatit

  Urologer vet att behandlingen av prostatit utan samtidig livsstilsförändring blir ineffektiv. Maximal, det kommer att ta bort symptom och dämpa manifestationen av sjukdomen ett tag. Därför bör någon teknik innefatta åtgärder för att ändra den vanliga sekvensen av händelser.

  Det är tillräckligt att göra övningar varje dag i 10-15 minuter, och redan detta ensamt kommer att vara en effektiv hjälp för att bli av med sjukdomen.

  Prostatakörteln är en sorts barriär som förhindrar infektion från att komma in i seminalvätskan. Speglar attack av patogener, "tar stöten" skydda avkomma. Det är nödvändigt att hjälpa kroppen att utföra sina uppgifter, bland annat i dietmat är en naturlig antibiotika (honung, vitlök, propolis, pepparrot, ingefära, lök, tranbär, etc.).

  Du kan bota prostatit hemma. Men i komplicerade fall är det nödvändigt att ta mediciner. Rätt att välja terapi hjälper urologen. Det blir inte överflödigt att veta vilken av de praktiserande läkarna i denna profil har expertkunskaper och respekteras och är populär hos patienterna. Idag kan du få ett specialistkonsult och på distans.

  Behandling av olika former av prostatit hemma

  Det finns flera former av prostatit:

  Behandling av var och en av dessa sjukdomar har sina egna egenskaper. Det är mycket önskvärt att ordna själv hälsofrämjande rutiner för att genomgå en undersökning och få ett urologsamråd. Således kommer det att bli klart vilken form av patologi som finns.

  Efter att ha beslutat att stoppa valet på denna teknik för behandling av prostatit, är det nödvändigt att veta om urologernas uppfattning om en sådan metod. Läkare är säkra på att full återhämtning endast är möjlig med hjälp av en uppsättning åtgärder, inklusive:

  • Antibakteriell terapi;
  • Stimulering av blodcirkulationen i prostatakörteln;
  • sjukgymnastik;
  • Immunkorrektiv terapi;
  • Korrigering av ett sätt att leva.

  Antibiotikabehandling

  Läkemedelsberedningar av antibakteriell verkan kan ersättas (inte i alla fall!) Med naturliga antibiotika. Dessa inkluderar:

  Örter: malört, Echinacea, Calendula officinalis, kanel, kryddnejlika, marshmallow rot, pion, nässlor, Celandine, salvia, kamomill, etc. På basis av dessa naturliga antibiotika förbereder infusioner, sallader, buljonger.. Dessa hälsofrämjande läkemedel framställs i strikt överensstämmelse med recepten av traditionell och traditionell medicin. Följ den rekommenderade mottagningsplanen.

  Stimulering av blodcirkulationen i prostatakörteln

  Med stillastående prostatit förskriver urologer ofta en prostata-massage. Detta är ett effektivt förfarande, som utförs av en specialist i kliniken. Det finns en åsikt att du kan göra prostata massage själv. Men efter att ha studerat alla subtiliteter av denna procedur blir det klart att detta är mycket svårt, obekvämt och ineffektivt.

  En alternativ metod för att stimulera cirkulationen i prostatakörteln är de övningar som rekommenderas av urologerna, springa, gå. Och även mottagning av produkter med denna effekt (vitlöktinkning med honung, vitlökolja, piontinktur).

  Fysioterapeutiska metoder för behandling av prostatit

  De fysioterapeutiska metoderna för att återställa människors hälsa är:

  • elektrofores;
  • Magnetisk terapi;
  • Ultraljudsterapi;
  • Ozonbehandling;
  • Massage.

  Hemma, det finns inget sätt att använda någon av dessa tekniker. Men förtvivlan är inte nödvändig, eftersom de alla hänvisas till kategorin kompletterande terapi.

  Immunokorrigerad terapi hemma

  Immunkorrektiv terapi är en uppsättning åtgärder som syftar till att korrigera immunitet. En organisms förmåga att motstå olika typer av virus och bakterier kan ökas inte bara genom medicinska preparat. Det finns folkrättsmedel och fytopreparationer av detta handlingsspektrum.

  1. Infusion av nålar;
  2. Tinktur av maskrosrot;
  3. Tinktur av björkknoppar;
  4. Buljong av en hundros;
  5. Frukt och löv av vild jordgubbe;
  6. Bär av viburnum;
  7. Råbärbär;
  8. Avkok av kamille;
  9. Färska grönsaker;
  10. Frukter.

  Korrigering av ett sätt att leva

  Den moderna personen vet alla fördelarna med en hälsosam livsstil. Det är extremt svårt att ändra sina vanor, men det är nödvändigt för återhämtningens skull. För att få ett positivt resultat är det tillräckligt att gradvis införa mindre förändringar i ditt liv.

  Du kan börja med det dagliga genomförandet av en uppsättning övningar som eliminerar stillastående fenomen i bäckenområdet. Var och en tar inte mer än 1,5 minuter att slutföra. Det här är övningar som:

  • "Walking" på skinkorna;
  • Dra i perineum genom att komprimera musklerna;
  • squat;
  • Makhi sparkade i olika riktningar.

  Det är viktigt att inse att förändrad livsstil innebär en ständig och systematisk genomförande av vissa hälsofrämjande åtgärder.

  Behandling av prostatit med vitlök

  Vitlök är ett naturligt antiseptiskt medel, ett effektivt stimulansmedel för manlig styrka. Det finns flera sätt att framställa ämnena som är användbara vid en prostatit. Det första skedet av sjukdomen kommer att hjälpa till med infusion, vilket måste tas inom en månad.

  Beredning av ett botemedel mot utveckling av prostatit

  1. På kvällen, ta 4 stora vitlöksklyftor och slipa dem på något bekvämt sätt: på en mixer, med en vitlökskniv eller en kniv.
  2. Häll 750 ml (3 koppar) kokande vatten.
  3. Stäng locket ordentligt och låt stå till morgon. Under en längre period med högtemperaturunderhåll kan en behållare med infusion förpackas med en handduk.
  4. På morgonen på en tom mage ta 50-70 g tinktur. Män med stor kroppsbyggnad och stor vikt kan ta upp till 100 g.
  5. På kvällen upprepas proceduren.

  Under dagen kan du äta 2 små vitlöksklyftor. För att bli av med den obehagliga lukten efter måltidets slut tygar du noggrant en liten citronskiva.

  Alternativ metod

  För att förbereda denna åtgärd behöver du en matsked vitlöksklyfta och 200 ml varm mjölk.

  Det rekommenderas att förbereda en metallbehållare i förväg, häll mjölken in i den och sätt den på en långsam eld. Innan mjölken kokas, tillsätt vitlök på den. Koka och simma i 1 minut. Kyld buljongfilter genom en sil och ta 3 matskedar efter en måltid.

  Tinktur av förstärkning och återställande åtgärder

  För beredningen av denna produkt krävs 0,5 liter alkohol eller kvalitetsvodka. Ta 400 g vitlöksklyftor och skalla dem. Stora dentiklar kan skäras i två. Fyll den färdiga råan med alkohol, tätt stäng locket.

  Behållaren med tinktur ska förvaras på en mörk och sval plats. Beredningstid - 3 veckor. När produkten är klar tas den på morgonen och på kvällen till 20 droppar. Ökad dosering rekommenderas inte, eftersom detta läkemedel är effektivt inte bara för prostata reparation, utan också aktivt rengör kärl.

  Honung med vitlök med prostatit

  För att förbereda denna åtgärd behöver du högkvalitativ honung. Det spelar ingen roll vilken typ det kommer att bli: lime, blom, bukvete, akacia etc. Honung bör göras av bin från pollen och växtnektar, och inte från socker, som matas av dessa insekter till några biodlare.

  Kontrollera kvaliteten på honung enligt följande: Ta ett 10-15 cm band av toalettpapper, lägg det 3-4 gånger och gå till marknaden. Be säljaren att lägga en droppe honung på papper och göra egen verksamhet i en halvtimme. Återgå till säljaren och se om det finns våta cirklar runt droppen. Om så är fallet, är honung inte köpt. En droppe av en kvalitetsprodukt bör förbli i samma tillstånd som vid applicering. Utan att sprida och droppa fukt.

  Framställning av ett läkemedel

  1. Mala 5 blandade citroner av medelstorlek i en mixer;
  2. Rengör vitlöksklyftor från 5 stora huvuden;
  3. Mala i en mixer och blanda med en citronuppslamning;
  4. Tillsätt 0,5 liter honung och blanda så noggrant som möjligt.
  5. Insistera 7 dagar, placera behållaren i en mörk sval plats;
  6. Ta 1 tesked 3 gånger om dagen tills honungen är borta.

  Detta verktyg har en kraftfull antibakteriell och antiviral effekt. Det kan undertrycka inriktning mot inflammation inte bara i prostata, men också i andra organ i kroppen. Behandling av prostatit med vitlök i hemmet är effektiv, men kräver systematisk behandling. Det rekommenderas inte att hoppa över mottagningen av dessa hälsofrämjande läkemedel.

  Hur man gör vitlökolja för behandling av prostatit

  Ett positivt resultat i mer än 50% av fallen är mottagandet av vitlökolja. Dess åtgärd (med hänvisning till prostatit) syftar till att aktivera blodcirkulationen i prostatakörteln.

  Om det i kombination med administrationen av detta verktyg är rekommendationerna från urologer och andro loger att förändra sin livsstil och normalisera näring, är det möjligt att bota kroniska former av prostatit. Men processen är inte snabb, så du måste vara tålmodig och ha uthållighet i att uppnå målet.

  1. Rensa och slipa i en blender denticles från ett stort huvud vitlök;
  2. Placera vattnet i ett glasbehållare och häll 1 glas kvalitets vegetabilisk olja (optimalt - olivolja);
  3. Kompositionen bör infunderas i en vecka på en kall plats. Du kan lägga en behållare på kylskåpets bottenhylla.

  För att ta denna åtgärd behöver du citronsaft. Ta olja 1 tesked 3 gånger dagligen före måltiden. Först utspätt med citronsaft i ett förhållande 1: 1. Inträdeslängd är 1 månad.

  Heta bad för behandling av prostatit

  Bad för örter

  Med prostatit utses ofta heta sessila bad med tillsats av buljonger av olika örter. Således erhålles den önskade effekten: ökad blodcirkulation i prostatakörteln. Obligatoriska villkor för att ta bad:

  • Vattentemperaturen i början av proceduren är 36 ° C;
  • Procedurens varaktighet är 15 minuter;
  • Under sessionen höjs temperaturen gradvis till 40-42 ° C.

  För att förbättra badarnas effektivitet i vattnet, tillsätt örter som har smärtstillande och antiinflammatorisk effekt:

  • Kamomillapotek;
  • enbär;
  • Calendula officinalis;
  • Johannesört etc.

  Örter av örter är beredda på detta sätt:

  • 60-70 g torra örter häll 5 liter kokande vatten;
  • Insistera tills helt nedkylt;
  • Filter.

  Barrträd

  Barrträd är mest effektiva vid behandling av prostatit hemma. Kraven för förfarandet är desamma. Före början av sessionen hälls nålar med kokande vatten och insisteras i 20 minuter. Filtrera och lägg till badet.

  Nålar är en naturlig antiseptisk. Det hjälper till att lindra smärt syndrom och återställa utsöndring av prostatakörteln. Denna procedur är effektiv för att normalisera funktionen av urinering. Proceduren är avslutad 5 minuter efter det att hudens rodnad i vattnet i kroppsdelarna är märkt.

  När du blir frågad om hur du ska bli av med prostatit hemma kan du ofta höra rekommendationer om frekventa besök i badet. Faktum är att uppvärmningsförfaranden bidrar till återställandet av människors hälsa. Men du måste veta att i en akut form av sjukdomen är de kontraindicerade.

  Microclysters som hem behandling för prostatit

  Varje andra man, som har diagnosen prostatit, förskrivs mikroclyster med örter eller mediciner. Microclysters - proceduren för införande av en terapeutisk lösning i ändtarmen. Implementeringsregler:

  • Innan proceduren börjar, rensas rektum med enema med varmt vatten;
  • Samla i en spruta (gummi päron) volym av 50-100 ml av den tidigare beredda läkemedelslösningen;
  • Passar på baksidan, böja benen i knäna och lita något på dem;
  • Ange spetsen av enema i ändtarmen, komprimera päron;
  • Förvara i denna position i 15-20 minuter.

  För framställning av avkok används växter av antiinflammatorisk och antibakteriell verkan. Dessa inkluderar:

  • Blad och knoppar av vit björk;
  • serien;
  • salvia;
  • celandine;
  • kamomill;
  • Calendula officinalis;
  • St John's Wort;
  • Juniper och andra.

  hirudotherapy

  Behandling med leeches (hirudoterapi) - En lång och framgångsrikt använd metod för att förbättra tillståndet för blodkärl, normalisering av blodcirkulationen, eliminering av stillastående fenomen. För behandling av prostatit utförs inte mer än 5 procedurer med ett intervall på 3-4 dagar.

  Tekniken för att utföra proceduren för behandling med leeches:

  • Visuellt dela perineum i två;
  • På båda sidor av den imaginära linjen sätta två löss så att den ena från den andra var i ett avstånd på 1-1,5 cm.

  Hirudoterapi är en specifik metod för behandling. Hemma, svår att genomföra, men möjligt.

  Andra effektiva behandlingar för prostatit hemma

  Pumpa frön

  Pumpa frön har ett brett spektrum av åtgärder vid inflammatoriska processer i prostatakörteln: de stimulerar blodcirkulationen, ökar immuniteten, bidrar till utsöndring. En handfull pumpafrön per dag är ett effektivt sätt att förebygga prostatit.

  I den akuta formen av denna patologi rekommenderas frön i kombination med honung. Det är bäst att förbereda små bollar som är lämpliga att ta när som helst och var som helst. För att förbereda sådana "piller" slipa frön i köttkvarn eller mixer, blanda med tjock honung och gör bollar med en diameter på 1,5-2 cm.

  Tinktur av bark av asp

  Ett av de mest effektiva sätten att bota prostatit hemma är tinktur från aspenbark.

  Förbered det lätt: 100-200 g krossad bark häll alkohol för att täcka med toppen.

  Insistera 14 dagar på en mörk, cool plats. Ta 15-20 droppar 3 gånger om dagen. Behandlingsförloppet - tills fullständig återhämtning.

  rön

  Förfarandet för behandling av prostatit i hemmet är mycket. Välja det mest lämpliga för dig själv, glöm inte att denna sjukdom kräver en omfattande terapeutisk metod.

  Självförtroendet ledde aldrig till bra resultat. Därför är det oerhört viktigt att följa rekommendationerna från specialister, få råd från en urolog och androlog, gå igenom motsvarande studier av deras hälsa.