Huvud
Analyser

Behandling av prostatit med alkoholtinktur av propolis: Receptet för beredning och rekommendationer för användning

Inflammation av prostatakörteln (prostatit) har uttalat symptom som är svåra att förbise. Dessa inkluderar ökad frekvens av urinering, erektionsproblem och smärta i bäckenregionen.

I början av sin utveckling fortsätter sjukdomen långsamt nog, därför har den inga tecken. När den förvärvar en kronisk karaktär, spåras den obehagliga symptomatologin tydligt.

Därefter, förutom denna sjukdom, får mannen andra "överraskningar" i form av prostata adenom och impotens. Därför, när de första manifestationerna av sjukdomen bör börja akut: först måste du besöka din specialist, som kommer att bekräfta diagnosen och förskriva behandlingen.

Förutom behandling med läkemedel, rådgör vissa läkare med traditionella medicinrecept. En sådan är tinktur av propolis från prostatit, som kan förstärka läkemedlets verkan. Lär dig om fördelarna, indikationer för användning och sätt att använda detta läkemedel finns i den här artikeln.

Symtom och orsaker till prostatit

Alla inflammatoriska fenomen som diagnostiseras i prostatakörteln har ett och flera symtom:

 • allvarlig smärta i skrot och perineum
 • obehagliga känslor i underlivet, som intensifieras under urinprocessen
 • frekvent uppmaning att urinera
 • en svag erektion eller ingen alls;
 • svårighet att urinera
 • försvagning av orgasm;
 • frånvaro av erektion efter uppvaknande
 • minskning av samlagets varaktighet
 • brinner under urinering
 • emotionell depression;
 • ångest;
 • irritabilitet.

För patienten är ett positivt humör för återhämtning mycket viktigt. Konstanta stressiga situationer försämrar bara kroppen och gör det svårt att behandla. Som ett resultat börjar patienten hos urologen att lida av en ännu större depression och brist på självförtroende. Från denna onda cirkel är det ibland mycket svårt för en patient att fly, därför stöds ytterligare terapi av lämpliga antidepressiva medel.

Orsakerna till sjukdomen är ganska olika:

 • infektionssjukdomar som överförs genom sexuell kontakt
 • försämring av kroppens skyddsfunktioner;
 • konstant hypotermi
 • regelbundna stressiga situationer
 • hormonella störningar;
 • brist på tillräcklig blodtillförsel till det urogenitala systemet;
 • långvarig sexuell avhållsamhet och avbrutet samlag
 • försummelse av personliga hygienregler
 • otillräcklig mängd vitaminer, mineraler och mikrodelar i kroppen

Användbara egenskaper

Propolis är en produkt av honungs binens vitala aktivitet. Han är i bikupan. Dess främsta fördel är en kraftfull bakteriedödande åtgärd som skyddar dessa insekter från olika typer av mikrober, bakterier, svamp och till och med gnagare.

Denna produkt har en delikat och delikat arom, liksom en ganska specifik smak. Den har en mörkgul eller brun nyans med grönaktiga fläckar. Det är ganska heterogen, hartsliknande vätska. Dess kemiska sammansättning är inte lätt och skiljer sig alltid på grund av de blommor från vilka pollen och nektar samlas.

De viktigaste beståndsdelarna i denna naturliga skatt är glykosider, polysackarider, tanniner och flavonoider. Det bör noteras att de senare utmärks av förmågan att eliminera farliga mikroorganismer och virus. Denna produkt innehåller också tjärsyror, alkoholer, fenoler, vaxer, eteriska oljor, aminosyror och vitaminer.

Terapeutisk effekt på prostata

På grund av sin rika komposition används denna produkt aktivt för att bekämpa inflammatorisk process som uppstår i prostata.

Fördelarna med propolis, som kan ha en positiv effekt på kroppen, inkluderar:

 • förmågan att förstöra stafylokocker och streptokocker, vilka i de flesta fall är synderna för prostatit;
 • förebyggande av olika oxidativa processer;
 • acceleration av cellförnyelse;
 • besittning av en stark smärtstillande effekt
 • förmågan att eliminera foci av inflammation
 • förbättra kroppens skyddande funktioner;
 • eliminering av toxiner från blodet
 • normalisering av tarmarna
 • acceleration av metaboliska processer som förekommer i kroppen;
 • förebyggande av stillastående fenomen.

Propolis är mycket användbart för den manliga kroppen. Den regelbundna användningen har en positiv effekt på hälsan. Han ökar också uthållighet, förmåga att arbeta och gör det också möjligt att rengöra artärer, vener och kapillärer från slagg. Denna unika produkt, erhållen genom biodling, rekommenderas att använda en kurs.

Tinktur av propolis med prostatit: hur man tar?

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Detta läkemedel används för att behandla kronisk form av prostatit.

Infusion rekommenderas att ta en matsked en gång om dagen i tre timmar före sänggåendet. Om så önskas kan dosen av läkemedlet lösas i mjölk.

Det kan köpas på något apotek eller gjort hemma. För att förbereda tinkturer är det nödvändigt att bereda ingredienser som torkad propolis och högkvalitativ medicinsk alkohol. De bör blandas i ett förhållande 1: 2 i en mörk glasfat.

Efter förberedelse av blandningen måste den placeras på en torr och sval plats, som inte är tillgänglig för aggressiva solstrålar. Var tredje dag måste det skakas noggrant. Efter två veckors passage kan du börja använda tinktur för att behandla den inflammatoriska processen som uppstår i prostatakörteln. Innan du börjar ta det, bör du spänna det genom en dubbel gasbindning.

Så hur korrekt att ta propolis tinktur med prostatit? Ett positivt resultat kan uppnås när alla rekommendationer från specialister följs. Det är lämpligt att konsultera en personlig läkare före början av sådan behandling.

Behandling av prostatit med propolis för alkohol är följande: ett läkemedel i volymen av fyrtio droppar löses i ett halvt glas varm mjölk. Om så önskas kan du göra detsamma, bara i vattnet.

Dagligen är det nödvändigt att ta tinktur tre gånger i kvartalet innan måltiderna. För att uppnå maximalt resultat är det nödvändigt att använda ren propolis samtidigt med detta medel, fem gram fyra gånger om dagen. Det ska sättas i munnen och tuggas så länge som möjligt och sedan sväljas.

Fortfarande är det värt att notera att behandling av prostatit med en tinktur av propolis kommer att ge bra resultat om du samtidigt tar avkopplande örtbad med det.

För beredning av ett örtbad måste du först göra lämplig infusion av örter, gurkor, salvia, kamomill samt blad och blommor av linden (2: 1: 1: 1).

Fem skedar av denna samling bör bryggas i tre liter kokande vatten och lämnas för att infusera i en timme. Efter att ha passerat den här tiden måste du spänna blandningen och använda den för ett sitta ner bad. Exponeringstiden för denna infusion är ungefär femton minuter. Om så önskas kan den användas i form av en enema per hundra milliliter.

Efter att ha utfört alla ovanstående manipuleringar måste du vila i en varm säng i en timme. Samtidigt måste du ta en propolis-tinktur på sextio droppar, som tidigare löstes i trettio milliliter kokt och kyldt vatten. Det bör ätas tre gånger om dagen i tjugo dagar.

instruktion

Det finns bara en kontraindikation - enskild intolerans mot propolis.

Som regel uppenbarar sig sig i form av en oväntad allergisk reaktion, som är känd för man sedan tidig barndom.

Som tidigare noterat bör behandling med denna tinktur fortsätta i två veckor, varefter du ska ta en paus på en vecka. Om det behövs, upprepa kursen, vilket ska vara ungefär femton dagar.

Det bör noteras att tinktur av propolis från prostatit aktiverar processen för att producera testosteron. Positiva förändringar i hälsotillståndet noterades av alla män som använde detta folkläkemedel.

Relaterade videoklipp

Vad som är användbart och hur man använder propolis-tinktur i prostata adenom och prostatit, kan du få reda på från den här videon:

I den här artikeln kan du lära dig om användningen av propolisktinktur med prostatit. Med korrekt användning av denna produkt i kombination med andra läkemedel med samma sammansättning kan du uppnå maximal effektivitet. Det viktigaste är inte att starta den befintliga sjukdomen, vilket kan leda till uppkomsten av oönskade komplikationer, såsom godartade och maligna neoplasmer på prostatakörteln.

I närvaro av kronisk prostatit kommer behandling med propolis ensam inte att vara effektiv. Därför är det viktigt att först kontakta en kvalificerad specialist som ordinerar en omfattande behandling med traditionell och traditionell medicin.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Behandling av prostatit med propolis hemma

Effektiv behandling av kronisk prostatit ger inte bara metoderna för officiell medicin, men också väl valda hemreparationer.

Propolisens positiva egenskaper

En mycket stor utsträckning och effektiv behandling av prostatit propolis, har denna produkt bee minsta gruppkontraindikationer och positivt påverkar inte bara de prostataceller, men också på hela kroppen.

Propolis för män att förbättra prostatens funktion kan användas i olika former.

Läkemedel baserade på denna unika produkt kan köpas i apotekskedjan, eller ännu bättre om du förbereder dem själv.

Användningen av propolis i antiken, produktens sammansättning

Propolis är en unik produkt som bara bikupor kan skapa.

Detta ämne visar sig efter bearbetning av bin av klisterharts, som dessa flygande insekter samlar från njurar av olika träd och från pollen av växter.

Tillsatsen av en utsöndring av mandibulära körtlar i detta harts gör det möjligt att erhålla från hartspropolisen, som har en tärvlök och har många användbara egenskaper.

Den helande egenskaper propolis man har lärt sig att använda sig till förmån för några hundra år sedan, ger information som till en början användes i det gamla Egypten och senare i Grekland och Rom.

Gradvis började propolis värderas över hela världen och använde den för olika sjukdomar.

Propolisbina skördas speciellt för sig själva.

I bikupslar finns den i två former, en fast produkt används som byggmaterial.

Viskös, som har de högsta bakteriedödande egenskaperna och därmed suger in alla väggarna i käften, vilket ger skydd mot infektioner.

Propolisens kemiska sammansättning representeras av mer än 50 kemikalier, finns i den och många vitaminer, enzymer, organiska syror.

Produktens sammansättning varierar beroende på terrängen och årstidens år då bina producerar den.

Verkningsmekanismen för propolis

Propolisens härdande egenskaper förklaras av denna substans unika sammansättning.

Huvudegenskaperna hos denna produkt är antimikrobiella, vilket gjorde att biefamiljen inte var rädd för några infektioner och att behålla sig som ett slag.

Propolis, som tas av personen i eller som en extern agent, hjälper till att uppnå många positiva förändringar och med prostatit uppskattas följande särskilt:

 • Bakteriedödande. Bevisat att propolis kan klara stafylokocker och streptokocker, dessa bakterier orsakar ofta prostatit;
 • Antioxidant, det vill säga förebyggande av oxidativa processer och följaktligen ökad cellregenerering;
 • Analgetisk och antiinflammatorisk;
 • Återställande. Propolis påverkar positivt tillståndet för all immunitet, och detta bidrar till att uppnå med snabb återhämtning av prostatit.
 • Rensning. Propolis bidrar till avlägsnande av toxiner från kroppen, detta normaliserar tarmens arbete, förbättrar metaboliska processer. Och detta föremål är också mycket viktigt för att förhindra stillastående fenomen i vävnaderna i prostatakörteln.

Propolis är mycket användbart för hela kroppen. Dess konstanta kursanvändning påverkar människors hälsa positivt, ökar uthållighet, effektivitet, hjälper till att rengöra kärl av toxiner.

En unik biodlingsprodukt rekommenderas att regelbundet använda kursen, även om det inte finns några hälsoproblem, kommer detta att förhindra utvecklingen av många obehagliga sjukdomar.

Typer av propolis som används för att behandla prostatit

Behandling av prostatit med propolis bör inte lämnas utan uppmärksamhet. Användning av detta ämne kan vara i form av tinktur, det används för att förbereda mikroswedges för introduktion i ändtarmen.

Förbered dig från produkten och oljan, som används i mikroklysmedelsammansättningen.

Du kan köpa en kvalitetsprodukt från biodlare eller i berörda apotek.

Propolis skördas korrekt lagras i upp till 10 år. Även om ju ju ju färre det är, desto mer aktiva substanser i den.

Ljus gjorda av propolis

Ljus gjorda av propolis hjälper till att minska inflammation i prostatakörteln, minska sårhet och hjälpa till att återställa alla celler i kroppen.

Du kan laga ljus enligt olika recept, så du hittar inte den mest lämpliga för dig själv.

Sätt in ljus med prostatit i ändtarmen innan du lägger dig, det är tillrådligt att tömma tarmarna och genomföra hygienprocedurer.

Behandlingsförloppet består av 15-20 suppositorier, det rekommenderas att upprepa det om två månader.

Recept av propolis ljus.

En bit propolis som väger ca 7 gram borde vara frusen i ett kylskåp och huggas sedan i en smula.

Ett hundra gram getfett smälts och kombineras samtidigt med en beredd biodlingsprodukt.

Efter att denna blandning är något avkyld bör det göras små ljus, en längd av 1,5-2 cm.

Sju och en halv gram frusen propolis måste males.

Kakaosmör i mängden 22, 5 gram och 12 gram vattenfri lanolin bör upphettas i burkar från tenn till flytande tillstånd i ett vattenbad.

Sedan tillsätts propolis enligt denna grund. Denna blandning kan hällas i två gram sprutor med skurna kanyler eller efter stelning för att göra suppositorier ut ur dem.

Den beredda volymen räcker för 15 ljus.

Du måste förbereda basen - 80 gram kakaosmör, smör eller visköst bifffett i hälften med fläsk.

Detta fett måste smälta i ett vattenbad, varefter 75 gram propolis, 4,5 gram modermjölk och perga och 12 gram honung läggs till det.

Blandningen måste värmas till en homogen massa, men den behöver inte värmas över 40 grader.

Den resulterande massan hälls i prefabricerade folieformar, deras längd bör vara fem cm och en bredd av 1 cm.

Ljus hålls väl i kylskåp, behandling av prostatit med dessa suppositorier utförs i en månad.

Alkoholtinktur

Tinktur av propolis på alkohol tas för att behandla kronisk prostatit inom sex månader.

Det rekommenderas att använda det på en matsked ungefär tre timmar före sänggåendet. Du kan också blanda den med mjölk.

Det är lättast att förbereda en helande tinktur på följande sätt:

 1. Det är nödvändigt att slipa en bit propolis en bit propolis på en rivare;
 2. Markmassan hälls med 200 gram ren medicinsk alkohol;
 3. Lösningen placeras i en glasbehållare och förvaras på en mörk plats i minst 10 dagar, under vilken tid rekommenderas att skaka det en gång var tredje dag;
 4. Efter beredning filtreras tinkturen och förvaras i kylskåpet.

Propolisbaserad olja

Propolisolja används som mikroclyster. Det uppvärmda organet måste införas med hjälp av en clyster i rektum på en dag i mängden 25-40 ml.

Efter det rekommenderas att du ligger i magen i 15 minuter. Behandlingsförloppet består av 15-20 mikroclyster.

Är behandling av prostatit med propolis effektivt?

Effektiviteten av att eliminera abnormaliteter i prostatens funktion med hjälp av biprodukter har bevisats av många mäns positiva erfarenhet.

Propolis med prostatit hjälper till att bli av med onödiga bakterier, lindrar inflammation, eliminerar stagnation och förbättrar blodcirkulationen.

VIKTIGT ATT LÄS: Sbiten honung - hur man lagar mat, instruktioner för användning, recensioner.

Förutom propolis kan du också använda färsk honung, pung, royal gelé. Alla dessa biodlingsprodukter kommer aldrig att orsaka skada, den enda kontraindikationen - de vägras endast med allergiska reaktioner.

Behandling av prostatit med propolis. recept

Prostatit är en obehaglig sjukdom hos den manliga sexuella sfären, det är en inflammation i prostata (prostata). Det brukar uppenbaras av ökad urinlösningsfrekvens, särskilt på natten, medan strålen är svag, är det nödvändigt att "klämma" det ur sig själv. Sexuella störningar utvecklas. Det kan vara obehag i ljummen.

Denna smutsiga sjukdom utvecklas mycket långsamt och obemärkt, så att en person inte får misstänka att han är sjuk, men det leder till sådana allvarliga sjukdomar som impotens och adenom i prostata. Därför bör du, med de allra första, ännu inte mycket uttalade sjukdomar i genitourinary area, besöka en läkare, undersökas och börja behandling.

Dessa metoder har testats i många århundraden, men våra överfäder och far- och morföräldrar använde dem inte bara för behandling utan även för förebyggande av könsorganens patologi.

Varje metod väljs vanligen individuellt, innan det används, är det nödvändigt att konsultera en läkare. Från metoderna för alternativ medicin var den mest använda en biodling, som propolis.

Propolis - en trogen assistent med prostatit

Propolis är en produkt av binens liv, det produceras i en bikupa. På grund av sin bakteriedödande egenskap skyddar propolisen bin från de omgivande farorna - olika mikrober, virus, svampar, kvalster och till och med möss.

Aromatisk med en speciell trevlig smak, har propolis ännu inte studerats noggrant. Dess kemiska sammansättning är mycket komplex och beror alltid på växten från vilken pollen och nektar samlas. Den har 284 komponenter.

Propolisens huvudkomponenter är glykosider och polysackarider, kollegiala och garvningsmedel, liksom flavonoider som har antimikrobiell och antiviral aktivitet. Propolis innehåller också tjärsyror och alkoholer artipillin, fenoler, växer och oljor, aminosyror och värdefulla vitaminer: tiamin, riboflavin, nikotinsyra, askorbinsyra, vitamin A. Dessutom den innehåller ett stort antal mikroceller.

Konsekvenserna av kronisk prostatit kan vara mycket allvarliga. Ta seriöst behandlingen!

Terapeutisk effekt

 • Har antiinflammatorisk effekt.
 • Antibakteriella och antifungala egenskaper bidrar till att förebygga sekundär infektion med prostatit (uritrit).
 • Det tar bort vaskulära spasmer, förbättrar blodcirkulationen och stimulerar återvinning av prostataceller.
 • Bedövning - eliminerar känslan av obehag i ljummen.
 • Undertrycker patologiska celler, vilket förhindrar utveckling av prostata adenom.
 • En allmän förstärkningseffekt stimulerar kroppens försvar.
 • Antioxidantverkan - motverkar oxidationen av intracellulära fetter, vilket är viktigt för att förebygga åldrande, cancer och andra sjukdomar.
 • Förbättrar tillståndet hos endokrina körtlar, inklusive testiklar, där man hormonet testosteron bildas.
 • Lugnar nervsystemet, förbättrar sömn (förebyggande av neuros).

Metoder för applicering

Behandling av prostatit med propin i tinktur

Metod för framställning: Fransiga propolis och gnugga alkohol blandas i ett förhållande av 1: 2 i en mörk glasbehållare och lämna i en sval och torr plats, inte utsätts för direkt solljus under 14 dagar, en gång var tredje dag tinktur ska skakas. Vid slutet av processen filtreras den genom en dubbelgasbindning.

Applicera det på prostatit sålunda: 30-40 droppar till 12 glas varm mjölk eller vatten och drick tre gånger om dagen i 15 minuter innan du äter. För att uppnå en snabb effekt rekommenderas det att samtidigt ta ren propolis 5 gram till 4 gånger om dagen (de tuggar det länge och sväljer sedan).

En bra effekt är användningen av tinkturer samtidigt med växtbaserade bad. För badet speciellt beredd infusion av örter gurkor, salvia, kamomill och lind (2: 1: 1: 1). Sex matskedar av samlingen bryggs i tre liter kokande vatten och insisterade i en timme, sedan filtrerades och användes för ett stillasittande bad. Förfarandet varar 10-15 minuter. Efter vilken denna infusion kan användas som enema för 60-100 ml. Då rekommenderas att vila i sängen i en timme. Samtidigt ta propolis-tinktur på 40-60 droppar i 30 ml kokt kyldt vatten 3 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 20 dagar.

Propolisolja

Metod för framställning: Koka 200 g av någon vegetabilisk olja (olivolja, solros), tillsätt sedan 30 gram mark propolis, håll blandningen i ett vattenbad tills det är helt upplöst.

I olja fuktas gas och appliceras på lumbosakralområdet, topp täckt med en bomullsduk och fixerad med bandage i 2-3 timmar. Dessutom smörjs oljan med perineum. Förfarandet utförs en gång om dagen, vanligtvis på natten. Behandlingsförloppet är utformat i 28 dagar med en sju dagars paus i mitten.

Bra effekt med prostatit har mikroclysters med propolisolja, framställd enligt följande. 100 gram solrosolja koka i emaljerade rätter och 10 gram mark propolis tillsättes, blandas och kyls till rumstemperatur. Introducera denna åtgärd i ändtarmen i form av en flod på 25-35 milligram per dag en gång varannan dag i armbågen - armbågsställningen.

Folk behandling av prostatit kommer att hjälpa till att bli av med problemet utan antibiotika!

Är det möjligt att naturligt öka könsorganet? Svaret är här.

Efter det kommer ytterligare fem minuter att hålla denna kroppsposition, sedan i ytterligare fem minuter ligga på magen så att bäckenet är i förhöjt läge (till exempel på en kudde). Sedan vänder de sig på ryggen. Denna enkla gymnastik hjälper oljan med propolis att sprida sig över den rektala slemhinnan, vilket förbättrar absorptionen i blodet. Behandlingsförloppet är 20-30 procedurer.

Honung med propolis

I 90 gram honung löses 10 gram markpropolis, försmältes i ett vattenbad. Ta 1 tsk tre gånger om dagen i en halvtimme före måltiden i en månad, gör sedan en tio dagars paus och ta en annan månad.
Vad är effekten av behandlingen?

Behandling av kronisk prostatit med propolis minskar signifikant storleken på inflammerad prostatakörtel, stoppar alla inflammationssymptom, normaliserar utsöndringen, återställer det normala urinflödet.

För profylax av prostatit rekommenderas att applicera och andra biodlingsprodukter: Avkok av bee Podmore, pollen, i kombination med örtteer (ringblomma, hästsvans, Elecampane), samt att normalisera mat, gör regelbundna övningar och oftare besöka frilufts i allmänhet leda en hälsosam livsstil. Då kommer inga hälsoproblem att vara skrämmande för dig!

Behandling av prostatit med propolis

behandling prostatit propolis Det är praktiskt taget känt för alla representanter för det starkare könet. Denna biodlingsprodukt har länge använts både i ren form och i form av tabletter eller ljus för att bli av med inflammation i prostatakörteln. Du kan använda substansen mot många andra genitourära sjukdomar, och inte bara dem, utan också de andra sjukdomarnas sjukdomar. Om vilka terapeutiska egenskaper som har propolis, hur det kan användas och vem som inte kan göra det, mer i den här artikeln.

Användbara egenskaper

Bee produkter är honung, propolis, peppar, vax, royal gelé. Alla av dem på ett eller annat sätt kan vara användbara för den manliga kroppen, inklusive för eliminering av inflammatoriska fenomen. Propolis från prostatit kan kallas en av de mest effektiva i sjukdomar i den sexuella sfären bland dem. Vad är propolis? Det är ett bilim och att vara mer exakt - en hartsartad substans som bin producerar bin för att försegla hål eller desinficera bikupa celler.

Tack vare den rika kemiska sammansättningen (över 250 artiklar), började det verktyg som skall användas i den moderna medicinen i kosmetiska ändamål för behandling av gynekologiska, urologiska och Proctologic sjukdomar, stärka immunsystemet, etc.

De främsta positiva effekterna av propolis är:

 • immunmodulerande
 • antioxidant
 • Antiinflammatorisk
 • antimikrobiellt
 • hjärtskyddande
 • regenererande
 • Narkos och andra

De flesta av dem tillhandahålls av flavonoider, aminosyror och vitaminer. Den första gruppen av ämnen är ansvarig för att stärka blodkärlen, förbättra blodcirkulationen, påskynda reparation av vävnad. De kan också ta bort toxiner från kroppen, minska sannolikheten för en allergisk reaktion. Bland vitaminerna i propolis är mest:

 1. B-vitaminer är bra för nervsystemet, är inblandade i nästan alla metaboliska processer, normaliserar processen för matsmältningen, sänka blodsockernivåerna. De är nödvändiga för tidig läkning av sår, bildandet av antikroppar som kan attackera infektionen
 2. Vitamin S. Det är en kraftfull antioxidant, det krävs för restaurering av vävnader och celler, skyddar kroppen från patogena mikroorganismer, påverkar syntesen av hormoner. Askorbinsyra är viktigt för sköldkörtelns funktion, hjälper blodbildningsprocesser, minska exponering för toxiner, som är mycket viktig för prostatit
 3. Vitamin A. dess andra namn är retinol. Det har en positiv effekt på arbetet med immunitet, främjar normal metabolism, är nödvändig för att förbättra prestanda hos reproduktionssystemet, produktion av könshormoner, inklusive. och testosteron
 4. Vitamin N. Biotin är nödvändigt för den manliga kroppen att minska sockernivåerna, stabilisera nervsystemet, bättre assimilering av proteiner

Bland de spårelement mycket kalium (nödvändigt för normal funktion av nervsystemet, stabilt tryck), järn (kontroller metabolism, stöder immunsystemet, hjälper passage av nervimpulser), zink (en av de stora testosteron uppburna komponenterna potens), selen (hjälper gonaderna, är nödvändigt för god sädkvalitet). Nedan, föreställ dig recept från propolis från prostatit och villkoren för att ta mediciner. I folkmedicin används denna biodlingsprodukt både i en enda variant och med tillägg av andra användbara element.

Recept av folkmedicinska lösningar

Hemma kan ett stort antal olika läkemedel framställas från propolis. För att bli av med inflammation i prostatakörteln, inte alla passar, så kommer vi bara att nämna de som kan användas av patienter. behandling prostatit tinktur propolis eller rektala suppositorier från det - på något sätt kommer det att bidra till att ta bort inflammation, lugna vävnader, minska risken för återfall. Om läkemedlet tas oralt kan man också känna förbättringen av sömnen, avlägsnande av spasmer, normalisering av urinering. Stearinljus har också en mer lokal effekt, vilket också är bra för prostatit.

Tinkturer och buljonger

För att förbereda en infusion eller avkok måste du välja en propolis av hög kvalitet. Det är bäst att det var från vilda bin, i vilket fall det kommer att innehålla de mest användbara enzymerna. Färgen på substansen ska vara enhetlig, utan några abrupta övergångar och lukten - mycket stark. Se också till att det inte finns några orenheter i massan i form av gräs, buggar, smulor. En kvalitetsprodukt vid tuggning kommer att hålla fast vid tänderna, lämna en känsla av värme och efter ett tag blir det tungt bundet.

När du har valt en bra propolis kan du börja använda läkemedel. Förvara substansen under rätt förhållanden i upp till 10 år, så det kan köpas omedelbart i stora mängder. Tänk på recepten för behandling prostatit propolis på alkohol och vodka, som är lämpliga för dem som inte är kontraindicerade i alkohol:

 • Mala 100 g propolis på ett fint rivjärn, häll 200 ml 96% alkohol. Gör det i en glasbehållare och lämna det på en mörk plats i 10 dagar. Skaka infusion 3 gånger om dagen under denna tid. Det tas efter filtrering, 15 ml vid sänggåendet (spätt i en liten mängd vatten eller mjölk)
 • I ett förhållande mellan 1 och 2, blanda propolis och vodka följaktligen, lämna på en mörk och sval plats i 2 veckor. Skaka regelbundet blandningen. Du måste använda den för 30-40 droppar, spädas i ett halvt glas vatten tre gånger om dagen i 15 minuter innan du äter
 • Placera propolis i kylskåpet i 2 timmar, mala sedan bra (ju mindre partiklarna är desto mer användbara kommer produkten att ge). Fyll den nu med isvatten och lämna i 5 minuter så att du blir av med olika föroreningar. Torkad rå häll 500 ml vodka, 14 dagar vid en temperatur av 18 till 21 grader. Vid beredning filtrera och häll i en behållare med mörkt glas

Den sista infusionen tas efter blandning med rent vatten eller mjölk - endast 20 droppar per dag. Varaktigheten av behandlingen är 1 månad. Om du inte kan ta alkohol, då tinktur propolis vid prostatit måste göras på grundval av vatten. Till exempel kan en patient använda detta recept:

 1. Gnid "bietumma" på en rivare och blanda med destillerat vatten i ett förhållande av 1 till 2
 2. Rör om och sätt på ett vattenbad, brygg ca 20 minuter
 3. Den erhållna vätskan hälles i en skål / annan behållare och lämnas i kylskåp under 6 timmar
 4. Efter detta måste den resulterande massan passeras genom det filtrerade papperet

Produkten kan tas oralt, används för inandning eller extern användning. Det är bra att hantera inflammatoriska fenomen kan avkok, som bereds av 10 g propolis och 50 ml vatten. Omkring 3 timmar hålls blandningen i ett vattenbad, inte glömma att rörma det. Efter filtrering hälls vätskan i en flaska och tas 1 matsked per dag.

Separat nämns blandningen som äts för behandling av prostatit. Förbered det, blanda 10 gram propolis (i flytande form) och 90 g honung. Efter noggrann blandning, ta 1 tsk. 3 gånger om dagen före måltiden. Behandlingstiden är 30 dagar.

Rektala ljus

Applicering av propolis vid prostatit i form av rektala suppositorier är vanligare än att äta den. Du kan köpa färdiga läkemedel på apoteket, men de kan lagas hemma. Här är några recept:

 • Ungefär 7 g propolis frysa i kylskåpet och slipa så bra - att smula. Smält nu 100 g getfett i ett vattenbad, lägg till den första komponenten. Efter kylning av massan bildas ett ljus (upp till 3 cm i längd)
 • Skaffa kakaosmör och linolin i apoteket. Ta 23 g av det första ämnet och 12 g av det andra, blanda med 7 gram propolis. På vattenbadet blandas ingredienserna, så vätskan dras in i sprutan, vilket ger ljusen
 • Blanda 40 g bilim med 220 ml alkohol, fyll i 10 dagar. Därefter respekteras infusionen i eld tills den blir brunfärgad. Till denna massa tillsätt 150 g fett och rör om. När agenten har stelnat, bilda ljus (bör räcka för 10 stycken).

För ytterligare ett recept behöver du mycket mer komponenter. Ta 80 g kakaosmör eller fläskfett, 7,5 g jordad propolis, 12 g honung, 4,5 g royal gelé och perga. Som i tidigare fall blandas allt i ett vattenbad och efter kylning rullas massan ut och suppositorier görs. Om du bestämmer dig för att använda propolisljus måste du överge medicinen med den, taget internt.

Kontra

Trots alla användbara åtgärder som den här biodlingsprodukten har, har den begränsningar för upptagande. propolis mot prostatit Det kan inte användas om en person har en allergi mot det, en intolerans mot några av dess komponenter. Det är också nödvändigt att vara försiktig när den används externt eller inåt när:

 1. Förhöjd temperatur
 2. huvudvärk
 3. Leversjukdomar och gallblåsan
 4. pankreatit
 5. Akut leverpatologier (endast för ljus)

Om brännande, svaghet eller klåda inträffar efter att ha tagit propolis, är det värt att omedelbart stoppa behandlingen med den och byta ut produkten med en annan. Tinkturer på alkohol kan inte användas av dem som försöker klara av alkoholberoende, har kontraindikationer för användning av alkoholhaltiga drycker. För att undvika biverkningar av ämnet är det värt att börja med sina små doser.

Droger baserade på produkten

Vi fick reda på det läkning egenskaper och kontraindikationer propolis vid prostatit när vi använder den i folkmedicinska läkemedel, kommer vi nu att förstå vad som kan förväntas av detta ämne i tabletter, ljus och andra former i apotekspreparat. De vanligaste medicinerna är:

 • Propolis av DN. Det är en rektal stötpiller, där det inte finns något annat än "biklim". Indikationer för användning de har mycket, men det finns prostatit bland dem. Du kan använda dem för 1 st. tre gånger om dagen. För förebyggande ändamål är behandlingsschemat detsamma
 • Phyto-propolis. Vidare innefatta propolis som en del av de svarta poppel knoppar (inflammation och lindra smärta), kamomillblommor (förbättra vävnadsregeneration, lindra spasmer), ringblomma (har antiseptiska och antiinflammatoriska verkan), salvia olja (som har en bakteriedödande effekt och sårläkning). Den appliceras på 1-2 stycken. per dag kan kursen ta 1 till 3 veckor
 • GemoPro. Ljus för rektal administrering, i kompositionen har de terapeutiska sängar och havtornsolja, vilka tillhandahåller antifungala, adaptogena, analgetiska och många andra åtgärder. Gynnsamt påverka kraften, stärka lokal immunitet. Metod för applicering - 1 ljus per dag före sänggåendet. Varaktigheten av behandlingen bestäms av svårighetsgraden av prostatit
 • Tinktur av propolis. Det är en tinktur på alkohol, så det är inte lämpligt för dem som kör bil eller arbetar med komplexa mekanismer. Den tas för 1 tsk. två gånger om dagen före måltiden

Med hjälp av dessa medel kan du uppnå en signifikant förbättring av tillståndet - normalisering av urinering och erektilfunktion, återställning av potens, rening av toxins kropp. Men helt bli av med prostatit är osannolikt att arbeta. För återvinning måste en person ta andra läkemedel, särskilt om sjukdomen är av smittsam karaktär. Det är också viktigt att följa förebyggande åtgärder för att förhindra att sjukdomen sprids till andra könsorgan.

Förutom propolis kan andra biodlingsprodukter hjälpa till vid behandling av prostatit - honung, peppar, kunglig gelé. Av dessa kan du också hitta färdiga preparat i apoteket.

Recensioner om propolis vid prostatit kan hittas på vilken tematisk plats eller form som helst. Många män skriver att de använde det som ett tillägg till huvudbehandlingen och ångrar inte det. Någon fortsätter att spendera en gång om året på en kurs med tinkturer för att aldrig bli plågad av denna obehagliga patologi. I händelse av kronisk sjukdom tar representanterna för det starkare könet ofta också denna eller den här åtgärden för att stödja eftergivningsperioden.

Tinktur av prostatit med tinktur av propolis hemma

 • Sjukdom av prostatit
 • Vad är propolis?
 • Terapeutisk effekt
 • Tinktur av propolis

Sjukdom av prostatit

Prostatit är en väldigt farlig sjukdom, som tyvärr eller senare tar över alla män. Poängen är att denna sjukdom är direkt relaterad till människans åldrande, det vill säga ju mer du är desto troligare kommer denna obehagliga sjukdom att uppstå.

Propolis med prostatit

Mer specifikt är prostatit en inflammation i prostatakörteln. Sjukdomen börjar manifestera med det faktum att urinering blir vanligare. Detta är särskilt uttalat på natten, ger mycket besvär. Samtidigt är utsläppen mycket svår. Men det viktigaste är att sexuell kraft och attraktion minskar. Dessa symptom är harbingers av prostata adenom.

Blodcirkulationen i inguinalområdet förvärras. Det rekommenderas att konsultera en läkare vid de första tecknen på sjukdomen. Det bör förstås att den tidigare behandlingen börjar, desto högre är sannolikheten för att sjukdomen kommer att besegras. Detta sägs och många recensioner på Internet.

Denna sjukdom behandlas på olika sätt, men en av de mest populära metoderna i vår tid är en upptäckt av alternativ medicin, denna behandling med propolis. Var inte rädd för denna fras, eftersom förr eller senare kommer traditionella läkare att börja använda dessa metoder. Faktum är att propolisegenskaper redan har uppenbarats. Så behandling av prostatit med propolis är en vanlig praxis.

Vad är propolis?

Propolis är en komplex substans som bin använder för olika ändamål. Men den viktigaste funktionen är skyddande. För det första förseglas sprickorna i bikupan med detta lim, och även locken till honungskamraterna är gjorda av det. För det andra är lim ett starkt antiseptiskt medel, det dödar patogena mikrober, virus, skyddar bikupan från alla möjliga infektioner.

Propolis är en komplex substans som bin använder för olika ändamål

Kämpar också med sådana obehagliga saker som:

Faktum är att bietmider är väldigt farliga, de kan förstöra hela familjen om de får bo i bikupan. Propolis har cirka 300 komponenter, det har en trevlig smak och används aktivt i medicin för att behandla olika sjukdomar:

 • munhålan;
 • lever;
 • tarmar;
 • läder;
 • genitourinary system.

Propolis hjälper också till med prostatit.

Terapeutisk effekt

Viktigast av allt, sänker substansen inflammation, det vill säga, intensiteten i processen reduceras kraftigt. Naturligtvis förstör läkemedlet inte bara bin och bakterier, i så fall hjälper propolis en person inte mindre. Det noteras att substansen förhindrar spasmer, dvs blodet börjar cirkulera i sin helhet. Som ett resultat stimuleras trycket, vikt i underlivet försvinner. Här är det nödvändigt att säga om anestetisk effekt: obehag försvinner, det blir lättare för en person att gå och röra sig. Detta är mycket viktigt vid behandling av prostata adenom.

Dessutom stör läkemedlet med utvecklingen av sjukdomen. Det betyder att sjukdomen inte utvecklas, det utvecklas inte. Patienten blir mycket bättre. Förhindrar bildandet av inre fetter, vilket på ett positivt sätt påverkar patientens kropp. Förbättrar alla kirtlar. Läkemedlet har bland annat en lugnande effekt, normaliserar sömn, vilket i fallet med prostatit är den viktigaste faktorn, eftersom inledningsvis sjukdomen är utrotande eftersom det inte tillåter patienten att sova lugnt.

Tinktur av propolis

Många människor är intresserade av ett sådant ämne som behandling av prostatit med propolis hemma. Detta är ganska möjligt. Dessutom menas att behandling av prostatit med propolis är en effektiv och säker metod. Naturlig propolis tas, gnids på en fin rivare och blandas i hälften med vodka (eller 1 till 2 om alkohol används). Tinkturen är inte klar direkt, du måste vänta 2 veckor. Infusionsstället ska vara torrt, det är viktigt att vätskan inte får direkt solljus. Efter detta skakas tinkturen. Nu är den klar för användning.

Att använda drogen är inte svårt

Att använda drogen är inte svårt. Drick före måltiden, 3 gånger om dagen. Lös upp i mjölk. En halv kopp mjölk behöver 35 droppar medicin. Allt beror på din vikt. Tinktur av propolis i prostatacancer tillämpas också.

Hur propolis hjälper till att behandla prostatit

Prostatit är en mycket obehaglig sjukdom, som kan bli kronisk om den behandlas felaktigt. Metoder för behandling, där propolis används, övervägs. Huvudfrågan är hur man undviker misstag, vilket hindrar utvecklingen av prostatit i framtiden.

Det är nödvändigt att tydligt inse att folkmekanismer inte klarar av den infektion som orsakar inflammation. De bidrar dock till minskad smärta och snabb läkning av skadade vävnader. Ett bietillverkande läkemedel som kallas propolis är ett botemedel som visar effekt vid behandling av prostatit, hemorrojder och vissa andra sjukdomar. En prostatatumör är ett adenom, och det orsakas inte av infektion, det är inte av bakterier eller ett virus. Så behandlingen av prostataadenom med propolis kommer alltid att vara effektiv, vilket inte kan sägas om prostatit.

Tre typer av läkemedel

Vid behandling av prostatit används ljus - de flesta vet om det. Effektiviteten visar emellertid också ett alkoholextrakt - det är en fråga om livsmedelsapplikationen av extraktet av propolis.

Vattentankur i detta fall behövs inte. Det kommer att vara bättre att hitta propolisolja som erbjuds - koncentrationen av propolis i den ska vara 10% eller mer.

Låt oss överväga de enklaste metoderna:

 • 50 droppar av ett 20 procent extrakt sättes till ett halvt glas varm mjölk. Blandningen konsumeras 2-3 gånger om dagen i 15 minuter före måltid.
 • Doseringen av extraktet kan ökas till 1 tsk. Denna blandning tas före middagen och behandlingsförloppet varar 45 dagar.

Behandling av prostatit med propolis kommer inte att vara mycket effektiv om du inte badar. Här behöver du ett avkok av gurkor, kamomill, lind och salvia. Tre liter kokande vatten tar 5-6 matskedar. örtblandning, insisterar avkokning i en timme.

Örter blandas i proportion: gurka - två delar, resten - en del.

Fem behandlingsmetoder

Propolis med prostatit används ibland externt - till exempel i form av kompresser. I det här fallet kan du få en kemisk bränning. Man bör komma ihåg att koncentrationen av propolis i en blandning inte får överstiga 10%.

Det handlar framför allt om färdiga oljekstrakter. Oftast behöver de spädas ut.

Komprimerar och salvor

Den vanliga gasbindningen som blötläggs i ett 10 procent oljaxtrakt appliceras i midjan. På toppen av kompressen täckt med en film med en handduk, fixerad med ett bandage. Efter 2-3 timmar kan kompressorn tas bort. Oljan kan också användas som en salva som behandlar prostatens yttre yta. Denna procedur utförs före sänggåendet - behandlingen tar 30 dagar.

Den bästa propolen från prostatit hjälper i ett fall - läkemedlet måste komma in i ändtarmen. Samma olja används för mikrocykler, som utför proceduren en gång om dagen. Volymen av varje mikroklyster är inte mer än 30 ml.

Receptet för att laga ett oljextrakt:

 1. Torr propolis tvättas, kyls, males sedan på en rivare;
 2. "Propolis rakning" läggs till olivoljan uppvärmd till 50 ° C. Viktförhållandet är 100 till 12.

Propolis tog vi lite mer än nödvändigt för att få den nödvändiga koncentrationen. Poängen är att produkten inte löser sig helt.

Solrosolja här är också lämplig. Det är nödvändigt att genomföra uppvärmning i ett vattenbad.

Båda komponenterna blandas, kyles sedan och filtreras. Håll blandningen i kylskåp och värm upp den före användning.

Samma metoder som diskuterats ovan används för prostataadenom. Förresten är örtkokning ett lämpligt fyllmedel för enemas, vars volym är 60 ml.

Suppositorier från prostatit

Suppositorier kallas vanligtvis suppositorier appliceras rektalt. Av de färdiga pengarna kan du råda två: "Propolis D" och "Monfarm nummer 10". Ljus "Propolis Fito", "Prostopin" och "DN" är i detta fall värre - de innehåller inte dimexid.

Tabellen visar behandlingsschemat.

Användningen av propolis med prostatit är officiellt bevisad. Vikten av detta ämne i ett suppositorium är 300-500 mg.

Vi ska förbereda ljus själva. Dimexid står inte till vårt förfogande, och det här är dåligt. Men koncentrationen av alla ämnen kan regleras som du vill.

 • Hemlagad getfett upphettas i ett vattenbad till 50 C. Lägg till "propolisspån". Viktförhållande: 7 till 100. När blandningen har svalnat, tillverkas ljus av 2 cm längd från den.
 • Basen för blandningen kommer att vara kakaosmör (23 g.) Och vattenfri lanolin (12 g). Vikten av propolisflis är 7 g. Blandningen framställes i ett vattenbad vid T = 50 ° C, och gjutformen för gjutning är en spruta med 2 ml.
 • Basen kan tjäna 80 gr. kakaosmör eller inre fläskfett i hälften med bifffett. Vikten av "spånen" kommer att vara lika med 7,5 gr. Även använda komponenter: 12 gram honung, 4,5 gram royal gelé och perga.

Från prostatit hjälper propolis alla, till och med mer eller mindre. Men du kan inte blanda, det vill säga, kombinera olika metoder som inte är kompatibla:

 • Med kompressor och bad kan du dricka "propolisnoe mjölk";
 • Du kan använda ljus, men äter då inte mat med propolis.

Efter att ha börjat behandlas med suppositorier, kan det inte avbrytas.

Vi måste strikt följa schemat, men i verkligheten finns det skäl att förhindra att denna artikel genomförs.

Som läsaren har förstått är behandling av prostatit med propolis hemma svår. Du behöver veta när och vad du ska köpa:

 • "Propolis D" eller ljus "Monfarm" - när det finns möjlighet att köpa dem
 • "Prostopin", "DN" eller "Fito" - ett budgetalternativ till de två första.

Tänk på hur användbart propolis är för styrka. Det är bara en indirekt effekt, det vill säga behandlingen av prostata sjukdomar. Direkt inflytande utövas av örtberedningar: ginseng, pumpafrön etc.

Honung och Perga

Tänk på ett matrecept som kan kombineras med ljus. Här används inte tinkturen på alkohol. Men du behöver honung som innehåller propolis i en koncentration på 5%. Denna produkt kan köpas, eller du kan själv förbereda dig med ett vattenbad med en temperatur på 45-50 C.

Klar blandning tas till mat tre gånger om dagen för 1 tsk. Du kan inte dricka medicin. Stärka effekten kommer att hjälpa perga, också tas i mat 3 gånger om dagen.

Dosering pergi - 1 tsk, och den ska konsumeras 1,5 timmar före måltid.

Mottagande av detta eller det här läkemedlet bör rekommenderas av den behandlande läkaren. Andra alternativ är uteslutna.

Alla kontraindikationer

Allergin mot pollen var känd för 200 år sedan. Då kallades det hönsfeber, nu - en hösnuva. Pollen finns i nästan varje biprodukt, men propolis kan orsaka allergier och sig själv - sedan prata om individuell intolerans.

Samtliga kontraindikationer för propolismedicin anges i tabellen.

Spirituell tinktur av propolis från prostatit hjälper väl. Det är dock endast lämpligt för livsmedelsapplikationer.

För kompressor använder enemas och våtservetter olja. En propolis honung anses vara en matmedicin. Förteckningen över kontraindikationer för honom ges i rad 3.

Räntor och siffror

Tinktur av propolis på alkohol för behandling är lämplig ensam - med en styrka på 70%. Propolis innehåller den i en mängd av 20%.

Hur man behandlar manlig sjukdom med olja, ansågs ovan. Koncentrationen av propolis före behandling bör minskas till 10%.

Innehållet av propolis i honungsblandningen ska vara 5%.

Vi listar namnen på läkemedel utan propolis: Vitaprost (Prostatilen), Voltaren, Anestezol. Dessa medel, avsedda för män, vid behandling av prostatit kommer att vara effektiva. Propolis i sig kan förhindra utvecklingen av en sjukdom - prostatit eller adenom. Men behandlingen bör inte vara begränsad till folkmedicin - det här hänvisar till prostatit och även adenom.

Akut prostatit vid felaktig behandling blir kronisk. Och kronisk prostatit är typisk för 30% av männen! Propolis alls är inte tillräckligt. Dessutom utförs inte 70% av behandlingen, eftersom det inte finns några symptom som är karakteristiska för prostatit.

Vår text annonserar inte propolis. Till skillnad från behandlingsmetoderna kan det inte annonseras.

Behandling av prostatit med propolis

Statistiken säger att cirka 60% av männen över 25 år lider av prostatit. Inflammation i prostatakörteln är en extremt obehaglig sjukdom, varför behandlingen ska startas omedelbart med de första symptomen.

Traditionell medicin erbjuder effektiva läkningsmetoder, men människors medel är inte sämre än dem. Egenförberedelser är mycket populära på grund av deras effektivitet. I vilken form att ta propolis, för att glömma prostatit under lång tid kommer du att lära dig just nu.

Propolis har en antiinflammatorisk och antispasmodisk effekt, det är tack vare dessa egenskaper att det har blivit så populärt som en agent för behandling av prostatit. Han eliminerar inte bara symptomen av denna sjukdom, utan förbättrar också den allmänna hälsan. För medicinska ändamål tar de propolis-tinktur och propolisstearin.

Tinktur av propolis med prostatit

 • propolis - 50 gram,
 • alkohol 96% - 1/2 kopp.

Metod för framställning

 1. Propolisgranat.
 2. Vik i en flaska mörkt glas.
 3. Fyll med alkohol.
 4. Ta det till en mörk, cool plats i två veckor. Glöm inte regelbundet att skaka flaskan med innehållet väl.
 5. Tänka tinkturen. Propolis vrider ut (råvaror rusa inte för att kasta, eftersom det kan vara användbart).

Ta drogen rekommenderas några timmar innan du går och lägger dig. Doseringen beräknas utifrån kroppsvikt - för varje 4 kg av vikt bör man ta 1 ml tinktur. Torka den önskade mängden tinktur i kallt kokt vatten och dryck.

Ljus gjorda av propolis med prostatit

För ökad effektivitet rekommenderas tinktur att kombinera med användning av propolisstearin. För att förbereda dem behöver du:

 • propolisny tårta, efter matlagning tinktur,
 • alkohol,
 • smält animaliskt fett.

Metod för framställning

 1. Blanda Propolis-oljekakan med alkohol i ett förhållande 1: 1.
 2. Sätt på elden och förånga tills blandningen blir en mörkaktig färg och förtorkar.
 3. Kombinera propolisnuyu-massa med smält animaliskt fett igen i ett förhållande av 1: 1.
 4. Förvärm på låg värme, omrör hela tiden.
 5. Förtjockad massa låt den svalna lite och bilda ljus.
 6. Skicka det till kylskåp eller frost så att ljusen kommer att härda.

Varje dag innan du går och lägger dig i analgången, ska ett ljus injiceras och lämnas över natten.

Det finns ett annat recept för suppositorier som kommer att lindra prostatit

 • fettbas (internt fett eller smör) - 80 gram,
 • propolis - 75 gram,
 • Perga - 4,5 gram,
 • kunglig gelé - 4,5 gram,
 • honung - 12 gram.
 1. Smälta fettet i ett vattenbad.
 2. Lägg till propolis. Rör om.
 3. Lägg gradvis till de övriga ingredienserna.
 4. Koka tills en likformig massa bildas, men värm inte till en temperatur över 40 grader.
 5. Häll den beredda blandningen i formar gjorda av folie. Skicka det till kylskåpet.
 6. Den rekommenderade behandlingstiden är en månad.

Några för beredning av ljus använder propolis extrakt och kakaosmör. För att skapa detta verktyg måste du hälla 40 gram propolis 200 ml medicinsk alkohol. Skicka massan till en liten eld och förånga tills en tjock massa bildas. Därefter blandas 0,1 gram framställt propolis-extrakt och 2 gram kakaosmör. Form ett ljus från detta. När det kommer till beredskap i kylskåpet, sätt det in på natten i ändtarmen. Behandlingsförloppet är en månad. Efter det är nödvändigt att göra en 1,5-månaders paus och återuppta behandlingen.