Huvud
Massage

Behandling av icke-bakteriell prostatit

Icke-bakteriell prostatit, som utvecklas inte på grund av en infektion som tränger igenom prostatakörteln, behandlas annorlunda än bakteriell. Den har sina egna egenskaper och kräver ett annat sätt att utarbeta en kurativ plan.

Vilka läkemedel ordinerar läkaren? Vilken behandling för icke-bakteriell prostatit blir mest effektiv, och hur lång tid tar det att ta sig av sjukdomen i denna form? Svaren på alla dessa frågor finns nedan.

Funktioner av icke-bakteriell prostatit

Så utvecklas inflammation i prostatakörteln av icke-infektiös natur av många anledningar och kan hittas hos en man, ung och gammal. Oftast leder det till en felaktig livsstil, dålig kost och till och med fysiska skador.

Egenheten hos icke-bakteriell prostatit ligger i det faktum att det är svårt att diagnostisera, och det är svårt att behandlas. Således kan terapi varar lång tid och ger inte ett positivt resultat - botemedel uppstår endast efter flera månaders långvarig behandling.

Så mannen kommer att behöva fylla upp mycket tålamod och anpassa sig till långvarig terapi.

Behandling av icke-bakteriell prostatit

Behandling av icke-bakteriell kronisk prostatit ordineras av läkaren individuellt, för varje patient separat, eftersom de läkemedel som hjälper en man inte har någon effekt på andra.

Det finns bevis på att många patienter som fick behandling med sådana läkemedel som fluokinoloner, erytromyciner och doxycykliner, bidrog till att besegra sjukdomen inom en snar framtid.

Men även vid behandling av inflammation i prostata i kronisk form och den bakteriella naturen används ytterligare medel alltid. Dessa är antiinflammatoriska icke-steroida läkemedel, immunostimulerande medel, naturläkemedel, förbättringar av blodcirkulationen, antibakteriell effekt och smärtstillande medel. Bland de ytterligare terapeutiska metoderna visades ett bra resultat av prostata-massage och laserterapi.

En fråga kan uppstå - om prostatit är icke-bakteriell, varför föreskriva antibiotika? I vissa fall ger sådana droger ett positivt resultat, så läkare slutar inte skriva dessa mediciner, och de gör det i stora kurser.

Antibiotika ordineras i upp till 10 dagar. Därefter skickar läkaren patienten till en andra undersökning. Om positiv dynamik ses, nämligen, om inflammationen minskar och smärtan gradvis passerar, fortsätter behandlingen med antibiotika inte längre än 5 veckor.

Vad är mer viktigt vid behandling av icke-bakteriell prostatit?

Behandling av icke-bakteriell prostatit, liksom inflammation i prostatakörteln av smittsam natur, är meningslös utan metoder som syftar till att eliminera orsaken till en sådan sjukdom. Läkaren hjälper till att hitta den, och till exempel om prostata har utvecklats mot bakgrund av stillasittande livsstil, kommer läkaren att regelbundet rekommendera att göra övningar och gå promenader, inte bara på morgonen eller på kvällen utan hela dagen.

En särskild roll i behandlingen av inflammation i prostata är näring. Det måste vara balanserat, fullt och användbart. Det är nödvändigt att inkludera i kosten färska grönsaker och frukter, spannmål, honung och andra biprodukter samt mat mättad med zink.

Patienten ska ge upp dåliga vanor, kryddig, stekt och alltför salt mat. Det rekommenderas att utföra speciella fysiska övningar, och även fytoterapi och fysioterapi - men detta är enligt doktorens eget gottfinnande.

Prognos vid behandling av icke-bakteriell prostatit och behandlingstiden

Behandling av manlig icke-bakteriell prostatit är en allvarlig fråga. Denna process kan ta ganska lång tid, men om behandlingen är korrekt och omfattande kommer tiden att minska avsevärt.

Det har redan skrivits ovanför att inflammation i prostatakörteln av icke-infektiös natur är svår att behandla. Därför ska patienten inte vänta på ett snabbt resultat. I vissa fall väljs terapi genom försök och fel, och detta bör förberedas.

Behandlingens längd är i genomsnitt 6 veckor, ibland mer eller mindre. Någon gång efter behandlingens början kan läkaren redan bestämma vilka metoder som är effektiva och vilka som inte är och dra de lämpliga slutsatserna.

Om patienten till exempel är väl assisterad av en antibiotikabehandling fortsätter läkaren att förskriva dessa läkemedel. om en man är lämplig växtbaserad medicin, nämligen örtte, så slutar deras mottagning inte.

Beskrivning av symtom och behandling av kronisk abakteriell prostatit

Abakteriell prostatit, som är icke-bakteriell, är en av formerna av en utbredd manlig sjukdom, som nyligen inte sparar, inklusive den yngre generationen. Den bakteriella typen av prostatit utvecklas på grund av deformationen av muskelvävnad i prostata. Oftast förekommer den bakteriella formen av sjukdomen på grund av bristande rörlighet, en stillasittande livsstil och ständigt upphov till stress.

Vad är denna form av sjukdomen som skiljer sig från prostatakörteln standardinfektion och vilken behandling krävs?

Hur manifesterar sjukdomen sig?

Den moderna rytmen i livet, uppblåsta krav på jobbet, frekvent stress förorsakar psykiska störningar hos män, vilket leder till utveckling av abakteriell prostatit.

Ansökan om medicinsk hjälp genomgår en man en fullständig undersökning, men trots de karakteristiska symptomen kommer inte infektionen att uppstå. I detta fall diagnostiseras den bakteriella formen av prostatit. Ibland kallas denna form kronisk bäckensmärksyndrom. Primära symptom, enligt vilka sjukdomen detekteras, uppenbaras i form av frekvent smärta i ländryggen, bäckenregionen och perineum.

Patienten kan känna obehag när tömmen blåsan och nästan alltid med sexuell intimitet. Visst känner en person en allmän svaghet och i de flesta fall slöhet och humörsvängningar. Vid senare stadier av abakteriell prostatit blir symptomen intensivare:

 • Patienterna faller ofta i deprimerade tillstånd och berövas sömn.
 • De är oroade över konstant smärta, värk och efterföljande natur, som bara åtgärdas ett tag genom smärtstillande läkemedel.

Om sjukdomen inte behandlas kommer mannen att utveckla en kronisk abakteriell prostatit, där smärtan kommer att vara konstanta följeslagare. Denna form av sjukdomen är mycket svår att behandla, ofta är hela behandlingen för att eliminera symtomen. Och det betyder att den icke-bakteriella sjukdomen kommer att vara en livstid och det normala intaget av läkemedel blir obligatoriskt. För att förhindra detta krävs en tidig diagnos och behandling av prostatakörteln.

Hur eliminerar sjukdomen?

Efter det att undersökningsdata har gjorts diagnostiserar läkaren "bakteriell typ av prostatit", skall behandlingen av detta tillstånd utföras. Psykologiska störningar är de främsta synderna hos den bakteriella typen av prostatit. En man på fysiologisk nivå:

 • Hormonal misslyckande och vegetativ obalans.
 • Fysiologiska störningar i mankörtelns arbete.
 • Hemodynamiska störningar orsakar symtom på sexuell dysfunktion.

Ytterligare förvärring av processen leder till ytterligare avvikelser:

Resultatet av utvecklingen av abakteriell prostatit är prostatatrofi.

 • Immunproblem i kroppen.
 • Utvecklingen av dystrofi presenteras.
 • Skleros av körteln.

Det abakteriella utseendet är inte visat att behandlas med kirurgiska metoder, även om sjukdomen åtföljer de uttryckta symptomen och behandlingen blir långvarig. I detta fall görs en justering och behandlingen fortsätter. När man går med i en sekundär infektion föreskrivs medicinering, eftersom det är omöjligt att bli av med infektionen utan användning av antibiotika. Prioriterade metoder vid behandling av den bakteriella typen är:

 • Allmänna förstärkningsterapi.
 • Sjukgymnastik.
 • Immunocorrection.
 • Massage.

Det är också nödvändigt kostmat, där män måste ge upp skadliga livsmedel, alkohol och koffeindrycker. Det är nödvändigt att normalisera vattenbalansen och introducera tillräckligt med fiber i kosten. Varmt bad hjälper till att minska smärtsymptom, så vattenprocedurer blir obligatoriska. I vattnet kan du lägga till växtbaserade extrakt och buljonger som har en antiinflammatorisk effekt.

Det icke-bakteriella utseendet kan behandlas med en massage, men först efter att akuta symptom har tagits bort. Denna effekt påverkar fruktbart blodflödet och förbättrar näring av prostata. Också experter rekommenderar att träna musklerna i bäckenbotten. För detta kan du dagligen komma i kontakt med bäckensmusklerna - komprimera och koppla av, åtgärden ska vara minst 100 gånger om dagen.

Goda resultat visas av sådana alternativa metoder:

 • Aromaterapi.
 • Hirudotherapy.
 • Örtmedicin.
 • Homeopati.
 • Zonterapi.

Doxazosin används i både normal och abakteriell prostatit.

Vilka andra behandlingsmetoder används

När sjukdomen förvärrades av en infektion, utförs terapin med användning av kraftfulla antibakteriella läkemedel. Den huvudsakliga behandlingen av symptomen på denna icke-bakteriella typ av prostatit innefattar följande metoder:

 • Antibiotika. De brukar säkras, eftersom inte alla patogena patogener kan detekteras under diagnosen av den bakteriella typen. I de flesta fall är kursen 7-10 dagar, en bredspektrumpreparat är ordinerad, till exempel Levofloxacin.
 • Alfa-blockerare. Läkemedel som kan lindra symtomen på en bakteriell form av prostatit. Deras användning gör att vi kan normalisera urinflödet, minska smärta och eliminera stillastående fenomen. Fonderna har också en positiv effekt på männs libido. Behandlingen varar 2-3 månader. Ofta föreskrivna läkemedel som Tamsulosin, Doxazosin, Alfuzosin.
 • Läkemedel med smärtstillande verkan. Om symptomen på den bakteriella formen av prostatit är obetydliga, förskriva analgin, eliminerar det smärta, feber, inflammation. Dessutom kan läkemedel som novokain och difenhydramin inkluderas i behandlingen. Hög effektivitet utmärks av rektala suppositorier med belladonna.
 • NSAID och antipsykotiska medel. För att behandla icke-bakteriell prostatit var effektivare, samlas dessa läkemedel tillsammans. De återställer nervsystemet, optimerar nervfibrer utfodringsprocesser. Riktigt bra resultat ger läkemedel från gruppen av NSAID, den aktiva substansen i vilken substansen inte är meloxikam, -. Meloxicam, M-Cam, Matara, och några andra Mesipol De kan användas för att behandla inflammatoriska processer av alla organ, inklusive prostata.

Örter och avkok av dem

Som en ytterligare terapi för att behandla den bakteriella formen av patologi kan vara metoderna för traditionell medicin. Men först och främst är det nödvändigt att konsultera en läkare. Vissa växtdelar kan ta bort obehagliga symtom på sjukdomen - smärta, inflammation, obehag.

Röda rot kan ta bort symptomen på abakteriell prostatit med långvarig upptagning.

 • Nebakterialny prostatit kan behandlas med en avkok av röd rot. Drick det ska vara innan du äter, du kan lägga till mjölk, honung. Terapi kan variera från 1 till 3 månader, mellanrummet mellan kurserna ska vara minst 30 dagar.
 • Vegetabiliska juicer bidrar också till en snabb återhämtning i denna patologi. Färskpressad juice av sparris, betor, morötter, gurkor hjälper till att avlägsna urinsyra från kroppen.
 • Persilja frön tillåter att behandla det bakteriella utseendet av prostatit under exacerbation. Råmaterialet infunderas på kallt eller varmt sätt, taget 1/3 kopp 4-5 gånger om dagen.
 • För behandling av icke-bakteriell prostatit rekommenderas att ta alkoholtinktur på askens cortex. Behandlingen varar 2 månader, en engångsdos av läkemedlet - 20 droppar.

Betydande skillnader från andra former

Det abakteriella utseendet på prostatit kan vara permanent eller manifest som återfall. Förstärkning av symtomen på sjukdomen uppträder vågig, med alternerande remissioner av varierande varaktighet. Som ett resultat finns det olika former av störning i mag-tarmkanalen eller urinvägarna, liksom i könsorganen. Med hjälp av diagnostik är det möjligt att bestämma endast patologiska processer, själva tumören är extremt svår att upptäcka.

Dessutom är kronisk icke-bakteriell prostatit svår att genomgå behandling till skillnad från andra arter. Kräver behandling på en gång från flera specialister - urolog, neurolog, immunolog och kirurg. Oftast uppstår läkning av sjukdomen. Detta åtföljs av fysiskt obehag. En man utvecklar sexuell dysfunktion, vilket orsakar ett förtryckt psykologiskt tillstånd.

Det är svårt för en urolog att bedöma patientens psykologiska status, så en kvalificerad psykolog eller psykoterapeut måste vara kopplad till att ta bort en man från ett allvarligt psykiskt tillstånd. Urologen behöver behandla inte bara det sjuka organet, utan fokusera på patientens allmänna tillstånd.

För att undvika utveckling av en bakteriell typ av sjukdom måste en man nödvändigtvis observera personlig, liksom sexuell hygien. Det är viktigt att ta hand om säkerheten i intima relationer. Det rekommenderas att undvika promiskuitet. Det är i människans intresse att leda en aktiv livsstil, äta rätt och inte försumma förebyggande besök hos urologen och androgen.

Allt om icke-bakteriell (abakteriell) prostatit: symtom, sätt att behandla och förebygga

Under det senaste decenniet med prostatit konfronteras allt fler representanter för den starka halvan av mänskligheten. Samtidigt blir sjukdomen snabbt yngre.

Det finns flera stadier av manifestation av sjukdomen.

Om, som ett resultat av studier av infektioner eller bakterier inte hittades, vilket kan orsaka inflammation i prostata, då läkarna gör en diagnos - icke-bakteriell (abakteriell) prostatit.

Fortfarande kallas det - kronisk bäckensmärksyndrom.

Karakteristiska symptom på icke-bakteriell prostatit

De första tecknen på sjukdomens utseende är:

 • Smärta i bäckenet, perineum och nedre delen av ryggen
 • Obehag vid urinering
 • Obehagliga känslor under samlag
 • Gastrointestinala sjukdomar;
 • Svaghet i hela kroppen;

I de senare stegen:

 • depression;
 • sömnlöshet;
 • Konstant och dra smärta av otydlig etiologi, som bara för en kort tid avlägsnas av anestetika.

Om du fördröjer behandlingsprocessen för senare kan du utveckla ett kroniskt stadium, som åtföljs av värkande smärtor. De kan ha både en vanlig karaktär och en alternativ med korta mellanrum av lugn.

Kronisk icke-bakteriell prostatit skede är svår att behandla, och som ett resultat kan reduceras till den permanenta undertryckande av symptom, vilket innebär att sjukdomen kommer att vara din följeslagare för livet och tabletter - bästa vänner. Därför är det bättre att inte föra det till dess förekomst.

Orsaker till kronisk bäckensmärta

Experter identifierar ett antal faktorer som påverkar sjukdomsutvecklingen:

 • Autoimmuninflammation som uppstår när ett felfunktion i immunsystemet. Kroppen börjar aktivt slåss med friska celler i prostata och ta dem för främling.
 • Mikroorganismer som inte kan identifieras under ett mikroskop
 • påkänning;
 • Ökat tryck i urinröret på grund av att urinen kommer in i den;
 • Störning i processen med sammandragning av prostata muskler;
 • Konstruktion av urinröret, vilket leder till överkänslighet och känsla av obehag
 • Intracellulära parasiter, som klamydia;
 • Fysisk trauma;
 • Otillräcklig näring;

Syndrom av kronisk bäckensmärta uppstår i processen med neuromuskulära förändringar i prostatakörteln.

De vanligaste orsakerna till icke-bakteriell prostatit är en stillasittande livsstil och konstant stress.

Diagnos av abakteriell prostatit

Det är ganska svårt att diagnostisera denna form av prostatit. Oftast sätts en sådan diagnos till patienten genom eliminationsmetoden, när ingen annan typ av prostatit är lämplig. Det händer att icke-bakteriell prostatit avslöjas av misstag när man kontrollerar prostata för cancer.

När patienten söker hjälp från en specialist undersöks sjukdomshistorien först.

Därefter skickar läkaren följande prov:

 • Urinkultur för mikroorganismer;
 • Ett omfattande blodprov;
 • Bakteriell smärta;
 • Såning av prostats hemlighet för närvaro av bakterier och infektioner;
 • ultraljud;
 • HERR

Ultraljud och MR ordineras när en förhöjd nivå av leukocyter detekteras i blodet, men inga skadliga mikroorganismer och parasiter i urinen och sekretionen av prostata har detekterats.

vid ultraljudstudie prostatakörteln beaktas, nämligen läkaren är intresserad av sina dimensioner. Det kan vara att körteln inte förstoras, men förändringarna på dess väggar är märkbara.

Magnetisk resonanstomogram ger en tredimensionell bild av nervändarna. Det är lätt att spåra var deras störning inträffade och varför.

Behandling och förebyggande av abakteriell prostatit

Abakteriell prostatit är en sjukdom hos män i urinvägarna, där deformiteten hos muskelvävnaden förekommer i könsorganen. Varje år växer antalet ungdomar som lider av denna sjukdom. Experter anser att orsaken till utveckling av abakteriell prostatit är en stillasittande livsstil och den negativa inverkan av känslomässig överbelastning.

Risken för sjukdomen ligger i det faktum att en man under lång tid inte har absolut inga symptom. Vid en tidpunkt har han en skarp smärta i ländryggen. Om du känner att obehaget i bäckenområdet inte låter dig gå länge, försök att läsa en läkare.

arter

För att bestämma scenen för abakteriell prostatit, följer behandlande läkare den klassificering som antagits av American Institute of Health 1995. Det är baserat på manifestationer av denna sjukdom, antalet mikroorganismer och leukocyter i sperma och urin.

Den bakteriella prostatiten är uppdelad i följande separata kategorier:

 • 1 - akut bakteriell prostatit. Detta är en infektionssjukdom i urinvägarna, åtföljd av en inflammatorisk process i prostata.
 • 2 - kronisk bakteriell prostatit. Denna typ av lesion innebär utseendet av de första tecknen på lesion, och förändrar också de kliniska parametrarna av sperma och urin.
 • 3 - kronisk abakteriell prostatit. Det stadium där sjukdomen börjar ge akut obehag. På den känner mannen redan den starkaste smärtan i en länd. Sjukdomen är inflammatorisk och icke-inflammatorisk.
 • 4 - asymptomatisk inflammatorisk prostatit. En sådan lesion bestäms av studien av prostatakörtelns vävnader. Det är asymptomatiskt, vilket förklarar komplexiteten hos diagnosen.

Dessutom är den bakteriella prostatit vanligtvis uppdelad i en inflammatorisk och icke-inflammatorisk form.

Vid den första typen ökar koncentrationen av leukocyter avsevärt. Hastigheten för erytrocytsedimentering ökar också. I sällsynta fall finns döda fraktioner av mikroorganismer i blodet.

Det är ganska svårt att diagnostisera den icke-inflammatoriska formen av abakteriell prostatit. Identifiera sjukdomen med hjälp av blodprov är extremt svår. Vanligtvis börjar män att larma efter utseendet av smärtsamma känslor i bäckenet, vilket ökar betydligt under samlag.

skäl

För att kvalitativt behandla abakteriell prostatit behöver läkaren ta reda på vad som exakt utlöst hans utveckling. Endast med ett integrerat tillvägagångssätt kommer effektiviteten hos den valda terapin att vara så hög som möjligt. För närvarande omfattar behandlingsspecialisterna att predisponera utvecklingsfaktorer:

 • Felaktig och obalanserad näring;
 • Lågaktivitets stillasittande livsstil;
 • Brist på regelbundet sexliv;
 • Genetisk predisposition;
 • Effekt av autoimmun sjukdom;
 • Stressar, känslomässigt överskridande;
 • Skador på reproduktionsorganet;
 • Smalning av urinröret, prostata adenom;
 • Diffusa förändringar i prostatakörteln;
 • Effekt av patogena mikroorganismer;
 • Ökat tryck i urinröret.

Mekanismen för utveckling av abakteriell prostatit är följande: i prostatakörtelns muskelvävnad uppträder många diffusa förändringar.

Som ett resultat uppstår många smärtsamma förnimmelser.

diagnostik

Trots att läkemedlet har gått långt framåt finns det fortfarande inga snabba och korrekta metoder för att diagnostisera abakteriell prostatit. Denna sjukdom är svår att känna igen, det brukar komma ihåg det när versioner med andra liknande sjukdomar är uteslutna. Oftast är den bakteriella prostatiten etablerad under diagnosen av en annan sjukdom. Vid förekomsten av de första morbida känslorna inom ländens område är det nödvändigt att omedelbart kontakta den behandlande läkaren. Han skickar dig till följande studier:

 • En djupgående analys av urin;
 • Allmänt blodprov;
 • Urinkultur för bestämning av mikroorganismer;
 • Bakteriell smärta;
 • Ultraljud av prostata;
 • CT och MR.

Vanligtvis föreskrivs MR och ultraljudsdiagnos endast efter resultaten av ett allmänt urintest. Om leukocyterna ökar i den, och skadliga mikroorganismer saknas, går patienten omedelbart till dessa studier.

Tack vare ultraljudet kommer läkaren att kunna studera prostatakörteln och utvärdera egenskaperna hos detta organ. På MR får du en tredimensionell bild av nervändamål. Det gör att du snabbt kan bestämma placeringen av den nypa nerven.

Läkemedel

För att bli av med bakteriell prostatit kommer det att vara möjligt endast på det komplicerade och ansvarsfulla sättet att behandla. Först och främst måste du göra allt för att förhindra inflammation. Komplexa antibakteriella läkemedel ordineras för detta ändamål.

För att välja ett speciellt botemedel måste du kontakta en kvalificerad läkare. Det är strängt förbjudet att engagera sig i självbehandling för att inte förvärra situationen. Tänk på att om du har allvarlig smärta, ska du omedelbart kontakta en läkare.

För behandling av abakteriell prostatit är det mycket viktigt att välja ett effektivt och komplext effektprogram. Detta är det enda sättet att få de mest positiva resultaten. När det finns en akut inflammatorisk process ordineras kraftfulla antibakteriella läkemedel. Antibiotika ordineras beroende på den patogen som orsakade detta fenomen. Med en allvarlig form av lesion föreskrivs ett starkt smärtsyndrom intravenös administrering av läkemedlet.

Observera att du måste ta medicinen före slutet av den föreskrivna kursen. Det är under inga omständigheter nödvändigt att slutföra behandlingen när de första tecknen på förbättring uppträder. Om du inte fyller i högkvalitativ terapi är risken för allvarliga komplikationer stor. Detta ökar sannolikheten för återfall, varför personens välbefinnande försämras avsevärt. Oftast förskrivs antibakteriella läkemedel Levofloxacin, Furazidin, Amoxicillin och andra. Följande grupper av läkemedel utses också:

 • Alpha-adrenoblockers - hjälp slappna av blåsans hals, vilket positivt påverkar kroppens tillstånd. Muskelfibrer återställs också, vilket orsakar smärtsamma känslor. Alfa-adrenoblockers normalisera processen med urinering, de eliminerar symptomen på abakteriell prostatit. De mest populära drogerna i denna grupp är Alfuzosin, Terazozin, Doxazosin och Tamsulosin.
 • Antiinflammatoriska icke-steroida läkemedel - hjälper till att snabbt avlägsna inflammatoriska processer, liksom att bli av med smärtsamma förnimmelser. De mest populära läkemedlen i denna form är dikloberl, diklofenak, Ibufen och andra.
 • Homeopatiska läkemedel är en tvetydig metod för behandling av abakteriell prostatit. Dess dregs är intaget av minimala doser av komponenter, som i en stor koncentration kan leda till bildandet av denna sjukdom. För närvarande har officiell medicin bekräftat effektiviteten av denna behandlingsmetod. Bäst av allt från abakteriell prostatit hjälp Belladonna, Bryonia, Pulsatilla.

sjukgymnastik

För att minimera manifestationerna av abakteriell prostatit skickar många läkare sina patienter till olika fysioterapiprocedurer. Med deras hjälp är det också möjligt att stoppa patogena processer i prostata och prostatakörteln. De mest populära metoderna för exponering är:

 • Galvanisering - effekten på prostata av strömmen av en liten kraft, vilket gör att muskelskiktet kan komma i kontakt.
 • Elektrofores - samtidig administrering av läkemedel och effekten av lågfrekvent ström.
 • Elektrostimulering - effekten på sexuellt organ med en pulserad elektrisk ström.
 • Darsonvalisering är effekten av impulsiv snabbt dämpad ström. Den har liten kraft, men hög spänning och frekvens.
 • UHF-terapi - påverkar prostata av ett elektriskt fält. Detta hjälper till att öka permeabiliteten hos skadade muskelfibrer.
 • Mikrovågsterapi - effekten av det elektromagnetiska fältet.
 • Magnetoterapi - effekten av magnetfältet med lågfrekvent, men konstant spänning.
 • Ultraljud - effekten av speciella lågfrekventa frekvenser.
 • Ultrafonophores är en kombination av ultraljud och administrering av mediciner.
 • Badar - exponering för vatten med olika kompositioner. De lugnar inte bara, utan också impregnerar kroppen med användbara element.
 • Microclysters - rengör kroppen med droger och medicinska infusioner.
 • Mudbehandling är appliceringen på huden av speciella föreningar som impregnerar kroppen med användbara ämnen.

Dessutom, för att bli av med bakteriell prostatit kommer att hjälpa till att massera prostata. Det återställer normal blodcirkulation, förbättrar ämnesomsättningen. Med ett integrerat tillvägagångssätt är fysioterapiprocedurer extremt positiva, de orsakar inte biverkningar. Men man måste ta hänsyn till att vid behandling av abakteriell prostatit är det väldigt viktigt att agera på ett komplicerat sätt. Det är nödvändigt att minimera alla negativa processer och återställa de funktioner som skadats på grund av en sjukdom.

Traditionella behandlingsmetoder

För att påskynda processen att behandla den bakteriella formen av prostatit kan du använda många recept av traditionell medicin. Men innan du börjar en sådan behandling är det bäst att konsultera din läkare. Tänk på att sådan behandling kan ge både nytta och skada. Men med rätt tillvägagångssätt kommer du att kunna bli av med inflammation, obehag och stoppa de patogena processerna. De mest populära recepten är:

 • Ta 50 gram askbark, köps på apotek och häll 0,5 liter vodka. Därefter sätta tinkturen i 2 veckor på en mörk och kall plats. Ta medicinen för 20 droppar före varje måltid i 2 månader.
 • 30 gram persilja frön häll en liter kokande vatten och sätt på en liten eld. Simma dem i 3 timmar, sedan kyla, spänna och häll i en lämplig behållare. Ta 50 ml 4-5 gånger om dagen i 3 månader.
 • Ta 100 gram valnötpartitioner, fyll dem med en flaska vanligt vodka. Därefter blandar du blandningen på ett mörkt, kallt ställe i 30 dagar, blandas med jämna mellanrum. Efter denna tid, dra in infusionen och sätt den i kylskåpet. Ta en matsked före varje måltid. Behandlingstiden är 3 månader.
 • Ta 100 gram röd rot, tillsätt 2 matskedar naturlig honung och 1 liter mjölk. Den resulterande blandningen hålles på låg värme i 20-30 minuter, sedan lämnas tills den är fullständigt kyld. Ta medicinen 4 gånger om dagen på en matsked i 3 månader. Därefter görs en kort paus och proceduren fortsätter.
 • I lika stora delar, ta betorjuice, gurka och sparris, blanda dem sedan noggrant. Ta 50 ml före varje måltid i 3 månader. Denna terapi hjälper till att ta bort överskott av urinsyra från kroppen.
 • I lika stora proportioner blanda frön av kargenfrö, morötter, höfter och höfthöft. Mala dem noggrant, ta sedan 1 matsked av detta läkemedel och fyll det med 0,5 liter brant kokande vatten. Låt det stå i 3 timmar, drick sedan hälften av glaset före varje måltid. Den genomsnittliga behandlingen är 3 månader.

Skillnad från andra sjukdomar

Abakteriell prostatit är en sjukdom som kan vara återkommande och ihållande. Förstöring av patologins manifestationer uppträder vanligtvis vågigt, det växlar ständigt med lättnad. Faserna i nederlag och normalt tillstånd har vanligtvis samma längd. Mot bakgrund av en sådan patologi utvecklar en man allvarliga avvikelser i det genitourära systemet, mag-tarmkanalen. I andra sjukdomar, såsom adenom, adenokarcinom eller cancer, påverkar lesionen bara ett område. Också, trots sjukdomsbristningen är det mycket svårt att upptäcka en tumör med abakteriell prostatit.

förebyggande

Abakteriell prostatit - en allvarlig skada av ett människors reproduktionssystem, med många orsaker. För att förhindra utvecklingen av denna sjukdom är det nödvändigt att följa följande åtgärder:

 • Att leda en aktiv livsstil och gå in för sport;
 • Gör speciella övningar för att aktivera blodcirkulationen.
 • Låt inte penis skada sig;
 • Korrekt och balanserad ätning;
 • Regelbundet ha sex så att prostatakörteln kan uppfriskas.
 • Överensstämma med reglerna för personlig hygien
 • Avvisa från promiskuitet;
 • Överge användningen av alkohol och rökning;
 • Regelbundet genomgå medicinska undersökningar.

Med snabb diagnos kommer du att kunna upprätta den bakteriella prostatit i början. Detta kommer att bidra till att förhindra utvecklingen av komplikationer, samt påskynda processen för återvinning av kroppen.

Kronisk abakteriell prostatit: dess symtom och behandling

Kronisk abakteriell prostatit eller kronisk bäckensmärta syndrom är en vanlig, vanlig kategori av prostatit hos män. Enligt WHO diagnostiserar varje femte person i världen experter denna sjukdom. Det har ofta en urologisk karaktär eller är ett symptom på extragenitala sjukdomar, det förekommer mycket sällan som en psykologisk störning.

Trots det brett utbud av medicinska tekniker som specialister använder för att behandla kronisk abakteriell prostatit är det ganska svårt att helt bli av med konsekvenserna.

Vad är så farligt syndrom av kronisk bäckensmärta? Hur diagnostiseras det i de tidiga utvecklingsstadierna? Vilka metoder och medicinska metoder kommer att undvika dess konsekvenser? Låt oss försöka förstå.

Hur känner man igen sjukdomen i de tidiga stadierna?

Kronisk abakteriell prostatit - en sjukdom som kännetecknas av närvaron av långsiktiga (3-6 månader) bäckensmärta med negativa resultat av mikrobiologiska tester. Causal causative agent, som orsakar uppkomsten av kronisk bäckensmärksyndrom och befintliga klagomål hos patienten, är frånvarande.

Smärta med abakteriell prostatit har en annan grad av svårighetsgrad och lokalisering. Beroende på lokaliseringen finns bäckensmärtor, smärta i urinröret och urinblåsan, smärta i pungen och testiklarna, smärta i könsorganen. I vanliga fall förekommer det också vid utlösning.

Abakteriell prostatit åtföljs av en överträdelse av sexuell funktion och leder till olika sexuella störningar. Hans symptom, etiologi är ganska olika, liksom konsekvenserna. Låt oss ge en medicinsk definition av syndromet för kronisk bäckensmärta eller icke-skelett prostatit.

Medicinsk definition av en obehaglig öm

Abakteriell prostatit är en återkommande eller ihärdig smärta i bäckenet, åtföljd av symtom på dysfunktion från tarmarna, nedre urinvägarna och könsorganen hos en man. Explicit patologiska processer som indikerar en sjukdom - inflammation eller tumörer - identifieras inte hos patienten, så det är svårt att diagnostisera det.

Urologisk sjukdom är svår att behandla, orsakar otillfredsställande fysiskt tillstånd, orsakar sexuella svårigheter och andra problem med människans hälsa. Det finns flera typer och kategorier av kronisk bäckensmärksyndrom. De har sina utvecklingsstadier och motsvarande symtom.

Kronisk neuros eller non-iterial prostatit i dess manifestationer klassificeras i:

 • bäckensmärta - smärtsamma känslor i inguinalområdena, underlivet, nedre delen av ryggen, stör en man nästan ständigt och öka med hypotermi och långvarig fysisk ansträngning;
 • dysmenorré - smärta vid urinering
 • Djup dyspareuni - smärtsamma sexuella handlingar.

Det finns inflammatoriskt och icke-inflammatoriskt syndrom av kronisk bäckensmärta. För sjukdomen hos den första kategorin är karakteristiska inflammatoriska förändringar i prostata hemlighet, ejakulat eller urin, för urologisk sjukdom kategori 2 - ingen mikrobiella medlet och inflammatoriska processer i dessa prover.

Icke-bakteriell kronisk prostatit eller bäckenneuros, oavsett typ och kategori, har tre utvecklingsstadier.

Stages av kronisk bäckensmärksyndrom

I modern medicin finns tre stadier av utveckling av kronisk abakteriell prostatit:

 • Det första (ursprungliga) steget kännetecknas av uppkomsten av episodisk lokal smärta i bäckenregionen, som åtföljs av sömnstörningar, från sidan av angränsande organ. Graden av manifestation av smärtsamma känslor vid detta stadium beror till stor del på graden av venös trängsel,
 • 2:e (nadorgannaya) steg kännetecknas av förekomsten av avses smärta i övre buken, och paravertebral okoloaortalnyh involverar nervstrukturer i den patologiska processen. Karaktäristiska symtom på sjukdomen: svår smärta i bäckenet och brott mot sexuella funktioner
 • Det tredje (polysystemiska) steget karakteriseras av proliferationen av patologiska, metaboliska och atrofiska processer, som omfattar olika delar av bäckenorganen och vävnaderna, vilket involverar de nervösa överföringsavdelningarna i processen. Över tiden är sexuella dysfunktioner, störningar i tarmarna och andra bäckenorgan associerade med de listade sjukdomarna, och metabolism försämras. Diagnos av sjukdomen vid detta utvecklingsstadium kan endast baseras på patientens medicinska historia.

De främsta orsakerna till sjukdomen

De främsta orsakerna till kronisk abakteriell prostatit är:

 • inflammation i senorna och ligamenten i bäckenbotten - en reumatisk reaktion på inflammatoriska processer som sker i närheten av infektioner (cystit, prostatit, tarminflammation). Som ett resultat av signifikant spänning i bäckens muskler och ledband utvecklas svår smärta i buken, inguinalområdet och anusområdet.
 • överträdelse av bäckenets nerver - en reaktion på inflammation i ligamenten som ligger intill nerverna som lämnar bukhålan och sakrum i pungen och benen. Svullnad och ökning i storlek, de klämmer ner nerverna i närmaste närhet, vilket leder till smärta som ger sig till skrot, penis, ben, coccyx, midja.
 • ökad uppfattning om smärta - en reaktion i samband med utmattning av nervsystemet mot bakgrund av långvarig smärta. Hjärnan spenderar mycket tid på att blockera nya inkommande smärtimpulser, är utmattad och förlorar förmågan att blockera smärta, som ett resultat - nattvärk och en svag effekt av smärtstillande läkemedel.

Också leda till att sjukdomen kan permanent stress, depression, cirkulationssjukdomar i prostata, infektion, trötthet, ryggradsspår.

Symtom på kronisk pälsneuros

Symtom på abakteriell prostatit är systemisk och manifest i formen:

 • akut smärta i underlivet, perineum, bäckenområdet, i de yttre könsorganen - penis och skrotum;
 • långvarig permanent bäckensmärta monotont, ofta förknippad med nedsatt urinering och sexuell dysfunktion;
 • slackness, intresseförlust i livet, dåligt fysiskt välbefinnande, konstant nervstam och uppbrott.

Den mest effektiva behandlingen av sjukdomen

Behandling för icke-bakteriell prostatit kräver en övergripande strategi och bygger på de principer enligt vilka experter bör hjälpa patienten att förstå den bakomliggande orsaken till smärtan, om möjligt, ange de faktorer som bidrar till dess försämring, för att minimera antalet farmakologiska medel som används, vilket eliminerar ineffektiv och onödig.

I detta fall är det nödvändigt att förenkla behandlingsmetoderna, gradvis minska dosen av läkemedel till ett värde som kommer att uppnå fördelaktiga effekter med begränsade biverkningar.

I modern medicin används flera metoder för behandling av kronisk bäckensmärksyndrom allmänt: medicinering, fysioterapi, prostata massage, transuretral resektion av prostata, laserterapi. Låt oss ta reda på fördelarna och nackdelarna med varje metod.

Medicinseffekt

Kronisk icke-bakteriell prostatit behandlas med farmakologiska medel följande grupper: antibiotika, alfablockerare, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, cytomedines, spasmolytika, analgetika, växtbaserade beredningar, muskelavslappnande medel, antidepressiva medel och anxiolytika.

Specifika medicinska produkter tilldelas i varje enskilt fall, med hänsyn till sjukdomens egenskaper och patientens medicinska indikatorer. Den maximala effekten av läkemedelsbehandling är endast möjlig i kombination med andra metoder.

Prostatisk massage

Prostatamassage är en terapeutisk åtgärd som utförs vid behandling av kronisk abakteriell prostatit. Det hjälper till att minska smärtsymptom, förbättrar patientens hälsa och fysiska tillstånd, återställer normal blodcirkulation i prostata och eliminerar utflödet av hemligt utflöde i det.

Med denna metod kan urologerna mer exakt diagnostisera sjukdomsfasen. Prostatamassage förbättrar effektiviteten av behandlingen av kronisk bäckensmärtsyndrom genom andra förfaranden.

Sjukgymnastik

Sjukgymnastik är en lovande och effektiv metod för behandling av kronisk bäckensmärksyndrom, vars främsta fördelar är god tolerans, frånvaro av allergiska reaktioner och biverkningar.

Den har antiinflammatorisk och analgetisk aktivitet, hämmar tillväxten av mikroorganismer och ökar motståndskraft mot skador, minskar inflammation och ödem stagnerande, förbättrar blodcirkulationen och mikrocirkulationen på grund av venös och lymfdränage, förbättra blodflödet för att stimulera metabolismen, påskynda läkning.

Sjukgymnastik innefattar elektrogalvanisk, perkutan epidural stimulering, segmental elektroanalgesi, transuretral termoterapi och ozonbehandling.

Användning av laserterapi

Laserterapi - effekten på prostatakörteln genom en infraröd laserstråle med hög penetrerande effekt. Det bidrar till att förbättra de metaboliska processer som ökar energiproduktionen i mitokondrier av celler som ett resultat - acceleration av regenereringsprocesser, snabb fasförändring utflöde proliferationsfasen, potentieringen verkan av läkemedel som avsevärt kan minska sin dos.

För att bota kronisk abakteriell prostatit måste man inte förlora sin tro på sig själv, aktivt kämpa mot depressiv tillstånd, följa uppgift från den behandlande läkaren och genomgå medicinska förfaranden i rätt tid.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Symtom på icke-cavernös prostatit och behandlingsmetoder

Kronisk icke-bakteriell prostatit är en sjukdom i prostatakörteln, kännetecknad av organets inflammation. Patologi kallas fortfarande syndromet för kronisk bäckensmärta. Bakterier tar inte del i bildandet av denna sjukdom, men dess behandling utförs ofta genom antibiotika, eftersom det finns risk för infektion i kroppen.

symtomatologi

Icke-bakteriell prostatit kännetecknas av det faktum att patogenen inte detekteras i analysen. I detta fall manifesteras symtomen på sjukdomen huvudsakligen i form av smärtsyndrom, som har en annan lokalisering. Det kan manifesteras i urinröret, perineum och andra delar av det lilla bäckenet. Smärta sträcker sig inte i flera månader.

Dessutom karaktäriseras även kronisk icke-bakteriell prostatit av ett brott mot erektilfunktionen. I allmänhet är symptomen på denna patologi olika. Följaktligen utförs behandlingen av sjukdomen beroende på den bakomliggande orsaken som ledde till sjukdomsuppkomsten.

En egenskap hos icke-bakteriell prostatit är en växling av perioder av eftergift och återfall. Symtom under påverkan av behandling för en tid försvinna. Men i framtiden kan de återvända. Och smärtan åtföljs ofta av tarmsjukdomar och nedsatt funktion hos urinvägarna. Komplement symptom med problemen i samband med människors psykiska tillstånd. I synnerhet drabbas de av depression på grund av att de inte längre kan leda till ett normalt sexliv.

I medicinsk praxis är det vanligt att skilja flera typer av kronisk abakteriell prostatit beroende på hur uttalad symtomen är:

Symptom på sjukdomen manifesterar sig på olika sätt, beroende på utvecklingsstadiet av patologi. Detta beror också på behandlingen av sjukdomen.

orsakande

Den bakteriella formen av prostatit uppstår genom åtgärden av flera faktorer:

 1. Fel i arbetet med immunitet. Det leder till det faktum att immunsystemet börjar attackera de friska cellerna i prostatakörteln, vilket orsakar en inflammatorisk process.
 2. Patologiska mikroorganismer som inte detekteras under diagnosen.
 3. Förlängd nervös överexpression och frekvent stress.
 4. Den stora mängd urin går in i urinröret, vilket leder till en kraftig ökning av trycket i det.
 5. Brott mot muskelfibrerna i närheten av prostatakörteln.
 6. Skarp förträngning av urinröret. Det leder till överkänslighet.
 7. Fel diet.
 8. Mekanisk skada på organ.
 9. Överträdelse av nerver i bäckenregionen. Det uppstår huvudsakligen på grund av inflammation i ledband som ligger nära prostatakörteln. När de växer börjar de pressa nervändarna.
 10. Inflammation av ligament. Denna process sker i närvaro av andra foci av inflammation (i urinblåsan, urinröret).

diagnostik

Det är ganska svårt att diagnostisera den bakteriella formen av prostatit. Vanligtvis är det bestämt, med undantag av möjligheten för flödet av andra patologier. Den bakteriella formen diagnostiseras oftast under undersökningen av patienten för prostatacancer.

För dessa ändamål skickar läkaren patienten till en analys av urin och blod, vilket gör att man kan bestämma förekomsten av både inflammatorisk process och patogena mikroorganismer. Ytterligare undersökning av det drabbade organet med ultraljud och MR.

I det första fallet bedömer doktorn prostata, dess dimensioner. MR ger en tredimensionell bild av nervändar som ligger i bäckenområdet.

terapi

Behandling av abakteriell prostatit utförs i ett komplex. På grundval av diagnostiska indikatorer föreskriver läkaren administration av läkemedel, utförs en kurs (eller flera) fysioterapi och utför förebyggande åtgärder som syftar till att återställa organismen och förhindra utvecklingen av samtidiga sjukdomar. Dessutom använder behandling av prostatit traditionell medicin.

Medicinsk behandling innebär att vissa läkemedel tas, inklusive:

Utveckling och behandling av icke-bakteriell prostatit

Smärtan i prostata och dess inflammation har inte alltid en smittsam etiologi, symptomen på prostatit kommer att vara störande och det är inte möjligt att upptäcka en källa till inflammation. I det här fallet talar vi om den icke-bakteriella formen av prostatit, som har andra orsaker till utveckling.

skäl

Inflammation uppträder när antigener förekommer på prostata slemhinnor, vilket kan bero på förändringar i membranets struktur eller bindning av en patologisk process.

 1. Autoimmun inflammation uppträder när immunsystemet störs, uppfattar dess celler för främmande. Antikroppar börjar attackera prostataceller, inflammatoriska mediatorer frigörs, vilket åtföljs av smärta och feber.
 2. Ett inaktivt sätt att leva leder till en saktring av blodflödet i nedre extremiteterna och bäckenområdet, blod ackumuleras med skadliga ämnen, små syre och näringsämnen anländer. Celler i organen genomgår hypoxi, deras celler dör. På grund av blodstagnation kan inflammatoriska processer börja i prostata.
 3. Prostata är det organ som utsöndrar hemligheten för bildandet av manliga sexuella celler, vilket ger rörlighet för spermatozoa. Med en minskning i muskelton kan hemligheten och urinen stagnera och ackumulera, irritera kroppens väggar och leda till inflammation.
 4. Förutom bakterier kan prostatit orsaka intracellulära parasiter, till exempel: klamydia, mykoplasma. De kan inte detekteras genom urinkultur och utsöndring av prostata, men med intracellulär undersökning av kroppscellerna kan detekteras.
 5. Stress och nervös överansträngning kan orsaka prostatit på grund av felaktiga inkommande impulser till orgeln.

behandling

Kronisk icke-bakteriell prostatit behandlas först efter en fullständig undersökning, när alla möjliga orsaker till sjukdomen kommer att uteslutas.

Icke-läkemedelsbehandling

 1. Dietterapi, med undantag av aggressionsfaktorer i mat i form av stekt, salt, pepparrätter. Det är nödvändigt att öka vätskeintaget per dag till två liter, så att skadliga ämnen tvättas ut ur blåsan och prostata. Det är nödvändigt att utesluta alkohol- och kaffedrycker från kosten, bli av med dåliga vanor.
 2. Med svår smärta i bäckenområdet hjälper varmt vatten i form av fotbad eller kroppsbad att lindra muskelspasmer.
 3. Behandling med massage orsakar kontrovers bland läkare. Det finns en åsikt att massage främjar absorptionen av medicinska substanser i organet eller främjar smittspridningen i hela kroppen. Med icke-bakteriell prostatit kan infektionsspridningen rädas om inflammationen orsakas av intracellulära parasiter.
 4. Terapeutiska övningar för att stärka och slappna av i bäckens golv hjälper till att lindra smärta i bäckenet.

Massage kan inte göras i det akuta skedet av sjukdomen, personer med misstanke om cancer och i precancerösa scenen.

Medicinsterapi

Det är nödvändigt att bota alla befintliga kroniska och akuta sjukdomar, förhindra smittspridning genom kroppen.

Alpha-blockerare är grunden för kursen:

 • "Tamsulosin" - när du tar medicinen kan förbättring observeras om några veckor efter det första intaget;
 • "Doxazosin" förhindrar proliferation av prostata, förbättrar urinflödet, läkemedlet ordineras, gradvis ökar dosen;
 • "Terazozin" leder inte till en ökning av hjärtfrekvensen;
 • "Alfuzozin" kan inte kombineras med andra droger i denna grupp, annars kommer en man att sänka blodtrycket signifikant.

Läkemedel i denna grupp kan endast ordineras av läkare, vilket beror på förekomsten av biverkningar i drogerna.

I rätt dosering kan alfa-adrenoblocker förbättra urinflödet från prostata och har ingen effekt på blodtryck och hjärtfrekvens, med ökad dosering, stark hypotension och allvarlig försämring. Bestäm inte din egen behandling utan att konsultera en läkare.

Antiinflammatoriska läkemedel ordineras som samtidig medicinering mot andra droger. De används i form av ljus och injektioner, men ljusen är en mer framgångsrik form, eftersom de har en lokal effekt.

"Diclofenac", "Voltaren" - den aktiva substansen i diclofenac, har smärtstillande och antiinflammatoriska egenskaper, är det läkemedel som valts för prostatit.

smärtstillande medel

Behandling med anestetika:

 • "Ketonal" avser gruppen av NSAID, så det har också antiinflammatoriska egenskaper;
 • "Baralgin" har en antispasmodisk effekt;
 • "Paracetamol" avser NSAID, så förutom att lindra smärta, sänker den temperaturen och har en antiinflammatorisk effekt;
 • "Analgin";
 • "Diklofenak" som ett anestetikum i form av injektioner;
 • "Aspirin".

antibiotika

Behandling med antibiotika är föreskriven, eftersom det inte alltid är möjligt att bestämma floran vid sådd, vissa patienter får hjälp av antibakteriella läkemedel. Om effekten av behandling inom de första tre till fyra dagarna av behandlingen ska stoppas.

 • andra generationens cefalosporiner:
 1. "Cefuroxim axetil";
 2. "Cefaclor."
 • cephalosporiner från den tredje generationen:
 1. "Ceftriaxon";
 2. "Cefotaxim".
 • skyddade penicilliner:
 1. "Amoxiclav".
 • aminoglykosider:
 1. "Gentamicin";
 2. "Amikacin."
 • karbopinemy:
 1. "Imipenem";
 2. "Meropenem".

Patienten är inte ordinerad för alla antibiotika, men väljer en eller två beroende på svårighetsgraden av tillståndet.

sedativa

Behandling med lugnande medel hjälper till att bli av med irritation, nervositet och förbättra sömn hos en man:

 • tinktur av valerian;
 • Hjärt;
 • glycin;
 • beredningar baserade på St. John's wort;
 • "Phytosed" är en blandning av lugnande örter;
 • "Persien";
 • «Ny Passit».

När en autoimmun reaktion av kroppen detekteras, föreskrivs läkemedel som föreskrivs att undertrycka immunsystemet.

Andra medel

För att förbättra avrättningen och mjukningen av ordinarie utnämning:

 • ricinolja;
 • vaselinolja;
 • ljus med glycerin;
 • fänkål;
 • vatten med dill;
 • "Bifiform";
 • "Diosmectite".

Antibiotikabehandling med penicillindroger och cefalosporiner med intracellulär infektion kommer att vara ineffektiva, för dem:

 • antibiotika i reservgruppen, till exempel makrolider;
 • gepatoprotektory;
 • enzympreparat;
 • immunomodulatorer.

sjukgymnastik

Sjukgymnastik tar bort ödemet från kroppen, förbättrar blodcirkulationen, har nästan ingen bieffekt på kroppen, undertrycker tillväxten av infektion, främjar läkning av skadade vävnader. Det hålls:

 • stimulering genom huden i prostata;
 • elektro-galvanisk stimulering;
 • ozon;
 1. Laserbehandling hjälper till att förbättra metaboliska processer och påskyndar blodcirkulationen, det används tillsammans med läkemedelsbehandling.
 2. Med svårighet urinering får män en uretralkateter, du kan inte gå med en kateter länge så att det inte finns någon cystit och infektion.
 3. Operativa ingrepp för denna sjukdom förekommer inte.

Kronisk icke-bakteriell prostatit kräver långvarig behandling på grund av avsaknaden av en viss patogen, så var patienten. Behandlingen utförs av kurser som stannar upp till åtta till tio dagar, symtomen på sjukdomen minskar. Den manliga befolkningen efter femtio måste samråda med urologen för att identifiera kroniska former av prostatit.

Orsakerna och följderna av prostatit - detta och mycket mer du kan lära av videon: