Huvud
Behandling

Medicin för prostatit

Som regel gillar män inte att prata om sina sjukdomar. Många litar på deras immunitet och tid, så att sjukdomen kan bota sig. Särskilt ofta händer detta med en så känslig fråga som prostatit.

Inflammation av prostata är en vanlig manlig sjukdom, och det är viktigt att känna igen det så snart som möjligt och kontakta en läkare. Det är specialist som ska ordinera korrekt behandling av prostatit med mediciner och kommer att göra en behandlingsbehandling.

symptom

Kort sagt är prostatit en inflammation i prostata (prostata). Eftersom bara män kan få prostata, kan kvinnor inte få prostatit. Prostaten i sig är ett organ som består av muskler och körtlar som är placerade under blåsan i det lilla bäcken och täcker urinrörets början - urinröret.

När prostata blir inflammerad, passerar urinen knappast genom urinröret, och det är symptom på arbetad urinering som är det första tecknet på prostatit. Andra vanliga symptom är följande:

 • Smärtsamma förnimmelser i nedre delen av buken, skämtsår i perineum;
 • Problem med utlösning och nedsatt sämskvalitet;
 • Brott mot sexuell aktivitet;
 • Om behandlingen försenas kan en ökning av kroppstemperatur observeras upp till 38 ° C.

Dessa symtom uppträder vid början av prostatit. Om sjukdomen tar en kronisk form, så finns det andra tecken:

 • Feber tillstånd, feber;
 • Ryggsmärta;
 • Ritning smärta mellan anus och skrotum;
 • Blåskatarr.

Med akut prostatit är spektrumet av symtom bredare:

 • Hög kroppstemperatur upp till 40 ° C;
 • frossa;
 • Hyppig huvudvärk;
 • Urinmolnighet, liksom blod i urinen;
 • Burning med urinering, inklusive smärta vid beröring av perineum.
 • Utsläpp från urinröret.

Med dessa symtom borde du genast söka medicinsk hjälp, annars kan prostatit ta seriösa former. Det är förbjudet att ta till sig medicinering hemma utan att ha råd med en specialist.

skäl

Det är ganska svårt att omedelbart bestämma den sanna orsaken till inflammation i prostata. Men efter en noggrann diagnos kan doktorn göra en slutgiltig dom. Det är viktigt att förstå orsaken till prostatit hos män också, eftersom de medicinska behandlingsmetoderna bör inriktas på att förstöra infektionspatogen eller på de svaga punkterna i kroppen.

En av anledningarna kan kallas en sexuellt överförd infektion. Venereal sjukdomar är ett plåga av XXI-talet, och det är inte förvånande att de blir grunden för utvecklingen av andra sjukdomar. Infektioner kan inte förråda sig själva och utvecklas i en mans kropp. Även efter otillräcklig behandling av venerala sjukdomar kan komplikationer förekomma i form av prostatit. Infektionen når och påverkar prostata, inflammerar den.

Sedentär livsstil - en annan orsak till sjukdomen, särskilt i vår tid. Tröghet leder till nedsatt blodcirkulation i bäckenområdet. Som ett resultat är prostaten överväldigad med blod, kärlen klämmer organet på grund av vilket syre inte kan tillgodose behoven hos varje prostatacell.

Avhållande från sexuell aktivitet eller vice versa - överdrivenhet kan prova inflammation. Sekretionen av prostatakörteln kan delvis eller inte alls utmatas. Stagnerande sekretion ökar prostataformen.

Dessutom är enkel underkylning av bäckenområdet en utlösningsmekanism för prostatit. I detta fall reduceras de skyddande egenskaperna hos celler och slemhinnor. På samma sätt kan försvagad immunitet leda till sjukdom.

Humle av den hormonella bakgrunden påverkar prostata körtelns arbete negativt. Överdriven testosteron leder till ökat arbete i prostata, vilket helt enkelt inte är klart för en sådan belastning.

behandling

Efter att ha diagnostiserat prostatit och avslöjat orsaker och former förskriver läkaren läkemedel av en viss grupp, dividerat med frisättningsformen, de aktiva ingredienserna och effekterna på kroppen.

Antibakteriella läkemedel syftar till att motverka infektionen, som ackumuleras i prostatas vävnader. Medel i denna grupp är uppdelade i tetracyklin, fluorokinol, penicillin, samt cefalosporiner och makrolider. Användningen av antibiotika gör att du kan bli av med orsaksmedlet för prostatit hos män och minska inflammation. Formen av deras frisättning är annorlunda: ljus, piller och injektioner. Bland de vanligaste medicinerna av denna typ är: Gatiloksatsin, Lomefloksatsin, Ofloksatsin.

Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. De är baserade på ketoprofen och diklofenak. Vanligtvis är sådana läkemedel ordinerade vid sjukdoms första skede, så de är bra för att hjälpa till med smärta och inflammation - huvudskyltarna för prostatit. Oftast produceras i form av rektala suppositorier (suppositorier). Följande droger särskiljer: Ibuphen, Midokalm, diklofenak.

Spasmolytiska medel med en aktiv ingrediens - baclofen. Analog - muskelavslappnande medel. Huvuduppgiften för dessa läkemedel är att eliminera smärta och spasmer, vilket påverkar de släta musklerna hos det manliga organet. Vanligtvis utses Baclofen.

Immunomodulatorer hjälper till att återställa balans i kroppens män och stärka immuniteten, eftersom svag immunitet är en av orsakerna till utseende av prostatit. I detta fall kan Vitrum, Pentoxil, Cycloferon användas.

Alfa-adrenoblocker ordineras för att eliminera spasmer och smärta. Principen om deras inverkan är enkel: de påverkar nervcellerna och kärlen, och smärtan minskar. Dessutom återupptar blodkärlen sitt arbete och fyller prostata med näringsämnen. Sådana läkemedel som Alfuzosin, Doxysosin, Terazosin används också för att behandla kronisk form av prostatit.

Hormonala läkemedel ordineras för hormonella misslyckanden i en mans kropp. Det är viktigt att komma ihåg att hembehandling är kontraindicerat eftersom överdosering kan leda till obehagliga konsekvenser. För att normalisera produktionen av hormoner, särskilt manlig hormon testosteron, Flutamid, Androkur och Cyproteronacetat utses.

Smärtstillande medel har symtomatisk behandling för prostatit, så de kan ordineras som en del av komplex terapi. Förskrivs för speciell akut smärta. Används Analgin och Novokain. Läkare rekommenderar också mikroclyster, eftersom de har en mer uttalad effekt, i motsats till tabletter.

Peptider används för medicinsk behandling. Tack vare extraktet från prostatakörteln av boskap minskar svullnad och inflammation i prostatakörteln. Du kan använda Vitaprost och Prostatilen.

Antikolinerge läkemedel normaliserar urinering och återställer blodcirkulationen i ljumskområdet och därigenom återställer manpoten. Bland sådana droger isoleras trospium och oxibutinin.

Antihistaminer lindrar svullnad i prostata. De kan inte tas hemma utan tillsyn av en läkare, så upplevelsen utvecklas. Difenhydramin kan ordineras.

Lugnande droger är ofta nödvändiga som underhållsbehandling. Det faktum att prostatit påverkar människans sexuella liv negativt, på grund av vad det finns allvarliga problem med erektion, även hos unga män. Detta faktum har ett starkt inflytande på mentala tillstånd hos en man och kan leda till depression och nervositet. Lugnande betyder att återställa nervsystemet och minska graden av stress som upplevs. Novo-Passit är en av de mest populära drogerna.

Ibland kan en läkare ordinera lugnande medel. Sådan lugnande kan köpas på recept, och dosering och varaktighet av behandlingen ska följas strikt, eftersom de är beroendeframkallande.

De mest effektiva drogerna

Medicinering är det viktigaste sättet att bli av med prostatit hos män. Det är dock ganska svårt att förstå hur ett visst läkemedel kommer att verka i en mans kropp. Ändå finns det flera droger som skiljer sig från resten på grund av deras effektivitet.

oxacillin

Detta läkemedel är ett semisyntetiskt antibiotikum, vilket klassificeras som en grupp penicilliner. Framställd i två former: tabletter och pulver för beredning av injektioner. Bra för att kämpa med patogena mikroorganismer, såsom streptokocker och stafylokocker.

Varaktigheten av att ta oxacillin får inte överstiga 10 dagar, och dess användning är också förbjuden när:

 • Enterocolit, som framträder efter att ha tagit antibakteriella läkemedel;
 • Individuell intolerans av läkemedlet, allergier mot dess komponenter;
 • Njurinsufficiens.

Du bör noggrant följa dosen och starta inte behandlingen själv hemma utan att ha råd med en läkare.

Sulfa-P

Detta läkemedel är en grupp sulfonamider och är ordinerad för prostatit, vilket orsakades av proliferationen av gram-positiva och gramnegativa bakterier. Ansökningsperioden överstiger 21 dagar. Recensioner om detta läkemedel är ganska bra: det sägs att symptomen på prostatit försvinna efter en och en halv timme att ta. Men för att behandla prostatit med hjälp av Sulfa-P till slutet är det nödvändigt utan att misslyckas, eftersom sjukdomen kan gömma sig och återkomma till ett återfall med oavslutad behandling.

Läkemedlet har ett antal kontraindikationer: njur- och leverinsufficiens, problem med det hematopoietiska systemet och sköldkörteln.

Vitaprost

Denna beredning innehåller extrakt från nötkreaturs prostata, vilket är den huvudsakliga aktiva beståndsdelen. Det ordineras för både akuta och kroniska stadier av prostatit. Vitaprosts effektivitet inspirerar förtroende - 97%, speciellt det kan användas fritt som underhållsbehandling och förebyggande tillsammans med andra läkemedel. Läkemedlet lindrar smärta och rezi, förbättrar blodcirkulationen i bäckenregionen, hjälper till att minska inflammation.

Vitaprost kan användas i form av tabletter och rektala suppositorier. Det rekommenderas att konsumera 2 tabletter per dag i 10 dagar. Om prostatit förvärras, förlängs behandlingstiden upp till en månad två gånger om året.

Prostamol Uno

Detta läkemedel är baserat på medicinska växter, dess huvudsakliga aktiva beståndsdel är extraktet av frukten av palm sabal. Därför bör du kontakta läkare för allergiska reaktioner när du börjar behandla.

Finns i form av kapslar fyllda med vätska. Påverkar processen med urinering, vilket gör det enkelt och mindre smärtsamt. Det konsumeras efter att ha ätit en gång om dagen.

prostatilen

Producerad i form av rektala suppositorier och pulver för injektion. Det lindrar inflammation i prostata och har samtidigt en positiv effekt på styrkan, förbättrar spermatogenesen och stärker den totala immuniteten hos den manliga kroppen.

Prostatilen i form av ljus appliceras en gång om dagen. Injektionsdosen är 5 ml. Behandlingsförloppet varar i 10 dagar.

Speman

Ett annat läkemedel baserat på medicinska växter. Förskrivningen för behandling av prostatit innefattar ofta en arterieväxt, men det förekommer endast i Asien och Australien. I preparatet innehåller Speman extraktet av denna användbara växt, liksom andra växtdelar: sallad, orchis, leptadenier.

Bland de användbara egenskaperna hos läkemedlet är en antiinflammatorisk effekt och en förbättring av blodmikrocirkulationen och spermatogenesen. Det ordineras upp till 2 tabletter två gånger om dagen.

Bangshil

Detta är en ayurvedisk behandling för prostatit, som kan tas hemma. Gynnsam effekt på immunitet och genitourinary system av män, tack vare ett brett utbud av växtbaserade ingredienser i kompositionen.

Bangsil tar 2 tabletter två gånger om dagen i en månad. För behandlingstiden rekommenderas att ge upp alkohol, söt och fet mat.

Fortezh

Sammansättningen av denna produkt omfattar: sandal, ginseng, svartpeppar, etc. Stärker immunsystemet och stabiliserar det urogenitala systemet. Vid mottagandet är det nödvändigt att vägra alkohol, fet och söt mat.

Ta 2 tabletter 2 gånger om dagen.

Beroende på orsaken till sjukdomen förskrivar läkaren detta eller det läkemedlet. Under loppet av terapin basiskt medel kan införlivas, t ex hormon, och som en co - preparat baserat på vegetabiliska komponenter för övergripande förstärkning av immunitet och påskynda vars behandling kan tas i hemmet. Händelserna kan emellertid inte rusas och doseringen av droger måste följas strikt.

Det viktigaste i kampen mot prostatit är att ringa läkaren i tid och göra behandlingen snabb och effektiv, annars kan prostatit få en mer allvarlig form.

Medicin för prostatit: (kronisk och akut), droger

Läkemedelsbehandling av prostatit gör att du så snart som möjligt för att minska svullnad i körtel kroppen, ta bort inflammation och bli av med de negativa symtom som smärta i buken, svårigheter att urinera.

I medicinsk praxis tilldelas olika typer och former av prostatit, liksom sjukdomsfasen, därför för varje typ av patologi finns ett system för läkemedelsbehandling.

Vid utnämning av läkemedel tar läkaren nödvändigtvis hänsyn till patientens åldersgrupp, graden av skada på prostatakörteln och förekomsten av samtidiga sjukdomar i anamnesen.

Det är nödvändigt att överväga att behandla prostatit hos män medicinskt? Och också för att ta reda på om det är möjligt att bota sjukdomen hos män i hemmet?

Förberedelser för behandling av prostatit

Det är nödvändigt att vidta medicinska åtgärder mot sjukdomen i sina tidiga skeden. Akut prostatit kan botas utan konsekvenser, men en kronisk prostatit kan behandlas under en lång tid, och dess kurs kan leda till allvarliga komplikationer.

Lanserades patologi kan störa fortplantningsförmågan hos män, impotens, sklerotiska förändringar erektil dysfunktion, prostatacancer, cancer i körtel kroppen.

Tyvärr är patologi i ett tidigt skede inte alltid präglat av en ljus klinisk bild, vilket leder till dess progression och förtryck av sjukdomen.

Läkemedel för prostatit rekommenderas oberoende av sjukdomen, typ och form. Behandlingen består i utnämningen av ett antal läkemedel som i sin symbios har en positiv inverkan på prostata och hjälper till att återställa sin fulla funktionalitet.

Det är lämpligt att ordinera sådana läkemedel:

 • Antibiotika, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel.
 • Tabletter spasmolytisk effekt, alfa-adrenoblockerare.
 • Läkemedel immunomodulerande egenskaper, smärtstillande tabletter.
 • Hormonala och lugnande läkemedel.
 • Biologiska regulatorer, antihistaminer.
 • Vitaminkomplex, mineralelement.
 • Antikolinerge läkemedel.

Läkemedelsbehandling av kronisk prostatit med läkemedel föreskrivs uteslutande efter en omfattande undersökning av patienten och utvärdering av prostatakörteln.

Drogterapi har flera syften:

 1. Stopp av inflammation i körtelorganet.
 2. Lindra patientens välbefinnande, ta bort smärtssyndromet.
 3. Eliminering av orsakerna till patologi.

Men några namn och grupp betyder ingenting säger mannen utan medicinsk utbildning, så det är nödvändigt att förstå varför det rekommenderas en eller annan grupp av medel, eller något annat läkemedel för behandling av sjukdomen.

Antibakteriell och antiinflammatorisk behandling

Behandling av prostatit hos män med akut form utförs nödvändigtvis genom antibiotika. För att erhålla den önskade terapeutiska effekten är det nödvändigt att noggrant följa alla läkares rekommendationer och behandlingsregimer.

Att avbryta en kur kommer att vara ett annat problem vid behandling av sjukdomar, och leder till allvarliga konsekvenser i framtiden, så du måste gå igenom hela kursen, även om mitten fanns en förbättring i patienternas hälsa.

Behandling av en medicinsk kronisk form av prostatit kan fördröjas under en längre tid. I vissa situationer är varaktigheten av den terapeutiska kursen två till tre månader.

Antibiotikabehandling omfattar utnämning av antibiotika grupp penicilliner, fluorokinoloner, tetracykliner, makrolider.

Följande antibiotika är föreskrivna för behandling av akuta former:

Prostatit hos män i kronisk form behandlas framgångsrikt med sådana läkemedel: Erytromycin, Metacyklin, Doxycyklin.

Antibiotika har egenskapen att samla i vävnaderna i körtelorganet och ha en skadlig effekt på den skadliga infektionen. På grund av användningen av antibakteriell behandling minskar intensiteten av inflammatoriska processer och huvuddelen av bakterieformen av prostatit elimineras - det här är en infektion.

Antibakteriell behandling kan ordineras med olika former av frisättning - det kan vara tabletter, kapslar, injektioner, pulver, ljus och så vidare.

I en situation där en man har en bakteriell form av prostatit rekommenderas antibiotika som ett säkerhetsnät. Faktum är att inte alltid studien av biologiska vätskor i laboratoriet visar närvaron av patogen mikroflora, och baserat på falska resultat kan du sakna värdefull tid för patienten.

I ett antal situationer kan antibiotikabehandling inte ha den önskade effekten av behandlingen. I detta sammanhang föreskrivs antiinflammatoriska läkemedel (i den icke-bakteriella naturen hos sjukdomen ingår de utan behandling i behandlingen). Oftast föreskrivs dessa läkemedel:

Läkemedlet mot prostatit av antiinflammatorisk effekt undertrycker inflammatoriska processer, hjälper till att minska svullnaden och ger en uttalad analgetisk effekt.

Eftersom denna grupp av läkemedel har biverkningar, manifesterad störningar i mag-tarmkanalen och mag-tarmkanalen, är varaktigheten av deras ansökan begränsad tidsram.

Drogterapi: läkemedel

Spasmolytika (liknande medel - muskelavslappnande medel) har i de flesta fall den viktigaste potentiella substansen - baclofen. Det påverkar de glatta musklerna i prostatakörteln, som ett resultat av vilket smärtssyndrom elimineras, försvinner spasmer.

Alfa-blockerare hjälper till att eliminera smärta och spasmer. Deras substanser påverkar nervcellerna, blodkärlen, vilket resulterar i en minskning av smärta syndromets intensitet.

Dessutom bidrar alfa-adrenoblocker till att ge näring hos män med glandulära organ med de nödvändiga ämnena. Utnämner vanligen Terazozin, Alfuzozin.

Orsaker till prostatit hos män rotad i många faktorer, och en av dem - är en försvagning av immunförsvaret, så den rekommenderade medicinering terapi som förbättrar immuniteten, främja dess status. Behandla prostatit hos män kan Viferon, Vitrum.

Funktioner av användningen av smärtstillande medel för prostatit:

 • Smärtstillande medel tar bort stark smärta, gnugga i processen med urinering.
 • På grund av anestetika kan läkaren ordinera mikroclyster, eftersom de har en direkt effekt på hanorganet.
 • Använder ofta Analgin, Novokain.

Under behandlingen av sjukdomen är också hormonella piller föreskrivna, vilket bidrar till att eliminera inflammationsprocesserna, återställa manliga krafter. Det är motiverat att använda sådana droger endast i de fall då en man har lågt testosteroninnehåll i kroppen. Sådan behandling har emellertid många kontraindikationer och ordineras i sällsynta fall.

Antikolinerge läkemedel bidrar till att öka styrkan, återställa full cirkulation i bäckenorganen, normalisera urinering.

Gips ZB Prostatic Navel Plasters fungerar inte bara som behandling för någon form och stadium av prostatit, men kan också användas som förebyggande åtgärder. Han kämpar med orsakerna till sjukdomen, vilket hjälper männen att återhämta sig på kortast möjliga tid.

Samtidigt främjar den kinesiska gipsen reproduktiv funktion positivt och neutraliserar problem i den sexuella sfären.

Behandling av prostatit i hemmet

Det bör omedelbart sägas att behandlingen av prostatit och prostatacancer kan utföras hemma endast i de fall där han har en kronisk prostatit och komplicerade former.

Okonventionell behandling bidrar till att öka kroppens motståndskraft mot infektion och stärka immunförsvaret.

För behandling av den kroniska formen av sjukdomen kan du använda detta recept: Ta 500 gram pumpafrön och passera genom köttkvarn.

Sedan läggs honung till markfrön för att bilda en tjock blandning, och sedan bildas bollar i storlek med en valnöt.

Det rekommenderas att äta två av dessa bollar innan de äter, och tygar noga en söt och hälsosam blandning. Varaktigheten av behandlingen fortsätter tills sjukdomens negativa symptomatologi försvinner.

En effektiv recept mot prostatit:

 1. Ta 2 gram celandine (den medicinska växten är giftig, så det kräver försiktighet) och häll 120 gram god vodka eller alkohol.
 2. Insistera blandningen i 10 dagar, efter filter.
 3. Ta på morgonen före måltider - en droppe på 250 ml varm vanlig vätska eller mjölk (den första dagen).
 4. Varje efterföljande dag ökar antalet droppar med en.

När en man når 30 droppar, måste du gå för en dosminskning, det vill säga varje dag för att minska intaget av drogen för en droppe.

Det är värt att komma ihåg att behandlingen av prostatit är kombinationen av flera metoder och metoder för terapeutiska effekter. Diet med prostatit spelar en viktig roll, vilket bidrar till att påskynda återhämtningsprocessen.

Drogläkemedel, fysioterapi, folkmedicin, en hälsosam livsstil, optimal träning, en kinesisk gips för prostatit - allt detta kommer att hjälpa till att bli av med patologin och glömma det för alltid.

Fördelar med läkemedelsbehandling av prostatit

Prostatit är den vanligaste urologiska sjukdomen hos män. Det startade skedet av denna patologi orsakar många problem, även om det finns en effektiv läkemedelsbehandling av prostatit. Män behöver bara besöka en läkare så att han skriver ut de nödvändiga drogerna.

Självdiagnostik och självbehandling kan inte göras, eftersom många sjukdomar har liknande symptom, kan endast en specialist förstå dem. Till exempel förvirras prostatit ofta med prostata adenom, men det är olika sjukdomar, även om behandlingen kan vara liknande.

Särdrag hos sjukdomen

Prostatit är en inflammation i prostatakörteln, i samband med vilken dess funktion förändras. Men i själva verket produceras prostata en speciell vätska, som ligger till grund för spermier. Därför minskar denna sjukdom en mans förmåga att bli gravid, begränsar sitt sexuella liv, hotar att bli en massa komplikationer.

Att bestämma, än att behandla sjukdomen, förstår läkaren först orsaken till sitt utseende. I ung ålder utvecklas prostatit ofta som ett resultat av tidigare sexuella infektioner, till exempel chlamydia.

Även prostatakörteln kan bli inflammerad på grund av långvarig, konstant hypotermi, till exempel vid vinterfiske. Möjliga stillastående fenomen i bäckenorganen på grund av inaktiv, stillasittande livsstil, detta är också orsaken till inflammation i prostata.

Män i medelåldern får en sådan sjukdom oftare i form av komplikationer efter inflammation, konstant stress, virusinfektioner, till exempel influensa. Hos äldre är inflammation i prostata på grund av långvarig sexuell avhållsamhet. Påverka även sjukdomsförloppet generellt immunbrist, många kroniska sjukdomar.

Att provocera en inflammatorisk process i prostatakörteln eller andra manliga könsorgan kan orsaka skada på den här delen av kroppen. Av stor betydelse är den normala nivån av hormoner. Med sin överträdelse misslyckas alla vitala processer i människokroppen.

Formen av sjukdomen

De huvudsakliga behandlingsriktningarna beror på patologins form. Inflammation av bakteriellt ursprung kan vara akut eller kronisk. Men sjukdomen av icke-bakteriellt ursprung har ofta en kronisk kurs. Symtom kommer att manifesteras på olika sätt, men behandlingen kommer också att skilja sig åt.

Den akuta formen av bakteriell inblandning av prostata utvecklas snabbt. Det finns symtom på förgiftning av kroppen, män känner stark, oacceptabel smärta. Men att bota denna form av medicinering är lättare och snabbare.

För att behandla kronisk prostatit är inte så lätt är återfall möjliga. Det är gradvis en kronisk inflammation, utvecklas långsamt. Ofta denna form åtföljs av ytterligare inflammatoriska processer i närliggande organ, till exempel cystit (inflammation i urinblåsan).

Tecken på överträdelser

De första symptomen på prostatit är vanligtvis inte förknippade med lesioner i prostatakörteln. I början av den inflammatoriska processen känns en person nervös, trött, irriterad, men det är skrivet av för stress, stress på jobbet. Men när urinprocessen börjar skapa svårigheter, åtföljs av oacceptabel smärta, kommer ett beslut om undersökningen.

Standard symtom på sjukdomen:

 • ömhet med urinering
 • frekvent uppmaning att gå på toaletten, särskilt på natten;
 • Stretch smärta i perineum och pubic region;
 • möjlig smärta i penis, ger in i anusen
 • urinen blir grumlig
 • ökning i kroppstemperatur till 38 grader.

Med sådana manifestationer söker man ofta medicinsk hjälp. Vid detta inledande skede är behandlingen av prostatit hos män inte svår, har ett bra resultat. Praktiskt taget har inga komplikationer, passerar inte in i det kroniska scenen.

Men nästan varje fjärde man med sådana symptom rusa inte till läkaren. Med tiden sprider sig sjukdomen vidare, det finns allvarligare symptom. Det finns en gradvis minskning av potens, det finns ingen morgon erektion, det är möjligt att snabbt ejaculera. I urinen kan man hitta droppar blod, vita fibrer eller flingor. I detta skede är sjukdomen mycket svårare att bota.

Viktigt! Du kan inte lämna prostatit utan behandling, eftersom komplikationen kan vara kronisk (obotlig) stadium och cancer.

De huvudsakliga anvisningarna för behandling

Baserat på undersökningens resultat bestämmer urologen en individuell behandlingsplan för varje patient. De mest goda resultaten ges av komplex behandling, vilket inkluderar läkemedel, terapeutisk massage i prostata och perineum. Recept av traditionell medicin fungerar som ytterligare stöd för kroppen, stärka immuniteten, återställa organets arbete. Fysioterapi används framgångsrikt, dess metoder arbetar noggrant men effektivt på kroppen.

Det mest effektiva sättet att behandla inflammation i prostata är läkemedel.

Moderna medel utgör ett komplex, vilket inkluderar:

 • antibakteriella medel;
 • icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel;
 • alfa-blockerare;
 • antispasmodik (muskelavslappnande medel);
 • immunomodulatorer;
 • bedövningsmedel;
 • hormoner;
 • peptider (biologiska regulatorer).

Individuellt för en patient kan ett komplex av läkemedel variera, men de huvudsakliga behandlingsriktningarna förblir desamma. Det är nödvändigt att ta bort inflammationen, ta bort bakterieinfektionen och återställa arbetsförmågan hos prostatakörteln.

Antibakteriella medel

Antibiotika används för att bli av med de bakterier som orsakade sjukdomen. Med hjälp av sådana läkemedel avlägsnas akut inflammation snabbt, den kroniska banan av patologi minskar. Läkemedlet kan ordineras för användning i form av tabletter, injektioner, rektala suppositorier.

Antibakteriella medel förskrivs efter analys och detektering av patologiska virus. Standardbehandling med antibakteriella läkemedel tar 3 veckor. Antibiotika för behandling av prostatit hör till gruppen fluorokinoloner eller tetracykliner.

Preparat av gruppen av fluorokinoloner tas oralt, har goda effekter, har mycket mindre biverkningar. Den aktiva substansen ackumuleras i prostatakörteln, bekämpar effektivt infektionen. De mest populära medicinerna i denna serie är levofloxacin, Avelox.

Antibiotika av tetracyklingruppen är oftare i form av salvor, krämer. Dessa läkemedel behandlar framgångsrikt sjukdoms kroniska stadium, är aktiva mot svampar, en mängd olika virus. De vanligaste drogerna i denna serie är tetracyklin, klortetracyklin, minocyklin.

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel

Sådana mediciner är föreskrivna om antibiotika inte har givit resultat, eller orsaken till prostatit var inte bakterier. Dessa medel är väl hjälpade i början av sjukdomen. De minskar ömhet, lindrar inflammation, minskar feber.

Föreskriva ofta rektala suppositorier och injektioner av diklofenak, ketoprofen tabletter. Läkemedel har ett antal kontraindikationer, de har en negativ effekt på magen och leveren. För att minska biverkningarna av icke-steroida läkemedel har en kort antagningstid, till exempel 3 dagars ljus, då - en veckopaus. Behandlingen bestäms av den behandlande läkaren.

Alfablockerare

Den främsta manifestationen av inflammation i prostata är svårighet att urinera. Återvinning av excretionssystemet underlättas genom användning av alfa-blockerare, de bidrar även till att förbättra tillståndet hos reproduktionssystemet. Dessa läkemedel har en direkt effekt på nervceller som styr funktionen av urinblåsan och urinröret. Under påverkan av aktiva substanser passerar läkemedlet en spasma, musklerna slappnar av. Som ett resultat:

 • smärta vid urinering
 • inflammation avlägsnas;
 • minskat ödem i körteln;
 • utflödet av urin återställs.

Blodcirkulationen återställs, och därför får prostatakörteln den nödvändiga näring och syre. Läkemedlen hjälper framgångsrikt i behandlingen av sjukdoms kroniska stadium. Ofta utses Terazozin, Doxazosin, Alfuzozin, Gentamicin. Behandlingskursen ska vara lång, i genomsnitt - ca 8 månader. Dessa läkemedel behandlar inte prostata, men eliminerar de obehagliga symptomen på sjukdomen, och detta är urinretention.

antispasmodika

Läkemedel av detta slag är nödvändiga vid kraftig exacerbation av displayer av en prostatit. Akut retention av urinutflödet är svårt att tolerera av patienter, så det är nödvändigt att snabbt ta bort spasmen. Detta görs av alfa-blockerare, men mycket långsamt. Spasmolytics klarar av problemet snabbare och mer framgångsrikt.

Utnämner vanligtvis No-Shpu, Baralgin, Baclofen. Liknande läkemedel är muskelavslappnande medel. Dessa är läkemedel som verkar på penisens glatta muskler. Smärta med urinering elimineras genom att spasmen avlägsnas. Musklerna i perineum slappar också av, vilket har en ökad ton under sjukdomen.

immunomodulatorer

Att minska kroppens försvar är en av orsakerna till prostatit. Hans behandling blir meningslös utan att förstärka immuniteten. Föreskriver vanligtvis Immunal, Pentoxil, Cycloferon.

Väl beprövade rektala suppositorier Viferon. Sammansättningen av dessa ljus innehåller ett komplex av vitaminer, kakaosmör. Den aktiva substansen är Interferon alfa-2. Rektala suppositorier har immunostimulerande och antiinflammatoriska effekter, tolereras väl, har en bestående effekt.

analgetika

Inflammation i prostata körs nästan alltid med smärta. Stark rezi kan känna under urinering. För att lindra detta symptom, förskriva smärtstillande medel, till exempel Analgin, Novokain.

Läkemedel i tabletter är inte särskilt effektiva, det är bättre att använda mikroclyster. Leverans av ett läkemedelssubstans sker direkt till problemet, vilket påskyndar processen. Matsmältningssystemet, lever med njurar deltar inte i behandlingen av droger, så lider inte av dem.

Hormonala läkemedel

I vissa fall utvecklas sjukdomen på grund av ett funktionsstörning i ett människors hormonella system. De föreskrivna läkemedlen är utformade för att stimulera syntesen av saknade hormonella substanser. Androkur, Ciproteronacetat, Dexametason är också till hjälp. Självmedicinska hormonella medel är oacceptabelt. Ofta sker hormonbehandling redan i avancerade stadier av sjukdomen, såväl som i närvaro av en tumörprocess.

Viktigt! Hormonläkemedel kan endast ordineras av en läkare, eftersom dessa läkemedel kan orsaka irreparabel skada på den manliga kroppen. En av komplikationerna vid användning av hormoner är farmakologisk kastration.

Peptider (biologiska regulatorer)

Dessa är beredningar av naturligt ursprung, de är ett extrakt av prostatakörteln av nötkreatur. En aktiv biologisk substans har en stimulerande effekt på människokroppen. Minskar ödem i prostata, minskar inflammationen. Cirkulationen förbättras markant, vilket gör att du kan återställa styrkan.

Populära mediciner

Läkare föredrar att ordinera mediciner som kombinerar flera användbara egenskaper samtidigt. Så, till exempel, när du tilldelar rektal suppositorier Vitaprogress, kan du lösa flera problem på en gång. Dessutom verkar agenten snabbt, det kan ordineras för akuta och kroniska stadier av inflammation.

 • att kämpa med patogena bakterier;
 • minska inflammatorisk process
 • återställa urinprocessen
 • minska urinretention
 • att lindra spasmen från blåsans muskler;
 • förbättra spermiernas kvalitet.

Effektivt behandla inflammation hos män medicinsk hjälp av Prostamol Uno, Prostalamin, Prostate Forte och andra droger. Några av dessa läkemedel kan tas som profylaktiska, vilket är väldigt bekvämt. Åldersförändringar i reproduktionssystemet leder till sjukdomar, så i en viss ålder, utan att vänta på symptom, kan du dricka en kurs av speciella läkemedel. Det är bättre att undvika sjukdom än att behandla det senare.

Viktigt! Endast specialister kan ordinera behandlingen. På TV: n, kan Internet, reklambroschyrer för att fatta beslut om läkemedel inte. Endast en specialist kan ta hänsyn till människokroppens egenskaper, se till hur läkemedlet kommer att påverka honom.

Komplex behandling är nyckeln till återhämtning

Inflammation av prostata är vanligare hos medelålders män, men i ungdomar kan du köra din hälsa på liknande problem. Det är nödvändigt att ansöka om recept på läkemedel till en läkare, organismen har många funktioner som endast en specialist vet om.

Terapi bör vara omfattande, först då kommer ett positivt långsiktigt resultat att säkerställas. Behandling bör säkerställa:

 • upphörande av den inflammatoriska processen
 • förbättring av blodcirkulationen i bäckenorganen;
 • säkerställa ett normalt utflöde av utsöndring från prostata;
 • avlägsnande av kramp av muskler i utsöndringssystemet och perineum;
 • återställande av urinutflödet;
 • eliminering av erektil dysfunktion
 • avlägsnande av ödem i prostata;
 • stimulering av styrka.

Sjukdomar hos könsorganen hos män är mycket dramatiska, ofta är det nödvändigt att dricka en kurs av lugnande medel. Inflammation av prostatakörteln åtföljs av en minskning av potens, det kan finnas problem med erektion, till exempel kommer penis inte att ha tillräckligt med hårdhet för att utföra samlag. Allt kommer att påverka den manliga psyken. Läkaren kommer att kunna rekommendera bra lugnande medel, vilket kommer att återställa lugnet till en mans nervesystem. Ibland är lugnande medel förskrivna. De kan vara beroendeframkallande, så du kan inte bryta dosen och timing att ta.

slutsats

Inflammation i prostatakörteln är en smärtsam sjukdom. Svårighetsgrad i urinflödet är svårt att tolerera. Men män gillar inte att gå och se en läkare, de föredrar att uthärda. Endast en sådan sjukdom kommer inte att passera, tillståndet kommer bara att förvärras. Den ackumulerade urinen börjar gifta kroppen, symtom på förgiftning kommer att dyka upp.

Det är bäst att få en uppfattning om sjukdomarna och söka medicinsk hjälp vid de första symptomen. Specialister kan välja läkemedel för förebyggande åtgärder. Män efter 40 års ålder måste besöka urologen årligen och vidta förebyggande åtgärder mot deras hälsa. Detta kommer att undvika många obehagliga sjukdomar.

Prostatit hos män drogbehandling

Behandling av prostatit hos män ger dig medicinsk möjlighet att ta bort svullnad i prostata på kortast möjliga tid, minska inflammation och bli av med symtom som nedsatt buksmärta, nedsatt urinering.

Ta inte medicinen själv hemma i alla fall. Det finns flera typer av prostatit. För varje typ av patologi finns en specifik behandlingsregim.

Dessutom, när medicinering föreskrivs, beaktas åldern för män, hur mycket prostatakörteln påverkas, förekomsten av sekundära sjukdomar.

Vilka läkemedel används för att behandla

 1. Antibakteriella preparat. Behandling innebär användning av penicillin, fluorokinoloner, tetracyklinmedel, cefalosporiner, makrolider. De ackumuleras i prostatakörteln, vilket påverkar en skadlig infektion. På grund av intaget av antibiotika minskar inflammationen, den främsta orsaken till bakteriell prostatit är infektionen. De frisätter antibiotika i form av tabletter, injektioner, suppositorier. De vanligaste läkemedlen: Ciprofloxacin, Lomefloxacin, Gatiloxacin, Moxifloxacin, Ofloxacin.
 2. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel. Huvudkomponenterna för sådana läkemedel är diklofenak, ketoprofen. Dessa medel används när initialt stadium av prostatit diagnostiseras. Medicin utmärker smärta och inflammation. Produceras nästan alltid i form av rektala suppositorier. Behandlingen innebär användning av Midokalm, Metokarbamol, Ibufen, Baclofen, Diklofenak.
 3. Spasmolytiska droger. Analoger av dessa läkemedel är muskelavslappnande medel. Den aktiva beståndsdelen är baclofen. Det påverkar kroppens släta muskler, vilket leder till att spasmer elimineras och smärta försvinner. Det används ofta för att behandla inflammation i prostatacaclofen.
 4. Alfa-blockerare. Den huvudsakliga effekten av dessa läkemedel syftar till att eliminera smärta och lindra spasmer. Komponenterna kan agera på nervceller, blodkärl, vilket resulterar i - smärtan minskar. Dessutom ger den återställda blodcirkulationen möjlighet att mata prostatakörteln med de nödvändiga ämnena. Behandlingen utförs av Terazozin, Doxysosin, Alfuzosin, Tamsulosin. Används för att behandla kronisk prostatit.
 5. Immunmodulerande medel. Minskad immunitet är en av de viktigaste orsakerna till prostatit hos män. Därför ordineras droger för behandling som stimulerar immunsystemet och aktiverar det. Behandla prostatit följt av Vitrum, Immunal, Pentoxil, Cycloferon, Viferon.
 6. Smärtstillande. I vissa fall är prostatit åtföljd av svår smärta, gnugga med urinering. Smärtstillande medel hjälper till att bara ta bort detta symptom. Men smärtstillande medel kan behandla prostatit. Läkare kan ordinera för avlägsnande av smärtsyndromet Analgin, Novokain. Experter rekommenderar användning av mikrocykler, eftersom det visar sig vara en direkt effekt på prostata. Tabletter har en mindre uttalad effekt.
 7. Hormoner. I vissa fall förekommer prostatit hos män mot bakgrund av ett funktionsstörning i hormonsystemet. Normalisera produktionen av viktiga komponenter för prostata hälsa kommer att hjälpa Androkur, Flutamid, Cyproteronacetat. Kategoriskt förbjudet självbehandling hemma med sådana droger.
 8. Antikolinerge läkemedel. De vanligaste är Oxibutinin, Trospium. Dessa läkemedel bidrar till att normalisera urinering, öka kraften och återställa blodcirkulationen.
 9. Biologiska regulatorer (även kallade peptider). Dessa läkemedel används för medicinsk behandling. Huvudkomponenterna är naturliga extrakt från nötkreaturs prostata. Tack vare dessa komponenter tas puffiness bort, inflammationen minskar. De mest kända är Vitaprost, Prostatilen.
 10. Lugnande droger. Mot bakgrund av sjukdomen hos män minskar kraften, det finns problem med erektion - penis har inte alltid den nödvändiga fastheten för samlag. Och trots allt är det, för företrädarna för det starkare könet, ett "slag under bältet". Dessa obehagliga symptom påverkar människans psyke. Lugnande droger hjälper till att återställa människors nervsystem. Särskilt relevant är sådana mediciner, om en man upplever varje dag stress relaterad till yrkesaktivitet. En av de ljusaste företrädarna för Novo-Passit. I vissa fall föreskrivs lugnande medel. Du kan köpa sådana mediciner endast på recept. Stör ej administreringstiden och doseringen kan inte. Dessa droger är beroendeframkallande och inte bara hos män.
 11. Antihistamin medicinering. Hjälp att ta bort rapporteringen av prostatakörteln. Difenhydramin används ofta i prostatit. Använd läkemedlet hemma är förbjudet. Han är narkotiska.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

Medicin för prostatit

Prostatit - den vanligaste manliga sjukdomen, och i allt högre grad är de sjuka män från 30 till 40 år, och även i senare ålder upplever nästan alla människor obehag i prostatakörteln. Ju tidigare du börjar behandla prostatit, desto mer kommer det att finnas en chans till full återhämtning, vilket kommer att säkerställa ett fullständigt sexliv och bli av med obehagliga konsekvenser.

Rekommenderas att själv prostatit, eftersom det kan leda till komplikationer av sjukdomen och orsaka allvarliga hälsoproblem i allmänhet. Medicinsk behandling av prostatit kräver ett integrerat tillvägagångssätt och genomförandet av ett antal aktiviteter som utses under strikt övervakning av en kvalificerad specialist.

Diagnos av prostatit

Diagnos av prostatit innefattar följande typer av studier:

 • Rektal palpation av prostata.
 • Ultraljud av prostatakörteln kan produceras på två sätt: genom den främre bukväggen och genom ändtarmen.
 • Studie av utsöndringen av prostata.
 • Bestämning av antalet könshormoner.
 • Blodtest för prostataspecifikt antigen.

Före behandlingen måste patienten genomgå en diagnostisk undersökning för att identifiera orsaken och omfattningen av prostatit. De procedurer som utförs under diagnosen kan ge lite obehag och smärta, men de måste gå vidare.

Typer av läkemedelsbehandling av prostatit

Ett positivt resultat av behandling av prostatit kan uppnås med ett omfattande tillvägagångssätt. Det innebär att läkemedelsbehandling av prostatit innefattar utnämningen av följande droger:

 • antibakteriella;
 • alfa-blockerare;
 • hormonell;
 • muskelavslappnande medel;
 • immunmodulerande;
 • rektala suppositorier.

Det är värt att notera att behandlingen i varje enskilt fall kan vara olika. Det beror på svårighetsgraden av sjukdomen, dess orsaker, den speciella strukturen av prostatakörteln, närvaron eller frånvaron av allergiska reaktioner mot läkemedel, och de individuella egenskaperna hos enskilda män.

Antibakteriella läkemedel

Antibakteriell terapi med prostatit är av stor betydelse, och även om det inte är unikt, men grundläggande, som i de flesta fall förekommer prostatit på grund av penetration i infektionsdelen. Antibiotika - detta är det viktigaste läkemedlet för förstörelse av patogener. Men för att förskriva antibakteriella läkemedel måste läkaren - urologen, se till att prostatit är bakteriell och inte orsakad av en överträdelse av blodflödet i det lilla bäckens organ. Annars kan utnämningen av antibiotika inte bara hjälpa, men också skada.

I de flesta fall faller valet av läkare vid behandling av prostatit på medicinerna i en grupp fluorokinoloner. Dessa inkluderar: ciprofloxacin, lomefloxacin, ofloxacin, moxifloxacin, gatiloxacin och andra. Dessa läkemedel är effektiva på grund av hög antibakteriell aktivitet, god permeabilitet i prostatavävnad, med brett spektrum antimikrobiella verkan och förmåga att ackumuleras i prostatan genom oral administrering.

Med kronisk prostatit kommer antibakteriella preparat av tetracyklin-serien - doxycyklin, metacyklin - att vara den mest effektiva; makrolider - erytromycin, oleandomycin; cefalosporiner - cefalexin.

Alpha-adrenoblockerare

Läkemedelsbehandling av prostatit innefattar ofta drogerna i gruppen alfa-adrenoblockerare. Dessa är substanser som verkar på receptorerna hos prostata och blåsans ytliga muskelceller. Till följd av detta slappnar musklerna från spasmer, normalisering av sphinkersna under urinering och förbättrar utflödet av urin som faller in i prostatakörlens kanaler. Läkemedlen i gruppen av alfa-adrenoblocker innefattar: amikacin, gentamicin, fentolamin, prazosin.

hormonell

Av drogerna som används för hormonbehandling kan du identifiera: androkur, flutamid, cyproteronacetat och andra. Behandling med hormoner har två åtgärder - antiinflammatorisk och stimulerande erektilfunktion.

Hormonbehandling är endast föreskriven på strikta indikationer, eftersom det kan orsaka irreparabel hälsorisk. Som ett antiinflammatoriskt medel användes glukokortikoider - perdnisolon, hydrokortison. De introduceras genom elektrofores. De hjälper till att eliminera inflammation och hjälpa till med snabb läkning av vävnader. Som ett medel för att stimulera erektion föreskrivs hormonbehandling strikt enligt indikationer, eftersom den oberoende produktionen av hormoner kan gå av helt. Detta tillstånd kallas farmakologisk kastration.

Muskelavslappnande medel

Preparat av denna grupp fungerar som en bedövning tack vare deras förmåga att avlägsna den ökade muskeltonen, öka blodflödet i bäckenorganen och utflödet av prostatajuice. Dessa inkluderar droger som: midokalm, metokarbamol, baclofen.

Immunomodulerande läkemedel

Förutom den komplexa behandlingen av läkemedelsbehandling av prostatit är ofta utnämningen av immunmodulerande läkemedel. Deras åtgärder syftar till att stimulera cellulär och humoristisk immunitet. Det mest effektiva läkemedlet i detta område är polyoxidonium. Det ökar kroppens motståndskraft mot svamp, virala och bakteriella infektioner, stimulerar antikroppsproduktion och återställer immunreaktionen av kroppen i ett tillstånd av immunbrist.

Rektala ljus

Tillsammans med mediciner som tas oralt rekommenderas det att använda aktuella preparat. Ett bra tillägg i detta fall är det rektala suppositoriet. De kan ordineras av en läkare, både under en period av förvärring av sjukdomen och för förebyggande. Ljus kan vara med antibiotika, med spasmolytika, med biodlingsprodukter, på grundval av komponenter i prostata körtlar av nötkreatur och andra. Men de har alla en positiv effekt på prostata. Detta är eliminering av ödem, inflammation och smärta. De bidrar också till att etablera sexuella funktioner och förhindra utveckling av trombos av små kärl, förbättra blodcirkulationen och återställa normal urinering. Ljusa representanter i denna grupp är: bioprost, viferon, ostezin, prostopin, prostatilen.

Prostatit är en vanlig sjukdom i vår tid, från vilken, med rätt tillvägagångssätt och professionell behandling, kan du bli av med dig helt. Det finns också metoder för förebyggande, vetande och användning som du kan undvika denna sjukdom och dess obehagliga konsekvenser.

Medicin för prostatit

Behandling av prostatit är omöjligt utan medicinering. Men du kan inte bara gå till apoteket och köpa flera läkemedel märkta "från prostatit". För effektiv behandling bör en kompetent behandlingsregimen ordineras. Hur är ett läkemedel för prostatit hos män utvalda?

Vad är medicinsk behandling av prostatit?

Det finns en lista över läkemedel som är viktigt vid behandling av prostatacancer inflammation, oavsett vilken typ av sjukdom (akut eller kronisk prostatit).

Dessa inkluderar:

Var och en av dem har en viss inverkan på det sjuka organet.

Antibakteriella läkemedel

Antibiotika urologen utser alltid en infektiös prostatit och i sällsynta fall med icke-infektiös. De har en antibakteriell effekt, det vill säga att de hjälper till att eliminera alla patogener från kroppen.

Det finns många grupper av sådana droger som är uppdelade beroende på vilken typ av bakterier som ska undertryckas. Men allt har läkarna tillgripit bredspektrumantibiotika - en penicillin, tetracyklin och så vidare.

Läkemedelsbehandling av manlig prostatit med dessa läkemedel varar från 2 till 6 veckor, och i vissa fall kan det ta upp till 2 månader. Om antibiotikabehandling med utvalda antibiotika inte fungerar, genomförs en ytterligare studie för att identifiera en specifik grupp bakterier för "riktade" terapi.

Ofta utsedda medel:

Hormoner vid behandling av prostatit

Ofta under inflammation i prostata, är organets erektilfunktion förlorad. För att återställa det, såväl som positivt påverka den hormonella bakgrunden hos män, praktiskt i alla fall, läkare förskriva hormonella droger. De bidrar till avlägsnande av inflammation och kan även bedövas.

Vad är alfa-blockerare?

Prostatit kan ge en sådan komplikation som problem med urinering. För att förenkla denna process måste du slappna av dina muskler. Hjälp att göra denna alpha-blockerare. De släpper muskelvävnaden genom att verka på receptorerna i cellerna i urea och prostata.

Bland drogerna i denna åtgärd kan du välja "Fentolamin" och "Amikacin".

Rektala ljus

Läkemedelsbehandling av prostatit kan inte utan rektala suppositorier. I allmänhet är denna form av frisättning av droger idealisk, eftersom så aktiv terapeutisk substans blir "direkt mot målet".

På grund av detta är den antiinflammatoriska och analgetiska effekten på det sjuka organet mycket snabbare. Dessutom är de säkrare, eftersom de inte har en negativ inverkan på njurarna och leveren.

Rektala suppositorier behövs för att lindra smärta, inflammation och kamp mot patogena mikroorganismer. Det finns ett stort urval av ljus för symptomatisk behandling, och läkaren kan ordinera detta eller det läkemedlet i denna form, för att inte överbelasta lever och njurar.

Det finns även varianter med biodlingsprodukter, och även barnet vet om fördelarna med honung och propolis.

Även sådana rektala suppositorier som:

Preparat stimulerande immunitet

Antibiotika "rengör" kroppen av alla mikroorganismer och lämnar ingen person till och med en positiv mikroflora. För att undvika farliga och oönskade konsekvenser, såsom virussjukdomar, är det nödvändigt att ge kroppen den önskade mängden vitaminer och mineralämnen.

Så återställs kroppens skyddande funktioner, motverkar inte bara den redan existerande prostatit, utan även många andra sjukdomar, är möjligheten att bli smittade alltid där. Särskilt viktiga är immunmodulatorer vid behandling av prostatit hos äldre män.

Miorelaxanter mot prostatit

Muskelavslappnande medel minskar muskeltonen. På grund av detta förbättras blodflödet och prostatsjuice börjar strömma normalt. Så ofta ordineras muskelavslappnande medel, som "Midokalm", som en bedövningsmedel.

Medicinsk behandling av prostatit i hemmet är möjlig, men endast om det inte finns några komplikationer, och patienten går med på att regelbundet besöka urologen för konsultationer och upprepade studier.

Det är viktigt att alla mediciner som beskrivits ovan inte kan tas i sig, och det är bäst att besöka en läkare först. Bristen på kompetent behandling kan leda till operationsbordet.